Nebunia muta din acvariu

Privind acum, din pozitia unui sfert de secol de cand NU mai traiesc intr-un borcan comunist, ma infior la observarea celor care inca sunt intr-unul. Ma uit la ei ca intr-un acvariu.
Ma infior si mai mult cand realizez ca, alaturi de toti ceilalti concetatenti, inotam in aceiasi zeci de cm3 de apa statuta deschizand gurile ca si cum am fi spus ceva. Mut si caraghios.
Trebuie sa privim borcanul asta ochi, in ochi.
Oricat de neplacut este.

Începând din acest an, in liceele din Coreea de Nord s-a introdus inca un curs in curricula scolara.
Potrivit documentului emis de Comitetul pentru Educatie din Coreea de Nord, istoria lui Kim Jong-un a devenit disciplina oficiala de studiu.

Respectiva programa scolara are deja astfel de cursuri privind fondatorul Kim Il-Sung, prima sa soție, Kim Jong-Suk și fiul lor, Kim Jong-il.

Disciplina „Kim Jong-un” este un curs cu durata de trei ani, pe un format de 81 de ore. E mai scurtă decât „Kim Il-Sung”, care este de 160 de ore, sau „Kim Jong-il”, care este 148 de ore.

_79282466_afpnkorea

Cursurile sunt predate pe baza documentatiilor furnizate de Partidului Muncitorilor din Coreea și se concentreaza pe nașterea lui Kim și viața timpurie. (nb. Respectiv primul orăcăit, cantitatea de nisip in care se juca in timpul siestei cu degetul dintre degete, precum si timpuriile victorii cantitative din scutece 😀 ).

Inca se lucreaza la redactarea manualelor, iar orele de predare vor cuprinde si citate, teze și ordine ale partidului de guvernământ și armatei lui Kim.

Observatorii concluzioneaza ca modificarile din noua programa scolara sunt parte a eforturilor de a solidifica regula monolitica a familiei Kim, subliniind realizarile sale si succesiune ereditara înainte de-a treia aniversare a domniei.

Cireasa de pe tort ?

Iaca :
„Toate organele de partid și autoritățile publice de securitate vor intocmi o listă de rezidenti cu numele de Kim Jong-un … și se vor ocupa de pregătirea acestora pentru a-si schimba în mod voluntar numele”, este specificat intr-un document oficial difuzat de KBS.
Procesul de revizuire implica numele de pe toate documente oficiale, inclusiv carduri de securitate socială și diplome școlare. Oficialitatile vor respinge de asemenea certificate de naștere pentru orice nou-născuți cu numele de Kim Jong-un.

In plus, autoritățile trebuie să se asigure că nimeni nu va înainta plângeri inutile sau va răspândi bârfe, zvonuri sau alte discutii … cu privire la acest proiect”.

Grotesc ? Horror-SF ?  DA !

Dar va dati seama ca noi eram (aproape) acolo ????
Isi poate da seama pestele din borcan ca e sufocat ?
Nu. Priviti chipurile din planul secund.
Nu stie, nu poate, nu intelege.
Un banc cu un umor negru ca taciunele, cand vezi ca tot bancul moare ca prostu’.

Viq

Anunțuri

68 responses to “Nebunia muta din acvariu

 1. Viq, ‘morning! 🙂

  Vorba Humulesteanului nostru cel sfătos: «Cumplit meșteșug de tâmpenie!» :mrgreen:

 2. Buna dimineața!
  După cum se obsearva comunismul are multi subtinatori si pe aici in special din randul oamenilor mai putin dotati intelectual dar si in randul celor educati.
  L-am intrebat pe unul(cu un titlu in fata numelui dupa Mr.) de ce considera comunismul bun ,rugandu-l sa fie sincer,am primit un raspuns de genul:
  ,,-Comunismul da o sansa la fiecare si disciplineaza masele.”
  Am aflat dupa aceea de ce vroia el comunism pentru ca avea probleme cu doi dintre copii(two rascal) lui dupa mai multe discutii pe tema aceasta.
  Acum, judecati si voi, multi stiu ca nu este bun dar tot il subtin!

