PROCESUL MAIMUȚOILOR

Se vor face peste puțin timp doua decenii și jumătate de la Evenimentul care ne-a dat voie să gândim și să spunem fără teamă tot ce ne-a trecut prin minte, de la Momentul în care uriasul cor ce putea glăsui doar pe o singură voce, sub privegherea vigilenta a Marelui Conducator, s-a spart intr-un murmur de glasuri diferite. Două decenii și jumătate de adevarată tortură pentru ticăloșii care altădată ne cotrobăiau prin toate, prin minți, prin scrisori, prin paturi, obligați în acest timp să stea la locul lor, pozând în cetateni onorabili…

Dar iată că o rază de sperantă le vine de unde s-ar fi așteptat cel mai puțin, de la cei pe care, vreme de o jumatate de secol, i-au prigonit, acuzându-i de înselarea maselor cu “opiul pentru popor” – religia. Zeloșii din tabăra asta, cei care și-au batut joc de însarcinarea sacră de a fi păstorii sufletelor din biserica pe care o reprezentau și care și-au vândut, fără teamă de vreo pedeapsă, enoriașii încrezători în taina spovedaniei, boaitele astea care fac de rusine numele de om, nu numai pe cel de cleric, au sărit pe ocazia de a-și mai umple încă o dată buzunarele cu arginții vânzării. Dusmanii de o jumatate de secol si-au dat mana, punând de un contract cu doi piloni principali:
-unul pe termen scurt – sprijin politic în Casa Domnului contra felii bugetare babane “pentru capiștea spoielii” și pentru periodice servicii electorale;
-celălalt cu bătatie lungă, menit să asigure generația de schimb pentru disperații care lungesc cozile la pupat moaște – o “pioasă” strategie țintind formarea și controlul minților crude: ca să poată fi predat la școală, adevărul științei trebuie confirmat de dogma religioasă. Tot ce nu se potrivește, la coș!!!

religious symbols

Si uite așa, sacerdotul ajunse propagandistul Cezarului iar onorabilul Darwin & comp, cu evoluționismul și concepțiile izvorâte din el, o notă de subsol într-un manual de științele naturii pentru liceu.

Cine se va încumeta oare la o variantă românească a lui “Inherit the Wind” (celebra peliculă americană din 1960 nominalizată la 4 Oscaruri, imagine în aqua forte a bigotismului încremenit în timp, film preluat și în românește ca “Procesul maimutelor”), că tot a devenit trendy să-i copiem pe americani, pe cât ne duce mintea și vâna ?!
Ce-i drept, pentru noi românii, situația nu e presantă!
…căci vorba sinistrului din bancul anterior lui 1989, putem să stăm liniștiți, noi suntem cu două sute de ani în urmă…

OldH

PS: Viq, mulțumesc pentru echivalentul a 2×1000 de cuvinte adăugate în text! 😀

Reclame

223 responses to “PROCESUL MAIMUȚOILOR

 1. … si sintem avantajati in caz de sfirsitul lumii, ca la noi va veni cu 200 de ani mai tirziu 😉

 2. Buna dimineata!
  OldH,

  Teribil subiect ai abordat! Teribil, prin semnificatia unui sir de declaratii si actiuni din ultima vreme (cea electorala), nici de departe „singulare”, ale multor purtatori de straie bisericesti. Mai mult si mai pe fata ca oricand, straiele bisericesti au facut politica si inca de partea si in folosul celei mai nocive tabere de pe scena politica (si prin complicii si sustinatorii lor, din societatea romaneasca). Accentele extremist-nationaliste, etnic si religios discriminatorii, n-au lipsit. Manipularea si Minciuna, nici atat. Un singur cuvant fata de toate astea, ar fi INACCEPTABIL.

  O singura observatie fata de ce ai scris: cei pe care, vreme de o jumatate de secol, i-au prigonit, acuzându-i de înselarea maselor cu “opiul pentru popor” – religia. Nu, nici purtatorii de straie bisericesti de azi, nici „inaintasii” lor de ieri nu au fost prigoniti de comunisti. Dimpotriva, au fost sustinuti si ajutati sa impanzeasca bisericile si mintile oamenilor. Prigonita a fost credinta, preotii, parintii cei adevarati si credinciosii. Slugile in sutana, nu, niciodata!

  • Mih, servus! 🙂

   Ai dreptate, dar față de alte meleaguri, aici păstorii cei adevărați au fost atât de puțini!
   Lor, celor puțini care, în vremuri grele și-au respectat menirea, nu am destule cuvinte să le arăt cinstirea mea. Pentru așa ceva sunt prea mic.

 3. Salut prieteni! KJ ne spune că a înţeles mesajul votului de Duminecă! Eu unul înclin să-i dau crezare. Clasa politică nu cred că l-a înţeles. Marţea albă, după mine, ţine de minunea celor trei zile. Si dovezile că aşa este apar pe zi ce trece. Dar oare BOR a înţeles mesajul? Că aceasta a găsit de cuviinţă să se amestece ( cu mici excepţii) pànă-n găt în aceste alegeri! Si nu a fost tocmai de partea morală a lucrurilor. Deşi nu trebuia să se implice în niciun fel!
  Eu cred că nu! Că deh…banul…..!
  NB
  Observ că mulţi dătători cu părerea din mass media nu au înţeles mesajul lui TB de la validarea de către CCR a lui KJ:
  – KJ: ,,Voi fi presedintele care respecta Constitutia in litera SI spiritul ei. Vreau sa reconectez presedintele Romaniei la Constitutie”
  -TB: ,,Se vor gasi intotdeauna in societate, in mass-media, germenii pasului inapoi. Si uneori trebuie sa fortezi la limita Constitutia pentru a te opune, pentru ca romanii isi doresc o Romanie moderna”
  Ok, aparent sună bine ceea ce spune KJ. Dar, ce ne facem cănd ,,germenii” ( termenul elegant dat de TB, GIO) nu mai respectă nicio regulă?

 4. bunä,
  cu tot respectul, dar un lucru nu a intzes Johannis, cä färä
  BÄSESTI, nu ajungea presedinte, besmeticii liberali, tzin coada sus
  dacä nu recunosc tentativa de puci, la urmätoarele alegeri, noi
  nu ne aläturäm,.väd pe bloguri niste nesimtzitzi ce il atacä pe
  Presedinte si bäsisti.

 5. se pare cä zombii ILICI defileazä in psd,
  asa o cloacä de vagabonzi mitocani si arogantzi cu stafii kgb,
  ar trebuii sä disparä gunoaiele mitomanul,fierea si zombii, hotzii
  si mincinosii, ca sä reformeze, probabil nu rämane nimeni:

  CUM RÄMANE CU ” DÄM FOC LA TZARÄ ”
  ” LA INCHISOARE CU BÄSESCU”
  „UITE NU VREAU SÄ-I DAU CASÄ”
  SUFERÄ FAMILIA- NUMAI EL ARE FAMILIE????????????
  SI IN ZIUA DE AZI ANTENELE TURNÄTORULUI SI GHITZÄ TV

  INJURÄ SI INPROASCÄ CU NOROI TOTZI BÄSISTII SI PE PRESEDINTE: TOTUL SE INTOARCE-

  INCÄ NU AU INVÄTZAT.

