„Mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi !”

Islamul nu e o problema.
Prostia e o problema.
Intoleranta e o problema.
Violenta e o problema.
Iar se pare ca Islamul le cumuleaza.

Din principiu nu am nimic impotriva celor care cred in Dumnezeu, Budha, Allah sau intr-un borcan cu capac cu filet. Daca ei vor sa creada ca Pamantul a fost facut din praf cu putina apa, ca barbatul e eliptic de coasta din cauza de muiere si ca osemintele lui Dino, pet-ul lui Fred sunt testul de credinta pentru participantii la slujba de duminica, nu ma deranjeaza. Ma amuza.
Pana la o limita !

Dar daca vine si ma-npusca-n cap pentru ca nu ma deranjeaza, ma deranjeaza.

Parerea mea poate fi ca un religios e o persoana care inca mai crede in paradigmele evului mediu, drept pentru care este inca acolo. Lipsita de cele mai elementare cunostinte culturale si stiintifice, manata de instince animalice si putin retardata.
Poate fi gresita. Dar e parerea mea.
Iar in sec XXI AM DREPTUL SA AM O PARERE !!!!
Am dreptul s-o am, am dreptul s-o fac cunoscuta si daca am chef, am dreptul sa o pun pe versuri, pe muzica, dans tematic sau s-o fac scenariu de serial sitcom. Am dreptul si sa fiu ridiculizat daca e cazul.
Dar nu am dreptul sa NU am dreptul !!!!!

Intoleranta extrema a curentului islamist ce bantuie ca ciuma, dincolo de orice limita a convietuirii sociale, este de departe o boala ce ne ameninta pe toti. Pe credinciosi si pe necredinciosi deopotriva.
„Credinta” in numele careia nemernicii fac recurg la asemena atrocitati pentru simplul fapt ca victimle au indraznit sa aiba alta parere decat ei, nu importa subiectul, este doar un pretext. Indivizii respectivi se autoindentifica cu animale de prada, inferioare speciei umane careia-i doresc extinctia. Islamul nu este decat substanta chimica ce extrage puroiul uman din societate, sedimenteaza clustere de criminali, ii coaguleaza in jurul unor idiotenii tribale si-i pun la treaba.

Revista Charlie Hebbo a fost tinta violentelor adunaturii asteia de retarzi de prin 2006, cand au retiparit caricaturile danezului Kurt Westergaard.
Ca au facut asta pentru ca nu cred in Mohammed, pentru ca revista se vindea mai bine cu trasnaile alea sau pentru ca se plictiseau de moarte, nu are drept corolar moartea celor ce se plictisesc.
Dar in 2011, birourile publicatiei au fost arse din temelii in urma unui atac islamist.
Revista publica in mod curent caricaturi satirice si la adresa feminismului, a energiei nucleara si a securitatii nationale, dar n-a venit nici o muiere sa le dea cu uraniu imbogatit in cap ca sa salveze tara.
Au venit islamistii.
Sa-i impuste-n cap, one-by-one, pentru ca l-au desenat pe profet fara chiloti tetra.

Stiu, nu trebuie sa acuzam la gramada.
Dar sunt reactii elementare, instinctive, de autoaparare.
Aud „islam” trec pe trotuarul celalalt. Nu voi sa stau la masa cu un islamist, nici sa ma intalnesc cu el pe strada. Poate respectivul nu are nici un amestec in atentatul x, y sau z. Dar de ce sa (ma) risc ?

Respect memoriei celor impuscati in Paris ieri pentru simplul fapt ca erau oameni civilizati, constienti de drepturile lor fundamentale.

„Nu ma simt atat de puternic incat sa ucid pe cineva cu stiloul. Nu pun nimanui viata in pericol. Cand fanaticii au nevoie de un pretext pentru a-si justifica actele d eviolenta, il gasesc intotdeauna.
Trebuie sa fie la fel de firesc sa critici Islamul la fel cum critici everii sau catolicii. Mai bine sa mor decat sa traiesc ca un sobolan.”

Stephane Charbonnier, cunoscut ca „Charb”.

Viq

Anunțuri

82 responses to “„Mai bine mori in picioare decat sa traiesti in genunchi !”

 1. Dragos Paul Aligica: Ce vedem in Franta e preludiul a ce va urma pentru decenii bune

  Sa nu ne amagim: ceea ce vedem nu este decat preludiul a ceea ce va urma pentru decenii bune, pentru restul vietilor noastre. Aceasta situatie ale carei simptome si consecinte incep sa fie din ce in ce mai vizible si recognscibile chiar si pentru cei mai fanatici adepti ai corectitudinii politice, nu se poate rezolva in cateva zile, saptamani, ani. Asta pentru ca isi are cauzele intr-o ideologie, forta politica si sociala care a crescut si s-a insinuat in viata publica occidentala si mondiala timp de decenii. Nu poti desface peste noapte ceea ce ai facut si legat timp de decenii.
  NU credeti? Urmariti evolutiile. Urmariti timp de cateva saptamani mass media occidentale, mediul academic si publicul progresist. Veti fi surprinsi. Veti vedea ca precum un cauciuc mental, elastic si amorf, retorica corecta politic, temele si atitudinile sale vor reveni la starea initiala, ex-ante. Pentru acesti agenti, birocrati, oportunisti, carieristi, fanatici si idioti utili ai lucrativei ideologii a corectitudinii politice, mult mai mult decat cateva zeci, sute sau zeci de mii de victime sunt necesare pentru o reconvertire la bun simt.
  Nu are rost sa intram aici in exegeze dar insasi islamismul ca ideologie moderna justitiara si revendicativa este creat si grefat pe curente si doctrine occidentale tiermondiste, anti-occidentale si anti-caplitaliste, anti-liberale produse de aceast cataclism ideologic si socio-cultural dezlantuit asupra vietii publice occidentale din interiorul vietii occidentale insasi. Nu e speculatie. Este concluzie valida empiric de istorie intelectuala si analiza ideologica.
  Ceea ce vedem si tarim acum nu este o problema a lor, a altora, a unor ipotetici martieni islamisti parasutati din neant peste noi, lumea civilizata, ci este o problema globala generata de catastrofala lipsa de leadership intelectual, ideologic si politic a occidentului in momentul in care globalizarea facea acut necesara o viziune, un leadership si o vointa civilizatoare pe masura momentului istoric fara precedent.

 2. Nora Damian

  Lumea occidentală a intrat într-un dezechilibru periculos. Sistemele cultural-educative occidentale devenind tot mai ireverențioase față de propriile lor fundamente valorice s-au debilizat treptat (fără să dea atenție suficientă cauzelor și pericolului acestei șubreziri alarmante). În același timp, conștientizând slăbiciunea mediului gazdă prizonier aL politically correctness, fundamentalismul islamic s-a întărit constant.

 3. Am citit o stire care nu a facut vilva.Crima se petrecea la ei acolo departe undeva in Siria sau Irak.Stirea sustinea ca 100 de femei -de religie islamica imi imaginez-au fost executate de Gruparea Stat Islamic sau cum dracu ii zice pentru ca au refuzat sexul cu membrii gruparii.
  Povestea ridica o intrebare a carui raspuns poate sa explice ce va urma.
  Faptul ca au comis un atentat in Franta poate fi justificat in fel si chip.Crima de care vorbesc nu.
  Cu toate acestea o populatie care nu duce lipsa nici de spirit razboinic nici de arme nu s a ridicat pentru a i pedepsi pe criminali.
  De ce nu riposteaza populatia:De ce in aceste organizatii criminale vin adepti nascuti in alte tipuri de culturi.De ce crima si bunul plac al unor lideri sunt acceptate.
  Sincer eu cred ca nu avem de a face cu nici un fel de convingeri religioase cu nici un fel de razboi al civilizatiilor ci numai cu o adunatura de criminali.
  Nu ar fi prima oara cind instinctele criminale ale oamenilor si ar gasi adapostul intr o organizatie sau un stat.Am avut si in Eyuropa asa ceva.
  Singura solutie cred ca este forta , distrugerea acestor organizartii inainte de a deveni prea puternice.

