Samuraiul Fragil VS Amazoana cu Toc

Trecand în revistă (a la Cărăbuș 😀 😀 :D) cele ce se petrecură săptămâna trecută, am observat și eu ca tot omul frământarea PMP și zbânțuiala candidaturilor la președinție. S-ar prefigura posibilitatea potențială a unei oarecari probabilități ca Elena Udrea să se înfigă în cursa pentru Cotroceni. 😀 😀 😀

De aici un noian de bulversări pe tot palierul, de la „ți-am zis io ?” până la observarea multidirecționalității unidirecționale a coroanei pomilor. 😀 😀

Dacă (se pare că marți poate lua startul) blonda atomică se înființează la linia de start a cursei pentru primul post în stat ?
Ce ne facem fetelor ?
Păi fix ce „ne-am făcut” și până acum !!!!
În raport cu Elena Udrea, nimic nu se schimbă.
Din punctul meu de vedere, acceptarea ei la PMP a fost făcută în virtutea singurei calități aparent evidente, respectiv loialitatea față de Piratul Marinel.

Dacă piratul confirmă candidatura ei retrăgându-și sprijinul pentru candidatul anterior, Cristian Diaconescu, atunci înseamnă că zgâtia are încă girul său și o parte din electoratul băsesc o va și vota.

În schimb dacă acesta nu scoate nici un diftong în sprijinul ei, rămânând la cea manifestată pentru Diaconescu, înseamnă că loialitatea lu’ madam nefiind nu există și consecințele vin automat.

Însă în stadiul în care se află acum competiția, cu Monica Macovei deja cu tricoul în mână, personal cred că Udrea n-are nici o șansă. Nu doar pentru Cotroceni.
Pentru nimic.
Chiar și în cazul în care ar avea consimțământul actualului președinte (ceea ce ar ridica niște semne uriașe de întrebare privind motivele pentru incredibila sa reținere față de Monica Macovei) Udrea nu cred să ia mai mult de 10-15% din voturile electoratului băsist actual, care și așa încape într-o cutie de pantofi.
Pentru copii.
Ca să nu mai spun că în cazul contrar, nesprijinită explicit de Băsescu, s-ar putea să nu ia mai mult de un vot, asta dacă ea pune corect ștampila.

Dacă pășește în teren, Elena Udrea nu cred că are variantă pozitivă, indiferent de situație.

Întrebarea pe care eu mi-aș pune-o este dacă ea are aceeași percepție pe care o am eu !
Dacă ar avea-o, atunci înscrierea ei în cursă este cel puțin improbabilă, chiar dacă are cu totul alte semnificații decât ceea ce poate percepe direct, rolul de „iepure” pentru MM inclusiv.
Ca să fii „iepure” ar presupune automat intrarea respectivului beneficiar în turul secund, unde să-i dai încă o baterie pe jumătate descărcată. Dacă respectivul nu intră în turul doi, vax albina. Iar înmulțirea candidaturilor pe trotuarul anti-GIOP, mai îngust decât un timbru din profil, trage acum pe toată lumea înapoi.

Privitor la Monica Macovei, poate și aici se impun niște clarificări, cel puțin în ceea ce mă privește. Am crezut că se vede limpede, dar se pare că nu pentru toată lumea.
Opinia mea a fost (aparent) uneori pro-Macovei, alteori contra.
Așa va fi și de acum încolo 😀 😀
În realitate ea a fost (cel puțin la nivel de intenție) permanent pro-normalitate, pro-principială. Dar pentru că a avut în vedere acțiunile persoanei în cauză și nu persoana în sine, s-a raportat în mod radical diferit așa cum radical diferite îi sunt și acțiunile.
Poate cineva să-mi dea un fir logic realist, credibil, între ceea ce a făcut Monica Macovei în ultimul deceniu și ceea ce face de aproape un an de zile ????
Mă îndoiesc.

În competiție cu blonda-PMP însă beneficiază încă de un avans de credibilitate consistent prin „depunerile” sistematice pe o lungă perioadă de timp, în ciuda „retragerii” intempestive de numerar, aparent fără acoperire, din ultima vreme.
Încă !

Oricum ar fi, este o perioadă în care reținerea și păstrarea unei palete relativ deschise de opțiuni cred că ar trebui să fie legile în vigoare. Să nu confundăm loviturile reale cu jocul de glezne.

O cafea excelentă tuturor !

Viq

PS. Unul din motivele pentru care am ales acest subiect este că am dorit să ofer acum și aici loc de descărcare pentru blocajele mentale ce nu mai pot percepe nimic din restul universului înconjurător ce exclude mulțimea „udrea”, spre a avea o șansă ulterioară de revenire a neuronilor și neuroanelor înapoi acasă. Îmi permit să observ că respectivele entități se înscriu încet dar sigur pe eliptica unei propagande sistematice și urât mirositoare, de tip bolșevic, repetând a-la-long aceleași bazaconii cu ușoare variații de nuanță, indiferent de tema discuțiilor. Propagandă ce, într-un fel sau altul, va înceta.

142 responses to “Samuraiul Fragil VS Amazoana cu Toc

 1. Viqinius ,

  faptul că după atâţia ani ţi-ai găsit şi tu şturlubaticele (decât) diacritice , e … bine de notat ! Şi de remarcat . Asta e o treabă normală . Că-n rest …

  Apă deploaie !

  • Stello,

   Inca nu ma ocup de diacritice.
   Pierd destul timp si fara amanuntele astea.

   Apa de ploaie la cafea ?
   Ok
   Daca tii mortis.
   Era buna si asta normala, da’ o sa colectez pentru tine special ! 😉

  • Pentru mine a trecut vremea cafelei (de dimineata) ,
   raman incantata de apa de ploaie atat de benefica dupa zilele de arsita …..cu diacriticele se pare ca te ocupi matale ,viq are treburi mai importante si care intereseaza copacenii majoritari.

 2. ‘Neata!
  Un adaus la cafea…doar pentru cine vrea.
  Colin James – 50, azi

  • eu vreau ! 😀 😀 😀

   Thank’s !

   • Be my guest! 😀

   • Si eu! 😆

    ps.A sosit un porumbel cu o scrisorica-n cioc. 🙂

   • Mie mi-au placut apelativele:samuraiul fragil si amazoana de foc.

    Nu stiu cat de fragil e Samuraiul,de atatea ori imbatabil si incorigibil ,iar Amazoana de foc atat de dependenta de primul….incat orice „imperechere” pusa in discutie scapara scantei ,iar consecintele sunt imprevizibile .
    Daca va fi una si nu alta…..discernamantul ramane neschimbat dupa vointa fiecaruia,turul intai va radiografia optiunile corecte si cu sanse reale in turul urmator.

    Si ca sa fiu cat mai explicita,pentru o candidatura realistaeu optez pentru CD,amazoana ar trebui sa-si astepte randul .

    Ramane o dilema:MM. Agreata de mine si sustinuta tot timpul,fara a-i intrevedea o functie suprema in stat,doar o functie guvernamentala unde si-a dovedit deja expertiza.

    In rest,astept „minunea:,poate sa ne-o ofere Samuraiul .

 3. Excelent Viq, ca de obicei.
  Mie toata tocana asta de candidati imi ridica o intrebare.De ce? Zbatere , bani aruncati ,timp pierdut.Pentru ce?.
  Sunt candidati meritorii dar care nu spun mare lucru publicului inteligent de la orase si sate.Sunt cunoscuti citorva alfabetizati care bintuie pe net.In rest este clar ca nu vor convinge nci tinarul coorporatist care stie mult mai bine care i ultimul model de telefon decit cine i Monica Macovei,nici minunatul cocalar care nu are treaba cu politica , nici pe birtasul din sat care incepe sa discute politica dupa a 5 a cinzeaca.
  De ce se arunca Udrea n cursa? Sa ia un onorabil 3%?De ce se arunca MM ?Sa o depaseasca pe Udrea?
  Cel putin la Cristi Diaconescu aveam o motivatie.E preferatul alora.Alora de peste girla.
  Pentru restul, astazi, nu am decit o explicatie sugerata de profundul continut al postarii semnate @nostrastela.
  Sa se bage in seama.
  Evident ca mai este ceva.Vor sa traficheze increderea noastra.In turul 2 vor avea votuuri de negociat zic ei.

  • Tucule,
   nu stiu cum se potriveste,
   de, CD, e si preferatul meu,nu numai al acelora de peste garla.
   Am si motivatiile mele devaloate in ultimul timp ,aici printre ramurelele Copacului.