 6. Johannis nu a gäsit sä multzumeascä Presedintelui Bäsescu
  pt. 10 ani de muncä. , pt. democratzie, URAT

 7. MAIOR , trebuie schimbat urgent delöa SRI
  trebuiesc oameni de incredere la servicii.

  • comunistä intrigantä, citim si noi ziarele

  • Salutare tuturor,
   Daca Bica ar fi primit terenul asa cum se sugereaza in articol, atunci procurorii ar fi schimbat incadrarea si ar fi adaugat la abuzul in serviciu, luarea de mita si spalare de bani asa cum are fostul Min al Educatiei Cati Andronescu in dosarul Microsoft.
   Pe de alta parte daca ii studiem declaratiile de avere aflate pe situl csm, observam ca are una singura bucata teren achizitionat in 2005 in comuna Clinceni.
   http://emap.csm1909.ro/site/Statements.aspx

   • Buna ziua Ioane ,incadrarea se poate schimba pana la trimiterea in judecata, pe masura aprofundarii anchetei;ai vazut ca intr-o singura zi, din cauza noilor probe, arestul la domiciliu a fost schimbat in preventiv.

    • Loda, la ce functie avea Madam Bica, crezi ca daca procurorii aveau probe temeinice de luare de mita si spalare de bani nu apareau aceste dovezi de tranzactionare a terenului? Sa fim seriosi cu razgandirea sectiei de procurori pe baza de noi probe aduse de Codruta a doua zi.
     Eu zic sa citim referatul procurorilor si sa lasam manipularile grosolane. Stiu, trebuie crucificata Udrea, Basescu si ultimii basisti.
     http://www.luju.ro/static/files/2014/noiembrie/21/referat_bica_arestare.pdf

     • Ioane : de regula ,,Gandul” nu se ocupa cu manipulari, in rest, ce sa zic, vom trai si vom vedea.Ceea ce e clar este ca respectivul ,,Stelu” a fost cadorisit si putem sa ne intrebam : de ce au facut-o membrii comisiei ? Din mila crestineasca? Hm…Plauzibile pot fi, cred eu, doua motive : prietenia sau castigul .Pana la urma toate se vor lamuri .

    • Loda, sa nu ma intelegi gresit. Eu nu am spus ca au facut-o din mila crestineasca. Folosul necuvenit poate sa fie si nematerial (aparent). Iti fac un serviciu acum, dar mai tarziu, cand voi avea eu nevoie, ai sa mi-l intorci.

 8. Dumnezeu nu a fost de acord cu BOR în aceste alegeri. Si le-a dat un semn. Acum, să nu le aud pe aceste feţe bisericeşti, în buna tradiţie psd-istă, cum că Dumnezeu a fost dezinformat. De Băsescu şi băsiştii lui!

  • PreaFericitul a ținut s-a dea cu bâta-n baltă cu «străinii de neam»!
   Ori o fi avut un fir mai lung prin Europa sau peste Atlantic 😀

 9. 😛
  Despre „traditia” mostenita de la inaintasi (pe linie „evolutiva”) de maimutoii de azi

 10. hei, Old, ma bucur sa te citesc (cum de altfel o stii foarte bine …)

  … Timpul generatiilor invechite s-a sfarsit. Votul pentru Iohannis exact asta a spus. Oamenii care nu mai dau un ban pe ce se predica prin tara, de catre popi sau nepopi, acesti incredibili EROI din diaspora, cei ce au stat 10 ore in ploaie si frig – au votat.

  EXEMPLUL lor a inflamat pe cei ce nu ar fi iesit altcumva. Net-ul, FB, etc … acestea l-au batut pe ponta si pe pseudosocialistii lui, cu toti popii lor, cu tot aparatul redicol de invechit al lor.

  Au furat gușterii gușați, ii vedeam pe la sectiile de vot, consilierii, primarii, popii si telectualii, stransi unii intr-altii, grosi și buhăiți. Oamenii lor aduceau femei tinere mai brunete, cu țâncii agatati de fuste … erau sute de bruneti dupa ora 8 seara. Toti brunetii votau, dupa 20.

  Au furat peste 500.000 de voturi, au manipulat alte 500.000, cu adusul la vot si urnele lor mobile. Nu le-a ajuns!

  Nu avea cum sa le ajunga! Inca 100.000 de popi sa fi avut, tot degeaba.

  De ce? Din cauza sutelor de mii de eroi din diaspora, aceste sute de mii care au scos milioanele in plus din tara. Si din cauza net-ului.
  AICI E VIITORUL!

  Prin acest net, si prin oamenii din afara, Romania este exact in secunda lumii, Old, exact in secunda lumii. Nu degeaba lumea se uita cu admiratie la acest gest, probabil cel mai semnificativ politic in Europa 2014.
  Din Europa, deoarece din lume – avem ceva mai puternic – India.

  • am asistat la acest tsunami al NET-ului live …
   la Nasul eram obisnuiti cu 100.000 de unici pe luna. cu doua luni inainte de vot se dubla, in octombrie, deja se dubla din nou, ajungea la 400 de mii, pentru ca in luna votului sa sara bine de 1 milion
   1 milion de calculatoare, Old! ca varf de 168.000 intr-o singura zi, vinerea dinaintea votului!
   cum spuneam si in urma cu 3 ani, aici este realul potential de crestere, aici este viitorul!

  • Cristi,
   D’aia cred că slujitorii vânduți ai Templului vor să-și asigure pe viitor o turmă ascultătoare!
   N-au învățat nimic din revolta Fiului Omului împotriva zarafilor din Casa Domnului și cred ca aceasta e doar o poveste!
   Dar nici o poveste nu se naște din nimic…

   • norocul nostru ca au resurse demografice limitate
    la fel ca si bazinul electoral al pesedeului
    dealtfel … cele doua segmente se intrepatrund in multe parti
    he he … cat eram eu de impotriva FB – las’ ca e bun! Uite acum ce bun a fost 🙂

    • Daca am inteles corect ce spui…te-as contrazice: „resursele demografice’ ale „bazinului electoral al PSD” sunt mai mari decat ale celuilalt bazin…

     Iar in privinta demografiei chiar stam rau – cu consecinte economice pt viitor, mai mult ca sigur, proaste.

     Daca nu se pune accent si presiune pe reforma zdravana in Educatie, nu-i a buna. Asta va influenta capital, in bine si pe termen fff lung optiunea electorala.

     • asa e, sunt mai mari, dar pe drumul pe care au apucat-o … nu stiu, zau, daca nu ramanem fara de pesedei (… ma crezi ca mie tot nu imi vine sa cred? :)))) )

     • Mih, reforma Educatiei e face in primul rand cu resurse umane responsabile si mai putin egoiste. In plus, roadele se vor vedea abia peste 10 ani daca se incepe acum.

