Deturnați (hijacked)

The Free Dictionary

hi·jack also high·jack http://img.tfd.com/m/sound.swf (hjk) Informal

tr.v. hi·jacked also high·jacked, hi·jack·ing also high·jack·ing, hi·jacks also high·jacks

1.

a. To stop and rob (a vehicle in transit).
b. To steal (goods) from a vehicle in transit.
c. To seize control of (a moving vehicle) by use of force, especially in order to reach an alternate destination.

2.

a. To steal from as if by hijacking.
b. To swindle or subject to extortion.
n. The act or an instance of hijacking.

Dexonline

DETURNÁ, deturnez, vb. I. Tranz. A întrebuința fonduri bănești (sau alte bunuri) pentru altă destinație decât cea legal prevăzută. ♦ (Impr.) A delapida. ◊ A sili pe cineva să schimbe sau a schimba în mod ilegal ruta, direcția de zbor a unui avion. – Din fr. détourner.


Pentru că Dexonline nu are o definiție suficient de extinsă, pe sensul pe care vreau să-l folosesc aici, am pus mai sus și definiția dintr-un dicționar englez (ceva mai largă).

Traian Băsescu este marinar de carieră. În mintea mea nu există dubii pe subiectul ăsta. Ulterior a devenit funcționar public în ministerul transporturilor. Suma capacităților personajului Băsescu a determinat, fără îndoială – fiindcă mereu a demonstrat capacitate, pe cineva să-l deturneze din traiectoria sa, care părea implacabilă și suficient de măruntă ca să nu apară pe broadwalk-ul opiniei publice, către o altă destinație, aceea de politician, de primar al capitalei și apoi de președinte al Republicii. Peste tot pe unde-a umblat Băsescu a dat proba capacității și a luat-o cu brio. A fost Traian Băsescu crescut pentru politică? Nu. Hijacked!

Ronald Reagan a fost un actor de carieră. (Dau o bere celui care poate să-mi spună două filme în care a jucat Ronald Reagan fără să dea un search pe Google.) Ca orice actor a fost membru al Partidului Democrat, (vezi filiația a 99% din hartiștii dîmbovițeni) pînă cînd politica democraților (adică a socialiștilor americani) i s-a-nțepenit în gît. Fost speaker la radio și apoi purtător de cuvînt al General Electric părea că este destinat vorbăriei. A trecut la Republicani, a devenit guvernatorul Californiei, apoi președintele republicii americane, unul dintre membrii tripodului care-a spart cortina de fier a comunismului și-a pus în genunchi URSS. Una dintre consecințe este România de după 1989. A făcut-o posibilă. A fost Ronald Reagan crescut pentru politică? Nu. Hijacked!

Monica Macovei a fost un magistrat de carieră. După 1989, determinată de limitările sistemului în care funcționa, (știu asta fiindcă am pățit-o exact la fel), a ales să continue justiția pentru drepturile omului pe calea ONG-istă. Părea că aceasta este cariera destinată și rezultatele nu au întîrziat să apară. Cineva (în acest caz lucrurile sînt clare, este Traian Băsescu un alt hijacked) a deturnat-o de pe calea unei cariere ce părea bătută-n cuie și i-a propus să devină ministru al justiției într-o Românie care se trezește. A acceptat și astăzi avem DNA-ul prin comparație cu PNA-ul lui Năstase, avem Justiție, putem vedea cum se aplică legea indiferent de culoarea politică, vedem cu ochiul liber ce nici nu visam cu puțină vreme în urmă. N-a fost singură dar a avut tăria de caracter pe care Băsescu i-a bănuit-o și … a confirmat. A fost Monica Macovei crescută pentru politică? Nu. Hijacked!

Pe scurt, că plouă afară de rupe, nu politicienii de carieră sînt cei care aduc plus valoare societăților în care trăiesc ci deturnații, cu capacitate, de la capacitatea lor. Perifericii, cei care sînt deturnați de la carierele lor de succes, care sînt dinafara sistemului, sînt cei care mișcă lumea și o fac mai bună. Desigur acesta este un truism pentru noi la Copac fiindcă probabil toți am observat evidența.

Iliescu – politician de carieră – omul sistemului. Ce-a făcut? A zidit sistemul în detrimentul societății.

Năstase – politician de carieră – omul sistemului. Ce-a făcut? A întărit sistemul în detrimentul societății.

Eu cred că ar trebui să dăm întotdeauna șansa în politică outsider-ilor de carieră. Oamenii ăștia se grăbesc să rezolve problemele ca să se poată întoarce la cariera lor pe cînd politicienii de carieră doresc continuarea problemelor pentru a rămîne la butoane.