   Nu te supara,:care-i sugestia lui „nostrastela? ca eu n-am sesizat-o.Oi fi eu mai „incuiata” fara IQ standard omologat de last pt.o „trasfuga:(legala desigur) ……si in consecinta am nevoie si de anumite detalii de sustinere.

 4. Buna dimineata 🙂
  Nu cred ca Basescu isi va retrage semnatura. Si Macovei si Udrea sint cam la fel pentru mine, au gresit amandoua din punctul meu de vedere, pentru cardasia in care se complac si de care s-au folosit, cu un minus la Udrea pentru orgoliul personal, nu neaparat ca Macovei nu l-ar avea. Si nu neaparat pentru cardasie, cat pentru lipsa de sinceritate a amandurora. Ele sint mai asemanatoare decat am putea crede. Cat despre Diaconescu, din pacate, e cam jumatate din Basescu, Daca nu va aparea un deus ex machina, probabil ca o sa-l votez pe el, o palida copie a ceea ce mi-as dori ca presedinte.

  • bunä,
   marea nenorocire in momentul de fatzä, este absenteismul
   guvernului in problemele internatzionale cat si economie.
   cand pleacä Presedintele, nimeni nu mai tzine piept avalansei
   ruse. dar este clar, usile vor fii deschise si steagul UE scos,
   mitomanul mongoloid stie cum:
   MARE NOROC ARE ROMANIA ACUM CU PRESEDINTELE;
   DAR DUPÄ?????????

   • @ Theo
    Dumnezeu cu mila…

   • theo, 🙂

    cata dreptate ai si prea putini inteleg avertismentele tale.
    Unii le bagatelizeaza si se incurca cu „limbajul tau”:ce idioti!
    In loc sa inteleaga mesajul se pierd in nimicuri si-si dovedesc micimea morala.

    • ++Zahar––>Diabet.

     • Tu ti-ai facut analizele?
      Te infrupti cu zaharuri,dulceturi si inghetata?

      ps.daca mi te adreseti,ai face bine sa vezi si cand iti apreciez punctele de vedere.Nu fac parte din trupa talibanilor absoluti ,indiferent de optiunile .
      Sunt capabila sa discern plusul,valoarea de minus si nonvaloare .

  • @oryon 🙂 absolut corect…ele sunt mai asemanatoare decat am putea crede…si da vor sa traficheze voturile noastre…nu vor reusi de data asta…ne-am saturat de geambasi politici traficanti de incredere …

  • Oryon,

   Asa „jumatate-de-basesc” cum e (cum ar fi putut fi altfel dupa cat a ridicat asta stacheta ?) Diaconescu cred ca e cel mai potrivit momentului.
   Ce se intampla actualmente in jurul nostru (si nu numai) e extrem de periculos.
   Fara un diplomat priceput si sprijinit back de pirat, ACUM, Romania poate termina primul deceniu al noului mileniu intr-o pozitie cumplita.

   Ma indoiesc ca sunt multi care chiar realizeaza in ce ape ne balacim momentan !!!!
   Dupa maniera in care se exteriorizeaza, e clar ca nu.

  • oryon,
   se prea poate sa ai dreptate.Orgoliul doamnelor exista si dupa mine alimentat copios de unii intelectuali in cazul MM si de altii ,mai mult sau mai putin de oameni de afaceri si oportunisti.sau prea caposi in cazul EU.
   Eu le admir pe amandoua,pana ce nu nu trec limita admisa a credibilitatii si competentei.

   In privinta lui CD ,crede-ma,e mai mult decat o copie ce ne dorim noi a fi presedinte.Negativ la el e timiditatea ,lipsa aplombului pentru batalia deschisa si decisiva,o inchistare(la fel ca la MRU) in comunicarea cu masele,exact al celor care decid prin vot alesul.Eu il inteleg,stiu ca lipsurile pot fi surmontate,in timp ce calitatile sale pot fi considerate unice si nu se regasesc la alti candidati. 😆

 5. buna dimineata {) Mih tnx pentru adausul la cafea..la tema de azi …@Viq in acord cu analiza ta inclusiv PS-ul …asi adauga si eu un post scriptum…nici unul din amatorii plutonului care se pregateste de start nu pare a avea stofa de campion…unii chiar ascund niste accidentari netratrabile care pot sa-i scoata din concurs…la momentul asta nu conteaza de la ce cluburi provin…cursa poate fi castigata de un bikila abebe inscris in ultimul moment 😆 nu suntem in pozitia sa putem angaja pariuri deoarece nu posedam suficiente inside info…si riscam sa pierdem si ce bruma de fonduri avem…si cum nu suntem atinsi de dependenta stam relaxati in tribuna gata sa facem galerie necunoscutului care va reusi sa se desprinda de pluton la ultima turnanta…asi risca totusi opinia ca…este sezonul armasarilor… luptatori si finisului infernal…

  • Asa pare Emily !

   Eu insa, pana la o proba contrara, am inca incredere in olfactivul piratului.
   Monica ar fi (poate !!!???!!!) destul de buna pentru bucataria interna. Si, cu consilierea lui Basescu, ar putea face fata onorabil si pe extern.
   Nu o vad inca suficient de puternica si pe alocuri posibil imprevizibila.

   • corect @Viq…multe ar fi fost bune si frumoase daca cele doua pisici nu s-ar fi stuchit pagubos la alegerile din pd-l…n-am fi nevoiti sa-l ijuram pe buldog astazi…el n-ar fi existat in ecuatie…

  • emily,
   imi plac interventiile tale transante si mereu la subiect.
   La mine se intampla ceva curios:desi incerc sa fac analize pe text si sa suplimentez cu aportul propriu ,ignorarea e prezenta.Stiu, nu sunt mereu prezenta cand focul bataliei e in toi,am explicat de multe ori si motivul. Adica pricini serioase-sanatatea,mai mult decat precara , si in prezent prezenta nepotelelor si in curand a fiicei mele care-mi monopolizeaza vointa,timpul si….netul.

   • Dora:) ma bucur sa te revad …si mie imi plac interventiile tale..stai linistita… o pauza departe de zbuciumul social in care sa te bucuri in tihna de viata impreuna cu cei dragi este nepretuita…netul nu pleaca nicaieri si nici belelele societatii din pacate…nici eu nu comentez perioade lungi..ma multumesc sa citesc …intervin doar cand gasesc ca este util..ne mai VDM draga mea…

 6. Buna dimineata,

  Aduc aici niste fragmente care armonizeaza ori confuzioneaza (cum vreti sa le interpretati) textul de azi din fruntea Copacului.

  Cand altii nu stiu cum sa se fofileze atunci cand vine vorba de “Antene” si de patronul lor, actualul puscarias Dan Voiculescu, fost informator al Securitatii, fost functionar in labirintul firmelor securiste, Monica Macovei si-a spus cuvantul transant. Sinceritatea si inteligenta morala se intalnesc la ea cu competenta juridica si cu liberalismul ca mod de viata si gandire. Nu liberalismul lui Fenechiu si Tariceanu, al lui Crin si al seniorului Quintus, al Noricai Nicolai si al lui Puiu Hasotti.
  …………………………………………………………………………………………………

  Pe Felix si pe camarazii sai ii scoate din minti verticalitatea Monicai
  Macovei. Ii exaspereaza faptul ca se bucura de un imens prestigiu. Nu-i iarta ca in vara anului 2012 a fost una dintre cele mai puternice voci care au denuntat puciul parlamentar. Imaginatia democratica din Romania zilelor noastre are un nume. Acesta este Monica Macovei“.

  ………………………………………………………………………………………………..

  Cristian Diaconescu se pare ca va fi abandonat de partidul care l-a
  nominalizat. Argumentele sunt subtiri, ca sa ma exprim eufemistic. Fie ca va candida sau nu, pentru mine Cristian Diaconescu ramane un om politic credibil si onorabil. La fel si Catalin Predoiu, ale carui declaratii pe tema siluirii Legii Educatiei, a incapacitatii flagrante a lui Victor Ponta de a guverna, a rolului nefast al imperiului “Intact” in viata publica romaneasca, dovedesc verticalitate si viziune. Dar candidatul ACL nu se numeste Catalin Predoiu, ci Klaus Iohannis, cel caruia, in 2009, i se spunea “premierul Grivco”. Ca acest renume avea si o baza in realitate este greu de negat. Dupa cum e greu sa ignori modul in care dl Iohannis se fereste sa vorbeasca despre semnificatia condamnarii lui Felix Grivcovici.

