„Podul Mileniului” peste raul de ceai : „Ce-ai, mah cu mine ?”

millennium_bridge_nw090609_1Am pus saptamana trecuta niste opinii care au atins/ranit sensibilitati.
Nu asta a fost intentia. Dar era inevitabil.
Din pacate omleta presupune si procesul asta.

Poate sunt mai greu de inteles uneori pe masura ce ma exprim mai greu.
Totusi unele opinii nu mi se par foarte eficiente si solide.
„Islamo-nazismul nu trebuie salvat, trebuie distrus! ….
Islamo-nazismul este primitiv, extrem si intolerant. Distruge societatea. De aceea trebuie distrus primul.”
Really ???!!!!
🙄 🙄 🙄 🙄
Cu bomba ar fi rapid, simplu si devreme acasa. Se poate curata teritoriul cu minimum de investitie.

Oare asta vrem ?
O Hirosima mai noua cat un continent mai vechi ?
Si ce faci mai apoi cu cei care traiesc in Europa, SUA, Canada … Africa ?
Ce faci cu IDEEA care trece ca spiritul malefic din om in persoana fredonand rece si umed la urechea bleaga : ” Time is on my side, yes it is !!”
Facem curatenie generala ?

Si nici nu „ard de dorinta de a slava islamul de el insusi”. Islamul ma intereseaza fix cat si celelate credinte religioase. Nu am afinitati majore din punctul asta de vedere.
Ceea ce ma intereseaza este o solutie.
Iar solutia este de a convietui, nu de a ne casapi, de a ne continua vietile intr-un mod civilizat, in armonie cu stadiul de progres uman al momentului.

Cred ca o acceptare a ideii ca religia poate fi o piedica in calea dezvoltarii civilizatiei este la fel de necesara cu acceptarea ideii ca poate sa NU fie.
Lupta impotriva religiei este tot o lupta, la fel cum e si cea religioasa impotriva „necredinciosilor”.
Din motive expuse deja si pe care nu le reiau, nu cred ca credinta in divinitate va disparea (curand) si nici nu cred ca tentatia de a (se) folosi de aceasta parghie pentru a determina mase mari de oameni sa actioneze intr-un anume sens/directie, recte religia, va apune curand.
Nu importa forma si interpretarea, divinitatea si zona de manifestare. Sunt detalii care nu schimba fondul.

Manifestarea puterii, managementul imperiilor, a fost practic imposibil fara parghia religiei. Si au existat peste 200 de imperii (cunoscute) in istoria civilizatiei umane pana acum.
Ca il aveau drept calauzitor pe Ra, pe Dumnezeu sau pe Allah, firul de nisip religios necesar formarii perlei puterii a fost indispensabil.
Nu este suficient sa dai legi si sa urmaresti respectarea lor. Fara un cumul de idei suprastatale, dincolo de perceptiile si orizonturile imediate, care sa uneasca poporul in jurul unor mega-ideologii, concomitent destul de indraznete dar si suficient de simpliste cat sa fie acceptate deopotriva si de cele mai stralucite si de cele mai modeste minti, nu poti pastra ordinea intr-o mega-comunitate.

Si pe cand ostenii se gadilau reciproc prin mlastina cu bete de fier si capace de lemn, zeii se certau si ei cu sulite de foc si trasnete pe loc.
Nu se stia cine o lua pe cocoasa acolo sus, printre nori, dar cine castiga pe terenul moale de la parter isi ducea zeii la templul cu tugui si incalzire centrala.
Cine nu, si-i lua acasa, si-i punea langa pestele de sticla de pe televizor si astepta vremi mai bune sa le dea suturi alora de la templu, sa-i rupa tuguiul si sa-i puna fes de turban.
Fiecare cu a ma-sii.

Actualmente avem o problema complet noua.
Suntem probabil intr-un moment extrem de delicat al istoriei omenirii. Din multe puncte de vedere. Cel al „imperialismului” si religiei inclusiv.
Pe zi ce trece, interconexiunea umana duce incet, cu poticniri si julituri, dar tot mai sigur, catre un imperiu global.
„O turma si-un pastor” ar spune cineva 😉

Aici se ciocneste problema.
Nu ca ar fi neaparat prea multi zei pentru un singur imperiu. Ci pentru ca ei „nu se pupa”, nu se agreeaza reciproc. Ei, plasmuirile mintilor noastre razboinice si intolerante, pentru ca in copilaria civilizatiei, in epoca confruntarilor si eliminarii reciproce, aceasta era politica (de stat) : confruntarea violenta pentru hegemonie.
Trebuie sa pasim in alta etapa.

Si revin cu aceeasi afirmatie : nu confruntarea e solutia, nu competitia intru eliminare e rezolvarea.
Ci gasirea punctelor de conexiune, ideilor comune, puntilor, podurilor ce pot detensiona si apoi coagula credintele si politicile popoarelor intr-un aluat mai legat.

Personal vad posibila aceasta varianta ca o sedimentare a celorlalte credinte (religioase inclusiv) in jurul uneia de factura mai noua : democratia.
Cerintele elementare ale libertatilor umane se impun a fi acceptate si respectate de intreaga comunitate, indiferent de aspectele divergente ale credintelor anterioare. Iar la o evaluare atenta si onesta am parerea ca fiece religie isi poate gasi punctele de referinta sub aceasta umbrela, poate contribui cu propriile caramizi la construirea podurilor care sa ne uneasca. Asemeni „Podului Mileniului” din imaginea de mai sus care duce foarte sugetiv „catre”… si „de la” …..

Desigur, la o alta scara se poate pune intrebarea daca un „imperiu uman unic” ar fi benefic pentru progresul omenirii. Este acceptata ideea ca dezvoltarea este rezultat al competitiei asa cum falimentul este rezultat al totalitarismului, prin urmare o singura „natiune” globala s-ar putea autodevora in lipsa unui competitor.
Experienta natiunilor cu economie de piata libera demonstreaza insa ca progresul isi urmeaza cursul firesc daca principiul este pastrat la microscara. Avem („Slava Domnului !” 😉 ) o gama impresionanta de actiuni antisociale cu care sa ne luptam. Si as indrazni sa spun ca ele nu vor disparea prea curand, probabil dat fiind ca sunt manifestari ce tin de comportamentul uman fundamental.
Dar e alta discutie.

