Revoluție furată

Revoluţie furată?!

Atâţia ani s-a rulat asemenea exprimare tip slogan cu care s-a bătut apa în piuă până când s-a uzat de tot. Am fi uitat-o dacă n-ar fi scos-o la iveală un personaj care nu se lasă neam trecut în cărțile de istorie…
Cum se poate fura o revoluţie? Ca pe o valiză arătoasă pe care, dacă o scapi o clipă din ochi, ţi-o şi umflă cineva? Ca pe caseta de bijuterii de care te jefuieşte un tâlhar intrat în casă în miez de noapte? Sau ca pe o mireasă în seara nunții pe care trebuie s-o răscumperi din belșug cu lichiduri bine «gradate»?!
Să ne punem un pic mintea la treabă și să vedem ce a fost sau n-a fost

În general, termenul de revoluţie într-un domeniu oarecare presupune trecerea spre un nivel nou, superior, care să elimine potentialul de dizarmonie acumulat în funcţionarea respectivului domeniu când acest potenţial se apropie de „pragul de blocare”. Cam simplista imaginea, dar pentru discutia noastră merge…

În viaţa socială, scena pe care evoluează cele mai imprevizibile entităţi, fiinţele umane, apropierea pragului de blocare ar trebui supravegheată și semnalată de o instanţă supraumană.
De ce nu o pot face oamenii? Simplu, pentru că, fiind ei însişi elemente ale sistemului de grad superior numit societate umană, nu au posibilitatea de a dirija mersul acestui sistem spre un ţel stabilit conştient chiar de ei. Această utopie, prezentă în gândirea omului din momentul când a devenit conştient de poziţia sa de „rotiţă” a marelui angrenaj social, a primit recent o „palma răsunătoare” – eşecul comunismului în care se construieşte conştient, după legi ştiinţifice, societatea fără clase şi contradicţii a viitorului.
Frustrantă imagine a puterilor noastre, nu!?
Ce ne mai rămâne nouă oamenilor de făcut altceva decât optimizarea propriilor noastre acţiuni pe criteriul efortului minim/consumului minim de resurse, optimizare care, pentru majoritatea acţiunilor umane, asemănătoare sau repetate se relizează prin adoptarea unor stereotipuri de comportament, stereotipuri care presupun stagnare, stagnare care e sursa majoră de dizarmonie, dizarmonie care ne aduce tot mai aproape fatidicul „prag…”

Ajunsi în faţa acestei situaţii, oamenii se diferenţiază după atitudinea lor.

Unii conştientizează necesitatea unor noi stereotipuri de acţiune/modele la nivel de societate care să diminueze la minim posibilatea de dizarmonie, dar după depăşirea blocajului existent. Aceştia sunt premergătorii, realizatorii primei etape a revoluţiei, vizionari pe termen scurt care sădesc în minţile oamenilor ideea schimbării necesare. Printre ei sunt şi cei care pun la punct programul schimbării/revoluţiei.

Următorii sunt oamenii de actiune, cei care trec la spargerea efectivă a blocajului existent, cel mai des printr-un proces de un mare dinamism receptat ca violenţă socială împotriva adepţilor vechiul stereotip/model. Poate de aceea numai acest proces, mult mai vizibil şi mai evident în influenţarea destinelor umane, poartă numele de revolutie iar cei care îl înfaptuiesc, revoluţionari.

Vin apoi cei care introduc noile reguli, organizatorii noului stereotip/model, cel mai profitabil pentru ei care:
a)poate fi diferit în cea mai mare parte de cel dinainte, schimbare radicală, dar si cea mai puţin stabilă;
b)poate cuprinde şi elementele acceptabile din vechiul model, cazul reformei/schimbării cu mai putine zguduiri şi de o mai mare stabilitate sau
c)cazul în care este preluat în majoritate vechiul model, înnoiţi fiind doar profitorii, situaţie care defineşte contrarevoluţia.

Să revenim pe plaiurile noastre cu populaţia ei mioritică de la sfârşitul anilor ’80…

Necesitatea schimbării era atât de evidentă, că până şi Nicu Politicu o sesizase. Că o interpreta ca pe o trădare a “principiilor clasei muncitoare”, asta era marota lui, stimulată de dizidenţa faţă de Moscova unde Gorbaciov declanşase “The Wind of Change”. Repetatelor cereri ale lui Gorby de reformare măcar minimă a României pentru a nu o tranforma în lestul blocului communist în care se declanşaseră variantele locale ale perestroikăi moscovite, NP îi răspundea cu argumentul dreptului fiecărui partid comunist de a-şi alege singur drumul… spre prăpastie! Lângă el, grămadă de yes-meni – conducerea superioară de partid şi de stat – evolua fără nici o stridenţă.

Vreun om politic cu o gândire mai ancorată în realitate? Vise, taică…

Premergători români ai schimbării? Aiurea, nici de leac…

Vreo variantă autohtonă de program pentru schimbare? Poate la alţii!

Ici, colo câte un cârtitor cu înaltă protecţie occidentală, “dizidenţii” care să nu-l lase să se culce pe o ureche pe NicuPoliticu…

Cum, necum sistemul ceauşist trebuia înlocuit, altfel ar fi pus în pericol înţelegerile privind noua organizare a Europei. În plus, după achitarea datoriei externe a României, NicuPoliticu mai avu şi tupeul să se pună cu FMI, visându-se bancherul lumii a treia.
Avertismentele primite atât din partea vechiul, dar şi a noului stăpân îl lasă rece pe NP, desi erau înfricoşător de directe.
Gorby dixit: „Daca nu introducem urgent reforme, s-ar putea ca Anul Noul să nu ne mai găsească pe toţi. ( ultima întâlnire cu liderii comunisti, decembrie 1989)
„Dacă Ceauşescu nu introduce reforme politice la viitorul congres al comuniştilor români, eu nu-i dau mai mult de două luni.” ( Francois Mitterand în Liberation, 25 octombrie 1989 )

Congresul XIV al PCR a venit pe 25 noembrie şi a trecut la fel ca şi alte asemenea panarame.
Apoi a venit Anul nou 1990 si, într-adevăr, nu i-a mai mai găsit pe toţi…

Puşi în faţa încăpăţînării de catâr a scorniceşteanului, Gorby obţine, pe un portavion scuturat de furtună din apele Maltei, OK-ul locatarului de la Casa Albă pentru o acţiune în forţă pe care o planifică minuţios dimpreună cu Papa Mitterand. Secretul răsuflă însă ca orice secret şi nişte vecini mici, dar cu vise mari hotărăsc „să sară pe ocazie” pentru a-şi împlini „pohta ce-au pohtit” și ei de 80 de ani, parazitând în mod supărător acţiunea celor doi mari. Până la urmă cei doi mari îi acceptă în joc ca mână de lucru pentru treburi murdare, nicidecum parte la beneficii!
Şi să te ţii treburi murdare: de la fotografii trucate de victime ucise cu bestialitate de torţionarii români (în realitate, cadavrele unor necunoscuţi, autopsiate la morgă de „bestialii” legişti ardeleni) până la pâra în Consiliul de Securitate al ONU pe motivul persecuţiilor şi crimelor sângeroase din ţara lui Dracula, de la promotion-ul unui spion propriu, popă cam iubitor de ochii dracului, în postura de oprimat pentru ideile sale religioase şi detonator al exploziei mămăligii, până la promovarea internaţională a imaginii victimei însângerate a barbariei românilor din Tg Mureş, în realitate pe invers, bietul Cofariu!

