Despre goluri, goluri de aer și aere goale

Să zicem că jucătorul autorizat să execute lovitura de pedeapsă e la punctul marcat cu bidineaua de var.
Acolo are mai multe opțiuni.
O minge e în formă de trunchi de cocon.
Alta paralelipipiledipipedică.
De lemn.
Care tace și face.
Pe ea.
Mai e și una blondă, cu toc-țugui, ca la rugby.
Rugby tradițional și sănătos, pe dezbrăcatelea, sau mai miștocar-americănesc, cu jucătorii îmbrăcați în costume „transformers” să facă pe grozavii.
Alături încă două relativ perfect de aproximativ rotunde.
Una pontoasă, cu hexagoane bine regulate, fără șnur, fără supapă, ce o să ne bage-n groapă, alta sobră ca o cobră, ce promite simfonie în legală armonie pentru-o bună Românie.

Jucătorul ce urmează să șuteze cu dispozitivul automat-cibernetic-computerizat de ștampilat format din ștampilă, tuș și nervi tensionați precum coarda arcului lui Robin Hood pe când acesta evalua cerculețul din fruntea prințului John indicat cu deștu de Lady Marianne, se benoclează de săptămâni, luni și ceva ani la cele năzdrăvănii în care trebuie să dea cu tușutul.

Măsoară.
Apoi începe măsuratul.
Și iar măsoară.
Și din nou.
Că românul măsoară de șapte ori înainte de a începe să evalueze.
Ca să poată apoi calcula înainte de verificare.
Tăiatul efectiv nu mai are loc din lipsă de timp.

Pe cele cu forme ciudate, dăn-dăn-aie, biluță de oină inclusiv, le scoate repede din calcul.
Rămân alea mai răsărite.

Să dea în aia de lemn, poate să nimerească orice și oriunde. Numai bunul Dumnezeu și diavolul Dracu’ pot ști unde se duce opțiunea asta. Iar ăștia nouă nu ne spun, ca să se râdă de noi.
Ar putea să dea una cu sete, foame și ceva frig.
Da-și rupe fluierul piciorului de soc, ce rămâne-n loc să-l pună pe foc.
Parca-ar evita silaba asta lemnoasă mai plată ca apa plată scoasă cu cleștele stomatologic din cavitatea văgăunii abecedarului cu propoziții simple.

Aia rotundă și frumoasă, cu inscripții de oferte „3 în unu”, bonusuri și creșteri de scăderi e cea mai la-ndemâna piciorului. Cei comozi și fără apetit pentru schimbări în bine și complicațiile aferente, o vor prefera.
Chestia e că ei habar n-au că șutează în propria poartă 😉
Dar și mai chestie e că acești șutători sunt mulți câtă frunză căzută-n iarbă toamna când se schimbă ora.
Deci putem ponta pe ei că o califică pe pontoasa rostogolitoare în repriza secundă.

Cel mai interesant episod va avea loc în această a doua repriză când (sperăm noi ăștia de n-am căzut încă-n iarma patriei) vor rămâne două opțiuni.
Una : dodoloața mincinoasă cu oferta arătoasă.
Cealaltă, fie cea rotundă și serioasă, Mingea Medicinală dacă vreți, MM, fie cea fri’ovală, ascuțită-n capete.
Una e plină cu chestii grele.
Cealaltă cu aer.
Una pare mai ușor de șutat.
Cealaltă trebuie așezată de cineva înainte pe un mușuroi, în anumita poziție, lovită dintr-un anume unghi și atunci … eventual … s-ar putea să existe șansa de a o trece printre niște bare.

Cei ce ar prefera ovala ar opta fără probleme la varianta grea dacă aceasta ar fi alternativa la mincinoasa rotundă, calificată în repriza a doua secundă. Cu riscul de a-și fractura ceva degete.

Întrebarea e dacă cei ce ar prefera Mingea Medicinală ar alege țuguiata dacă aceasta ar fi singura variantă la rostogolirea totală pe un derdeluș al cărui capăt nici măcar nu-l bănuim.

Adicătele, să fie mai clar și pentru cineva care a făcut școli departe și degeaba :
Cei ce o preferă pe Udrea e clar că ar vota-o pe Macovei dacă aceasta ar fi opțiunea posibilă din turul II împotriva lui Ponta !
Asta a fost explicată explicit.
Dar cei ce o preferă pe Macovei, ar vota-o pe Udrea dacă ea s-ar califica în tura a doua și ar fi varianta la Ponta ?

Asta nu înseamnă că putem considera deja pe una din cele două menționate cu șanse suficient de mari de a se califica în turul II, ci doar că e bine de gândit atent la situația asta.
Pentru că dacă se califică Macovei și nu Udrea, unificarea voturilor antiPonta este previzibilă. Nu datorită susținătorilor macoviști ci datorită celor ce preferă blondele.
Dar dacă se califică Udrea și nu Macovei, veninul aruncat aiurea și generos acum o să influențeze propria decizie atunci, iar șansele de unificare a voturilor antiPonta scad.
Și nu datorită celor care prefera blonda ci a celor care o înjură acum.

Viq

259 responses to “Despre goluri, goluri de aer și aere goale

 1. Bonjur, copacule! Frumos scris, din păcate, oricâte lovituri ai marca în teren, după meci rezultatul se strică la fel cu murăturile din borcan rămase de anul trecut. Fatalitate, monşer! 🙂

 2. bunä,
  din päcate unii sunt näscutzi stricatzi, mai bine zis ,de mici acritzi
  pritocitzi si pe drumuri aruncatzi.

 3. altzii au pretentzii,titluri,fac spume colorate, dar sunt niste putregaiuri.

 4. in viatzä inscenärile pot avea urmäri f. urate.
  mitomanul Ponta il tzine ca pe un cätzel de zgardä, pe
  KGB-istul LEANCÄ, nimeni nu stie cä de altfel LEANCÄ
  este firul de comunicare cu Moscova.
  nu-i pricep pe moldoveni, cum pot da voturile, unui pervers
  comunist ca LEANCÄ

 5. sal`tare tutulor.
  Ieri, tirziu in noapte, cineva ma tot pisa/toca dece nu comentez la un articol (care lui ii placuse pina la slivare, se intuia clar).
  L-am lasat sa doarma satisfacut, cu poza stiuta sub perna.
  Ei bine, articolulul lui vancu are si bune si rele; normal.
  Cel mai mult mi-a placut indicatia ca nu e bine sa se atace intre ei catindatii de pe dreapta; si da-i si smotroceste-o pe Elena Udrea care, cica, ar face jocul lui Ponta.
  Si comentariile sint genul; „sa fim civilizati, Eleno esti o parasuta”.
  Pina si Razvan Lalu cade in cursa: „candidații anti-Ponta nu trebuie să se atace-ntre ei ca chiorii” bine zis. Intelectual fin (de fapt sint sincer cind o spun).
  Da` apoi vine cu busuiocul intelectualului „cât despre Udrea, un fel de Șova cu fustă – stilistica ei nerușinat stridentă, comună întregii generații de tineri politicieni, o face în mod obiectiv iepurele PSD/Ponta”

  Pai, in felul asta, dlor Vancu si Lalu, vi se potriveste manusa articolul lui Radu Pavel Gheo pe care l-am dat ieri: voi stti tot, dar tot, cereti civilizatie injurind.
  Ei bine, sa nu auda ce le recomanda soacra 😛
  NB,
  cred ca se poate si asa:
  ” stilistica lor nerușinat stridentă, comună multora din tinerii si mai batrinii intelectuali , îi face în mod obiectiv iepurele PSD/Ponta”

 6. O cunoscuta tehnica de manipulare facila este golirea de semnificatie a unor notiuni prin inlocuirea acestor semnificatii cu variabile ce fac sens doar morfosintactic si nu semantic. MM e o minge, EU e si ea o minge, deci sunt cam la fel, tot mingi. Daca o minge U sprijina mingea M contra mingii P, de ce naiba mingea M trateaza atat mingea U, cat si mingea P la fel??? Pai e corect asa??? In lumea variabilelor mingi nu e, in lumea reala, in schimb… Nu ne permitem luxul alegoriilor schematice si golitoare de continut.

  • ha, ha, ha,
   tu nu cunosti ca exista mai multe feluri de mingi? functie de sport.
   Viq a fost destul de clar in formulari (ceea ce nu inseamna perfect), dar sa nu ai habar de felul mingilor de sport este semn de superioritate, nu la nivelul vulgului.
   Cu o minge de rugby ori baschet nu poti juca fotbal, doctorandule.

 7. vor sä träiascä ca afarä, dar in mocirtla romaneascä,
  vor sä conducä tzara un om nou, dar ii sustzin pe ordinarul
  plagiator,pervers ce umblä mai mult cu contracte chinezesti si
  KGB-istul LEANCÄ: se vor trezi romanii si moldovenii?

 8. Salut prieteni! Merge în weekend:
  Testamentul lui Ion Iliescu

  “Las cu limbă moartă de lemn tineretului PSD-ist următoarele: una bucată cucuvea comunistă (vie şi securizată); două căşti de mineri din colecția anului 1990, cu camere video şi localizare prin GPS; una bucată telefon roşu pentru legătura directă cu KGB; o seceră pentru tăiat iarba fiarelor şi un ciocan pentru pisat mătrăgună. Măi, dragă, să le folosiţi cu spor!…
  Las cu limbă moartă de lemn baronilor din partid următoarele: sudoarea cu care naţiunea v-a rotunjit averile, legile care v-au permis să le păstraţi şi soluţia secretă pentru spălarea petelor de pe conştiinţă. Măi, dragă, să rămâneţi graşi, fericiţi şi fără griji, pentru că prin voi se va bucura tot poporul!

  Las cu limbă moartă de lemn românilor de pretutindeni următoarele: una bucată ţară jefuită şi manelizată, una bucată revoluţie manipulată şi confiscată şi ouăle lui Năstase, numărate cu atenţie, puse în cofrag şi asigurate de Ţiriac. Să trăiţi, măi dragă, aşa cum veţi vota!

  Le las prostănacilor din partid chiar limba moartă de lemn pe care nu vreau să o iau cu mine pe lumea cealaltă. O las pentru ca nu cumva păzitorii pragului să-mi facă din ea toacă de Paşte, pentru învierea morţilor din ‘89 şi din toate mineriadele cu care a fost binecuvântat pământul strămoşesc!”

  http://www.nasul.tv/2014/10/04/cascadorii-rasu-plansului-testamentul-lui-ion-iliescu/

 9. in loc sä se ocupe de mitomanul securist, totzi manelstii ce au scris
  si pe postarea anterioarä, fac tot felul de afirmatzii de derbedei bätrani de obor. vä rog sä se termine cu mojicii ordinare, cä este
  MMs-au Udrea.
  sä se ocupe de nenorocitul asta care face ” vizite de lucru”
  TOCMAI LA KIEV, cu ce avioane?, cu ce bani?

  o rusine sä-l atace pe Presedintele Bäsescu, nu au fost de dreapta
  niciodatä, iar postärile de haimanale traseiste nu ne trebuie.

 10. Sper ca Viq sa aiba timp pt un comentariu despre „tehnica de manipulare” invocata de talibanbill.

  Pana atunci, poate aflam (putin probabill?) vreun raspuns la intrebarea din articol: in eventualitatea (teoretica decat 😛 ) ca in turul 2 vor ajunge candidatul GIOPucistilor si Nutzica, ce ar face sustinatorii lui MM-injuratori de fufa?
  Ar sta acasa? Ar merge la vot? Cu cine ar vota?
  Cam (si) despre asta „manipuleaza” Viq, in fond.

  • O intrebare fara sens. EU e doar un biet iepure pentru Ponta cu rolul de a tine sectantii acasa in turul doi. Nu ia mai mult de 7%.

