Inca mai sufera Justitia romana de sindromul „Miştockolm” ?

Cu scuzele de rigoare pentru limbaj, dar asa a fost publicat la sursa !

Constantin Popescu: Săru’ mâna, la nouă jumate, când vine asta prima, te duci la ea acolo şi vorbeşti şi vezi cum trimite florile, ori trimite şoferul ei, ori …

Doamnă: Dar ea nu vine cu maşina, şefu, şi i le puneam ei ,dacă era… eu mă duc peste zi şi discut cu ea, că…

Constantin Popescu: Păi nu la ea, mă, le ducem, nu ei, la prima procuroare de la judeţ.

Doamnă: Nu la SÎRBOAICA?

Constantin Popescu: Nu, domne, nu.

Doamnă: Aoleu…noi aşa făcusem, că ziceam pe unde stă, pe aia cum o cheamă?

Constantin Popescu: Ă…zii…SCÎNTEIE…

Doamnă: A, la SCÎNTEIE şi să o întreb pe asta unde stă?

Constantin Popescu: Am mai trimis, am mai trimis noi, stă lângă Carrefour, acolo faţă în faţă cu…

Doamnă: Lângă Carrefour?

Constantin Popescu: Da faţă în faţă cu Lukoil-ul…ştii, am mai trimis noi pe Rodica cu fetele la ea.

Doamnă: Eu ştiu, dar eu ştiam de Sîrboaica, că noi la ea am mai fost de i-am făcut curtea.

Constantin Popescu: Păi na, nu ştiu, îi spui că avem două lăzi…

Doamnă: Pe la muzeu…

Constantin Popescu: La muzeu… te duci la ea şi îi spui să îşi oprească şi ea ce vrea de acolo şi să-i dea şi ăleia cât rămâne să împartă amândouă, le f… în gură pe amândouă.

Doamnă: Aha.

AHA ! AHA ! AHAHAHAhahahaha !!!
Hâc ! 🙄

Mai oameni buni !
..si domnitelor fimei…
oare chiar ii place nefericitei asteia de Justitie ce-i fac borfasii ???

Stiu ca cele doua nu pot (sau nu trebuie) sa dea nota generala a comportamentului intregului compartiment. Vorbim totusi de Carmen Sîrboiu, PRIM-PROCUROR al Parchetului Judecătoriei Orşova !
Iar „trisome-ul amoros” e intregit de colega „domniei sale”, șefa Parchetului Tribunalului Mehedinți !
Adicatele ierarhic superioara de deasupra !

Ca sa vezi ce se poate face cu o floare !!!
Iar unii zic ca nu se poate „face” nici o parlita de prima-vara !
Numa vara de-a doua 😉

Incerc sa-mi imaginez persoanele respective in postura …
… de reprezentanti ai dreptei judecati intr-o pricina rurala de incalcare a propietatii ograzii, cu gaini cu tot, de catre cocosul lu’ cocosul vecinului.

Cum ar bascula judecata daca pârâtul ar veni in intâmpinarea cauzei cu o „floare” ca a derbedeului de mai sus ?
Persoanele astea se presupune ca au facut ceva scoala.
Musai sa fi facut !
Ma refer desigur la persoanele de la capatul „de primire”, ca la cel ce ofera mi-e destul de clar. Individul sta bine pe picioare.
Deci daca au facut, la ce bun scoala aia ???
Si postul, si salariul, si pozitia sociala si … si …

Cand se „ridica” si justitia romaneasca in picioare mai fratilor, ca poate o dor rotulele ?

Viq

36 responses to “Inca mai sufera Justitia romana de sindromul „Miştockolm” ?

 1. Buna dimineata!

  Constant, cand venea/vine vorba de problemele din Educatie si Sanatate, se auzeau/aud destule voci (mai ales dinspre zona sindicala, dar nu numai) care puneau/pun cam totul pe salariile prea mici. Nu ca nu ar fi adevarat, dar e incorect sa explici asa toate deficientele unui sistem, sau sa te gandesti ca un salariu mai bun va rezolva automat coruptia si incompetenta – adevaratele cauze de proasta functionare. Iar ceea ce se intampla in multe cazuri din magistratura, sta dovada: cand si-au decis venituri depasind cu mult pe cele ale altor categorii profesionale (similare daca ne gandim la anii si complexitatea pregatirii, sau responsabilitatea fata de oameni – vieti) motivatia a fost ca magistratul va fi astfel ferit de tentatia/nevoia (???) acceptarii spagii, adica nu va mai fi coruptibil. Realitatea ne arata cu totul altceva. Fie „salariul” cat de mare, tot n-ajung banii pentru un carnat, un plic, o…floare.
  Si-atunci din „saracie si nevoi”, trec unii si peste…grobianismul si limbajul „colorat” al unor…boi (desi „boi” este aproape un eufemism pt categoria respectiva, n-am gasit alta rima).

