Portofoliul de încrețit părul la spate

Zice-se că Ponta ar fi zis că a negociat el (cu cine ? 🙄 ) un portofoliu important pentru România la Bruxelles, anume cel al dezvoltării regionale, peste care să bântuie madam Corina Creață.

Ce „dezvoltare” fantomă să facă pupila unuia ce nu e în stare să absoarbă din fondurile europene nici câtă țuica de prună poate soarbe o muscă bețivă la un chef de aniversare a orei fixe ?
De fapt am dubii extem de serioase că însuși conceptul „dezvoltare” este cât de cât înțeles. Vorbim despre niște persoane de stânga prin definiție. Ce să dezvolte stânga ?
O gaură ?

Dar portarul de la ușa hotelului cu care Ponta o fi stat de vorbă impresionat de epoleții cu fireturi precum Johannis de microfonul fără fir, se pare că a avut liber în ziua cu discuții și se vehiculează că lu’ madam Crețu s-ar putea să-i pice la ruletă portofoliul pentru ajutor umanitar.
Ăla cu sacaua de apă pentru copilașii cu ochii cât farfuriuța de cafea.
Și bube cu muște.

Oare când piratul a zis că o să primim un portofoliu important s-o fi gândit că ajutorul umanitat ar putea fi pentru noi ?
E !
Deocamdată sunt doar bârfe.

Ar trebui să fim bucuroși că a împins-o pe Creață, că putea la fel de bine să-l trimită pe Vanghele.
Îi lasă asta fără portofelii pe toți ocupații cu împărțirea negocierilor !

Viq

Reclame

98 responses to “Portofoliul de încrețit părul la spate

 1. am ajuns să judecăm guvernul(comisia) european cu metehnele de acasă. Dacă am un ministru al meu, îmi va fi mai bine. Eu nu cred că e atât de important numele comisarului de pe un domeniu, e mai importantă politica deja impusă de Comisie .i staful de profesioniști cu care o aplică… Nici mie nu-i stârnește încredere CC, Am o mare neîncredere mai curând… poate o respinge procedura…

 2. Sint putin rautacios, poate, dar despre Corina Cretu nu-mi amintesc decit episodul, zice-se, amoros, cu generalul american 😛

 3. Episodul ăsta provoacă o umilință imensă României. Gratuită – dacă privim din pdv-ul interesului național. Asta mai arată care este capacitatea de negociere a guvernului în relațiile internaționale (aka 0) și ce notorietate externă are ponta (</= 0).

  • Buna sa va fie inima, ramurele
   La asa propunere de comisar, asa portofoliu. Sare lumea fripta ca doar Ajutor umanitar, dar acest domeniu este max. de expertiza al candidatei propuse. Singura chestie notabila facuta de madama e ca a redactat Raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European si al Consiliului de instituire a Corpului voluntar european de ajutor umanitar (EU Aid Volunteers).
   Nu ea e de vina ci cel care a ales asa competenta sa propuna comisar european.

  • este de luat in seama ce zice L. Avram: pur si simplu se bazeaza pe precedente, iar de la actualul guvern/Parlament te poti astepta la recidive.

 4. Salut, all!

  „Metehnele” care ne discrediteaza la nivel european sunt ale guvernului si PM GIOP, care nu respecta legea. Si care nu promoveaza competenta reala…

 5. Despre „migratia magarilor” (asa le zic eu) are un bun articol pe Contributors Miron Damian.
  http://www.contributors.ro/

 6. Buna ziua!
  Io sper ca Ciorba sa ajunga langa JiJi ca tot la vizitat.

 7. vagabondul PONTA ,ar trebui bägat la balamuc, are un vocabular
  de handicapat. , cum i se permite nenorocitului in sedintzä de guvern sä injure si insulte. chiar nu este nimeni sä sezizeze???

