Contractul cu Băsescu

Am lipsit zilele trecute și mi-au scăpat efuziunile sentimentale de dat cu capul de pereți a unora ce l-au văzut pe pirat drept Iuda dreptei pentru că și-a exprimat deschis susținerea pentru blonda-cu-păr-pe-cap.
Nu că aș simți frustrare pentru pierdut spectacolul, dar pe undeva cred că a fost și amuzant un pic 😀

Dincolo însă de aspectul privitor la Udrea, sau mai bine zis înainte să ne oprim asupra lui, (că musai va trebui, acum Udrea e candidat la președinție, nu ?) cred că e necesar să așezăm cuminte cărămizile de bază la locul lor: Băsescu și-a înșelat sau nu electoratul ?
Depinde de electorat.
Depinde de ce și cum a înțeles acest electorat relația cu Băsescu.
Iar în această privință mi se pare foarte interesantă abordarea propusă de un comentator (nou?!) acum câteva ore.

„Deşi neclare în textul constituţional, competenţele preşedintelui cuprind zona politică a executivului, în timp ce Guvernul preia zona economică. Distincţia aceasta nu este rigidă, absolută, dar, pentru că preşedintele are dreptul exclusiv de a desemna demnitari în anumite funcţii publice şi în magistratură, rezultă că politica este în principal apanajul său.
Dumneavoastră, prin votul acordat lui Băsescu, l-aţi angajat să facă politică de stat în locul dumneavoastră, nu să vă pună ideile, principiile, marotele în practică.
Ar fi şi absurd ca preşedintele să aplice cumva principiile -diferite, evident- tuturor electorilor săi. Ca atare, contractul de care vorbiţi dumneavoastră nu putea fi rupt prin simplul act politic ce constă într-un endorsement aşteptat, previzibil. În fapt susţinerea EU de către Băsescu nu este o ruptură abruptă a unei vechi politici, ci o reconfirmare a unei mai vechi simpatii şi legături cât se poate de publice.

În opinia mea, mandatul acordat alianţei de dreapta ce l-a propulsat pe Băsescu în funcţia de preşedinte a fost parţial încălcat încă din 2005*, de către toate partidele ce o compuneau, sub raport economic, şi de către un grup substanţial de politicieni, sub raport al normei ce protejează statul de drept şi justiţia, începînd cu 2007 şi ulterior, în 2009**, mai grav, în raport cu voinţa cetăţenilor exprimată într-un referendum.
PDL+PNL+PC au dovedit cu vârf şi îndesat că nu-s partide de dreapta în ceea ce priveşte politicile sociale şi economice, iar mai apoi, unindu-se în cuget şi simţiri cu PSD, PPDD, UNPR, că nu înţeleg să repecte valorile democraţiei şi statului de drept.

Ca atare, contractul acela rupt este mandatul acordat partidelor pretinse de dreapta, nu cel acordat lui Băsescu.

Eunucu
(Extras din comentariu ce poate fi cetit în intregime AICI)

___________________________

* = banuiesc că reperul temporal are în vedere ruperea relației Băsescu-Tăriceanu și „întoarcerea armelor” ca la 23 August a guvernului condus de penelist împotriva foștilor aliați PDL fraternizând în schimb cu PSD;

** = iar aici referirea este probabil la referendumul de reformare a legislativului (300 de parlamentari și o singură odaie) asupra ignorării căruia mi-am exprimat oroarea în repetate rânduri;

Anunțuri

105 responses to “Contractul cu Băsescu

 1. Argumentele aduse de @ Eunucu
  sint cit se poate de pertinente si pragmatice. In sensul unui cunoscator al mecanismelor politice.
  Dl Aligica a scris articolul cu „ruptul contractului” inca sub emotia alegerii facuta de pirat. Alegerea nu a fost chiar o surpriza; surpriza o mimeaza cei care se simt „inselati” in asteptari.
  „Suporterii” lui Basescu, atitia cit mai are, sint si pentru Monica Macovei, si pentru Diaconescu, cit si pentru mult-hulita blonda. Acestia nu vin in niciun caz de la pesede ori penele (`or fi, dar fara importanta). Si atunci cu cine a „rupt contratul” dictatoru`?
  NB,
  seara aia, cind piratul a optat clar (bine, rau, aleaga fiecare), a fost, pe retelele de socializare, mai tare ca Latrina 3.
  Asa cum inca se vad efectele „omului nou”, la fel efectele Latrinei nu trec fara a lasa urme.
  Deci cu cine a rupt piratul contractul?
  Daca, risc s-o spun, desi nu mi-ar suride sa se intimple (nu o consider pe Udrea „coapta” pentru Cotroceni) , Udrea va aduna mai multe voturi decit ceilalti doi pomeniti?

