O cafea…romantica – „Annabel Lee”

By Edgar Allan Poe – January 19, 1809 – October 7, 1849

It was many and many a year ago,
In a kingdom by the sea,
That a maiden there lived whom you may know
By the name of Annabel Lee;
And this maiden she lived with no other thought
Than to love and be loved by me.

I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea;
But we loved with a love that was more than love –
I and my Annabel Lee;
With a love that the winged seraphs of heaven
Coveted her and me.
And this was the reason that, long ago,
In this kingdom by the sea,
A wind blew out of a cloud, chilling
My beautiful Annabel Lee;
So that her highborn kinsman came
And bore her away from me,
To shut her up in a sepulcher
In this kingdom by the sea.
The angels, not half so happy in heaven,
Went envying her and me
Yes! that was the reason
(as all men know, In this kingdom by the sea)
That the wind came out of the cloud by night,
Chilling and killing my Annabel Lee.

But our love was stronger by far than the love
Of those who were older than we
Of many far wiser than we
And neither the angels in heaven above,
Nor the demons down under the sea,
Can ever dissever my soul from the soul
Of the beautiful Annabel Lee.
For the moon never beams without bringing me dreams
Of the beautiful Annabel Lee;
And the stars never rise but I feel the bright eyes
Of the beautiful Annabel Lee;
And so, all the night-tide, I lie down by the side
Of my darling, my darling, my life and my bride,
In the sepulcher there by the sea,
In her tomb by the sounding sea.

 

23 responses to “O cafea…romantica – „Annabel Lee”

 1. Si o revenire brutala intr-un cotidian nu mai putin (si parca tot mai) brutal.

  Lituania va publica un manual de supravietuire pentru cetateni, in contexul crizei din Ucraina si a actiunilor recente ale Rusiei. Astfel, prin intermediul manualului, se incearca pregatirea populatiei in eventualitatea unui razboi pe teritoriul tarii.
  „Pastrati-va mintea limpede, nu intrati in panica si nu va pierdeti ratiunea. Focurile de arma in apropierea locuintei voastre nu inseamna sfarsitul lumii”, este unul dintre sfaturile din „manual”, scrie Business Insider (…)

  http://www.hotnews.ro/stiri-magazin-19139116-manual-supravietuire-cazul-unei-invazii-rusiei-publicat-lituania.htm

 2. (…)După două zile de lupte violente în estul Ucrainei, presiunea rebeliunii proruse asupra poziţiilor ucrainene de pe aeroportul din Doneţk a devenit extrem de puternică. Armata ucraineană a respins sâmbătă seara cel puţin zece tancuri pentru a deschide un culoar şi pentru a permite sosirea de întăriri, precum şi evacuarea unor victime (…)

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/ucraina-diin-nou-in-pragul-razboiului-364178

 3. Boko Haram a lansat săptămâna trecut un șir de atacuri devastatoare în statul Borno din Nigeria, ceea ce a provocat un exod de zeci de mii de nigerieni spre vestul Ciadului. Dată fiind amploarea acțiunii criminale, cifrele victimelor sunt nesigure, însă majoritatea surselor au căzut de acord asupra numărului de 2000 de morți (…)

  http://www.evz.ro/incepe-razboiul-impotriva-celei-mai-mari-bande-teroriste-din-lume.html

 4. Ce ar putea conţine pachetul unic european de măsuri antiteroriste?
  Belgia dă un răspuns. Foarte bine articulat, excepţional de interesant în sine, dar şi prin implicaţiile pe care le poate avea, foarte rapid, la nivel european, printr-o posibilă asumare de statele membre a unui pachet legislativ şi operaţional care ridică în mod considerabil mizele jocului (…)

  http://adevarul.ro/international/europa/ce-putea-contine-pachetul-unic-european-masuri-antiteroristet-1_54bb77c5448e03c0fdb55d18/index.html
  ––––––
  PS off: intrebarea unui comentator la articolul lui S Lazaroiu pe contributors.ro:
  De domnul Iohannis mai stiti ceva? Ce mai face? E bine? Prezideaza? 😛

