Atît de jenant pe cît de penibil

Ponta, înghesuit ca o găină de avicola, în rândul doi la ceremoniile de instalare a sultanului Erdogan. In rândul întâi, personajele importante, inclusiv un diktator țicnit dintr-o republica ex-sovietică. Cuvânt cheie: preș. ps: ma uit pe site-ul presedintiei turce sa caut poze de la ceremonia asta. nici o fotografie! nici una! erdogan pur si simplu i-a chemat acolo ca sa ii pupe talpile si nu da doi bani pe ei.

Mircea Marian

Anunțuri

75 responses to “Atît de jenant pe cît de penibil

 1. frumusețea, lucru definitiv demonstrat, e în ochiul privitorului. O dovadă în plus nu strică, demască…

 2. Filadel :
  No, asta-i ultima mea grija ,in ce rand sta Ponta (personal nici nu inteleg de ce a trebuit sa mearga acolo,sa mai strice banii) dar ,,vigilentul” Mircea Marian putea, daca se uita atent la poza sa vada ceva clar : absolut toti cei care stau in primul rand apartin religiei musulmane .
  ,,i-a chemat acolo ca sa ii pupe talpile ”asta-i pamflet sau ce se vrea?Jigneste inutil pe toti invitatii nu doar pe Ponta.

 3. Eu văd că Ponta nu știe limba turcă, în rest nu iese cu nimic în evidență…decât că e printre puținii cu ochii pe …dreapta. Nu vom ști niciodată dacă-l vedea pe Johannis sau pe Elena Udrea. Știm pe cine nu va mai vedea, în turul doi…E.U…știu deja!

 4. Mai greu de observat:

  1. nu are susținere occidentală – de aceea este disperat să-și croșeteze o imagine internațională acolo unde se nimerește
  2. orientarea lui este absolut către est, către oricine îi aruncă un oscior cît de mic
  3. este în stare să umilească instituția și țara pe care o reprezintă într-o secundă, fără nici o ezitare
  4. nu are nici o legătură, vreun punct comun, cu direcția strategică a României

  Acest individ are șansele cele mai mari să devină președinte de țară.

  • Cred ca vedem cumva pe dos … ledalif 😉

   Probabil si pentru ca sa nu ne plictisim fiind cu totii de aceeasi parere:

   1) cred ca a avut mai multe dovezi de incredere si contacte decat „reperul” … Boc
   2) e clar ca se uita si spre est, ceea ce difera de … absolut catre est (adica altundeva nu se „uita” de loc?)
   3) cu ce a umilit guvernul si tara, particaipand la o ceremonie formala?
   4) ai vreun argument pentru abaterea de la directia strategica

   Visavis de sanse. Sansele sunt cum sunt! Dar, prin comparatie cu ale … cui!?

   • Asta-i părerea ta și argumentele personale? Asta crezi cu adevărat?

    • Luandu-ma dupa fapte si date certe, da, asta e parerea. Ceea ce nu inseamna ca nu sunt constient de bubele pe care le are in cap Ponta.

     Insa, in preajma alegerilor, dupa ce te-ai convins ca alba-ca-zapada si fat-frumos nu exista, e normal sa faci … comparatii.

 5. Care sa fie cauza unei asemenea suparari!?

  Nu e si Turcia un … partener strategic pentru Romania!?

 6. ca să numai vorbim de tătarii și mongolii care au lăsat, prin mijlocirea îndelungată a filonului turc, urme adânci în fizionomia și mai ales caracterul multor conducători, vechi și noi , chiar viitori… Suntem la porțile Orientului…și efectul de tunel nu e glumă,…e politică…înțeleaptă.

 7. N-are nimeni nici o suparare ….din contră,e de rîs ….păcat ,ca reprezită doar vremelenic o țară ….asta nu insemnă ca toti cetătenii sunt așa ridicoli 😀

 8. Nu-i Bai..

 9. Am fost să-i stric emisiunea lui Mircea Badea și de asta sunt băsist

  În seara de 26 spre 27 m-a sunat un tip pe care-l cunoșteam vag de pe internet. Mi-a spus că vine să mă ia cu mașina ca să facem o mică paradă prin fața sediului Antenei, loc în care își ține și Mircea Badea emisiunea în aer liber. Simultan cu noi, un alt băiat pe care-l cunoasteam vag de pe net era deja acolo și i-a ambalat motorul în creieri lui Badea până l-a făcut să-i arate muie în direct pe pasa cu Gadea care, la rândul lui, era disperat în studio.

  http://prezicatorulbormasina.wordpress.com/2014/08/28/am-fost-sa-i-stric-emisiunea-lui-mircea-badea-si-de-asta-sunt-basist/