 2. Nimeni nu vrea să analizeze mai in adincime ,alegerea lui Basescu ….pentru ce a ales-o pe Udrea ,care sunt relațiile intre ei ,ce-i unește de fapt si scopurile lor ,tinand cont de personalitatea fiecăruia ,inclusiv a Monicăi Macovei ,care pe mine unul mă uimește

 3. Udrea a spus cä in turul 2, sustine pe cel ce se bate cu plagiatorul
  PONTA ,el este un fricos, moare de fricä, el se duce la A3,l unde
  debiteazä ce prostii vrea. oriunde in lume se fac dezbateri,
  PONTA nu este politician, este un maimutzoi instruit de camarila KGB. un mizerabil LASI. singur nu stie sä facä nimic, Doctoratul la
  plagiat, masteratul in Catania nu la fäcut, minciuni la TV:

 4. @Eunucu este, evident, un copac la fel de mare ca Eustejarul. Si noi, care credeam ca la umbra marilor copaci nu avem decat de plivit eutistii…Daca adaugam si salcia ganditoare, se aduna deja de-o padure. Merele verzi cresc in padure, in timp ce merele padurete, atentie, vin din din livada crescuta cu DDT (D, de la Dom’, evident)! Paduretele si-au luat nume de padure doar ca sa nu ajunga la canalizare: Mimetism de atacant italian in careu. As adauga, in premiera: buna dimineata, copaceni!

 5. Mie să nu-mi spună nimeni ca un mare politician ca Basescu ,perseverent si ambitios,calculat si rece poate fi orbit de o femeie ,indiferent care .

  Reactia ziaristilor așa zisi de dreapta ,arată ca pe partea analitică ,stau al naibii de prost si au reacții ca privitorii antenisti

  • Adica de prosti si idioti

   • Daca ar fi fost ce presupun ei ,Maria Basescu divorta demult ,iar fetele lui TB l-ar fi ignorat demult ..asta e o variantă

    Daca ,ar fi fostce presupun ei ,atunci TB era demult divortat si însurat cu E .Udrea.

    Cum nici una din variante nu s-a intîmplat ,atunci trebuie analizat in alta parte

    • Dacă ,ar fi fost ce presupun ei ,atunci armata secretă a lui Voiculescu,ar fi prins barem o cit de mică poza compromițătoare in atîtia ani .

    • Maria Bäsescu, este o mare doamnä, frumoasä si inteligentä,
     presedintele o iubeste si respectä, si UDREA chiar dacä urmeazä
     politica presedintelui, nu trebuie sä sarä in pat cu el. e rusinos
     numai tampitzii si primitivi pot gandii asta si unele femei geloase
     cä nu au fost alesele.ca säftoaica intriganta mizerabilä.

  • nu au dece sä lege.
   derbedeul liberal securist Täriceanu, urangutanul inpäiat, are o
   intreagä camarilä de strecurat venin. bolovanul asta fäsä moralä
   il atacä pe presedinte, sä multzumeascä sefilor din PSD-KGB,
   trebuie luat la purificat acest mafiot TÄRICEANU, este un escroc ca felix, dar sub acoperire. toatä viatza a fost un nemernic.

 6. Contractul meu cu Presedintele Traian Basescu nu are nici o fisura..
  El acopera valorile democratice ale statului de drept,justitia independenta,abnegatia cu care serveste interesului national,daruirea incontestabila pentru Tara si popor,lupta impotriva coruptiei unui sistem ticalosit si mafiot
  Itinerariul stabilit prin acorduri si tratate internationale catre VEST,Uniunea Europeana si SUA.,alianta nord atlantica si nu in ultimul rind parteneriatul strategic pentru 20 de ani incheiat,semnat,parafat intre SUA si Romania…

  Vocatia sa de bun roman si patriot exclude TRADAREA de neam si de tara..

  Sunt alaturi de Presedintele meu!
  Sa excluzi contractul bazat pe cele de mai sus prin invocarea unei isterii programatice numita udrism determina si calitatea unui basist.. fals indusa deseori..

  • Corect, nici al meu. Scena politica din Ro nu functioneaza dupa regulile de la mall, ci dupa cele ale bazarului. Cred ca din neintelegerea asta provine si dezorientarea dlui Aligica. Nu si cea a lui IED.