  • Salariile din Justitie sunt nu sunt dezonorante. Am vazut (si TV, conform unei vorbiri inspirate – ne aduce aminte de asta…”din zori pana-n seara”) cum un magistrat tanar, daca isi chibzuieste bine salariul, poate trai decent: dl. Ponta. Sau Catalin Voicu, alt om de drept care traieste azi onorabil din stipendiile unui stat care i-a oferit chiar si cazare gratuita.
   Cred ca si salariile din Educatie sunt suficient de mari. Dovada este ca un profesor de liceu, daca face lucrurile bine/chibzuit, poate duce o viata onorabila in cele 5-6 case pe care si le poate construi din venitul salarial. Casa in care sa nu-i fie rusine sa-si primeasca elevii la meditatii (…meditatie?). Mai e si @Loda, un alt exemplu de suficienta.
   Asa ca slujbasii cetateanului din scoli si tribunale fiind asigurati, mai ramane ca statul sa se concentreze pe drumuri. Adica, sa-i stranga de pe drumuri pe aia care pandesc pe la cotituri. Vorbesc, mai ales, de cei de la drumul mare. Teldrum, de exemplu. Si suntem gata cu felicitarea. Mai raman florile… De mina. Sa le facem de colt. ACZ si Colt Alb, poveste de iarna nu-i ca vara.

   • judex :,
    ,Mai e si @Loda, un alt exemplu de suficienta.”
    Adica ce vrei sa spui, ti-am furat eu ceva ? Tie sau altcuiva ? Punerea mea in context duce la o asemenea concluzie .Daca stii ceva ,orice, pune aici, nu te sfii, daca vorbesti aiurea, taca-ti gura, nu calomnia la adapostul anonimatului.

    • @Loda, nici nu mi-a trecut prin cap sa te acuz de furt. Asta ai inteles tu? Stai stramb…macar judeca drept: In context, esti un exemplu de profesor. Suficient.

    • Judex : In context apar a treia pe o lista dupa un plagiator si un coleg de breasla care are sase case ,dar tie nu ti-a trecut prin cap …o fi, dar altadata incerca sa fii mai clar si, ca sa ai mai multe argumente pune-l si pe Victor am pe lista, am inteles ca si el a fost toto profesor.

     • @Loda: Victor L nu e suficient, de aceea nu e pe lista.
      P.S. Articolul lui Maci este bun, ai dreptate. Merge in directia lui Liiceanu. Tu te simti mobilizata sau descurajata? Ce zici, Traficeanu ne-ar putea mantui?

     • Judex :
      Raspuns : NU.

 2. Salutare prieteni! Legat de justiţie, am susţinut şi susţin în continuare că pe làngă independenţa acesteia, un pilon important în creşterea semnificativă a actului de justiţie îl reprezintă adoptarea principiului precedentului judiciar (jurisprudenţei). Adică, soluţiile date în anumite speţe de către instanţele superioare să constituie baza de referrinţă în soluţionarea tuturor cauzelor de aceaşi natură. Astfel, de exemplu, problema cu: incompatibilitatea lui K.Johannis, retrocedărilor, pedepselor cu executare sau suspendare, etc, nu ar mai fi pusă. Totodată procesul de evaluare şi de sancţionare a derapajelor din justiţie ar putea fi mult mai obiectiv. Numai independenţa justiţiei şi păstrarea ei în echilibru cu celelalte două puteri ale statului este insuficient dacă acest act nu este însotit de o aplicare unitară a legislaţiei.Poate deveni, la un moment dat, foarte periculos! Inţelegerea abuzivă a inamovibilităţii magistraţilor conduce, aşa cum se poate observa în practica de pànă acuma, la atitudini de genul ,,Este gara (justiţia) mea şi fac ce vreau eu”

 3. Pentru ca ne place EuNuKe am sa reiau cite un fragment din comentariile prea intinse (ca sa aveti rabdare a le citi si ale intelege):

  „Bun. încep prin a vă da dreptate: feminismul românesc are standarde joase, mult sub ceea ce găseşti in Occident. Retardul e real şi cât se poate de vizibil pentru orice om deschis şi inteligent care a călătorit prin ţări mai civilizate şi mai democrate şi e destul de puternic moralmente incât să .