  • Doar o precizare: majoritatea femeilor dintre cele 150 ucise erau yazidi, nu musulmane (yazidi = grup etnico-religios kurd).
   Cele mai multe victime sunt din randul populatiilor locale de alta religie (crestini, inclusiv) si sunt ucisi in special cei care refuza sa treaca la islamism. Asta nu exclude insa si victimele din randul populatiei musulmane.

   • @Mih draga,
    nu stiu ce inseamna yazidi dar fiind vorba despre kurzi este precis una dintre sutele de variante religioase isvorite din islam.Ca sunitii se bat cu sumitii sau wahabitii sau cum le or mai zice pentru ca parintele sunitilor , varul lui Mahomed l a ucis pe parintele nu stiu cui tot var sau unchi sau nepot cu Mahomed este treaba lor:Important este ca toti ar trebui sa creada in Alah care le a spus destul de clar -sa nu ucizi fara sa precizeze in coran pe cine.

    • O fi, Tucu, nu zic nu. Din cate am gasit ca informatie, e vorba de ceva chiar mai vechi. Problema e ca sunt cel putin „impuri”, nu-i proslavesc pe „Allah” si profet…

 4. Sint prea putine Guantanamo Bay si prea putine inchisori secrete CIA pentru decerebratii din lume.
  Si prea multi dobitoci-avocati ai diavolului:
  „Ma dezgusta cum deodata, intreg internetul, toata presa si toata opinia publica din Romania e solidara mare cu satiristii omorati astazi la Paris.”
  Ziaristul care a scris fraza de mai sus mi-a sters doua comentarii si un link; daca ar fi avut Kalasnikov sigur proceda altcumva 😉
  Nedezgustat.

 5. Din pacate, reactiile de revolta & solidaritate in fata actelor teroriste apar tardiv si doar atunci cand suntem in fata unei „finalizari” de maxima violenta, avand ca victime cetateni occidentali, mai ales personalitati cunoscute. Si nici atunci nu sunt de durata si mai ales, nu sunt urmate de masuri eficiente. Si nici macar de informatii si/sau analize corecte pana la capat.
  Iar presa in general si cea occidentala in special are un vechi, constant si intens „merit”. Alaturi de politicieni si interesele lor mai mult sau mai putin oculte.

 6. Eu unul neavind intentii teroriste ori mafiote, nu am avut nimic impotriva inregistrarii cartelelor preplatite ori a stocarii datelor, dar nu mi-am exprimat niciodata opinia.
  Uite insa ca se intimpla tocmai ce spun autoritatile (cu scop ascuns ori sincer ingrijorate) si se iveste prilejul pentru un atu:

  „Tiberiu Nitu: Legile privind cartelele preplatite si retentia datelor, instrumente potrivite impotriva terorismului”.

 7. Asta o fi tot islamist ?
  ,,Un mesaj de o gravitate deosebită a fost descoperit pe un container pentru recoltarea hârtiei în Via Primo Maggio, la Fonte Nuova, o localitate de lângă Roma, chiar în ziua masacrului de la “Charlie Hebdo”.
  „Uciderea unui român nu este o infracţiune, ci un lucru bun”, este mesajul scris de autori rămași încă necunoscuți, ”(Reporter Virtual)

  • (…)mesajul scris de autori rămași încă necunoscuți (…) a fost condamnat imediat de către administrația locală.

   „Condamnăm cu forţă astfel de inscripţii precum cea apărută pe Via Primo Maggio. Ele riscă să ducă oraşul şi ţara la un adevărat regres pe plan cultural. E un gest laș și absurd, care nu rezolvă nimic. Primăria a fost mereu un interlocutor disponibil pentru toate problemele cetățenilor urbei. Credem că dialogul poate rezolva multe”, a declarat primarul Fabio Cannella, citat de “Roma Today”.

   Nebuni, tampiti, fanatici, extremisti sunt peste tot si au fost mereu. Asta nu inseamna ca nu putem avea reactii adecvate si ca nu putem face diferenta intre „fenomene”. Cel putin dintr-o minima decenta si dintr-un minim bun simt.

   • Cine a avut reactii inadecvate ? Am citi toate comentariile si nu am gasit nici una ?! Si atunci de ce vorbim de minima decenta si bun simt cand bstem campii ?

    • Cine bate campii, @Loda? De ce ti se pare nepotrivit sa vorbim despre dececenta si bun simt, @Loda? Era vorba de reactii adecvate, @Loda. Asa cum a avut primarul Fabio Cannella. E mai clar acum, @Loda?

     • Tu bati campii draga, cand postezi niste idei fara nici o legatura cu cele scrise aici.Am intrebat ,,Cine nu a avut reactii adecvate „(pentru ca se presupune ca ele nu ar fi existat din moment ce afirmi dreptul de a le avea ) si tu raspunzi ,,este vorba de reactii adecvate” .Pe bune? F. logic raspunsul 😛
      Nu mi se pare nepotrivit ever sa vorbim despre decenta si bun simt dar in contextul a ce? Hodoronc-tronc bagam decenta si bunul simt pe felie de parca s-ar fi masturbat careva pe blog.Ai ceva de zis/criticat spune clar domne !
      =====================
      Hai sa pastram niste limite…decente si sa n-o dam pe tampenii, ok? 👿
      Mih

     • @Loda, am completat citatul adus de tine si am comentat exact asa cum am crezut de cuviinta. Pari cam iritata. Problema ta. O zi buna si spor la recitiri!

     • Ioi, si vaaai,
      dar ce cuvinte foloseste dna profesoara.
      Soacra zice: iart-o, viseaza intimplari din tinerete, bat-o vina 😛

     • Mih Plus victoras : ,,masturbare’ e un termen stiintific deci nu are cum sa fie indecent ,lasati ipocrizia .

     • Victor L,

      Poate incearca doar sa exemplifice inadecvarea si batutul campilor pentru a se face mai bine inteleasa 🙄

     • @Loda,

      Nu despre ipocrizie e vorba in respingerea unei, cum sa-i spun, analogii(?) inadecvate. Total. Lipsa de decenta nu sta in termenul folosit ci in modul/contextul/pretextul si momentul in care uzezi (taman) de el.
      Banuiesc ca nu ti-ai terminat numarul pe ziua de azi, asa ca da-i-nainte cu ale tale! In fond, ele te „descriu” cel mai bine. Ceea ce nu-i tocmai un lucru rau.
      Eu in schimb nu voi continua un „dialog” direct, ca ce-i prea mult, strica.

  • somnul [educatiei] naste monstri.
   In USA se vand stickere auto : „fa-ti o favoare, ucide un avocat”. Nu sunt interzise, nu se inflameaza nimeni si sunt destul de raspandite.
   Dar acolo „astia care omoara negri” [vorba marxistului] sunt mai echilibrati mental.