 3. La multi ani celor ce au de sarbatorit onomastica ! 🙂
  Viq ( salut 🙂 ne mai „sperii” cu un articol din asta ( chestii de gol in stomac )…dar nu este rau. Ca ne lasasem intr-o baltire de numa` numa` de era sa ne fure somnul si sa ne trezim cu kimul lui Dragnea , Sarbu ,Ghita etc aratandu-ne „drumul corect” si pe madama TGV ,scuzati GVF pe post de mama eroina ! De data asta am scapat !!
  Asa ca motaiala civica trebuie cumva scoasa din noi.
  O zi buna si un Mos darnic sa aveti !

  Scrisoare pentru Mos Nicolae

  Dragul meu Moș Nicolae,
  Vii la mine in odaie?
  Eu, sa știi, m-am pregătit,
  Ghetele le-am lustruit.

  Te rog sa îmi pui in ele:
  Ciocolata, bomboanele,
  Jucării si acadele,
  Mă gândesc numai la ele.

  Orice-mi pui sunt bucuros
  Si iți mulțumesc frumos.

 4. bun gasit
  Pestisorii din acvariul asta nenorocit, ca-s urbani&scoliti&etc sau rurali, nu vor schimba un dram din ceea ce sunt asa, brusc si dintr-o data cu de la ei putere . In schimb, ma asteptam (naiv) ca asocierile neguvernamentale premergatoare unor partide noi sa fi inceput sa o faca. Ca, slava Domnului, subiecte pe care sa initiezi schimbare sunt cacalau Maria Ta, pentru toate categoriile de „beneficiari” ai unor proiecte mici, care s-ar putea face cu resurse minime. Financiare, evident. Insa povestea se blocheaza la capitolul cu resursele umane. Iar Cristi Danilet este doar un om. Si e atit de singur in demersurile sale.

  • @ arrletty,
   sincer, nu prea am reusit sa inteleg unde bati, mai ales bagindu-l in ecuatie pe Danilet, vorbind despre „resurse minime. Financiare”, si despre
   ” asocierile neguvernamentale premergatoare unor partide noi „.

   • ma refer la asociatiile aparute la initiativa unora din zona de dreapta. Si mai specific, ma refer la nevoia de pus osul la dezmortirea natiei. Probabil ca suna patetic, dar alta cale nu prea e. Adica e, dar dureaza prea mult timp (poate stranepotii?) Plus ca mai e nevoie si de un cadru legislativ clar si, helas, de insi care sa-l aplice fara concesii.

 5. Dur subiect pentru o zi de sambata si inca una de sarbatoare…Dar „iadul pe Pamant” exista si in weekend si in zilele de sarbatoare. Iar NK este unul dintre locurile in care sintagma asta devine cumplit de reala, fie ca stim sau nu, fie ca ne pasa, sau nu…
  Sub un asemenea regim, pentru noi, cei care am fost (aproape) acolo, nu-i de neinchipuit ce li se intampla copiilor nord-coreeni. Si nu-i de neinchipuit ce fel de adulti ajung. Dar merita spus ca spiritul libertatii, pe care (orice) dictatura comunista vrea sa-l anihileze, supravietuieste. Chiar si in iadul NK. Deocamdata, vorbesc despre aceasta supravietuire cei care pot vorbi:

 6. La multi ani celor ce-si serbeaza ziua onomastica! Si „ghetute” pline, tuturor!

 7. Revenind la subiectul propus de Viq: cand ai sansa unei libertati reale dupa experienta unei vieti dusa zeci de ani sub teroarea comunista, dar n-ai lasat ca spiritul si visul libertatii sa moara nici in mintea, nici in inima ta, cum sa accepti ideea unora (inca, violent exprimata) ca ar trebui sa taci? Si cata intelegere (si pentru cat timp) sa ai pentru cei ce au trait aceeasi experienta, dar nu par capabili sau/si dornici sa recunoasca „boala” de care au suferit si nici sa se vindece de ea?

 8. Viq 

  Iar pui sare pe rană   😀 

  Referitor la Coreea de Nord ,dacă n-ar fi așa tragic ,situația e inimaginabil de hilară …ceva ,de a dreptu’ risului planetar si galactic .