  …………………………………………………………………………………………………
  Nu trebuie sa fii un prea sofisticat analist pentru a sti de ce s-au purtat aceste imunde ofensive ale Raului. Nu trebuie sa fii un mare psiholog ori politolog pentru a sti de ce au fost lansate infamiile stiute despre “pupini”, “sinecuristi”, “trompete prezidentiale”, “suflete de sclavi” si cate altele. Nu trebuie sa fii un geometru al pasiunilor si intereselor politice pentru a sti ca falsa echidistanta este de fapt masca unui pe cat de insidios, pe atat de acerb partizanat…

  Textul integral il gasiti aici.
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/despre-monica-macovei-vocea-celor-fara-de-voce/

  Cred ca merita citit tot materialul. Eu am adus aici numai fragmentele care mi s-au parut mie importante, poate voi veti gasi altele a fi importante.

  • Macovei are din partea mea o bila alba. Dar mie mi-ar trebui niste margele… Si nu numai din partea ei.

  • Pe mine nu ma confuzeaza mai mult decat sunt deja.
   Am spus-o si, daca n-am spus-o, o repet , Monica poate fi deopotriva stindardul dreptatii reale in Romania dar si distrugatorul ei pe termen nedeter-minat.
   Ambele concluzii mi s-au sedimentat din actiunile ei anterioare.
   E ca un autoturism nou, care a mers perfect o vreme, ducandu-te brici prin numeroase coclauri si s-a defectat cand erai in mijlocul pustietatii.
   Increderea in functionarea lui este …. in consecinta.

   E !
   Oameni !
   Blowin’ in the wind ! 😉

 7. sal`tare tutulor.
  Cum zisei, n-am destul fler sa inteleg daca Elena se lanseaza din proprie initiativa (pe scara de la „foarte proasta la mai mult de atita nu se poate”), daca este cu incurajarea piratului (chiar pentru fel de fel de teste, tot sarita de pe fix o consider). sau a fost un test, un scenariu putin fantezist din mintea unui amic amator de „ce-ar fi daca?”
  Pentru mine, oricum ar fi, este clar ca nu o votez pe Udrea; nu consider ca este buna pentru Cotroceni. Scurt, fara explicatii, fara adinci introspectii ori acuze.
  Macovei, cum mai spusei si o repet si pentru babele surde, e singura dintre actualii candidati care ar avea votul meu, dar.
  Acest „dar” are citeva pete-n Soare pe care nu le mai inşir-te margarite.
  NB,
  ei, aici e aici, adica a mea curiozitate: competitia dintre Macovei si Udrea.
  Votul meu se stie, dar nu sint singur.
  Monica, una care, auzi, nu te lasa sa mai furi nici un capat de ata.
  Elena, volens-nolens, este mult mai populara, mai cunoscuta printre multimea tacuta. Care conteaza.
  Pe bloguri sintem putini fata de cei multi care merg la vot.
  Pe bloguri sigur Macovei are cistig de cauza.
  Ma intreb cum va fi printre cei care privesc doar la televizor; si sint multi, cita frunza, cita iarba.

  • Aaaa, si pntru ca se vorbeste in medii elevate despre faptul ca Elena deja a inscris PMP-ul pe traiectoria lui Ponta, cu precizarea ca deja se afla in pat cu el (in pat aflindu-se chiar si piratul, ca Elena nu face nimic fara aprobarea lui), atit: abjectii cu staif de apciza si usturoi.

  • Salut, Victore,

   cred ca Monica ar aduna si o parte de voturi ale pedelistilor.

  • salut toti. Cu vocea si mentalitatea mea de CINIC:
   * cati bloggeri sunt in RO? vor vota toti? vor vota toti acceasi persoana?
   *cati de la Cocarlati stiu cine este pers 1 sau pers 2 [atribuiti ce nume vreti acestor persoane]?
   *cati sunt capabili sa recunoasca intr-o foto pe pers 1 sau pers 2?
   *cati sunt capabili sa decrie vreo „fapta buna” a acestor persoane?

   ori votul lui Stan Papusa de la Cocarlati este egal cu al meu/viq/mih/oryon etc.

 8. Salut
  Oricum ar fi, este o perioadă în care reținerea și păstrarea unei palete relativ deschise de opțiuni cred că ar trebui să fie legile în vigoare

  E sfatul cel mai bun Fratii mei, cand ati avut o opinie prin faptul ca ati injurat opiniile clare ale altora , ati luat-o in barba. Asa ca de acum inainte pastrati o paleta mai deschisa de optiuni ca sa nu fiti luati pe nepregatite cand se intimpla ceeace v-ati jurat ca nu se va intimpla. Noi suntem aici, pretini buni, iar dusmanul este Bill, indiferent daca dl Cocos va fi sprijinit de TBasescu sa devina presedinte, Udrea devine ministru in guvernul Gusa. Deschideti naiba paleta, nu mai tineti genunchii asa stransi. nu vedeti ca nu mai intelegem nimic din ce li se intimpla celorlalti ?

  PS Nu am gasit la Anvers dovezi palpabile privind securismul lui Traian. Plec la Rotterdam, dar ma intorc diseara. Maine caut in continuare.

  • @last 🙂 propui …reconcilierea…in contextul sopirlei din ps…ma intreb cate parale sa dam pe oferta unui troll… :mrgreen:

   • @noapte draga, de cand scrii ca @emily se pare ca nu intelegi sensurile. Reciteste, desi nu e pt tine textul …. Si intra la Adalbert Klein pe Contributors … sa il aperi pe VictorL de Denis (vazut drept un bill 🙂 ) Caci blogurile pt o parte din voi, fie platiti fie neplatiti sunt loc de lat la oase.
    Degradant

    • epic mrgreen…mai zi insista ..

    • last,
     nu stiu de unde tragi concluzia ca emily este nightmare.

     Nu e,si chiar daca ar fi ,nu incomodeaza cu nimic.Mesaju e identic si corespunde idealului nostru al copacenilor.
     Nu-ti face „chip cioplit” ,te dezamagesc ,emily este o veche prietena de-a mea,night unul mai recent de la Nasul.Pozitiile lor imi intaresc propriile-mi convingeri.

     Le faci cumva testul IQ?

   • @noapte, care scrii acum ca @emily
    Ni znaiu ? 🙂 🙂
    Ce reconciliere ?
    Traducere: Seful va spune voua sa fiti mai ponderati si mai putini fixisti pentru ca alfel tot ce spuneti azi se infirma maine si faceti copacul de basm, si asta de cca 6 luni
    @victor L … te-ai facut de basm la Contributiors la Adalbert Klein. Asta este cand devii exportator de revolutie in alte parti

  • Problema la copac e ca atunci cand au optiuni, le cam bucteaza. Asta deoarece optiunile lor se fac axiomatic si nu deductiv. Si problema nu inceteaza aici. Fiindca dupa in rateu LA nivel axiomatic eg. Elena e loiala, vine faza de debusolare pasiva, cand se asteapta reactia cucului pentru repozitionari. Copacul e doar in megafon ce trimite mai departe linia oficiala, la zi. Nu face judecati si optiuni proprii, nu transmite feedback catre politicieni, nu se uita in trecut si nu l deranjeaza rasucirile cu 180 de grade.

   • Akismet te-a băgat la spam.

    Cine e Copacul?

    • Hmmm, ma mir, am verificat daca IP-ul meu apare prin blacklisturi. Si nu e. Deci akismet nu ar trebui sa fie paranoic decat pe baza banarilor voastre de mai an…
     Urata treaba.
     Copacul e media aritmetica a idelilor „greilor”, admini sau comentatori zilnici, ce nu se prea contrazic (in ordinea, sa zicem, a fanatismului): filadel, viq, oldhashu, mih, dora, victor_L, markwilliams, nightmare, theo.
     Daca am uitat vreun obisnuit, sa ma scuze… 😛

 9. Iarta-l, maica, nu stie ce spune. Un apel crestinesc din suflet sau doar ironic. Depinde, daca nici usturoi n-a mincat si nici apciza n-a servit.
  Dar cind cineva care tocmai s-a ridicat din citeva KO-uri si iti spune, magnianin, ca tocmai ai luat-o in barba, te gindesti la morga lui Patriciu in zilele lui de glorie.
  Iarta-l, maica, nu stie ce spune.

