Antract – pe scurt, despre alegerile de duminica

Duminica vor avea loc alegeri parlamentare in Republica Moldova. Importanta acestora pentru viitor este incontestabila: continuarea drumului spre Vest sau inapoi, spre Rasarit.

In cei zece ani de mandat ai Presedintelui Traian Basescu, relatiile cu Republica Moldova si sprijinirea romanilor de dincolo de Prut au fost o preocupare constanta si consistenta. Acum, dupa alegerile prezidentiale din Romania, continuarea aceluiasi parcurs pare sa fie asigurata. Presedintele ales, Klaus Johannis, se va afla in 28 noiembrie la Chisinau, o vizita care da un bun mesaj in acest sens. Noul ministrul de externe, Bogdan Aurescu, va fi de asemenea in Chisinau, pe 1 Decembrie.
Dar situatia din Republica Moldova este destul de tensionata. Luni, presedintele Timofti a convocat Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta despre posibile provocari in aceasta perioada. De ce sorginte pot fi ele, din ce directie „cardinala” vin, nu e greu de presupus. Dar nici macar nu mai e vorba de „presupuneri”. Articolul de pe portalul ILD, sub titlul Rusia si-a mobilizat fostii agenti KGB din Republica Moldova inaintea alegerilor de duminicaeste elocvent
PS
Fac precizarea ca articolul preluat de ILD a aparut in adevarul.ro / autor Viorica Marin
Update
Mai pe larg, pe acelasi subiect,  AICI
Mih
Reclame

237 responses to “Antract – pe scurt, despre alegerile de duminica

 1. Mih,:)
  evenimentul de duminica din R.Moldova este o preocupare majora din partea Romaniei.
  Moldovenii si-au exprimat optiunea spre vest si prin numarul coplesitor de voturi acordat lui Iohannis.
  Noi vom fi alaturi de ei.

  • Servus, Dora

   Nu stiu ce sa zic…Numarul de voturi pentru KJ a fost mare in raport cu cei care au votat, dar fata de cati vor iesi la vot duminica, se va pastra oare proportia? Propaganda si manipularile comunist-KGB-iste pot influenta masiv votul…Sa speram ca realitatea va contrazice temerile de acum…

   • Mih,
    in 16 nov.pentru mobilizarea basarabenilor a fost prezent Eugen Tomac alesul lor,duminica aceasta va fi prezent presedintele ales Iohannis.
    Dupa mine o prezenta care va conta mult

    Am ascultat cateva interviuri luate in R.Moldova,majoritatea intervievatilor s-au declarat proeuropeni printre ei si o rusoaica dornica sa fie libera in UE.A insistat pe buna intelegere intre moldoveni si minoritarii rusi,ucraineni,evrei,bielorusi si ca tensiunile sunt create de politicieni.Asa spunem si noi aici in Ardeal.

 2. „Potrivit sondajelor, partidele proeuropene ar putea să formeze o majoritate în parlament după alegeri, chiar dacă pe primul loc se află Partidul Comunist. Poziţia comuniştilor este una moderată, fiind pentru colaborarea cu UE, dar şi pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia. Cei mai radicali antieuropeni sunt socialiştii, care se află însă la limita accederii în legislativ.

  Luni, 24 noiembrie, au fost prezentate rezultatele a două sondaje sociologice, realizate de Centrul de Cercetare Sociologică (CCSM) și Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

  Prima instituție sociologică a anunțat că 5 formațiuni politice au șanse de a accede în Parlament, iar cea de a doua a cotat 6 partide cu posibilitate de reușită, informează UNIMEDIA.

  În primul caz, în Parlament ar accede PCRM – 17,2%, PLDM – 15,2%, PDM – 13%, Partidul „Patria” (PP) – 8,2% și PL – 6,5%.

  content-image

  Dacă în calcul s-ar lua doar răspunsurile celor deciși, atunci configurați ar arăta în felul următor: PCRM – 23%, PLDM – 20,8%, PD 16,5%, PP – 11,2%, PL – 8,5% și PSRM – 6,5%.

  content-image

  Celălalt sondaj, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, arată că viitorul Parlament va fi format din 6 partide: PCRM – 20,1%, PLDM – 15,7%, PD – 14,1%, PSRM – 13,5%, PP – 7,8% și PL – 7,3%.

  content-image

  Totodată, sondajul a fost realizat și pe partea stângă a Nistrului, fiind prezentat „votul” comparativ:

  content-image

  Dacă s-ar lua în calcul doar răspunsurile celor deciși, redistribuția ar fi următoarea: PCRM – 23,1%, PLDM – 18,1%, PD – 16,2%, PSRM – 15,6%, PP – 9% și PL – 8,4%.

  content-image

  Sondajul sociologic CCSM a fost realizat în perioada 11 noiembrie – 21 noiembrie. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1050 persoane cu vârsta mai mare de 18 ani din 74 de localităţi ale republicii, având o eroare tolerată de ± 3 %.

  De cealaltă parte, Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova a realizat sondajul în perioada 11-20 noiembrie. Eșantionul a fost de 1185 de respondenți din 78 de localități, din partea dreaptă a râului Nistru și 460 respondenți din 21 localități din regiunea transnistreană. Sondajul este reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de + 3,0%.”

  :

 3. sal`tare tutulor.
  Marturisesc: am fost un mare adept al reUnirii cu Basarabia (inca pe timpul comunismului foloseam sintagma „Basarabia-i pamint romanesc” si aveam atentionari „taci, ma, ca te leaga astia!”).
  Dar de cind cu „limba moldoveneasca” si nu limba romana, „moldovean” si nu roman, entuziasmul mi s-a domolit: iubire cu sila e siluire 😛
  NB,
  geopolitic, orientarea Basarabiei (ma obisnuiesc greu sa spun „Republica Moldova”, mi se pare ceva de genul glumelor cu „Republica Oltenia”), orientarea Basarabiei spre Vest este foarte buna. Si pentru ei.
  Dar e de observat o asemanare, si la basarabeni si la romani, excrescenta comunista e cea mai votata; a patruns adinc in genele unora dintre noi 😉

 4. Dar pen`ca mai aproape de corp e camasa revin de peste Prut.
  ” Klaus Iohannis vede o posibila schimbare o majoritatii in Parlament in „urmatoarele saptamani sau luni. Toata lumea vrea sa fie de partea castigatorilor””
  „Toata lumea” este si a multor „inocenti versatili”.
  Caci mai degraba am vazut migrari spre PSD decit spe PNL.
  Desi, tot o marturisire, am o mare curiozitate ce guvernare va produce fostul partener uslamist 😛 daca se vor hotari sa „preaia toata puterea”

 5. Si inca un aspect purtat pe televizii de fostii uslamisti si/sau „inocentii versatili”:
  – cind nu s-a indeplinit cvorumul pentru demiterea dictatorului, dar votasera 7,4 milioane pentru demitere (insuficienti dupa lege), 9 judecatori ai CCR au hotarit, legal, impotriva celor 7,4 milioane de entuziasti;
  – acum, cind Klaus are o problema (nu discut ca e vinovat au ba, legal), se razvratesc: cum adica, 5 judecatori sa infirme votul a 6,2 milioane de alegatori?!
  Legea pentru ei este doar daca le foloseste.
  Observ doar versatilitatea unor minti care intuneca ecranele 😛

 6. Opinii despre modificari si constante pe „axa” politicii externe a Romaniei
  (personal, „eliminarea” Londrei mi se pare o pierdere)

  S-ar putea construi o axă București-Berlin-Washington?

  http://www.romanialibera.ro/politica/politica-alegeri-prezidentiale/s-ar-putea-construi-o-axa-bucuresti-berlin-washington–358831

 7. Klaus Iohannis vine la invitatia presedintelui moldovean, Nicolae Timofti. Vizita va avea loc cu numai doua zile inainte de alegeri. Astfel, presedintele ales al Romaniei va veni pentru prima data in Republica Moldova.

