Minerii internetului

Mihaela Bărbuş e membră în Fundaţia Ioan Bărbuş şi scrie pe platforma În Linie Dreaptă.

În 2012, Vocea Rusiei anunța că Federaţia Rusă intenţiona să folosească sisteme de monitorizare şi inserţie de informaţii pe reţelele de socializare ruse.

Prima etapă a procesului era monitorizarea acestora, iar după analizarea rezultatelor, trebuia să se adopte o decizie cu privire la modalitatea optimă de transmitere a informaţiilor alese pentru difuzare în media sociale. Sistemele amintite nu erau primele de acest gen folosite de Rusia şi fuseseră concepute astfel încât utilizarea lor să fie uşor extinsă la reţelele de socializare din ţările ex-URSS sau din alte zone. Se pare că, încă din 2012, fuseseră monitorizate Twitter, Youtube, Livejournal, bloguri individuale etc.

În ultimul timp, dar mai ales după Euromaidan şi după anexarea Crimeii, redactorii şi IT-iştii de la The Guardian, Washington Post, The Atlantic, Forbes, Fox News, Huffington Post, The Blaze, WorldNetDaily, Le Figaro, CNN şi chiar New York Times au semnalat prezenţa unei armate de comentatori care sar în ajutorul preşedintelui Putin şi nu contenesc să îşi exprime calda adeziune faţă de politica lui. Au fost numiţi troli sau naşiboţi – o combinaţie între numele mişcării de tineret proputiniste Naşi şi cuvântul „robot”. Termenul a fost folosit din 2005, când adepții Naşi au invadat internetul cu mesaje pro-Putin pentru a drege imaginea şifonată a Kremlinului după înfrângerea lui Ianukovici în alegerile din Ucraina (aici).

Un ziarist de la The Guardian (aici) a remarcat că orice articol despre Ucraina este comentat „de utilizatori incredibil de ostili şi agresivi (cei mai vizibili şi-au creat conturile în februarie 2014, dar sunt şi unii care se înregistraseră la The Guardian înainte de punctul culminat al crizei), care postează cea mai părtinitoare şi instigatoare propagandă antioccidentală şi pro-Kremlin, ce pare a fi croită după tipar, atât de repetitive sunt formulările. Mai mult, aceste comentarii primesc în mod constant un număr nesfârşit de voturi, uneori de 10-12 ori mai multe decât comentariile pro-ucrainene”. Luke Harding, fost corespondent al ziarului în Rusia (de unde a şi fost expulzat) nu are nici un dubiu că acţiunea este organizată, fiind un „fenomen bine confirmat în Rusia”. Forbes consideră că această practică arata că „Rusia nu este încă pregătită să facă parte dintr-o societate civilizată” (aici).

Cum lucrează trolii rusofili

Un grup autointitulat Anonymus International, care nu e conectat la mişcarea de hackeriAnonymus, şi care a mai publicat informaţii care au fost confirmate de evenimente, a divulgat documente despre modul de organizare al trolilor rusofili (aici). Într-o zi obişnuită de lucru, un trol ar trebui să comenteze de 50 de ori la articole de actualitate. Fiecare trol trebuie să aibă 6 conturi fixe de facebook, pe care trebuie să posteze ceva de cel puţin trei ori pe zi şi să discute ştirile zilei de două ori pe zi. Trolii care chibiţează pe Twitter trebuie să administreze 10 conturi şi să trimită mesaje de 50 de ori pe zi. Văgăuna în care se află căpeteniile trolilor ar fi „Centrul de Cercetări pentru Internet” de lângă Sankt Petersburg.The Atlantic afirmă că centrul plăteşte 36 $ pentru opt ore de muncă. Unii troli inventează tipare de comentarii, însă cei mai mulţi doar le difuzează (aici). Informația nu este confirmată, nici infirmată de acest centru sau de Kremlin, însă mulţi consideră că acțiunea are destule semne distinctive şi nu e nevoie de alte confirmări – if it looks like Kremlin shit, smells like Kremlin shit, and tastes like Kremlin shit too, then it’s Kremlin shit.

Redacţiile au învăţat să recunoască trolii rusofili după engleza stricată care se întâlnește de obicei la rusofoni şi după sloganele pro-ruse, însă nu acţionează decât dacă mesajele lor au un conţinut care „încalcă standardele comunităţii”, adică dacă sunt obscene sau agresive. Mai dificil este, atât în Rusia, cât şi în alte părţi, să se evite vicierea sau chiar zădărnicirea dialogului însuşi. Pentru că, deşi comentatorii civilizaţi nu îşi schimbă părerile dacă sunt agresaţi de troli, totuşi, mulţi părăsesc firul de discuţie ca să nu fie împroşcaţi cu noroi.

Hainele cele noi ale propagandei

Ce motive avem să credem că presa şi media sociale din România sunt ocolite de naşiboţi? Suntem în ţara în care foştii şefi securişti se bucură de pensii grase, torţionarii nu regretă nimic, condamnarea comunismului a stârnit la mulţi politicieni tulburări paroxistice demne un exorcism, iar o gazdă a lui Dughin publică din puşcărie analize politice. Doar dacă alegem să ne băgăm capul adânc în nisip, nu remarcăm că trolii rusofili de azi se poartă ca Brucan şi presa comunistă (şi FSN-istă) împotriva PNŢ şi a ziarului Dreptatea. Asta înseamnă că, dacă în privinţa vulgarităţii şi violenţei de limbaj din mediile de comunicare ne apropiem foarte mult de perioada 1944-47, trebuie să ne gândim că violenţa fizică poate să fie aproape şi, măcar de frică, să luăm măsuri.

Sunt destule informaţii despre trolii rusofili, deci nu cred că trebuie să căutăm fotografiile şi statele lor de plată. Doar știm cu toţii de existența oamenilor securităţii chiar dacă nu am văzut toate acordurile de colaborare semnate și parafate. E inutil şi să psihanalizăm sentimentele, motivaţiile şi frustrările naşiboţilor. S-au făcut deja studii psihologice şi specialiştii cred că trolii virtuali sunt troli şi în viaţa reală, adică au o personalitate narcisistă, psihopată, machiavelică şi deseori sadică (aici). În plus, trolii rusofili mai au şi caracteristici de golani de cartier plătiţi să facă zarvă şi pagubă astfel încât locuitorii decenţi să părăsească locul. Pentru a vedea aceste lucruri nu ne trebuie o multitudine de date şi sisteme complexe de procesare a lor, ci doar puţină înţelepciune. Nefericita experienţă pe care am căpătat-o în urma manipulărilor din ultimii zeci de ani ar trebui să ne stimuleze capacitatea de a face conexiuni şi sinteze şi să ne elibereze de obsesia de a aştepta dovezile irefutabile până când e prea târziu pentru a lua măsuri.

Ce vor trolii să credem noi

Pentru ruşi e esențial ca imaginea să fie salvată şi Rusia să pară puternică, legitimă şi, dacă nu e întotdeauna pozitivă, să fie în orice caz temută. Având în vedere experienţele istorice ale românilor, trolii proruşi trebuie să apere şi imaginea din trecut a Rusiei, nu doar pe cea de acum. Aceasta poate să ducă la unele contradicţii, care nu sunt însă greu de rezolvat. De obicei, acestea nu apar pe acelaşi fir de discuţie şi oricum pot fi minimalizate prin porcăirea celui care le semnalează. Aşadar, trolii pot uneori să legitimeze politica liderilor sovietici, alteori să îl laude pe ţar şi alteori să se plaseze de partea disidenţilor şi chiar să susţină că Putin acţionează în spiritul lor pentru că e împotriva establishmentului mondial actual.

 

Pot să accepte că Moscova a luat decizii greşite, dacă din restul argumentaţiei reiese că mintea criminală de la originea acelor decizii e Vestul. În alte cazuri, pot să își înceapă mesajul cu „nu că îmi place de Putin/Rusia DAR…”, după care urmează un șir de plecăciuni pentru dârzenie, clarviziune, bărbăție etc., etc.… Cine nu înţelege primeşte explicaţii, pentru că trolii nu evită ameninţările, care pot fi directe (facem Canalul cu voi, continuăm ce a făcut Vişinescu) sau mai voalate (orice spuneţi, Rusia continuă să se extindă, nu aveţi ce face, Vestul e terminat).

Viziunea geopolitică a trolilor rusofili e cam la fel pentru toate ţările pe care pun ochii ruşii, adică aceste țări nu sunt entităţi bine definite, au fost totdeauna înapoiate şi cotropitoare. Sunt conduse de fascişti, corupţi, dezorganizaţi şi dirijaţi de occidentali. Poporul e prost. Politica externă a românilor e slugarnică sau nehotărâtă dacă rămâne în context european sau NATO și, dacă se rupe de aceste structuri, e „independentă”, cum era pe timpul lui Ceauşescu şi Dej. Oricum, nimeni nu poate să o scoată la capăt decât sub mâna forte a ruşilor, care sunt puternici, hotărâţi, înduhovniciţi, artişti şi au cei mai inventivi inventatori, cei mai tari militari şi cei mai geniali politicieni – dovada e că Obama ţine în braţe un căţeluş şi Putin se joacă cu un leopard .

Ateismul e încă ok, dar se insistă pe discursul religios, care trebuie să fie rusofil, sectar şi xenofob. Trolii insistă pe termenul „ortodoxie”, nu pe viața creştină și pe Biblie. Spiritualitatea Vestului trebuie să fie respinsă în totalitate; nimic bun nu vine de acolo. Pioşenia trolilor, sonoră și cât mai la vedere, nu se delimitează net de superstiţiile şi datinile păgâne, daco- şi tracopatologie, esoterism sau chiar satanism. Morala biblică e trecută cu vederea sau nu e universală, ceea ce nu înseamnă că trolii nu fac judecăţi morale. Dimpotrivă, pretind că sunt morali şi că luptă împotriva fărădelegii, a dezmăţului, a luxului, a promiscuităţii (homo)sexuale. Dacă acestea au loc în Vest. În Rusia aşa ceva nu există pentru că Rusia e campioana valorilor tradiţionale și e chemată să dea lecţii celorlalţi. Doar agenţii străini spun că e fruntaşă la avorturi, divorţuri, violenţe conjugale, număr de copiii care fug de acasă, îmbolnăviri de sida, boli venerice, alcoolism, corupţie, etc. Trolii îi acuză pe cei care ar vrea să existe o legătură între poza de creştin şi viaţa de creştin că sunt limitaţi, se erijează în judecători, nu sesizează măreţia spirituală a Rusiei şi îl caută la dosar pe Putin.