 10. Ce ma descumpaneste pe mine de o buna perioada de timp, ce zic eu buna, corect ar fi sa spun, tare REA perioada :
  cum am ajuns NOI oare, alegatori-sustinatori „de-a dreapta”, sa ne farmitam in grupuri-grupulete care sustinatoare de X, care sustinatoare de Y ? Nu stiu !
  Oare cum s-ar putea explica ?
  Oare numai cu cea mai la indemana si comoda din cauza lor ca sunt prea multi si nu s-au inteles intre ei ?

  Ori poate ar mai fi si alta. Una foarte incomoda si foarte greu de acceptat de orgoliile ori vanitatile fiecarui grup din care facem parte, iara EI – vinovatii fara vina – ne-au impartit.
  Am exitat mult, sa indraznesc sa spun, sa NU indraznescsa spun. EI – vinovatii fara vina. In cele din urma am indraznit. E drept ca m-a incurajat oarecum si citirea textului din care am adus fragmentele de mai sus.

  Intrebare.
  Ne-ar place sa traim intr-o tara unde am avea un guvern format (ordinea aleatorie) de Adrian Papahagi, Monica Macovei, Daniel Funeriu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu, MRU ?

  Mie, DA ! Foarte mult. Voua ?

  p.s.
  Rog insistent sa evitam pe cat posibil sa transformam iar si iar in personaj principal „person blond cu breton”. Macar o zi.
  Macar o zi sa discutam si despre oameni seriosi, macar o zi.

  • @ Mihaela,
   tu iti ridici la nivel de dorinta o Utopie.
   „Intrebare.
   Ne-ar place sa traim intr-o tara unde am avea un guvern format (ordinea aleatorie) de Adrian Papahagi, Monica Macovei, Daniel Funeriu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu, MRU ?”
   Acum, sa nu crezi ca ironizez intrebarea ta, dar tara aia ar avea mai multe partide sau ar avea doar partid unic? chiar nu le dai voie oamenilor pomeniti de tine sa aiba optiuni diferite?
   Caci o intrebare simpla se naste: cine i-a oprit pe Macovei, Predoiu si MRU sa nu fie alaturi de Funeriu si Papahagi? ori toti alaturi de Monica in alianta cu Ghise, Cretinel, buldogul?
   Iar intrebarile se pot multiplica.
   In incheiere o atentionare sincera: daca tot apelezi la intelegere, la pace sub Copac, nu iti mai manifesta idiosincraziile “person blond cu breton”.
   Da voie si altora la opinii.

   • A existat in 2012 tentativa ICCD. Vaga. Si degraba disparuta in neant. Erau acolo cam toti cei mentionati. Ei au ales sa nu mai fie… 🙄

   • Victor L
    Cine i-a oprit ? SOARTA amarata a acestui neam fara noroc.
    Ia-o cum doresti, ironie ori amaraciune.

    Sa raspund si la „nu iti mai manifesta idiosincraziile” .
    In primul rand remarc iar o oarecare ineleganta. Asta e ! Nu-i mare bai. Observ ca matale cam esti samanta de scandal. Asadar doar acum iti mai raspund. Pe viitor va fi pas

    Raspuns
    Nu am interzis opinii. Doar am rugat sa nu se mai faca din ” toapa targului ” iar si iar personaj principal, macar azi. Doar o zi. Atat.
    Nu am rugat a NU se aminti de „toapa”, ci doar a nu fi subiect principal iar si iar. Atat.
    A fost doar o rugaminte. E drept insistenta dar doar o rugaminte NICIDECUM o interzicere. Puteti sa nu tineti cont de rugamintea mea si sa transformati in continuare blogul asta intr-o dezbatere interminabila pro si contra „toapei targului” . De la mine, liber cat cuprinde. Asta in timp ce amarata asta de tara se scufunda in mocirla si strigand deja cu gura aproape napadita de mocirla, n-o aude nimeni s-o scoata de acolo.

   • victor si eu percep declaratia lui emily ca o utopie.
    I-am raspuns personal in stilul meu.
    Problema ridicata de tine e cat se poate de serioasa in contextul unei confruntari la inalt nivel:cine cu cine e compatibil? .
    Daca se transeaza dilema…..daca…..problema s-ar putea rezolva. si dupa minoritarii nostri ,credeti ca e suficient?

    Cheia dilemei se afla in asertiunea taNe-ar place sa traim intr-o tara unde am avea un guvern format (ordinea aleatorie) de Adrian Papahagi, Monica Macovei, Daniel Funeriu, Catalin Predoiu, Cristian Diaconescu, MRU ? – cat se poate de pertinenta si care isi gaseste optiunea tuturor dreptacilor,

    Scuze ,victor:l-ai uitat pe cel mai importantCristi Diaconescu .Sa nu-mi spui ca doar e flebletea mea. .

  • servus Mihaela:) raspunsul la denumerirea ta cu privire la cauza farimitarii ,,de-a dreapta,, il poti gasi recitind cu atentie postarea de ieri…mega actiunea de intoxicare desfasurata de TROLL-I politici rusofoni la nivel macro social si actiunea troll-ilor postaci dintai la nivelul micro social in media on line si retele de socializare…cate bloguri au fost parazitate si dezorganizate pana la disparitie de catre parazitii rosii din cauza ca noi am fost prea toleranti cu ,,drepturile la opinie,, clamate perfid…o mana de ,,cartite,, pe care ii vedem astazi la copac si la evz de ex…sunt cartitele care profitind de buna noastra credintai au reusit sa distruga comunitatile create la cotidianul…patrasconiu….thor…gerula…politeia..r.libera..trebuie sa ne invatam lectia din aceste greseli…parerea mea zero toleranta la libarci…

  • @Mihaela 🙂 esti naiva…imi plac si mie intelectualii insirati de tine….dar sa faci un guvern cu ei…cum? eu vad acolo 6 oameni de isprava dinntre care sunt 3 juristi…2 istorici(umanisti ma rog ) si 1 bucata chimist excelent.. cam putin,,, suficienti ptr. a acoperi doar 2-3 ministere din 16 necesare sau 24(varianta pontista)…ne trebuie mai multi si mai aplicati…stiimta…economie…medicina…administratie…admiratia este un lucru de inteles….in studentie toti suntem/am fost fanii inflacarati ai profesorilor nostri…face parte din farmecul varstei 🙂

  • Mihaela draga mea, 🙂
   stii ca te ptetuiesc mult.
   acum suntem intr-o faza limita cand visele si dorintele ne sunt total obstructionate de scenarii contradictorii pentru derutarea noastra.
   Ramanem mereu minoritari cu optiuni ce nu se vor realiza….niciodata? sau dupa o perioada de penitenta.

   Sa nu crezi ca personajele alese ar fi cele mai indicate intr-un context mult mai complicat decat credem noi. Pana si intre ei s-ar strecura orgolii de competenta si superioritate,doar am avut momente de acest fel.Noi oamenii,ei liderii avem modele disticte de urmat ,prea rar aceleasi,mereu cu ceva in plus sau minus ……si atunci…….

 11. De la un om politic astepti sa aiba principii solide, pe care sa le urmareasca cu consecventa.
  Astfel isi castiga respectul.
  Asadar, respect, Monica Macovei.

  Udrea are printzipuri, nu principii.
  In luna mai promova blugii, in august vrea ca garda de la palat sa-i prezinte onorul.

  • Udrea nu are principii. Bun, dar Macovei? Cu Blaga? Oribil!

   • Oryon …. e interesaaaant . Ce face Macovei oribil cu Blaga ? Detalii picante ai ? Acum dupa ce candideaza separat Monica face oribilitati picante cu Blagia de la distanta
    Orrrrribiiiiiil Dezgustatooor !

    Macovei, Patapievici si Monica Lovinescu sunt cei mai distinsi romani in topul principiilor.