     • Cristi,

      Imi vine sa cred ca PSD-ul a luat-o pe cocoasa si nu a ajuns la Cotroceni 😀 . Nu m-as relaxa prea mult pe subiectul disparitiei lor: sunt urmasii unei „pasari phoenix” care tot renaste iar si iar in alte si alte forme (asta nu trebuie ignorat) si „ingeniozitatea” nu le lipseste. Si nu ma refer doar la „pesedeii” nostri.
      Altfel, da, in acest moment e aproape incredibil ca de data asta s-a intamplat asa. Si da, „incredibilul” a fost tradus in fapta de romanii care au mers la vot in diaspora si in tara – cel mai mult m-a surprins si bucurat ca am trecut, in sfarsit, acest examen.

     • Ion,

      Sigur ca rezultatele au nevoie de niste ani buni ca sa se vada. Cu atat mai mult, trebuie ca „reforma” asta sa inceapa, cumva. De la „firul ierbii”, daca mai sus inca nu e „teren” favorabil. Pentru ca nu vorbesc strict despre o reforma de sistem, ci si de una de mentalitate (individuala, sociala, profesionala etc.) Eu cred ca in „multimea muta” sunt oameni care pot face un prim „ceva”. Cu cat sunt mai multi si gasesc modalitati de a comunica si a-si coordona actiunile, implicarile, cu atat mai bine.

 11. Tonta e cu Ghita in Dubai (realitatea.net). Daciana e la Viena (psnews)

 12. Buna ziua!

  Mass-media a relatat despre numeroase interventii in campania electorala din partea unor reprezentanti ai BOR in favoarea premierului Victor Ponta, candidatul PSD, interventii ramase nesanctionate public pana in acest moment de forurile indreptatite.
  Întrebat ce părere are despre atitudinea acestor înalţi prelaţi ai BOR în campania electorală, preotul greco-catolic Chris Terhes din America a răspuns: „Problema nu este că s-au implicat, ci de partea cui au făcut-o şi pentru ce motiv”.
  ” Biserica trebuie să fie o voce în societate, care vesteşte adevărul şi e un reper moral. Atunci când situaţia o cere, Biserica se întâmplă să ia şi poziţie publică faţă de un partid sau persoană publică.
  Aşa, bunăoară, Biserica Greco-Catolică din România a fost pe faţă împotriva comunismului după război, iar, că rezultat, în 1948 a fost scoasă în afară legii de comunişti. La fel, în Polonia, Biserica Catolică a fost activă în lupta anticomunistă.
  În Ucraina, recent, Bisericile au luat poziţie publică împotriva lui Viktor Ianukovici, iar preoţii au fost alături de oameni pe EuroMaidan.
  În cazul de faţă, însă, problema cu aceşti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe este că au susţinut un candidat la preşedinţie nu pentru meritele pe care le-ar fi avut, ci pentru că s-a născut ortodox şi pentru că le-a dat bani de la Guvern”, a Chris Terhrs.

 13. Boborul nu s-a lasat dus cu zaharelul la biserica la Paris.

 14. hai sa fiu un rau …
  mai nou „se” merge in Dubai, nu se mai merge la Viena?

  … (Not that there’s anything wrong with that! :)))))))) )

 15. totul merge strunä, bugetul nu existä, dar handycapatul premier
  se distreazä in dubai, IRESPONSABIL:

  PONTA DEMISIA:

 16. dar intrigantul mafiot Dragnea pe unde se räsfatzä?
  DUPÄ ASA MULTE PARANGHELII SUNT OBOSITZI:

  CINE PLÄTESTE TOT??? LUKOIL??? KAZACII SCUTITZI DE SUTE DE MILIOANE????: PROCURATURA NU SE SEZINEAZÄ CÄ E PRIETENUL PREMIERULUI-

 17. Un prim gest (eu cred ca este obligatoriu) pe care l-as aprecia la viitorul „nou” guvern al presedintelui Johannis, este depolitizarea din Educatie si Sanatate. Si din toate celelalte zone in care politicul exista abuziv si este absolut nociv.

  • vei vedea strigäte si urlete”nu este atributzia presedintelui”
   cunoastem, multe se puteau face, dar romanii nu au sustzinut pe presedintele Bäsescu, au avut numai pretentzii.
   unde sunt acum romanii?

   PONTA DEMISIA !

  • Vise erotice Mih, daca iti pui speranta in noul guvern al lui Klaus. Cand imi aduc aminte cati dintre rectorii universitatilor de stat sunt membri PNL,….

   • Ion, 😀
    Nu mi-am facut si nu-mi fac vise cu guvernul PNL. Vorbeam doar despre un lucru pe care eu il vad ca fiind foarte necesar.

    • dacä sunt totzi ca Nistor, catastrofa este programatä:

    • Mih, inainte de educarea mediului politic, educatia, bunul simt si responsabilitatea ar trebui sa apara in comportamentul jurnalistilor din media scrisa si audio/video.

     • O, da, asta poti s-o mai spui de muuulte ori. Dar o fi posibil? Din zona presei a venit una dintre cele mai mari, puternice si groaznice contributii la mizeria in care baltim de ani de zile, fie ca e vorba de prostie, lipsa de profesionalism, gustul pentru „senzational”, scandal, barfa, slujul in fata potentatilor zilei, oportunism, lacomie, imoralitate, lasitate, sau suficienta, snobism, vanitate si…cred ca lista nu-i completa. Dezinformarea, nivelul scazut al discutiilor, „analizele” cu pretentii, dar schioape de „miez” si nu rareori, de onestitate, minciunile sfruntate, sau „diluate” in bucatele de adevar (si mai nocive), manipularea si mai ales ura constant sadita si hranita in randurile „consumatorului” tinta etc., n-au lipsit din arsenalul celei numita „a patra putere in stat”.
      Si aici, ca in oricare alta zona, exista si exceptii care, cine stie, poate ar putea schimba toate astea…Cred…Sper… 🙄

  • de fapt cangrena educatiei este sindicatul, plin de burtoshi politizati si corupti. In traditia marxista, cureaua de transmisie sindicala, UNSA cu bani publici, a militat pentru un conservatorism de stanga, blocand ORICE reforma.
   Explicatia e simpla: [mai ales de cand -prin 2002- a disparut obligatia justificarii numarului real de membri] mai multi membri, mai multe cotizatii, mai multi bani pt. sefi, mai multi bani de la guvern in SCCHIMBUL voturilor.
   Adio revolutie a procesului de educatie, a curriculei, adio legarea retributiei de performanta.

   • Da, un „amanunt” esential aceste sindicate…De la ciclul primar/gimnazial, pana la cel universitar. De la un liviu pop la un anton hadar. Si multi altii, asemenea…

 18. De ce au ales preotii sa se dedea doar la acele lumesti care miros de la o posta a facaturii Ghiavolului? Pentru ca statul lui Ilici i-a incurajat sa construiasca niste Dughenine in subsolul bisericilor, in care crucile erau proiectate ca instrumente de rastignire a enoriasilor . Aceste bisericute sunt germenii Marii Uniri.

