Europa socială și prostia universală

“… o spun, fără ezitare, dacă Europa nu va înţelege să renunţe la povestea Europei sociale în favoarea unei poveşti noi care să se numească Europa competitivă, ne pregătim să reducem în continuu nivelul de trai al cetăţenilor Europei. Trebuie să ne consolidăm fiscal, să declanşăm politicile legate de o Europă competitivă. Uitaţi-vă la toate cifrele. Competitivitatea Uniunii Europene, marja, diferenţa dintre competitivitatea Uniunii Europene şi Statele Unite creşte continuu în favoarea Statelor Unite….”
(Traian Băsescu, ofițer de punte în marina comercială, actualmente președintele României)

“Europa socială nu este o poveste, așa cum acuză domnul președinte, ci un adevăr care, spre dezamăgirea lui Traian Băsescu și a aliaților săi, a reconstruit ceea ce tocmai guvernele de dreapta au distrus, după ce au impus sacrificii enorme asupra popoarelor din Europa. Nicăieri nu au fost aceste măsuri mai drastice și mai pompieristic impuse decât sub conducerea regimului Băsescu — Boc, aducând românii în pragul sărăciei și blocând dezvoltarea României, prin paradigma austerității. Numai principiile de centru-stânga pot asigura o creștere economică care să distribuie bunăstarea românilor, așa cum a dovedit prin fapte Guvernul condus de Victor Ponta”.
(Ana Birchall, primul român admis simultan la masterat în drept la mai multe universități de renume mondial precum: Harvard, Oxford, Yale, Cambridge, New York University … magna-cum-laudae și alte farafastâcuri de impresionat aluatul moale, actualmente Înalt reprezentat al Primului Ministru Victor Viorel Ponta pentru afaceri europene și parteneriatul cu SUA).

O privire scurtă asupra politicilor economice radical opuse a două mari puteri europene și efectele lor.

Pentru a doua oară în ultimile cinci luni, președintele Francois Hollande dizolvă guvernul francez în mijlocul unui furios val de șomaj și stagnare economică.

Am putea simți acum un fior rece la gândul probabilei situații a Marii Britanii, în cazul în care Tony Blair ar fi reușit să ne îmbrace în cămașa de forță cu mărime universală a monedei unice.

Dar problemele din Franța – creștere economică zero, 3,3 millioane cetățeni din populația activă fără loc de muncă, o uriașă prăpastie a deficitului bugetar și un tsunami de antreprenori care fug în străinătate – nu pot fi puse toate doar în unica vină a monedei euro.

Nu.
Toate problemele au fost exacerbate de către socialismul „taxeaza-și-risipește” al domnului Hollande, politică care a eșuat atât de dezastruos și evident încât acum, și sub presiunea partenerului german, încearcă firav să o inverseze.

Într-adevăr, ca o superbă ironie, președintele francez este acum asediat și de pe partea stângă pentru eforturile sale tardive de a face față realității și încercarea de reducere a cheltuielilor bugetare și a impozitelor pe mediul de afaceri.

Ce contrast izbitor cu Marea Britanie, unde, cu toate defectele sale, coaliția a stabilit un drum clar de a reduce cheltuielile de la bun început !!!

În timp ce Franța nu a realizat nici o creștere la nici un capitol economic în acest an, economia Marii Britanii arată o creștere cu încă 3,5 la sută. Și în timp ce șomajul francez se ridică la mai mult de 10 la sută și se afla în creștere, rata șomajului din Marea Britanie este de 6,4 la sută, pe trend descrescător.

Adevărat, multe amenințări la adresa creșterii economiei britanice rămân – nu în ultimul rând influența zonei euro, caracterizată drept „înecatul în căutarea paiului” de către un înalt oficial de la Banca Angliei. În continuare mai sunt încă măsuri de finalizat până când redresarea economică se va reflecta în creșterea concretă a nivelului de trai.
Dar, dacă în evoluția politico-economică a ultimilor doi ani există ceva ce a fost dovedit fără urmă de dubiu, aceasta este cu siguranță faptul că Marea Britanie a ales calea dreaptă spre redresare economică și socială – în timp ce Franța a pornit exact în direcția greșită.

(Fragment din „Un avertisment sumbru de peste Canalul Mânecii”, articol Daily Mail, 26 august 2014)

Viq

Reclame

158 responses to “Europa socială și prostia universală

 1. se pare , putzini intzeleg acest sistem nenorocit:

 2. Surse: Dacian Cioloş şi Corina Creţu sunt propunerile trimise de Guvern pentru funcţia de comisar europene..

  Cinstita treaba! Morala! Legala! Demna!Onoranta!
  Punem si unul de al nostru!
  Pe sest! SST!Silance!
  Sa nu stie NIMENI!
  Poate merge!
  Ce daca Parlamentul nu stie??Si nu a audiat-o pe Cretuleasca??
  Ce puii mei sa mai stie si Presedintele??Fac ce vor muschii mei!

  Sa va intre bine in cap! V-am dovedit-o de atitea ori!
  LEGEA SUNT EU!
  (Comunicat neoficial al lui Victor Viorel Ponta)

 3. Cretu este o rusine, o haimana tupeistä, chiar nu ar trebuii
  admisä.ei vor pune rusiei romania la picioare

  • Vorbesti de Corina Cretu vicepresedinte al Parlamentului European ?Cretini sunt astia din PE, care isi aleg vicepresedinte ,,o haimana tupeista” !

   • Loda draga, ai si tu dreptate, mai ales cind, in perioade preelectorale devii extrem de activa. Remarcam politetea ta, iar eu sunt de acord. Corina Ilici Cretzu e cea mai Powell(full) tanti din Romania. E bine ca o exportaram, ca sa stie si capitalistii astia nemernici, ce inseamna colaborarea kaghebizdo-americana. Poate reabiliteaza comunismul pe acolo, moare linistit si Tatucul democratiei originale.

    • Multumesc pentru tonul civilizat ,nu sunt foarte obisnuita.Anna draga, daca numai atat ii se reproseaza ,iubirea si admiratia pentru un barbat, sunt linistita.Intr-o clasa de politicieni corupti, hoti, anagramati, obraznici, mincinosi, daca asta e tot ce i s-a putu gasi (si nici macar nu s-a gasit, a fost dezvaluit de straini) eu zic ca e ok.

     • Oh, la iubirea-i as fi fost si eu toata numai suspine. Si, daca s-a fi limitat la ea, asa, ca la un vis frumos, pe care-l vezi aevea, chiar daca nu e.
      Dar, uite ca fiinte malefice au decis, ca vicepresedintele are un trecut dubios, chestii ciudate cu multe paturi. Oroare.
      Sunt si acum socata de atita misoginism si rautate. Sa o numesti pe pupila Parintelui revolutiei perestroikiste „curtezana rosie”, e abominabil.

      Citeste si tu, de ce a fost in stare Eugen Mihaescu:

      http://www.ziaristionline.ro/2012/01/19/evreii-americanii-si-curtezana-rosie-a-lui-ion-iliescu-corina-cretu-si-viermele-ei-vazuti-de-eugen-mihaescu-intre-linii/

      Acum, serios vorbind, Loda, Mihaescu a publicat cartea in 2011 si pina acum, tanti cu pricina nu l-a dat in judecata. Asta inseamna un singur lucru: faptele sunt absolut verificabile. Si mai e un amanunt: Mihaescu nu si-ar sacrifica excelentul nume, cariera fantastica, renumele international pentru niste mici calomnii scrise despre o mica provinciala dintr-o tara europeana.
      Nu-ti fa singe rau. Pe calea asta, a memoriilor si eu am aflat o multime de lucruri neplacute despre oameni pe care-i admir.
      Nu s-a intimplat nimic, doar ca n-ar trebui sa mai faci incredintare oricaror necunoscuti, doar fiindca, in loc de sneakers poarta perle si pantofi cu toc. Genul Corinei Cretu poate apartine oricaror doctrine. S-a nimerit, ca pe ea a sustinut-o Iliescu. Si de-aia e rosie.

   • Loda
    Nu imi vine sa cred ca n u stii cum se desemneaza vicepresedintii..care sunt criteriile…
    Cretinii sunt pesedistii romani sustinuti de alti cretini socialisti …(astia din PE)

    • mark :
     Asa cum niste cretini din PPE aleg un/o cretin/cretina sa-i reprezinte.Nu ?

     • Cine i Corina Cretu?Merita vorbit despre ea?A obtinut sau va obrtine sau nu va obtine si ea o functie,Hai sa nu ne mai pierdem timpul cu toate nulitatile aruncate de sansa in locuri in care nu au ce cauta.

     • cretina cretzu ,este cea cei fäcea patul lui ILICI si
      a unor diplomatzi americani. färä nici o pregätire,
      pardon……… unele are ea.

 4. Traian Basescu se afirma ca unul dintre liderii dreptei in UE. Axa Washngton-Londra-Bucuresti se citeste de la stanga la dreapta. Iar Ro va avea nevoie ca de aer in 2015 de un PM foarte priceput ca sa nu ajunga in situatia Greciei. Adica de un fel de USL, da’ exact de-andoaselea, contra GIOP.

 5. Viq,

  Eu nu sunt tocmai un cunoscator, dupa cum imi … suna 😉 numele. Dar …

  … mi se pare cam caraghios ca, din Romanica noastra pitoreasca, Basescu sa se autosugereze ca autor al unei „povesti noi” menite sa inspire cheia cresterii continue a competitivitatii si nivelului de trai din batrana Europa.

