Recviem ! Dumnezeu să-i odihnească pe nevinovați ! Și să-i pedepsească pe criminali precum merită !

În alte vremi ar fi părut un semn al apocalipsei.
Acum pare la fel.

Daily Mail publică interviuri cu sătenii din Grabovo și Rassypnaya care povestesc cum ieri după amiază bucăți de corpuri umane cădeau în curți și pe case. La primele zgomote au crezut că sunt victimele unui bombardament al artileriei, fie ucrainiene fie a rebelilor, că oricum pentru ei nu e nici o diferență.
Aleks(ander) Noit povestește cum aproximativ 15 corpuri umane, unele aproape goale, și bucăți de metal cădeau din cer peste sat. Personal în uniformă le adunau.
Un alt martor ocular descrie imaginea unui câmp întreg la marginea satului acoperit pe o arie de aproximativ 13-14 km2 cu fragmente de corpuri umane și bucăți de metal.

Dar cea mai ilustrativă imagine mi s-a părut cea relatată pe blogul său de Sabrina Tavernise, jurnalist la „NewYork Times” !

„Resturile a ceea ce a rămas din Malaysia Airlines Flight MH17 s-au împrăștiat într-un lan mare de grâu presărat cu maci purpurii. Câinii lătrau sumbru în depărtare, iar aerul era plin de un miros amar.

A început să cadă o ploaie măruntă, ca o perdea funebră pe o scenă de groază aproape de nedescris. Într-un mod poate ciudat, multe dintre corpurile presărate de epavă ce ici-colo mai ardea mocnit, erau în mare parte intacte.

O femeie într-un pulover negru acoperindu-i capul și dat un pic pe spate, cu fața însângerată, părea să țină brațul stâng ridicat, ca și când ar fi încercat să atenționeze pe cineva.
Alături era întinsă o altă victimă, goală, cu excepția unui sutien negru, cu părul gri amestecat cu verdele ierbii, cu un picior rupt și trunchiul contorsionat.

Un pic mai încolo, un băiat tânăr, care părea a fi avut în jur de 10 de ani, era întins pe o parte, într-un tricou roșu pe care scria „Don’t panic.”

Bucăți de avion erau împrăștiate peste tot pe drum și pe câmp …
…. o banchetă din spate, cu afișaj de televiziune spart, …. un capăt de coadă ce afișează în mod clar culorile roșu și albastru ale Malaysian Airlines.
Între ele un ghid de călătorie pentru Bali, aproape neatins.

Un muncitor în salopetă albă din echipa de „salvare”, care mi-a dat doar prenumele lui, Alexei, a declarat că zona cu resturile „accidentului” e cuprinsă între 10 și 15 kilometri pătrați, într-un dreptunghi pe care l-a marcat cu pix roșu pe o hartă.

El a spus că modul în care părți ale aeronavei au fost împrăștiate pe întreaga zonă sugerează că aceasta nu a încercat să aterizeze pe câmp, pare să fi fost practic spulberată în aer.

„A căzut în bucăți”, a spus el, adăugând că lucrătorii din echipa de salvare număra aproximativ 60 acum, și au fost înființate corturi pentru a aduna pe cei morți.

Drumul a fost căptușit cu mașini de pompieri și alte vehicule de urgență. Milițienii, trupe abundente în acest teritoriu controlat de rebeli, nu impiedicau jurnaliștii să ia fotografii. Lucrătorii din echipa de salvare legau bucăți de pânză albă pe ramurile de copacilor din apropiere, pentru a marca unde au fost gasite corpurile.

Nu erau multe case în imediata vecinătate. Singura structură relativ apropiată era o ferma de păsări de curte cu cotețe lungi, albe, vizibile în depărtare.

Multe dintre victime purtau încă centurile de siguranță și erau atașate de alte piese de avion. Un singur om, părea aproape întreg, în șosete dar fără pantaloni, cu o mâna în șolduri, brațul drept pus pe burtă, ca și cum s-ar fi aflat în repaus.

Un tânăr în pantaloni scurți albastri, cu adidași Nike roșii, cu brațele și picioarele deformate spre exterior, își ținea încă strâns în mână iPhone-ul”.

Omenirea a evoluat la un sistem interconectat, existăm din ce în ce mai mult ca o entitate forțat unitară, indiferent dacă unii ce refuză să iasă din peștera șobolănimii materne înțeleg sau nu înțeleg asta.

