Când vor începe să scadă pensiile ?

Daniela Șerb lansează un articol inspirat pe EVZ, preluat și de HotNews și de B1, privitor la pensii și viitorul lor roz.
Respectiv, dacă acum ești un activ muncitoresc, la pensie s-ar putea să nu prea ai ce să mai rozi.
Adică prin 2030.
De vină e desigur Ceaușescu Dictatoru’, care-a înmulțit poporu’.
Nu tembelii care-au spart robinetul cu pensionari de-a inundat vadul și nici cei care au făcut din venitul de pensie un scop în sine. Indexabil !

Are cizmarul bubele lui fără nici om îndoială, dar a devenit o modă la modă să i se pună în cârcă întreaga istorie contemporană, fapt care chiar dacă ar avea o sămânță de adevăr, e clar că nu ne ajută nici cât o sită pe post de umbrelă, într-o zi cu taifun la prânz și inundații pe seară.

Hai să stăm strâmt și să judecăm larg.
De ce ar fi obligat ACUM un muncitor cu bască să cotizeze la sistemul de pensii de stat dacă el nu ar fi interesat să primească pensie de stat când or să-i scârțâie genunchii ?
În cea mai elementară logică, NU ar trebui să fie.
Prin urmare, obligativitatea de a cotiza la pensia de stat ar trebui să dispară.
Ce s-ar întâmpla dacă de la 01 ianuarie 2015, această obligativitate ar fi anulată ?

Două lucruri simple: cei ce produc ar trăi mai responsabil (unii dintre ei mai bine decât se preconiza), iar cei ce primesc pensie ar avea o problemă existențială (unii dintre ei mai scurtă decât se așteptau).
În prima fază ar fi cu adevărat dificil dar pe termen mediu și lung medicamentul ar avea un rezultat cu atât mai favorabil cu cât ar fi mai amar acum.

Hai să ne imaginăm că „statul” nu are banii lui. Nu are slujbă, nu are pensie, e sărac-lipie. Un boschetar a cărui unică sursă de venit este buzunarul cetățenilor care trudesc cumva să-și trăiască viața. Buzunar din care șterpelește din ce în ce mai mult pe măsură ce respectivii cetățeni sunt mai chiori la miopie, mai înceți la minte și mai largi la pungă.
Dacă acest „stat” ar fi pus la punct și i s-ar da peste tentaculele cu care ne buzunărește, atunci am fi puși în situația mult mai normală de a ne chivernisi avutul și a-l distribui pentru perioada în care intenționăm să respirăm pe gogoloiul ăsta de ceva pământ și multă apă. Cine-și face vara sanie pentru iarna vieții are cu ce se duce la rude de Crăciun. Cine nu, stă la gura sobei și papă fum.
Așa cum a funcționat și se încăpățânează să funcționeze de atâta amar de vreme mama Evoluția.

Cu timp în urmă, gestionarea economiilor noastre ca atomi sociali ne-a fost luată cu mai mult sau mai puțin din consimțământul nostru, de entitatea numită „stat” reprezentată (aici suntem aproape cu toți de acord) de un grup de derbedei care ne mănâncă pe toți de nu ne mai putem scărpina. Iar cei ce au cotizat să aibă de unde păpa covrigi la bătrânețe așteaptă ulterior să primească „înapoi” ceva din ce au plătit, care „ceva” de fapt nu mai există demult. Suntem cu alte cuvinte victime ale unei uriașe păcăleli.

Desigur se poate spune că ce zic eu acum e o nebunie. O aberație iresponsabilă. Cum să scazi pensiile ???
Dar dacă credem că a merge mai departe cu plăți la pensii mai mari decât încasările, încasări din care se mai înfruptă deloc modest și turma de lipitori politici, înseamnă responsabilitate față de cetățenii societății, atunci s-ar putea să avem o problemă.
Una existențială nu la nivel de individ, nici de segment de vârstă, ci la întreg.

N-o spun eu.
„…o estimare realizată pornind de la datele actuale, și anume: cota de contribuții pentru asigurările sociale de stat de 31,3%, venitul mediu pe economie de 2.223 lei (la nivelul anului 2013) și pensia medie de 807 lei (2013), arată că, posibilitatea de susținere a pensiilor pentru pensionarii cu limită de vârstă (4 milioane în acest moment) va dispărea în 2015 (din 2020 doar 87% din pensii vor putea fi susținute)

Ciprian Pânzaru, atâta universitar cât și sociolog, sugerează drept soluție transformarea economiei românești din fetica ce se dă acum pe tobogan de i se ridică poalele, într-un „El Dorado” carpatic. O economie care să atragă forța de muncă a emigranților precum cea britanică sau americană.
Teoria domnului profesor este destul de subțire dacă luăm în calcul comportamentul politico-social la nivel de masă în România pe de o parte, cu efect catastrofal în creșterea economică, iar pe de alta faptul concret că în UK spre exemplu, ieșirea la pensie înseamnă de regulă scăderea venitului cu mai mult de jumătate față de perioada activă. Adică pe dos față de România.

Cu alte cuvinte, e timpul ca pensiile să scadă, contribuția la sistemul de pensii să se reducă treptat până la anulare, iar libertatea de acțiune economică individuală să crească. Și dacă e timpul, ce ?
Iar de aici rezultă șansele de revigorare a societății românești pe termen lung.
Cvasinule.

Vă dați seama ce șanse de câștigare a alegerilor ar avea un reprezentant politic (individ sau formațiune) care ar promite că scade pensiile ?

Viq

202 responses to “Când vor începe să scadă pensiile ?

 1. Short answer: cât de curând… 🙂

  • Zorine,
   O vor lungi si-i vor jupui pe cei inca activi pana cand nu vor mai avea pe cine jupui.
   Solutia corecta e un efort constient acum, inca inainte de a fi prapad.
   Solutia probabila va fi un colaps.
   Cand nu vor mai avea de unde si nu le va mai da nimeni de afara, vor constata ca … nefind, nu este.

   iar asta e foarte posibil sa fie „evitata” prin inglodarea in datorii imposibil de rambursat si fata de niste vecini deloc civilizati.
   De loc, de timp si mai ales de mod.
   De comportare.

 2. Inainte de a purcede pe plantatie, multumesc tuturor celor care mi-au adus felicitari ca am mai imbatranit putin. Cu observatia ca nu am nici un merit in asta, cu exceptia faptului ca n-am murit inca 😀 😀 😀

 3. Cînd nu vor mai avea bani vor muta datoria către altcineva care nu va avea nici o problemă să ne execute și vom fi executați fără nici o lacrimă și vom fi sclavi pe mai departe așa cum sîntem și acum.

  Pentru ce? Pentru un sistem nenatural care permite unor indivizi leneși și anevoioși mintal (dar numeroși) să supraviețuiască (ba mai mult) să înflorească pe spinarea celor care fac de fapt toată treaba. Este strigător la cer de nedrept dar mai mult este falimentar la nivelul speciei (că se mai întîmplă și-n alte părți). Ceva nenatural n-are cum să supraviețuiască.

  • ,,permite unor indivizi leneși și anevoioși mintal (dar numeroși) să supraviețuiască (ba mai mult) să înflorească pe spinarea celor care fac de fapt toată treaba. Este strigător la cer”
   I-auzi Fil ! Ca pensionara nu pot decat sa apreciez respectul cu care vorbesti de pensionari si sper sa ,,supravietuiesc” sau chiar sa ,infloresc” macara atatia ani cati mi-a luat statul din buzunar.