 19. pe mine mä sperie perversitatea si oportunismul unora,
  eu nu o cunosc pe Udrea, dar a tzinut si s-a sträduit sä ducä acest partid mai departe, panä vine presedintele. putea ea sä candideze pt UE ca MACOVEI; unde avea o leafä bunä, ea s-a chinuit si incasat tot misoginismul si räutätzile intelectualilor manelisti;
  asta nu gandeste nimeni. PREDA CA UN PARSIV s-a läsat numit
  si ales de PMP, apoi a sustzinut-o pe MM.
  nici MM si nici PREDA nu au fost corectzi acum se dau mari,
  mai vedem. sä faci paradä de cinste si corectitudine, dar sä te
  invartzi ,cum itzi convine si sä le ai pe toate, nu este corect.

 20. o postare interesantä pe blogul lui Turcescu:

 21. PONTA ESTE UN IMPOSTOR; DEZECHILIBRAT; UN GUNOI
  DE ACEIA TREBUIE SÄ DEMISIONEZE:

  PONTA DEMISIA !

 22. UITE CÄ GOLANUL MITOMAN- UMBLÄ CU UN
  SPION AFACERIST CE A INTRAT SI IN POLITICÄ
  (DE EL BÄGAT; ) PE BICA A PROPUS-O TOT EL.

 23. si o alta explicatie simplissima: la desfiintarea de catre comunisti a bisericii greco-catolice, bunurile confiscate au fost DARUITE BOR. Ca nu cumva sa fie restituite, BOR va MILITA pentru marxisti mereu.
  Peste 50 % din dosarele de restutuire se refera exact la aceste bunuri.

 24. cum pot avea romanii incredere intr-un asa iresponsabil,
  in Romania totul este vraiste, iarna vine, bugetul o sä fie o minciunä
  dece sä-l mai tzinä pe acest golan?

  CHIAR NU SPUNE NIMENI NIMIC???

 25. MACOVEI ESTE O NERUSINATÄ, felul cum vorbeste de presedintele
  Bäsescu si mandatul säu. nerusinata a uitat cä si ea vine din
  aceias lume, o mizerabilä , care se vrea alba ca zäpada. RUSINE.

 26. Sara buna !

  Old,
  bun si spinos subiect.
  La alegerile astea s-au clarificat niste lucruri.
  Altele decat cele la care ne-am fi asteptat, de genul impartirii apelor in media tv sau intre politcieini.
  Treaba asta cu mizeria religioasa e una.
  O alta priveste impactul informatiei vehiculate de virtual.
  Foarte interesante si care se cer avute in vedere.

  Personal cred ca am o stransa amicite cu credinta si o permanenta stare conflictuala cu religia.

  • Viq, servus! 🙂

   Când un lucru asa de „gingas” cum este credința este folosit ca instrument politic tocmai de cei care ar trebui să fie păzitorii ei, când aceștia sunt tentați de puterea lumească și se dezinteresează de cea divină, atunci înseamnă că Templul trebuie curățit de slugile lui ticăloșite!
   Ființa Om are totdeauna nevoie de o putere protectoare deasupra lui la care să se raporteze în momentele de incertitudine. A trafica această protecție prin orice mod este calea cea mai sigură de dezumanizare, mai „eficientă” decât orice campanie ateistă!

  • potzi sä crezi, sä speri ,sä fii un bun crestin, dar sä nu
   tzii toate canoanele, s-au sä fie nevoie de institutzia bisericeascä.
   devenitä o afacere.nu-mi place cand religia este mijloc de manipulare
   dar a fost intodeauna, indiferent ce religie. motiv pt. cele mai multe
   räzboaie si dezbinare.

 27. Ora 21.14 – Seism 5.7 grade Richter la 40 km adâncime în Vrancea, resimțit și în Capitală!!!
  La țară, nimic! 🙂

 28. „CE BINE CÄ AVETZI ASA UN PREMIER RESPONSABIL”

  cutremure vä trebuie, restul este perfect.

 29. Multumim, Domnule Presedinte!
  Traian Basescu este presedintele care a inceput modernizarea statului. A ales astfel consolidarea justitiei, garantul statului de drept.
  Traian Basescu este presedintele care a orientat Romania in directia euro-atlantica, ca stat membru NATO si UE. Traian Basescu a semnat ca presedinte al Romaniei Parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu Statele Unite ale Americii.
  Multumim, Domnule Presedinte!

  • Da, iata un lucru pe care mass media si lumea politica evita (in cârdasie?)sa-l aduca in discutie: patriotismul liderilor. Poate din cauza ca, odata ridicata ceata, taberele s-ar reaseza si ambele partide majore – PSD si MPNL – ar avea de pierdut…Traian Basescu este un mare patriot, despre care alt lider politic actual am putea afirma acest lucru cu aceeasi certitudine? Mandri ca suntem orbi. Si uituci.

  • Traian Basescu este primul real presedinte al Romaniei. Tot ce sper este ca el sa fi deschis acest drum pentru tara noastra, macar cu aceasta prima institutie in stat. Daca vom avea tot un presedinte si in Klaus Iohannis sunt sigur ca exemplul acestei istitutii va fi urmat si de celalalte.

   Oricum, de mare bucurie, de mare bucurie … dupa o lunga perioada, in care ma asteptam sa nu mai vad nici un presedinte la investitura, iata ca aveam DOI, saptamana trecuta. 🙂

  • ASTA DA` FAINOSAG 😀
   tks night 😉

 30. Buna dimineata!
  O cafea cu…Happy Birthday 😉
  (florile , putin mai tarziu 😀 )

 31. Un articol tare,putin cam lung ,dar aproape un inceput de rechizitoriu. Sa speram ca vor fi ceva intrebari …

  http://www.prosport.ro/alte-sporturi/auto-moto/ponta-fotografiat-la-abu-dhabi-intr-un-club-aflat-in-parcarea-circuitului-de-formula-1-unde-se-decide-titlul-mondial-lobby-pentru-forza-rossa-update-surse-lpf-iorgulescu-e-plecat-cu-ponta-gino-neaga-13620067

  PS Oldule chapeau ! 🙂 Pentru cei care mai cred ca se exagereaza cumva , le zic,ce parere au despre urmatoarele : „Donarea, doar de la ortodox la ortodox În opinia monahilor de la Petru Vodă, donarea de sânge, sau de organe poate fi făcută doar în anumite condiţii: „Atât donatorul, cât şi primitorul să fie creştini ortodocşi; Donatorul să nu moară prin donare; Primitorul să fie în reală nevoie de transplant, altminteri fiindu-i pusă în pericol viaţa”, susţin călugării.

  Integral http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/calugarii-petru-voda-reinventeaza-transplantul-organe-atat-donatorul-primitorul-crestini-ortodocsi-1_54620a7d0d133766a8c173ad/index.html#

  • Mih ,pacatosul de mine am gresit !! ( oricum Guran este buuuun),dar fara legatura momentan….te rog pune linkul de mai jos , cu referire la primele doua randuri.
   Multumesc
   …………………..
   http://www.biziday.ro/2014/11/18/cel-mai-greu-job-din-romania/
   ================================
   Am schimbat linkurile intre ele. Sper ca ok
   Mih

  • Buna dimineața, lume bună!

