De evitat pe cât posibil

Am găsit undeva un material care cred că poate fi foarte util unor amici copăceni în abordarea relației personale cu anumite categorii de vizitatori.

Mulți dintre noi putem numi câteva tipuri de oameni care ne dăunează prin simpla lor prezență.
Fie că ne simțim storși de energie în preajma lor, fie că pur și simplu nu știm cum să plecăm mai repede de lângă ei, acești oameni ne pot molipsi cu stările lor deloc plăcute.
În acest articol, vă vom prezenta 7 tipuri de oameni pe care ar fi mai bine să îi evităm:

1. “Cerșetorii de atenție”.

Unul dintre acele tipuri psihologice pe îl putem evita este reprezentat de cei care ar face orice să fie în centrul atenției.
Oamenii care intră în această categorie nu ezită niciodată să arate cât sunt de valoroși.
Însă, din păcate pentru ei, aceasta este modalitatea în care demonstrează cât de puțin se apreciază pe ei înșiși.

2. Persoanele “neinteligente”.

Când ne referim la aceste tipuri de oameni, nu facem apel către cei care au un IQ scăzut, ci către cei care sunt ignoranți din cauza ego-ului mare pe care îl dețin.
De asemenea, în această categorie intră cei care iau aceleași decizii proaste deși viața le-a arătat că pot alege altceva.

3. Lipitorile.

Aceste tipuri de persoane sunt cele care se agață de ceilalți deoarece se complac în situația de victimă.
Deși la modul teoretic, ele știu ce au de făcut, refuză să iasă din starea în care sunt deoarece rolul pe care îl joacă este unul destul de confortabil.

4. Leneșii.

Unii consideră că lenea este o boală profund contagioasă.
Oamenii leneși îi determină și pe cei din jur să fie leneși.
Dacă vom petrece prea mult timp în preajma acestor tipuri de oameni, este posibil să observăm cum productivitatea noastră scade.

5. Oamenii -“Carpe Diem”.

Nu ar fi nimic în neregulă cu aceste tipuri de oameni dacă nu am aduce în prim plan extrema negativă pe care o pot afișa.
În această categorie intră aceia care găsesc diferite modalități distructive de a-și trăi viețile și care încearcă să-i convingă și pe ceilalți.

6. Persoanele deprimate.

Cu siguranță mulți dintre noi am interacționat cu cei care își plâng de milă mai tot timpul.
Deși putem încerca să ne asumăm rolul de salvator în relație cu aceștia, este posibil să observăm că ne luptam cu morile de vânt.
Astfel, este indicat să evităm pe cât posibil prezența acestor persoane în viața noastră.

7. Persoanele care nu vor să iasă din zona de confort

Nici aceste tipuri de persoane nu sunt deloc cele pe care ni le dorim în preajma noastră.
Motivul?
Faptul că nu-și părăsesc deloc zona de confort le determină să evite evoluția.
Iar dacă noi petrecem prea mult timp în preajma lor, vom ajunge, de asemenea, să stagnăm în loc să ne urmăm scopul.

Viq

Sursa

133 responses to “De evitat pe cât posibil

 1. Pai Viq draga, pe mine poti sa ma pui linistit in categoria ,,7″.Adica mai ,,ies” eu ca nu ai cum evita de total, dar foarte, foarte greu.Curios este ca, cu toate acestea sunt foarte ,,cautata” ,uneori mai mult decat mi-as dori.

 2. Toata tipologia adunata la un loc reprofileaza antenistul…
  Mai sunt si altfel de modele…intilnite pe aici..
  Problema este alta
  Nu pentru cunoscatorii copaceni,ci pentru cititori…
  De multe ori mesajele lor li se adreseaza…si daca nu te opui unui mesaj nociv,fals sau dezinformator..ai lasat o cale libera de exprimare a manipularii.
  Tacit si neimplicat acorzi sanse unui intrus sa profite de spatiul notoriu pentru anumite afinitati politice.. frecventat si de neutri sau neincrezatori,care pot lua drept bune spusele cusute cu ata alba..

  Eu mereu am considerat si voi considera COPACUL ca pe o tribuna de idei afiliate Dreptei si loiale Presedintelui Traian Basescu, excluzind sueta si birfa ..minciuna si dezinformarea.

 3. „Sursa” adusa de dl. Viq are la sfarsit si-n challange: Tu cunosti alte tipuri de oameni care s-ar incadra in aceste categorii?

  Pe care il accept. Ar mai exista (asa, la repezeala):

  8. persoanele cu complexe: fie de superioritate fie de inferioritate fie … un melanj din primele, in functie de conjunctura. Cei din urma pot bascula instantaneu de la faza de plangaciosi la cea de artagosi, infumurati, caraghios-autoritari

  9. persoanele fara capacitatea de a adopta in mod real principii cvasiunanim recunoscute. La care se adauga subdiviziunea, cel putin la fel de neatragatoare:

  10. persoane care cunosc principiile, sunt gata sa iti citeze kilometric din ele (cel mai adesea prin copy/ paste, ce-i drept) insa considera ca respectivele reguli sunt de uz personal si au valoare doar daca le servesc … propriei argumantatii/ persoane.

  11. dependentii de pozitia unor „idoli”. Acestia pot face cele mai neasteptate piruete logice in functie de oscilatia (reala/ inchipuita/ banuita) celui adulat. pentru ei, ceea ce spune „idolul” e lege si trebuie aparat

 4. Soacra-mea a ridicat un deget: asta e un subiect pentru „lauda-te gura”.
  Sau pentru a-ti mai face citeva partide de inamici, mai ales acum, cind toata lumea sufla spuza pe turta lui 😛
  Dar poate pleaca la vecine si o sa prind curaj.