  De la Caiafa imi intorc privirile la … Ana. Fiindca si aici imi suna strident „Numai principiile de centru-stânga pot asigura o creștere economica care sa distribuie bunastarea românilor …”

  Ca de obicei, lucrurile sunt ori pe la mijloc, ori … in alta parte decat declaratiile absolute. Mai ales in domeniul economic, exista mult prea multe alternative pentru a impune o reteta tip … panaceu universal.

  La Franta si la GB imi e greu sa ma refer. Nici nu mi se pare de interes prea mare (pentru romani) comparatia dintre ele.

  La cifre insa, ma mai descurc sau … incurc 😉

  Cam cum stau treburile in Eu, vazute dinspre cifrele EuroStat:

  In zona euro (EA18), cresterea PIB a fost de 0.7%
  In tot UE (EU28), cresterea a fost de 1.2%
  In GB, cresterea a fost de 3.1% (nu stiu de unde apare 3.5)
  In RO, cresterea a fost de 1.4% (obs. dublu EA18! si ceva peste media generala)
  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-14082014-AP/EN/2-14082014-AP-EN.PDF

  In consecinta, zic si eu ca nu om sta prea bine. Dar … parca nu e cazul nici de prea mult defetism … dambovitean, nu!?

  • Ca de obicei, lucrurile sunt ori pe la mijloc, ori … in alta parte decat declaratiile absolute. Mai ales in domeniul economic, exista mult prea multe alternative pentru a impune o reteta tip … panaceu universal.

   Buninteles ca totul este relativ.
   In functie de relatia la care faci referire 😀 😀 😀 😀

   Insa daca vorbim pe acelasi plan si la aceeasi scara folosind aceleasi valori conceptuale, mai ales in domeniul economic acele „multe alternative” se afla cuprinse firesc si logic intre doua extreme : una care duce la cel mai mare progres si opusa sa, cea care duce la cea mai grava prabusire.
   Despre asta vorbim.

   • Daca ar fi atat de simpu „mai ales in domeniul economic”, atunci modelul tuturor (chiar si al vostru, peste … Maneca) ar trebui sa fie acela care duce la ritmul de crestere cel mai fulminant.

    Adica modelul … chinezesc, isn’t it!? 😉

 6. ca esti de dreapta sau de stanga, daca faci treaba cu responsabilitate si te sfatuiesti numai cu oameni corecti nu se poate sa nu o scoti la capat.
  repet, de dreapta sau de stanga, nu conteaza, ambele variante pot duce la o bunastare a populatiei.
  dar daca te dai de dreapta ori de stanga si in schimb esti diletant, excroc, plagiator sau traficant de zgarciuri, nu faci nimic.
  si pana acum, romania numai de astia a avut parte.
  dovada stau toate excrocheriile ce ni le arata marcu sau toti ceilalti, hotiile pe planurile mici sau mari, la toate nivelurile.
  asa ca nu e de mirare ca tara merge prost, cand toate rotitele ei sunt gripate si bine invaluite in coruptie si interes meschin si privat.
  dar pt asta nu e vinovat nici ponta, nici basescu… dar sa fiu al fericirii daca stiu cine e vinovat.
  sau poate ca suntem cu totii, pt ca nu stim sa ne facem curatenie nici in batatura, nici in parlament, nici in guvern sau la cotroceni.
  si acum, cu toata dragostea, pt marcu, cel vesnic suparat pe viata, un banc.
  judecatorul intreaba:

  === moderat pentru rasism in public =====

  • ..” ..ca esti de dreapta sau de stanga, daca faci treaba cu responsabilitate si te sfatuiesti numai cu oameni corecti nu se poate sa nu o scoti la capat.
   repet, de dreapta sau de stanga, nu conteaza, ambele variante pot duce la o bunastare a populatiei…

   Inca traiesti in anii ’80.

   Unii romani au mai evoluat, s-au maturizat, au acum acces a informatii, ceea ce ti-am tradus si tie sa nu-ti ostenesti neuronii.

   Categoric nu.
   De dreapta e cel ce produce, de stanga e cel ce cheltuie ce s-a produs.

   In acest moment exista si stanga-tampita, ai carei ilustri reprezentanti sunt inclusiv Hollande si guvernarea Ro, care cheltuie si ce NU s-a produs inca.
   Adica se imprumuta ca sa poata da de-aruncatelea cu finantele.

   • viq
    uita-te la suedia si apoi mai vorbin.
    sau mai pe aproape, unde cunosc si eu.
    la austria.
    impozitele sunt uriase in austria.
    iar ajutor social ca aici n-am intalnit nicaieri.
    si toata lumea fericita.
    iar cineva spunea ca austria arata mai mult a stat comunist decat capitalist.
    dar din ce am citit eu in ziare in ultimii 15 ani, cel mai mare scandal a fost la austrian airlines, taromul lor, pt o gaura care ar trece neobservata in ro.
    repet.
    daca vrei, poti, in orice sistem.

    • iar eu am spus, cu cuvinte mai blande, ca oricat ar fi de bun sistemul, daca il aplica holande, ponta sau basescu, se alege praful.
     asta e parerea mea pe care o sustin si o semnez

  • ok
   hai sa o luam altfel.
   judecatorul intreaba:
   inculpat, este adevarat ca ai zis ca presedintele nostru e curvar, betiv si traficant de terenuri si zgarciuri?
   inculpatul:
   domnule judecator, asa e, dar de zis n-am zis!
   a fost decat un banc, fara trimiteri rasiste.
   a se lua ca un simplu banc.
   daca doriti, inlocuiti presedinte cu prim ministru si adjectivele scrise cu : mincinos, plagiator, etc, etc…

   • Oricum ai lua-o..faci ce faci si tot acolo ajungi
    readuci in atentie cioarba incalzita si reincalzita a unei false personalitati realizate in creuzetul antenelor..

    Si,totusi,ma intreb,CINE va plateste pentru prestatii>>????
    Si de ce ,pentru prima data,observ ingaduinta adminilor??

 7. Bun gasit, ramurele
  Chiar nu e loc de defetism, totul merge … snur.
  „La peste doi ani de la preluarea puterii absolute în România, şi la 6 luni după ce au rămas singuri cu toate dregătoriile pe mână, pesediştii şi-au reglat, în sfârşit, tarifele pentru numirile de la nivel central şi local.
  Tarife pentru dregătorii locale-medii pe ţară. Sumele sunt în moneda Euro
  Director APIA-50.000 -salariu lunar 8.000 lei
  Director OJPDRP-30.000-salariu lunar 7.000 lei
  Director ITM-40.000-salariu lunar 7.000 lei
  Director HIDROELECTRICA-100.000-salariu lunar 9.000 lei
  Director CJAS-60.000-salariu lunar 7.000 lei
  Director Spital Judeţean-70.000-salariu lunar 9.000 lei
  Inspector Şcolar General-25.000-salariu lunar 7.000 lei
  Director AJOFM-40.000-salariu lunar 7.000 lei
  Director DSV-30.000-salariu lunar 7.000 lei
  Director Apele Române-40.000-salariu lunar 7.000 lei
  Director Garda de Mediu-40.000-salariu lunar 7.000 lei”
  http://www.comisarul.ro/politic/tarifele-psd-pentru-numiri-in-func%C5%A3ii-la-nivel-loc_183790.html

  • Light,

   Comisarul domniei tale e fie beat fie, batut prea mult de soare. Oricum … e bâtă.

   Poti sa exagera din cand in cand dar, sa zici ca un manager de spital lunar peste 300 milioane de dolari/ ~ 250 milioane de euro n-o poti face decat daca esti dus bine cu … pluta.

   Probabil ca de fapt nici nu ai citit articolul ci, te-ai grabit cu un copy/ paste, fiindca altfel nu imi inchipui ca un om serios ne-ar recomanda acesta lectura aiurita (la care lipsa surselor e cea mai mica … scapare)

   Oricum, ma bucur sa iti inlatur o parte din defetismul de week end 😉

   • Amice,Profun, mai citeste o data si poate gasesti niste cuvinte cheie pe care le-ai ignorat
    – : lei vechi nu dolari sau euro
    – din şpăgile uzuale
    PS. Cine nu citeste si face aprecieri, sa zicem , cel putin neonorante?
    Te bucuri degeaba, ai ratat.

    • Revizuieste-ti statele de plata,ai scris ca „sumele sunt in moneda euro”.
     Luam primul exemplu, la intamplare :P:
     Director APIA-50.000 -salariu lunar 8.000 lei
     1 euro=4 lei
     8000 lei= 2000 euro
     12 luni x 2000 = 24.000 euro
     =================================

     Nu 50.000 euro.

     Mai departe nu merg.
     Revizuieste-ti statele de plata si apoi mai vorbim.
     De fapt despre ce vorbeam?!? 😆

     • La ex. tau, 50.000 de euro reprezinta tariful pentru ocuparea functiei nu contravaloarea salariului.
      Greu.

     • markwilliams

      De bagat strimbe si aflat in treaba..

     • Light,
      atunci fa un tabel ca lumea, din care sa se inteleaga ceva, ca eu te-am luat in serios.
      Nu alatura cifre cu semnificatie total diferita.
      Mai bine dadeai direct link-ul catre articol si nu mai faceai o ciorba din el.

