Antract cu…@euNuke

Citind articolul lui Sorin Ionita cu titlul “De ce vor sa ne omoare musulmanii: it-s not (only)religion, stupid” (contributors.ro), un articol lung si interesant, am remarcat (iar) un comentariu sub semnatura lui @euNuke. Il aduc mai jos, integral, fara alte comentarii in afara de afirmatia ca impartasesc acest punct de vedere.

@euNuke spune:

Preocuparea de seamă a tuturor intelectualilor poltroni -români şi nu numai- este cum să scape de datoria de a lupta. Şi nu vorbesc de lupta cu arma in mână, pe un front sângeros, ci de lupta cu cuvântul. Căci iată, se dovedeşte că e destul de periculos să te exprimi public împotriva unor satrapi religioşi zilele astea. Cel mai simplu este să pocneşti din degete, să agiţi bagheta magică a frazeologiei, şi pufff! duşmanul să dispară fără urmă. Cum adică duşmani? Nu există duşmani, iar cei care încă îi mai caută sau indică sunt -evident- stupizi. Omul cu adevărat inteligent a descoperit deja falsitatea acestei noţiuni, ca atare ideile de inamic, de vrajbă, de conflict intre civilizaţii şi religii sunt ficţiune, aiureli, delir mistic. Iar datoria civică constă nu in protejarea şi consolidarea unor valori deja cucerite prin identificarea, izolarea şi eventual condamnarea agresorilor invizibili ai zonei noastre libere -cei ce au recrutat, indoctrinat şi instigat, ci in potolirea stupizilor înfierbântaţi care abia aşteaptă să intre in cercul vicios al răzbunării. Datorie civică a intelectualului suprem este şi dezarmarea acestor zvăpăiaţi anti-fundamentalism religios, este şi muştruluirea acestor rebeli islamofobi inconştienţi, eventual, dacă nu se lasă, sancţionarea lor preventivă prin noi legi care să limiteze libertăţile periculoase precum vorba slobodă şi aiurea chitită să învrăjbească. Dezarmarea inseamnă confiscarea creioanelor, asta pentru că, in acest moment, creionul este singura armă utilizată de Occident -e vorba desigur de acel occident ireverenţios şi absolutist vizavi de drepturi şi libertăţi- impotriva fundamentalismului islamic. Intelectualul suprem nu se luptă cu islamismul, pentru că nu există această luptă, şi oricum este inadmisibil să porţi război impotriva unei religii nevinovate, respectabile şi onorabile aşa cum elocvent au invederat preşedinţii Americii, Bush şi Obama.

Şi cu toate acestea, cu toate panseurile preţioase in pacifismul lor care ni se toarnă in cap acum, iată că eu, stupidul luptător pentru libertate, continui să cred că Occidentul este sub atac şi că e cazul să-mi inmulţesc ripostele ireverenţiose, să lovesc şi eu cu ce am la indemână -citate ‘trunchiate’ din coran şi mojicie strămoşească, după putirinţa mea, acest sinistru conglomerat de secte mahomedaniste, că religie nu pot să-i spun din moment ce-i lipseşte organizarea proprie unei religii şi nimeni, niciun inalt prelat nu-şi asumă responsabilitatea pentru acţiunile imamilor din subordinea sa. Căci, până nu reuşim să domesticim acest oribil cult al morţii, aşa cum Europa a reuşit s-o facă cu sectele creştine pe care le-a transformat in culte instituţionalizate, in Biserici moderne aflate sub domnia legii laice, nu vom avea linişte, şi nu numai libertatea de exprimare va fi in pericol, ci insăşi libertăţile şi vieţile noastre vor fi periclitate prin expansiunea nestânjenită a islamului fundamentalist. Iar ca să-l domesticim, avem nevoie de Cuvânt liber şi de Lege nemiloasă. Cu cât vor fi mai mulţi europeni vocali, activi civic impotriva islamului, vigilenţi şi acizi in descoperirea şi criticarea imamilor instigatori, cu atât şansele noastre de a sensibiliza şi influenţa politicienii vor spori, şi mă refer la politicienii viitorului, nu la politrucii emasculaţi ai momentului. Ca atare, rugămintea mea e următoarea: dragi intelectuali supremi, vă înţeleg spaima, vă înţeleg cazna de a vă acoperi laşitatea, dar ce-ar fi să vă vedeţi liniştiţi de cariere şi să tăceţi, atât, să tăceţi când vine vorba de islam. Nu vă mai erijaţi in avocaţi ai islamului! Nu sunteţi plătiţi şi este tare ruşinos să vă atacaţi gratuit concetăţenii ‘stupizi’ ingrijoraţi de succesele obţinute de islam pe frontul european. E atât de greu să abdici cu bun-simţ, să te retragi decent, pe tăcute, in turnul de fildeş, fără să transformi abdicarea ta intr-un act glorios de retorică, intr-un triumf al raţiunii?

