Taxa pe cinstea cu valoare adăugată

Rovana pregătindu-se să scufunde ceva.

Rovana Plumb: Amnistie fiscală pentru pensionari și mame care au de returnat bani statului, dar nu și pentru pensionările ilegale

„Pensionarii și mamele care au de returnat statului diverse sume de bani în urma unor „interpretări neunitare” ale legislației vor fi amnistiați fiscal, a declarat vineri ministrul Muncii, Rovana Plumb, care a precizat însă că nu vor fi amnistiați pensionarii care au folosit documente false pentru a fi pensionați.”

Să ne înțelegem bine asupra amoralității acestei tovarășe a cărei coafură ar putea scufunda Armada dacă ar putea pluti pe mările și oceanele internaționale (ceea ce mă îndoiesc că ar fi posibil înafara spațiului sovietic). Ea a primit un ordin din direcția uneia dintre personalitățile multiple ale arătării (că nu-i pot spune om) care poartă diferite nume cum ar fi : plăgăroi, mitoman, iresponsabil vesel, patologic dus cu capu, prim idiot al țării,  amoebă fără nucleu, paramecium iresponsabilus dementius rusofilus-sovieticus, retardatus etc. Și tovarășa execută. Nu există dacă, nu există parcă, nu există lege, nu există stat de drept, nu există constituție. Există numai DA șefu.

Cînd o văd pe Rovana văd întreaga dramă a Armadei spaniole scufundate, o văd pe Elena Ceaușescu dînd din mînă după colegii ei academicienii, căutînd dovezi care nu există. Văd istoria ultimilor 25 de ani populată de tovarăși și tovarășe vorbind la telefoane mobile din mijlocul feudalismului întunecat, printre iobagi care sapă pămîntul cu scule de os. Și mai văd ființe respiratoare în România care cred sefeurile astea.

Băi tovarășilor, într-un stat de drept există responsabilitate pentru fiecare cui mutat dintr-un loc într-altul, indiferent în care cap este bătut. Există lege care statuează responsabilitatea. Dreptatea nu se votează. Ea se observă, se constată și se judecă. Conform legii. Nu există a treia cale.

Așadar cu claritate, cu obiectivitate și cu dreptate trebuie spus că nu este nevoie de o nouă lege pentru amnistia erorilor statului. Legea deja există. Trebuie doar pusă în aplicare. Există instituții create pentru asta. Instituții (cum ar fi justiția) create exact pentru stabilirea dreptății.

Cine-a greșit trebuie să plătească. Mai simplu nu se poate. O nouă lege a amnistiei pe tema asta nu numai că nu ar face dreptate dar ar produce o imensă injustiție față de cei care au respectat legea în mod onest, care și-au plătit taxele la zi, care respectă statul de drept indiferent dacă le convine sau nu că sînt guvernați de suprema materializare a iadului pe pămînt atîta vreme cît respectă legea. Orice implicare a banului public în rezolvarea acestei nemernice nedreptăți este un act de hoție/tîlhărie la adresa oamenilor cinstiți din această țară.

Nu este nevoie de o nouă lege. Trebuie pusă în aplicare legea care există deja iar vinovații trebuie să plătească. Probabil mă repet. Orice ban public risipit pe această temă produce noi responsabilități penale pentru cei care decid o asemenea măsură. Este responsabilitatea Armadei și în egală măsură a idiotului lui Putin.

Rovana, scufundăm și noi ceva?!

Fil

79 responses to “Taxa pe cinstea cu valoare adăugată

 1. Buna dimineata!
  Chestia cu pensionarii si cu mamele eu o vad altfel.
  Cine dracu i-a calculat cat sa incaseze?Niste idioti angajati pe pile si idiotii aceia trebuie sa plateasca sa fie executat silit sa plateasca el si sefii lui.
  Bey nu tanti X s-a dus cu o hartie in mana la ei si le-a spus mie imi dai atat!Nu ea a vrut sa incaseze bani plus!Atat i-a dat postarul sau atat a vazut in cont atat a luat.
  Ce raspundere are maimutele acelea ,niciuna?
  Aha. am inteles ei sunt nevinovati profesorii lor sunt vinovati ca i-au batut la palma si in cap.Bietii de ei!Trebuiesc compatimiti ca poate softul de la neica Ghita a fost in versiunea beta.

  • Responsabilitate ? la tovarasi ? sa lasam.. Nu degeaba a aparut si bancul care se termina cu ‘amindoi suntem di.vina’. Doar e practica veche si antica de acuma, exersata si rasexersata inainte de ’90. In acelasi context, daca X a gresit, inseamna ca intreaga familie&prieteni&colegi&vecini (care n-au fost inspirati sa dea extemporale cu X erou/ina principal/a la bajetii cu ochii blio) au gresit. Iar pe cale de consecinta, noi cu totii suntem divina ca tembelismul a ajuns pe cele mai inalte culmi de partid si de stat.

   • Buna dimineata,arrlety!
    Cu baietii de la finante am avut un meci cu ceva ani in urma din cauza unei amenzi de 50Ron dupa ce am platit-o m-a instintau ca nu am platit-o si asta de vreo 5-6 ori pana mi-a sarit dracii pe ei si am facut copii dupa chitanta pentru fiecare idiot de acolo care isi batea joc de timpul meu.
    In loc de scuze am primit de la tampiti reactii de genul:,, ce ma deranjezi domnule, nu vezi ca am treaba?”.
    O gasca de tampiti pusi politic (pile) acolo si rezultatele lor se vad .
    Cine pierde timp de pomana pe la usile lor si mai este si umilit cu ,,vino maine,acum am treaba”, prostul de contribuabil care ii da salariul.
    In concluzie, concluziile le trageti si dumneavostra cei ce aici.