   • Loda
    tu ai talentul deosebit (propriu minților foarte clare) de a transforma orice discuție într-o grămadă personală de bălegar de colecție, iar dacă tu preferi bălegarul în locul discuției n-am ce-ți face. Stai acolo și savurează-i odoarea.

 4. Cum mai rasucesti dumneatale cuvintele Viviqule, mai rar. Mai rar atata imaginatie si … fun. Pe bune 🙂

  Acum, cat din ceea ce spui se asteapta cineva sa fie si corect, e treaba … respectivului.

  Nu contest datele „dintre ghilimele” fiindca par … adevarate. Contest insa pesimismul si pe cale de consecinta, indemnurile la „rasturnarile” dramatice de situatie precum, reducerea (si nominala si procentuala a pensiilor) pana la incetarea cotizarii pentru pensii si respectiv (nu?) disparitia treptata a acestora.

  Zici matale sa scadem pensiile in RO, fiindca in UK pensie sunt 1/2 din salariu, pe cand la noi „e pe dos” (situatiunea), adica sunt … ~1/3 din salariu.

  – Tare logica :/ , nu!?
  – Nu :\

  Hai la multi ani de … pensie!

  • iar bubui? avem UN MILION de persoane care incaseaza 350 ron [in crestere – Ponta dixit] fara sa fi contribuit suficient. Unii, chiar DELOC!!!!
   Contributia medie la pensii [31% * 2200] NU ACOPERA pensia media 807 ron [in crestere, Plumb si Ponta dixit], nici daca ar fi 1/1 salariat pensionar.
   Restul sunt palavre pesediste inghititee si regurgitate de fraieri.
   PS. Pensii peste 4000 ron sunt doar 1500 in RO, asa ca „deschiaburirea”nu e o solutie.

  • bine zis.
   Ar fi necesar ca, timp mai indelungat, sa fie citit pe toate posturile TV, din ora in ora.
   Poate intra in cap unora, asa cum le intra in cap sacii cu bani de la Bercea trimisi lu` dictatoru` 😛

 5. Viq,
  ce faci? vrei sa-mi tai pensia?!
  Huuooo esploatatorilor 😉
  NB,
  (am lipsit de la urari de ziua ta rusinat de cineva care-mi spunea ca pup mina (ori foondul, nu mai retin, ceva in gen profa la pensie, ieri) proprietarului de blog ca sa fiu lasat sa postez.)
  Nu discut la tema: sint in chestie si pot fi subiectiv. Astept clasa muncitoare si patura intelectualitatii sa se pronunte.

  • Victoras :
   daca ti-as zice ca minti asa-i ca te-ai supara ? Nu zic nimic, compara ce spui tu catre Viq ca as fi spus si ce am spus eu de fapt:
   -Tu :
   ,,am lipsit de la urari de ziua ta rusinat de cineva care-mi spunea ca pup mina (ori foondul, nu mai retin, ceva in gen profa la pensie, ieri) proprietarului de blog ca sa fiu lasat sa postez.)”
   -Eu :
   ,,cum spunea unul din pedelistii clujeni de=a lui Boc(aia pe care-i pupai in dorsal pana i-a abandonat Base ca nu o alesera pe blonda)”
   Deci ?
   P.S. Inca o minciuna, ceea ce am scris ieri (In 12 oct) nu te putea impiedeca sa-l feliciti pe Viq de ziua lui, in 10 octombrie!
   Urat sa umbli cu minciuni, urat…

 6. Elenina Nicuţ
  45 mins ·
  la un salariu minim brut de 900 de lei, cu CAS de 20,8%, angajatorul platea la stat 250 de lei.
  la un salariu minim brut de 975 de lei, cu CAS de 15,8%, angajatorul va plati la stat 221 de lei, plus cei 75 de lei adaugati salariului.
  altfel spus, un salariat platit cu salariul minim il va costa in plus pe angajator 46 de lei, ceea ce probabil va genera o buluceala la crearea de noi locuri de munca.
  cu toate acestea, nu ma astept ca dreapta sa miaune ceva pe tema asta, ca doar e campanie electorala.

  • Cifrele nu-s [tocmai] exacte dar, nu asta ar fi problema.

   Faptul ca salariul minim net creste de la 663 lei (150.58 eur) la 727 lei (164,43 eur) adica cu 61 lei (13,85 eur) nu imi pare o enormitate ci doar un foarte mic pas spre normalitate [care ramane inca departe].

   Ce vreau sa spun este ca salariile vor ramane in continuare mici. Daca suntem pe un forum de dreapta, nu trebuie sa ne cramponam pe o dreapta primitiva, autoritara si discretionara.

   Problema grava [despre care mi-ar placea sa-i aud pe cei de dreapta vorbind] este legata de cultura muncii rasplatite diferentiat, in functie de performanta. Daca multi dintre patroni nu s-ar plange de conditii si nu s-ar cantona in pastrarea salarizarii minime, ar putea beneficia de un raport mai profitabil intre costuri si beneficii.

   Pe calea asta, salariul minim pe economie nu ar trebui sa fie decat o borna orientativa, nu un … obiectiv.

   • http://cincinnatus.ro/libertate-economica/salariul-minim-obligatoriu-si-interdictia-de-munci/

    Creșterea salariului minim nu înseamnă că statul dă bani. Înseamnă că ia locuri de muncă. Angajatorul are de ales între a plăti mai mult, inclusiv statului, și a nu angaja. Cel mai mult au de suferit tinerii și cei care fac muncile de jos.

    Deci nici pe departe apropiere de normalitate. Normalitatea este piața liberă a salariilor.

    • „Normalitatea este piața liberă a salariilor.”

     In secolul 21 nu este nicio incompatibilitate intre piata libera a salariilor si stabilirea unui salariu minim [cat mai decent] pentru 8 ore de munca pe zi (in secolul 19, probabil ca era 😉 ).

     30-40 de lei in plus pe luna, nu pot determina pe niciun patron [normal la judecata] sa renunte la un post de muncitor necalificat care-i este cu adevarat necesar.

     • iar bubui? Marirea salariului minim cu 8%, inseamna IMPINGEREA IN SUS a costului manoperei cu 8% la orice produs/serviciu.
      Asa ca orice patron automatizeaza [vezi si ce se intampla la Dacia]. Iar robotii nu cer plata dubla, muncesc si noaptea, nu fac greva, nu fura din fabrica si mai ales nu scriu tampenii pe blog [prin interpusi].
      PS. si nu au nici sefi de sindicat burtoshi si urlatori.

   • tinere teoritician,
    textele tale, uneori, emana un miros a ceva ars; nu te forţa.
    Un teoretician al stingii are pretentii de la dreapta. Dece nu ai de la ai tai?
    Dece mama ploii nu vii cu texte unde sa lauzi marile initiative si realizarilii stingii romanesti, asta pe care o avem?

    • victoreL,

     Raspunsul e simplu. Eu ma cred mai de dreapta decat mai multi comentatori de aici.

     Dar de o dreapta ceva mai liberala, nu incorsetata intr-un conservatorism desuet interpretat si … anacronic.