Mih

113 responses to “Antract cu…@euNuke

 1. Este frumos si bun textul.Este laudabil ca sunt oameni care se straduie sa inteleaga ceva din ghiveciul comentat.
  Eu nu mai inteleg nimic.
  Pe de o parte in numele libertatii religioase , sexuale,etnice etc se practica o scalambaiala lingvistica si legislativa uluitoare.
  Daca te pune dracu sa te exprimi ireverentios cu privire la o tinara rroma -de exemplu tiganca imputita iti sare n cap si presa si te penalizeaza si nu stiu ce organizatie de stat.Daca indraznesti sa o atitudine cit de cit critica la sionism ai incurcat o ca ti sar in cap organizatiile evreiesti, daca te iei de orientarea sexuala a unui individ o patesti pentru ca noi respectam minoritatile sexuale.n
  Pina aici nimic rau.Nimeni nu invoca libertatea presei .
  La Paris ni s a servit un produs 2 in unu.Niste criminali au ucis ziaristi sub pretextul ca acestia din urma si au batut joc de credinta lor.Inainte de asta insa respectivii ziaristi fusesera dati in judecata si justitia a decis ca s liberi sa scrie orice.
  Crima ramine crima.Asta intelegem toti si trebue pedepsita cu toata forta.Cei ce inteleg sa si apere convingerile ucigind trebue vinati continuu si oriunde s ar afla.
  Ceea ce nu inteleg este gragara asta interminabila despre libertatea presei atita timp cit presa nu se revolta impotriva unor reguli privitoare la tratarea minoritatilor sau majoritatilor religioase de exemplu.
  Vad ca damblaua s a mutat la Paris.Astazi este miting de solidaritate.Nu am inteles cu cine.Cu victimile ?Cu dreptul presei de a se exprima liber?Cu regulile acceptate de presa pentru a nu jigni pe cine stie cine?
  Daca era un miting in care milioane de oameni cereau eradicarea extremismului de orice natura ma duceam si eu.
  Deoarece nu pricep ce vor cei ce fac mitingul am sa ma duc la piata dupa un kil de ceapa.

 2. citind postarea lui @euNuke la articolul dlui Ionita, ma gindeam daca s-o semnalez au ba, dar cum mai semnalasem odata, mi-era team sa nu intru la banuieli 😉
  (Ar mai fi ceva, sincer si cu putina rautate: @ john, @ prl/w, @ Loda si altii nici nu merita sa se oboseasca a citi. Nu vor intelege nimic, ei sint setati pe crenguta gica-contra.)
  Postarea lui @euNuke ii aplica o corectie bine meritata si dlui Plesu (si altora) care o cam scalda, incercind apa cind cu cotul, cind cu deştele, si nu se hotarasc sa faca baie.
  Da, democratia are bunul obicei de a protesta pasnic (cum va fi azi la Paris) impotriva unor asemenea scirbavnici islamisti. Doar ca ei, in timpul asta, tocmai organizeaza alte si alte atacuri criminale.

  • On topic-ul incercarii apei cu cotul (pe vremea cand nu dadea statu’ si regimu’ termometre pt apa nici cu bani si bon de casa) – o proaspata mamica, primind sfaturi pt ingrijirea nou-nascutului la domiciliu, a intrebat foarte serios: sa-ncerc apa cu cotu’ meu, sau al copilului? 😛

  • ,,@ john, @ prl/w, @ Loda si altii nici nu merita sa se oboseasca a citi. Nu vor intelege nimic, ”
   Normal, noroc ca te pregatesti tu, jenialule sa vii si sa explici.Cat despre partea cu ,,rautatea” stai linistit nu e ceva de mirare,n-ar fi prima oara ,mai mult nedumereste partea cu ,,sincer” .