Trebuie să găsim căi de a izola, elimina, eradica celulele bolnave și tumorile ce se dezvoltă zonal, care pun în pericol acum întreg megaorganismul omenirii planetare.

Hillary Clinton trasează clar trei căi urgente de acțiune în momentul de criză în care această zonă euro-asiatică infectată se află: întărirea sancțiunilor economice (și de altă natură) pentru regimul lui Putin, eliminarea urgentă din calcule a „Gazprom” și a dependenței de gazul rusesc și sprijinul rapid și consistent pentru guvernul ucrainian !

Viq

66 responses to “Recviem ! Dumnezeu să-i odihnească pe nevinovați ! Și să-i pedepsească pe criminali precum merită !

 1. De ce e Rusia altfel?

  • Poate pentru ca asa a ales dintotdeauna sa fie. Dar mai ales, sa ramana…

  • Jude,

   buna intrebare !!!!

   Ma tem ca nu doar Rusia, dar ea este exponentul cel mai de vaza. Ceilalti sunt in umbra ei din mai multe motive, poate cel mai important este forta militara.

   Parerea mea este ca sunt inapoiati social. Nu glumesc. Sunt efectiv depasiti de evolutia speciei.

   La momentul la care vorbim Putin si cei ce l-au ales, cei care-l sustin si cei care il accepta (iar in aceste trei categorii cred ca intra majoritatea covarsitoare a poporului rus) efectiv nu este/sunt in stare sa perceapa convietuirea armonioasa cu alti reprezentanti ai speciei.
   Zilele trecute vobeam de articolul lui Liiceanu referitor la concluziile pseudo-filosofice ale zologului austriac Konrad Lorenz.
   Observatiile sale pot sta la baza unor forme de interpetare a evenimentelor sociale de azi.

   http://www.contributors.ro/cultura/mirosul-%C8%99obolanilor-a%C8%99teptand-o-alta-omenire/

   Cumva, pasii pe scara evolutiei determina o perspectiva din ce in ce mai ampla pe masura ce te situezi din ce in ce mai sus.
   Unii raman pe trepte inferioare. Drept consecinta sunt efectiv incapabili sa inteleaga lumea din alta perspectiva decat cea pe care lumea lor limitata le-ao infatiseaza.
   Rusia lui Putin este inca undeva in evul mediu, in confruntarea nationala pentru suprematie teritoriala cu alte natii, cu nefericita adaugire a unei tehnologii militare mult mai periculoasa decat e capabil/a sa-o gestioneze.

   In doua cuvinte : sunt inapoiati !

   • O fi deontologic sa pastrezi, ca ziarist, echidistanta intre barbarie si civilizatie? Pentru cu lumea se regenereaza prin diversitate, o fi bine sa protejam barbaria? Asa cum protejam si minciuna, prostia, fatarnicia…Evident, ma refer la popoarele care sunt „altfel”, in sens boian.

 2. Interesant ar fi de aflat pozitia Frantei??Partener loial al Rusiei,indiferent de crimele pe care aceasta le planifica pentru umanitate!
  Putin nu este si nu se vede a fi decit creatia sinistra a KGB ,un produs ce viseaza la acaparare de teritorii,la subordonarea altor state..indiferent de sacrificii, indiferent de suferinta si durerea altor popoare..

  daca Rusia nu declansa conflictul cu Ukraina,,azi acest accident nu exista..
  Acesta este adevaratul motiv al acestui accident tragic..intrarea copitelor rusesti peste Ukraina..

 3. Tragedia asta confirma o data in plus ca aceia care au criticat si au fost revoltati de ingaduinta liderilor lumii civilizate (motivele nu pot fi decat circumstante agravante) fata de regimul lui putin la debutul agresiunilor impotriva Ucrainei si pe parcursul escaladarii acestora, au avut dreptate.