  😀 😀 😀

 10. Sa-l linisteasca careva pe Prisecariu ;serile trecute se dadea in ceasul mortii ca ANAF, la ordinul lui Ponta nu recupereaza prejudiciul imputat lui Nastase,ca a fost eliberat fara a-si achita datoria :
  ,,Conform deciziei penale nr. 1/ 06.01.2014 pronuntata de ICCJ — Completul de 5 Judecatori in dosarul nr. 1919/ 1/ 2013, instanta de judecata a dispus in temeiul art. 118 alin. 1 cp confiscarea de la inculpatii Nastase Adrian si Nastase Daniela, in parti egale, a sumei de 1.824.303,72 lei. Prin ordinele de plata nr. 1 si 3, ambele din data de 28.01.2014, a fost achitata suma mai sus mentionata”, se arata intr-un comunicat al ANAF. De asemenea, ANAF mai mentioneaza ca, in conformitate cu articolul 100 din Codul Penal, una dintre “conditiile eliberarii conditionate in cazul pedepsei inchisorii” este aceea ca persoana condamnata sa fi indeplinit integral obligatiile civile stabilite prin hotararea de condamnare.

  http://www.enational.ro/news/prejudiciul-din-dosarul-zambaccian-recuperat-integral-425167.html/#ixzz3BmwAXB1J

 11. Excelent discursul Președintelui la Reuniunea diplomației romane .

  Fila

  Poate gasesti filmulețul cu discursul .

  • Ei, se baga si el in seama ca Putin oricum nu-l baga.

   • Mai, treisferturicanadianuke, Basescu este exact pe aceeasi lungime de unda ca pemeul vostru. Lu’ Harper i-ai scris sa nu mai pericliteze Canada? Daca -ai scris, i-ai scris de trei ori mai mult decat lui Basescu?
    P.S. Tu stii macar pe unde e Canada pe harta lumii?

  • valetule ….”adevarul ” tau ,nu mă supară niciodată. …din contră ,mă distrează….cum m-a distrat tot timpul,inclusiv la nasicu pe blog … 😀
   iar,cit de fraier sunt,nu-i timpul pierdut să afli direct de la sursă …Ia de intreabă pe nașicu ,cind iti face decontul pentru munca prestată 😆 😆

   Din ce vad ,ați rămas fără patron …incercati la ” unicu’ expert -patron” ….asta de se plimbă p-aci ….cine stie poate vă angajează ,că tot ați arătat voi ,ce stiti,de ce sunteti in stare si cum combateti …poate nu el ,dat dă duma mai departe si aveti noroc. 😀

  • Vezi că are mailul postat la articole …caută-l si contactează-l 😀

  • john | august 29, 2014 la 17:13 | Răspunde
   tinere, te-ai idiotzit de tot.
   discursul presedintelui e ca al unui sobolan care se da la urs.
   inca o buna ocazie pierduta de a arata cat de cat nitzica diplomatzie.

   Hai sa vedem daca este asa…ia de aici:
   http://presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13875&_PRID=

   „Priorităţile, aşa cum le ştiţi, au fost proiectul european al României, o altă prioritate a fost consolidarea prezenţei României în NATO, o a treia prioritate a fost relaţia transatlantică, relaţia cu Statele Unite, a patra a fost implicarea în stabilizarea şi construcţia unor spaţii de interes global şi, nu în ultimul rând, promovarea şi protejarea intereselor românilor de pretutindeni….”

   „România trebuie să-şi revizuiască imediat politica de finanţare a Armatei. Este adevărat, a fost o perioadă de criză economică la nivelul Uniunii Europene care a afectat şi România puternic în perioada 2009 – 2010. Nu mai suntem în situaţia de criză din 2009 – 2010 şi poate că, decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală mai bine punem la dispoziţia Armatei resursele necesare pentru ca Armata Română să fie un partener viabil al statelor din NATO. Nu putem spune: suntem în NATO, să vină americanii să ne apere că noi avem buget redus. Este imoral şi nu numai imoral, preşedintele Obama, în două întâlniri cu statele din Europa Centrală şi de Est, a precizat că Statele Unite vor face eforturi maxime, dar este obligaţia statelor din această regiune să îşi mărească bugetele de apărare pentru a fi parteneri viabili ai Statelor Unite. Deci, nu putem transfera nici constituţional, nici moral, responsabilitatea securităţii naţionale a României către Statele Unite. Avem şi noi partea noastră de responsabilitate pe care trebuie să o gestionăm corect stabilind priorităţi. Mi se pare inacceptabil să stabileşti prioritate alimentarea primarilor pentru campanie şi să nu te uiţi la nevoile imediate ale Armatei pentru operaţionalizarea întregului sistem de apărare a României.”

