Ale cui interese le reprezintă Teodor Meleșcanu ?

„La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate…

Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului. După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat (NB-pe Melescanu) să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat.
Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă.

Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG. E prima dată în istoria României când se întâmplă asta. Eu nu am mai avut încredere în Meleșcanu. A creat un precedent inacceptabil. Președintele când este validat, scrie legea, citat din legea secretului de stat.” (Traian Băsescu, Președintele în funcție al României)

Ofițăranul Meleșcanu l-a clocit pe ofițărușul Ponta.
Pentru misii sub acoperirea totală inclusiv în fața președintelui României în funcție, căruia i-a fost ascunsă activitatea cu tot cu executant.

Mă întreb câți personi chiar sesizează dimensiunea problemei !
În două vorbe, Președintele, Parlamentul și altele asemenea nu sunt decât paravane în spatele cărora indivizi ca Meleșcanu conduc România.

UNDE ???
Dacă urmărim activitatea externă a lui Ponta din ultimile zeci de luni putem avea o perspectivă relativ clară.

Președinte ?
Aiurea.
Ce alegem noi de fapt ?
O imagine în spatele căreia România se duce unde vrea omul unor puteri străine de interesele țării ?

Viq

Reclame

242 responses to “Ale cui interese le reprezintă Teodor Meleșcanu ?

 1. Viq, buba mare pentru Ponta şi Meleşcanu este HG-ul dat pe şest în care dezvăluie organigrama şi direcţiile de acţiune a SIE. O mană cerească pentru oricare serviciu secret străin. TB a punctat acest aspect dar, deocamdată, mass-media se focalizează pe calitatea de ofiţer acoperit a lui Ponta. Cànd juriştii de bună credinţă îşi vor spune cuvàntul o să vedem unde este cu adevărat INALTA TRĂDARE!

  • Salut, Florine !

   Daca e asa cum cred eu, cei la care ne gandim noi stiau deja toate astea.
   Cumplit e ca presedintelui tarii i se interzice accesul al informatiile astea !!!
   Daca reprezentantului ales prin vot liber si democratic de poporul roman i se ascund date de asemenea importanta, nu mai vorbim daca Romania este stat de drept ci daca Romania este stat pur si simplu.
   „Suveran”…”independent”…”indivizibil”… si alte alea !

   E groasa rau.
   Din punctul meu de vedere este caz de inalta tradare.

   • ESTE INALTÄ TRÄDARE!!!!!!

    FELUL IN CARE MINTE DEMENTUL PONTA; ESTE PATOLOGIC

   • Aşa este Viq, mai mult, Preşedintele reprezintă statul romàn pe plan extern şi este garantul independenţei statului. După logica lui Meleşcanu, Preşedintele ar trebui să fie o marionetă la cheremul servicilor.

   • Salve ,viq,salve copaceni!
    Am asteptat aceasta „dezgolire” si eram mai mult ca sigura ca e vorba de Ponta.Nu stiam ca e atat de grav in ceea ce-l priveste pe Melescanu.
    Base s-a pronuntat si in privinta lui Turci, despre care nu crede ca a fost ofiter acoperit,asa cum multi dintre noi au concluzionat.Cat il priveste pe asul mitomanilor si plagiatorilor Ponta nu are nici un dubiu ,mai ales ca l-a descoperit si pe complicele Mele,din cauza caruia s-a ascuns HG clasificat ca secret de stat.
    Sincera sa fiu mie mi-e teama pentru Base,veti vedea ce uragan se va napusti peste capul sau ,comunistii vechi si „ouii”lor se vor regrupa pentru a-si apara tagma de ……mizerabili.si tradatori.Sa-l vad pe Ponta cum se va mai bate in piept ca e „roman pur?”.

 2. actele false preparate de PONTA si MELESCANU trebuie verificate
  si trecut la judecarea acestor fapte grave, F: GRAVE:

 3. Apara interesele celor ce vor sa vizioneze linistiti filme postului rusesc AXN.
  Melescanu este un dinozar comunist; nu mai e nicio enigma.
  Basescu s-a inselat crezind ca si altii pot evolua ca el.

 4. Dacă pînă și Loda s-a activat așa strașnic trebe să fie ceva foarte important.

 5. CTP, face pe „interesantul ” , ii este fricä de ceva?
  s-au se crede sigur , TINU este mort.NU SE STIE

 6. Avand HG-ul in cauza (si consecintele sale) ca argument, cred ca activitatea celor doi & co, este (si) o continuare a loviturii de stat din 2012

  • Mih,
   asa cred si eu! Fiecare act produs de GIOP este o prelungire a loviturii de stat din vara lui/ 2012.
   ps.de ce nu mi-ai scris nimic?Nu mi-ai raspuns nici mesajelor mele.

   • DAR NU NUMAI ATAT; LIBERALII SUNT COMPLICI

   • Servus, Dora! 🙂

    Ma bucura revenirea ta!
    Da, astia dovedesc ca nu s-au gandit nicio clipa sa renunte la ce nu le-a iesit intocmai cum au vrut atunci.

    Cat despre mesaje, din 17 august, ultima oara cand am vorbit, nu am mai primit niciunul (stiam ca esti ocupata cu printesele si o asteptai pe Nuria…apoi ai „disparut” si de la Copac si m-am gandit ca esti ocupata cu de-ale…toamnei 😀 ) 🙄

 7. este f. grav, acest dement mitoman, este instare de orce,sä-si
  atingä scopul personal. PONTA ESTE O MARE PRIMEJDIE PT:
  ROMANIA:

 8. HG- ESTE VALABILÄ IN CAZUL RESPECTIV
  CAND NU A FOST TRECUTÄ PRIN CSAT??????????????

  IN CAZ CONTRAR ESTE F: GRAV SI INSTITUTZIILE STATULUI
  TREBUIE SÄ SE SEZIZEZE:

 9. SUBMINAREA SIGURANTZEI NATZIONALE:

  si dementul il para la ambasade pe presedinte,
  cat de tupeist ordinar potzi fi:

 10. Felicitari Viq,
  Ai pus punctul pe I.
  Subiectul devoalarii de aseara nu a fost Ponta ci manevrele unui sau unor sefi de servicii de a pune mina pe putere.
  Acest lucru ar putea anula orice urma de democratie in Romania atita timp cit nu stiu citi alesi din diverse partide vor raspunde de fapt unei comenzi unice.

 11. Salve Copaceni,
  Fapte petrecute cand mai traia nevasta lui Melescanu. Melescanu si cu nevasta-sa in plimbare pe marginea lacului Snagov, zona de vile ale PCR si compania. Madam Mele aluneca (plouase cu ceva timp inainte), i se rupe un toc de la pantof si protejata TVR cade. Melescanu isi ajuta consoarta sa se ridice si apare un „lucrator” al securitatii de nu se stie unde care il saluta militareste pe Mele si se adreseaza nevestei acestuia cu aceste cuvinte: „Doamna general, ati patit ceva”? Concluzia? Dupa 1980 Melescanu avea grad de general in strucrurile externe ale Secu!

 12. DUPÄ CATZI SUNT CU RUSII, nu cred cä mai räman multzi
  adeväratzi liberali neinfectatzii

  Melescanu,Täriceanu,Norica,Stroie,stejerel, etc.

  „nici ei nu le stiu numärul”

 13. Reactia lui Cazanciuc
  [(…)Ministrul a precizat ca, din cate stie, singura situatie de conflict cu legea era atunci cand „era vorba de ofiteri care au turnat la Securitate, care au facut politie politica” despre incompatibilitatea procuror/magistrat – ofiter sub acoperire, n-ar fi auzit ‘mnealui :roll:]

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18301333-robert-cazanciuc-singura-situatie-conflict-legea-era-cazul-ofiterilor-care-turnat-securitate.htm

 14. Filadel :
  Nu m-am activat, am scris pe un ton lejer, (revedeti-mi postarea) .Toata chestia, daca nu e dovedita si nu poate duce la o sentinta judecatoreasca e un mare fass.Linistiti-va, oricum Ponta nu iesi presedinte, probabil va fi Johannis ,iar daca nu se produc probe beton nu va fi nici incriminat in justitie.Acum va las cu bine, nu va mai stresati ,bucurati-va ca, daca e agent SIE nu e agent FSB cum speculati unii.Eu merg la gradi sa-mi iau nepotzica acasa, exista lucruri mult mai importante decat politica ❤

  • ai apärut comunisto?
   te arde.