O propagandă centrată pe rolul salvator al poporului rus nu poate decât să fie deranjată de un popor ales de Dumnezeu, care a primit o făgăduinţă veşnică, prin care vine mântuirea. Trolii rusofili nu ar fi ei înşişi dacă nu ar fi antisemiţi, lucru valabil nu doar în România. (Ştirile transmise de televiziunile de actualităţi din Rusia, croite parcă pentru a întări poziţia lui Assad, au fost difuzate generos în media sociale din Siria.) La noi, atacurile împotriva lui Vladimir Tismăneanu sunt un caz tipic de îngemănare a celui mai hidos antisemitism cu ura faţă de Vest şi faţă de schimbul de idei. Mai există şi alte teme, dar nu foarte variate. În orice caz, sunt nelipsite negarea Holocaustului – dar şi ameninţările cu repetarea lui –, sprijinul pentru Hamas, Iran şi Siria, referinţele la conspiraţii politice şi financiare. Când e vorba de evrei, trolii se autodepăşesc în vulgaritate şi agresivitate, de aceea, e deplorabilă lipsa de reacţie a administratorilor serverelor, care se fac că nu observă atacurile antisemite, deşi ei sunt responsabili din punct de vedere juridic de postările comentatorilor. Este nedemn să se accepte cele mai odioase şi idioate mesaje antisemite de dragul ridicării cotei blogului pe Google. De asemenea, e deconcertant că nici societatea civilă, mai ales Institutul Wiesel şi IICCMER, nu au nimic de spus.

Trolii rusofili îşi dau talente de istorici pătrunzători. Ei ştiu ce nu ştie lumea, protocoale secrete, dedesubturi, religia şi etnia tuturor personalităţilor publice, detalii care schimbă sensul evenimentelor. Cum nu pot (încă) să îi promoveze pe Putin şi pe Stalin, l-au adoptat ca idol pe Antonescu – român verde, pur şi dur, a cărui imagine de azi serveşte perfect interesele ruşilor. Viziunea putinisto-dughinistă include mai multe feluri de extremisme, orice autoritarism, antisemitismul şi chiar unirea României cu R. Moldova, dacă se face în afara UE şi NATO. Trolii ne învaţă că Antonescu a fost bun pentru că a apărat ţara de comunişti (în timp ce  partidele istorice „au aruncat-o în braţele lor”), dar că şi comuniştii au fost buni pentru că „au construit România” şi au apărat-o de occidentalii care au ruinat-o după intrarea în UE. Nu e de mirare nici că, în ce privește monarhia, trolii au cedat în fața nostalgiei și snobismului. Acceptă regalitatea, dar în varianta Radu Duda, adică în afara Vestului, pentru că, după cum a spus-o actorul-prinţ, se ştie că „democraţia occidentală şi cinismul au ajutat la slăbirea coloanei vertebrale”.

Economia nu e chiar punctul forte al trolilor. Ei sunt ocupaţi cu probleme majore de geostrategie, sunt generoși, nu îi interesează profitul. Pentru ei, economie poate fi orice de la megacorupţie, la micile şuste şi la negoţul pe care îl făceau dacii cu popoarele vecine. Piaţa liberă, băncile, bursele, succesul în afaceri se discută la păcate, nu la economie. Profitul e păcatul moral care nu se iartă, cu menţiunea că profitul nu e păcătos dacă e încasat de marii corupţi.

Profitul cel mai criminal e în domeniul energetic. Trolii rusofili sunt ecologişti. Nu fracturării. Nu gazelor de şist. Nu exploatării surselor de energie care nu sunt controlate de ruşi. În locurile unde s-a dat curs ideii nebuneşti de a găsi surse de energie independente de ruşi, au fost cutremure, apa a devenit otrăvită, populaţia a fost decimată de cancer şi/sau de jandarmerie (ca la Pungeşti), au apărut aberaţii cromozomiale, insecte ciudate, întâmplări paranormale. Trolii ne asigură că aceste fenomene sunt arhicunoscute şi confirmate de sute de savanţi, însă conspiraţiile mondiale au împiedicat publicarea rezultatelor cercetărilor. Ca o consecinţă a dragostei lor de natură, trolii veghează ca cei din jurul lor să mănânce sănătos, deci toleranţă zero la tot ce e american şi vestic, mai ales McDonald’s şi Coca-Cola.

Mici trepăduși în slujba unei mari minciuni

Trolii  dispreţuiesc şi detestă dezbaterea. Dorinţa lor nedisimulată este să impună un punct de vedere unic, să-i elimine şi să-i umilească pe cei care gândesc altfel. Scopul lor însă nu e doar să aibă ultimul cuvânt într-o discuție, ci să facă inutil schimbul de idei şi efortul de aflare a adevărului. Ei sunt minerii internetului, nişte unelte nenorocite, utile doar atâta vreme cât se vând și dau ce e mai primitiv şi mai lipsit de raţiune din ei. Nu sunt simpli golani, nici agenţi de publicitate, chiar dacă unii îşi adorm conştiinţa spunând că ce fac ei seamănă cu promovarea unor produse, de exemplu un uscător de păr, „doar că uscătorul e politic” (aici). Indiferent cum se explică sau se scuză, sunt adulţi care au ales conştient să slujească ura şi prostia.

Cei care îi organizează şi îi plătesc sunt politruci, care nu pot ieşi din cadrele propagandei sovietice, capabili numai de intoxicarea dialogului şi de incitare la violenţă. Metoda a fost folosită de catârul stalinist Ion Iliescu, când a creat CPUN-ul ca să compromită ideea de dezbatere politică şi când s-a folosit apoi de presa toxică a FSN-ului şi de mineri pentru a menţine discordia şi a pune pumnul în gura opoziţiei. Aceeaşi metodă a fost aplicată și de comuniști după 1944. Au început cu limbajul dublu, au continuat cu minciuni neruşinate, agresivitate verbală extremă şi bande de bătăuşi, după care au trecut la procese politice, puşcării şi execuţii. Pervertirea dialogului şi agresivitatea verbală, dacă nu sunt stăvilite, duc inevitabil la domnia minciunii şi a prostiei violente.

Slujbași ai discursului putinisto-dughinist, trolii se folosesc de slăbiciunile reale ale Occidentului și le prezintă astfel încât Rusia să pară morală și pretențiile sale îndreptățite. Mesajul lor nerostit pare a fi: „vreţi dialog în orice condiţii? Poftim dialog! Au părerile valoare în funcţie de numărul de adepţi? Ale noastre au cele mai multe like-uri. Are fiecare adevărului lui? Ăsta e adevărul nostru. Iată că libertatea voastră nu doar că nu face doi bani, ci chiar ne ajută pe noi să vă facem de râs. Decât fragilitatea voastră pestriță, mai bine siguranța cizmei noastre.”

Pentru propaganda rusă, faptul că libertatea rămâne mereu incompletă, efemeră şi foarte greu de apărat, arată slăbiciunea şi inconsistenţa lumii libere. Promotorii acestei propagande nu vor însă cultivarea libertăţii şi a societăţii sănătoase, ci aplicarea celor mai drastice remedii, cu orice risc. Ei înlătură relativismul moral nu prin claritate morală, ci prin abolirea moralei.

E util că în Vest se admite că trolii există și se caută să se limiteze acțiunea lor distructivă. Ar fi bine să începem să urmăm și noi acest exemplu. Analiza fenomenului trebuie însă să fie și una morală, nu numai tehnică, pentru că trolii nu vor fi neutralizați doar prin trimiterea lor la spam și administrarea mai bună a comentariilor. Trolii cred în minciună, deci adversarii lor trebuie să arate că au încredere în adevăr și, chiar în condiții de presiuni și amenințări, sunt capabili de confruntări semnificative de idei, inclusiv pe teme de morală publică.

Mihaela Bărbuș

preluare de pe EVZ în 15.08.2014.

189 responses to “Minerii internetului

 1. bunä dimineatza,
  despre DUDÄ, ce sä spun, un cabotin, un securist varat in patul
  marghioalei. tot el era prezent la mesele varanului cu ex. Mihai.
  o rusine, o zgurä de monathie ce joacä demult cu securitatea, tot
  acolo are un rol si mafiotul dublicitat Täriceanu- mare escroc:

 2. observatzi ce pervers si mizerabil este PONTA si oamenii, cel
  inconjoarä. asearä am väzut purtätorul de cuvant, cu golänii ,
  amenintzäri si violentze, asta este clica formatä de cel mai mincinos,
  mai ordinar premier roman,un om de fatzadä, un golan pervers
  ce minte cum respirä, are scoala securistilor instruitzi de NÄSTASE
  si ILICI, din päcate romanii nu-si dau seama.

 3. ‘neatza!
  a inceput trollatul, cu dublicitatul. 😆

 4. Salut,
  Am asteptat pronosticuri sau macar opinii raportate la hurducarisimusul dreptei si al PMP dar vad ca un blog profund Traianico basescianez tace din gura asa cum tac activistii de la comuna sa nu supere pe Ion de la raion. Ca in Bizantul paleologilor

  Asteptam sa apara cucul si poate el sa ne lamureasca daca :
  Miscarea Udrea e la intelegere cu Basescu

  Daca Basescu nu mai controleaza sau s-a saturat sa mai controleze iar PMP este deja cadoul de despartire dat lui Udrea

  Daca dimpotriva Presedintele a intrat la Copac si fiind convins de @theo crede ca Elena Udrea va fi un bun presedinte, fiind mai frumoasa ca Merkel si poate negocia mai bine cu afemeiatii presedinti ai Frantei si Rusiei. Ca va starpi coruptia tragandu-l intii in teapa pe Cocos.

