Duminica care construieste

Tony Parsons azi, in The Sun, editia print.

CCF19102014
.

Asta e partea mai interesanta !

Ro

Viq

53 responses to “Duminica care construieste

 1. Fost general SIE, dezvăluire-şoc:Ponta a fost ofiţer acoperit. Asistăm la curăţirea SIE de conservele ruseşti

  Asistăm, se pare, în aceste zile, la o reglare de conturi între mai multe servicii secrete. Din multitudinea de informaţii primite am selectat ceea ce am considerat noi că este relevant pentru ceea ce se întâmplă astăzi în apaţiul public. De aceea am eliminat lucruri care ori ni s-au părut periculoase, ori ni s-au părut irelevante din perspectiva viitorului apropiat. Pentru că informaţiile pe care le furnizăm în acest material sunt din categoria premium. Şi o să vedeţi că am avut dreptate. Între aceste lucruri este şi ce s-a întâmplat în PNL. Cu acele cozi de topor aflate în slujba intereselor ruseşti. Grup de cozi condus de Radu Stroe. Şi care o are în componenţă, între alţii, şi pe Norica Nicolai. La fel am tratat şi relaţia Leancă-Ponta. Un fost kaghebist care le traducea lui Ceauşescu şi Gorbaciov, la Bucureşti, şi un fost ofiţer SIE post-revoluţionar. Însă o să vorbim, poate, într-un material separat despre relaţia nefirească dintre Victor Ponta şi Matteo Renzi. Care bate multora, mai avizaţi decât noi, la ochi.

  Ponta, doar un pion

  ,,Dumneavoastră credeţi că demersul preşedintelui Traian Băsescu a fost făcut fără ca acesta să îi fi informat pe partenerii noştri nord-atlantici? Eu cred că mai degrabă este o acţiune concertată, de mai mare amploare, iar apariţia numelui unui pion din această reţea cu conexiuni ruseşti nu este decât un episod mărunt dintr-un război care va produce multe victime. În analiza mea, Ponta nu este decât victimă colaterală rezultată dintr-o operaţiune de curăţare a unor conserve ruseşti care parazitează sistemul de siguranţă naţională şi clasa politică. Că legăturile lui Ponta cu aceste reziduuri este evidentă, şi că ascensiunea sa pe firmament este rodul implicării acestor personaje, care pot fi asimilate trădătorilor de ţară, nu mai constituie un secret pentru nimeni avizat. Aşa s-a şi descoperit de fapt, numele lui Ponta în această reţea.

  Ce spune preşedintele la televizor, despre cum a aflat despre Ponta sunt poveşti. Chiar şi-l închipuie cineva pe Băsescu în rol de Colombo, alcătuind un dosar de urmărire al Spionului Dandana? Să fim serioşi! Traian Băsescu are, la acest moment, sunt sigur, toate elementele care dovedesc faptul că Ponta a fost folosit pentru a se închide unul dintre cele mai controversate dosare de corupţie în care oameni politici şi agenţi secreţi au mers mână în mână. Este vorba despre Afacerea Megapower. A fost singura lui activitate ca ofiţer acoperit al SIE. A fost recrutat în vederea ,,rezolvării” favorabile a acestui caz. Iar acum este folosit de cei care ştiu aceste amănunte.

  http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/fost-general-sie-dezvaluire-socponta-a-fo_242935.html

  N-am nici o îndoială că nu este așa ……am afirmat aici ,acum citeva luni că in România se înfruntă 2 mari puteri SUA si Rusia si am fost luat in rîs de niste atotcunoscători .

  • este interesant si f. documentat.

  • night :
   Si acest ,,fost general SIE” este cine ? Si eu pot sa scriu un articol de asta si sa-l semnez ,,Un alt fost general SIE” Eu stiu ca ,mai ales unii oameni, mai naivi,mai ales in campanie electorala (cand totul este permis, la noi ,in Romania) sunt inclinati mai usor sa creada ceea ce le confirma simpatiile si antipatiile.De doua ori, cel putin, a avertizat Ion asupra acestui site anonim, dar vad ca nu-ti trece.