 7. Hm…Una din problemele oamenilor este istorica separare in doua tabere: Ceicarestiuce si Ceicarestiucum. Nu s-a aflat inca de ce intre cele doua tabere exista un permanent conflict. Poate ca din cauza ca unii confunda concurenta cu conflictul. Sau competitia cu razboiul. De „dreapta” sunt numai primele. Celelalte sunt transideologice. Desi, la urma urmei, au un fond comun: concurenta nu este altceva, la urma urmei, decat spargerea conflicului intr-o multime de mici ciorovaieli. Ceea ce le desparte este, simplu, zic eu: MASURA. Asta ca sa ramanem ontopic. Pe vulturi nu-i poarta Vantu.

 8. Viq draga :
  ,,UK spre exemplu, ieșirea la pensie înseamnă de regulă scăderea venitului cu mai mult de jumătate față de perioada activă. Adică pe dos față de România.”
  Sa fii tu sanatos, pensia romanilor (deci si a mea) e bine mai putin de jumatate din venit .Asta daca nu te refereai la magistrati si alte ,,categorii speciale”.

 9. Salutari , vechi camarazi de blogareala :))) : Filadel, Viq, Theo ,Dora , Luminita !!!! Chiar daca nu mai sunt la curent cu dedesubturile politicii , tot imi fac timp ,din cand in cand ,sa intru si sa va citesc .
  P.S Si doamna Rodica tot balaurul cu sapte capete a ramas…!!!

 10. De ce oare a vrut Ponta sa desfiinteze fondurile private de pensii?

 11. Monica Macovei, interviu la HotNews.ro: Mi-l doresc premier pe Daniel Morar

  Monica Macovei a anuntat in premiera, luni, in interviul acordat HotNews.ro, numele celui pe care si l-ar dori premier in cazul in care este aleasa presedinte. “Numele de vis este Daniel Morar, daca ma intrebati pe cine as vrea. Nu am vorbit cu el”, a raspuns Macovei, intrebata pe cine ar vrea prim-ministru. Candidatul independent la alegerile prezidentiale a discutat cu reporterii HotNews.ro despre programul sau politic si despre marile teme la zi.

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18293940-monica-macovei-interviu-live-video-live-text-hotnews-ora-12-00.htm?nomobile=

  Wow !!!!!.

  • Cred ca s-ar putea să asistam la o retragere din cursă ,spre finalul campaniei sau nu …..vedem .

   Tandemul Macovei -Morar ,adica MM …nu cred că mai este nevoie de clarificari pe cine au in spate … 😀

   • Night, trezeste-te. MM nu a spus ca Daniel Morar e propunerea sa pentru postul de PM. Nu are rost sa creionam scenarii pe seama acestui subiect.
    After all, fiecare candidat are dreptul la visare. Electoratul trebuie insa sa fie mai realist.

    • Ok….dar ,Daniel Morar a fost amintit o dată de Pirat si acum de Macovei ….si nu cred ca intimplator …miza e prea mare să se joace cineva cu vorbele la întâmplare

     • Night, Piratul l-a amintit in contextul unui portret idealizat de candidat la functia de presedinte. Atunci jurnalistii puristi au inteles ca Piratul l-ar sprijini in eventualitatea unei candidaturi si au sarit ca muscati din gura de sarpe ca ”de ce il compromite si nu il lasa in pace acolo unde l-a ”mazilit”. A se vedea scrierile Tov. Ene, Otiliei Nutu et bien sur Tapalaga.

     • Ioane

      Piratul joaca șah nu dupa parerile agenților din presă . 😀

     • ion,
      asa e: piratul, siciit cu intrebari de genul „pe cine vedeti ca Presedinte?” a facut un portret robot, preciznd si pentru batutii in cap, ca este un portret robot (idealizat, chiar) si, la final, l-a nominaliza pe D. Morar ca mai apropiat de cele spuse.
      Ei bine, am vazut ca in minti chiar mai aerisite a patruns un iz de prostie rautacioasa: Basescu se foloseste de numele lui Morar. De parca ar candida si piratul.

     • Eu imi aduc aminte ca i s-a pus intrebarea de catre moderator daca Morar corespunde „portretului robot” si raspunsul a fost afirmativ.

  • Uite, eu nu-l vreau premier pe nimeni altul decat pe Traiam Basescu. Daca tot e sa fim exaltati, sa fim exaltati pana la capat! Pentru ca e mai bun originalul decat copia.

    • Traian Basescu inoveaza practica dictatoriala clasica: este primul dictator din lume care isi obliga (sileste, siluie) poporul sa NU il mai aleaga! Jos Dictatorull! Sa il silim sa nu renunte la primplanul politic! Dictatorul vs. Dictattore, pronostic 1. Singular sau in tandem.

   • De acord ….numai să vrea si el …. 😀

    am avea de ales intre tandemul Udrea -Basescu si Macovei- Morar …..excelente amandouă ….deci ,s-ar alege praful de Ponta -Joiannis . 😆 😆

    Deja ,intră la apă … Eheheheh ….

    • pt. ce stie si puterea lui de decizie si luptä, Presedintele
     Bäsescu, este cel mai bun.dar………
     dupä ce ai fost presedinte ,nu te intorci la un post inferior,
     nu se face.

     iar majoritatea romanilor nu ar merita sacrificiul,
     nu au fost instare sä-l aprecieze, sä-l sustzinä ,sä-i multzumeascä.
     e trist sä conduci,sä te sacrifici si………………………
     nu o sä mai aibä romanii in veci , asa presedinte.

     • Udrea a zis tot timpul că va sustine pe cine intră in turul 2 ,dar nu cred că s-a referit la Joiannis …deci ,era constientă că nu prinde turul 2 .

      Piratul a zis la un moment dat de Daniel Morar ….oricum strategia acestor alegeri este americană …cu suport american si este total necunoscută PSD …

      God bless America !!!!

     • Si ce-a mai zis Piratul ??…că PMP si PDL se vor uni …bineinteles dupa declanșarea dosarului EADS .. 😀 ….care il vizează pe Blaga ….

      Ehh….parcă începe să dispară cite puțin ceața …

    • Macovei-Morar: daca erau acolo si TB si LCK, as fi spus ca este echipa DNA. Intentii bune in politica externa. Avem o parghie, cautam un punct de sprijin.
     Udrea-Basescu: garantia apararii justitiei, expertiza economica, geniu politic. Palmares complet si prestigios. Eu sunt, in continuare, calm.
     Dreapta nu este numai dreptate.

 12. TREBUIE SÄ FIE PROST D M . are 9 ani un post bine plätit
  la CCR; VOTUL LUI ACOLO ESTE F: INPORTANT

 13. la 18,30 declaratzie de presä T Bäsescu

 14. Va dati seama cit sufera Abramburica? prezenta la sedinta comisiei juridice de luni, a declarat la iesirea din sala in fata jurnalistilor: „Sunt amarata si revoltata”. 😛
  Isi mai mentine hotarirea de a-si da foc? bengal 😉

 15. Salutare tuturor,
  Se intampla si la case mai mari.
  ”Premierul britanic Margaret Thatcher obişnuia să aţipească la summiturile geopolitice. Actualul cancelar german Angela Merkel este „o femeie care nu poate să mănânce cum trebuie, cu furculiţa şi cuţitul”. Mihail Gorbaciov a fost „un eşec”, iar mariajul Prinţului Charles cu Prinţesa Diana a fost o „treabă idiotică”. Sunt doar câteva dintre opiniile necenzurate şi needitate ale fostului cancelar german Helmut Kohl, publicate de jurnalistul Heribert Schwan.