   • Nu exista intrebari fara sens/gresite. Desigur, asta nu te obliga la vreun raspuns direct (oricum, era de asteptat ca nu-l vei da)

    • Uite, iti pun eu una cu sens:
     Cu cine votezi in turul intai?
     Sunt sigur ca nu o sa raspunzi la intrebarea asta, ca doar nu esti udrista. Copacul nu e udrist. Nu, nu…
     Uite, eu votez in turul intai cu Macovei si in al doilea cu cine e contracandidatul lui Ponta. Daca intra cumva Tariceanu si Ponta, stau acasa. Dar nu va fi cazul sa stau, Tariceanu poate intra in turul doi doar daca principalul contracandidat al lui Ponta ajunge in jurul procentului de 18-21%. Atunci, e posibil ca PSD sa-i faca o operatiune de tip EBA Europarlamentar lui Moliceanu si sa-i cedeze vreo 10% din voturi.

     • Felicitari pt siguranta!
      Nu, nu pot sa raspund ce voi face, ai dreptate. In turul 1 – nu m-am hotarat (si nehotararea asta e adevarata si trista pt ca as fi preferat sa am un candidat pe care sa-l pot vota cu toata increderea; n-am insa, asa ca imi va mai lua ceva timp sa ma decid). In turul 2 nu vreau sa votez cu niciun candidat GIOpucist (problema/dilema: Iohannis – complice pucist; tariceanu, categoric nu!)

  • sä voteze pe cine vor, dar cu haznaua (URNA”) sä nu umble la Copac.
   dacä vrea sä ne infurie, vor reusii,sä continue cu injuräturi la
   presedinte, etc.

  • Draga @talibamiha
   Nutzica nu poate legic ajunge in turul 2. Ea nu poate depasi cei 15% ai basescienilor. Ea nu are nici un alegator din cei ce nu sunt basescieni, si de aceea este un avorton de politician.

   Macovei poate ajunge teoretic in turul 2 . Nu va ajunge probabil dar are posibilitatea datorita faptului ca bazinul ei electoral poate prinde pe cei nemultumiti de ponta, sau dezabuzatii care sunt multi. cam 45% Nu cred ca o va face dar ea are orizont. Nutica nu are nici unul. Ci doar sa taie din aripile celorlalti de dreapta.

   Daca prin absurd fufa ajunge in turul 2 evident ca o votez, desi imi va fi greu sa pledez la strainii cu care mai vorbesc pt Romania condusa de fufa si chelea p….. la externe, pliata pe guvern psd, la intern decat un guvern psd+presedinte psd straight.

   • „Teoretic”! Intelegi „teoretic”?
    Vrei sa raspunzi? Raspunde direct. Nu vrei? Ok!

    • Pina una alta ,reincalzeste ciorba cu „fufa”
     Si apoi imputa celorlalti ca numai despre Udrea vorbim.Ca acest COPAC este udrist.
     Mey,cine este nebun???Nu mai folositi Copacul ca manipulare in directia dorita de voi..cea de denigrare CONTINUUA a unei sau unor persoane.

     Ca mai apoi sa aruncati pisica in capul comentatorilor…
     TERMINATI odata cu manipularea asta mizerabila…
     Folositi spatiul vostru pentru miticisme…

     • Din hrebele gandirii: lipsa de experienta politica a unora ca Papahagi sau Macovei ii face sa cada prea lesne in plasa manipulatorilor si mercenarilor. Mecena nu poate fi mercenar, asa cum nici un mercenar nu poate lupta pentru dreptate, pentru ca Dreptatea e saraca.
      Cumintenia Pamantului: Ponta si Brancusi au respirat ambii aer de Tg. Jiu. Diferenta e ca Brancusi nu a mintit niciodata. Nuland lumineaza Null Land.

   • Exact!
    Nuti e legic sub talibanii brandului TB. Nu are nici un viitor, e o capusa care intamplator paraziteaza animalul politic TB. Cand moare batranul leu, fie moare si capusa, fie se muta pe alt animal, fie o inhata pasarile sanitar de la DNA (eu sper ca chiar azi de pe spinarea leului batran).
    Sectantii numesc capusarea loialitate. Treaba lor…
    MM, in schimb, are potential. Nu stim daca si cum il va valorifica, dar e pe picioarele ei, nu e parazit, si are orizont.
    Una e sa iei 7% si asta sa-ti fie potentialul maximal, si alta e sa iei 7%, dar potentialul tau sa fie pe la 25%.

    • Si de ce iti/va consumati atata energie si timp pt „ingropat” Nutzi? Ca sa nu mai zic de „stil”…
     Ceva nu se leaga! Nu „capusa” va scoate din minti (daca sunt reale procentele de care vorbiti) ci perspectiva supravietuirii politice a „parazitatului” in viitorul post-electoral („capusat”, ori ba, as completa).
     Mereu am avut impresia, citindu-va comentariile, ca tinta voastra finala, de la bun inceput a fost si a ramas „Basescul”. In timp, doar ati confirmat. N-ar fi fost o problema daca…ati fi facut-o deschis, asumandu-va anti-basismul (mai vechi, sau mai recent). Dar sa vii cu „sustin Basescu, sustin PMP” si d-aia le dau in cap si-i porcaiesc era aiurea. Subiectul cu breton a venit dupa.

     • Impresia si senzatia draga mea te mai inseala.
      Personal am criticat PMP pt ca s-a miscat ca ochiul mortului si apoi pe Udrea care a inhatat PMP-ul. Pe batranul leu l-am criticat datorita slabiciunii de a o urca pe Udrea unde a urcat-o. Dupa ce l-am pupat la talpi 9,5 ani. Cauta si tu istoria mea pe bloguri, care este cu mult inainte de apare tu din neant , gata pensionara, gata politiciana, gata specialista in clatite rostogolite 🙂 Pe bune de unde ai venit draga mea ?
      Cauta la si tu la arhive, la cotidianul, la politeia, aici, la thor, la gradina, la patrasconiu si vezi cat l-am pupacit pe Piratelllo dragul de el cu chelie cu tot, atatia ani ….. iar de cand a adus capusha 🙂 (cum a zis bill viermele mai sus 🙂 ) deja nu e in regula.
      Si asta o exprim aici pe blog unde mark, victor, adriana, cosanzeana, tu , noaptea si jandarmul din Saint Tropez si inca altii , persoane importante la copac o aparati parca v-ar fi surioara buna….

     • @Last,

      Insira si repeta iar si iar aceleasi chestii, maestre! Impresia te poate inseala o data, de doua ori, dar nu constant. In privinta motivelor pt care nu esti credibil (dpmv, sau pt multi dintre copaceni) nu mai e vorba de impresie, atata timp cat repeti cu obstinatie neadevaruri. Lipsa de onestitate a interventiilor tale este o evidenta. Ti s-a mai spus, dar nu pare ca te deranjeaza din moment ce procedezi mereu la fel.

     • markwilliams

      Pe Traian Basescu il stie tot globul..
      Dar de last cine a auzit??
      Grandomania si aroganta cu care se umfla depaseste orice bun simt..
      Eu am zis,eu fac,au doresc,eu vreau….du-te domnule nimeni acasa si fa ce vrei.. nu aici…
      Cine mama naibii te crezi??
      Asa este
      Am constatat si ei si altii(multi)ca tinta este Presedintele… cu lovituri in tot ce il inconjoara…in tot ce spune..in tot ce crede..in tot ce face..

   • tu potzi critica si mecänii la tine pe blog,
    murdäriile tale nu au loc la copac.

 11. VÄ ROG DIN SUFLET; MITOCÄNIILE SI ABERATZIILE
  nu le läsatzi pe blog, noi nu suntem in campanie, iar
  nemernicia unora de a arunca totul pe seama Presedintelui
  nu este normalä si nici democraticä. noi nu concuräm cu A3
  dacä nu era PRESEDINTELE BÄSESCU, nici mäcar nu se discutau
  si se judeacau multe.

 12. iar ne distram (ok, nu costa nimic si nu critic distractia ) cu ce bine ar fi daca ar fi ;dar va fi ?
  Sondaj Gandul :
  ,,
  REZULTATE Iohannis, Udrea sau Macovei? Cine are cele mai mari şanse să-l învingă pe Ponta?
  Klaus Iohannis (65,47% – 6535 voturi)
  Elena Udrea (12,97% – 1295 voturi)
  Monica Macovei (21,56% – 2152 voturi)

  • Daca imparti la 3, caci cititorii „Gandul” au un profil pe care doar aprox. o treime din romani il au, o sa obtinem scorul real. Celelalte doua treimi se plimba cu microbuzul prin teleorman, nu stiu care au fost ultimii patru premieri, abia asteapta urmatoarea emisiune cu capatos etc.
   Deci: Johannis vreo 25, Udrea vreo 4, Macovei vreo 7.

 13. Hai c-am plecat in Chei la un pic de hipstereala!

 14. Că tot am aflat dela I. Rus că nu mai facem autostrăzi, in ritmul acesta nu excludem să auzim că vom face… uliţe, melodia lui Dan Spătaru preluată de formaţia BZN:
  http://www.mediafax.ro/cultura-media/

  • ceva bere si mici, iar prostii au uitat de autosträzi,
   dar mecäne cand le vin inpozitele, medicamentele, spitale mizere,
   si mortzi pe sträzi, parcä este un fäcut, atatea accidente.

 15. Fostul ambasador SUA, Nicholas Taubman, susține că ExxonMobil a descoperit resurse uriașe de gaze în România. Românii au ”moştenirea şi viitorul sub picioare”

  (…)peste 25 trilioane metri cubi de gaz se află în această zonă, fiind vorba despre o cantitate care ajunge pentru următorii o sută de ani.

  ”Ştiu că se vorbeşte despre multe pieţe de desfacere în Estul Europei, Ucraina şi Republica Moldova, dar Vestul Europei trebuie să fie cea mai bună piaţă a voastră, şi trebuie să găsiţi o soluţie să ajungeţi acolo, dacă sunteţi perseverenţi, dacă aveţi produsele şi sunteţi credibili”(…)

  http://www.romanialibera.ro/economie/companii/fostul-ambasador-sua–nicholas-taubman–sustine-ca-exxonmobil-a-descoperit-resurse-uriase-de-gaze-in-romania–romanii-au–mostenirea-si-viitorul-sub-picioare–352110

 16. Avind in vedere ca in copac gasim si doi macovisti declarati am o poveste pentru ei.
  Sa zicem ca Macovei ia in primul tur 20% iar Udrea 5%.Ce se va intimpla dupa aceea?
  Iese presedinte Ponta sau Johanis,Macovei isi pune pala n cur si pleaca in PE iar Udrea ramine in Parlamentul Romaniei sa taxeze prostiile lui Ponta sau ale lui Johanis.
  Ce se va intimpla cu electoratul macovist?Vor astepta cu nasu n televizor ca Monica sa dea verdicte cind are ceva timp, o vor birfi pe Udrea si si vor deplinge soarta de ultrainteligenti rataciti printr un popor de timpiti.
  Ce se va intimpla cu restul poporului votant daca sub dominatia totala a PSD sau a PSD +FSN ul vopsit cu vopsea nemteasca o va duce din ce in ce mai rau?
  Isi vor aduce aminte ca pe linga taierile de pensii si salarii,pe linga pasiunea pentru Udrea singurul care a fost in stare sa i sperie macar un pic pe pungasi a fost Basescu.
  Il vor cauta dar probabil ca nu il vor mai gasi ,Basescu fiind scos la pensie de inteligentia romaneasca.
  Pentru aventura Milica am platit.Sunt curios cit vom plati pentru aventura Macovei daca aceasta va avea evident succes.

  • ,,Il vor cauta dar probabil ca nu il vor mai gasi ,Basescu fiind scos la pensie de inteligentia romaneasca.”
   Asa crezi tu ,ca va fi un bunic la pensie? Eu nu cred, nu-l lasa naturelul .