Fil

Comentariul lui Eunuke se potrivește perfect la ceea ce am vrut să spun. De altfel a mai avut un comentariu aici la Copac dar nu pot să fiu sigur că este aceeași persoană (just guessing) 🙂 și mi-ar părea rău s-o nimeresc.

De citit:

Alexandru Lăzescu: Marea, mult dorita “liniște”: de la Ion Iliescu la Ponta și Iohannis

Anunțuri

93 responses to “Deturnați (hijacked)

 1. Salut!

  Filadel,

  De acord cu ce spui…dar nu 100%. Mai ales daca privim putin spre viitor.
  Paranteza: pe bunicuta KGB-ista, activist de partid comunist, o pot numi „politician de cariera”, asa cum multor borfasi penali si interlopi li se spune la noi „oameni de afaceri”. Sau altfel spus, nu pot identifica „omul politic” exclusiv cu cei din tagma lui iliescu. N-ar fi corect. Dimpotriva!

  Ceea ce s-a dovedit a fi valabil in unele cazuri (exceptionale) nu trebuie sa devina regula, criteriu unic. Nu putem astepta si nu ne putem baza pe aparitia „outsider-ilor”…providentiali la nesfarsit. Ar trebui sa prevenim, atata cat ne sta in putinta, ajungerea in situatii in care doar un asemenea personaj ar mai reusi sa ne „salveze”. Eu cred ca avem nevoie de oameni politici (de cariera, sau care sa faca la un moment dat cariera politica) de calitate.

  Plin parlamentul de „outsider-i”…La polul opus personajelor politice de exceptie pe care le apreciem si respectam, dar tot „outsider-i”…
  Chiar avem nevoie de oameni politici pregatiti pentru politica. De calitate! Oameni capabili sa asigure suport politic si o anume continuitate / stabilitate pe scena politica. N-o sa ne putem baza mereu pe oameni de exceptie. Si nici nu-i bine. Si nici pe „amatori”: chiar daca intentiile lor ar fi mai presus de orice indoiala, daca n-au „stofa” necesara pt a deveni adevarati oameni politici, erorile si esecurile vor fi permanenta sursa de dezamagire pentru noi…

  • Salve, Mih !

   Eu cred ca punctul de vedere al lui Fil are picioare destul de solide.

   Care este scopul/rolul/rostul „meseriei” de politician ?

   Un zidar face ziduri, un instalator face instalatii, un sofer conduce trotinete, . . . care e „realizarea” politicianului ?
   Statul/guvernarea/tutelarea societatii ?

   Pai cu cat astea sunt mai puternice, cu atat cetateanul e mai pagubit.

   Ma uit la David Cameron si constat ca ia masuri excelente care sunt insa determinate major de confruntarea cu laburismul britanic. De la scaderile/anularile de taxe pana la scaderile/anularile beneficiilor sociale. In lipsa masurilor astora de redresare a functionarii economice a societatii, efectiv bagata in galeata de Brown, era aproape inutil.
   Sansa lui e ca are ce repara dupa ce au prapadit aia.

   Dupa aia ?

   • Servus, Viq!

    Nu-i un lucru rau ca statul sa fie puternic. Cu conditia sa fie unul minimal*. Acolo au loc oamenii politici. De „cariera”, sau care aleg cariera asta la un moment dat. Unii competenti. Nu „puternici” in intelesul dambovitean, ci competenti. Si compatibili cu domeniul politic.
    Nu calitatea de „om politic” in sine e problema (si politicienii nu vor disparea prea curand). Ci calitatea celor care devin „oameni politici”. In sensul asta vad eu lucrurile si a fost comentul de mai sus. Macar pentru viitor, daca situatia actuala de la noi se deseneaza altfel.

    *) Depolitizarea institutiilor de stat, de exemplu, ar intra in atributiile unei clase politice „competente” si capabile sa o realizeze, dpmv.

    • „Statul” are in opinia mea drept rol constructiv generic „neamestecul” in trebile societatii.
     Adica … lipsa „obiectului muncii” unui politician 😀 😀 😀

     Cele ce tin de actiunea concreta a statului, respectiv securitatea/siguranta cetatenilor, pe intern si extern, se face cu organisme specializate in care politicul si politicianul nu au ce cauta. Politie, armata, justitie…

     Celelalte atribute, de la sanatate la invatamant si de la salariu minim la pensie, via alocatii si asistenta sociala, as zice ca sunt preluate abuziv de stat in scopul declarat de a imbunatati viata cetatenilor si cel nedeclarat de a-si mari propria dimensiune printr-o retea birocratica atotcuprinzatoare.

