Agresiunea complexă și cozile noastre

Tanti Motto : „Numai Cameron și Rasmussen, două jalnice marionete ale camarilei belicoase a „celor 5 ochi” având deviza „noi vrem război cu Rusia” folosesc expresia „agresiunea rusă”.
Nici măcar americanii, care sunt cei care au pus la cale puciul din februarie, iar acum CIA ocupă un etaj întreg în Ministerul Apărării de la Kiev, n-au îndrăznit să pronunțe (încă) o asemenea gogomănie ce sfidează bunul simț elementar.”
(Un „comentator” pe HotzNews care nu știe că mă număr și eu printre cei ce cred că asistăm la o agresiune rusă)

Ofensiva rusă se duce pe toate planurile.
Acțiunile armate constituie doar o parte, o mică parte (cea mai vizibilă și care finalizează) a unei agresiuni de o mult mai plenară întindere.
O agresiune ce mai are drept fronturi convergente pe de o parte presiunea asupra economiilor vestului prin cvasi-monopolul energetic iar pe de altă parte o propagandă asiduă asupra atitudinii cetățenilor europeni, „călcâiul” sensibil al democrației reale, considerat punctul nevralgic al libertății prin care politica la vârf a vestului poate fi influențată.

Recent Traian Băsescu a menționat că în Ucraina nu ar fi vorba de o „invazie” !
Adică nu „dau tătarii”, nu „năvălesc otomanii”.. !
Sau cel mai probabil are în vedere faptul că nu este o agresiune standard, de mari dimensiuni, cu forțe consistente și armament de toate categoriile în cantități foarte mari, cu mișcări organizate de trupe în volum mare.
Din păcate ESTE o invazie.

Cu ușoare modificări ale detaliilor clasice ce ar defini invazia înainte de sec XXI, dar conținând fără dubiu caracteristicile de bază ale acesteia.
Putin nu a năvălit cu toată armia brusc și pe tot frontul de contact. A intrat (și continuă să intre) gradual, cu forțe armate în volum crescând și cu tehnică militară din ce în ce mai multă și mai diversă, astfel încât să asigure ascendentul necesar victoriei împotriva armatei regulate ucrainiene. Abia zilele trecute au intrat în Ucraina 100 de tancuri de asalt, 80 autovehicule blindate, 500 baterii antitanc și 100 de alte piese de artilerie ruse, dimpreună cu aproximativ 1.000 de militari ruși.
Schimbă asta cu ceva caracterul agresiunii militare ?
Nope !
Este doar o schimbare de tactică a acțiunii armate nu a caracterului agresiv al acțiunii în sine.

Sau, precum spune ministrul de externe polonez, Radoslaw Sikorski, „Dacă ce vezi e ca la război, ce auzi e ca la război și sunt victime ca la război, înseamnă că ESTE război !”
Până acum numărul victimelor se îndreaptă spre 9.000 de oameni. 6.000 de răniți și aproape 3.000 de morți.

Ofensiva se desfășoară cum spuneam pe toate planurile. Acțiunile armate din teren sunt susținute de o ofensivă politică violentă, Putin deschizând amenințător subiectul războiului nuclear și declarând cu un cinism rar întâlnit că armata ucrainiană acționeaza precum naziștii la Leningrad !!!! Inversând într-un mod absolut incredibil agresorul cu victima, binele cu răul, adevărul cu minciuna.
Totul fiind desigur însoțit de o ofensivă propagandistică pe măsură.

Mijloacele media clasice sunt intoxicate și intoxicante cu minciuni și manipulări la fel de clasice, pentru masele mai largi și mai permeabile la prostii ridicole, dar nu sunt lăsate în voia sorții nici rețelele de socializare.
Rusnacii care intră pe rețelele de socializare cu nevorbitori de limba rusă au mai puțin succes din motive pe care nu le dezvolt 😀
Însă avem în locul lor propriile noastre cozi de topor.
Care niciodată nu mi s-au părut atât de îngrijorătoare ca acum.

Situația geopolitică actuală e cea mai periculoasă de când mă știu. Nu „mă știu” de foarte mult timp privind la macroscară, dar la scara mea personală este o perioadă semnificativă și am motive să fiu îngrijorat la modul serios.
Parcă niciodată în ultimii 70 de ani nu au fost conflicte violente la scară atât de mare, cu puncte „fierbinți” în mai multe zone globale simultan dar mai ales un front activ deschis chiar în coasta noastră între cele mai importante forțe armate de pe planetă.
Parcă niciodată în ultimii 70 de ani liderii politici nu s-au manifestat atât de haotic pe această temă, atât de bâlbâit și dislexic în raport cu agresiunea evidentă a unuia dintre cele mai mari state europene, niciodată în ultimele 7 decenii imperiul rus nu s-a manifestat atât de agresiv.

Este imposibil de ignorat evidența că Putin vrea război cu întreaga lume. Nu s-a mulțumit cu Crimeea, nu s-a oprit la frontiera ucrainieană și nu se va opri la Transnistria. Nu se va opri nici după ce va „recuceri” statele baltice și-și va subordona imperiului și celelalte foste state-satelit comuniste europene (Ro inclusiv, orientarea lui Ponta nu mai este demult un secret), indiferent în ce alianțe și organisme internaționale sunt ele cuprinse actualmente.
Nu se va opri și va merge până când întreaga Europă îi va cădea la picioare sau până când va fi oprit cu forța, pentru un motiv extrem de simplu: simte că Europa e slabă și consideră acest moment fereastra de oportunitate a vieții sale.
Omul e fanatic naționalist și vrea să intre în istorie ca cel care a clădit imperiul rus modern, lăbărțat complet pe două continente. Nu este suficient să avem în vedere doar forțele armate propriu-zise, conjunctura economică și politică a momentului.
Este vital să privim caracterul personajului principal ! Psihologia individului.
Dacă la momentul ascensiunii sale Hitler era văzut prin prisma ambițiilor sale și nu doar a forțelor armate de care dispunea, posibil ca evoluția celei de-a doua conflagrații să fi fost alta.

Pentru că în acest coșmar liderul ce declanșează conflictul este cel ce determină în proporție covârșitoare mersul evenimentelor. Nu contează atât de mult dacă forțele armate ruse chiar sunt superioare unei coaliții europene sau NATO ci dacă Putin este convins de asta.
Iar dacă el este convins că este superior dpdv militar (și eu cred că este convins de asta) nu va avea nici o reținere de a merge până la capăt, indiferent unde se află în realitate acest capăt.

„Der Standard ştie că brutalitatea încălcării de către Putin a dreptului internaţional „n-are în Europa precedent de la războiul bosniac, ba chiar, de fapt, din 1945 încoace”. Iar „faptul că toate avertismentele occidentale n-au folosit la nimic relevă că Putin nu crede că UE, SUA şi NATO sunt gata să plătească preţul piperat al unui nou război rece, sau chiar fierbinte.”

Personal am mari îndoieli că gravitatea situației chiar este corect înțeleasă. La urma urmei nici politicieni de vârf nu realizează ce arc electric sfârâie acum în relațiile internaționale, ce pretenții să ai de la „iubitorii de animale mici fără frontiere” ?

Însă de aici până la a găsi explicații-scuze unui individ care aprinde fitilul aruncării în aer a întregului continent e o distanță pe care personal nu o pot ignora, nu o pot accepta și nu o pot scuza.
Din punctul meu de vedere, în acest moment în care conflictul este deschis, cine e cu pizmașul nu poate fi și cu noi simultan.

Pentru că din nefericire realitatea este mult mai rea decât se vede. Cei câțiva descreierați ce îndrăznesc să mai comenteze favorabil acțiunile lui Putin sunt de fapt reprezentanții unor indivizi, grupuri de indivizi chiar, care VOR să pună România sub cizma lui Putin. Cu Dogaru și Năstase în frunte.

Citez din prietenul bărbos lângă care Dogaru și Năstase se afișează pentru posteritate și acces la funcțiile-ciolan care ar fi aruncate în viitor de stăpânul Putin în pașalâcul românesc :

„Ucraina ar trebui să fie curățată de idioți. Sugerez genocidul ucrainenilor. Cretinii diabolici sunt surzi la vocea Logosului, și sunt mortali datorită stupidității lor incredibile. Nu cred că aceștia sunt ucraineni. Ucrainenii sunt slavi frumoși. Aceștia au apărut din văgăuni ca o rasă bastardă.”

Și nu este prima dată când Dughin a îndemnat la uciderea ucrainenilor: „Ucideți, ucideți, ucideți!. Nu mai este nimic de discutat. Spun asta ca profesor.” (Убивать, убивать, убивать! Больше разгoворов никаких не должно быть. Как професcор я так считаю)

Vă urez o săptămână plăcută și ca nimic din cele ce am descris mai sus să aibă corespondent în realitate !

Viq

bocanciirusiei

Reclame

183 responses to “Agresiunea complexă și cozile noastre

 1. ha ha ha ,

  amu să nu-mi spui că TU … le ai (şi) cu rusa , năzdrăvane care eşti ! C-atunci totul se explică !
  (PS .Te-am cetit bine de la-nceput dragă viqscriscuqde dejtuaratatorcucapu’njospefruntea’ngustă ; instincul meu de fată mare , bro !)

 2. Pareri impartite (ca mai intotdeauna).
  1- puci (parlamentar) sau incercare de lovitura de stat (parlamentara);
  2 – invazie sau infiltrare de trupe.
  Exista totusi niste termeni diplomatici prestabiliti in cazul 2: nu poti spune ca este o invazie a unui stat asupra altuia, din moment ce nu exista declaratie de razboi , inainte sau ulterioara presupusei invazii, din moment ce Rusia neaga orice implicare.
  Termenul uzual, cred, este infiltrare de trupe si armament in scopul ajutarii rebelilor si a destabilizarii regiunii sau a pregatirii unei invazii.
  Dar ca se pregateste ceva si in rusi nu poti avea incredere deloc, sint declaratiile lor de tot felul, de la amintirea voalata ca sint o putere nucleara, oina la avertismente clare:
  „Ministrul de externe al Rusiei Serghei Lavrov a declarat luni ca “nu va exista o interventie miltiara” a Rusiei in Ucraia, transmite AFP. El a afirmat ca la summitul de la Minsk trebuie discutat un armistitiu imediat, fara conditii.”
  „Imediat si fara conditii” este o mare magarie ruseasca.

  Despre „cozile de topor” (are sintagma corespondente si in alte limbi?) este un teritoriu vast, ca si in domeniul prostiei.

 3. qed !

  … ca dovadă că nu m-am înşelat nici în ceea ce te priveşte : eşti … ai fost şi vei rămâne doar un … şnuruleţ !