 2. Este un semnal bun pentru romanii smecherasi, saraci si multi sa voteze cu dl Ponta.
  Semnalul este: Cand va veni dl Ponta presedinte, 10 ani, nu vom descurca mai bine decat cu ceilalti. Pentru ca ne vom fofila pe langa legi, iar daca ne prind , da dl Ponta o amnistie pentru noi romanii necajiti. Deci sa vina dl Ponta Presedinte !
  Sloganul ar fi :

  Esti mama ?
  Esti baba ?
  Sferto bolnava ?
  Ei bine n-ai treaba !

  Votati Ponta Presedinte !

  • ‘Neata !

   Last,
   cred ca-ti datorez scuze !

   Am gandit, spus si scris ca tot ce faci este sa demolezi orice constructie.
   Tot ce prinzi.
   Iaca, nu e asa.

   Deci, scuze pentru eroare.

 3. politica la pungä a mitomanului PONTA,
  este nenorocirea romaniei, desi toatä lumea
  a väzut cum s-a comportat presedintele, golanul
  obraznic PONTA, continuä sä mintä, un vagabond
  mizerabil ;un nemernic sustinut de mafiotzii PSD:

 4. IPOCRIZIA GOLANULUI PONTA, este färä margini.

  vorbea de romania, de ortodoxie, il infiera pe Johannis
  cä este evanghelic, ca totzi sasii.
  il ridica pe Täriceanu ; neo-comunist cu pretentzii de liberal

  dar dece nu spune-TÄRICEANU nu este ortodox
  TÄRICEANU SI-A SCHIMBAT NEVESTELE SI RELIGIA PRECUM
  SOSETELE:

  TÄRICEANU NU ESTE ORTODOX;

  dat este vechi colaborator a lui ilici, si el si patriciu.este in relatzii cu rusia si Täri , si STROE si ILICI,.DOGARU;ABRAHAM;ETC
  TÄRICEANU, nu este liberal, este un oligarh bine camunflat CU AJURTORUL SECU.de aia joacä in slujba lui PONTA.

 5. Salut copăceni! Ieri am fost la un prieten care -mi este şi vecin iar bunicul acestuia bombănea de mama focului. Si lui i s-a greşit calculul pensiei, el returnànd suma încasată în plus, asta şi datorită faptului că a vàndut un teren (pentru o sumă mult mai mică ca dacă asculta sfatul meu în 2008).
  Concluzia bunicului: Dacă eşti corect, eşti un prost şi ca atare cazi de fraier!

 6. Printre pensionari ( „bosorogi”) exista doo specii:
  – cei carora li s-a gresit calculul (cu plus). Exista cazuri si cu minus, cum am patit eu, si de 2 ori m-am trezit cu recalcularea si ceva bani adaugati.
  – cei care au dat mita, ici-colea, prin partile care trebuiau unse;
  Nu am gasit o statistica (vai de ei ziaristi, ca de la Rovana nu ma astept), de unde sa reiasa proportia intre cele doua spete.
  Eu cred ca majoritatea sint dintre cei care au dat mita.
  Am cunoscut un caz unde omul, facind oarece comparatie intre el si un coleg, a stiut ca i s-a calculat in plus, o suma frumusica (fara interventii, din greseala), si nu s-a dus sa sesizeze; statea cu spaima ca o sa-l descopere. A avut noroc 😛 a dat ortul popii fara sa-l descopere.
  NB,
  eu ar trebui sa tac; s-ar putea sa ma ia fiscul la intrebari pen`ca am venituri in plus nedeclarate. Cum de unde? de la Elena. Poate si de la pirat.
  Dar ceea ce fac acesti guvernati este mizerabil: se comporta chiar cum vor muschii lor.
  Pentru ca „muschii unora” sint indreptati spre pirat.

 7. pensionärile ilegale, sunt majoritatea din timpul conducerii,
  faimoasei CAMPEANU, PONTA SÄ NU O TZINÄ LANGA CU MINCIUNILE:
  DE APROAPE 3 ANI GUVERNEAZÄ??????????
  CE::::::::::::::::CUM SÄ FURE BANII????

 8. La tema.

  Fara sa ma documentez in prealabil, impresia mea in cazul de fata e ca nu este sau nu ar fi trebuit sa fie un subiect. Nici lege, nici ordonanta, nici cea mai mica discutie.
  Fil are dreptate.
  Tot ce trebuia facut era sa se urmeze regulile/legile.

  Daca institutia este pagubita in vre-un fel, vinovatul trebuie sa plateasca.
  Vinovat se face cel care a dat banii nu cel care i-a primit.

  Cel care i-a primit, i-a mancat, baut, cumparat inghetata pe bat, mers la case cu felinare rosii, donat pentru acte de claritate si biserici pomadate, sau pur si simplu i-a ingropat in curte si a murit datorita decesului.
  Punct.
  Cel care i-a dat, este responsabil de sumele pe care le scrie si pentru care semneaza, ca d’aia a facut carte si e angajat pe baza de diploma de bou.
  Salariile mai mari ale popoului din fotoliu decat ale tarnacopistului care sapa santuri se justifica prin RESPONSABILITATEA crescuta a functiei.
  Puscaria cu ani mai multi sau confiscarea vilelor are aceeasi radacina.