 8. Nu este vina islamistilor, e vina conducerii tarilor unde se aciuiaza acesti, islamisti, mahodisti cum s or chema , nimeni nu le face nimic, merg pe strada si stiu toti ca majoritatea nu au acte , nimeni nu le zice nimic, citi dintre cei veniti cu vapoare sint intorsi din drum , niciunul,, citi dintre ei au facut si fac facultati in ROMANIA, ETC, CITI DINTRE EI AU AFACERI IN ue, fff multi, nimeni nun ii verifica, f rare cazuri cind sint opriti sa le verifice actele, , siii care este motivul-sa nu faca acte teroriste in tarile respective-, eu ca roman pina sa intram in UE , eram vinati precum potirnichiile,pe strazi, am avut afaceri si eram ffffff verificati in raport cu celelalte natii, avem o afacere pornita de doua luni si ptr faptul ca sintem romani ni se cer fel si fel de acte de ramin si colaboratorii masca, cu alte cuvinte sint de vina si jurnalistii din prea multa ura impotriva nationalitatilor conlocuitoare si islamistii ptr singurul motiv ca sint lasati de capul lor pe tot globul.

 9. Je suis Charlie!

  Fara a fi caricaturist sunt atasat trup si suflet unei libertati de exprimare a opiniilor si chiar a sentimentelor. In mic, la o scara infinitesimala fata de tragediile sangeroase ce ne-au marcat recent pe toti cei ce ne consideram oameni „cu adevarat liberi”, am fost „mancat” de intoleranta pe diferite forumuri si site-uri, incepand cu 2004 cand am aparut cu mici comentarii pe For „Cotidianul”, cel mai interesant For Ro din toate timpurile, disparut cu ani in urma, din pacate.
  Limbajul obscen in atacurile la persoana, sunt primul pas al unei batalii dintre persoane manate de interese divergente, stranse sub faldurile unor apetisante promisiuni, desigur vesnic neonorate.

  laplopulcuportocale

 10. Si, deloc intimplator, @ Loda se oferi ca avocat al decerebratilor cu kalasnikoave.
  Ei scriu.
  Cei in favoarea carora a sarit @ Loda folosesc gloantele in loc de spray ori tastatura, dar nu „merita” condamnati atita timp cit se scrie liber (habar nu are ca si ea, @ Loda, scrie liber, gasindu-le circumstante atenuante teroristilor).
  Oamenii cu kalasnikoave au dreptul sa ucida bestial pe oricine scrie 😛
  Asa ca @ Loda isi ia masuri de prevedere si nu ii condamna.

  • victoras :
   Ai luat pastile ?,,Loda se oferi ca avocat al decerebratilor cu kalasnikoave” .Unde am facut eu asa ceva? Unde am sarit eu in favoarea unor asasini ?Iar te prevalezi de faptul ca, anonim fiind, nu poti fi dat in judecata, adica, pardon, e vorba de libertatea ta de exprimare 🙂 Numai acel ,,bun simt’ care o doare pe Mih pa impiedica sa uzez si eu de libertatea mea de exprimare asa cum ai merita.

  • „Diferenta culturala” fundamentala dintre blogul asta si viziunea lu’ @Loda este explicatia conflictului cald deschis azi. Paralela pe care ne-o propune azi paleo-istorica care zalauieste printre noi, cea intre tratamentul sugerat pentru romani si cel aplicat fundamentalistilor islamici, poate fi respinsa, simplu, pe motiv de conflict de interes. Inspirata analigie, dar nu stim cine i-a „inspirat-o”. Cu siguranta, insa, trebuie sa fie cineva hazliu, plin de hunor.
   P.S.
   Stropii rezultati in procesul pledoariei sunt tichia ei de margaritar. Normalitate la norma.

   • Judex:
    ,,“Diferenta culturala” fundamentala dintre blogul asta si viziunea lu’ @Loda ”
    Dezvolta , in ce consta,, diferenta culturala” ?Sa vad daca e interesant sau e bla-bla.

    • Pai, Iata o diferenta culturala: in romaneste se spune „sacrosant” nu „sankt croissant”, cum ai fi tu tentata sa scrii in franceza. Alte doua exemple sunt deja mentionate, nu ai decat a deschide putin ochii mintii (si cu asta – 3).
     P.S.: …”sancro sant” asta al tau, are vreo filiatie cu „radio sant”?

 11. Buna ziua,
  N-am sa inteleg niciodata si mai ales n-am sa pot accepta niciodata cum poti sa ucizi in numele IUBIRII a ceva-cineva.
  Ce fel de credinta este aceea care te indeamna sa ucizi din prea multa dragoste pentru ea ?

  Din pacate de-a lungul veacurilor de mult prea multe ori S-A UCIS nedrept in numele IUBIRII. Acum sunt asa zis islamistii fanatici – in realitate niste criminali de drept comun –
  Din aceleasi pacate, in negurile veacurilor Omenirea a avut parte si de Inchizitie si de Razboaie nedrepte in numele unei anume „iubiri”.
  Din aceleasi pacate NICIODATA Omenirea nu s-a putut apara in fata apetitului pentru CRIMA a unor reprezentanti ai sai. A trebuit sa-si dea mereu si mereu obolul de nevinovati CRIMINALILOR in serie. Toate aceste crime s-au faptuit si se faptuiesc in numele unei anume „iubiri”.
  Infricosator !

  • trebuie publicate si republicate peste tot, pana nu mai e loc de ele.

   • pana intelege si CTP-ul

    • pai, daca la articolele incruntatului s-ar fi raspuns cu aceiasi masura taca-taca, ar fi fost demult oale si ulcele.
     Ba, ma gindesc: ce au facut pina acum cei ce le iau aparatea teroristilor condamnindu-i pe caricaturistii ziaristi?
     Dupa cit ne-au umilit ziaristii italieni, francezi si englezi, ba ca sintem hoti, ba lenesi si, blasfemie, tigani, ma mir ca nu s-au format niste grupe de comando sa-i pedepsim.
     Pe ei si pe mama lor.
     Doar kalasnikoave se fac si la noi 😛

 12. Speranta insanatosirii mass media romanesti: decesul echidistantei talambe. O poza de familie.
  http://www.evz.ro/redactia-evenimentul-zilei-este-solidara-cu-publicatia-franceza-charlie-hebdo.html

 13. ILD: Noi nu sîntem Charlie! Nu le împărtăşim opiniile. Dar astăzi publicăm caricaturile lor. Din respect pentru ei şi pentru a ne apăra propria libertate.
  În schimb, New York Times, Associated Press, CNN, NBC, MSNBC, CNBC, etc, ei se declară Charlie. Se declară ultragiaţi de barbaria atacului terorist de ieri şi apără libertatea de exprimare. Dar au decis să nu publice lucrările pentru care au fost ucişi jurnaliştii de la Charlie Hebdo. Financial Times spune chiar că jurnaliştii de la Charlie Hebdo au fost iresponsabili (…)

  http://inliniedreapta.net/insemnare/stephane-charbonnier-alias-charb-prefer-sa-mor-picioare-decit-sa-traiesc-genunchi/

  http://inliniedreapta.net/

 14. E frumos sa vad cum va cutremura pe unii atacul la libertatea de exprimare (evident, daca nu e a celor care gandesc altfel decat voi caci atunci o lasam mai usor cu principiul) .
  Daca tot e azi sancrosant acest principiu inseamna ca puteti admite si acest punct de vedere caci de, libertatea de exprimare e sfanta n’asa ?
  http://www.reportervirtual.ro/2015/01/jesuischarlie-merita-sa-moriucizi-pentru-asta.html

  • Explica „a admite”, te rog!

   • A admite= sa-l cititi, eventual sa va dati cu parerea.