  De tu te simţi comfortabil … go for it , te priveşte . Spune-mi doar în ce zi să evit mâncarea de … fasole ! Ca să te invit la aer(e) , normal !

 4. Iar citatele din Putin(a) nu sint incurajatoare:
  „Vladimir Putin evocă pentru prima dată CREAREA unui stat în estul Ucrainei: „Trebuie să începem imediat discuţii privind organizarea politică a societăţii””

 5. Ce e incredibil, chiar incredibil, sunt statele central-europene care se opun sanctionarii rusiei:
  Cehia, Slovacia, Ungaria… ce le leaga pe acestea in relatia cu Rusia? Era ceva… parca era ceva! A, da! Bocancii rusesti! (profit de ocazie sa salut plasare unui banner ce incita la boicotarea benzinariilor rusesti). Incerc sa imi explic fenomenul. (mai e si Cipru, dar acolo e deja prea simplu ca sa mai conteze)

 6. Ieri am vazut o minciuna de la viq. Insul spunea ca eu si luminita am fi inceput scandalul (ca de obicei). De fapt, a fost inceput de Emily si de Anca-Gabriela. Dar deja sectantii nu se mai impiedica de realitati. Taie tot si apoi vin cu inflorituri. Tot asa a facut odata si neicusorul oldhash. Cica s-ar fi uitat in „maruntaiele” blogului si alea ii indicau ca eu si TDS suntem una si aceeasi persona, deci era „dovada” la acuzatiile tampite ale sloganarilor ca eu sunt doar o clona.
  Hai cu tigaia!

  • @ Viq a mintit? dar azi nu faci decit sa confirmi ca cearta iti place.
   Nu te intereseaza decit sa perpetuezi cearta. Chiar nu poti altceva?
   La tema spune daca a „mintit”.

  • A fost inceput evident si de victor_l la observatia mea ca trebuie sa asteptam inca un martor sau o poza )care sa arate ca Iohannis minte la acuza sincerului Ponta !!!! si a martorului Seres!!!. Doar atat, Asteptati nene o tzira ca nici iohahanis nu e tampit,
   Dar VictorL a sarit cu cizmele pe mine, ne provocat. Si a pornit vacarmul. Fara vacarm nu exista subiect.
   ”’
   A fost misto si aia in care seful de blog a observat ca jumatate din calculatoarele din bucuresti sunt acasa la @tds pe strada Doamnei. 🙂 la BNR unde isi tine RCS-RDS serverele. (ca doar nu or indica adresa fiecarui abonat caci nu sunt bolonzi )

 7. „Lumina vine de la rasarit” ne-a anuntat Sadoveanu (sau Calinescu?) acum ceva vreme, in zorii unei noi ere.
  De la rasrit ne vine intunericul.

 8. Un articol in care sint analizate spusele liderilor (plecind de la o declaratie a dictatorului). Pareri si pareti:
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18012131-cum-pregatim-pentru-adversar-irational-cat-previzibil-poate-liderul-rus-criza-ucraineana.htm

 9. De ce tace Germania? Eu cred că lucrurile sunt deja convenite. Crimeea va deveni stat independent …cu legătură terestră spre Federația Rusă ( la care se lucrează acum). Oligarhii ruși și ucrainieni au cucerit de mult vestul și sunt în continuă ofensivă. Capitalul nu are orientări ideologice. Unde îi e bine acolo îi e țara…Putin vrea să meargă cu și cu mașina la Yalta. Și nu numai el…toți rușii prin …reprezentanții lor. Yalta e un simbol rus prea adânc intrat în mentalul colectiv al poporului rus ca să se accepte vreodată ca rușii să aibă nevoie de viză pentru a merge acolo, fie doar în imaginație…Și mai ales doar pe calea aerului ori pe un pod suspendat…

 10. In timp ce noi ne facem griji, neglijam eforturile omului care munceste pentru tarisoara:
  „Premierul Victor Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi, cu care s-a întâlnit luni la Beijing, să investească în România în domenii precum agricultura, energia şi infrastructura, subliniind că ultimele două sunt direcţii strategice de dezvoltare pentru ţara noastră.”
  Invatati chineza 😛

 11. Io zic c-ar trebui să le ceară ucrainienilor să se predea direct:

  http://paginaderusia.ro/kremlinul-cere-occidentului-sa-ofere-sanse-militare-egale-teroristilor-din-donbas/

  “Principalul lucru pe care Washington și Bruxelles ar trebui să-l ceară Kievului este ceea ce fac în toate celelalte conflicte – să oprească utilizarea de arme grele, avioane împotriva obiectivelor civile“, – citează cuvintele ministrului, agenţia rusă de stat ITAR-TASS.

  Altfel spus, să înţelegem că acest drept ar trebui rezervat separatistilor, care folosesc pe larg armament greu, inslusiv sisteme Grad (lipsite de precizie dar care provoaca distrugeri uriase) desi, oficial, din punctul de vedere al Moscovei, armamentul greu nu exista pe mâinile separatistilor din Donbas? Sau Rusia vrea “egalitate de sanse” pentru luptatorii sai, care nu pot folosi aviatia pentru ca ei “nu exista” acolo. Altfel, utilizarea aviatiei militare ar echivala cu deconsipararea operatiunii secrete militare pe care armata rusa o intreprinde in Ucraina.

  • Vechea vorba „sa nu te increzi in greci nici cind iti fac daruri”, poate fi parafrazata in „sa nu te increzi in rusi mai ales cind vor sa-ti dea alimente” 😛
   Intentia rusilor este clara, si vor profita de nehotarirea Occidentului.
   Eu, desi nu ii aplaud pe occidentali pentru felul cum actioneaza, nici sa ii blamez chiar atit de usor nu pot s-o fac. Problema e chiar de genul „un prost arunca o piatra in balta si multi destepti se chinuie s-o scoata”.
   Putin este un Hitler la alta scara si in alte vremi.

  • hai ca asta e monumentala:
   ” Reacția lui Radu Mazăre când a aflat de inițiativa lui Alexandru Bajdechi. ”De ce?… Păi n-am avut ședință… când am avut ultima ședință?…”

   Si ceva personal: imi place Sarapova ca tenismena (si nu numai 😛 ), este foarte buna si cu o putere de lupa formidabila, dar cu „tactici” rusesti de a cistiga. Destul de incorecte.
   Ieri insa a dat peste alta flebete a mea, Caroline Wozniacki, si care i-a administat o infringere dureroasa.
   Asa e, sint rau, ma bucur de necazul alteia 😉

 12. Remarc cu cata inflacarare este atacat joahannis atat din stanga, cat si din dreapta….cei din stanga stiu, din cercetari sociologice, ca e cel mai periculos adversar pentru ponta….cei dintr-o anume dreapta spera ca lovind in J, alegatorii de dreapta vor alerga in valuri catre udrea….o prostie evident….e normal ca cei din stanga sa incerce decredibilizarea celui mai periculos adversar……astia nici nu prea isi mai pierd vremea cu macovei sau udrea….in schimb udristii de pe dreapta par idioti in acest demers….distrug singura sansa de a fi invins ponta….vezi campania b1 + evz (andronic)…ca J nu are o campanie stralucita, asta e alta poveste….ca il vedeam pe Predoiu cel mai potrivit, e si asta o alta poveste….daca ar fi sa votez cu inima, as vota pentru macovei, daca as vota strategic, util….sunt tentat de J….deocamdata cam 75% inclin spe j, vot stategic, util, dar 25% care ma indeamna spre macovei, in functie si de evolutia campaniei, mi-ar putea schimba decizia finala…..oricum, e clar ca udrea va avea un rezultat ridicol….prin mediile in care ma invart (si e vorba mai degraba de persoane care au votat cu piratul), n-am intalnit nicio persoana sa-mi spuna ca o va vota….am uitat eu sau basescu s-a intalnit cu voiculescu la grivco in 2005 ?!……

  • In 2004, nu 2005…..

  • da, @ Adrian,
   dictatoru` a fost la Grivco imediat dupa alegerile din 2004 pentru a forma o majoritate parlamentara, alta decit PSD. Si?
   A si numit-o „solutia imorala”.

  • Adrian
   Nu conteaza ce se spune despre un candidat sau altul
   .Conteaza ce este adevarat.Ce se confirma

   .Problema cu Johannes este cu totul alta
   .Mult mai bun ar fi fost Ungureanu.Mai curat.Fara zurgalii DNA dupa el.Fost prim ministru.Fost ministru de externe..Fost Sef SIE.Deci cu un bagaj mare de relatii si cunostinte,cu stiinta politica si administrativa..
   Nu sunt fan al lui MRU.Dar asta este evident REALITATEA.
   O mare greseala a celor doua partide…care in final il va clasa pe Johannes la perdanti.
   La urma urmei ,personajul este cel mai slab pregatit pentru a tine piept unuia ca Ponta.Nu il pun in balanta cu ceilalti ,pentru ca nu se cuvine.

   Adversarul de prim rang este PSD si Ponta.

   Johannes nu are discurs.Charisma.Incisivitate.Nici macar nu este neamt.Ca sa te raportezi la genetica germanica.

 13. Presedintele Traian Basescu foloseste un limbaj diplomatic..in concordanta cu cel al NATO.
  daca ar fi derobat de functie am auzi neaos despre cum vede si intelege romanasul din el toata nerusinarea rusului…

 14. Situatia e … groasa rau.

  Personal, merg pe mana celor prudenti si diplomati, nu pe cea a … exaltatilor.

  Ma bucur ca intre primii, acum, se numara Germania si SUA. Mai ales fiindca si ele au fost responsabile pentru niste interventii [in ultimele decenii – dupa ’89] care au cam dezlegat „cainii razboaielor” nationaliste in mai multe state est europene (soldate cu destramari de structuri statale).

  E un teren pe care, trebuia pasit mai cu grija. Viziunea strategica si pragmatica, trebuie sa prevaleze in fata deciziilor intempestive. Este inca timp pentru … negocieri, pentru convenirea unor principii acceptabile macar de toti „cei mari”, printre care si Rusia.

  Nu sunt insa foarte optimist. Fiindca negocierile reale amanate, vor necesita compromisuri din ce in ce mai mari.

  Nici nu mi-ar placea ca in timp ce lumea civilizata (pragmatic, voi include aici si Rusia) este macinata de conflicte cu potential exploziv, sa fie scapata complet din frau escaladarea fundamantalismului islamic.

 15. Ziua bună copaceni !!!

  Să mai adăugăm ceva la articolul foarte bun postat de Viq

  Kremlinul este centrul internațional al terorismului afirmă Litvinenko,fostul ofițer FSB-KGB.