  Il astept pe Basescu sa ne descalcasca pe noi si pe Diaconescu. V ad ca jumatate din vocalii copaceni au disparut de 3 zile, asteptand in scorburile copacului clarificarile de sus.

  Plec la Anvers. Cunoasteti simbolistica locului 🙂

  • Melodie du bonheur en gare d’Anvers

  • Daca vezi ceva sclipind in … colb, uita-te cu atentie. N-oi fi eu singurul roman baftos care s-a nimerit prin zona 😉

   Bine, nu cauta ci, uita-te doar … daca.

   Fiindca, asa cum ne invata Pittis intr-unul din rolurile din Elisabeta I (Bulandra anii ~74+, regizor Liviu Ciulei) Un belgian de fel din Anvers,
   din tata-n fiu bancher,
   isi tine banii in casa de fer,
   fiindca asa l-a invatat sa mere
   (adaptare aproximativa – era oricum la pers 1-a)

 5. Buna dimineata! 🙂

  @ Fila,

  e bine-venita si prevenitoare postarea ta. 🙂
  Intr-o tara in care guverneaza minciuna este posibil, asa cum am vazut zilele trecute, primul ministru, adica prim-trolul, prins cu minciuna recesiunii sa vrea sa schimbe macazul viziunii geopolitice si sa ne promita ca vom privi de acum inainte spre Moscova, mai departe spre China, mai departe si mai departe spre… Africa.
  Toti mincinosii, in afara momentelor in care mint gratuit ca sa impresioneze, fura si pana la urma unii mai dau si socoteala. Gadea, Ciuvica, Badea si Laura Georgescu sunt trolii de care trebuie sa scape tara.
  Iata un articol care mi-a placut este scris de Cristian Campeanu: Dupa Voiculescu, Ponta?

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/dupa-voiculescu–ponta–346407

  • f. bun articolul d-lui Campeanu,
   DNA , il ocoleste pe PONTA, desi este clar dovezi ,cu martori
   a fäcut trafic de influentzä, a dat ordonantze de urgentzä pt. numiri
   la comandä- afacerea Chitzoiu-doamna, etc. DUICU,si multe altele

 6. Frumos scris, si dezvoltat.
  Mai bine mult chiar decit gindeam eu, dar e o confirmare ca nu gindesc gresit.
  Da, libertatea are si partile ei rele: prin areale libere circula si normalul si anormalul. De asa natura ca uneori confunzi Ana cu Caiafa.
  Pe unele bloguri am intilnit descrierea la milimetru facuta de dna Bărbuş.
  Mai la inceput erau doar jignitori ( de genul incult ori snurulet), apoi au inceput sa fie vulgari peste poate, incit eu unul abandonez.
  La Copac? parca n-as crede. Dar comportari de troli, chiar daca nu ghidati de Moscova, ci in slujba unor interese ba de nemteni sau de ungureni, ori de sa moara capra vecinului , exista.
  Altfel am fi o lume perfecta, si e peste poate 😛

  • orce, dar naiv nu esti…………..perfectä? E F: DEPARTE

   räu este repeziciunea cu care intoxicä si complicä viatza,
   PONTA mitomanul si trupa lui, ce au deja poteca fäcutä….china.
   voi chiar suntetzi prea linistitzi.

  • Salutare all.

   Victor L.

   Victore, vorbesti de troli in slujba unor nemteni, ungureni. Nu este exclus sa ai dreptate si sa existe asemenea specimen. Pe cand insa si despre trolii aflati in slujba Elenei? Intreb asta, intrucat dupa ce am citit ieri unele panegirice la adresa sefei PMP nu am nici un dubiu ca exista persoane platite care presteaza pe bani in favoarea Elenei Udrea.

  • Salve tuturor!

   Am citit cu mare atentie materialul adus aici de filadel.

   Chiar daca as incerca o sinteza n-ar reusi sa captez atentia.
   Ce m-a frapat la prima lecturare(pt.ca e nevoie de aprofundare e atat de densa)
   -evidente similitudini intre trolii prorusi(nasiboti) si trolli nationalisti romani -prezenti in reteaua virtuala,numiti pe drept minerii internetului

   -indiferent pe unde haladuiesc toti sunt invazivi si sunt organizati in grupuri mai mari sau mai mici si au un interes subversiv.trolii virtuali sunt troli si in viata reala, in majoritatea cazurilor au „personalitate narcisista,psihopata,machiavelica si sadica” Nu sunt greu de identificat,vin si la Copac.
   manipularea si inocularile de idei perverse sunt uneltele lor preferate.Impunerea cu forta a gandirii proprii ,refuzul dialogului deschis si cinstit
   -m-a inspaimantat concluzia articolului: romanii sunt inapoiati,prosti ,fascisti,corupt(o realitate strecurata pentru a fi credibili),slugarnici fata de Occident.Suntem sfatuiti sa acceptam proectia singurului lider de geniu in persoana lui Putina.
   -din pacate intr-acolo ne trage actuala putere aflata la guvernare in frunte cu Ponta si-mi vine greu s-o spun si marea alianta liberala aflata in opozitie.

 7. Fila

  Foarte bine venit acest articol ….Platforma ILD face niste analize de excepție ….propaganda antioccidentala si prorusă o vezi peste tot in blogosferă ,incepînd cu ziaristi si terminind cu troli….mai au puțin si Putin va deveni „salvatorul ” planetei cu kalasnikovul in mînă si „ecologistii” care cad in extaz

  • servus,night
   Asa se prefigureaza:vezi si comentu’ meu de mai sus.

   Pe parcursul lunilor ce ne despart de prezidentiale vom fi bombardati cu propaganda antioccidentala si prorusa,semnele au aparut deja si s-au concretizat prin luarea unor pozitii la nivelul min.de externe.

 8. ce perversiune cu umblatul pela manästiri,

  si PUTIN- este mereu pela slujbe si insotzit de prelatzi

 9. Buna ziua!
  Postarea este ca un semnal de alarma tras.
  Noi aici barfim si atat nu venim cu idei de frica ca-sa nu fie furate si aplicate de cei de la putere sau nu le avem.
  Multi nu au curajul sa isi spuna parerea sincera si au frica de a iesi din tiparele impuse(scrie in postare).
  Eu ma consider un om liber,inca,trec prin filtrul meu,rudimentar,orice informatie indiferent din ce parte vine si sunt atat de batut in cap incat nu inghit orice rahat .Cred ca pana si Dumnezeu a gresit, dapoi oamenii dar noi oamenii tot timpul gasim o scuza.-,,E om si el ,saracul!”,,A furat din cauza saraciei sau a vrut mai mult ,lasa-l ca-l bate Dumnezeu!”
  Aici sunt mereu provocat sa imi spun parerea despre …si despre.. si ii trimit elegant la plimbare cu o intrebare simpla ,,tu ce crezi?” sau daca insista ii spun ca Dumnezeu este unic si ca el este liber pe pamant . El ne-a dat Biblia sau Coranul ca ghid si sa ne descurcam singuri pentru ca viata este ca o pedeapsa.
  Vorbiti de Africa citi ziarele si traiti in Africa si ceea ce cititi in ziare nu se potriveste cu ceea ce traiti in realitate.
  Intoxicarea informationala este prezenta oriunde pe glob.
  O zi buna va doresc tuturor!

  • dorian65,
   spunem si noi cat ne duce mintea,la cat ne pricepem ,
   politica nu e punctul nostru forte,doar unii se cred
   buricul pamantului si singurii detinatori ai adevarului
   Este enervant cand esti scos la tabla ca un elev si ti se cere imperativ sa raspunzi la intrebare.Poti provoca un dialog gandindu-te la o situatie,un eveniment supus interpretarilor….si atunci intrebarea se justifica. Nu sa fii agasat pana la disperare cu intrebari insinuante cum fac cativa trolli de pe aici.

 10. Vine canalul si pentru voi. De 23 august facem o plimbare in Rrumanistan!

 11. Va lasa din brate canibalii sionisti si va aratam noi ordine!

 12. Concluzie: se poate spune ca marele ”pescar” a aruncat cârligele în Siria, Venezuela, Ucraina. De undeva trebuie sa iasa ”pe?tele” cel mare.

  • @Jarek
   Amice scri cumva de la Spitalul 9 din Bucuresti?
   Cum este turcul este si pistolul.Asta caracterizeaza tipii de teapa ta.
   Continua ameninta si spurca in numele platitorului tau ca ,de, treb’e sa haleasca si guritica ta ceva .