 5. Nu ma hotarasc la care punct sa-l inserez, dar asemenea oameni/propuneri sint de evitat:
  „Candidatul ACL la presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, sambata, in cadrul reuniunii Ligii alesilor locali ai PNL si PDL, ca primul lucru pe care il va face dupa castigarea alegerilor va fi sa schimbe guvernul si sa-l numeasca pe Catalin Predoiu in functia de prim-ministru, relateaza Agerpres.”
  Iubit-o, daca vrei, io iti aduc si Luna de pe Cer 😛

  • Predoiu, trebuie numit urgent si fäcut campanie pt. el.
   nebunia lui Blaga si liberalilor pt. Johannis este perdantä

   dacä nu cumva, este o intzelegere cu ponta mitomanul

   • Cum Antonescu ar fi fost complet lipsit de credibilitate in rolul de opozant al lui Ponta, GIOP l-a substituit cu Iohannis. Acesta are marea calitate deca nu se putea exprima, fiind potrivit pentru un rol principal in filmul mut (…si surd..si orb…) de animatie regizat de Gioppo. Un alt film mut, insa, a luat deja Oscarul avum cativa ani. Acest plagiat se va dovedi un fiasco.

  • Poti adauga un alt punct

   12. Oameni care cred ca tot ce zboara se mananca si tot ce viseaza se [va] intampla … aievea

   si. fiindca-i week-end:

   – Iubit-o, daca vrei, io iti aduc si Luna de pe Cer 😛
   – Danke shoen, iubitu-le (sic!)

 6. Sorin Ionita a facut o declaratie cu surprize de proportii:
  Cei care vor face traseism ,in numele OUG vor fi perdanti,pentru ca efectul ei va dispare dupa 45 de zile,legea reintroducind restrictiile desfiintate temporar de ordonanta…..

  AVIZ pentru lichele …

 7. Iata tipologii de odameni pe care nu e bine sa ii ai alaturi. Sa ii ai insa in frunte, este catastrofal.

 8. Cred ca sunt de evitat pe cat posibil si persoanele care citind articolul lui Laurentiu Mihu, ar nega gravitatea situatiei relatate, sau ar gasi justificari pentru cei doi protagonisti mentionati de autor: vvponta si vciorbea.
  In ce categorie ar intra aceste persoane? Una dintre posibilitati este cea a …sosonarilor postacei, cred 🙄

  Avocatul Poporului, torpila îndreptată de Ponta, prin Ciorbea, spre România

  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/avocatul-poporului–torpila-indreptata-de-ponta-spre-romania-348895

 9. Există mai multe tehnici dedicate controlului și manipulării unui forum pe internet, indiferent de conținutul sau de oamenii care discută. Vom vedea fiecare tehnică și vom demonstra că este suficient un număr minim de etape pentru a prelua în mod eficient controlul unui “forum necontrolabil”.

  URMARITI UNDE SE INCADREAZA UNELE COMENTARII ALE MUSAFIRILOR CONTRISTI:

  1.-Tehnica # 1 – “FORUMUL CULISANT” (“FORUM SLIDING” – forum care “curge”)

  Dacă a fost postat pe forum un subiect foarte sensibil, de natură critică, acesta poate fi rapid eliminat prin metoda “forumului culisant”. În cadrul acestei tehnici, cei care manipulează forumul postează imediat, discret, un număr de “subiecte” care nu au legătură cu cel sensibil şi care sunt lăsate apoi să staţioneze, să se învechească, împingând în jos subiectul sensibil, făcându-l astfel greu vizibil pe ecranul calculatorului. Ca să se poată declanşa “toboganul forumului culisant” şi pentru a “spăla” postarea critică, este nevoie de conturi false de pe care să se posteze pe rând diverse subiecte, acoperind astfel manipularea făcută sub ochii publicului. Deși este dificil sau imposibil să se cenzureze un mesaj sensibil, acum este pierdut într-o mare de postări inutile şi independente.

 10. 2.-Tehnica # 2 – RUPEREA CONSENSULUI (“CONSENSUS CRACKING”)

  A doua tehnică eficientă este “ruperea consensului”. Dacă doriţi să distrugeţi un consens, tehnica folosită este următoarea : de pe un cont fals, postați un mesaj. Acest mesaj apare ca fiind legitim şi corect, dar partea sensibilă este că afirmaţia are o ipoteză foarte fragilă, fără dovezi care să susțină ceea ce este scris. După ce aţi postat acest mesaj, prin alte conturi false introduceţi lent răspunsuri în favoarea acestui subiect. Este imperios necesar să fie reprezentate ambele părți, în așa fel încât cititorul neavizat să nu poată determina care parte deține adevărul. Pe măsură ce apar postările şi răspunsurile la ele, proba “forte” sau dezinformarea este încetul cu încetul atribuită dvs. Astfel, cititorul neavizat va avea probabil, aceeași poziție ca și dvs. Dacă poziția cititorului neavizat este împotriva pozitiei dvs., cel mai probabil este ca ea să fie ignorată. Cu toate acestea, în unele cazuri în care membrii forumului sunt foarte educaţi și pot contracara dezinformarea cu fapte reale și link-uri către alte site-uri, se poate abandona “spargerea consensului” şi demara un “forum culisant”.

 11. 3.-Tehnica # 3 – “DILUAREA TEMEI” (“TOPIC DILUTION”)
  Diluarea temei este eficientă nu doar în locul forumului culisant, dar este şi foarte utilă pentru a îndrepta atenția cititorilor către probleme fără legătură cu subiectul, şi non-productive. Este vorba de o tehnică critică și foarte utilă cu scopul obţinerii unui CONSUM DE RESURSE. Implementând un flux continuu de postări fără legătură între ele, distrăgând şi perturbând atenţia (trolling), cititorii forumului constată că productivitatea lor este stopată. Dacă intensitatea diluării graduale este suficient de puternică, cititorii vor înceta să mai cerceteze şi vor trece la modul de discuţie simplificat, de tip “bârfă”. În acest mod faptele pot fi pur şi simplu eliminate şi înlocuite cu presupuneri şi speculaţii profane. Cu cât cititorii sunt mai puţin informaţi, cu atât este ușor şi mai eficient să se controleze întregul grup în direcția dorită. Trebuie remarcat faptul că trebuie făcut un studiu pentru a determina capacităţile psihologice ale membrilor forumului precum şi nivelul de educaţie pentru a şti până la ce nivel se poate “apăsa pe buton”. Mergând prea repede şi prea departe “off topic”, se poate declanșa cenzura unui moderator al forumului.