    Intr-un PMP in care TBasescu de 1 saptamana face

   • troll cu misiunea sa o stranga in brate pana la sufocare pe MM cum l-au desumflat si pe MRU…EU fiind mai periculoasa pentru scopurile lor trebuie desfintata cu bazooka cu efect pina la adevarata tinta piratul ,,diktator,,

    • PS. text adresat lui @tucu 2 si @oryon 11:13

    • @emily
     Cum poate fi EU mai periculoasa din postura de candidat decit de cea de presedinte de partid?
     Ce cistiga EU daca intra intr o competitie din care va iesi cu 6 sau 10%?
     Ce a cistigat EU sau PMP care inainte de alegeri a trimbitat 12% si a reusit 6% ?
     Chiar nu realizezi ca o stampila pusa de o confruntare electorala poate fi devastatoare pentru un personaj politic si pentru tot angrenajul pe care l reprezinta?
     MRU s a dezumflat singur.Ajunge sa l asculti.
     MM este enorm de dificil de promovat pentru ca este unilaterala.Si a creat imaginea de justitiar intransigent si nu poate iesi din ea.
     Alegatorul (si nu numai cel roman) are oroare de intransigenta.El vede in presedinte un om asemanator lui , cu defecte si slabiciuni.
     Intransigenta il sperie.Ori MM prin imaginea creata poate fi calaul ideal dar nici o data parintele natiunii.

     • @tucu2…eu nu cred in candidatura blondei la pres. si daca se va intampla va fi sfarsitul politic atat al ei cat si al MM…de asemenea cred ca va apare la start un candidat cu stofa si potential de castigator poate altul decat CD…am indopieli si ca psd-ul va defila pana la urma cu pontalaul…acl-ul de-a dreapta usl va ramane si el de caruta daca o tin langa cu sasul de stransura…totul este prea fluid ca sa putem evalua situatia cat de cat corect..

    • EU nu reprezinta un pericol pentru trollii internetului, dimpotriva, le da apa la moara si-l ajuta pe Ponta sa treaca in turul doi cu brio.

     • EU ar reprezenta o vulnerabilizare mai mare a lui ponta in campanie decat ar reusi johanis…interesul trollilor dreptaci nu este sustinerea pe fata a lui ponta ….interesul lor este ca prin blonda sa-l loveasca pe TB care nu se va pensiona si prin urmare reprezinta cosmarul GIOP-stg-dr..chiar daca s-ar alege ponta la cotroceni….

     • Emily,
      Cu buna credinta, fara urma de ranchiuna, ori persiflare, eu cred tocmai invers. Anume ca mai mare vulnerabilitate pentru Ponta ar fi Cristian Diaconescu decat EU. De ce ? Pentru ca Cristian Diaconescu ar scoate dialogul cu Ponta din „batalia in noroi” promisa de stim noi cine si ar transforma-o intr-o discutie serioasa si mai ales mult mai elevata… tavalirilor in noroi. Consider ca tocmai o astfel de atitudine l-ar vulnerabiliza pe Ponta, cunoscut fiind ca este maestru intr’ale smecheriei golanesti si grobianismului abject.

      Mai cred ca majoritatea populatiei romanesti si-ar dori un Presedinte elevat si NU un Presedinte derbedeu.

      Mai cred cu tarie ca Ponta NU isi doreste neam un contracandidat elegant in exprimare. Pentru ca avand un contracandidat elevat macar ca atitudine, daca nu ca si principii serioase in care sa creada cu adevarat, Ponta va fi scos imediat din strategia de mahala, strategie care-i vine manusa. Odata scos din singura stare unde este tare, Ponta devine „groghi” precum boxerii care si-au luat un uper-cut in plina figura.
      Mai cred ca gresim atunci cand spunem si credem ca in majoritatea ei populatia romanesca premiaza doar grobianismul cel mai abject.

      Apoi, in cazul in care Doamne Fereste ! ! !
      Ar iesi Ponta in toamna, nu vad cu ce l-ar fi impiedicat pe Traian Basescu candidatura lui CD ca sa preia PNP-ul iar cealalta candidatura care sta sa se anunte l-ar avantaja. Sincer, nu vad cum l-ar ajuta mai mult decat cea a lui CD.

      p.s.
      Sper din tot sufletul ca nu ma consideri un troliu plantat in blogurile de dreapta, pentru ca NU SUNT. Jur !

     • Emily,
      din categoria „doar o vorba sa-ti mai spun si ma duc”
      mai cred ca toti candidatii care au fost vehiculati ori sunt vehiculati pe dreapta : Monica Macovei, Cristian Diaconescu, Catalin Predoiu ar fi avut, au capacitatea sa-l dezarmeze pe Ponta de arma lui cea mai de pret – smecheria golaneasca – prin evident calitatile lor mult superioare pontanacului.
      Din pacate pentru noi toti, cel mai sigur candidat in acest moment, Iohannis, (eu tot mai sper sa se faca pana-n toamna rocada cu Predoiu) n-are nici vorbele la el pluis schelete multe prin dulapuri. Spun ca este singurul candidat sigur la acest moment, pentru ca nici macar Monica Macovei inca nu a declarat ca a strans cele 200 de semnaturi, care nu sunt deloc usor de strans. Vaz ca si ptr.CD sunt greu de strans (ironie).
      Asta a fost vorba ce mai aveam de spus inainte de a iesi un pic. Sper sa revin spre seara.

     • erata
      la comentariul de la 14. 37
      200.000 de semnaturi.

     • @Mihaela …nici o problema nu te consider troll :)cred ca ai inteles ca sunt pentru CD si sceptica sau impotriva EU…MM…CPredoiu joaca in giop-ul de dreapta si ramane acolo acceptind blatul cu psd…altfel nu-mi explic discursul lui de prime minister want- to- be …psd-istilor le-ar conveni pupat piata independentei cu ciolhanis pres si mitomanu premier…cu un premiu de consolare pt.predoiu cel cuminte..pres la camera..si zgonea in lacrimi 😆

   • ASA ESTE::::::::::unde sunt principiile???

 12. Aaaa, ca era sa uit in efortul meu de a pune un text scurt.

  Multi spun ca unii intelectuali tineri (nu-i mai enumar pentru ca-i stim cu totii) n-au experienta sa fie si politicieni. Sa ramana acolo in meseriile in care s-au pregatiti cu brio. Noi ii respectam.

  Intrebare.
  In ce fel de politica sa aiba experienta ? In cea in care minciuna, populismul, golania abjecta sunt caracteristici esentiale ? Eu nu prea vad alte insusiri la politicienii nostri de asa zis – cariera –
  Leit astia de care ne-am saturat pana peste cap, vrem sa fie si mai noii sositi la portile politicii romanesti ?
  In ce spunem noi ca n-au experienta, in a fi demagogi, populisti, grobieni ?
  Astfel de insusiri sa numim a fi EXPERIENTA care le lipseste ?

 13. EU sau MM – dificil de spus dpmv pt ca nu as merge pe mana niciuneia dintre ele…
  Cel mai mult as aprecia (teoretic) ca EU sa faca un pas inapoi. Putin probabil…
  Expertiza pe diplomatie/politica externa si pozitia deja clar exprimata fata de relatiile cu partenerii occidentali pe de-o parte si fata de Rusia, pe de alta, la care se adauga si girul presedintelui (+ sustinerea aliatilor de care amintea mai sus si Tucu2) sunt (sau cel putin par) principalele atuuri ale lui Cristian Diaconescu in acest moment. Dintre actualii candidati (+Udrea, daca se va confirma inscrierea ei in cursa pt prezidentiale), mai degraba pe CD l-as vota. Este preferinta momentului.
  Sigur stiu (am mai spus) ca nu voi vota candidatul GIOP (indiferent cum se va numi el sau din ce zona – putere sau zisa opozitie de „dreapta”, ar veni).
  Intre „un” PSD si un „ACL”, cred ca mai degraba s-ar repeta anul 2000 – nu as merge la vot.
  Decizia de vot efectiva mai are de asteptat insa, pt ca lucrurile sunt in miscare si departe de a fi batute in cuie…

  • .Cristian Diaconescu este singurul candidat care iese din calculele de partid.
   Prin alegerea lui PMP ul (sanchi) a desemnat unul dintre putinii politicieni pregatiti tehnic pentru functia pezidentiala.
   Motivatia pe care PMP ul ar fi trebuit sa o sustina -indiferent de rezultatul alegerilor -ar fi fost aceea ca au oferit natiunii un om excelent pregatit pentru respectiva functie..
   Daca in Romania ar fi fost gustate dezbaterile serioase pe problemele pe care ar trebui sa le gireze viitorul presedinte Cristian Diaconescu ii bartea mar pe ceilalti candidati.
   Daca il propulsau pe CD si acesta obtinea un scor foarte mic (cum arata sondajele) PMP ul avea scuza ca a preferat un om serios , omului de spectacol.
   Motivatia este de altfel folosita delja in cazul lui Johanis.
   Vad ca PMP ul da seriozitatea pe circ.Recunosc ca aici Nuti este mai buna.
   Si totusi cred ca pe undeva exista o eroare de perceptie
   Daca Johanis , un neamt sobru , mut si infinit mai prost pregatit decit CD este preferatul sectorului anti Ponta cum dracului un individ ca CD , clar mai simpatic , un pic mai vorbaret si cu un discurs extraordinar de interesant nu este apreciat.
   Promovare defectuoasa? Oare Johanis devine mai popular cind tace in direct decit CD care apare mult mai rar dar vorbeste?Si vorbeste bine daca il lasa cine stie ce moderator atoatestiutor.