  Eheeee….nu trebuie să ridem prea mult că avem si noi galacticu’ nost’,cit pe ce să devină prezidel …ne-ar fi așteptat si pe noi obligativitatea studiului „operei” si vieții lu’ Galaxie .

  Să știi, că mi-am pus de multe ori întrebarea de ce unora le place comunismul ,deși este ilegitim si criminal si a făcut zeci de milioane  victime .

  Comunismul este puterea care scoate in  evidentă partea intunecată a omului.

  In fond si la urma urmei ,oamenii devin  tirani,dacâ au  posibilitatea si ar fi lipsiți de frică 

  Comunismul este posibilitatea garantată ca un imbecil să devină tiran….normal că multi visează la asta 

  Multi suspină după comunism că nu mai au posibilitatea să fie  si ei niște mici Dumnezei ,chiar si in ultimul cătun ,de la mama dreaq.

  Omul veșnic s-a visat ,se visează si ar vrea să fie un mic Dumnezeu ….veșnic a visat să-l copieze pe Creator …veșnic a visat Putere

  Comunismul ii dă această posibilitate ,fără prea multe ingradiri ,plus beneficiile aferente.

  In democrație sunt tirani doar in familiile lor ,unde ei își impun regulile .
  Si atunci ar trebui să nu ne mai miram ca Noua Ordine Mondiala ,care se vrea in acest secol ,e un comunism cu față umană .

  Tirania si controlul este visul intunecat al omenirii .

 9. „istoria lui Kim Jong-un a devenit disciplina oficiala de studiu.”
  Un pas in plus fata de inaintasul sau din Ioropa, care transformase Istoria tarii in istoria pcr, unde el era alfa si omega 😛 ba isi luase si o tovarsa cu el.
  (Nu stiu, cred ca nu, daca si nord coreenii procedeaza ca unii-multi romani: aplauda in public, iar in privat injura cit mai colorat.)
  La puntu` doi, o scena de la un examen de admitere: se dau subiectele, mai intreaba proful „ceva nelamuriri? acum”, apoi se lasa linistea. Furnicutele alearga cu stilourile ori pixurile pe hirtie.
  Totusi, daca erai atent, se mai auzeau susoteli, miscari; „liniste, va rog”, se aude de citeva ori. Apoi, comanda imperativa a sosit ca un plesnet de bici:
  – Ceausescule, ia mai taca-ti gura acolo!
  Pe loaza care era neastimparata, o chema la fel ca pe cel mai iubit fiu al popolului 😛 Iar proful cred ca a simtit o satisfactie pentru care il invidiam 😉
  (Am cunoscut si eu doo persoane cu numele „cel mai iubit”; pe unul, pe care l-am cunoscut personal, am avut neobrazarea sa-i spun „amice, io te injur zilnic, de dimineata pina seara, mai ales seara.)
  NB,
  doar o parere personala: cred ca nord coreenii, nu toti, desigur, sint atit de indobitociti, incit ce s-a intimplat in Romania cu omul nou, e floare la ureche; desi parca nu se mai vestejeste in mintea unora 😛

  • : unuia, pe care l-am cunoscut personal, scuze, n-am baut cafeaua 😉

   • salut, old,
    da, atita traire reala este in raspunsurile/rabufnirile din cele doua bancuri, incit nici nu e de mirare sa fi fost intimplari reale.
    Cum a fost intimplarea povestita de mine.

  • tizule, servus! 🙂

   Mi-ai amintit două bancuri din vremea aceea, cu posibil «parfum de autentic»:

   1) Un interviu realizat pe stradă printre oamenii muncii. Principala întrebare – care sistem este mai bun: comunismul sau capitalismul?
   Răspunsul unei băbuțe de la o coadă: «Comunismu’, maică, da’ parcă era mai bine dacă întâi îl încercau pe animale…»

   2) La o nouă întreprindere socialistă dată în funcțiune, se amenajează nelipsitului sediu al Biroului PCR pe intreprindere, cu lozinci pe pereti și omniprezentul portret al conducătorului iubit care trebuia pozat la loc vizibil.
   Lucrătorul încearcă să bată un cui pentru agățarea tabloului, peretele din beton nu se lasă și îndoaie cuiul. O nouă tentativa cu un cui mai gros care intră ceva-ceva, dar nu suportă greutatea tabloului, cât p’aci să se spargă în cădere…
   Atunci lucrătorul, cu tabloul în brațe, se întoarce către maistrul supraveghetor al lucrăii și spune:
   – Meștere, așa nu merge, ăsta trebuie împușcat!