 7. salut 🙂 prin votul cetatenilor presedintele a fost angajat sa faca politica de stat in locul lor nu sa le puna in practica ideile principiile si marotele….absolut corect cu atat mai mult cu cat sunt sigura ca acele idei principii si marote constituie frustrarile sau fixatiile acelora care nu au votat presedintele in functie… alegatorii lui TB in cele doua mandate ale sale sunt multumiti de politica de stat facuta de presedinte dvada ca l-au sustinut si l-au dus la victorie si in cele doua suspendari initiate de cei care au intors armele in 2007 si s-au aliat cu psd-ul in toate incercarile de subminare a statului de drept incepin cu 2012

  • Conform unui sondaj 15 % sunt foarte multumiti si 35 % multumiti …

  • Buna, Emily,

   cred ca e cea mai sugestiva semnalare
   ..presedintele a fost angajat sa faca politica de stat in locul lor nu sa le puna in practica ideile principiile si marotele….

   Aici se poate discuta pentru ca impresia mea este ca nu toti sustinatorii (fosti sustinatori ?!) ar fi de acord cu punctul asta de vedere.
   Daca l-am ales doar sa ma reprezinte si sa faca ce-l taie pe el mintea capului, atunci pe ce criteriu l-am ales ?

   In mod normal aleg din oferta de pe taraba politicii pe cel/cei care par sa gandeasca/actioneze conform principiilor mele, ideilor mele, „marotelor” daca vrei !!!!
   Chestia e ca dpdv principial. piratul este cred singurul politician, sau … ma rog, om din politica, care chiar n-a calcat pe principii. Cel putin din punctul meu de vedere directia/directiile in care am dorit ca el sa actioneze au fost pastrate.
   Spre deosebire de Tariceanu spre exemplu care s-a sucit si s-a dat cu pizmasul, sau mai recent de Monica Macovei care…. numai bunul Dumnezeu mai stie (sau, varul primar, domnu’ Dracu) cu cine naiba mai tine !

   Focalizarea suparatilor insa am impresia ca a cazut nu pe CE face ci pe CUM si CU CINE face !
   E o eroare grosolana, pe care personal nu o pot intelege altfel decat prin prisma unei deturnari interesate prin manipulare emotionala.

   Iar aici are dreptate EuNuku, atat vreme cat face ceea ce eu mi-am dorit sa faca, cum si cu cine este alegerea lui. Ar fi si nedrept si riscant sa faca in modul in care eu cred ca trebuie si cu personele care cred eu ca merita.
   Eu sunt la fabrica, pe camion, la birou, … la dracu’ cu carti…EL e acolo in oala ce da in clocot, intre tot felul de oportunisti, gomosi, fatarnici, timizi, smecheri, ….
   E absurd pentru orice alegator sa aiba pretentia ca stie mai bine cat de onest e MRU spre exemplu, sau cat de puternic e Baconski.

   Dar.. e ca la meci 😀 😀 😀

   • servus Viq 🙂 draga eu plec de la faptul ca l-am ales pentru programul cu care s-a prezentat…atata timp cat acesta a fost urmarit si respectat nu putem veni acum sa-i reprosam ca n-are basca si ca in cutare actiune sau decizie desi rezultatul a fost bun nu a procedat cum am fi facut noi unii destepti daca am fi fost in locul lui…sau si mai rau ca ai tradat dreapta GIOP pentru ca nu ne-ai lasat sa furam si noi…ca n-ai fost si tu un tatuc linistit la cotroceni ca nea nelu kaghebelu :mrgreen:

   • salut viq. Acum cateva zile EU a prezentat un program prezidential. Bun-rau nu-l discut [apropos de marote]. Dar ce au prezentat ceilalti? NIMIC!!

 8. dece este ingropat dosarul lui Duicu?

  este clar , PONTA si TOBÄ au fäcut trafic de influentzä
  dece ii ocoleste DNA????? NU ESTE CORECT

 9. Domnitelor si voinicilor, Buna sa va fie inima, precum va e cautatura!

  Eu cred ca exista mai multe … neintelegeri.

  „neclare in textul constituţional, competentele presedintelui …” ar trebui citit mai degraba neclare … comentatorului. 

  Fiindca in constitutie, lucrurile sunt mult mai asezate decat ne arata eunucul ca … a inteles. 

  Este copilareasca impartirea de genul: presedintele se ocupa de un executiv politic si guvernul de unul economic.

  Dupa cum e periculoasa acceptarea ca normala a afirmatiei: ” .. preşedintele are dreptul exclusiv de a desemna demnitari in anumite funcţii publice şi in magistratură, rezultă că politica este in principal apanajul său.

  Ar trebui depasite cat mai curand timpurile in care politica se influenteaza  cu mana … magistraturii, dupa principiul feudal „eu te-am pus in functie, de mine trebuie sa asculti orbeste”

  Aproape fiecare paragraf are cate o chestie … naucitoare (ma rog, ma fandosesc si eu ca-i uichend)

  „Ar fi şi absurd ca preşedintele să aplice cumva principiile -diferite, evident- tuturor electorilor săi.”. n-o lungesc. Principiile trebuie sa fie aplicate unitar si consecvent pentru toata lumea.