 2. un lucru este clar. NU DAU AVIZ POZITIV:

  PARLAMENTUL ESTE PARAVANUL HOTZILOR!!!

 3. Este inimaginabila actiunea nedemocratica si abuziva a institutiilor statului cu privire la incalcarea normelor privind campania electorala.

  readuc din nou in discutie discriminarea produsa de Victor Ponta in raport cu ceilalti candidati.Din postura de prim ministru are la indemina toate mijloacele financiare,materiale pentru a isi sustine o campanie electorala garnisita din belsug cu mijloace de transport(elicoptere,avioane,automobile..etc)
  cu aportul administratiei de stat,in structurile reprezentate de pesedisti,
  cu confiscarea organelor de ordine si siguranta publica in folos de partid

  Faptul ca in tara se interzic afisajele unor competitori politici,iar politia si jandarmeria fac abuzuri peste abuzuri impotriva celor care respecta legea electorala,
  ca se inregistreaza incalcari ale legii ,impotriva statutului si regulamentelor in baza carora functioneaza

  Ca se ordona acestora sa se procedeze ilegal si abuziv
  Sunt tot atitea motive sa ma cutremure daca Ponta va lua Presedentia Romaniei!
  CINEVA trebuie sa stopeze aceasta mascarada!
  Unde esti MAICA societate civila???Cea care dai din clanta cind Traian Basescu respira??Cea care suge bani grei prin sute de ONG-uri??

  Nu vedeti??Nu auziti?? Nu pricepeti??Sau va puneti mainile sub fund ca si dl.Ciorbea??
  Este incredibil ca dictatura s-a si instalat …in numele SISTEMULUI ticalosit pastorit de Victor Viorel Ponta!

  • care societate civila ??? deturnata si asta, inca de la aparitie. Unii au fost distribuiti in rol de politicieni/industriasi, altii – mai juniori, au fost trimisi sa „creeze” pam pam sistemul NGO. Autentice ? Cam 5 %. Cu bunavointa.

  • Relax Mark,
   Cu cat fac mai multe gafe cu atat vor fi mai huiduiti.Iar in ceea ce ii priveste pe ”puristi”, lasa-i in turnul lor de fildes. Ei au ramas la faza peste 85% din romani sunt antiBasisti. Romania reala ii va constrazice. In noiembrie se va vota dupa sloganul Pontisti vs Antipontisti.

 4. DECE TRAIAN BÄSESCU ? nimeni nu s-a aläturat lui,
  el este sigurul din opozitzie care s-a revoltat, unde si cum a putut.

  dar romanii unde sunt? vor sä träiascä bine, dar sä lupte altul.

 5. Moise Guran îi dă însă o lovitură lui Victor Ponta ce se poate dovedi fatală. Jurnalistul transmite el o scrisoare deschisă SIE în care cere să dea verdictul în cazul Ponta: a fost sau nu ofițer acoperit. Guran menționeză că, dacă Ponta a fost ofițer acoperit, SIE a încălcat chiar și Constituția țării pentru că a recrutat un procuror pentru serviciile sale.

  ”Ma uimeste reactia slaba a societatii civile din Romania. Toata lumea ii da cu campania si cu politica, toti vor sa stie daca Ponta mai castiga sau nu alegerile.
  Ciudat! Ma asteptam la altceva… Sau oricum nu ma asteptam la o reactie de victima, de detinut care ii zambeste gardianului, sperand la un blid cu un pic mai multa carne. Incepand de azi, oricine se mai numeste Societatea Civila, nu ma mai reprezinta.
  Asa ca am decis sa trimit public un apel la un raspuns concret catre Serviciul de Informatii Externe al Romaniei.
  In calitate de cetatean care ii alimenteaza bugetul, nu de altceva.