    • Pe romaneste se zice „a lua in consideratie”. A „admite” inseamna altceva. Pe istoriceste, insa, tu stii mai bine, ca tu esti perta. Ex-perta, adus la zi.

     • Judex ,dar esti un adevarat gentilom sa-mi spui tu cum se spune pe romaneste si ce inseamna a admite !!! TKs ! Si eu care credeam ca unii mai folosesc termenul de ,,a admite” cand e vorba de un punct de vedere si cu sensul de ,,a accepta un punct de vedere ” (achtung, a-l accepta nu a-l aproba). dar probabil ca nu ma pricep asa ca ma voi rusina si ma voi ascunde pana maine in grota TV-ului.

 15. Cu cine se razboieste profesoara de Istoria PCR? seful ei l-a gazduit pe Carlos Sacalul si i-a dat misiuni de terorism, l-a finantat si inarmat.
  E normal sa ia apararea teroristilor, caci nici comunistii nu suportau libera exprimare.
  E drept, nu te puneau chiar la zid, ca Iliescu pe fostul lui sef, dar intre 4 ziduri te tineau cu anii.
  Pastorel a facut puscarie doar pentru o epigrama.
  Profesoara de Istoria PCR nu intelege ca si ea se foloseste de libera exprimare; acum, caci in comunism trebuia sa turuie doar ce scria la manual. Si chiar daca mai foloseste expresii nostalgice (vezi mai sus 😛 ), nimeni nu o impusca.
  Ce monstrii a generat iepoca de aur.

  • Cu cei care gandesc altfel decat ea, care au alte pareri, alte optiuni.
   Si e foarte indarjita in razboiala asta si hotarata sa-o duca asa pana in panzele albe. Altfel si-ar vedea de drum.
   Poate sa fie misie. La fel de bine poate e doar „munca patriotica”. Din vechi convingeri. Puternice. Mereu vii.

   • Ce temperatura o fi azi la Gura Hunorului?

   • Mih: Ce-i cu cei care gandesc altfel decat mine? Ca nu se intelege? Ii insult? Ii acuz de fapte fara a aduce vreun argument ,ii napastuiesc in vreun fel pentru ca gandesc altfel? Ar fi un lucru nou pentru mine caci eu cred ca sunt una din cele mai tolerante persoane cu cei care gandesc altfel decat bine .Toleranta inseamna respectarea altei opinii dar nu renuntarea la opiniile mele,nici la dialog .

    • Nu vorbeam cu tine. Vorbeam cu Victor L. Pentru el „se intelege” ce-am vrut sa spun. 😛

     • Ti-am mai spus ca ,daca esti atat de doritoare de bun simt,nu poti sa vorbesti DESPRE MINE si sa renunti sa vorbesti cu mine.Pot intelege ca nu doresti sa vorbesti cu mine ,e dreptul tau, dar atunci, for God’s sake, abtine-te sa vorbeste despre mine ca ultima barfitoare.Nu se face doamna !(mai ales ca nu pot sa-ti servesc reciproca ,pozitiile noastre sunt inegale : tu esti la butoane, eu nu !)

     • @Loda,

      In ce calitate imi impui tu cu cine si ce sa vorbesc? Sau sa accept un dialog? Te-am injurat? Te-am barfit? Mi-am exprimat liber o parere despre o atitudine discutand direct cu cine am ales eu sa discut. Si o sa fac asta si pe mai departe. Clar?

  • Mai victor ,,seful meu” a fost al meu exact in masura in care a fost si al tau, caci nu stiu sa te fi torturat Securitatea pentru impotrivirea fatisa fata de regimul comunist ,nici macar sa te dea cu capul de pereti cum a patit doamna Cornea.Ai trait, ai muncit ,la fel ca mine, intr-o scoala, ai participat la sedinte si nu ti-ai dat foc in semn de protest ca nu ai libertate de exprimare.Imi place mie anticomunismul tau ,activat dupa ’89 se inscrie in celebra sintagma a vechilor ilegalisti ,,putini am fost, multi am ramas” .Nu ai stat in puscariile comuniste, nu ai fost internat intr-un ospiciu, nu ai raspandit manifeste ca Radu Filipescu dar acum acuzi (pe ce baza?) pe toata lumea ca a fost comunist, mai putin pe tine.Ridicol si penibil esti, dar probabil simti nevoia sa te ridici singur in ochii tai.In stricta mea apropiere am observat ca cei care inainte de ’89 fusera cei mai obedienti servitori ai regimului comunist, dupa ’89 au devenit cei mai mari anticomunisti, fara pic de rusine fata de cei care-i stiau.Cred ca faci parte din aceeasi specie de sepie !
   Ti-am scris de multe ori ca saracia argumentelor incerci sa o inlocuiesti cu singurul lucru lacare te duce capul :atacul josnic la persoana, prin insiruirea unor ,,comentarii” pe care nu le dovedesti prin nimic .Asta-i libertatea TA de exprimare saracule (cu Duhul,sa ne intelegem).

   • numele tau conspirativ este „Radu Filipescu”? ce legatura are el cu tine?
    Ai dreptate, nu am facut puscarie, dar a facut tata in locul meu, pentru ca a fost banuit ca a aruncat manifestele pe care le aruncasem ; eu eram prea mic pentru a fi banuit.
    Si pentru ca a facut puscarie in locul meu si nu i-am spus niciodata ca eu aruncasem manifestele (de fapt am aflat dupa ani buni ca pentru manifeste a facut puscarie), poate ca sint atit de pornit impotriva comunistilor si a celor pe care vad ca ii aperi, teroristi si crminali decerebrati.
    Tu esti exemplu viu al profesorului de Istorie imbicsit de Istoria PCR.
    Nu te poti lepada, ceva-ceva ramine in exprimarea ta.
    Treci pe AXN.

    • Vaai, unde era eroul nostru, la Lugoj !!!! Vezi sa nu te cred .Spera sa nu te cred ca altfel :
     ,,Si pentru ca a facut puscarie in locul meu si nu i-am spus niciodata ca eu aruncasem manifestele”
     Hm, cu atat mai putin as vorbi in locul tau, cum poti sa crezi ca ai autoritate morala pentru suferinta tatalui tau ?
     P.S> Si de unde stii ca in familia mea nu au existat detinuti politici ? Si ce, e meritul meu ? Cata vreme am stat in banca mea si mi-am crescut copii? Sa ma impopotonez cu penele altuia si sa ma cred erou ?
     Eu trec la AXN, tu treci in banca ta .

 16. Oare si ei erau caricaturisti?
  „Filiala libiana a organizatiei Statul Islamic a afirmat joi ca a executat doi ziaristi tunisieni dati disparuti in Libia din 8 septembrie, scrie AFP.

  Intr-un comunicat cu imaginile lui Sofiene Chourabi si Nadhir Ktari, publicat pe forumurile jihadiste, grupul afirma ca a „aplicat legea lui Allah” asupra lor.”
  Si cu aprobarea atitor suflete miloase pentru jihadisti.