  De aici o comisie de cercetare administrativa care sa intocmeasca dosarul si eventual sa-l inainteze organelor in drept din sfera justitiei pentru solutionare.

  Aceasta maniera de tratare este singura care are si efectul fundamental urmarit de justitie : corectarea comportamentului.
  Responzabilizarea fortata cu bratul legii acolo unde se impune, are drept rezultat indepartarea acestor situatii pe viitor. Fie ca sunt greseli reale fie determinate de spagi.

  Ceea ce face Ponta acum este exact opusul.
  Acopera vinovatii. Prin asta perpetueaza si dezvolta lipsa de responsabilitate, protejeaza vinovatii si incurajeaza furtul.
  Orice baiet cu minim doi neuroni valizi din sistem, poate acum sa „invete” acum orice pensionar cum sa-si aranjeze o pensie mai mare pe baza de invarteli, decaratii false, hartii fara acoperire si, desigur, comision la „baiatul destept”.

  Dar, cum am zis, nu m-a documentat in prealabil sa vad exact ce zice legea si nu am doctoratele juristului Ponta, deci pot gresi.

 9. Vad ca aici e detaliata istoria ce a dus la gogomania pontaca.

  ” Este vorba de persoane care au dat șpagă la două doctorițe, Iulia-Maria Mihai și Camelia Săndulescu (foto), pentru a se pensiona pe motive medicale.
  ……………………………………………
  Cele două femei au primit, în patru luni de zile, 1.097 de șpăgi (Iulia-Maria – 495 și Camelia – 602). Mita era în sume de bani (100 -200 de lei) și alte bunuri: produse alimentare, cosmetice, cafea. Șpaga era dată în schimbul unor acte medicale necesare la încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală sau prelungirea concediului medical. „Prin plata acestor sume se urmărea pensionarea medicală prematură a unor persoane a căror stare de sănătate nu justifica această decizie, prin atestarea nelegală a diverse grade de incapacitate de muncă sau verificarea sumară a documentelor prezentate pentru examinările medicale obligatorii, iar în unele situaţii pentru emiterea deciziei de pensionare”, arată DNA”.

  http://www.evz.ro/de-ce-s-a-razgandit-victor-ponta-in-cazul-pensiilor-penale-ancheta-in-care-1097-de-persoane-au-dat-spaga-ca-sa-iasa-la-pensie.html

  Calculat suma, impartit frateste la doamnele doctore, confiscat si scos la licitatie tot ce au, iar ce mai ramane stabilit rate lunare de plata pentru recuperat prejudiciul si putina puscarie pentru fapta in sine.
  Astfel nu bunii contribuabili sunt taxati ci sumele se platesc din buzunarul celor vinovati.

 10. Salut, all!

  Electo-„amnistia” + „daca esti corect, esti prost” (vorba veche, intarita si adusa la zi si cu aceasta „ocazie”) = ingrediente in momeala electorala, sezonul toamna-iarna 2014…Reteta deja consacrata, verificata si apreciata de votanti, la care dupa inspiratie, posibilitati si consecinte, se mai scoate, sau se mai adauga cate ceva…De remarcat tendinta de a „incuraja” publicul spre ignorarea, sfidarea si incalcarea legii.

 11. „dorian65 | august 2, 2014 la 11:34 ,
  Te rog sa mă faci sa înțeleg omul ăla boșorog cu parkinson trebuie el sa îl tragă de mânecă pe boul care îi calculează pensia?”
  Evident ca nu, nu are de unde sa stie cum se calculeaza, nici chiar unul sanatos (poate sint unii, dar putini).
  Doar ca eu accentuez pe cei care au dat mita.
  Cei carora li s-a gresit calculul in plus, nolens-volens, sint buni de plata. Asta ar fi regula normala (pe vremi demult uitate: cind ai luat sume de bani, din greseala, de la stat, ti se calculau daunele pe 3 ani in urma, dar daca ai luat mai putini, statul nu iti returna decit pe 1 an in urma). Acum nu mai stiu care e regula.
  Poate ca functionarul/Casa de pensii ar trebui sa suporte in solidar daunele 😛 in cazurile cind vina le apartine; complicat, neplacut.
  NB,
  am citit ca ar fi 5 persoane care si-ar fi pus capat zilelor; este de urmarit daca acesti oameni au fost corecti si li s-a gresit calculul sau erau dintre cei care au facut ilegalitati.

 12. S-ar putea ca problema sa fie rezolvat, iar noi ne zbatem ca pestele pe uscat:
  „Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), el precizând, ulterior, în faţa delegaţilor veniţi la Congres, că acest vot îi dă speranţa şi încrederea că va ajunge şi preşedintele României.”

  Ce o sa mai regrete gagicile care i-ar fi dat papucii 😛

 13. S-au trezit ca tot semnalizind pe dreapta au luat-o in buiestru pe stinga rau de tot; vor sa revina:
  „Deputatii PC Aurelian Ionescu si Ovidiu Raetchi sustin ca partidul ar trebui sa isi asume doctrina de dreapta traditionala si sa analizeze formule de alianta cu formatiuni din aceeasi zona a spectrului politic, informeaza Agerpres.”
  Se revigoreaza solutia imorala 😛 sau se revine la normal?

 14. felix, pune cateva milioane pt. alegeri.

 15. Zice filadel:

  Cine-a greșit trebuie să plătească. Mai simplu nu se poate.