Până la urmă, bizonul carpatin se puse în mişcare şi Ceausescu dispăru de pe scenă, însoţit din nenorocire de câteva zeci de nevinovaţi, adevăraţii eroii ai acelui moment când îngenuncheaţii celor cincizeci de ani au realizat că se poate…
Bizonului nu-i venea să creadă că s-a lăsat umilit și prostit întratât!!!
…vecinul cel mic îşi terminase partitura, ar fi intrat el pe cont propriu cu satârul în tort şi a treia oară, da’ îşi aducea aminte ce păţise în ălelalte două dăţi.

Devansaţi de evenimente, pentru cei doi mari abia acum începură durerile de cap – cum facem să-i punem pe ai noştri în loc, aşa pe nepregătite şi bizonul să-i accepte.

Prima mişcare, carnavalul luptei cu teroriştii. Rezultatul: peste o mie de victime şi bizonul începe să se orienteze.
A doua mişcare, execuţia dictatorului. Rezultatul: ţapul ispăsitor odată sacrificat, ceilalţi ai lui la umbră în stand-by pentru câtva timp, până când trece zavera, teroriştii thank’s, mucles şi bye-bye.

Se încheie etapa a doua – revoluţia fără leaderi care, tot aşteptând în blockstarturi semnalul loviturii de sta(r)t, se pomeniră cu treaba făcută de explozia mămăligii.
Recuperează însă pe turnantă şi intră în linie dreaptă democraţia originală, alegeri în Duminica orbului, la vremuri noi, tot noi, băieţii de KGB cu fanaţii trimişi de occident pentru spor de imagine.
Aşa am fi îngheţat în proiect dacă:

a) Gorby nu ar fi fost «retras» la pensie după încheierea misiunii involuntare de gropar al URSS;
b) „băieţii” n-ar fi realizat că Ilici fără Gorby = zero;
c) SUA nu i-ar fi dat de lucru Bătrânei Doamne Europa cu gânduri mari în Yugoslavia, ocazie pentru Romania de a fi luată în seamă pentru prima oară ca zonă de stabilitate;
d) G Bush jr n-ar fi fost un fiu ascultător şi nu i-ar fi dat la cap lui Saadam H, ocazie cu care a descoperit Romania si facilităţile ei militare;
e) Al Qaeda nu s-ar fi apucat de treburi necurate prin Occident, determinând Europa să-şi mute zidul de apărare cât mai la est, cu promovarea personalului local aferent pentru întreţinere;
f) tot Al Qaeda nu s-ar fi specializat pe demolări di granda peste Ocean, determinând America să întarească rândurile NATO și cu efective second hand.

Acu’, dupa atâtea întorsături, să întrebăm Radio Erevan ce revoluţie și cui i s-a furat!?

OldH

108 responses to “Revoluție furată

 1. Servus!

  La inceputul anilor ’90, Divertis-ul a realizat o…”reprezentare” a momentului decembrie 1989: pe fondul evenimentelor din strada, rupand o poza uriasa a lui ceasca, navalesc, facand semnul victoriei „emanatii” din esaloanele 2, 3 etc…Era o parte destul de „vizibila” a Adevarului despre…Revolutie. Nu am reusit sa mai gasesc inregistrarea cu acel show. Consecintele acelei realitati le-am suportat in urmatorul sfert de secol.

 2. „Revolutia” televizata a fost cred, una dintre cele mai mari manipulari ale sfarsitului de secol XX. Intre alte intoxicari menite sa asigure instalarea „emanatilor” – anuntul unei asa zise diversiuni puse la cale de „teroristi”, in fapt, un miting anti-comunist zadarnicit prin informatii mincinoase pe calea…televiziunii „libere”

 3. Despre diversiunile din decembrie 1989. Singura mărturie publică a fostului şef al Securităţii, generalul Iulian Vlad

  http://www.evz.ro/misterul-teroristilor-din-decembrie-1989-singura-marturie-publica-a-generalului-iulian-vlad.html

  • Mih, servus! 🙂

   Din ce îmi aduc aminte, uite niște evenimente care nu se leagă la firul general:
   – ieșirea generalului Vlad la TV cu declaratia pomenită în link-ul pus de tine: «ai mei nu trag, ai lui Gușă (armata!) nu trag (în populație!), atunci cine?!»
   – primul șef de stat care a felicitat noua conducere de la București printr-un mesaj televizat pe TVR, imediat după Crăciun a fost Moa’mer El Kadafi al Libiei care a și trimis două avioane cu ajutoare umanitare, aterizate pe Aero Baneasa și care au plecat urgent după vreo două ore. Din întâmplare, din acel moment în București au încetat împușcăturile…
   – vrând să «vopsească» în negru conducerea criminala a Armatei și a trupelor de securitate, Petre Mihai Băcanu face un film TV din care reiese ceva cam pe dos. Este acolo un moment in care g-ral Gușe discută cu un comandant de zonă pe graniță care îi cere îndicații: o coloană militară ale unui stat prieten voia să treacă granița ca să ne ajute în lupta cu teroriștii. Răspunsul lui Guse a fost ceva de genul: «Bă, te îngropi în teren și ăștia trec numa’ peste tine! Ai priceput?! Pune tunurile pe ei!!!»
   …când au văzut cum artileria îi ia țintă, „prietenii” n-au știut cum să facă mai iute stânga-n prejur!
   Cinci ani mai târziu, generalul a murit de cancer…

   • totul o sä fie musamalizat, Ilici rämane plin de „glorie” la fel
    si fostii colaboratori.
    progeniturile autiste ca mitomanul, o sä colaboreze cu J- USL
    si o sä fie armonie. tot ce se desfäsoarä acum, este o treabä
    de imagine. nu mai am sperantze:-

   • Servus, Old!