O abordare pe subiect, ce mi s-a parut foarte interesanta, expusa de James Stavridis, amiralul Marinei Militare SUA, poate ajuta la intelegerea punctului de vedere pe care incerc sa-l aduc in atentie.

O saptamana excelenta tuturor.

Viq

Reclame

41 responses to “„Podul Mileniului” peste raul de ceai : „Ce-ai, mah cu mine ?”

 1. Evoluția tehnologică e invers proporțională cu evoluția spirituală. Și când zic spirituală, nu vorbesc de duhul sfânt, ci de toleranță și acceptare. Religia din păcate, nu cred că-și va pierde din influență, decât poate atunci când copiii copiilor noștri vor fi bătrâni. Și poate nici atunci. Eu tot mai sper… 🙂

 2. Buna dimineata!
  Eu aici in lumea lor ma confrunt tot timpul cu intrebari incomode venite din partea lor.
  Va puteti imagina cata putere de manipulare are un popa sau imam care predica in biserici sau moschei de la sate.
  Sateanul este preocupat cu supravietuirea si nu are timp prea mult de a mai rupe si cartea in doua asa ca casca urchea la ei sau mai modern la tv ca,de,,,ala este scolit si stie el ce zice”.(Vezi manipularile grosolane de la A3)
  Pai si noi ca parinti ai progeniturilor noastre am spus ,nu o data, ,, ce ii trebuie sa invete si aia ca nu ii trebuie?” si nu am acceptat sa li se predea progeniturilor si cunostinte generale despre lumea in care traim ca li se incarca memoria cu lucruri inutile.
  Spunem despre anumiti oameni care au facut sau au intentionat sa faca un atentat terorist ,,ca uite dom’le un om educat ca are o facultate!” Da o are ca meserias este bun dar ca om ce este?
  Li s-au facut teroristilor un istoric al originei si influentelor educationale din societatile din care provin?Banuiesc ca da dar sfeclele alese democratic ce masuri au luat?Nici una. Ei sunt buni, decat, la vorba precum popa in biserica si considera ca orice minune tine TREI zile.
  Convietuirea interetnica si religioasa nu este decat vis frumos in prezent.

 3. Buna dimineata!

  Inainte de a ajunge la noul articol si subiectul readus in discutie de Viq, am „rasfoit” putin presa si vreo doua, trei pagini de facebook.
  Si tocmai constatam un fenomen care mie mi se pare extrem de pagubos. Si in perspectiva viitorului imediat, periculos. Dat fiind contextul „la zi”.
  Incerc sa explic.
  Ne confruntam cu o problema. O fi ea complicata, foarte complicata, dar ii putem spune simplu, pe scurt si fara vreo temere ca gresim: OFENSIVA TERORISMULUI. ISLAMIST-FUNDAMENTALIST ASUPRA OCCIDENTULUI Si a LUMII, in fond. Pentru ca este o ofensiva extinsa, pentru ca atacurile si expansiunea aceleiasi terori se petrec si in alte zone: in Orientul mijlociu si in tari centr-africane mai cu seama, unde asasinatele in masa au facut deja mii si zeci de mii de victime. Si repet, terorismul este in plina ofensiva. Se „globalizeaza”. Sub ochii nostri. Acum

  Situatia asta impune solutii urgente, cu rezultate imediate.
  Este un timp pentru toate. Ziua de azi nu e cea a discutiilor si disputelor teoretice despre libertatea de exprimare, religii asa, generalizand si uniformizandu-le in „nocivitatea ideologismelor” lor. Si nici macar a celor despre gasirea punctelor comune si/sau construirea de punti. Ar trebui ca azi sa se opteze pentru solutia care sa le faca posibile si benefice maine.

  • [Cu scuzele de rigoare pentru lungimea comentariilor]
   Ieri va semnalam un interviu in care am gasit exprimata una dintre cele mai lucide opinii, dpmv, despre situatia cu care se confrunta azi omenirea. Este o voce „din interior”, daca tinem cont ca este a unui musulman. Si ceea ce spune, este cu atat mai demn de atentie.

   „Carte de vizita” – Hamed Abdel Samad s-a născut în 1972 la Giseh, în Egipt. Este fiul unui imam sunnit.El a părăsit Egiptul pentru Germania în 1995, la 23 de ani. Samad a studiat japoneza, franceza și engleza la Cairo. El a devenit acum un scriitor celebru în Germania. Este unul dintre cei mai virulenți islamo-critici din țară. Domnul Samad nu este un apostat, cea mai buna dovadă a imensului său curaj.

   Reiau cateva citate

   La începutul lui 2014 am publicat cartea mea “Fascismul Islamic” (Der Islamische terror), în care avertizam că am intrat într-o nouă dimensiune a jihadului și că teroarea se va răspândi în Europa. La apariția cărții am fost copleșit de critici. S-a spus că exagerez cu ideile mele alarmiste și că sunt un propagator de panică. Câteva săptămâni mai târziu, lumea a asistat la apariția Statului Islamic și la toată brutalitatea care l-a însoțit. Dintr-o dată s-a descoperit că mii de europeni luptă în Siria și Irak în rîndurile sale și că unii dintre ei se întorc pentru a importa jihadul în Europa. De atunci, cartea mea a fost citită cu alți ochi.

   Într-un capitol al cărții mele, am menționat deasemenea și antisemitismul arab [este vorba de manifestarile antisemite tolerate in tari europene] (…)De mult timp, Europa practică politica struțului și acum ea plătește prețul. Din nefericire, acesta este doar începutul!

   Singurii islamo-critici buni sunt islamo-criticii morți. Trebuie mai întâi să devenim victime pentru ca politicienii și presa să-și exprime solidaritatea. Înainte de asta fiind huiduiții ca niște dezbinatori islamofobi.