  Klaus Iohannis a fost ales sef al statului roman acum zece zile, iar in tara noastra el a fost votat masiv, de 78 la suta dintre moldovenii cu cetateni romana care au mers la vot.

  http://inprofunzime.md/stiri/politic/presedintele-ales-al-romaniei-klaus-iohannis-vine-la-chisinau.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+inprofunzime+%28In+Profunzime+-+Toate+Stirile%29

 8. Si asta e interesanta. De avut in vedere !

  Pe 30 noiembrie sunt alegeri parlamentare în Republica Moldova, alegeri extrem de importante pentru românii de peste Prut și pentru cei de dincoace de Prut. Acestea pot decide o viitoare Unire cu România în Uniunea Europeană, sau, din contră, întoarcerea pe termen lung a RM în sfera de influență a Rusiei. Rusia are un plan de avarie pentru eventualitatea în care pro-europenii câștigă alegerile – pregătirea unui “Maidan Eurasiatic” (un anti-Maidan) care să țină Moldova departe de Occident.
  …………………………..
  Într-un comunicat publicat pe 21 noiembrie, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) declară că a observat activarea unor forţe “în direcţia subminării cadrului naţional de securitate”. SIS pricizează că “Interesul meschin al acestor forţe, pe palier intern cât şi de sorginte externă, este orientat expres spre generarea de destabilizări ale echilibrului social în contextul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie”.
  ……………………………….
  Doi dintre cei mai importanți indivizi arestați sunt Victor Șapinov și Pavel Grigorciuc. Primul e cetățean al Federației Ruse și lider al unei importante grupări extremiste pro-ruse din Ucraina – Borotba (Lupta). Pavel Grigorciuc e cetățean al Republicii Moldova și fost membru al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), iar în prezent e purtător de cuvând al Antifa, aripa violentă a PCRM, și membru în “Forumul Social al Moldovei”, ONG apropiat de socialiști, creat de Victor Șapinov și Maxim Firsov (ambii cetățeni ruși, arestați și expulzați de autoritățile din RM).
  Ca detaliu suplimentar, Șapinov și Grigorciuc sunt tovarăși de luptă “anti-imperialistă” ai coordonatorului criticatac.ro, Vasile Ernu.”

  http://inliniedreapta.net/tovarasii-lui-vasile-ernu-pregateau-un-razboi-civil-in-basarabia-la-ordinul-moscovei/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InLinieDreapta+%28%C3%8En+Linie+Dreapt%C4%83%29

  Ma inseala pe mine memoria sau „Criticatac” era citat si pe la noi ?

  • Servus, Viq

   Articolul de pe ILD este intr-adevar de citit (am si pus un „update” la postarea de azi)
   Despre „critic-spanac”, nu-mi aduc aminte – poate la categoria „astia, NU!” 🙄

  • KGB-ul nu doarme niciodata; poate hiberna, ca ursul, dar se trezeste 😛
   Criticatac? niste zapaciti care au uitat de autocritica.
   Un Rogozanu, un „nascut in URSS” (Ernu) si alti citiva marginali prin literatura. Care i-ar vrea pusi la stilpul infamiei pe Liiceanu, Patapievici, Plesu ,Cartarescu, Mihaies 😉

 9. bunä,
  ani de zile Presedintele Bäsescu a militat si ajutat R Moldova
  se pare cä acum totzi au amnezie.nimic despre asta.

 10. Salut prieteni! Legat de Republica Moldova, trecànd peste factorul emoţional, gen fraţii noştri, personal am unele rezerve. In primul rànd, ei trebuie să dovedească prin votul de Duminecă că întradevăr îşi doresc un drum european cu tot ce implică acest parcurs. Iar în ceea ce priveşte o eventuală unire a RM cu Romània am şi mai multe rezerve. In acest caz, eu sunt adeptul definiţiei (romantice, spun unii) dată statului, anume: voinţa oamenilor de a trăi împreună într-un anumit teritoriu sub aceiaşi autoritate. Ori, deocamdată, datele ne arată că doar 25% dintre cetăţenii RM îşi doresc acest lucru.
  Totodată, dacă privesc în oglindă cazul unirii RFG cu RDG, lucrurile devin şi mai complicate. Anume costurile pentru noi pe care le-ar presupune o eventuală unire. Mai ales că lucrurile arată mult mai rău ca în cazul fostei RDG. In RM :
  – o bună parte a populaţiei este: rusofonă, nostalgică după comunism şi defuncta URSS.
  – existenţa unui partid comunist cu un bazin foarte mare de votanţi – vezi sondajele actuale
  – o economie neperformantă
  – un nivel al corupţiei foarte ridicat
  – crima organizată scăpată de sub control
  – un aparat administrativ nereformat înţesat cu vechi comunişti
  – o justiţie ne independentă şi ne reformată
  Si multe altele. Rezumànd: o societate putredă!
  Dar marea problemă o constituie Transnistria. O eventuală unire ar presupune includerea în statul romàn şi a acestei regiuni. Cu toate problemele care decurg din aceasta!?
  De aceea, personal consider că deocamdată este bine să întreţinem relaţiile actuale cu RM, însă de ei depinde calea pe care vor s-o urmeze.
  Dacă aleg drumul european, noi ar trebui să avem o prvire mult mai atentă şi critică asupra reformelor de preaderare care implică intrarea lor în UE.
  Altfel, în eventualitatea unei uniri, riscăm să ne băgăm singuri ,,mortu’ în casă”!

  • Problema (si subiectul de actualitate) nu este unirea, ci alegerile, care vor decide drumul spre Vest sau spre Eurasia.
   Eu (si cu siguranta multi dintre romani) prefer dincolo de Prut un stat si o tara care isi va continua drumul spre „noi” (= UE si NATO), decat un membru al „Eurasiei” putiniste. Despre asta vorbim.

   • Sunt perfect de acord, Mih! Insă, 70% dintre romàni privesc RM în această perspectivă. Aşa cum am reuşit noi să dăm un semnal partenerilor occidentali despre ce anume îşi doreşte majoritatea populaţiei, este timpul ca şi aceştia să acţioneze în acest sens. Alegerile de Duminecă constituie un moment crucial

  • In plus, fara suparare, sa nu uitam ca in 16 noiembrie ne-a „suierat glontul pe langa ureche” (si este doar un argument, dintr-un „evantai” mai larg) , atat de aproape a fost – asa ca nu cred ca-i momentul sa devenim…”mai catolici decat papa” .

  • Da.
   De acord cu aspectele enumerate de Florin.
   fara sa uitam ca Moldova este un stat ROMANESC.

