A cui e vina ?

Într-o parte de lume de un primitivism înspăimântător, o adunătură de indivizi cu tuleiele abia mijite, taie capete umane să se dea spăimoși bălăngănindu-le pe Facebook !
Cool !

Peste 500 de trăitori într-o zonă-cremă a lumii moderne, unde guvernul oferă computere gratuite celor ce nu-și pot achiziționa singuri iar în magazine cumpărătorii își scanează singuri cumpărăturile și plătesc la automate fără prezența unui vânzător, s-au alăturat ofensivei împotriva omenirii civilizate.
Fool !

Atingând un minim standard de civilizație socială, atrocitățile ce se petrec acum în lumea musulmană par efectiv imposibil de crezut. Par a fi trucaje ce nu-și au locul nici măcar în filmele proaste pentru tineri descreierați.
Nu sunt.
Sunt realități de o neînchipuită cruzime.
Cum e posibil ?

Primitivii de acolo nu au avansat pe scara civilizației nici măcar atât cât să respingă asemenea cruzimi de neimaginat ?
Dar, mai cu seamă, cei ce întreaga lor viață, chit că numără mai puțin de 18 primăveri, au cunoscut doar un mediu civilizat și funcțional, nu înțeleg gravitatea actelor pe care le săvârșesc ?
Cum e posibil ?

Au trecut mii de ani în care omenirea ar fi fost de așteptat să lase în urmă definitiv asemenea tip de comportament.
Din păcate ne scapă un mic amănunt esențial.
Omenirea „renaște” permanent cu fiecare nouă generație. Noua generație care, la momentul venirii ei pe lume, nu are asimilat absolut nimic din valorile ce li se par celorlalți de la sine înțelese. Pentru ei nimic nu este „de la sine înțeles” !
De fiecare dată întreg procesul trebuie reluat de la zero. Întreaga nouă ființă umană care vine orăcăind harnic este o filă albă pe care urmează ca societatea să scrie ce poate scrie. Perioada educației primare ce constituie baza celei ulterioare poate fi bună, proastă, excelentă sau tâmpită în egală măsură, în funcție de mediul în care respectivul nou membru al umanității pășește pe calea vieții.

Să nu ne amăgim.
Nu e vorba aici de inteligența subiectului.
Ci de comportamentul său, care în ciuda speranțelor noastre că ar fi determinat de inteligență în sens unic infirmă aceasta de prea multe ori pentru a putea fi trecut cu vederea. Prea ades inteligența este pusă în slujba unor scopuri idioate sau măcar inhibată, distrusă, pierdută, doar pentru că baza morală și principiile elementare de comportament au fost prost sădite.

O abordare a subiectului în „Good Will Hunting” pentru care regretatul Robin Williams a luat Oscarul.

life-of-a-king

 

Viq

PS. Click pe imagine pentru vizionare.

Anunțuri

68 responses to “A cui e vina ?

 1. Excelenta analiza, Viq. Ai prins esentialul! Nu numai ca batem pasul pe loc, daca nu avem grija de generatiile care se nasc sub ochii nostri, dar involuam ca umanitate, cruda si fara rost, Uneori am senzatia ca sintem un experiment ratat. Distrugem natura, distrugem alte specii, ne distrugem pe noi. Poate ca cei putini, constienti, au obosit sa ii invete pe cei care vin, lasa garda jos, pana la urma fiecare cum isi asterne, asa doarme. In fond, e greu sa o iei mereu de la zero!

 2. Am un „dar” in plus 🙂

 3. In numele egalitatii de sanse si a rapiditatii cu care mi s-au trimis la spam unele comentarii, rog stimata redactie sa procedeze in consecinta si cu acest postator care imi aduce prejudicii de imagine in blogosfera:

  „”””dora | august 17, 2014 la 17:21 | Răspunde
  Tucule,
  nu stiu cum se potriveste,
  de, CD, e si preferatul meu,nu numai al acelora de peste garla.
  Am si motivatiile mele devaloate in ultimul timp ,aici printre ramurelele Copacului.