   Europa trebuie să se reculeagă și să-și revină. Islamismul este fascismul secolului 21; poate fi invins așa cum a fost învins odată fascismul. Asta înseamnă înfrângerea militară și morală a fanaticilor, sinceritate și auto critică din partea musulmanilor. Cei care declară că atacurile teroriste n-au nici o legătură cu Islamul, nu sunt interesați în găsirea unei soluții. Daca se vrea vindecarea unei boli, trebuie pus un diagnostic exact. Prin lipsa auto-criticii sau prin frica de propaganda extremei- drepte, diagnosticul pus este fals și problema este trimisă în altă parte. Uneori sunt acuzate politicile Occidentului, alteori sunt acuzate problemele sociale și marginalizarea tinerilor musulmani. Acestea nu sunt decât benzina aruncată în foc și nu cauza focului. Terorismul nu este o reacție, ci realizarea politică integrată în teologia islamică. Ceea ce este scris în Coran nu este important. Nu Mahomed este problema, ci faptul că mulți musulmani îl iau ca exemplu moral și politic absolut acum, în secolul 21. Și acest lucru este marea provocare pentru majoritatea musulmanilor. Occidentul trebuie să fie mai vigilent, dacă nu, în numele toleranței, se va preda intoleranților.

   • Domnul Hamed Abdel Samad nu vine si cu o solutie?

    • Daca citesti cu atentie gasesti si solutiile. Formulate in mare. Nu e insa problema si/sau responsabilitatea unui singur om. Multi altii sunt chemati sa le elaboreze. Si sa le aplice.

     • Mih,am recitit dar problemele lor nu pot fi rezolvate prin solutii economice.
      Economia are anumite principi si piata dicteaza .
      Politicieni si-au bagat deja botul in economie si urmarile se vad .
      Parerea mea am expus-o mai sus si cred in ea.Cresterea nivelului de educatie va genera efecte in timp.
      Ce se intampla acum este efectul politicilor prost aplicate in sistemul de invatamant.Eu de aici le vad rezultatul cel mai bine.Am ocazia de a sta de vorba cu ei si am rabdarea de ai asculta.
      Si aici sunt oameni cu un nivel de cultura avansata dar nu pot sa isi expuna ideile ca imediat sunt apostrofati de confratii lor sau zace intr-un birou ca fiind bun la toate.
      Nu stiu daca ai auzit fraza aceasta: ,,Totul este de la Allah si pentru asta nu trebuie sa platesc.”?Eu cred ca da ca si noi avem expresia aceasta dar cu adaugirea suplimentara in caz de faliment ,,ca Domnul a dat Domnul a luat”.Uite, ca la ei nu exista chestia cu Cine a dat si a luat, vinovatul este aici pe pamant si ala imi urla in megafon chestia aceasta.
      Aici este campanie electorala si aud multe chiar foarte multe si tare imi este teama ca se va repeta episodul 2011 sau mai rau.
      Toata lumea ignora Africa si problemele ei si considera ca efectele problemelor lor nu afecteaza lumea civilizata.
      Ii tin in stadiul de piata de desfacere si cei saraci si cu educatie precara sau lipsa se imultesc precum iepuri ei sunt cei multi si usor de manipulat si sunt ca o bomba cu ceas.

 4. bunä,
  cred cä v-am mai povestit.
  sotul meu lucra la MAN; printre altzii avea si 2 turci, unul
  cu rugäciunile lui zilnice si ramadan, altul mai deschis.
  o datä s-au de 2 0ri pe an, sotzul meu fäcea cate o petrecere
  unde ii invita si pe ei,desigur ne asezam printre salariatzi de tot
  felul, sä nu se simtä izolatzi. la una din petreceri; cel f. religios
  mi-a povestit despre religie. l-am rugat sä-mi trimitä si mie cärtzi
  si coranul- dar cel adevärat , nu ciuntel fäcute de imam.
  eram curioasä, am citIt cu atentzie. nicäieri in coran nu scrie cä ai voie sä ucizi, sä dai foc, etc.au 4 ingeri, cred in Maria si cand e
  vorba de sotzie, trebuie pusä in fatza tuturor.
  deci imamii blagoslovesc ce vor, traduc si manipuleazä dupä plac
  oamenii primitivi. aici este cum spun totzi buba.
  ei manipulatorii sunt criminalii. dar cum incep crestinii cu intoxicarea
  vor fi si ai nostrii, la fel de „indoctrinatzi” prostitzi:

 5. Buna dimineata !

  Scuze, a avut cineva curiozitatea sa-l asculte pe James ala ?

  • Da, Viq! 🙂

   O prima remarca ar fi ca ceea ce spunea Amiralul in 2012 era valabil la acel moment si va fi valabil si pe viitor. Dar in functie de cum se va rezolva realitatea de azi, cea marcata de evenimentele si evolutiile/extinderea terorismului islamist* din 2014 incoace. Ramanand importante, pastrandu-si valoarea si necesitatea, lucrurile despre care vorbeste Stavridis in 2012 nu sunt prioritatea 0, prioritatea absoluta a momentului actual. Si oricat am dezavua masurile radicale, in forta, inclusiv (si mai ales) cele militare, ele se impun. E parerea mea, n-o spun dandu-i valoare de adevar absolut, dar asa cred.
   Cand esti in fata unui abces care a intrat intr-o faza complicata si mai ales de risc vital, prima data pui mana pe bisturiu. Orice alt gest terapeutic, oricat de important si obligatoriu ar fi, urmeaza dupa. Fie acest „dupa” chiar si „secunda doi”.

   *) cred ca nici alte evenimente nu ar trebui ignorate: cele de la Rasarit de noi.