 4. Uite ca nu stateau chiar cu spatele 😉

  Statele Unite au ajuns la concluzia că avionul malaezian prăbușit joi 17 iulie 2014 în estul ucrainei, într-o zonă controlată de teroriștii pro-ruși, a fost lovit de o rachetă sol-aer, a declarat pentru corespondentul CNN Barbara starr un înalt oficial american. Acesta a mai precizat că sistemele radar au captat urma unei astfel de rachete aflată pe o traiectorie de interceptare a cursei MH 17, chiar înainte ca avionul să dispară de pe ecranele radar. Un alt doilea sistem de monitorizare a receptat semnalul de căldură emis de rachetă, în momentul în care MH 17 a fost doborât.
  ……………..
  Un alt oficial american a declarat, pentru Jake tapper, un alt corespeondent CNN, că administrația SUA este convinsă că Ucraina nu are dislocate în zonă sisteme de rachete sol – aer susceptibile să fi doborât MH 17. Mai mult, oficialul a precizat pentru CNN că Ucraina nu are nici motive pentru a recurge la o astfel de acțiune.
  Statele Unite dispun de un sistem complex de sateliți amplasați pe orbite geostaționare, care compun Defense Support Program (Programul de susținere a apărării). Sateliții sunt dotați cu senzori în spectrul infraroșu care scanează orbita pământului de șase ori în fiecare minut. Practic, nicio o lansare de rachetă cu semnătură termică nu poate fi lansate, de oriunde pe glob, fără ca acești sateliți să o identifice.

  http://deschide.md/ro/news/externe/3302/CNN–Sateli%C8%9Bii-de-spionaj-ai-SUA-CONFIRM%C4%82-lovitura-de-rachet%C4%83–Se-%C3%AEncearc%C4%83-localizarea-POZI%C8%9AIEI-DE-TRAGERE.htm

 5. (…)Ironia e atât de groaznică, încât îţi lasă sufletul paralizat.

  Spun sufletul, pentru că tragedia de lângă Donetsk le poate demonstra acum, până şi celor mai sceptici dintre sceptici, că situaţia creată de Putin în Ucraina, după ce ţara vecină a fost împiedicată anul trecut să facă pasul decisiv spre Uniunea Europeană, nu a fost deloc o chestiune de pur şah geopolitic, ci în egală măsură şi o dramă umană.(…) Laurentiu Mihu/RL

 6. In cel mai fericit caz, deznodamantul tragediei MH17 va arata ca a aduce in pozitii de comanda imbecili, azi, cand oamenii stapanesc puteri care depasesc inteligenta medie a speciei, este calea sigura spre catastrofa. Un prost puternic este infinit mai nociv ca unul slab. Sau ca unul puturos.

 7. Problema nu pare sa fie convingerea ca Putin e nebun ci cum sa te comporti cu nebunul !!!!

  ”Tragedia avionului Boeing777 a fost premedidată.
  Armamentul rusesc și armamentul pentru luptă antiaeriană traversează granițele Ucrainei independente, iar Europa se face că nu vede acest lucru”

  , scrie ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili pe pagina lui de Facebook.
  ”Desigur, vinovatul principal se află în Kremlin, dar fără ajutorul Berlinului, al Bruxelles-ului, al Romei și al altora, acest hoț nu ar fi îndrăznit să înceapă vânătoarea”
  La forumul din Bruxelles, în cadrul unei dispute cu ministrul afacerilor Externe al uneia din țările europene, Saakașvili a fost întrebat:
  ”Deci, acum propuneți să bombardăm Rusia ?”.
  Saakașvili a răspuns:
  ”Nu, așteptați până când vă vor distruge ei pe voi”.

  http://deschide.md/ro/news/externe/3312/Saaka%C8%99vili-ACUZ%C4%82-EUROPA–A%C8%99tepta%C8%9Bi-p%C3%A2n%C4%83-c%C3%A2nd-V%C4%82-VOR-DISTRUGE-PE-VOI.htm

  • Salutare tuturor,
   Cine sa se comporte corespunzator cu Putin. Pai la ultima intrunire de la Blx. europenii se certau pe ponderea femeilor in Comisia Europeana. Ce mai conteaza competentele profesionale?
   Nu are sa se intample nimic. Media va tine cateva zile/saptamani agenda in atentia publicului, dupa care va aparea o alta stire socanta si se va asterne praful uitarii. Spune-mi ce s-a intamplat dupa accidentul aviatic de la Smolensk?

    • Cumplit diagnosticul lui Ciocazanu !
     Iti ingheata sangele !!!!