 5. ca de obicei ( mai putin la postul cu stan si bran), mih isi comenteaza singura zicerile.
  iata, acu, patru din cinci sunt ale ei.
  fata draga, de ce nu spui tot ce ai de spus in articol?
  lasa-ne pe noi, tacaciosii de rand…

  • Comentariul tau este on sauoff topic? Ca mie imi pare doar un of personal. Sau un cui asisderea. Te-a restrictionat cineva sa comentezi poemul lui Poe? N-ai loc s-o faci de comentariile mele? Ti s-a pus pata sa faci reguli pe blog? Cred ca ai o problema. Sa te ajut s-o rezolvi? :mrgreen:

   PS te rog, nu ma lua pe mine cu „fata draga”! ok?

  • O fi efectul de „lunea trista” Remedii: „(…)persoanele care stau lângă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului.” 😛

 6. Buna dimineata !

  Da, John, asa e.
  Mih tine lumanarea aprinsa.

  Pe mine personal subiectul ma face sa gandesc la ceva.
  In nebunia care fierbe in jur uitam deseori ca viata noastra mai are si alte coordonate.
  De cele mai multe ori are mai mereu si mai cu totul alte coordonate.
  Ne preocupam deseori intens de lucruri care nu vor avea loc, sau daca vor avea ne vor afecta minor spre deloc…
  Sau poate daca nu ne preocupam ne vor afecta major spre catastrofal !

  Dar uitam nepermis de des ca in tt timpul asta noi traim altundeva decat acolo unde ne manifestam interesul. In alt univers.

  Drept pentru care am continuat romantismul cafelei la paharul de seara.
  Ii simt lipsa.

  Inainte de a relua preocuparile standard, maine dimineata 😀

 7. Forma de protest fata de presiunile facute de oficialitati asupra unui ziar incomod:

  Un ziar din Turcia publica retete culinare pe prima pagina in semn de protest fata de presiunile la care este supus
  (…)”De exemplu, am criticat faptul ca fiul rectorului Universitatii Batman, absolvent de botanica, a fost angajat la departamentul IT al institutiei, iar ulterior am resimtit presiune. Ganditi-va cum e ca o universitate sa isi convoace comisia pentru a-ti calomnia ziarul”(…)
  (HotNews)

 8. Asta cu „Universitatea Batman” e tare 😀 😀 😀 😀

  • Servus, Viq! 🙂

   Am fost curioasa si am verificat: e „Batman” ca la ei – numele orasului si al provinciei: „Batman (Kurdish: Êlih) is a city in the Southeastern Anatolia Region of Turkey and the capital of Batman Province.”

 9. De remarcat ca pe un blog de dreapta, cu postari doctrinare despre, bunaoara, salariul minim, nu apare nici macar o mentiune despre subiectul creditelor in franci elvetieni.
  Uite, „adevarata dreapta” vine cu urmatoarele propuneri:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-19140004-elena-udrea-cere-toate-persoanele-care-luat-credite-valuta-poata-converti-lei-rata-schimb-din-momentul-creditarii-plus-20.htm
  Cum comentati/judexati informatiile de mai sus?

 10. Revenind la subiectul pe care il consider cu muuult mai important si stringent [decat, de exemplu, parerea unora si altora despre creditele in franci elvetieni sau, cu atat mai putin, betele „subtil”-tendentioase pe care se straduiesc altii sa le bage prin gard pe aceasta tema – stie ‘mnealui” @ai/n-ai…” ce vreau sa spun] cel al terorismului islamist in ofensiva impotiva Occidentului, va recomand un text/interviu care merita citit. Cu atentie!