  • Dilema cautiunii pentru fratele din puscarie. Daca nu ti-e frate, nu merita. Dar daca iti e? Si daca, pe deasupra, din cauza ta e acum dupa gratii…Si, in plus, nici n-ai cheltuit un singur glont sa-l aperi? In plus, daca se dovedeste ca e si mai talentat decat tine? A lor e pupaza, a noastra e capra. Unii zic ca asta e ceea ce ne desparte, genetic vorbind. Dragostea din tei, O-zone. Si Eminescu, el cu ce ne-a gresit, @florin? Intre Kohl si Honecker…

 11. in altä ordine de idei,
  unde a fost plecat PRESEDINTELE BÄSESCU, in concediu in 10 ani
  numai in romania. DECE? pt. cä este un om räsponsabil
  a remarcat un singur roman asta? NU

  dar golanului iresponsabil Ponta; AU SÄRIT SÄ-L APERE SI JUSTIFICE

  • Votul din 16 noiembrie a fost impotriva osificarii sistemului ticalosit. Si impotriva unei clase politice putrede pana in maduva oaselor. Clasa politica pusa azi in fata unui cosmar: acela de a se trezi cu un Traian Basescu activ in politica si dupa terminarea mandatului prezidential, cu sanse mari de a-i supravietui, chiar. Lupta GIOP vizeaza acum sabotarea lui TB si a tot ceea ce acesta a atins (oameni (sic!), actiuni, rezultate), pentru ca nu cumva sa se nasca printre tinerii politicieni dorinta de a imbratisa modelul de activitate politica a lui TB. Pe scurt, miza actualei lupte a GIOP este impiedicarea aparitiei unui nou TB. Iar acest lucru poate fi obtinut DOAR prin demolarea realizarilor lui TB si zugravirea sa in culorile GIOP, pentru ca adevaratul GIOP sa aibe timp sa-si schimbe maska.

 12. si in romania sunt mortzii, zombii, ratatzi bätrani ca Täriceanu,
  ce au adus mari deficite romanilor, CHITZOIU un ministru mizerabil
  hotz si trafic de influentzä ,STROE prietenul lui kondyakov ca si TÄRI::- s-a dovedit un indolent , un imoral.iresponsabil
  cu asa o trupä de ratatzi si escroci vrea PONTA sä-si inprospäteze
  guvernul??? sunt gunoaie,trädätori si ratatzi a socetätzii:

  • Cu Chitoiu, Stroe si Tariceanu te-ai facut cit de cit inteleasa, dar zau ca nu am inteles ce deficite au adus zombii in Romania. Ar fi inportant de clarificat pentru ca zombii, desi inpotentzi din cite am auzit, sint totusi relativ nemuritori si deci vor dainui in socetate.

 13. pt. Moldova ar trebuii sä ducä jumätate din partidul liberal
  sä-i sustzinä pe liberalii moldoveni, nu simple declaratzii.
  numai J ,nu-i de ajuns.

 14. Very off topic, but so nice 🙂

 15. Se pare ca de facut face mai mult decat vorbeste de vorbit. 😉

  „Înainte de vizita neoficială pe care președintele ales al României, Klaus Iohannis, o va efectua vineri în Republica Moldova, el a avut astăzi o întrevedere cu prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă. Discuțiile au durat circa o jumătate de oră, iar cei doi și-au luat rămas bun cu doar 30 de minute în urmă. Informațiile au fost oferite de surse din cadrul ACL și confirmate pentru deschide.md de Dorin Chirtoacă, fără a ne oferi deocamdată alte detalii.”

  http://deschide.md/ro/news/politic/8003

 16. Off/On topic D:

  ce faci cand iti ingheata rotile la trotineta sau ramai fara baterie ?
  Impingi 😀 😀

 17. Mahalache, seful cancelariei prezidentiale. Ma duc sa vomit!

 18. Ai dreptate Mih. Astea sint variantele. Oricum, prieteni dragi, va multumesc pentru solidaritate 🙂

 19. cum era cu declaratziile lui Mihalache????

  cine isi aduce aminte, dece a fost destituit atunci??

  • Parteneriatul cu USA il lasa rece si daca depinde de ANI, mai bine fara. Declaratii „nepotrivite” [a se citi anti-americane] zicea liderul PNL (co-lider USL) la acea vreme (in 2012, cam prin noiembrie, asa)

 20. lt interlop Michi Skorpion alias dl.PÄUN
  recidiveazä cu alt proect de ADMISTIE

  cine se aflä in spatele lui??????????????????????????

  • In Rromania anului 2100, cetatenii onesti sunt protejati de hotii omniprezenti prin punerea de zabrele. La propriile locuinte. Pe cheltuiala lor. Astfel, statul nu mai este fortat sa cheltuiasca pentru construirea de inchisori, eliberandu-se sume importante pentru alte scopuri. Sociale, evident. Si democratice, pentru ca hotii au devenit, intre timp, majoritatea.

  • Asa grait-a Zambaccianu’.

 21. Mihalache este porcusorul ala graS si rosu???
  arogant si atotstiutor?

 22. Nu cu mult mai bun decit promisiunea lui Ponta de infiintare a un milion de locuri de munca; zlab Juncker`u:
  ” precum si 1,3 milioane de noi locuri de munca sustine Comisia Europeana ca vor fi generate in economia blocului comunitar in perioada 2015-2017 prin noul plan de investitii prezentat, miercuri, de presedintele executivului european, Jean-Claude Juncker.”

 23. o cunostintä imi povestea asearä, cä MRU, este un om f. ciudat
  cautä prin orce mijloace, sä-l elimine pe Predoiu din o functzie bunä:

 24. Incurcate si pline de feti frumosi sint caile editoriale in politica:
  „Proaspat numit ministru de Externe, Bogdan Aurescu si-a lansat miercuri volumul „Romania and the International Court of Justice” printre invitatii care au prezentat lucrarea figurand si fostul ministru de Externe Adrian Nastase, in prezent eliberat conditionat din puscarie.”
  Era strictamente necesara prezenta puscariasului autosinucis 😛

 25. UN TITLU F: BUN IN GANDUL;

  „AROGANUL SE INTOARCE PE PARTEA CEALALTÄ”

  asa väd si eu atitudinea impostorului PONTA

 26. Iohannis s a inceput bine.Cu Mihalache.
  Un personaj mai caragialesc, mai gretos, mai unsuros era greu de gasit.
  O preferam pe madam Pipidi.
  Daca o tine tot asa s ar putea ca Iohannis sa reuseasca performanta de a pierde sprijinul popular inainte de a fi investit.

 27. Ginduri mari, sa-i uram succes:
  „Klaus Iohannis: Republica Moldova trebuie sa reprezinte proiectul strategic al Romaniei/ Ar fi o mandrie pentru mine ca aderarea Moldovei la UE sa se intample in timpul mandatului meu”

 28. Va ramine o moda lasata de pirat?
  „Iohannis si Blaga s-au intalnit cu parlamentarii si liderii PNL la un restaurant din Capitala”

 29. Revenind on topic:
  (foto, video) Ce au găsit oamenii legii în urma perchezițiilor la activiștii „ANTIFA”

  http://unimedia.info/stiri/foto–video-ce-au-gasit-oamenii-legii-in-urma-perchezitiilor-la-activistii-antifa-84987.html

 30. Salutare tuturor,
  Carcotasi mai sunteti Acum cateva zile va ingrijorati ca vine Lipidi consilier la Cotroceni. Astazi constat ca iar nu e bine ca vine acest Codrin Stefanescu al PNL-ului. Dar cine vreti sa vina alaturi de un pucist.

  • buna constatare 😉

   • Victor, Klaus mi-e absolut indiferent, Am votat anti Ponta. Orice elogiu adus lui KI mă lasă rece, atata timp cat el nu regreta nimic din ceea ce a facut in 2009, respectiv 2012.

    • Servus, Ioane

     Te contrazic: regreta! Regreta ca puciul n-a fost bine facut (prea repede, adica, pripit) si Occidentul n-a inteles

     • Pai de ce crezi ca m-am dus cu lamaile la vot. In doua 2000 am stat acasa. Atunci nu m-au lasat sufletele nelinistie ale mortilor Timisoarei sa pun stampila pe un criminal.