     Mircea Duşa, ministrul PSD al Apărării: “Nu ştim nimic sigur. Aveţi dumneavoastră informaţii că avionul a fost doborât?”. Ziariştii nu răspund la întrebări. Nu au voie să facă asta, prin fişa postului. Doar întreabă. Chiar şi atunci când un ministru răspunde cu o întrebare aparent idioată, dar care descrie perfect picajul destinului nostru de naţie după prăbuşirea avionului malayezian….
     …..
     Asta e România lor. Pace şi prietenie peste cadavre. Rusia face exact ce ştie mai bine. Forţează, trage, doboară, calcă, loveşte, ameninţă. Cu sau fără cizmă. Cu sau fără tancuri. Cu rachete, ori fără ele. Ştie cu cine are de-a face.
     Tavarişcii Ponta, Duşa, PSD şi cine mai vreţi nu luptă, nu ştiu, nu pot, nu vor. Au caracter de slugă plămădită în anii când părinţii sau bunicii învăţau să trăiască laş sub talpa rusească. Putin ştie cu ce clienţi are de-a face. Şi nu doar în România vecină şi prietenă….

     • Ce sa stie tov.Dusa?
      UZN-urile survoleaza spatiul aerian romanesc,nu?

     • Dusa are dreptate. In definitiv, faptul ca avionul a cazut este nemojlicit efectul legii gravitatiei. Deci, legiuitorul e principalul responsabil. Si nu Putin e cel care a dat legea asta!

     • Adica Judex, trebuie inculpat Newton, si nu numai, trebuie luate masuri urgente impotriva merelor.

    • Da Viq,
     Putin stie cu cine are de-a face.
     Tavarişcii Schulz, Catherine Asthon, Rasmussen, PE şi cine mai vreţi nu luptă, nu ştiu, nu pot, nu vor.
     Olanda are 144 de morti, iar premierul ei a iesit cu o declaratie lesinata. Dar lasa ca se razbuna pe Romania neacceptand-o in spatiul Schengen. Australia are 1 mort iar premierul Tony Abbot si-a rechemat ambasadorul de la Moscova.

    • Fi-ar sa fie,OZN ,nu uzn!

   • Salut, Ioane !

    Cred ca e clar pentru toti ca liderii europeni gestioneaza catastrofal situatia asta.

    E ca ofensiva bruta a unui badaran jegos, beat si putind a urina care face avansuri primitive unei domnisoare mai mult decat stilate. de genul
    „Ce zici fa ? Vrei sa ne ….. ??”

    O palma peste ochi nu l-ar surpinde deloc. As zice ca si el o considera inevitabila.
    Spre surprinderea lui, don’soara roseste usor si ii raspunde ceva de genul
    „… pai nu stiu, nu e frumos, sunt atatia oameni in jur… !”

    Poate ea saraca face pe ea de frica si nu stie cum sa se strecoare dar efectul pe care-l are raspunsul ei asupra brutei este mai mult decat previzibil.

 8. Dac-as fi fost in locul lui Poroșenko as fi declansat in cursul noptii o ofensiva masiva pe tot frontul Donetk.
  Nici acum nu e tarziu 😉

  Si cine stie ce ar fi iesit.
  Noroc ca nu-s 🙄

 9. Dumnezeu sa-i ierte.

 10. Printre victimele tragediei din estul Ucrainei
  se afla si un student roman in anul II la
  UMF Cluj

  Decanul si colegii facultatii spun ca era un
  student eminent.

  • Dora, D-na Decan ar trebui data in judecata de catre parintii studentului. MAE a specificat foarte clar dorinta expresa a familiei ca datele personale inclusiv cetatenia sa nu fie difuzate.