   „o spun, fără ezitare, dacă Europa nu va înţelege să renunţe la povestea Europei sociale în favoarea unei poveşti noi care să se numească Europa competitivă, ne pregătim să reducem în continuu nivelul de trai al cetăţenilor Europei. Trebuie să ne consolidăm fiscal, să declanşăm politicile legate de o Europă competitivă. Uitaţi-vă la toate cifrele. Competitivitatea Uniunii Europene, marja, diferenţa dintre competitivitatea Uniunii Europene şi Statele Unite creşte continuu în favoarea Statelor Unite. De asemenea, competitivitatea Chinei creşte în raport cu competitivitatea statelor membre ale Uniunii Europene luate global. Nu mă refer la Germania care este o insulă specială de competitivitate în Uniunea Europeană. ”

   ‘”În 1990 România a exportat de zece miliarde de dolari. Anul trecut, România a exportat în valoare de 50 de miliarde de euro. Este clar că economia românească începe să devină tot mai competitivă pe măsură ce creăm condiţii ca investiţiile străine directe să aibă loc. Acum aceste condiţii sunt deteriorate, va trebui ca guvernul după alegeri să facă o analiză pentru a vedea unde este problema şi de ce avem o prăbuşire a investiţiilor străine directe, investiţii care până acum în ultimele decade au adus acea tehnologie de ultimă oră. Şi vreau să vă spun că mai există un element de optimism în economia românească, circa 30% este producţie industrială comparativ cu Uniunea Europeană unde doar 18%, 17-18% este producţie industrială, în rest sunt servicii. Deci, dacă am menţine aceste echilibre şi dacă am fi puţin mai eficienţi în a crea condiţii investiţiilor străine directe, România ar putea să devină competitivă. Sigur, nu mai discutăm de întârzierea în utilizarea fondurilor europene şi aşa mai departe. Această politică pe care noi am avut-o, de a ne menţine conectaţi la zona euro, prin adoptarea tuturor măsurilor care s-au impus pentru ieşirea din criză a zonei euro, cred că îşi va arăta binefacerile în momentul în care România va intra în zona euro, conform planificării, la 1 ianuarie 2019. Criteriile de la Maastricht sunt îndeplinite, în momentul de faţă, cele cinci criterii, avem însă de rezolvat, pentru a fi competitivi, problema legată de societăţile comerciale, de activităţile de servicii care încă sunt în proprietatea statului. Avem o parte din economie competitivă, cea care vine din investiţiile străine directe, care au adus odată cu ele şi tehnologii de vârf, şi avem partea din economie care este încă sub controlul statului şi care este neperformantă……

   ps>PENTRU ADMINI
   Trupa de troli de la Radu Moraru si-a instalat cortul la umbra Copacului si ascut brice,ace si cirlige antibasiste….

 12. Traian Basescu : Sa renuntam la Europa sociala in favoarea unei Europe competitive.

  • nasu a fost si este o dezamägire pt. multzi romani.
   nu meritä nici sä-l mai pomenim. ,
   nu pune diagnostic nimänui, cand tu nu esti sänätos:

  • Ce inseamna o Europa competitiva ?

   • clar ca nu fac ,tu ? 🙂

   • Pai am citit ,sa vad daca a priceput ,,prostu” :
    -pondere semnificativa a industriei pe ansamblul economie:
    -investitii straine purtatoare de inalta tehnologie;
    -privatizare totala ;
    bun, daca am inteles bine, dar tot nu pricep de ce aceste elemente exclud o Europa sociala? Slava domnului, Suedia si Norvegia sunt suficient de competitive si au enorma grija de cetatenii lor.

    • lasa marxismul, ca tot nu se aplica in sec.XXI! In PIB al USA industria e MINUSCULA fata de servicii. Ca de obicei restul postarii tale sunt palavre!

     • cinic :
      tocmai ti-ai facut iubitul presedinte marxist;eu analizam spusele sale :
      ,,. Şi vreau să vă spun că mai există un element de optimism în economia românească, circa 30% este producţie industrială comparativ cu Uniunea Europeană unde doar 18%, 17-18% este producţie industrială, în rest sunt servicii. Deci, dacă am menţine aceste echilibre şi dacă am fi puţin mai eficienţi în a crea condiţii investiţiilor străine directe, România ar putea să devină competitivă. ”
      Sper ca ai dormit linistit, ai bifat ,,critica” Lodei …numai vezi ca te-ai inselat putin.

    • IAR? nu numai ca nu asculti [ce zice TB] dar nici NU intelegi. Era vorba de competitivitatea Europei [UE mai precis] fata de USA. Iar daca tu crezi ca se refera numai la industrie, iar visezi marxist [sau n-ai invatat ceva la facultate]…… Iar in costul unui produs nu intra NUMAI partea industriala [cand il transporti, cand faci marketinkg, distributie, vanzare, service post vanzare etc sunt SERVICII]. De competitivitate pe partea agricola nici sa nu mai vorbim.
     PS. In termeni de industrie „constructoare de masini” cum ti-au zis la cursuri, USA s-a restructurat masiv de peste 50 de ani.