   @depemureș,
   am mers la articol și l-am citit.
   Dacă unele păreri ale monahilor de la Petru-vodă pot fi puse pe seama a oarece neclarități în Ordinul ministerului sanatații, chestia cu condiționarea transplantului ortodox – ortodox pune moțul la prăjitură.
   L-aș intreba pe fratele cel mare al așezământului cum se împacă părerea sa cu facilitățile moderne de care se bucură mănăstirea din creierii munților: curent electric, drum asfaltat și rețea de telefonie mobilă?! Au astea nu sunt lucrături necurate?!
   …au vorbit și ei așa…

   @dora, la mulți prietenă dragă! Multă sanatate tie, Dorulețului și prințeselor tale! …și nepoților dacă este cazul 😀

 32. La multi ani, Dora! 🙂

  Crizantemele, iti ureaza in limbajul lor bucurie, optimism, bunastare si sanatate! 🙂

 33. sal`tare tutulor.
  Lamulti ani, Dora, zic si eu.
  Si daca aveti timp, un articol cam lung, dar haios:
  http://adevarul.ro/news/politica/pamflet-ghiaurii-gurile-dunarii-groapa-dintii-marelui-logofat-1_54705a8f0d133766a822f32f/index.html

 34. La multi ani Dora si multa sanatate si fericire.

 35. Eu ma gindesc acum ca lovitura de gratie , pentru PSD nu pentru Ponta care oricum este terminat va fi legea bugetului.
  Oricum ar intoarce o tot prost iese.Or anuleaza promisiunile ori maresc taxele si sincer nu cred ca PSD ul isi mai poate permite inca un scandal de proportii si nici nu l pot crucifica public pe Ponta recunoscind ca i incompetent.
  Sunt extrem de curios cum se vor descurca desi in prima faza vor incerca sa arunce pisica in curtea FMI.

  • tucu2, servus! 🙂

   Cu bugetul găsesc ei v’o șmecherie, că doar sunt hârșiți în rele! 🙂
   Pot încerca să-l răstignească și pe Pontălau, da’ asta ar însemna un upgrade al ipochimenului de la stadiul de marionetă la cel de persoană cu cap pe umeri. Or asta e mai greu 😀

   • @Oldule
    Sa speram ca de data asta votantul care oricum este excitat de victorie , simte gust de sinde si a fost pregatit ,daca putem spune asa de criticile lui Basescu, nu va mai inghiti abureala PSD pe tema taxelor.Eu sper ca strada va presa atit de puternic incit PSD ul va trebui sa se dea la o parte.
    Cit despre termenul crucificare -sigur ca am exagerat.Ponta va fi plimbat prin piata publica cu tablita legata de git si pe care va scrie (ca tot e el mindru ca i roman)-prostul satului.

 36. La mulţi ani Doruleţ, Dora şi ca să fiu sigur: La mulţi ani prieteni! )))))
  Tot pentru siguranţă propun ca Ministerul sănătăţii să incheie cu BOR un contract, dacă se poate càt mai supraevaluat, pentru botezul sàngelui care urmează a fi folosit la transfuzii. Totodată propun o nouă clasificare: o1-ortodox, o1-catolic, o1-penticostal, o1-mormon s.m.d. )))))

 37. Un ocean de sanatate, un munte de noroc si un sincer: LA MULTI ANI DORA !!!

 38. ILICI ESTE FÄRÄ CONF:
  ce se intamplä cu el? IL ARUNCÄ LA TOMBERON?

 39. Victore, Tonta a adus ghinionul si in Formula 1.
  La realitatea TV pe burtiera ”Pentru cine trage Ponta sforile in Emirate”
  Se porneste de la o investigatie a jurnalistilor de la PROSPORT:”Ponta, in spatele echipei Forza ROSSA”.

 40. PONTA, punea la cale afaceri cu banii romanilor, pt. pläcerea lui
  si a mafiotului guitz. nu observatzi cä de dosarele lui guitz ,nu se ocupä nimeni, escrocul face prin interpusi tot ce vrea.

 41. salut prieteni 🙂 draga Dora La Multi Ani ! sa te bucuri in sanatate si iubire de toti cei dragi tie 🙂

 42. Are gusturi fine.

 43. ce zi are azi Dora ? a numelui? a devenit azi mai tanärä
  pt. cä numai copii ” inbätranesc.”
  EU I-AM TRANSMIS UN E-MAIL

  • Draga mea theo,:)
   inca nu ti-am citit mesajul,nici pe cel anterior.Iti multumesc totusi pentru intentie.E ziua mea de nastere,e un fel de ritual decand ma stiu,eu refuz sa imbatranesc,Al meu sot mereu imi spune ca sunt balerina…

 44. @ Old 🙂 felicitari pentru tema de astazi pentru curajul de a aborda un taboo…toata protipendada elitista gazetotruca si politruca s-au ferit ipocrit -religioasa sa denunte fariseismul securisto-popesc cu care a fost si din pacate a ramas infiltrata BOR cu radacini inca din perioada stalinista…este un adevar dureros si trebuie spus…se pare ca suntem la rascruce.. unul din semnele mentionate in apocalipsa…cand necuratul va ajunge sa inalte biserici sa stiti ca sfarsitul este aproape…

  • emily,

   Ideea era mai demult încropită într-un text, de când am aflat despre validarea predării cunoștintelor naturii de către popime.
   A țâșnit zilele acestea când a devenit evident că vârfurile BOR plusează și pentru un loc în politică.
   De sfârșit să se teamă ei, căci alți păstori mai vrednici s-or ridica odată cu vremurile noi :mrgreen:

   • @oldie 🙂 sa speram prietene ca va fi cum spui…ca vor veni pastori mai vrednici…eu am devenit sceptica si chiar indignata cand mergind la biserica am constatat ca slujbele se axeaza numai pe dogma citirea mecanica si fara har a evangheliei…nu am vazut o predica cu pilde si invataminte cu valoare educativa pentru viata reala a comunitatii pe care o pastoreste…asa cum am vazut eu in copilaria mea la biserica unde ma duceu bunicii mei…

 45. PS si sfarsitul lor este aproape…enoriasii recunosc semnele…nu se vor mai lasa indobitociti si transformati in zombi inchinatori la lemn cioplit…m-am bucurat si l-am simtit inca o data aproape pe TB cand a spus referindu-se la CREDINTA si legatura cu Dumnezeu ca fiid una profund personala..omul il cauta pe Domnul prin rugaciunea in solitudine nu in locuri aglomerate si exibate propagandist publicitar…noi cei traiti in diaspora adesea in mediu daca nu ostil periculos dar strain intelegen foarte bine ce a vrut sa spuna cand a afirmat ca intotdeauna cand s-a aflat in pericol sau la rascruce a cerut ajutorul Tatalui ruganduse in gand cu smerenie..

  • eu mä rog la dumnezeu direct si ca mai totzi oamenii,
   cand am probleme, din päcate.
   dar mä sträduiesc sä fiu un om bun, corect. intru si in
   biserici indifirent ce fel, cred cä si acolo mä aude d-zeu.