  • Mircea Marian pune punctul pe „i”. Si presiune pe Ponta. Si pe Ponta sub reflector. MM2014 este azi un adevarat om de presa. Mult mai bun ca acum 4-5 ani…

 8. Cristian Preda
  acum 2 ore
  Cele opt femei propuse până aseară pentru a ocupa poziții de comisar sunt, în ordine alfabetică, poloneza Bienkowska, slovena Bratusek, C.Crețu, bulgăroaica Gheorghieva, cehoaica Jurova, suedeza Malmstrom, italianca Mogherini și daneza Vestager. În această dimineață, Juncker a obținut din Belgia candidatura Marianei Thyssen, având acum tot atâtea femei în echipă câte a avut Barroso în 2009-2014. Dacă vreuna dintre candidate ar avea probleme la audieri, cum s-a întâmplat cu bulgăroaica Jeleva în 2009, țării respective i se va cere tot o candidată, nu un candidat. În ceea ce mă privește, cred în continuare că Dacian Cioloș ar fi fost cea mai bună soluție pentru ca România să obțină un portofoliu important. Sunt convins că actualul comisar din România ar fi putut obține dezvoltarea regională, dacă s-ar fi decis că menținerea unor persoane impune schimbarea portofoliului deja deținut.

 9. Pe de altă parte ponta dă vina pe Băsescu pentru nereușitele negocierilor de la Bruxelles pentru comisarii europeni. Deși încă nu sînt nereușite. Asta înseamnă că știe deja rezultatele și se acoperă cu o nouă minciună.

  • Cand propui o persoana pt orice domeniu o fi, e clar ca persoana aia nu-i competenta pe niciun domeniu…

   Pana la urma, poate avea dreptate un invitat de azi intr-o emisiune la B1, care punea pe seama unor calcule mult mai subtile si nocive povestea cu nominalizarea Cretei: pe scurt, s-a mizat pe un rezultat prost pt noi pt zgandarirea unor sentimente euro-sceptice (daca nu chiar anti-europene) in randul romanilor…O fi o interpretare exagerata? Poate da, dar nu-i sigur ca nu…Ca ponta si gasca prefera „modelele” mai de la Rasarit si le „inghit” cu noduri pe cele occidentale (cand nu le stau de-a dreptul in gat) nu-i o noutate pt nimeni…

  • Eu cred ca orice om normal isi da seama ca, in conditiile unei concurente reale pentru respectiva pozitie de commissioner, este greu de calificat pozitiv actiunea de contestare, venita chiar din RO pe filiera Basescu-Blaga-Iohannis.

   Din motive care imi scapa exista persoane, inclusiv printre „copaceni” care s-ar bucura pentru un „esec”.

   Ii poate explica cineva unui … profun care ar fi motivele de bucurie!?

   • Pe tine incalcarea legii nu te deranjeaza? Faptul ca un PM dintr-o tara UE isi permite sa faca propuneri de comisari europeni incalcand legea, crezi ca ne face bine?
    Faptul ca vvponta nominalizeaza un om fara competente serioase (bun unde-o fi sa fie…) nu te deranjeaza?
    [Intrebari retorice]
    Nu-i vorba de nicio bucurie, ci de revolta in fata minciunii, ticalosiei si iresponsabilitatii PM-lui vvponta si eventual, o satisfactia fireasca si perfect legitima pt cazul in care adevarul iese la suprafata si minciuna e sanctionata.

    • Stii cumva ce lege a fost incalcata? Eu pot doar banui ca … nu 😉

     • Propunerile trebuiau discutate în parlament inclusiv în comisiile de specialitate înainte de prezentarea lor la nivel european. Ponta a ascuns (el a spus-o) cea de-a doua nominalizare.

     • S-a scris si-n presa, s-a scris si aici, la Copac. Greu imi vine sa cred ca asta ti-a scapat, la cat de prezent si prompt in raspunsuri si comentarii esti…

      „Parlamentul României va fi informat de către Guvern în legătură cu nominalizarea persoanelor în vederea ocupării unor funcţii în cadrul instituţiilor Uniunii Europene. Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene”, arată legea nr. 373 din 18 decembrie 2013.

      vvponta afirmase ca nu poate cere audierea în Parlamentul României a unei persoane pentru funcţia de comisar european atât timp cât aceasta nu a fost desemnată şi nu are un portofoliu.

     • Poate ai dreptate dar, eu nu am gasit nicio lege care sa stabileasca acest lucru. Asta nu ar fi o problema, fiindca eu nu sunt specialist.

      Insa nu aauzit ca cineva (Basescu, opozitie, analist, ziarist etc.) sa invoce vreun paragraf de lege. De asta am si pus intrebarea.