  Ora de … fun: „In fapt susţinerea EU de către Băsescu nu este o ruptură abruptă a unei vechi politici, ci o reconfirmare a unei mai vechi simpatii şi legături cât se poate de publice” 🙂  chiar sunt singurul care se … distreaza!?

  • (nu) cred ca da 😉
   ” (ma rog, ma fandosesc si eu ca-i uichend)”
   Doar o vorba sa-ti mai spun (ca nu vrei sa intelegi): „Principiile trebuie sa fie aplicate unitar si consecvent pentru toata lumea.”
   @ Eunucu nu se referea la principii, adica obligatiile unui presedinte, ci strict la optiunea pentru blonda, unde nu mai poate multumi pe toata lumea (observi?), parerile sint impartite in aceasta „toata lumea”. Ca egzamplu; cind a fost cu numirea procurorilor, cei doi, Nitu si Kovesi. Unii au acceptat, altii, cei infrinti in alegeri, au zis ca presedintele a vindut Justitia. Ei bine, piratul desi invins de alegatori, a fost mai abil si in loc sa piarda tot, a cistigat o parte.
   Dar e uichend si e cald 😛

  • Pro,

   1. Referitor la Constitutie, el a exprimat o generalizare, tu ai raspuns cu alta.
   Cine a spus primul are dreptate pana cand se argumenteaza opusul cu ceva concret.

   2.Dreptul exclusiv al presedintelui de a numi magistrati este un aspect interesant.

   Parerea mea este ca e corect s-o faca in virtutea faptului ca presedintele este ales direct si nominal, de catre toti cetatenii Romaniei (care vor bineinteles sa participe la actul electoral, ca ceilalti….).

   Ceilalti reprezentanti alesi sunt inregimentati in partide si partizani ai doctrinelor respective, inclusiv pe durata mandatelor. Prin urmare desemnarea magistratilor de catre ei, ar induce instantaneu un flagrant conflict de interese.

   Ultima varianta posibila ar putea fi ca magistratii sa se aleaga ei pe ei, de capul lor, fara absolut nici un amestec din partea nici unui reprezentant ales prin vot.
   Ceea ce intra in alta parascovenie, de gen „meritocratie” despre care discutam candva in alt context.
   A avea drept de decizie (juridica inclusiv) asupra cetatenilor care nu au nici o parghie spre a actiona asupra autorilor respectivelor decizii este impotriva regulilor democratice elementare.

   3. Referitor la principii, autorul cred ca se referea la principii diferite, ale diferitilor sai alegatori.
   Si asa cum nu poti fi si viu si mort in acelasi timp, nici nu poti fi si pentru si impotriva, respectiv sa faci si cum vrea Night si cum vrea Bill simultan.
   Desi aici e putin cam fortata, pentru ca Night nu vrea intr-un fel anume in timp ce Bill tocmai vrea altfel decat face piratul.

   4. Relatia politica a piratului cu blonda e legendara daca pot spune asa !
   De cand l-a turnat pe Trotineteanu cu biletelu’, remember ?
   Si ea pare sa existe si acum pe aceleasi plaiuri, in timp ce Tariceanu s-a dus la otoman, Monica la lesi, MRU la tatari… care pe unde a gasit o paine mai alba.

   E hazos ? 😀 😀 😀
   Pentru unii e enervant ! 😀 😀 😀 😀
   N-ai vazut ce balamuc a fost ? 😉

  • dar le bubui bre! de unde le scoti?
   A, daca constitutia iti este TIE clara atunci de ce dzeu avem atatea decizii ale CCR? sau trebuie sa te sustinem pe tine pt. un post la CCR?
   B. decrete de numire -magistrati, generali, ministri- sunt semnate exclusic de presedinte [indiferent de opinia ta sau a lui Ponta]
   C. tu sigur ai principii diferite de ale mele. Ne incaieram ca sa fim siguri ca la sfarsit supravietuitorul are „acelasi set de principii”?
   D. ora de fun e poate ora de profun a nu se confunda cu profunD.

  • Ora de … fun: “In fapt susţinerea EU de către Băsescu nu este o ruptură abruptă a unei vechi politici, ci o reconfirmare a unei mai vechi simpatii şi legături cât se poate de publice” 🙂 chiar sunt singurul care se … distreaza!?

   Si de ce.ma rog,te distrezi??
   Expunerea este corecta.
   Intre EU si Presedinte a existat si exista o legatura ce trece pragul unei intimitati de natura personala.
   Traian Basescu o cunoaste pe Elena Udrea din timpul in care au fost colegi la Primaria capitalei.
   Daca admitem ca cei doi au pastrat relatii institutionale bazate pe incredere,apreciere si respect reciproc,pe loialitate si programe comune,nu vad DE CE TE DISTREZI??