  Dragă Serviciule Secret de Informaţii Externe,

  În cazul acuzaţiilor candidatului spion nu poţi să taci. Tăcerea ta este una vinovată şi, mai important, prelungeşte, peste timp, o vinovăţie pe care poate nu o mai ai. Comunicatul pe care l-ai dat azi e un alt mod de a tăcea. Nu este admisibil ca, după ce şeful statului – aşa cum o fi el, cu scopurile electorale sau de alt fel, pe care le-ar avea – acuză un serviciu românesc de informaţii că ar fi încălcat Constituţia, acesta să spună că e secret ce a făcut şi că nu comentează.

  Nu ştiu şi mă interesează mai puţin acum ce impact va avea deconspirarea unui candidat la preşedinţie în calitatea sa de fost spion, dar mă interesează şi vreau să ştiu dacă un serviciu care trăieşte de la Buget, deci din contribuţia mea de cetăţean, a încălcat o serie de legi, între care cea mai importantă este Constituţia Ţării.

  Dragă SIE nu eşti stat în stat, depinzi de noi toţi şi eşti obligat să slujeşti interesele României, dar şi legile ei. Indiferent care ar fi motivaţia strategică pentru recrutarea unui magistrat, dacă legea îţi interzice să infiltrezi Justiţia, tu ca serviciu secret trebuie să respecţi această interdicţie. Şi asta pentru ca eu, cetăţean să nu dau vina pe tine, Serviciul Secret pentru corupţia în care se zbate ţara de 25 de ani, să nu te consider vinovat de cârdăşie cu oligarhii care au distrus economia profitând de slăbiciunea Justiţiei, să nu te fac responsabil de poliţie politică, de sabotarea democraţiei, de toate cele care au încetinit drumul ţării noastre spre NATO şi spre Uniunea Europeană.

  Şi, cel mai important, nu vreau, Serviciule Secret, să mă întreb dacă nu cumva eşti creatorul monstruos al unor personalităţi pe care le-ai creeat şi le-ai setat să ajungă în fruntea ţării, ca să le poţi controla şi prin ele să controlezi ţara pe care tu, Serviciule Secret, trebuie să o slujeşti.

  Aşa că e târziu ca să mai taci. Nu mai poţi. Trebuie să îmi spui clar mie, cetăţeanului care te plăteşte din taxele sale, fie că preşedintele în exerciţiu al ţării a luat-o razna, aşa cum susţine premierul, fie trebuie să recunoşti că ai încălcat legea şi că ai recrutat – în mod ilegal – un procuror. Sau mai mulţi.

  Şi, apoi, să îţi ceri rapid şi public iertare de la cetăţeni.

  Doar aşa o să ne convingi că eşti azi, la 25 de ani de la Revoluţie, altceva decât Securitatea din care te tragi.”, scrie Guran pe biziday.ro

  • Marcule, stirea e veche de o saptamana !

   • Ba loa(z)da, ce daca e veche, te doare ca se cere demascarea incalcarii Constitutiei de catre un imbecil si de catre un serviciu de informatii care a incalcat legea? Te doare ca incet incet gasca ta umple aresturile procuraturii si politiei? Te doare ca maine, poimaine nu-ti mai regasesti gasca la butoane? Te doare ca au inceput , cei care au incalcat legea sa fie adusi cu duba la audieri pentru cercetare?
    Te doare ca ceea ce propagi nu mai are cautare decat la analfabeti utili?
    Pai ia ceva contra durerii sau zaci in zeama ta de postaca esuata si ascunde-te sa nu mai primesti flturi sau lovituri peste boticul ala de zgripturoaica.