     Celebrul indemn adus pe aripile vantului „Intariti-va statul” se traduce de fapt in „Intariti justitia”.
     Rolul statului fiind de fapt sa … lase jusitia in pace sa lucreze.

     • Da-mi te rog, un exemplu unde functioneaza (sau a functionat) un astfel de stat. 🙄

     • In statul din capul meu merge la fix 😀 😀 😀

     • Apararea nationala? Politica externa?
      Pana la urma, necesitatea unui stat este data de unicitatea limbii si va dainui atata timp cat exista limba. Un stat puternic este exprimarea unei natiuni puternice. „Puternic” nu in sensul fortei brute, ci in sensul de…pregnant. Capabila, adica, sa „nasca” ceva (ciudata coincidenta de termeni, departe de mine mitocania gen Firea): copii sanatosi si destepti, idei novatoare, respectul celorlalte natiuni. Orice lucru semnificativ – material sau moral – in lupta speciei pentru asigurarea unui viitor. Cand un popor nu se va mai exprima sau exprimarea sa va fi considerata inutila/periculoasa, statul respectiv va disparea. Astfel isi exprima Natura „ideologia de dreapta”, „minimalista”.

     • Tu nu vezi in sanatate, invatamint, asistenta sociala elemente de securitare/siguranta cetatenilor?
      Mie, cetateanul, mi se pare ca siguranta mea depinde de domeniile astea. Sint de acord cu statul minimal, dar puternic si implicat.
      Politica fara politicieni „de cariera” e ca service-ul auto fara mecanici.

     • Judex,

      da. Sunt de acpord cu tine pe unele.

      Pe politica externa e nevoie de tipul „Iorga”.
      Dar care de fapt a fost mai degraba istoric.

      Apararea nationala !
      Exista organism pentru asta.
      Iar armata nu are nevoie de „secretari de partid” ca sa functioneze corect.
      Dimpotriva.

      Unicitatea limbii pare a fi mai putin determinanta cata vreme mai multe state au aceasi limba oficiala fara a-si deteriora personalitatea.

     • Adrian !

      Tu nu vezi in sanatate, invatamint, asistenta sociala elemente de securitare/siguranta cetatenilor?
      Mie, cetateanul, mi se pare ca siguranta mea depinde de domeniile astea.

      Nu si daca sunt in mainile statului !
      Aici vorbim de gestionat bani.
      Statul e cel mai prost gestionar din cati exista.
      In cel mai bun caz ii (re)distribuie nenatural iar in cel mai obisnuit ii mai si fura.

      Sint de acord cu statul minimal, dar puternic si implicat.
      Corect.
      Sunt de acord cu un stat puternic si implicat, dar minimal.
      Aici suntem de acord 😀

      Politica fara politicieni “de cariera” e ca service-ul auto fara mecanici.
      Exemplele date in postare arata ca (cel putin uneori) „amatorii” fac service mai bun decat politcienii „de cariera”.
      Asta presupune logic ca (de regula) pot face o treaba cel putin la fel de buna.

 2. Deturnatul „sub acoperire”, cin’ sa fie, cin’ sa fie?!

  „Vreme trece, vreme vine, Toate-s vechi si noua toate; Ce e rau si ce e bine. Tu te-ntreaba si socoate; Nu spera si nu ai teama, Ce e val ca valul trece;”

  Domn-tovaras de ieri si de astazi?

 3. E amuzant ca la copac subiectul „Nutzi” e considerat tabu de chiar votantii ei declarati. Unde s-a mai vazut asa ceva?!..

  • Iar ai scapat un partz pe aici… 😛

  • A zis cineva zilele trecute, foarte inspirat, „code-bill”.

   Ca sa nu fiu rautacios din zori de weekend, oare cat timp iti trebuie sa constati ca Nuti Udrea nu a fost aici subiect de discutie (decat poate accidental/conjunctural) decat cand l-a adus/impus perechea de zgubilitici a carei jumatate o constitui ?

   Eu imi pastrez speranta ca dupa ce va trece nebuneala asta am putea avea o punte.
   Daca o sa va treaca.
   Daca nu … asta e.

   • Mai, ia mai lăsați-o în pace pe tanti!
    Are pe cap destule și după alegeri o sa încaseze ,iară, suturi.
    O sa văd atunci reproșuri marca copy-paste de la copaceni.
    Atenție plătiți drepturi de autor lui @tds. 🙂

  • comentatzi la blogurile voastre gogomäniile comuniste

  • Este necesar a reposta comentariul lui EuNuKu..poate pricepe si Billa ceva:

   Băsescu nu se sinucide politic prin susţinerea Elenei. Astea-s speculaţii ieftine de le auzi pe băncuţa din parc, in taclale de pensionari ridicoli. Din contră, actul său onest de declarare a suportului deplin pentru o femeie este cât se poate de plin de vitalitate, căci, aşa cum reiese din intreaga lui carieră, a tot căutat un pântec politic care să zămislească ceva nou in politica românească, desigur, pornind de la sămânţa sa valoroasă ce -se vede treaba- nu vrea s-o risipească pe exemplare frigide, sterpe sau insipide.

