NU !

Un film politic interesant. Mai ales în contextul campaniei electorale 😉
Ieșit pe piață relativ recent (2012) a luat Oscarul pentru cel mai bun film străin, Art Cinema Award la Cannes, Cinema for Peace Award for Justice, Best Film la Havana Film Festival, Best Foreign Language Film la São Paulo International Film Festival, premiul Open Horizons la Thessaloniki International Film Festival, Best Actor (Gael García-Bernal) la Abu Dhabi Film Festival, Best Actor (Jaime Vadell) si Best Fiction Director la Altazor Award și încă vre-o 7 nominalizări la alte competiții .

Are drept subiect advertising-ul/marketingul de campanie politică la referendumul din Chile 1988 impus de comunitatea internațională, când au fost supuse votului popular opțiunile ca dictatorul Augusto Pinochet să mai stea la putere încă 8 ani sau să fie înlocuit de un regim democratic.

life-of-a-king

Viq

3 responses to “NU !

  1. Pauza de film.
    Venit idee geniala: daca Cizmarul genial ar fi propus in `88-`89 un asemenea referendum?
    Ideie proasta:tot esalonul doi ar fi fost ales de multimea multumita ca Iliescu le-a adus portocale si banane la liber. Ba, le-a dat inapoi si pamintul ca sa-l poata vinde. Si valabil ar fi fost acelasi slogan „la vremi noi-tot noi” 😛
    (Am o pasa proasta, cred: nu sint convins ca majoritatea romanilor sint interesati de un stat de drept, cu institutii libere care sa-si faca treaba. Haosul ne e mai apropiat, dupa zicala „lasa ca merge si asa”. Si in debandada te poti descurca mai bine decit intr-un areal reglementat.)

    • Interes pt un stat de drept ? pentru institutii – institutii ? poate, in alte vieti.. Chestii muuult prea abstracte, pentru majoritatea covirsitoare a populatiei. De la opinca la vladica. Or invers.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s