    Mult „fum”, multa „ceata” au mai fost atunci si multe…”cete”, fiecare cu interesele ei. „Teroristii” au fost parte din scenariul post-21 si au intrat in „scena” in seara de 22 – raman la parerea ca „emanatii” au avut musai nevoie de diversiunea asta pt ca o luase revolutia razna si lumea din strada (cam multa, deh) nu s-a multumit sa se bucure cu „jos ceausescu” si „ceausescu nu mai e” si s-a apucat sa strige „Nu plecam!”, „Jos comunismul!” si „Fara comunisti!”…Ori tovarasul Nelu KGBelu’ si sleahta lui aveau nevoie de „liniste” sa lucreze…sa dezintineze comunis… socialismul, sa „perestroikeze” viitorul…Si mai ales sa „umple vidul de putere”. Pana la refuz. Si peste. 👿
    [Cat despre morti („accidentale” si de „boala” sau „sinucideri”), au fost mai multe, din cate imi mai aduc aminte. De ex., Mihai Lupoi care a „supravietuit” zece ani, a murit tot de cancer, in 2009, la 59 de ani. Deh, soarta! Probabil 🙄 ]

   • Eu cred ca Guse si Vlad au jucat inteligent si onest in acele zile.

 4. sal`tare tutulor.
  Ca bine le zici, Old.
  Ramin la parerea ca brava Armata din popol, Armata RSR, antrenata cu sirg pe intinsurile Patriei, in loc sa se focalizeze pe „dusmanul mic”, cu bravura eroica specifica neamului, a tras in propriu-i popol ca pe tarlalele de papuşoi, griu ori alte bunatati ce cam lipseau romanului.
  (Cum era sapat porumbul, atit de catre militari cit si de civilii din intreprinderile ce erau ale intregului popor? primii 10-20 de metri erau sapari cu toata atentia, apoi sapa era luata de virful cozii si tirita, cu opriri pentru o tigara sau o dusca de ce se putuse lua, pina spre capatul celalalt al rindului unde, 10-20 de metri erau iarasi sapati constiincios.)
  Asa a tras si Armata Romaniei socialiste multilateral dezvoltata; haotic.
  NB,
  ce spun nu exonereaza cu nimic Securitatea; degeaba se dau unii fete mari, sint „vechi pe trotuar, pe centura”.

  • Tizule, servus! 🙂

   Ce să-i faci, armată de srânsură!
   …cică Napoleon care își inspecta trupele întreabă pe unul din sergenți instructori ce probleme are:
   – Una singură, Sire, am în trupă un recrut atât de prost că nu știe cum se ține arma – cu țeava spre dușman sau spre el însuși!
   – Sergent, nu te consuma, oricum o ține, face un serviciu Patriei!

   • Pai, chiar asa.
    Al treilea lugojean mort, un tinar militar la Resita, Pongracz, fusese la munci agricole. De-abia venit in unitate a fost impuscat mortal. Nu facuse nicio sedinta de tragere, nici la rece si nici reala.
    Nu ca nu stia cum se tine pusca. Ci pentru ca nu se intelegeau generalii intre ei.
    Si tara avea nevoie de eroi. Pentru Patrie.

 5. Bună retrospectivă, OldH! …cât despre perspectivă, e cel puțin îndoielnică.

  • Servus, Nora!

   Legat de ce spui despre perspectiva, singurul lucru care ma surprinde oarecum este „precocitatea” proastelor „semnale” pe care le-a dat deja KVJ („semnale” care, mai mult ca sigur, vor continua). L-o fi presat ceva? 🙄

  • Nora, servus! 🙂

   Mulțumesc, nu pot să mă ascund de dta, ai mai apreciat-o și la Miscelanea. Retrospectiva, că perspectiva…
   …am mai zis pe undeva, mie teamaă că pe 16 nov am fugit de dracu’ și am dat peste tac’su :mrgreen:

 6. Primiti cu Bila inainte de Revelion?
  1. MRU a fost numit consilier al presedintelui Klaus Johannis.
  2. Fur de revolutii intr-o companie mai mult sau mai putin „selecta”: http://media.stiripesurse.ro/image/201412/w800/media-141918209342936300.jpg
  3. Acelasi, demonstrandu-si „abilitatea”: http://www.striblea.ro/cum-votezi-in-turul-doi-daca-esti-istet/

  O fi rau cu Mahalache, dar nici la altii nu e mai bine, oricat s-ar da ei de anti-giopisti.

 7. Buna treaba oldie, ai muncit ceva la postarea asta . N-am pe unde baga batul prin gard 😉

  • Loda,

   Ori gardu’ cu ulucile prea strânse, ori bățu’ moale – până la urmă e bine ca nu ies vorbe! 🙂
   Toate cele bune! 🙂

 8. uau si ioi, MRU a fost numit consilier personal la functia pe care si-o dorea 😛
  Si cu ce bucurie se rostogolesc kuglele pentru a ne anunta fulminantul succes.

 9. „Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarea PNL privind legea bugetului de stat pentru anul viitor.”
  Cind am spus ca liberalii folosesc apa de ploaie ca apa sfintita am luat niste plesneli cu busuiocul peste ochi 😉 drept „piei, Satana!”

 10. O cireasa pe tortul opozitiei, daca chiar vrea sa guverneze:
  „Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, despre ordonanta prin care doctorii pot sa renunte la titlul de doctor: Ponta poate sa aiba probleme legal, pentru ca face pentru el ordonanta pe care o semneaza ”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18959609-fostul-avocat-poporului-gheorghe-iancu-despre-ordonanta-prin-care-doctorii-pot-renunte-titlul-doctor-ponta-poate-aiba-probleme-legal-pentru-face-pentru-ordonanta-care-semneaza.htm

 11. As fi bucuros ca presedintele sa aiba o reactie (cum a avut piratul cind a denuntat OU care il absolvea pe plagiator de faptul ca a fost ofiter acoperit)>
  Lasind disputele la o parte: este strigator la Ceruri cum un prim ministru da OU pentru a-si acoperi magariile.
  Iar marii analisti ai neamului si Opozitia doarme la mesele de Sarbatori.

 12. CEVA MAI ORDINAR NU EXISTÄ; SÄ DAI OU ;
  CA SÄ-TZI ACOPERI MUSUROIUL , DACÄ J; NU ARE NIMIC
  DE COMENTAT; ESTE CLAR ” COABITAREA ” USL

 13. unde naiba este opozitzia,

  este NECONSTITUTZIONAL CE A FÄCUT MITOMANUL.

 14. dragii mei,

  eu nu väd sä dea cineva zäpada, dacä nu dau zäpada pe trotoar in fatza casei, mä amendeazä. cei de la bloc trebuie sä facä la fel,
  s-au sä punä pe cineva, nu existä scuze, cä ninge,cä bate vantul.
  etc.
  cine vrea o tzarä ca afarä?
  TOT AUD SLOGANUL.