  Al-Qaeda este susținută de FSB…Aiman al Zawahiri si-a facut pregătirea paramilitară la o bază secretă al FSB in Dagestan…

  Rusia este un stat terorist si mafiot si se comportă ca atare .

  Dublul limbaj si Maskirovka sunt armele cele mai de temut ale Rusie

  Pontălăul folosește si el dublu limbaj cu Occidentul ….minciuna ,inversarea realitatilor si a adevărului este marcă patentată de KGB .

  Dacă ajunge Presedinte ,bocancul Rusie va fi aici …Punct .

  • Rusia poate să fie orice ,in afară de un partener de dialog

  • Da, trebuie ținut piept …Rusiei. Chiar siliconat… Și…pe tocuri…cât mai înalte. În istorie, rușii nu au atacat vreodată o țară condusă de o femeie…Crezi că din iarnă vom avea și noi măcar un sfert de… Ecaterina cea Mare?

   • Comentează la articol ,dacă esti in stare ….Putin nu se va împiedica de Plagiator ,care -i coadă de topor ,oricum …nici de silicoane si tocuri si nici de Macovei …

    Norocul nostru e ca NATO va face bază militiară in România .

    • NATO va instala cinci baze în Europa de Est, între care una în România -Frankfurter Allgemeine Zeitung

     http://www.rfi.ro/stiri-politica-51945-nato-va-instala-cinci-baze-europa-est-care-una-romania-frankfurter-allgemeine

    • eu cred că nu va face, spre norocul nostru…

     • Unul dintre liderii auto-proclamatei Republici Populare Lugansk, Alexei Mozgovoisusţine că scopul rebelilor este să ajungă la Kiev și să răstoarne sistemul oligarhic din Ucraina, transmite Regnum.

      “Aceste planuri (pentru a ajunge la Kiev) le-am avut întotdeauna. Și chiar și atunci când Vladimir Vladimirovici Putin – un om înțelept, un om de stat – încerca sa ne convinga să negociem, noi am avut propria viziune, nu vom negocia niciodată cu guvernul de la Kiev, este o crimă … Scopul nostru suprem este răsturnarea sistemului oligarhic de la Kiev și crearea Novorossia. Sper că pe 31 decembrie vom ciocni cu Vladimir Vladimirovici cupa de șampanie pentru nașterea statului Novorossia și sa-i felicitam pe  ucraineni ca au scapat de jugul oligarhilor“, – a declarat liderul rebelilor.

      http://paginaderusia.ro/seful-separatistilor-scopul-nostru-este-cucerirea-kievului/

      Despre ce dialog vorbim ??….Rusia trebuie tratată exact cum este …Stat terorist

      Novorossia ,exact lingă noi ,bucuria Plagiatorului .

     • NATO trebuie să negocieze cu Rusia amplasarea de noi baze militare la granițele sale. Poate vor fi niște pichete…grănicerești, nu baze adevărate. Știrea e total neserioasă cu așa o inflație de baze…Vin cu corturi?
      E o propagandă venita pe filiera românilor denigratori care au acces la FAZ. Tu știi cum a fost ostracizat Vintilă Horia? Cu aceleași metode. Cred că și de aceiași oameni, care acum la aproape 80 de ani dirijează deciziile majore din țară, ei, ori copii lor, doar cu scopul de a nu fi trași la răspundere pentru nenorocirea țării prin predarea ei rușilor, ori și mai grav prin exacerbarea politicii Rusiei prin eliminarea oamenilor de valoare ai țării. Acum îl fac pe Johannis nazist. Cu Ponta suntem vânduți definitiv rușilor…dar speranța e în bazele NATO care sigur îi vor potoli setea…rusească, nu mai este o problemă…în rest e băiat bun…de-al nostru…

     • Atita timp cit Rusia nu respectă nici un tratat ,in care este parte..depre ce negocieri vorbesti ??….plus că mai si amenința cu bomba nucleară

      Rusia trebuie exclusă din toate forurile internationale unde este parte ,izolată si impuse sancțiuni mai dure

     • Coșmare, Rusia și SUA, fac tratatele …alții trebuie să le respecte…Pe ce lume trăiești…

 16. Europa este departe de a fi o Putere care sa fie in stare sa ia decizii majore in ce priveste politica externa..cu atit mai mult fata de Rusia.
  Mai are multe de facut pentru a umple golul de autoritate interna.
  .
  Dupa cum trateaza Romania directivele-nu mai departe problema stabilirii cursului valutar la accize- dar si alte tari de ex.Ungaria care sfideaza si incalca acordurile comune…nu putem spune ca Europa este un STAT organizat legislativ si economic ,in stare sa supuna ordine si stabilitate interna..cu atit mai mult sa isi impuna un punct de vedere autoritar pentru ce se petrece in Ukraina.tara care nu face parte din spatiul comunitar..( nu are statut de stat membru al uniunii.)

  Presedintele Traian Basescu a tinut sa atraga atentia asupra unui alt pericol ..inmultirea conflictelor de natura religioasa din Orientul Mijlociu chiar in interiorul tarilor ca atare.
  .
  In Ukraina conflictul este de natura etnica care nu face mare diferenta fata de cele din tarile islamice..iar propaganda ruseasca in favoarea unui stat religios ,ortodox ca si garantie pentru pastrarea identitatii nationale este tot atit de periculoasa ca si fundamentalismul islamic.
  .

 17. Principalul factor hotaritor pentru inlaturarea PSD este prezenta la vot.Sper ca voturile acordate candidatilor de dreapta sa se cumuleze la final pe cel care ramane in ultima runda.INDIFERENT cine este.
  ABSENTEISMUL este promovat de pesedisti…si stim si de ce…

  • O țineți langa cu absenteismul…El înclină balanța cum vrea puterea reală, care-l folosește în scop…didactic. Dar numai după ce-și face pofta. PSD-ul are puterea. Aici e problema. O moțiune de cenzură și alegeri simultane nu mai permite Constituția, dar o moțiune și un guvern care să fie investit pe perioada de până alegeri și apoi să se facă alegeri anticipate, în toamna viitoare, ar fi cea mai bună soluție. Se poate schimba și Constituția și alegerile viitoare pot fi simultane. Pe asta trebuie să se axeze toate forțele democratice dacă vrem să ne revenim din balamucul creat în ultimii cinci ani. Cu spectrul unor alegeri anticipate, inclusiv la nivel local, ordonanța traseismului ar fi fără efect…Eu mizez pe ACL să aibă o abordare de acest fel…Ar avea o mare susținere la populație…

 18. Salut!

  Una dintre cele mai nesimtite „unelte” ale putinului si putinismului (sorgintea KGB-ist – sovietica nu-i de ignorat) este minciuna. O minciuna sfruntata careia i se falfaie de evidente si de posibilitatea de a constata si dovedi evidentele. Minciuna asta „in vazul lumii” este folosita (si) ca exercitiu de forta, un aratat grobian de muschi. „Mint si ma doare-n pix ca stiti ca mint”…
  Or fi destui si cei care cred minciunile. Mai multi sunt cei care le promoveaza. Si cei care le tolereaza…

  Cat despre grija Occidentului de a nu „ofensa” mai-mult-decat-ofensatorul rus, care n-are nicio greata in a…”ofensa” pe toata lumea, unii o considera dovada laudabila de diplomatie. Timpul va clarifica si asta…Diplomatia isi are si ea regulile ei,rostul ei, timpul ei, dar si limitele ei. Sunt situatii extreme in care se impune sa nu se mearga doar pe calea diplomatiei. Cam prin „zona” asta suntem acum

  Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) remarca faptul[ca]NATO va declara Rusia drept “amenintarea numarul unu“, iar crearea de noi baze militare în Polonia, România, Estonia, Letonia și Lituania va deveni nucleul “planului de acțiune”, care va fi adoptat în mod formal la summit-ul NATO din Țara Galilor, care va avea loc între 4 şi 5 septembrie.

  Publicația susține că documentele pregătite pentru summit mentioneaza Rusia ca o tara care “amenința securitatea euro-atlantică.” Acțiunile din Ucraina sunt cuprinse la capitolul “război hibrid“(…)

  În legătură cu acțiunile Rusiei în Ucraina, Der Spiegel scrie că ,,un număr de state ale NATO au cerut să se pună capăt Acordului NATO – Rusia prin care se limitează numărul de trupe pe care Alinata Nord-Atlantica are dreptul să le desfasoare pe teritoriul fostului bloc rasaritean.

  Propunerea este susținută de Polonia, țările baltice, precum și de Canada. Se opune Germania, dar o sursă diplomatică a declarat pentru Der Spiegel că odata “cu fiecare nou pas militar rusesc (în Ucraina n.r.) această poziție pentru Berlin devine din ce în ce mai dificil de aparat.”

  http://paginaderusia.ro/decizii-asteptate-la-summit-ul-nato-cinci-noi-baze-in-europa-de-est-inclusiv-in-romania/

 19. „Adrian | septembrie 1, 2014 la 11:27 | Răspunde
  Pai daca reactia este ” Si ?”, care ar fi problema cu J ?”

  @ Adrian,
  cu parere de rau, dar ai niste carente.
  Cind, dupa niste alegeri, niciun partid nu are majoritatea (50+1), sint normale tratativele de formare a unui guvern majoritar; cine stie sa trateze/sa cedeze (compromisurile atit de urite de marii analisti ai neamului), are cistig de cauza.
  Am mai spus-o si o poti vedea si tu:
  Merkel, in mandatele ei, de doua ori a trebuit sa trateze, pentru a forma guvernul, cu principalul partid advers; solutia imorala, dar fara iesire.
  Pe cind Iohannis a fost la Grivco pentru o alianta toxica. Daca nu o cunosti sau nu recunosti, e problema ta, dar nu confunda tratativele de dupa alegeri cu tratativele de dinainte de alegeri.
  Stiu, trebuie mult exercitiu democratic pentru a intelege.

  • Johannis nu a fost la Grivco, atunci când spun cei doi bezmetici că au fost. Un mincinos și o nulitate convenabilă încolțită. Eu am fost. Și știu.

   • Și John știe. El n-a fost.

    • ei bine, daca voi sustineti ca ati fost acolo, imi permit sa nu va cred spusele; cei care au fost la Grivco cind cu desemnarea lui Iohannis ca premier fantoma, pentru mine nu sint credibili 😛
     Aceiasi clica.
     Dar care sint „cei doi” de care amintesti?