 14. Noi ghicim in cafea , indiferent daca ea este consumata in Amsterdam sau in Balta Alba si intotdeauna avem dreptate.Si unii si altii.
  Important este ca avem dreptate.
  Dincolo insa de dreptatea noastra (o placere scump platita de multe ori )exista si dreptatea lor.
  A lor, a gembasilor de oameni.
  Dupa cum bine stiti exista in lumea asta suficienti bani pentru a cumpara un om si suficienti oameni care din motiva nobile-sa zicem salvarea Romaniei -se lasa cumparati.
  Oamenii sunt propulsati in functii cheie din varii motive.Importante fiind cele geostrategice si economice.
  De exemplu -Ivan Ivanovici nu doreste ca Romania sa devina producator de gaze de sist.Ce face?Cel mai ieftin este sa l propulseze pe Remus Cernea -ecologist comnvins- cit mai sus in structura puterii (daca se poate) si mai ales sa l faca cit mai vizibil pentru populatia votanta.Costa scump? Nu cred .Cu 1 milion de dolari il faci candidat si ii asiguri o prezenta consistenta in media.
  Pe linga Ivan al nostru exista multi altii.Jhon care vrea Rosia Montana , Jimi care vrea gaze de sist, Hans mare industrias german , Adolf mare imbirligator de afaceri din Austria si tot asa.
  Marea intrebare pentru noi , publicul consumator de telenovele politice consta in a afla care sunt cumetriile momentului.
  Daca descifram aceste povesti de amor tomnatic vom avea o parte din raspunsul la intrebarea-ce cauta x sau y intr o asemenea competitie.
  Exista desigur si calculele strategice ale politichiei autohtone.Nu stiu ce calcule si face piratul.Nu stiu nici macar daca obiectivul sau este impunerea unui prezidentiabil.Ceea ce stiu este ca mica noastra oaste a basistilor dogmatici este pe cale de a fi sfarimata de tocurile lui Nuti.
  Cristi Diaconescu aplanase dihonia dintre noi.Era acceptat si de asa zisii udristi si de ceilalti.
  Aparitia lui Nuti ne va diviza iarasi idiferent de ce va spune piratul.Si nu i bine.

  • Corect @tucu 2. Trist adevar.

  • @tucu 2 servus 🙂 parerea mea cu privire la ,,udristi,,…nu cred ca sunt foarte numerosi si aia care exista sunt convinsa ca se trateaza 😆

   • cu privire la geambasii policitici si geostrategici…conteaza cei geostrategici…si nu ne ramane decat sa speram ca piratul va gasi intre ei un…negustor cinstit …pe bune…cu care sa sustina amindoi omul potrivit ptr.Ro…

  • Asa e Tucule !

   Chiar nu era penurie de pseudo-candidati !
   Evident ca in competitie cu Monica si Diaconescu, blonda iese pe locul 5, dupa doua locuri libere.
   Doar o foarte mica parte de caposi ar vota-o si numai daca are sustinere clara de la pirat. Ceea ce personal nu cred.
   Fara o declaratie publica a piratului ca Udrea ar fi favorita lui, n-o voteaza poate nici macar un fanatic ce o vedea mai deunazi „lumina Universului” 😀 😀 😀

   Monica si Diaconescu vor conta, daca cel din urma reuseste sa intre in cursa.
   Posibil cu Monica in avans.

 15. ACU de ce ma cenzura mogulul???

 16. Ziua buna ,copaceni !!

  Scena politică de azi pare o imensa tabla de șah ,cu piese căzute si așezate aiurea ,fără nici o legătură cu aranjamentul inițial pe care il stiu toti

  Ce date avem pînă acum ??.

  Avem un mare USL si o mare infrătire intre găști ,așa zise partide …dacă stai si te uiti la candidați .nici unul nu-i bun de nimic

  Faceti un exercițiu de imaginație si inchipuiti-vă toti candidații ca sunt in fată unei decizii importante ,vis a vis de Ucraina ….ii vedeti cumva in stare de hotarîri decisive pentru țară intr-o situație critică ???

  Eu ,nu ….pe niciunul ….cei de pe dreapta stingii ,toti la un loc .nu reușesc să facă un politician ,măcar pe jumătate cit Piratul …unul e abitios,altul tenace,altul tăcut …toti cu scheleti in dulap ,sau situații contradictorii .

  Practic ,toti sunt niste imitatii slabe ….parerea mea e ca jocul de abia acum începe .

  Pina atunci ,trag o fuga la Buckingham ,să beu ceaiu’ cu printul consort …. 😀 😀

 17. Viq la temă

  este și normal să păstrăm o paletă foarte deschisă de opțuni fiindcă avem opțiuni. Dacă n-am avea ar fi prea simplu. 🙂 Am transfera rapid votul pe o singură persoană, ia de-aici toată responsabilitatea și de-acum încolo te descurci. Noi ne-am făcut treaba. Te-am votat. În realitatea viața nu e niciodată simplă.

  Pare că, în fața unei drepte fărîmițate (așa cum toată lumea spune), partea cealaltă cîștigă procente importante, că avansează. Eu nu cred că e adevărat. Șansele stîngii se umflă doar în raport cu fărîmițarea dreptei. Nu cred că există un transfer real dintr-o parte în alta. Masa de pe dreapta există, e constantă și dornică să voteze. Îi trebuie numai scînteia declanșatoare. Iar scînteia e candidatul potrivit.

  Poate cineva în acest moment să spună care e candidatul potrivit care să fie capabil să ia toate voturile dreptei? Eu nu cred.

 18. Nu am dubii…votez candidatul sustinut de Traian Basescu ..in turul I..daca iese,la fel si in turul II..daca nu, voi vota pe cel care va fi in opozitie cu PSD..altceva nu este de facut.

  O plac pe Monica Macovei pentru modul in care a stiut sa tina piept atacurilor unui Andon sau Voic ulescu…sau sa reziste presiunilor lui Tariceanu ca sa nu semneze cite o mirsavie la OUG..cum a fost cu petromidia…are un bagaj solid ca performanta ..poate cel mai solid dintre toate si toti..
  Daca
  Nu s-ar fi ridicat impotriva celui care i-a facut numele notoriu..daca ar fi ramas alaturi de acesta si nu de Blaga..
  Ati citit poveste telefonului dat de Presedinte cind ea spala vasele…
  Putem crede ca Monica este singura dintre magistratii acestei tari care a realizat un drum independent justitiei???
  In nici un caz..ea a avut un dram de noroc pentru a deveni celebra si acesta s-a numit Traian Basescu..
  Din acest punct de vedere pastrez o rezerva pe planul ,loialitatii si increderii

  Mai mult ,nu este suficient sa fie sustinuta de societatea civila…ii lipseste vina de politician..acea vana care scapara scinteia si aprinde focul intr-o multime…
  In rest..pentru m ine nu conteaza NIMENI.Toti candidatii sunt dubiosi..

  Ramane cum am Zis la inceput..am fost si raman consecvent in principii,insusite de la presedinte!.

 19. „Interesul nostru, al tuturor, este să avem un candidat cu cât mai mari şanse, care să ne aducă cele mai multe voturi. În măsura în care vom stabili, în urma dezbaterilor, că ne avantajează schimbarea candidatului, probabil că o vom şi face. Nu e o decizie luată în acest moment. E o decizie democratică şi sper să luăm cea mai înţeleaptă decizie”, a spus Cristian Petrescu.

  Secretarul general al PMP a adăugat că preşedintele Traian Băsescu se va alătura PMP când îşi va termina mandatul la Cotroceni, iar datoria membrilor partidului Mişcarea Populară este aceea să nu îl aştepte cu un „mini-partid”.