 13. Nu voi ezita sa-i numesc pe liderii basisti „intelighenti” ai românilor: Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cartarescu (scriitorul preferat al presedintelui, autorul celor mai scârboase panegirice ale secolului XXI), Toader (devenit Theodor) Paleologu (Doamne!, sa porti nume de dinastie bizantina si sa fii sustinatorul unui derbedeu analfabet e peste putinta mea de a pricepe), Vladimir Tismaneanu (uzurpatorul fara scrupule al institutului cladit de Marius Oprea, un dizident anticomunist autentic), Teodor Baconschi (cel ce cu greu se abtinea sa nu cada sub farmecele „blondei” cu frunza), Mihai Razvan Ungureanu (tânara speranta a partidului portocaliu pentru prezidentiale), Mihail Neamtu (teologul cu usturoi la brâu). […] Este imperios necesar sa aiba loc un proces de reconsiderare a ceea ce numim „intelighentia româneasca”. E foarte posibil sa fie nevoie de o refacere de la zero a paturii cu adevarat instruite si responsabile din România. […] Inacceptabil de multi dintre inventatorii noului „concept”, de BASISM, se revendica din „intelighentia româneasca” pre si postdecembrista. Si nu doar ca se revendica. Acestia au reusit ca în cei 22 de ani trecuti de la sângeroasa rasturnare de regim politic din România sa se impuna astfel, sa genereze „modele” si sa produca numeroase clone. […] I-am citit si i-am rascitit pe acesti finuti „dilematici”. Cu totii au deprins de la parintele lor, Andrei Plesu, arta învesmântarii nimicului în haina cuvintelor frumos rasucite în fraza. […]Personajele culturale care s-au impus prea usor ca unice formatoare de opinie, ca instante supreme, s-au sustinut reciproc si au proliferat, ajungând astazi sa fie ideologii unui sinistru dictator de tipul celor din tarile bananiere. […] Ei, care clameaza impostura si incompetenta altora, au ajuns ca hotii care striga: „Hotii!!!”. Dar, vai!, câti „pui” au facut în acesti ani! M-am întrebat, legitim cred, cum tocmai cei la care muritorii de rând se uita ca la niste repere pot fi atât de ticalosi si cum este posibil sa-i sminteasca întru ticalosie pe multi oameni potential cumsecade din aceasta tara? Cred ca am o explicatie. În vremea regimului comunist, oamenii de cultura care stiau cum sa se strecoare printre gratiile ideologice, care se dadeau apolitici sau care pactizau cu regimul aveau numeroase privilegii. Li se publicau cartile, li se expuneau lucrarile, li se jucau piesele, primeau burse de studii în Occident, ca sa nu se mai ia cu meditatiile transcendentale. Primeau consistente subventii si drepturi de autor. Singurul lucru care le lipsea era puterea. Si cu cât mediocritatea e mai mare, cu atât creste si nevoia de putere. Tristi Plesi si Liiceni, adânc frustrati în nevoia de putere, înainte de 1989, au gasit în baltile de sânge de pe caldarâmul Pietei Universitatii si al Pietei Romane elixirul miraculos ce le-a inoculat mult râvnita putere. Le-a revenit voiosia si au luat în stapânire tot ce ar mai fi putut însemna cultura româneasca postdecembrista. Au anihilat orice forma de exprimare neavizata de ei. Au monopolizat, odata cu imensele resurse financiare, si orice forma de prestigiu cultural. Si pentru ca au avut nevoie de un lider politic bun sa le serveasca prin analfabetismul lui interesele materiale, prestigiul construit pe impostura si nevoia de a detine puterea, macar culturala, acest sinistru Basescu, delirul manelistilor, al interlopilor si al dansatoarelor din buric le-a venit manusa.

  • Inteleg din rechizitorrul de sorginte stalinist instrumentat elitei intelectuale contemporane ca faci parte din tabara opusa,esti un putinist super indoctrinat de intelectuali” valorosi „ca „dottore”,Ponta,un alt dr.Nastase,europarlamentarul „recuzat”Andronescu ,celebrul Stelian Tanase,min.Remus Pricopie -care numai vrea examene,doar pregatirea elevilor- si multi altii,care detin efectiv puterea . Straine,nu esti roman de-al nostru!

  • @Jarek Puta mica
   Din toate imbecilitatile scrise, am retinut doar una: pleonasmul imbecil „imperios necesar” Hai sictir!

 14. Litvinienko scrie pe voi!

 15. vä rog f. mult,

  stergetzi acesti intrusi imediat.

 16. Basistilor, urcativa intrun avion si noi va dam la buki.

 17. Ponta e unica solutie pentru a scapa de colonialismul papistas.
  Putin e mantuitorul Evropei dejenerata.
  Rusia va salva batrana Europa depravata.
  Viziunea lui Dugin va vindeca lumea.
  Basau e un reptilian jidovit.

 18. Ca esti vecin cu cineva, ca-i bun sau rau, este totusi vecinul tau, ca de lui ii arde casa, bate vant si ajunge si la tine , da-i o mana de ajutor si va fi bine si de tine ! asa spunea bunelul ! dar la noi barfa, calomnia si prostia e la ordinea zilei ! iar prostul nu-i prost destul, daca nu e si fudul, cam asta e aproape toata presa damboviteana formata din lingai basisti !

 19. Baza electorala a lui Traian Basescu a fost asigurata de neokominternisti, multi promovati pe post de consilieri la Cotroceni, de o apriga gargara anticomunista soldata cu un raport de incriminare a inexistentului comunism romanesc elaborat sub tutela neoconservatorului Volodea Tisminiski (Vladimir Tismaneanu), de smecherii aciuiti in PD, de fugarii de la PNL sau PSD, de unguri, carora le-a permis toate porcariile, inclusiv rascumpararea, de la tarani, a pamanturilor pe o latime de 15 km, pentru a se crea un culoar unguresc de la Odorhei pana la Seghedin (pe care urmeaza sa fie ridicate autostrazi) si pe populatia sinthi. Adica pe cei numiti, in mod eronat, cu un cuvant grecesc (desemnand o secta crestina), tigani, romi insemnad romani (pentru ca au patruns in Europa in urma armatelor otomane, dupa 1354, prin fosta Romanie Bizantina, actualmente Rumelia turceasca), bohemieni (adica cehi, pentru ca au ajuns in Franta venind din Bohemia), gipsi sau egiptiani (la noi, faraoani), pentru ca unii au crezut ca vin din Egipt etc.
  Sluga perfecta a comunism-globalismului, el a actionat pentru destructurarea tarii, pe fata, de la finele anului 2008 cand, pe 27 decembrie, a impus o prima OUG impotriva militarilor, cu propaganda de vigoare, in povestea restituirii salariilor compensatorii. Pe 5 ianuarie 2009, povestea a cazut, deoarece in Parlament erau 56 de rezervisti, senatori si deputati din toate partidele si sute de rezervisti consilieri care au actionat unitar.

 20. Rusia de azi este un stat european normal si nu tara aceea ca o cersetoare, în care pensia mijlocie era de 20 de dolari si unde domneau în voie sistemele piramidale financiare si FMI-ul.

 21. Basau e un reptilian jidovit.
  MRU e un jidan cu tendinte poponaresti.
  Eurokratii de la Burxelles sunt o clica masonica si poponauta.
  Inca un canal construit de papistasii pidosnici din Rrumania!
  Criminalii tiganizati din Ukkkraina au distrus un convoi umanitar!

 22. Cristian Diaconescu homosecsual pasiv.
  Ponta e unica solutie pentru a scapa de colonialismul papistas.
  Putin e mantuitorul Evropei dejenerata.
  Rusia va salva batrana Europa depravata.
  Viziunea lui Dugin va vindeca lumea.

 23. Vazand atata imbecilism, Barack Obama ni l-a trims, in doua randuri, pe analistul militar numarul unu al SUA, George Friedman, presedintele STRAFOR, sa ne lamureasca, contrazicand entuziasmul basist referitor la Deveselu. Omul a aparut la RTV, la 17 mai 2013, la emisiunea „Jocuri de putere”, a mai tinut o conferinta la Banca Nationala…. a lui Isarescu, explicandu-ne textual: Scutul antiracheta? „ Este foarte scump. Nu va protejeaza de nici o amenintare anume. E mai degraba un simbol……..E doar un simbol gigantic.Nu castigi razboaie cu ajutorul simbolurilor.” Iar dupa ce ne-a urecheat ca ne-am distrus, ca prostii, armata, ne-a sfatuit sa cerem „echipament antitanc si sprijin logistic”.

 24. Eurokratii de la Burxelles sunt o clica masonica si poponauta.
  Inca un canal construit de papistasii pidosnici din Rrumania!
  Criminalii tiganizati din Ukkkraina au distrus un convoi umanitar!

 25. Ceea ce mass-media nu va raporta în legatura cu zborul Malaysian Airlines MH17La doar câteva zile dupa tragicul accident al avionului Malaysia Airlines din estul Ucrainei, politicienii occidentali ?i mass-media s-au unit pentru a ob?ine maximul de propaganda în urma dezastrului. Trebuie sa fi fost Rusia; trebuie sa fi fost Putin, au spus ei. Pre?edintele Obama a tinut o conferin?a de presa pentru a sustine – chiar înaintea unei eventuale anchete – ca au fost rebelii pro-rusi din regiune cei care au fost responsabili. Ambasadorul sau la ONU, Samantha Power, a facut acela?i lucru de la Consiliul de Securitate al ONU – la doar o zi dupa accident!În timp ce mass-media occidentala se grabeste sa repete propaganda guvernului cu privire la eveniment, exista câteva lucruri pe care ei nu le vor recunoaste.Ei nu vor recunoaste ca criza din Ucraina a început la sfâr?itul anului trecut, atunci când protestatarii sprijiniti de SUA ?i UE au pus la cale rasturnarea pre?edintelui ucrainean ales, Viktor Ianukovici. Fara “schimbarea de regim” sponsorizata de SUA, este pu?in probabil ca sute de oameni ar fi fost ucisi în tulburarile care au urmat. De asemenea, nu s-ar fi întâmplat accidentul Malaezia Airlines.Mass-media a sustinut ca avionul trebuie sa fi fost doborât de for?ele ruse sau de cele de sprijin ale separati?tilor ru?i, pentru ca racheta care, conform relatarilor, a prabusit avionul, era de fabricatie ruseasca. Dar ei nu recunosc ca guvernul ucrainean folose?te, de asemenea, exact acelea?i arme de provenienta ruseasca.Ei nu vor rexcunoaste ca guvernul de dupa lovitura de stat de la Kiev, conform observatorilor OSCE, a ucis 250 de persoane din regiunea separatista Lugansk din iunie, inclusiv 20 de oameni morti dupa ce for?ele guvernamentale au bombardat centrul ora?ului, la o zi dupa accidentul de avion! Cei mai multi dintre acestia sunt civili ?i, împreuna, ating numarul de oameni uci?i în accidentul de avion. Prin contrast, Rusia n-a ucis pe nimeni în Ucraina, ?i separati?tii au lovit în mare masura obiective militare, si nu civile.Ei nu vor recunoaste ca SUA a sus?inut cu tarie guvernul ucrainean în aceste atacuri asupra civililor, guvern pe care un purtator de cuvânt al Departamentului de Stat l-a numit “masurat ?i moderat.”Ei nu vor recunoaste ca nici Rusia, nici separati?tii din estul Ucrainei nu au nimic de câ?tigat, dar au totul de pierdut prin doborârea unui zbor de linie plin cu civili.Ei nu vor recunoaste ca guvernul ucrainean are mult de câ?tigat prin caderea vinei atacului asupra Rusiei, ?i ca primul-ministru ucrainean ?i-a exprimat deja satisfactia ca Rusia este acuzata de atac.Ei nu vor raporta ca racheta care aparent a doborât avionul provine de la un sistem sofisticat de rachete sol-aer care necesita o buna pregatire pe care separati?tii nu au.Ei nu vor raporta ca separati?tii din estul Ucrainei au provocat pierderi considerabile guvernului ucrainean în saptamâna de înainte ca avionul sa fi fost doborât.Ei nu vor recunoaste modul în care aceasta actiune este similara cu acuzatia pe care a facut-o SUA în vara trecuta cum ca guvernul Assad din Siria a folosit gaze otravitoare împotriva civililor din Ghouta. Assad câstiga, de asemenea, în lupta sa cu rebelii sprijiniti de SUA ?i SUA a sus?inut ca atacurile proveneau de la pozi?iile guvernamentale siriene. Apoi, pretentiile SUA ne-au condus la un pas de un alt razboi în Orientul Mijlociu. În ultimul minut, opozitia publica l-a fortat pe Obama sa dea înapoi – ?i am înva?at de atunci ca acuzatiile SUA cu privire la atacul cu gaz au fost false.Desigur, este foarte posibil ca administra?ia Obama ?i mass-media din SUA sa aiba dreptate de data aceasta, ?i Rusia sau separati?tii din estul Ucrainei sa fi doborât intentionat sau din greseala acest avion. Adevarul este ca e foarte dificil sa obtinem informa?ii corecte, devreme ce toata lumea e angajata în propaganda. În acest moment nu ar fi în?elept sa spunem ca ru?ii au facut-o, sau ca guvernul ucrainean a facut-o, sau ca rebelii facut-o. Este atât de greu sa cerem pur ?i simplu o investiga?ie adevarata?Desigur, este foarte posibil ca administra?ia Obama ?i mass-media din SUA sa aiba dreptate de data aceasta, ?i Rusia sau separati?tii din estul Ucrainei sa fi doborât intentionat sau din greseala acest avion. Adevarul este ca e foarte dificil sa obtinem informa?ii corecte, devreme ce toata lumea e angajata în propaganda. În acest moment nu ar fi în?elept sa spunem ca ru?ii au facut-o, sau ca guvernul ucrainean a facut-o, sau ca rebelii facut-o. Este atât de greu sa cerem pur ?i simplu o investiga?ie adevarata?