     • http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=945

      Persoanele nominalizate sau numite de către Guvern pentru funcţiile din cadrul instituţiilor Uniunii Europene

      Art. 19. – (1) Parlamentul României va fi informat de către Guvern în legătură cu nominalizarea persoanelor în vederea ocupării unor funcţii în cadrul instituţiilor Uniunii Europene.

      (2) Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene.

      U welcome

     • Mih,

      Multumesc. Am vazut legea si am facut legatura de-abia acum si cu argumentele lui Ponta.

      E inca o lege cu prevederi foarte laxe, care lasa loc de interpretari. Sunt putin avocatul diavolului (Ponta) si subliniez din paragraful 2, Art. 19, putin altfel decat ai facut-o tu:

      2) Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene.

      Cum inca Junker nu plasat-o pe o anumita functie/ protofoliu, cred ca nu se poate alcatui nicio comisie de … specialitate. Poate doar una … generalista.

   • Cum este posibil ca Presedintele Romaniei sa afle despre a doua nominalizare de la Bruxxel si nu de la PM ,la Bucuresti??
    De ce a procedat pe ascuns Premierul??Sa nu stie nici seful statului,nici Parlamentul..
    Ce fel de disciplina institutionala are Ponta??
    Am ajuns la concluzia ca Nu Parlamentul are decizie legislativa,ci ponta.
    Nu Parlamentul il controleaza pe ponta ca premier,ci Ponta dicteaza Parlamentului..
    De unde s-a dus dreakului democratia si suveranitatea poporului definita prin reprezentare..
    Cu atit mai mult cu cit acest drept a fost grosolan incalcat prin emiterea unei ordonante care legifereaza migratia alesilor??
    VEDE CINEVA CE FACE PONTA???
    Absolutismul Puterii sale??

 10. PONTA, este un gugustiuc tzafnos,el nu stie nimic sigur ,ce si cum,
  dar dacä nu iese cum vrea el, de vinä este BÄSESCU:

 11. Impartirea „echitabila” (egalitate procentuala in cazul comisarilor europeni) pe sexe este o tampenie stangista. Criteriul corec e competenta… Acceptata de centru-dreapta prin…partea de stangism cei apartine sau/si ca parte din diverse negogieri stg-dr.

 12. Senatoarea Anca Boagiu a prezentat o scrisoare pe care premierul Victor Ponta ar fi trimis-o, pe 31 iulie, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

  „Domnul Cioloș este prima propunere pe care România o face pentru portofoliul de comisar și, conform procedurii europene specifice, face propunerea Dacian Cioloș pentru portofoliul de Dezvoltare Regională sau Agricultură. Dacă această primă propunere nu va fi acceptată, atunci vă facem o a doua propunere de candidatură pentru Comisia Europeană, care este doamna Crețu (…) pentru un portofoliu ce va fi discutat cu dvs în funcție de viitoarea structură pe care dvs o prevedeți pentru viitoarea Comisie Europeană”
  Sursa Anca Boagiu din scrisoarea trimisa de VVP – . „Asta este minciuna, dovada asumată prin semnătură, a mai declarat Anca Boagiu.

  • Daca asta e scrisoarea, care e … minciuna!?

   • Minciuna nr.1 Ca s-a batut pentru un portofoliu important.
    Minciuna nr.2 Ca s-ar fi pierdut (potofoliul important) datorita scrisorii ACL si evident a lui Basescu

    • Light, lumineza-ma 😉

     Eu din scrisoare nu vad nici M1 nici M2. Tu unde le-ai vazut?

     • Sînt declarațiile lui ponta. Scrisoarea (adică tot el) le dezminte. Caută și tu pe știrile de pe net.

     • ” M-am uitat spre cel mai important portofoliu pentru Romania, aproape l-am obtinut si numai actiunile politrucilor Iohannis si Blaga pot sa strice acest lucru”
      „In urma unor negocieri extrem de lungi si extrem de complicate, eu am obtinut pentru Romania – nu pentru Guvernul Romaniei, nu pentru un roman, ci pentru Romania – cel mai important portofoliu din Comisia Europeana pentru noi”.
      ” Sunt bucuros ca am reusit sa il tin deoparte pe Traian Basescu, acuma s-au trezit cei doi, Blaga cu Iohannis, ca le-a cerut Basescu probabil sa faca ei scandal, dar sunt absolut penibili si vreau sa ii intreb: daca Romania nu mai primeste un portofoliu bun, cine o sa plateasca banii, Blaga cu Iohannis?”