  • theo,

   Asta e cântecul, «o țară ca afară», da’ nu spun unde, că afară poate să fie și-n India sau Somalia! 😀

   • @oldhashu
    In Germania e cam asa: primariile (cel putin cele ale localitatilor in care eu am locuit) au aprobat un regulament destul de detaliat pentru mentinerea curata a drumurilor si trotuarelor (Strassenreinigungssatzung), incluzind cine curata, unde il pune, cit de mare e admis stratul necuratat de zapada, ce materiale se pot folosi. Responsabilitatea e in general a proprietarilor, care o paseaza daca e cazul la chiriasi. La unitatile de locuit independente e simplu – si cred ca stim cu totii romani la fel de dedicati curatirii trotuarelor germane ca orice mincator original de Pfefferkuchen, dar la blocuri (cazul multor cartiere din orasele romanesti) de obicei Hausmeister-ul (care nu prea exista in Romania – sau, cel putin nu exista cind locuiam eu acolo) face treaba asta. Oricum, am auzit despre destule dispute (inclusiv in ziare) despre cine ar trebui sa curete zapada daca blocul nu avea pe cineva desemnat sa se ocupe. Problema neamtului in subiectul asta e poate si generata de un simt civic (n-as putea spune), dar cu siguranta dominata de posibila amenda care poate ajunge si la 4-500 de euro. Ca ninge, ca bate vintul, romanul nu are a-si face griji din punctul asta de vedere pina ce nu ii trezeste autoritatea locala si lui „gustul” de simt civic.
    Ca al neamtului „de-afara”, evident ca nu e nici un mister la mijloc – dar trebuie recunoscut avansul in sensul organizarii societatii pe care il are Germania fata de Romania (care mi se pare firesc, daca e sa consideram conditiile istorice). Eu sint convins ca fara reguli bine gindite si implementate neamtul ar fi un fel de roman care rigiie mai mult.

    • salut. Pe tot teritoriul austro-ungar, inca de pe timpul Mariei Teresa era valabil acest lucru. Iar satele Transilvaniei sunt mai cutare in pofida eforturilor comuniste de a distruge asta [inclusiv prin popularea cu persoane momite/stramutate din zone unde o astfel de disciplina nu existase vreodata]

 15. Mih,

  Cred că ai răspuns clonei mele pe care am trimis-o în spam! 🙂
  Eu cu bila în colțuri și gașca lor nu mai discut, nu sunt demn de marele lor IQ, 80 peste tot! 🙂

 16. mai prietenilor,
  ca revolutzia o fi fost furata sau nu, eu nu prea am de unde sa stiu, ca io participai doar la revolutziune, nu si la furtul ei…
  dar ce stiu sigur e ca dupa aia, muuuuuulti ani, s-o furat in draci, aproape totul…
  noi sa fim sanatosi, poate mai adunam ceva firimituri…

 17. Infiltrarea Marii Minciuni s-a produs odata cu aria calominiei cantata de Ilici. Ne-am trezit cu minciuna in capul mesei.VV Pinocchet al nostru a fost o incununare fireasca a minciunii originare („originale”, in versiunea lui III Intaiul). Dar o minciuna nu poate dura la infinit. Ramane neclar daca „lucrul” lui KI este tot minciuna, dar banuiala este intemeiata. Pentru mine, KI este acum in pozitia de a fi nevoit sa-si dovedeasca buna credinta. Eu observ ca, pana acum cel putin, KI nu a facut decat un mic joc de glezne, fara miza si fara muza. Primul act de putere al Presedintelui ne va lamuri. Asta daca nu se vrea, cumva, un Hirohito al Ro, lasand guvernarea pe seama jucatorilor antrenati de Ilici. Un Presedinte decorativ este exact ornamentul pe care GIOP il vrea agatat pe peretii de la Cotroceni decorati cu cai verzi de PSD.

  • Corect, Judex.

   „JocDeGlezne”
   Ma tem ca daca o va tine tot asa, e pe cale sa se potcoveasca cu tatuajul asta de nu-l mai scoate nici cu doua randuri de epiderma.
   Nu toti pot fi „pirati”.

  • O ordonanta de urgenta clara ar trebui sa sune cam asa: „Orice Dottore dovedit plagiator (DDP) are dreptul sa sa se reinscrie la un alt concurs de doctorat in termen de 45 de zile de la descoperirea plagiatului. Sau nu.”

 18. ce face hanicapatul este dictaturä,taie si spanzurä.

  • Dna Bran, purtatoarea de vorbe a presedintelui, este fictionara, adica scriitoare.
   Si astora, de care ne place unora cind scriu carti frumoase, au in singe minciuna. Mai ceva ca aia care statea „cu regele la masa”.

   In plus, femeie fiind, cu gusturi „de gustibus”, probabil ca are dreptate sa nu-i placa draperiile, perdelele, canapelele si pernele.
   Ca nici sefului ei nu i-a placut biroul piratului, ci al lui Iliescu; tot de gustibus 😛

 19. uite cä d-na BRAN s-.a fäcut de ras. existä un automat plin
  de cola,ciocolatä,chiar si senwisuri proaspete. deja pute ceva.

 20. Sara buna !

  Uf ! Uf ! Uf !
  Excelent material, batrane :roll:!

  Ma doare billa. Si nu cred ca e de la beutura ! 😀

  „Ne-a furat rivolutia !”
  Istoricirea ta punctuala si succinta, cred ca ilustreaza clar ca nonsensul intrebarii rezida nu atat in „Cine” ne-a furat-o, ci „Cui” … „ne-a furat-o” 😉

  Multe sunt de dezgropat aici, batrane Old.
  Si odata dezgropate, se vor cere ingropate la loc. Un fel de deshumare intru re-stabilirea cu alta exactitate a cauzelor unei morti prin deces, poate si ceva ADN-uri pentru pro sau contra DNA-uri.
  Pentru ce tot ce s-ar putea afla (nou) ar putea servi unor (noi) interese.

  O analiza responsabila si dreapta, pentru inscriptionarea istorica, nu o doreste nimeni. E inca prea devreme. Prea multi inglodati in magiunul asta sunt inca vii si au eclozat aici si o prima generatie de pui.
  Va mai sa treaca apa pe batrana Dunare.
  Noi n-o prindem 😉

  Dar indiferent ce si cum, sunt directii benefice de focalizare a brumei de energii ce le avem inca in picatura de sange !
  Cum-necum a fost o oportunitate absolut nesperata de marea majoritate a romanilor si la fel de neinteleasa.
  Atat de neinteleasa, ca valul mirarii inca se propaga si in ziua de azi.

  Pentru mine spectacolul evocat de tine se impleteste pe cea mai proaspata experienta proprie.