 3. Cum spuneam, noi protestam, ei:
  „Un cotidian din Hamburg (nordul Germaniei), care a publicat caricaturi cu profetul Mahomed ale revistei satirice franceze Charlie Hebdo, a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv incendiar duminică dimineaţă, a anunţat poliţia, precizând că nu s-au înregistrat răniţi. „

 4. Sunt solidara cu fetita de 10 ani din Nigeria ;daca cineva isi inchipuie ca acest copil stia de ce a fost trimisa in multime si ce o asteapta…
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19065636-atentat-nigeria-fetita-10-ani-detonat-intr-piata-cel-putin-19-morti.htm

  • Ce sa inteleg?
   „Sunt solidara cu fetita de 10 ani din Nigeria ;daca cineva isi inchipuie ca acest copil stia de ce a fost trimisa in multime si ce o asteapta…”
   – ca, daca esti solidara cu fetita, ii accepti gestul?
   – ca, daca nu stia ce face, tu esti solidara cu ce nu stia ca face?
   Incurcate sint solutiile de incercare a apei calde: cotul meu sau cotul copilului 😛
   Inteleaga fiecare ce-o vrea, asa suna „sunt solidara cu…”

   • victor : nu-i accept gestul ci condamn criminalii care pot sa jerfeasca un copil doar de dragul de a face cat mai multe victime in asa-zisii lor adversari.Mintea mea refuza sa accpte ca cineva poate face asa ceva unui copil;din cate stiu eu nici un animal nu-si sacrifica puiul.Am tot timpul in fata ochilor un copilut ,,imbracat” in dinamita care este trimis intr-un loc fara sa stie ce o sa pateasca.Oricat ar putea fi considerat de imoral, de nedemn,de nejustificat ,ei bine pe acesti oameni as fi capabila sa-i omor !

    • Ai pus o problema adanca, aproape filisofica, @Oda: oare dinamita o sti ca explodeaza? Si daca stie, o constientiza ea ca face rau? Ca uneori face si bine…Iar facerea de bine…Fetita e doar un obiect manipulat de dinamita aia. Cam ca KI in manutele consiliacilor sai.

     Sa mai treci pe la CDP, sa ne mai radem de una, alta…

     • Juex :
      Interesant ,nu stiam ca am pus o problema ,,filisofica” (oare cine radea de typo-ul meu cu ,,sancrosant?) .
      Cat despre ,,Sa mai treci pe la CDP, sa ne mai radem de una, alta…” comentariul meu este complect si complex : ,, Hi ???????????????”

     • @L, ai pus cheia gresit. Eu chiar ti-am scris cu (o oarecare) simpatie. „Hi, hi, hi…” – praful de pusca este o inventie chinezeasca, dat gol pusca – nu.

  • Cine a spus ca ioropenii au iesit din pesteri?
   Ridem superiori ca africanii de-abia au coborit din pom, dar multi ioropeni sint inca in pesteri.

   • Nu i-as considera europeni.Eu cred ca faptul ca te nasti in Europa nu te face automat european cata vreme refuzi in mod constant sa accepti valorile traditonale pe care s-a cladit civilizatia european .

    • mediteaza la cele spuse 😉

     • Imi dai tema de casa? Nu stiu de ce as face-o .Dar stii ceva? oricum, din postarile tale reiese ca tu stii mai bine decat mine ce si cum am predat, cum am trait, cum gandesc, ce ar fi sa si meditezi pentru mine? Oricum probabi esti deja convins ca si asta ai face-o mai bine decat mine 😉

 5. Bine v-am regasit,dragi copaceni! 😆
  Va urez un AnNou mai bun decat precedentul,sanatate,prosperitate si sperante implinite. 🙂

  Subiectul propus de Mih 🙂 e prea trist pentru mine, acum ,ca sa gasesc o rezolvare in propria-mi constiinta..Am nevoie de timp pentru a constientiza cauza reala a fenomenului si a intelege pana si evenimentul de solidaritate de la Pris,cu cine de fapt?