     • @ anton,
      daca astea iti sint dovezile, sincer, imi pare rau ca am dialogat.
      Atit.
      Despre @ john
      ce sa zic? el inca asteapta sa-i fie aruncat si calul peste gard sa poata pleca victorios 😛

     • …și ce răspundeți când vin bazele americane și nu-l mai găsesc pe… john? Voi știți în solda cui e John? Ale cui jocuri le faci tu ca admin.? Dacă Ukraina era bine administrată mai era tărăboi acum?

     • Maltezule

      „.,,,decalajele de prosperitate regională, fisurile centru-periferie, corupția generalizată, tensiunile etnice, ineficiența administrației publice și în general o mașinărie statală putredă, cu instituții găunoase, formează profilul societal ideal pentru noua generație de război a Moscovei. Este o formă de conflict care prosperă pe fondul slăbiciunii și al eșuării guvernării locale, al delegitimizării statului și se hrănește din clivajele fundamentale existente într-o societate.”

      Asta face acum Tontălaul cu Sistemul Mafiot Securistic.,plus propaganda rusofilă si antioccidentala

     • Asta a facut si Ianukovici cu Ucraina …ce face pontălăul acum

      Ponta cu PSD sunt agenți de influență rusească ….iar alegerile din toamnă vitale

      Acum nu mai e vorba că ne întoarcem la epoca. Nastase ,sau cu 10 ani inapoi ….acum e vorba de a fi iar comunisti dirijati de Kremlin sau democrați cu Occidentul .Punct .

     • nu vrei să mai explici o dată. Ce face pontălăul??? Pe statul reformat în ultimii ani…ori acum vedem că „împăratul e gooool”? Aici e frica.! Vă ia Ponta jucăria?…Parcă asta v-a zis-o și Antonescu, într-o dimineață, când s-a trezit, pe la 14,00?

 20. chinezii vor plätii campania lui PONTA;acolo este o retzea specialä.
  VOR CURGE MILIOANE COMUNISTE SÄ INSTAUREZE
  DIN NOU HAITA ROSIE:
  ASTA ESTE ADEVÄRATUL MOTIV AL VIZITEI; RESTUL
  PUTEA SÄ LE FACÄ DUPÄ CAMPANIE.

 21. Ce coincidenta, domle…
  Si actualu, si viitoru presedinte au avut intalniri de afaceri, noaptea, prin parcari…

 22. Vad ca s-a completat taraful…Alamurile atarna de copaci. Sa fie talangi? Sa fie alaturi?

 23. de aici vine eroarea : „In luna martie 2013, Monica Macovei a candidat la sefia PDL, impotriva lui Vasile Blaga si a Elenei Udrea. Castig a avut Vasile Blaga, cu 2.344 de voturi, in timp ce europarlamentarul a obtinut doar 209 voturi.” La alegeri se va reveni la 209.

  • Toata „analiza” lunga si cam nestructurata imi confirma diagnosticul. Basescu nu a fost vreodata si nici nu sunt sanse sa ajunga vreodata un strateg de soi.

   Sta insa bine cu tactica si tupeul.

   Este la scara nationala ceea ce este la nivel de cartier … „seful smecherilor”. Adica, pe ansamblu, cel mai ingenios in bransa, tupeist, combinator indraznet adesea, cameleonic cand e nevoie, „fara mama si fara tata” cand e „sa faca” pe unu’. Exemplele livrate de dl. Turcescu:

   „… Traian Basescu a avut mereu curajul sa complice hora electorala …
   … rasuciri spectaculoase post-campanie (Voiculescu- solutia imorala, Tariceanu-europeanul cu papion, reevaluarea lui Gabriel Oprea, recenta abandonare a variantei Cristian Diaconescu) …
   … uraste sa fie previzibil, are planuri, uneori lasa impresia ca va face miscari usor de intuit, dar, de cele mai multe ori, loveste fulgerator, fara sa anunte pe nimeni, in zone surprinzatoare …

   Cei din „gasca” sunt bineinteles in admiratie. Cu cat sunt mai putin dotati, cu atat sunt mai lingusitori, chibiteaza admiratori din spate,
   … Probabil ca Basescu va continua sa-l atace pe “dottore”, dar nu cred ca Presedintelui este acum sa scoata “pe piata” vreo dezvaluire bomba in stare sa-l elimine
   … Inclin sa cred ca Traian Basescu pregateste ceva mult mai complicat si ca miscarile lui politice sint abia la deschidere.

   Si tot ei (restul gastii) se simt mandri cand sunt bagati in seama de … sefu’. Cei mai curajosi, tin de sase sau chiar distrag atentie „fraierilor” ca sa usureze munca de șuț. Oricum, toti vor sa profite de apropierea, protectia si … imparteala de dupa „lovituri”

   Cei mai apropiatii sefului isi permit chiar sa exhibe faptul ca ar sti „chestii” care nu-s la indemana … celor de rand.

   „… Chiar credeti ca lui Traian Basescu ii convine sa ramina stampilat dupa doua mandate la Cotroceni ca sustinator fara rezerve al Elenei Udrea? …
   …Chiar credeti ca Elenei Udrea ii foloseste pentru viitor sa aiba eticheta unui astfel de candidat?
   …Chiar credeti ca Monica Macovei se va putea asorta usor cu un esec de proportii la prezidentiale? …”

   • @ profun,
    esti atit de patruns de cunostiintele tale teoretice, incit nu mai vezi deloc realitatea.
    – „STRATEGÍE s. f. 1. Parte componentă a artei militare, care se ocupă cu problemele pregătirii, planificării și ducerii războiului și operațiilor militare.”
    (” Basescu nu a fost vreodata si nici nu sunt sanse sa ajunga vreodata un strateg de soi.”)
    – „TÁCTIC, -Ă, tactici, -ce, s. f., adj. I. S. f. 1. Parte componentă a artei militare care se ocupă cu studiul, organizarea, pregătirea și ducerea luptei pentru a îndeplini cu maximum de eficacitate scopurile fixate.”
    („Sta insa bine cu tactica si tupeul.”)
    Iar tupeul inseamna curaj, risc, si ai neaparat nevoie de el; nu este o carenta, ci o calitate.
    Tu judeci cu ura, luciditatea a cedat innegurata 😛

    • Victor, 

     Daca as fi pea afectat de cunostintele mele, probabil nu m-as fi infatisat ca … profun.

     Nu cred ca poate invoca cineva nu stiu ce nivel de cunostinte teoretice pentru a utiliza termeni precum:
     – strategie de dezvoltare
     – strategie economica
     – strategie politica
     – relatii strategice de cooperare
     – parteneriat strategic
     etc.

     O poate face oricine mai citeste cate un ziar, fie si online pe zi sau macar asculta cate un jurnal tv pe saptamana

     Hai, ca doar nu am ajuns sa utilizam google translate pentru a talmaci din romana in … romana 😉

     • @ profun,
      te cam alinti, dar eu nu am timp.
      – te faci ca nu observi ca ai dat-o in bara, strategie si tactica fiind cam rubedenii; si ba l-ai facut nepriceput, ba cunoscator. Asa se intimpla in politica cind un amator, care cunoaste politica doar din citit, vrea sa dea lectii. Unuia care a dat lectii multora.
      – era vorba despre Basescu politicianul, doar politicianul
      In rest, lovesti tastatura. Doar iti ametesti preopinentul 😛

   • Puteam sa jur ca „Basescu este vinovat”
    Ma gindeam cum vei reusi sa il agati…si cind…

  • Servus Light, Filadel

   Cred ca si altii se gandesc la ce spune Turcescu (si a spus, foarte pe scurt, Lazaroiu – „Basescu va avea un cuvant greu de spus in primul tur”).
   Si nu de azi, de ieri… Chiar si felul in care e „atacat” postaceste-trolist un blog basist, fie el si „din marginea galaxiei”, impreuna cu copacenii ne-dezisi de presedinte, ca si comentariile/textele favorabile presedintelui, fie ca atacul e mai „subtil”, mai „doct”, fie „smecher”-golanesc, fie grobian-injurios si vulgar-agresiv, se constituie intr-o confirmare indirecta si involuntara a contrariului celor debitate de respectivii personi…

   • Buna MIh,
    Da, cred ca se gandesc si altii, dar deocamdata nu s-a copt gutuia.
    Despre cealalta problema, ti-am mai spus, credibilitatea va face distinctia. Uite cum, aproape natural, se formeaza anticorpii, mark consemneaza momentul si autorul provocarii si nu ii raspunde. Asa cum si eu il voi ignora deocamdata pe profun dupa prestatia lui de sambata.
    Dar eu cred ca nu e nevoie sa aruncam in aer toate podurile din urma noastra, asa cum locul asta comun a adunat si a risipit oamenii dupa hachitele politice, viitorul ne mai poate rezerva surprize. Sper, placute.

 24. IMI PARE RÄU
  cu astfel de jigniri si mizerii aruncate sefului statului.
  NU MAI POSTEZ LA COPAC.

 25. Buna seara!

  Mark, Theo

  Nu vad niciun comentariu la 14:59…Dinainte sa-l citesc pe cel de la 17:38 🙄
  Mai cititi ce s-a mai spus pe aici zilele astea de catre cei care cred ca se bucura de aprecierea voastra, chiar daca va mai si contrariaza uneori. Daca vreti…E alegerea voastra…

 26. este o adeväratä ploaie de jigniri, de mistouri si distrug orce
  temä s-au conversatzie. imi pare räu, dar atzi läsat sä distrugä acest copac drag.

  • @ theo,
   uneori este greu sa distingi prostul daca nu deschide gura/tastatura.
   Din citeva comentarii si-au scris eticheta.
   Si Sova ar parea un baiat gigel daca ar tacea; ori Zgonea 😛

  • Copacul nu poate fi distrus de atacatori, oricat de multi ar fi si oricat de parsivi sau mizerabili, decat daca nu va fi ocrotit, ingrijit de copaceni – de toti cei care se considera copaceni si sunt copaceni adevarati (cuvantul cheie, „toti”). Sau daca va fi parasit…Parerea mea.