     • cinic :
      greu cu tine, cum sa recunosti ca ai gresit ? 🙂 Deci nu-l ascult pe Base(citesc pe urma ce spune) dar tu il asculti si-l intelegi ? Deci era vorba de UE vesus SUA ? Poate daca il mai citesti odata de Base ai sa pricepi :
      ,, element de optimism în economia românească, circa 30% este producţie industrială comparativ cu Uniunea Europeană unde doar 18%, 17-18% este producţie industrială, în rest sunt servicii. Deci, dacă am menţine aceste echilibre şi dacă am fi puţin mai eficienţi în a crea condiţii investiţiilor străine directe, România ar putea să devină competitivă. ”
      Hai, repeta dupa mine :,,economie romaneassca” ,,Romania ar putea sa devina competitiva”.Pricepisi, ca daca ma faci pe mine marxista, de fapt il faci pe cel pe care il citez?
      a=b ;
      b=c;
      rezulta a=c :

   • Dar tu unde trebuie sa te duci dupa cum insulti ? Insulta e insulta, indiferent ca o aduci unui om pe blog sau unui presedinte (desi nu i s-a adus nici o insulta)

 13. @ionelica: pana invata el sa citeasca, poate iti iei o puuza pana inveti si tu sa scrii.

  • ai dreptate.
   dar eu sunt doar un sfert roman,
   iar trei sferturi canadian.
   desi asta nu este o scuza.

   • Bine, ai circumstante atenuante. Dar doar pentru scris.

   • CU INIMA NU ESTI ROMAN

    • @theo: johnica a zis ca este 25% roman, adica exact partea aia dintre romani pierduti prin carciumi toata ziua. Se cheama „nucleul dur” de asistati sociali, cei care-si tarasc zilele vanzandu-si votul pe faina, uleiul si cinzeaca din ziua alegerilor. Adica 25%, asa cum zice. Cred, in schimb, ca minte cand zice ca e de loc de prin America. Pare a fi mai curand din Mongolia sau Pakistan…sau o fi Nicusor Constanteanu?

 14. eu nu-mi permit sa-l injur sau sa vorbesc urat de domnul nostru presedinte.
  chit ca merita cu varf si indesat pe gat.
  dar , la o berica, tot l-as face nitzel tzigan imputzit… am citat iar din clasici, basescu traian.

  • Tocmai asta ai facut…
   Daca presedintele a spus motivat acest cuvint si IN SPATIU PRIVAT
   Tu ce motiv ai??Exprimarea ta este constient pentru injurie adusa public
   Presedintelui..

   „dar , la o berica, tot l-as face nitzel tzigan imputzit…(ar trebui sa fi banat)
   Haida de..
   Nu cumva porti o palarie prea mare …sa sa nu iti intorc spusele…

   • marc,

    Crede-ma, nu esti bun de avocat. Tu incerci sa atentionezi un derapaj acuzandu-ti … clientul.

    Ce altceva este gogomania cu „presedintele a spus motivat acest cuvint si IN SPATIU PRIVAT”? De cand au devenit motivate in Romania xenofobia si mitocania!?

    Plus ca argumentul cu „spatiu privat”, stricto senso se aplica de minune si imprejurarii „la o berica”

    Hai sa fim mai responsabil, cu totii pentru evitarea degradarii limbajului public.

    In plus, cu cat e mai inalta pozitia sociala, cu atat mai mare trebuie sa fie puterea de autocontrol si de … exemplu pentru restul societatii.

    Dupa mine, ar fi cazul sa incepem sa ne revenim dupa cei ~10 ani de degradare continua a comunicarii

    • Profunule,
     Schimbi atitudini de hateri,dupa necesitate…

     Ce spun acum nu spun pentru tine..(pentru ca sunt constient ca stii ce am vrut sa diferentiez)ci pentru profanii care pot sa iti aprobe argumentele ce par a fi adevarate!

     Presedintele se afla la cumparaturi.. pentru probleme strict private..nu era la o conferinta de presa..
     Jurnalista s-a comportat cu lipsa de masura a bunului simt si neprofesional.Nici paparazii daca erau nu procedau asa ..insistent,persuasiv si sacaietor..si iiritant…

     Nu a fost motivat sa o faca intr-un fel ca sa isi protejeze viata privata ,luindu-i obiectul ,exasperat de insistenta interminabila cu care jurnalista ii controla cumparaturile>???
     Am aflat ca era TIGANCA..nu stiam ca este o insulta..ci ca neam de neamul nostru ca romani S_AU NUMIT TIGANI!

     termenul de imputit are mai multe interpretari
     „împuțit, -ă împuțiți, -te adj. (peior. – d. oameni) 1. murdar, neîngrijit 2. leneș, trândav 3. odios, dezgustător, respingător ”

     Si dupa toate cele petrecute ,Presedintele a facut trimitere la ultima varianta

     odios,dezgustator,respingator..ceeace corespundea adevarului prin atitudinea „tigancii imputite”..de hartuire repetata ,insistenta si neavenita.