 6. Iti multumesc,Loda 😆
  Eu nu ma indoiesc de sinceritatea urarii tale. 🙂

 7. Care vor fi consecintele acestui indemn (daca vor exista)???

  Trebuie să revoluţionăm religia islamică

  http://inliniedreapta.net/lavedere/presedintele-egiptean-al-sisi-la-al-azhar-trebuie-sa-revolutionam-religia-islamica/

  • Mih arabii nu se vor gandi ca au gresit si ca au nevoie sa-si reconsidere atitudinea ,,religioasa,, agresiva decat dupa ce noi euro-america nu-i vom pune la respect la noi acasa zadarnicindu-le planul de ,,islamizare,, a civilizatiei crestine…pana nu le aratam clar ca nu au ce cauta in tarile civilizate daca nu sunt in stare sa se adapteze valorilor si stilului de viata occidental…si daca nu sunt in stare sau nu le convine atunci sa plece acasa la ei…este ironic ca musulmanii emigrati in occident au venit aici tocmai ca sa scape de sharia lor islamic-fundamentalista…acuma au pretentia sa ne-o impuna si noua..asta dovedeste atitudinea lor perversa si subversiva…dovedeste ca au venit cu ganduri dusmanoase nu manati de teroare si saracie cum pretindeau…desigur nu toti in general dar mare parte dintre ei..i-am vazut in mitingurile si adunarile plor in marile noastre capitale din america pana in europa si australia….se pare ca este un fenomen deja si nu ne putem permite sa nu-l tratam cu maxima seriozitate…

   • Mi-am amintit in aceste zile de avertismentul istoricului Neagu Djuvara ,daca politica Europei occidentale nu va tine cont de consecintele migratiei masive din Orient,riscam disparitia culturii traditionale europene in urmatoarele decenii.Interesele economice in urma exploatarii fortei de munca ieftine se vor razbuna ,prin piederea valorilor culturale mostenite in decurs de secole.
    emily,nici politica asimilarilor culturale n-a fost prea inteleapta.Valorile europene trebuie aparate cu orice pret.E o realitate care trebuie valorificata in toate comunitatile,inclusiv in tara noastra.

 8. salut 🙂 @mih 🙂 multam pentru clip…dupa vizionare nu poti decat sa te gandesti cu groaza la viitorul europenilor..arata sumbru fotografia continentului in 2100-2150 ? dar eu sunt optimista…noi europenii crestini suntem inca majoritate si avem posibilitatea democratica de a impune valorile noastre pe pamintrile noastre…acum vedem clar cum a fost posibil sa ajungem in pragul colapsarii civilizatiei noastre…prin toleranta extrema si ideile leftist-ateiste asa zisul liberalism intelectual stangist care promoveaza si impune ,,multiculturalismul-toleranta -falimentar ptr.majoritate benefic pentru politicienii corupti care obtin votul imigratiei care au venit in europa nu sa traiasca ca si noi ci sa ne cucereasca…ca politicul ,,progresist-liberal,, care se sprijina astazi pe votul imigratiei musulmane vor fi exterminati maine de aceiasi imigranti tolerati astazi din motive ,,umanitar-egalitariste-liberaliste,, este o alta discutie…idiotii utili intelectualo-stangisti care au sprijinit ascensiunea comunismului sau nazismului au fost primii care au sfarsit in lagarele comuniste sau naziste dupa victoria bestiilor care i-au folosit…ce conteaza ca acestea se chemau inchisori ceka siberia sau inchisori gestapo treblinka sau auschwitz…conteaza insa ca acesti idioti utili tiranilor au tarat populatia europei in doua conflicte odioase si 70 de ani de sclavie soldate cu milioane de vieti pierdute si decenii de saracie…nu trebuie sa permitem ca acest lucru sa se repete…inca suntem majoritate inca avem puterea sa ne solidarizam sa impunem legea si valorile noastre la noi acasa..inca suntem stapinii casei si avem datoria sa facem ordine…in orice chip si cu orice mijloace care asigura succesul operatiunii…si asta repede ca nu mai avem timp..