 12. 4.-Tehnica # 4 – “COLECTAREA DE INFORMAŢII”

  Colectarea de informații este foarte eficientă pentru a determina nivelul psihologic al membrilor forumului şi a strânge toate informațiile care pot fi folosite împotriva lor. În cadrul acestei tehnici se postează într-un mediu pozitiv un subiect de tipul : “eu îţi arăt ceea ce am (ce pot, ce știu), arată-mi şi tu, la rândul tău, ce poţi (ce ai, ce ştii)”. Datorită numărului mare de răspunsuri furnizate este posibil să se compileze şi să se construiască mai multe informații statistice. Ca exemplu se poate posta un subiect de tipul : “care este arma ta preferată”, încurajând astfel membrii forumului să-şi spună părerea. În acest fel, folosind procentajul inversat, este posibil să se determine de pe forum cine deţine o armă de foc sau cine o deține într-o manieră ilegală. Aceeaşi metodă poate fi folosită de un membru, postând orice întrebare de genul “care este tehnica ta preferată pentru …”. Mulţumită acestor răspunsuri se pot studia diverse metode, iar altele se pot îmbunătăți.

 13. 5.-Tehnica # 5 – “TROLLINGUL ENERVAT”

  Statistic, există întotdeauna un procent de membri pe forum mai predispuşi la violență. Cu scopul de a şti cine sunt acești oameni, este necesar să se posteze o fotografie pe forum, care va incita în mod deliberat o puternică reacţie psihologică. În acest fel se poate identifica în mod eficient individul cel mai violent din grup si poate fi urmărit prin intermediul IP-ului său. Pentru a realiza acest lucru, pur și simplu se postează un link către un video cu un ofițer de poliție care comite un abuz de putere împotriva unui individ nevinovat. Statistic, dintr-un milion de poliţişti din America, există întotdeauna unul sau doi care pot fi prinşi într-o ipostază de abuz de putere, activitate care poate fi apoi folosită cu scopul strângerii de informații – fără a fi nevoie de a mai “simula” un film fals. Această metodă este extrem de eficientă, şi cu cât clipul video este mai violent, cu atât metoda mai eficientă. Uneori este util să “influenţezi” forumul dându-ți singur răspunsuri violente la propriile mesaje, bătându-ți joc de ceea ce cred autorităţile ! Făcând acest lucru și demonstrând astfel că nu îți este frică, ceilalți membri ai forumului, mai discreţi și non-violenţi, pot să-şi dezvăluiască adevăratele lor intenţii. Acest lucru poate fi apoi utilizat în instanță în cazul în care urmează un proces.

 14. 6.-Tehnica # 6 – “CÂŞTIGĂ CONTROLUL TOTAL”

  Este important să insiști şi să manipulezi în mod continuu pentru a obţine o poziţie de moderator al forumului. Odată ce ai obţinut această poziție, forumul poate fi controlat eficient şi în linişte prin eliminarea postărilor nefavorabile – putând eventual ghida forumul spre un eșec total, provocând o lipsă de interes din partea publicului. Aceasta este “victoria finală”, deoarece forumul nu mai este atractiv pentru public, pentru ca nu mai este util pentru menținerea libertăților lor. În funcție de nivelul de control pe care îl deţii, poţi conduce în mod deliberat forumul spre victoria ta, prin cenzurarea postărilor, suprimarea membrilor, deconectând în mod accidental forumul din online. În acest fel forumul poate fi ucis rapid. Cu toate acestea, nu este întotdeauna interesant să se omoare un forum, întrucât poate fi transformat într-un fel de “borcan cu miere” pentru a centraliza, absorbi şi reorienta noii veniți, pentru ca apoi să fie utilizaţi pentru nevoile şi sub controlul tău.

 15. CONCLUZIE
  Este bine să îți amintești mereu că aceste tehnici sunt eficiente doar în cazul în care participanții la forum NU LE CUNOSC. Odată ce aceştia au fost informați, operațiunea poate eșua complet,

  Nu fiti suparati pe mine ca nu v-am dat doar linkul..
  deseori linkurile nu atrag si raman nedesfacute…

  Depistati personajele care intervin peste opiniile,parerile,argumentele ideile voastre…
  Ca sa puteti actiona spamul..

  • tipic 12:20 [10.] 🙂

   cu toate acestea, nicio banuiala de … 4.-Tehnica # 4 (sic!)

  • mark, servus! 🙂

   …dar un lucru se uită: «ai noștrii sunt mai deștepți decât ai lor» 😀 😀 😀
   Noah?! 😉

  • Lupul moralist.
   La capitolul 7 mai ales, ala cu TEHNICA, te identifici 100%.
   Beneficiezi si de ajutorul adminilor din postura asta, si e si treaba lor aici.
   Or fi orbi,
   sau or avea ceva interese,habar n-am.
   Din punctul meu de vedere esti unul din trollii care au transformat blogul acesta dintr-unul pro-capitalist, pro-stat de drept, pro-vest,
   in unul bassisst fundamentalist.
   Eu nu sunt atat de captiva intr-o idee, incat sa nu imi fac proiecte alternative de viitor.
   Iar lucrurile se misca.

   • Din moment ce afirmi ca e treaba adminilor cum gestioneaza blogul, ce scinteie de la capatul tunelului sint afirmatiile astea?