  Citeste mai mult: adev.ro/nddr91

 16. Diseara la ora 22 Basescu va fi pe Realitatea Tv cu Rares Bogdan.
  Si conferinta de presa si un dialog de cel putin o ora in aceiași zi .Ce o fi avind de spus de are nevoie de atita spatiu?

  • Fila, eu cred ca vorbeste ca Ioan Botezarorul in pustiu. Astazi DNA a intrat in Ministerul Educatiei sa preia documentele aferente programului POSDRU. Secretarul General, abolvent de Teologie, ar fi persoana care ar fi dat ordin sa se falsifice anumite acte justificative. La vederea procurorilor, anumiti functionari au vrut sa fuga cu laptopurile dupa ei. Ai vazut vreun profesor sa ia pozitie fata de ce sa intampla in acest moment. Ba mai mult, in opinia liderului de sindicat Nistor vinovata e functionara care ar fi reclamat la DNA intentia frauduloasa.

 17. Omul acesta e convins ca a procedat corect in 2012.
  „Prin atitudinea autoritara a actualului presedinte, au fost scoase din functiune anumite mecanisme ale democratiei.” Klaus Iohannis, la B1 acum 25 de minute.

 18. totusi declaratzii de presä a PRESEDINTELUI- 18,30

 19. A venit timpul să cadă măstile …bomba Microsoft -EADS ,ii face să se grupeze ….deci ,Joiannis e prelungirea PSD cu marele PNL

  Papagalul mitoman a avut dreptate cu USL trăiește …il vor reface ,imediat după alegeri …vom vedea ce mai rămâne după bombe

  Dreapta are acum de ales intre Macovei si Udrea….Joiannis trebuie scos din joc …poate il scoate ANI …pentru PNL rămâne Tariceanu si Melescanu de votat …iar pentru PDL Macovei si Udrea…..avind in vedere rezultatele de la alegerile Pdl ,Udrea va fi votată de PDL ,cum bine azis Boc ,iar restul atibasistilor pe Macovei….

 20. Tocmai a ramas fara obiective teza de doctorat a lui Bill. Pacat de studiile de literatura. Dar nu e pierdut nimic, totul se transforma.

 21. Foarte suparat … pirățelul.

  Numai ca, paradoxal, deja face jumate din ce zice ca n-o sa faca. Adica ii face jocul lui Ponta. Nu prea mult ce-i drept ci doar in masura propriei credibilitati ramasa pe final de mandate. Respectiv:

  Pe ceea ce stim acum, Ponta si Iohannis ajung in finala. Ponta, care are probleme cu rezerva de crestere a procentelor din prima runda se va bucura de fiecare procent de absenteisti (reprezentat de basistii habotnici care vor face … ce face Base).

  In rest, nu a facut decat sa mai coboare inca odata nivelul de reprezentare ca presedinte (partipri politic -cel putin- ostentativ deci cu ignorarea Constitutiei, sublimbaj colorat cu steagurile in spate).

  • Meri măh la gară cu manipularile tale …sate poti lua de mînă cu Cristoiu ,agentul vostru electoral

  • POTZI SÄ NE SCUTESTI ,DE POSTÄRILE TALE DEMENTE:

  • @ pro_fun,
   ai cumparat cartea presedintelui care ti-a placut?

  • Hai ,lasa cu manipularea!
   Singura interdictie constitutionala pentru Presedinte in privinta partidelor politice este aceea de A NU FI MEMBRU al nici unui partid!
   Ce tot bateti cimpii la fiecare declaratie ca incalca constitutia???Chiar nu va este jena,,rusine…sa mintiti ,sa dezinformati in halul asta??

   • Marcule,

    Cred ca ai dreptate, presedintele nu are nicio interdictie de partizanat politic. Si nici sa propuna nationalizari peste noapte in industria petroliera. Nici nu-l opreste nimeni sa iasa zilnic la televizor si sa isi atace toti adversarii politici. Nici sa asmuta „organele” de forta impotriva celor ce il contesta. Are voie sa terfeleasca si principala institutie a statului de drept, parlamentul. Si guvernul si avocatul poporului si judecatorii care il admonesteaza.

    Ba chiar poate avea si sustinere populara pentru toate astea. In … Venezuela. 

    In Romania nu are voie. De fiecare data cand o face, forteaza insasi marota repetata papagaliceste  unii din sustinatorii sai: Statul de Drept.

    • @pro_fun
     1 Referitor la Parlament aceasta institutie care trebuie sa fie …bla…bla a ajuns o institutie deloc respectabila.Parlamentar= parlamagar si punct.
     2Referitor la Lukoil daca o companie romanesca incerca sa faca ce au facut ei zbura din Rusia si fara chiloti pe ea.
     3Ce dovezi ai ca a presedintele au asmutit organele impotriva celor care il contesta?Asta ca-sa fiu in ton cu tine care-mi cereai dovezi.
     4Avocatul poporului?Ciorbea este avocatul poporului?Pai daca Ciorbea isi face treaba ca avocat al poporului inseamna ca eu sunt presedintele SUA!
     Ce vreti voi astia de stanga de la tara aceasta?
     Eu cred ca vreti ca prostii sa plateasca taxe ca voi sunteti destepti si stiti sa cheltuiti.Bravos!

    • Deci nu incalca nici o Constitutie.Are voie sa se exprime.Sa isi spuna punctul de vedere.Si,da,mai ales,in jocul de maskirovca al rusilor..
     In schimb Parlamentul ARE VOIE sa il suspende ,desi este un Presedinte ales..desi NU INCALCA CONSTITUTIA…
     Parlamentul SE TERFELESTE singur..toata opinia publica este revoltata de abuzurile si imixtiunile in treburile altor puteri..de legi date cu destinatie privata..de apararea infractorilor si a puscariabillilor parlamentari sub o imunitate NECONSTITUTIONALA(nimeni nu este mai presus de lege)
     Parlamentarii au imunitatea stab ilita EXPRES pentru declaratii politice.Nu si pentru fapte de coruptie..
     Ai exact frazeologia de inducere in eroare ,prin minciuna si manipularea informatiei,cea pe care o foloseste zilnic Ponta …Parlamentul prin cei doi capi si alte institutii,precum mult prea plecatul si obedientul Ciorbea…

     Asadar,Presedintele este in fiecare minut atacat si terfelit,in numele unei Constitutii grav incalcate de catre toti cei pe care i-ai enumerat mai sus…

     Si toti rahatii isi permit sa insulte si sa calomnieze institutia prezidentiala,culmea ,in n umele Constitutiei ….
     pe c are se sterg cu picioarele..

 22. Mama mia ce război începe …. 😀

  Să vedem deseară ce mai zice ….la ce oră?

 23. si pitulicea CATI; INDIGNATÄ, au prins-o cu furatul,
  si ” ea zicea- e säracä si cinstitä” CA TÄTICUL

 24. Sper ca ati observat ca Basescu a evitat orice atac la Macovei si vajnicii sai sustinatori desi acestia propaga cu asiduitate ideea ca Udrea estre mina n mina cu Ponta.
  Poate invata si acestia din urma ceva desi sincer nu cred atâta timp cit am auzit prima oara povestea de la Papahagi pe care l consideram onest.