   In cazul in care intre cei doi ar fi existat altfel de legaturi..de natura personala,intima..pina la aceasta data ..legatura era FUMATA..erodata..

 10. potzi sä ne scutesti de mizeriile tale, nici un magistrat nu a fost presat s-au indemnat sä facä ceva. rusine sä-tzi fie, esti o durä
  de canal infectä.

  • Theo,

   ce ai cu omul ?
   El vorbeste cuminte, este clar de alta apartenta universala, dar cred ca ne putem intelege.
   Si fara sa-l transformam in victima !

  • potzi sä ne scutesti de mizeriile tale, nici un magistrat nu a fost liber s-au neinfluentat. rusine sä-tzi fie, esti o durä
   de canal infectä.

   • Iaca fleoshc ! 🙄

   • inafara de propriile-ti pareri [inspirate de A3] ai si ceva dovezi? sau doar palavre?
    Inteleg ca TB l-a influentat pe judecator ca sa-l tina aresta pe frate, sau o interogheze pe cumnata etc? Confunzi cu turnatorul Voiculescu!
    PS. „s-au” cu sens de ori, se scrie fara cratima [asta inainte sa o insulti pe Theo]
    PS2. sa nu ne uiti cu vreun citat din Hayek sau din Ron Paul

 11. PS prin urmare apreciez ca fiid corecta afirmatia ca nu presedintele ,,a tradat dreapta,, ci politicienii corupti care au obtinut votul mintind alegatorul de dreapta…dovada este dezgustul si neincrederea crescinde a populatiei vis a vis de partidele politice si parlamentari …avand impotriva o asemenea clasa politica faptul ca TB a reusit sa faca politica de stat corecta servind cu adevarat interesul national este mai mult decat am putea sa-i pretindem atat romanii care l-am votat cat si cei care nu l-am votat..

  • daca ar fi sa fim mai aproape de cele intimplate si sa nu judecam emotional, „contractul” l-au rupt alegatorii. Si nu acum, ci la alegerile parlamentare din 2012. Dar asta e neplacut de recunoscut, stiu.
   Pisica moarta, deobicei, se arunca peste gard 😛

   • OH God !!!
    Yeap !

    Asta e absolut adevarat.
    Catastrofa aia din decembre 2012 sta la radacina tuturor tampenilor ce se petrec acum si, din pacate, ne fac extrem de vulnerabili in cea mai dura si periculoasa perioada din zona asta de la a doua cafteala mondiala incoace.

    Chiar nu stiu cum o sa trecem de perioada „Putin”.

    • „Cadrul” este cred ceva mai larg si mai complicat. Cand am citit artic. lui PDA am gandit si eu ce spune mai sus Victor L. Si cred ca e corect ce spune. Mai e insa un aspect: un vot masiv anti-PSD/USL1 in 2012 ar fi putut duce la victoria „dreptei”, ceea ce n-ar fi fost oare o …prelungire a unei iluzii? Pt ca am fi avut la putere cel putin o parte a ACL/USL2/GIOP de azi…Amintesc ca „dreapta” avea pe listele electorale si psd-isti si liberali…Si tratativele cu liberaralii erau in curs…Poate ar fi fost o alta formula, o alternativa la ACL-ul de azi si poate liderii ar fi fost oarecum diferiti. ACL-ul de azi a inselat mai putina lume decat ar fi inselat ARD…

   • @victorL 🙂 inteleg ce vrei sa spui dar stii si tu cum este…alegatorii sunt clientii care intotdeauna au dreptate… chiar si atunci sau mai ales cind sunt mintiti si manipulati…pentru ca ei sunt intotdeauna cei care la sfarsit platesc oalele sparte … ca au gresit din prostie proprie …ca s-au lasat mintiti din slabiciune… tot ei sunt in final victimele..

 12. 😛
  „Premierul Victor Ponta i s-a adresat, sambata, la Bistrita, ministrului delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, cu apelativul „mai, Doina”, in momentul in care o femeie a dorit sa-si faca o fotografie cu seful Guvernului, iar Doina Pana a intrat si ea in cadru, relateaza Mediafax.”
  Mai, Doina, nu avem destule fotografii impreuna, dece mai bagi?!

 13. Pentru mine „contractul” (nescris) cu dictatorul a contat in doo mari repere (intre care s-a interpus sustinerea neabatuta a reformarii Justitiei, pe linga alte japoane):
  – citirea in Parlament a Raportului final de condamnare a comunismului;
  – directia neabatuta spre Vest si mai ales colaborarea militara cu SUA.
  Acest contract pare beton. Nu am ce sa-i reprosez.
  Slabiciuni? are, dar cum stiu ca nici eu nu sint perfect, treaca de la mine 😛

 14. La mulţi ani Andrei Pleşu ! (născut 23 august 1948)

  Şi el a avut şi este încă sub contract cu Traian Băsescu.