    „Or fi orbi,
    sau or avea ceva interese,habar n-am.”
    „Habar n-am” nu e ssuficient pentru a-i face orbi ori plini de interese (oculte?)
    Nu mai citi postarile semnate @ mark si spune-ti linistita opiniile.

   • luminița, servus! 🙂

    nu sunt orbi, probabil își fac socoteala că fundamentalismul băsist e mai puțin nociv decât veninul zilnic, chiar cu grad ridicat de IQ…
    ești surprinzătoare cu alternativele de viitor, nu cumva vreuna vizează papucul sultanului ponta?! 😀

    • Old,
     chiar m-ai fi dezamagit cu raspunsul asta,
     daca nu as fi constatat mai demult ca esti iesit din decor.

     • @capatultunelului, eu cred ca rolul interventiilor…voastre este indepartarea unor suporteri ai lui Macovei (cum ar fi @Victor L) de candidatul lor, dezgustati de prestatia unor pretinsi suporteri (purtatori de mesaj) ai aceleeasi cauze. Fara nume, fara numar…Nenumarate, cum zice Traficeanul.

   • Luminita, buna seara 🙂
    Daca te uiti la linkul ala vezi dupa concluzii cele 25 modalitati de dezinformare ne expuse. Le citesti si vezi ca fratele lui @mark, @noapte le foloseste pe toate, Integral. Cu cine ? Nu cu dusmanii, Dusmanii sunt in alte parti . Le foloseste cu cei care au incercat aici sa aiba un dialog normal ca intre alegatori de dreapta. Dar baietii astia doi au alte traume si alte probleme din copilarie daca nu le pot rezolva decat aici (pe bloguri pnl iste si psd iste nu i-am vazut)

    • Sigur, o alaturare a fortelor Basescu-Macovei-Udrea este night..marul GIOP. Mar contra mar, ca sa nu se spuna ca amestecam merele cu PRL. Din hrebele gandirii…

    • Last, buna seara!
     daca ar fi fost numai „baietii astia doi”, siamezii,
     markus und nachtus.
     veniti de la Nasoltv…

     dar s-au infiintzat si altii,
     tot de acolo veniti,

     inganditorul de la Hamangia,
     justitziarul,
     luminatorul,
     chinezu profan,
     john habarnistu,
     ancutza gabrilutza,
     emilutza,
     etc.
     Cam multi.
     Si adminii, culmea, ne fugaresc pe noi, astia de am plantat un copacel.

     • Mai agricultorilor, ingrasamintele pe care le puneti voi la „copacel” se ingroapa la radacina, nu se arunca din avion. Da’ ma rog, fiecare cu ventilatorul lui…Noroc! Sa aveti! Monica o fi mandra de voi? Sunt sigur ca ii e mai curand rusine…

     • Nici primii locuitori ai Raiului nu au ramas sub Copac 😉
      Si din cauza asta sintem diferiti, ne iubim narcisist, si urim cu patima pe aproapele nostru care are alte scoli, alte ginduri, alte sperante.
      Unii scuipa cu usurinta unde au pupat, altii au o jena s-o faca.
      Zicem ca nu ne plac manelistii ori cocalarii cu lanturi groase la git, ca nu ne place Latrina 3, dar, elevat, avem atitudini identice. Cu lecturi din marii clasici ori filozofi.
      La darimarea Babilonului cica s-ar fi incurcat limbile de nu se mai intelegea om cu persoana.
      Dupa darimarea zidului (si al Berlinului) dintre cele doo lagare, a iesit la iveala adevarata noastra fata. Deloc placuta.
      Bine ca nu avem pistoale, ci doar o tastatura. Dar exista serifii- admini.

     • Ce-i Sosonel cu luminita, mai bine zis cu IQ luminos cat o lumanare galbena de suparare, te doare? 😛
      Stiu ca te doare, chiar ma bucur ca te doare 😀 😀
      Incet, incet o sa te obisnuiesti si cu durerea cauzata de postaceala hoata si manipulatorie! Si nu mai ai nici baterii, decat d-alea uzate si scurse! 😛
      Din „tanara speranta” ai devenit „vesnica deziluzie”!

     • victoreL,
      asta ti-a dictat-o soacra-ta?

     • da, @ luminita, far` de voia ei nimic nu se face 😛

     • Si inca ceva, apropo de plantat copacel: Nu cred ca ai plantat ceva, dupa cum iti tarai sosonii postacei pe aici nu ai fi fost in stare sa-l plantezi cu „verdele-n sus”! Ci viceversa! 😛

     • Hamangia,
      tu esti chiar mai tampit si mai marlan decat te credeam in stare.
      Esti de fapt un ghiolban de blog.
      Cu acceptul adminilor, bineinteles.

   • m-ai bagat in ceata. In definitia ta, a fi basist inseamna anti-capitalist, anti-stat de drept, anti vest?
    Daca NU:
    A. „antifundamentalismul” tau MIROASE
    B. cei ce sunt [si azi] pro.. si pro… devin automat altceva dupa 2014, devenind proscrisa denumirea de basist? sau cei ce continua sa fie pro.. si pro… vor fi numiti basisti?

 16. Marcule, din 12 comentarii 8 sunt ale tale, esti nevorbit sau esti ,,1″ ? 🙂

 17. Desigur si sursa: http://suntemromania.blogspot.ro/2013/06/126-tehnici-psihosociologice-pentru.html

  mai sunt multe pagini de studiat ))))))))

  • Daca elevii lui Iohannis nu au dreptul sa puna intrebari, se poate rasfrange acest stil de conducere si in dreptul cetatenilor romani, daca Iohannis devine presedinte de stat?

  • Nefericit mod de a masca ce nu stii…
   A zbarcit-o si ca politician (sau se zice „politruc”?) si ca prezidentiabil si ca dascal. Un fel de Adomnitei 2…

   • Eu nu-l critic pe Iohannis ca nu stie cate articole are Constitutia, ci pentru stilul autoritar. Stil folosit, asa cum zice @Mih, pentru a-si acoperi ignoranta (cu nepricepere). Ignoranta se poate corija, ipocrizia – NU!