 17. pe radu filipescu il cunosc personal, fara a fi insa prieteni, un tip de treaba, as vrea sa il mai intalnesc…
  ieri ma bagasem in vorba iritat oarecum de starea de nemultumire revolutionara a mihaelei, care nu pricepea de ce nu e aruncat ponta peste bord, desi statul de drept atat de aclamat aici ar spune cu totul altceva… moral, dansa are dreptate, dar legal , deloc…
  azi vorbim de religie si ce rai sunt musulmanii aia, inapoiatzii si barbarii aia…
  desigur, am uitat multele cruciade crestine impotriva … a orice, am uitat inchizitia (tot crestina) si realizarile ei, uitam si multe alte fapte eroico-sadice ale religiei care azi o consideram a buna, dreapta si frumoasa…
  uitam.
  sau ne facem ca nu vedem dezmatzul in care se lafaie azi biserica crestina, atat de la noi cat si din toata lumea, dezmatz sprijinit inconstient de toate guvernele lumii asa zis civilizate…
  azi, cand toate descoperirile lumii le putem lua cu un singur click, stam la mana bisericii si a manipularilor ei…
  si totusi tacem… de ce oare?
  stim cu totii ca toata religia e o minciuna grosolana si cu toate astea permitem sa ne polueze scolile…
  da, la noi e acum un pic mai pasnica, spre deosebire de cea araba, dar acum doar vreo 300 de anishori era exact si anume invers…
  si cu toate astea, tacem.
  vorba unui mare filozof, fost odata in tabara cea buna:
  suntem niste tacacioshi.

  • – „stim cu totii ca toata religia e o minciuna grosolana si cu toate astea permitem sa ne polueze scolile…”
   Scuze, „stim cu toti” este o formula comunista. Pe mine sa ma excluzi din „cu totii”.
   Religia nu este o minciuna grosolana, ci este un fapt.
   Despre „poluarea scolilor” nu ma pronunt (nu sint de acord cu religia obligatorie).
   Sa ma excuzi, ca atare, si de la „permitem”.
   – „desigur, am uitat multele cruciade crestine impotriva…”
   Nu, le-am invatat la scoala si le mai tin minte, dar daca aplicam rationamentul tau, cu de la Adam si Eva, atunci sintem in stare de razboi.
   Dar noi vorbim despre ce s-a intimplat ieri la Paris.
   Felul tau de a incilci lucrurile cu intimplari de acum 800 de ani este parsiv.
   Cei ca tine le reamintesc frecvent americanilor ca au scalpat pieile rosii 😛

   • „Minciuna grosolana” a fost utopia comunismului, care a nenorocit sute de milioane de oameni.
    Si a rezultat omul nou parca iesit din pesteri.

    • pe vreemea adamului si evei se bateau oamenii pt mancare… desi doar adam si eva , singuri pe aici, nu au existat, draga victore, decat in povestile religioase, oamenii aparand altfel, si nu prin inmultirea din cei trei frati rezultati… ca nu se poate, fizic.
     ca , comunismul e o alta tampenie criminala, asa e, eu n-am afirmat alceva niciodata.
     dar daca domnia ta crezi toate basmele alea frumoase cu ieslea, cu magii, cu fecioara facatoare de copii vii si disparitii de trupuri rastignite, e treaba ta si ai tot dreptul sa crezi asta, inclusiv sa faci cate matanii vrei , sa pupi cate moaste vrei si sa dai oricati bani la organizatia financiara numita biserica.
     dar nu din banii mei, adica ai guvernului.
     pacat ca ai invatat istoria recenta, astfel ai fi stiut ca celebrul best seller numit biblia a fost conceputa pe la anul 3oo, din ordinul lu unu, constantin, fiu al elenei (nu udrea), din interese pur organizatorice si de par… nu, doar de stat.
     dar repet,ma bucur ca ai alta parere decat mine si ma bucur ca pot sa ti-o respect.
     ps. poate ne vedem de paste, ciocnim un ou, doua…

     • Tie, se pare ca cel mai mult ti-au daunat evenimentele de acum vreo „300 de anisori”, Craciunul (apropo, ai aflat ca acum e tehnic posibil ca o virgina sa nasca un copil viu?), interesele lui Constantin si inca unele asemenea. Cat despre banii pe care sa nu-i dea Victor L la biserica din banii tai / guvernului, aici apar deja efectele daunarilor precedente. Va(rza)i de capu’ tau. + Abe(te)ratii bagate prin gard.

     • @ john,
      in felul in care vorbesti nu iti voi arunca peste gard calul ca sa pleci 😛
      – „dar daca domnia ta crezi toate basmele alea frumoase cu ieslea, cu magii, cu fecioara facatoare de copii vii si disparitii de trupuri rastignite”
      Eu spuneam „Despre “poluarea scolilor” nu ma pronunt (nu sint de acord cu religia obligatorie).”
      Dece imi arunci in obraz lucruri neafirmate de mine?
      Asta-i mirlanie, batrine @ john: „pacat ca ai invatat istoria recenta”
      Eu am invatat Istoria pe timpul cind o invatau si bunicii tai 😉 dar, recunosc, nu am invatat Istoria Religiilor. La Biserica am fost, ultima data, in vara lui 2004.
      Si nu mai turui despre Biblie, vezi ce am scris mai sus: nu ma pronunt, nu sint de acord cu religia obligatorie in scoli.
      Esti turc si te cheama John?!

  • Domnule @John

   Ieri seara tot asa tarziu (cam asta este ora la care imi termin treburile) v-am dat o explicatie in ceea ce priveste „iritatarea” dvs „oarecum de starea de nemultumire revolutionara a mihaelei, care nu pricepea de ce nu e aruncat ponta peste bord, desi statul de drept atat de aclamat aici ar spune cu totul altceva… moral, dansa are dreptate, dar legal , deloc…

   Sincer nu va inteleg. Cu ce prejudicia starea mea de „nemultumire revolutionara” legalitatea unui stat de drept. Cred ca nu mi-ati citit explicatia pe care v-am scris-o aseara, de aceea o sa o aduc si aici. De ce nu va inteleg ? Pentru ca nu pot sa pricep in ce fel de stat de drept este antidemocratic si ilegal sa se solicite DEMISIA Premierului care si-a umilit nepermis cetatenii asa cum s-a intamplat in anul 2014 la scrutinul prezidential ?
   In care stat cu adevarat democratic nu ar fi legal ca sub presiunea Societatii Civile, a Opozitiei, si, si mai culmea, a castigatorului acelui scrutin unde batjocura a umilit si dispretuit cu multa nesimtire, cinism si rea credinta o larga categorie de cetateni ai tarii tale, TU, Premier, autorul moral dar si de facto al acestui DEZASTRU mai poti ramane in aceasta functie ? Ce e ilegal in ceea ce imi doream eu ?
   Cu multa sinceritate si interes astept de la dvs. un raspuns, o lamurire. Bineinteles daca doriti.Chiar sunt f.interesata de un eventual raspuns de la dvs., nu-i bai daca nu va veni.

   aspunsul meu de miercuri noaptea la oarecarea dvs.iritare.

   Domnule @ john,

   Sa ma explic: eu cred ca dupa 16 noiembrie 2014 se ivise o situatie extrem de favorabila pentru cererea imperativa a DEMISIEI pontalaului nesuferit de catre Opozitie. Nu sa plece PSD-ul de la guvernare doream. Stiu si eu ca era imposibil sa dai jos configuratia politica a guvernului, avand majoritatea pe care o are si acum in Parlament. Ci doar pe Ponta. PSD-ul chiar era indicat sa ramana sa se spele pe cap cu pomenile lui pontalaului. Odata plecat Ponta din functia de premier, PSD-ul intra in deriva. N-a fost sa fie.