      Mai vrei ?, ca e plin netul

     • Inteleg ca, in logica voastra, daca cineva arata o scrisoare de-acum o luna e imposibil sa mai fi existat intre timp si alte demersuri.

      Pe de alta parte, citesc in scrisoarea pe voi ati adus-o:

      „Domnul Cioloș este prima propunere pe care România o face pentru portofoliul de comisar și, conform procedurii europene specifice, face propunerea Dacian Cioloș pentru portofoliul de Dezvoltare Regională sau Agricultură. „

      Deci si Ponta a apreciat ca Ciolos are mai multe atuuri si l-a pus in pole position. „Greseala” inteleg ca este aceea de a nu pune toate ouale in acelasi cos si a tinut sa se asigure ca are un zar de fuga (stiind cu siguranta si cerinta de paritate pe sexe).

      Ce era sa faca daca astea sunt regulile pe care le face clubul din care ne dorim (cu toti,nu?) sa facem parte!?

     • Nu Profun, a fost un targ de 2 lei. Eu fac o propunere maximala de ochii lumii, dar iti transmit ca accept si una minimala dar creata. Prost sa fi fost luxemburghezul sa nu-si usureze viata, n-are nici in clin nici in maneca cu regulile clubului.

  • ,,Domnul Cioloș este prima propunere pe care România o face pentru portofoliul de comisar și, conform procedurii europene specifice, face propunerea Dacian Cioloș pentru portofoliul de Dezvoltare Regională sau Agricultură.”
   Deci prima propunere e fost Ciolos, scrie negru pe alb.Pe de alta parte Junker nu l-a convocat la audieri pe Ciolos ,deci care e vina lui Ponta? daca nu facea si o a doua nominalizare era plin netul de preprosuri ca nu s-a gandit si la posibilitatea respingerii lui Ciolos si ca de ce nu a mai facut o nominalizare.Uneori exageram…
   Da s-a laudat ca s-a batut(nu stiu de unde sa stie ca nu s-a batut) pentru un portofoliu bun, pe de alta parte acelasi lucru l-a declarat si Basescu ,am pus citatul zilele trecute.Daca nu se prinde regionalul cine minte? Numai Ponta? Amadoi ? Niciunul ?

   • Loda, a mintit ca s-a batut pentru Ciolos. Nu s-a batut, l-a nominalizat si atat. Justificarea ca „de regula” nu se obtine acelasi portofoliu de doua ori e un mit fals, Austria a avut agricultura de trei ori succesiv.
    Simpla prezenta a celei de a doua nominalizari arata ca miza primeia nu e importanta, cu atat mai mult cu cat era valabila pentru orice portofoliu. Cat de clara vrei traducerea ca Ponta a tranzactionat un portofoliu important, contra unuia nesemnificativ cu conditia sa fie al Corinei Cretu?
    Si mai are tupeul sa afirme ca se bate pentru Romania. Mi-e greata.

 13. vvponta isi acopera propriile prosti si/sau ticalosii, ca de obicei, mintind si debitand mizerii la adresa presedintelui.
  El a „negociat”-o pe Creata pe „sestache”, incalcand legea. Tova are un CV jenant de „subtire”, competenta – nu si o imagine suficient de sifonata dupa povestea cu Powell (in care dimensiunile de alta natura decat „idila”/”adulter” ar atarna greu, fie ele reale, sau chiar doar suspiciuni – mai ales in contextul actual). Cel care dovedeste si de data asta ca ori nu stie, ori nu-i pasa care sunt interesele Romaniei si cum/ce trebuie facut, este iar (si iar si iar si iar…) PM GIOP, marele admirator al PCC, vvponta.

  • Ciolos a fost inlaturat cu intentie
   de catre Ponta.
   Modalitatea aleasa de el,daca era transparenta si motivata oficial trebuia sa argumenteze toata balmajeala…Ponta a acoperit-o de injurii si prin o aroganta plina cu minciuni.
   ..
   Ciolos este acuzat ca datorita lui dosarul ICA a fost repus pe rol..pentru ca M,A s-a constituit parte civila ,consemnare la cererea DNA. si semnata de ministrul Ciolos…
   Initial sesizarea facuta la DNA a primit NUP ,intrucit nu existau pretentii civile de la Stat,respectiv institutiile care erau responsabile de proprietatea ICA.