     • Pai, pe 18/19 decembrie, KI va avea ocazia sa explice in fata elevilor din bancile CE, viziunea despre statul de drept a celor care au actionat pentru suspendarea Presedintelui Ro in 2012. De-abia astept „lectia” despre democratie a dlui profesor. Nu vad cum ar putea sa fie altfel decat…original, in caz ca nu schimba placa (barca?) intre timp. Tic, tac…Tac=VDM.

    • ion,
     subscriu total.
     Mih,
     bine punctat 😉

    • Draga Mih,draga ion, „)
     de ce il dojeniti?era inca imatur,nu stia cu ce se mananca politica mare,
     avea nevoie de consilieri ca Mihalache sa priceapa.

  • Daca ar fi existat o doamna Cocos, era o solutie de inceput remarcabila. Dar nu exista, asa ca a trebuit sa se multumeasca cu Mihalache. O fi loialitatea pe care KJ o apreciaza? Noi apreciem loialitatea? Ca nu imi mai amintesc exact. Bottom line e ca am votat anti-Ponta, deci asteptarile mele de la Iohannis sint in concordanta… right?

 31. Subiectul sefului Cancelariei Prezidentiale – dezbatut si in emisiunea lui Turcescu (Nasu tv). Invitat, Cristian Diaconescu.
  Poza de inceput, cea adusa la Copac de Oryon

 32. In schimb, la Latrina vad ca iar au dat in treche. Reiau subiectul Isaura/Mircea Basescu.
  La Realitatea este o canalie de la Consiliul National de Combatere a Discriminarii. Spune individul cu glas soptit ca Madame Firea a primit doar avertisment, nu amenda, pentru ca era campanie electorala si nu s-a dorit sa se creada ca membrii consiliului ar face propaganda pentru unul din candidati.

 33. Nu stiu ce va nemultumeste, omul pare a fi indispensabil marilor oameni de stat:
  „Dan Mihalache, fost consilier al lui Nastase si Antonescu, va fi seful cancelariei prezidentiale a lui Klaus Iohannis”.
  La mai mare cu lucrul bine facut!

 34. Imi spune un amic care a lucrat la ProTV. Citez”George Scutaru este un produs al “scolii ProTv”, care, in cariera sa de jurnalist a activat timp de vreo trei ani la Moscova, ca corespondent Mediafax si ProTv. Ulterior, prima lui activitate politica a fost aceea de “consilier de imagine al preşedintelui Alianţei pentru România, Teodor Meleşcanu”

  • Daca-i vorba de Melescanu, porc mai urit nici ca exista:
   „Teodor Melescanu, fostul ministru de Externe, a declarat la Realitatea TV ca a acceptat numirea ca sef al diploamtiei romane nu pentru a ajuta PSD-ul ci doar pentru a-i ajuta pe romanii din Diaspora sa voteze, lucru pe care considera ca l-a facut cu brio.”
   Deci, mey diasporenilor, ce tot vorbiti anapoda, daca Melescanu spune ca v-a ajutat cu „brio”
   Mare porc, acest securist.

 35. Românii sunt nişte zei!

   Iată scrisoare bulversantă a unei tinere englezoaice

  Recent a apărut pe internet o scrisoare în care o britanică vorbește despre felul în care vede ea studenții români din Londra.
   
  Gestul acestei tinere a stârnit numeroase reacții, scrisoarea devenind în scurt timp virală pe diferite rețele de socializare.
   
  „De ce studiați atât de tare?! Pe bune acum, toți studenții români adoră să învețe, ceea ce ne face pe noi, britanicii, să nu cădem într-o lumină tocmai bună.
   
  Engleza lor este mai bună decât a mea. Și nu glumesc. Sunt incredibil de buni la gramatică, deși eu sunt britanică și studiez engleza dintotdeauna! Serios, sunt niște adevărați zei care vorbesc cu atâta ușurință mai multe limbi străine.
   
  Ei știu totul despre orice domeniu, iar eu abia dacă știu ceva. Sunt foarte ambițioși și învață întotdeauna informații în plus.
   
  Orice român pe care l-am cunoscut este surprinzător de bun și de drăguț. Sunt niște oameni puternici și ambițioși, care rămân la fel de drăguți chiar și atunci când dau de persoane ignorante și pline de prejudecăți.
   
  Iubesc să am colegi români la facultate, chiar îmi oferă o experiență specială în această perioadă a studenției.”

  http://www.romania-redescoperita.ro/index.php/component/k2/item/490-romanii-sunt-niste-zei-iata-scrisoarea-a-unei-britanice-care-a-controversat-o-lume-intreaga

 36. O să avem România lucrului harașo făcut …ori Ponta ori pucistul Joiannis tot dreaqu aia e

 37. Buna dimineata!
  „Guvernul ungar a fost „socat” sa afle ca Marko Attila, un etnic maghiar deputat in Romania, a fost condamnat definitiv cu suspendare intr-un caz de restituire a proprietatii Bisericii Reformate, a declarat miercuri vicepremierul ungur Zsolt Semjen pentru MTI.”
  Pe ei nu-i socheaza infractorii?
  In Ungaria nu s-au facut retrocedari dupa /89,dar la noi etnicii maghiari s-au inghesuit sa primeasca proprietati pe baza unor acte atribuite de pe vremea lui Horty

  • Servus, Dora!

   Poate l-a socat c-a fost cu suspendare 😛

   • Precizari :
    sper ca solicitarea presedintelui Basescu de a se verifica RETROCEDARILE va fi infaptuita,pe TOT teritoriul tarii. Liderii UDMR sunt direct interesati ca proprietatile ce au apartinut cetatenilor maghiari ,inainte de revenirea Ardealului la Romania ,sa reintre in posesia lor sau a mostenitorilor.Actiuni SI cu substrat financiar,normal.Chiar daca unii dintre fostii proprietari au fost declarati criminali de Romania ! Suntem unici si in acest caz . Va reamintesc ca drama de la Tg.Mures,din martie 90 a fost provocata SI de dorinta arzatoare de reintrare in posesie a cladiriI liceului Farkas Bolyai ,de fostul propietar aruncand in aer un an scolar ,s-a dorit eliminarea elementului romanesc,otravind relatiile interetnice. Atentie la Facultatea de medicina din acelasi oras ! Dupa 1918 , statul Roman a despagubit pe cei ce si-au pierdut averile ca urmare a marii Uniri ; grofi, conti s.a.au fost despagubiti în coroane de aur ( in 1928, cu echivalentul a 3,2 tone de aur, prin Fondul agrar de la Bale – Fran­ta) In prezent,prin tot felul ‘chichite’ avocatesti s-a reusit ocolirea legii,prin santaj politic s-a reusit manevrarea documentelor in interes personal, aceaste actiuni au fost sustinute de refuzul statului maghiar de a pune documente la dispozitia Romaniei.De ce ? Iata :in Ungaria , sunt peste 200.000 de proprietati ce au aprtinut romanilor,statului roman, cultelor religioase (în special bisericii greco-catoli­ce), depozite bancare inghetate in ambele razboaie mon­diale, persoanelor fizice si familiilor, scolilor con­fesionale. Cel mai relevant exemplu este averea imen­sa, cca. 7 miliarde de euro care a apartinut si apartine Fun­datiei . Neavand acces la documente ,Romania nu a reusit sa solicite oficial si legal nimic. ZERO ! Lucrurile sunt complexe si necesita timp si spatiu pentru o corecta informare si actiune.Cert este ca politicienii si-au dat mana (pentru a cata oara) pentru a jefui aceasta tara. Iar politicienii UDMR sunt asi ! A se vedea interesul foarte mare a acestora pentru INS si Arhivele statului ,actiuni sustinute prin puternice mesaje de dezinformare si mot ,santajul cu sustinerea ce se intampla si cand scriu aceste randuri etc. Ce doresc sa mai subliniez este faptul ca vinovat principal este Calin Popescu Tariceanu si ,secundar ,din pacate , MRU.
    Scuze pentru ca m-am „intins” la vorba …

 38. Cititi si EVZhttp://www.evz.ro/editorialul-evz-chiar-este-socant-klaus-iohannis-motivul-e-banal-de-simplu.html

  La intalnirea echipei cu stafful pus la dispozitia lui Iohannis pentru perioada de transfer,Mihalache a confirmat ca va fi seful cancelariei prezidentiale.