     Expresia folosita s-a consumat in spatiu privat.
     IN MASINA.
     In familie.
     Ceeace exclude adresarea” IN PUBLIC.”,care putea sa ii atribuie Presedintelui Traian Basescu vinovatia pentru discriminare.

     Cei care au difuzat in spatiul public expresia ,au amplificat scandalul si mai mult au decis sa faca sesizare la Consiliul National pentru Discriminare(unde tot UN TIGAN a decis) au fost jurnalistii antibasisti,in mare parte de la Trustul Intact,o parte din ONG-uri infiintate si rasplatite de PATRONI ,nicidecum cel care a rostit-o..repet in spatiu privat.

     O fost o manipulare si o inversiune a intregului fapt.

     Adevaratii vinovati au facut demersuri mediatice intense ca vina LOR sa devina vina Presedintelui ,incadrata eronat ca rasism..
     Chestiune raportata de Alistar ani la rind in rapoartele anuale ,fapt care a indus opiniei internationale ideea ca ROMANIA,prin intermediul Presedintelui este RASISTA!

     John, a produs deja efect prin comentariul care ii apartine,afisat public..
     Faptul ca ii iei apararea imi da dreptate ca trioul de la Nasul este incotosmanat aici,cu alte nikuri ,mai putin John…
     Deci ,ce atitudine de hater ai azi??

     • markwilliams

      O adaugire,Profunule,
      un raspuns pentru aceasta manipulare:
      „Dupa mine, ar fi cazul sa incepem sa ne revenim dupa cei ~10 ani de degradare continua a comunicarii”

      Incepem sa ne revenim.
      .Urmeaza alti 10 ani pentru TATUCUL LATRINEI
      3,timp in care vidanjorii vor seca buda,iar ANAFUL va dezinfecta spatiile folosite ,va deratiza si va desinsecta RADICAL…

     • In loc s-o dregi, mai mult o … frângi 😉

      E vorba de a frange … logica argumentatiei intr-un mod … schizo. Explic:

      Ba nu e mai nimic jignitor in expresia in discutie (desigur, cand o zice … tatucul)
      Ba devine ofensator cand o repeta altcineva.

      Nu mai reiau, daca nu ai inteles din prima cum e cu spatiul privat (al personelor publice, mai ales) dar iti spun ca, este mai relevant pentru cei obisnuiti (ca mine de ex 😉 ) sa stiu [sau sa mi se confirme suspiciunile despre] cum gandesc in realitate conducatorii nostri. De cat fariseism si dedublare pot face dovada.

      Altfel, poti cauta la mine ura si cu … lupa. Daca vrei exemple … hating, reciteste-ti postarile (de ex: 16:04) sau …

      … intreaba-ti un prieten sincer (presupunand ca exista)! 😉

     • markwilliams

      Profunule,
      Nu se putea sa „intelegi” Nici nu ma asteptam,cunoscindu-ti menirea si ocupatia pe net.

      PUBLIC =n fața unui anumit număr de persoane, în văzul lumii.

      Expresia”Tiganca imputita s-a produs IN MASINA .Unde nu era alta persoana decit sotia.PUNCT.

      PRIVAT=Care aparține unei persoane ca individ izolat; care este al unei singure persoane; particular; personal; individual.

      Mestere in manipulare…Hater de hater..
      Expert in propagarea URII fata de Traian Basescu,prin manipularea informatiei,a termenilor,a interpretarii voit inversate ,deformate,eronate.

 15. cand zici 25%, tre sa faci referire si la unitatea de masura.
  pt ca 25% al meu e muuuult mai mare decat 100% a lui nicht si marcu la un loc.
  e vorba de dragostea de tara, desigur.