  • Sunt foarte rari oamenii cu o deschidere încomensurabilă a minții către tainele Universului și cu o puternică cenzură morală interioară, greu de evaluat cu măsurile obișnuite. Până și ei, confruntați cu minunea si măreția Universului, au momentele lor de inceritudine…
   …Noi, oamenii obișnuiți, suntem și rămânem toată viata niște copii care au nevoie de un sprijin părintesc în clipe de slăbiciune și de judecarea și validarea faptelor noastre pentru confortul psihic propriu.

 46. Pana la D-zeu ne mananca sfintii, pardon puristii.
  Cristina Guseth, pe FB: (….) toata lumea stie, de la numirea procurorilor, ca Basescu a facut troc pentru Udrea!

 47. O sa VDM cum vor evolua lucrurile, dar pana una alta, se transfera oare „impecabilitatea…curata” de la vvp la KJ? Ce naiba cauta in „ecuatia” post-prezidentiale Tatiana-AMP (aceeasi cu … „prietena Alina” 😉 ?

  http://inliniedreapta.net/insemnare/klaus-iohannis-ultima-victima-farmecelor-alinei-mungiu-pippidi/

 48. La multi ani linistiti si veseli Dora draga ! Multa sanatate fetelor tale, sotului si Tie, trunchiul care sustine ramurile si ramurelele faimliei ❤

  • Loda,:) pastrezi o sensibilitate feminina fata de mine si partial solidaritate de breasla pentru care iti multumesc.
   Urarile tale pentru mine si familia mea stiu ca sunt sincere.
   Iti amintesti de anii cand chibit a organizat o zi festiva plina de flori si lumini de ziua mea?Erati toti acolo si viq si filadel si scorpion si multi altii pe care i-am pierdut pe drum. 🙂

 49. Ramasese de ieri o mica nelamurire; zisele lui Maior la Timisoara. Nu stiu ce „nota” i-a dat TB „nasului” ,da` nu l-a criticat…..deocamdata 🙂
  Maior a preluat o dorinta mai veche a lui TB .
  http://www.administratie.ro/articol.php?id=4921
  Sper sa nu ma insel. Ponta a sustinut numirea lui Bica la DIICOT ; cum era sa fie numita o persoana care sa nu asculte la un moment dat anumite „rugaminti”. Poate KJ l-aduce la SIE din nou pe MRU .

  • si asta ar trebuii sä facä o pauzä………………cu spionii

  • Nu stiu pe cine a ,,sustinut” Ponta, dar decretele de numire a procurorului generaL, sefei DNA si sefei DICOT au fost semnate de presedintele statului, Traian Basescu, conform legii. Acesta nu a suferit si nu sufera de timiditate, daca ceva nu ii convenea putea refuza semnarea, nu ar fi fost prima data.

   • Loda, o mica observatia, si anume : ”nu daca nu ii convenea putea sa refuze semnarea, ci doar daca avea argumente. Sa nu uitam si de avizul, e adevarat, pozitiv dat de CSM.

    • Scuze a se citi de avizul, e adevarat consultativ, dar pozitiv dat de CSM.

     • Corect, vezi, de CSM am uitat .

     • Unii oameni au memorie scurta.Ca mine de exemplu.Parca acum vre o 2 ani era un scandal urias taxat de antibasistii de toate culorile cu privire la numirile in procuratura.Basescu , care nu contest este vinovat de toate relele din lume a fost acuzat ca a facut aceste numiri in urma unui troc cu Ponta.
      Pentru aflarea adevarului de dincolo de adevarul Basescu este vinovat eu zic sa ne adresam specialistilor de dreapta in antibasism gen Pora &co pentru aflarea adevarului.
      Oricum pe @Loda nu are rost sa o contrazicem pentru ca ea il condamna pe Basescu si cind nu gaseste ceapa la aprozarul din colt.Si pe buna dreptate.Cineva trebue sa fie vinovat nu ?

     • tucule ;
      Gasesc intotdeauna ceapa 🙂

     • Tucu2, dar adevarul din spatele adevarului Basescu s-a spus deja de catre ”cuirasatul presei romanesti”: EU.

   • Stii si tu Loda,ca respingerea din partea presedintelui nu schimba rezultatul numirii min.de justitie ,care la momentul respectiv era Ponta.

 50. eu gäsesc o nerusinare , ca puscäriasul Nästase sä implice in guvernare si sä -si dea cu pärerea.
  bolsevicii astia nu au nici un fel de jenä ,ca si criminalul ILICI.

  • Constitutia Romaniei :
   ,,Art. 30 – Libertatea de exprimare

   (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.”

 51. uratä boalä ;väd cä cei din ACL, devin obraznici si f. arogantzi
  asta este nu s-au trezit, i-am ajutat nu sä o tzinä langa cu prostiile
  si negarea tentativei de puci. o sä-i coste

 52. Intrebat daca ii poarta pica lui Traian Basescu pentru refuzul de a-l numit Premier in 2009, Klaus Iohannis a declarat într-un interviu acordat in exclusivitate pentru http://www.stirileprotv.ro pe 28 octombrie și difuzat în această dimineață, ca nu este un tip ranchiunos dar in prezent s-a ajuns la o „non-relatie”.

  „Nu sunt un tip ranchiunos si nu-i port pica (lui Traian Basescu, n.red.) dar recunosc ca acea etapa a contribuit semnificativ la evolutia relatiei noastre, de la o relatie care a fost nu apropiata, dar buna, in 2007, cand a vizitat cred ca de 7 ori Sibiul cand a fost capitala culturala, la ce avem azi, o non-relatie, nu ne vedem, nu ne vorbim. Este o non-relatie, pur si simplu”, a declarat Klaus Iohannis,

  • tie nu ti s-a acrit cit esti de acra?!
   L-ai luat in brate pe Klaus, tradatoareo, nu iti mai pasa de Ponta? cine te crede 😉
   Acum orice declaratie da Iohannis devine litera de lege adoptata de @ Loda, mai sa fie, sinteti tovarasi de cind vrut sa rasturnati statul de drept cu rotile-n sus!
   Ceva decenta nu strica nici in invatamintul pensionar.

   • Victor L,

    Lasa bre de la matale azi, ca-i duminica, incearca sa fii mai tolerant: uite, poti mai bine sa canti o balada:

    😛

   • Victor, si ce ai fi vrut sa declare in campania electorala, candidatul Klaus legat de relatia lui cu Piratul?
    Si cand te gandesti ca, cu toata ”non-relatia”, au existat destui saraci cu duhul, chiar printre formatorii de opinie, care au marsat pe ideea ca Piratul va accepta functia de PM ”propusa”, eventual, de castigatorul Klaus.

    • Cum sa nu fie indragit KJ de suporterii USL /GIOP? Noi [PSD+PNL=USL/GIOP], în 2012, am venit în faţa oamenilor şi am spus: da, vrem să se termine regimul Băsescu! (KJ, asumandu-si in mai 2014 puciul din 2012)
     PS
     Asta nu e tocmai o „non-relatie”.

    • „formatorii de prostii cu diploma”, probabil; ca nu gasesti doi sa aiba aceleasi opinii, ci fiecare avanseaza cite o ipoteza cit mai fantezista ca sa para original.
     De la Klaus nu astept nimic, stiu cum a ajuns unde a ajuns, iar expresia cu care i-a lasat pe unii cu gura cascata „prefer sa pierd, decit sa fiu mirlan” este ea insasi o mirlanie.
     Lauda lui ca nu va coabita cu nimeni (ca atare nu va face compromisuri) s-o spuna elevilor la ora de fizica; in politica fara compromisuri nu se face nimic.