  Nu te supara,:care-i sugestia lui “nostrastela? ca eu n-am sesizat-o.
  –––––––––––––––––––––––––––––-
  Oi fi eu mai “incuiata” fara IQ standard omologat de last pt.o “trasfuga:(legala desigur) ……si in consecinta am nevoie si de anumite detalii de sustinere””””
  ––––––––––––––––––––––––––––––

  In speranta unei bune conlucrari viitoare, va multumesc anticipat.
  Jos cenzura.

 4. Si o cacofonie si o virgula aiurea, dar voiam sa spun asa de multe, mi se bateau toate cuvintele la gura!

  • oryon,
   inteleg ca Viq se refera la un film, in care joaca regretatul deja Robin Williams.
   Eu n-am vazut filmul.
   Poti sa dezvolti, daca tot zici ca iti stau cuvinte multe pe limba?

   • luminita, nu cred ca Viq se refera doar la film. Tu asa crezi? Viata bate fictiunea de multe ori. Si nu, nu vreau sa dezvolt.

 5. (…)baza morală și principiile elementare de comportament au fost prost sădite.

  Nu doar prost sadite. E mai mult si mai grav de atat: se duce o lupta tenace si perversa pentru a le discredita si distruge cu totul… 😦

 6. Viq……’Atingând un minim standard de civilizație socială, atrocitățile ce se petrec acum în lumea musulmană par efectiv imposibil de crezut. Par a fi trucaje ce nu-și au locul nici măcar în filmele proaste pentru tineri descreierați.
  Nu sunt.
  Sunt realități de o neînchipuită cruzime.
  Cum e posibil ?’…….ce sa spun.
  Nu exista cuvinte, adevarat, care sa descrie ce fac ISIS-ii aia, cel putin eu nu gasesc. But then again. And again, and again. I bloody knew this was going to happend!!!! Stiam asta, atunci cand ma certam cu unchi-miu si cu alti naivi din familia mea si din afara ei, care tot mi-l laudau pe Obama, ca ce baiat bun, ca pacifist, ca inteligent, ca etc…..uite, uite rezultatul a 6 ani (numai!!! si mai avem pana in 2016!!) de obamism. Recent am citit pe The Spectator ca, in 2009, cand l-au eliberat pe nebunul asta de conduce acum ISIS, aia de la CIA exact asta au spus – un califat musulman condus de teroristi? Imposibil, asa ceva nu va exista niciodata. Poftim de vezi, si acum, poftim de mai poti repara ceva, nenea Bambi, ca te-ai batut atata si-ai reusit sa ai mai putine trupe, si-acum ai razboi si in Irak, si in Ucraina, potential si in China, D-ne feri. Poftim, nenilor americani, alegeti-o pe tanti Hillary, acuma, in 2016, ca poate politica astuia v-a placut, cum a fost, pana acum, si poate vreti sa traiti mai departe asa.
  Da, ce fac aia in Irak, ev mediu e putin spus. Dar nu, stiu, o sa vina diversi ziaristi, parerologi, diverse rude, sa-mi explice ca n-are rost sa ma tem, ca am o frica irationala, ca islamul e religia pacii, ca etc, ca etcetc, ca bla-bla-bla….aici in Dk. sunt multi musulmani, arabi, din toate tarile pamantului; o vreme am trait pe o strada care e plina cu ei, o vreme am si muncit cot lacot cu ei, am fost angajat la o firma unde eu si cu o alta femeie eram singurii crestini, restul cateva zeci de musulmani. Si, crede-ma, nu erau deloc oameni de treaba, nu erau deloc, unii din ei, genul de ‘oameni pasnici’. Dar, da, daca putem trai intr-o fairy tale, sigur, ce rost mai are sa ne preocupe realitatea.

 7. Un subiect dur oricand, daramite duminica seara.

  Azi am probleme cu pluralul. Cred c-ar fi mai corecta-acoperitoare intrebarea:

  Ce vina are fiecare?

  Unde, fiecare poate insemna:
  – putere (organizatie) politica, economica, militara
  – putere (organizatie) religioasa
  – opinie publica din tarile implicate sau … neutre(!?)
  – opinia publica din tarile in care se petrec atrocitatile

  Ne place sau nu, omul in sine nu a mai evoluat de mult (unii spun chiar ca suntem fiziologic in regresie).