   Udrea, trainică, sănătoasă şi planturoasă cum o vedem cu toţii, a fost indelung studiată de preşedintele nostru ce se dovedeşte pe zi ce trece a fi un vizionar. Până nu demult credeam că aceste calităţi fizice -pomenite sub termenul “rezistenţă” ar fi fost criteriul esenţial al alegerii. Astăzi ştiu că mă înşelam, adică da, desigur, calităţile fizice contează, dar nu atârnă atât de mult. Acum ştiu ce a găsit la ea de a considerat-o demnă de a continua şi implanta ideile şi valorile sale in politica neaoşă. 2 calităţi: o capacitate ieşită din comun de a tolera cu seninătate duşmănia, complexele, meschinăria, bădărănia, mojiciile, obrăzniciile, avansurile şi hărţuirea, ciupiturile şi muşcăturile animalelor politice ce domină scena vieţii publice. Este o calitate rarisimă la femeile neaoşe ce se dedică politicii. Şi fără această calitate nu ai nicio şansă de a face politică in România cea patriarhalistă, ortodoxist-talibană, in care nu nu numai masculii politicieni, ci şi cei din presă şi din societatea civilă au o mare problemă cu raportarea la sexul frumos. A doua calitate este disponibilitatea de a purta in pântece un ideal politic mai degrabă decât un copil in carne şi oase.

   Este evident nu numai că Udrea nu are nicio şansă de a câştiga alegerile prezidenţiale din 2014, dar şi că Băsescu ştie foarte bine acest aspect. Atunci de ce o susţine? simplu: pentru că este însărcinată, in anul zece, iar fătul e musai să se nască cât mai public. Cum să te dezici de o mamă in pragul naşterii? Nu susţine o femeie pur şi simplu, ci o agendă deopotrivă feministă şi reformatoare. Cum ar putea fi sinucidere o faptă de un asemenea optimism şi idealism?

   Poate vă îndoiţi de ce vă spun eu, poate vă gândiţi că fabulez, dar aduceţi-vă aminte că Băsescu a fost singurul om politic român care a promovat intens, sistematic, femeile in cele mai înalte funcţii ale statului, şi in politică, şi in magistratură, şi in administraţie, peste tot unde a putut a tras sfori pentru scoate femeile de sub protectoratul misogin al tovarăşilor ce decideau politica de cadre din timpuri imemoriale. Amintiţi-vă de componenţa guvernelor Tăriceanu, studiaţi lista cu miniştri şi remarcaţi ceea ce eu am remarcat revoltat in acea vreme: guvernul Tăriceanu 2 era singurul executiv european compus exclusiv din bărbaţi! Realitatea este că liberalul şi democratul adevărat era Băsescu, in timp ce Tăriceanu s-a dovedit a fi un sinistru reprezentant al feudalismului patriarhalist corcit cu socialismul iliescian. Băsescu este, ca atare, singurul politician român cu o agendă feministă, dar in sensul clasic al termenului. Propabil agenda i se trage de la observaţiile pe care le-o fi făcut din lăuntrul sistemului in legătură cu încremenirea in rău şi-n mentalitatea asistenţială a bărbătuşilor ce rumegau fonduri publice p-acolo. Şi-a dat seama că turmele de politruci nu pot fi reformate, că nu pot produce nimic valoros, că sunt impotenţi, neputincioşi, incapabili să gândească şi acţioneze pe cont propriu, că, de fapt corupţia e un mizilic in raport cu dependenţa lor patologică de tătuc. Şi-o fi zis omul că mai repede zdruncină sistemul cu nişte fete năstruşnice, străine de obedienţa masculină de tip slugă la dârloagă, cu nişte tipe moderne, dezinhibate, ambiţioase şi dăştepte. Şi uite că ceva-ceva i-o ieşit.