   • Alamuri…aramuri. Pe fata. Alaturi de aramuri, laturi pe ramuri. Este ceea ce VDM.
    Strategie contra tactica, ce prostie!
    P.S.
    A propos de @theo: cine n-are batrani, sa-si cumpere. In ciuda aparentelor, e vorba de batrani ce nu pot fi cumparati. Nu ca mercenarii trombonisti. (N.B. De prosti nu zice n’ic….zicala. Se intelege, insa, ca dupa prosti nu alearga nimeni. Ei alearga singuri. Cand pe dreapta, cand pe stanga)

 27. Victoras, ai uitat ca eu nu beau alcool de loc ? Si cand beam, nu beam sampanie, din pmdv e mult mai buna zama de varza acra 🙂 Pe de alta parte, daca ,,deschiderea sampaniei” presupune o anumita stare de spirit -nu ! As fi deschis-o daca comisarul s-ar fi numit Bogdan Aurescu ,dar cin’ se ia dupa mine ? 🙂

 28. Dacian Ciolos, de profesie inginer agronom, comisar pentru domeniul agriculturii in CE.
  Extrase din CV:
  Educaţie şi formare profesională
  Octombrie 2005: Certificat de participare la cursurile de agricultură şi comerţ organizate de Institutul Băncii Mondiale şi de Universitatea Roma III
  1997: DEA – Master ştiinţific – „Economia dezvoltării agricole, agroalimentare şi rurale”, École Nationale Supérieure Agronomique şi Université Montpellier I, Franţa
  1996: Diplomă de studii aprofundate în domeniul agronomiei şi mediului, École Nationale Supérieure Agronomique, Rennes, Franţa
  1994: Diplomă de inginer horticol, Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca
  1987: Diplomă de bacalaureat, Liceul agroindustrial, Şimleu Silvaniei

  Carieră profesională
  2005 – 2007: Consilier al Ministrului Agriculturii şi purtător de cuvânt pentru România în cadrul Comitetului special pentru agricultură al Consiliului UE
  2002 – 2003: Task Manager SAPARD, Delegaţia Comisiei Europene în România
  1999 – 2001: Coordonator al unor proiecte de cooperare bilaterală privind dezvoltarea agriculturii locale în România
  1998 -1999: Director de program pentru proiectul de dezvoltare rurală în judeţul Argeş
  Martie-iulie 1997: Stagiar, Direcţia Generală Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene
  1995: Consultant pe probleme de analiză socio-economică pentru proiectul de dezvoltare agricolă şi rurală în judeţul Argeş

  ………………………………………………………….
  Ce competente, ce expertiza profesionala ar recomanda-o pe Corina Cretu pt domeniul „dezvoltare regionala”??? 🙄

  Corina Cretu (absolventa ASE 1989) – Activitate profesionala/CV
  Activitate profesionala
  :

  economist, analist-programator, Fabrica de Masini Unelte, Blaj (1989-1992),/i>
  editor, reporter si comentator de stiri – cotidianele „Azi”, „Cronica Romana”, „Curierul National” (1990-1992)
  expert pe langa Presedentia Romaniei, cabinetul purtatorului de cuvant – Presedentia Romaniei (1992-1996) [ilici iliescu]
  expert la Senatul Romaniei (1996-2000)

  Nu se specifica in ce e „expert”… 🙄

 29. Poate e experta in limbi straine :
  ,,Limbi straine: – engleza, franceza, rusa, germana”
  Oricum, sa ne amintim de cazul Vosganian, cand ni s-a respins candidatul.Ea e de sapte ani in PE ,deci cred ca e cunoscuta, mai ales ca are si a avut o anumita pozitie.Daca o vor considera ne corespunzatoare, nu o vor nominaliza.Daca o nominalizeaza inseamna ca e ok din punctul lor de vedere ,mai ales ca seful e din PPE nu e socialist, nici liberal.

 30. (…)Deputatul PSD Ioan Munteanu a declarat, luni, că a depus la Parlament un proiect de lege privind instituirea votului obligatoriu şi sancţionarea celor care nu merg la vot cu amendă între 500 şi 1000 de lei, arătând că aşteaptă opinia Consiliului Legislativ(…)

  Zgonea: Eu personal aş fi de acord cu acest vot obligatoriu, dacă el ne-ar aduce nouă beneficii. În acest moment nu pot să-mi dau seama care ar fi beneficiile. (RL)

 31. „Victoras, ai uitat ca eu nu beau alcool de loc ?”
  Asa, bravo, da-ne de gol ca am facut chefuri impreuna 😛 😉

 32. Nebunul trece la amenintari: nu ma provocati cu noi sanctiuni!
  „Publicatia italiana relateaza ca, luand cuvantul in cadrul unei reuniuni cu liderii statelor membre UE, Barroso a mentionat ca tocmai a discutat cu Putin la telefon. Acesta a povestit ca, atunci cand l-a intrebat despre militarii trimisi in Ucraina, presedintele rus a trecut la amenintari: „Problema nu e asta, ci aceea ca, daca vreau, in doua saptamani ocup Kievul”, ar fi raspuns liderul de la Kremlin, potrivit lui Barroso.”

 33. Cineva iar a taiat comentarii cu barda, in nestire, precum udmreu padurile.
  Ceea ce nu e frumos.
  Pai copacul procedeaza ca putinu?

 34. Johannis, cu multa usurinta se…incurca in minciuni facand una dupa alta declaratii care se bat cap in cap. Penibil moment.

 35. Mai in gluma, mai in serios, o imagine draguta cu copaci:

  🙂 🙂

 36. Ponta da pe mana coreenilor o baza militara strategica!

  Luati de valul pomenilor electorale aruncate in stanga si in dreapta pe tot cuprinsul patriei, guvernantii s-au gasit sa mareasca potul tocmai acum, in preajma alegerilor prezidentiale. Asa ca premierul extinde strategia „generozitatii” guvernamentale la nivel international, fiind cuprins de o adevarata frenezie asiatica.

  Victor Ponta extinde „pomenile electorale“ pe filiera asiatica
  Numai ca, desi deschiderea portilor pana acum etanse ale Uniunii Europene pentru chinezi, pe calea ferata, este ca si realizata, asa cum „National” a anuntat in exclusivitate, Guvernul Romaniei pregateste intens un nou tun de proportii. Iar principalii beneficiari sunt de aceasta data coreenii de la DAEWOO, care, pe filiera firmei cu cei mai multi generali pe statele de plata – este vorba de UTI, bineinteles – sunt foarte aproape de a-si realiza visul de a deveni actionari majoritari la santierul naval de la Mangalia. Insa manevra a trezit imediat atentia serviciilor de informatii, extrem de ingrijorate de trecerea fostului santier militar in custodia unor proprietari din afara NATO .

  http://www.enational.ro/dezvaluiri/ponta-da-pe-mana-coreenilor-o-baza-militara-strategica-425839.html/

 37. Stelian Negrea pe FB si Vox Publica

  Ce va inspaimanta mai tare: pericolul nuclear sau cianura? Unde-i panicardu’ verde cand ai nevoie de el? Guvernul da, fara licitatie, cele doua reactoare de la Cernavoda chinezilor. George Soros cumpara masiv actiuni la Yamana Gold, Aurico Gold si NewGold Inc.

  http://voxpublica.realitatea.mobi/politica-societate/ce-va-inspaimanta-mai-tare-pericolul-nuclear-sau-cianura-unde-i-panicardu’-verde-cand-ai-nevoie-de-el-guvernul-da-fara-licitatie-cele-doua-reactoare-de-la-cernavoda-chinezilor-george-sor-107926.html

  • Nici azi nu stim de ce l-a cautat pe Victor Ponta un multimiliardar atiti de important ca Soros??
   Vizita acestuia a fost nebagata in seama de presa..
   Iar ponta face multe ,prea multe de unul singur si de capul lui..este un dictator caruia nu ii mai trebuie decit un partid stat …pentru ca institutiile le are trecute in subordine..

   Ecologistii prefabricati in ONG-urile lui Soros ies la comanda …si pe obiectiv cerut la ordin…

 38. Buna dimineata, ramurele
  La subiect
  Se mai schimba ceva, pe ici pe colo, dar esenta ramane aceiasi, ce odata era numit vectorul Ardeal s-a metamorfozat in vectorul secuiesc
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18015385-evolutii-terenul-nationalismului-roman-maghiar-cum-pofita-rusia-informatia-suprinzatoare-dintr-analiza-asupra-regiunii-serviciile-speciale-rusesti-colaboreaza-prezent-lideri-maghiari-romania.htm

  • Asa-i, cum spune un comentator:
   ” modelul rusesc (Marţi, 2 septembrie 2014, 8:21)

   periscop [utilizator]
   Dezbină-i și după aia ocupă-i, bucată cu bucată… „

  • Servus!

   Da, „obiectivele” vadimist-funariste din ’90 sunt reluate (si) de „aripioara” pru-Bogdan Diaconescu-VC, a PSD (via PC)…Astia au fost si au ramas totdeauna pregatiti sa cante aceeasi „partitura”.

 39. Corina Creata – si altele sunt exemplu pt fetele blond-vopsit de la scolile de vara ale partidelor:
  Mey fetelor. Va dati la unul doi mosi ex – Ilici si Colin si v-ati rezolvat, faceti politica europeana. si … asa mai departe… Calitatea principala: Blonda, tanara si fidela lui .. Ilici (nu l-a turnat niciodata lui Nina 🙂 )
  Ei ce ziceti fetelor ? E valabil pt toate partidele.
  Si eu care criticam pe zana Surprizelor ca se cuplase cu mos Tiriac. Acum regret. Macar zana era benigna, nu facea rau unei tari intregi. iar mosu ii dadea ce avea el, nu functii, tari sau continente pe mana.

 40. Ma irita la culme sfidarea pesedista cu ignorarea acordului de parteneriat cu SUA si schimbarea directiei catre China.
  Un premier cinic,iresponsabil care sufera de sindromul puterii preda Romania unei natiuni comuniste ,cunoscuta adversara a SUA.Si preferata in parteneriat de catre Rusia.

  Vrem,nu vrem,nimeni nu ne intreaba.Un individ paranoic si bolnav de putere ne conduce catre o dominatie economica devastatoare pentru noi ca neam si ca natiune.
  Daca se realizeaza grandioasul pact gindit de papusarii lui ponta ,in materie de energie ..astia suntem…vinduti si sclavizati unei tari comuniste pe zeci de ani de acum inainte…
  Despre reactoarele 3 si 4 de la cernavoda cititi aici:
  „In proiectul reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda, Guvernul vrea sa implice compania General Nuclear Power Corporation. Investitorul ar urma sa primeasca si o serie de facilitati. Statul roman vrea sa acorde masuri de sprijin pentru proiectul reactoarelor 3 si 4, printre care si posibilitatea de a vinde energia inainte ca unitatile sa obtina licenta de productie, chiar si in afara bursei de energie OPCOM, odata cu incheierea unor „contracte pentru diferenta” si cu acordarea unor garantii de stat. Fiind posibile ajutoare de stat, trebuie notificata Comisia Europeana. Ramane de vazut daca oficialii de la Bruxelles sunt sau nu de acord cu acordarea unor ajutoare pentru reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda.