 11. Salutare prieteni! Ioana Bacaoanu pe bacaoanu.ro:
  ,,Un sondaj INSCOP al Ziarului ”Adevărul” m-a răcorit de zâmbete pe azi: Ceaușescu e-n topul încrederii pentru funcția de președinte. Puțin în urmă, dar nu mult (că erau camarazi), Iliescu, primul surâzător al țării care nu mai crapă. Să nu dai în borală? Să n-o blestemi pe mă-ta și toată geneza până la maimuțe că nu te-a fătat prin locuri unde comunismul e văzut în formă reală, fără ”față umană”?! Ce umanitate să fie-n întuneric, foame, lipsa libertății, arestarea și schingiuirea intelectalilor? Băga-v-ați ”Manifest der Kommunistischen Partei” fix în cur ca să aflați și voi, că însuși Karl Marx, când și-a revenit din schnaps, a recunoscut această formă de guvernare ca fiind utopică!
  De ce nu mă mir că un plagitor are șansele cele mai mari să fie ales, un somnoros e-n cărți și-un neamț pârât băgat în dosare penale până-n gât, îmi explică mie cum stă treaba cu cinstea și democrația?
  Lăsați dracului deplasările estivale în Varna, Nisipurile de Aur și Belek! Luați cursa către Phenian! Acolo v-ați simțiți în elementul vostru. Lăsați-vă smartphone-ul, plasma și tenișii Nike la vamă! Așa cum făceați cu cerceii de aur aduși de șoferii de TIR, de târșa legii 18. Nu strică un repertoriu cu cântece patriotice. L-ați putea excita pe Kim Jong-Un. Aveți posibilitatea unică de-a fi avansați la gradul de pionieri.”

  • Si eu ma intorc pe plaiuri mioritice, nu ca as fi linistit de Mircea Dusa 😛
   Dar un bun articol la ceea ce ne arde:
   http://www.contributors.ro/administratie/claponi-in-fuste-%C8%99i-monica-macovei-sau-mintea-din-urma-a-romanului/
   Si as vrea ca piratul sa o convinga pe Macovei sa candideze (un vis, probabil).

   • Competitia (ca lupta dreapta) este mama calitatii. In lupta cu GIOP, Basescu a dat directia/startul si i-a oferit Monicai Macovei sabia personala si carul de lupta al UE. Macovei nu si-a neglijat mostenitorul in cuibul viperelor si l-a sustinut pe Morar. Basescu, prevazator si profund cunoscator al mecanismelor perfide ale statului roman supus GIOP, a consolidat tabara Dreptatii aducand chiar in barlogul GIOP pe Kovesi. Clarviziune: intai Basescu/Macovei, apoi Morar/Kovesi. Tandem, competitie, calitate. In ambele tandemuri.
    Adalbert Klein are o singura greseala, dar de fond: gandeste in termeni de personalitate, in timp ce solutia nu poate fi decat una de tandem, singura care a dat rezultate pana acum in Ro (un alt exemplu de succes este tandemul Basescu/Boc). Cred ca AK este, totusi, unul dintre analistii care s-a apropiat cel mai mult de realitate. Inca un pas….un pas mic pentru AK, un mare pas inainte pentru presa noastra de analiza politica. Asta daca si presa politica vrea cu adevarat sa-si depaseasca stadiul de polutica.
    P.S. Analistul meu preferat ramane Malin Bot.

   • Tipul asta… Adalbert, e cel putin interesant.
    Are o imagine atat de clara si patrunzatoare ca te uimeste.
    Nu stiu cine e, dar cred ca merita sa-l avem in vedere 😉

 12. „NOUĂ INTERCEPTARE SBU // TERORIȘTII discută despre BUK-ul din DOTARE” [deocamdata, fara traducere]

  http://deschide.md/ro/news/externe/3315/NOU%C4%82-INTERCEPTARE-SBU–TERORI%C8%98TII-discut%C4%83-despre-BUK-ul-din-DOTARE.htm

 13. A fost nevoie de o asemenea tragedie pentru ca lumea sa inteleaga ca Rusia acapareaza teritoriile unui alt stat,ca inarmeaza si acorda sprijin logistic unor rebeli inclusiv cu rachete..lucru negat cu inversunare pentru in formari oficiale..

  Oricit ar nega Putin ,,toate informatiile duc la rusi..vor fi si probe evidente ale unei inarmari abuzive indreptate asupra unui alt stat…contrar tuturor uzantelor si intelegerilor internationale,semnate,asumate si parafate de catre rusi.

  De aceasta data Rusia isi va suporta consecintele nesabuintei criminale ,obsesive de invadare si acaparare a unor alte teritorii..
  Sa ne reamintim ca peninsula a fost data oficial de catre un presedinte rus Ukrainei ..nimeni nu a luat-o cu forta armata..

 14. Mda, cautam tot felul de justificari :
  „Presa oficiala din Rusia acuza Kievul ca a doborat avionul Boeing si invoca inclusiv teza unui complot care l-a vizat pe Vladimir Putin ”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-17699332-presa-oficiala-din-rusia-acuza-kievul-doborat-avionul-boeing-invoca-inclusiv-teza-unui-complot-care-vizat-vladimir-putin.htm

  • Barbie nu suporta barbile.