    • Recunosc, am gresit … profun 😉 spunand ~250 milioane euro pe luna cand de fapt sunt, ma rog, ar fi dupa „cattani” … doar suma respectiva pe an. Iata si un calcul simplu (am folosit „/” pentru impartire si „*” pentru inmultire)

     1.000.000.000.000 lei vechi pe luna/ 10.000=
     100.000.000 lei noi / 4.42 curs euro=
     22.624.434 euro* 12 luni= 271.493.213 euro pe an

     Hai, eu am recunoscut greseala. Recunoaste si tu ca te-am mai … destins 😉

    • Mr. Light,

     Recunosc, am gresit … profun 😉 spunand ~250 milioane euro pe luna cand de fapt sunt, ma rog, ar fi dupa „cattani” … doar suma respectiva pe an. Iata si un calcul simplu (am folosit „/” pentru impartire si „*” pentru inmultire)

     1.000.000.000.000 lei vechi pe luna/ 10.000=
     100.000.000 lei noi / 4.42 curs euro=
     22.624.434 euro* 12 luni= 271.493.213 euro pe an

     Hai, eu am recunoscut greseala. Recunoaste si tu ca te-am mai … destins 😉

    • Servus, Light

     Nu-ti mai bate capul sa explici celor care nu citesc textul sau il interpreteaza in nota personala. in articol se specifica destul de clar ca tarifele sunt in euro si bugetele in lei vechi.
     Ideea de baza este ca pentru posturi (politizate) se cotizeaza din greu la partid si pe urma se incaseaza spagi grase, din care partidul (prin reprezentantii sai) isi ia partea lui.

     • Stai linistita, Mih.
      Nu ma deranjeaza sa explic, pentru ca ne adresam acelorasi ochi.

     • Aha, si chestia asta au inventat-o pesedistii ?

     • Nu Loda, comunistii.

     • Ei, lasa, admino, ca ti-a pus Mark mai jos destule texte de citit, citeste-le cu creionul in mana, si trece-le apoi prin filtrul gandirii.
      Daca poti.
      Daca nu, nu.

     • markwilliams

      22,02.
      Este ca tu nu poti??
      De aceea te impotrivesti la orice fel de texte afisate???Nu trec in analiza,nu trec in argumente pro sau contra..nu trec nicicum..pentru ca nu au cu cine..

    • Cum ne zicea noua un profesor, „nu memorati pe de rost, 😆 mai treceti si prin filtrul gandirii cate ceva” 😆
     Da’ pe vremea aia n-aveam tasta Ctrl, ce-i drept.

    • Distinse Light,

     Recunosc, am gresit … profun 😉 spunand ~250 milioane euro pe luna cand de fapt sunt, ma rog, ar fi dupa „cattani” … doar suma respectiva pe an. Iata si un calcul simplu (am folosit „/” pentru impartire si „*” pentru inmultire)

     1.000.000.000.000 lei vechi pe luna/ 10.000=
     100.000.000 lei noi / 4.42 curs euro=
     22.624.434 euro* 12 luni= 271.493.213 euro pe an

     Hai, eu am recunoscut greseala. Recunoaste si tu ca te-am mai … destins 😉

     *************

     Scuze admini, se pare ca … dintr-o eroare, imi sunt banate mesajele.
     Merci 😉

    • Distinse Light,

     Recunosc, am gresit … profun 😉 spunand ~250 milioane euro pe luna cand de fapt sunt, ma rog, ar fi dupa „cattani” … doar suma respectiva pe an. Iata si un calcul simplu (am folosit „/” pentru impartire si „*” pentru inmultire)

     1.000.000.000.000 lei vechi pe luna/ 10.000=
     100.000.000 lei noi / 4.42 curs euro=
     22.624.434 euro* 12 luni= 271.493.213 euro pe an

     Hai, eu am recunoscut greseala. Recunoaste si tu ca te-ai … inselat

   • Si unde se v ede salariul in EURO la postarea lui Light??Iar daca el exista expus in articolul lui COMISAR
    Nu se vede clar ca Light nu l-a afisat???
    A dat cifre absolut credibile ..pentru acele categorii desemnate…

 8. Off topik
  Expun integral,pentru ca sunt mul;ti care sar linkurile
  Mai bine sa le sara in ochi puterea cuvintului scris…

  Jos pălăria, motocicliști din fața Antenei 3! Voi sunteți adevăratul CNA
  11:21 AM, 30 AUGUST 2014 • DE LAURENTIU CIOCAZANU • 4

  Am rămas interzis la auzul știrii că mai mulți motocicliști care s-au considerați jigniți de Mircea Badea au avut curajul să vină chiar în fața Antenei 3 pentru a protesta! Sincer, v-ați fi așteptat? Eu, la fel de sincer, vă spun că nu. De ce?

  Păi într-o Românie aflată practic la cheremul Antenei 3, chiar și după expedierea lui Dan Voiculescu la zdup, ai nevoie de tone de răbdare și de optimism pentru a crede că e cineva capabil să-i bată obrazul unuia ca Badea, Gâdea sau alții de prin curtea Intact&ICA. Cum să crezi atunci că niște tineri stăpâni pe caii-putere și pe nervii lor vor avea tăria să se înființeze la poarta sediului confiscat de stat pentru a-i pune la punct pe maeștrii manipulării noastre cotidiene.

  Mai mult, arătați-mi un politician în țara asta, în afară de Traian Băsescu, dispus să-și distrugă imaginea pentru că nu acceptă să fie călcat în picioare de locotenenții media ai lui Dan Voiculescu! Dimpotrivă, de la Ponta în jos, inclusiv opoziția catifelaților Blaga&Iohannis, toată România politică execută salutul de frică ”SĂ TRĂIȚI” în fața celor de la Antena 3. Uitați-vă la emisiunile lor și veți vedea nu doar pesediști, ci și PNL-iști sau PDL-iști, în ciuda tuturor nenorocirilor petrecute pe ecranele acelei televiziuni. Există o listă lungă de complici transpartinici față de sabotarea statului de drept produsă în laboratoarele lui Dan Voiculescu. Repet, priviți la Antena 3 și veți vedea partidele care susțin acest sabotaj grație invitaților pe care îi trimit la talk-show-uri.

  Și mai mult: în logica asta a slugărniciei și fricii față de linșaj, nici măcar instituțiile statului – cu excepția notabilă a unor magistrați curajoși – nu și-au făcut datoria pentru care sunt plătite din banii prostimii. Așa se face că ditamai CNA, consiliu înființat prin lege tocmai pentru a preîntâmpina derapaje de tipul celor de la Antene, a stat cu mâinile în sân, fie la comandă politică, fie de teamă sau dintr-o complicitate cu posibile complicații penale deocamdată necunoscute. CNA a iertat de fiecare dată televiziunea lui Voiculescu pentru abuzuri care nu pot fi întâlnite în nicio țară din lumea civilizată. Eventual, echipa de slugi a Laurei Georgescu, cu puține excepții, a aruncat ici-colo o amenduță de ochii lumii, după care băieții cu linșajul și-au văzut bine-mersi de treabă.

  Dar nu doar CNA a închis ochii la nenorocirile media de la Intact. A făcut-o și Jandarmeria Română, care a intrat brusc în vacanță în ziua ”plimbării” ilegale organizate de Antena 3 în jurul Palatului Cotroceni. Chiar și Poliția a dat semne că se teme de Badea&comp., dovadă filtrul anti-motocicliști organizat în preajma Antenei 3 taman înainte ca băieții cu motoarele să ajungă la masa lui Mircea Badea pentru a-i bruia emisiunea, așa cum promiseseră. Ce căutau polițiștii acolo? Pe banii cui? Plătesc românii pază privată cu polițiști de la stat pentru masa lui Mircea Badea? Să fi uitat oare mai-marii Poliției Române de jignirile pe care le-a adus Badea întregului corp polițienesc în nenumăratele emisiuni ”În gura presei”, când i-a făcut burtoși, slinoși, gherțoi și mai nu știu eu cum? Ce părere au liderii sindicali ai polițiștilor care își fac veacul pe la Antena 3 sau pe la alte televiziuni de știri, ahtiați după imagine dar slabi și mielușei în fața atacurilor anteniste având ca ținte colegi de-ai lor?

  Și nu doar instituțiile statului au devenit periculos de slabe în fața unei simple televiziuni, dar și mari companii private, multinaționale celebre pentru finanțarea eticii prin publicitate în alte țări unde nu există Antena 3. În România însă, filialele acelorași multinaționale au continuat să bage bugete la ghiotura în burta grasă a trustului Intact, în ciuda atacurilor față de valorile lumii libere care au dat viață, culmea!, chiar acelor companii. Spre deosebire de alte țări din estul Europei, aici multinaționalele capitalismului fără scrupule s-au făcut de fiecare dată că plouă, sub umbrela ratingului, atunci când pe țeava televiziunilor voiculesciene ieșea ură de natură fascisto-bolșevică. Acoperite cu cinismului audienței, companiile de la care românii așteptau nu doar joburi, ci și civilizație, au băgat bani grei în reclamele ”fabricii” media antioccidentale păstorite de familia Voiculescu.