 15. Am „crescut” intre stupii de albine si mai luam cite o scatoalca „nu te mai saturi”.
  Dar nu as vrea sa fiu aici:

  „Bistrita-Nasaud: Trafic ingreunat de albine, dupa ce un TIR cu stupi s-a rasturnat in Pasul Tihuta”
  „Albinele au iesit din stupi si, fiind foarte agitate, nu au permis accesul in zona nici al politistilor, nici al echipelor de interventie care au venit sa ridice TIR-ul de pe carosabil.”

 16. Bună seara,

  Apreciez, uşor distrat, ce-i drept, dar nu întrutotul surprins, faptul că aţi transformat varieteul meu jucăuş, niţeluş cam sofistic şi E-stival într-o postare pe blog. Sper să nu-l luaţi prea mult în serios, vine de la un libertarian nu lipsit de modestie… 😛
  Am observat pe blog o încrâncenare şi o atmosferă la fel de sumbră precum cea declanşată de articolul domnului Aligică, considerat de mulţi un fel de ultimă pecete ruptă înaintea declanşării Apocalipsului. Am comentat atunci tocmai întru a însenina, puţin caragialeşte, ce-i drept, atmosfera, iară nu neaparat pentru a lua în răspăr opiniile domnului DPA; în definitiv, la nivelul la care se situează societatea şi politica românească, nu văd de ce am fi atât de încrâncenaţi. Dacă mai există electorat care urmeaza politica preşedintelui Traian Băsescu (nu-i o crimă!), nu văd de ce acel electorat n-ar trebui să poate vota relaxat cu Elena Udrea. Aşa cum electoratul lui Iliescu îl va vota fară greţuri pe Ponta, sau electoratul ce se indentifică cu liberalismul îl va vota pe Iohannis, Tăriceanu sau tot pe Victor Viorel în turul doi, nu vad de ce susţinătorii preşedintelui s-ar jena s-o susţină sau s-ar ascunde să voteze cu planturoasa blonda. Relaxaţi-vă dară, fiţi calmi, deschişi, nu intraţi în spirale ale tăcerii, doar trăim cu toţii într-o tânăra democraţie din Balcani.

  Numai bine.

  • toate bune si frumoase, dar chestia asta cu „planturoasa blonda” ma da pe spate
   a doua oara
   … ba nu, a treia oara – ca si ponta era planturos … parca
   oi!
   mai citisem o postare … cu blonda care „degaja”, „emana” si nu stiu ce mai facea … de il uimise, incremenise, electrificase, samd … pe postator … Last, a ta era?

  • Sara buna !

   Pai asta vrem si noi, sa scapam de incrancenare, macar azi, ca maine va fi mai rau ! 😀 😀 😀

   Dar tot n-o votez pe blonda pentru sani nici daca umbla topless ! 😀 😀 😀

   O s-o votez in turul II, daca reuseste pana acolo, pentru alte motive 😉

 17. Viq, 17:28

  La 1) nici nu am dezvoltat, nici nu vreau caci e destul de arid pt un sf de saptamana.

  2)  legea e cum a lasat-o Macovei, mie nu imi place dar, nu asta subliniam. Ci, faptul ca nu trebuie  acceptata ideea ca e normal sa faci politica cu magistratii numiti.

  La punctul asta si domnia ta le zice intr-un fel ce-ar fi … funny daca, s-ar petrece doar intr-o piesa de-a lui nenea Iancu:

  „Ceilalti reprezentanti alesi sunt inregimentati in partide si partizani ai doctrinelor respective, inclusiv pe durata mandatelor. Prin urmare desemnarea magistratilor de catre ei, ar induce instantaneu un flagrant conflict de interese.”

  Pai, matale vorbesti de flangrante (sic!) conflicte de interese pe baza de inregimentare politica cand avem cea mai politizata presedintie postdecembrista!? Contrar desigur prevederilor constitutionale, care atribuie un rol clar de mediator presedintelui.

  Daca e sa vb serios de contract al unui presedinte, opinia mea este urmatoarea:

  Toti presedintii romaniei trebuie sa aiba acelasi contract … cadru. Care este dat de juramantul depus la învestire.

  „Jur sa-mi daruiesc toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman, sa respect Constitutia si legile tarii, sa apar democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!”

  Da, in functie de propriul program poate avea contracte aditionale subsecvente. Dar … exclusiv cu respectarea contractului cadru.

  Desi ar parea locuri comune, subliniez ca președintele trebuie sa fie primul in respectarea Constitutiei si a legilor alaturi de celelate angajate prin juramant.