   Cel care a semnalat ,prin presa neregulile privatizarii a fost Corneliu Vadim ,prin publicarea lor in Romania Mare…la DNA s-a depus o plingere semnata de un fost angajat ICA Popa Vasile care se considera pagubit fiind disponibilizat cu un numar mare de fosti angajati ICA.

   DNA a redeschis dosarul si a cerut in scris Ministerului Agriculturii condus de Ciolos sa se constituie parte c ivila…ca sa se poata pune pe rol cauza..
   Si de aici incolo …Ciolos este vinovat ca lotul ICA este la inchisoare. ,pentru ca a dat posibilitate sa se recupereze paguba adusa STATULUI.nu conteaza probele ,martorii,inscrisurile,falsurile si ingineria financiara..desfasurate din 1991,odata cu infiintarea firmei BIOPROD,finantata cu banii de la Crescent si pina in 2003,cind Dan Voiculescu a desavirsit operatiunea spalarii banilor si si-a insusit 18 cladiri si terenuri …si bineinteles Basescu este autorul unui dosar politic
   cu justitia aservita.. nu HOTII si complicii lor.

 14. Cum isi are pregatite minciunile nemernicul asta de pontalau e de speriat. Groaza mea cea mai mare este ca sunt dobitoci de romani care cred fiecare mincina a acestuia. CUMPLIT !
  In orice alta tara normala la cap un asemenea premier care aducea asemenea prejudicii natiunii pe care o deserveste, era demult la cel mai mic procentaj in sondaje, consecinta fiind retragerea lui de catre partidul care l-a propus. La noi inca sta la 35-40% din sondaje. CUMPLIT !

 15. Si alta sa ne mai ostoim amaraciunea ori sa ne unim amaraciunile, cum doriti, domniile voastre

  http://www.paginadepolitica.ro/scrisoarea-unei-tinere-catre-premier-sa-te-temi-si-dumneata-domnule-ponta/

 16. Mda. Era de așteptat. Pe Dragnea nu-l prea vizitează IQ-ul:

  • Acum,
   sa dam putin paginile inapoi.
   Zece zile-doua saptamini sint de cind Aligica inrosea netul cu revolta impotriva dictatorului, care a tradat cauza si o sustine pe Udrea. Azi ne spune ca MM a facut si ea un „deserviciu cauzei”. Degeaba mai vii cu indemnul „s-o ajutam” daca tocmai ai sadit neincrederea.
   Eu stiu care-i cauza aia mult cautata, dar mi se pare ca unii prea umbla dupa feti frumosi si vremi potrivite.
   Feti Frumosi nu se egzista, iar vremile ti le faci tu, caci altfel vine ele peste tine.

 17. ZIua bună ,copaceni !!!

  Pînă la alegeri se vor întîmpla foarte multeeeee …. 😀

  Avem o dată ,lista de la operatiunea „Octombrie Roșu ” – EADS si acum ultima bombă… 😀

  „Baronii” au facut cartiere rezidentiale pe banii Cosei Nostra!

  Structurile de informatii au luat urma unor cazuri care vor arunca in aer cu totul clasa politica romaneasca. Este vorba despre legaturile mai mult decat primejdioase dintre unii din cei mai renumiti „baroni” din teritoriu si firme prezentate drept mari investitori, dar despre care exista informatii clare ca ar reprezenta de fapt interesele temutei mafii siciliene, Cosa Nostra.

  http://www.enational.ro/dezvaluiri/„baronii”-au-facut-cartiere-rezidentiale-pe-banii-cosei-nostra-426731.html/

  Deci,prea mare lucru nu prea pare să ramana din „biata ” noastră clasa politică. 😀 ….in teritoriu sunt perchezitii si arestări ale baronilor pe capete…

 18. Salut prieteni! Un banc la modă în Sibiu:
  Seara alegerilor prezidenţiale, anul 2014… Ora 18:00 Discuţie intre Victor Ponta şi Daciana Sàrbu:
  – Daciana, dragostea mea, la noapte te vei culca cu Preşedintele Romàniei!!!
  Ora 22:00 Daciana Sàrbu către Victor Ponta:
  -Auzi Victoraş, mă duci tu la Sibiu sau vine Johannis la noi acasă?