 26. Hold your (mongolian) horses TAVARISCI TERRORIST-KOMMINTERNISTI!!

 27. Nu voi ezita sa-i numesc pe liderii basisti „intelighenti” ai românilor: Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Mircea Cartarescu (scriitorul preferat al presedintelui, autorul celor mai scârboase panegirice ale secolului XXI), Toader (devenit Theodor) Paleologu (Doamne!, sa porti nume de dinastie bizantina si sa fii sustinatorul unui derbedeu analfabet e peste putinta mea de a pricepe), Vladimir Tismaneanu (uzurpatorul fara scrupule al institutului cladit de Marius Oprea, un dizident anticomunist autentic), Teodor Baconschi (cel ce cu greu se abtinea sa nu cada sub farmecele „blondei” cu frunza), Mihai Razvan Ungureanu (tânara speranta a partidului portocaliu pentru prezidentiale), Mihail Neamtu (teologul cu usturoi la brâu). […] Este imperios necesar sa aiba loc un proces de reconsiderare a ceea ce numim „intelighentia româneasca”. E foarte posibil sa fie nevoie de o refacere de la zero a paturii cu adevarat instruite si responsabile din România. […] Inacceptabil de multi dintre inventatorii noului „concept”, de BASISM, se revendica din „intelighentia româneasca” pre si postdecembrista. Si nu doar ca se revendica. Acestia au reusit ca în cei 22 de ani trecuti de la sângeroasa rasturnare de regim politic din România sa se impuna astfel, sa genereze „modele” si sa produca numeroase clone. […] I-am citit si i-am rascitit pe acesti finuti „dilematici”. Cu totii au deprins de la parintele lor, Andrei Plesu, arta învesmântarii nimicului în haina cuvintelor frumos rasucite în fraza. […]Personajele culturale care s-au impus prea usor ca unice formatoare de opinie, ca instante supreme, s-au sustinut reciproc si au proliferat, ajungând astazi sa fie ideologii unui sinistru dictator de tipul celor din tarile bananiere. […] Ei, care clameaza impostura si incompetenta altora, au ajuns ca hotii care striga: „Hotii!!!”. Dar, vai!, câti „pui” au facut în acesti ani! M-am întrebat, legitim cred, cum tocmai cei la care muritorii de rând se uita ca la niste repere pot fi atât de ticalosi si cum este posibil sa-i sminteasca întru ticalosie pe multi oameni potential cumsecade din aceasta tara? Cred ca am o explicatie. În vremea regimului comunist, oamenii de cultura care stiau cum sa se strecoare printre gratiile ideologice, care se dadeau apolitici sau care pactizau cu regimul aveau numeroase privilegii. Li se publicau cartile, li se expuneau lucrarile, li se jucau piesele, primeau burse de studii în Occident, ca sa nu se mai ia cu meditatiile transcendentale. Primeau consistente subventii si drepturi de autor. Singurul lucru care le lipsea era puterea. Si cu cât mediocritatea e mai mare, cu atât creste si nevoia de putere. Tristi Plesi si Liiceni, adânc frustrati în nevoia de putere, înainte de 1989, au gasit în baltile de sânge de pe caldarâmul Pietei Universitatii si al Pietei Romane elixirul miraculos ce le-a inoculat mult râvnita putere. Le-a revenit voiosia si au luat în stapânire tot ce ar mai fi putut însemna cultura româneasca postdecembrista. Au anihilat orice forma de exprimare neavizata de ei. Au monopolizat, odata cu imensele resurse financiare, si orice forma de prestigiu cultural. Si pentru ca au avut nevoie de un lider politic bun sa le serveasca prin analfabetismul lui interesele materiale, prestigiul construit pe impostura si nevoia de a detine puterea, macar culturala, acest sinistru Basescu, delirul manelistilor, al interlopilor si al dansatoarelor din buric le-a venit manusa.

  • Râtumirule,

   mulțămim pentru efort.
   Nimeni normal la cap n-ar fi avut atata timp si chef sa produca materialul asta didactic.

  • Sectia I-a Directorat 1-Moskva!- FSB fost KGB
   Se recomanda citirea operelor lui ion Iliescu si a tovarasului Adrian Nastase
   Urmeaza telenciclopedia felicsoida din tenebrele Jilavei!
   Traiasca si sa infloreasca China ,Coreea de Nord si Cuba!
   Tot inapoi ,tovarasi „mineri”!

 28. Toata stima si mandria, putin, ponta, romania.
  Basistilor, urcativa intrun avion si noi va dam la buki.

 29. Ei nu vor recunoaste ca guvernul ucrainean are mult de câ?tigat prin caderea vinei atacului asupra Rusiei, ?i ca primul-ministru ucrainean ?i-a exprimat deja satisfactia ca Rusia este acuzata de atac.

  • Ratomir, Brajko, etc, si celelte slugi putiniste !

   Iob Tvoiu mati cu propaganda voastra ieftina in favoarea criminalului de la Kremlin ! Credeti ca nu stim ca veniti direct din cladirea situata in Lubianka Plotschad (acolo, in spatele statuii demontate a lui Felix Dzerjinski stiti voi foarte bine locatia) si ca lucrati in departamentul de „masuri active” al Federalnaia Slujba Bezopastnosti? Pasol na turbinka daragie tovarisci !

   • Redd,

    chiar ai impresia ca te adresezi unuia intreg la minte ?
    A pus trasnaia aia drept comentariu la articolul de mai sus !!!!!????!!!!!???

    In ciuda gravitatii gestului in sine, e de un caraghioslâc epopeic.
    Indivizii astia chiar nu au creier.

    In fond de ce le-ar trebui ?
    isi fac norma – isi iau banu’ !

 30. sunt confuz. asta legat de comentarii, desigur. dar e interesant. nu cred ca trebuie sters. e o marturie interesanta. o dovada, daca mai era nevoie.

  sunt insa invatat cu maniera de lucru, am cont pe twitter, delirul rusesc e in floare acolo. ori sunt prosti si cred ce scriu, ori iau bani frumosi, ceea ce in esenta nu e un lucru rau, macar au un job si contribuie la economie. Exact ca si electoratul rus.

  • Schiopateaza perceptia ta.
   Pai,cum…si mafiotii invart bani, imprumuta nevoiasilor sau hraparetilor,santazeaza apoi ,prolifereaza coruptia…totul pe bani,care de bine de rau se intorc in economie.

 31. @Admini
  Sunt invidios pe voi ca aveti privilegiul de a citi zilnic tampenii de genul acesta .
  Ma scald in hohote de ras nu gandeam ca poate exista atata tampenie in lume.

 32. Ce de basini varanisto-pontiste-dogariste mai exista inca!

 33. Salut, all!

  WOW! Ce abundent „QED” la articolul ILD!!!
  Au iesit din tenebre „trupetii” marunti din „prima linie”. Primii care au „moartea eroica” a trimiterii in „neantul” net-ului, dupa clipa lor de „glorie”…
  Stationarea in vazul lumii, cat sa li se vada fata hidoasa schimonosita de ura, minciuna si prostie agresiva
  Vom ramane apoi, un timp, doar cu exemplarele mai „stilate”…Iar 😛

 34. Kaghebistii ruși dispun de Ministerul Propagandei ….bazat pe tehnica inventată de ei ,TEHNICA MASKIROVKA .

  „Arma cea mai temută a Uniunii Sovietice.

  Plăsmuită pe baza tuturor diversiunilor din istorie, de la Calul Troian încoace şi răspândită în tot lagărul comunist.

  Sinistră tehnică a dezinformării care a ţinut Occidentul în şah vreme de jumătate de secol.

  În termeni simpli, Maskirovka (înşelăciune, pe româneşte) cere să-ţi minţi inamicul, să-l înşeli, să-l amăgeşti non-stop. Fără motiv imediat. Minciuna în stare pură. Cu cât minciuna e mai gogonată, cu atât mai bine.”

  Ce dovadă mai bună vreți ,decît cei care au invadat acum Copacul si postează pro Rusia ,pro Putin si pro Ponta ,care este in legatura directă du Rusia .