   Unii se intreabă de ce nu o susţine pe Macovei. Răspunsul e iarăşi simplu: pentru că doamna Macovei are deja susţinătorii şi fanii ei, chiar surprinzător de mulţi pentru mine, in sfera inteleghenţiei, pentru că ajutorul său oferit public mai mult i-ar dăuna ei şi platformei de intelectuali ce se căznesc să pună ţara la calea cea dreaptă, mai ales acum că imaginea îi e atât de zdrenţuită după ani de bombardamente mediatice, şi, mai ales, pentru că Macovei are ideile ei cimentate, ajunse la maturitate, e, prin urmare la menopauză politică, deci e incapabilă să rodească din nou. Nu că valorile Macovei ar diferi prea mult de valorile Băsescu/Udrea, dar e mai bine ca de acum fiecare să meargă pe drumul ei şi să strângă incet cheag, ascultători şi admiratori, pentru ca, in cele din urmă, cele 2 tabere coagulate in jurul femeilor-alfa să fie suficient de numeroase şi puternice incât împreună -intr-o alianţă cât se poate de firească- să răstoarne actualul regim socialist patriarhalist.

   Şi mă intreb, oare domnul Tapalagă o fi vrut să se pensioneze jurnaliceşte de a tratat atât de radical şi urât relaţia atât de firească, previzibilă, dintre Băsescu şi Udrea? Chiar nu întrezăreşte deloc ceea ce ar putea să urmeze? Ce o să facă dacă peste nici un an partida Macovei se va alia cu PMP-Udrea pentru a constitui un bloc al opoziţiei democratice la regimul mafiot PSD-PNL-PNL? O să continue danga langa cu monstruoasa înţelegere ocultă dintre Ponta şi Băse? Va continua să o bălăcărească şi să o descoasă pe doamna ‘catastrofă-roz’?

   • Multam, Mark !

    Marturisesc ca nu-l cetisem.
    Intentionam dupa citarile repetate dar nu apucasem.

    Interesant punct de vedere.
    Poate un pic excesiv pozitiv la adresa ambelor doua armazoance, dar in campanie e permis 😀

    • Viq
     Sa speram ca EuNuKu va veni mai des printre noi..
     Are o analiza cruda,verde si concreta…
     Adevarul printre rinduri..deseori face valuri..daca exista si indivizi cu neuronii neinflamati…
     Comentariul acesta este atit de explicit..incit nici Last nu va mai avea replica..

   • Un comentariu care demonstreaza ca EU are in dotare si ogive, nu numai Ogilvy. Nu stiam ca Maison Ogilvy are in dotare manusi de catifea pentru brate de titan. Cred ca si Vuitton a-nceput sa faca pantofi cu placheuri, spre disperarea celor cu itarii bagati in bocanci cu tinte. Care sunt redusi. La nivel de tinte.

 4. Aici se vorbeste despre „deturnati”, si apare derutatul, care visase ca e cu blonda, dar n-a gasit-o linga el si apare nauc intrebind de ea 😛

 5. ‘Neata, lume !

  Fil,
  foarte buna abordare.
  Mi-a trecut de cateva ori prin minte aspectul asta dar fara sa reusesc sa ma opresc asupra lui.
  Inclin sa-ti dau dreptate.
  Actualmente „Outsider”ii probabil ca sunt cei care pot face lucrurile sa mearga corect.
  Problema e in forta lor interioara. taria de caracter.
  Mi-as permite sa observ ca „grosul” celor onesti si capabili sufera de anemie volitiva cronica, iar cei mai puternici sufera de „hoteala” stadiul terminal.

  Ma intreb daca nu cumva „meseria” de politician e mai degrab o tumora, un grup de paraziti umanoizi mutanti dezvoltati pe macroorganismul social.

  Pe de alta parte, si Ponta poate fi considerat procuror-„hijacked”.
  Iorga cred ca poate fi considerat „politician”. Ca si Tahtcher, care a intrat in Parlament la 34 de ani. Cameron s-a scolit in politica economica, adica si-a pregatit cariera de gen, si a intrat in Parlament la 31 de ani.
  Poate diferenta consta intr-o suma de calitati existente sau non la personi individuali, indiferent din ce mediu provin.

  Iar suma asta poate da cu pozitiv cu atat mai mult cu cat sunt produsi ai unor sfere profesionale sau educationale mai „spartane”, desi aparent Reagan pare sa vina dintr-o zona mai „ateniana”.

  Pe o mare intindere istorica sefii armatei au fost conducatorii de fapt si de drept.

  Luat la global mi se pare si mie ca „meseria” de politician („politruc” ??!!) se afla in flagrant conflict de interese cu progresul social al maselor.

  Foarte interesant subiect de reflectie ! 🙄
  Thank’s !