 25. Daca ma insel vom vedea diseara desi dupa parerea mea pisica trebue rupta brutal si total.
  Este din ce in ce mai evident ca concurenta intre cele doua Doamne il va propulsa pe Iohannis in turul 2.
  Daca tot e ca pe 2 noiembrie sa ne roadem unghiile uitindu ne ce a iesit macar sa spunem acum lucrurilor pe nume fara menajamente.

  • Simplu:
   1) Ucraina a cazut prada Rusiei din cauza slabiciunii institutiilor statului slabite de coruptie.
   2) Coruptia tinteste conducerea Romaniei.

 26. Sefii SIE in 1997, cand a fost recrutat Viorel: Ioan Talpeș- director al SIE (09.04.1992 – 31.07.1997), Cătălin Harnagea – director al SIE (31.07.1997 – 31.12.2000).

  • Basescu minte 😉
   doar vad bine marii analisti ai neamului blatul dintre dictator si plagiator.

   • Pentru Melescanu Parchetul ar trebui sa se autosesizeze.

    • Melescanu a fost mereu de partea PSD.Duplicitar si co partas..
     Presupun ca si-a dat demisia pentru ca stia ce urma..Iar candidatura lui vine exact in sprijinul indirect dat lui ponta…pe ratiunea ca daca un fost sef SIE poate candida..de ce nu ar putea sa o faca si un rezervist SIE??
     Nu am inteles de ce l-a numit Presedintele la SIE…poate il tinea mai bine sub control???

 27. Unii au fost revoltati ca Basescu nu a luptat „pana la capat” cu vvponta si USL in 2013. Apoi au cerut insistent sa taca, sa se faca nevazut in 2014.
  Cam aceiasi spera (si fac eforturi pt asta) ca Basescu sa nu mai existe (politic, public) incepand cu ianuarie 2015………….

 28. ion,
  ce rusine? ai auzit tu ca nesimtirea sa moara de rusine?

 29. Mih, Anul 2014 este anul alegerilor multiple. Mai avem de ales.

 30. Către,
  Cotidianul Evenimentul Zilei
  În atenţia domnului Ionel Stoica
  Cu referire la solicitarea dumneavoastră adresată Consiliului Superior al Magistraturii, transmisă instituţiei noastre la data de 12.07.2012 şi înregistrată sub numărul de mai sus, vă comunicăm următoarele:
  Traseul profesional al domnului Victor Ponta a avut următorul parcurs:
  01.11.1995 – 01.10.1996 procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5;
  19.10.1995. – 12.04.1996 stagiu militar;
  01.10.1996 – 01.09.2001 procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1;
  23.09.1998 – 04.04.2001 procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, delegat la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie;
  04.04.2001 – 01.09.2001 – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, detaşat în funcţia de secretar de stat – şef al Departamentului de Control şi Anticorupţie al Guvernului;
  01.09.2001 – 16.07.2002 promovat prin concurs la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, detaşat în funcţia de secretar de stat – şef al Departamentului de Control şi Anticorupţie al Guvernului;
  16.07.2002 –eliberat din funcţia de procuror, la cerere.
  Calificativele obţinute la evaluarea activităţii profesionale au fost, atât pentru anii 1998, cât şi pentru 1999 – foarte bine. Totodată, în luna iunie 2002, acesta a fost distins de Preşedintele României cu Diploma „Meritul Judiciar” cls. a V a.

  PROCUROR ŞEF BIROU,
  Ramona Bulcu

 31. Ridem, glumim, dar e groaznic ce se intimpla in Romania.
  Parca nu mai am nici injuraturi, ma scuzati.
  Si cind te gindesti ca au fost darimate niste teze de doctorat, te apuca plinsul: au muncit oamenii aia pe brinci sa ne lumineze, iar unii dintre noi nu si nu.
  Am demonstrat ca sintem grei de cap si nu ne putem cobori la nivelul lor de intelegere peste poate.
  Care-i diferenta, ma repet, intre un doctorat plagiat si intre un avorton de doctorat?
  Doctoratul „Blatul” a cazut in ridicolul ridicolului.

  • Stai sa vezi cand pica teza emisa de sociologi ca tot ce lauda Piratul este respins de cei 85% de antibasisti.
   Poate ar trebui sa mai faca naveta cu trenurile patriei sa auda care e noua tinta a antibasistilor.

 32. „Se impune control psihiatric pentru Basescu?” se intreaba latrina (cred ca e Gadea, nu-i cunosc prea bine).

  • NU stiu ce sa zic, a fost o emisiune magistrala pentru Base :)) A fost ca la Oprah din state, cat l-ar face gadea de nebun mie mi s-a parut foarte convingator si pentru cei care nu il au la suflet.

 33. cata stapanire pe Base atatia ani 😦 este un om dat dracului!Poate ca presedintele s-a lasat pacalit dupa ce a picat boc pe influenta sie ..> lasa-ne pe noi cu ungureanu, putem controla parlmentul si avem guvern stabil ..etc etc apoi a venit macelul a doua oara peste Romania :(.Imi amintesc parca ca se hizlea Ponta cu Ungureanu la investirea lui ca premier. Pfff sa te tot tii de scenarii de acum. In final dupa zece ani Basescu cred ca demonstreaza iarasi ca nu este santajabil nu ii este frica de nimic si a ramas in slujba Statului si nu a traficat justitia.

  • chiar, e de aflat daca MRU stia de Ponta 😉
   Desi, un sef de serviciu nu e obligatoriu sa-i cunoasca pe ofiterii acoperiti.

   • Pai ,asta zice si Turcescu pe FB si d înregistrarea emisiunii cu MRU ,care spune varianta legii lu’ Ponta …desi stia bine că n-a fost trecută prin CSAT

    • Deci ,n-are rost să mai amintim de MRU …omu’ sigur a facut ceva si -a fost pus si el să-si rupă gîtul ….se avea foarte bine cu pontălăul si cu oprescu ….la toti Piratul le-a dat impresia că l-au prostit .. 😆 😆

  • Danielul..
   imi amintesc scena cu hlizirea.Explicatia presei a fost „prietenia” ce ii lega pe cei doi..niste nunti la care au fost vazuti impreuna…
   De fapt,curtoazia lui Ponta isi afla mobilul in o altfel de cunostinta…cea comuna de la SIE…
   Si chiar imi pun intrebarea ..daca Ungureanu nu a colaborat cu Ponta pentru a ii preda locul..la guvernare.

 34. Nu zic ca am dreptate l-am si votat pe MRU 🙂 sunt un nimeni de pe internet dar tot pe acest internet se denigreaza alte persoane tot pe baza unor scenarii ca al meu.

 35. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, domnul Victor Viorel Ponta a fost in perioada 2001-2004 secretar de stat, seful Corpului de Control al Guvernului in Guvernul României. Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial P A R T E A I, anul XIV – Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase. Mai jos, lista tuturor celor care in noiembrie 2002 au primit aceasta distinctie, dar si alte decoratii, unele chiar mai importante. Va recomand o lectura atenta, numele sint sonore(…)
  http://www.turcescu.ro/2014/10/cavalerii-romaniei-si-serviciul-lor-credincios-in-slujba-tarii-o-lista-cu-victor-ponta-si-multi-altii/

  PS Tot Turcescu, pe fb: „Mai avem multe/multi de descoperit. Calatoria continua!”