  • DERBEDEII MITOCANI, sä continue s-o injurä pe U si PRESEDINTE;
   acel 5% care i-ar da bäsistii lui MM nu se va intanpla, cu asa sustzinätori Romania nu se poate schimba.

   romania pt. stilul ordinar de a inprosca presedintele cu noroi,
   o sä pläteascä mult.stilul romanilor de a multzumii.

  • Sunt sustinatori ai lui MM, din cate am mai vazut citind diverse comentarii prin diverse locuri, care nu cred ca ea va ajunge in turul 2 (de ce or simti nevoia s-o spuna de pe acum???) si afirma (deja) ca vor vota cu Klaus…
   🙄 🙄 🙄

   • Salutare tuturor,
    Mih raspunul il vei gasi daca vei cauta in arhivele media. Incearca sa descoperi vreun atac al MM fata de Blaga.

    • De ce n-ar avea si ACL un „iepuras” pt Klaus? Scos din joben abia dupa ce a fost clara o destul de mare respingere a „cacealmalei” de debut?

     • S-a cam stricat socoteala de acasa a PDL Bleaga prin venirea lui Melescanu.

     • Ii scade Mele sansele lui Klaus pt turu’ 2 ?

     • Mih, CCR ii poate anula lui Johannis sansa la prezidentiale. Exista la CCR un dosar pe rol privind ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate de catre un primar aflat intr-o situatie asemanatoare primarului din Sibiu. Nu stiu inca daca dosarul intra in analiza CCR in sedinta din data 710. 2014.

  • @tucu2
   La cei 71 ani ai tai am pretentie la mai mult

   Spui :Macovei ia 20% in turul 1, Macovei isi pune pala n cur si pleaca in PE iar Udrea ramine in Parlamentul Romaniei sa taxeze prostiile lui Ponta sau ale lui Johanis.

   Pai daca Macovei ia 20% in turul 1 devine automat liderul si exponentul informal al dreptei pentru ani de zile de acum incolo. Face imediat partid, sau intra intr-unul punand toate conditiile ei, Daca o va face 3 zile pe saptamna (ca boc care era cand la primarie cluj cand in Modrogan) sau isi da demisia de la PE nu stiu

   Dar daca ia 20% acum atunci partidul ei va castiga alegerile din 2016 iar ea va fi presedinte in 2019. Ar fi un continuator perfect in epoca PostBasescu.

   Bineinteles ca Traian care nu intelege ca epoca PostBasescu, indiferent daca vrea el sau nu vrea , incepe la 1 ianuarie , nu ii convine ca Macovei sa ia 20% in turul 1 si tot ce face, chiar introducerea Udrei in locul lui Diaconescu e ca sa preintimpine asta

   E un vis muuult prea frumos sa piarda Macovei cu 20%. Am avea un viitor 🙂

   • Iar Udrea in parlamentul romaniei….. va…face si va drege .. zici tu 🙂 🙂 🙂
    E de 2 ani deja in parlamentul Romaniei ! Si a mai fost. Ce a facut nataroaica asta ca parlamentar ? Nimic ! Si a rezolvat chestiile personale cu anexat un PMP

   • last, aici ai comis-o, mintea i-a comandat gurii tale bogate!

    « E un vis muuult prea frumos sa piarda Macovei cu 20%. »

    • Dezvolta ideea batrane H, poate oamenii nu inteleg unde am comis-o si cum 🙂 Ca nu te-am vazut sa dezvolti o idee in afara de Touche Hai curaj ! 🙂

    • Cosmaril GIOP: supravietuirea politica a lui Basescu dupa prezidentialele astea. De ce este asta si cosmarul „macovistilor” de la CDP ? O reprezinta ei cu adevarat pe Macovei? Raspunsul va veni din atitudinea lui MM fata de LCK. Eu sunt un optimist calm. Nu s-a vorbit inca de PM.

     • @Judex,
      Si eu cred ca pe multi inclusiv de pe aici ii macina cosmarul ca Basescu va conduce in contimnuare Romania chiar daca sub alt chip.
      Este teama ca cineva le va spulbera zilnic povestea care i a mingiiat pe cap cca 70 de ani de cind venira tancurile sovietice si se instaura legenda falsei meritocratii.
      Poporul nostru este inteligent,tot romanul s a nascut poet, avem un corp didactic de exceptie, avem medici minunati , avem o industrie ultraperformanta exportam Dacii si tractoare.Si tot asa.
      Ne place cind suntem mingiiati pe cap iar cind cineva vine si ne arata adevarul in prima secunda descoperim ca la altii este si mai rau, in secunda urmatoare ni se cere sa nu generalizam iar apoi pentru tot restul vietii il urim pe respectivul.

     • @tucu2
      Doar o mica atentionare prietenoasa: in afara de Dacia si tractoare si alte povesti, mai exista ceva: tehnica de foraj. Adevarat si palpabil. Asta transforma negrul in cenusiu, nu crezi? Aurul lui Aurescu, cum ar veni…O cheie pe care nu a folosit-o nimeni in ultimii 25 de ani. De fapt, aproape nimeni. De „aproapele” asta tin eu aproape. Pana la urma, la nivel pragmatic, sistemul ticalosit vrea sa foloseasca cheia asta ca sa-nchida cufarul, ain timp ce dversarii lui vor sa-l deschida. Cheia o VDM cu totii, si VDM si in ce directie o rasucesc actorii de pe scena. Cine zice ca nu vede, minte. Apoi dezminte. Adica, minte des.

   • Tipic pentru modul de gindire pe genunchi (cum a facut Ponta lista celui mai cinstit guvern)
    Deci daca da Dumnezeu si adunam 20% punem imediat de un partid:Daca nu luam decit 5% nu mai punem de un partid.
    Hai ca i tare mai ales ca am avut o experienta recenta cu un partid de lider infiinta pe baza de sondaje:Partidul lui MRU.Ce mai huiet ce mai zarva ce mai entuziasm.Rezultatul-a facut cacatul praf.
    Dar hai sa zicem ca MM isi face partid.Ce urmeaza ?Ori latra din off si nu se prea aude ori se duce la racolat parlamentari existenti:Daca se incuscreste cu cei mai bravi si mai cinstiti parlamentari se inchide cercul.Tot acolo ajungem.

   • cam multa naivitate politica in cateva fraze [sau e altceva? platita cu ceva bani rusesti?]
    Isi face partid MM ? [n-ai citit in viata ta legea partidelor, asa-i?]
    Cedeaza conducerea vreunui partid sefia catre MM ? [exsita Mos Craciun?]
    Coaguleaza MM dreapta in jurul ei? [incepand cu Blaga? continuand cu PNL? absorbind PMP pe care l-a injurat -prin reprezentanti- mereu?]
    Deci lupushor, visezi in culori ori ti-ai dat „cuprul rusesc” pe fatza?
    Atii sunt mai politicosi dar eu sustin ca esti O LEPRA!!

 17. Cred ca „dreapta” romaneasca (ii pun inca ghilimelele pe care consider ca le merita), partea ei de buna credinta (cred ca exista asa ceva) a gresit intocmai ca acei intelectuali grabiti sa se retraga in „turnuri de fildes”, speriati de atacurile A3 care i-a numit „ai lui Basescu”. Gandindu-se (sau acceptand „sugestia” altora) ca apropierea de Basescu le va scadea procentele electorale, au ales sa se „limiteze” si chiar sa se dezica de presedinte. Lesne de inteles ca vor pune propriile esecuri tot pe seama celui pe care, in fond, l-au cam tradat (sau vor apleca usor urechea si se vor grabi sa imbratiseze asemenea „analize” post electorale).

  • @Mih: intelectualitatea romana a progresat totusi: de la mersul in genunchi in fata liderilor comunisti, acum o buna (in ambele sensuri) parte din ei sustin un candidat onest si bine intentionat, cel putin: Macovei. Deceniile de ploconeala au produs „foamea” de critica de azi, menita sa arate ca unii intelectuali nu se mai ploconesc in fata politicienilor. Complex de vinovatie colectiva, cum ar veni…Ca se mai greseste tinta – este normal, cei mai multi si cei mai promitatori de-abia fac primii pasi spre intelegerea politicii. Iliescu este un politician mai bun decat Balasa, nu-i asa? Ei, aici este si cheia: Balaia nu e Balasa.

   • salut. Posibil! Intrebarea este cate voturi coaguleaza cei de mai sus in sprijinul lui MM? in caz contrar votul unui academician sau al unui analfabet au EXACT aceeasi valoare electorala.

    • Este exact oglinda in care va trebui sa se recunoasca intelectualitatea de azi. Nosce te…ipsum sau ipsos: la bal sau la spital. Vom vedea la sfarsitul turului I. Turul II, in cazul ca intelectualii trec – ca Titulescu – pe morfina, se poate transforma in turul pantalonilor lui Ion Ilici Iliescu.

     • Daca te referi la Academicieni, nu mai trebuie sa astepti turul II. Ilustrii vor vota cu doua maini cu Tonta, avand in vedere ca le-a restabilit privilegiile pe care ”Infractorul” Funeriu le-a taiat.

     • ioane, VDM.

 18. Băi mamelucilor Meme-ști ,încă n-ați cuplat că pe Pirat nu-l poate scoate nimeni din politică ???….nici Macovei ,nici Joiannis
  …nici…nici ..nimeni ….au incercat altii mai destepti ca voi ,care au avut si bani ,si televiziuni si presă si foști securisti . 😆 😆

  Lăsați-vă de meseria asta ,că o luați in bot ,papagalilor ….atacîndu-l pe Basescu de pe „dreapta” ,adica din interior după mintea voastră creața ,sperati să aveti spor.???
  Speri mata ,dar speri degeaba ,mamelucule !!!…..a incercat si MRU si-a luat-o peste ochi ….inca nu cuplati că oricare candidat de pe așa zisă dreaptă ,trebuie să aibă girul Piratului …si Piratul a ales …si ce-a ales e bun ales …vă dați degeaba cu fundu’ de pămînt

  Oricine l-a trădat pe Pirat si s-a dezis de el ,a ajuns vai steaua lui …sunt o groaza de exemple MRU ,Săftoiu ,Nasicu,Pdl ,etc

  Sunteti de Stan si Bran….sau de Mister Beean ,exact poza postată de Viq la articol ,pusă cu schepsis ,dar cine să o priceapa???? …mereti dreaq de hapciupalitici….hă hă hă hă

  Vorba lui Victor ..voi ăstia ,foști Politeia habar n-aveti de politică….mergeți doar pe cai pierzători ….aveti in genă chestia asta !!

  • a prins si el ceva din meandrele concretului; si asa cum unii vor ambasadori pe undeva, ca si de politica si de mediul academic li s-a acrit, la fel si lui MRU ii miroase rau sa stea in urma bulgogului; vrea coledzi.

  • TRÄDAREA ;tipicä oamenilor färä caracter, de aia nu pot sä sustzinä nimeni oamenii loiali.

 19. 1
  Hai ca preiau si eu pe un maestru in viata si zic si eu:
  La dilema daca sunteti sau nu Udristi, cititi naiba postarea lui Viq care va spune exact ce sunteti 🙂
  2
  Numarati-vati cati sariti sa o aparati pe Udrea si sa o criticati pe MM, si mai aveti o dovada.

  Cunoaste-te pe tine insuti! Nosce te ipsum! (Cicero, Tusculanae Disputationes). Traducerea latina a dictonului grec gravat pe frontispiciul templului din Delfi. Gata ? Stiti cine sunteti dragi Copaceni si cu cine defilati ?

 20. In primul tur o sa votez cu Monica Macovei. In turul doi voi vota cu oricine altul decit Ponta. Teoretic, ar putea fi Udrea. Cel mai putin imi doresc ca acesta sa fie Tariceanu. Mediu putin, Udrea – pentru ca si eu o consider nimic mai mult decit un candidat iepure (cred ca involuntar) pentru Ponta. Cel mai putin putin, Iohanis. Cel mai mult, Macovei. Cel mai probabil, Iohanis. Mi-am exprimat gindurile fara ocolisuri si fara atacuri cu speranta ca, desi nu am reusit o oda la adresa presedintelui si a optiunii lui electorale, cateaua ramine legata.