    • Un raspuns onest ar fi fost „sincer, nu stiu cite articole”.
     Desi, pentru un candidat la Presedintia Romaniei, Constitutia tarii trebuie sa fie lectura foarte atenta, cartea de capatii.

     • Evident, ai dreptate. Dar este doar unul dintre candidati, sunt sigur ca nici Ghise, Domnudan, Traficeanu, etc…nu au hanar de asemenea amanunte. Ei nu sunt candidati care isi doresc sa apere Constitutia (pentru ei, C este doar un suport pe care sa-si puna cupa de sampanie la ceremonie), ci doar paiate manevrate de cei care sunt prea compromisi ca sa iasa in fata.

 18. Smecher cirma, pardon, piratul. Merge la mototolii de banateni sa se laude.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18051242-traian-basescu-pus-tara-acolo-unde-trebuia-fie.htm

 19. O vizita la Sinnicolaul Mare!
  O primire de zile mari!
  SPP-ul nu reusea sa isi respecte rigorile!Inghesuiala mare pe linga president!
  Iar doamna Maria Basescu isi aniverseaza ziua de nastere..

  LA MULTI ANI,doamna Maria Basescu!.

  • O intrebare: de ce „presedintele nostru” nu e si al…lor? Pe limba pitagoreilor- cei cu cat(p)etele patrate- si a paretologilor: de ce nu e si presedintele vostru?
   Inca si mai clar, pentru „cititorii ascunsi”: de ce trebuie separat Basescu de dreptate (pe care a initiat-o, vezi traseele lui Macovei si Kovesi) si de dreapta (al carei prim aparator este in aceste zile, vezi apciza, stalpisorii, reforma invatamantului si a sanatatii, profilul in PPE, etc, etc, etc…)? Aud? Sunt sigur ca nu voi capata raspuns (de la „ei”).

   • asteaptä mult si bine.

   • Eu as avea cateva variante (nu multe) de raspuns. Dar ma multumesc sa apreciez firescul intrebarii…

   • Pai raspunsul cel mai simplu si usor de verificat se afla chiar intr-una din declaratiile de campanie din 2004.
    Posibil singura fata de care a ramas … consecvent:
    Aceea de a fi un „jucator”, in ciuda faptului ca rolul pentru care se candida era de … arbitru.

    Cand arbitrul iti faulteaza adversarii, fluiera numai pentru ai tai, ba chiar isi propune sa inscrie pentru tine, exista ceva sanse sa te bucuri (eu credeam ca mult mai mici, dar evident m-am inselat; clar, tine de conditia … fiecaruia).

    Acum sa pretinzi ca inclusiv adversarii sa-l aprecieze/ respecte ca pe un „arbitru al tuturor”, e totusi prea mult. Desi … vad ca unii sunt extrem de mirati ca nu se intampla asa. Deh 😉

    Daca te uiti la un meci, chiar daca nu tii cu vreuna din echipe, il fluiera si cel mai cumpatat om pe arbitrul care strica echilibrul jocului. Daramite daca joaca de-a dreptul intr-o echipa si anuleaza si golurile echipei adverse.

    Dupa cum se observa foarte clar, multi din „suporterii” care o vreme s-au bucurat, au inceput sa se simta jenati de mascarada la care au luat parte.

    Ce sa mai zic de restul echipelor si al spectatorilor care au avut parte de atate de multe jocuri trucate!?

    • Uite rezumatul meciului pe scurt si pentru cei care pricipesc mai greu:
     „Presedintele Traian Basescu a spus, sambata seara, ca de zece ani este intr-o disputa cu sistemul, pe care Ion Iliescu l-a protejat si care l-a infrant pe Emil Constantinescu, adaugand ca el a reusit sa ingenuncheze acest sistem, relateaza Mediafax.”
     Doare ceva ?

     • Eu vad meciul .. altfel. Pe tabela de marcaj a castigat cu 100 la 3 (probabil). Adica ~100 mil. euro in curs de recuperare de la adversari (nu mai analizez cate s-au vazut de pe margine ca „marcate cu mana”).

      In timpul asta, „arbitrii de tusa”, DNA, CSM s.a. au anulat de zeci de ori mai multe puncte (citeste miliarde) prin refuzul, timp de peste 2,5ani (>30 luni) de a cerceta sute de plangeri penale inaintate de institutii centrale!

      Totul sub atenta observatie si cu complicitatea (din moment ce nu a luat atitudine) celui desemnat prin Constitutie ca principal arbitru-mediator intre puterile statului!

      Sa mai amintesc „intamplarea” ca o parte a plangerilor penale se refera la activitatea ministerului condus de actuala candidata sprijinita de mediatorul … intai autodeclarat si apoi dovedit partinitor?

      Ar mai fi cate ceva de spus dar, filmul de azi a fost lung si maine la 9 trebuie sa fiu pe … teren 😉

    • Ce deranj pentru Legea Tacerii incalcate:
     Jocuri trucate ,zici?
     Eu le spun Jocuri dezavuate…nude..terminate cu scor decisiv de partea JUSTITIEI!
     MA LESI? Cu o propaganda pesedista mincinoasa si manipulatoare??

     Ca sa vezi
     Cum a reusit arbitrul Traian Basescu sa asigure liberatatea,independenta justitiei..socotita ca si un act dezaprobatoriu.

     Mascarada???
     Imi retin productia intre dinti>>!

     TOTI..absolut TOTI trebuie sa restituie acestui popor ce au FURAT!