  Singura care a evoluat a fost … omenirea, nu indivizii prin nastere. Prin urmare, fiecare individ este in primul rand rezultantul mediului in care a fost crescut.

  Omenirea, la randul ei, nu este omogena. Ceea ce este normal intr-o societate, este compelet atipic (adeseori, eufemistic vorbind) alteia.

  Istoria imi arata ca nu exista decat urmatoarele alternative in momentul confruntarii a 2 (pentru simplificare) societati (tipuri de comunitati socio-economico-religioase):
  1) acceptarea diferentelor si respectarea reguli comun acceptate de interactiune/ cu respectul diversitatii
  2) tendinta de „civilizare” fortata, de impunere a propriilor norme celorlalti

  Formele cele mai urate, se petrec desigur in alternativa 2. Si merg de la sanctiuni pana la invazii temporare sau pe termen nedefinit, cu toata suita de elemente de presiune politica, militara, economica si sociala.

  Recrudescenta terrorismului din lumea islamica are printre altele la origine si interventiile neinspirate (eufemism) ale lumii vestice in modul lor de organizare.

  (scuze, m-am cam lungit 😉 dar, subiectul este foarte stufos)

  • Foarte interesant si,cel putin mie asa mi se pare,corect comentariul tau .Felicitari sincere .

  • Pro,

   ai vazut filmul ?

     • Viq,

      Nu pot minimiza ce … nu am vazut. Ce-i drept, cred ca am vazut mai multe filme decat media occidentalilor SI din „partea cealalta”.

      Cel mai probabil fara legatura cu filmul adus de tine iti transmit cateva fragmente din experienta proprie, dupa un an de zile de munca in Irak (chiar acolo in zona de nord), pe vremea lui Saddam (89, 90).

      Incep prin a spune ca imi parea cea mai sigura zona din lume.

      Nici acum nu stiu alt loc in lume unde sa iti lasi masina, cu geamurile deschise undeva, fie in plin centru al Bagdadului superaglomerat, fie pe o straduta pustie in care sa iti lasi plase de cumparaturi si sa dispari ore intregi dupa altele. Bineinteles, fara teama ca ramai fara ele, ziua sau noaptea – masina putand insemna si un microbuz cu usile deschise, in care niciunul din cei 5-10 care venit la shopping sa stea de paza.

      Singurele infractiuni (cf codului lor penal) de care stiu, sunt cele in care … am fost implicat direct, respectiv schimbul ilegal de valuta si ceva … Playboy-uri (adesea tranzactionate pe … pagini 🙂 )

      Ar fi desigur si alte experiente interesante dar, acum ma limitez doar la cele de mai sus. Mai mentionez ca Irakul lui Saddam era stat laic. Portul femeilor era rar cel „traditional” astazi. 

      Cand ma refeream la interventiile neinspirate ale vesticilor ma gandeam cu durere si la schimbarile si degradarea inimaginabile produse.

 8. Califatul, în imagini și cuvinte. Simple, clare și islamice

  (…)Pace, dragoste, toleranță și cooperare între popoare? Bineînțeles că islamul e pașnic, iubitor, tolerant și cooperativ, dar cu o condiție: cuceriții să își știe locul și îndatoririle în schema generală a lui Allah. Cu timpul putem fi toți musulmani, iar cum se ajunge acolo e un detaliu tehnic. Istoria se scrie de învingători, cu eternă recunoștință față de cei care “s-au sacrificat” pentru edificarea societății islamice multilateral dezvoltate. Aferim(…)
  \
  http://inliniedreapta.net/lavedere/califatul-islamic-imagini-si-cuvinte/

 9. fil,
  multzumesc, nu am mai bäut bragä de 60 de ani,
  ce interesant, ce amintiri.

 10. Alexandru Andries – Felix, motanul

 11. Nimic nu ma doare mai tare decit Tradarea
  Celor care pretind si au pretins ca sunt alaturi de mine\
  Indiferent de ce mod de manifestare imbraca
  TRADAREA este cel mai cumplit mod de ostracizare

  de lovitura de pedeapsa pentru INCREDERE
  pentru loialitate
  pentru Iubire,la urma urmei.