  • rusi prosti

   • pe mine ma uimeste tupeul !!!!!

    Vine unul taman cand tii un toast si toti sunt cu ochii pe tine, iti da o sticla-n cap si dupa aia se uita la aia sfidator si pe cand tu te prabusesti sub masa, el declama : „…ati vazut cu totii cum m-a pocnit cu sticla ! sunteti martori !!!!”

    Te umple intr-atat de indignare ca-ti pierzi cumpatul, logica,…. mintile !!!!

    Exact stilul unuia care ma injura pe aici de mama si dupa aia pentru ca nimeni nu l-a tratat cum ar fi meritat, sau macar sa-l dea la gunoi, haladuia liber si zbiera ca e tratat jignitor.
    Asta-i stilul „rus” !

 15. daca nici acum europa nu decide sa refuze sa mai fie curva rusiei, atunci UE e nimic!

 16. pozitie privind subiectul de la „Manual pentru jurnalistii cu ochii larg inchisi…” :

  …vineri, organizatia ActiveWatch a luat pozitie in cazul jurnalistului Cristian Citre, afirmand intr-un comunicat de presa ca acesta a fost concediat „abuziv”. „ActiveWatch considera ca aceasta decizie a fost una abuziva, disproportionata si arbitrara, de natura sa incalce drepturile angajatului media si libertatea de exprimare a acestuia. Mai mult, acest caz demonstreaza inca o data cat de mult vulnerabilizeaza statutul jurnalistului in redactie – contractele pe drepturi de autor si lipsa unor documente de autoreglementare (coduri etice, regulamente interne, certificate de bune practici jurnalistice etc.). In masura in care aceste coduri etice etc. nu sunt negociate si agreate de angajatorii si angajatii media, orice masura administrativa luata ca reactie la exprimarea unei opinii, indiferent de forma pe care aceasta o ia, la adresa unor politicieni, echivaleaza cu o forma de cenzura”, arata ActiveWatch.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-17699246-inca-caz-jurnalist-concediat-digi-24-pentru-comentarii-facebook-activewatch-pozitie-cazul-lui-cristi-citre.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+hotnews%2Fyvoq+%28Hotnews.ro%29

 17. Cum se vede situatia de la fata locului!

  Din Kiev, Razvan Corneteanu :

  …1. Doborarea avionului s-a facut cu un sistem de rachete SA-17 Grizzly pus la dispozitie de armata rusa in ultimele 10 zile, cu ordinul clar sa fie doborat orice avion care ajunge in apropierea granitei ruso-ucrainiene.
  Cu acelasi sistem de rachete a fost doborat in ordine zile trecute un AN2,6 ce zbura la 6500 m inaltime si un SU25, care zbura la 3000m, ambele apartinand armatei ucrainiene. ……………………..

  2. Rachetele au fost trase foarte probabil de pe teritoriul rus si nu de pe cel ucrainian. In orice caz, au montat lansatoarele extrem de aproape de granita. In acest fel, presedintele Putin a pus la adapost bateria de rachete de tirurile tancurilor, tunurilor si avioanelor ucrainiene de vanatoare,. …………………

  3. Va fi foarte greu de dovedit orice, pentru ca FSB si GRU, beneficiind de faptul ca avionul a fost doborat in Ucraina dar pe un teritoriu controlat de separatisti, s-au pus imediat pe sters urmele………………………….”

  http://www.reportervirtual.ro/2014/07/putin-un-criminal-cinic-a-mai-scapat-de-298-de-spioni.html

 18. Reactia Australiei este una exemplara. Din pacate, se pare ca Europa mentine o „prudenta” nejustifica in fata unui caz atat de clar si inadmisibil de TERORISM. Poate ca evolutiile din viitorul foarte apropiat vor contrazice aceasta impresie, dar e mai mult ce as dori sa se intample, decat ceea ce ma face sa gandesc experienta de pana acum… VDM 😦

 19. Pe deschide.md LIVE // Consiliul de securitate ONU: Ședință pe seama tragediei din Ucraina

 20. Ziua bună ,copaceni !!!

  Conferință de presa la Casa Albă

  Obama arată cu degetul către Putin …Rusia ,noi sancțiuni din partea SUA

  Ce face Europa??….Păi ce să facă ,”săraca” ???….ce-a facut din totdeauna in fața Rusiei ….a imperiului Rus ….s-a pus vreodată cineva rău cu rusii???