  • Linisteste-te tu, @Loda, „neinteresato de politica”, ocupa-te de lucrurile mai importante din viata ta si nu mai da altora „sfaturi”.

  • „… daca e agent SIE nu e agent FSB cum speculati unii.”

   ironia sumbra e ca dupa cum se arata acum poate fi foarte bine si una si cealalta.

   Sanatate nepotelei, putere de munca si rabdare la suferinta pentru cand va fi adult ca sa incaseze ce-i pregateste actuala generatie de adulti iresponsabili :

   „Premierul Victor Ponta a anunţat luni seară că încasările mari pe care le-a avut România anul acesta vor permite indexarea pensiilor cu coeficientul de inflație și creșterea salariului mediu. Majorările s-ar putea face peste coeficientul legal, a adăugat acesta…”

 15. legea adeväratä spune altfel,
  asta e escrocherie ce spune Cazanciuc.

 16. Si sa nu uit : Cine l-a numit pe Mele sef la SIE ? A cata ,,reevaluare” a lui Basescu e asta?
  Gata, am plecat….

 17. prietenii lui Ponta il ajutä sä bagadelizeze porcäriile
  si crimele fäcute de el. Cazanciuc este nerusinat:

 18. Cum o-ntorc, tot nu-i bine. Pentru fostul pirat. Ipoteze

  A. A spus adevarul. Atunci rezulta ca:
  a1. A deconspirat un agent cu activitate recenta. Deci,
  a2. rezultatul deconspirarii aduce atingere obiectivelor avute de acesta pe probleme de siguranta externa ceea ce este o actiune grava impotriva statului. Care denota, fie:
  a2.1 tradare constienta
  a2.2 incapacitate de discernamant pentru pozitia sa

  B. Nu a spus adevarul. Deci:
  b1. a mintit constient.
  b2. s-a lasat pacalit de propriile deductii sau intoxicarile primite
  Si intr-un caz si-n altul (b1, b2) inconstienta si amatorismul sunt maxime.

  Ce „bucurie” trebuie sa fie la ora asta la Washington (si in alte cancelarii prietene). Se pot resemna cu faptul ca lor le-a defectat doar un agent (ex. Snowden) nu ditamai (?!) presedintele.

  Asta doar pana cand or incepe sa decanteze la rece:
  – Oare ce am vorbit noi „sensibil” cu „gura mare” din Balcani si riscam acum sa dea pe … goarna?

  • statul e udrea. daca udrea e bine, statul e bine. asta e logica. sa nu ne inchipuim alt tipar de gandire pentru ca in capul lui basescu el nu exista.

  • N-o mai „intoarce”, sau intoarce-o pe unde o avea chef cineva sa te „asculte” 👿

  • Sigur ca o intorci si asta nu-i bine..
   Adevarul si nu variante ale lui este bine reliefat si doar un client de al lui Ponta nu il vede sau il ignora

   1.A incalcat MINTIND Constitutia,in momentul in care ca si procuror detinea si functia de ofiter acoperit.Si a comis o infractiune : fals prin omisiune

   Sectiunea 2.Ministerul public.

   Art.132.Statutul procurorilor
   al.2.
   Functia de procuror este INCOMPATIBILA cu orice alta functie PUBLICA sau privata,cu EXCEPTIA functiilor didactice din invatamintul superior.

   2.A emis o hotarire ,in care includea un articol destinat prin continut sa il protejeze,personal de dezvaluirea detinerii dublurii.Hotarire ,publicata in MO.cu doua anexe care ar fi trebuit secretizate,intrucit contineau date confidentiale cu privire la structura SIE si persoane colaboratoare.
   Hotarirea nu a fost avizata,trecuta prin CSAT..intentionat pentru a fi promovata.Duplicitatea sefului SIE este incontestabila..care a admis-o si a infatisat-o sefului statului ca fiind legitima si de respectat.

   3.-Ce ascunde Ponta?Si de ce nu recunoaste ???
   Nu stim cu ce s-a ocupat de fapt.Ce servicii si cui a facut.De teama ca va fi acuzat de fals in declaratii ,la ocuparea functiei de procuror.Ca a
   incalcat Constitutia. Ca nu este compatibil cu functia unui Presedinte.Ca este prins direct cu MINCIUNA oficializata si va trebui sa raspunda in fata Legii…

   PS.Pro-fundule
   Va dati de ceasul mortii sa il etichetati pe Presedinte cu cele mai insultatoare epitete…sa ii atribuiti boli mintale..sa il injurati la Gidea si badea
   Dar sa vii aici cu asemenea argumente timpite si fara suport ,nascute din dorinta de a baga sub presul PSD GUNOIUL este deja o sfidare de un cinism fara margini!
   PONTA nu va ajunge PRESEDINTE!
   Am mai spus-o!Locul lui este linga Voiculescu,dar nu in calitate de Presedinte al Romaniei!

  • cap sec (nu ma mai pot abtine):
   -„a1. A deconspirat un agent cu activitate recenta.”
   1997-2001 nu este chiar „activitate recenta”, s-au schimbat citiva sefi, si intre timp am intrat in Ue si NATO; plagiatorul poate fi „ofiter in adormire” si reactivat cind cerintele se coc.
   Dar pe tine nu te duce mintea decit sa-l aperi pe procurorul care a incalcat Constitutia.
   Atita poti, atita produci.
   De unjde stii tu ca nu a spus adevarul ca sa brodezi teze de primele doo clase fara manuale?
   Grea misie sa scoti curat un mizerabil ca plagiatorul; in plus, pari pe masura lui., altfel te-ai delimita puti si l-ai analiza pe el nu pe Basescu.
   Tu, @ pro_fun,
   imi pari mai limitat (daca nu o faci intentionat, cu misie) decit @ AXN.

 19. Pentru cei care minimalizeaza rolul lui Melescanu in afacerea HG223/2013.
  ”Se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii, erorilor administrative, limitarii accesului la informatiile de interes public, restrangerii ilegale a exercitiului unor drepturi ale vreunei persoane sau lezarii altor interese legitime ” (articolul 24 (5), legea 182/2002)

 20. Aştia chiar asta au făcut. Ilegalitatea cu privire la incompatibilitatea procuror – ofiţer acoperit au încercat să o acopere cu o altă ilegalitate, mai mare: HG 223/2013. Aşa că TB a prezentat ilegalităţi! Si cum ,,Se interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor, datelor sau documentelor in scopul ascunderii incalcarilor legii…!!!???

 21. am väzut si declaratziile mafiotului Täriceanu, care il iubeste ,cä e si el un secu colaborator. rinocerul manechin asteaptä undä verde sä-l suspende pe Presedinte.
  vä d-atzi seama ce s-ar creea?totzi ar stii dece.

 22. URGENT TREBUIE RECLAMATÄ HG; TOTAL ILEGALÄ:

 23. In cazul in care Ponta este ales Presedinte al Ro, eu as avea 3 nedumeriri, pentru 3 situatii potentiale (care nu exclud una pe alta):
  1) Cum se cheama comandantul Comandantului Suprem?
  2) Ce se-ntampla daca comandantul Comandantului Suprem este si condamnat?
  3) pot fi ei, ambii, damnati? Adica, impreuna?

 24. Melescanu, aiureazä spune numai aberatzii.
  in constitutzie scria demult cä nu are voie sä fie magistrat
  si in srvicii.
  apoi el nu recumnoaste cä il intreba presedintele. asearä am väzut dovezi scrise.

 25. deci nenorocitul de MELESCANU, a recunoscut, a ascuns date presedintelui, a lucrat cu PONTA pt. HG- ESCROCHERIE:

  UNDE IESTI CAZANCIUC?
  UNDE ESTE PROCURORUL GENERAL?

  anul trecut nu era campanie. el a mintzit tot timpul.

 26. Exista dobitoci carora poti sa le fluturi prin fata ochilor orice, ei tot Elena Udrea au in fata ochilor.
  Ce conteaza ca plagiatorul a incalcat Constitutia?!
  pam pam vede doar chilotii la care jinduieste dar nu-i va atinge 😛

 27. TREBUIE URGENT , RECLAMAT PONTA si MELESCANU
  pt. incälcarea CONSTITUTZIEI:

 28. La B1 este unul Bruno Stefan, sociolog, care spune ca la nivelul Bucurestiului increderea (multa si f. multa) in Putin este de 36%.