 6. Pt @dorian65 (11:15)

  Undeva s-a strecurat o neintelegere: in citatele pe care le-am dat este vorba despre Islamismul = fascismul secolului 21″ (eu inteleg ca e referire directa la stadiul actualul al pericolului reprezentat de terorismul islamist) si solutiile de prima urgenta: „poate fi invins așa cum a fost învins odată fascismul. Asta înseamnă înfrângerea militară și morală a fanaticilor (…)” – adica a liderilor si organizatiilor de tip ISIS, Boko Haram etc aflate in fruntea ofensivei terorist-islamice. Restul, masuri economice, educatie, revolutionarea religiei, foarte importante si necesare, nu au sanse sa se manifeste si sa produca efecte decat dupa…Eu asa cred 🙄

  • te rog adaugä si comunismul, a fäcut aceleas nenorociri.

   • Nu pot adauga in citatele din ce spune cineva parerile mele. In ce priveste comunismul, a depasit nazismul in nenorocirile si victimele pe care le-a produs. In plus, asta s-a intamplat in si pentru mult mai mult timp, efectele fiind cu atat mai cumplite.

    • @Mih
     Mda,comunismul a spalat multe creiere.
     Este inradacinata ideia ca cineva trebuie sa dea si sa dea ca are dar nimeni nu li se spune cum se face ca cel ce are are si un pic de creier mai mult decat cel ce nu are, adaugand in plus o sansa in plus mostenita .
     Pe sansa aceea in plus mostenita s-a batut mare moneda si unii, printre care ma numar si eu, nu vor creada ca odraslele lor nu pot fi atat de buni ca si parintii lor.
     Consecintele cuvintelor din fraza de mai sus sunt consemnate in manualele de istorie.

  • Mih,

   Dupa prima cafteala si „infrangerea militara si morala” a nemtilor cu tugui la basca de fier, un cineva ce se ocupa cu ganditul economiei sociale a sesizat un mare pericol potential si a facut observatia ca daca se creeaza o prapastie economica (..si sociala, ca de fapt asa se leaga) intre natiuni, cei aruncati in glod se ridica asupra posesorilor de bunastare cu obsesia eliminarii lor fizice, ca izvorata dintr-un drept divin.
   Chiar daca au fost „infranti militar si moral”.
   Nu l-a ascultat nimeni.
   Germania a fost pusa la zidul plangerii.

   Dupa ce si-a terminat fraza, Hitler a fost ales democratic sa faca mapamondul una cu pamantul.

   Diferentele excesive de nivel cultura si de trai sunt cauza.
   Dorian cred ca sesizeaza partial problema in nivelul de educatie. La asta se cere adaugat si cel economic pentru a face posibila acceptarea unor norme de convietuire sociala. E adevarat, cel economic e ulterior celui socio-educational.

   Vorbim aici despre mase uriase de analfabeti, de oameni ai cavernelor, care pot fi modele perfecte pentru caracterele din „Planet of the apes”.

   Da, poti bombarda cu dronele pesterile din XXXstan, securiza aeroporturile si evenimentele din aglomerarile urbane, aresta sau elimina celulele teroriste ce pun in pericol securitatea cetatenilor. Si asta nu doar ca trebuie facut ci chiar se face.
   Dar este echivalentul aspirinei.
   Nu insanatosesti pe nimeni tratand simptomele.
   Solutia nu poate fi decat inlaturarea cauzei.

   Cred ca e o eroare sa consideram ca cauza este existenta fizica a aproape 20% din populatia globului si sa procedam la inlaturarea ei din universul cunoscut.

 7. Viq,

  Vezi comentul de mai sus – 12:21.
  Eu nu vorbesc despre a alege intre o cale sau alta, o solutie sau alta, ci despre o prioritizare a solutiilor, impusa de situatia actuala.
  Cine a spus ca solutiile radicale de prima urgenta (sau cele ulterior-necesare) inseamna inlaturarea din univers a 20% din populatia globului?

  • Da, sunt de acord cu ideea „prioritizarii”.
   Dar nu a solutiilor ci a actiunilor.
   Solutia cred ca este cea despre care vorbesc mai sus si la care precum ai vazut, se lucreaza. Dar care are nevoie de timp pentru a-si arata efectele, asa cum are nevoie de timp refacerea oricarui organ afectat. Aici este o gama de actiuni.

   In ast RAStimp, exista actiunile pentru tratarea/ameliorarea efectelor afectiunii, care continua. Sunt organisme specializate cu pusca in dotare ce se ocupa de asta.

   Chestia e ca daca ar fi sa atribuim o gama de actiuni dintre cele doua categorii in care cetateanul obisnuit sa se poata implica, nu cea violenta este directia.

   Daca ar fi asa, atunci situatii de genul asta ar deveni cvasi-generale :
   „Thomas Gambert, un tanar de 28 de ani a fortat usa de la apartamentul vecin, in care locuia Mohamed El Makoul impreuna cu familia lui. Era in toiul noptii si fara un motiv cunoscut, doar strigand ”Eu sunt Dumnezeu” el a inceput sa macelareasca familia vecina, cu un pumnal……………
   Mohamed a cazut rapus, la pamant, Sotia lui, mai tanara cu 16 ani , si-a luat bebelusul in brate si a fugit pe geam. Anchetatorii nu au gasit nici un motiv pentru care tanarul ar fi comis acest gest. Tatal lui era salariatul lui Mohamed si cei doi se aflau in bune relatii. Procurorul de caz banuieste ca acest gest criminal este efectul atentatului de la Paris impotriva jurnalistilor de la revista Charlie Hebdo”.

   Cand recurgerea la violenta este necesara, aceasta se face de organismele care se ocupa de acest aspect, semn elementar al civilizatiei.

   • In capul meu „solutia” in rezolvarea unei probleme, includea si aplicarea ei, actiunea propriu-zisa, nu doar discutii despre… Poate nu m-am exprimat foarte clar. Desi cred ca spuneam mai sus ceva despre „elaborare si aplicare”. De catre cei oficial responsabili, evident.
    In plus, daca sunt de parere ca terorismului de tip ISIS trebuie sa i se dea o riposta ferma, militara (oare chiar nu se intelege ca ma refer la cei abilitati s-o faca???) in primul rand (ca pe astia nu i-ar „durea” de nimic altceva si nimic altceva nu cred ca i-ar putea opri), asta n-are nimic de-a face cu instigarea la vreo violenta de tipul celei citate de tine.