  Tradarea este acceptata ca un fapt firesc
  Pentru cei capabili sa o infaptuiasca
  Senini.

  Fara scrupule sau mustrari de constiinta.Mark_Williams

 12. Cred ca un raspuns la intrebarea lui ViqCUM E POSIBIL?,
  unul din mai multele, corecte si lamuritoare (macar in parte) este indiferenta. Cel putin asa se vede. Din chiar lipsa de interes pentru un „subiect” cum sunt evenimente si fapte abominabile, care se petrec acum si despre care nu prea avem scuza ca „nu stim” mare lucru…[Ca sa nu mai spun despre cei ce gasesc „explicatii” aiuritoare si isi manifesta anti-occidentalismul in cel mai pur stil propagandistic – dar asta e deja alta categorie]
  O indiferenta cultivata in timp de toti cei interesati, intre care promotorii corectitudinii politice, ai multiculturalismului (suna bine, nu? suna „corect”, dar e de vazut ce se ascunde in fapt si spre ce duce), ai discriminarii pozitive, ai tolerantei excesive (intr-un singur sens, totusi, ca nu toti „beneficiaza” de ea) si ai altor manifestari si curente cu origini ideologic-propagandiste leftiste au un loc si rol important.
  O indiferenta de unde s-a facut pasul spre acceptarea cu usurinta (mare si din ce in ce mai condamnabila usurinta) a unor norme si fapte care nu ar trebui ingaduite. De aici la insusirea normelor respective si complicitatea la faptele (crime atroce, iata) ce au „acoperirea” normelor, sunt pasi nu atat de greu de facut intr-o lume care isi pierde si chiar isi neaga si distruge propriile valori si principii fundamentale. Cele din care s-a nascut insasi civilizatia careia ii apartinem. Daca formulez exact: civilizatia iudeo-crestina, cati or fi tentati sa riposteze fie „doct”, fie vehement, agresiv?
  …………….
  Cat de normal o fi ca in plina Europa sa interzici unui european (un sofer de autobuz, de exemplu, sau o stewardesa) sa poarte o cruciulita la gat si chiar sa-i concediezi, pe motiv ca „ar jigni” prin asta persoane de alta religie, in timp ce valul islamic este ingaduit peste tot? Sau cat de normal o fi sa interzici in spatiul public ornamentatii specifice Craciunului, sub acelasi pretext? Sau ocuparea unei biserici catolice de protestatari arabi?
  Doar cateva exemple ingrozitor de „banale” in raport cu nivelul la care s-a ajuns in materie de toleranta si multiculturalism cat se poate de gresit si periculos intelese si mai ales, aplicate
  ………….
  Da, suntem vinovati noi, reprezentanti ai „lumii civilizate”, dar nu pentru ce spun propagandistii si trolii cu misie, nu pentru ca „nu-i intelegem” pe altii sau pt ca incercam impunerea unor norme proprii. Dimpotriva! Vina incepe cu faptul ca nu le aparam pe ale noastre. Ba am ajuns sa le negam, sa le condamnam, sa le respingem si sa le distrugem…Sau macar sa ingaduim asta…Din indiferenta

 13. Buna dimineata!
  Asta mai lipsea, sa o ia si Macovei razna:
  http://www.ziare.com/monica-macovei/pdl/monica-macovei-in-multe-feluri-eu-seman-cu-nelson-mandela-1316973
  Daca as putea, le-as interzice politicienilor sa fie activi in politica mai mult de 10-12 ani.

  • Buna dimineata, ramurele
   Doua declaratii, la fel de interesante
   1.Nu isi va da demisia din PD pentru ca a facut lucruri bune alaturi de PDL.
   2.Nu il poate vota pe Iohannis, dar admite ca poate colabora cu el, daca ajunge prim-ministru

   Daca tinem seama si de buldog, care nu o da afara ci ii cere sa plece, avem un balet de zile mari.Aproape clasic.