 29. Pe Attila Biro, reporterul ,,,gandul” acreditat pe justitie nu cred ca-l banuieste cineva de parti-priuri politice ;daca aveti rabdare (pe facebook):
  ,,Cazul Ponta-SIE pe partea legala

  Eu am gasit asa. In perioada de referinta 1997-2001 a functionat legea 92/1992 – statutul magistratilor. La Art. 83 legea zice: “Functia de magistrat este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamintul superior”

  Nu am gasit o interdictie ferma in privinta calitatii de magistrat cu cea de ofiter SIE dar din textul de mai sus se intelege ca fiind ambele functii platit sunt functii publice deci incompatibilite.

  Bun. Avem incompatibilitatea. Avem legea care interzice sa fi procuror si spion pentru SIE. Am fi tentati sa zicem: Sa fie pedepsit acoperitul, sa fie biciucit in piata publica! Dar suntem intr-un stat de drept. Nu putem linsa, aresta un om fie el si un politician numai pentru ca nu ne place.

  Ne uitam in lege. Ce spunea legea la momentul in perioada 97-2001? Ce sanctiuni prevedea ? Mai poate fi cercetat? Art 122 al legii ne spune la litera J ca este abatere disciplinara “încălcarea altor prevederi ale legii, referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind pe magistraţi”. Avem si sanctiuni. Cea mai drastica fiind eliminarea din magistratura. Bun Ponta nu mai e in magistratura deci acu nu mai poate fi eliminat. Totusi ar mai putea fi cercetat pentru acea perioada.

  Legea 92 din ce vad eu zice ca nu prea, Art 124 zice asa: Acţiunea disciplinară, în cazul abaterilor săvârşite de un judecător, cu excepţia judecătorilor şi a magistraţilor-asistenţi de la Curtea Supremă de Justiţie, se exercită de către ministrul justiţiei, iar în cazul abaterilor săvârşite de procurori, acţiunea se exercită de ministrul justiţiei sau de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie.

  Acţiunea disciplinară se exercită în termen de cel mult 30 de zile de la data înregistrării actului de constatare, dar nu mai târziu de un an de la data săvârşirii abaterii disciplinare.

  Deci in teza a II-a articolului vedem ca Ponta putea fi cercetat pana in 1998.

  In statutul actual al magistratilor avem o interdictie clara spusa romaneste intre calitatea de masgitrat si acoperit. Eu cred ca acest caz nu mai poate fi analizat pe statutul actual al magistratilor.”

  • treci pe AXN,
   poate au si desne animate.
   Esti o specie de Femeia cu Tigaia, ruda cu Gabriela Fi_rea.

   • Victoras :
    Nu vrei tu sa ne povestesti cum ti-am spus eu ca-l pupi undeva pe Viq ? 🙂
    P.S. Serialele politiste bune de pe AXN (postul rusesc?) incep de la ora 20.Dar pana maine nu ma pot uita, ca azi sunt ,,de serviciu” (cu nepoata, dar acum doarme asa ca ma ,,converzez cu tine,).Te-ai lamurit cu minciunelel de ieri ? 😉

  • @Loda,

   dupa cum ziceai, se vede de la o posta ca nu politica te intereseaza ( 😛 ), ci…avocatura. Pro bono. Sau pro ponto.
   Despre HG-ul ala, nimic, nimic? 🙄

   • Mih ,incerc sa dau de HN-ul ala, sa-l vad, dar nu stiu cum sa-l gasesc ;mi-e groaza sa caut prin toto MO;cine ar un link il rog sa-l dea.Daca-l vad, apoi pot sa vorbesc in cunostiinta de cauza, pe ce vad cu ochii mei nu pe ce zice Basescu.Pana atunci ma abtin.

    • nu ne interesezi, loazä

    • NOTĂ DE FUNDAMENTAREla Hotărârea Guvernului nr. 223 /2013
     pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informații Externe La nivelul anului 2002, răspunzând imperativului Legii nr. 182/2002 privind protecţia informaţiilor clasificate, modificată şi completată, Serviciul de Informaţii Externe, instituţie deţinătoare de informaţii clasificate secret de stat, a întocmit şi supus aprobării Guvernului lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul său de activitate.În intervalul de timp de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 1209/2002 pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informaţii Externe şi până în prezent, în confruntarea cu provocările contextului extern, problematicile din responsabilitatea Serviciului de Informații Externe s-au diversificat, Serviciul cunoscând multiple transformări, conforme cu statutul de membru al comunităţii de informaţii euroatlantice. Prin urmare, se impune reevaluarea categoriilor de informaţii secrete de stat şi identificarea acestora într-o manieră exhaustivă, care să răspundă intereselor de securitate ale instituţiei.De asemenea, în aplicarea dispozițiilor art. 9 alin. (2) din Legea nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, modificată şi completată, potrivit cărora activitatea Serviciului are caracter secret de stat, este necesară detalierea termenului de „activitate”, acesta fiind deseori raportat limitativ doar la o parte din aria de responsabilităţi ale instituţiei.Categoriile de informaţii clasificate din domeniul de activitate al Serviciul de Informaţii Externe sunt reglementate, in extenso, doar de Hotărârea Guvernului nr. 1209/2002, al cărei caracter militar a relevat în timp o serie de vulnerabilităţi în asigurarea protecţiei sediilor, categoriilor de activităţi şi a personalului instituţiei, generate de inopozabilitatea faţă de terţi.Pornind de la asemenea premise şi având în vedere protecţia minimă asigurată prin economia dispoziţiilor legale în materie, unele sedii, structuri şi tipuri de activităţi ce se desfăşoară în/de către acestea au fost sau prezintă riscul de a fi deconspirate. În consecinţă, proiectul de act normativ îşi propune ca, prin publicarea în Monitorul Oficial al României, să se instituie cadrul normativ adecvat pentru protecţia juridică a activităţii Serviciului, în ansamblul ei.
     Menţionăm că, în elaborarea noii Liste cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informaţii Externe, au fost avute în vedere categoriile de informaţii secret de stat consacrate de art. 17 din Legea nr. 182/2002, precum şi dispoziţiile Legii nr. 1/1998, astfel încât, prin publicarea în Monitorul Oficial al României, proiectul supus aprobării Guvernului nu aduce prejudicii siguranţei naţionale şi apărării ţării.Având în vedere dinamica activităţilor şi implicaţiile determinate de necesitatea asigurării compatibilităţii clasificării informaţiilor cu standardele NATO şi UE, în proiectul de hotărâre se propune ca informaţiile din listă să poată fi detaliate pe domenii concrete de activitate, prin ordin al directorului Serviciului de Informaţii Externe, asigurându-se operativitate în adaptarea conţinutului acestora la schimbările ce se vor produce în acest domeniu.Atribuirea nivelurilor de secretizare a informaţiilor secrete de stat se va efectua conform prevederilor ghidului elaborat de Serviciul de Informaţii Externe, potrivit prevederilor art. 24 alin. (7) din Legea nr. 182/2002, realizându-se clasificarea corectă şi uniformă pentru informaţiile specifice instituţiei.Prezentul act normativ a fost iniţiat în temeiul dispoziţiilor art. 22 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 182/2002 şi ale art. 6 şi 12 din Anexa la Hotărârea Guvernului nr. 585/2002 pentru aprobarea Standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, modificată şi completată.Actul normativ nu prezintă impact asupra domeniului social, economic şi de mediu, asupra bugetului general consolidat sau asupra legislaţiei în vigoare şi, în consecinţă, conform prevederilor art. 2 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1361/2006 privind conţinutul instrumentului de prezentare şi motivare a proiectelor de acte normative supuse aprobării guvernului, nu este necesară întocmirea instrumentului de prezentare şi motivare prevăzut în anexa care face parte integrantă din hotărârea guvernului.Proiectul de act normativ a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, prin avizul nr. 334/2013. Față de cele prezentate, a fost promovată prezenta Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Listei cuprinzând categoriile de informații secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informații Externe. Directorul Serviciului de Informații Externe Teodor-Viorel Meleșcanu

     • Stie cineva cum se intimpla asta??

      „Proiectul de act normativ a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ, prin avizul nr. 334/2013. „????

      Nu il gasesc niciunde..poate cineva sa ii descopere si sa il redea???

