Cafeaua de luni dimineata

O saptamana cat mai buna si…calma! (n-am zis „linistita”  🙂  )

Mih

138 responses to “Cafeaua de luni dimineata

 1. (…) O spun public, Serviciile au devenit extrem de puternice şi performante şi tentaţia oricărui serviciu este să acapareze cât mai mult control şi cât mai multă
  influenţă. De aceea, va trebui ca, imediat după alegerile prezidenţiale, să se gândească un sistem mult mai complex, mult mai adecvat capacităţii formidabile pe care o au cele două servicii, pentru ca ele să fie controlate. Acest lucru îl voi lăsa pe notiţă şi celui care va câştiga alegerile, pentru că ştiu unde au fost serviciile când am venit eu şi ştiu unde au ajuns acum (…) Sunt extrem de performante serviciile, dar au în sânge să-şi extindă capacitatea de culegere de informaţii şi de influenţă. Este un semnal, nu de alarmă, ci un semnal legat de ce trebuie făcut. Misiunea mea a fost să le fac foarte puternice. Misiunea următorului este să le şi controleze, nu a următorului preşedinte – a următoarei legislaţii. Trebuie prevenită orice tentaţie a unui şef de Serviciu secret să intre în jocuri politice, pentru că el intră cu toată forţa Serviciului atunci când intră. Şi acest lucru nu trebuie să se repete.”

  • Citatul de mai sus apare intr-un articol semnat de Valentin Iclozan (reporteRVirtual), unde am gasit o opinie care mie mi se pare a fi a unui jurnalist obiectiv, sau care face un real efort in acest sens. Iar noi, simpli consumatori de presa, avem cred nevoie (inclusiv) de obiectivitatea oamenilor din presa, nu de umori si parti-pris-uri.

   Nu mi-a plăcut niciodată Elena Udrea. Nu ca femeie – las comentariile de acest soi pe seama golănașilor de cartier – ci ca prezență în spațiul public.(…)
   Dar după interviul acordat Hotnews îndrăznesc să spun că Elena Udrea merită măcar 10 – 15 minute de atenție – cam cât îi ia unui cititor rutinat să parcurgă esenţialul din dialogul șefei PMP cu Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi.
   (…)este vorba de relaţia dintre puterile statului şi Serviciile secrete. Teoria spune că una dintre aceste puteri, cea legislativă, controlează Serviciile secrete. Elena Udrea spune că (cel puţin) unul dintre aceste Servicii controlează Parlamentul şi viaţa politică, în general.
   (…)
   Nu am dreptul – pentru că nu am dovezi – să susţin necondiţionat şi „în perpetuu” această declaraţie a Elenei Udrea. Dar îmi iau libertatea, preţ de 10-15 minute, să plec de la ipoteza că ar fi adevărată şi să inventariez elementele indirecte de probă.
   (…)
   Va proceda un Serviciu secret, vreodată, în mod voluntar, la reducerea apetitului pentru influenţă şi persuasiune în absenţa unui mecanism real de control? Traian Băsescu, un om care ştie bine serviciile secrete, a dat în mod implicit răspuns negativ în urmă cu trei luni şi jumătate.
   Este capabil şi dornic actualul Parlament – cu componenţa lui, aşa cum o ştim – să edifice un mecanism eficient de control în relaţia cu Serviciile, după cum sugera fostul preşedinte că ar trebui să se întâmple?
   Precizez că această din urmă întrebare este pur retorică.
   PS: Confirmată indirect de fostul director SRI George Maior, inflaţia de „acoperiţi” în presă, denunţată de organizaţiile civice, capătă o explicaţie dacă admitem teza controlului slab sau inexistent asupra Serviciilor de informaţii.
   PPS: Evident, acest material este asumat integral de autor şi nu implică responsabilitatea redacţiei.
   Ultimul (pe cuvânt:-) PS: Nu-mi convine ideea de a trăi cu suspiciunea că în această ţară nu doar politicienii, ci şi Serviciile consideră că poporul poate fi condus doar dacă e prost. Sau prostit.

   OPINIE|Elena Udrea merită 15 minute de atenţie în războiul ei cu şeful SRI
   http://www.paginadepolitica.ro/opinieelena-udrea-merita-15-minute-de-atentie-in-razboiul-ei-cu-seful-sri/

 2. Stirea zilei: DNA cere incuviintarea urmaririi penale pentru Elena Udrea in dosarul Gala Bute (HotNews)

  • Plecand de la niste afirmatii de prin presa
   Intrebare (pentru @ion, sau alti cunoscatori): daca si cum poate influenta ridicarea imunitatii unui parlamentar declaratiile acestuia? In cazul concret EU, ridicarea imunitatii in dosarul Gala Bute, poate (si cum) influenta declaratiile din plangerea penala depusa la DNA? Este asta un fals subiect? 🙄

   • Eu cred ca DNA ul a intrat acum intr un joc care i poate termina credibilitatea.Pierderea ar fi uriasa.Nu vad ce rost avea acum cind scandalul Udrea -SRI este cit casa începerea urmaririi penale pentru gala Bute subiect care a mai fost macinat o data.Chiar daca prin aceste masuri n-o vor face-o pe Udrea sa taca, suspiciunea va ramine si DNA ul va fi patat prin asocierea lui cu actualul sef al SRI.
    Si nu este bine deloc.

