Video

O cafea de luni…Albastra

Din pacate si situatia…pe pamant este cam asisderea: albastra. Cel putin. Cu evolutie spre un cenusiu parca tot mai intunecat. Atat la noi, ca si aiurea. Solutii? Or fi (?) Trebuie sa fie! (Si) cu conditia de a nu miza pe…iluzii.

PS  O perspectiva romaneasca pentru 2015 si 2016:

http://www.contributors.ro/administratie/2015-2016-inca-doi-ani-irosi%C8%9Bi-cand-s-ar-putea-relua-reformele-in-romania/

Mih

21 responses to “O cafea de luni…Albastra

 1. Bună ziua!
  Un singur lucru este bine știut ca prostia și domnia se plătesc. 🙂

  • Dorian,

   Si pentru ca „beneficiem” si de minusurile democratiei, nu doar de plusuri, de platit platesc si cei care nu sunt nici prosti, nici fudului…

   • Am spus cumva ca nu sunt contributor?
    Îmi pare rău că trebuie să contribui la plata beneficiilor altora, Mih.
    Nu de alta dar ce vina am eu sau alți în acest caz?
    Am fost întrebați noi dacă vrem sumedenie de taxe și legi stufoase care ni se impun?
    Noi suntem și vom fi plimba prost, dar pana când?

 2. Buna dimineata !

  Deci…. avem :
  1. Conflictul generat de Putin cu Ucraina
  2. Conflcitul generat de greci cu UE.
  3. Conflictul generat de musulmanii extremisti cu tot mapamondul.

  Nu neaparat in aceasta ordine a importantei, care variaza de la zona la zona, dar simultan.

  Obisnuiam cu ceva timp in urma sa zicem ca „traim vremuri interesante”.
  Nu stiam ce urma sa vina.

  Am putea spune asta acum. Chiar sunt „interesante”.
  Dar nu stim ce va urma !
  Sa nu devalorizam expresia !

  • In plus, doi ani de batut pasul pe loc*, (pe „intern”) si proximitati cu probleme (pe „externul” din vecinatatea imediata)

   *) In…„liniste”, spre incantarea unora si exasperarea altora.

 3. Articolul lui SL s-ar putea subintitula „Goodbye, Ilici!”. Arata proportia sufocanta de politicieni romani cu tsiglesias lipsa pe acoperis. Cei care inteleg politica ca pe o tsiglaneala de doi bani. Acestia sunt adeptii celui care ne-a adus ploaia. In casa, exact pe acolo pe unde lipsesc tsiglele de pe tsigloo-urile iernii polare. Si cu toate astea Ro progreseaza, parca in ciuda gastii organizate. Mai un Talpes, mai un Pohontu…Pentru salvare, e clar, nu ne putem bizui pe SMURD. In schimb, cred ca pe HUB – da!