  • Loda
   Revezi comentariul meu de la ora 14,03..
   Nu baga tu in fata legea 92…
   CONSTITUTIA a fost incalcata…exista nu doar abuz si ci infractiune

   • Marc, multumesc pentru efort, dar nu m-am lamurit.trebuie sa vad acea lista care, conform lui Basescu aduce prejudicii grave activitatii SIE prin dezvaluirea unor informatii secrete.Pentru ca ,nota de fundamentare pe care ,atat de amabil, ai postat-o, specifica :
    ,,Menţionăm că, în elaborarea noii Liste cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informaţii Externe, au fost avute în vedere categoriile de informaţii secret de stat consacrate de art. 17 din Legea nr. 182/2002, precum şi dispoziţiile Legii nr. 1/1998, astfel încât, prin publicarea în Monitorul Oficial al României, proiectul supus aprobării Guvernului nu aduce prejudicii siguranţei naţionale şi apărării ţării.”
    Basescu zice ca ba da, aduce prejudicii ,de ce sa-l cred pe el? As prefera sa vad eu acea anexa, publica de vreme ce e in MO, dar nu am timpul fizic sa caut in Monitor.Deci, pana cand nu o vad, nu pot sa am o opinie(asta avand in vedere ce m-a intrebat Mih)

    • Da’ crede pe cine vrei tu, @Lodo, si mai scuteste-ne! Ca esti agasanta rau! Ca un postac cu talente de troll…De azi dimineata te tot strofoci sa ne demonstrezi cum nu te intereseaza pe tine politica si ca ai lucruri mai importante in viata personala.

  • Mai greșește și omu darmite ziaristu. Attila o greșit de ieri de două ori.

  • Loda, Jurnalistul pune gresit problema. Pe mine nu ma intereseaza daca va fi pedepsit sau nu Tonta ca a fost racolat de SIE. Legea pedepseste drastic peroanele care l-au racolat pe individul care in perioada respectyiva era si magistrat. Iar Melecanu minte de ingheata apele. Art10 alin 2 din legea 1/1998 se refera la lucratorii activi. Tocmai de aceea a fost necesara HG223/2013.

  • daca ai gindi nu ai spune prostii.
   Esti un ou clocit al Gainusei.
   Cita mizerie trebuie sa ai in tine sa continui sa-l aperi pe un plagiator dovedit si care a incalcat Constitutia.
   Juristii la comanda vor sa spuna ca acum vina plagiatorului ofiter acoperit nu mai poate fi pedepsita, caci s-au acoperit cu legi.
   .
   Dar vina incalcarii Constitutiei ramine.
   Despre un om care a incalcat Constitutia e vorba.
   Si prostii il vor presedinte, pentru ca asta le trebuie, unul ca ei.

  • HG 223/2013 pentru aprobarea Listei cuprinzand categoriile de informatii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informatii Externe

   Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 262 din 10 mai 2013

   In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 22 din Legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, cu modificarile si completarile ulterioare,
   Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

   Art. 1
   (1) Se aproba Lista cuprinzand categoriile de informatii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informatii Externe, pe niveluri de secretizare, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
   (2) Informatiile cuprinse in lista prevazuta la alin. (1) se elibereaza prin ordin al directorului Serviciului de Informatii Externe.

   Art. 2
   Termenele de clasificare a informatiilor secrete de stat, pe niveluri de secretizare, din lista prevazuta la art. 1, se stabilesc potrivit prevederilor art. 12 din Standardele nationale de protectie a informatiilor clasificate din Romania, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 585/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

   Art. 3
   (1) La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari se abroga Hotararea Guvernului nr. 1.209/2002*) privind aprobarea Listei cuprinzand categoriile de informatii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informatii Externe.
   (2) Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
   ––––––
   *) Hotararea Guvernului nr. 1.209/2002 are caracter militar si nu a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

   ANEXA – LISTA cuprinzand categoriile de informatii secrete de stat din domeniul de activitate al Serviciului de Informatii Externe

   A. Informatiile, datele si documentele strict secret de importanta deosebita sunt cele care se refera la:
   1. strategii din proiecte informative, precum si materiale integrate rezultate din acestea;

   2. cifrul de stat;
   3. sisteme de prelucrare automata a datelor (SPAD) si sisteme informatice de comunicatii (SIC) care stocheaza, proceseaza si transmit informatii clasificate strict secret de importanta deosebita;
   4. conceptia de mobilizare a Serviciului de Informatii Externe;
   5. ordine si instructiuni emise de directorul Serviciului de Informatii Externe, precum si rapoarte si informari prezentate Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), cu privire la categoria de informatii strict secret de inportanta deosebita;
   6. activitati de control si documente aferente, daca informatiile sau actiunile ce fac obiectul acestora sunt clasificate strict secret de importanta deosebita.

   B. Informatiile, datele si documentele strict secrete sunt cele care se refera la:
   1. structura organizatorica si efectivele Serviciului de Informatii Externe pe timp de pace si la razboi;
   2. regulamentul de organizare si functionare al Serviciului de Informatii Externe si structurilor componente;
   3. activitatea informativa (operativa si de suport), precum si produsele analitice si de evaluare strategice;
   4. activitatea oficiala de cifru;
   5. directiile de actiune ale Serviciului de Informatii Externe si planurile de actiune ale structurilor, rezultate din Strategia de Securitate Nationala a Romaniei, Strategia Nationala de Aparare, precum si din Planul National de Prioritati Informative aprobat de CSAT;
   6. mijloace, metode, surse de informare, precum si sisteme tehnice, folosite in activitatea de informatii;
   7. SPAD si SIC care stocheaza, proceseaza si transmit informatii clasificate strict secret;
   8. programe de pregatire de specialitate ale personalului Serviciului de Informatii Externe;
   9. activitatea de protectie a informatiilor clasificate;
   10. activitatea de protectie a comunicatiilor diplomatice ale Romaniei;
   11. infrastructuri critice din responsabilitate;
   12. protocoale, planuri si activitati privind cooperarea cu autoritati si institutii publice pentru realizarea securitatii nationale;
   13. cooperarea cu organismele similare din strainatate, aprobata de CSAT, precum si rezultatele acesteia;
   14. planurile operationale ce contin elementele de ansamblu privind pregatirea si intrebuintarea resurselor umane si materiale, evacuarea arhivei operative si conducerea efectivelor Serviciului de Informatii Externe, in situatii de criza si la razboi, precum si bugetul de cheltuieli pentru primul an de razboi;
   15. propunerile Serviciului de Informatii Externe pentru planul de mobilizare a economiei nationale;
   16. documentele planului de mobilizare a Serviciului de Informatii Externe;
   17. continutul valizei diplomatice, precum si activitatile de protectie a acesteia;
   18. ordine si instructiuni emise de directorul Serviciului de Informatii Externe, precum si rapoarte si informari prezentate CSAT cu privire la categoria de informatii strict secrete;
   19. activitati de control si documente aferente, daca informatiile sau actiunile ce fac obiectul acestora sunt clasificate strict secret.

   C. Informatiile, datele si documentele secrete sunt cele care se refera la:
   1. activitatea informativa (operativa si de suport), precum si produse analitice si de evaluare;
   2. imobilele, terenuri si cladiri, aflate in administrare, in care se desfasoara activitatea informativa (operativa si de suport), precum si planurile si sistemele de securitate ale acestora;
   3. SPAD si SIC care stocheaza, proceseaza si transmit informatii clasificate secret;
   4. personalul din domeniul activitatii informative, chiar si dupa incetarea, in orice mod, a raporturilor de munca sau de serviciu;
   5. fundamentarea proiectelor si programelor care stau la baza elaborarii bugetului de venituri si cheltuieli al Serviciului de Informatii Externe;
   6. documente si acte justificative privind salarizarea personalului Serviciului de Informatii Externe;
   7. documente de planificare, evidenta, utilizare, justificare si control ale cheltuielilor operative aprobate de CSAT;
   8. ordine si instructiuni emise de directorul Serviciului de Informatii Externe, precum si rapoarte si informari prezentate CSAT cu privire la categoria de informatii secrete;
   9. activitati de control si documente aferente, daca informatiile sau actiunile ce fac obiectul acestora sunt clasificate secret.

   NOTA:
   Sunt informatii secrete de stat si studiile, propunerile, datele si informatiile care, prin continutul lor, desi nu sunt nominalizate, contribuie la elaborarea documentelor si lucrarilor care fac parte din prezenta lista.

   CONCLUZII:
   Daca antecedenta hotarire ) Hotararea Guvernului nr. 1.209/2002 are caracter militar si nu a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
   NU A FOST PUBLICATA avind caracter militar…de ce s-a publicat cea care producea efect doar prin modificare fata de prima??