  Ei bine, am văzut acum două seri că dacă România politică, România adormită și România multinaționalelor nu sunt în stare să bată cu pumnul în masă, au fost în stare niște simpli cetățeni, întâmplător posesori de motociclete. Striviți de lipsa de reacție a CNA, a politicienilor-complici, a multinaționalelor ultracinice (nu degeaba românii se mobilizează pe net pentru sabotarea produselor lor), băieții și motoarele lor nărăvașe n-au mai rezistat în fața mașinii de împroșcat ură a lui Mircea Badea. S-au dus direct sub nasul lui, la masa lui, în ”gura” presei lui pentru a-i spune de la obraz: ”Băiete, așa nu mai merge!”. N-au folosit exact aceste cuvinte, dar ăsta a fost mesajul.

  În seara aceea, ei au fost statul. Luptând practic împotriva forțelor malefice ale rețelelor pesedisto-voiculisto-mediatice. Motocicliștii au ținut loc și de CNA, și de Jandarmerie, și de Poliție, și de politicieni curați, și de multinaționale. Ei, stăpânii liberi la minte ai cailor-putere au învățat din lecția cu Roșia Montană a tinerilor pasionați de verde, dar mai puțin pasionați de justiție, de onoare, de politică. Au călcat ambreiajul, au strâns accelerația și au mers mai departe decât hipsterii. Și au făcut-o decent, ba chiar cu umor, semn că există încă arme împotriva statului confiscat de mafia politico-mediatică dincolo de ratingul lor, de sumele colosale pe care le vehiculează sau de procentele de prostime scoase la vot de ei în zilele alegerilor.

  Urmăriți filmulețul cu tânărul care îi răspunde calm, de la obraz, reporteriție trimise de capii Antenei 3 pentru a-i intimida pe motocicliști. Ascultați-l atent, savurați-i spiritul libertăți neîngrădite în tipare comunistoide fabricate de oamenii lui Gâdea. ”M-a trimis Băsescu aici să protestez. Mi-a dat un milion. Îl iubesc pe Băsescu”. Vorbe ironice, pline de conținut pentru cei capabili să traducă mesajul, spuse în fața celor care împroașcă România cu ură și cu violență, în ciuda Codului Penal, a regulilor CNA și a bunului-simț. El, acel motociclist, a strâns în vorbele sale, în caii săi de putere civică și în demarajul către sediul confiscat de Ponta al Antenei 3 toate slăbiciunile României în genunchi. A vorbit în numele milioanelor de posesori de telecomandă care se lăfăie pe canapea în fața televizoarelor și înghit cu gura mare tot ce le îndeasă în creieri așii dezinformării și ai propagandei.

  ”Mitingul” motocicliștilor din fața lui Mircea Badea este un mare act de civism. Este revolta celor care nu se mai lasă călcați în picioare de celebritatea semenilor care nu cunosc cuvântul respect. Revolta celor care s-au săturat să le facă dreptate instituții precum CNA sau Jandarmerie, paralizate de slăbiciuni sau de interese politice, incapabile să-și facă treaba pentru care românii le plătesc. Jos, pălăria motocicliști ai României curajoase! Voi ați arătat că se poate când totul în jurul vostru părea încălecat de ”sistem”. Ne-ați adus aminte de 21 decembrie 1989, ați făcut legătura în timp cu cei care au fost atunci ca voi. O mână de oameni printre care am avut șansa să mă număr au rămas în stradă, în fața tancurilor ceaușiste. Eu am văzut zeci, alții spun că au fost sute. Erau, oricum, foarte, foarte puțini.

  Restul, milioane și milioane erau în case. Unii așteptau de după draperie să vadă dacă îi omoară Ceaușescu pe toți, alții pregăteau sarmalele de Crăciun. Cine credea că niște nebuni disperați după libertate vor rezista la Intercontinental când o țară-ntreagă zăcea nepăsătoare între zidurile umilinței? Și, totuși, au crezut. EI au schimbat România! Curajul lor, sacrificiul, morții căzuți în fața USLA-șilor dictaturii i-au permis azi lui Mircea Badea să-și depună excrementele pe mormintele lor. Vă mulțumesc, dragi motocicliști! O pot face pentru multe motive, dar mă limitez la camarazii mei de la Intercontinental, care nu mai sunt astăzi printre noi să se bucure de privilegiul de a fi înjurați la Antena 3. În numele lor vreau să vă mulțumesc azi. Gestul vostru de a nu vă lăsa călcați în picioare de o televiziune care a supus instituții, politicieni de toate culorile și chiar companii multinaționale este o mică recunoștință pentru sufletele pierite la Revoluție, în numele libertății. O libertate pe care Mircea Badea și Antena 3 au deturnat-o de la scopul pentru care și-au dat duhul, în 21 decembrie 1989, la Intercontinental, niște tineri care se visau călare pe motociclete anticomuniste și antisecuristice…

  Laurențiu Ciocăzanu

 9. Sumele sunt multe şi mici, nu reprezintă un ajutor real
  Pentru a înţelege despre ce protecţie socială şi despre ce sume vorbim în România, iată câteva exemple:
  Alocația pentru copil – 42 de lei (10 euro)
  Alocație de susținere pentru familia monoparentală cu venit de până la 370 de lei/membru– 45-200 de lei (50 de euro)
  Alocația pentru susținerea familiilor cu venit redus, până la 370 de lei/membru – 25-120 de lei (5-30 de euro)
  Asistent personal pentru persoană cu handicap grad 1 – 525 de lei (120 de euro)
  Indemnizație lunară grad de handicap 1 +buget complementar – 91+202 lei (70 euro)
  Indemnizație grad 2 handicap+buget complementar – 68+166 lei (55 de euro)
  Gradul 3 de handicap – 33,5 lei (7,9 euro)
  Venit minim garantat (VMG) – 125 de lei/persoană (29 de euro)
  Ajutoarele de căldură – subvenționarea prețului gigacaloriei/mc de gaze/mc de lemne în funcție de venitul pe membru de familie
  Cornul și laptele – prețul diferă de la un județ la altul
  Bursele sociale ale elevilor săraci – 130 de lei lunar (30 de euro)
  Cantina socială (pentru beneficiarii de VMG) – 3 mese pe săptămână în care primesc mâncare pentru toată săptămâna.
  Şi iată câteva exemple şi la nivelul Uniunii Europene, în privinţa alocaţiei de stat pentru copii:
  Irlanda – 150 de euro/lună până la 16 ani (până la 19 dacă studiază)
  Marea Britanie – 80 de lire/lună până la 16 ani (până la 19 dacă studiază)
  Finlanda – 100,4 euro/lună
  Germania – 154 de euro/lună
  Cehia – 19,19 euro/lună până la 6 ani, 23 de euro până la 15 ani și 26,87 de euro până la 26 de ani
  Polonia – 12 euro/lună până la 5 ani, 16 euro/lună până la 18 ani și 17 euro/lună până la 24 de ani
  Danemarca – 151 de euro/lună până la 3 ani, 136 de euro/lună între 3 și 7 ani și 107 euro/lună până la 18 ani
  Spania – 24,25 de euro/lună până la 18 ani
  Bulgaria – 51 de euro/lună până la 1 an și 9,20 de euro/lunar
  Ungaria – 47 de euro/lună
  România – 50 de euro /lună până la 2 ani și 10 euro/lună de la 2 până la 18 ani
  Programul social nu are viziune, coerenţă, nu se urmăresc efecte
  Chiar dacă în ultimul an au fost aruncate tot felul de cifre în spațiul public, privind prestațiile sociale sau numărul de beneficiari, nu e sigur că știe cineva cifra exactă a cheltuielilor.
  Din această cauză se poate întâmpla ca unele familii să beneficieze de prestații suprapuse, deși legile interzic astfel de situații. De exemplu cine primește indemnizație de handicap sau de însoțitor, sau ajutor pentru familia monoparentală, nu poate să primească în același timp și venit minim garantat integral. Rolul anchetelor sociale este acela de a stabili care este situația reală a unei familii, care sunt sursele de venit și prin adunarea acestora și împărțirea pe numărul membrilor să rezulte o sumă suficient de mică încât familia să se califice ca să primească ajutor de la stat.

 10. Cum e sistemul de protecţie socială la alţii
  Sistemul italian
  Acoperă mai multe zone de protecție socială, inclusiv ajutorul de șomaj, asigurarea medicală, chiria subvenționată sau bursele școlare. În Italia educația e responsabilitatea statului (cu excepția școlilor vocaționale), inclusiv patru ani de studii universitare gratuite.
  Sistemul medical e gratuit, dar mai există și taxe pentru anumite servicii. Guvernul oferă locuințe cu chirie redusă pentru categoriile de muncitori cu venituri reduse. Ajutorul de șomaj reprezintă 30% din salariu, pe o perioadă de 180 de zile.
  Funcționarii publici sunt mai bine plătiți decât lucrătorii din mediul privat. Mamele beneficiază de concediu de maternitate două luni înainte de naștere și trei luni după, cu 80% din salariu. La cerere concediul maternal se poate prelungi cu încă șase luni.
  Mulți dintre săracii Italiei nu se încadrează în acest sistem național, și rămân la mâna autorităților locale, care furnizează asistență socială familiilor în nevoie, bătrânilor, invalizilor. Sistemul italian se bazează, însă pe mulți voluntari.