  La noi femeile incă sunt sub talpa ţării. Îndrăzneala muierii de a părăsi cratiţa este sancţionată verbal, fizic şi psihic nu numai in mahalalele şi cătunele de la marginea româniei, ci şi la centru, in cele mai neaşteptate medii urbane, in rândul elitelor culturale şi politice cele mai şcolite, spălate şi plimbate.

  Cam de aici incepe lupta pentru oricine are de gând să se ia de gât cu metehnele, obiceiurile, năravurile noastre primitive. Desigur, teoretic, femeia e egala bărbatului şi in România, ba chiar are şi drept de vot, dar practica arată că, pe căi normale, adică prin vot sau prin avansare pe merit in ierarhiile aparatului de stat, femeile nu prea au reuşit să ajungă la vârf.

  Nu-s de vină doar politrucii talibani, ci şi întreaga societate masculină cu drept de vot ce bălteşte in stereotipuri şi complexe faţă de sexul opus. Eu mă lovesc la tot pasul de mentalitatea patriarhalistă şi mi-e tare ruşine ca bărbat că nu am făcut mai mult pentru zdruncinarea ei.

  Bănuiala mea -dar s-ar putea foarte bine să mă înşel- era că Băsescu intenţioneză să utilizeze feminismul pe post de unealtă politică, adică să ridice cumva femeile la luptă, să le atragă in joc, şi să le îndrume cumva către dreapta spectrului politic

  . Iată de ce a promovat atâtea femei şi iată de ce o susţine pe Udrea cu tot pachetul ei de farduri populiste.”

 4. EuNuKe

  „Binenţeles că se găsesc ciurdine de intelectuali fini care să strâmbe din nas la pachetul Udrea, ce cuprinde boiaua stridentă ce-şi strigă drepturile pe la televiziuni, mopul ameninţător agitat pe sticle menit să atragă femeile de servici [chibzuiţi vă rog cât de misogină de sintagma ce defineşte o meserie],

  paraşutele deschise larg spre bucuria fătucilor chipeşe suspectate de uşurătate nepermisă la locul de muncă,

  iepuraşii indecenţi ce amintesc lucrătoarelor din industria sexului că şi ele sunt cetăţeni cu drept de vot, mezeluri obscene ce împing de la spate gospodinele să se avânte intr-un rol nou din care nu ele, dar poate fiicele lor ar putea dobândi oareşce puteri asupra viitorilor soţi.

  Să continui? Deranjează vulgaritatea campaniei Udrea? păi cum ar putea fi altfel in condiţiile in care receptorul este setat pe această frecvenţă regretabilă a trivialităţii?

  Dacă Udrea ar ieşi in public cu discursuri sforăitoare despre statul de drept, despre democraţie, despre drepturile femeii, cu poeme şi fantezii literare despre iubire, cu texte profunde extrase din Noica şi Borges, cu analize savante despre starea economiei…

  nu cumva, noi, bărbaţii, am suspecta-o de ipocrizie crasă şi papagalism in timp ce femeile obişnuite, gospodinele şi piţipoancele naţiunii, s-ar retrage plictisite la cafeluţele şi manechiura lor cotidiană?

  Domnilor preţioşi, lăsaţi-o pe Udrea să-şi cânte partitura pentru vulgată şi nu vă mai şocaţi atâta ca nişte mironosiţe de frivolitatea zilei că vă umpleţi de ridicol şi riscaţi să vă-necaţi in el.

  Nu sunteţi destinatarii reprezentaţiilor de tip onewomanshow, dar vă uitaţi pentru că nu vă puteţi abţine şi rânjiţi pe ferite, cu mâna la gură să nu se audă miştourile la fel de triviale, iar apoi vă transformaţi delectarea in disperare in momentul in care emisiunea s-a terminat iar uzul raţiunii se-ntoarce, căci deveniţi conştienţi de faptul că o asemenea cucoană nu vă poate satisface idealurile înalte pentru care vă tociţi buricele deştelor in tastatură.

  Dacă nu vă place, nu vă mai îndopaţi cu preparatele indigeste ale cucoanei. E atât de simplu.”