  Eu l-am auzit de curand pe Hadar spunand ca numai din corpul profesoral sunt sute de mii de persoane cu procese castigate sau, pe baza spetelor deja existente, cu mari sanse de castig (sporuri, drepturi taiate fara baza legala de guv Boc)

  Valoarea totala o estima stimabilul la peste 1 miliard. La speta asta, (reiesea din discutii) se pot adauga si alte categorii de bugetari. Si desigur se aduna si banii cheltuiti in instante, pe procese

  Intrebarea este, poti sa scoti banii astia de la Boc sau Basescu (si cine o mai fi luat deciziile – poate Funeriu)!?

  • Intrebarea nu este daca poti !
   Ci daca asa e corect au ba.
   daca e corect, stabilesti mijloacele prin care poti ! 😉

   Eu am insa rezerve ca legalitatea poate fi incalcata de cel ce produce legalitatea.
   OU are valoare de lege parca.
   Orice noua lege anuleaza prevederile contrare din orice lege precedenta.
   Chestie elementara.
   Tot fara a intra in detaliile subiectului, am parerea ca un castig al celor carora li s-au taiat este destul de putin probabil.
   Poate gresesc. dar asa e logic.

   Si sunt chestii radical diferite inca din fundatie.
   In cazul in speta vorbim de o paguba provocata bugetului de incompetenta/coruptie, in cel de-al doilea de o scadere de salarizare a salariatului (cadrul didactic) decisa de angajator (statul).
   Sunt paliere complet diferite.
   Interpretarea avocateasca poate fi de orice calitate artistica, dar deciziile nu pot fi foarte departe de normalitate, care la randul ei ar trebui sa determine si sa se reflecte in prevederile legii.

   • Si sunt chestii radical diferite inca din fundatie.

    A. In cazul in speta vorbim de o paguba provocata bugetului de incompetenta/coruptie, in cel de-al doilea de o scadere de salarizare a salariatului (cadrul didactic) decisa de angajator (statul).

    De coruptie e mai greu de vorbit fiindca si in cazul de fata (v. Link filadel) sunt exceptate persoanele care au utilizat acte doveditoare false

    Incompetenta intervine mai degraba atunci cand decizia (da, chiar si a statului) poate fi atacata cu succes in instanta.

    In cazul in speta, e cel mult o „mita electorala” care se face cu alibiul stangii care apara niste cetateni  de efectele unor erori de care nu se fac raspunzatori..

    B. Eu am insa rezerve ca legalitatea poate fi incalcata de cel ce produce legalitatea.
    OU are valoare de lege parca.

    Imi inchipui ca si aminstierea in speta se va face tot printr-un act normativ.

    C. Orice noua lege anuleaza prevederile contrare din orice lege precedenta.
    Chestie elementara.

    No comment

    • Fanule,
     cred ca vorbim usor paralel.

     In situatia ce e subiect al postari sunt doua aspecte.
     Unul al coruptiei, la care eu am facut referire si unul al acoperiri coruptiei si responsabililor, la care face referire Fil.

     Iar aia cu profesorii e din cu totul alta poveste.

     • Reteta de „succes” – se sare in apararea „cauzei” prin deviere spre „adversar”: in cazul de fata, ii facem scapati pe vvponta si RP, aratand cu degetul spre Boc, Basescu si Funeriu…

      update: a se vedea si „contributia” video de mai jos – 21:43 [QED]

  • O mica-mare exagerare:
   – ” numai din corpul profesoral sunt sute de mii de persoane cu procese castigate”.
   „Sute de mii” ar insemna minim 200.000. („Sute, poate mii”, mai treaca mearga.)
   Cite persoane are Romania in „corpul profesoral”?
   Apoi, asa se duce discutia in derizoriu: vorbesti despre pensii calculate gresit ori din greseala omeneasca ori din hotia omeneasca, iar noi venim cu magistralul argument „Eu l-am auzit de curand pe Hadar spunand”.
   Litera de lege, ce mai 😛
   Asta desi ai in link-ul dat mai sus citeva dovezi, printre care dovedit:
   „Cele două femei au primit, în patru luni de zile, 1.097 de șpăgi (Iulia-Maria – 495 și Camelia – 602).”
   Lasa, ma, ca si Boc, Basescu ori Funeriu au facut magarii si au luat spagi.

   • Cine naibilui e Hadar? Dar cred ca e vorba de salariile crescute cu 50% de tradiceanu (când bocea de fericire Abramburica-n Parlament). Legea a fost aprobata, bani nu erau ca sa se aplice (cam ca la CAS-ul de acum) si sindicatele au dat angajatorii in judecata (nu ministerul, ci primariile ori universitatile, ca alea i-au angajat), au castigat procesele si acum trebuie sa primeasca banii pentru perioada cat legea a fost in vigoare, pana sa apara legea cu salarizarea bugetarilor (cred ca vreun an jumatate a stat legea aia in vigoare). Cred ca despre asta vorbeste Profun, iar aici n-a avut de-a face nici Boc, nici Basescu si cu atat mai putin Funeriu (care era europarlamentar pe vremea lui tradiceanu). 🙂

    • Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale (FNS) „Alma Mater”, prof. univ. ing. Anton Hadăr

    • hadar, este un profesor, dar de bazä sindicalist, ce stä numai la tv
     eu nu väd sindicalistii la noi in tv, in romania sunt toatä ziua,
     special cei ce spun ceva contra presedintelui.
     Täriceanu liberalul de stanga, a aruncat cu banii, sä-l tzinä la
     guvernare, dar cand a plecat, a läsat visteria goalä.

    • Laura,

     Nu cred ca e vorba (doar) de legea cu 50%. Dar fiindca ai amintit, cred ca filmul a fost diferit, pe ici – pe colo.