 4. Apropo de beatles, a murit Demis Roussos (69 de ani).Good bye my love, good bye…

 5. DE REFERINŢĂ
  Calea democratică spre tiranie / Erik von Kuehnelt-Leddihn

  În Republica, Platon arată că tirania se naşte, de regulă, din democraţie. Din punct de vedere istoric, acest proces a avut loc în trei moduri destul de diferite. Dar înainte de a descrie aceste tipare de schimbare socială, să clarificăm cu precizie ceea ce înţelegem prin „democraţie”.
  Reflectînd la întrebarea „Cine ar trebui să conducă?”, un democrat dă următorul răspuns: „majoritatea cetăţenilor, egali din punct de vedere politic, fie în persoană, fie prin intermediul reprezentanţilor lor.” Cu alte cuvinte, egalitatea şi regula majorităţii reprezintă cele două principii fundamentale ale democraţiei. O democraţie poate fi sau liberală sau controlată.
  Liberalismul autentic este răspunsul la o întrebare cu totul diferită: Cum ar trebui să fie exercitată guvernarea? Răspunsul acestuia este: indiferent cine se află la conducere, guvernarea trebuie să fie efectuată în aşa fel încît fiecare persoană să se bucure de cel mai înalt grad de libertate compatibil cu binele comun. Acest lucru înseamnă că o monarhie absolută ar putea fi liberală (însă nu şi democratică), iar o democraţie ar putea fi totalitară, intolerantă şi tiranică, cu o majoritate care să persecute în mod brutal minorităţile. (Folosim, desigur, termenul de „liberal” în sensul acceptat la nivel mondial şi nu în sens american, unde, începînd cu New Deal, a fost complet pervertit.)
  Cum se întîmplă că o democraţie, chiar şi una iniţial liberală, se transformă într-o tiranie totalitară? Aşa cum am spus la început, există trei căi prin care se produce această dezvoltare şi în fiecare dintre cazuri natura acestei evoluţii este „organică”. Tirania se va dezvolta din însăşi natura democraţiei, chiar şi a uneia liberale, mărul de la bun început ascunde un vierme: libertatea şi egalitatea nu sînt compatibile, se exclud reciproc (…)

  1 – Prima cale către tirania totalitară (deşi nu cea mai frecvent utilizată) este răsturnarea prin forţă a democraţiei liberale printr-o mişcare revoluţionară, de regulă un partid care pledează pentru tiranie, dar care nu obţine sprijinul popular necesar pentru cîştigarea unor alegeri libere. Condiţiile pentru apariţia acestui tip de violenţă sînt pregătite cînd partidele existente reprezintă filosofii atît de diferite încît devine imposibil dialogul şi compromisul (…)
  Ex.: Revoluţia din Octombrie, 1917 (…)

  2 – A doua cale către tirania totalitară este reprezentată de „alegerile libere”. Se poate întîmpla ca un partid totalitar să devină foarte popular şi să cîştige suficient de multe voturi astfel încît să devină în mod legal şi democratic stăpînul unei ţări (…)
  Ex.: Germania în 1932 (…)

  3 – Dar există şi o a treia cale prin care o democraţie se transformă într-o tiranie totalitară (…)
  Tirania democratică, care se dezvoltă pe neobservate ca o descompunere lentă şi subtilă şi conduce la un control total al Statului, este, aşadar, a treia şi în nici un caz cea mai rară cale către forma cea mai modernă de sclavie.

  http://inliniedreapta.net/dereferinta/calea-democratica-spre-tiranie/

  • Prieten mi-e Platon, corecta caracterizarea pericolelor interne ale democratiei, solida dezvoltarea, Iinspirata interventia lui @Mih. Asa e:democratia nu garanteaza prosperitatea, ea face doar ca o societate sa inteleaga ca poarta intreaga responsabilitate asupra viitorului propriilor copii. Iar viitorul, pentru ca este pragmatic, exclude in mod natural hotia, minciuna si prostia.

 6. Si o pierdere pentru melomani.Sa fie victima alegerilor din Grecia?

 7. Ucraina

  (…)Convenţiile de la Haga interzic maltratarea prizonierilor şi interzic expunerea lor publică în ipostaze umilitoare. Or, atât parada prizonierilor prin oraş, scuipaţi şi bătuţi de lume cât şi filmarea acestora de televiziunile ruseşti este o crimă de război.
  …………..
  (…)acest video care arată infracţiuni împotriva convenţiei de la Haga are următoarele scopuri:
  1. Propagandă. Susţine mesajul Kremlinului că ucrainenii sunt “invadatori” în propria ţară.
  2. Război psihologic. Să-i intimideze pe ucraineni care fie să dezerteze de frică, fie să nu se supună la încorporare.
  Același mesaj l-a dat Vladimir Putin.
  Vladimir Putin: Armata Ucrainei este Legiunea straina a NATO

  http://inliniedreapta.net/lavedere/imagini-socante-crime-de-razboi-ale-invadatorilor-rusi-ucraina/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s