  E tare haios ca, noii consilieri au fost uimiti de vol.mare de dosare ce urmeaza a fi preluate de la presedintele Basescu si ca nu-i de gluma,acolo se munceste.

 39. Nu e cazul sa ne miram de avansarea pe post a lui Mihalache.E doar dizident.N-a fost el demis din guvern de Ponta?
  Totusi se pare ca de la el a pornit divortul intre Ponta si antonescu.

  Ceea ce il caracterizeaza pe deplin e declaratia socanta la adresa parteneriatului strategic cu SUA si jignirea adusa sefului ANI”jigodie frustrata”.

 40. Stiri pe surse:
  azi va fi audiata la DNA Abramburica.

 41. Daca doriti sa stiti : la aceasta ora, dl.Marko se afla in Ungaria, el avand dubla cetatenie .Cat de repede credeti ca se va intoarce (daca parlamentul ii va aproba arestarea) spre a fi arestat de DNA ? Tine cineva un pariu ? Miza e 1 leu ca nu-i mai vedem ochiii.Ati postat deja pozitia oficialilor maghiari cu privire la prima condamnare.

 42. Loda,
  nesimtitul stie ca numai are scapare.

 43. Presedintele ales nici nu a confirmat, nici nu a infirmat (deocamdata) stirea despre Dan Mihalache = seful Cancelariei Prezidentiale (exista, se pare, doar o confirmare din partea lui Mahalache).
  Probabil ca KJ va conteste aceasta stire sau/si va renunta la respectiva numire, daca va tine cont de scandalul pe care l-a provocat deja (stirea) si de foarte numeroasele mesaje pe care le-a primit din partea votantilor sai.

  Klaus Iohannis, confruntat pe Facebook cu un val de proteste faţă de numirea şefului cancelariei

  http://www.evz.ro/klaus-iohannis-confruntat-pe-facebook-cu-un-val-de-proteste-fata-de-numirea-sefului-cancelariei.html

 44. Johannis & Co „noul” PNL se pregatesc sa debarce guvernul vvponta (urrraaa!) la inceputul anului viitor. Prin motiune de cenzura (ca altfel, nu vad cum ar fi posibil). Deci, ca sa si reuseasca, e nevoie de o majoritate parlamentara. (Si) pentru asta, vor bate palma cu UDMR, sau nu???
  PS
  Daca pica varianta cu Mahalache, are KJ o varianta mai putin…pucista (macar)? In vara lui 2012, toti liberalii erau cam USL-isti, cam…puciurii si fie faceau, fie sustineau tacit declaratii anti-americane…

 45. Revenind la consilieri. KJ are in spate un partid. Cutuma este ca din partidul tau iti alegi consilierii. Teoretic pe cei mai buni , chiar daca sunt ‘dalmatieni”….
  M-a amuzat faptul ca s-a constatat ca la Cotroceni consilierii lucreaza !!!!
  De data asta si eu afirm : Basescu este de vina 😀
  Si tot Basescu va avea grija de pepiniera politica de viitor. Sigur !

  • Daca ar vrea (si daca ar fi destul de puternic in si fata de propriul partid), KJ ar opta pentru experti cu competente cat mai inalte pe domeniile lor si nu pt politicieni care si-au probat deja „calitatile”.

   • Mih,servus! 🙂
    Din cate am aflat KJ va pastra un numar impresionant de specialisti (se pare 120) din fostii angajati ai piratului.

    • @ dora,
     sa nu confundam angajatii administrativi sau serviciul de protocol de la Cotroceni (care nu se schimba odata cu noul chirias) cu angajatii prezidentiali.

     • Ma gandeam clar la specialistii de la Departamentele Administratiei si nu la sefi,consilieri . Raman vechii doar la serviciul de Protocol, seful cancelariei Ordinelor.

  • depemures,
   aici e cheia succesului:pepiniera politica pentru viitor .pregatita de expertul in domeniu Traian Basescu. Doamne,ajuta! 😆

  • Despre echipa cu care a mers Johannis la Cotroceni, cateva informatii aici:

   http://www.evz.ro/echipa-iohannis-incepe-sa-ocupe-cotroceniul.html

   PS
   Mi-a atras atentia d-na Huiu: Iulia Huiu, absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și membră PNL din 1998, va fi consilier pe analiză politică. Ea a mai fost consiliera premierului Călin Popescu-Tăriceanu și a fostului ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu. Huiu a scris relativ constant pe blogul ei, publicând comentarii în care apăra linia politică a PNL. „Am citit comentariile de nivel suburban ale lui Traian Ungureanu și Mircea Cărtărescu (…) Nu vă mai pretindeți intelectuali, pentru că intelectualii autentici nu fac asta”, afirma ea în ianuarie 2011.
   Daca Mircea Cartarescu NU este un intelectual „autentic”, d-na are o mare admiratie pt un infractor dovedit in Justitie:
   În vara lui 2012, Iulia Huiu scria despre fostul premier PSD Adrian Năstase: „Este un om puternic, unul care nu a vrut să accepte umilința și încălcarea demnității. Și este un om pe care-l respect”.
   Interesanta (in acest context), aprecierea de care se bucura din partea sociologului Barbu Mateescu, care o considera: o persoană cu un raționament politic de calitate și cu o inteligență vie.(inteligenta nu i-o pun la indoiala).

 46. Inteleg ca Cristian Parvulescu, intr-o emisiune (?) ar fi spus ceva de genul: ICCJ trebuie sa tina cont de rezultatul alegerilor (???) cand se va pronunta in cazul acuzatiei de incompatibilitate a primarului Sibiului. In sensul ca ar trebui, prin hotararea pe care o va lua (si sentinta pe care o va da in aceasta speta), de vointa milioanelor de votanti care l-au ales pe KJ.

  In traducere libera, d-ul asta, zice ca vointa alegatorilor lui KJ este sa-l puna pe presedintele ales mai presus de Lege? I-auzi! 👿

  • Cum nu-i crapa obrazul de rusine cameleonului acesta ?? Un nesimtit care pitindu-se sub generoasa denumire de PRODEMOCRATIA a jucat rolul de ……. in porumb, tinandu-si pliscul si privind catre alte zari…. la toate derapajele grave ale cuplului de batjocoritori ai democratiei CA&VVP. S-ar vrea alaturi de AMP la Cotroceni !! KJ va putea sa-si corecteze numirile „eronate” de consilieri , chiar inainte de investire . Poate ca zborul transatlantic o sa-l ” inspire” asupra persoanelor curatele..acceptabile.

  • despre asta scriam zilele trecute.
   Legea nu are importanta.
   Dupa citi au plins dupa Felix, judecatorii au gresit netinind cont de lacrimile lor 😛
   Japite de `telectuali.