 6. Deturnez si eu de la Bill (nu cred ca a terminat cu fardatul asa ca o lasam in pace )
  A aparut o stire cum ca la Milano Basescu a avut o duiscutie cu Putin.
  Mie cel putin mi se pare un fapt iesit din comun pentru ca un presedinte de talia lui Putin nu si mai pierde timpul discutind cu un presedinte aflat la final de mandat.Pur si simplu cu un presedinte care mai are 2 luni de mandat si apoi iese teoretic din politica ,in afara de politeturi nu cred ca mai ai ce discuta pentru ca viitorul va trebui discutat cu altcineva.
  Deci ce s a intimplat?
  Avem vre o ghicitoare printre noi?

  • salve si aici 🙂 @tucu2 🙂 ai o privire agera 😆 remember 2007 la summitul nato…intalnire tete a tete cu piratul ..volodea i-a facut oferta de a importa gazul direct stat la stat fara intermediari ? a promis atunci ca va pune la dispozitie date despre baietii destepti si…acoperiti :mrgreen: tzarul putin face acum serviciul promis …un cadou de sfarsit de mandat pentru un adversar respectat 😆 fac si eu speculatii…care s-ar putea sa se dovedeasca fiabile..after all…

   • PS.parafrazind un clasic mai recent…daca asi fi gasca lukoil n-asi dormi prea bine…daca asi fi fratii acoperiti n-asi vorbi prea mult…vine potopul si nu se gasesc vize exotice 😆

 7. „Dragă frate Vladimir, poporul sârb este mândru că tu porţi cea mai înaltă distincţie sârbă”, i-a spus ieri preşedintele Serbiei lui Putin, când l-a decorat. Bulgarii au dat jos guvernul care a încercat să se opună voinţei Kremlinului privind transportul de gaze pe teritoriul Bulgariei. Viktor Orban încheie afacere după afacere cu Rusia. Estul Ucrainei vrea să se alipească Rusiei. Puterea oligarhilor ruşi sau rusofoni în Moldova încheie cercul(…)
  [ANALIZĂ România, o insulă în mijlocul oceanului de interese politico-economice ale Rusiei / Adevarul]

 8. Salutare tuturor
  Un outsider cinstit after all.

 9. PONTA, este cel mai pervers si mizerabil om.

  cicä treaba cu retrocedärile, a semnalat-o comisia lui de control

  PONTA ESTE UN GOLAN MINCINOS:

 10. O multime de table strambe, de pereti nezugraviti, de tractoare nesterse de praf…toate astea din cauza ca tinchigii si sculeri-matriteri, zugravi si ajutori de soferi de basculante au fost haijacati de Politica. Cea de varf. O multime de bulevarde ramase neumblate ziua in amiaza mare de catre fii de granguri si de bulibase, de proxeneti si de traficanti de colb, impatimiti de alba-neagra, toti deturnati spre fotoliile din Parlament si fortati sa umple de aghioase, vanturi si ragaituri cea mai spatioasa camera de pe planeta. Asa, ca sa ne vada (…si mai ales sa ne auda si sa ne miroasa) toata lumea: mandRri ca suntem Rromani! Sa ne auda si sa ne miroasa, mai ales! Pe noi, colegii lui Mihai Viteazu! Sa stie lumea ca si MV a fost ca noi! Si Stefan cel Mare – ca ea! Mandri ca suntem, toti, Ilici(ti)!
  Cei mai multi dintre ei nu au fost deturnati cu forta, s-au lasat deturnati (cu placere) de Politicacare ii invita de pe marginea soselei la o partida de …protejat. Vor fi protejati de imunitate, li s-a spus. Romanii s-au ales, astfel, in buricul targului cu o fabrica de smenuit buzunarele ramase nevidate prin autobuze si tramvaie (te pomenesti ca de asta nu vor astia sa faca un centimetru de autostrada…). Iar Marea Neagra, s-o prefaca in Acqua di GIO (de unde si preferinta pentru Armani). Si apoi in vodca.
  O casa de co-debilli: noi suntem auto! Autohotii si omnimincinosii din GIO588 au o singura tinta: sa denumeasca toate zilele saptamanii „marti” si sa le spoiasca in negru. Tingirigii auto.

  • O multime de table strambe, de pereti nezugraviti, de tractoare nesterse de praf…toate astea din cauza ca tinchigii si sculeri-matriteri, zugravi si ajutori de soferi de basculante au fost haijacati de Politica.

   Good point !
   Fenomenul a avut caracter de masa in anii comunismului. O recrutare in draci a oricarui cetatean capabil de performanta rostirii frazelor lungi eliptice de sens cu afirmatii contradictorii incluse. Totul era sa ai caracterul/morala potrivita postului.
   Directorul institutiei/fabricii/intreprinderii era seful.
   Secretarul de partid al …. era seful sefului.