 35. Buna dimineata si bun gasit tuturor !
  Am avut o saptamana dificila !

  Mai intai la tema ca asa-i fromos 😉

  E unul di n putinele postari de intinderea asta pe care nu l-am abandonat dupa primele paragrafe si nici nu l-am cetit in dagonala.
  Deopotriva interesant si important.
  Mi-a adus aminte de sutele de spamuri in doar cateva ore, ce s-au revarsat si pe aici la un moment dat.
  Si de „like”-uri 😉

  Semn bun as zice eu 😀 😀 😀 😀

  In contextul asta insa as mai remarca si contributia voluntara la ofensiva trolilor astora adusa cu inconstienta nepasare de unii personi altminteri de buna-credinta.

  Cred ca paragrafele astea ar trebui sa (ne) puna pe ganduri pe unii dintre noi :
  „… trolii rusofili mai au şi caracteristici de golani de cartier plătiţi să facă zarvă şi pagubă astfel încât locuitorii decenţi să părăsească locul. Pentru a vedea aceste lucruri nu ne trebuie o multitudine de date şi sisteme complexe de procesare a lor, ci doar puţină înţelepciune. ..”

  pentru

  „…vicierea sau chiar zădărnicirea dialogului însuşi. Pentru că, deşi comentatorii civilizaţi nu îşi schimbă părerile dacă sunt agresaţi de troli, totuşi, mulţi părăsesc firul de discuţie ca să nu fie împroşcaţi cu noroi…”

  Acu arunc o privire si pe ce ati mai discutatara zilele astea ca sa nu fiu chiar complet pe din-afara.

  • Nu fi sceptic,viqut! 🙂
   La copacenii autentici se intampla rar (adica fortuit)
   sa-si abandoneze campul bataliei…..ei se intorc implacabil
   acolo de unde au purces cu optiunea si vointa lor de exprimare.

   ps.nu stiu daca apuci sa mai citesti,fiind ca…retro comentu’. ramane neonorat de obicei.

 36. Trolii au luat nastere in Rusia.Izvorul de la Rasarit.o continuitate a perversitatii kaghebiste bazata pe maskirovka,.stiinta dezinformarii si manipularii sub acoperire..
  Cunosc indeajuns metodele de baza cu ramificatiile dezvoltate in functie de loc si cauza..ca sa depistez un”miner” de la o posta..

  Trolii nu actioneaza singular..ci organizati in structuri si retele fiecare avind un rol bine definit..sau mai multe roluri pe mai multe c onturi.Deseori se situeaza si pro si contra subiectului dind senzatia ca exista o disputa sau dezbatere..tocmai pentru a scoate in evidenta scopul ce si-l propun.

  Sunt foarte putini internauti care sa nu detina o amprenta proprie datorita careia cunoscatorii sunt in stare sa ii depisteze..sa ii desconspire si sa ii anihileze..

  Un subiect interesant si util …

 37. Hahahaha!
  Iata trolii!
  Modele care exemplifica pe viu articolul!
  Mai prosti nici ca se putea!
  Au cazut in plasa!
  Asa foarte bine!Se intelege excelent ce inseamna”mineriada internautica”!
  Spasiba , bey ciolovecilor!

 38. Este un razboi foarte serios.America nu va renunta,chiar cu pretul distrugerii planetei.Dupa principiul,daca nu e al meu,nu va fi al nimanui.Toti cetatenii planetei,fie ca se chiama Putin,fie ca se chiama Iulian,platesc tribut Americii,si America nu va renunta la asta.Ba mai mult,America incearca sa contorizeze forta economica a fiecarui cetatean,ca sa ia cat mai mult tribut.America a dus o politica de tatonare a rabdarii populatiilor,ca sa vada unde e limta pana la care diferite tari,pot fi spoliate,mintite,folosite.pana omul nu a inceput sa urle de foame,sau sa faca fapte antisociale,America nu s-a oprit.Acest lucru,a generat o masiva trezire a constiintelor.Eu inainte eram simpatizant al Americii,am aplicat chiar pentru loteria vizelor.Acum,cand America isi face clar si fara rusine intentiile,cand Sangele nevinovat ineaca pur si simplu aceasta tara,eu ma declar americanofob.

  • intrigä mizerabilä

  • genial!!!

   Faza asta: „Eu inainte eram simpatizant al Americii,am aplicat chiar pentru loteria vizelor.Acum,cand America isi face clar si fara rusine intentiile,cand Sangele nevinovat ineaca pur si simplu aceasta tara,eu ma declar americanofob.” e monumentala, gen: „si eu eram ca voi, dar am zarit adevarul!”

   Nu tovarase, nu ai zarit adevarul, ai inceput doar sa crezi minciuna! De ce? Dintr-o incompatibilitate cu libertatea, din frica de raspundere, din teama de responsabilitate individuala! DA, e greu! E mai usor sa aiba statul grija de tine, e mai usor sa renunti la libertate decat sa te folosesti de ea! Doar ca noi, aia normali, mai si credem in libertate! Sangele varsat in Ucraina e varsat pentru aceasta libertate si merita!!! Ruptura de Rusia, ruptura de dictatura, nu e niciodata usoara si cere de cele mai multe ori sacrificiu! Nimeni nu te obliga sa il accepti, esti liber sa nu o faci, dar, in conformitate cu raspunderea pe care trebuie sa ti-o asumi pentru aceasta libertate, va trebui sa accepti ca ramai in urma, ca esti imaginea unui trecut apus si ca nimeni nu te poate lua in serios!

   • Purly,comentariu excelent!
    De ce nu esti mereu asa….lucid,pozitiv,tolerant si constructiv. Libertatea iti impune si un astfel de comportament.
    Dar sa nu stric impresia.Stiam ca in tine zace un intelectual cu reale calitati , pe care ni le poti impartasi si noua.

  • Ce comentariu MISTO!
   Hahahahahaha..nici nu credeam ca ma voi distra asa de bine azi!
   „Masiva trezire a constiintelor???””””
   wow ma dor falcile…distractie la maxim!
   Admini
   Va rog lasati-i sa zburde!
   Stan si Bran ..varianta ruseasca!

  • @Iskren
   Poti sa aplici pentru Loteria Rusiei. Hai basti!

 39. Ce mai pot comenta? 😀

 40. Adrian Patrusca: despre minciuna „statistica” si „reorientarea” Romaniei in viziunea prim-mitomanului vvponta

  http://www.evz.ro/editorialul-evz-premierul-trebuie-sa-explice-vrea-sa-schimbe-orientarea-romaniei.html

 41. interzice pe blog, il vor nenorocii si il vor viruza

  eu cu nenorocitzii astia nu vreau sä comentez.

 42. au nume rusesti, dar ei sunt oamenii lui ponta,
  si rusofilii dogaru si abraham ; cu banda de KGB-isti
  sunt alimentatzi de ambasada rusä:

 43. Un mic exemplu de „bagatele” de w/e cu care si-a pierdut vremea „tacutul” Basescu:

  The White House
  Office of the Vice President

  For Immediate Release August 15, 2014
  Readout of the Vice President’s Call with Romanian President Traian Basescu

  Vice President Joe Biden spoke today with Romanian President Traian Basescu to discuss bilateral relations, the NATO Summit in Wales, and the situation in Ukraine. Both leaders expressed their satisfaction with the strong bilateral relationship between the United States and Romania, and discussed the valuable contributions that Romania is making to international security. Vice President Biden and President Basescu agreed that NATO’s collective defense planning needs to be comprehensive and responsive to threats that may emanate from NATO’s east, south or southeast, and the two leaders exchanged views on their support and vision for NATO’s Readiness Action Plan that will be agreed to at the Summit in Wales. The two leaders also discussed the situation in Ukraine, and expressed concern that any attempt by Russia to intervene in Ukraine under the guise of delivering humanitarian aid would be considered a breach of international law and violation of Ukraine’s sovereignty and territorial integrity.

  http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2014/08/15/readout-vice-presidents-call-romanian-president-traian-basescu

 44. Măi ,oameni buni ….acesta este CEL MAI MARE PERICOL …care-l vedeti aici ….nu Basescu ,nu Udrea ,nu Diaconescu

  COMUNISMUL RUS REINVENTAT ,cu această propagandă „salvatoare” dusă cu kalașnikovul din dotare ….sper si cred că o să vă treziti din „purismul” prostesc cu care ii ajutati pe comunisti ….astia ,dacă apucă total puterea ,nu veți mai putea nici măcar să scrieti un cuvint despre libertate si libertatea de expresie …..cred că sesizati pericolul care ne paște.

 45. Pentru Dorian care întreba ieri despre recesiunea tehnică:

  NU EXISTĂ RECESIUNE TEHNICĂ! Există pur și simplu RECESIUNE. Iar pentru cei care nu vorbesc limba română: recesiune = scădere!
  Cuvântul „tehnic” atașat termenului „recesiune” se referă la altceva (și nu e cazul României). Expresia corectă ar fi: „țara X a intrat tehnic în recesiune”. Formularea arată că economia țării respective a intrat în recesiune (în scădere), deși economia funcționează și locuitorii nu resimt efectele scăderii puterii de cumpărare.
  Recesiunea, oficial, înseamnă scăderea economiei două trimestre consecutiv. Acest lucru poate fi resmțit diferit de locuitorii unei țări în care economia „duduie”, spre deosebire de cei ai unei țări care abia se târăște de pe o zi pe alta să „acopere gaura”.
  Folosirea greșită a asocierii cuvintelor „recesiune” si „tehnic” nu e decât o perdea după care Ponta ascunde adevărul: economia a luat-o-n jos și puterea de cumpărare a românilor odată cu ea.

  • Multumesc Filadel!
   Eram confuz si cum in lumea aceasta se inventeaza cate ceva in orice moment si cum mie mi-au murit o gramada de neuroni …. 🙂

   • Dorian,

    Folosirea greșită a asocierii cuvintelor “recesiune” si “tehnic” nu e decât o perdea după care Ponta ascunde adevărul: economia a luat-o-n jos și puterea de cumpărare a românilor odată cu ea.

    E de asemenea gresit sa dai singur defintii. Sau sa fortezi … „explicatii”.