     Legea a fost promulgata de presedinte desi Tariceanu spunea ca nu este sustenabila.

     Cu  Boc a avut legatura. In sensul ca a sustinut-o vehement (la unison cu presedintele) cand era in opozitie dar nu a aplicat-o cand a fost la putere. 

     Si …  Nici nu au facut demersurile de abrogare.

     • Da, asa e, Basescu a sustinut-o (a cerut CCR s-o controleze la constitutionalitate), iar PDL-ul era „cam” in opozitie, daca nu ma insel.

      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-4933813-update-traian-basescu-promulgat-legea-majorarii-50-salariilor-profesorilor.htm

      Iar apoi a fost abrogata de legea salarizarii unitare. Deci au fost demersuri de abrogare. Sindicalistii si-au castigat in instanta diferenta de salarii pentru perioada cat legea a fost in vigoare.

     • De sustinut, marirea cu 50% a fost sustinuta de toate partidele (inclusiv de PNL-ul lui Tariceanu) care au votat in unanimitate.

      Prins la înghesuială de partidele politice din Parlament şi profesori, primul ministru Tăriceanu nu mai are pe unde să scoată cămaşa. Zicala “cine seamănă vînt, culege furtună” se potriveşte de minune în acest caz, în care laudele lui Tăriceanu, potrivit cărora “România cunoaşte o dezvoltare fără precedent”, s-au întors împotriva sa. “Ce să-i fac dacă s-a lăudat în stînga şi în dreapta că România a devenit bogată, aşa, din senin? Dacă ai bani, scoate-i”, afirma, zilele trecute, un parlamentar. Majorarea lefurilor profesorilor preuniversitari nu i-a căzut bine lui Tăriceanu, după ce a fost “trădat” chiar şi de liberalii lui din Parlament, care au votat legea de creştere a salariilor cu 50% (…) Adomniţei a spus că este conştient de presiunile bugetare şi sindicale pe care le generează votul din Parlament, dar i-a spus premierului Tăriceanu că a fost un vot în unanimitate şi că el nu putea vota altfel. Disperat, Tăriceanu a declarat, ieri, că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, dar că trebuie făcută în special pentru salariile mici. etc etc etc

      Jumatatile de adevar = manipulare

     • „Chiar si reprezentantii PNL au decis sa voteze legea, chiar daca au spus, cu numai o zi in urma, ca initiativa are un caracter pur electoral si creeaza dificultati inflationiste. ”

      „Pentru ca circul si deci inclusiv foloasele electorale sa fie maxime, PSD a impus votul nominal.”

      http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/unanimitate-pentru-cresterea-salariilor-profesorilor-135539

     • Inganduratul

      Daca tot vorbesti de filme sa-ti desenez filmul corect in ceea ce priveste pelicula cu marirea salariilor profesorilor in 2008. Asta ca sa-ti mai tai din memoria aia selectiva.
      Asadar, retine:
      1) PSD a propus primul aceasta masura. Lacheul Tariceanu a sustinut-o in prima instanta in echipa cu rasuflatul Vosganian. Economia „duduia in creierii Lui Cap de Cal si 4 neveste (la acea epoca).
      2) Basescu intreaba: Da’ bani sunt? Sunt, raspund cei 2 imbecili.
      3) Peste ceva timp Cap de Cal cu 4 neveste isi da seama ca nu poate acoperi gaura de cca 190 de milioane de euro din buget daca vrea sa continue pomenile electorale de cca. 600 de milioane de euro aruncate cu larghete clientilor din primariile rosii (pesedisto-liberale).
      4) Basescu ataca si demasca cheltuielile aberante ale PM imbecil (mai tineti minte chestia cu Loganurile date Politiei si cumparate cu preturi exorbitante?) Adica pentru pomeni electorale sunt bani si pentru profesori nu? (Smecher, in sensul bun, Piratul) Il vate pe imbecil cu armele lui>
      5) Cineva (nu mai tin bine minte, poate Guvernul) cere CCR sa se pronunte daca este constitutional sa se mareasca lefurile profesorilor. CCR zice ca legea este constitutionala.
      6) Se trece la vot in Parlament: Surpriza, de la stanga la dreapta, sus jos, est vest toti voteaza legea. Mai ales liberalii ale caror discursuri sunt aplaudate la scena deschisa.
      7) Basescu promulga legea
      Asa ca fa si tu o copie la imprimanta si dormi cu ea sub cap. Poate te ajuta!

     • ,, „Regret sa constat ca unii politicieni au decis ca Romania sa mearga pe drumul de instabilitate politica si criza. Toti, de la politicieni la lideri de sindicat, trebuie sa inteleaga ca o astfel de masura este catastrofala pentru economia romaneasca, lucru agravat de uriasa criza economica si financiara mondiala care ar putea afecta economia Romaniei”, a mai spus premierul Tariceanu, intr-un interviu acordat Mediafax.
      Reactii politice

      Liderul P.D.- L., Emil Boc, a declarat ca democrat-liberalii vor initia motiune de cenzura daca Guvernul isi asuma raspunderea pentru o lege care sa blocheze actul normativ promulgat de presedinte, privitor la majorarea salariilor profesorilor. „Guvernul Tariceanu ori aplica legea de majorare a salariilor profesorilor, ori pleaca acasa”, a spus Emil Boc.