  „Să fiţi conştienţi de greutatea care apasă pe umerii dumneavoastră şi de răspundere fiindcă nu ne putem permite să-i lăsăm preşedintelui Traian Băsescu când vine la partid, în luna decembrie a acestui an, un mini-partid. Trebuie să facem tot ce depinde de noi, aşa cum dânsul a luptat timp de 10 ani pentru România, ca să continue să lupte alături de noi după terminarea celui de-al doilea mandat or, ca să poţi lupta, trebuie să ai gloanţe, iar gloanţele sunt procentele pe care le vom obţine la alegerile prezidenţiale”, a spus Petrescu.

  http://www.mediafax.ro/politic/secretarul-pmp-diaconescu-are-un-profil-foarte-bun-de-presedinte-dar-postul-e-de-ales-nu-de-numit-13100805

 20. „Un MiG-29 a fost doborât de către terorişti duminică dimineaţa, după ce şi-a îndeplinit cu bine sarcina, lichidând un grup” de rebeli, a declarat Leonid Matiuhin, un purtător de cuvânt al operaţiunii militare din estul ţării.
  „Pilotul s-a catapultat. În urma unei operaţiuni de căutare, a fost găsit, iar în prezent de află într-un loc sigur”, a adăugat el.

  http://deschide.md/ro/news/externe/4234/AVION-de-v%C3%A2n%C4%83toare-ucrainean-DOBOR%C3%82T-de-separati%C5%9Fti-la-Lugansk.htm

  Armata rusă transportă rachete de tip BUK în direcția Ucrainei. Jurnaliștii internaționali au surprins o coloană de camioane care transportau zeci de containere cu rachete de tip BUK, anunță unian.net.
  Potrivit agenției REUTERS, imaginile în care au fost surprinse zeci de camioane cu containere, 9Я266б, pentru rachete de tip sol-aer, au fost făcute lângă localitatea Kamensk- Șahtinskii din Federația Rusă, la 20 km distanță de hotarul cu Ucraina.
  Aceeași sursă susține că numărul 50 care este pe plăcuțele de înmatriculare a camioanelor, aparține fostei unități militare a regiunii Moscova, care după reforma armatei ruse a fost încoporată în regiunea militară din Est.

  http://deschide.md/ro/news/externe/4230/(FOTO)-Reuters-Ru%C8%99ii-duc-RACHETE-BUK-la-hotar-cu-Ucraina.htm

 21. Mai intai, la subiect:

  „Samuraiul Fragil VS Amazoana cu Toc”

  care-i … gresit (desi lumea „de-aici” a inteles) din … titlu.

  Ma refer (as putea divaga 😉 ) strict la „amazoana cu toc„. Cand auzi „cu toc”, dai sa te gandesti la vreo … intelectuala, maiastra in arta scrisului.

  Ori noi stim ca e doar o amazoana pe … tocuri.

 22. travestitzii , se gandesc decat la tocuri,
  BÄRBATZILOR- le plac,särmanii obsedatzi

 23. Aparent OFF TOPIC

  John Wayne, având nevoie urgentă să-ţi golească vezica, intră într-un WC public. Un individ îl vede în oglindă şi exclamă JOHN WAYNE, JOHN WAYNE !!! Toate ţevile îndreptate spre pişoare iau dircţia indicată.

  Cineva din PMP, nu spui cine, da persoană importantă, uitându-se în oglinda retrovizoare a strigat ELENA UDREA !

  Ascultând melodia asta, asta mi-a fost viziunea.

  Un sfârşit de uichend cât mai plăcut şi vouă.

 24. Ce imi sare mie in ochi, nu de-o zi doua ci, de prin 2012 incoace, este incapacitatea portocaliilor initiali de a-si enunta in mod simplu niste principii [ce sa mai vorbesc de promovarea publica, ulterioara], prin care sa dovedeasca si faptul ca au inteles ceva din greselile trecutului si ca sunt gata sa o porneasca pe un drum corect.

  Au trecut de atunci vreo 4 (patru) consultari electorale. In 2,5 luni (din care una de … vacanta) incepe a 5-a consultare. Cel mai probabil si la aceasta, exportocaliii vor proceda la fel (chiar daca o parte s-au mascat-aciuiat in ACL-PNL).

  Stiu [banuiesc, ca sa fiu corect] ca pana dupa prezidentiale nu va veti rupe de dorinta omului, spre care va uitati cu speranta tot timpul si de la care asteptati rezolvarea tuturor problemelor voastre. Dar … DUPA, ar cam fi cazul sa incepeti.

  E greu sa-mi explic de ce s-a intamplat asta taman celor „de dreapta” si nu gasesc decat o explicatie: lipsa de cultura politica sau poate mai exact, nu lipsa ci, „spoiala de cultura politica” (de la nivelul intregii societati … probabil).

  Din cauza careia unii au profitat, altii au … patimit,

  Iar altora le place inca sa fie dusi de manuta de un … tatuc 😉

  • de inceput:
   pentru un Copac caruia i se prezisese uscarea, vad ca exista suficient zumzet pe ramurele.
   @ profun,
   incepi prin ati exprima mirarea asupra „incapacitatea portocaliilor initiali de a-si enunta in mod simplu niste principii”.
   Parerea mea este ca daca nu i-ar fi condus un timp piratul, portocalii s-ar fi declarat deschis de stinga (cam pe unde sint acum) si nu mai era nevoie de niciun enunt.
   Apoi zici „Stiu [banuiesc, ca sa fiu corect] ca pana dupa prezidentiale nu va veti rupe de dorinta omului”.
   Se pare ca tu faci niste confuzii:
   – inca il mai incadrezi pe pirat la portocalii, ceea ce ma face sa cred ca ai fost cam mult timp plecat si ramas incremenit in proiect. Adio, PDL, s-a spus demult;
   – daca prin Statul de drept, Justitia, Invatamintul si politica externa spre Vest (NATO/SUA) ingemanezi in ceea ce zici „dorinta omului”, atunci, da, pina pina dupa prezidentiale nu ma voi rupe de „dprinta omului”.

   • Si eu pot face confuzii. Dar, in cazul de fata eu am utilizat sintagmele „portocaliii initiali” si … „exportocaliii”. Deci, daca l-am inclus si pe cel ce-i ziceti „pirat” in aceasta categorie, nu am gresit.

    Oricum, precum in proverbul cu lupul, nu culoarea blanii e importanta ci doar, evenual … derutanta.

    Cand evoci ca pe sfintele moaste Statul de Drept, politica provestica etc. te referi la un ABC pe care eu constat ca putini il inteleg adevarat.

    Fac parte din niste seturi de principii care nu se invata doar dintr-o singura sursa la TV si nu trebuie utilizate doar ca niste mantre invocate de vreun … „tatuc”. Daca intelesul lor este denaturat, pot face foarte mult [sau, mai mult] rau.

    Unul din simptomele anormalitatii este tendinta de a considera ca exista un singur detinator al adevarului, al democratiei, mai ales cand acesta cere din ce in ce mai multa putere.

    • Eu cel putin, de ceva lung timp, nu am vazut la Copac sustinatori ai portocaliilor cu buldogul in frunte, asa ca formularea „nu va veti rupe de dorinta omului” am luat-o ca atare, cu adresa la „lighioanele” de la Copac.
     Care ar fi portocalii; nu trebuie sa iti fie teama si sa te adresezi direct fraierilor de basisti.
     In rest, cam bati apa in piua ridiculizind (” sfintele moaste Statul de Drept”) ceea ce in Romania nu a prins radacini adinci si o mica furtuna ajunge.
     Nici nu ultimele doo paragrafe nu esti original.

     • Liantul bagaretilor: formarea dezelectoratului basist. Grea misiune, mai ales ca Voiculescu ii face dictatorului reclama si din puscarie.

  • Hmmmm !
   🙄

   Pro fund !!! 🙄 🙄

 25. STII CE AM AUZIT DES,

  dezamägirea de a se renuntza la numele PDL;
  EU BÄNUIESC; O SÄ-I COSTE MULT

  am citit, dl. Tismäneanu are o viziune clarä si f. aproape de a noasträ.

 26. Electoratul si politicienii au misiuni diferite, nu asa cum bat campii alergatorii schiopi care iau padurea drept miriste: electoratul alege, politicianul propune. Propunerea electoratului este amurgul politicii: populismul, cum a observat in cazul asta, demult deja, Boc. Mascatii de la CDP fac balet in cizme cu placheuri doar ca sa zgarie parchetul. Anvers este invers: VH negativ.