   • Si o a treia
    „Dragii mei,

    In cursul zilei de maine (azi), la sediul Fundatiei Miscarea Populara, va avea loc o conferinta de presa pentru a clarifica pozitia definitiva referitoare la candidatura mea si in cadrul careia voi aduce lamuriri privind recentele dezbateri publice.
    De asemenea, subliniez faptul ca cei care fac parte din spectrul politic romanesc trebuie sa inteleaga ca romanii nu trebuie sa fie pacaliti si nu voi accepta minciuna!
    Va multumesc,
    CD”

   • Si o a treia
    „Dragii mei,
    In cursul zilei de maine (azi), la sediul Fundatiei Miscarea Populara, va avea loc o conferinta de presa pentru a clarifica pozitia definitiva referitoare la candidatura mea si in cadrul careia voi aduce lamuriri privind recentele dezbateri publice.
    De asemenea, subliniez faptul ca cei care fac parte din spectrul politic romanesc trebuie sa inteleaga ca romanii nu trebuie sa fie pacaliti si nu voi accepta minciuna!
    Va multumesc,
    CD”

   • Baietzii vad ca au dat drumul ventilatorului. Doamne, ce blog de propaganda de partid. Ii atrage ca pe muste.

    • Care propaganda, Bill?
     Ia spune tu clar: iti place Mandela? Dar USL2/GIOP(ucistii)? Daca da, e dreptul tau. Dar nu si obliogatia altora. Care au dreptul, la randul lor sa-si spuna parerile si sa-si sustina optiunile diferite de ale tale.

     Nu faci decat sa-ti dovedesti zi dupa zi si comentariu dupa comentariu, „talentele”. De postac, dpmv…

     • Mandela era un comunist penibil. Eu nu sunt postac, sunt contrapostac. Postacul nu aduce dileme, dubii si analize. Postaci sunt altii, se stiu ei mai bine. Aia de lucra la FMP, aia de vin doar cu sloganuri, uselistii pe care-i tineti ca distractie aici pe copac.
      Totusi, vanatul asta de declaratii minore, scoase din context nu e ok. MM a zis ca semana in unele privinte cu comunistoidul de Mandela. Cititi declaratia, nu doar titlul bombastic. Banuiesc ca nu vanati declaratia lui Base cu 20% homosexuali sau alea cu urcatul pe masa sau alea cu licuricii… Pe ale lui MM de ce le vanati? De ce nu vanati traznaile lui Nutzi sau nu revedeti discururile de la PSD ale lui Cristian Diaconescu.
      Ce vi se casuna chiar acum pe Macovei? Mai stati si voi inca o zi, ca poate de poimaine va fi desemnata succesoare la Cotroceni de catre Marele Intelept… 🙂

     • Bill,

      Nu mi se pare corect sa ne acuzi ca „ne-a casunat” pe MM. Primii care ar trebui sa vorbeasca despre gafele si erorile ei, cat de mici, sunteti tu si ceilalti sustinatori. Parca „lectia” asta ni s-a tot tinut aici la Copac.
      Legat de MM trebuie sa ne „linistim” si sa asteptam „deciziile” presedintelui? Pai parca ieri eram acuzati ca asteptam asemenea decizii (chit ca ne cam exprimasem multi dintre noi parerile, deja)
      Iar faza cu „marele intelept” este nu o ironie fina, ci o magarie infatuata – parerea mea.

    • Sunt declaratii, Bill. Ale lor, proprii si personale. Daca tie iti convine sa ascuzi sub pres ceva,, fa-o, dar lasa judecatile.
     Intre noi, fie vorba, la intransigenta manifestata fata de altii, te-ai astepta sa o aplice si la propria-i persoana. Acolo in schimb, e mult mai…toleranta.
     PS.Vad ca te simti atat de bine la copac incat il confuzi cu „acasa”

    • Am pus degetul pe rana?

    • S-a dat drumul la ventilator?
     Are senzori si porneste automat cind apari; asa a fost programat pentru cazurile cind apar mirosuri peste poate.