 16. Socialism în toată splendoarea lui prezentat ca la manual:

  http://www.paginaeuropeana.ro/ana-birchall-europa-sociala-nu-este-o-poveste-asa-cum-spune-basescu/

  “(…) dacă Europa nu va înțelege să renunțe la povestea Europei sociale în favoarea unei povești noi care să se numească Europa competitivă, ne pregătim să reducem în continuu nivelul de trai al cetățenilor Europei. Trebuie să ne consolidăm fiscal, să declanșăm politicile legate de o Europă competitivă. Uitați-vă la toate cifrele. Competitivitatea Uniunii Europene, marja, diferența dintre competitivitatea Uniunii Europene și Statele Unite crește continuu în favoarea Statelor Unite. De asemenea, competitivitatea Chinei crește în raport cu competitivitatea statelor membre ale Uniunii Europene luate global. Nu mă refer la Germania care este o insulă specială de competitivitate în Uniunea Europeană. Deci, cred că România în continuare trebuie să-și asume susținerea ideii Europei competitive și implicit a României competitive ”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

  “Europa socială nu este o poveste, așa cum acuza domnul președinte, ci un adevăr care, spre dezamăgirea lui Traian Băsescu și a aliaților săi, a reconstruit ceea ce tocmai guvernele de dreapta au distrus, după ce au impus sacrificii enorme asupra popoarelor din Europa. Nicăieri nu au fost aceste măsuri mai drastice și mai pompieristic impuse decât sub conducerea regimului Băsescu — Boc, aducând românii în pragul sărăciei și blocând dezvoltarea României, prin paradigma austerității. Numai principiile de centru-stânga pot asigura o creștere economică care să distribuie bunăstarea românilor, așa cum a dovedit prin fapte Guvernul condus de Victor Ponta”, a replicat vineri după-amiază Birchall.

  Potrivit deputatului PSD, înalt reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene, “Europa competitivă” pe care “o speră președintele” este deja o realitate a politicilor social-democrate, și nu “un scop al campaniilor de dezinformare prin auto-intitulați ‘politruci’ precum Klaus Iohannis și ceilalți aliați ai lui Traian Băsescu”.

  • Doamnei Birschal ii place demagogia specifica scolii Stefan Gheorghiu…Sa se auda vorbind…
   Vorbeste de o crestere economica???Viseaza la cai verzi pe pereti..
   Un stat social conduce spre autoritarism,spre dictatura,spre supunere conditionata prin ajutoare si subventii ..ce isi doreste cel mai mult guvernul Ponta..sa fie un partid stat ..discretionar si totalitar,..cu un aparat birocratic umflat si o populatie egalizata ca pe vremea lui Ceausescu
   Nomenclaturistii locuiau in lux si romanii in cutii de chibrite…populatia minca adidasi pentru care faceau cozi cu imbrinceli ,iar elita pecerista avea restaurante,cantine si bufete cu circuit inchis ..unde gaseai din toate..

   Isi face cineva iluzia ca socialismul va imparti averile baronilor rosii la cei in dificultate??
   Ca Ponta nu isi va mai petrece concediul in locatii exotice si nu va mai avea bona filipineza??
   Sau ca va avea venituri meritorii dupa munca prestata???

   Cine accepta teoria asta mincinoasa si amagitoare nu poate sa se laude ca are luciditate si ratiune…dorindu-si sa devina captiv ,conditionat de ce i se arunca ,in dispret fie pensie,fie subventie,fie ajutor,fie pomana pur si simplu…

 17. Am șters comentariile orfane fiindcă WP-ul le punea aiurea și oricum nu se mai înțelegea conversația. În fine am înțeles că se întîmplă asta la cele imbricate atunci cînd dispare primul comentariu din șir iar reply-urile devin orfane și sînt afișate la sfîrșit după toate celelalte comentarii valide.
  Sorry!

 18. ANA; este acea prietenä intimä……………ce ii punea in manä
  5 mii de euro lui Geolgäu. este o tupeistä mizerabilä ca si Ponta.

 19. salut copaceni 🙂 pentru cei care se fac ca nu inteleg (sau chiar nu sunt in stare sa inteleaga ) ce anume a spus TB prin necesitatea renuntarii la politica eminamente ,,sociala,, in favoarea politicii competitive adica a revigorarii economiei producatoare aducatoare de crestere a nivelului de trai sustenabil vs pomenile sociale si traiul pe datorie aducatoare de colaps economic si social prin intrare in incapacitate de plata a statului…lasati trolarea prin exemplul economic aplicat in suedia/norvegia unde coruptia tinde spre zero…responsabilitatea politicienilor si solidaritatea cetatenilor este dedicata muncii sustinute si eficientei in implementarea politicilor de crestere economica folosind resursele naturale si umane in favoarea bunastarii natiunii in ansamblu….acolo este incurajata munca nu inactivitatea si capusarea veniturilor statului prin coruptie…stat competitiv si prosperitate generala vs stat mafiot si pauperitate generala…politici responsabile pentru binele general vs politici mafiote falimentare pentru binele unei minoritati infime si corupte..despre asta este vorba…stat de drept ..cu adevarat democratic vs stat mafiot dictatorial si antinational…

 20. completare…stat de drept cu adevarat democratic vs stat mafiot corupt dictatorial oligarhic si antinational….o europa unita independenta democratica si prospera vs o europa vasala imperialismului cominternist a lui putin neputincioasa si falimentara in drum spre dictatura arbitrara a oligarhiei rosiii haos social violenta si pauperitate …