 47. Revin,am o obsesie nedisimulata fata de D.Mihalache. Omul acesta a experimentat tot ce se putea in materie de activism politic,inclusiv traseism jegos.
  in /90 a fost jurnalist FSN,a fost consilier guvernamental in guvernarea Vacaroiu,a devenit membru PSD si consilier al premierului A.Nastase,in 2009 a schimbat macazul si a intrat in echipa lui Crinutu’ pentru a deveni dir.de comunicare si strategie pentru acelasi lider,dupa pierderea alegerilor prezidentiale devine consultant politic personal al lui Antonescu.
  Sub guvernarea uslamista e numit secretar general adjunct in guvernul Ponta,functie pe care o pierde din motivele enuntate anterior.
  In 2014 castiga procesul cu ANI si e reabilitat definitiv de catre liberali.Azi ,schimba din nou barca si se supune noului stapan K.W.Iohannis
  .

  • Dora,

   Personajul este desigur greu de „inghitit” (cu atat mai mult ar fi greu de „digerat”) in postura de colaborator foarte apropiat al presedintelui ales.
   Dar am indoieli ca ar fi gata sa se supuna „noului stapan”…Rolul lui Mahalache ar fi mai degraba sa serveasca interesele acelorasi „amici” si „stapani” dintotdeauna.

   • Mih,
    nici macar ghilimelele nu ajung sa-l caracterizez asa cum merita.
    Stii,oricat m-am straduit, nu-mi pot schimba perceptia din rau in bine fata de unele persoane.In acest sens am ramas inflexibila,neinduplecata.

  • KJ este un om inteligent ,care pretuieste fenomenul „social media”… avand si „informatori” ce rasfoiesc netul. Si bine face ! Deci ,nici o sansa sa nu stie la aceasta ora cine este si ce vrea 😀 DM !

   • Crezi ca prin intermediul fenomenului ” social media” si abia acum, cand acest fenomen se manifesta intens, afla KJ cine e DM? Ar fi o naivitate sa credem asta.

 48. Cazul Mahalache ar putea fi si o fumigena care sa faca mai putin vizibila lista consilierilor prezidentiali: va reamintesc ca DM nu este singurul personaj cu semne de intrebare (eufemism). Mai sunt si altii, asa, mai „soft”…”Ceta” Mahalache s-ar putea sa le ofere…protectie / avantaj. 🙄

  • Chiar si pt imaginea lui KJ scandalul DM, dezamorsat de o declaratie a presedintelui ales ca nici nu i-a trecut prin cap sa-l duca pe Mahalache la Cotroceni, sau ca din respect pt alegatori nu-l va numi … bla, bla, bla…(variante), ar da bine, nu?

   • Pe val, de la Pirel Malada la frate-sau, Mahalada?… Sa-nteleg ca ne-am (bine?) facut frate cu Puntea? Pana pe (1)9 decembrie…Pai, Valul se cheama al lui Traian, nu al lui trojan…

    • Mahalache pare dovada expusa vizibil a puntii care „traieste” intre GIOP1 si GIOP2. Zau de nu…
     Daca ma uit si la politic inteligenta admiratoare de infractori cu staif si fulare de martiri si ocaratoare de „ne-autentici” intelectuali ca Mircea Cartarescu…o dovada in plus. Doar doua exemple. Si mai sunt.

 49. Este groasa rau :
  – acciza luata in calcul de guvern este de 4, 73 pentru 1 euro
  – piața gazelor se va liberaliza pentru IMM-uri de la 1 ianuarie 2015 !!
  Si daca se renunta la acciza , pensiile trebuie REDUSE !!
  PONTA TREBUIE SA RAMANA IN FUNCTIE !
  NU SUNT BANI LA BUGET !!

  • Da, sa traga toate fol(pon)oasele. Pana la capat(ul rabdarii romanilor, chiar si a celor care au fost atata de tampiti incat sa-l creada).

   • Cred ca a venit timpul ca romanii sa se gandeasca ce derulare ar fi avut Miorita, daca vecinii moldovean, ungurean si vrancean ar fi avut capre in locul oilor. Cred ca drama s-ar fi transformat in genocid. Iar Kelemen ar fi avut azi munitie adevarata, nu gloantele oarbe, stirbe si oloage cu care l-a inarmat Viktor. Gloante UDMR isi vor pierde pana si impactul sonor incepand din 2016, pentru ca Frunda este nu numai combustibil, dar si comestibil. Cainii de la stana ce alta treaba au cand lupii sunt ocupati cu naparlirea?

 50. Sange „proaspat” in Guvern 😀 😀
  Doamnelor si domnilor : Teodor Melescanuuuuuuu !! ,consilier pe probleme de aparare si securitate !?
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18679587-teodor-melescanu-fost-numit-consilier-premierului-victor-ponta-probleme-aparare-securitate.htm

 51. O problema de optika, pentru KI: daca acceptam ca scena politica este organizata pe baza oglinzilor paralele (@ion), cum definim „opozitia” la GIOP? Oglinzile astea schimba stanga cu dreapta (cum pare sa creada KI) sau capul cu picioarele (cum ne spune DNA….si istoria)? Eu cred ca scenograful a pus oglinzile pe podea si pe tavan, ca si in cazul lui Alice. Ro este Tara Minunilor, doar…

 52. ha, ha, ha,
  udemeru-l iasa de la guvern ca sa se usuce 😛 😉

   • oooo, e prezenta dna Vucea,
    „experta in limba romana corecta”, dupa propria-i afirmatie:
    ” ieșí (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. ies, 3 sg. iése, imperf. 3 sg. ieșeá; conj. prez. 3 să iásă
    Vezi „conj. prez. 3 iasă”.
    Este corect si „a baga de seama” si „a se baga in seama” 😉

    • victore,aici te contrazic:
     vb.a iesi (conj.a iv-a) la indic,prezent sg eu ies,tu iesi,el/ea iese(adica udemereul

     La conj.prezent: eu sa ies,tu sa iesi,el/ea,i>sa iasa.

     In expresii ca:”lele,vorbe o sa-ti iasa”.

     Udemereul iese de la guvernare ca,trebuie sa iasa. .

     • poti sa ma contrazici,
      si dupa pedanti poti avea dreptate.
      – unii vor sa se spuna „faina de mamaliga” la faina de porumb dar nu si faina de franzela la faina de griu 😉
      Altii vor sa decline „o cireasa, doua ciresi” eu vreau „doua cirese”.
      Altii vor sa scrie „sunt”, unii „sînt”; ori cu î din i sau cu â din a.
      Eu ramin la afirmatia „udemeru-l iasa de la guvern ca sa se usuce 😛 😉 ”
      Pentru voi nu are decit sa „iese” 😛

  • Da` de unde 🙂 bate saua sa priceapa justitia si Medicina de la Tg.Mures !

  • Era de asteptat ca UDMR sa faca un pas in spate.
   A primit mesaje precise sa sustina partidele din familia careia in apartin.

   De uscat nu cred ca au timp,vor transpira incontinuare pe motiv de „nem” bani pentru „buna purtare”.