  Stii, am avut o saptamana „fierbinte”.
  39 cu bataie spre 40 si transpirat generos, de stors asternuturi.
  Virusul gripal e considerat ,maestrul deghizarii. Stie a se cameleoni in cele mai nastrusnice forme ca sa pacaleasca gardienii. Si, nu de putine ori, uneori ii reuseste.
  Azi a fost prima zi in care m-am intors la munca.
  E ok.
  Aproape.
  Am pierdut efectiv zile din viata mea pline de evenimente care-si cereau impetuos dreptul la legitime stari euforice. Mi le-au „furat” derbedeii astia deghizati ! 👿

  Sti ce fac acum ?
  Privesc la unul din cadourile primite de doamna Viq de la una din colegele de job.
  E ceva de atarnat pe perete pe care e „pictat” un citat atribuit lui Vivian Greene.

  Cam asta e. N-are rost sa ma iau la tranta cu micro-scopul.
  S-au dus, aia e.
  Mai prind inca cateva zile libere cu masa plina, ca revelionul abia-si iteste freza 😀 😀 😀

  That’s the point, mate !
  „Revolutia” ???!!!
  Cine, cum, de ce…. sigur ca pot fi chestii interesante pentru multi, cum sunt si documentarele lui Attenborough din Galapagos.
  Pentru romani ca popor/societate insa, aspectul de fereastra de oportunitate lasa in umbra toate celelate conotatii.

  Minoritatea derbedeilor oportunisti au facut hora in ploaie.
  Si multi inca se straduiesc sa dea ritmul si sensul invartelii.
  Majoritatea celor onesti, cu bun simt al masurii si dreptatii, au stat cuminti pe margine.
  Si multi inca sunt acolo.

  Ideea asta chiar nu-mi da pace !

  Inca o data, foarte bun material.
  Multam !

  • Viq, bună dimineata! 🙂

   E „copt” mai de mult!
   …materialul!
   Da’ acu’ se iviră ocaziile – liniște pe la Copac, Mme Old s-a mai deprins cu tastele și haladuie pe fbook iar Nelu Cotrocelu scoase porumbelu’ 🙂

   Mă bucur că ai scăpat de gradele gripale si de Anul Nou poți să consumi d’alilate 😀

   Nu-ș’ de ce naiba am impresia că pe 16 nov cineva s-a împiedicat de o revoluție „rătăcită” și n-a lăsat-o p’acolo!!!
   A luat-o cu el taman la Cotroceni…
   Om vedea!

   Multă sănătate, petrecere frumoasă și La Mulți Ani 😀

 21. Toate au scapare sub scutul „entereselor nationale si de Stat”.
  Si adevarurile nu se vor oficializa degraba.

 22. Ce maninca (trag pe nas?) unii generali ai Armiei romane? din Seful de Stat Major General, sa ajungi consilierul unui plagiator 😛
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18962765-generalul-stefan-danila-deveni-consilierul-lui-ponta-dupa-isi-preda-mandatul-sef-statului-major-general.htm

  • `neata ! 🙂 Cred ca totusi a realizat ca Dusa este doar un politruc dezonorant,lipsit de orice conexiune cu armata, si pentru a ii explica si altcineva decat socrul sau la ce se mai folosesc puscoacele 😀
   Cred ca „alegerea” lui Dusa a fost facuta pe relatia prefect – restituiri paduri – socru – ginere….Dusa a fost prefect de Harghita ,iar in Harghita sunt multe paduri ce au „scapat” de drujba lui Kerestoly … . QED !
   PS apropo de Kerestoly ,cica acesta propus ca pe steagul secuiesc sa fie pusa si o drujba. Propunere in curs de analiza 😀

 23. Pana se mai raceste putin ceaiul „imbunatatit” 😉 ma intreb cine se va lua de OU cu posibilitatea renuntarii la titlul de doctor. PNL ? ,purtatoare de vorbe a cotrocenilor ? ,avocatul poporului ?
  Ca degeaba asteptam ora 18.30 ,ca nu mai iese nimeni sa „spele” pe jos cu plagy…. 😦

 24. O colinda marca KAMIKAZE

  Am plecat să downloadăm
  Doc, doc să printăm
  Ca boierii dăm în taste
  Doc, doc să printăm
  Facem copy, facem paste
  Doc, doc să printăm

  Am dat save, nu editare
  Doc, doc să printăm
  Și-am scos prin multiplicare
  Doc, doc să printăm
  Mii de coli originale
  Doc, doc să printăm

  Ghilimele n-am băgat
  Doc, doc să printăm
  Am furat un doctorat
  Doc, doc să printăm
  De comisii desființat
  Doc, doc să printăm

  Mi-am făcut cu select all
  Doc, doc să printăm
  Faimă de plagiator
  Doc, doc sa printăm
  Fără note de subsol
  Doc, doc să printăm

  iar comentariile ,normal,sunt mortale
  http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/colindul-lui-ponta-doc-doc-sa-printam/

 25. Buna dimineata, matinalilor! 🙂

  Despre purtatoarea Bran de cuvant/vorbe/barfe (zic unii 😛 ): bizar cum a vrut sa lege subtil(!?) culoarea draperiilor si lipsa de gust a tapiteriilor de la Cotroceni, sau inexistenta „cantinei” (!?) de…procesul de „baronizare” din ultimii 25 de ani (abia acum si…pe culoarele Palatului Cotroceni a inteles ea procesul ??? – cam jenant…)

  Acum am avut vreme sa ma uit peste povestea cu OU a plagiatorului PM: e de noaptea mintii! Iar „explicatiile” date de ME, de mai mare jena. Da’ astia n-au asa ceva…Hotul beneficiar de OU (personalizata si auto-data), PM / cetatean cinstit. Haida de si mai ce?

  • Oameni harnici ,ce mai 🙂
   madama de la Cotroceni ,probabil ca-si imagina noul sau loc de munca ca ceva de genul unei sezatori sau cenaclu literar,unde intra cine ,cand si cum vrea,si face ce vrea.Cred ca este depasita momentan de importanta functiei ,sa-i mai acordam putin credit si dansei.Ce ar mai trebui sa stie d-na Bran ,este ca si veveritele, daca sunt ,respecta un program strict si au gurita putin mai mica decat suratele lor din „exterior”. 😀
   Pentru vvp , s-a modificat legea de functionare a comisiei de etica ; a codului penal ,in sensul ca doar atunci poate fi inceputa urmarirea pentru furt intelectual ,daca s-a inregistrat o plangere si s-a constatat astfel un prejudiciu.Pentru neconstatarea prejudiciului a primit cp ul neinceperea urmaririi penale cu care a mintit si in dezbatrerea cu actualul presedinte. Grajdanul sef de atunci ,ministru si acum ,cu IQ egal cu numarul de la panrofii sai,fosta petarda sindicala Liviu Poooooop ! Sincer ,ma mir ca nimeni ,dar nimeni nu sufla o vorba ; avocatul poporului incearca sa-si strecoare limba prin gardul Cotrocenilor,asistand pasiv la incalcarea Constitutiei ( art.115 ) ; asa zisa opozitie infuleca sarmale prin studiourile varaniste .
   Presedintele a promulgat legea care permite guvernului sa emita ordonante de urgenta si guvernul s-a conformat ,emitand cea mai urgenta ordonanta de urgenta ,pentru un singur HOT ,scuzati om ! Ce fac consilierii domnului presedinte Johannis ? Schimba draperiile ?