   NOTA: Pe vremea respectivă, pentru fixări și agățări în pereții de beton se împușcau cuie speciale cu ajutorul unui pistol fabricat pentru așa ceva.

 10. Buna de dimineata si
  La Multi ani,
  Nicolailor.
  Si Nicolelor !
  Si Nicoletelor !

  Subiectul mi s-a parut important pentru ca cred ca nu putem creste sansele conceptiilor de dreapta daca nu intelegem mecanismul gandirii de stanga si efectele distorsiunilor ideologice induse.

  Sa nu uitam ca teoria egalitarismului ramane extrem de seducatoare. Mai cu seama pentru mintile scurte care nu se ostenesc nici sa-i patrunda (ne)realismul nici sa verifice efectul aplicarii ei pe teren de alti nefericiti.

 11. bunä,
  celor care isi serbeazä ziua s-au nu, vä doresc din suflet,
  sänätate si numai bine.

 12. la sf. Nicolaie,dela 11 iunie din Buc. mä duceam sä mä rog,
  mai ales cand aveam rusa, scorpia de rusä era cam supäratä pe „originea mea ” , nu concepea sä nu stim ca ea rusa,cu ” vechime”
  la moscova si sotz ofitzer rus:
  sf.Nicolaie m-o fi protejat, dar tot trebuia sä mä asculte scorpia.

 13. La mulți ani celor care sunt patronați de Sfântul milostiv și iubitor al copiilor 🙂
  …acum mi-am amintit că dragostea mea cea mare din tinerețe își sărbătorea azi ziua numelui. Ce alergătură pentru mine prin magazinele Fondului Plastic pentru un cadou deosebit! Cu preț pe măsură…
  …noroc că între timp a apărut Mme Old, mult mai practică și mai terestră, care m-a scutit de asemenea grijă 😀

 14. Buna ziua!
  Vorbim de comunism în termeni critici pentru ca uni dintre noi au gustat din ambele supe .
  Mie mi s-a părut ca mos Niculaie avea o nuia trainica 😛 în comunism și tare îmi era frica de nuiaua lui 😀 .Credeam ca nu se mai rupe și ca este veșnica. 😛

 15. Aduc din nou la Copac ,lista lui Dughin a prietenilor romani ,dezvaluită de Hackerii humpty dumpty ,dezvaluită in premieră de siteul In Linie Dreaptă

  Iată mai jos lista pentru România aflată în anexă:

  Ion Iliescu – fost lider al Partidului Social Democrat, fost președinte al României, acum una dintre eminențele cenușii ale Partidului Social Democrat aflat in opoziţie cu regimul pro-american al preşedintelui Băsescu.
  Adrian Năstase – fost prim-ministru al României, Preşedinte al Fundaţiei Titulescu, membru al Partidului Social Democrat, cel care l-a lansat în politica mare pe actualul prim-ministru Victor Ponta.
  Dan Zamfirescu – istoric, teolog, ideolog, unul dintre principalii ideologi naţionalişti ai erei Ceaușescu.
  Ilie Bădescu – director al Institutului de Sociologie al Academiei Române de Științe. Cel mai prestigios geopolitician din Romania.
  Momcilo Luburici – Rector al Universităţii Dimitrie Cantemir (Bucureşti)
  Doru Tompea – Rector al Universităţii Petre Andrei (Iasi)
  Diana Câmpan – purtator de cuvant al Universității din Alba Iulia (Transilvania)
  Călin Mihăescu – conducătorul Mişcării Eurasiatice din România, politolog, conducător al editurii «Eurasiatica».
  Ion Gurgu – conducător al Editurii «Predania» (literatură conservatoare, Ortodoxă).
  Victor Roncea, jurnalist, redactor şef al portalului de ştiri şi analize http://www.ziaristionline.ro/ (Pe unele chestiuni poate avea poziții incomode, nu e filorus).
  Răzvan Marica și Mihai Șomănescu – conduc portalul de ştiri http://www.activenews.ro
  Vasile Ernu – Editor al portalului de analize http://www.criticatac.ro (site anti-globalizare, stângist)
  Ioan Valentin Istrati: preot, jurnalist de radio și televiziune la trinitas.ro, post regional în limba română pentru România, Moldova și Bucovina, editor al portalului http://www.doxologia.ro/autor/pr-ioan-valentin-istrati
  George Bara – jurnalist, portalul «Ziarul Natiunea» http://www.ziarulnatiunea.ro/
  Vasile Simileanu – geopolitician, editor al publicaţiei de analize “Geopolitica”
  Aurelian Anghel – sociolog, are poziţii conservatoare
  Marius Văcărelu – om de știință, profesor la Școală Naționale de Științe Politice și Administrație Publică (București);
  Ion Coja – profesor universitar, lingvist, scriitor și publicist. Eurosceptic, anti-american.
  Dan Puric – actor și regizor de teatru și cinema, scriitor ortodox conservator popular.
  Mihai Andrei Aldea – preot ortodox, conservator, anti-globalizare.
  Mircea Dogaru – colonel în rezervă, conduce Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate
  Ovidiu Hurduzeu – Scriitor romano-american, critic social, ideolog distributivist (concepte economice alternative). Critic faţă de conducerea SUA și a României. Conservator social.
  Bogdan Stanciu – conduce Asociaţia anti-avort “Provita.”
  Radu Bogdan Herzog – politolog, analist, colaborator regulat la secţiunea românească a site-ului “Vocea Rusiei”

 16. sunt destui sub acoperire, precum STROIE SI TÄRICEANU-
  prieteni cu KONDYAKOV:
  MILITZIANUL ABRAHAM- decorat de ambasada rusä si altzii

 17. Eu sunt sceptic … ca ceva poate fi schimbat ceva la omul prost. Iar omul prost are fericiri ciudate. Multi oameni prosti ar fi mult mai fericiti in comunismul de orice fel, inclusiv in cel nordcoreean, ar fi premiant la nungciugpu asta.
  Premiant cu coronita, medalie, trese bleo si snur 2 bumbi … cu dungi auriii … trei! :)))))))))))))))))))))))))))))

  Pe de alta parte – eu m-am descurcat foarte bine si atunci si acum, asa caaaaa… puncte, puncte.

  • si ar mai fi ceva … locul unde au ajuns cateva milioane de romani, umilintele inimaginabile la care sunt supusi, nu doar in tara, dar si afara (vezi femeile si fetele lor (!), prin fermele din spania, folosite sexual pentru 10 euro) … toate acestea nici macar nu puteau fi imaginate pe vremea comunistilor …

   de asta eu, pe cei foate saraci, de multe ori, ii inteleg

   • Misto …dară și musai să trimitem atunce toti sărăcii cu dragoste de comunism in Coreea ,China si Rusia ,dacă tot ii înțelegi așa de bine …măcar să nu viseze in van ,iar voi descurcăretii n-ați mai avea dureri de cap să faceți salom printre sărăcii astia cu duhul.

    • hai, ca vad ca va place cuvantul a re descurca … ati uitat cand parintii vostri spuneau „ma descurc” !

     bine, antreprenor eram si atunci si acum, dadeam de munca la oameni si atunci si acum … acum intelegeti? voi cat de munca dati la altii?

     • Hai ,că mai era unu’ p-acile care ne întreba același lucru ….pai ,si ce-i cu asta ???….să înțeleg că îți este indiferent ca ești antreprenor in comunism sau in capitalism ??! ….adică pentru tine si restul e același lucru ,ca si așa va descurcați voi ??