  Pentru ca atribuirea lucrarilor nu se poate face direct, normele europene interzicand acest lucru, Nuclearelectrica a initiat o procedura de selectare de investitori pentru realizarea proiectului „Unitatile 3 si 4 CNE Cernavoda”. Calendarul de selectie a investitorului este foarte strans, fapt care ar putea descuraja investitorii. Acestia au la dispozitie pentru depunerea documentatiei de calificare doar cateva zile, pana pe 8 septembrie. Pe 28 septembrie urmeaza sa fie stabilit investitorul.

  INSA INVESTITORUL ESTE CA SI SELECTAT
  , Guvernul avand discutii inca de anul trecut cu firma chineza.

  Realizarea Proiectului presupune asigurarea de fonduri pentru investitii estimate la aproximativ 5 miliarde euro, fara activele deja existente in proprietatea Nuclearelectrica si a statului roman

  . Investitorul selectat va fi actionar majoritar al companiei de proiect cu o participatie de 51%. Restul va fi detinut de Nuclearelectrica.”

  Adica Statul Roman devine actionar minoritar…
  Si ecologistii fac propaganda pentru cianurile de la Rosia Montana??
  Contra gazelor de sist??
  CIANURA COMUNISTOIDA nu se vede???

  O tema IMEDIATA pentru campania electorala a Dreptei.Pina nu este prea tirziu!

  • Marcu,

   Lucrurile nu trebuie privite nici simplist, nici excesiv de afectat.

   Un parteneriat strategic SI cu China, nu se opune in niciun fel parteneriatului cu SUA. Cu cat ai mai multi parteneri puternici, cu atat ai propria sansa sa devii mai puternic (influent, ascultat, respectat etc.).

   Si mie mi-ar fi placut pentru Cernavoda o solutie occidentala, mai degraba decat Chinezeasca dar, stiu ca de ani de zile nu s-a … „bagat” nimeni altcineva.

   Desi e scoasa „la maritis” de prin 1999.

   • „Un parteneriat strategic SI cu China, nu se opune in niciun fel parteneriatului cu SUA”
    din putul gindirii 😛

    probabil voiai sa spui „parteneriat economic”, caci din moment ce esti in parteneriat strategic cu SUA si faci parte din NATO, nu o sa poti incheia „parteneriate strategice” cu toata lumea.
    Las-o jos, ca e prea profana 😉

    • Poti face parteneriate strategice (adica cu viziune pe termen lung) cu toti cei care iti aduc avantaje (fie si complementare fata de alti parteneri).

     Da, ma refeream in special la parteneriat strategic economic. Insa, nu numai. Pot fi sui intelegeri politice, daca ne sunt utile.

     Cauta si citeste despre rolul Chinei in 1968 in evitarea agresarii Romaniei de catre Rusia, de exemplu.

     China e o mare putere. Toti ceilalti o curteaza. Ar fi contraproductiv ca noi sa o ignoram si sa nu profitam cat putem de pe urma acestei relatii

   • Profunule,

    S-au facut eforturi ca NIMENI sa nu se bage pe un astfel de contract..

    Sa se dea CHINEI!
    Cel mai bun investitor era tot Canada…dovada unui lucru bun facut exista in lipsa unor deficiente sau accidente la reactoarele 1 si 2..

    Se opune SUA,parteneriatului extins pe douazeci de ani..pentru ca ENERGIA controlata de o PUTERE adversa dicteaza intereselor investitionale..
    Stiu,insa ca imi pierd timpul de pomana…STII la fel de bine ca si mine cum stau lucrurile si incotro ne indreptam…dar esti de partea lor…spre Eurasia

    • marcule,

     Fii serios.

     Din ’99 s-a declansat peţitul. De atunci au trecut 15 ani. Toate guvernele (nu ti le mai enumar) pana azi ar fi dorit sa iasa in fata cu un asemenea deal.

     SUA nu are nicio retinere in a-si reorienta prioritatile spre China in ritm accelerat cu declaratii publice privind transferul definitiv al centrului de greutate al lumii dinspre Atlantic spre Pacific. Uite aici ceva detalii:

     http://www.contributors.ro/editorial/relatia-statele-unite-%E2%80%93-china-viitoarea-axa-de-putere-a-lumii-unde-si-cum-se-pozitioneaza-europa/#sdfootnote1sym

     • Exagerezi pina si articolul cu pricina
      Nu exista nici un tratat sau acord care sa iti afirme ideea.
      SUA este implicata in foarte multe zone de conflict..iar Asia este un focar mentinut la foc incins prin declaratii si activitati belicoase fie ale CHinei ,fie ale Coreii de Nord..toate determinate de adjudecari teritoriale aflate in folosinta altor state..

      Apropierea de China nu inseamna noi poli de Putere identificati de catre cele doua state..cu stabilirea unei noi axe in geopolitica din Asia..

      Articolul este din 2013 si autorul este evident sincer cind spune:

      „Spun însă „viitoarea” şi nu „actuala” axă de putere a lumii, pentru simplul motiv că o axă necesită prin definiţie o anumită coordonare politică şi strategică a părţilor componente,

      calitate pe care relaţia bilaterală americano-chineză nu a avut-o niciodată şi încă nu o are, în pofida abordărilor regizate ale momentului.””

      asadar despre vorbim??
      o dezinformare …

 41. ENERGIE -ENERGIE _ENERGIE…completare
  „In ultima perioada au aparut tot mai multe informatii legate de intentia Guvernului de a aduce companii chineze in Romania pentru a se ocupa de proiecte energetice importante, chiar strategice. Pentru unele, Guvernul vrea sa acorde chiar si ajutoare de stat, exemple fiind

  proiectul Reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda si proiectul Tarnita-Lapustesti.

  Ar mai fi si o noua centrala energetica pe carbune care ar urma sa fie construita de chinezi impreuna cu CE Oltenia.

  Temocentrala Deva va fi retehnologizata pentru 271 milioane dolari, conform unui contract perfectat cu prilejul vizitei in China a premierul Ponta.

  Mai nou, cu ocazia vizitei chinezii au fost invitati sa participe la realizarea hidrocentralei Turnu Magurele- Nicopole,

  microhidrocentralelor de pe Prut,

  dar si la constructia cablului electric submarin Romania-Turcia.

  La acestea se adauga intentia ENEL de a vinde operatiunile de distributie si furnizare unei companii chineze.”

  Sa mai adaugam ca ne construiesc blocuri de locuinte??

  sase parcuri industriale??

  Ca vor face investitii in agricultura??

  Un plan parsiv si viclean prin care PSD cu Ponta in frunte indeparteaza investitiile americane ,infiltrind in economia energetica ( in special) o tara rivala..o tara comunista..care pina ieri,alaltaieri impusca mii de oameni ,in special tineri care doreau o schimbare…in piata publica(1989)

  REMEMBER-acest regim va fi partenerul principal al Romaniei !

  „Astăzi istoria dar şi mijloacele cotidiene de comunicare privesc retrospectiv evenimentele, unii acordându-le o atenţie firescă, alţii încercând să doar să uite… Cel mai bun exemplu a tratării subiective a memoriei recente este unul simplu: accesaţi pagina google china şi tastaţi tiananmen apoi accesaţi google.com…este o diferenţă o atitudinii politice faţă de acelaşi subiect, scrie athenian-legacy.com”

  • Macar daca s-ar incepe – si realiza – mai repede cat mai multe proiecte.

   Ai uitat ca independenta energetica este o decizie strategica!? Nu vezi pericolul escaladarii conflictului cu Rusia?

   Mi se pare normal sa acceleram in directiile care ne sunt la indemana:
   – energie nucleara
   – energie hidro
   – energie din carbuni (aici sper sa fie o tehnologie mai moderna decat am avut noi, mai nepoluanta)

   Amenajarile de hidrocentrale, pot minimiza pe de alta parte impactul schimbarilor climatice prin crearea de zone tamon care previn inundatiile

   Toate, odata construite, servesc economiei nationale 😉

   • care-i strategie si care-i tactica in spusele tale?
    😛

    • Iti explic, pe scurt (dupa puterea mea)

     Strategia este viziunea pe termen lung de asigurare a independentei energetice.

     Actiuni tactice sunt proiectele efective: reactoarele, termo si hidrocentralele, realizate fiecare-n parte

   • Profunule,
    Esti sublim ..dar falsezi cu desavirsire

    Avem resurse energetice mai multe decit ne-ar trebui.
    .
    Si totusi ..importam gaze din Rusia ,la un pret de dumping…fara nici o ratiune ,in dauna consumatorului casnic..
    Nu acoperi strategia pe termen lung a socialistilor…este limpede ca aceasta avalansa de proiecte a fi realizate de cchinezi se constituie ca si o masura de intarire a unei ideologii urmarita de catre PSD pentru restauratie…

    Pentru distrugerea relatiei romano-americane..a parteneriatului incheiat pentru 20 de ani..
    Aici ponta,nu numai ca a produs o deteriorare a economiei de piata,dar a condus guvernul precar ,cu masuri arbitrare ,asigurind conditii intentionate de alungare a investitorilor straini..
    Cine nu observa insistenta ,persistenta lui Ponta pentru unicitatea tranzactiilor economice cu China in toate domeniile de activitate romanesti nu poate fi un bun roman..

    Curios ca blocurile de locuinte vor fi construite in stil tradional chinezesc -sub forma de pagoda..va face Olguta Vasilescu un ceainatown la Craiova??

    • Markule,

     Singura data cand nu citezi, spui lucruri … traznite:

     „Avem resurse energetice mai multe decit ne-ar trebui” (la ce-o mai fi fabuland toti de la Basescu la Ponta chiar si dupa periculoasele gaze de sist, nu stiu 😉 )
     „.importam gaze din Rusia ,la un pret de dumping…fara nici o ratiune „

     Iti recomand sa-ti rogi asistentii sa iti spuna de pe google ce inseamna dumping (nu, nu e sportul acela de masa atat de drag … chinezilor ;))

     • O intelegere eronata a termenului..Nu noi suntem profitorii dumpingului,ci exact victimele strategiei aplicate de catre rusi …Preturi mici favorizante pentru cei ce li se inchina si preturi exorbitante pentru cei rebeli..(in cazul nostru..

 42. narcis !

  mai ia si tu o pauza … sunteti pe felie !