 21. PPs …psdistilor trebuie sa fiti foarte atenti la ce va doriti …ca s-ar putea sa aveti parte voi de cea ce le doriti romanilor…inconstientilor si disperatilor..sa nu uitati ca totusi slava Domnului la o adica sunteti in minoritate totusi…

 22. Mihaela, emily & co

  M-ar tenta sa joc rolul de avocat al „diavolului” 🙂

  Dar, nu ma intereseaza decat strict ca … avocat. Adica:

  1) pe argumente,
  2) fapte dovedibile, cuantificabile unde se poate,
  3) principii care sa fie aplicate nepartinitor
  4) eventual o balanta cu bune si rele dar …
  5) NU pe … lozinci (daca se poate)

  Spun pentru inceput ca nu trebuie sa existe un stat pesedist dupa cum nu trebuia sa trecem nici printr-un stat pedelisto-basist.

  In materialul la care ne trimite Mihaela se scria:

  „Republica PSD este o țară în care presa funcționează numai pentru a-l lăuda pe conducătorul iubit, pentru a explica inexplicabilul atunci când acesta comite vreo gafă prostească și mai ales pentru a linșa public pe oricine va mai avea curajul să-și ridice semne de întrebare incomode.
  Republica PSD este o țară în care societatea civilă practică activism de sinecură, conectată la conductele cu finanțări ale autorităților de tot felul și mereu pregătită să țină facă jocurile puterii.”

  Inlocuim PSD cu PDL si ne reamintim ca au fost superpolitizate, pro basescu-pdl vreo 5 TVR-uri nationale, plus cam toate celelalte televiziunile cu exceptia A3 care era si este inca politizata antibasescu.

  In presa scrisa, raportul era [si mai este] covarsitor anti pesede. La fel si in cazul societatilor civile si a activismului cu sinecura.

  Sunt deschis sa analizam (ma rog, poate e cam pretentios dar …) si eficienta economica. In cifre [nu, lozinci] 😉

 23. Dragii mei sunteti apocaliptici ! Doamne feri sa se intample ceea ce profetiti voi, in cazul unei victorii a lui Ponta ,nici un om normal la cap nu-si poate dori asa ceva, cu atat mai mult cei care am trait acele vrtemuri.
  Pe de alta parte nu inteleg, sunteti sinceri cand vedeti viitorul atat de negru sau doar doriti sa speriati bietii oameni ? Nu de alta ,dar daca sunteti sinceri, cred ca sunteti putin naivi si inghititi scenariile elctorale elaborate in tusa groasa de staffurile de campanie, ca doar nu degeaba suntem in campanie (cam din 2009).
  Uitati ca o tara membra UE si membra N.A.T.O nu se poate intoarce la socialism si nu-mi dati exemplu Rusia.Rusia nu e un stat euro-atlantic si, asa cum e, este inca o mare putere ,la care si SUA si UE se adreseaza ferm (?) dar cu grija.Romania e asa cum o stim, in nici un caz o mare putere, cu resursele profitabile acaparate de companiile straine care, daca dicteaza in buna masura la ele in tara mersul politicii, nu vor ezita nici o secunda sa faca la fel si in Romania.Asa ca, eu va indemn sincer sa nu va panicati atat de tare ca va cauzeaza la nervi.Eu cred ca sunt 65% daca nu mai mult ca Ponta sa nu castige ,iar daca, prin absurd va castiga, miscari de schimbare a orientarii externe si a esentei regimului politic nu va putea face.Aduceti-va aminte de iulie 2012.Keep calm si nu mai speriati si nu va mai speriati.

  • mpartasesc fara rezerve toate temerile din articol. Cu exceptia unor necesare nuantari la … ultimul paragraf.

   Da, din pacate noi romanii (ca popor) am dovedit ca nu avem in gene „statul de drept”. Exista carente culturale semnificative, de la cei mai simpli dintre noi, pana „sus” la varful politicii.

   Din pacate nu avem personalitati credibile care sa expuna in mod credibil principiile statului de drept sau, vocile lor sunt mult prea estompate de galagiosii neamului.

   Societatea civila, cea care ar trebui sa se inconjoare de aura independentei si principiilor unanim acceptate in lumea civilizata, moderna, nu este cristalizata. Avem bisericute cu interese … marunte, personale, cel mult de … casta.

   Nu cred ca suntem structural mai prosti decat altii, ca persoane. Majoritatea romanilor care au norocul sa ajunga in medii cu traditie democratica, se adapteaza fara probleme si adesea performeaza. In acelasi timp, vedem reprezentatnti ai acelorasi societati cu traditie care, in mediul romanesc, actioneaza … romaneste.