   • Subtire: ” folosite sexual pentru 10 euro”.
    Tu te simti bine? nu crezi ca mos Nicolaie trebuia sa-ti dea citeva nuieluse la fund? caci poate urca mintea unde trebuie ;P
    ” toate acestea nici macar nu puteau fi imaginate pe vremea comunistilor …”
    Pai tu, care zici ca ai dus-o foarte bine in timpul comunistilor, crezi ca ai habar cum au dus-o ceilalti?
    Nu, sint convins ca nu stiai prea multe, decit in cercul tau de satisfacuti, am cunoscut dintre cei ca tine.
    Atunci nu le-ai plins de mila (cunosti situatia alimentara din preajma anilor Revolutiei?); cei ca tine, pe vremurile cind o duceai foarte bine, ii condamnau pe americani ca in Africa mor copiii de foame 😛

  • „eu m-am descurcat foarte bine si atunci si acum”
   Te cred, mai cunosc si eu niste cazuri, dar vezi tu, acelasi lucru il poate spune si Iliescu (si altii), ori Nastase, Felix (si citi ca ei
   😉 ), daca nu aparea dictatoru` si „haita de procurori basisti”.
   „M-am descurcat foarte bine” este o formulare vaga.
   Puteai sa te descurci bine material, dar atit. Caci n-o sa-mi spui ca aveai libertatea sa circuli unde vor muschii tai, sa-ti exprimi opiniile tot atit de liber ca in timpul crincenei dictaturi ce se va termina pasnic in curind 😛
   Caci daca spui ca ai dus-o foarte bine si inainte, si ai in vedere problema materiala, atunci, scuze, rivalizai cu animalele: aveau hrana si nu trebuiau decit sa se ingrase sa dea lapte, lina si Carne 😉

   • raspunde te rog mai sus, cat de munca dai la alti oameni?

    • Fugi cu ursu:
     „antreprenor eram si atunci si acum, dadeam de munca la oameni si atunci si acum … acum intelegeti? voi cat de munca dati la altii?”
     Esti cu adevarat „uomu` nou” 😛

     • pentru amandoi:
      subțiri ati fost, subțiri veti ramane!
      subțirei… 🙂

     • 😆 😆 😆

      Pai ,cam ce ” argumente” solide vrei la subtirimea „eu m-am descurcat si in comunism „.

      Ok…cam știm in ce consta felul asta de descurcăreala ,doar că intr-o democrație autentică descurcăreala asta nu prea are trecere

 18. Comunismul adevarat este acel tip de organizare care asigura liderilor un nivel de viata cu o catime inferior celui al cetateanului. Nimeni nu a vrut sa ia conducerea unei asemenea miscari (natural, as zice…). Ca urmare, niciun stat nu a experimentat, cel putin pana acum, o asemenea societate.
  P.S. Intinatorul instalat la Scrovistea nu este sarac. De cinstit…Iar minerii sai au devenit, intre timp, bogati. Putred de bogati.

  • @Judex,
   Dictatura nu are culoare politica,nu este decit o intoarcere la evul mediu intunecat in care regulile sunt facute de un singur om.
   Faptul ca dictatorul probovaduieste egalitarismul (comunist) nationalismul agresiv (fascist) sau poruncile divinitatii (religios) nu are nici o relevanta.

 19. @Viq
  Postarea ta arata finalul.
  Dar începutul?
  In definitiv dictatorul nu este decit un produs al imbecilizarii maselor.
  Deci care este începutul?
  Masele sunt subjugate de un dictator sau masele creaza un dictator ?
  Exista multe feluri de dictatura.Cea politica , cea economica si cea religioasa.Fara imbecilizarea maselor nu ar fi posibile.

  • Salve, Tucule.

   Asa pare.
   Dar nu stim.
   Poate nu asa arata finalul 😉

   Cat despre inceput, chiar merita sa discutam despr el, dar tocmai finalul da sens discutiei.
   Ca sa ai o logica in disecarea cauzei trebuie mai intai sa ai in vedere efectul.

   Poate reusesc curand sa aduc ceva dragut pe tema 😉

   • (Si) In ecuatia inceputului intra (in proportii si intr-o succesiune variabile cred, de la caz la caz) teroarea, propaganda si vulnerabilitatile „maselor”. „Si in”, pentru ca „ingredientele” se pastreaza si ulterior.