   • Am vazut,multumesc, mie nu mi se par a fi secrete ci mi se pare a defini clar ce anume are caracter secret,in asa fel incat unii sa nu mai spuna : ,,da de ce e secret, unde scrie ca e secret?’ ei, aici scrie.In buna parte, unele din structurile de organizare, sigur la modul general se regasesc in organigrama SIE, aflata pe site-ul acesteia.
    P.S> S-ar putea sa gresesc, admit asta, s-ar putea sa gresesc mult, pentru ca nu ma pricep la domeniu, totusi doar niste specialisti pot aprecia corect gradul de prejudiciu adus, daca s-a adus.De unde scoatem specialistii ?

    • „P.S> S-ar putea sa gresesc, admit asta, s-ar putea sa gresesc mult, pentru ca nu ma pricep la domeniu,”
     Sfinta naivitate!
     Nu ma pricep, dar ma bag in seama sau am misie 😛

     • Pai restul de ce va bagati ? ca va pricepeti exact in servicii secrete(Oare?) sau conform logicii tale aveti ,,o misie” ? Din cate stiu datul cu parerea e un lucru firesc pe un blog.Eu macar imi recunosc limitele, tu te pricepi la toate, brava !

 30. Mafiotul DRAGNEA , nu mai are rusine, sper ca cei indreptätzi tzi sä constate escrocheriile si falsurile escrocului. si VOTURILE MORTZILOR

  • Da, autorul face aici o interpretare mai mult decat speculativa.
   Popescu, caruia i se termina mandatul la conducerea firmei si-o doreste pe Ioneasca ca succesoare si spera sa fie votata de adunarea generala a actionarilor.Sanse mari sa fie ales le are insa Protopopescu.Popescu merge la medicul firmei si-i spune : da-mi lista cu angajatii care au suferit sau sufera de boli venerice.Medicul ii spune : ,,nu pot sa v-o dau, e secret profesional”.Popescu iese la tv si spune<<medicul a refuzat sa-mi dea lista cu cei bolnavi de boli venerice, medicul e prieten cu Protopopescu, deci e clar, Protopoescu e sifilitic ! Cum sa alegi ca presedinte al societatii un sifilitic ? "

 31. În concluzie, în pofida a ceea ce Loda încearcă să demonstreze, ponta este dovedit ca fost ofițer acoperit iar cariera lui politică este terminată. Pe deasupra mai este și penal cel puțin din două motive diferite. Urmează ca justiția să-și facă datoria.

 32. http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/emil-constantinescu–traian-basescu-este-ofiter-acoperit-187317 ia uite frate cum astia cu acces la servicii (in trecut sau prezent) incalca lege si divulga tot.

  iliescu o sa zica ca constantinescu

  si ajungem sa aflam in sfarsit ca al i cuza fu agent rus si cu asta se termina toata smecheria.

  • pam pam 😛

   • „pam-pam” – ul asta e din 2010. Dixtractiv…dixtractor…detractor…ma rog, cum s-o zice, e in finalul articolului fosta speranta a „”dreptei”” romanesti (si sustinator al…loviturii de stat din 2012 – sa nu uiti, Darie!)

    „”Din punctul său de vedere [al lui Constantinescu], un semn extrem de elocvent că preşedintele Băsescu a avut legătură cu Securitatea este chiar discursul sau. „Este bine de investigat legătura lui Sever Voinescu şi a camarilei lui Băsescu cu zonă agenţilor acoperiţi. Discursurile au accente naziste”, a completat Emil Constantinescu””

 33. Ponta este securist.
  Cine zice asta? Păi Emil Constantinescu la final de mandat n-a spus că l-a învins securitatea? Și cine era ofițer acoperit pe vremea aia?

 34. este o continuare , acapararea pe ascuns a serviciilor statului,
  apoi totul este distrus.

 35. tzapul CONSTANTINESCU ESTE UN DEMENT IMPOTENA COLABORAT CU SECU; APOI S-A PLANS:

 36. Inca unul care doarme si nu stie nimic … 😆 ….asta nu spune la ce se uita

  http://www.evz.ro/mirel-palada-jigneste-din-nou-jurnalistii-niste-dobitoci.html

 37. Nota de fundamentare a HG223/2013 este asumată și semnată de șeful de la acea dată al SIE, Teodor Meleșcanu.

 38. Este senzational modul in care se adevereste zicala -gura pacatosului adevar graieste-Prietenul Mele vrind sa l spele sau sa l bage la apa pe Ponta a rostit o fraza antologica:
  „Nu i am dat lista ca sa nu o foloseasca in campania electorala”
  Simplu si clar ca lumina zilei.Acea lista continea numele a cel putin un candidat important dusman al lui Basescu altfel nu ar fi putut fi folosita in campania electorala.
  Punct.Ce confirmare mai doriti atita timp cit ea vine de la seful baietilor?

  • Tucu2,
   Mele minte. Aseara in documentul inaintat lui Rares scria ca i s-a cerut SIE: „informatii privind existenta unor ofiteri de informatii in Guvern”. Deci nu lista cu numele.

   • NU POATE FI ATITUDINEA LUI melle
    abuz in serviciu????

   • @Ion
    Base a fost foarte atent cu formularea, Mele a dat o pe a lui.
    Nici macar asta nu cionteaza, conteaza ca Mele a recunoscut oficial ca
    respectiva lista putea fi folosita in campania electorala.
    Ori este evident ca lista avea valoare in campania electorala numai daca continea numele unui candidat important.
    Asta zic eu ca este esential.

    • Tucu2. Solicitarea presedintelui era din noiembrie 2013. Cred ca cineva trebuia sa preia un portofoliu de ministru. In 2013 USL mai exista. Plus ca tot atunci a fost problema urata cu inlocuirea lui Papici.

     • @Ion daca ai fost atent Basescu a precizat ca corespondenta pe aceasta tema a continuat.Ceea ce i a aratat lui Rares Bogdan era dupa spusele lui Basescu singurul document ne clasificat.

   • Salve Ioane,
    Si zici ca mai avem 2-3 zile si cad limbricii ciuruiti? Iar ce a facut aseara Basescu cu Tonta este avanpremiera macelului?
    Eu n-am uitat ce ne-ai spus despre lucrul astrelor!

    • Relatiile vechi ( Balanta) vor trece prin intuneric( Scorpion) pentru a iesi in lumina, tot ce nu mai este folositor “ va muri”, tot ce trebuie reinventat devine o pasare Phoenix.”
     PS1 “Jocul Puterii” este filmul favorit al acestui moment astral (Eclipsa de Soare in Scorpion), aici, Scorpionul devine actorul perfect ce nu-si uita nici o replica”

 39. ERA OBLIGAT; SÄ RÄSPUNDÄ SOLICITÄRII PRESEDINTELUI:

  • @Theo
   Chiar nu realizezi in ce capcana a intrat Melescanu?
   Pur si simplu a confirmat un fapt si anume ca exista cel putin un candidat care a avut sau are functii in SIE.Ce va pati Melescanu nu este important.Important este ca publicul sa inteleaga corect ca Basescu a avut dreptate.

 40. Hai, mey, fiti seriosi, nu e nicio deconspirare, este clar blatul piratului cu plagiatorul.
  Nu se poate sa nu dati crezare unor minti luminate de intunecimea rautatii.
  Blatul Basescu-Ponta va ramine in istoria doctoratelor si alergatorilor imprastiati.

 41. Iar ai fost izgonita din fotoliul preferat? Sau ti-au taiat dusmanii cablul? 😛

 42. Credeam ca am vorbit destul de clar la 13:06.

  Insa mi-ati raspuns la … cu totul altceva 😉

  Nu vorbeam de Ponta, vorbeam de resorturile si mai ales consecintele „dezvaluirilor” celui care e azi in apusul functiei de presedinte.

  Ce-i drept, din restul comentariilor (pe mainstreem) rezulta ca acceptati ca adevarata „dezvaluirea” ex-piratului.

  Caz in care mai ramane de stabilit daca este constient de repercursiuni si implicatii sau ii lipseste respectivul nivel de discernamant

 43. Ma uit pe diverse posturi de televiziune si vad cohorte de fatuci si analisti de noua generatie care au pe buze o singura intrebare.De ce acum in campania electorala si nu acum 6 luni.
  Raspunsul este in intrebare si ca sa le fac o placere antibasistilor la vedere sau acoperiti am sa recunosc ca Basescu este un pungas batrin.
  Bun,va spune o minte ceva mai lucida,se schimba fondul problemei?
  Evident ca nu dar toti incearca mutarea mortului de pe strada lui Ponta in ograda lui Basescu.Tot ne am invatat cu ideea ca Basescu este de vina.

 44. Legea de organizare SIE:
  CAPITOLUL III Funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe Art. 10. (2) Sursele de informare, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nici o împrejurare.