    • ciudat! nu gasesc in textul constitutiei cuvantul „arbitru”. L-ai inventat?
     Daca vrei arbitraj, imi spui ce decizii sunt obligatorii si ce sanctiuni ii stau la indemana [cartonase, eliminari, suspendari?]
     PS. cred ca te uiti la prea mult football …

 20. M Bäsescu, o minunatä primä doamnä a romaniei.
  LA MULTZI ANI !

  • „o minunata prima doamna”, de unde si pana unde „o minunata”?
   nu si-a exprimat niciodata vreun punct mai mult sau mai putin minunat de vedere, din postura de prima-doamna.
   eu o consider o persoana la locul ei, discreta,
   si atat.

   • tocmai pentru comportamentul sau.
    Pentru ca a fost „o persoana la locul ei, discreta”.
    Asta nu inseamna sa interzici altora sa o considere „o minunata prima doamna”.
    De unde atita rautate, @ luminita?

    • Salve Victor,
     In acceptiunea unora sa fi minunat ca doamna probabil ca trebuie sa te cuplezi cu barbati insurati si cu copii si sa ai aventuri fara numar cu sportivi gingasi si iubitori de subtilitati…sexuale. Nu pricepi, ce naiba e asa de greu? 😀

    • victor,
     ce naibilii se intampla?
     ca sa consideri ca cineva e minunat,
     nu ar trebui sa ii gasesti niste calitati, totusi???
     numai faptul ca e invizibil il face minunat?

     • @ luminita,
      e o discutie fara rost.
      Totusi, nu-i frumos ce-ti place tie, e frumos ce-mi place mie.
      Si adjectivele pe care le folosesc unii nu pot fi combatute prin semantica.
      Atit despre.

     • Si atunci de ce te-ai agatat de comentariul meu catre theo?

      ca sa te dai cu hamangia?

     • sincer: nu im place cind va luati de @ theo, care, in general, se adreseaza javrelor cu iz comunist. Cind o contrati va raspunde si voua cu aceiasi masura considerind ca sinteti de partea lor.
      Asta este explicatia pe care nu vreti s-o intelegeti.
      Si eu, pentru ca am traversat tot iadul comunis, am intelegere fata de @ theo.

   • Este OPINIA lui Theo.
    PUNCT.

   • daca o compari cu Daciana, cum e?

 21. Presedintele, este la fel de iubit ca intodeauna.

  oamenii isi dau seama, el a luptat pt. Justitzie si tzara sä nu
  fie acaparatä de mafiotzii securisti.

 22. Tupeu Imperial Rus:
  „Uniunea Europeana trebuie sa renunte la adoptarea de noi sanctiuni impotriva Rusiei, in conditiile in care la Minsk s-a ajuns la un acord de incetare a focului in Ucraina, este de parere seful Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Alexey Pushkov.”
  Adica, facuram ce facuram, luaram cit puturam, si acum stati linistiti la locurile voastre, tovarasi. Fara ranchiuna!

 23. @luminita | septembrie 6, 2014 la 23:07 |
  Ti-am spus ca o sa te doara din ce in ce mai tare! 😀 😀
  In ceeace priveste epitetele dragalase cu care ti-ai impodobit IQ-ul ala stralucitor, te avertizez ca am inca atata forta sa te inghesui ferm spre origini!
  Si inca ceva, observ ca uiti cam repede: Ti-am spus ca nu accept ca un personaj, fie si virtual ca tine sa faca referire la persoana mea virtuala.
  Repet, in ceea ce ma priveste cand imi semeni vant in casa asteapta-te sa-ti culegi taifunul din proprietati. Oricum, constat cu satisfactie ca marimea caracterului si a calitatilor ce le posezi este invers proportionala cu numarul postarilor la Copac.
  Hai, sa te doara bineeee 😛 😛 😛

  • Hamangia,
   in zadar raspuns imi ceri,
   daca nu exprimi decat flatulentze.
   Grobian, adjectiv.

   • Sosonel cu lumanare, constat ca ai inversiune… multipla 😛
    Cine ti-a cerut raspuns? 😛
    Kafka tata , Kafka! 😀
    Zvarcolire „usoara” 😛 😛

    • Daca acest site ar fi avut admini, comentariile tale de un misoginism grobian ar fi fost demult sterse, iar tie ti s-ar fi interzis accesul.
     Cum aici li se da nas marlanilor, nu e de mirare ca rezisti.

     • Ia un analgesic, poate-ti trece durerea! 😛 Nu cred dar incearca 😀
      P.S. Si zambilicii te dor, nu-i asa? 😀 😀 😀

     • „Cum aici li se da nas marlanilor, nu e de mirare ca rezisti.”

      MIRLANI la Copac??
      Pai te-as bana numai pentru aceasta insulta,cucoana!
      Sa nu mai intri,in vecii vecilor,Amin!

 24. @luminita | septembrie 6, 2014 la 23:07 |
  Victore, te implor, nu te da cu mine (hamangia) da-te cu ea! 😀 😀
  Altfel risti sa primesti un atribut de misogin de numa numa,,, 😀

  • stau linistit in banca mea, sint timid, nu ma dau cu nimeni 😛

  • Draga luminita, scuza-ma. Comentariul era pentru @victor L | septembrie 7, 2014 la 00:20
   Daca nu, nu! 😛 😛
   Profit de incurcatura sa te intreb :Luat-ai hapurile medicamentoase contra,,, stii tu…? P Si zambilicii, zambilicii te mai „doare”? 😀 😀

 25. ================

 26. Daca noi ne certam cum s-o gratulam pe dna Maria , piratul nu se sfieste:
  „Traian Băsescu a dezvelit, sâmbătă seară, la Sânnicolau Mare, o statuie a unei personalităţi locale şi a chemat-o alături de el şi pe soţia sa, a cărei zi de naştere este, spunându-i că merită o statuie întrucât este o soţie bună: ”Hai să-ţi fac cadou o statuie, că e ziua ta, meriţi o statuie!”. „

  • Victor L
   este cel mai bun exemplu prin care Presedintele poate fi lovit din toate partile,inclusiv cind este vorba de familie,de sotie..
   De UNA care se declara BASISTA..macar putea sa taca… .