      Mircea Geoana, presedintele P.S.D. – partidul care a initiat aceasta lege – a declarat ca promulgarea nu era o surpriza, el fiind convins ca Guvernul va aplica decizia Parlamentului. Theodor Stolojan, candidatul P.D.-L. la functia de premier, promite ca, dupa ce va castiga alegerile, P.D.-L. va aplica Strategia pentru educatie promovata de Presedintia Romaniei, care va include si majorarea salariilor profesorilor. ”

  • Întrebarea nu-i aia pe care-o pui. Întrebarea este cine a greșit și unde? De aici putem croșeta oricare dintre noi chiar dacă nu sîntem lideri sindicali.

 16. Se vorbea ieri parca de „nomenclatura comunista”.
  Categorie in care Basescu era bagat in mod automat in virtutea faptului ca era sef de ceva.

  Catalogarea a fost cel putin superficiala. Notiunea contine de fapt ideea de individ non-profesionist in meseria cu pricina, dar cu mare putere de decizie in virtutea puterii politice cu care e investit „de la centru”.
  „Politruci” cum ii mai denumim noi cand ne referim la ei.
  Erau exclusiv oamenii sistemului politic, tentaculele organsimului de conducere infiltrate in toate compartimentele fie productive au ba, cu scopul de a „armoniza” intreaga societate in spiritul valorilor respectivului partid si de a exercita controlul politic la intregii societati.

  Dupa ’89 starea asta de lucruri a inceput sa se schimbe destul de mult.
  Tot ce e privat acum e rupt de controlul politic direct (poate fi indirect prin apetenta politica a patronului – alta gasca-n alta traista) iar in alte sectoare mai mult sau mai putin bugetare se fac eforturi de a rupe dependenta de factorul politic. vezi armata, politie, justitie….

  Am revenit asupra ideii, pentru ca abordarea lui Ponta e extrem de primejdioasa, si faptul ca o spune public cu atata nonsalanta ar trebui sa ingrijoreze :

  .”Specialiştii sunt în ministere, sunt funcţionari publici, ei lucrează de 5 ani, 10 ani, 20 ani în diverse ministere. Miniştrii sunt oameni politici, care trebuie să aibă răspundere politică,…”

  Ministri pot fi nulitati complete la orice capitol, numarat cu abacul sau limba romana inclusiv, cu conditia sa fie oameni de baza ai partidului.
  Aceasta este „nomenclatura”, pe care Ponta o considera absolut normala in societatea lui.

  • Sensul Nomenklatura vine de la cartea cu acelasi titlu a dizidentului Voslenski. Acolo este si sensul exact al termenului. (o lista a privilegiatilor partidului ) Eu am citit-o in anii 80 🙂 Nomenklatura draga @viq era lista cu persoanele ce puteau la Braila, cand tu erai licean iar eu arhitect (cred ca sunt cam 10 ani diferenta de varsta intre noi doi ) sa primeasca alimente de la gospodaria de partid, sau sa manance la cantina partidului.
   Tu te referi la aparatcici care pot fi nomenclaturisti sau nu.

   Ponta are perfecta dreptate si exact asa este peste tot, si in America si in toata lumea libera. Ministrii sunt numiti politic de catre partidul, liderul ce castiga alegerile. Normal, Ei sunt manageri si nu musai specialisti in domeniu care gestioneaza si urmeaza linia politica cu care au intrat in alegeri si au castigat.

   Problema sta in oligofrenii care la alegeri aleg acel partid, care numeste acei ministri. Adica noi, oligofrenii.
   In situatia in care dreapta cat de cat reala – fc,nr,pmp – e condusa de mameluci.

   • Aici cred ca trebuie sa-ti dau dreptate.

    Nu l-am cetit pe Voslenski, deci daca asta e sensul original al termenului, il. iau ca atare.
    Perceptia mea era ca se refera la o clasa nu doar privilegiata material (si rudele de grad V sau prietenii puteau avea o pila la Cantina Partidului) ci care avea si oarece functii politice, care actiona nemijlocit in interesul partidului.

    cat despre numirile ministrilor pe criterii poltiice am retinerile mele.
    Stiu ca pe calea asta regula de aur e promovarea incapabililor cu gura mare.

 17. Se spune mai sus ca guvernul vvponta „repara” nedreptatile facute de guvernul Boc. Guvernul Boc (cu bunele si relele sale) a fost nevoit, intre altele, sa „repare”, pe fondul crizei economice, iresponsabilitatea guvernarii Tariceanu ( care a insemnat in realitate PNL + PSD)
  Desigur, propaganda socialist-democrata are cuvinte de lauda pentru ce „(se) da” unei populatii pe care o prefera dependenta de stat si „infiereaza” „luarea” sau „scaderea” vreunui „drept castigat”, ignorand contextul in care masuri nepopulare trebuie luate totusi. Populism, demagogie, sofisme, manipulare…

  Vom vedea ce lasa in urma calamitatea guvernamentala vvponta – culmea incompetentei si coruptiei.

 18. Precis ca gaseste amatori:
  „Dan Diaconescu organizeaza un „concurs national profesional” in cadrul emisiunii sale OTV transmisa la Romania TV de strangere de semnaturi pentru candidatura sa la prezidentiale, oferind posturi in „serviciile secrete, magistratura, ambasada, consulate””
  Asta chiar vinde ţara, pardon, pielea ursului din padure.