  În momentul în care intelectuali și ziariști de marcă, aflați sub influența atentatelor de la Paris, îndemnau la limitarea libertății de expresie sau acuzau victimile teroriștilor de rasism și islamofobie, musulmanul sunnit Hamed Abdel Samad – scriitor german – vorbea cu curaj, altfel decât ei, despre Islam și problemele create de acesta în Europa.
  ……………………………………………………………………………………………
  Hamed Abdel Samad s-a născut în 1972 la Giseh, în Egipt. Este fiul unui imam sunnit.El a părăsit Egiptul pentru Germania în 1995, la 23 de ani. Samad a studiat japoneza, franceza și engleza la Cairo. El a devenit acum un scriitor celebru în Germania. Este unul dintre cei mai virulenți islamo-critici din țară. Domnul Samad nu este un apostat, cea mai buna dovadă a imensului său curaj. Este invitat în mod constant de către mass-media pentru a discuta despre Islam. A răspuns în germană întrebărilor puse de Sylvia Bourdon (…)
  La începutul lui 2014 am publicat cartea mea “Fascismul Islamic” (Der Islamische terror), în care avertizam că am intrat într-o nouă dimensiune a jihadului și că teroarea se va răspândi în Europa. La apariția cărții am fost copleșit de critici. S-a spus că exagerez cu ideile mele alarmiste și că sunt un propagator de panică. Câteva săptămâni mai târziu, lumea a asistat la apariția Statului Islamic și la toată brutalitatea care l-a însoțit. Dintr-o dată s-a descoperit că mii de europeni luptă în Siria și Irak în rîndurile sale și că unii dintre ei se întorc pentru a importa jihadul în Europa. De atunci, cartea mea a fost citită cu alți ochi (…)
  Într-un capitol al cărții mele, am menționat deasemenea și antisemitismul arab. Am povestit cum, la Berlin, un rabin a fost bătut de către tinerii musulmani pentru că purta kippa, cum evreii din Malmo trebuie să părăsească orasul, și că evreii din Paris sunt victimele agresiunilor anti-semite, în timp ce salafiștii și jihadiștii sunt liberi să facă propagandă ideologiei lor întemeiate pe ură. Tot acolo, am avertizat că dacă Europa va continua să tolereze această situație, în curând va urma un dezastru. Atentatul de la Paris mi-a provocat o tristețe profundă. La 230 de ani după Voltaire, Satira este condamnată la moarte. Și, tocmai la Paris se întamplă asta! Ființe umane sunt masacrate într-un supermarket numai pentru că au făcut greșeala să fie evrei. De mult timp, Europa practică politica struțului și acum ea plătește prețul. Din nefericire, acesta este doar începutul! (…)

  https://bogdancalehari.wordpress.com/2015/01/18/hamed-abdel-samad-singurii-islamo-critici-buni-sunt-islamo-criticii-morti/

 11. Paradisul de sub pămînt

  • Dupa ce si-au supranumit, anul trecut, mostenitorul la tron „Printul Charles de Transilvania”, jurnalistii de la The Telegraph au publicat un clip filmat in interiorul Salinei Turda, din apropiere de Cluj-Napoca, indemnandu-i pe britanici sa viziteze parcul care „pare rupt dintr-o pelicula SF a lui Ridley Scott”.

   „V-ati fi gandit vreodata ca sarea poate fi atat de frumoasa?”, se declara fascinati jurnalistii britanici de „marile camere albe” in care „peste 3 miliarde de tone de sare au fost sculptate de mana” si care au fost transformate „intr-un parc urias de relaxare si de distractie”.

   „De ce n-ai vrea sa joci mini-golf sau sa ti se faca masaj la 100 de metri sub pamant?”, scrie The Telegraph, dand inclusiv detaliul lacului subteran pe care se pot face plimbari cu barca si a rotii panoramice din interior.

   Clipul, preluat de pe o pagina de internet romaneasca, a fost distribuit, dupa aparitia in publicatia britanica de peste 1000 de ori, ajungand, intr-o singura zi, la 4400 de accesari.

   Salina Turda a fost inaugurata in 2010 la finalul a doi ani de lucrari si a unei investitii de 6 milioane de euro, in cea mai mare parte fonduri europene. Parcul subteran de la Turda are sali de tratament, sali de sport, cu o pista de bowling, mese de biliard si mini-golf, dar si o roata panoramica din care se pot admira stalactitele de sare, la 120 de metri adancime, pe lacul cu solutie salina suprasaturata, cu efecte terapeutice, se pot face inclusiv plimbari cu barca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s