 21. rusii au dotat niste betzivi din acea regiune, cu armament.
  este clar, numai cu primitivi si cretini se putea face.
  dumnezeu sä-i pedepseascä, dar panä atunci, conturile rusiei sunt inghetzate:

 22. ala de sus, care isi scuturä scamele pe pantaloni, nu stie
  el are scame pe ” creer”

 23. dna. Macovei, este fenomenalä, vä rog cititzi pe blogul ei.
  respect, asa este un om adevärat, cu caracter si curaj:

 24. Nu pot posta de pe celalalt mail

 25. Sara bună copacistilor !!!

  Ați auzit ce-a declarat Putin ???

  Ehehehehehe …..nu-i așa că e copie la indigo cu Tontălăul National ???

 26. Sara buna !

  Era la popreala.
  DIn motiv d’aia !
  Habar n-am.

  Azi a fo’ trist.
  Aveam alte subiecte dar in conjunctura asta mi s-a parut o impietate sa sarim ca si cum nu ne-ar pasa.

  E si maine o zi !
  Sper 🙄

  • Salve Viq !!!

   Mie nu-mi vine să cred ce dialog au avut imbecilii aia ,după ce-au doborît avionul cu 295 de persoane .

   In ce lumea trăim fratilor ???….

  • Salve Viq !!!

   Mie nu-mi vine să cred ce dialog au imbecilii după ce-au doborît un avion cu 295 de persoane …

   In ce lume trăim fraților ??

   P.s. …nu merge nici acu

 27. Monica Macovei :

  „…Ponta și PSD au avut reacții slabe si penibile, la polul opus reacțiilor SUA și altor state NATO, ceea ce arata încă odată că intenția lor este să ne duca spre ruși. Ministrul Apărării Dușa si PSD s-au bâlbâit, au spus prostii și au mimat o “neutralitate” favorabilă Rusiei. Așa au reacționat și în februarie 2014, când ucrainenii mureau pentru libertate la Kiev…

  Asa e Monica.
  Corect.

  Ce cauti tu acolo, in dizolvarea PDL in balta calduta a derbedeilor de la PNL ????
  Nu pricep nici sa ma tai ! 🙄

 28. Viq

  Nu mai merge nici pe mailul de la Gmail ,nici pe cel de la Yahoo

 29. Viq | iulie 19, 2014 la 00:15 | Răspunde
  Sara buna !

  Era la popreala.
  DIn motiv d’aia !
  Habar n-am.

  Azi a fo’ trist.
  Aveam alte subiecte dar in conjunctura asta mi s-a parut o impietate sa sarim ca si cum nu ne-ar pasa.

  E si maine o zi !
  Sper :roll:iq

 30. Nu se mai poate posta… ia uite ce m i s-a afisat>>
  Viq este groasa…
  Night nu poate posta de loc..din trei posibilitati nu merge nimic

 31. buna dimineata!
  scuze pentru off-topic, dar cred ca este interesant
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-17700545-generatia-40-marele-pericol-esecului.htm

  • da, am citit ieri articolul.
   Dar cum spuneam mai-alaltaieri, Tapalaga a inceput sa inventeze ba roata, ba apa calda. Si sa ni le prezinte cu mare pompa protocronista.
   De la Tapalaga nu mai astept noutati care sa rupa gura tirgului; dupa ce a luptat incrincenat cu dictatorul care a vindut Justitia, nu recunoaste in ruptul capului ca a mers pe un drum gresit.
   Care-i deosebirea dintre el si Cretinel, care nu recunoaste ca a fost o greseala ce a facut in 2012?
   In rest, da, nu prea incinta „generatia 40” a politicienilor de virf.
   (Dar pentru mine nu Sova este dezamagirea, ci MRU, Baconschi ori Papahagi.)

 32. bunä,
  victor,
  exact asa gandesc si eu.
  cu cat se inräutätzeste situatzia, se vede cä nu existä nici unul,
  care sä fie capabil sä coordoneze situatzia, poate C DIACONESCU
  care a fost in ultimul timp langä presedinte:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s