    Recesiunea inseamna scadere in general. A fost adaugat calificativul „tehnic” indicatorului pentru a-l asocia, la nivelul unei tari atunci cand se intampla in 2 trimestre succesive. 

    Asta e … conventia cand se ia in calcul PIB-ul unei tari. Ceea ce nu inseamna, dupa cum par statisticile sa spuna ca sunt excluse cresterea veniturilor din industrie si a exporturilor, scaderea preturilor (care nu rimeaza cu luatul in jos a puterii de cuarare).

    Altfel, intr-adevar, economia nu duduie. Agricultura a fost mai slaba dupa anul cu cele mai mari inundatii din ultimele 2secole.

     Fata de aceeasi perioada a anului trecut, exista totusi o crestere dubla fata de zona tarilor Euro iar anul e (in statistici) la jumate 😉

 46. Viq ,Filadel

  Poate scurtati porcariile propagandistice rusofile ….lasati doar ce-i mai exemplificator si amenințările ….totuși sunt prea lungi pentru un blog si ocupă prea mult spațiu …parerea mea . 😉

 47. O dedicatie pentru matrafoxații rusofili … 😀

 48. Fila,

  Ii excitasi rrrrau de tot! 😆 😆
  Lasati-ii va rog, nu-i stergeti. Sunt un excelent material didactic la articolul doamnei Mihaela Barbus.

 49. Pe subiectul la zi din politica interna, niste pronosticuri:
  http://alegatordedreapta.info/dileme-printre-tradari-neadecvari-si-blaturi/

  Doamne, cati muscali pe aici…
  Tovarasi, v-ati demascat!

 50. @ Reddog,
  daca ai observat (nu inseamna ca te acuz de ceva), imediat dupa scatoalca ce mi-ai aplicat-o a venit aqramata, pardon, armata sovietica eliberatoare.
  Esti intotdeauna atit de prompt sa-mi livrezi raspunsuri incit nu am cuvinte.
  Nu reactionezi scandalizat decit la fusta Elenei Udrea?
  Urmareste-l pe @ Bill: nu ii invita pe neinvitati la el, sa alerge impreuna, ci insista cu „sa va moara capra”.

 51. Buna ziua!
  Ce dicstractie pe blog astazi!
  Filadel a avut o idee de milioane cu postarea asta.
  Haideti, baieti, mai trollati si voi ceva, ca acush vine tovarasul comisar de blog emilyan, de la biroul de cadre, si va face o caracterizare de elemente dusmanoase si frustrate, de nu mai pupati voi sticla de vodka prea curand.

 52. Buna ziua, ramurele
  Desi nu pare la subiect, o opinie proprie si personala
  Una din variantele acceptabile de evolutie politica imediata (nu le detaliez pe celelalte) presupune o posibila colaborare intre electoratul dur basist si Macovei. Ce ar presupune asta? O curtare (direct sau prin emisari) a acestui electorat, o apropiere de viziune, un mesaj din partea Monicai Macovei ca rupe lantul de iubire cu ACL si in final colaborarea.
  Ce observ insa?
  Sustinatorii cei mai vocali ai lui Macovei o ataca in primul rand pe Udrea, politic de inteles pana la un anumit punct. Punctul in care tema principala devine lipsa unui partener sexual iar cea secundara, varsta biologica a ei + un subsidiar etilic.
  In fapt, acesti “sustinatori” ii fac un deserviciu imens Monicai Macovei, care se afla exact in aceiasi ipostaza cu “victima” Udrea , fiind tot divortata si cu un plus de ani pe acolo.E doar o problema de timp cand se va transfera discutia pe aceasta tema, de la una la cealalta.
  Evident, se ridica si problema morala a chestiunii, Macovei ar fi de acord cu acest tip de lupta politica? Si-atunci ma intreb, o fac incostienti de consecinte?
  In al doilea rand, fiind atat de absorbitii de Elena Udrea, “uita” ca adversarul logic ar trebui sa fie Ponta si Johannis, iar tirul ar trebui indreptat inspre cei doi. II vedem atingand cu vreo adiere pe cei doi contracandidati? Nu prea, dar se justifica prin faptul ca nu atacandu-I ar putea obtine ceva.
  Un non-combat inocent?
  La ambele, inclin sa cred ca nu.
  Cui ii convine atacul la Udrea si compromiterea Monicai Macovei, pentru ca asta fac? Avand in vedere ca se revendica de dreapta, se pare ca vorbim despre niste lupi in blanita de mielusei macovisti.

 53. două observații la mesajele troliste de mai sus (pentru cei care au avut răbdarea să le citească fie și-n diagonală) 😀 :

  1. toți au nume vădit slave
  2. mesajul este explicit de susținere pentru Putin ȘI Ponta – subliniază grosier legătura dintre ei

  Nu cred că sînt trolii ăia care se pretind … ci alții pe care i-am mai avut pe-aici 😀 . Adică nici dacă le-aș fi scris eu (că nu-i prea greu) ca să ilustrez ideea articolului n-aș fi făcut-o mai bine. Cît despre susținerea pe care o pot cîștiga pentru cei doi P pe acest blog asta chiar e bătător la ochi.

  • Daca nu sunt decat clone stangace de rusofili exaltati, atunci inseamna ca reprezinta niste purtatori de mesaj … „invers”!?

   Din aceasta dilema, e greu de iesit. Zic  😉

 54. Adalbert Klein pe contributors:
  „Utilitatea evidențierii timpurii a blatului.

  Mult mai bine în august decât în octombrie. Luând cunoștiință că funia e făcută să meargă la par, Sistemul multicerebrat Ponta își activează rând pe rând cârjele cu peronul pe partea dreaptă. Cea mai recentă achiziție declarată în vamă este Elena Udrea și al său partid transformat în poșetă. Lui Klaus Iohannis i-ar fi utilă o avanpremieră a filmului său personal în Noul PNL după eșecul din viitoarele alegeri. Filmul îl poate consulta la șeful său de campanie.”

  http://www.contributors.ro/administratie/primul-pas-decolonizarea-despaduchierea-statului-%C8%99i-viabilizarea-institu%C8%9Biilor/

 55. Salutare copăceni! Trolii ăştia sunt din oastea lui Dogaru (mie-mi spune a fi unul singur cu mai multe nickname-uri). Ce scrie Velousek la 11:34 despre TB:,,Sluga perfecta a comunism-globalismului, el a actionat pentru destructurarea tarii, pe fata, de la finele anului 2008 cand, pe 27 decembrie, a impus o prima OUG impotriva militarilor, cu propaganda de vigoare, in povestea restituirii salariilor compensatorii. Pe 5 ianuarie 2009, povestea a cazut, deoarece in Parlament erau 56 de rezervisti, senatori si deputati din toate partidele si sute de rezervisti consilieri care au actionat unitar.”

 56. Mirel Palada, este un cretin matrafoscat, el insultä pe orcine,
  dobitoc este el, el porcul rozaliu, cu fatzä de sobolan jupuit.

  este un mizerabil ca si VAGABONDUL PONTA:

 57. Otilia Nutu pe FB:
  „De unde stiu sigur ca Udrea candideaza? Simplu: ca de fiecare data cand face un pas in fata in politica, isi activeaza postacii.

  Iata ce imi scrie un fan de-al lui Nuti:

  „sa ma pis pe tine de tarfa urata si proasta! esti de o prostie nemarginita
  esti si urata si proasta
  nu sunt multe femei mai urate decat tine
  si nici cu inteligenta nu te poti lauda
  de asta nu o inghiti u pe udrea, pt ca tipa e si mai frumoasa si mai desteapta decat tine
  ii faci campanie lui macovei, dar ai sa vezi ca nu ia 1% paiata aia
  dobitoaco”.

  Deh. Atata pot si candidata Nuti, si stafful ei de campanie…”

  🙂 😀 😛

 58. CU CE BANI SI DREPT FOLOSESTE ELICOPTERUL STATULUI
  PONTA ESTE UN NERUSINAT:ABUZEAZÄ DE POSTUL DE PM

  • @ luminita,
   am sa-ti spun un secret: accept ceea ce crezi tu, ca @ theo este cam slaba la limba romana, cam sloboda de gura (las-ca nici tu nu te lauzi cu altceva), ca este asa cum crezi tu.
   Dar daca iti pui mintea cu ea, nici tu nu ai mai multa si nu inteleg dece ai avea dreptul s-o critici!
   Pentru ca pui in circulatie proverbul „ride ciob de oala sparta”.

   • victor,
    multzumesc, dar räutätzile lor, repet „ale lor, ” la adresa noasträ
    si a altora , pe care ii denigtreazä cu pläcere,sunt mult mai grobiene. eu nu le räspund.
    eu nu am scris aproape 40 de ani romaneste, dar mi-a fäcut pläcere, sä militäm ,cu nick( arizonianul) dora,emil,skorpi si altzi
    stiu cä fac multe greseli, dar nu suport misoginismul, nu soport
    oameni trädätori, bärbatzii ce cred cä li se cuvine sä bäläcäreascä femeile.nu sunt bärbatzi. eu nu am väzut-o, nu o
    cunosc pe Udrea, dar are respectul meu, este loialä, este bätäioasä, este o femeie nouä a timpurilor noastre. bravo ei.
    dar de aici si panä a o spurca pt. cä nu-i place lor…………………….
    este ieftin.poate sä nu discute de ea.

 59. Stiu ca aici mai exista cativa care nu pleaca urechea la fitilisti!
  Vestea buna e ca Filiala Mehedinti da tonul in PMP, unul inteligent si bine gandit. Clujul e si el in frunce!
  In lupta mergi cu cel mai redutabil, carismatic, pregatit, luptator, neinfricat, de neintimidat, nesantajabil, onest, intelignet, frumos in toate….asa este Udrea si stiti cu totii aceste lucruri! In cazul in care nu sunteti postaci hazenlisti sau PSD-isti, PDL-isti, numi aia sunt pusi sa minta pe net la stiri desi stiu ca nu sunt credibili.
  Elena Udrea il poate bate si pe Ponta, este cu adevarat un politician redutabil, comptent, alaturi de oameni permanent nu doar la alegeri, este o forta, are deja o masinarie politica greu de invins. Ceilalti nu exista, tara stie una si buna: Udrea continuatorul lui Basescu-Dreapta si Ponta continuatorul lui Nastase si Ilici- Stanga. Cum spuneam restul nu conteaza sunt doar de umplutura.