 11. Sistemul britanic
  Cuprinde cinci forme de ajutor: bani, asigurare de sănătate, chirie subvenționată, educație gratuită și servicii sociale personale. Cea mai mare este forma de ajutor bănesc, care consumă 10% din Produsul Intern Brut al țării. Sănătatea este gratuită pentru toată lumea, cu mici excepții de servicii medicale taxate. Toți copiii între 5 și 16 ani au dreptul la educație gratuită. Guernul are programe de combatere a șomajului și de creare de locuri de muncă pentru tineri.
  Sistemul grecesc
  E un sistem relativ nou, stabilit din 1980. Sindicatele și organizațiile profesionale se ocupă de organizarea „securității sociale”, astfel că oamenii care nu au o calificare sau care nu au contribuit la sistem nu primesc niciun ajutor de la stat. Educația e gratuită și obligatorie de la 6 la 15 ani, iar guvernul a creat școli vocaționale și tehnice pentru a ajuta la profesionalizarea forței de muncă.

  • Markus,
   esti platit la numarul de litere?
   Altfel, puteai sa pui un link, nu sa te labartzezi in halul asta pe un spatiu privat.

 12. Ce problema ai??Este spatiul tau??
  Nu citi..nu te obliga nimeni…

  • Nu puteai sintetiza in 20 de randuri ceea ce ai inteles din textele astea?
   Nu poti scrie cu cuvintele tale ceva?
   Chiar si @john poate, el nu vine cu copy-paste ca tine.
   Chiar daca din doua vorbe, trei sunt prostii, macar sunt scrise de el, nu luate de la altii.

   • multan fain, danke, mersi
    draguta ca de obicei.

    • 😆
     erai doar in context, no offence.

     • markwilliams

      Ba da,uite ca zic:
      Multam fain,danke,mersi
      draguta ca deobicei

      si mai adaug
      cu aichiul cel mai cel…

     • Iar te oftici, Markus?
      ce sa-i faci, aici, la Copac, nu s-au pus in vanzare actiuni, ca sa-ti poti cumpara inghetzata pe batz, ca la Nasol tv.
      Aici esti, sau nu esti.
      Asta-i.

     • markwilliams

      De fapt,ofticata esti tu..dupa comentariile ce le afisezi..
      EU SUNT,draga..
      EU SUNT SI VOI MEREU…oriunde imi doresc sa fiu!
      Nu ma impiedic in gunoaie..

   • Informatiile nu sunt niciodata suficiente.Sursele sunt multe si apelul catre informatie poate scoate deseori adevarul la suprafata…
    Pe cine deranjeaza informatia??
    Pe toti cei care nu sunt in stare sa sustina opinia pro sau contra pe o tema data..
    Ii enerveaza textul informatiei,lung sau scurt..pentru ca nu ii intereseaza
    nici sa cunoasca ,nici sa comenteze..
    Explicatia este usor de dedus:
    Aflatul in treaba..datul in barci..persiflarea subiectelor serioase carora mintea lor ingusta nu le face fata..

    Ca atare se pedaleaza pe sugrumarea oricaror surse si prin mentinerea unei discutii in limite de sueta::Ce mai faci>>Bine mersi..am fost la Capsa si am baut un Campari …etc

  • Tocmai pentru ca nu e spatiul doar al meu si al tau,
   suntem chiar mai multi decat iti inchipui pe aici,
   asta te obliga sa nu-l invadezi cu slogane si texte de propaganda kilometrice, fara a-ti exprima o parere personala cu privire la continutul lor.

  • Markus,
   tu ai scris asta?
   „Sistemul grecesc
   E un sistem relativ nou, stabilit din 1980.”

   relativ nou inseamna de acum 34 de ani?

 13. …ce plagiator degenerat…
  ponta e mic copil…
  cat tre sa ai aichiu ca sa crezi ca cineva, in afara de nicht, sta sa citeasca biblia asta???
  nicht se face ca citeste, ca el nu stie de fapt sa citeste…

  • Tata-mare le citeste.
   Le trimite la partid, sa i le deconteze.

   • ha ha ha…
    nu cred ca bunicul tau poate face asa ceva.
    a fost o gluma, nu?
    dar sa nu mai faci, ca cine stie ce tampenii mai pune asta aici si ne omoara cu zile…
    si apoi, cine draq mai voteaza cu pmpul?

    • De Markus ziceam ca le deconteaza.
     Tata-mare nu cred ca are internet acolo unde e plecat, ca nu ne-a trimis nici un mail.

     • markwilliams

      Uite ca imi place!
      In sfirsit ai cuplat cu pionul John!
      Si il acompaniezi exact dupa grila Gurului!

    • trezeste-te,
     frunza de artar: in toamna nu sint alegeri parlamentare, asa ca e sigur ca nimeni nu va vota cu PMP-ul. Iarasi ai avut dreptate 😛
     Cei care vor vota cu MM nu voteaza neaparat cu PDL-ul.
     Iti risipesti singurul neuron pentru niste perle false 😉

  • Gioane
   Vad ca ai intrat serios pe felie..
   Ataci fara probleme …in casa altuia…
   Bey
   Nu citi
   Si daca nu iti place ,cine te obliga sa stai aici??
   Ai inceput sa faci si reguli???

   • Si tu ai intrat pe felia asta mai de demult,
    tot de la Nasoltv venind.
    V-ati porcait acolo dupa ce v-ati cumparat actiuni si cand v-a lasat Moralu de izbeliste ati apucat-o care incotro.
    Tu ai crezut ca aici o sa-ti mearga cu propaganda.
    Iata ca nu-ti merge.

    • Fata draga
     Ai ceva de impartit cu mine??
     Cu actiunile mele de la Nasul?
     Cu opiniile mele?
     Cu viata mea??
     Nu te poti opri??
     „IATA CA NU ITI MERGE”

     Adica??
     Te-ai trezit TU ca sa ce?
     Bey,instructore

     Tine-ti valetii aproape..nu ma intereseaza
     Nu ma ameninta pe mine ..ca nu te recomanda nimic si nimeni.
     Inca odata ,te intreb:
     Iti datorez ceva? Ma cunosti de undeva?
     Nu faci altceva pe aici decit intriga si arogari de drept pe care nu le ai,nu ti le-a dat nimeni..
     IATA NU ITI MERGE??Ca vrei tu?? hahahahahahah
     Iti dau o veste neplacuta:Mi-a mers mereu bine si asa va fi si de acum inainte!

     • Parc-ai fi Naomi, aia/ala de se voia la eurovizion, in limbaj si atitudine.

      Cand s-a prins ca era mai bine cu barba, era deja wurst, pardon, spät.
      Eu cred ca si tie o sa-ti vina randul.
      Dupa cum ii cunosc eu pe adminii de la Copac bag mana-n foc ca nu vor pune in vanzare actiuni ca sa-ti recuperezi paguba de la NASOLtv.
      Iar ca sa-ti recuperezi onoarea, nu mai ai cum.
      Aici nu te mai pot ajuta nici macar adminii de la Copac.
      Ea e pierduta si aus, fertig.

 14. maine mai e deschis p-aici?
  ca acu mi-e somn…

 15. Hello,

  S-a instituit cumva cenzura pentru comentariile decente!?

  Daca da, de ce nu actualizati in „about”. Asa mi s-ar parea mai normal pentru niste persoane de dreapta, lipsite de … complexe 😉

 16. Mister Light,

  Recunosc, am gresit … profun 😉 spunand ~250 milioane euro pe luna cand de fapt sunt, ma rog, ar fi dupa „cattani” … doar suma respectiva pe an. Iata si un calcul simplu (am folosit „/” pentru impartire si „*” pentru inmultire)

  1.000.000.000.000 lei vechi pe luna/ 10.000=
  100.000.000 lei noi / 4.42 curs euro=
  22.624.434 euro* 12 luni= 271.493.213 euro pe an

  Hai, eu am recunoscut greseala. Recunoaste si tu ca te-am mai … destins 😉

  *************

 17. marcule
  am zis eu sa nu mai scri?
  scrie, dar nu mai scrie prostii…

 18. Sara bună ,copaceni !!!

  Wow …a reînviat Nasu’ tv la Copac .. 😀

  Nu lipsesc timan-anton, chinezu- pro/fund si inconfundabilu’ cu Recasu’ ,valetul John ..

  Bine v-am găsit ,pesedistilor varanisti …din decor lipsesc fluturii,ca Stela e deja p-aci. 😆 😆 😆

  Bey ….pe mama Leone ,unde o lăsarăți ???….are vacanță??