  Iar cetatenii au dreptul sa ii judece activitatea dupa gradul de respectare a celor asumate la investitura

  • 1. …. 🙄
   OuuuuKey !

   2. Nu e normal cu magistrati numiti !
   OooouuuKey !
   Da’ nu te supara, cu ce fel de magistrati ?
   Alesi ?
   De cine ?
   Pe baza de descendenta paternala ?
   Maternala ?
   Coborati din nava spatiala ?

   3. „cea mai politizata institutie postdecembrista !”
   Fals.
   Da-mi un nume de presedinte postdecembrist care a numit in posturi-cheie ale institutiilor statului, la „servicii” inclusiv, persoane din alte formatiuni politice (as zice chiar „cu precadere”) decat cea care l-a sustinut/din care a provenit !
   Eu pot sa-ti dau unul 😀

   4. Toti presedintii RO AU acelasi contract-cadru.

   5. Stiu un presedinte care a fost si este extrem de strict in vederea respectarii Constitutiei, in confruntare cu intreg legislativul care in mod repetat si abuziv refuza respectarea ei. Inclusiv blocand parghii care sa-l traga la raspundere pe acest palier (vezi AvPop)
   Tu stii altul ?

   • Viq,

    2) am subliniat ceva, fiindca asta mi se parea cel mai important. Tu imi raspunzi la … altceva. Cand vei dori, stam de vorba si despre nave spatiale sau genetica … de familie.

    3) vorbeam de cea mai politizata presedintie, nu institutie. Printre altele, dar nu limitat, implicarea politica directa a lui Basescu. Intai in PD , PDL, PPE, apoi in miscarea populara. Sigur mai sunt altele greu de enuntat, inrudite cu „nu e bine dl chestor, parca eu v-am facut (WTF!?) chestor”

    4)  toti au avut, respectrea a fost .. diferentiata (eufemism)

    5) eu stiu alti 2 presedinti care, in opinia mea, au fost mult mai stricti. Cand vrei, argumentam 😉

  • iar bubui?
   In vechea lege „presedintele NUMESTE”, in noua lege „presedintele NUMESTE”.
   Difera doar cine PROPUNE [vechea: CSM, noua Min.Justitiei].
   Numai in tarile anglo-saxone judecatorii de pace sunt alesi de cetateni.

  • Ce dreaku vrei sa zici???
   Asa le-ai imbirligat de nimeni nu pricepe nimic.

   Ce nu este in regula
   Ce nu este legal
   Ce nu se respecta

   Ce vrei tu..explicatii la ce???

 18. ura uraaa uraaaa coducatorule iubit

 19. Mentionez ca adresarea era pentru profun ora 18,42

 20. Robert Tucescu pe FB

  Astept ziua in care milioanele alea de romani cu drept de vot isi vor turna o galeata cu apa rece ca gheata in cap si vor vota, dreaq, un Presedinte, nu un taran analfabet din punct de vedere economic, plagiator, mitoman si mincator de floricele in fata televizorului.

 21. Turcescu pe FB

  Tristete, indignare, furie, nedumerire, lehamite, cam asta citesc in ultimele doua zile (de la distanta, e adevarat!) in legatura cu candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidentiale. Am motivele mele sa zimbesc, nu le fac publice deocamdata, mai ales cind ma gindesc cum a primit Victoras Ponta aceasta veste. Dar, revenind la „corul dezamagitilor” care intoneaza marsul funebru al dreptei, intreb si eu, asa, ca ziaristul impartial care sta la plaja momentan: e vreunul pe aici care sa vada si avantajele intrarii Elenei Udrea in aceasta competitie? Si inca una mica: daca ar fi sa va uitati la o dezbatere electorala, intre una Ponta-Iohannis si una Ponta-Udrea, la care v-ati uita?

 22. No ,taci că-s tari astia de la Alergatori in cerc …. 😆 😆

  Le-am pus si lor comentul lui Turcescu de pe FB si desteptii moderează ,da aici au niste pretenții cit caru’ ….si atacă toti adminii …aici vor libertate exagerată si la ei moderează ….

  Băi ,papagali de stepă …dacă vă mai aud că ridicati gura la vreun ADMIN de Copac ,să nu vă mirați ce replici o să primiti 😀 😀

  Ete al naibilor ,ce tupeu jegos pe trupa Scooby Doo

  • Nici aici nu vor libertate.
   Pentru ceilalti.
   Asta au si reprosat, ca adminii nu modereaza pe cei ce-i ataca.

   Grea treaba cu libertatea asta !

  • Iar scrii ghemuit din metrou?