    • Cineva (Ion, tu?) se intreba de curand, dupa declaratia „Stop si de la capat”, care capat: 1996, 2000 sau 1990 ?. Iata ca s-ar putea sa existe si a patra varianta: 2012 🙄

     • Da, eu am pus intrebarea. Momentan, insa, ma abtin sa comentez miscarile facute de Klaus pe scena politica. Astept deciziile CCR si ale Inaltei Curti.

     • Pe scurt, o intrebare tehnica pentru KI: reboot este tot aia cu rebut?

   • Baiatu, nu orice declaratie, doar acelea care imi plac mie, e clar? 😉
    ,,Ceva decenta nu strica nici in invatamintul pensionar.”
    Cum faci parte si tu din acest domeniu, presupun ca traversezi un puseu autocritic, bravooo !!!!

   • Iohannis +Noul PNL vor avrea si ei o opozitie in cadrul dreptei asa ca mi se pare normal ca Iohannis sa se distanteze de Basescu.
    Nu de alta dar exista o probabilitate foarte mare ca Basescu sa ramina cea mai importanta (si desigur vinovata , mirlaneasca , necinstita, urita ,defaimatoare ,mincinoasa etc-sper ca i am satisfacut pe toti) voce critica din Romania.
    Oricum pentru cei ce credeau ca A3+antibasistii de toate culorile politice isi vor pierde obiectul de activitate se prefigureaza o mare dezamagire.
    PS Am aflat pe sursele mele din piata ca opozantii lui Basescu fac cheta pentru a i angaja 3 bone filipineze (sau nu ) la neporti astfel incit Base sa ramina in politica.Nu de alta dar sa l injuri pe Iohannis nu are nici un haz.Omul asta nu trezeste sentimente.

 53. VÄ ADUC UN BANC ( dela politeia)

  CAND VINE PONTA- O SÄ-I SPUNÄ UN BANC CU DUBAI

  DUBA-I PREGÄTITÄ!!!!!!!!

 54. Daca-i cu bancuri, apropo de cutremur :cica ,cum a venit Iohannis ,,lucrurile” incep sa se miste 🙂

 55. Sa se miste sau sa se clatine? Se vede ca T-AMP (ca si adeptii Domniei…Sale) incepe sa capete greutate. La ambele capete. Vanturile, valurile…Panzele falfaitoare din dotarea panzerelor nu mi se par albe.

 56. Dora, La multi ani! 🙂

  • Mih,draga mea,:) inca te gandesrti la mine?S astii ca cei 10 invitati ai mei erau dezlantuiti pe ring cand ti-am vazut piesa plina de ritm si m-au rugat sa-ti multumesc in numele lor.Drumul nostru furtunos continuua si nici nu se gandesc sa abandoneze cu toate ca maine trebuie sa semneze condica de prezenta la servici.Sunt hotarati sa plece direct…..sunt mancati si un pic…bauti. 😆

 57. Am o mare dragoste printre guristii televizati.
  Cumpanasu.
  Omul are cam acelasi numar de neuroni ca orice ziarist TV care se respecta insa stie sa i prezinte mai frumios ambalati.
  Asta seara insa m a dat pe spate printr o analiza absolut naucitoare .
  Bine inteles ca generatia Facebook nu conteaza , bine inteles ca alegerile au fost pierdute datorita tradarii baronilor locali .Pina aici este de inteles deoarece daca apare generatia Facebook -generatia casca gura la TV dispare incet dar sigur.Ceea ce urmeaza este insa naucitor.
  Victor Ponta.
  Victor Ponta dupa ce si a incarcat bateriile in standul echipei Ferrari se va intoarce calare pe armasarul Ghita , va face o sedinta ii va da afara pe toti baronii locali (tradatori sau nu ) si va reforma partidul cu geniile tinere gen Sova.
  Asa grait a Cumpanasu.
  Cred ca daca bietul Ponta vedea emisiunea asta nu se va mai intoarce .

 58. L am votat cu inima deschisa pe Iohannis ,fara sa l laud fara sa ma laud.L am votat convins ca poate fi un presedinte acceptabil.
  Nu credeam insa ca cel putin la nivel de zvon domnia lui Iohannis poate incepe cu o comedie.De zile mari.
  In rolul primncipal diva guraliva Alina Mungiu Pipidi data ca posibila membra in stafful lui Iohannis.
  Savurez inca de pe acum o posibila discutie intre Alinuta si Monicuta sau un schimb constructiv de pareri intre Alinuta si Pora.
  Daca zvonul se adevereste ne vom distra copios.

 59. Victoria in aceste alegeri a fost consacrarea suprematiei informatiei. Victoria a fost repurtata in fata minciunii. Oamenii informati pot raspandi informatia mai convingator decat mincinosii pot raspandi minciuna. „Nu puteti voi minti cat adevar putem raspandi noi!” a fost raspunsul tacutilor. Intors reintorsilor lui Dragnea, fie ei zombie sau alergatori grabiti spre buzunarele si urechile noastre, croiti dupa tiparul lui V2.
  Rezultatul globalizarii este sfarsitul gloabelor, chiar daca se ascund sub rosul si eticheta de Ferrari. Trecerea de epoca bolovanului gioplit la epoca ferrariului presupune descoperirea focului. Arde-i!

  • judex,:) dupa cum ti-ai dat probabil seama eu azi petrec….iti spun ca din cei 10 invitati doar o persoana a facut exceptie fata de parerile majoritatii si culmea este adepta propagandei vadimiste cu toate ca merge frecvent in Italia.E mandra ca e romanca si nu-si paraseste patria pentru sentimentele profunde inspirate de un sicilian.,ea il crede pe Ponta care e roman adevarat.Desi sunt gazda am contrazis-o vehement ,m-au stopat ceilalti prieteni….au dreptate ,simtomele bolii din trecut nu se pot vindeca decat in timp.

 60. Eu, odata cu infringerea lui Puuiiie Mooontaaa, am o stare de liniste: mai rau ca el presedinte nu poate fi in niciun caz.
  Asa ca imi cumpar popcorn si asist linistit citind analize de tot felul, zbaterile pentru un post cit mai apropiat de Klaus.
  Inocenti versatili si grajdani are tara cit cuprinde 😛 😉

  • Liniste…@victor L?
   Ofensiva impotriva GIOP trebuie sa continue si dupa caderea redutei Ponta. Sansele de victorie sunt cu atat mai mari cu cat este folosita mai repede actuala stare de soc a trupelor de …soc ale GIOP. Fie cu voia, fie impotriva vointei echipei lui KI (N.B.: cel mai inversunat si vocal opozant al numirii LCK la DNA a fost nu Ponta, ci Antonescu, secondat si aplaudat frenetic de multi dintre cei care azi il inconjoara pe KI). Iata motivul pentru care KI, ca sa evite aspirarea in ciclonul GIOP, trebuie sa denunte puciul din 2012, inainte de preluarea oficiala a scaunul prezidential. Chiar daca isi va mentine pozitia farabasista. Farabasismul este ceva, farastatdedreptismul este cu totul altceva, asa cum zicea un inaintas al lui V2 de la TgJiu, intr-o recenta dramatizare.