  • Servus, Emily

   Imaginile cu haite isterice urland despre cucerirea lumii intregi de catre islamism si” moarte…” (americanilor, evreilor, libertatii oricui etc) socheaza si daca sunt filmate „la ei acasa”. Cu atat mai mult, daca lucrurile de felul asta se petrec in Europa, „la noi acasa”. Si da, cu certitudine, vina o poarta si toti aceia care au facut posibil asta, asa cum spui. Din pacate, ceea ce trebuia (si putea fi) prevazut si prevenit, nu a functionat. Ca in cazul oricarei boli, „tratamentul” este mai costisitor, mai indelungat, mai dureros si mai putin sigur decat prevenirea imbolnavirii. Dar e obligatoriu daca tinem la sanatatea si viata noastra. Macar in al doisprezecelea ceas (care a cam fost si el depasit deja 👿 )

   • Cum prezicea frati-su geaman al electricianului Ampaire: „Candid sau optimisticul”.
    Va recomand descrierea ciocnirii dintre tribunul Vadim si Voltaire (Lalu, Contributors).

 9. Interesante si materialele de mai jos: ating un aspect care nu poate si nu trebuie ignorat. Primul, este din 2011, iar interviul preluat de ILD este din 2008. Intre timp, au avut loc evenimente care confirma afinitati intre…dar cititi si va lamuriti voi:

  http://inliniedreapta.net/conexiunea-putin-osama-bin-laden/

  http://www.flux24.ro/moscova-anuntat-primavara-araba-din-europa/

  • exact ce spuneam @Mih…extremele se atrag…stalin-hitler…putin-bin laden-assad-isis what ever…plus finantistii multinationali si plutocratii socialisti europeni care le pun benzina in motorul economic pe sest…

   • Da, @emily. Iar extremele, odata legate, produc cercul vicios. Noi il VDM (cercul, zic) atunci cand intelectualii nostri se scarpina cu mana dreapta in urechea stanga.

 10. Emily

  Ai mare dreptate ….cum poti să le impui democratia la asasinii astia ???….astia trebuie exterminați ,dat cu bomba acolo la ei acasă
  ====================
  Night, mai multa atentie la link-uri! (putin in dreapta materialului propriu-zis)
  Mih

 11. Soacra nu-mi da mincare pina n-o lamuresc:
  – „Sunt solidara cu fetita de 10 ani din Nigeria ;”
  Ce spui dupa, este apa de ploaie, te declari solidara cu terorista; ai vrut sa spui altceva? atunci dece spui prostii? nu are DEX-ul destule cuvinte pentru simtamintele tale?
  A fi solidar cu persoana terorista doar pentru ca are 10 ani, este infantilism. Persoana cu care esti solidara a omorit vreo 20 si a ranit tot pe atitia.
  Doar are parinti, iar parintii au fost si ei solidari cu fetita.
  – „Eu cred ca faptul ca te nasti in Europa nu te face automat european cata vreme refuzi in mod constant sa accepti valorile traditonale pe care s-a cladit civilizatia european.”
  Soacrei i-a fost mila si m-a invitat la masa 😛
  Multumesc 😛

  • victor :
   Omule, scrii tembelisme (dar e dreptul tau).O persoana de 10 ani nu poate fi ,,terorista” pentru ca nu constientizeaza ce face !!! Cum poti sa numesti terorist un copil care a fost ,,imbracat” si trimis de altii in mijlocul multimii ? De unde stii ca are parinti ? De unde stii ca nu parintii sunt adevaratii teroristi si si-au trimis cu bunastiinta fetita la moarte? Pentru mine ,moartea acestei fetite este mai cutremuratoare decat moartea unui francez de 81 de ani ,el a avut de ales : sa nu mai deseneze si sa traiasca (dincolo ca a trait mult si,presupun, bine).El a ales sa infrunte pericolul, cinste lui ,dar fetitei nu i s-a dat de ales pentru ca pur si simplu biologic, pshic, juridic si contextual nu era in situatia de a putea alege.
   In locul tau as fi preferat direct sa manac fara explicatii, eventual sa o mananci pe soacra sa nu te mai conditioneze in actul nutririi.
   Sau, o alta varianta , ,,rade-te” cu judex.