  • @Viq,
   Am ridicat oroblema nasterii unei dictaturi pentru ca daca ne aplecam asupra ei vom vedea cit de usor pot apare asemenea fenomene in democratiile de tip occidental.
   La noi , din cauza unei proaste perceptii a sistemului democratic dictatura este asociata cu un personaj.
   De fapt dictatuura este impunerea vointei unui grup de interese in detrimentul celorlalti.
   Exista dictatori dar nu exista dictatura personala.Dictatorul nu poate rezista decit bazat pe un aparat care l sustine aparat (institutii,partide, fanatici) adunat in jurul unei idei .
   Saracia, nationalismul, sovinismul sunt retete sigure pentru obtinerea unei dictaturi de calitate.
   Noi tocmai am evitat una , dictatura soft este adevarat dar tot o forma de dictaura ar fi fost.Dictatura hotilor.
   Iti imaginezi ca cit de unita ar fi fost clasa politica , presa, masa de pomanagii in jurul unei asemenea forme de dictatura poleita cu denumirea de democratie parlamentara?
   Cine nu intelege exact ceea ce vreau sa spun sa arunce o privire la vecinii nostri unguri.Si nu o sa le placa ceea ce vor vedea.

 20. Si acum o poveste nord coreana despre cum poti scapa de dictatura.
  Se spune ca un soldat nord corean aflat linga gardul c-i separa de capitalisti a vazut intr o zi un pui fript infipt in gard dar pe partea sud coreeana.
  Lihnit de foame soldatul a taiat sirma cu gindul sa puna mina pe pui .Din nefericire insa puiul s a desprins de gard s a alunecat pe teritoriul inamic. Soldatul s a dus dupa el pina cind a fost prins de o patrula dusmana.
  La interogatoriu soldatul a declarat ca el nu dorea sa evadeze din Coreea de nord ci numai sa manince puiul.
  Seamana cumva cu ce traim si noi in romanica de ceva ani?

 21. nu vä este silä de viermii intrusi pe blog, special sä
  facä propagandä?? o rusine cu acesti nätäräi de 2 bani.

 22. Sipaticel uomu.
  Nu e @ Cristi singurel:
  „Presedintele CJ Buzau, pe Facebook, cu cateva ore inainte de perchezitiile DNA: Aveti ghetutele pregatite? Mos Nicolae este pe drum!”
  Vezi ce-ti doresti 😉

 23. desigur trebuie räsplätitzi acesti drägälasi, nu numai furtisagul, dar cum s-a dat ordonatza de urgentzä, au sters-o la PSD:
  SÄ FIE IN CEAS BUN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. Oare plagiatoru` nu se mai repede cu mesaje de sustinere?
  „Scriitorul Mircea Cartarescu va primi prestigiosul premiu pentru cea mai buna carte la Targul de la Leipzig 2015 (Leipziger Buchpreis zur Europaischen Verstandigung), pentru trilogia „Orbitor”, informeaza editura Humanitas, citata de Mediafax.”

 25. Bună seara şi la mulţi ani sărbătoriţilor!
  Doamnei ”greviste” Cristiana Anghel, cu dezgust…
  by Angela Tocilă
  http://politicstand.com/doamnei-greviste-cristiana-anghel-cu-dezgust/

  • sa traiasca, dar altele ca ea sa nu se nasca 😉

  • Da. Angela Tocila este mai mult decat un mesager, dlor politicieni care va faceti ca nu pricepeti de unde a venit valul de pe 16. Angela Tocila este cea mai clara voce a mesajului. Tsunamiul care v-a lovit se cheama valul lui Traian. creste

 26. Ce mi-aş fi dorit să-mi aducă Moş Nicolae? Filmul ,,Pactul de coabitare”.
  Mi l-a povestit cineva, să-i spunem….Marean Vanghelie:
  Dactilograf: Victor Viorel Ponta
  Chelner (paharnic): Liviu Dragnea
  Agitatul ( ca un coi într-o găleată): Crin Antonescu
  Dictator (pe bune…) Traian Băsescu

 27. Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim

  N-am înţeles nimic din postarea asta . Noi suntem în comunism ? Coreea ?! Doc viq , ce-ai luat că vreau şi eu !

  • @Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim
   Nene fara metoda copy-paste nu reusesc sa iti scriu nickname-ul tau. 😛
   Amice observ ca esti prea tanar si de aceea nu intelegi sau pricepesti dar treboieste sa faci pe nepricepotul conform directivei de partid. 😛

  • N-ai inteles !!!! 🙄

   Nu te impacienta.
   E un nonproces normal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s