  • nu te-a rugat nimeni sä-i faci ode presedintelui,
   abtzinete dela insinuäri:

  • e votul tau, esti stapin pe el si nimeni nu ti-l poate contesta.
   Dar accepti ca poti si tu gresi cum crezi ca gresesc altii?

   • Admit. Am gresit si in trecut, de exemplu la primele alegeri cind am vot at cu Cimpeanu. Am gresit si in cazul Constantinescu, pe care l-am votat in primul tur (in turul 2 nu era alta optiune, oricum). Aici insa nu specifici unde vezi posibila mea greseala in ce am scris.

  • @adrian, te cam pripesti….Candidatii au spus pana acum doar CE vor sa faca. Nu au spus, inca, CUM vor sa duca la indeplinire ceea ce au promis: PM, in special. Pentru mine, cele mai mari probleme ale fiecariis sunt:
   Ponta, Iohannis-credibilitate zero, ca participanti la puciul sparlamentar;
   Macovei-putirinta, derivata din lipsa de experienta politica si inflexibilitatea caracteristica unui tehnician al Justitiei;
   Udrea: imaginea erodata in sanul intelectualilor/”puristilor” si intensitatea sabotajului din partea PDL.
   Eu astept sfarsitul campaniei. Voi vota cu acela dintre candidati care imi va garanta mentinerea in primul plan politic a lui Traian Basescu (eu il vad imbatabil in rolul de PM), singura personalitate politica cu anvergura si suportul necesare luptei cu GIOP. Fie acel candidat chiar si „coabitacul”.

   • Pai,in logica criteriului tau nu poti vota decat cu Udrea, ca ea se proclama ,,mostenitoarea” ,,urmasa lui Traian”.Dar in turul II nu va fi nici un candidat care sa garanteze mentinerea lui Basescu, ce faci ? Stai acasa ca mine ?

    • logica porcului bolnav,comunistä veninoasä.

    • @Loda: credeam ca e clar, eu votez cu chingile lui Basescu: DNA/ANI/PG. Asta e garantia pe care o vreau (…ca s-o lingusesc si pe Nuland). Dupa cum vezi, criteriul asta ma situeaza mai aproape de alegatori ca @profun/@tine, decat de unii ca @tds -adica aceia pentru care devine insuportabil tot ceea ce a atins TB.
     P.S. …si asta o spun doar ca sa va lingusesc si pe voi, ca sa nu ramana nimeni nelingusit, evident (sic(k)!).

    • Te introduci cu perfidie ca deobicei
     pentru ca esti o persoana matura si maturizata
     Cunosti procedura: Daca nu esti cu Ponta…votezi si cu DRACUL impotriva lui…
     Ce nu se confirma in cazul tau…altfel nu ai fi postat comentariul la care eu ma bag in seama a iti raspunde..

    • O intrebare fara rost..
     In turul II nu EXISTA nici un candidat care sa garanteze mentinerea lui Basescu…

     Basescu nu mai candideaza..nici macar nu este pusa in discutie o relocare a puterii Presedintelui

     Intoxicare numele tau este LODA
     cARE VA STA ACASA DACA NU IESE LA NUMARATOARE PREA IUBITUL ponta

   • Nu cred ca ma pripesc. Nu cred ca Macovei va ajunge in turul doi. Unul dintre motive, desi nu cel mai important, e candidatura Elenei Udrea. Din perspectiva asta Udrea e candidat-facilitator mai degraba pentru Iohanis. In plus, ideea Basescu prim ministru e utopica in contextul parlamentului actual. Il apreciez pe Basescu pentru ce a facut pentru Romania si poate mai mult pentru ce a incercat sa faca, dar cred ca in viitorul apropiat electoratul abia asteapta sa ia o pauza de la el si de la oamenii care par a-l reprezenta. Sint convins ca va avea sansa revenirii la relevanta in 2016 si mai tirziu. La urma urmei, esti mai valoros dupa ce inveti cu adevarat sa pierzi. Interesant e si ca solutia Udrea ii netezeste lui Basescu calea sure acest boost de valoare. Chiar imi pare rau ca oportunitatea asta nu a aparut ca design, ci ca eroare politica. Poate singura greseala politica din care Basescu nu pare a fi capabil sa invete ceva.
    A continua proiectul Basescu pentru mine inseamna a mentine independenta justitiei. Daca Basescu a reusit ceva, atunci acel ceva e ca justitia e independenta si acest statut e menit sa fie perpetuat sub controlul si cu suportul societatii civile. Altfel, daca politicul ramine sa joace un rol esential in statutul justitiei, intram din nou in zona absurdului, a jocului de cuvinte si plus a conclusion ca de fapt Basescu nu a reusit isprava asta. Am I suppose to put my hopes in Udrea now?! C ‘ mon man!

    • @adrian: imi pari – ca si @dorian65 – un om de bunacredinta. Tu chiar poti sa crezi ca justitia va functiona sub conducerea (ca omu’ tre’ sa numeasca niste oameni cheie in sistem) unuia care a injosit statul de drept prin participarea activa si infruntea trupelor GIOP la puciul parlamentar din 2012? Cum zisesi: „c’mon man…” Io mi-s consternat. Doar daca s-o spasi Klows, apai mai vorbim…Pana atunci, iarta-ma, nu te pot lua in serios: este absurd sa iti doresti o justitie pe modelul TB, dar neaparat fara aportul lui TB. Sesizezi, dihonia? Hai, gandeste putin…

     • Justiția este și va fi blocată de parlament atât timp cât PSD este la putere și majoritar în parlament.
      Un Președinte poate fi cel mult vocal și dacă este prea vocal ăstia îl suspenda.
      EU este vocala dar nu prea are suportul populatiei și nici abilitățile lui Basecu.
      MM este un pic mai abila cu toate ca latrinele au numit-o ,, procuror ceausisist” etc.
      Viața unui președinte de dreapta cu un parlament ostil nu va fi ușoară.

     • @dorian@65: EU are abilitatile lui Basescu, pentru simplul motiv ca Basescu ii este suportul, sfatuitorul, mentorul. Nimeni altcineva nu i-a cerut in aceasta campanie sfatul, sprijinul, stafeta. Sa spui ca vrei o politica asa cum a facut-o Basescu, dar facuta de oricine altcineva sau de oricine care are sprijinul lui TB este un nonsens. Doar daca ai ajuns la concluzia ca Basescu nu e Basescu. Adica, tot un nonsens.

     • @judex
      Sprijin, suport etc.etc, dar dacă mentorul moare ?

     • …O lume-ntreaga intelegea/ Tu nu l-ai inteles?

     • Dorian,
      Spui”MM este un pic mai abila”.De unde ai tras concluzia aceasta? Mai abila decat cine?

     • @Ion
      Nu îmi place sa pun în antiteza doua persoane.
      Despre domnul Cristian Diaconescu nu mă pot exprima.Subiectul nostru a fost cele doua doamne.
      Alegerea este a mea și nu prea agreez oamenii care nu au propriile idei.
      Basecu a fost și este o marca înregistrată în politica românească și ști cum se spune copiile …..

     • Dorian.
      Nu ti-am cerut decat sa explici putin mai pe larg ce intelegi prin ”mai abila”. Despre CD eu nu am amintit deloc, mai ales ca atunci cand scriam pe Politeia, sa fie vreo 14 luni, le-am spus ca nu vom mai avea un ”escu” la Cotroceni.
      In ceea ce priveste votul tau, my friend, it’s a free country. Chiar nu ma intereseaza cum votezi si de ce.Oricum dupa 10 octombrie zarurile vor fi deja aruncate.

     • @Ion
      Este noapte și sunt cam obosit pentru a-mi justifica afirmația dar ăsta am simțit eu.
      Te rog sa mă scuzi dar o sa revin.

     • Cum am mai scris, momentul „adevarului” in justitia romana este intocmai cel in care trebuie sa-si apere independenta. Daca si-a cistigat-o prin girul lui Basescu, are toate pirghiile in societatea romaneasca, in ciuda atacurilor politicului (care nu vor inceta niciodata, 1,5,10,1000 de ani) ca sa si-o conserve in contextul European din care Romania e parte. Am scris de unde trebuie sa vina suportul real. Nu de la Udrea, dragul meu, oricit de loiala I-ar fi . Intre Udrea si Macovei eu o prefer pe a doua nu pentru posibila „abilitate” superioara (de care nu sint sigur) ci tocmai pentru ca are o personalitate puternica, pareri proprii, un kick diferit, daca vrei. E ok si loialitatea, dar eu am deja 2 ciini superbi, I don’t miss that. Apreciez loialitatea fata de principii si nu persoane. Basescu s-a dovedit loial principiilor, Udrea I-a fost loiala lui Badescu. Well, loiala I-a fost si sotia, dar nu am auzit sa vrea s-o voteze careva. In ciuda faptului ca e o doamna superba, by the way (ma refer la sotie).

    • In Italia „mani pulite” nu a fost creatia vreunui politician ci o miscare interna pornita de PROCURORI. Apoi au raspuns pozitiv juzii prin condamnari, desi efectul POLITIC a fost punerea sub acuzare si NU condamnarea, deseori survenita destui ani DUPA.
     Justitia din RO -daca si-a creat momentum- va ramane independenta prin efort propriu. DNA are momentum, dar Nitu are? NU! Parchete locale [vezi Alba Iulia cu cazul Berbecaru] au?
     Curtea Suprema are? fara dubii! Alte curti e apel? si DA si BA
     CSM?
     Norocul NOSTRU este ca cei 3000 magistrati tineri intrati in ultimii 10 ani nu pot fi demisi si nici pensionati.

 21. Asa grait-a (micul) Titulescu:
  ” că şi-ar dori ca toţi diplomaţii români ”să servească cauza României aşa cum a servit-o Titulescu” şi ”să facă cinste şi mândrie României aşa cum a făcut Titulescu”. ”
  Vast program, cum ar fi zis de Gaulle despre ceva omenesc.
  E greu sa servesti cauza unei clase politice corupta pina in maduva ei, si care se apara nesocotind legile. Cu cinste si mindrie 😛

 22. SUNT TOTAL DEZAMÄGITÄ DE BANCIU,
  una este sä facä o emisiune bunä ; chiar cu critici,
  dar a depäsit bunul simtz, este un om räu, total deplasat.cat priveste sotzia lui Turcescu, este o fatä foarte drägutä, chiar foarte.
  Banciu a vorbit asa mizerabil, despre o femeie tanärä si frumoasä,
  pe care nu o cunoaste. ESTE UN BÄDÄRAN; EU NU-L MAI URMÄRESC:CAT PRIVESTE TURCESCU-INJURÄ CU GURA LA URECHI:a devenit un golan de ultima spetzä, ca cei dela A3

  • Theo,
   Eram fan Banciu
   Nu credeam ca exista atita URA,atita DISPRET,atita NEOMENIE in acest tip..
   Nu mai pot sa il aud…este execrabil ca si caracter…nu cred ca in acest mod isi va termina cariera stralucitor.
   Se dovedeste a fi un pigmeu..un carierist..unul care ACUM raspunde la o comanda…
   Nu am nici un fel de intelegere pentru o asemenea manifestare…deplorabila…nerusinata ..nedeontologica

 23. Am primit pe Facobook un promo pentru Macovei.Suna asa
  Macovei presedintele oamenilor.
  Credeam ca ideea lui @last va fi impartasita doar de el dar vad ca ridicolul nu are limite in Romania.
  De cind a citit chestia asta ciinele meu voteaza Udrea care vad ca se limiteaza la dorinta de a fi presedintele romanilor.
  PSCiinele meu fiind un maidanez de rasa pura se simte roman.