 12. Intre elita cu creioane boante si @EuNuke este exact aceeasi relatie ca intre Turnul de fildes din Pisa si firul cu plumb: @EuNuke este vertical. De cealalta parte, nu VDM decat ca inaltimea poate fi o cauza de vertij. Pentru cei care s-au cocotat pe varf doar ca sa faca poze cu care sa se laude lumii, desi ei prefera serpuiala de la ses.
  P.D. Parlamentara fomista este, si ea,”elitista”. De unde, domn’e atata alcool elitic?

 13. Am vazut cateva secvente din Place de la Republique – spuneau cativa manifestanti ca au iesit pt a apara libertatea de expresie (aprox.) Stiam ca acesta va fi „mesajul” (cel putin cel oficial, preluat de mass media, poate si al majoritatii iesite azi in strada la Paris). Inainte, vazusem mai multe videoclipuri (unul este cel de mai jos – vara trecuta, tot in Paris). Stai si te intrebi cum mama naibii demonstrezi in strada pt libertatea de expresie, la tine acasa, la cateva zile dupa asasinatele teroriste si nu o faci macar pentru a le striga intrusilor asasini sa se care naibii de unde au venit si/sau pt a cere hotarat autoritatilor sa-si apere cetatenii, sa ia cele mai dure masuri impotriva teroristilor islamisti si sa-i pedepseasca exemplar pe nemernici.

  • un suporter al unei echipe de fotbal (din Bucuresti) era intrebat dece fac ei scandal la meciuri. A fost sincer:
   – Noi nu mergem la stadion pentru fotbal, nici nu ne intereseaza, noi vrem sa ne batem cu galeria adversa, cu oamenii de ordine, cu jandarmii. Nu ne intereseaza ce fac echipele in teren, noi vrem sa-i cotonogim pe adversari, sa rupem scaune, sa dam foc.

 14. Securistii din serviciile secrete ,Ponta si PSD ,să si-l asume mai intîi pe Raed Arafat ,var cu spionul sirian Hayssam ,pus in frunte ministerului sănătății. …dacă ,arabului ăstuia ii trece prin scafirlie ceva de genul intimplarii de la Paris ,nici n-are nevoie de gloanțe,in poziția care o deține acum

  • calm, @ night,
   are Calafat alte bube, nu cred ca se ocupa de kalasnikoave 😛

  • Asta e o porcarie cat tine de mare nightule !

   • Porcărie mare e in capul tău si al acolitilor tăi ,cind pun la sănătate un arab ,rudă cu un spion sirian

    • Ce ruda, mai ? De unde ai scos-o ?A imbolnavit Raed pe cineva, in afara de peBasescu de nervi ? A salvat prin sistemul lui mii de vieti, tu cate ai salvat in micutza ta viata? Mic, mic esti omule ,sa nu ajungi sa ai nevoiw vreodata de sistemul infiintat si dezvoltat de ,,arabul asta”.
     Daca traia in secolul trecut ai fi facut spume la gura impotriva,, italianului ala”‘ (Davilla)

    • Muie(rea) Ponta este,evident, opaca. Poate ca fostii ei elevi vor revedea, insa, invataturile primite de la „profa” de, cica, istorie.

 15. Nu are kalasnikoave,are elicoptere si alte dracovenii care nu functioneaza cand e nevoie de ele.

 16. Ziua buna.

  La Paris, un milion de oameni pe strazi !

 17. Pacea va veni cand arabii isi vor iubi copiii mai mult decat ne urasc pe noi – Golda Meir

  • Golda vs. @Loda, doua conceptii despre oameni. Cine o avea dreptate?

   • Apropo, @Loda, pot sa-ti spun @Gloda? Nu are conotatia…Apoi, defineste si substanta de dupa tesitura-ti din frunte.
    Cu deosebita simpatie,
    @judex

    • Esti magar, nu te supara .Golda spunea exat ce spuneam eu, dar de unde sa-ti dai seama.Stii ce? Ignora-ma pe mine si ,,tesitura mea” ramai in clubul select al extremistului Night, lasa-ma pe proasta de mine sa plang copiii omorati chiar daca sunt arabi.

     • Loda,

      mai trece si tu cu vederea.
      Dar mai ales incearca sa intelegi de ce trezesti asemenea reactii.