    • Da, Mih.

     Absolut corect.
     Aplicarea … solutiei este dupa mintea mea eliminarea acestor cauze ce creeaza tarlaua de recrutare a saritilor de pe fix. Turma de tampiti.
     Cata vreme aceasta va exista, va exista si „ka-bum”.

     Daca vrei, chiar dpdv militar strategic, de la asedierea cetatilor antice la ocuparea capetelor de pod in conflictele moderne, s-a urmarit taierea surselor de aprovizionare simultan cu aruncarea bolovanilor cu catapulta.

     Look at that :
     „…Isis fighters are understood to have gained up to 700 men from moderate rebel groups along the Syrian border with Lebanon, where the terrorist organisation is now poised to attack.
     The moderate rebel groups on the border have collapsed, and their men have joined Isis,” Ahmed Flity, the deputy mayor of Arsal, a Lebanese border town, told the newspaper. It has been estimated that as many as 700 fighters from these groups have “pledged allegiance” to Isis,
     The news comes as reports emerged this week that Isis is actively recruiting and operating across the south of Afghanistan, according to the country’s militar”.

     (Independent, 19 ian 2015)

 8. De acord cu ce spune Viq despre diferente de cultura si social-economice. Oare situatia din articolul de mai jos nu e generatoare de conflictefizice violente ?
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-19141739-jumatate-din-avutia-mondiala-este-detinuta-1-din-populatie-raport-oxfam.htm

  • Poate fi.
   Excesele nu pot duce decat la efecte excesive.

   Priveam deunazi un material video foarte interesant pe tema asta. O dezbatere referitoare la nivelul de trai in UK, raportul bogati-saraci, evolutie, cauze, directii, …..
   Foarte interesant de urmarit atitudinea si luarile de pozitie a celor aflati in ambele categorii.

   Ideea e ca frustrarile celor ce nu au cat cei ce au mai mult decat ei nu vor disparea niciodata, oricat de mult ar avea in raport cu cei ce au mai putin decat ei 😉
   Insa confruntarea asta poate avea loc constructiv intr-o banda „marcata” de minima civilizatie, respectarea unor norme de baza.

   Intram iar in psihologie si sociologie. D’aia ziceam candva ca sociologii pot fi persoane extrem de importante in gestioanrea crizelor sociale.
   Aia care chiar stiu meserie 😉

 9. Buna ziua tuturor!
  Problema incepe sa fie identificata. Sa vedem care va fi solutia ei.

  Discurs rostit de către Geert Wilders, membru al Parlamentului Olandez, în faţa adunării unor factori politici internaţionali, la hotelul „Four Seasons” din New York.
  Dragi prieteni,

  Vă mulţumesc foarte mult pentru că m-aţi invitat.
  Vin în America cu o misiune.
  Nu este totul bine în lumea veche.
  Se conturează un imens pericol şi este foarte greu să fii optimist.

  S-ar putea să ne aflăm în faza finală a islamizării Europei.
  Acesta nu este numai un pericol actual şi transparent pentru însuşi viitorul Europei, ci un pericol pentru America şi pentru întreaga supravieţuire a Vestului.
  Statele Unite constituie ultimul bastion al civilizaţiei apusene care ar înfrunta o Europă islamică.
  Mai întâi, voi descrie situaţia existentă pe teritoriul Europei, iar apoi voi spune câteva cuvinte despre Islam.

  Europa, pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, este în schimbare.
  Dvs. aţi văzut, probabil, evenimente importante, anumite semne.
  Dar în toate aceste oraşe, uneori la numai câteva case distanţă de destinaţiile dumneavoastră turistice, este o cu totul altă lume.
  Este o lume a societăţii paralele create de imigrarea musulmană în masă.
  Pretutindeni în Europa se ridică o nouă realitate: întregi cartiere musulmane, unde rezidă sau, măcar, poate fi văzută foarte puţină populaţie indigenă.
  Şi dacă este, ajunge s-o regrete.
  Şi acest lucru este valabil chiar şi pentru poliţie.
  Este o lume a eşarfelor pe cap, o lume în care femeile se preumblă într-o ţinută în care nu li se vede faţa şi cu o droaie de copii după ele, iar soţii lor, sau dacă preferaţi proprietarii lor de sclavi, păşesc cu trei paşi înaintea lor.
  Vezi moschei la multe colţuri de stradă.
  Prăvăliile au semne pe care nici dumneavoastră şi nici eu nu le putem citi.

  Cu greu veţi găsi vreo activitate de dezvoltare economică.
  Există ghetouri musulmane, controlate de fanatici religioşi.
  Există cartiere musulmane şi ele cresc ca ciupercile în toate oraşele de-a curmezişul Europei.
  Acestea sunt construcţiile de blocuri noi, pentru populaţia crescândă a Europei: stradă cu stradă, cartier cu cartier, oraş cu oraş.

  Există acum mii de moschei în toată Europa.
  Cu congregaţii mai largi decât în bisericile creştine.
  Şi în fiecare oraş european există planuri de a construi supermoschei care să facă să pară şi mai pitice fiecare biserică în acea regiune.
  Semnalul este evident: Islamul domină!
  Multe oraşe europene sunt deja pe un sfert musulmanizate: luaţi doar Amsterdamul, Marsilia sau Malmo în Suedia.

  În multe oraşe, majoritatea populaţiei sub 18 ani este musulmană.
  Parisul este acum înconjurat de un cerc de cartiere musulmane.
  Mohamed, este cel mai popular nume în rândul băieţilor, în multe oraşe.
  În unele şcoli elementare din Amsterdam nu se mai poate vorbi despre ferme, deoarece asta ar însemna să se menţioneze si porcii, ceea ce ar fi o insultă pentru musulmani.