  • Pai poate catelul a reusit sa faca baie cu apa calda, in timp ce omul mai ateapta pana Oparila plateste datoriile catre Radet.

   • @Ion,
    Omul nou din Bucuresti dependent de RADET nu are apa calda de mai multe luni.
    Singura explicatie a faptului ca scandalul a aparut de abea acum ar fi aceea ca ieri unul a vrut sa se spele.

    • Mai ales ca am iinteles ca pe conducta rezervata apei calde curge apa rece. Deci si agresat sexual si cu banii luati.

     • dar mitomanul s-a dus prin fatza bisericilor”intamplätor ” sä
      dea mana cu mirii si „adunätura” FÄCANDU-SI CAMPANIE
      cand il vedem in cimintir? acolo se adunä multä lume.
      PONTA GOLANUL MITOMAN, isi face campanie de balci.
      el s-o fi spälat????

    • 😛 😉 😛 😉 😛

 24. oPÄRILÄ FELCERUL MAFIOT; MAFIOT INDEPENDENT, furä cat poate
  iscälesc subalternii.asta trebuia demul inchis.

 25. Observ ca deranjeaza foarte mult schimbarile de opinii [de tabara, zic unii] a diversilor vectori de pareri din media [si … asociatii].

  N-ar fi frumos sa ne laudam noi, cei care i-am „calificat” cu mult inainte pe aceia pe care voi, de-abia acum ii vedeti … limpede.

  Si totusi, fara un moment de sinceritate, puteti ramane afectati mai multa vreme de faptul ca Ileana Cosanzeana cea desteapta pe deasupra si Fat-Frumos cel galant si plin de spirit s-au transformat in ratusca-cea-urata Pora O_o si respectiv in golanul de ultima speta, primitiv, veninos si obsedat … Banciu o_O [lista „personajelor” transformate e mult mai lunga si creste zilnic].

  Curios … poate nu m-as fi bagat in vorba daca nu ma frapa (inainte de a vedea si „reevaluarea” facuta lui Banciu de mai sus de doi eleganti comentatori) chiar titlul topicului:

  „Despre goluri, goluri de aer și aere goale”

  Titlu urmat apoi de o analiza a … candidatilor de „dreapta”. Dreapta aceea considerata singura „adevarata” de majoritatea … crengutelor.

  Ooops … mi-am zis, oare s-o fi schimbat si Mr. … Viq sau … a vazut ceva nou la … oferta „dreptei”!?

 26. Voi sunteti udristi care nu vor sa iasa din closet si sa spuna ca sunt udristi.
  O critica la Macovei, o aparare a Doameni, o revolta ca Basescu ar fi tradat, o fantasma ca va fi premier.
  Dar va coditi al naibii de tare sa spuneti simplu cu cine votati in primul tur si cu cine in al doilea.
  Parca ati fi electorat din ala care se uita toata ziua la PRO TV si la KANALD si care se hotaraste cu cine voteaza in ultima zi, la deruta.
  Pai ce copaceni hardcore, cu directie clara, de dreapta, pro-stat de drept, etc etc sunteti voi de nu aveti niste idei clare de vot cu o luna inainte de scrutin. Asa cevaaaa!!!
  MarcuArcu, Mih, Viq, theo, Emily, Anca-Elena-Gabriela, Noapte, Judex, Eunucu, Ingudritul, ion, oldhashu si ceilalti udristi, spuneti domne’ cu cine votati in turul intati si in turul doi?
  Uite, Filadel a zis clar. Eu am zis clar. Pedelistul adrian a zis si el clar. TDS a zis si el. Chiar si victorelul a zis, bine el mai mult din calcul tactic, el e un caz de armoured closet. Ce au toti astia care totusi si-au exprimat la copac deschis optiunea de vot? Toti voteaza cu Macovei. Restul fac joc de glezne, asteapta sa mai iasa inca o data, inainte de turul intai Genialul Pirat si sa le dea ultima comanda. Apoi se vor incolona ca lemmingii…
  Asadar, va mai ganditi, ezitati intre doua variante, de fapt egale, extrem de greu de departajat, anume mingea EU si mingea MM? Asta e cam ca si la aia care se declara nemultumiti de candidati, dar oscileaza intre votul pentru mingea roz Adelu N si mingea marinareasca TB. Au fost si protevisti din astia, care, pana la urma, in ziua decisiva au zis: „Hai domne, votam cu marinelu, macar hahaie natural!”. Asa o sa faceti si voi??? Astea-s criteriile Dreptei Bassssisssste? Asta-i nivelul vostru de discernamant? Udrea==Macovei<<Genialul?? Vai mama ei de Dreapta!

  • doctorandule,
   tu nu ai aflat ca votul e liber si sceret? de unde pretentia de Giga de-abia iesit din gaoace de a ti se spune tie, aflat in closet dupa cite inteleg ca duhnesti, cu cine voteaza fiecare? nu ti se pare ca esti chiar nesimtit?
   Fiecare are optiunea lui; daca tu esti batut in cap si crezi ca Udrea si Basescu fac blat cu Ponta, nu sint obligat sa te urmez. Consider ca esti prost lansind asemenea asertiuni. Si o fac asa cum lansezi tu despre mine tot felul de calcule ascunse.
   Alearga pe dreapta, nu te opri 😛

  • @Bill, motivul principal pentru care eu personal te ignor – si ca urmare, nu-ti raspund – este acela ca te consider inapoiat mental. Banuiesc ca nu sunt singurul. Sper sa-si dea seama si Macovei. De fapt, pariez. Ti-o spun nu ca sa-ti fac un rau, ci ca sa-ti deschid ochiul. Pineal.

  • @ Bill
   Dacă pot sa ajung la ambasada în primul tur voi vota MM și în ziua turului doi voi veni în tara și voi vota orice altceva dar nu Ponta sau voi anula buletinul de vot.
   Ti-am răspuns pentru a-ti satisface curiozitatea
   De ce nu votez EU am spus cu câteva luni în urma și motivele suplimentare pe care le am acum sunt strict personale și nu le comentez.

   • Iarasi a raspuns cineva care voteaza cu MM.
    Sunt curios daca o sa fie vreun raspuns de la cineva care nu voteaza cu MM.
    Mi se confirma teoria: „Ori cineva spune raspicat ca o voteaza pe MM, ori tace chitic”.

    • eu NU votez cu MM in primul tur. Vrei sa ma iei la ciomege? vezi sa nu fie invers daca vrei o confruntare fizica.
     PS. sunt ceva mai masiv si mai inalt decat idolul tau LNM. Te bagi?
     PS2. Sa nu incepi cu insultele ca sa nu isti injuaturi.
     Satisfied now?

 27. Nu ii cred atit de batuti in cap, cit de rau intentionati.
  Sa nu iti dai tu seama ca antagonizind gruparile de dreapta nu atragi voturi pentru Macovei, ci ii indepartezi pe alegatorii care stiu ca nici Monica nu este fara de prihana politic.
  Atita prostie chiar pare peste poate.
  Slutind-o cu hidele voastre sentimente pe Udrea nu o faceti mai acceptabila pe Macovei.
  Sinteti habarnisti in politica, unde mai trebuie sa faci si compromisuri daca vrei sa cistigi. Nu se face politica in felul lui Papahagi.
  Ci facind fata alegatorilor, cu infringeri multe, injuraturi, banuieli, pentru a obtine si victorii; daca astepti doar numiri, nu te numesti politician, ci sinecurist.

 28. Ieri-alaltaieri se faceau spirite pentru faptul ca blonda si-a lansat campania sau ce-o fi fost, la fostele uzine Republica; spirite fine o ridiculizau. Poftim:
  „Monica Macovei şi-a început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale la Timişoara, într-o hală dezafectată a unei foste fabrici”.
  Hai sa hahaim, doctorandule 😛

  • Au inceput deja: atacul la Cristi Preda este preambulul.

  • Inca un C/P. ”In aceasta dupa-amiaza, in Piata Universitatii, impreuna cu vreo 50 de voluntari, am participat la filmarea unui flash-mob ocazionat de lansarea in Bucuresti a campaniei dnei. Monica Macovei pentru alegerile prezidentiale!” (Ondine GhergutFB)
   Au ajuns sa se lege de inelele pe care le poarta pe degete. Mia socrela, vroia initial sa voteze cu Hunor, deh sangele apa nu se face, dar cand a auzit ca EU e ”naspa” doar ca poarta inel cu safir s-a razgandit.

   • ion, salut.
    O campanie mai murdara ca asta, pornita de unii asa zisi sustinatori ai Monicai Macovei contra Elenei Udrea (si implicit a lui Basescu), nu va reusi nici Ponta.

    • @victor L
     Daca vorbesti de Papahagi sau Baconschi, ei nu au inteles ca lumea nu este a celor care cred ca merita tot/intotdeauna in virtutea unor trecute virtuti, ci a celor care lupta zilnic pentru afirmare. In privinta asta, Udrea are dreptate 100%. Si o bila alba. Tocmai din Norvegia.
     Daca te referi la @tds&comp, salvarea lor sta in…fericirea celor multi. Astept cu nerabdare aparitia lui @sdt si a ciracului sau, @llib. Eu de-abia astept sa le urez bun venit. Nu mai e mult.

    • @VICTOR
     Îl apreciez pe politicianul și Președintele României actual și sunt născut cu ceva zile și ani mai târziu decât dansul în aceeași zodie și nu ii discut gusturile dar nu întotdeauna pot fi și de acord cu deciziile luate de domnia sa.

     • si crezi ca exista undeva un sef de stat cu care alegatorii sai sa fie toti 100% de acord cu el?
      Nu iti pui problema ca si tu poti gresi neintelegindu-i actiunile? In fond el nu poate face pe plac tuturor, caci nu toti judeca la fel.
      Si de unde ambitia asta ca daca alesul tau nu iti face tie pe plac, gata, il scoti de la inima?
      Nimeni nu te obliga, dar pentru actiunile sale merita loialitate; toata ura care se manifesta tîmp impotriva piratului este din cauza actiunilor pornite odata cu condamnarea comunismului si continuata cu Justitia si condamnarea coruptilor.

 29. Asta cu closetu’ a zis-o Boboaca pe vremea cand puneau Blaga si Antonescu/Klaus de AceaCaceaLma si noi ne cam tineam deja de nas…
  Mai departe n-am citit. Probabil tot vreo noutate absolut originala.

 30. Buna seara Copaceni,
  Am fost plecat din fata calculatorului de 3 zile.
  Am ajuns acasa si ce am observat: omizile bezmetice misuna pe ramuri.
  Constatari statistice la blogul alegatorilor de dreapta:
  – postare (foarte buna zic eu) veche de cca 6 zile cu 13 comentarii ale lupusorului imbracat in blanita de oita si cu 9 comentarii ale lui Epigonel rahatit pe blogulel. Retineti, in sase zile!
  – numai la ultima postare de azi de la Copac in cca 12 ore „mentorul” si cu epigonul au 12 postari si respectiv 8 postari. Scorurile sunt marcate azi la ora 21:30.
  Concluziile le puteti trage singuri! Isi iubesc blogul ca pe Satana si am mai spus-o de s-au ofuscat talibanii lui MM (sa nu credeti ca e vorba de Monica Macovei, nu, e vorba de Mamaita Motociclista, personaj de basme ce participa la cursa pentru castigarea Imparatiei), adica aia cu datul din fund cand nu-i alearga nimeni.

  • domni alergatori pe pe de laturi nu sint oameni de dialog; au un principiu vechi: daca nu esti cu noi te executam sau te umplem de mizerii, gen latrina 3 (nu degeaba face aluzie la closet 😉 ).
   Au aceleasi apucaturi ca pesedeii

   • Asta poate fi o cauza pentru care sunt ofticati. Ia uite ce spune o persoana din staful de campanie:
    ”Monica Macovei are peste 1 milion de sustinători care AU ANUNȚAT că merg la VOT special ptr ea! Încă două milioane si are toate șansele să intre in turul al doilea si atunci sigur va câștiga alegerile.”