 19. cu stilul de aruncat bani, ponta dä tot bugetul si mai face inprumuturi, pe minciunile lor, romania poate cädea intr-o gaurä neagrä. f. adancä.

  atunci , cine este de vinä? BÄSESCU
  DOBITOCI CUM SUNT VOTANTZII LOR; ASA CRED
  dar cälätoriile in china, in rusia, in f. multe tzäri, de care nu se stie
  cine le-a plätit? romanii, cei ce muncesc, dar din päcate nu se
  revoltä:NU SE FAC INVESTITZII; NU SE CREEAZÄ LOCURI DE MUNCÄ
  DECE TAC ROMANII??? LE PLAC MINCIUNILE; ASTA O SÄ MÄNANCE.

 20. Loda
  dacă puneam pariu eram milionar.

 21. Pariu pe ce? Milionar in bani vechi, noi sau in euro?

 22. Loda
  nu contează. Just making a point.

 23. Joe Lynn Turner (63, azi) / perioada Deep Purple

 24. Sara bună ,copaceni !!!

  Selfie cu Tontalone 😀

 25. De la un amic de pe FB care a ajuns „poet” … 😀

  Dracu`sa te ia Ponta! M-am facut si poet la minut din cauza ta!!!
  Eu, Olguta din Banie,
  Jur sa-ti umplu sala tie,
  Cu prostimea din Judet,
  Natarai si precupeti,
  Iar tu Ponta din Bucale,
  Sa-mi promiti pe loc o cale,
  Prin care al meu cordaci,
  La buget sef sa mi-l faci,
  Si de nu o fi asa, Craiova te va uita,
  Presedinte de vei vrea,
  Pe Baroni sa-i lingi asa,
  Iar de ei parnaie fac,
  Si de nu le faci pe plac, Sa-mi pui botul la „mingeac”!!
  Olgutza Vasilescu

 26. Fotografii inedite ,asa cum nu credeai că o să-l vezi pe Traian Basescu cind a fost primar general al Bucurestiului. Acesta a initiat un program controversat de strangere a cainilor comunitari de pe strada. Revista Plai cu Boi a publicat in 2001 un set de fotografii incredibile cu primarul Basescu, realizate de talentatul fotograf Razvan Voiculescu.

  Era in primul an de mandat de primar general al lui Traian Basescu. Acesta tocmai isi pusese iubitorii de caini si asociatiile internationale de profil in cap dupa ce demarase un amplu proiect de strangere a cainilor comunitari de pe strazile Bucurestiului.

  Mai in gluma mai in serios, Base a acceptat, in 2001 sa realizeze un set de fotografii haioase cu cativa pui de caine pe biroul sau din Primarie. In poze, acesta pare ca le „da lectii” cateilor si ii hraneste cu biberonul purtand un sort.

  http://www.time4news.ro/img.php?identifier=fotografii-incredibile-traian-basescu-asa-cum-nu-credeai-ca-o-sal-vezi-vreodata-uite-cum-hraneste-cu-biberonul-maidanezii

 27. ‘Neata!

  vvponta si-o fi facut socoteala ca in Harghita romanii i-ar aduce mai putine voturi decat maghiarii?

  Guvernul Ponta l-a schimbat din functia de prefect de Harghita pe Adrian-Jean Andrei, care atacase in instanta o serie de hotarari de consilii locale din judet privind autonomia asa-numitului Tinut Secuiesc (…) In locul lui a fost numit prefect al judetului Harghita Petres Sandor, sustinut de UDMR, printr-o hotarare de guvern semnata de premierul Victor Ponta.
  (…)in cel putin 10 localitati consiliile locale au adoptat hotarari de aprobare a unui memorandum privind instituirea regiunii administrative autonome „Tinutul Secuiesc”, la propunerea Consiliului National al Secuilor.
  Adrian-Jean Andrei, ca prefect de Harghita, a atacat in instanta hotararile, in luna iunie, aratand ca acestea contravin Constitutiei si exced cadrul de competenta al autoritatilor locale.(…)
  (HotNews)

  • este clar,
   vagabondul vinde si tzara, numai sä fie la putere,
   o rusine, rusine socetätzii civile si intelectualilor,mäcar
   atat ar trebuii sä fi rämas:
   ponta; ESTE UN TICÄLOS; SÄ NU SE MAI LAUDE; NU ESTE ROMAN ADEVÄRAT.

   CINE STIE CE ALTE ARANJAMENTE A FÄCUT

 28. Orașele occidentale sunt luate cu asalt de grupuri agresive de militanți pro-Hamas. Un amestec exploziv de imigranți arabi și de stângiști băștinași, de antisemitism și anarhie. Protestează, chipurile, față de ofensiva israeliană în Fâșia Gaza. Atacă sinagogi și polițiști, distrug tot ce le iese în cale. După 70 de ani, în Europa se strigă din nou „Moarte evreilor”! Establishmentul este șocat.

  Presa se miră. Opinia publică este îngrijorată. Toți se comportă ca și cum valul ăsta de sălbăticie s-ar fi iscat din senin. Ca și cum el nu ar fi rodul firesc al unei lucrări temeinice și migăloase, de zeci de ani, la care s-au înhămat și establishmentul, și presa, și opinia publică. Scopul acestui uriaș șantier a fost de la bun început schimbarea din temelii a Europei. Răsturnarea ei cu susul în jos. (…)

  În Noua Ordine, Puterea ezită întotdeauna să-și arate toată forța în fața unor minoritari. Lângă aceștia, și-au găsit firesc locul anarhiștii și intelectualii radicali de stânga, susținători din vremea URSS a „Cauzei palestiniene”. Și indivizi bucuroși să mai dea o lovitură societății civilizate, iudeo-creștine.

  http://www.evz.ro/editorialul-evz-dupa-70-de-ani-in-europa-se-striga-din-nou-moarte-evreilor.html

 29. Razboiul din Ucraina e din ce in ce mai „popular” in Vestul tarii. Acolo unde nu sunt rusi deloc.
  e plin de linku-uri catre materiale video cat se poate de edificatoare.
  http://www.truth-out.org/news/item/25322-antiwar-protests-spreading-in-ukraine-as-government-wages-all-out-war-in-the-southeast-and-nato-threatens-russia
  Dar eu spun ca nu au de ce sa-si faca probleme ca la o adica vin alde Viq si Oldhashu si Mih si se inroleaza sa lupte contra lu’ mujicu’ retrograd si imperialist.