      Am vazut mai sus solidarizarea cu copilul ala inconstient care a aruncat oameni in aer cu sine cu tot.
      Sa te solidarizezi cu el, e o chestie cel putin abracadabranta !!!!
      Nu inteleg !!!

      Spunea Judex inainte de a se ascuti controversa atat de rau, de ce nu te solidarizezi cu dinamita ?
      Ca din multe puncte de vedere, e acelasi lucru cu ce ai spus tu.

      Nu te supara, nu voi sa justific intepaturile lui Judex (si nici pe mine pentru reactia excesiva de zilele trecute – scuze pentru ea) dar, iertat fie-mi, prea le provoci.

     • @Gloda, cum sa ma supar? Diversitate: eu cu asinii, tu cu asasinii. Doar asta inseamna libertatea de expresie-ti.

     • Viq:
      Nu ma pot impaca cu aceasta lume in care copiii sunt trimis la moarte, iar pe altii in cot ii doare pentru ca era ,,o terorista” de 10 ani ?! Mie mi se rupe inima, nu cer sa li se rupa si altora dar nici nu e ok ca pentru asta sa mi se spuna ca sunt ,,cu asasinii ” .
      Nu ai ,sincer, pentru ce sa iti ceri scuze, am fost destul de confuza in exprimare incat sa se poata intelege altceva. Sa-mi fie de invatatura ,alta data sa fiu mai limpede in ceea ce vreau sa spun.
      In rest, ce sa zic ,daCA ERAM EU MAI IUTE DE TASTATURA SI SCRIAM EU PRIMA ,,jE SUIS CHARLIE” TOT SE GASEA CINEVA SA O INTOARCA ,FIE CA NU CRED CE SPUN, FIE CA DECAT SA O SPUN MAI BINE AS AVEA GRIJA LUI PONTA, ETC, ETC 🙂
      Acum vad ca mi-a sarit caps lock-ul, scuze, dar mi-e lene sa rescriu.Nu urlu, in nici un caz 😛

 18. Londra, in semn de solidaritate cu Parisul !

  • Impresionante imagini! Indiferent ce mai vorbim noi pe-aici, oamenii acestia iesiti in strada din revolta si din nevoia de a-si exprima atasamentul la valorile lumii lor (/ noastre), pe care le vad atacate, impresioneaza.
   Doar ca ne impresionam noi intre noi. S-a ajuns intr-un punct critic si pericolul este real si major (si nu de ieri, de-alaltaieri). E nevoie de solidaritate in actiuni care sa-i „impresioneze” si pe teroristi & sustinatorii lor. Definitiv!!!

  • Partial !!!

   Da, este adevarat ca rezolvarea problemei nu consta in mars pe strada si mars acasa.
   Dar acum nu are loc rezolvarea problemei !!!!!!!
   ceea ce se petrece pe strazile Parisului, Londre si poate si-n alte parti, nu sre drept scop rezolvarea problemei.

   Dar nici inutila nu e.
   Masurile eventuale ce vor urma (daca vor fi) se vor sprijini masiv pe aceste manifestari, pe aceasta emulatie de masa.

   Nu stiu, poate Aligica ar trebui sa mai bea o bere cu Mateescu sau alt sociolog. Sa impleteasca olecuta poltica stearpa cu sociologia si psihologia.
   Mi se pare prea e „matematic” la faza asta.

   • Simptomele sunt atat de evidente si alarmante, incat e urgenta discutarea nu a acestor simptome, ci a etiologiei (cauzei) molimei Eu asa inteleg ce spune PDA. Pasul imediat urmator: tratamentul radical al cauzei…

    • Da, asta spune.
     SI e foarte corect.
     Numai ca o spune desfiintand ce se petrece acum pe strada.
     Ceea ce nu mi se mai pare atat de destept…. pe cat il stiu.

     Daca ne gandim un pic, orice masura (radicala chiar cum iar placea poate lui DPA) pe care politicienii ar lua-o se va aseza foarte confortabil pe fundatia strazii din seara asta.

     • Mai degraba e furios (si cred, ingrijorat) ca aceasta iesire masiva in strada este purtatoarea unui mesaj insuficient (sau chiar inadecvat), care nu pune degetul pe rana. Si cred ca aici vede riscul ca nici de aceasta data sa nu avem curajul (ma refer la liderii occidentali, la presa, la personalitati marcante, cu influenta in societatea occidentala etc.) sa privim boala drept in ochi, sa rostim diagnosticul cu voce tare, sa incetam a mai fi vectori de propagare si sa aplicam tratamentul cel mai corect pt starpirea ei.