 19. Sotul meu a fost azi prin oras ,in centrul Clujului ,mi-a spus, erau puncte pentru colectare de semnaturi.Erau pentru Udrea, Ponta si Macovei.L-am intrebat daca era si pentru Johannis, raspunsul a fost nu.L-am intrebat daca a vazut pe cineva semnand pentru vreunul din cei nominalizati, raspunsul a fost acelasi.

  • Ce este de mirat??
   Daca exista un primar sustinator al Elenei Udrea? Un Boc care ar sustine si cauza Macovei??
   La schimb Johannes se gaseste oriunde exista o autoritate locala PNL…si acolo se exclude ori care alt loc pentru adversari..
   Inca nu cunosti meandrele politichiei,mai draga!

 20. In Sibiu, Johannis o să stràngă multe voturi. Unii îl votează pentru că şi-l doresc Preşedinte, alţii îl votează să scape de el.
  Eu prefer….femeile!

 21. Cei care o tin langa cu cantatul in struna variantei ponta despre negocierea formidabila pe care a facut-o si pt cat s-a zbatut bietul de el sa obtina un domeniu important pe care sa aiba Romania comisar, n-o sa accepte nimic altceva decat ce vor ei sa accepte, oricate explicatii, dovezi, rationamente logice etc li s-ar aduce (daca sunt simpli comentatori-sustinatori PSD, sau postaci pur si simplu, conteaza mai putin)

  Daca ponta chiar era interesat de obtinerea unui domeniu important (si era bun negociator) si nu de obtinerea unei desemnari (care-o fi) pt persoana X, ar fi trebuit sa nominalizeze o singura persoana si anume una foarte competenta (pe 1, poate 2 domenii clar indicate). Creata nu se incadreaza in criteriu competenta. Fapt! Si cam punct…
  Acum e drept ca la capitolul „competenta”, ce asteptari sa mai avem de la ponta si-ai lui? De doi ani si mai bine ne-am lamurit. De unde nu e… :mrgreen: Parerea mea…

 22. Sa ne reamintim..

  1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate –
  Pentru aceasta:
  Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

  2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii –
  Pentru aceasta:
  Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
  Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

  3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru ce e mai rău –
  Pentru aceasta:
  Mecanismele propagandei albe (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permanenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă este administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

  4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său –
  Pentru aceasta:
  Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

  5. Poporul trebuie sa aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte –
  Pentru aceasta:
  Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

  6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor –
  Pentru aceasta:
  Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

  7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare –
  Pentru aceasta:
  Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a ţine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

  8. Poporul nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă –
  Pentru aceasta:
  Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

  9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul de turmă –
  Pentru aceasta:
  Să stimulezi sentimentul individual de vinovăţie, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

  10. Poporul nu trebuie sa creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipular e-
  Pentru aceasta:
  Să apelezi la toate cuceririle ştiintelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinte prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.

  Vi se pare ceva CUNOSCUT??

  • 😉

   1. A existat inainte de 2005 un astfel de scandal politic continuu si cu limbaj derapant. Iesea cucu’ in fiecare zi sa rastalmaceasca cate o disputa personala!?

   2. Ne-a mai impuiat cineva capul cu salvarea natiei de dezastrele care o inconjoara!? Taierile de venituri, imprumuturile cu dublarea datoriei externe, nu au fost servite ca salvarea natiunii!?

   3. Cine face propaganda pericolului rosu, al destramarii tarii!? Nu cumva cei care pana in 2012 au fost campionii caderii economice!? Cei drept la acestia, aplicarile graduale s-au facut in … tuse groase.