 14. Cred ca am un mesaj in spam, poate sa-l elibereze cineva?

 15. Mih, iar iti dau de lucru, scuza-ma.

 16. Mih, te rog, din nou. Ce nu e in regula?

 17. Cum de v-au scapat linkurile astea mai echidistantilor:
  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/monica-macovei-rusia-invadat-ucraina-romania-trebuie-sa-ramana-pe-directia-vest/

  https://tismaneanu.wordpress.com/2014/08/17/pentru-monica-macovei/

  Astea nu ar merita comentate?
  Numa’ aia ca seamana in unele privinte cu Mandela?
  Jeez!

  • Tu n-ai scapari, mai ne-echidistantule?
   Un mod civilizat prin care sa-ti introduci comentariile chiar iti este asa de peste mana? Sau „stilul” este parte integranda a mesajului si scopului? 👿

 18. Cam neinspirata declaratia dnei Macovei referitor la asemanarea sa cu Mandela.

 19. Asta deja depaseste limitele: dupa ce invoci „dreptul la opinie” si tipi impotriva „cenzurii”, eludand faptul ca ti se imputa provocarile, atacurile la persoana, invectivele, limbajul indecent si agresiv etc., vii sa ceri socoteala altora, cu tupeu, pentru parerile (la care au dreptul) pe care si le exprima (cu decenta si in numele aceluiasi drept) si sa le spui tu ce au voie si ce nu au voie sa discute.

  • Eu vreau sa va deschid ochii larg inchisi. Cu binisorul nu am putut. Am incercat asta pana la banarea de dinainte de europarlamentare. Poate merge asa sau pe psihologie inversa care va duce in cele din urma la o asemenea disociere de realitate incat veti fi nevoiti sa va resetati intregul sistem de credinte. Eu va vreau binele. 😇

   • ?????????????????
    Eu te sfatuiesc sa apelezi la un medic de specialitate. Si eu iti vreau binele. 🙄

    • Acuma doamna mih, daca eu va sugeram sa vedeti un medic de specialitate, nu i asa ca in cel mai bun caz imi aparea taiat comentariul?
     Stiu, n am basca, sau mai bine zis n am tigaie.

     • Raspunsul lui Viq, de mai jos, este cel mai potrivit. Nu ca as avea asteptari in privinta capacitatii tale de a intelege/recunoaste/accepta.
      Adevarat, in cazuri cum este al tau, personal prefer limitarea pierderii inutile de timp.

   • Eu vreau sa va deschid ochii larg inchisi. Cu binisorul nu am putut.

    Asta e, involuntar, la tema.
    Nici constructorii noului califat nu au alta abordare.

    • Cmon, doar discutam pe un blog. Suntem toti de dreapta, vrem stat de crept, diferentele sunt totusi minore la scara globala. Sa nu exageram caragialeste totusi…

    • „doar discutam”…”sa nu exageram”… OMG!

     • Cand nu ai argumente si te exprimi cu „Zit” ,
      „postac platit”, „magarie infatuata”…etc. astea se cheama exagerari caragialesti, la modul politicos spus.
      Daca nu ai fi fost mogula de site, erai cenzurata.

     • Multumesc pentru comentariul/comentariile tale foarte interesante si… argumentate. Si desigur, extrem de obiective si nepartinitoare, cum altfel…

     • As accepta ironiile, daca ar fi de calitate.

     • Ase e, doamna Luminita! Ramane cum am vorbit…

  • @mih
   ai tot dreptul ca cu decenta ta binecunoscuta sa afirmi ca 2 + 2 = 47 saptamana asta, dupa ce saptamana trecuta ai spus ca fac 39 iar cea dinainte ca fac 75.
   Nu este indecent daca @bill te contrazice, la fel de politicos – nu ca noapte sau theo, si iti spune ca 1 nu ai dreptate si 2 te schimbi prea des.
   B
   Bill nu insista sa iti faca tie educatia matematica si daca avertizeaza asupra a ce crede ca tu spui eronat, o face pentru cele 2-300 de vizitatori.
   In rest pare ok 🙂