   Carentele grave ale noastre sunt prin urmare (pe langa educatie) la nivelul institutiilor. Incepand cu cele mai reprezentative pentru statul de drept si terminand, prin influenta cu toate celelalte.

   Exista si o urma de optimism. Faptul ca, la un moment dat in istoria recenta, am reusit sa parcurgem (chiar daca taras-grabis) toate caietele de sarcini ale aderarii la NATO si mai ales la UE.

   Din pacate, imediat dupa am devenit suficienti. Am crezut ca a fost suficient sa … sarim parleazul si ca, din acel moment statul de drept poate fi „facut din vorbe”. Ca este suficient sa-l enuntam vocal.

   Faptul ca am fost mangaiati pe crestet cand au inceput sa se miste lucrurile (cazurile concrete de pedepsire a marii coruptii, in special), nu ne-a stimulat in respectarea principiilor. Ne-a facut sa ne simtim detinatorii lor si au justificat ulterior rastalmacirea (implicit anularea lor) printr-o „utilizare” mult prea … partizana.

   Din fericire (ma refer la ultimul paragraf) nu am observat forte serioase din RO care sa isi doreasca o apropiere de influenta rusa. Asta nu inseamna ca pericolul real nu exista.

   Exista si el isi are samanta in mijloacele disimulate, subversive, mai putin conventionale ale influentei economice si a coruptiei.

  • Salve, Fil !

   Articolul e bun dar am un deja-vu ! 😀
   Cred ca e mai vechi decat arata data publicarii ! 😉

 24. sondaj Gandul :

  REZULTATE Cine a fost cel mai slab premier al României?
  Petre Roman (6,05% – 2727 voturi)
  Theodor Stolojan (8,38% – 3778 voturi)
  Nicolae Văcăroiu (6% – 2705 voturi)
  Victor Ciorbea (3,22% – 1451 voturi)
  Radu Vasile (7,63% – 3437 voturi)
  Mugur Isărescu (8,59% – 3869 voturi)
  Adrian Năstase (0,79% – 356 voturi)
  Călin Popescu Tăriceanu (2,43% – 1095 voturi)
  Emil Boc (22,83% – 10287 voturi)
  Mihai Răzvan Ugureanu (19,12% – 8614 voturi)
  Victor Ponta (14,96% – 6742 voturi)

  P/S. Eu l-am votat pe Radu Vasile .

 25. Autoritatile de la Beijing le-au ordonat sambata jurnalistilor chinezi sa invete „valorile marxiste pentru presa” si sa respecte principiile stirilor, asa cum sunt ele formulate de catre Partidul Comunist aflat la putere, in ceea ce pare a fi cel mai recent pas al presedintelui Xi Jinping impotriva libertatii presei, transmite Reuters(…) (HotNews)

 26. „Atît de jenant pe cît de penibil”
  Pentru Justitie:
  – a condamnat la inchisoare, si nu doar odata, pe cel mai bun prim ministru in opinia „ginditorilor”;
  – a condamnt la mititica pe cel mai mare patron mass media din tara, turnator dovedit chiar de Justitie, si pentru care plinge atita lume;
  – a condamnat la inchisoare pe patronul „celei mai iubite si vestite echipe de fotbal din tarisoara mioritica”, cel care a construit biserici si a dat bani la cei saraci;
  Cit de ridicola este Justitia romaneasca se poate observa si din bancul de pe HotNews:
  „La Rahova, in curte, cu ocazia timpului de plimbare de o jumatate de ora de la amiaza, la care au dreptul detinutii:
  „- Buna ziua, dle prim-ministru!
  – A, va salut, dle profesor Mencinicopschi. Doar singur? Domnul profesor Voiculescu nu a iesit astazi?
  – Nu, nu se simte prea bine. A ramas in celula sa lucreze la o carte, impreuna cu dl ministru Pantis si dl ministru Fenechiu.
  – Da? Si ce titlu va avea cartea?
  – Cum l-am ingenuncheat pe Traian Basescu…” ”
  😛 😉 😛 😉 😛 😉

  • Victor L,

   Nu-i frumos sa te amuzi pe seama…martiiiriiilor neamului. Neamul lor de mafioti si hoti si talhari si corupti si lacomi…care ii pretuieste si-i iubeste.

 27. Ziua buna si scuze pentru absenta !

  Tocanita calda !

 28. bunä,
  l-am auzit pe acest arogant dobitoc PONTA
  ESTE UN NESIMTZIT; CE STIL ORDINAR ARE SÄ SE COMPORTE
  VORBESTE ASA CU SILÄ SI ZEFLEMEA DE PRESEDINTE:
  OMUL ÄSTA PONTA; TREBUIE SÄ DISPARÄ DIN POLITICÄ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s