   Si apoi s-au puit… 🙄

 11. am citit niste declaratzii a manechinului securisto-mafiot, un escroc
  ce mincinos s-a dat liberal si el colaboreazä cu secu si kgb,el
  si stroe sunt in contact cu KONDYAKOV: sper ca romanii sä-l punä
  unde trebuie, a fäcut numai escrocherii, rompetrol, sterling, etc.

 12. manechinul täri, vrea un nou referendum contra lui bäse,
  asa pierde pensie ,casä ,tot si ei sunt räzbunatzi.
  asta urmäresc mafiotzii-securisti.

 13. Am inteles ca maine Prim Acoperitul va face o vizita la Madrid. Se va intalni cu romanii din diaspora.

 14. „Vocea”, varianta Italy 😛

 15. de unde are bani securistul? deplasäri de zeci sute : de mii de euro,
  pläteste MAE; ASTIA SUNT BANII ROMANILOR
  ESCROC NENOROCIT; ESTE SUSTINUT SI DE LUKOIL CU MILIOANE?

 16. Reagan de Romania !

  05-facsimil

 17. Cum va deturnez eu cu doo stiri care-mi plac:
  – „Inalta Curte: Adrian Duicu, in arest la domiciliu; decizia este definitiva ”
  Calatoria continua; nu e singurul pasager.
  – Irina Camelia Begu s-a calificat in finala turneului de tenis de Moscova, meci pe care l-am vazut; felicitari.

 18. am venit (cum spunea emily ) de la activitatea electorala 🙂 ,,Deturnez” ca sa citez un clasic in viata, si eu o stire :
  http://www.stiripesurse.ro/bomba-fost-consilier-preziden-ial-anun-a-o-alian-a-intre-unpr-i-pmp-udrea-tradeaza_936351.html

  • Nu i nici o noutate ca oamenii isi mai schimba stapinii.Si familia Riti a trecut la UNPR si probabil vor mai fi.
   Vorbim despre oameni indiferent daca au fost comunisti , oamenii lui Iliescu,Constantinescu sau Basescu.

 19. sträina de democratzie, loaza comunistä vine cu propagandä,
  nimic nu este adevärat cotoroantzä

  • Ce te superi fata ? Am spus eu ca-i adevarat? Dar pentru ca sursa a mai fost citata aici (atunci o fi fost adevarat) mi-am permis si eu, ca unii imi duceau dorul.Stai blanda, nu te enerva, revin in 40-50 de minute si mai barfim si noi, ca ,,fetili ” ok ? Pa.:)

 20. Sara bună ,copaceni !!!

  Hoții astia merită impușcati ,puși la zid,fără drept de apel ….ca la chinezi …că tot ii place Mitomanului acoperit China  …..așa ceva nu cred că a mai vazut nimeni in lumea asta ,să furi cu zecile de mii de hectare o țară .

  „bună” moștenire a lasat Impușcatu’ …..megalomania imbecilă tigănească si ultimul stadiu de scîrnăvism uman .

  Scîrnavie si jegozenie umană ,asta a lasat in urmă …..si ce-i mai dramatic,e că cei care suspină toti acum după Ceașcă ,membrii,șefi si sefuți PCR ,unde erau ei Dumnezei prin cine stie ce cătune si ateliere de pingelit bocanci,sunt pe gîndirea ăstora.

  Nu trebuie să mai mire pe nimeni de ce Prim Imbecilul natiei e preferat de atîtia idioti ….se regăsesc al dreaqului de bine in jegul astă de om …

  Nu vă mai faceti iluzii ca privatii si IMM-stii ,asa zisă dreaptă ,ar putea da o lovitură de gratie Idiotului ,dacă ies la vot.

  Nooooo !!!!!.. așa ceva n-o să vedeti ….sunt pe gîndirea Prim Jegului…abonați la contracte cu statul ,sau vad ei cum se descurcă ,dacă nu curge ,picură 

  Am așa o scîrbă si o furie surdă ,că le-aș suci gîtul ca la pui …

  Măi fratilor ….doar o bombă ne mai scapă de astia ….ia DNA 50 dintre ei si apar 100 in locul lor .

  HIDRĂ ….HIDRĂ COMUNISTĂ …asta sunt scîrnavii astia ….ii tai un cap si apar 2 ….pînă nu luam parul la ei ,să-i aruncam la tomberon ,cum au facut ucrainienii  si să sustinem efectiv DNA ,nu vom scapa de ei .

  Priviti acest clip….in contrast cu ce fac scirnaviile si jegurile astea de politicieni …..nu vă luați dupa titlu ,este altceva 

  • Toti stiam că se fură,dar dimensiunea este de domeniul SF-ului 

   Pai ,cum să miști o țară ,cind prin toate instituțiile statului,de sus si pînă jos  sunt o grămadă de idioti  pe gîndirea acestor scîrnavii ???