    • Misiunea Monicai in aceste alegeri este clara: ea trebuie sa atraga in jocul electoral multimea scarbita de prestatia clasei politice in ansamblu: cei momiti cu „aceeasi mizerie”, cei dezamagiti de prestatia opozitiei de azi, cei nemultumiti de Basescu si de solutile sale. Masura succesului Monicai Macovei va fi castigul in numarul de voturi obtinut fata de anteriorul votul la prezidentiale. Intr-un fel, succesul MM ar fi succesul democratiei din Ro. Ar fi un salt peste etape, asa cum zicea Liiceanu. Cred, insa, ca pragmatismul va fi cel castigator. Deocamdata. Chestie de ritm, am mai zis.

     • ‘Mi-ar placea sa ai dreptate Judex, dar eu banuiesc altceva mult mai grav. Nu pot sa explic acum pentru ca nu am toate piesele puzzlelui. In orice caz fraze ca acestea’ Nu voi coabita cu nimeni, voi desemna un premier care are aceleasi principii ca mine, discut, negociez pana la o limita./ Propun ca parlamentarilor inactivi sau care voteaza altfel decat vrea electoratul care i-a votat sa le poata fie intrerupte mandatele”, trebuie sa dea de gandit la multi care au mai mult de 2 neuroni.

     • @ judex,
      eu o vreau pe Macovei, nu pe Iohannis dar stiu ca nu va fi mai buna decit Basescu.
      In jungla pesedista dna Macovei este un mielusel usor de rapus.
      Noi vorbim de politica, sa fie clar, politica. Nu de sentimente si basme niciunde in lume aplicate.
      In plus, exista destula lume care ride cu hohote cind aude acuzele ca Udrea si Basescu fac jocul lui Ponta. Lor li se pare ca dna Macovei face jocul lui Iohannis, pentru ca inscriindu-se pentru Cotroceni ia voturi de la Udrea-Basescu, nu de la Ponta ori liberali. Si atunci care-i chichirez-gilceava?

     • ioane, pana la urma, democratia este mijlocul prin care societatea se pliaxa vointei majoritatii cetatenilor sai. Nu inseamna ca societatea, in ansamblul sau, nu poate gresi. Inseamna doar ca o comunitate nu va putea da vina pe altcineva pentru esecul sau. Daca Monica atrage in aceste alegeri exprimarea unei mari parti a electoratului mut pana acum – indiferent daca pierde sau castiga – politica din Ro s-a pliat la cerintele democratice. Iar vina politicului dispare instantaneu. Romanii vor capata ceea ce isi doresc si ceea ce merita. Eu raman optimist si calm. Nicio natiune nu a capotat pe acest drum. Pana acum. Independenta Macovei poarta pe umeri soarta natiunii (aleasa intelectualitatii, mireasa puristilor si purtatoarea (garde)robei ACZ), fie ca isi da seama sau nu….si toamna cucurbitaceelor.

     • Imi pare rau, dar dupa 2012 eu cred ca democratia este acea forma de guvernare in care societatea se subordoneaza in primul rand repectarii Legii supreme. Acest lucru l-a transmis si CE si USA si Comisia de la Venetia. Acest lucru l-a facut si Piratul in cei 10 ani de mandat si pentru asta il voi respecta. Nu poti sa vii sa ceri votul grupului nehotaratilor cu promisiuni care nu respecta articolele din Constitutie.

     • Ioane, esti mai judex decat @judex. Ai dreptate!

     • salut. Istoria e plina de idoli mai proeminenti decat MM [idol nu a fost cu ghilimele dar n-aveam cuvantul potrivit]: Gandhi, Savonarola, Mandela, Garibaldi chiar si Lenin. La o analiza atenta niciunul nu a fost sef de stat efectiv. Pana si Mandela a fost doar decorativ.
      Sefia [plus administratia] e o alta meserie, e management politic, unde compromisul e REGULA. Chiar daca compromisul tine doar de timing.
      Marele Antonio Di Pietro -procurorul care a iscat „mani pulite” in Italia- are un partid ce nu a depasit la apexul gloriei 6-7%.

    • ORICARE ESTE MAI BUN CA PONTA;TÄRICEANU;ETC:

 31. Concluzia mea la sfarsitul zilei:
  O ultima lingusire: ce frumoasa este Nuland!

 32. ganditorule, presupun ca esti barbat
  de aia zic
  nu frumos „omizile bezmetice misuna pe ramuri”

  Bill, nu prea exista udristi. Se va vota Udrea ca asa a zis Basescu … plus activistii … plus cei cu 300 eur/luna pe net. Cam atat.

  … nu credeam sa ajung sa spun „Caragiale nu mai e de actualitate” … a fost chiar si sub comunisti, a fost pana in urma cu cativa ani
  … s-a ales praful, am mers mult sub deja idilicul, pentru societatea de azi, nenea Iancu

  • Da, posibil sa ai dreptate. Exista si o submultime a basistilor care se raporteaza idolatru si sectar fata de o persoana care s-a aflat in serviciu public in ultimul deceniu. E un fenomen marginal, puternic corelat cu apropierea sfarsitului carierei politice a acestui slujbas public, deja uzat. Cand un politician cade, meritat sau nu, de la cote de incredere de 40% la 10%, apoi revine si se plafoneaza pe la 15%-20%, facand jocuri ce-i consterneaza pe o parte din aia 15% ramasi, in timp ce-i fanatizeaza pe altii, e clar ca nu se mai poate vorbi de o revenire in forta sau de vreo victorie finala.
   Din pacate, chiar daca fenomenul asta al „udrismului pentru ca Genialul”, e marginal si oarecum comic, existenta unor grupuscule fanatice, complet imune la vocea ratiunii poate provoca mari daune si blocaje pe zona pe care o numim cu multa larghete „de dreapta”.

   • teoria ca teoria, dar paftica te omoara.
    Ai vazut citi cititori/adepti au ideile tale?
    Te roade?
    Dar poti teoretiza problema chibritului, ca inca nu s-a ajuns la o concluzie sigura.

    • Ce nu poate amicul de mai sus sa priceapa este ca nu va putea niciodata sa construiasca „judecati de valoare” credibile contrapunand categorii inventate (de ex., udrismul copacenilor), unora…(pana la un punct, deh) mascate (de ex., anti-basismul lui si al altora).
     Dar poate gresesc, pt ca in fond, nu am observat sa-si doreasca/sa incerce sa construiasca ceva, prea prins fiind cu demolarile (poate ca asta este adevarata „vocatie” 🙄 )

   • spume,fantezii,imaginatzie bolnavä.

 33. Am citit comentariile ,acu cind am venit din oraș …ale unora sunt numa’ goluri, goluri de aer și aere goale…vorba lui Viq

  Noapte bună copaceni !!!!!

 34. Crsitina Guseth pe pagina lui Ondine Ghergut:
  „Mai, cu toata libertatea de expresie, atunci cand afirmi ca votezi un simbol al coruptiei, respectiv udrea, poti avea decenta sa nu te manifesti pe wall- ul unor oameni care s- au luptat cu mafia, precum Ondine?”

  Macovistii nu vor vota EU. Intre Ponta si Udrea cei mai multi vor sta acasa. Intre Ponta si Iohannis unii vor vota Iohannis.
  De acord cu Guseth: greu de inghitit candidatura EU in mijlocul scandalului Microsoft. Si daca nu ar fi beneficiat de un euro din cei 9 milioane primiti mita de fostul sot tot ar trebui sa fie retrasa. Plus dosarul Pinalti cu chemarea la DNA (apropo vad ca asta e subiect tabu aici).

  Problema Monicai Macovei: lipsa de notorietate a candidaturii/nu a candidatei.

  • Ai dreptate: macovistii anti-basisti nu vor vota cu Nutzi. Asta se inscrie cred, in certitudinile lor/despre ei…inca de pe vremea cand erau doar anti-basisti.

   [Cand d-na Guseth spune despre candidatul X ca este un „simbol al coruptiei” banuiesc ca are (sau ar trebui sa aiba) niste dovezi concrete cu care isi sustine afirmatiile. Cand ai asemenea dovezi, ai dreptul (sau chiar obligatia morala) sa contesti candidatura respectiva. Iar daca cei abilitati sa hotarasca asta admit ca ai dreptate, X e retras de pe liste.]

  • eu nu sunt de acord cu tine.

  • bäsisti nu vor vota nici ponta ,täriceanu……………..dar stilul de contre
   la bäsisti, nu-i vor aduce nici un vot dnei Macovei, sigur.

  • dle @ Oarecare,
   frumos glasuiesti, ca din carti.
   ” Si daca nu ar fi beneficiat de un euro din cei 9 milioane primiti mita de fostul sot tot ar trebui sa fie retrasa.”
   Chiar daca nu are nicio vina, spui, tot trebuie omorita. Frumos.
   Chiar daca nu, dar decapitati-o; o parafrazare; iti suna cunoscut?
   Nu voi sa te combat, ca sa nu-l dam jos si pe Iohannis (si nu e singurel), ca si el are de dat cu subsemnatul la Justitie.
   Apoi, nu te combat, caci mizerii se pot arunca si pe dna Macovei, si nu vreau sa fac jocul Oricui.
   Auzi, „simbol al coruptiei”, Elena Udrea = simbol al prostiei si rautatii, Crsitina Guseth.
   Fa, „cu toata libertatea de expresie”.

 35. DW titreaza: Moscova amenință militar Chișinăul și promite sprijin Transnistriei

  (…)Aceasta este reacția Moscovei la solicitarea șefului diplomației moldovenești, Natalia Gherman, făcută săptămâna trecută de la tribuna ONU, privind retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria și înlocuirea lor cu o misiune civilă internațională(…)

  http://www.dw.de/moscova-amenin%C8%9B%C4%83-militar-chi%C8%99in%C4%83ul-%C8%99i-promite-sprijin-transnistriei/a-17970533

 36. derbedeul bätran Täri, nu este numai el un secu comunist,
  dar si actuala sotzie PSD-istä, iar socrul mare comunist.
  exact ca si la sotziile anterioare-
  de liberalism s-a folosit ,cä era mai mult loc, dar a colaborat cu
  ILICI DE INTOTDEAUNA.
  nenorocitul de Täriceanu ce a fäcut nenorociri ca si Nästase,
  rompetrol,sterling, a furat banii statului si inpärtzit cu socialistii,
  sä fereascä D-zeu, romanii de asa un nemernic mafiot.

 37. cat de inconstientzi sunt romanii, sä voteze presedinte, un golan
  mincinos,plagiator, umflat cu lozinci comuniste de vechea securitate si finantzat de mafiotzi??
  PONTA ESTE NENOROCIREA ROMANIEI:

  ROMANI TREZITZI-VÄ!

 38. o zi frumoasä, mergem la nepotzi
  soarele zambeste si noi ne dorim si vä dorim, o zi linistitä

  • Sa fie, pentru toata lumea! 🙂
   Si la noi e soare (deocamdata cam cu dinti), iar ieri a fost o zi frumoasa de toamna pe care am petrecut-o mai mult pe-afara.

 39. Ne soma bill sa declaram cu cine vom vota insinuinnd ca cei ce vor vota Udrea se feresc sa declare aceasta blasfemie.
  Eu voi vota Udrea.
  Am ajuns la aceasta concluzie speriat de talibanismul anturajului lui Macovei.
  Nu vreau sa puna mina pe putere oameni convinsi ca numai ei au dreptate.Mi au ajuns 45 de ani de comunism in care diversitatea de pareri era interzisa.
  Citesc ce scriu oamenii din anturajul lui Macovei si ma inspaimint.
  A disparut discutia.
  A aparut dogma -Macovei este singura digerabila cine nu i macovist este rau sau prost.
  La o asemenea abordare nu ma pot ralia mai ales ca eu cel putin am o alta tinta-sa scap de Ponta.
  Lupta macovistilor cu Udrea este si plictisitoare si nociva.