 43. Ciudat.
  Marcu a inceput sa faca propaganda pro ponta…
  Mare e gradina… cotroceniului…

 44. Salut copaceni!
  L-am vazut si aseara pe nenea Klaus la un post Tv…dom-le cu unul ca asta, adormi chiar daca suferi de cea mai crunta insomnie : vorbeste soptit, ca un cantec de leagan! Daca va iesi presedinte ( Doamne fereste! ) Romania isi va schimba secularul nume in Dormistan! Sansele lui scad zlnic ingrijorator…Monique s-a aliat cu hipsterii, o caricatura de imitatie a celebrilor hippies, flower-power…acum cativa ani se aliase si cu dezaxatii sexxual a ascociatiei carora le e membru fondator…insusi Tapalaga, sustinatorul sau vehement, a sfatuit-o cu doua zile in urma sa se retraga pentru a nu cadea definitiv in ridicol…Udrea? Conform lui Cozmin Gusa si nu numai, este singura pe un trend ascendent dintre TOTI candidatii la sefia tarii care sunt in descresteri spectaculoase! Este SINGURA care coboara din inaltul functiei in mijlocul multimii de oameni, fara ca aceste descinderi sa fie regizate, fara bodyguarzi de 140kg cu ceafa de taur, ci cu proprii colegi : simplu, omeneste, fair!

 45. La finalul anului trecut, reprezentanţii guvernelor român şi chinez au semnat la București 13 memorandumuri de cooperare în diverse domenii – de la cel nuclear până la comerțul cu alimente. Printre memorandumurile semnate se afla și unul în domeniul securității IT prin care Guvernul român promitea sprijin pentru participarea companiei chineze Huawei la structuri critice de securitate.

  http://specialarad.ro/premierul-ponta-semneaza-azi-in-china-contractul-pentru-trenul-de-mare-viteza-arad-constanta/

  Nu avem comunicate oficiale din parte guvernului pentru tot ce amaneteaza Chinei..
  ADICA TOT.

  • Markule,

   Parca nu ai avea internet si ti-ai trimite postarile ca Nastase, prin posta 😉

   Roaga-ti asistentul sa iti trimita si comunicatele oficiale. Eventual de la prima … mana:
   http://gov.ro/ro/stiri/vizita-premierului-victor-ponta-in-china

   • Multumesc pentru link,profunule..
    si retin mai ales asta:
    „Într-un cuvânt, prietenia chino-română are o tradiţie profundă şi istorică, cooperarea lor are perspective luminoase şi spaţiu uriaş de extindere. Sunt convins că, pe baza eforturilor comune, relaţiile de parteneriat amplu, de prietenie şi colaborare vor avea un viitor şi mai luminos şi să pornim de la un punct nou de pornire istoric şi să depăşească mai multe vârfuri şi să ajungă să atingă noi înălţimi. Vă mulţumim foarte mult!”

    Exista un comunicat similar in relatia cu SUA???Poate imi dai un link!

    Infiorator suna:
    Perspective luminoase…viitor luminos..punct nou de PORNIRE..istoric…

    Si,totusi,de ce a fost scos drapelul UE din Parlamentul Romaniei ,la vizita premierului chinez??
    Chiar nu se arata nici o strategie”luminoasa” de Rasarit,in toate acestea???

 46. Monica demisionează din PDL.

  • Un pas pe care ar fi putut sa-l faca de multa vreme. Nu am inteles ce a impiedicat-o pana acum (incepand cu europarlamentarele, sau macar dupa acestea, cand a fost evident cam de ce factura este apropierea PDL-Blaga de PNL-Antonescu-Johannis)

   • Acum a fost timingul.
    Stiu ca te doare ca nu mai ai chestia asta sa i-o reprosezi, dar te poti concentra pe alte defecte
    …..
    Ma asteptam ca Boc daca era superintegru sa o sprijine pe Monica care a fost langa el la alegeri la Cluj, cand Boc abia a castigat primaria.

    • Era de asteptat sa te agati iar cu un comentariu in stilul binecunoscut, maestre. Si normal ca stii, pt ca asa le stii tu pe toate.
     Cand am vorbit prima data de mirarea/nemultumirea mea ca MM e inca in PDL-Blaga, puteai sa agati si atunci macar un simplu „nu e timpul”. Dar ar fi fost o atitudine fireasca, deci…n-ar fi fost „stilul” @Last. Sau atunci nu banuiai inca demisia de azi?

     • @mih Eu cred ca
      1) MMacovei este mai integra ca @tds sau @mih ca sa nu ii dam noi doi lectii de integritate
      2) MMacovei are o echipa care ii calculeaza pasii mai bine decat o poate face @tds sau @mih
      3) MMacovei nu a citit apelurile prietenesti mirate, nemultumite si disperate ale lui @mih sa plece din PDL

      Daca a plecat din PDL eu ii spun bravo Monica.! Daca ramanea in PDL ii spuneam la fel : bravo Monica !
      Votez Monica Macovei !

     • Eu nu ii dau lectii lui MM. Nici macar sfaturi. Nu-mi permit. Daca m-as fi gandit la asa ceva ii scriam direct pe pag de fb, sau pe blog.
      Daca m-ar fi preocupat sa-i scot in evidenta defecte, sau greseli (adica sa-i caut bube-n cap cu tot dinadinsul) as fi spus „e prea tarziu”. N-am facut-o, pt ca nu asta gandesc.
      Tu spui azi ca o votezi pe MM. Ok!
      Eu astept listele cu candidati si ma voi decide atunci.

   • E bine si acum, important e sa se rupa de imaginea USL-2. Coafura rezista 🙂

 47. Deci se retrage din PDL – si nu merge in alt partid.
  Monica Macovei – Presedintele Oamenilor – foarte bine zis !

  pacat ca masmedia o cam boicoteaza

 48. E clar. Monica nu are partid, nu are presa, nu are nimic. Are doar voturile nonconformistilor care nu au fost „membrii”, nu au si nu au avut partid.Hai Monica .

  • Iniţiativa a fost adoptată cu 122 de voturi ”pentru” şi două abţineri, urmând ca decizia finală să fie luată de Camera Deputaţilor.

   Avem dreapta in parlamentul romaniei ? Nici un vot impotriva ? Nu stiam ca in 2012 stangacii au castigat cu 98% alegerile

  • o mizerie!

  • Multi dintre voi v-ati exprimat dorinta ca cei vinovati sa plateasca si sunteti surprinsi ca „opozitia” a fost de acord in corpore.

   Va dau o posibila explicatie. Greselile au fost facute pe guvernarile … Boc. Deci oricum daca s-ar incerca pedepsirea vinovatilor, totul s-ar transforma intr-un:

   prinde orbul si … scoate-i ochii 😉

   • Ihi, Boc iar nu are sapca. Pai parca Boc le taiase salariile la bugetari. Acum vii sa ne aburesti ca Boc a dat bani bugetarilor in plus, nelegal, de acum trebuie sa vinta mincinosii din PSD sa-i amnistieze de ceea ce au primit nelegal in plus de la Boc. Si clopotzeii ting ting ting, ca de la pasopt incoace Pontilica da-i si lupta…

    • @ Aha,
     doo sentimente ma incearca:
     – @ profun este un simplu trol/postac pentru a produce carii in scoarta Copacului;
     – @ profun are o fatada de pregatire „strategica si tactica” incit crede ca Romania, avind un parteneriat strategic cu SUA (si ca membru NATO), poate incheia parteneriate strategice cu oricine, fie chiar cel mai mare dusman al USA.
     Asa credea si Ceusescu: ca poate fi pretin cu chinezii, rusii si americanii.
     Rezultatul? rafale de automate 😛

     • Varianta: „postac cu fatada” – merge ??? 🙄 😛

     • Ce e gresit in a avea parteneriate strategice cu diferite state!?

      De ce nu ar merge si un parteneriat cu SUA si unul cu Azerbaigeanul? (Asta ca sa mai lasam „serviciile” chineze sa doarma 😉 )

  • Apropierea lui vvponta de China comunista, oricate argumente ar aduce sustinatorii sai este dpmv un semnal de alarma in plus pt ce ar insemna evolutia noastra cu mitomanul inscaunat la Cotroceni. 👿

 49. Cheia relatiei multilaterale cu China aplicata de PONTA:

  „China este cel mai mare partener comercial independent al Rusiei, cu schimburi bilaterale de 90 de miliarde de dolari, in 2013. Cele doua tari vor sa dubleze volumul schimburilor comerciale in urmatorii 10 ani.”

  http://inprofunzime.md/stiri/politic/putin-da-lovitura-finala-europei-intelegerea-cu-china-care-lasa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+inprofunzime+%28In+Profunzime+-+Toate+Stirile%29

  • narcis !

   buna dimineata frumoaso

  • Mark,

   Cred ca oricate argumente economice ar aduce specialistii, analistii, suporterii, postacii etc. pontisti, ceea ce mi se pare evident si periculos e dimensiunea politica a orientarilor si simpatiilor lui „dottore” si a Mafiei rosii din spatele sau. Lor le place si le-ar conveni de minune modelul „capitalismului” de stat, cu partid-stat si un beneficiu al unei ipotetice cresteri economice (nu-i cred capabili sa si realizeze asta) acaparat de ei si ai lor. O „democratie” si mai originala decat aia a lui ilici iliescu.

   • Da,Mih!
    Sunt pur si simplu speriat de obtuzitatea romanilor!
    De smecheriile pesediste produse pina acum ,toate impotriva Romaniei,impotriva democratiei ,impotriva unui stat de drept!
    Fara jena
    Fara scrupule,
    Sffidator,dicatorial si mai ales antinational!
    Si,mai ales,fara IMPOTRIVIRE!
    Poate nici nu realizam PRODUSUL NOCIV ce s-a instalat in toate institutiile ,prin legiferarea iresponsabilitatii…cu sloganul lui Ponta:
    Asta imi este POHTA ce am pohtit!
    LEGEA SUNT EU!

    Altfel nu ar fi existat ilegalitatea unui curs de schimb aranjat pentru accize
    Nici trocul cu compania de electricitate pentru dubla incasare la certificatele energetice..

    Nici actele normative abuzive ale ANRE prin care ni se majoreaza preturile,ori de cite ori se vrea ,favorizind companiile private ce au in subordine sute de firmulite de partid…fie la transport,distributie sau exploatare…

    Si romanii voteaza PSD???
    Pentru niste favoritisme electorale ,pentru niste firimituri prin care distrug viitorul copiilor lor??
    Cred ca ar trebui un subiect pe aceasta tema:
    De ce VOTEAZA romanii pe cei care ii subjuga si ii fura taxindu-le si seaua de pe cal??
    De ce VOTEAZA romanii o mafie politica supraimbogatita si corupta cu cei mai multi puscariasi de lux??

 50. Interesant comunicat al doamnei Macovei!
  Sa vedem unde o duce!Este oportun pentru evolutie .depinde de urmatorul pas!
  Sunt sigur ca PMP o va sustine pe Monica Macovei,daca ajunge in finala!
  Elena Udrea are un electorat fidelizat …,un partid,structuri si un lider de onoare..de n otorietate si cu multa sustinere publica!