 26. Bună dimineata, lume bună! 🙂

  Va cer iertare, boieri d-voastră, că nu sunt pronto cu răspunsurile, da’ iarna la țară bagă alte priorități: lemne pt foc, curățat accesurile de zăpadă, hrana pentru cele vietăți din curte, mulțumire soție cu sarcinile curente (cu celelalte, ehehei 😉 ), plus ce mai pică…
  S-a mai adaugat și măgaru’ care mă clonează și pentru care trebuie să fac tot felul de jonglerii…

  • `neata Oldule ,fain si la obect articol. Raspunsurile ,alea drepte peste inca 25 de ani. N-am griji ,deoarece buletinul imi este valabil pana prin 2070 😀
   Grija mare cu „antigeru” ,ca in exces poate duce la contact cu solul ,sau
   impamantare este mai „tehnic” ?

 27. Eu am o parere mai putin ortodoxa.
  Nu revolutia a fost furata ci asteptarile fiecaruia.
  Revolutia a declansat in majoritatea romanilor sperante.Spun majoritate pentru ca sunt si romani pe care schimbarea i a lasat indiferenti.
  Din nefericire fiecare asteptam altceva de la schimbare.Exista grupuri careau asteptari comune .Sunt multe si asteptarile sunt diferite asa ca celebrul consens visat de nea Ion si clamat de guristii neamului nu poate fi realizat.
  Exista de asemenea enunturi cu care suntem toti de acord.Numai ca enuntul ,generalitatea nu tine loc de fapte si nici de impliniri.
  Vrem sa avem o tara ca afara.Suna frumos desi afara poate insemna orice.Este o generalizare care acopera neputinta noastra de a stabili un obiectiv concret fezabil intr un timp rezonabil.
  Sa traim mai bine.Splendid dar acest mai bine este diferit pentru fiecare dintre noi.Pentru unii o masa de sarbatori cu 500 de sarmale si un porc fript inseamna mai bine.Pentru altii posibilitatea de a vizita Taj Mahal inseamna mai bine.Este greu de gasit calea de mijloc, este greu sa i impaci pe toti.
  Evident ca fata de 89 am primit ceva in plus.Si cei cu sarmalele si cei cu Taj Mahalul.Din nefericire memoria ne joaca feste si nu putem compara ce am avut ieri cu ce avem astazi ci numai ce avem astazi in raport cu dorintele noastre.
  Întrebarea este -cineva ne a furat sperantele sau sperantele noastre au fost prea mari in raport cu posibilitatile noastre evident
  Desigur ca cele scrise mai sus nu au tinut cont de posibilitatea ca printr un drum mai direct spre un sistem economic care sa asigure prosperitate, astazi sa fim mult mai bogati.Daca abordati astfel problema ar trebui sa va puneti o intrebare.Eram pregatiti,ne doream cu adevarat trecerea brusca dintr un sistem asistential intr un sistem individualist?Acceptam sau acceptam ideea fiecare pe seama lui?
  Eu zic ca 90 % dintre romani nu o accepta inca.Ideea de a renunta la egalitarism la un sistem in care cineva trebue sa aiba grijă de noi.
  In conditiile astea drumul spre acel sistem crud dar eficient care poate asigura suta de sarnmale dorita sau Taj Mahalul va fi lung.Foarte lung si nu din cauza ca cineva ne a furat revolutia ci din cauza ca noi nu am fost pregatiti pentru alt sistem.. .

  • Servus, Tucu2!

   Pertinent comentariu (si cred, o parere care a mai fost exprimata intr-un fel sau altul si pe care o cam impartasim).
   Eu cred ca au fost/sunt si romani nu doar dornici ci si pregatiti (cat de cat, macar) pentru un alt sistem. Poate prea putini (desi, nu cred ca numarul e cel mai important) / neconvingatori / ineficienti ? Sau/si metehnele autohtone au (auto-)sabotat ceea ce ar fi fost posibil si de dorit?
   S-a mai spus aici si asta (imi aduc aminte de niste articole ale lui Viq): la inceput, nu-i nevoie de o majoritate cu optiuni comune, ci de o minoritate foarte determinata, foarte hotarata si tenace in a actiona (in sensul demararii unei schimbari real benefice pt cat mai multi). O minoritate puternic atasata de valori si principii, cu viziune si hotarata sa faca. O minoritate matura, capabila sa-si depaseasca propriile limite si sa-si asume demersurile necesare… Solidaritatea intru idee si actiune se construieste apoi pas cu pas.
   …………………
   Tot metehnele noastre cred ca sunt „betele-n roata” pe care ni le punem singuri…Ca-i lene, delasare, orgoliu, vanitate, invidie, egoism, lacomie, resentiment, fatalitate (asta-i mai degraba o scuza) lasitate etc etc etc…
   lista-i lunga.

   • @Mih,
    Din nefericire democratia asa cum o intelegem noi se bazeaza pe majoritati.
    Mai exact pe ideea ca 1000 de capete timpite gindesc mai bine decut 1 cap destept.
    Ideea nu i chiar timpita deoarece o masa de majoritari inteligenti poate fi condusa numai daca le servesti felul de mincare cu care sunt obisnuiti.
    Daca esti destept poti sa i convingi ca sarmaua este mai buna cu mai putina carne si mai multa verdeata dar ii vei supara teribil daca ai sa interzici sarmaua pentru ca dauneaza la bila .Si daca i superi nu e bine pentru ca s multi.

    • Asa e, Tucu. Dar ce vroiam sa spun este ca punctul de plecare a unei schimbari semnificative nu-i musai sa fie majoritatea (si cred ca nici nu se prea intampla asa). Iar minoritatea de care am fi avut/avem nevoie cred ca exista, dar…nu prea functioneaza. Sau cel putin, nu e prea eficienta…

 28. mereu vine unul care minte frumos,
  acum J, nici nu minte Tace si fäureste USL-ul BINE FÄCUT:
  NOI TOTZI CREDEM . CÄ ASTA ESTE CEL MAI PERICULOS:

 29. Petre M.Iancu, despre un gest prezidential si semnalele pe care le-a transmis. Deja…

  Bilanţul de sfârşit de an românesc ar fi trebuit să fie excelent, nu doar fiindcă Dacia a devenit cea mai de succes marcă europeană. Ci datorită deznodământului scrutinului prezidenţial. Dar Iohannis şi-a ratat startul (…)

  http://www.dw.de/un-bilan%C5%A3-ambiguu-la-pragul-anilor/a-18158719

 30. Agreat de unii, criticat de altii, obiceiul scrisorilor deschise continua. Grav este ca si…”ocaziile” oferite de guvernanti.