 27. @ profun,
  esti ipocrit.
  Pe tine nu te deranjeaza ceea ce „nu a facut Justitia”, ci te deranjeaza tocmai ceea ce a facut, doare rau, si atunci, vii cu acuzele „da` putea sa faca si aia si aia”.
  Nu putea; nici cu procurorii din Anglia si Germania (ca numar vreau sa zic), nu pot fi aflate si probate toate magariile faptuite pe plaiurile mioritice.
  Repet pentru ca sa pricipesti: pe tine te deranjeaza tocmai ceea ce a reusit sa faca Justitia. Te simt, oricite volute retorice vei face.

 28. Buna dimineata, ramurele
  Eh, sunt bune si discutiile in contradictoriu, se pare ca lamuresc niste lucruri.

  Pentru Luminita
  Vad ca in lista ta de acuzati ca ar fi migrat de la Nasul apare un luminator. Nu stiu daca referirea ta e la Light, dar presupun ca da. Daca e asa, presupun in continuare ca la NasulTV exista un Light, spun presupun pentru ca n-am calcat niciodata pe acolo stiind dinainte de a se infiinta ce directie urmeaza sa ia. Si de asemenea, nu cred ca ar fi o coincidenta.
  In situatia asta, trebuie sa-ti spun ca faci o confuzie ingrijoratoare, cu mine ca Light te-ai intersectat din 2007 de la prima suspendare cand eram pe aceleasi baricade pana la infiintarea NasulTV, dar niciodata la NasulTV.
  La flerul si inteligenta ta , ar fi trebuit sa realizezi facatura.

  Si inca ceva, confirm, sunt acel Light pe care il cunoaste si Bascaliosul aka Basca Ilie aka Taica Terezu.

  Pentru Night
  Cand am intrat aici la copac, singurul care mi-a dat buna ziua ai fost tu ( multumesc ), dandu-mi de inteles ca ne-am cunoaste. Acum, dupa cele intamplate, inteleg de ce ai avut senzatia asta. Se pare ca nu cu Light eu ai conversat la Nasul ci cu o clona. Dar asta nu schimba nimic 🙂

 29. Pe net jucam un fel de „baba oarba” 😛
  Cite un „aici, Chimita” ne deruteaza 😉

 30. @Viq
  Ai comis o pungasie .
  Citind postarea ta si pornind de la ideea ca persoanele de fata se exclud imi dau seama cit de perfect sunt.Ma gidila chestia asta . Ma incinta spiritul autocritic al lui @Loda care a ales totusi cel mai comun si nevinovat „”defect”” ( spritul autocritic invatat in pruncia noastra comunista nu dispare usor). Imi dau seama cit de perfect sunt eu si evident ceilalti.
  Egoul nostru trebue mingiiat.
  Ma oripileaza insa gindul ca desi suntem perfecti am putea avea cite un pic din toate cele n puncte enumerate mai sus.
  Doar un pic din fiecare.O fi rau sau e de bine?

  • Titlul, in opinia mea, are un dublu inteles:
   – de evitat cei ce pot fi inserati la punctele enumerate;
   – de evitat sa te pronunti cu sinceritate, cum zice soacra, intr-un cerc restrins, despre apropiati si apropiatii apropiatilor: dusmania-i gata, iti poti cistiga inamici pe viata.
   O mica modificare de „traducere”:
   „7. Persoanele care nu vor să iasă din zona de confort”
   In traducerea mea „persoanele incremenite in proiect”.
   Si citeva exemple:
   – tineretul de azi, vai de capul nostru, pe vremea me
   – mai bine era inainte
   – asta-i poezie ce se scrie azi?
   – si „Basescu a dus tara de rîpă” (mai poate fi adaugat ca a distrus dreapta, ca face blat cu Ponta…)
   😛

   • Adevarul e ca pe tine te deranjeaza ca cei de la ,,7″ au o zona de confort; nu poti ramane in ceva ce nu ai , de unde si intepretarile fanteziste la care ajungi si evident, tot (but what’s new ?) ….la Basescu ?!?

   • victoras :
    Adevarul e ca pe tine te deranjeaza ca cei de la ,,7″ au o zona de confort; nu poti ramane in ceva ce nu ai , de unde si intepretarile fanteziste la care ajungi si evident, tot (but what’s new ?) ….la Basescu ?!?

   • Adevarul e ca pe tine te deranjeaza ca cei de la ,,7″ au o zona de confort; nu poti ramane in ceva ce nu ai , de unde si intepretarile fanteziste la care ajungi si evident, tot (but what’s new ?) ….la Basescu ?!?
    Loda.

   • @Victor,
    Am scris ca @Viq a comis o pungasie din urmatoarele motive.
    Eu nu l pot banui pe @Viq de naivitate.
    @Viq a enumerat elemente care se gasesc greu separat in natura umana.
    De obicei intra in combinatie , cite o data diminund efectul , alteori amplificindu l.
    De exemplu-lesin de placere cind sunt in centrul atentiei dar sunt prea comod (sau lenes, sau in „”zona de confort) pentru a face ceva.
    Invers.Persoanele „”neinteligente”” , ca sa folosesc clasificarea lui @Viq sunt in general „”lipitori”” deoarece au o nevoie teribila de confirmare.
    Si tu ai dreptate pentru ca definitiile lasa loc unei game uriase de interpretari.
    Partea proasta este ca nu putem incadra o persoana in grila propusa .Varietatea combinatiilor este atit de mare , dojajul ingredientelor atit de divers incit este aproape imposibil sa descoperi un tipar.
    Suntem unici , asta i adevarul.
    Singurul lucru care nu i unic la noi este tocmai adevarul.