 5. Binenţeles că se găsesc ciurdine de intelectuali fini care să strâmbe din nas la pachetul Udrea, ce cuprinde boiaua stridentă ce-şi strigă drepturile pe la televiziuni, mopul ameninţător agitat pe sticle menit să atragă femeile de servici [chibzuiţi vă rog cât de misogină de sintagma ce defineşte o meserie], paraşutele deschise larg spre bucuria fătucilor chipeşe suspectate de uşurătate nepermisă la locul de muncă, iepuraşii indecenţi ce amintesc lucrătoarelor din industria sexului că şi ele sunt cetăţeni cu drept de vot, mezeluri obscene ce împing de la spate gospodinele să se avânte intr-un rol nou din care nu ele, dar poate fiicele lor ar putea dobândi oareşce puteri asupra viitorilor soţi.

  Să continui? Deranjează vulgaritatea campaniei Udrea? păi cum ar putea fi altfel in condiţiile in care receptorul este setat pe această frecvenţă regretabilă a trivialităţii?

  Dacă Udrea ar ieşi in public cu discursuri sforăitoare despre statul de drept, despre democraţie, despre drepturile femeii, cu poeme şi fantezii literare despre iubire, cu texte profunde extrase din Noica şi Borges, cu analize savante despre starea economiei…nu cumva, noi, bărbaţii, am suspecta-o de ipocrizie crasă şi papagalism in timp ce femeile obişnuite, gospodinele şi piţipoancele naţiunii, s-ar retrage plictisite la cafeluţele şi manechiura lor cotidiană?

  Domnilor preţioşi, lăsaţi-o pe Udrea să-şi cânte partitura pentru vulgată şi nu vă mai şocaţi atâta ca nişte mironosiţe de frivolitatea zilei că vă umpleţi de ridicol şi riscaţi să vă-necaţi in el. Nu sunteţi destinatarii reprezentaţiilor de tip onewomanshow, dar vă uitaţi pentru că nu vă puteţi abţine şi rânjiţi pe ferite, cu mâna la gură să nu se audă miştourile la fel de triviale, iar apoi vă transformaţi delectarea in disperare in momentul in care emisiunea s-a terminat iar uzul raţiunii se-ntoarce, căci deveniţi conştienţi de faptul că o asemenea cucoană nu vă poate satisface idealurile înalte pentru care vă tociţi buricele deştelor in tastatură

  . Dacă nu vă place, nu vă mai îndopaţi cu preparatele indigeste ale cucoanei. E atât de simplu.

  EuNuKe

 6. a disparut ?? cauta cineva la cos?

  • mark, salut! 🙂

   ar fi cam a treia oară când ar apărea comentariul lui eunuke!
   L-o fi luat în vizor WP-ul 😀
   Hai să nu-i facem un deserviciu amicului EuNuKe…
   Daca ne place, vine el de buna voie la noi.

   • Salut,Oldule!

    comentariul nu se repeta..dar dispare..ce inseamna ca cineva isi baga degetele prin oale..Imi si imaginez cine si cind a avut acces.
    Cred ca EuNuKe nu se supara ca am preluat de pe un alt spatiu mesajul..Mie mi s-a parut bun ca si raspuns pentru toate pozitionarile antiudriste si ridicole de pina acum,. indreptate..cu o judecata nedreapta si necuvenita asupra Presedintelui Traian Basescu.

  • Marcule, nu am nimic impotriva postarilor, cu prima, ca femeie nu pot sa nu fiu de acord (desi pe undeva exagerata) dar ce au comun aceste postari cu tema de azi ? Si cand te gandesti ca eu sunt acuzata, all the time, sa divaghez de la tema (deci nu e asa)

 7. Si unde sta? pai, chiar linga care furi, acolo in fata 😛 😉

 8. Cand vor trece „bolile” de fond (vor trece? – sa speram ca da, candva…nu insist pe acest subiect), sau macar se vor ameliora semnificativ, ma intreb daca nu vom ramane pe cap (si…ficati) cu cele de „forma”.

  Cu ani buni in urma, remarcam o „mutatie” aparuta in limbajul puber-adolescentin: o „dezinhibare” care aducea cuvinte, expresii, injuraturi „demne” de cea mai sordida spelunca sau mahala, in orice spatiu public: pe strada, in autobuz, in parcuri, magazine, pe holul scolii etc…
  Tinerii si tinerele de gimnaziu sau liceu, ba si cei de ciclu primar, pareau foarte mandri de „stilul” verbal adoptat. Vulgaritatea, licentiozitatea nici macar nu mai era „exilata” in formulele periferice „consacrate” si cunoscute sub sintagma populara de „injuratura birjareasca” (cu varianta „ca la usa cortului” – dar de unde sa stie ei ce-i aia birja, sau ce semnificatie are usa cortului?). Si nici nu se datorau doar vreunei stari de furie de moment. Cuvintele si expresiile „murdare” erau ingredientul nelipsit oricarei conversatii banale (si cat se poate de sonore).
  Azi putem constata cat de „tineri” si „dezinhibati” sunt si „maturii” de orice varsta, din societate. La orice nivel al gradului de pregatire, cultura, educatie. Reala, sau pretinsa.