    • ,,sa nu mai primesti flturi sau lovituri ‘
     Pai si tu atunci cum si pe cine ai sa-ti mai razbuni toate frustrarile ? fraiere, daca te ascult iti pierzi obiectul muncii 🙂

     • Loaza, comenteaza inteligent ceea ce ai de zis, nu veni cu prostii pe aici ca nu mai ai trecere. Ai inceput sa puti mai ceva ca obielele lui Ivan. Si nu face pe proasta, cine isi exiba frustrarile pe aici, eu sau tu? Cine lasa urme de limax la Copac, eu sau tu? Cine propaga ideile gastii infractionale numita PSD, eu sau tu? Cine, prin ceea ce scrie vrea sa induca ideia ca si altii sunt toti la fel de vinovati, o apa si-un pamant, deci lasati-ne hotii in pace caci bubosii sunt de fapt la voi?
      Dispari, dara lipiciosa si urat mirositoare ca alterezi atmosfera!

  • Mie-mi place petitia !
   Cred c-o s-o rostogolesc maine dimineata !

 6. moise guran , felicitäri!!!!!!!!!!

 7. Linistiti-va, stati la locurili voastre: imi dau demisia ca prim ministru, dar asteptati sa ajung presedinte 😉
  – unde sint cele 1.000.000 de locuri de munca?
  – veniti in tara ca avem 17.000 de locuri de munca.

 8. Cuvantul „conserva” deranjeaza. „Conservele”. Deja „deranjate”. 😈

 9. Salve Mih,
  Asa-i , ai dreptate! Uneia de aici i-am deschis si eu capacul mai adineauri! 😀

 10. PONTA este un derbedeu mizerabil si este manä in manä cu mafiotul securist TÄRICEANU; RINOCERUL ASTA BUHÄIT a fäcut
  jaf in bugetul Romaniei cand a fost premier;

 11. Täriceanu , arte o contributzie f. mare la toatä nenorocirea romaniei
  si la aceste hotzii ,acaparäri de primari. escrocul mafiot este un
  mare gunoi:

 12. Theo, ai uitat sa scrii azi ca e si inpotentzi. Speram ca miine sa primim tablourile complete. Romani, treziti-ma!

  • Mai Adriane,mai lasa aroganta deoparte ca nu ajuta la nimic!
   Nu-l copia pe Ponta ca nu iti iese!

  • Pe tine nu te poate trezi decat decat sarutul Pontei. Sau invers! Dar atentie, inversiunea se pedepseste 😛

  • @adrian: bine, sa incerc eu…
   @adrienilor, strepeziti-va!

   • … romani, trosniti-ma ! 🙄

    • Parerea mea e ca va faceti de mirul lumii tolerind exprimari vulgare si infantile, astfel tinind departe oameni cu bun simt care poate si-ar aduce altfel o contributie cit de cit decenta la discutii, depasind nivelul excremental care uneori pur si simplu acapareaza portiuni extinse din blog. Ba mai mult, observ ca sint destui care au nefericita tendinta sa asume ca unul trebuie sa fie neaparat pontist pentru a fi deranjat de trivial. La final (care pare a se grabi tot mai mult) o sa ne uitam in urma si poate o sa realizam ca am fost infrinti si cu larga noastra contributie; si pentru ca nu am inteles ca bunele intentii, daruirea, loialitatea, oricit ar fi de laudabile, isi pierd din stralucire cind sint servite din bideu.
     E clar ca locul meu nu e aici, dar asta nu e o problema. O problema reala e ca nu putem aduce in normalitate nici macar o voce care isi doreste ce ne dorim mai toti de aici. Dar poate ca eu gresesc si voua vi se pare potrivit ca cineva sa minjeasca aproape zilnic un spatiu public altfel mai mult decit respectabil. Daca e asa, e cu atit mai mult pacat.

 13. Uups
  Incepe sa se ridice ceata de pe ochii marilor experti.
  Sebastian Lazaroiu pe FB ”am auzit deja prea multi oameni anti Ponta care spun ca la o finala Ponta-Udrea ar vota Ponta. paradoxal”.

  • Salut,
   Vad ca pe multi ura incepe sa-i „innobileze”. Masochism fara frontiere!

   • Salut,
    Inganduratule,
    S-a trezit si Sebi la realitate. A descoperit ca exista deja un curent puternic AntiPonta. Pana saptamana trecuta ne aburea cu teoria ca daca Piratul il critica pe Tonta atunci ii aduce voturi. Oare realizeaza in ce eroare se afla in continuare? Eu cred ca incepe sa perceapa jocul Piratului.