  Culegeti voturi,doamnelor!Si mai apoi puneti-le la un loc!Cu fair play!Si pentru Romania!

 51. marku and victor,

  Uitati o mostra de gandire strategica.

  U.S. Reaches Major Milestone: 100,000 American Students Study in China

  … The typical American study abroad student is Caucasian, from the upper socio-economic class and enrolled in a four-year college or university. We applaud their initiative and encourage more of them to go to China. But students from all backgrounds need and deserve the opportunity to learn about China, and America needs them to be able to manage this relationship effectively regardless of what profession they enter.  …

  http://www.huffingtonpost.com/carola-mcgiffert/us-reaches-major-mileston_b_5571793.html

  Cincinalu’ a fost indeplinit in 4 ani jumate 😉

  • dar nu e a ta, si se practica de zeci si zeci de ani. Se practica si in scopuri militare si in scopuri economice.
   Doar tu ai descoperit-o acum si crezi ca cu tine incepe lumea 😛

  • si nu te mai chinui; sint sigur, adica te asigur, ca vei gasi muulte lucruri pe care nu le cunosc, dar pe alea nu le discut.
   Nici strategic si nici tactic 😉

  • Ce sa iti spun!Transferi activitatea unei fundatii in seama strategiei tactice a statului american??
   O fundatie care stringe donatii sa finanteze studiile din China ale unor tineri amerciani defavorizati..

   • Markule,

    Trecand peste termenul impropriu de „strategie tactica” te intreb la randu-mi:

    Crezi ca tot niste fundatii au creat cea mai mare datorie externa a SUA in favoarea … Chinei [care acum e pe la 1,15 TRILIOANE!!! adica 1150 de MILIARDE de dolari]?

 52. Pentru amatorii de snzational:
  – Basescu a fost de acord cu favorita lui Ponta,comisar, Corina Cretu;
  – in schimb Ponta a dat manastirii unde Udrea a fost de nu stiu ce sarbatoare, 2.000.000 lei.
  Pentru Tapalaga MM a fost neinspirata candidind (el, marele analist i-a si spus-o de la obraz) , iar Basescu este un blatist. Cu Ponta; pentru Udrea.
  Este distractiv sa urmaresti cum tisneste otrava din om.
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18020910-basescu-tace-ponta-face.htm

  • Vrei sa spui ca e incredibil ? Ce? Ca omul care se lauda ca stie tot ce misca in Romania, amenintand cu ,,dezbracatul” nu stia ce stiau de o luna Zgonea si Dorneanu ? Asa o fi iar Tapalaga e un prost 😉

  • Ce distractiv. GRETOS.
   Mare greata, mare indignare mi-a produs cel „duru” cu unii, blandu cu altii. Vezi CTP-ul (care CTP intr-o emisiune la Radu Moraru l-a facut praf si pulbere prin tel. alaturi de Adrian Ursu prin studio la RM, inainte sau dupa ce l-a nasit „Nasu Moraru” pe Ursu).
   Vezi si interviul de pomina cu pontalaul in care tacea si asculta minciunile si nimicurile pontalaului fara a-l incomoda cu nimic, nimic. Jalnic personaj „duru” asta. O noua adaugire la lungul sir de jalnici naimiti de cine da mai mult cum ar fi: Sorin Rosca Stanescu, Stelian Tanase, Florin Iaru, Cornel Nistorescu, Doru Buscu, Liviu Mihaiu, Mircea Toma, Emil Hurezeanu, etc. etc. Toti, dar absolut toti in slujba lu’cine da mai mult.
   JALNICI tradatori de neam si tara. JALNICI ! Mai toxici in opinia mea, decat politicienii. Pntru ca daca n-ar fi fost alde jalnicii astia, nici politicienii n-ar fi indraznit sa faca ce ne-au facut si ne fac.

 53. mark 10:47 :
  25 iulie 2014 :
  ,,Compania canadiană Candu Energy Inc. a semnat joi un acord de cooperare cu firma China Nuclear Power Engineering Company pentru construcția unităților 3 și 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă (România), informează Canada NewsWire. …
  Acordul semnat joi vine ca urmare a unei scrisori de intenție semnată de firma mamă a CNPEC, grupul China General Nuclear Power Group, și Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) în luna noiembrie 2013 pentru investiții în dezvoltare a două noi reactoare la centrala de la Cernavodă.

  ‘Candu Energy este încântat să colaboreze cu CNPEC pentru satisfacerea necesităților României în domeniul energiei nucleare’, a declarat președintele director general de la Candu Energy, Preston Swafford. ‘Acordul de astăzi adâncește legăturile puternice pe care le avem cu industriile nucleare din România și China în condițiile în care în ambele țări funcționează reactoare Candu de peste un deceniu’ a adăugat Preston Swafford.
  http://www.agerpres.ro/economie/2014/07/25/firma-canadiana-candu-a-semnat-un-acord-cu-o-companie-chineza-pentru-unitatile-3-si-4-de-la-cernavoda-08-45-50

 54. Aceeasi sursa confirma ce a spus profun :
  ,,România s-a adresat investitorilor chinezi pentru modernizarea sistemului său energetic după ce companii precum ArcelorMittal și Enel s-au retras din proiectul construirii reactoarelor 3 și 4. ”

 55. Multumesc ,Loda..
  Ramane totusi o intrebare
  Cum a reusit Ceausescu sa construiasca primele doua reactoare cu Candu,FARA INTERPUSI??
  Un posibil raspuns ar fi finantarea ..pe care o acopera compania chineza in schimbul a 51 % a unui capital majoritar…

  • Au reusit fara interpusi fiindca cei din Canada nu erau asa speriati sa faca afaceri profitabile, indiferent de ideologia „clientului”.

   Ba chiar mai mult, cand faci afaceri cu un stat, ai mai multe garantii.

 56. DNA-ul latra, PSD-ul maiestuos paseste:
  „Claudiu Sorin Dumbraveanu s-a intors pe functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energie (ANRE), post pe care il ocupa inainte de a fi retinut de DNA sub acuzatia de luare de mita si de distorsionare a mecanismului de formare a pretului final al facturilor platite de consumatori. La inceputul lunii august, Dumbraveanu a fost trimis in judecata, sub control judiciar. Insa nu este singura persoana cu rol important in domeniul energetic care ramane pe functie in ciuda problemelor penale. Ciurel Laurentiu, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, este de neclintit chiar daca tocmai a inceput urmarirea penala impotriva sa pentru abuz in serviciu, in dosarul privind contractele primite de casa de avocatura Sova la Turceni si Rovinari. Trebuie mentionat ca ambii sunt sustinuti de PSD.”

 57. Buna ziua,

  O degringolada mai mare ca cea de acum in preajma unei alegeri cu miza uriasa ca cea din toamna, nu-mi era de conceput in urma cu cateva luni.

  Luati de vedeti si domniile voastre oarecari dovezi in ceea ce cu multa amaraciune afirm.

  1. Cea mai recenta, cea de al carui autor mi-e cel mai greata, mai ales dupa extazul nemaintalnit la un asa auto-voit „duru”
  cand cu discursul pontalaului in parlament cu ocazia investiturii lui MRU premier (pe care eu – biet om de rand – l-am perceput a fi mincinos) „duru” nici ca se prindea si-n fals extaz cadea.
  Apoi invintarea CTP-ului – cunoscut si ca anti-dictator, ca principala frana in a se coagula in sindicate puternice de breasla prin inselatoarea constructie CRP – pentru a scrie la HNws. Apoi interviul de pomina, bland-blandut. luat lui Ponta de catre el „duru” numai cu altii, mai mult in scris, decat in direct. Ma miram eu de a acceptat pontalaul. Dupa, am realizat de ce.

  Iata porcaria porcariilor scrisa de blandutu cu pontalaul devenit „duru” cu cine vor stapanii lui.

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-18020910-basescu-tace-ponta-face.htm

  2. Madam Pipidi care ca de obicei spune numai despre ce-i convine ei si despre ce uraste ea, adicatelea franturi de adevaruri puse voit alandadala. Despre adevarurile care nu-i convin ei, tacere si iar tacere. Bleah !

  Iata:
  http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/libertatea-presei–aceasta-frauda-nationala–i–348347

  3. Din ciclul, ghici ghicitoarea mea „cine-i mai mercenar dintre noi doi”. Eu zic ca amandoi daca m-ar intreba cineva.
  Pentru ca nici tu Sorina Matei NU poti sa pleci de la B1 la Ghita TV, fara sa stii mult, mult prea bine ce ai de facut acolo. Asta dupa ce ai stat ani de zile in slujba lui Voiculescu. Decat daca esti subreda rau la capitolul moralitate… si ai un timbru vocal insuportabil, si dai din maini mai ceva ca impuscatul, si repeti obsesiv de un milion de ori/emisiune „domnilor si doamnelor” si un obicei la fel de insuportabil sa-i intrerupi pe toti si toate la mijlocul frazelor transformandu-ti emisiunile intr-un test de incercari intr-u rabdare intr-ale „vacarmelor” …decat. Jalnic ! Adicatelea dupa ce ca sunteti niste mercenari, mai sunteti si varza ca profesionisti, fir-ar sa fie, cine v-a asezat pe locurile pe care nu le meritati niciunul. Locuri in care n-ati fi avut loc tot niciunul intr-o presa normala dintr-o tara normala.

  Iata:
  http://www.reportervirtual.ro/2014/09/scandal-sorina-matei-dan-andronic-cine-e-mercenar-de-presa.html

  4. La final marele maestru intr-ale imbarligarii nationale, Cristoiu. De data asta insa sper gura aurita sa fie, gura gurului intr-ale imbarligaturii nationale.

  Iata:
  http://www.paginadepolitica.ro/cristoiuin-spatele-monicai-macovei-stau-forte-mai-importante-ca-deontologii/

  Dupa ce am aratat cateva din cele aparute intr-u imensa noastra degringolada numai astazi, 2 sept.2014, se pot intreba romanii ca niste cetatenii agresati ce sunt,
  cum sa votam noi Doamne, sa ne fie un pic mai bine ? Cuuuuuuuum ? ? ?

 58. Offf Filadel, dupa ce muncii sa-mi pun postarea-mi, offf, schimbasi postarea din capul blogului.
  Da las c-o mut mai i tarziu. Nu acum imediat. Ca n-am timp acum pen’ ca am ceva treaba, dar si pentru ca nici nu e frumos sa nu respectam postarea din capul blogului.

 59. Sa n-o respectam macar vreo ora dupa ce a fost pusa, ca dupa aia…nu se mai pune cu respectu’
  😉

 60. Na ! Ca mi-o facusi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s