  Multe şcoli din Belgia şi Danemarca servesc elevilor numai „halal food” (adică mâncare acceptată de religia musulmană, fără carne de porc sau carne de animal nesacrificat conform ritualurilor musulmane).
  În Amsterdam, cândva un oraş tolerant, gay-ii (adică homosexualii) sunt crunt bătuţi, exclusiv de către musulmani.
  Femeile nemusulmane aud regulat strigându-li-se „curvă, curvă”.
  Antenele de televiziune nu sunt îndreptate spre canalele locale, ci numai spre staţiile din ţările de provenienţă musulmană.

  În Franţa, profesorii de şcoală sunt îndrumaţi să evite autorii care sunt consideraţi „ofensivi” musulmanilor, inclusiv Voltaire şi Diderot; acelaşi lucru este valabil şi pentru Darwin.

  Istoria Holocaustului nu mai poate fi predată în şcoală din cauaza sensibilităţii musulmane.
  În Anglia, tribunalele „Sharia” fac acum parte oficial din sistemul legislativ britanic (tribunalele sharia sunt instanţe judecătoreşti musulmane, care acţionează şi din moschei – n.t.)
  Multe cartiere ale orașelor din Franţa sunt astăzi zone de „necirculat” pentru femeile fără capul acoperit cu un şal.

  În urmă cu citeva luni, un bărbat a fost bătut pina la moarte de musulmani pe o stradă din Bruxelles, pentru că a fost văzut bând, când la ei era Ramadanul.
  Evreii părăsesc Franţa în număr record, fugind de cel mai crunt val de antisemitism de la al doilea război mondial. Franceza este o limbă vorbită astăzi curent pe străzile din Tel Aviv şi Natania, din Israel .
  Aş putea continua cu multe povestiri de acest gen, povestiri despre islamizare.

  Un total de 54 de milioane de musulmani trăiesc astăzi în Europa.
  Într-un calcul recent al Universităţii San Diego, s-a constatat că în numai următorii 12 ani, 25 % din populaţia Europei vor fi musulmani.
  Bernard Lewis a prezis o majoritate musulmană până la sfârşitul acestui secol.
  Acestea, desigur, sunt numai cifre.

  Şi cifrele n-ar fi ameninţătoare dacă imigranţii musulmani ar manifesta o tendinţă de asimilare.
  Însă sunt infime semnele în sensul ăsta.

  ” Pew Research Center ” a raportat că jumătate din musulmanii francezi consideră loialitatea lor faţă de islam mai importantă dacât loialitatea faţă de Franţa ( Pew Research Center este o organizaţie americană care oferă opţiuni, atitudini şi tendinţe ale opiniei publice din SUA şi din lume – n.t.)

  O treime dintre musulmanii francezi sustin atacurile sinucigaşe.
  Iar Centrul Britanic pentru Coeziune Socială a comunicat că o treime din studenţii musulmani britanici se pronunţă pentru un „califat” mondial.

  Musulmanii cer să „li se arate respect”, iar noi le arătăm acest respect: avem sărbători musulmane oficiale de stat.
  Procurorul General creştin-democrat tinde să accepte „sharia” dacă există o majoritate musulmană.
  Avem miniştri, membri de cabinet, naţionali din Maroc şi Turcia.

  Cererile musulmane de respect sunt insotite de comportări nelegale, mergând de la crime mărunte şi violenţe întâmplătoare, de exemplu contra lucrătorilor pe ambulanţe şi şoferi de autobuz, până la răzmeriţe pe scară redusă.
  Parisul a văzut asemenea revolte în suburbiile sale.
  Eu îi numesc pe aceşti criminali „colonişti”.
  Pentru că asta sunt.

  Ei nu vin să se integreze în societăţile noastre; ei vin să integreze societăţile noastre în Dar-al-Islam – ul lor, ei vin sa ne colonizeze. (Dar-al-Islam este o secţiune a islamului mondial – n. t.)
  Violenţele de stradă, de care am pomenit, sunt îndreptate exclusiv împotriva nemusulmanilor, forţând pe mulţi dintre localnici să părăsească propriul lor cartier, propriul oraş, propria ţară.
  Mai mult, musulmanii reprezintă astăzi un număr de votanţi care nu se poate ignora.

  Al doilea lucru pe care trebuie să-l menţionăm este importanţa profetului Mohamed.

  Conduita lui este un exemplu pentru toţi musulmanii şi nu poate fi criticată.
  Acum, dacă Mohamed ar fi fost un om al păcii, cum ar fi, să spunem, Gandhi sau Maica Tereza, n-ar fi fost nici o problemă.
  Dar Mahomed a fost un şef de bandă, un asasin, un pedofil şi a avut mai multe soţii în acelaşi timp.
  Tradiţia islamică ne povesteşte cum s-a luptat el în bătălii, cum şi-a omorît duşmanii şi chiar in amănunt cum executa prizonierii de război.

  Mohamed însuşi a masacrat tribul iudeu al lui Banu Qurayzah.
  Dacă ceva este bine pentru Islam, atunci e bine; dacă este rău pentru Islam, atunci este rău.

  Să nu încerce nimeni să vă păcălească cu faptul că Islamul ar fi o religie.
  Desigur, sunt mentionate un Dumnezeu, o lume de apoi şi cele 72 de fecioare.
  Dar, în esenţă, Islamul este o ideologie politică.
  Este un sistem extrem de razbunător, care stabileşte reguli precise pentru societate şi pentru viaţa fiecărei persoane.

  Islamul vrea să dicteze fiecare aspect al vieţii.
  Islamul înseamnă „resemnare” sau supunere.
  Islamul nu este compatibil cu libertatea sau cu democraţia, pentru că se străduieşte să obţină „sharia”, in dorința de a deveni o religie totalitară.
  Acum ştiţi de ce Winston Churchill a numit Islamul „cea mai retrogradă forţă din lume” şi de ce a comparat „Mein Kampf” cu Coranul.