  • Vad ca s-a dat drumul la panegirice. Dupa emily, vine cristian.
   Isocrate ar fi invidios…

  • @ Cristian,
   pentru ca vad ca sintem doar noi doi (glumesc): mie, intrarea Elenei Udrea printre candidatii la prezidentiale, nu mi se pare inspirata. Putin spus „inspirata”. Suna ca dracu, ca sa fac elogiul unui alt mare politician 😉
   Antagonizeaza o parte a dreptei. Si, cum am mai spus, eu nu o votez, caci nu o vreau presedinte (desi unii spun ca sint platit de Elena).
   Dar ma dixtreaza enorm ura unora (mai ales a femeilor) impotriva blondei.
   Ba, alti grijulii, se intreaba daca mai are viata sexuala, saraca.
   Deci nu.

  • repet: ironia de bun gust este permisă și apreciată. 😀

  • @ Cristian

   Este ca ai vrut sa-ti iasa pamflet ?
   Vestea naspa. Inca nu ti-a iesit pe de-a-ntregul 😦
   Vestea buna. Mai exerseaza. Mai ai un pic de munca si-o sa-ti iasa 🙂

 60. Ironiile de bun gust sînt acceptate pe acest blog. 🙂

 61. Duamna Mih,
  ti-ai intrat in atributii?
  de ce mi-ai sters comentariile?
  Postarea de azi e a lui Filadel si se refera la trollat.
  Eu am scris la topic, ca toti ceilalti.
  Deci de ce mie mi-ai sters comentariile?
  Astept explicatii.

 62. Stimati colegi de blog,
  ma vad nevoita sa reclam un abuz.
  Adminul Filadel mi-a sters comentariile postate astazi.
  Mentionez ca nu contineau injurii sau expresii triviale.
  In numele egalitatii de drepturi reclam acest abuz.
  Celor care se bucura de necazul meu le spun ca maine s-ar putea sa li se intample si lor.
  Asadar, GERMANI, TREZITI-va!

  • Telegrafic:
   Nemtii trezit, trezeste-te tu! Sau, daca nu si nu, alta varianta:
   Nemtii trezit, tu culca-te!

  • Stimata Luminita, Nu stiu de ce comentariul ce cu onoare l-ai postat, fericindu-ne in aceasta seara mi-adduce aminte de afirmatia unui ales in parlament ce sustinea , pe tema ridicarii imunitatii parlamentare in vederea anchetarii de catre DnNA, aceleasi argumente. Adica maine s-ar putea sa le vina lor randul (la anchetare).
   Ce ti-e si cu tipul asta de coincidente. Chiar si asa, usor extrapolate! 😀 😀 😀
   Inchei cu un indemn on toppic: POSTACEI, CULCATI-VA!

   • Stimate Inganduratule,
    intr-adevar, coincidenta e izbitoare, si , culmea, chiar intentionata.
    Daca tot avem azi postare despre trollat, macar sa fim ontopic, ca cine stie cand mai prindem o asa pleasca de la mogul.
    Subscriu indemnului tau „Postacei, treziti-va, ca nici nu stiti ce pierdeti!”

  • lumința,

   Nu mai da în Filadel! 🙂
   postarea (nu postările!) cu «Germani, treziți-va!» eu ți-am trimis-o la coș!
   Mi-a fost rușine de IQ-ul tău care n-a avut totuși forța să impiedice atacul la o persoană în vârstă a cărei singură vină este că nu poate să-și exprime dragostea și grija fată de țara natală în normele lingvistice actuale!
   …căldură mare! 😀

 63. Stimate admin Filadel,
  iti semnalez un atac grosolan la persoana, care s-a petrecut sub ochii tai,
  si nu l-ai sters,
  ba ai lasat-o si pe duamna dora sa o felicite astazi pe autoare pentru mahalagism.

  Iti cer,
  stimabile admin Filadel,
  sa stergi si acest comentariu, fiind un atac la persoana, plin de invective.
  Si o sa iti mai aduc si altele.
  Pana ce imi vei pune la loc comentariile pe care ti-ai permis sa mi le stergi.

  ===============
  Stimată Luminița, ai avut dreptate. La orele acelea păcătuiam prin somnul dormirii … într-un … pat. Iatăcă rezolvarăm problema. Da greu.

  • Pe mine fila ma facu m…. fu..er si apoi mi a DAT cu tigaia de banat. Ecce homo….

   • Corekt! Ar fi trebuit să-ți dau pe mail în particular dar n-am avut încredere în adresa de mail pe care mi-ai furnizat-o în preambul.

    Oricum apelativul ăla n-a fost pentru opinii pe blog,nici banarea, ci pentru celelalte (știi mata care). Pe alea le-am luat personal și ți-am răspuns personal. 🙂

  • Nu de aici trebuie sa-l stergi, ci de acolo unde a fost plasat, ieri-noapte, da?
   Asadar , iata ce comentariu dragutz a scris @emily ieri,
   cititi si va cruciti:

   ===============
   te rog verifică înainte să te pronunți. chiar n-am timp pentru genul ăsta de dialog.

 64. Sara buna ! Sau eu sunt ultima naiva sau voi nu va prindeti,dar ceva nu e ok cu aceasta ,,invazie” de troli.Filadel a mirosit el ceva dar nu s-a dus mai departe.Pe voi nu va pune pe ganduri ca :
  -acesti trolli au toti nume rusesti cand erau mult mai convingatori sa aiba niste nickuri romanesti ?
  -Toti au in continutul postarilor toate caracteristicile insirate de doamna Barbus, dar absolut toate !
  -Aproape toti dupa ce insira toate prostiile ,,carcteristice ” au grija sa-l aduca in discutie pe Ponta ca ,,salvator” ?
  Parerea mea este ca sunt doua posibilitati :
  -sau respectivii fac parte din tabara antiPonta si pun asemena prostii pentru a intari opinia ca Ponta e ,,vandut” si va duce tara plocon lui Putin (cam in stilul in care ,,combatea” UTS la inceput ca din partea unui internaut de stanga,pana l-am rugat sa inceteze)
  -Sau sunt niste tipi care pur si simplu fac misto de cei de pe blog luand in deradere si articolul si teama romanilor de pericolul rusesc.Intrand in dialog cu ei efectiv le faceti jocul.Nu e ciudat ca au dat navala tocmai la acest articol ?
  P.S. Din motive obiective azi sunt foarte obosita, deci nu voi sta mulot, posibil ca la unele comentarii sa raspund maine.

  • E destul de suspect. Or fi de ai nostri care vor sa mute atentia de pe nutzica.

   • Corect pe jumatate: sunt de-ai vostri, dar scopul este sa va dea voua prilejul sa pretindeti ca nu sunteti de-ai vostri.
    P.S. Nu o sa ma conving (et)i niciodata ca Monica Mavovei vrea sa-si antagonizeze electoratul lui Basescu. Nu fi ipocrit!

 65. Stimata Loda
  Dormi in pace!
  Nici una din posibilitatile tale nu stau in picioare!
  Tabara anti Ponta..adica opozitia este atit de nebagata in seama ,atit de neinchegata si fara nici o tragere de inima ..incit,din start nu este timp,loc si dispozitie pentru asemenea inscenari…

  Nici decum ,in nici un caz nu sunt tipi care fac misto..
  Sunt exact ce spune articolul:TROLI..daca ai fi avut timp sa citesti pe indelete cine sunt si ce fac trolii..gaseai si a treia explicatie
  Cum am zis:Dormi in pace!

 66. Mda …greu cu postaceii ….atacă si daca li se răspunde tot pe acelasi ton ,atunci e atac la persoana 😀

  E si asta o tehnica ……tehnica Haznalei 3 😀

 67. Bună seara!
  Mâine îmi fac timp sa va citesc ca acum bananai prin lume. (Ce numai @Last sa se laude 🙂 )
  Vă doresc o seara buna!

  • Dicstractie pe cinste!
   pana maine o sa rada mogulii toate atacurile si contraatacurile de la o persoana la alta,
   de o sa ramana chiar numai trollii cu minele anti-personal.

   N-apucam noi sa scriem, pe cat de repede sterg mogulii comentariile.

 68. Off topic de tot, buldogul n-are curaj s-o excluda pe Monica Macovei 🙂
  Prezent alături de Klaus Iohannis la o întâlnire electorală în județul Brașov, șeful PDL a transmis un avertisment către adversarii politici precizând că „nimeni nu va mai întoarce din drum marele Partid Naţional Liberal, iar oricine, indiferent de funcţia din cele două partide, care are o altă agendă sau alte priorităţi, să ne lase, valea! România-i mare, partide sunt destule!”.

 69. Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu dă asigurări că convoiul rus de camioane care transportă ajutore în estul Ucrainei are menirea umanitară şi sub nicio formă una militară. Un astfel de răspuns i-a fost expediat aseară şefului Pentagonului Chuck Hagel (…)
  De cealaltă parte, reporterii BBC relatează lucruri care contrazic totalmente aceste declaraţii ale ministrului rus al apărării. Potrivit jurnaliştilor, convoiul a staţionat la doar 35 de km distanţă de forntieră cu Ucraina. Mai mult, zona în care s-au oprit camioanele este apropiată punctului de trece ucrainean „Izvarino”, controlat de insurgenţi(…)

  http://deschide.md/ro/news/externe/4226/Moscova-ASIGUR%C4%82-F%C4%82R%C4%82-PROBE-Pentagonul–Convoiul-misiune-UMANITAR%C4%82.htm

  • (…) Alexander Zakharchenko, auto-proclamatul premier al regiunii Donețk, apare într-o înregistrare video postată pe YouTube adresându-se parlamentului auto-instaurat din Donețk. „Vreau să vă dau câteva vești bune. În prezent se îndreaptă spre noi 150 de unități cu echipament militar, din care 30 sunt tancuri iar resul vechicule de infanterie și soldați înarmați”, spune liderul rebelilor. (EvZ)

 70. Ce distractie pe aici. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s