 20. Mih, ai un mail

 21. God is dead, long live God / Gabriel Liiceanu

  (…)„Să se descurce de-acum singuri, ca oameni mari ce-au devenit – și-o fi spus Dumnezeu prin secolul XVIII (și de astă dată l-a delegat să vorbească în numele Lui nu pe un profet evreu, ci pe un filozof german pe nume Kant[4]). Să se descurce, cu răul din ei și din lume. Să-și asume neputințele, să-și celebreze victoriile, să-nvețe de-acum să judece cu mintea lor faptele proprii și pe ale celorlalți. Iar dacă nu sunt în stare, să cadă pradă manipulatorilor. Dar dacă sunt liberi și puternici, să-și judece singuri ticăloșii și criminalii. Să nu mă mai lase pe Mine, „în ceruri”, s-o fac. Căci libertatea e singurul lucru pe care, sacrificându-mi Fiul, am ținut să-l deprindă cu-adevărat. Să se organizeze și să se apere de diavolul care le dă zilnic târcoale. Ar fi bine, desigur, să nu-și facă Maestrul de râs, deși, Eu unul, n-am ce să-Mi reproșez. I-am învățat tot ce trebuiau să știe. Totul a fost predat, totul a fost consemnat în cărțile sfinte care au devenit în cele din urmă tratatele lor de morală, învățătura Mea secularizată pentru uzul tuturor muritorilor. Nu se poate spune că nu i-am ajutat. Iar prima lecție a avut loc în rai, sub pomul cunoașterii. A trebuit să joc rolul dascălului aspru. Nu puteam să țin la nesfârșit lângă mine doi papă-lapte, dar nici să arunc în lume niște inocenți.”

  Dumnezeu s-a retras așadar en douceur, lăsându-și urma în fiecare din noi. Dacă după șase zile de Creație și-a luat o zi de repaus, atunci să nu ne mirăm că după lungul timp petrecut în companía speciei umane a simțit nevoia să iasă o vreme din lume. Desigur, nu știm ce va vedea când, întorcându-se, își va arunca din nou privirea către noi.

  http://www.contributors.ro/cultura/god-is-dead-long-live-god/

 22. – O, Doamne, cât de darnic eşti!
  Mai mult decât în visul meu!
  Să-ţi răsplătească Dumnezeu,
  Ca nesimtiti ca @ Bill ne trimiti.
  „Bill | august 18, 2014 la 11:01 | Răspunde

  Eu vreau sa va deschid ochii larg inchisi. Cu binisorul nu am putut. ”
  @ Bill,
  la vorbele astea, cind nimeni nu ti-a cerut ajutorul, si tu vrei sa ne intri cu forta nesimtirii in opinii, sa nu te astepti decit la replici pe masura.
  Raid 😛

 23. As vrea ca marii „guru” care-si permit sa ne „faca binele” cam cu forta, ca asa afirma (au mai fost si mai sunt unii pe lume care tot cu asa ceva se ocupa), sa explice (de exemplu) de ce e eronata afirmatia ACL = USL2/GIOP(ucisti)
  Deductiv, matematic, cum vor, dar simplu, explicit, pe intelesul tuturor IQ-urilor.

  • Aclul poate fi partial basificat. Intre tururi se va si vedea asta. De exemplu mm si cd cer garantii in privinta justitiei intre tururi. De ex. Laura Stefan la justitie, altfel boicot….
   Cu PSD nu merge asa ceva. Poate va incerca nutzi ceva similar cu ponta, dar doar ca pretext de accedere la putere…

 24. In comparatia dintre MM si Mandela sunt desuete, in primul rand:

  – diferentele abisale de dimensiune a personalitatii, impact public, politic, simbolic si culmea,
  – faptul ca respectiva comparatie este facuta la persoana … intai

  In alta ordine de idei, Mandela nu este doar comunistul care a fost la un moment dat in tinerete. Este si simbolul intelepciunii cu care a stiut sa treaca peste propriile-i suferinte si eventuale dorinti de razbunare pentru a reusi sa aduca o idee de pace sociala intr-o societate profund divizata pe criterii etnice, fascistoide

  Dovada ca ceea ce a facut bine a fost covarsitor mai important decat orientarile politice din tinerete este respectul [cvasi]unanim pe care i l-a exprimat toata lumea civilizata.

 25. Stie cineva de ce nu imi mai apar postarile?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s