  Publicul a acceptat cu buna credinta povestea palestiniană şi vede Israelul ca pe un agresor.
  Dar eu am trăit în ţara aceea ca Diplomat şi deasemeni am vizitat-o de o mulţime de ori.
  Eu susţin Israelul.
  Întâi, pentru că este prima patrie a evreilor după două mii de ani de exil si persecutii, sa nu uitam Auschwitz-ul ! în al doilea rând pentru că este o democraţie şi în al treilea rând pentru că Israelul este prima noastră linie de apărare.
  Această micuţă ţară este situată chiar pe linia de luptă contra jihadului, împiedicând avansarea teritorială a Islamului.
  Israelul înfruntă linia de luptă a jihadului, la fel cum au facut-o Kaşmirul, Kosovo, Filipinele, Sudul Tailandei, Darfur în Sudan sau Libanul.
  Israelul este pur şi simplu în calea lor.
  Aşa cum a fost şi Berlinul de Vest în timpul războiului rece.

  În ţara mea, în Olanda, 60% din populaţie consideră imigrarea în masă a musulmanilor, drept cea mai mare greşeala politică de la al doilea război mondial încoace.
  Şi alţi 60% consideră Islamul ca cel mai mare pericol.
  Luminile se pot stinge în Europa mai repede decât vă puteţi imagina.
  O Europă islamică înseamnă o Europă fără libertate şi democraţie, un deşert economic, un coşmar intelectual şi o pierdere de putere militară pentru America, deoarece sub Islam aliaţii săi se vor transforma în duşmani; duşmani cu bombe atomice.

  Cu o Europă islamică, America va trebui singură să apere moştenirea Romei, a Atenei şi a Ierusalimului.

  Dragi prieteni, libertatea este cel mai preţios cadou, o ofranda.
  Generaţia mea n-a trebuit să lupte pentru această libertate, ea ne-a fost oferită pe o tavă de argint, de către oamenii care au plătit pentru ea cu viaţa lor.

  Pe tot cuprinsul Europei, cimitirele americane ne amintesc de băieţi tineri care niciodată n-au mai ajuns acasă şi a căror amintire noi o preţuim.
  Generaţia mea nu este proprietara acestei libertăţi; noi suntem numai păstrătorii, paznicii ei.
  Noi putem doar preda această libertate greu obţinută, copiilor Europei, în aceeaşi stare în care ne-a fost oferită nouă.

  Nu se poate ajunge la nici o înţelegere cu mulahii şi imamii. (conducători religioşi musulmani – n.t.)

  Noi nu ne putem risipi libertăţile.

  Pur şi simplu nu avem dreptul să facem asta.

  Generaţiile viitoare nu ne vor ierta niciodată.

  Trebuie să facem acum tot ce este posibil pentru a opri această stupiditate islamică, pentru ca să nu distrugă lumea aceasta liberă, pe care am construit-o si pe care o cunoaştem.

  Vă mulţumesc,

  • Scarry ! 🙄 🙄

   APLICAT solutia ?!
   Nu se poate ajunge la nici o înţelegere cu mulahii şi imamii.
   Fara indoiala, cu cei cu care nu se poate ajunge la intelegere, solutia este izolarea/eliminarea.

   Avem si…. în numai următorii 12 ani, 25 % din populaţia Europei vor fi musulmani.
   Ce facem cu ei ?

   Acum radicalii sunt o minoritate.
   Ii izolam de majoritate sau transformam si restul majoritatatii in aceiasi adunatura de nebuni ?

   Poate o ofensiva civica de raspuns la ideologia lor stramba este necesara !

  • Servus, Oryon! 🙂

   Cred ca e bine de amintit ca acest discurs este din 2010 sau 2011 si dincolo de ceea ce poate parea (sau o fi, nu stiu) radicalism excesiv, „extremism”, capata valoare de corecta previziune si intemeiat semnal de alarma, daca ne uitam cum si spre ce a evoluat si evolueaza problema islamismului fundamentalist/terorist in Europa si in lume, la ravagiile pe care le face deja pe „batranul continent” sau in tinuturile „de bastina”.

 10. Yepp. Banat.
  Tot inainte, tovarasi!

 11. Solutia este una singura: fiecaruia – puterea pe care singur si-a cladit-o.

 12. Viq,

  Nu stiu daca ai citit interviul pe care il tot pomenesc de vreo doua trei zile ( https://bogdancalehari.wordpress.com/2015/01/18/hamed-abdel-samad-singurii-islamo-critici-buni-sunt-islamo-criticii-morti/ )
  Iata inca un citat:

  SB. Ce părere aveți despre PEGIDA, care se extinde în Germania, la fel ca în Austria și, desigur, în curând în Europa?

  HAS. PEGIDA este, desigur, rezultatul lipsei de dezbatere deschisă și sinceră asupra islamului și eșecul unei politici de imigrare și integrare. Este doar o chestiune de timp până când aceste probleme se vor sparge în capul politicii. Prin urmare, este normal ca cetățenii angajați să ia cuvântul și să protesteze. Este evident: câțiva radicali ai extremei-drepte defilează alături de ei, dar marea majoritate sunt cetățeni normali din clasa de mijloc. 50% din populație vede islamul ca un pericol, în timp ce politicienii repetă, iar si iar, că teroarea și violența nu au nici o legătură cu Islamul. Cu ce atunci? Politica a tratat greșit PEGIDA. Mai întâi fenomenul a fost ignorat, după care ei au fost etichetați drept xenofobi. Acum, orașul Leipzig interzice pur și simplu aderenților PEGIDA să manifesteze cu caricaturile lui Mahomed. În timpul acesta alți politicieni vor să interzică manifestația. Ieri, toți erau Charlie și manifestau pentru libertatea de expresie. Acum, vor să impună opiniile care au voie să fie rostite și pe cele care nu au voie. Charlie Hebdo este victima unei duble morale. Dacă toate ziarele ar fi avut curajul să reproducă caricaturile, riscul ar fi fost împărțit. Cum celorlați le-a fost frică, Charlie Hebdo a rămas singur și a fost atacat.

 13. Colac peste pupaza, niste islamisti din Statul Islamic cer 200 de milioane de dolari, rascumparare de la guvernul japonez, pentru eliberarea a doi japonezi.