  • esti bolnavä, stai in banca ta, nu ne interesezi comunisto.

  • Nu-i corect sa vii cu articolul asta de lege.

   Vrei sa inchizi toate discutiile!? Sau sa le intorci impotriva celui care … le-a generat!? 😉

   • Nu mai vreau nimic, e ca si cand ai vorbi cu un zid, orice argument aduci ti se raspunde : il aperi pe Ponta, esti in misine (bine ,exceptand-o pe theo care e f.suparata).Am spus de ,,N’ ori ca nu-l vreau pe Ponta presedinte, dar ce face Basescu e incredibil : Ioahannis e asa si pe dincolo, Ponta e acoperit,Melescanu e ,,o dezamagire ,il acopera pe Ponta, Macovei se afiseaza in pictoriale, singura inteligenta si buna E Udrea, daca ea nu se califica in turul II nu merge la vot !Si acest mod murdar de a duce campania electorala, care compromite ,inclusiv international, pe toti care ar putea ajunge presedinti, mai putin Madam Udrea ii duce pe unii in extaz ,ce ,,tare’ eBase ! Asa sa fie !

  • da? booon; si despre ofiteri acoperiti nimic?

  • Măi tante Loda ,stii să citești ???….sau să intelegi despre ce este vorba ??

   Din cite vad eu ,esti total aeriana ,ca să nu zic altceva si să-mi taie adminu’ frazele 😀

   Ce spui ca ai fost ???….profesoară ???….in care cătun???

   Pai ,cine a cerut așa ceva ???…metode,surse si mijloace ale SIE ???

   • Night : vaii, ce tare iei o babutza amarata .se poate ? Nu te supara dar tu stii ce inseamna ,,surse de informatii”?Asa-i ca nu ?Cu groaza in suflet(poate te enervezi mai tare si ma bati) cei care aduc informatiile la SIE (sursele) sunt ofiterii si angajatii civili !!!
    Acum te las, ma duc sa exersez sa citesc ca ma simt cu caciula pe musca ?!

  • Exact ce nu a respectat ponta cind a modificat hot.1209 cu 223/2013 dindu-i drumul ,cu anexe cu tot in mod public..Exact asta a facut ..si el si Melescanu..

  • Trebue sa intelegem ca Ponta a fost o sursa de informare?
   Este atit de greu de inteles ca sursa este una si ofiterul operativ sub acoperire sau nu este altceva?
   Daca este atit de greu de inteles uita te macar la filme politiste sau de spionaj in care ofiterul iniferent de situatia lui vorbeste de surse si de cele mai multe ori refuza sa le divulge.Filmele sunt o fictiune dar de multe ori procedurile devoalate in filme sunt reale.

 45. PONTA, este un vagabond dement, mincinos si trädätor
  acest element dergradat trebuie eliminat din viatza Romaniei.

 46. f. bun tanärul jurnalist GEORGE RAPÄ.

 47. Ce mai comunicat de ,,grăjdan” au mai dat ăştia de la departamentul de comunicare a SIE. Adică se întàlneşte şeful SIE – care, conform normelor democratice, este un civil numit (sau…mă rog, aşa ar trebui) cu un premier civil (sau…mă rog….) şi printr-o HG, care este inferioară legii de organizare şi funcţionare a serviciului, stabilesc ei cei şi cum cu acel serviciu!? Adică aceşti civili sunt ,,profesioniştii” adevăraţi?
  Păi legea prevede că este obligatoriu avizul CSAT-ului, aviz pe care-l avea şi HG-ul emis de Năstase. Fapt subliniat şi de TB aseară.

  • ,,Legea prevede că este obligatoriu avizul CSAT-ului, aviz pe care-l avea şi HG-ul emis de Năstase. ”
   imi pare rau ca vorbesti despre comunicat ,caracterizandu-l, fara sa-l fi citit :
   ,,În conformitate cu legislaţia în vigoare, acest tip de act normativ nu este condiţionat de un aviz CSAT, aşa cum, de altfel, nici HG nr. 1209/2002 NU a fost avizat de către CSAT. De altfel, din datele pe care le deţinem, NICIO HOTĂRÂRE A GUVERNULUI AVÂND CA OBIECT DE REGLEMENTARE LISTE CUPRINZÂND INFORMAŢIILE SECRETE DE STAT ALE celorlalte autorităţi şi instituţii publice care gestionează asemena informaţii NU A FOST SUPUSĂ AVIZULUI CSAT.”

   • Măi ,tante …o lege nu poate fi modificată de o HG ,nici măcar atît nu stii ??

    Te mai întreb încă o dată ,in care cătun ai fost profesoară ??

    • Night ce lege a fost modificata prin HG-ul asta ? Din catunul unde am fost profesoara, in nemernicia mea, am inteles ca a fost modificat partial un HG anterior din 2002? Daca gresesc ai mila si pune linkul cu legea sa nu mor ignoranta, please .

   • Aseară, HG-ul prezentat de TB şi emis de Năstase avea avizul. De aceea TB nu i-a permis moderatorului să se uite la anexe1
    Asta cu:,,În conformitate cu legislaţia în vigoare…” sună cam ca şi ,, nu se mai găseşte contractul cu Bechtel”.

 48. de aia a si mintit base. oricine l-ar combate cu dovezi ar comite o ilegalitate. minciuna lui e perfect legala, e doar o minciuna… perfecta

  • VARCOLAC NERUSINAT; VOI SUTETZI O HAITÄ MINCINOASÄ:

  • daca luam comunicatul SIE (instituie pe care presedintele a laudat-o inclusiv ieri), Presedintele :
   1.A spus ca e perfect indreptatit sa cunosca numele ofiterilor acoperiti sau in rezerva .Legea SIE spune clar ca nu :
   2.A afirmat ca HG-ul trebuia trecut obligatoriu prin CSAT ;comunicatul SIE arata ca nu trebuia si ca nici un act asemamnator nu a fost trecut prin CSAT.
   Intre Basescu si SIE avem optiunea sa credem pe cine dorim .Daca il credem pe primul, inseamna ca SIE a trecut cu arme si bagaje impotriva presedintelui inca in functie,Daca credem institutia atunci nu avem de a face cu o incercare a presedintelui de a manipula ci cu o ,,declaratie de campanie electorala(desi nu candideaza) deci aflata (Inca) sub scutul imunitatii ,,declaratilor politice”

   • au spus-o aproape toti comentatorii: TB NU a cerut nume de ofiteri acoperiti activi sau in rezerva; a solicitat sa stie DACA sunt ofiteri acoperiti active SAU in rezerva in Parlament si guvern.

   • Iar ai luat-o pe miriste…Ia arata-mi,aici negru pe alb…unde ,in ce lege scrie ca presedintele statului ,cel care este informat non stop c um zboara musca peste teritoriul Romaniei,cel care,conform Constitutiei( art.80)

    :”reprezinta statul roman(unde sunt serviciile secrete-in afara statului roman??) si este GARANTUL independentei nationale,unitatii si al integritatii teritoriale „(cum garanteaza daca serviciile de informatii nu prezinta acestui GARANT tot ce poate folosi pentru implinirea prerogativei constitutionale?)
    art.92
    PresedinteleRomaniei este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al CSAT…

    Unde naiba se situeaza serviciile secrete in acest context??In Constitutie??
    S-au trezit asa de o data STAT IN STAT??? Oponenti ai Presedentiei??

    • marcule ,persisit sau incercei sa ma mentii pe mine in aceeasi greseala : nu e vorba de informatii ,de siguranta nationala la care presedintele este primul beneficiar conform legii, e vorba de oamenii care le produc, de surse, cunoasterea acestora nu sunt prerogativa presedintelui .

     • Loda..nu induce in eroare..
      Tot ce zici tu inseamna in vocabularul secret INFORMATII

      Si siguranta acestor informatii..corectitudinea lor..confirmarea lor inseamna OAMENII care le produc,le aduna,le insurubeaza,le dau sens si ca atare urmari

 49. asa este au gäsit tipic comunistilor si la SIE
  UN gräjdan. este nerusinat din partea SIE;
  CAND ESTE VORBA SE SERVICII TREBUIA PT: SERIOZITATE
  SÄ FIE TRECUT PRIN CSAT:

 50. Basescu il lpoate parafraza pe Tutea:
  10 ani irositi pentru un popr de loaze si tapalagi 😛

 51. CE RUSINE; nici acum nu se trezesc, nu se revoltä romanii.

 52. Sa scuturam praful de pe hrisoave vechi:
  „Forţa Civică va iniţia un proiect de lege pentru ca în Parlament „să nu se mai găsească agenţi sub acoperire”, a declarat, miercuri, preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, informează Mediafax.”
  „”Noi credem că este absolut necesar să despărţim apele. În momentul în care eşti parlamentar te ocupi de legiferare, nu ai slujbă dublă! Şi de aici o să vedeţi mai departe cum procedăm”, a precizat, într-o conferinţă de presă, Mihai Răzvan Ungureanu.”
  http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/video–ungureanu–fc-va-initia-o-lege-pentru-ca-in-parlament-sa-nu-se-mai-gaseasca-agenti-sub-acoperire-291946
  Stia MRU ceva? acum ce mai zice?