  • Eu nu-i înțeleg ,de ce nu merg ei să convingă pedelistii să o voteze pe Macovei si-si pierd timpul si energia cu basistii hardcore ,care oricum nu pot fi influentati ???

   • @night
    Eu am trait din interiorul bucatariei o perioada asemanatoare.In 1997 imediat dupa ce CD a preluat puterea.
    National Taranistii isi fabricaseră niste criterii de selectie asemanatoare cu ce vedem astazi.Cine nu era ca ei era rejectat de sistem.S au inlocuit mii de consilii de administratie din fabrici si uzine cu cohorte de batrinei al caror unic merit era ca nu fusesera membri ai PCR.Dezastrul a fost total pentru ca respectivii nu aveau habar de ce se intimpla in schimb aveau idei fixe.
    Nu stiu cum gindeste Macovei ,vad insa de cine se inconjoara si desi multi sunt oameni care si au cistigat un binemeritat prestigiu,gasesti si mai multi care au ca singura calauza 3 idei fixe.Daca Macovei va cistiga alegerile cei ce vor roi pe salile Cotroceniului nu vor fi sosiile lui Liiceanu sau Papahagi ci fratii lui @Bill.Si asta ma inspaiminta.

    • N-am nimic cu Macovei ….chiar imi doream candidatura ei ….dar susținută de TB …cu Piratul in spatele ei ,era altă treabă …in rest Macovei seamnă cu o scîndură ,iar acum afirmatia că Piratul a vindut justiția i se întoarce ca un bumerang ….așa-i cind vorbește gura fără tine ..

     Oricum ,indiferent cine intră in turul 2 e mai bun decît Ponta ….vedem ….parerea mea e că Macovei nu intră in turul 2

    • @ tucu2,
     o sa te acuz de plagiat; mi-ai furat gindurile fara sa precizezi „toate” sursele 😛

 40. Măi Oarecare …chiar trebuie să amintesc constant oarecarele noastre ONG sponsorizate de Soros ??

  Uite aici ,măi taticu’ ….fă tu socoata citi bani papă civicii noștri de la bunicu’ Soros….pentru mine Societatea Civilă sponsorizată de Soros este nulă si neavenită ….s-a vazut clar si se vede ce interese susțin si cum l-au scăpat pe Ponta de idiotenia dedublarii in care intrase cu Rosia Montană

  http://www.ceetrust.org/grants-database/in-country-grants/romania.html

 41. Salutare tuturor,
  Pentru corecta informare. Legat de ”asa zisa boicotare ” a candidatului MM de catre televiziunile de stiri, problema este falsa. Conform normelor CNA, daca se transmit știri sau reportaje electorale, trebuie sa existe un contract intre candidat si stația audio-vizuala.
  Asa ca oamenii perfecti si curati din staful candidatului sa faca bine sa respecte legea.

  • Păi,astia ca alde Bilă,Last & comp să facă bine să umble la buzunarele lor ,dacă o vor pe Macovei pe sticlă .. 😀

   • Pai noi nu avem asa buzunare ca Anton si Cocos, sa putem cumpara EVZ, RTV, B1, Realitatea. Asta e de fapt si sloganul real al PMP-ului, slogan pe care-l reflecti tu aici: „Lasă vrăjeala, scoate banii!”

    • Pai ,nu eu mă plîns pe aici de boicotarea lui MM de teveuri ….banuiesc ca ai pe ce te baza cind te bagi intr-o asemenea actiune ,fiindcă nimeni nu–ti face reclama gratis ,in afară de timpul alocat obligatoriu de teveuri ….si apropo din ce bani isi face MM campania ,ca n-am vazut nimic transparent in sensul asta ….asta ,că tot face pe ” transparenta”

    • Bill citeste normele emise de CNA cu ocazia campaniei electorale si apoi mai vorbim.

 42. Primarul Braşovului, George Scripcaru (PDL), s-a arătat deranjat de reproducerea de catre jurnalisti a afirmaţiei că ar avea uşa deschisă oricând la primul-ministru Ponta dar NU a negat negocierile cu UNPR (gandul info).
  Ca tot vorbea Adrian de personalitate si loialitate.

 43. Pentru Bilă ,care era curios cu cine votez ….Votez Udrea ,măi dragă ,pentru simplu fapt că TB ii va coordona toate miscările….mi-as fi dorit să fie Macovei in locul Tantei Nuți ,dar nu întotdeauna e cum ne dorim noi ….dacă ,Piratul nu o susține pe MM ,are motivele lui serioase si cum totdeauna s-a adeverit zisele lui TB ,eu merg pe mina lui……Lămurit ????

  • @Night
   Eu traiesc inca cu ideea ca aparitia in concurs si a EU si a lui MM nu este decit un exercitiu de marketing:Nu a fost gândit asa de la inceput.Cred ca initial Basescu a incercat sa faca o oferta in care un inlocuitor de MM -Cristian Diaconescu sa fie cuplat cu EU in ideea ca exista bazine electorale complet diferite.A aparut MM care i a stricat planurile lui Băsescul dar a pastrat ecuatia.
   Talibanizare sustinatoriulor MM nu cred ca a intrat in calculele initiale.Sa vedem cum va fi gestionata.
   Inca o data se dovedeste ca in Romania este imposibil sa iei in calcul reactiile populatiei.Probabil ca asta este motivul pentru care nu suntem in stare sa facem nimic durabil.

 44. nu am nimic cu madame MACOVEI, dar este sustinuta de aceleasi persoane din preajma lui MRU , la fel isi smulgeau hainele dupa ei si ptr el, se vede clar ca femeia nu are treaba cu dreapta ea vrea neaparat voturile lui BASE, NU STIU DUPA ALEGERI ACEASTA MADAME CU CE TUPEU VA MAI PRIVI IN OCHI ROMANII adevarati care au simpatizat -o, daca va iesi VVPLAGI , ea oricum nu iasa, daca ar fi patrioata ar avea destule milioane de motive sa il critice pe vvplagi, care a ingenungheat tara , imi este sila,poate BASE o sa ne spuna si motivul ptr care nu a pus-o a doua oara ministresa justitiei,, datii nene un cal o sabie in mina si puneti-o sa taie balaurul ca tot a bagat-o cu cele zece porunci

 45. Stiu ca a mai adus cineva un citat din declaratiile lui MM la RFI (afirmatia ca va colabora cu vvponta si PSD). Dar abia acum am vazut asta:
  „Cuvântul coabitare eu nu-l voi folosi. Sună urât, nu-mi place şi avem experienţa unei coabitări în 2013 între preşedintele Băsescu şi Ponta, inclusiv pe justiţie şi a fost o catastrofă. Eu aş spune: hai să lucrăm împreună!”.

  Nu-mi aduc aminte ca in 2013, MM sa se fi exprimat atat de…clar pe subiectul asta (se poate sa-mi fi scapat mie). Poate in 2013, inainte de a se vedea consecintele mult hulitei „coabitari” [si ele privesc si lupta anti-coruptie dar si o stabilitate a Romaniei in plan extern, in cadrul parteneriatelor cu UE, USA, NATO – aduceti-va aminte ca era posibila o noua suspendare si l-am fi avut cu mare probabilitate la Cotroceni pe Kakarau] ar mai fi fost vreo explicatie pt niscaiva „temeri”. Dar sa afirmi asta acum, cand se vede rostul „coabitarii”, cand activitatea DNA condusa de Kovesi are rezultatele concrete pe care le are (fac ele parte din ceea ce MM numeste „catastrofa”???), pare cel putin bizar (ma straduiesc sa fiu cat mai ponderata in exprimare).

  • Incep să cred că pe Macovei o macină invidia ,că justiția a mers si fără ea si ii poartă pică Piratului ca nu a numit-o si a 2oară ministrul Justitiei ,fiind preferat Predoiu .

   Daca,are asemenea pareri ,ca justiția e dezastruoasă fără „ilustra” ei persoana ,pentru mine e foarte clar cu cine avem de a face

   • Si acum e tot mai clar ,de ce a rămas Macovei lîngă coruptul Blaga

   • Nu Night, nu e vorba de anul 2009 si ”nominalizarea ” la conducerea Min Justitiei. E vorba de anul 2014 si de alta nominalizare. Adina Valean iti pune ceva?

   • Hai sa ne jucam de a scenariile.
    Uite eu cred ca introducerea Monicai Macovei in ecuatia prezidentiala nu a fost facuta decit pentru a l faulta pe Cristian Duiaconescu.
    Operatie reusita.
    Ceea ce nu stiu in aceasta poveste este autorul/autorii faultului si deci cui foloseste.Nu de alta dar Cristian Diaconescu este unul dintre cei mai pro americani romani.A nu se confunda pro american cu pro european.Sunt din nefericire lucruri diferite.

    • Si mai este un lucru de observat in basmul pe care vi l propun.
     Exista o ciocnire majora de interese intre Europa si America.
     America vrea sa faca din Romania o fortareata care sa ajute la tinerea Rusiei la respect.Cum au facut din Turcia.
     Europa dupa parerea mea ar vrea ca Romania sa ramina alaturi de alte state central europene obiect de negociere cu o Rusie foarte profitabila pentru economiile lor.
     Eu vad din aparitia surprinzatoare in prim planul politicii romanesti a lui Johanis sau Macovei dorinta Europeei de a scapa de americanismul lui Basescu .Nu l pot sustine pe Ponta pentru ca ar oferi Rusiei un avantaj prea mare dar Johanis de exemplu este tocmai bun de compromisuri.

     • Salut Tucu,
      Ok, accept jocul tau USA vs EU. Dar atunci de ce atat Johannis cat si Udrea au primit sprijin din partea PPE (a se vedea vizita secretarului general, spaniolul Antonio Lopez-Isturiz), in schimb MM nu e sustinuta nici macar voalat de nici o parte enuntata de tine.
      In ceea ce priveste candidatura lui CD eu nu am crezut niciodata in ea. CD are prea multi ”scheleti” in dulap.

    • tuculem, eu cred ca m-am prostit in sfanta duminica si nu mai inteleg nimic 😦
     ,, introducerea Monicai Macovei in ecuatia prezidentiala nu a fost facuta decit pentru a l faulta pe Cristian Duiaconescu.”
     Pai eu stiu ca Diaconescu a fost inlocuit din candidat al PMP de madam Udrea si nu de MM ? Deci cine l-a faultat ?)si inca urat de tot)

     • @Loda
      Nu ti pierde timpul incercind sa descifrezi saradele mele.Nu are nici un rost.E dumineca viata e frumosa ce rost are sa ti bati capul cu tot felul de prostii scrise de unul sau de altul.

     • @ tucu 2,
      daca a spus-o ea, si nu ne permitem sa n-o credem sincera, dece te impotrivesti: „eu cred ca m-am prostit in sfanta duminica si nu mai inteleg nimic 😦 ”
      Orice om are clipe de slabiciune si sinceritate 😛

     • tucu :
      Nici o suparare, nu stii sa raspunzi ,nu e nici o problema.

     • victoras, servus !~
      ia sa vedem cum suna ale tale (clipele)

  • Salut Mih,
   Raspunsul la intrebarea ta il da cel mai bine Ortega Y Gasset, in Revolta Maselor:
   „Om de elita nu e pretentiosul ce se crede superior celorlalti [prin nastere, avere sau status] ci omul care are asteptari si care cere mai mult de la sine decat o fac ceilalti, chiar daca nu va ajunge niciodata sa realizeze in propria sa persoana acele exigente [morale, intelectuale si de caracter] superioare pe care si le-a autoimpus.”
   Citat preluat de la Paul Dragos Aligica.