   Si lasand la o parte calculele mele (poate subiective) de mare adversar al faradelegilor facute de PSD de cate ori a fost la guvernarea tarii si pe care as dori sa-l vad dus…si dus… si sa se intoarca… cand l-oi aduce eu in fruntea tarii, in nicio tara civilizata din lumera asta mare dupa o asemenea batjocura la care au fost supusi cetateni ai acelei tari (vezi cozile din marile orase europene de la ambasade si consulate in 16 noiembrie) NICIUN PREMIER NU MAI REZISTA in functie. Opozitia isi facea treaba si ii cerea DEMISIA zi si noapte. Nu schimba neaparat majoritatea parlamentara, dar pe Premier, cu siguranta. Aceasta atitudine a Opozitiei si a liderului Ei, care culmea a si castigat aceste alegeri trebuia sa se constituie intr-un minim gest de respect pentru cetatenii tarii lor. N-a fost sa fie. Din aceste considerente, indignarea mea.

   p.s.
   Pe Radu Filipescu nu-l cunosc personal dar am fost unul dintre acei bucuresteni din Dr.Taberii care am primit acel manifest in cutia de scrisori. Era intr-o sambata. Era scris la letraset (un joc de copii din acele vremuri) si apoi tras, cred, la un heliograf. In acel manifest eram chemati pe data de 20 mai (cred, mai mult ca sigur, intre orele 4-6 pm) sa ne ducem in centrul orasului si sa protestam. Impreuna cu sotul meu si fata am trecut in acea zi pe la Ateneul Roman intr-o plimbare. Nu era mnimic deosebit. De atunci stiu ce s-a intamplat cu Radu Filipescu pentru ca am urmarit la Europa Libera. Dupa 1989 l-am vazut pe Radu Filipescu. Un om decent, manierat, educat. Uite, poate domnia sa ar fi trebuit sa fie Primul Presedinte al Romaniei dupa 1989. In fond a fost unul dintre cel mai cunoscut ADEVARAT DISIDENT. Nu alde Iliescu ori poetul portofel Dinescu care se facea ca era… ce de fapt NU era si n-a fost niciodata. Dinescu, un arivist oarecare care se facea ca lucra, la indemnul lui Caramitru.

   Nici Presedinte Radu Filipescu n-a fost sa fie !

   Poate ar fi fost alta soarta Romaniei, daca Radu Filipescu unul dintre cei mai cunoscuti disidenti din Romania la acea vreme, ar fi fost Primul Presedinte al Romaniei de dupa 1989.

   ps.1
   Mih, te rog mult, sa faci cum stii tu mai bine, ca aceste randuri sa poata fi citite de domnul @ John. Chiar tin mult sa-i aflu pararea. Sa le pui la o postar a domniei sale chiar daca schimbati subiectul din capul blogului. Mulumesc mult !

 18. Si o mica bîrfă:
  – „Partidul Socialist anunta un mars al unitatii duminica la Paris. Sunt invitati reprezentantii tuturor partidelor, mai putin Frontul National, acuzat ca „divizeaza” tara ”
  in oglinda:
  – „presedintele Iohannis a chemat la Cotroceni partidele pentru consultari. Dar nu si PMP”; probabil divizeaza tara 😛

  • Cred ca este o veste buna.
   Prin declaratiile de ieri-alataieri ale Elenei Udrea, PMP s-a plasat clar in opozitie, atat fata de PSD cat si fata KI. Daca ne uitam bine la celelalte partide, mai VDM ca PMP a ramas singurul partid in afara sistemului. Iohannis intareste prin decizia de care amintesti statutul de partid de opozitie al PMP.
   Dintre politicienii marcanti, doar Monica Macovei pare sa inceapa sa se delimiteze de atitudinea KI fata de sistem.
   Cred ca asta este – si inca de mult timp – adevarata falie din politica din Ro: sistemul contra fortelor antisistem. Ticalosit.
   Asta separa.

  • Mai grava mi se pare referirea la re-orientarea (?????) politicii externe. Putine cunostinte de MTO(rologie) nu i-ar strica lui KI: din ce parte bate Mistralul?

 19. Sara buna !

  Infiorator ce s-a petrecut la Paris.
  Mai infiorator insa mi se pare infatuarea prosteasca a unora ce se vor remarcati ca-s „contra curentului”.

  Loda,
  Trista pozitie ai ales.
  La care John te secondeaza atat aerobic cat si constiincios.

  Aici nu e vorba de religie, de jignire, de nuduri dezbracate sau umor indoielnic !
  E vorba de drepturi umane elementare.
  De ce nu am luat pozitie inainte de…
  Pentru ca „inainte de …” nu avusese loc „…” !!!!!!!

  De ce nu condamnam asemeni crimele religioase comise acum 300… 500 de ani ???!!!
  Pentru simplu fapt ca au fost acum 300-500 de ani tristilor !!!!!
  Ba, daca vrem sa fim mai exacti, cruciadele au inceput acum mai bine de 1000 de ani in urma !!!!
  De atunci omenirea a parcurs 1000 de ani de progres … f..k’n hell !
  Voi nu intelegeti chestii atat de simple precum ca nu mai suntem in Comuna Primitiva ????

  Am stat azi de vorba cu doi musulmani.
  I-am intrebat direct si fara menajamente, ce cred despre ce s-a petrecut in Paris.
  Ambii au avut aceeasi pozitie : „Noi nu suntem d’aia !”
  Am intrebat din nou, CARE E POZITIA LOR FATA DE EVENIMENTELE DIN PARIS !!!!
  Au raspuns ca niste jucarii cu duracell : „Noi suntem musulmani moderati, cuminti si devreme acasa ! Nu omoram !”

  Efectiv au ocolit/refuzat raspunsul direct. Au refuzat sa acuze direct criminalii aia. Au refuzat sa faca parte din tagma oamenilor intregi la minte, componenti ai unei civilizatii ce a ajuns in sec XXI. Pozitionandu-se prin asta, subtil, de partea criminalilor.

  Exact aceeasi pozitie o gasesc acum, seara, aici.
  La Loda si John !

  La tragedia asta revoltatoare, nu atat prin numarul mortilor, nu atat prin ferocitate sau alte aspecte „impresionante” cat prinmotivul crimei, voi nu gasiti altceva mai bun de spus decat ca niste italieni au scris cu vopsea „moarte romanilor” sau ca si crestinii au omorat musulmani in istoria lumii. Exact pozitia „fratilor” celor care-au tras gloante-n cap unor oameni pentru ca umorul respectivilor era de un gust indoielnic.

  Cu scuzele de rigoare, dragilor, dar sa va fie rusine !
  In situatii de genul asta nu ne jucam cu pozitia adopata in raport cu evenimentul !

  Pana in acest moment, din cele scrise de voi rezulta ca sunteti de acord cu criminalii.

 20. Orice abordare soft a subiectului nu face decit sa dea apa la moara criminalilor. @Loda si @John, desi de obicei sint mai moderat decit altii care scriu aici, de data asta nu e loc de discutii, dupa parerea mea.

 21. Iaca alt tampit !!!!

  „Sunteți niște căcați, vă transmit tuturor celor care v-ați denumit Charlie în aceste zile, furându-le practic identitatea unor oameni cu care nu aveați nimic în comun. Mi se pare o blasfemie uluitoare. Cine sunteți voi să vă numiți așa?”, a spus Radu Banciu.

  Mai boule, fara sa ma autodenumesc „Charlie”, pot sa-ti spun ca AM in comun cu impuscatii aia dorinta de a vorbi liber !
  Si asta cred ca ar trebui sa aibe orice om intreg la minte.

  E suficient pentru umorul tau defecat cu mot ?