  • Cred ca tot ce se va mai intampla de-acum incolo ne va oferi si un raspuns si o solutie. Nu stiu daca buna sau proasta.
   Ar fi bine sa fie doar o moda la jihadistii astia, sa treaca rapid, dar nu cred. Daca sint atat de determinati, ca Boko Haram, aia, nu stiu zau…

   • Putin probabil sa treaca de la sine. Musai trebuie…ajutati 😉
    Dar deocamdata cred ca „trendul” destabilizarilor „geo-strategice” este tot mai evident si „ajutorul” este de cu totul alt sens. Si interes.

   • @oryon
    Ce determinare are Boko Haram?(interzis cultura vestului dar folosesc masini si nu camile 😀 )
    Boko Haram si de musulmanii de aici este considerata o organizatie terorista si gurile rele de pe aici spun ca ii momesc pe unii sa lupte pentru ei pentru functii in statul islamic pe care vor sa-l creieze in NE Nigeriei.
    Astia omoara fara a alege ce omoara nu conteaza ca este musulman siit sau sunit ori crestin.Bombardeaza moschei si biserici,ataca unitati militare ,militarii fug din unitati si lasa armamentul si tehnica militara la indemana lor.Gurile rele spun ca ar mai fi un pic de mana a guvernului lui Johnnatan ca asfel nu se explica de ce nu arunca in aer armamentul si munitia pe care le parasesc cand se retrag etc..
    S-a scris prin ziarele lor ca sunt finantati din Ciad cu arme importate din Rusia.

    • @dorian
     Ti-ai raspuns singur la intrebare. Da, determinarea de a ucide. Pur si simplu.

     • O completare: terorismul este determinarea de a ucide pe aceia lipsiti de aparare. Lumea ii spune „lupta asimetrica”, pentru ca evita provocarea fortei care i-ar putea opune o riposta cuvenita. Respingerea „luptei drepte” este tactica de baza a terorismului.

 14. eu cred ca au strategia facuta pe termen lung, colonizarea se face prin casatoria lor cu europence, nu conteaza ca probabil multi au alta familie dar platesc europence eu prima data cind am aflat m- amgindit ca ptr acte o fac ,daar cred ca ei o fac din interes dublu, doamne fereste nu zic ca toti ar facea parte din categoria lor, dar de unde au bani, oare stiti voi cite romance se casatoresc ptr bani cu ei e in jur de 7ooo euro ,si culmea fac si copii cu ei si mai cred ca europenii de ii urmeaza sint rezultatul acestor casatorii.Pe aici femeile musulmane sau modernizat cele tinere si au europenizat tinuta umbla doar legate la cap, siiiii vezi din ce in ce mai multe fete noi incepind cu babe, poate multi ori fugii si ei de viata grea de acolo,poate gindesc eu gresit cei de pe aici se comporta normal dar nu stiu din ce traiesc ca ele sint cu copiii ii duc la scoala….

 15. [Mi-a venit in minte declaratia presedintelui Egiptului si ma intreb cate minti deschise care sa-o inteleaga si sa-o accepte s-or fi aflat in randurile audientei…Cat despre drumul de la gand la cuvant, de la cuvant la fapta si de la fapta la rezultat…]

  • Voi oferi o perspectivă libertariană pentru criticii de pe pozitii conservator-creştine. YAHWE e Dumnezeul adevărat, numai că Yahwe nu e altceva decât o traducere a lui Allah. Allah nu are cum să fie ulterior lui Yahwe pentru că semitii au fost primul neam omenesc pe pământ şi ei au primit numele lui Dumnezeu direct de la El. Adam [=Azzam] a fost arab. Evreii sunt şi ei tot nişte arabi, dar şi-au uitat parţial originile in captivitate, cât or fost robii faraonilor si al semitilor caldei sau asirieni.
   Toată povestea cu Isus are la bază învăţătura falsificată a unor iudei elenizaţi şi răzvrătiţi: “ISUS HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU!” (WTF!!!!!)
   Asta e doar o opinie, iară nu adevărul adevărat aşa cum e ştiut in ceruri şi cum profetul Machomad o arată elocvent căci era in legătură directă cu ingerii-secretari ai lui Allah. Isus e recunoscut de Allah şi o afirmă clar in Coran, dar NU ca fiu, ci ca profet. De altfel, dacă Dumnezeu i-ar fi fost părinte lui Isus oricând putea să-şi facă un test de paternitate şi să-l expună intregii omeniri, dar nu a făcut-o niciodată şi nici nu a dat vreun semn că şi-ar dori recunoaşterea odraslei. Allah nu are copii făcuţi cu oamenii, căci este impotriva naturii încrucişarea inter-specii, e ca şi când oamenii şi-ar dori să se corcească cu porcii, o abominaţiune, ca să-i mântuiască, deci e mare blasfemie să-l suspectezi pe Allah de asemenea întreprinderi murdare. Creaţia lui Allah nu implică in niciun fel carnea decăzută a omului! Allah nu poate vorbi prin pântecul unei muieri, oricât de neprihănită ar fi, ci numai prin gura unui profet, obligatoriu mascul! Toată doctrina asta a fiului divin e împrumutată de iudei de la grecii antici, numai ăia îşi amestecau in neştire şi intr-o obscenitate totală zeităţile cu creaturile pământene. Este simptomul unei elenizări maladive pe care bietul popor evreu a trebuit să o suporte in timpul ocupaţiunii romane. Dar Allah e mare şi toţii fiii săi falşi vor fi zvârliţi de la sânul său batjocorit de superstiţiile şi braşoavele politeiştilor! Şi oricum Isus a fost prost interpretat, căci el voia să zică că este fiul lui Dumnezeu in sensul că este o creaţie divină, tot aşa cum toţi oamenii sunt creaţii divine, desigur unii -prorocii şi sfinţii- dăruiţi din naştere cu un aparat de recepţie special pentru a ţine legătura cu Cerul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s