  „Obtinerea unui titlu de doctor nu este o activitate solitara a candidatului respectiv, ci implica un intreg ansamblu de institutii si activitati academice, prin urmare renuntarea la acest titlu nu poate fi lasata doar la latitudinea detinatorului”, scrie Cristian Dogaru, conferentiar la University Campus Suffolk din Ipswich, intr-o scrisoare deschisa pe care [a] initiat-o in replica la ordonanta de ieri pe educatie a guvernului Ponta. Semnatarii scrisorii cer Avocatului Poporului sa sesizeze aceasta OUG la Curtea Constitutionala si solicita Ministerului Educatiei sa ii retraga titlul de doctor lui Ponta in baza adresei Universitatii din Bucuresti care a stabilit plagiatul, nu in baza noii prevederi (…)

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18967527-scrisoare-deschisa-dupa-amnistierea-plagiatorilor-ponta-incearca-renunte-titlul-doctor-fara-plagiatul-fie-oficial-recunoscut.htm

  • Titlul de Doctor nu poate fi decat retras. In cazul plagiatului, simultan trebuie ca docentul, membrii comisiei de atestare si referentii sa fie retrogradati. Ultima OU arata ca GIOP se concentreaza acum pe distrugere sistemului educational. @Ion a prevazut mutarea asta de mult timp.

   • Astept sa vad cate sute de dottori vor „renunta”. V Olguta, poate, pentru inceput? In caz contrar, se va putea spune ca ME a dat o OU doar pentru V2. Intelectualitatea de azi mediteaza la ceva? Noua OU va readuce UB in atentia Nature. C-asa e natural.

 31. imi place dl. Petre M .Iancu, dar nu pot sä-l suport de Peppino,
  s-au asa ceva.
  ambigu este putzin spus,oamenii din jurul lui J, sunt cu „pete”
  iar el numeste arogantza täcere, dar au timp cei din haita rosie
  sä regrupeze.

  • Pun aici un comentariu al lui Theo (cred ca a fost raspuns la un coment sters si din cauza asta WP a luat-o putin razna)

   theo | decembrie 30, 2014 la 13:07 | Răspunde | Editare
   diaspora nu se lasä inselatzi de läcuste,
   ce inprästie gunoaie si mizerii.

 32. unde este SOCETATEA CIVILÄ––REVISTA 22; ETC:?

  numai fasoanele de voi:

 33. dudä-securistä, isi dä aiere vezi doamne J, i-a pus pe primul
  loc, pt. cä au fost vizitatzi primii.
  ROMANIA, trebuie sä facä bine, dar nu cu manipulärile bisericii si
  nici cu zgura monarhiei. toate au rostul lor, dar in istorie.

  • Pe undeva, legatura dintre KVJ si Duda Casei Regale pare sa aiba tangenta tot cu zona…”fantomei” felixiste.

   • ====================
    ====================

   • J, ne bagä pe gat indirect un o DUDÄ securistä,
    in Germania, Austria,Frantza;ITALIA, träiesc descendentzi directzi
    din case regale, nimeni nu face propagandä.
    fiecare isi vede de viatza lui, au terminat facultätzi, chiar fac
    administratzie,conduc bänci, etc. ce face J, nu este normal si
    miroase urat.

    • In acest moment in Europa exista doi fosti monarhi inca in viata, regele Mihai si regele Simeon II. Simeon II este o figura politica cel putin notabila in Bulgaria. Casele regale din Austria, Italia, Germania sau Franta nu mai au reprezentanti care au fost efectiv „in office”. Asta e marea diferenta si de aici deriveaza atitudinile diferite (pro sau contra) ale politicienilor fata de fostii regi. In cazul lui Iohannis cred ca exista si o afinitate specifica, din moment ce casa regala e de provenienta germana. Ce face Iohannis este de bun simt si merita respect. Sint convins ca il si primeste de la cei care conteaza.

     • „de aici deriva„, nu „deriveaza”.
      ––––-
      In privinta gesturilor de bun simt si a respectului celor care „conteaza”, exista opinii diferite. Fiecare le poate considera indreptatite pe unele sau…altele. Dpmv, respectul si aprecierea pentru faptele lui Carol I si Ferdinand sunt absolut indreptatite. Nu si apropierea fostului rege Mihai [„fost” pt ca sub amenintare, sau nu, actul de abdicare a fost semnat inclusiv in numele urmasilor nenascuti inca, in timp ce Simeon, daca tot a venit vorba, a preferat sa fuga din tara sa tocmai pt a evita semnarea unui asemenea act] de zone politice insalubre (Dan Voiculescu) fie direct, fie prin mostenitoarea Margareta si onor consortul Duda, este de notorietate. E doar un exemplu, mai sunt si altele.
      Cu siguranta gestul lui KVJ „merita respectul celor care conteaza”. Depinde cine si ce conteaza pentru fiecare. In plus, aparentele nu sunt intotdeauna ce par a fi 🙄

     • Poate vreun istoric „cu firmă” să îndrăznească a cerceta în amănunt două luni din fierbintele an 1944 – august și septembrie.
      S-ar putea să găseacă în cele 61 de zile niste evenimente mai putin știute și făcute uitate prin „faldurile” anticei Clio…
      …cum ar fi:
      – de ce negociau „unul pe lângă celălalt” seful statului si Regele României acorduri separate de armistițiu cu rușii?
      – care a fost situația armatei române fată de armata sovietică intre 23 august și 12 septembrie 1944: inamică, predată sau fără nici un statut? …din care a rezultat cca 200 000 de soldați români „culeși” de sovietici fără a se trage un foc de armă, cu statut de prizonieri.
      – oare chiar s-ar fi exprimat Molotov fată de Valter Roman, seful delegației care a negociat armistițiul că nu înțelege de ce al doilea set de propuneri românești (prezentate de delegația V Roman!) este mai prost pentru România decât cele aproape negociate cu mareșalul Antonescu?!
      – de ce Ion Antonescu, arestat de noul șef al statului, Regele, a fost mai întâi predat pentru interogatoriu rușilor și abia apoi judecat in țară?
      …și ar mai fi!

     • Simeon avea 7-8 ani cind a parasit Bulgaria dupa razboi, atunci cind „a preferat sa fuga din tara sa tocmai pt a evita semnarea unui asemenea act”. La vremea aia probabil prefera sa bata mingea in loc sa-si faca temele.