 36. Pe subiectul Agentul…0013, am retinut ca s-a incalcat legea de doua ori: o data, cand vvp s-a aflat in situatia de incompatibilitate: procuror si agent acoperit SIE, a doua oara, cand Melescanu si vvp au modificat legea SIE „ocolind” CSAT-ul.

 37. Vaaai, ce grozavie, si eu care aseara m-am uitat pe AXN si apoi m-am culcat 😦 Am ratat un moment epocal ,un fost securist acoperit deconspira un fost SIE-ist acoperit .Sa nu ma intrebati ce dovezi am impotriva lui Base ca am sa spun : acelasi dovezi zdrobitoare pe care Base le-a aratat aseara .Deci si deocamdata scorul e nul .A ,inca o noutate, a inviat Turcescu -,,colegii” intre ei 🙂
  Poate ca Base va oferi dovezi clare si zdrobitoare pentru afirmatia sa,*ca altfel de ce l-as crede ?) , o sa fie cam greu pentru unii de aici, care-l scuzau pe Turcescu ca, totusi, nu a fost securist de la SRI ,ci a aparat patria ,a lucrat pentru un serviciu extern .Deci Turci da si Ponta nu?
  O sa ziceti ca Turci nu a fost in incompatibilitate, legal nu (deocamdata nici Ponta nu e pana nu avem dovezi clare) dar moral a fost ,ca jurnalist si formator important de opinie in incompatibilitate totala.
  Oricum regret sincer ca eu dormeam in timp ce Romania s-a cutremurat .

  • No problem …..de regula adeptii PSD dorm si oricum nu te-ar fi cutremurat nimic….pesedistii sunt obisnuiti cu securistii …

  • ‘Neata!

   Se vede ca ai avut parte de un somn bun, linistitor. Dupa…”verva” matinala. :mrgreen:

  • Te-ai trezit din letargia-ti aparenta cotidiana? Ai auzit undeva cuvantul magic Basescu si te-ai reactivat automat? Te-ai simtit datoare sa scuipi repede si sa-l aduci pe maimutoiul plagiator in acelasi plan cu Baselu? Vrei sa ne fericesti cu gandirea de fluturas pesedist? Abtine-te madam ca-ti suna prea tare talanga! De la gatut! Si vezi ca-ti zornaie si conservele legate la spate.
   Si inca ceva: Cat de trist la minte trebuie sa fii ca sa poti face comentarii care put a voma bolsevica?

  • Loda a descris perfect modul de a gindi al romanului verde mindru ca este roman mare cunoscator in ale democratiei.
   Loda a ascultat titlui si s a culcat.Nu a inteles decit ca securistul Basescu il critica pe fostul ofiter Ponta.Si ce daca? Basescu oricum nu are trecere in ochii lui Loda iar faptul ca un serviciu secret poate sa si promoveze ofiterii in cele mai inalte functii in stat nu conteaza.
   Afla Loda ca prin ceea ce au facut Ponta si Melescanu tiraste Romania intr o perioada mai rea decit cea a lui Ceausescu.
   Ce a spus in esenta Basescu aseară ?
   1Lista tuturor celor ce lucreaza sau au lucrat in serviciul de informatii externe
   este secret de stat.
   2 Seful serviciului poate refuza cererea Presedintelui de a fi informat in baza acestei clasificari.
   Numai un rauvoitor sau un spalat pe creier nu poate vedea enormitatea acestor fapte.
   Concluzia celor spuse de Basescu aseara este ca serviciul respectiv a devenit incontrolabil.Deci daca seful serviciului refuza sa il informeze pe presedinte va imaginati ca acelșlasi sef de serviciu ii joaca pe degete pe cei din comisia de control SIE.
   -3-SIE poate linistita sa impinzeasca parlamentul sau orice alta structura a statului cu ofiteri acoperiti fara ca cineva sa cunoasca acest lucru-este secret de stat iar seful serviciului poate refuza orice imformatie asupra acestui subiect.
   Unde duc toate acestea?La înlocuirea amaritei noastre democratii printr o dictatura a serviciilor.
   Asa ceva nu se intimpla nici pe vremea lui Ceausescu pentru ca partidul controla activitatea securitatii si nu exista nici o lege prin care seful securitatii sa si poata permite sa nu informeze partidul.

   Ca o concluzie daca majoritatea va gindi ca Loda nu va mai obositi sa votati.Alesii vor fi cei alesi de baieti.

   • tucle :
    Daca e inalta tradare fii sgur
    ca justitia isi va spune cuvantul.Eu ma intreb ,daca dezvaluirea organiogramei SIE e tradare ,dezvaluirea celor ce au fost acoperiti ce este? Eu zic sa avem incredere in justitia reformata de presedinte si sa vedem rezultatele, care tradare e mai mare?
    Am auzit acum, in reluare la RTv ca Basescu spunea ca, potrivit legii, are dreptul sa stie numele ofiterilor acoperiti /Intreb si eu .poate stie cineva, conform carei legi are el acest drept ?

    • Unde a spus Basescu ca a cerut nume, Lodo? Basescu nu a cerut nume.

     • Presedintele i-a cerut sefului SIE sa-i comunice daca in guvern sunt ofiteri sub acoperire (spune-ne tu care lege interzice asta). Seful SIE s-a prevalat in raspunsul sau de o hotarare de guvern care incalca legea si constitutia. Si o incalca foarte grav!

    • Este Presedintele CSAT…Ia citeste despre rolul si prerogativele lui..nu te arunca in Orb…

    • @Loda
     Nu este inalta tradare, nu mai duce subiectul in zone nesustenabile.
     Este o fortare a legii cum a fost si povestea din 2012 cum a fost si incercarea lui Ponta de a musamaliza prin lege povestea Rompetrol.
     De data asta insa nu este vorba de a acoperi o afacere oarecare ci consecintele acestei fortari pot fi fatale oricarei incercari de democratizare.
     Conform procedurii Ponta Melescanu orice serviciu secret isi poate infiltra oamenii oriunde chiar daca incalca legea.
     Ori incalcarea legii nu poate fi demonstrata decit daca ai probe.Probe nu vei avea pentru ca alt Ponta si alt Melescanu , acoperiti de acea hotarire de guvern vor refuza sa le dea.
     Daca ai fi urmarit emisiunea ai fi observat ca Nastase daduse o ordonanta mult m,ai normala in care se specifca ca activitatea SIE este secret de stat nu fostul sau actualul angajat al SIE Mitica.
     Vad ca toata lumea vorbeste de ofiteri desi SIE are si angajati civili care este adevarat se supun unui regim militarizat.
     Cit despre legea care i da dreptul lui Basescu sa stie inclusiv numelke unui ofiter acoperit citeste hotarirea guvernului care clasifica numele acestora drept secret de stat.Ori Presedintele are acces la orice secret de stat.
     Vorbim de ofiteri acoperiti care constitue in adevar o categorie speciala dar nu vorbim de angajati ai SIE care nu trebue neaparat sa fie nici ofiteri nici acoperiti.

     • Nu eu am folosit ,,inalta tradare’ ci postatorul Florin, atentioneaza-l pe el .

     • Tucule,

      ma tem ca este.
      Sau mai exact, am temeri serioase ca este.

      Actiunea la care faci referire, „fortarea legii” prin care au incercat sa ascunda activitatea SIE de ochiul presedintelui, este varful aisbergului.