   • REMEMBER :
    UDMR : Ponta si Tariceanu-buni, Iohannis-arogant
    Posted by Radu Tudor on November 6th, 2014

    Mesajul liderului UDMR Kelemen Hunor dupa intrunirea conducerii formatiunii :

    Victor Ponta s-a dovedit un partener de incredere

    Calin Popescu Tariceanu e cea mai buna de premier

    Klaus Iohannis s-a dovedit arogant

    Electoratul nostru e liber sa voteze cu cine doreste in turul 2

 53. Saraca, ii e teama sa nu innebuneasca DNA-ul 😛
  „Senatoarea „grevista” Cristiana Anghel: Ganditi-va ca DNA ar innebuni si ar hotari ca intr-o saptamana sa aresteze 200 de parlamentari fara avizul nostru. / Dumneavoastra vi se pare normal sa mergem cu taxiul? ”
  Asta e, pe ea o avem, cu ea defilam!

 54. Se zvoneste ca Iohannis renunta la DM.
  (Unii considera ca stie sa asculte de „societatea civila” – care o fi aia? – .altii se intreaba dece nu alege bine fara a fi tras de mineca?)

 55. bunä,
  Turcescu are pe blog, un comentariu si niste poze
  Turcescu este un jurnalist f. bun.

 56. eu nu-l intzeleg pe J, cum naiba si-a ales asa niste javre traseiste,
  s-au jocul este fäcut special, pt. ca haita rosie sä stie tot ce face J.

 57. Comunicat de presă
  (27 noiembrie 2014)

  Ref.: Decret de decorare semnat de președintele României, domnul Traian Băsescu
  Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat joi, 27 noiembrie a.c., decretul de decorare a domnului general inginer Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

  Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru efortul depus la dezvoltarea şi consolidarea unui serviciu modern, adaptat permanent la noile cerinţe şi provocări din domeniul telecomunicaţiilor speciale, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” – în grad de Comandor domnului general inginer Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

  Decorarea a fost făcută la propunerea președintelui României, domnul Traian Băsescu.
  Departamentul de Comunicare Publică
  27 Noiembrie 2014

 58. Sa speram ca e reala informatia pe surse.
  In orice caz fb. isi face mai departe datoria si vegheaza la eventualele derapaje.

 59. Pe cine alegem, pe Ludovic Orban sau Teodor Atanasiu?
  MRU, Blaga nu sint in carti?

  • Nu conteaza. Toti cei numiti de tine fac parte din gasca de ventrilogi, carora li se sufla direct in burta doar pentru ca telefoanele pot fi interceptate. Ei sunt uniti cu gasca Buzunarelor, nababi doar pentru ca averilor lor sunt lichide si buzunarele de la propriii nadragi nonimpermeabile.

 60. Salut prieteni! Am o mare dilemă: D. Mahalache ăsta, unde este mai nociv?
  La cancelaria prezidenţială, un post în care este oarecum izolat, fără acces la resurse şi aflat exclusiv la màna preşedintelui, acesta putànd fi demis oricànd de acesta
  sau
  trăgànd sfori într-o viitoare majoritate parlamentară sau/şi într-un guvern pnl la guvernare! Adică, la ciolan!

  • Aproape o trilema 😀
   Raspunsul meu: oriunde!
   ……………………..
   Revin cu varianta ca DM la Cotroceni s-ar putea sa fie doar o… fumigena. Buna inclusiv pt imaginea lui KJ care are ocazia sa salte inca putin entuziasmul alegatorilor. Incantati de cum raspunde alesul la „vocea poporului facebook”…

  • KI, dragostea mea! Top, top, top. 11 milioane x 3.

  • nu e un post de decizie in statul roman, dar seful Cancelariei Prezidentiale este un fel de emblema a presedintelui.
   Eu, rautacios, dar sincer: cred ca se potrivesc. Nu mai face nazuri, Klaus.

   • Emblemă ca emblemă! De Cristi Diaconescu, cel care a fost şeful cancelariei lui TB timp de doi ani şi jumătate, nici Turcescu nu ştia (emisiunea de aseară). Pe cànd un Mahalache, ,,zbenguindu-se” braţ là braţ cu Frunzăverde & co pe/prin ciolan….???

    • @florin, ceea ce iohanistii par sa nu priceapa in ruptul capului este faptul ca singurul mediator posibil intre KI si basisti este Basescu. Stii de ce? Pentru ca TB, spre deosebire de basisti, nu este taliban. Sa-ti spun ceva: daca Iohannis nu va incerca repede o apropiere, tare mi-e teama ca pierde. Startul, cel putin. Tic, tac…

     • Pài, tocmai asta spun şi eu. Il suspectez pe TB că tocmai el i-a sugerat lui KJ, anume: àsta ,Maha – momentan pe cai mari, trebuie izolat. Atfel, dacă are ce să ofere, face pui! Mahalici. Si devin o forţă!

    • intre c.diaconescu si mihalache este o mare diferentzä.

 61. ha, ha
  „Nein, danke! Iohannis, refuzat de potentialii consilieri, din cauza salariilor mici de la Cotroceni​ ”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18681146-nein-danke-iohannis-refuzat-potentialii-consilieri-din-cauza-salariilor-mici-cotroceni.htm

 62. Reporte „obraznic”:
  „Un reporter a reusit sa adreseze intrebarea anului in presa romaneasca. Destinatar: Serban Mihailescu, care s-a prezentat joi la sediul DNA, de unde a plecat cu calitatea de invinuit.

  „In cariera dvs ati avut multe calitati. Cea de urmarit penal cum vi se pare?”, l-a intrebat reporterul pe fostul ministru PSD.
  Miki: neplacuta.
  Ba mie-mi plce, mai Miki 😛

 63. Bravo, Olandezule (cu „O” mare)! Nu esti tu mai sarac ca Ilici, dar in privinta partidului tau esti mai cinstit: tu nu esti patrilicit.

 64. Respect, basarabeni:
  „Partidului Patria, suspectat de finantari din alta tara, este exclus din cursa electorala – Curtea de Apel Chisinau ”
  Cu drept de recurs.

 65. toatä lumea ar trebuii sä mobilizeze, nu läsatzi sä nu punä laba ruseascä pe Moldova.

 66. cum sä fie credibil impostorul PONTA, cand in fruntea plutonului
  defileazä cu ILIESCU- KGB

  ce rusine monumentalä si ce escroci, asta este reforma???????

 67. MITOMANUL TREBUIA SÄ ESCLUDÄ 3 ,URGENT

  PONTA-DRAGNEA-GUITZ- ei sunt vinovatzii esecului.

 68. …din folclor! 😀

  Comunismu’ n-o murit,
  Numa o țâr’ o adurmit,
  ‘fost în Dubai, s-o trezit
  ș’apoi trii o mazîlit.
  😀

 69. Fara comunism, baroni si (?) corupti

  Sunt confuza: citesc ca vvp-ul a anuntat: „reformarea” PSD-ului. Sigur n-a zis ca-i vorba de „desfiintare”? :mrgreen: 😈

  • Cred ca m-am prins: raman emanatii, martirii regimului Basescu, cei ce l-au votat pe Ratiu la 17 ani si ceva (vreo trei: sefu’ partidului, prim ministru’ si-un deputat) si grajdanii…

 70. – „Sebastian Ghita se erijeaza in reformistul PSD: E momentul ca Ion Iliescu sa se retraga, nu mai poate fi un simbol al PSD / Coruptia e pentru Romania mai rea decat cancerul pentru omenire”
  – ” Victor Ponta, dupa Comitetul Executiv National al PSD: Trebuie sa gasim o solutie care sa arate foarte clar ruperea de trecut, comunism, baroni locali si corupti ”
  Sigur nu visez? ati citit si voi asa ceva?

  • Vai, Victor L, cum imi ignori comentariile 😥 😛

   • scuzele mele,
    m-am repezit sa postez, caci m-au bulversat.
    Scuze, nu impartim drepturile de autor 😛

    • Salutare tuturor,
     Victore, Victore, nu ti-ai luat un timp de ”reflexie”. Vrei sa ajungi ca SOva.