   • De unde vorbesti dragă ??? ….din canal ??

    nightmare
    In scurt timp comentariul dvs. va fi moderat de un administrator.
    23/08/2014 at 10:57 pm · Raspunde
    Robert Turcescu pe FB

    Tristete, indignare, furie, nedumerire, lehamite, cam asta citesc in ultimele doua zile (de la distanta, e adevarat!) in legatura cu candidatura Elenei Udrea la alegerile prezidentiale. Am motivele mele sa zimbesc, nu le fac publice deocamdata, mai ales cind ma gindesc cum a primit Victoras Ponta aceasta veste. Dar, revenind la “corul dezamagitilor” care intoneaza marsul funebru al dreptei, intreb si eu, asa, ca ziaristul impartial care sta la plaja momentan: e vreunul pe aici care sa vada si avantajele intrarii Elenei Udrea in aceasta competitie? Si inca una mica: daca ar fi sa va uitati la o dezbatere electorala, intre una Ponta-Iohannis si una Ponta-Udrea, la care v-ati uita?

  • Destept este @noapte si cei ce il asculta.
   Normal. Primul mesaj trimis pe blog este pus in asteptare by default.;
   Nu am fost pe Alergator nici un admin, caci am avut si treburi desteptilor Vedeti ca ultimul comentariu e de la Stella.

   Deci @noapte, trebuie sa fi validat intii desteptule. Asa e pe blogul asta. Si …. data viitoare vin-o cu un gand al tau daca arzi de nerabdare sa intri in colectivul Alergatorului la dezbateri politice

 23. Viq,
  daca libertatea opiniei inseamna violenta verbala,
  prostie agresiva,
  primitivism grobian,
  atunci tu esti cel iresponsabil , ca admin de blog.
  Noapte buna!
  ________________________________
  Am inteles !
  Este un risc asumat constient !
  Si multam pentru apreciere.
  Viq.

 24. Viceprimar din Urleasca: „Târleții din județul Brăila nu știe cu care găleți să facă Ice Bucket Challenge: cu alea de la PSD, cu cele de la PNL sau de la PDL?”

  😆 😆 😆

  http://www.kmkz.ro/de_ras/viceprimar-din-urleasca-tarletii-din-judetul-braila-nu-stie-cu-care-galeti-sa-faca-ice-bucket-challenge-cu-alea-de-la-psd-cu-cele-de-la-pnl-sau-de-la-pdl/

 25. luminita | august 23, 2014 la 23:31 | Răspunde
  Iar scrii ghemuit din metrou?

  luminita | august 24, 2014 la 00:14 | Răspunde
  Viq,
  daca libertatea opiniei inseamna violenta verbala,
  prostie agresiva,
  primitivism grobian,
  atunci tu esti cel iresponsabil , ca admin de blog.
  Noapte buna!

  Ghemuit in metrou?????????????????????????? mama ei de iresponsabilitate clamata tocmai de cei care o incalca!

 26. nu mai bine radeti un pic?

 27. Viq,

  @noaptea nu a fost moderat. Nici macar nu a comis o idee personala care sa deranjeze (poate sa aiba?). A dat, ca ponta , un copy paste ca ponta. Fiind prima oara acolo a intrat automat la moderare. Pot da citate care nu i-ar conveni, din acelasi autor, o multime. Stii asta la fel de bine ca noi. Pe @noaptea il vom (voi) modera daca va spune cum s-a spus aici ca Monica Macovei este betiva ( sau idioata utila-si voi(admini) sa fiti de acord) sau daca va spune ca Udrea este o curva oricand va afirma asta . Nu va fi moderat de mine daca daca isi exprima ideile decant si MAi ALES daca sunt ale lui.

  • De fapt problema lui @noapte sau a altora nu este ca batjocoresc figurile politice (politicienii au si ei riscurile lor 🙂 ) ci faptul ca este atacat cel ce comenteaza, cel ce are o anume idee si este atacat pt ca poarta basca, pentru ca e impotent, frigida sau grasa si urata. Astia cu idei putine, se leaga de interlocutor, ii cer biletul de tramvai, buletinul etc 🙂 🙂

   • O autocritica la justa ei valoare!
    Si la idei ai dreptate(ca sa nu mai zici ca interpretez cum nu se cuvine)
    Mai bine idei putine ,dar bune..decit multe,in schema organizata si cu trepadusi pe masura..dar proaste!

  • Eu-le,

   nu era nevoie de justificare. E bucataria voastra, treaba voastra ce faceti acolo.
   Aici s-au spus si se vor spune probabil multe. Despre multi.
   Asta e „politica” noastra, mai larga un pic decat media.

   Cu atat mai mult apreciez gestul tau.
   Thank’s !

 28. ”Asta e “politica” noastra, mai larga un pic decat media.”

  mă faci să (mă) râd Doc. viquinius , no offence ! BTW , despre securiştii de pe bloguri … gavarim … cândva ?!!!
  retoric … dăăăă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s