 19. 🙂 zambiti, va rog
  buna seara, prieteni … sambata seara, spre duminica
  socotelile, ca socotelile, Laura, dar sfanta duminica de mai devreme ma facu sa zambilicesc … pre sub mustata

 20. Night
  Exact ce am scris mai sus

  Inca un gindac…mama mia ce invazie..
  Si nu da nimeni cu flitul

 21. Brr,
  traiesc un deja vu
  Mizeria de la Nasul ..
  Fara numar..fara numar…

  • Am sa „leg” comentariile de aseara aici (prin disparitia unora, locul in care apar cele de azi este aiurea)
   ============================
   ============================

   markwilliams | august 31, 2014 la 01:18 | Răspunde | Editare
   Cris,
   Luai cu neplacere act de identitate:
   Prefacutule mic…
   Inca unul …
   tiptil tiptil

   nightmare | august 31, 2014 la 01:18 | Răspunde | Editare
   Bey …ce-ți veni ?? …. 😀

   nightmare | august 31, 2014 la 01:23 | Răspunde | Editare
   No așe …taci ,că-i bine …parcă am mai trăit asta cindva …e un deja vu … 😀

   Cris | august 31, 2014 la 01:27 | Răspunde | Editare
   … tu spuneai, Laura … despre ce spuneam si eu … acea schema, cu un el, o ea, si inca un el …
   … doar cu o mica mentiune, sa nu fim gresit intelesi. TB nu a fost unul dintre cei doi … 🙂 din contra … din pacate

   Cris | august 31, 2014 la 01:36 | Răspunde | Editare
   da
   somn usor 🙂

   Laura | august 31, 2014 la 01:32 | Răspunde | Editare
   Stii ce, putem vorbi si-n alte parti. Hai, ca n-o fi foc daca se pierd 2 vizualizari si 5 comentarii din an in paste, fara atacuri si jigniri.

   Noapte buna! 🙂

   nightmare | august 31, 2014 la 01:41 | Răspunde | Editare
   Care Cris esti ???…cel de la Nașu ‘ sau cel de pe Ziare .com???

 22. Vezi ca e unul chiar deasupra comentului asta.
  Daca tot stergi, macar sterge tot.

  • Vezi ca e unul chiar deasupra comentului asta.
   Daca tot stergi, macar sterge tot.

   Ok.
   Mi l-am sters.
   Multumita ?

   • Ei, scuze, nu la comentariul tau ma referisem, ci la cel de deasupra lui.

    • POSTÄRIE AU LUAT-O RAZNA

    • E ok.

     Nu ma asteptam sa fi multumita !

     • 😳

     • V-am zis-o de mai multe ori. ca template-ul este invechit, si trebuie reinstalat. De aceea ciclic, cand sunt multe postari , o ia aiurea. M-am oferit atunci si sa va ajut, dar v-ati speriat ca va fur nustiu ce . Apoi a venit si chestia aia misto cu sediul meu la BNR pe Doamnei.
      Faceti ceva, ca e pacat.

     • Theo:
      NOI CEI DE AICI,
      suntem siguri, opozitzia vrea sä iasä Ponta-mitomanul presedinte,
      asta nu este opozitzie, sunt aranjamente

      Eu cred ca ceeace se doreste este sa nu obtina Monica Macovei un scor relevant ca sa devina liderul de facto al opozitiei dupa Era PostBasescu. De aceea cred ca nu conteaza pt ei daca va castiga Ponta prezidentiala. Parerea mea .
      De aceea imediat dupa ce MMacovei a anuntat cadidatura,. au facut rocada Diaco cu Udrea, Candidatura inca unei femei sa aduca in derizoriu candidatura Monicai. Acum Pavelescu si marele PNTCD o sprijina pe Udrea … sa devina Presedintele Romaniei, 🙂
      Poate gresesc dar asa vad eu lucrurile

     • vorbesti prostii ca deobicei,

     • Vorbesc eu prostii de multa vreme, dar s-au cam adeverit prostiile mele. De aia am curaj sa continui 🙂

     • cind spui ca prostiile tale s-au adeverit sigur te referi la scorul obtinut cu Forta.

     • Pentru @ tds

     • Cine naiba a mai sprijinit Forta civica din 2012 ? Arhivele blogurilor sunt marturie. Da le-am dat sfaturi, in 2012 cand erau singura solutie, (marele partid udresc de 6% nu aparuse ) care au enervat pe Politeeni, 🙂 Rezultatul se vede !

     • Iohannis este ce meritam dupa carambolul facut de Traian Basescu cu PDL- PMP care a dus la un 6% la care TB nu a mai contat in negocieri. Chiar si atitudinea de acum cu Udrea in fata face ca Ponta sa fie avantajat. De fapt oricine ar candida in locul lui Ponta, de la PSD , chiar si portarul, ar lua din start 40%.
      Ne asteapta vremuri grele. Am irosit totul : Si NR si FC si PMP si am ajuns de rasul curcilor.

     • De la tine, cam… pesedist e cel putin… jaga-jaga sa auzi atata grija pentru copac…
      Atmosfera relaxata de aici a fost distrusa. Cu buna stiinta… Noroc cu cativa care din loialitate inca tin sus steagul…
      Copacul poate supravietui in ciuda viermilor carora le va exploda toata truda in fata doar devenind un blog militant, de nisa, sprijinitor mai deschis al presedintelui, partidului sau si al politicii acestora. Caldiceii au plecat, dar loialii si trollii si eunucii au ramas. E decizia administratorilor…

     • Ma adresam trombonului saxofon.

     • @eunucule cum stai cu femeile ? Vrei sa vorbim intre noi ca impotentii ? 🙂 🙂 Fereasca dumnezeu sa explodeze viermii in fata, iar blogul militant sa se nisheze si mai tare. 🙂

 23. Eu, din ce am citit de dupa-amiaza incoace, ca rahaturi zic,
  nu am constatat sa fi sters tu ceva.
  Sunt toate la locul lor.
  Probabil ai dat delete in spam.

 24. Un proces…Mda 🙄 …Etape si etape…Lume (si) lume…VDM 🙄

  ======================

  ‘Neata!

  Despre vvponta si cele mai recente declaratii [ =minciuni? / necunoasterea legilor? / rea credinta? Nu stiu, dar sigur este un obicei urat, prost si daunator, dovedit de ne-nu-ma-ra-te ori (ceea ce si face diferenta cu barfa, zvonul, calomnia nedovedite utilizate cu „entuziasm” de sustinatori si…”atei politici” impotriva adversarilor sai – presedintele, evident, fiind primul pe lista]

  vvponta: Imediat ce va fi anunţată decizia domnului Juncker, eu voi proceda conform legii româneşti, şi anume persoana care va fi desemnată pentru un anumit portofoliu va trece prin procedurile naţionale, care înseamnă audierea în cadrul Parlamentului naţional

  vvponta ori nu cunoaste legea, ori o incalca si minte (la fel de grav)

  Legealegea 373 din 18 decembrie 2013, privind coopererea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene. La capitolul IX, articolul 19, se spun următoarele: “Parlamentul României va fi informat de către Guvern în legătură cu nominalizarea persoanelor în vederea ocupării unor funcţii în cadrul instituţiilor Uniunii Europene. Si mai spune artic. 19: comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene”.Cuvântul cheie al acestui paragraf este ,,persoana nominalizată”, adică persoana propusă de Guvern pentru funcţia de comisar european [si nu cea „desemnata” la niv. PE]

  http://adevarul.ro/news/politica/cineva-comisar-european-spune-legea-bate-cap-cap-spune-ponta-1_540205720d133766a8b74509/index.html

  • Buna dimineata, ramurele

   PS. Se pare ca ai avut dreptate, Mih 🙂

   • Light, servus!

    Faine imagini! 🙂

    Doar cine nu vrea, nu vede. Si din ce motive nu vrea, stim!

    Un coment la imaginile pe care le-ai adus si la Copac:
    Numai prostiii din romania nu realiazeaza ce presedinte avem..in scurt timp o sa-l planga…l-au injurat, julit, condamnat pentru greselile altora…dar o sa-i duca dorul…foarte curand…NU STIU DACA O SA MAI AVEM CURAND UN PRESEDINTE CA BASESCU…PUN SI EU O INTREBARE RETORICA…ponta viorel victor, SE POATE COMPARA CU BASESCU…nu-i ajunge nici la talpa pantofului

    Din pacate, prostia si reaua credinta sunt impletite strans cu o ura abjecta, bolnava, cred eu, cam fara leac pentru multi…

    • Mih, distinctia o va face credibilitatea, cand te manifesti abject, bolnav-obsesiv sau chiar blond 🙂 risti sa fi luat ca atare.
     PS. Ar fi tare de tot ca TB sa obtina nominalizarea lui Ciolos, asa „dificila” cum pare.

     • Intre Ciolos si Cretu mi se pare evident ca primul are competenta pe domeniul sau de expertiza, in timp ce CC nu prea are…domeniu de expertiza pt o asemenea functie. Nu unul care sa intereseze…

      Iar chestia cu un anume procent de femei…e o prostie impusa de stangei, tipic…stangista. N-ar fi trebuit acceptata.

     • Propunerea Cretu era data pe surse, aseara, tot pe surse a aparut Rovana Plumb, pentru mediu. Dar mediul, impreuna cu portofoliul energiei, sunt momentan blocate. VDM

 25. Buna dimineata!
  Din ciclul „Mutul tace, dar le face”, nominalizat la categoria „daca taceai, candidat ramaneai” ni-l prezinta astazi Dan Andronic pe Klaus Grivco Johahanis :
  http://www.evz.ro/exclusiv-se-spulbera-inca-o-piesa-din-constructia-iohannis-martor-ocular-in-2009-eu-l-am-primit-pe-klaus-iohannis-la-grivco-si-l-am-condus-la-dan-voiculescu.html

 26. buna dimineata 🙂 @Viq cred ca a sosit vremea sa facem curatenie la copac… copacul nostru nu este latrina3 iar @Viq nu este felix banditul securist…asa ca trebuie sa dam cu deratizarea radicala ca sa ne putem lua Copacul inapoi…cum la fel va trebui sa eradicam GIOP-istii ca sa ne putem lua Tara inapoi…prin zero toleranta la politicieni corupti si postacii lor prin atitudine ferma de respingere la vot…gandacii giopisti vor sa puna stapinire pe COPAC alungand copacenii asa cum GIOP a pus stapinire pe Tara alungind in exil partea mai sanatoasa si valoroasa a natiunii…cred ca Copacul este conceput ca un loc de intalnire pentru oameni decenti si patrioti…politrucii corupti impreuna cu minoritatea care profita de pe urma coruptilor au distrus aceasta tara si nu exista argumente decente care pot sustine GIOP ca fiind benefic pentru Ro…sa curatam copacul de ,,ARGUMENTISTI,, care nu sunt de fapt decat PROPAGANDISTI pro PSD-GIOP…invadatori toxici la Copac…

  • ‘Neata Emily !