   • @Victor,
    Scriam ca @Viq a comis o pungasie pentru ca a prezentat elemente care se gasesc foarte rar singure in natura umana.De obicei ele sunt combinate in diverse proportii , cite o data anihilindu se , alteori marind efectul.
    Probabil se regasesc in fiecare dintre noi diferenta fiind facuta de dozaj.
    Adevarul este ca acest dozaj de rau si de bine , de calitati si defecte ne face sa fim unici.
    Poate din acest motiv adevarul nu este unic.

  • Si pentru ce ,,7″ ar fi cel mai mic defect ? Daca tot m-ai adus in discutie ,nu e vorba de spirit autocritic ci de masura in care te cunosti si iti asumi ceea ce stii despre tine.Inseamna sa fii onest in primul rand fata de tine si sa stii ca nu se darama lumea. daca nu esti perfect. Bine, nu e vorba de cei de fata, am inteles ca sunteti perfecti…deci plictisitori 🙂 (e o idee traznita de a mea ca, daca un om ar putea fi perfect ar fi teribil de plictisitor si un cosmar sa traiesti alaturi el.)

 31. bunä,
  incä odatä v-atzi dat seama de falsii bäsisti.

 32. mä uitam la manechinul de paie Trädiceanu, are un ranjet fals, un discurs de securist indoctrinat, ce cu räcealä instigä la urä si revoltä. omul asta nu a fost nici o clipä libera.
  Täriceanu, este si a fost un oligarh securist murdar si prefäcut.

 33. Am un comment catre victoras, trimis de mai multe ori ,dar nu reuseste sa apara.Poate unul dintre admini il gaseste pe undeva si-l posteaza.Cu anticipate multumiri.

  • loda, servus! 🙂

   Platforma nu te iartă când postezi cu mai multe nike-uri! 🙂
   Renunță la «straina», cel puțin aici la Copac, și n-o să mai ai necazuri 🙂

   • Old :
    Multumesc, folosisem al doilea nick (oricum deja cunoscut si semnat) pentru ca nu ma lasa cu nickul initial.Multumesc mult pentru ,,eliberare”.

 34. Buna ziua all!
  Pana nu va certati voi nu rezolvati nimic.
  La cata prostie imi este dat sa citesc in media on line ma lasa mut de uimire.
  Oare, bugetul ala al Romaniei nu este decat un borcan de miere pentru ursii aciuiati in barlogul de la palate?
  Pentru ce platim taxe?Platim doar pentru prosperitatea unora?
  Intreb si eu ca un imbarligacios.
  Sunt atat de dezamagit ca nu mai pot prevedea ceva bun pentru tara mea.
  Gata,v-am plictisit destul cu smiorcaneala mea !
  O zi buna!

 35. Buna!
  Imi place ce a scris omul acesta pe blogul sau si daca aveti timp puteti sa-l cititi.
  http://tarotpolitic.wordpress.com/2014/09/07/zei-mici-si-intransigenti/#comments

  • da, bun, dar primul (singurul) comentatiu este a „unuia cu ochi”, rau mirositor.

  • dorian65, servus! 🙂

   articolul e scris la limita unui teribilism nivelator, «toți sunt niste hoți și tâmpiți, de ce să ne mai pierdem vremea să alegem noi, deștepții puri?».
   Noi ăstia mai purii (sic!) ne mai aducem aminte de vremea când chiar de voiam, n-aveam ce alege :mrgreen:
   Să dea cel de sus să nu mai ajungem iar în situația asta!!!

   • Buna ziua!
    @Old eu sincer iti spun ca nu am ce sa aleg.Nu comentez de ce pentru ca mai au timp candidatii sa ma lamureasca dar sa le fie clar nu voi vota nici un partid de stanga si nici alianta PDL-PNL, chiar daca imi vor spune vorbe care sa imi gadile urechea frumos.

 36. Am incercat sa i raspund lui @Loda si @Victor dar se pare ca platforma s a plictisit de prostiile mele si nu mai apare nimic.

  • tucu2, servus! 🙂

   WP te-a luat „la grămadă” cu @loda care uitase să-și schimbe hainele de pe alt blog când a intrat aici. S-a rezolvat 🙂

   • @Loda se dedubleaza?
    Pe celalalt blog cum este?De dreapta de stinga sau tot cu Iliescu voteaza?

   • oldi :
    Wrong, pe toate blogurile semnez <<loda" mai putin la Copac ,cand nu ma lasa platforma ,dar veteranii de pe blog stiu ca e tot nickul meu.Deci nu am uitat nimic, a fost intentionat.

    • numele @ straina iti spune ceva? si nu doar la Copac, ci si pe Vaxpublica (cite or mai fi altele, nu stiu).
     Adu-ti aminte, doamna, ca nu toata lumea are memorie scurta 😛

     • Pai…desteptul mamei, cu ,,straina” incercam sa intru, dupa ce platforma a oprit ,,Loda”, intreaba-l pe old.Ce m-ai demascat, nu e nici o luna de cand postam aici ca ,,straina” (cand platforma facea nazuri si nu numai la mine) ,dar explicasem de ce si semnam in josul fiecarei postari ,,Loda” sa stie lumea !
      ,,toata lumea are memorie scurta”
      Din nefericire pentru tine, tu ai !!! 🙂

     • atunci nu mai minti ca „pe toate blogurile semnez <<loda" mai putin la Copac ,cand nu ma lasa platforma"
      Spune ca si pe Vaxpublica si, probabil, in alte locuri.
      Ca sa-ti aduc aminte: chiar si pe Politia a existat sa postezi cu @ straina.
      Las-o jos ca macane straineza 😛
      esti chiar greu de scos din "zona de confort".

     • Ok, arata-mi unde am postat pe Vox cu ,,straina” si imi cer public scuze pentru memorie scurta. Daca poti e ok, daca nu, ce ar conta o minciunica daca e de la Lugoj ? 😉

 37. IN ZALÄU , SE SPUN MINCIUNI MARI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s