  • Deh, Viq, cand ti-am spus printre altele ca Banciu este un grobian, sa nu-ti pierzi timpul ascultandu-l, ai zis si tu printre altele, ca n-o sa mi te mai adresezi direct, niciodata. Si asa ai si facut. Nu stiu cum se face ca persistam cu toti in deciziile proaste pana-n panzele albe. Pen’ca si eu ma suparai si nu m-am mai adresat tie direct, uite, asa, ca ma suparai rau de tot, cu furie, cu tot ma suparasi, cu cea zicere. Da mi-a mai trecut, mai ales ca am nevoie de interventia ta tehnica in ceea ce ma priveste ca de aer. Adicatelea, musai sa mai imi treaca, ca mi-e naspa cu urgia asta de se abatu asupra mea 🙂

   Ca sa ne mai treaca de cele furii, poate imi rezolvi tehnic problema mea, ca e de la voi. Uite mai postez arar pe Reporter Virtual si acolo n-am probleme. „Defectiunea” este la voi asa cum v-a mai explicat specialistul la care am pile, pen’ ca o iubeste pe fata mea, iar artificiul pe care mi
   l-a facut atunci, mi-a spus ca va putea tine, o ora, o luna….a tinut doua zile.

   Rog mult sa indrepti pentru ca imi vine foarte greu.
   Multumesc mult !

   • Mihaela,

    Imi pare rau.
    Parerea mea despre tine e constant foarte buna.
    Chiar te apreciez.
    In virtutea acestui fapt, atunci cand te-ai declarat dezamagita am luat nota si mi-am vazut lungul nasului. Nu intru cu bocancii in sufletul nimanui.
    Nu am motive sa revin asupra deciziei atata vreme cat nu ti-ai schimbat parerea.
    Tot aici se afla si Luminita, si Scorpion si altii.

    Loda a fost cred singura care a inteles si care a revenit asupra celor spuse la un moment dat.

    In ceea ce priveste accesul comentariilor tale, ceva nu e in regula.
    In a doua jumatate a lui 2014 au fost constant sute de spamuri care ne bombardau cu toate mizeriile din lume, inclusiv de genul celor puse zilele trecute de „Stelupoalencap”. Atacul a avut varf de intesitate in perioada conflictului cu aia care alearga acum pe bolgul lor si imediat dupa.
    Cam in perioada Craciunului am sters cu buretele tot ce filtra comentariile.

    Treptat am fost fortat si am reintrodus filtre pe masura ce au reaparut mizeriile. Acum spre exemplu spamul numara 92 de noi gunoaie.
    Cel mai probabil o parte din datele tale de identificare coincid cu ale vreunui sobolan, motiv pentru care sistemul te blocheaza.

    O sa ma mai uit si daca pot, o rezolv.
    Imi pare rau pentru asta.

    • Viq,

     Ce crezi ca este mai bine sa fac, sa-mi schimb datele de contact, adicatelea, sa-mi faca alta adresa de e-mail ? O s-o schimb daca consideri ca ar fi mai bine, si asa este cam ciudata. A fost facuta la sugestia mea de moment. Dupa ce cel moment trecu, nu mi-a mai placut, ca era ciudata tare. Si asa vreau s-o schimb. Dar dat fiind ca eu nu stiu sa fac aceasta operatiune (daca m-as pune, poate as putea) numai ca am o fire cam comoda (unul dintre putinele defecte pe care 🙂 mi-l asum), ce consider eu ca este cu cele „tehnicalitati”, ma las imediat pagubas. Asa ca trebuie sa rog pe cineva sa se indure de comoditatea mea ori de neputinta mea intr-ale tehnicalitatilor 🙂
     Deh, lucru mare si tare „incomod” comoditatea asta a mea, ce sa mai zic.

     O sa astept raspunsul tau daca tu consideri ca este mai bine sa-mi schimb adresa de e-mail. Este foarte enervant sa nu pot interactiona cu voi, mai rar, mai des, cum imi vine mie, da in timp real, sa fie.

     O zi buna, sa ai !

 22. Mai bine ma duc sa ma culc ca ma umplu de draci.

  Multi tampiti in lumea asta !

 23. Mai Viq ,ce ma dezamagesti tu ,mai ! Nu pentru ca mi-ai zis sa-mi fie rusine (nu imi e si iti spun imediat de ce) sau ca m-ai facut tampita(n-ai fi primul 🙂 ).
  Ce am scris eu ?,,Asta o fi tot islamist?” dand exemplu o inscriptie care aparea intr-o tara ,,civilizata” ,crestina, occidentala.Doream sa atrag atentia asupra unui fapt incontestabil,ca ,din diverse motivatii (religioase, xenofobe, rasiale -vezi probleme actuale din SUA) au crescut exponential incitarile la ura, la violenta, la intoleranta ,situatie care nu stim unde ne va duce dar la bine nu.Ce au inteles coriferii blogului? ca eu, suborbonata lui Ceausescu, a KGB ,etc, etc, sustin teroristii .De aici a inceput tot ,,dialogul” eu cerand, intr-o forma civilizata, sa mi se arate UNDE si CU CE sustin eu teroristii ? Daca am fost prea neclara in exprimare puteau sa ma intrebe ,,ce vrei sa spui”? .Dar nu, ei stiu prea bine ce vreau eu sa spun, iar cand le cer sa arate pe ce anume se bazeaza , ei recurg la atac la persoana.Halal libertate de exprimare, halal ,,Ei sunt Charlie”(Yes). In final vii si tu cu aceeasi placa ,ne pui la punct, pe mine(intreb de ce, ce din ce am scris confirma ce spui tu ?) iar pe John fiindca este ateu (OOps, si libertatea de exprimare? ) si fiindca ataca religia(mult mai elegant decat francezii).Pai atunci ce facem? Nu ne intoarcem la ce am spus eu, ca aici se vrea libertatea de excprimare exclusiv pentru cei care gandesc ca voi ? Hai ca te las,spre deosebire de tine eu voi spune : multi destepti pe lumea asta !

  • Loda,

   n-ar fi prima data !
   te-am mai dezamagit.

   Imi pare rau, dar nu sunt decat un om. Nimic mai mult.
   Nu ma deranjeaza atat de mult ca esti de alta parere privind salariul minim si nu te intereseaza de ce cred ca e eronat, nu ma deranjeaza atat de tare ca esti de alta parere politica sau economica…
   Dar ca esti de alta parere privind evenimentul asta, ma irita si ma ingrijoreaza.
   Ca toi ceilalti care au asemenea pozitie pe care o consider complet irationala si total antisociala.

   Daca tu consideri ca „ironia” aia privind o rpetinsa persecutare a romanilor ca o paralela la atitudinea mea fata de criminalii aia exprimata in postare, e cel mai important lucru pe care vrei sa-l mentonezi referitor la eveniment, eu nu am ce sa te mai intreb.

   Imi pare rau.
   Da. Tin la libertatea de exprimare.
   Si da, cand cineva declama ca nu avem dreptul la libera exprimare si ca daca-l combat imi neg afirmatia initiala, ma irita.
   Discutiile in contradictoriu inseamna ceva, impuscatul in cap cu lista-n mana inseamna cu totul altceva.

   Poate ar fi timpul sa invatam a face diferenta.