 27. „Într-o postare pe blogul personal, Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani, susţine că este o victimă a lui Traian Băsescu. ”

  „Nu e uşor ca după o viaţă de muncă, efort şi responsabilitate să plăteşti pentru ceva ce nu ai făcut. În acelaşi timp, nu e greu ştiind cauza pentru care lupţi. De oriunde voi fi, voi apăra libertatea presei şi voi lupta împotrivă dictaturii lui Băsescu”, scrie fondatorul PC.”
  Induiosator.

 28. ‘Iar altora le place inca sa fie dusi de manuta de un … tatuc”

  o interpretare schioapa
  In cazul nostru referirea este la Traian Basescu.
  Aruncarea in derizoriu ,in persiflare a unui rol de LIDER este specifica categoriei ce manipuleaza..
  N u se poate acoperi cu nici o deridere viziunea corecta ,cu putere de decizie a celui mai puternic politician ,recunoscut astfel si de dusmani si de colaboratori …

  A ramane alaturi de Presedinte,in toate deciziile sale,respectind principiile de la care isi construieste strategiile nu este totuna cu o comparatie de neajutorati acoperiti cu protectie..

 29. ‘Cand evoci ca pe sfintele moaste Statul de Drept, politica provestica etc. te referi la un ABC pe care eu constat ca putini il inteleg adevarat.”

  DIN NOU..EROARE..VOITA!

  Sfinte moaste???
  Din contra..sunt concepte ce produc efecte..pro si contra…le simtim pe viu.
  Cred,insa ca imi pierd timpul degeaba… categoria despre care spuneam ceva mai inainte e cu bagatul batului prin gard…

  • Nu re … mark sa ma fi inteles 😉

   „Din contra..sunt concepte ce produc efecte..pro si contra…le simtim pe viu.”

   Fiindca pacatuiesti si tu cu … „sfintele moaste”. Nu conceptele in sine produc efecte.

   Importanta este conceptualizarea corecta, adica transpunerea normelor democratice in concepte consistente, coerente si raspandirea (asimilarea) lor in societate (directie in care dreapta ar trebui sa fie promotor, nu factor anchilozant).

   Chiar si tu poti face efortul de a te gandi si altfel decat in logica etichetarii „bat in gard” pentru orice [incearca sa] te scoata dintr-un schematism axiomatic.

   Daca incerci 😉

   • poate exprimarea nu a fost reusita ca sa intelegi ce v reau sa replic.
    Cind am facut apel la concepte nu m-am referit la notiuni ca statul de drept si orientarea provestica

    Exact la transpunerea faptica a normelor unui stat de drept m-am referit si asta a urmarit mereu siTraian Basescu reusind fie chiar si prin independenta justitiei

    In acelasi mod incalcarea principiilor functionarii unui stat de drept s-a produs repetat,constient , de catre actuala Putere culminind cu puciul din 2012..
    Ori si intr-un caz si altul a existat implicarea mediatica a clasei politice, implicarea Comisiei Europene dar si a institutiilor de drept europene factor favorizant in raspindirea si cunoasterea setului de principii ce stau la temelia unui stat democratic si de confirmare a existentei sau a incalcarii normelor unui stat de drept.

    Nu mai vorbesc despre dezbaterile populare care au insotit suspendarea Presedintelui si declansarea referendumului…
    In nici un caz nu se poate afirma ca discursurile prezidentiale referitoare la statul de drept si orientarea provestica nu au la baza reforma,organizare,respect pentru Lege,independenta justitiei si care sunt transpuse in realitate…prin institutiile abilitate.
    In n ici un caz , nu sunt sfinte moaste….ele exista…pentru cine are ochi sa vada si m inte sa inteleaga…

    Constat ca vrei sa introduci demagogia in sarcina Presedintelui.. si a unui limbaj de lemn care induce ideea ca populatia habar nu are despre ce si cu ce se maninca valorile in cauza…Nu este cazul..

    • „Constat ca vrei sa introduci … ideea ca populatia habar nu are despre ce si cu ce se maninca valorile in cauza…Nu este cazul..”

     Stiu ca nu e cazul.

     Eu ma refeream la „dreapta” [ex]portocalie, nu la populatie in ansamblu care, in cele 4 dezbateri electorale din 2012 incoace pare sa fi priceput corect intr-o proportie aproximativ multumitoare cum stau lucrurile cu … statul de drept.

 30. „Limbajul” demasca. Primul. Mesagerul/ii si mesaGI(OP)ul

 31. Zice Papahagi pe fb: Monica Macovei este acea doamnă. Nu mă interesează ce șanse are: e candidatul care oferă cele mai mari garanții de cinste și seriozitate, și îl voi vota cu ochii închiși.

  Dacă nu va ajunge în turul II, nu am nici cea mai mică rezervă să-l votez pe Klaus Iohannis”.
  Daca as putea fi de acord cu prima afirmatie, a doua m-a lasat fara grai. Auzi, fara cea mai mica rezerva!

  • „nu are rezerve” omul

  • Pai, daca in turul doi raman Ponta si Iohannis, ce rezerve sa ai in a-l vota pe Iohannis?
   Ori tu nu vei mai vota deloc, ca sa-i faci partie lui Ponta?

   • Nu, Luminita, asa cum am mai spus pe-aici, nu-l voi vota pe Iohannis niciodata. Gata cu raul cel mai mic (desi am mari indoieli ca Ciolanis nu e chiar ca Ponta, la fel de toxic, doar ca mai inteligent ca el.)

  • @ oryon,
   nu am dece sa-l contrazic cind spune ca „Monica Macovei este acea doamnă”.
   Dar a devenit o doamna care a inceput sa prinda gusturile compromisurilor politice, pe care nu le accepta la altii.
   Spre exemplu: lui Basescu i se reproseaza ca la formarea guvernului Tariceanu a „mers cu caciula in mina la Grivco” pentru a forma „guvernul cu solutia imorala”, guvern in care a intrat si Macovei si a putut sa se desfasoare.
   Apoi, cind USL-ul a cistigat alegerile parlamentare, tot Basescu a trebuit „sa vinda Justitia” ca sa nu o piarda. Sa ramina in activitate cu mult hulita, de multi, Kovesi.
   Doamna Macovei nu accepta aceste coabitari normale intr-un stat de drept asa cum zice ca il vrea, dar accepta sa colaboreze cu noii ei parteneri de alianta. Asta uita (sau trece intentionat sub tacere) dl Papahagi.
   Pentru nerecunoasterile astea eu ma mai gindesc daca ii dau votul in primul tur (apele inca sint tulburi).
   Iar lui Iohannis, niciodata; prefer sa nu merg la vot in turul doi (ca in 2000).

  • Iata de ce nu-i bine sa mergem pe idei/optiuni emotional-naiv-utopice…
   Cand esti in pericol sa mori deshidratat, alegi apa „chioara”, nu fursecuri…

  • Auzi, fara cea mai mica rezerva!

   Corecta sublinierea ta. Foarte corecta!
   Doar un naiv (eufemism) sau un fan GIOP(uci) nu ar fi contrariat de asa declaratie, probabil naiva, la randul ei…

   • Eu nu sunt fan GIOP si totusi nu ma contrariaza declaratia.
    Oricine ajunge in turul doi cu Ponta trebuie sa fie votat, fara rezerve.
    Ponta trebuie impiedicat cu orice pret sa ajunga presedinte.
    Chiar si Basescu a declarat asta, de nenumarate ori,
    fara sa contrarieze basistii.
    Basescu chiar s-a referit la Iohannis, zicand ca l-ar vota fara rezerve in turul doi, in dauna lui Ponta.

   • Si despre Antonescu a spus Basescu ca l-ar prefera lui vvponta. Si i-au sarit in cap unii…cam grabindu-se :mrgreen:
    Ma rog, fiecare gandeste in felul lui.

  • @oryon 😆 mesajul inteleptului asta s-ar traduce cam asa…noi ne-am autoinvitat la nunta…daca voi nerecunocatorilor nu vreti sa ne asezati in capul mesei…o sa va spargem geamurile la salon…na

 32. TÄRICEANU turnätorul, omul ce slujeste pe ILESCU SI KONDYAKOV
  ii reproseazä lui Bleaga, cä i la slujit pe Bäsescu.
  buldogul nu-i räspunde, cand se stie cä Täri si Patriciu, este
  manä in manä cu iliescu si PSD, unde este räspunsul prostilor???
  tocmai un cretin manechin vine cu invinuiri?
  ce sä mai crezi,?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s