      Actiunea este motivata de ceva.
      La intrebarea „de ce a facut asta ?” raspunsul „pentru ca a putut s-o faca !” nu sta in picioare, ca si la suspendarile piratului.
      Exista un motiv real pentru tot.
      Always.
      Cunoscand orientarea piratului pe axa pe care o stim, zona de interese care a impus aceasta abordare se vede de la o posta.
      Lipsesc doar cateva date care sa expuna intreaga tarasenie.
      Iar sursele acestor date exista, cred ca traiesc inca 😉

      Deocamdata !

  • comunistii nu pot decat sä doarmä. asa fac si hotziile.

  • Si cine dreaku te crede???
   Folosesti metode invechite…de genul ala :Basescu si Voic ulescu..Iliescu si Basescu

   Aici, Basescu +Ponta…. lamai,cit mai multe lamai…

 38. Cîrpa kaghebista Ilici i-a acordat Mitomanului Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler. …foarte interesant ….ce sărăcie de servicii extraordinare a adus Romaniei Plagiatorul national ????

  Mai jos sint toti cei cărora le-a acordat acest Ordin …nume sonore 🙂

  http://www.dsclex.ro/legislatie/2002/noiembrie2002/mo2002_865.htm

  • Nighrmare ;
   Dar poate nu a stiut saracu ca e decorat asa cum nici Turcescu nu stiuse ca a fost facut colonel.Fii si tu mai intelegator .

 39. Salutare prieteni! Lăsànd la o parte faptul că Ponta a fost ofiţer acoperit şi în incompatibilitate cu funcţia de procuror, ceea ce au făcut Ponta, Meleşcanu % co prin publicarea în MO a acestei HG reprezintă elementele clare constitutive a infracţiunii de INALTĂ TRĂDARE !!! Lucrul cel mai grav este Hotăràrea de Guvern dată cu complicitatea lui Meleşcanu şi a şefului Monitorului Oficial, hotăràre fără avizul CSAT-ului publicată în MO part I care include şi documentul anexă în care sunt prevăzute direcţiile de acţiune şi organigrama SIE .
  Aceste anexe trebuiau secretizate (aşa cum erau în HG-ul dat de A.Năstase) dar cum HG-ul a fost dat pe şest, anexele acestuia nu purtau parafa de document clasificat a CSAT-ului şi au fost publicate în MO.
  Practic, oamenii aceştia au compromis grav SIE şi ţara, cu toate lucrurile grave ce decurg din acest fapt. După oricare definiţiee aceasta se numeşte: INALTĂ TRĂDARE!!!

 40. @Mark
  Nu i vezi ca se incurca in propriile minciuni bazinde se pe puterea de intelegere sau pe inconstienta milioanelor de Loda care ne bintuie meleagurile.
  Pai daca Ponta a adus servicii patriei ,servicii pentru care a fost decorat , public, acest lucru trebuia sa constitue subiect de lauda pentru candidat nu incercare de musamalizare.

  • Vezi Marcule, exact asa cum scrii tu spuneau unii aici despre Turcescu si nu ati fost deloc deranjati.

  • Asa este.Nu exista decit o singura vina.,INCOMPATIBILITATEA. acoperita prin MINCIUNA.
   A fost incompatibil si cind era procuror,avind dublura..deci utiliza minciuna…
   si este incompatibil si azi pentru a fi ales Presedinte…
   De aceea nu recunoaste…Nu are de ce sa se rusineze ca si-a servit Tara..evita doar pentru ca sa poata deveni Presedinte,trecind peste Constitutie..de aceea a si dat acea hotarire NELEGALA…ca sa se protejeze..

 41. bunä,
  ce tupeu are PONTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  asta poate distruge Romania, cu ranjetul pe buze.
  Melescanu, este un nemernic cine stie ce a mai fäcut,
  dar apropierea de Dogaru- spune multe, asta trebuie dat pe
  mana justitziei:

 42. DACÄ NU RECUNOASTE; A FÄCUT LUICRURI CRIMINALE

 43. Ca o parere personala a unuia care a studiat indelung pasii Presedintelui ,a omuluiTraian Basescu,consider ca asta este doar inceputul..
  Primul episod..urmeaza si altele..
  Cert este pentru romanii zdraveni la cap ca acest individ unsuros si cinic,iresponsabil si mitoman oficializat,pe numele sau Ponta nu are ce cauta in postura de Presedinte al Romaniei..

  Tot atit de sigur este faptul ca partenerul nostru SUA detine toate informatiile cu privire la trecutul sau..,a retelei din care face parte..

 44. PONTA A INCÄLCAT CONSTITUTZIA; PROCUROR-si OF: SIE
  PONTA SI MELESCANU; AU PRODUS ACTE FICTIVE; CE NU AU
  FOST SUPUSE CSAT; POATE FI CINSIDERAT ATENTAT LA SIGURANTZA NATZIONALÄ:

 45. ce nenorociri o mai fi fäcut acest dement mitoman???

 46. Paul Aligica are perfecta dreptate
  Exista din toate:INCONSTIENTA de tipul celor care indiferent ce se intimpla se duc pina gard fara sa stie cum au ajuns acolo
  Iresponsabilitate ce apartine celor care stiu ce se intimpla si putin le pasa ,ei urmarind ca slugile supuse pe cel care le asigura minime nevoi,netrecind cu mintea dincolo de burta..
  Stupiditatea se afla la cei initiati ,cei care nu ajung la mobilul final al lui Ponta, proferind acuzatii catre Presedinte…care ar fi Vinovat fata de ce i se intimpla ‘maretului conducator”…si celor care pun totul pe un element minor :campania electorala…

  Si toti cei care nu realizeaza CUTREMURUL…politic..nu vizualizeaza primejdia si nu au viziunea de viitor cu un ponta presedinte… si un partid STAT..cu schimbarea directiei de la vest spre est…
  Ca sa nu mai spun ca fosti conducatori ai SIE s-au umplut de mizerie morala si au aruncat institutia in o lume gri..acolo unde nu ar fi trebuit sa ajunga niciodata.
  Pentru modul in care s-a elaborat hotarirea numarul 13 ,pentru scopul cu destinatia acoperirii rezervistului Ponta..exista suficiente probe pentru ca toti cei care au conlucrat si acceptat tacit la evitarea aprobarii prin CSAT sa fie deferiti justitiei..
  Daca nu se iau masuri imediate de sanctionare conform legilor in vigoare,ilegalitatea devine legitima..

 47. Nu va mai framintati cu plagiatorul ofiter acoperit SIE in timp ce era si procuror.
  Pentru minti tenebroase care „s-au distrat pe AXN’ (a pomenit macar adata alt post?), nici daca Ponta ar fi deconspirat ca este/a fost spion din partea altei tari, nu i-ar clinti din timpenia lor de partid.
  E in joc credibilitatea unui serviciu de spionaj si a intregii tari, iar prostii isi apara dobitocul.
  Ca e al lor.
  Mizerabili pina peste orice inchipuire.

  • ,,Ori Presedintele are acces la orice secret de stat.”.Unde scrie asta? Cum sa aiba presedintele acces la numele ofiterilor sau angajatilor din sistemul de securitate nationala ? In ce tara exista asa ceva?