  • Avem o crima. Problema care deosebeste aceasta crima (terorism, dupa DEx) de celelalte este aceea ca mobilul ei pune in pericol miliarde de oameni. Inca si mai important, pune in pericol sensul evolutiei unei intregi specii de vietuitoare, cea care a ajuns astazi intr-o pozitie dominanta pe Terra. Nici cimpanzeii, nici zeii lor nu aveau fruntile asa tesite ca unii dintre oameni. …nu putea sa-i mai incapa..

 19. S-a facut seara.
  In Paris se aprind brichete.
  Le Monde evalueaza multimea la 2 milioane !

  In Londra se aprind reflectoare in culorile Frantei pe Galeriile Nationale din Trafalgar Sq si pe Tower Bridge.

 20. Daca aceste marsuri/manifestatii vor avea ca rezultat unele masuri clare (doar participa oameni cu putere de decizie in state), dar clare si ferme, atunci sint binevenite.
  Dar sa nu fie deturnate ca au fost pentru libertatea presei.
  Presa are libertatea de opinie, mai mult ori mai putin, depinde de tara, dar lipsesc total masurile impotriva celor ce sint impotriva libertatii presi.
  Si se intimpla cazuri ca la Paris.
  Cite mai trebuie sa se intimple pentru ca politicienii si lumea sa se trezeasca?

 21. Am postat in gol? asa se pare 😛

 22. Mih,
  terifiante imagini ,ce dau masura pericolului solutionarii diferendelor prin violenta .
  In timp ce marsul de la Paris a fost expresia increderii in viata si sfidarea mortii.

  • Dora,

   Violentele alea nu solutioneaza nimic. Aduc doar teroare si moarte.Iar solutia de a stopa nebunia asta nu prea are cum sa fie decat un raspuns violent la violenta. Dar mai puternic.

   • Intr-o lume violenta, securitatea nationala sta in sistemul de aliante. Orice indoiala a partenerilor est amplificata, este germenele neincrederii. Statornicia Ro este personificata in ochii liderilor lumii de catre…(umpleti voi punctele cu semnificatie). Asta este cheia de bolta a securitatii Ro. De aici trebuie inceputa evaluarea oricarui politician din Ro anului 2015.

 23. Blestemele gen @ Loda (care cu mine nu se solidarizeaza, ci cu virgina terorista):
  nu reusesc sa mai postez 😛

 24. Renunt, azi platforma s-a suparat pe mine 😉

 25. Cuvint Liber si Lege Nemiloasa! Ah, apropo, si Plesu sa-si tina gura cind are alte pareri.

  • asta ai spus-o tu; daca ai alta opinie fata de cineva nu inseamna ca celalalt trebuie sa-si tina gura.
   Chiar am demonstrat dece de data asta Plesu o scalda; incearca apa ba cu cotul, ba cu destele si nu are nicio solutie, decit sclipitoarea solutie de eseist.
   Dat si a vorbi in dodii, ca tine, tot libertate de opinii se numeste. Lumea nu poate vorbi nici aceiasi limba, nici a avea aceleasi pareri.

  • „Cu echidistanta-n gard”.

 26. [a nu fi de acord cu vreo parere a lui Plesu, sau X, sa spui ca nu-i momentul sau formularea, sau ideea cea mai buna, in „interpretarea” left-postacilor. Iron-insolenta si-a debitat cuvantul.]

 27. Chiar ca e suparata platforma pe mine 😉

 28. Despre Radu Banciu, Abu al Ola Nagi al Ghithy, președinte “Islamul Azi” (!!!)/ Fundația Taiba și Liga Islamică si Yusuf Muurat, Muftiul cultului musulman din România

  Radu Banciu amenințat cu proces de “Islamul Azi”, organizație cercetată pentru sprijinirea terorismului

  http://inliniedreapta.net/radu-banciu-amenintat-cu-proces-de-extremisti-islamul-azi-organizatie-cercetata-pentru-sprijinirea-terorismului/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s