  • „e plin de linku-uri catre materiale video”, de trompete, trimbitasi si de naivi.
   (Desigur, la razboi nu se mai pleaca plin de entuziasm – ca in cartile de Istorie -, dar daca faci parte dintr-o comunitate si vrei sa existe, atunci respecti legile si nu te dai plecat rusilor; ca ucrainenii stiu mai bine decit @ estu cum e sub rusi.)

  • Yeap ! 😀 😀 😀

   „Daca”.
   Numai ca Viq nu mai vine sa puna palma pentru voi impotriva lu’ Mujicu nici daca va spanzurati de limba.
   Si cred ca nici Old.
   Noi am cam incheiat socotelile.
   Iar pe Mih o trage Last de cozi, n-are timp de copilarii.

   Asa ca la voi e toata nadejdea.
   Cand vine Mujicu, il lingeti pana-l sufocati si treaba-i gata. 😀 😀 😀

   • a mai observat cineva, multzumiri, este adeväratä intoxicare,
    vin in grup, cu mojicii si insulte, o tzin langa cu tampenii,
    pt. a distruge blogul. eu am propus sä-i trimitem in vacantzä,dar nu eu dispun.dar nu putem discuta nimic, denatureazä orce temä:

 30. „Conserve” rusesti sunt peste tot. Si amatori sa le „comercializeze” sau sa inghita „continutul”. Lingandu-si cu satisfactie botul. Phui! Gretoasa imagine…

 31. toate pomenile electorale, vor costa scump Romania.

  • memoria mioriticului e scurta: dupa pomenile lui Razgindeanu, care au produs o gaura in buget de 5-7% a venit criza si Boc sa aiba romanii pe cine injura.
   C-asa-i la noi, aducatorul de vesti proaste e omorit 😛

 32. Link-ul „oferit” la 09:18 duce la o fituica a carui director este Robert Naiman. De aici, mai departe, navigand pe net, dam peste „Robert Naiman is Policy Director at Just Foreign Policy” –> „Just Foreign Policy is affiliated with United for Peace and Justice” despre care aflam ca: „Several Marxist organizations are involved in the UFPJ leadership but the most influential has been the Communist Party USA„. Liderul UFPJ: Leslie Cagan – „the former national coordinator of United for Peace and Justice, the former co-chair of Committees of Correspondence for Democracy and Socialism, and the former chair of Pacifica Radio.” –> Committees of Correspondence for Democracy and Socialism – „(…) CCDS permits dual membership in both the Socialist Party USA and the Communist Party USA.

  In rezumat, increngaturi dintr-o retea de propaganda stangista dominata de marxism/comunism.

  • se aruncä milioane pt. a bäga minciuni in capetele oamenilor,
   toate sunt preluate si injectate in media romanescä, de trusturi
   pro-ruse felix si guitz:

  • pai cu asta se ocupa !
   Israel is using disproportionate and indiscriminate force against civilians through the targeting of schools, religious institutions and government infrastructure.”

   La ce te asteptai de la Rogoestu ? 😀 😀 😀
   E mai fanatic decat jurnalistii aia de la RT care s-au vomat afara de scarba.
   Omul lui Putin in diaspora 😀 😀 😀

   • De la personul-conserva nu ma mai astept (dubiile erau mai vechi) … de cand cu secera si ciocanul de la Soci. Dupa, a tot „confirmat” 😛
    [pt uz personal, eu am „clopotelul” meu care ma avertizeaza…si nu a prea dat „erori”, dar pt altii poate e necesar sa mai „deslusim” cate ceva – de ex., daca tot au acces la Copac, despre „surse” de informatie ca asta de acum + „mesagerul” atasat la ele ]

 33. PONTA, marele sustinätor a ticälosului mafiot Trädiceanu,

  la incoronarea manechinului trädätor, dupä elogii, nu a spus

  TÄRICEANU NU ESTE ORTODOX!!!!!!

  dece nu pune pe tapet ipocrizia vagobondului, cei din opozitzie???
  NU STIU??? au aflat acum, poate le aduce aminte cineva.

 34. UITE CUM A DESFINTZAT RUS; AIURELILE LUI PONTA,
  treaba cu AUTO-STRÄZI, sunt vise erotice.

  vise de golan ,ce fura in paris, timp in care Bäsescu,
  explica cu 15 ani in urmä, cand erau mai putzini bani,
  cä nu se poate incä, nu au bani. ACUM DUPÄ ATATA TIMP
  SE DÄ DREPTATE LUI BÄSESCU; DE UNUL CA RUS. om corect

 35. Bugetul ca sac fara fund este tema pe care o vrea uitata @profun si @profai. VDM ca Ponta o dirijeaza pe Petrescu, dar asculta de Zeamadekalasnikov. In scenariul „Romania pe urmele Greciei” ierarhia celor vor o Romania in faliment este diferita de ceea ce indica pozitiile lor oficiale. Grajdanul grajdanului grajdanului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s