   4, cine mai spune inca faptul ca toate curbele de sacrificiu au fost pt binele poporului!? Desi s-a vazut dupa ca, fara o cresterea spoteotica, guvernarea urmatoare a putut face cele mai multe reparatii

   Cam la fel si cu restul dar, mi s-a facut somn. Ceea ce va doresc si Dvs. 😉

   • Nu stiu cui ii faci cu ochiul, dar sigur nu copacenilor si nici cititorilor tacuti care, dincolo de posibile si firesti diferente de opinie cu unii sau altii dintre noi, nu-ti impartasesc si nici nu-ti vor imartasi pdv (doar atat? – eu i-as zice propaganda GIOP si sunt sigura ca n-as exagera).
    De „somnul” in care unii s-ar bucura sa (re)cadem, nu prea poate fi vorba…Ba se trezesc si multi dintre cei care credeau in sloganurile cu „e nevoie de liniste”, „dormiti linistiti…” etc…
    Cat despre „scandalul politic”, pe asta l-au starnit, intretinut si sporit (prin propaganda, manipulare, minciuna) cei ce si-au vazut pus in mare pericol „sistemul”: sistemul „emanat” de regimul iliescu-nastase (continuat de vvponta & Co, adica, tot ei si ai lor), sistemul Mafiei Rosii / GIOP, atunci cand s-au vazut in pericolul de a nu mai putea sa functioneze in „liniste”, adica (in primul rand) sa fure fara sa dea socoteala in fata legii.

    • Cred ca nu ma banuiesti de vreun aranjament cu Light (septembrie 5, 2014 la 07:59)

     In Romania e nevoie de mai putin scandal si de mai multa seriozitate?

     acord total 96%
     acord partial 3%

     Stiu ca sondajele au adesea „marje de eroare”.
     Stiu ca politicienii au dreptul sa promoveze daca sunt vizionari si altceva decat ce vede majoritatea populatiei, mai ales in probleme complexe, strategice.

     Inclin sa cred ca nu e cazul cu aceasta intrebare si deci nu cred sa aiba dreptate cei [mandri de „elitismul” lor] cu … 1% 😉

     • Nu se pune problema vreunor „banuieli”: continutul comentariilor vorbeste de la sine. El face diferenta intre tine si Light.
      Apoi, nu vad vreo neconcordanta (?) intre ce spune sondajul despre dorinta de a nu mai avea scandal politic si ce spun eu despre cine provoaca si intretine scandalul.

   • La punctul 1I
    ..Iti dau dreptate,A fost o imensa si tacita LINISTE!
    S-a furat tot ce se putea FURA…in cea mai deplina liniste!Cu Iliescu Presedinte si Nastase prim ministru!

    Punctul2.
    CRIZA globala a fost o REALITATE!.
    Si lipsa banilor furati,fraudati si folositi pentru campania electorala de catre PNL PSD! TOT REALITATE!

    Guvernul Tariceanu a lasat o gaura uriasa la plecare!

    A lasat bugetul fara fonduri si datorii de platit cu scadenta,firme care ar fi intrat in faliment daca nu li se plateau contravaloarea lucrarilor efectuate pe comenzi preelectorale!NICI UN LEU!

    ACESTA ESTE ADEVARUL! S-a mintit cu nerusinare …inducerea in eroare a fost cu buna stiinta..sute de mii de activisti ai USL au rostogolit MINCIUNA!

    Impuiatul capului si dezmembrarea natiunii au fost facute de aceste doua partide ,impreuna cu o presa mizerabila ,obedienta!
    V-au furat pensiile!V-au taiat salariile!
    Cu aceasta MINCIUNA s-a cistigat PUTEREA!
    S-a umplut Parlamentul cu escroci.Cu puscariabili si analfabeti!Cu amante si veri,sotii si nasi sau fini!Cu tot soiul de cozi de topor!
    S-a dublat numarul,sfidind si rinjind in nasul celor care ii platesc!

    Daca nu existau aceste masuri de austeritate ajungeam ca Argentina .Sau Grecia.IN FALIMENT!
    In loc sa invatam sa fim UNITI ca natiune ,sa ne solidarizam la necaz si nevoie…am fost aruncati intr-un malaxor al dezinformarii..al propagarii minciunii,al dezbinarii si impartirii populatiei intre pro si contra…

    Din aceasta cauza ii reprosez Presedintelui ca a pus TARA mai presus decit imaginea sa care a fost terfelita si murdarita prin DEZINFORMARE si INSTIGARE !Cu Antenba 3 in cap de lista!
    TREBUIA sa lase guvernul Boc sa declare FALIMENT!
    Sa stie toata lumea de ce ,din vina cui nu sunt fonduri!In luna ianuarie trebuia sa inceteze activitatea in educatie,in administratie,in sanatate!Sa nu fi e platite salariile si pensiile!