 53. Măi copacenilor …nu le mai răspundeți pesedistilor …nu vedeti că fac pe prostii intenționat.???

 54. MELE, este un mincinos ; PRESEDINTE NU A CERUT NUME:
  gloaba bätranä, face turbare:

 55. in Grädinä la Nora, putetzi citi lucruri f.f. interesante:

 56. Dilema:

  Daca masa larga a comentatorilor sunt incantati de prestatia ex-piratului, cum de mult nu i-am mai vazut,  oare de ce numarul de invective pe centimetrul patrat este tocmai azi la cote maxime sub … copac!?

 57. Robert Turcescu pe FB

  Deci, cum e pina la urma?!

  Melescanu, ex-director SIE: „In legatura cu Hotararea de Guvern din 2013, potrivit prevederilor consititutioanle si a tuturor legilor in vigoare, serviciile de informatii si sefii acestora nu au drept la initiativa legislativa”.

  SIE, comunicat de presa: „Documentul, elaborat la nivelul departamentului juridic, cu aportul de specialitate al tuturor structurilor institutiei, a fost semnat de conducerea SIE si, ulterior avizarii, potrivit legii, a fost inaintat Guvernului spre aprobare. Proiectul a fost dezbatut si supus aprobarii IN SEDINTA PUBLICA A EXECUTIVULUI DIN DATA DE 30.04.2013”.

  Astia nici sa se puna de acord nu pot…

 58. buna seara, ehheeeee copaceni va prins loda in mrejele ei,prea ii dati multa atentie si nu merita eu nici.o data nu citesc postarile ei si nici ale lui zama de prof, BASEEEEEEEEEEE , nu ne a mintit, mereu romanii cu bun simt i au dat dreptate,dar intrebare intrebatoare,mru ce mai face , fraierul ce credea ca daca stie de vvplagii ca este acoperit descoperit face ce vrea el, si uite vvplagii i dat-o de nu s-a vazut,Iar ala cu spume la gura tapalaga cred ca ori el ori nevastasa ori fi acoperiti ca ajunsa sa scrie articol despre EU ceva cu sinucidere, gretos cum se zbat in mocirla, maninca cacat, fac de toate baietii numai sa nu le dispara sisemul de comunisti

 59. Agentul 000049. UE o iubeste pe Christie. Poirot vs. Poirom, un tandem care aduce Ro in centrul atentiei. Deveselu 2.0. Daul face parte din blat si el, se pare…

 60. noapte bunä,

  nu uitatzi PONTA, este nenorocirea romaniei,täri si mele s-au
  inscris in cursä, pt. haita rosie.
  TREZITZI-VÄ ROMANI!!!

 61. Pontificarea Ro. Loda in tandem cu Piturca.

 62. Toata lumea spune ca VVTonta a fost magistrat si apoi racolat de SIE. Dar daca e invers?

  • Dar daca e si incomplet?

   • Judex eu l-as fi inteles pe Melescanu respectiv comunicatul SIE daca Tonta era inca activ. Dar asa. Pe de alta parte n=am inteles de ce Piratul nu l-a demis pe Mele in secunda 2 .

    • Ioane, sa nu uitam de A3nvers. O fi razboi intern la SIE si Melescanu a intrat in teren pentru ca a auzit de peste tot ca Presedintele trebuie sa fie arbitru. Chestia cu dirijatul este o diversiune…stangace (sic!), acum vedem cu totii ce mincinos straveziu este (I)ML. Spionii ar trebui sa minta convingator, nu?

     • Judex suntem in 2014. Eu sunt oripilat ca un servicu de informatii externe ii permite sa incalce Constitutia. Nu ca VVTonta a fost sau nu ofiter acoperit ci faptul ca efii SIER si-au permis sa sfideze un presedinte al unei tari NATO.

 63. Si mai e un lucru ciudat Nu a aparut in spatiul public MRU.

 64. Intr-o tara care colcaie de hoti, dovediti si incarcerati, la cele mai inalte niveluri ale societatii si coborind la judete, alegatorii cu doctorate si studii inalte, jurnalistii de virf ai neamului, spuma tarii asteapta ca Basescu sa fie cavalerul dreptatii fara pata si prihana.
  Basescu ne-a tradat, Basescu a scindat dreapta, Basescu face blat cu ponta, Basescu are o amanta si vrea s-o faca Presedinte,
  Basesculeeeee 😛
  Basesculee, noi ti-am dat o tara ca o floare si tu cum/cui ne lasi?!
  NB,
  ati asistat, involuntar, la o scena cind un El ii reproseaza Ei ca il paraseste?
  Aceleasi mizerii se spun acum, de catre unii impotenti, dictatorului.
  La moastele sfintei parascheva cica ar fi 200.000 de indivizi.

 65. Spune comunicatul SIE ‘[In conformitate cu legislatia in vigoare, acest tip de act normativ nu este conditionat de un aviz CSAT, asa cum, de altfel, nici HG nr. 1209/2002 NU a fost avizat de catre CSAT. ‘
  Citim din legea de organizare a CSAT 415 din 27 iunie 2002, publicata in MO in 10 iulie 2002
  Art. 4. – Consiliul Suprem de Apărare a Ţării are următoarele atribuţii:…
  d) avizează proiectele de acte normative iniţiate sau emise de Guvern privind:
  1. securitatea naţională;
  Totusi de ce nu a fost avizata HG1209/2002 de catre CSAT?
  Simplu pentru ca aceata hortarare a fost data in ianuarie 2002, cand nu exista inca legea 415/2002.
  Cred ca Mele are de dat niste explicatii.

 66. Lazaroiu pe fb “Cine a fost ofiţerul de legătură al lui Ponta în SIE? Trebuie să fi fost o legatură foarte strânsă de l-a făcut ginere”

 67. Cei care il urmariti cu atentie pe Tapalaga: dupa ultimul articol de pe HN, ce ati zice daca acest cui_rasat al presei romanesti a fost „trezit”?
  Virulenta atacurilor la pirat nu poate fi inteleasa decit prin greseala facuta ca l-a deconspirat pe plagiator. Si ordinul e clar: muscati-l dinspre Elena Udrea. Unde romanul patriot e sensibil, caci are si mama si sotie 😛
  Despre parintele gainii care naste pui vii nu stiu ce sa cred.
  Si el are o abordare curioasa: nu intereseaza ca Ponta a incalcat Constitutia, find in acelasi timp procuror si ofiter (acoperit) SIE, ci analizeaza ca Basescu a facut o prostie deconspirindu-l, caci nu va pierde voturi, alegatorul roman fiind prost.
  NB,
  eu ma intreb: oare chiar nu vad unii gravitatea faptei lui Ponta? si faptul ca acum vrea presedinte nu le dea de gindit? mai ales ca e clar ca este in strinsa legatura cu Melelscanu?!
  Cind plagiatorul recunoaste simpatia pentru China (si Rusia, dar mai cu perdea, ca nu prea da bine momentan), a fost ofiter acoperit SIE si lucreaza in tandem cu dinozaurul comunist Melescanu, il vrem presedinte?
  Vedeti ce va doriti, ca s-ar putea sa 😛

  • Printre nenumaratele dragalasenii auzite [si citite] in mod repetat zilele astea este si ciudata [dar singura] legitimare a lamentabilei „dezvaluiri”, este aceea ca dacă Ponta ar fi fost agent secret 😎 ar fi incalcat Constitutia.

   Am luat si eu carticica, am intors-o pe toate partile si n-am vazut nicio urma de … „călcătură”

   Cel putin, nu la versiunea in … limba română 😉

   • Probabil ati obosit si nu ati ajuns cu cititul pana aici:
    ARTICOLUL 132
    (1) …
    (2) Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior.

    • era procuror atunci?

