Oglinda

Tanti Motto
Și starea rămâne la fel de albastră,
Patima noastră curge-nainte,
Căci timpul nu iartă nimic din ce este
Nici chiar adevărul ascuns de cuvinte…!
(Vali Sterian-„Concluzie”)

O observare atentă a limbajului trupului poate da informații extrem de importante despre persoana ce o ai in față.
Dat fiind că morala pare a rămâne permanent în coada upgradării caracterului uman, într-o societate cu oameni într-ânsa, perversitatea, manipularea, finețea minciunii crește direct proporțional cu gradul de cultură. Te destupi tu un pic și începi să te prinzi mai iute de păcăleala ce cearcă a ți-o croi individul, el se străduiește să fie deja cu un pas-doi înaintea ta. Și de multe ori reușește !
Ca virusul gripal ce trebuie să purceadă înaintea vaccinului, altminteri dispare.

Așa ca o mai fină observare a ținutei, gesturilor, grimaselor unei persoane îți poate dezvălui informații vitale ce de multe ori sunt la antipodul mesajului verbal pe care respectivul incearcă sa ți-l inducă.
Este motivul pentru care, în măsura în care mai aveam timp, preferam sa văd emisiuni în care politicienii vorbeau decat sa culeg informațiile la mana a II-a, din presă.
Atunci cand interesul pentru domeniu era suficient de ridicat.
Acum s-a mai stins.

Și tot din acest motiv m-am oprit la analiza pe idee a încrucișătorului, care mi s-a parut de un umor involuntar absolut feroce.

CTP face o paralelă în șir indian a ce vede/a văzut el în jocul de glezne al mușchilor faciali în cazul unor persoane pe care le-a observat cu adânca-i introspecție psihologică.

Să luăm de pildă hăhăitul cu gura până la urechi, râsul de ştiucă al lui Traian Băsescu. Pe lângă aspectul de peşte răpitor, facializarea d-lui Băsescu comunică ”ştiu că” – mai mult decât vă spun. Şi ştiţi şi voi că ştiu. Că ştiu că ştiţi…….
Râsul d-lui Băsescu e complicitar.

IliciZâmbetul d-lui Ion Iliescu, pe care l-am numit într-un editorial rictusul şi în altul, aproape 10 ani mai târziu, rânjetul bolşevic, deşi larg şi el până la ceafă, nu antrena decât partea de jos a feţei, lăsând mereu ochii în fixitatea lor rece de reptilă. Dl. Iliescu dorea să transmită zâmbind frecvent, celor care nu ştiau să-l privească atent, că e un om bun şi iubitor de oameni.

EmilPreşedintele Constantinescu zâmbea cu superioritatea jenat-dispreţuitoare a profesorului silit să asculte prostiile elevilor, taman atunci când debita doct el însuşi o prostie, de pildă că nomenclatură e un cuvânt de origine rusă, namienklatura.

… lui V. Ponta i-a pierit pe 16 noiembrie zâmbetul de şcolar hoţ şi pervers până la măduvă …Ponta

Disecţia zâmbetului pe care ni-l livrează actualul preşedinte dă de neant. Dl. Iohannis zâmbeşte deoarece e convins că aşa se face, aşa dă bine în politică, nu transmite absolut nimic prin asta. Priviţi Klauscum ia sfârşit procesul zâmbirii: dintr-o dată, fulgerător, ca şi cum l-ar trage cineva din priză pe dl. preşedinte.

Ok.
Interesant, este ?
Adevarat este ca analiza, ca oricare analiză, e influentată major de backround-ul analizatorului. Vezi liniile, formele, umbrele, și deduci ce semnifică ele conform unor informații mai mult sau mai puțin de specialitate în domeniul cutare.
Dar le vezi in culorile propriilor ochelari !!!!!
Le virezi in nuanțe mai albastru-trist sau roșu-nervos, după cum ți-i naturelu’.
Iar rezultatul este … în consecință.

În ce constă pana la urmă umorul involuntar ???

În astaCTP

Deie-i cineva din țară
Cadou și-un pustiu de bine,
O oglindă-oglinjoară
Să se vadă și pe sine !

Viq

10 responses to “Oglinda

 1. Da, amuzanta autodenuntarea involuntara a cetepeului: un „martir” cu centura pregatita, ca sa pastram spiritul zilelor astea.

  Si ar mai fi de retinut o alta deconspira(ta)re involuntara, de data asta colectiva: obsesia radicalilor de diverse…rituri din Ro (CTP, Pora, Ilici, V2, Umilica, KBr de Mahalada…) de a-l trece definitiv pe pensionarul Traian Basescu intre paginile trecului. Ca sa tranteasca ceaslovul peste musca asezata pe motul….In acest context, inventarea conceptului de „fosti basisti” al Andreei Pora este, si el, analizabil.

  • Judex,

   piratul are nevoie de putina vacanta.
   O incarcare a bateriilor este binevenita.

   cand va incepe sa faca valuri in politica cel mai probabil astea nu vor legana pe nimeni ci vor scufunda din plutele dusilor cu ele.

   • @Viq, inteleg utilitatea momentului: atat din partea lui TB, cat si pentru limpezirea arenei. Comentariul meu se referea numai la inadecvarea termenului de „fosti basisti”. Pur si simplu, categoria asta nu exista: cei mai multi au fost basisti inainte inainte de aparitia lui Basescu. Basescu a devenit steagul lor pentru ca el exprima conceptia lor, mai convingator decat oricine alt politician din Ro. Acestia vor ramane „basisti” chiar daca TB insusi s-ar duce maine sa-l pupe in puscarie pe Voiculescu. Sau l-ar lauda azi pentru merite academice pe Ponta.
    Ce am vrut sa spun, pe scurt: „fosti basisti” este un concept stupid. Dar revelator pentru o „elita” mass media (…si nu numai) in degringolada, ramasa fara repere, cautand sa-si justifice ratacirile anterioare, in loc sa si le recunoasca.

 2. Timpul cerne.Estompeaza excesele,cimenteaza legendele.O mica vacanta nu i strica lui Basescu mai ales ca Iohannis nu a avut inca timpî sa arate ce poate.

 3. Viq, servus! 🙂

  CTP-ul împlinește misiunea pe care a primit-o de la Club chiar la începutul anilor ’90, stricătorul de imagine.
  …ceva meștesug la învârtitul vorbelor, așa în stilul aburitor SF – tare drag lui înainte de ’89, ținte de „culcat” în poligonul politic românesc și o răsplată pe măsura străduinței (halcă bună la privatizarea celui mai mare cotidian românesc al acelor ani – de unde până unde, se întreabă bizonul care nu știe al cui nepot este!), asezonate cu o conștiință lipsă și o răutate în compensație.
  …și chiar de este scos din priză, el continuă până când i se va epuiza și power supplies unite 🙂
  Deocamdată cred că Marinarul își caută echipaj pentru un voiaj dificil, că provizii în cală are grămadă…
  Om vedea când va incepe să facă valuri 😀

  • bine fixat in insectar, cetepeul; calm, cu detaliile necesare la locul lor 😛
   Lichea!
   Basescu i-a spus-o marinareste si cu zimbetul pe buze: „Vino să mă sfătuiesc cu tine, condeier de aur al ţării, far luminos!”

 4. Sara buna, cand pe la case lumea se aduna 😀
  Fain umor involuntar! Zambesc cu hohote 😀 😀 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s