 14. „Avem valoare”! Cred si eu, la cat au furat [si cine vorbeste de parvenitism, vai mama lui si de „mediu de afaceri” si „o masa calda”]

  • Salut,
   Tablou tematic politic de grup intitulat :Cuib de „somitati” jegoase” sau :”GIOP inca liber”

  • Nu uita Mih mediul universitar. Somitatea este prodesor universitar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
   Ai auzit vreun reprezentant al acestei universitati sa iasa public si a se delimiteze?

  • Inganduratule, Ion, servus!

   Pe „mandru’ ca-s somitate” asta il stiu prea bine brasovenii…
   Cat despre colegii lui de la Sibiu (Sibiu? stiam ca e la Transilvania – Brasov), nici primii, nici singurii care tac, desi multi adami si abrahami si andronesti bantuie mediul universitar…

 15. Mda …comunismul bolsevic n-a dispărut niciodatâ …este mai viu ca niciodatâ ,respiră si minte .

  Asta face comunismul din oameni ….mari mincinoși ordinari si scîrnavi .

  Priviti-l bine pe Ioan Adam ….cei ca el raportau ridicarea nivelului de trai si marea fericire pe romani că-l aveau conducator pe Împușcat …cei ca el turnau la Securitate benevol ,fără să-i oblige nimeni …cei ca el iti făceau viața amară intr-o întreprindere ,pentru nimic de cele mai multe ori ,doar pentru că existai si i-ai căzut greu la mațe imbecilului fiindcă erai mult mai deștept ca el …cei ca el erau micii Dumnezeu care îți puteau schimba traiectoria vieții …

  Priviti-l bine pe Ioan Adam ,comunistul cu burdihanul plin ,care era servit de Cantina Partidului cu toate finețurile culinare ,in timp ce tara murea de foame si vorbea de ridicarea nivelul de trai

  Acum ,a trecut la altă etapa ….dă o masă caldă ..e o marea realizare cine nu-si dă seama .

  Dă o masă caldă ,in timp ce jefuieste senin si cu valoare ,90.000 de hectare de pădure .

  Pentru asta l-au împușcat pe. Ceausescu ….nu puteau să fure cit voiau ….aveau oarece teama de Securitate si cu Ceașcă nu erai sigur niciodata ..azi aveai tot,mîine puteai ajunge la bulău.

  Eiii ,dragilor acum cu Tontălăul sunt siguri ,e de al lor ,crescut de ei cu ajutorul conservelor din SIE….DNA-ului trebuie să-i pună botnița si se pot considera fericiti .

  Ce este dramatic ??….marea majoritate a cetățenilor sunt pe gîndirea acestui comunist imbecil ….si ex. avem si aici .

  • Democratia pentru unul idiot scîrnav ca si Ioan Adam ,înseamnă că au scăpat de ochiul veșnic treaz al Impuscatului ,care nu le permitea să jefuiască cum ar fi vrut ei ….

   Democratia e doar pentru ei ,nu si pentru cetățenii României ….noi ,ar trebui să fim fericiti că rahatul asta ne oferă o masă caldă .

   • Deci ,nu trebuie să mai mire pe nimeni de tontălaul natiei e preferat in sondaje ,de ce nu se revoltă nimeni si de ce occidentalii se miră de atitudinea noastră .

    Romanul „jmecheraș” se descurcă ….s-a descurcat el pe vremea foametei si frigului din timpul impuscatului ,ar fi culmea să nu se descurce acum ,cind s-a trecut la faza cu masa caldă …e infinit mai bine ca acum 25 de ani …n-avem dom’le pretenții de la nimeni ,e tara lor ,cum a fost si acu 25 de ani …noi ,doar locuim cu chirie in ea .

 16. Mi-a zburat un coment …poate il găsește careva 😀

 17. Proaspat din Spain

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s