     • tocmai asta e problema: nu faptul ca a fost ofiter acoperit (SIE) este condamnabil, ci faptul ca din pozitia de procuror a fost si ofiter acoperit, ceea ce este o incalcare a Constitutiei.
      Chiar e atit de greu sa pricepi? sau tu ai aceiasi misiune ca loazele?

    • 😛
     unora poti sa le spui orice; ei au o misie si trebuie sa munceasca pentru ea.
     Ca s-ar putea sa fie si aspectul celalalt: prind greu si uita repede.

     • ia ca era procuror. cool.

      mea cupla, sau cum s-o fi zicand.

      revenim la cestii serioase … de ce sa dam importanta unei minciuni? caci pana la probe e doar un delir de disperare udrista. asa ma apuc si eu sa zic ce ma taie capu (am dreptu) … dar nu cred ca are importanta. adica deja fac asta si nu ma ia nimeni in serios. sau poate ca eu nu-s in campanie.

     • @PRL
      Miorlai ca un motan călcat pe coada. 🙂

     • A naibili „seriozitatea” asta!
      Iti cam joaca feste. De ce nu te limitezi la a zice „eu cred ca”, „parerea mea este…”. Si ce parere or avea altii despre parerea ta, asta-i treaba lor si dreptul lor (ca si al tau), sa se/si-o exprime.

      Cat despre reluarea „temelor” de tip GIOP-antenistic, scad dramatic credibilitatea in modul de gandire si/sau buna credinta a oricui se „ocupa” cu asa ceva. Mai ales in context de…tinut gaia-matu.

  • @Victor
   Au fost activati.Simplu.
   Cine detine butonul care i face sa mute subiectul in curtea lui Basescu asta e o alta discutie.
   Daca in cazul lui Cristoiu putem banui ca are in dulap scheletul tineretii sale de jurnalist la Tapalaga problema este mai complicata.Nu stiu de unde sa o apuc dar asta nu ma impiedica sa nu mi amintesc ca de multi ani este vectorul minimalizarii activitatii lui Basescu.
   Stiu ca a privi lucrurile numai prin prisma pro sau anti Basescu (cum fac de altfel toti) este gresit.Din nenoroocire insa nu avem alte repere pentru ca nimeni nu a stiut sau nu a putut sa explice motivatia campaniilor anti.Nimeni nu a reusit sa ne convinga ca aceste campanii pot avea o finalitate benefica pentru noi.

 68. Pe 28 noiembrie 2002, potrivit Monitorului Oficial P A R T E A I, anul XIV – Nr. 865 de vineri, 29 noiembrie 2002, presedintele Romaniei de la acea vreme, domnul Ion Iliescu, i-a acordat domnului Victor Ponta Ordinul National Serviciul Credincios în grad de Cavaler. Decretul a fost contrasemnat de primul-ministru de atunci, domnul Adrian Nastase.

  Potrivit Legii 29 din anul 2000, aceste decoratii sint “conferite cetatenilor romani pentru serviciile exceptionale aduse statului si poporului roman, pentru acte de eroism savirsite in serviciul militar si pentru merite deosebite in activitate“. Aceeasi lege stipuleaza ca propunerile de decorare pentru membrii Guvernului (cum era cazul domnului Victor Viorel Ponta care la acea vreme era secretar de stat) se fac de catre primul-ministru (Adrian Nastase in 2002). Propunerile de decorare cu Ordine Nationale, stipuleaza Legea 29, “trebuie sa fie temeinic motivate, iar esenta acestor motivatii se inscrie in brevetele care insotesc insemnele“. Gradul de cavaler al Ordinului “Servicul Credincios” este asimilat gradului de locotenent.(sursa:Robert Turcescu blog)

  Reiau:
  servicii exceptionale
  acte de eroism
  merite deosebite in activitate

  STIE CINEVA cind,cum a savirsit ponta unul sau toate aceste fapte????
  Care este MOTIVATIA decorarii sale???

  • Marcule, Boc si-a decorat soferul, Basescu si-a decorat medicul de familie si daca mai vrei mai caut, de ce e asa groaznic ca a fost decorat si Ponta?

   • Loda
    Este limpede ca nu esti o neroada spalata pe creier!Tu esti postaca din cap pina in picioare..
    Nu e’groaznic ca a fost decorat si Ponta” …
    In loc sa raspunzi la ce am intrebat:

    „servicii exceptionale
    acte de eroism
    merite deosebite in activitate

    STIE CINEVA cind,cum a savirsit ponta unul sau toate aceste fapte????
    Care este MOTIVATIA decorarii sale???”

    ripostezi ca Gidea:ba pe a matii!

    Unde ai fost scolita???La Sincai?Unde preda puscariasul Adrian Nastase??

    • Marcule : nu stiu ce sa raspund, poate, ,pentru activitate deosebita”.De unde sa stiu eu, candva se spunea ca a lucrat bine pe OLAF, poate pentru ochi frumosi;nu sunt adepta lui ba pe a matii, dar sincer ,cand vezi cine a fost decorat (si pot sa-ti mai dau multe asemena exemple) nu e drept sa zic de ce e scandalos ca a fost si Ponta decorat?Numai pentru ca el candideaza? de ce nu s-a scandalizat nimeni la exemplele pe care le-am dat eu ?

    • Si mai vreu sa-ti spun ceva : unde a predat puscariasul Nastase (Univesitatea Bucuresti, facultatea de drept ) eu nu am fost scolita, dar au fost scoliti multi dintre procurorii si judecatorii cu care azi ne mandrim ca fac justitie adevarata.Convine sau nu ,acesta e adevarul.

  • Filadel
   este un link pretios..care desface multe neclaritati..inclusiv anuleaza opiniile unor pesedei negri in cerul gurii si cu ceata rosie pe ochi care il trimit pe Presedinte in fata unei instante…

   este ceruta de LEGE divulgarea unui ofiter acoperit atunci cind acesta INCALCA LEGEA..cu atit mai mult cu cit este in situatia de magistrat cum a fost Ponta..se ia in calcul si infractiunea de fals ..

  • filadel,

   Primele 2 „truismele” sunt amestecate cu texte fara [pentru a ramane in tema] … acoperire.

   Ceea ce este declarat ca al treilea truism este rezultatul melanjului de mai sus. Si … dupa mine nu se sustine asa usor, fara macar niste nuantari necesare.

  • Marcule, Turcescu daca nu ar fi patetic ar fi ridicol.Ce relevanta are ca, in drum spre CAA generalul l-a luat si pe ,,tanarul revolutionar Ponta ”cu el in masina? Confirma ca Ponta n u a mintit cand a spus ca a participat la Revolutie?Eu inteleg ca Turcescu are o misiune, dar daca nu ai ce pune, nu pune;asa pare ca incerci sa storici sucul dintr-o lamaie fara nici un stro.pe bune, zau.

 69. Domnilor,

  Sa ne intelegem. Am ajuns si eu la articolul 132, aliniatul 2 din Constitutie.

  (2) Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior.

  Dar, nu m-am multumit cu atat. L-am si citit. Apoi am rationat 2 secunde:

  1. SIE nu inseamna S.R.L.
  2. Agentul secret are talanga la gat? Nu, mi-am zis eu, nu ar fi normal sa il gasesc pe liste la avizier sau sa imi spuna dna secretara a SIE pe unde umbla si cu cine s-a-nhaitat ;).

  Prin urmare, 007 parca n-ar avea nicio functie publica, nu!? Afara de aia „acoperita” in care a fost plasat de servicii (ziarist, in cazul lui Turcescu) 😉

  Deci, care ar fi incompatibilitatea in eventualitatea ca un magistrat ar fi si agent acoperit?

  • Agentul secret are talanga la gat? Nu, mi-am zis eu, nu ar fi normal sa il gasesc pe liste la avizier sau sa imi spuna dna secretara a SIE pe unde umbla si cu cine s-a-nhaitat ;).

   Prin urmare, 007 parca n-ar avea nicio functie publica, nu!?”

   Monumental ! 🙄

   Dar, nu m-am multumit cu atat. L-am si citit. Apoi am rationat 2 secunde

   2 secunde e cam mult pentru tine.
   Ia-o mai incet c-o sa te doara si nu stii ce !

   • As fi fost mai incantat de un argument prin care [macar] Mr. Viq sa-mi explice cat de publica este functia lui … 007.

    Atunci poate m-ar fi „durut” in orgoliu-mi personal ca nu m-am prins fara ajutor.

    Pana cand vin si argumentele, am sa raman cu impresia dezangajant de linistitoare ca … am dreptate 😉

 70. Pingback: Vinovatele taceri ! | Copacul din pădure

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s