 61. Eu nu stiu ce aveti cu Lipidi. Daca tot se cer mapele profesionale pentru a accede in functii, sa ne amintim cateva repere ale CV-ului madamei
  Din 2007 conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance din Berlin, este cooptată în think tank-ul European Council on Foreign Relations, este activista civica, sustinatoare a Monicai Macovei, a fondat SAR, e cu Freedom House, Romania Curata, e cu intelectualii, l-a sustinut si ajutat pe Milica si CDR, in 1995/1996, a fost sefa departamentului de stiri a TVR. (sursele de documentare sunt luate de pe FB)
  Ce-i lipseste? Dati-va cu parerea.

  • este oportunistä si parsivä.

  • Judecata. Logica.
   Nu-i lipseste: iubirea de sine si a se lauda pina peste poate, talentul de a minti si a se dezice de ceea a spus ieri, loialitatea.
   Ar fi un grajdan perfect (cine isi mai aminteste de perioada de la TVR stie ca numai impartiala n-a fost, impreuna cu Anca Toader, parca).

  • Eu cred ca ii lipseste sinceritatea. Imi aminteste de dna prof. Zoaie…am uitat cum o mai cheama, imi pare rau. Dar de aceeasi fac(a)tura.
   Dar eu am si o intrebare alternativa: ce ii prisoseste eminentei sale? Am si un raspuns, generic: se subintelege, preaplinul. Ceea ce o impiedica sa se puna in slujba celor multi (a unuia sau a altuia…e cu totul altceva). Eu vad aici o incompatibilitate, ceea ce e mult mai grav decat o lipsa.

  • ion,:)
   simplu:a ramas incremenita in timp.
   e depasita
   principiile ei au fost transferate unui personaj malefic ca e nimeni altul decat Ponta.
   ii scapa la vedere oportunismul de care si-a dat seama doar Base.
   ideologia ei e un ghiveci ,primeaza functia promisa

   mai sunt multe,dansatorii mei ma preseaza…..:)

  • @Ion,
   Sincer nu stiu ce piesa i lipseste dar senzatia mea este ca s a comis o eroare la montaj si reglaje.Cred ca functioneaza cu un amestec de inteligenta analitica sui orgoliu , dar din cauza proastelor reglaje merge inecata.In orgoliu.Ar trebui cautata la carburator si zic eu pe la bujii care o cam iau razna.In rest numai de bine si sa te fereasca cel de sus sa nu fii de acord cu ea.

 62. „Vreau sa reconectez presedintele la Constitutie” – Iohannis.
  Sint foarte curios ce va urma, cum o va face.

 63. Realitatea TV titreaza pe burtiera ca in aceasta seara aterizeaza Tonta.

 64. Cred ca B1 cu sorina matei devine o Latrinuta mai mica. Asta seara au incercat sa insinueze pornind de la referatul procurarilor ca Piratul ar fi facut trafic de influenta. A intervenit Piratul si le-a trantit-o: ”Dormiti linistit, ca o spun public, nu au existat in cei 10 ani de mandat, nicio interventie pentru cineva.
  D-nul Moraru ( nr.unul de la IPP) este dintre cei care ar vrea ca Presedintele sa fie implicat in asa ceva”.

  • Astia nu-s doar mizerabili, sunt si tampiti. Dar mizeaza pe faptul ca sunt altii si mai…naivi si pun botul. Nu ca n-ar fi asa.

   Astia cred ca nu suntem in stare sa intelegem cum a obtinut Basescu increderea si respectul partenerilor occidentali?

   • Mih, Laura Stefan, marea experta anticoruptie a tacut malc la astfel de insinuari. Nu credeam ca o sa ajung sa-i compar cu cloaca de la Latrina.
    Cred ca e foame mare de bani la ONG-uri.

    • Unii isi auto limiteaza (si chiar discrediteaza) profesionalismul. Din pacate. Motivele, care si cate or fi, nu sunt din categoria celor care sa le faca cinste.

  • eu nici nu mä mai uit, este o adeväratä campanie mizerabilä la adresa Presedintelui, eu nu väd bäsistii care sä se revolte.
   cä ABRAHAM CU ALTZI FOSTI SECURISTI AU PUS LA CALE
   ESCROCHERIA CU FRATELE PRESEDINTELUI; S-AU FÄCUT
   PROMISIUNI TZIGANILOR CÄ II SCAPÄ DE PUSCÄRIE PE TOTZI
   DACÄ FACE DECLARATZII CONTRA PRESEDINTELUI; AU SPUS
   O PARTE DIN TZIGÄNIA LOR:

   • Care basisti sa se revolte D-na Theo la mizeriile lui Abraham. Pai unul dintre basisti ii este decan la Facultatea la care preda ca profesor univ. asociat.

  • pai nu a lucrat la Latina 3? ce altfel de atitudine sa aiba?

 65. Sara buna tuturor !

  La Multi Ani, Doricica ! 😀 😀 😀

  Iti amintesti de clipul preferat : de la GreyWorldWide ??
  😀 😀 😀

 66. Am avut un weekend plin.
  Si urmeaza doua saptamani interesante.
  O sa tin locul lu’ sefu’ cat e in conced 😉

  Acu’ spre sara am vazut nesimtirea noua a lui Ponta.
  Mai fratilor, pana unde poate asta sa mearga cu impertinenta fara ca romanii aia care l-au votat (ca au fost, asa a iesit la mnumaratoare) sa-si dea seama cum isi bate joc de ei ????

  Doo vorbe maine.

  • Impertinenta mitomanului plagiator nu are limite.
   e un bolnav incurabil si nici macar nu-si da seama cat de ridicol este.

  • Viq,

   Am tras cu „urechea” la cele doo vorbe ale tale, adică am aruncat un ochean în „bucătărie”. Esti încă blând cu mitomanu’ și aplaudacii lui.
   Vorbim mâine la subiect 🙂

 67. La tema-dilema ridicata de Old !

  Cred ca incet-incet trebuie sa apucam taurul de urechi si in problema asta.
  Credinta cred ca nu are ce cauta pe palier politico-economic.

  Ca sunt persoane ce cred intr-o anume divinitate, poate si intr-un reprezentant al sau in carne, oase, piele si pingele ce predica convingator, e o alegere personala si trebuie respectata.
  Ca si asocierea pe criterii si interese diverse, fie ca e club de sah, de tintar, de alpinism pe plaja, sudoku sau leapsa pe ouate, pe criterii de credinta inclusiv, toate sunt perfect constitutionale si firesti.

  Dar nu cred ca au ce cauta in politica si nu sunt motive sa fie finantate de intreaga societate prin intermediul bugetului.

 68. Dora,

  Ceva foarte potrivit după o aniversare 🙂

 69. Ce euforie ce entuziasm.

 70. Si inca una pana ne a lua ramas bun

 71. noapte buna,Gute nacht! .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s