   De abia acum vedem adevarata realitate si cu ce s-a confruntat Presedintele .

   Eu ,mă minunez ca prostu’ ,ce putere si determinare ,curaj si hotarire a avut Presedintele să se lupte atîtia ani  cu scirnaviile si jegurile astea ???…nu mai pun la socoteala tradarile si deziluziile .

   De unde ,Doamne si-a luat putere omu’ ăsta????

   Cine naiba se inhăma la așa ceva???….trebuie să fi cel puțin nebun ……mai bine te lupti cu Cosa Nostra ,fiindca cel puțin au onoare si reguli ,vorba Sorinei Matei ….

   Iar ,imbecilii astia de pe așa zisă dreaptă in frunte ziaristii infatuați si retardati isi permit să-l caracterizeze si să-l atace pe Presedinte .

   Acestui om ar trebui să -i ridicam statuie ,pentru nebunia de a fi incercat si îndreptat România pe un drum democratic .

  • Impresionant…O lectie de viata si demnitate.

   PS
   Night, titlul are legatura. O spune chiar el, Costel Parnau. Nu putem noi nega aceasta legatura, nu crezi?

  • Interesant si de bun augur !

   Am vorbit despre asta de mai multe ori.
   Vezi materialul video despre Marty de la baza blogului.
   Sau Nick.

   Ideea e ca cel mai ades barierele in calea unei vieti cu sens si realizari sunt in mintea noastra.

   Nu aveam nimic pe romaneste despre asta.
   Si e bine ca avem acum.
   Inseamna ca ceva incepe sa se schimbe !

   • Am gasit si vizionat materialul de 50′.
    Intr-adevar e un pas.

    Timid, sovaielnic, apasat de mentalitatea inca prezenta, dar macar este.
    Practic esenta pozitiva este prezenta in doar cateva minute, spre final, undeva dupa min 40 si extrem de incarcata religios.
    Dar, cum spuneam, cred ca reprezinta un moment de schimbare de luat in seama.

    http://www.sperantatv.ro/web/costel-parnau-21-07-2013/

    • Viq

     Eu n-am nici o treaba cu religia lui …pe mine m-a impresionat omul …si dacă stai vine să te gindesti singura lui speranța intr-o țară ca România ,a fost Dumnezeu ..

     • Nici eu.
      Si nici nu ma deranjeaza.
      Asa cum nu ma deranjeaza nici evanghelismul lui Nick Vujicik.
      Bine, putem deschide si pe linia asta o discutie, de ce ortodoxia e atat de ruginita in raport cu alte forme de gen, dar e alta poveste.

      Dar raportul dintre relatarea tragismului evenimentului, evolutiei, situatiei in sine si pozitivismul constructiv ce poate fi transmis de o persoana ce-si depaseste asemenea obstacole este altul fata de cei pe care i-am mentionat mai sus.
      Asta reflecta cum ziceam mentalitatea infinit mai invalida decat fizicul din care ne straduim sa iesim.
      Dar se poate.

      In mod normal, comportamentul fata de o persoana cu maini mai de plastic decat ale tale, nu trebuie sa difere de cel fata de o persoana cu ochi mai caprui. Tratarea respectivului la nivelul unei persoane normale este un semn de respect elementar.

      Vezi si celebrul Pistorius, concurentul olimpic ce si-a confruntat de la egal la egal fibrele lui de sticla cu picioarele concurentilor si n-a iesit pe ultimul loc 😀

      Acum o sa faca probabil si putina puscarie ca si-a impuscat colega de camera.
      Semn ca e om ca toti oamenii. 👿

      Ideea de baza e ca avem resurse pe care uitam sa le folosim !
      Dar nu uitam a ne plange ca mai vrem diverse…

  • Ei sunt mandri ca sunt romani. Romani or fi mandri ca hotii astia sunt romani? Ba chiar mai mult, ca ii reprezinta in lume?

 21. „Conflict diplomatic fara precedent intre SUA si Ungaria: maghiari cu functii guvernamentale, pe lista neagra a americanilor cu interdictie de a intra pe teritorul SUA ”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-18331973-conflict-diplomatic-fara-precedent-intre-sua-ungaria-maghiari-functii-guvernamentale-lista-neagra-americanilor-interdictie-intra-teritorul-sua.htm

 22. Ar trebui sa ne vina rindul 😛

  • Poti sa formulezi si altfel.
   America a inceput sa stringa surubul.Ori cu ei ori cu noi.Cu curu n doua luntrui nu se mai poate.
   Poate o fac si la noi dar cu alte mijloace.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s