   • @ AXN,
    si unde am scris eu ceea ce ai citat tu?
    Atentie la neatentie 😛

   • In ce mod incearca unii sa duca discutia :)) ”vai cum sa aiba voie presedintele la lista cu agentii” In cazul lui ponta ..un agent care a facut politie politica dupa 1990 in democratie. Presedintele daca doreste are puterea sa declasifice documentele de la Secret de Stat la document public.

   • @Loda nu ma intreba pe mine citeste legea.Ceea ce tu nu poti intelege este faptul ca in lumea democratica nu exista nici o putere care sa nu poarta fi controlata de alta pentru simplu motiv ca putere in stat.
    In orice stat democratic seful executiv -in State sau Franta -presedintele , in Marea Britanie sauGermania primul ministru au dreptul sa ceara si primesc raspuns la orice fel de informatie inclusiv daca Gigi sauMitica sunt ofiteri ai unui serviciu de informatii.

 48. Pentru un otravit ca cui_rasatul presei romanesti cind face analiza deconspirarii facute de Basescu si vrea sa traga concluziile asupra consecintelor, in special externe, tot la Elena Udrea ajunge, stafidit ca piratul continua s-o sustina.
  Un Nistorescu mai tinar.

 49. Preşedintele este făcut nebun, iresponsabil, lipsit de patriotism. Este ameninţat, din nou, cu suspendarea şi chiar închisoarea.
  cititi:
  http://www.comisarul.ro/politic/intre-1997-2001-ponta-devenise-voiajorul-romaniei_237244.html

 50. Vreau sa va atrag atentia ca Basescu aseara a refuzat sa o atace pe Macovei.S a amuzat de chestia cu motocileta dar desi Rares Bogdan a insistat nu a atacat o cu nimic serios.
  Cred ca macar acum ar trebui sa procedam toti la fel si fata de Macovei si fata de Udrea.

  • Cu toata modestia,
   ma aflu in rindurile celor ce nu au atacat pe niciuna dintre „vestalele” ce vor sa planteze flori la Cotroceni.
   Ca scot in evidenta ce „mie’ nu imi place la ele, este dreptul meu de alegator.

  • din päcate, asa zisii sustzinätori ai d-nei MM;

   SUNT NISTE DERBEDEI; CE VIN AICI CU MIZERII SI MISOGINISM
   ASA AR TREBUII SÄ NU FIE ATACATE: AMANDOPUÄ AU MULTÄ PUTERE INPREUNÄ.

 51. vicroas :
  ,,a pomenit macar adata alt post?), } Pa acest blog, cel putin de trei ori ,vezi daca nu ma citesti ? vad ca ai prins ,,coraj” ieri, dupa ce ti-am demontat dubla minciuna n-ai mai vorbit cu mine 🙂

  • Loda
   Vezi daca dormi cind nu trebuie??Vroiai dovezi????

   ia de aici:

  • @ AXN,
   scuze, dar depasesti masura. Esti bolnava? atunci te-as intelege.
   Ce dubla masura, ce minciuna demontata?
   Iesi din filmul vazut aseara si revino la realitate.

   • no, uite aici, nu sunt bolnava, nici macar amnezica ca altii ;de ieri :
    ,,Victoras :
    daca ti-as zice ca minti asa-i ca te-ai supara ? Nu zic nimic, compara ce spui tu catre Viq ca as fi spus si ce am spus eu de fapt:
    Victoras :m spus eu de fapt:
    -Tu :
    ,,am lipsit de la urari de ziua ta rusinat de cineva care-mi spunea ca pup mina (ori foondul, nu mai retin, ceva in gen profa la pensie, ieri) proprietarului de blog ca sa fiu lasat sa postez.)”
    -Eu :
    ,,cum spunea unul din pedelistii clujeni de=a lui Boc(aia pe care-i pupai in dorsal pana i-a abandonat Base ca nu o alesera pe blonda)”
    Deci ?
    P.S. Inca o minciuna, ceea ce am scris ieri (In 12 oct) nu te putea impiedeca sa-l feliciti pe Viq de ziua lui, in 10 octombrie!
    Urat sa umbli cu minciuni, urat…”

 52. Buba mare pentru Ponta şi Meleşcanu este HG-ul dat pe şest în care dezvăluie organigrama şi direcţiile de acţiune a SIE. O mană cerească pentru oricare serviciu secret străin. TB a punctat acest aspect dar, deocamdată, mass-media se focalizează pe calitatea de ofiţer acoperit a lui Ponta. Cànd juriştii de bună credinţă îşi vor spune cuvàntul o să vedem unde este cu adevărat INALTA TRĂDARE!

 53. Marcule, am citi atributiile CSAT pe siguranta nationala, conform Legii nr.51/1991 :
  ,,Art. 7.
  Consiliul Suprem de Aparare a Tarii are, in domeniul sigurantei nationale, urmatoarele atributii:
  a) analizeaza datele si informatiile obtinute si evalueaza starea sigurantei nationale;
  b) stabileste principalele directii de activitate si aproba masurile generale obligatorii pentru inlaturarea amenintarilor prevazute in art. 3;
  c) stabileste modalitatile de valorificare a informatiilor referitoare la siguranta nationala;
  d) analizeaza rapoarte si informari referitoare la modul de aplicare a legii privind siguranta nationala;
  e) aproba structurile organizatorice, efectivele si regulamentele de functionare ale Serviciului Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si Serviciului de Protectie si Paza;
  f) aproba cheltuielile operative destinate realizarii sigurantei nationale. ”
  UNDE scrie ca trebuie sa stie numele celor din SRI sau SIE? In acelasi timp, din aceeasi lege

  • @Loda nu ai citit ce trebuia.
   Citeste drepturile Presedintelui.
   Incearca macar sa intelegi daca nu vrei sa recunosti ca aceste liste nu sunt secrete decit in urma unei clasificari date ca atare,Deci daca lista este clasificata Secret de Stat de importanta deoosebita (sau cum se cheama acum) atunci ea restringe numarul celor care au acces la ea pentru citiva alesi.Daca ai sa citesti drepturile si atributiile presedintelui ai sa vezi ca este unul dintre cei ce au acces.

 54. nu te strofocii comunisto,
  nu stii tu mai bine.

 55. Nu cred ca faci pe naiva…intretii starea initiala prin omisiune…

  punctul a) analizeaza datele si informatiile obtinute si evalueaza starea sigurantei nationale;
  starea sigurantei nationale …cum poate fi evaluata fara servicii secrete???
  fara INFORMATII??? cum se obtin informatiile??
  Se pot cere sau nu??Sunt ele punctate ca fiind unele interzise??UNDE??

  si celelalte puncte enumerate mai jos se bazeaza pe aceeasi logica:tot ce nu este interzis este permis..

  apoi:e) aproba structurile organizatorice, efectivele si regulamentele de functionare ale Serviciului Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si Serviciului de Protectie si Paza;
  Scrie undeva ca fac exceptie ofiterii acoperiti??Citi sunt si care??

  Singura scoatere de sub suprematia CSAT este hotarirea ilegala cu nr.13(ghinion) data de Ponta cu scopul de a se proteja ca apartenenta..

  Logica:
  Daca exista o alta legiferare expresa crezi ca mai risca Ponta ilegalitatea??

 56. pENSIILE AU SCAZUT DEJA SI SCAD IN CONTINUARE – VEDETI AICI
  http://nazone.ro/2014/10/marire-de-pensii-in-2015.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s