   Cand tocam vorbe de-o ciorba,
   Un fost sef avea o vorba :

   CINE facem ?? 😉

   • @Viq 🙂 cum cine facem > noi copacenii in frunte cu copacenii admini :lol:…serios vorbind este inacceptabil sa toleram pe blogul nostru indivizi care polueaza orice tema cu comentarii off topic pline de invective si jigniri la copaceni in general si la persoana in particular…nu este permis sa vii in casa omului beat si pus pe scandal si cand vezi ca nu razbesti cu gazdele faci pishu pe covorul din sufragerie sau vomiti in bucatarie…asemenea indivizi merita luati de turul pantalonilor si zvirliti afara fara multa vorba si fara apel la 112 :mrgreen: urmeaza o campanie electorala care se anunta dura si nu tocmai curata….nu avem nevoie de detractori care sa ne faca bosorogi…nevorbiti…basisti..sarantoci…diasporezi fara drept de vot si opinie…tampiti care nu avem majofitate de dreapta si in general suntem buni de …gazat ca sa nu deranjam linistea psd-ista a jafului national…ei se stiu si noi ii stim si daca chiar trebuie nominalizati eu nu ma tem de ei si pot face o lista…la care merita dat cu flit…verde-n fata …

    • Emily,

     Eu doar am sadit copacul. Adevarat, l-am si grijit de-o buna bucata de vreme sa creasca un pic.
     Dar nu l-am considerat niciodata „al meu”.
     E „al nostru”, al celor ce-si asuma o bruma de responsabilitate cand simt ca nu mai pot ramane indiferenti.
     Esti in momentul cu pricina.
     Verifica mailul 😉

     Si actioneaza cat de bine, corect, principial, corect….. poti.

     • markwilliams

      Membru fondator,Viq.
      Cu proiect si principii.CU reguli precise.
      Am respect pentru asta.
      Emily are dreptate.Daca tii la Copac ,nimeni nu poate reglementa parcursul decit moderatorul.
      Asa cum ai facut si cu mine odata.Si cu altii.
      NU LASA sa iti fie mincat Copacul de tot soiul de insecte,paraziti si rozatoare..
      Mentine Linia ce ti-ai propus-o …depinde de tine si de adminii tai…
      ALTFEL
      O sa fim abatuti de la teme,de la opinii ,de la subiectul zilei..
      Nu ma tem sa spun ca acest Copac este pro Basescu ..din cap pina in picioare…Vezi scorbura ce adaposteste..
      Si,te rog…nu lasa sa patrunda tonomatele,mardeiasii si fariseii care sa compromita acest Proiect..se pare UNICAT …
      Odata cu ei apare insulta,invectiva,atacul la persoana ,manipularea si dezinformarea…toate cu tinta TRAIAN BASESCU. dar si compromiterea celor care comenteaza ca si sustinatori….
      Rogu-te,Viq
      Ia-ma in serios

      ____________________________
      Te iau foarte in serios ! 🙄

      Dar e obositor sa repet la infinit aceeasi poveste.
      Pot sa pornesc lucrurile. Pot sa le continui si la nevoie pot sa le si finalizez.
      Ceea ce nu pot este sa fac in locul altora este ceea ce EI trebuie sa faca.
      Pot sa arat, pot sa sprijin, pot sa fac eu pentru o perioada ceea ce cred ca e bine de facut.
      … si tot nu pot si nu vreau sa fac ceea ce altii trebuie sa faca !
      Nu e nici corect nici constructiv.

      Romania va fi mai buna, pe multe planuri, decat este cand romanii vor fi mai buni, pe multe planuri, decat sunt. Daca pomul reuseste sa faca asta fie si cu un singur om, si-a indeplinit deja minima sarcina existentiala.

      Eu sunt mult mai putin atins de prabusirea morala, economica, sociala, a turmei romane. Am blogurile mele lasate de izbeliste. Am preocuparile mele, cu totul altele decat pelteaua politica. Ceea ce fac de cativa ani aici m-a acrit mai degraba. M-a inasprit si mi-a „sinucis” placerea de a glumi destins si fara patima. Mi-a acoperit sufletul cu o spoiala de mazga mizera a urateniei umane. Nu mai sunt cel de acum 5 ani. Nu mai vad pe toti cei din jur cum ii vedeam acum 5 ani.
      Nu eu sunt copacul. Nu trebuie sa fiu eu.
      Voi trebuie sa fiti.
      Cei maturi, responsabili, onesti, morali, rezistenti si inca verticali in principii in ciuda valurilor de gunoi ale mareei ce parca nu se mai termina.

      Pana acum sunt 13 bucatari cu patalama la aragazul pomului.
      Unii nu au activat mai deloc, altii au fost foarte activi o vreme si apoi au abandonat, cativa rezista inca.
      Lista ramane deschisa permanent pentru cei pe care personal (inca imi asum sarcina de a selecta asta) ii consider de incredere, cel putin pana la proba contrara 😀

 27. sal`tare tutulor.
  O mica patanie si apoi traducerea:
  Prin forta unor imprejurari am fost martor la o discutie.
  – As vrea, domnule, o copie a unei hotariri nr zxy din 1985 (am retinut anul doar) care a ramas definitiva, zice petentul.
  Deschide domnul niste registre mari, cauta si cauta.
  – Nu, nu gasesc nimic, zice domnul, trebuie ca s-a dat la Timisoara, mergeti acolo si cereti (nu am mai auzit ce ii spunea, si chiar i-a scris ceva pe un biletel).
  – Ce sa caut la Timisoara cind eu stiu ca aici am divortat? se manifesta rastit petentul.
  Din spate, putin ascunsa de un monitor, sare Femeia cu Tigaia:
  – Da, ca asa sint toti, nu ne cred deloc, ei sint mai destepti..
  Petentul e pornit:
  – Doamna, nu sinteti platita sa va certati cu mine, mai ales ca vorbesc cu domnul.
  Tigaia inca mai scoate sfiriituri, iar petentul scoate niste hirtii:
  – Uitati aici, e Cartea Funciara extinsa, unde scrie foarte clar ca in urma hotaririi de care va spuneam, ramasa definitiva si executorie (cred ca este irevocabilul de azi, nu ma pricep la termenii juridici), a fost intocmit acest act de proprietate. Cum sa nu existe originalul sa-mi eliberati o copie?
  Nu mai stiu cum s-a terminat. Eu imi terminasem treaba.
  Traducerea:
  ne trebuie poze, inregistrari audio-video, zeci de martori ca sa stim daca Ciolhannis a fost au ba la Grivco. Femeia cu Tigaia este activa, peste tot.
  Si nu credem vorbele dusmanului 😛

  • Asa e , ca sa se spuna ca sunt impotient, masturbator, psd-ist, incontinent urinar, flilolegionar, nu a trebuit nici o dovada,
   A fost suficient sa se imagineze asta.
   Principiul lui profesorica-pensionarica agresivutz si oprotunutz: tradus in italiana : Si non e vero e ben trovatto

   • linisteste-te tinere.
    Nu vei gasi nici unde afirmatii din partea mea pentru obsesiile tale: „ca sa se spuna ca sunt impotient, masturbator, psd-ist, incontinent urinar, flilolegionar” Atit de mult le repeti incit ma tem sa nu crezi in ele 😛
    Ti s-a fisurat soclul si crezi ca liantul e autovictimizarea.
    Intelegeam daca @ Loda avea „dubiile” exprimate de tine, dar cind tu vii cu ele in virf de băţ, atit mi-a venit in memorie: scena descrisa anterior.

   • ma e vero e ben trovato….ma e vero e ben trovato prin toate comentariile tale otravite aici la copac.la politeia si in general pe unde mai trollezi tu…care denota calitatea ta de postac insidios si toxic prin radicalismul tau rosu…nu esti capabil sa iti asumi macar adevarata aprtenenta ca sa nu zic opinii…ca mercenarii nu au opinii ei executa un ordin al celui care plateste…solda..

 28. „Zece paraşutişti ruşi capturaţi în Ucraina în urmă cu o săptămână s-au întors duminică în ţara lor, în schimbul eliberării unor prizonieri ucraineni din Rusia, relatează presa rusă, citată de AFP.”