     • Draguta imaginea cu tanarul monarh care „prefera sa bata mingea in loc sa-si faca temele”. De fugit, nu a fugit de unul singur ci impreuna cu mama sa si familia regala (cati au scapat de „bunavointa” sovieticilor). Putem presupune ca aceeasi mama si aceeasi familie gandeau dincolo de „minge si teme”…Asa se face ca, intre altele, in cazul lor nu exista un act de abdicare. Si mai putem presupune ca abdicarea (sau refuzul ei) era un lucru foarte important si grav pt orice familie regala.

     • Rufuzul de a accepta protectiei armatei pentru deplasarea in Oltenia. Probabil, de grija ca dragostea ostasilor sa nu-l induioseze si sa-l faca sa ramana in tara, langa supusii pe care ai ii revendica.

     • Povestea cu întoarcerea armelor si cu armistitiul este extrem de complicata si nu exista un singur vinovat.Vinovati sunt si Antonescu si taranistii in frunte cu Maniu si liberalii si evident Mihai I care are totusi o scuza-tineretea si sfatuitorii extrem de prosti sau rau intentionati.
      Din 1943 se stia ca Germania pierde razboiul,Dovada ca toate aranjamentele pentru perioada postbelica au inceput atunci.
      Este putin probabil ca Romania sa nu fi stiut aceste lucruri.Este si mai putin probabil ca Romania sa nu fi stiut ca aliatii se vor opri undeva in Germania si ca vom intra mai mult sau mai putin sub influenta rusilor.Nu ar fi fost o premiera.Prima oara am scapat deoarece Napoleon i a cerut tarului sa si retraga trupele din Principatele Romane. a doua oara ne a scapat revolutia rusa a treia oara am incurcat o.Nu ne a mai scapat nimeni.Si nici nu aveau cum.
      Politicieni carora astazi le ridicam statui nu au miscat un deget.Maresalul Antonescu pe care multi il lauda a preferat sa sacrifice citeva generatii numai pentru ideea lui de onoare.
      Ce se putea face? Probabil ca se putea negocia inca din 1943.Nu stiu daca am fi obtinut mare lucru dar macar am fi putut incerca si cine stie poate salvam macar intelectualitatea omorita prin puscarii.Cu alte cuvinte poate salvam viitorul chiar dacă prezentul ar fi fost acelasi.

 34. incep räzbunärile,
  ii redeschid tot felul de dosare Presedintelui Bäsescu
  dar ei cand räspund pt. insulte si amenintzäri????

 35. MIHAI EX; nu mai are nici o legäturä cu fam tatälul, absolut
  nici una.Romania este republicä, monarhia nu existä in Romania.
  respect ca om in varstä, dar MIHAI este fost;nimic mai mult.
  ce face j; II DÄUNEAZÄ.

  • Respecta-l ca om in virsta, atunci, sau nu, e treaba ta. Eu il numesc regele Mihai, pe Basescu il numesc presedintele Basescu, la Constantinescu evit sa ma refer si Iliescu cred ca e un criminal. In comun toti au ca sint fosti, ex.

   • Gresit. Tehnic, Mihai este ex-Rege. Iar Basescu este ex-pirat. Constantinescu este expirat, Ilici este ex-terminator.

    • Monarhie, partide istorice, asociatia fostilor detinuti politici, revolutie si revolutionari etc – n-au scapat „neatinse” (infiltrate si adesea compromise) de secu-oamenii(?) vechiului regim „proaspat” emanati iliciiliescianist acum 25 de ani…

 36. Cat se poate de…off topic 😀

 37. Sara bună,copaceni !!!!

  Camarila cea nouă nu e cu mult diferită de cea veche, domnul Mihalache e pe lista dumneavoastră de consilieri, împreună cu alte nume ce ridică multe semne de întrebare, bugetul e semnat într-o formă, pentru unii, de-a dreptul absurdă, partidul nu pare a se grăbi să scape de numele controversate, şefia lui e încredinţată unui om care nu a excelat prin nimic şi care s-a remarcat, imediat după numire, doar prin strălucitoarea prezenţă în studiourile Antenei 3. Credeţi că România lucrului bine făcut ar trebui să aibă, ca însemn distinctiv, avatarul mediocrităţii?

  A fost victoria noastră? Cu siguranţă că nu. Ponta încă ne guvernează, se auto-guvernează, îşi face cadou de Crăciun ordonanţe de urgenţă, continuă bâlciul doctoratelor, numeşte miniştri care sunt o ruşine şi o palmă pe obrazul diasporei, partidul pe care îl reprezintă se asigură că tocmai acele proiecte de legi care vizează o evoluţie politică democratică şi transparentizarea procesului de vot sunt îngropate cât mai adânc şi aruncate cât mai departe de o posibilă dezbatere: legea partidelor politice, legea cu privire la votul electronic, legea votului prin corespondenţă. Ponta iese de la Cotroceni fluturând un zâmbet triumfător atribuit consultărilor fructuoase pe care le-a avut cu preşedintele nou ales (de noi) şi schimbului de urări de bine cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Dumneavoastră sărbătoriţi, domnule Preşedinte? Că noi nu prea. Nici familiile celor morţi în accidentul de pe lacul Siutghiol. Oare şi-au pus amenda sub brad, cu gândul la cei plecaţi? Nu am văzut sau auzit vreo reacţie din partea dumneavoastră. Or fi avut baronii locali responsabili de pierderea unor vieţi omeneşti şi de cloaca de la ISU Dobrogea sărbători mai fericite?

  http://www.gandul.info/gandul-meu/gandul-meu-dumneavoastra-sarbatoriti-domnule-presedinte-iohannis-ca-noi-nu-prea-13743357

  • frumos scris, gandesc tot mai multzi la fel:

  • Night, salut! 🙂

   Păi uite cum vine de se potrivește la temă 😀

   • Old,salve !!!!

    Articolul a cuprins cam tot ce ne doare si pe noi ….sincer,io nu-s dezamăgit de Joiannis ,fiindcă nu mi-am făcut iluzii in privința lui .

    Zic,cu cit isi dă in petec mai repede cu atit mai bine ,vedem mai clar direcția ,iar direcția se vede si din avion ……USL trăiește si este si pe partea dreaptă ….in mare parte,putem să-i multumim madamei Mandela,dar eu sunt optimist …..clar ca bună ziua ,direcția lui Joiannis va fi in favoarea oricărui proiect condus de Pirat .

    Chiar ,pe unde mai umbla motocicleta cu Mandela???…n-am mai auzit nica.. 🙂

    Mda ,la Bruxelles sunt toate condițiile ,donator de Coca- cola si eugenia ,nu ca la Cotroceni .

 38. Iote si un Copac in iarnă

 39. un copac frumos, un copac de vis

 40. 1989/2014: de la „Cine-a tras in noi, dupa 22?” la „Cine-a tras in noi, dupa turul II?”. Descoperirea continua…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s