     • ion, salut.
      recunosc, m-am repezit.
      Dar cind afli asemenea declaratii din gura lupilor, de iubire pentru oi si de trecerea la hrana vegetariana, poti sa te pierzi cu naturelul 😛

     • Cind Melescanu ar trebui deferit Justitiei pentru ce a facut ca ministru de externe, iar tu il pui consilierul tau pe politica externa, cum dreaq sa nu te miri cit de ipocriti si nesimtiti sint.
      Iar cind afli cine se lauda ca va fi seful Cancelariei prezidentiale, te intrebi si despre Iohannis: a inteles omul lucrului bine facut ceva? sau a ramas captiv gindirii din 2012?
      E posibil ca Mihalache, in uram „protestelor” societatii civile 😛 , sa nu fie numit, dar dece lasi sa circule asemenea grozavii?

     • Victor L,

      Si eu cred ca ar fi fost cazul ca Johannis sa zica ceva despre povestea cu Mahalache. Si-a prelungit cam mult tacerea pe subiectul asta. [Lucrul bine…tacut ???]

     • Lucrul bine fact. Ap.

 71. Total off topic

 72. mai reformatori, generatzia tanärä, nu vor baroni, dar isi serbeazä ziua cu paranghelii pe stadioane, milioane de euro aruncate, pe
  infumuratul handicapat Ponta.
  de supärare se pocäiete in barurile arabe, tempelul parvenit

 73. ce nenrocit ce decädere moralä,
  MRLESCANU A FOST COADÄ DE TOPOR PT: PONTA

  räsplata- consilier.

  MELESCANU ESTE O JAVRÄ ORDINARÄ !!!!

  • 😛
   Si liberalii au sedinta de lucru:
   ” Klaus Iohannis, cina cu colegii liberali la un restaurant din Sibiu, cu bucate traditionale si peste”
   Asteptam sa ne uimeasca cu hotaririle ce ni le vor comunica!

 74. Intrebarea serii. Unde va dormi Geoana de maine, daca Ghita si gasca ii iau vila de la RAPPS?.

 75. Si cred ca ”excluderile de azi” sunt paravan pentru altceva. Daca mergi pe statutul PSD, ele trebuie aprobate de Congres, iar daca nu ma insel, ar trebui ca organizatiile din care fac parte respectivii sa propuna excluderea fiecaruia. Parca asa s-a intamplat cu Madalin Voicu.

 76. Ah, ce imi place cand justitia divina se impleteste cu cea umana.
  ”Inalta Curte de Justitie a pronuntat joi decizia irevocabila prin care Fondul Bisericesc al Bucovinei – Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a pierdut procesul prin care revendica 166.000 ha de la Directia Silvica Romsilva. Terenul urias fusese dat de fostul premier Adrian Nastase catre Arhiepiscopia Sucevei, condusa de IPS Pimen – fost turnator la Securitate.”

  • Si eu scrisesem: „domnul de la pesede a dat, in timpul domnului de la pesede s-a luat”.
   Dar am renuntat sa trimit, ca ma aude Cel de Sus si am destule pacate 😛

  • Parca imi aduc aminte ca Pimen a avut o schimbare „brusca” de atitudine/discurs public si la scurt timp s-a aflat si motivul: jdemiile de ha primite „in dar”…

 77. Vanghelie: In 2009 Ponta s-a dus sa se umileasca la Basescu, sa il puna ministrul Justitiei.

 78. Gura pacatosului Marean: ”N-ai cum să-i iei lui Traian Băsescu faptul că e bun. Pen’că e bun! Dar Victor Ponta a încercat să fie o copie a lui Traian Băsescu, dar nu a putut pentru e un kistch…”

 79. Pe mine nu mai mai intereseaza cum se va prabusi Ponta si PSD ul sau.Mai devreme sau mai tirziu vine sfirsitul.
  Interesant pentru noi este cine le va lua locul.Privind oferta de dreapta -vorbesc si de parlamentari si de conduceruile partidelor ma apuca groaza.
  PNL si restul nu au nimic nou de oferit.Aceiasi sforari sforaitori ,inconsecventi si nepriceputi care se invirt in fata noastra de 20 de ani.
  Ce facem?Cu ce ne alegem? Cine va conduce in asa fel incit sa nu resusciteze PSD ul si in 2016 sa ne trezim cu alt Ponta.

  • Buna dimineata, all!
   Servus, Tucu2!

   Este indreptatita ingrijorarea. Stim deja din vremea preluarii „stindardului dreptei” de PNL & Co PDL (–>ACL–>”noul” PNL) cam despre ce „oferta” e vorba si cu ce ne-am putea alege. Macar nu va fi vorba despre vreo dezamagire, din moment ce stim cu ce si cine avem de-a face.
   In privinta PSD-ului din 2016, ajutorul cred ca va veni mai degraba dinspre Justitie decat de pe scena politica.
   Dpmv (si stiu ca nu doar al meu), mai este speranta legata de ramanerea in politica a Piratului si implicarea sa in PMP.
   Mi-ar placea sa cred si ca manifestarile „strazii”, ale unei societati civile in sfarsit trezite si hotarate sa se maturizeze si implice in problemele „cetatii” vor reprezenta o realitate faptica. Dar aici sunt inca sceptica…

   • @Mih,
    Basescu daca vrea sa recucereasca puterea trebue sa aduca material uman de calitate.Are citiva in PMP dar prea putini.
    Partea proasta este ca cu toate eforturile chiar si un PMP de succes va avea nevoie de un aliat ca sa guverneze din 2016.Nu vad care i ala pentru ca noul PNL chiar daca are citiva oameni difgerabili cohorta de nesimtiti ii va inghiti pe nemestecate.
    In privinta noului Partid vehiculat de suporterii Macovei nu am nici o speranta pentru ca desi luati separat activistii vizibili astazi sunt in regula , daca i pui sa lucreze intr un colectiv devin un dezastru.Orgoliu a fost întotdeauna invingator in cazul oamenilor ajunsi pe un virf pe care ei il considera important dar care nu este decit miniatura virfurilor cu adevarat importante.

    • Tucu2,

     Nu stiu daca Basescu are vreun proiect de viitor apropiat care sa insemne PMP la guvernare in 2016. In privinta asta sunt o…habarnamista. Eu ma gandeam la preluarea, pregatirea si consolidarea „butucelului” PMP ca partid care sa conteze pe scena politica.
     Cum spuneam, speranta pentru a avea ceva bun dpdv politic/guvernamental, o am mai degraba in Justitie. Si in suportul extern, de asemenea. Sunt cei doi „piloni” pe care cred ca ne putem baza in acest moment, in privinta reducerii semnificative a riscurilor de derapaj (democratic, economic sau in ce priveste respectarea principiilor statului de drept etc).

     • @Mih
      Prostii sunt mai periculosi decit hotii.
      Din nefericire DNA ul nu are nici o competenta in domeniul prostiei.

 80. Oscar Manto (pe fb, urmarind emisiunea „Jocuri de putere”*):
  Anunț umanitar! Sponsorizez DNA cu multe topuri de coli A4, cu pixuri, apă minerală, sucuri, cafele și sendvișuri. Numai să-l invite pe Marean să scrie. Așa cum știe și poate, numai să scrie (…)
  Concluzia serii.
  Astăzi, Marean n-a umblat cu cioara vopsită care este.

  *) http://www.realitatea.net/jocurideputere.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s