  Ce nu ne spune AFP? ca parasutistii rusi au fost rapiti de pe teritoriul rusesc de catre armata Ucrainei, iar prizonierii ucraineni faceau parte din trupele de invazie care au patruns in Rusia 😛

 29. PONTA, s-a dus in china, ” democratzia” chinezä este tot ce vä
  lipseste. omul duce firul rosu mai departe. vai de viata romanilor:

 30. Am gasit si replica lui Johahannis la afirmatia lui Seres.
  http://www.evz.ro/klaus-iohannis-despre-acuzatiile-lui-seres-privind-vizita-la-grivco-minciuni.html

  “Îl rog pe domnul Victor Ponta să nu îşi irosească timpul încercând să găsească tot felul de persoane compromise care să mintă în numele lui. Îi reamintesc premierului că are de guvernat o ţară pe care a adus-o în recesiune economică tocmai pentru că şi-a ocupat timpul doar cu intrigi, în loc să fie preocupat de rezolvarea problemelor cu care se confruntă România”.

 31. NOI CEI DE AICI,

  suntem siguri, opozitzia vrea sä iasä Ponta-mitomanul presedinte,
  asta nu este opozitzie, sunt aranjamente.

 32. Mai @emily si @victor-profu-pensionar Voi nu aveti alte treburi decat sa ma gasiti pe mine dusman. si sa imi pierd vremea sa raspund in duminica asta in care toata lumea caaaaaaasca a lehamite la copac ? 🙂
  Luati aminte
  1 Iohnnis nu este un prost naiv. Este foarte siret, un om care s-a imbogatit, e primar de nustiu cand. si i-a tras covorul de sub picioare lui Crin A cu o dibacie admirabila .
  2
  Din acest motiv a declara ca nu ai fost intr-un loc public cu Ponta ( Klaus Iohannis, a declarat luni seară că premierul Victor Ponta a „minţit” în momentul în care a susţinut că în anul 2009 a fost împreună cu edilul Sibiului la sediul Grivco, provocându-l pe prim-ministru să aducă probe sau matori) unde sigur te-au vazut cu zecile, mai ales ca toti iti sunt adversari acum – incepand de la Voiculescu, mi se pare extrem de riscat pentru oricine, chiar unul cu o minte rudimentara.
  3
  Mai ales ca nu era nici o nenorocire daca spunea ca a fost la Grivco… unde a fost si T Basescu pt discutii.
  Poate a fost dar … pana la a crede ce spune Ponta si confirma Seres, si liderul de comunicare al Udrei, Andronic as fi dorit inca o confirmare, sau ma rog o poza de acolo. . Deci, sunt dispus sa cred daca mai confirma cineva… credibil, Ori daca astia 3 sunt credibili pentru Victor_L pentru mine in nci un caz. Atata zic, nimic mai mult.

  Multa minte va mai trebuie
  Si mie ca stau sa explic
  🙂

  • @last//iar ai dat buzna si esti…pus pe hartza…mars la tine in cusca de hipsteri alergatori…sa nu mai indraznesti sa iesi in lume farat pampersi …tu vorbesti de pensionari..dogar pensionat inainte de varsta legala…Zitttt

   • Nu sunt pus pe harta @noapte draga
    Am explicat clar de ce e bine sa nu ne repezim sa luam de bune ce spune Ponta chiar daca ne convine.
    O mica prudenta e utila.

    Ca nu te duce limbajul mai departe de injurii asta e altceva. Esti numai bun de promovare 🙂

 33. Johannes este o propunere nefericita pentru prezidentiale..Nu va reusi sa il invinga pe ponta..Mai bun era Ungureanu sau Predoiu…
  Si chiar Antonescu l-ar fi batut pe ponta…la discurs..desi cine paria pe el paria pe un cal mort..
  A doua zi dupa ce ar fi desemnat Presedinte batea palma cu ponta ….

  UNDE ESTE SFINTA FECIOARA??

 34. Salut copaceni!
  Last, daca ai lua-o pe Luminita de o mana si pe Bill/Ovi de alta si v-ati duce la voi „acasa”, aerul copacului ar fi mult mai respirabil. Asa calitatea copacului scade f.f.f. mult din cauza voastra in primul rind spre nemultumirea a mea si a multora. A murit Politeia – copacul trebuie sa traiasca mai departe.! Ar fi foarte fair sa va spuneti ideile intre voi – aici nu ne trebuie „lichelisme”, lucruri abjecte, lovituri sub centura si deviatii de la tema. Fya – please.

  • Draga mea
   Pierzi un timp pretios de pomana!
   Astia nu tin cont nici de mama nici de tata/
   De ratiune nu mai vorbesc!

   Da..este vorba de lovituri sub centura!
   Si de lichelism!

 35. Citi dintre noi crezi ca rezista la solidaritatea invadanta a trollilor??
  Putini !
  Deci trebuie sa va intariti.

  … s-a terminat cu scopul si determinarea pentru care ai dat vint la pupa blogului tau!
  Blogul meu e Civiq.
  Si inca altele vre-o 8-9 😉
  Nu pricepi ce spun mai sus.
  Eu sunt delegatul vostru nu voi delegatii mei 😉
  Asta e al vostru doar ca nu puteti inca sa-l carati in spinare. E o sarcina (inca) prea grea pentru puterile voastre.
  Keep going !

  Da cu flit! Nu este greu de loc!
  Nu este greu. este doar incorect. Neprincipial si pagubos.
  Vezi ce e scris in „About!”Cu ceva timp in urma cand spiritele se incinsesera mult mai tare decat acum si o multime cereau ferm sa fie banati unii si altii, am supus principiile la vot. Majoritatea covarsitoare au fost de acord cu ele.
  Sunt bune. Sunt foarte bune. Doar ca nu ne place sa le respectam. That’s all.
  Eu nu mi-am schimbat „politica” din motive de orgoliu sau optiuni personale.
  Faceti ca mine.

  recunosc ca nu ma pot abtine ca cineva sa ma paleasca si eu sa ii zimbesc angelic….
  Yes, I know !
  D’aia nici nu figurezi deocamdata pe lista bucatarilor posibili 😉

 36. Salve Copaceni,
  Constat ca Viq a adoptat pozitia parintelui care si-a crescut Copacul ca pe copilul lui, cu grija l-a hranit, l-a educat, l-a invatat ce e bine si ce e mai putin bine. Si copilul a crescut, a devenit adolescent si Viq nu si-a luat mana de pe el acum cand a crescut dar i-a spus ca se poate bucura de libertate. Si copilul si-a luat libertatea pe care o merita,comportandu-se in limitele libertatii binemeritate adolescentului crescut avand cei 7 ani de acasa. Copilul crescut si devenit Adolescentul cu principii incepe sa fie invidiat de „baietii de cartier”. Si incet, incet il frecventeaza, il invita pe la ei si incearca sa-l duca de nas cu binefacerile gastii lor.
  Ce parinti, ce principii, sa-ti aratam noi calea si viata. Ai permis de conducere? Te invatam noi ce misto este sa semnalizezi dreapta si sa virezi la stanga. Sa vezi distractie la carambolurile ce le lasam in urma. Nu stii sa scuipi, ti-aratam noi. Nu stii sa manipulezi, fii atent la noi. Vrei sa ne batem joc de pensionari? Vezi perechile alea de oameni la locul lor? Le dam flit si ne batem joc de ei. Noi suntem destepti restul sunt prosti Sa vezi ce distracti iti oferim. Ca noi suntem cei mai tari.
  Ce zici Viq, nu vrei sa-ti ajuti adolescentul sa scape de golanasii care vor sa ti-l acapareze?

  • Salut, Gandule.

   Am zis eu ca ai priviri lungi 😀 😀 😀

   Nu pot, pretene. Le-as subaprecia potentialul 😉
   Astia care-i bazaie acum sunt muste, tantari, ganganii de balta.
   Exista lighioane mai urate. Cu dinti, cu tepi.

   Lasa ca face bine pe termen lung.
   Acum se fabrica anticorpii. Se creste rezistenta la torsiune si se batatoresc bataturile.
   Victor pare mult mai tare fata de perioada ante-Last 😉
   Si Mih.
   Si Mark, si Night sunt mai altfel decat inainte. Daca te uiti in urma la comentarii se vede

   Si pe mine ma apuca cateodata dracii ca om sunt, dar daca eu pot sa depasesc momentele astea, oricine poate 😉

 37. Unde este raspunsul meu adresat acestui postator?
  De ce mi l-ati sters?
  Daca era sa fiti corecti, trebuia sa i-l stergeti si lui/ei.

  • Anca-Gabriela | august 31, 2014 la 16:12 | Răspunde
   Salut copaceni!
   Last, daca ai lua-o pe Luminita de o mana si pe Bill/Ovi de alta si v-ati duce la voi “acasa”, aerul copacului ar fi mult mai respirabil. Asa calitatea copacului scade f.f.f. mult din cauza voastra in primul rind spre nemultumirea a mea si a multora. A murit Politeia – copacul trebuie sa traiasca mai departe.! Ar fi foarte fair sa va spuneti ideile intre voi – aici nu ne trebuie “lichelisme”, lucruri abjecte, lovituri sub centura si deviatii de la tema. Fya – please.

 38. VIQ,
  „Da cu flit! Nu este greu de loc!
  Nu este greu. este doar incorect. Neprincipial si pagubos.”

  Atunci mie de ce mi-ai dat cu flit , iar altora nu???!!!???

 39. Ok.Viq
  In registreaza plecarea mea
  Poate vei reusi sa intelegi cum ai pus umarul/…..
  daca nu cumva exista si o alta varianta….Copacul nu are nevoie de comentatori de genul meu…
  Chapeau,man…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s