    Atunci aceasta putere de azi ,infectia rosie nu ar fi existat -abjecta si mincinoasa,incompetenta si iresponsabila fata de interesul national!

 23. Un sondaj de toata jena; auzi „studii calitative si cantitative” 😛
  Desi majoritatea spune ca Romania se duce intr-o directie gresita si ca o duce mai rau, majoritatea zdrobitoare (71%) zice ca e nemultumita/foarte nemultumita de guvernul condus de plagiator, to(n)tusi, 39% il voteaza pe acelasi plagiator presedinte. Apoi, ba sint 533 de repondenti, ba 552.
  Si, mai mult ca sigur, desi au fost chestionati 1248 de persoane, la fiecare caz/intrebare au fost selectate raspunsurile a mai putin de jumatate.
  Mda: Institutul Liberal Bratianu; precis, Bratianu cartof 😛

 24. Avocatul poporului ( ala cu „…moooaaare de foooame”) si problemele sale…private (?)

  Ciorbea a cerut băncilor să-l păsuiască pentru o datorie de 1,5 milioane euro

  http://www.romanialibera.ro/special/dezvaluiri/ciorbea-a-cerut-bancilor-sa-l-pasuiasca-pentru-o-datorie-de-1-5-milioane-euro-348793

 25. @ profun | septembrie 5, 2014 la 10:44 ,
  tu lansezi o ipoteza pe care tot tu o combati; faci parte dintre cei care centreza si tot ei dau cu capul.
  Puteai, si era cinstit, sa-ti spui parerea, doar parerea ta, fara sa implici ipoteticile pareri ale altora.

  • victor,

   Scuza-ma dar, nu stiu la ce ipoteza (sau ipotetice pareri ale altora) te referi (10:44).

   Eu mi-am spus parerea si mai sus [0:36 1.]despre un alt mod de abordare a politicii, respectiv „fara scandal”.

   Parerea mea a fost intarita de datele din sondajul „adus”, ulterior, de Light.

   Daca esti mai explicit, poate reusesc sa iti raspund mai adecvat 😉

 26. mark 12:11

  Nu neg ca s-a furat in anii Iliescu-Nastase.

  De 10 ani se pune reflectorul pe furturile de atunci si chiar dinainte. E foarte bine. Rezultatele cuantificabile le vedem cu totii. Cine a fost condamnat si pentru ce prejudicii.

  Eu sunt convins ca, daca situatia condamnarilor ar fi fost pe masura furtului, RO ar fi fost – cu cele ~100 mil incriminate – in topul tarilor cele mai … cinstite. Din pacate, realitatea este cu totul alta. Insa nu am date sa evaluez decat ceea s-a dovedit prin hotarari judecatoresti.

  Mai stiu apropos de linistea … tacita (sic!) ca exista o mutenie inexplicabila (de 2+ ani) din partea DNA in cazul unor sute de plangeri penale formulate de Curtea de Conturi, corpul de control al guvernului si alte institutii centrale. Si sumele vehiculate sunt de zeci de ori mai mari decat cele 100mil.

  Parerea mea este ca, cel ales pe cea mai inalta pozitie pentru a veghea la buna functionare a autoritătilor publice si medierea dintre puterile statului este la randu-i, pe cat de galagios in probleme marunte, pe atat de tacut (citeste … absent) in ceea ce este definit prin Constitutie a fi rolul sau.

 27. Buna ziua!
  M-am intors din Romanica .Cat am stat acolo nu am avut timp decat sa va citesc, asa… sumar.
  In tara am batut un pic carciumile si alte locuri ca-sa iau pulsul electoratului din Ro.Oamenii sunt confuzi si apatici si pana si cei mai inflacarati stangisti au devenit confuzi.
  Referitor la Elena U. nu ii dau sanse mari.Le spune ea bine pe la tv dar este urata de oameni si o cred corupta.
  Monica Macovei ramane o anonima si o neinteleasa.
  Klaus-saracul de el este perceput ca un mutulache care nu spune nimic.
  Ponta -se stie ca este un mincinos si asta ma bucura.
  Cristian Diaconescu aproape ca nu exista.
  Dupa discutiile pe care le-am avut in tara cu unul sau altul am concluzionat ca multa lume este indecisa si va refuza sa mai vina la vot si cred ca chestia aceasta o stie si tampitii care vor votul obligatoriu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s