 46. salve copaceni 🙂 servus Viq 🙂 faina postare…incitanta ca de obicei…s-au repezit unii sa someze copacenii :voi pe cine votati mai ? si daca li se raspunde vai cum poti sa nu o votezi pe MMotociclista noastra …esti varza mai daca nu -i ridici statuie ca noi spuma cremei o sustinem pentru ca…vrem consiglieri la cotroceni mai draga 😆 si ca sa ramanem consiglieri cotrocenisti for ever suntem cei mai dispusi si cel mai calificati sa ,,lucram,, bine cu psd si pompa…ceilalti candidati sunt cah fie pentru ca refuza ,,conlucrarea,, cu ciuma rosie fie ca ar accepta si ei ,,compromisul,, si ne-ar lua noua caimacul…numai noi suntem potriviti sa conducem cu rosii din guv. si parlament ce daca sunt ciume si corupti noi sa fim la placinta caci noi suntem elita…progresista mai draga…pai bine mai.. ca sa o parafrazez pe soros-gusheta voastra…cum indrazniti sa veniti cu asa o mizerie la noi la COPAC 🙄

  • Pai ,taliban progresist e si Claudiu Crăciun ,mare oengist ,iubitor de varan si plagiatori …

   • Din cite imi aduc aminte Macovei se isteriza pe teveuri pentru „Uniti salvam” ….si s-a vazut clar ,chiar foarte clar pe cine au salvat …i-au salvat fundul lui Ponta si n-au avut nicio treabă cu sustinerea DNA ….au avut treaba doar cu Basescu

    Cum nici acum nu au treaba cu absolut nimic …de ex.cu Codul Silvic ,că tot se dădeau ei mari iubitori de natură si mari ecologisti .

    • @night 🙂 asta ziceam si eu…ca incet incet vedem cine sunt cei din jurul monicai si pentru ce a intrat in ..lupta…luna asta de campanie va fi lunga si…razboinica…lovituri murdare si multa intoxicare…sper sa realizeze cat mai multa lume ca de fapt in aceasta campanie suntem populatia tinuta in saracie de 25 de ani impotriva imbogatitilor jefuitori…dusmanul este coruptia si coruptii ajunsi in conducerea treburilor in aceasta tara…precum si profitorii mai mici sau mai mari ai coruptiei care se duc mereu la vot in timp ce noi victimele saracite nu ne implicam in loc sa mergem la vot stam acasa descurajati in indolenta noastra…de data aceasta am face bine sa ne implicam ca altfel…pentru ca raul sa invinga e suficient ca oamenii de treaba sa nu faca nimic…vom simti pe pielea noastra adevarul acestor spuse….

     • Emily

      Dintre toti numai Macovei vrea să lucreze împreuna cu PSD si Galaxie ….Piratul niciodată nu renunta la cineva capabil in lupta anticorupție ,decît dacă are motive foarte serioase …undeva s-a produs clikul in defavoarea lui Macovei si e mai grav decît afirmatia ca TB a „vindut” justiția

 47. Ziua buna tuturor !

  Mare nevoie avem de liniste interioara.
  Asta ar ajuta enorm la o judecata mai putin patimasa si cu concluzii mai putin eronate.
  iar astea, cu putin noroc, la rezultate mai bune.

  Sensul temei era tocmai constientizarea pericolului de a ne radicaliza pe un front, daca nu fals, cel putin secundar : Macovei VS Udrea.
  Nu asa poate fi invins Ponta.

  Cele doua candidaturi ar putea cumula potential pentru o ofensiva ulterioara mai puternica, daca vom avea sansa asta, dar cu conditia sa nu ne cotonogim reciporc acum.
  S-ar prea putea sa nu avem aceasta sansa, dar e absurd sa-i anulam acum posibilitatea si potentialul din pura prostie.
  Daca tot e sa facem uneori prostii, ca altfel nu se poate fiind inca oameni, macar sa le rezervam zone mai putin importante.

  • Servus ,
   ,,constientizarea pericolului de a ne radicaliza pe un front, daca nu fals, cel putin secundar : Macovei VS Udrea.”
   Da, da, tu esti plin de intentii bune, dar daca citesti ce e pe aici, uite ce a iesit.
   Nu te alarma prea tare, in turul II pupat toti Piata Independentei ,candidati si sustinatori 🙂

 48. Beculetul rosu
  Partidul pro-Kremlin din Letonia, pe primul loc în alegerile legislative – rezultate parţiale (Romania Libera)

 49. @tucu2 🙂 buna intrebare cui foloseste introducerea in ecuatie a m.macovei…pai folosul era al celui care a introdus-o…blaga…intentia de fault nu era la c.diaconescu cat la PMP si TB…in plus blagone cunoaste si el ,,spiritul pd-l,, cel despre care vorbeste bocutzu nost 😆 votantii pd-l nu vor vota niciodata cu pnl-johannis et co…asa ca omul credea ca m.macovei va lua acele voturi refuzate pnl-acl-blaga…numai ca a aprut udrea si bocutz in ecuatie pe de o parte si melescanu pe cealata parte…iar la mijloc m.mandela a inceput sa-si dea arama pe fatza…eu anticipez o mobilizare spre pd-l-pmp inca din primul tur…cu exceptia coruptilor din gruparea blaga impreuna cu ongistii macoveisti hai sa zicem 3-4% in primul tur….asa zisul acl cu melescanu(in opinia mea johannis este out sau compromis daca se incapatineaza in nesimtire) nu au sanse prea mari pentru turul 2…sa vedem cu cine vine psd in alegeri daca ramane ponta este bun de batut 😆

  • @Emily,
   Sincer nu l cred pe Blaga sau pe oricare alt politician de mina 7 a in stare de asemenea strategii.De asemenea nu cred ca pentru a contracara PMP ul Blaga si ai lui ar fi aruncat in lupta un om atit de putin popular in PDL.Adu ti aminte ca daca Blaga sau Udrea au adunat un numair aproximativ egal de voturi,MM a luat doar 3 %.
   Din nefericire tabara anti Ponta mai are o problemma extrem de serioasa.Asa numitii liberali,cei ce au votat cu Geoana si l au aplaudat pe Antonescu cind a format USL.Astora daca nu le oferi un candidat care sa semene cit de cit cu cei cu care sunt obisnuiti vor vota Ponta.
   Eu nu cred ca MM chiar sprijinita de noi toti va reusi vre o data sa adune si voturile liberalilor multi putini cit or fi.

   • Tucu2,
    Poate ca nu Blaga e autorul strategiilor, dar beneficiaza din plin de ele. Eu doar remarc ca niciodata MM nu l-a criticat public pe Bleaga, In schimb Boc , Piratul , Udrea au fost catalogati destul de urat.

   • @tucu2 …nu-l crede pe blaga naiv…chiar daca nu este inteligent si cult…este viclean si…veteran fsn in masinaria de vot a partidelor cu structura…tactica cu MM pentru ruperea voturilor pdl-basescu-pmp au fost experimentata cu succes la europarlamentare… o incearca din nou acum si nu cred ca va mai avea succes…de asemenea voturile ,,nehotaritilor,, nu pot fi ,,arondate,, de cei care nu cunosc exact structura sociala mentalitatea si nevoile acestor nevotanti…cei care nu se duc la vot nu sunt numai hipsterii ,,corporatisti,, cum cred intelighentii neamului de exemplu…cum sa-i castigi sau cum poti sa te adresezi lor credibil daca nu-i cunosti nu le cunosti dorintele si nevoile …si cu atat mai putin sa fii capabil sa empatizezi cu ei…cine dintre candidati stie aceste lucruri va actiona corect si va reusi sa activeze acest segment de 5-6 milioane de cetateni…

    • Emily, la europarlamentare Boc a fost nevoit sa voteze PDL avand in vedere ca-l avea pe locul 5 pe Daniel Buda.

     • @ion 🙂 nu cred ca daniel buda era chiar asa de …important…pdlistii mai credeau in utilitatea si cariera MM la PE…dupa miscarile ei ulterioare si-au dat seama ca s-au lasat inselati de un …mit 😆

     • Emily,
      Am spus Boc nu Pdl. Era vorba de loialitate fata de un prieten.

    • PS…intradevar pnl nostalgici usl sunt o…problema doar daca contezi pe ei ca votanti de …dreapta…de fapt ei sunt de stanga -dreapta tariceanu si vor vota cu el nu cu ponta in primul tur…in turul doi vor juca la doua capete ca asta-i …soiul…vor ,,negocia,, pielea ursului din padure 😆

     • Devine tot mai clar al cui iepure e Macovei ….si la alegerile din pdl a fost iepurele lui Blaga ,altfel cistiga Udrea ….si nici așa cu iepurele Macovei,nu stiu zău dacă nu a cîștigat Udrea,fiindcă. Buldogul a fugit cu urnele….si devine tot mai clar si ce căutau „reformistii” lu’ Macovei in PMP .

     • @night 🙂 Bingo :mrgreen:

    • @Emily
     Nul cred pe Blaga naiv.Il cred numai ne calificat pentru jocul la un asemenea nivel.

     • @tucu2 ai dreptate nu este (blaga) calificat pentru nivel superior de jocuri politice…dar asta nu-l impiedica sa se bage 😆 in final pierde intotdeauna ptr.ca necalificat fiind nu le stie si este predictibil pentru adversari…apropos de scheleti din dulap si efectele lor asupra …posesorilor fuga lui haisam…eads..cashchetele de la cotroceni…contractele din primarii si cons.jud…la blagone…aceiasi fuga a lui haissam…niste solicitari necesare neformulate si netrimise unde trebuia la ordinul min.justitiei…niste lucruri nepotrivite facute de medicul de la ad.penitenciarelor din subordinea aceluiasi min.de justitie ..afacerea haissam sa fie oare…punct comun in biografia celor doi pdlisti care nu se despart si nu se ataca niciodata…gura targului asa zice …

     • Emily

      Pai ,devine foarte clar de ce Piratul nu a mai numit-o mistresă ….de ce are un dinte împotriva ei ….si de ce par așa uniti ,un corupt si un „anticorupt” .. 😉

     • @emily
      Gura tirgului e mare .important este cine are puterea de a pune pe tapet aceste subiecte .Daca vor fi scoase la lumina vom vedea , daca nu probabil ca vor sluji la alte aranjamente.Traim intr o lume de pacatosi dintre care alegem citiva pentru a i ridica la rangul de sfinti.Nu pentru ca ar fi sfinti ci pentru ca este nevoie si de sfinti.Daca nu ar fi fost iadul raiul nu avea nici un rost.

     • @night ..asa cred si eu prietene…daca te mai uiti si la cum a inceput sa se miste si d.morar la ccr o sa intelegi si mai bine de ce o tine macovei langa cu tradarea lui TB si ca nu e buna LCK 😆 vom vedea mai bine saptaminile urmatoare cand vor fi sparte toate oglinzile false care ne-au tinut in …iluzii optice si existentiale..sa ne punem centurile de siguranta si sa ne tinem bine in scaun 😆

     • @tucu2 nu stiu cata nevoie de sfinti facuti de laici au nevoie unii…un lucru este sigur avem nevoie de oameni curajosi si de caracter…de egoisti si narcisisti e plina lumea coruptilor…ei au inventat oglinzile false si labirintul 😆

     • Emily, scuza-mi ignoranta. Ce vrei sa spui in propozitia”la cum a inceput sa se miste si d.morar la ccr…..”?

     • Ioane, sunt sigura ca @emily se refera la decizia CCR, cea cu cartele de telefon preplatie. CCR a calcat in strachina din care a luat din plin @tds ca sa murdareasca clanta pe DOS.

  • Pentru mine, razboiul Udrea – Macovei este forma pe care a imbracat-o conflictul Basescu – Pippidi. Cu tot ceea ce exprima el, in opinia mea – mult mai mult decat un conflict de personalitate. TAMP – un bolovan de gatul Monicai. Indiferent cine l-a legat, Monica Macovei trebuie sa-l dezlege. Ro curata sau Ro-furata?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s