 24. ––––––––––––––––––––––––––––––––
  ………………………………………………………………………………………………………..
  ––––––––––––––––––––––––––––––––
  ………………………………………………………………………………………………………..
  [Asta-i asa, o „distanta”, o delimitare pe care am nevoie si voie s-o pun intre comentariul meu si precedentul (de la 07:33), ca semn al respingerii unui „model” de „dialog” care n-are de-a face cu libertatea de exprimare, cu respectarea unor opinii diferite, cu convingerea ca unele pareri sunt bune / drepte / adevarate, iar altele nu; nu spun mai mult. Nu acum. Dar este un subiect la care ar trebui sa revenim la un moment dat. Pentru ca e mai mult decat ar putea sa para. Si cred, o limpezire e necesara.
  Si am o rugaminte: nu va exprimati vreo reactie la aceasta paranteza, oricare ar fi aceasta reactie. Este doar o rugaminte de care veti tine sau nu cont. Multumesc anticipat celor ce o vor respecta. Celorlati, nu le voi da vreo replica. Repet, nu acum.]

 25. Buna dimineata!
  Viq,

  Comentul tau despre cele spuse de Banciu m-a facut sa caut inregistrarea cu emisiunea de aseara (nu-l mai urmaresc pe prim-pamfletarul tarii de o buna perioada de timp).
  Trecand (cu dificultate) peste excesele lui de infatuare, insolenta si grobianism, ii dau dreptate dintr-un punct de vedere: modul in care s-au solidarizat multi cu victimele atentatului terorist de acum doua zile, are o doza mare de ipocrizie, de fariseism. Si aici includ o buna parte a presei (nu doar de la noi).

  • Ii dau dreptate lui Banciu cand acuza lipsa de reactie a „solidarilor” din presa/societate (politicieni inclusiv) la multe alte crime infaptuite de fundamentalisti islamisti. Nu doar ca sunt foarte putini cei care vorbesc despre aceste atrocitati, dar multi altii nu prididesc de a le acoperi, justifica, sau denatura.
   Curentele anti-capitalism, anti-crestinism/iudeo-crestinism, anti-occidentale, anti-americane, anti-israeliene sunt foarte „active” si in Europa si in USA. Ele sunt si cele dinspre care vine „simpatia”, „intelegerea”, (excesul de) toleranta, sustinerea gruparilor fundamentaliste. Daca nu direct, macar prin vesnica replica despre culpabilitatea colonialismului, sau mergand si mai mult in istorie, ale crestinismului.

   Acesta este episodul la care se referea Banciu aseara: uciderea a 140 de copii, intr-o scoala din Pakistan

  • Buna dimineata, Mih !

   Da, asa e.
   DAR ….
   Ipocrizia si fariseismul alora palesc in fata infatuarii autorului, a teribilismului puber de a se evidentia prin adoptaea unei pozitii pseudo-contrare curentului majoritar.
   Daca argumentul lui ca aia n-au luat atitudine pana acum fata de alte cazuri cel putin similare, intreb si eu : el de ce EL n-a observat pana acum ca aia n-au luat atitudine ???????
   Asta e ocazia.
   Asta e OCAZIA …
   …. alora de a se manifesta contra crimelor.
   Si a lui de a se manifesta contra lor.
   Sunt doua manfestari simlare, a lui mai proasta decat a lor.

   • Servus, Viq!

    Nu-i gasesc vreo scuza lui Banciu si cu atat mai putin, vreun motiv de-ai anula minusurile acumulate dpmv, in timp. In privinta lui iti impartasesc intru totul parerea (as spune ca e la fel de fariseu ca aia pe care ii injura, doar ca neurmarindu-i emisiunile, habar n-am daca el a vorbit la timpul respectiv despre episodul pe care-l pomenea ieri, sau altele de aceeasi factura). Doar ca asta nu anuleaza doza de fariseism a unora care se pricep teribil sa profite de un eveniment tragic pt propria imagine/credibilitate. Poate merita taxati pt ca reactia de acum, fireasca, nu este nici de departe o constanta in sustinerea unor principii. Riscul este sa-i judecam dupa o exceptie si sa nu mai bagam de seama regula.
    N-as fi insistat, dar am si eu un cui mare pe presa asta in special, atat de manipulatoare si care si-a adus mare contributie la propagarea multor idei si curente toxice, foarte nocive, cu rezultate pe care le vedem prea des in lumea…civilizata.
    No, hai ca ma opresc…

 26. Si o exemplificare despre cum denatureaza (putin spus) presa stirile:

  “Sinagoga atacată la Ierusalim: cei doi atacanți, tați ai mai multor copii, au fost uciși” Așa suna mesajul de pe burtiera unei televiziuni din Franța, o televiziune cunoscută. Faptele, dincolo de acest anunț, sînt următoarele: în 19 noiembrie, în sinagoga Kiryat Yaakov, din Ierusalim, au năvălit doi atacatori palestiniei înarmați cu cuțite și arme de foc. Era în timpul unei slujbe regligioase. Atacul, sîngeros, care a durat cîteva minute, a curmat viața a patru rabini și a unui polițist druz, lăsînd în urmă cinci femei văduve și 25 de orfani. Dar asta nu a scris pe burtiera televiziunii BFM Tv. Redactorii acestui post îi compătimeau pe sărmanii atacatori, tați de copii, care au fost împușcați. Nu în timp ce traversau strada, nu în timp ce se rugau, nu în timp ce lucrau, ci în timp ce luau viața unor oameni nevinovați, fără apărare, aflați în timpul unui exercițiu spiritual (…)
  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/ioan-t-morar-presa-ticaloasa-nu-exista-numai-la-noi-ci-si-franta/

 27. salut prieteni 🙂 mai copii hai sa vorbim liber adica verde-m fata fara ipocrizie si sofisme intelectualiste despre ,,toleranta-libertate de expresie-ideologica-confesionala ,, si alte,marote progresiviste care odata insinuate in comportamentul public ca norma impusa (politicaly correctness )nu au facut altceva decat sa destrame tesatura sociala si valorile pe care a fost asezata fundatia societatii si culturii occidentale…deci scurt pe doi adevarul gol golut este ca + libertatea mea trebuie sa se opreasca acolo unde incalca libertatea ta…libertatea mea de expresie ca si a ta de altfel se opreste sau este cenzurata de bunul simt educatie si legea care sanctioneaza insulta calomnia blasfemia hotia crima etc…revin la blasfemie precizind ca rezida din respectarea libertatii religioase…mai spun ca religia este in opinia mea politizarea credintei …adica distorsionarea credintei in divinitate si a valorilor ei (decalogul) de catre politrucii bisericilor in scopul de a obtine putere absoluta asupra …credinciosilor….acest fenomen se adauga la ,,lucrarea,, politicienilor laici creind o putere corupta care a adus societatea umana in promiscuitate morala saracie si anarhie …care daca nu luam masuri urgente de reinstaurare a ordinii si legii atat la nivel de lidership cat si la nivel cetatenesc vom ajunge la disparitia democratiei de tip occidental asa cum o cunoastem…vom avea de ales intre disparitie violenta sau supravietuire prin…dictatura…asa ca eu cred ca trebuie sa o lasam mai moale cu libertatea anarhica si sa revenim la normele bunului simt…imigrantii ajunsi in occident se integreaza legilor tarii gazda ca si cetatenii gazda sau… sunt deportati daca sunt emigranti sau se exileaza daca au ajuns intre timp cetateni..poate parea cam dur dar asta-i viata ..
  .

  • 1) Penita ascutita si fusta scurta: asasini si violatori. Nimic mai mult.

   2) Cine redirectioneaza o cat de mica fractiune de vina asupra victimelor este orb. Cine dilueaza, denigreaza sau persifleaza solidaritatea victimelor in fata violentei este, la fel, orb. De ochii mintii. Orbul este cel ce aduce corbul. Noi am trecut prin asta, dar se pare ca n-am invatat nimic. Pentru ca lasam si azi orbul sa manuiasca farul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s