 9. Nici nu stiti ce bucurie a „cazut ” pe romanasii nostrii din Madrid…….. Tovarasul si Tovarasa ,insotiti de alti membrii ai CC al PSD ,participa la slujba !!
  In rest , sanatate si FORZA DNA !

 10. bunä,
  un lucru este clar, nu s-a vrut sä se facä legäturile de escrocherie a dl. Hrebenciuc. Becalii a fäcut escrocheriile avand aläturi pe H;
  cu Haysam A AVUT LEGÄTURI, cu Jakobov avea intanliri la viena;
  cu SARBU cloceste demult späläri de bani si afaceri ordinare.
  acest mafiot este inplicat in multe cu multzi:

 11. PARLAMENTUL ESTE SCUT PT ESCROCI:

  PARLAMENTUL ESTE ASCUNZÄTOARE PT: MAFIOTZI

 12. RUSINE BISERICII ORTODOXE ,CU PLECÄCIUNI SI SLUJBE PT:

  POLITICIENI: RUSINE; RUSINE; RUSINE- NISTE SLUGI NU A LUI

  DUMNEZEU; CI A HAITEI ROSII:

  RUSINE!!!!!!

 13. cine il acoperä pe VERESTOY????????????????????

  DAR PE TÄRICEANU???; au escrocherii fäcute inpreunä , la BURSÄ
  spälat bani,depus afarä, retrocedäri ilegale .
  despre afacerile mafiote cu Patriciu,despre STERLING; ETC:

 14. dece procesul lui DRAGNEA este amanat?? ar fi trebuit judecat
  el a constituit o retzea de fraudare A ALEGERILOR.

  mortzii,copii,absentzi, absentzi au votat prin retzeaua infratorului
  DRAGNEA: DECE??????

 15. PARLAMENTUL ESTE SCUT PT: INFRACTORI:

  BISERICA ORTODOXÄ BINECUVANTEAZÄ INFRACTORII––RUSINE!

  • draga Theo!
   Biserica s-a indepartat de la scopul fiintei ei!Se cumpara si se vinde,se tranzactioneaza si se negociaza ,fara rusine!
   Biserica ortodoxa romana a ajuns cea mai oneroasa firma comerciala..scutita de impozite si traficanta de constiinte!
   NU MAI ESTE CUVINTUL DOMNULUI!
   Este doar vinzatoare si iubitoare de arginti!

   • ar trebuii placarde scrie, sä vadä si altzii ce se intamplä:
    scrietzi pe toate blogurile. pe toate.

    PARLAMENTUL FACE SCUT PT: IMPOSTORI SI ESCROCI !
    SI
    BISERICA ORTODOXÄ SPRE RUSINEA EI II PREASLÄVESTE!

 16. Citit aici ,cei care rezistati (e f. lung ) si intelegeti ;Ecce homo ,acesta e un tip superdestept care gandeste si stie sa si scrie ce gandeste .Pe acesta l-as vota eu !
  http://www.contributors.ro/editorial/partidul-e-unul-singur/

 17. Sunt inca multi magistrati aflati sub influenta PSD..in acele locuri unde fieful este de culoare rosie..
  Cine poate fi atit de timpit sa se opuna unui grup infractional institutional??
  Nu mai cred in demnitati istorice,in ofranda adusa onoarei..sistemul ticalosit
  le-a anulat si a enuntat propriile reguli de functionare

  Cel mai bun exemplu este cel din Constanta..unde alaturi de primarul clovn se antreneaza toate institutiile de putere judetene,
  Am vazut asta cind a fost nevoie ca DNA Bucuresti sa il salte pe Nicusor..
  Cazurile de la Mehedinti si Orsova sunt trase la indigo cu multe altele..

  Sa vedem…care sunt masurile luate de CSM fata de comportamentul celor doua „doamne”??

 18. Au existat loaze comuniste care in clipele lor rare de luciditate au recunoscut:
  – am fost un dobitoc;
  – am fost un porc.
  Au murit; cele ramase nu vor recunoaste nimic, pen`ca li se pare ca se cinta pe undeva „sculati toti prostii lumii”.
  Si ei, cu mortii intr-o unire in suflet si simtiri, voteaza si spera sa cistige 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s