    • Dincolo de orice impresii si pareri personale si subiecte/scandaluri la zi, ceata de suspiciune a fost deja lansata si lucreaza, iar scopul vizeaza inclusiv un proces de destabilizare interna si =>zonala.
     Acum, mai mult ca oricand, ar trebui sa vedem ca este posibila rezistenta la presiuni de orice natura a institutiilor statului de drept…
     Tucu, Iti impartasesc temerile si le consider intemeiate 😦

    • Oare şefa DNA este mai legată de SRI decât de serviciul pe care-l conduce?
     Ce-am putea înţelege noi, votanţii de rând, despre ultimele sau chiar vechile/anticele (1989) întâmplări de pe glia RO, unele tragice (extrem de multe), altele tragi-comice (ex: „lupta” de la Costeşti, ş.a.) sau de-a dreptul hazlii (ex: Berevoieşti, terase Anda, etc)

     Iată că nu suntem pe ultimul loc în toate (SÂC!),

     laplopulcuportocale

   • Si ce propui ? sa inceteze orice urmarire penala impotriva Udrei pentru a nu exista suspiciunea de razbunare ? Sa nu uitam cronologia reala : 1.Udrea e chemata la DNA si pusa sub control judiciar ;2.Udrea face dezvaluiri de senzatie DUPA ce e pusa sub control judiciar, nu inainte, tocmai pentru a putea acredita toate cecercetarile ulterioare drept o razbunare a serviciilor si pe ea a fi o victima.Sa fim seriosi atza este groasa si prea alba (cu care e cusuta teoria conspiratiei)
    Achtung ! Eu nu spun sa nu se cerceteze dezvaluirile facute de Udrea, e chiar necesar, dar in paralel, actiunile de cercetare impotriva ei trebuie continuate spre a se finalizate intr-un fel : duty or not duty.

    • PS
     @Loda,

     Cine a sustinut la CDP, sau a sugerat ca EU nu trebuie sa raspunda in fata justitiei (pentru acuzatiile care i se aduc si daca ele se dovedesc adevarate, ca asta e ordinea fireasca, sa plateasca pentru faptele care contravin legii) asa cum insinuezi tu?
     Dimpotriva, s-a spus si s-a repetat, daca e vinovata, sa plateasca.

 3. DE MULT PREGÄTESC OAMENII SECU- DIN SERVICIILE PRIMATE
  ALE LUI vOICULESCU, S-O INGROAPE PE UDREA

  DE PROCESELE FICEI;GINERELUI SI A ESCROCULUI, NU SE
  MAI OCUPÄ NIMENI, SUNT PRIETENII LUI MAIOR SI PONTA.

 4. buna @Mih. merci pentru muzica …avem nevoie de calmare a nervilor capului vorba lui @lumi si limpezire a mintii…musuroiul este starnit zumzetul devine amenintator…in curind termitele carnivore vor da buzna in spatiul public cu un tsunami de gargara diversionista si capsule fumigene…calm si gandire logica ne trebuie…vad deja acoperitii de toate culorile presei,,independente,, cu cel putin doua versiuni care duc spre doua tinte false in opinia mea si anume…piratul care a patronat…sistemul jaful ,,portocaliu,, uitind ca jaful vine din fsn-ul iliesciano-nastasist trecind prin pnl-ismul taricenist bine sprijinit de psd-nastase si incheiduse cu psd-ponta bine sprijinit de pnl -pdl..deci piratul-udrea prima tinta si a doua tinta brigada antitero din sri exact partea sanatoasa care a asigurat increderea nato-ue uitind sa puna punctul pe virful maior-coldea cu porcariile interne de anticoruptie selectiva care sa le asigure puterea personala asupra ,,statului de drept,,…adica in afara -i vopsit gardul si inauntru sabotam dna-diicot-ccr prin privare de informatii corecte si complete si cu initiative legislative anticonstitutionale…adica opera care a esuat in 2012 cu usl preluata acum cu desant sri-acoperiti…pana acum in opinia mea vedem clar ca intregul esafodaj politic este putred corupt si compromis spre a fi controlat de elementele securistice care au supravietuit in anumite departamente din servicii…TB a deschis musuroiul cu denuntul agentilor acoperit…continuat de EU cu fotografia sau mai bine zis radiografia necrutatoare a intregii sandramale cotropita de cancerul securismului kgb-ist neextirpat la timpul potrivit in 89-90…

 5. pozele cu Udrea la Paris, a fost publicate pe un blog
  apoi a dispärut,Sri, a spus nu pe Udrea si nu ei. asta a fost in campanie, deci tot ei au scäpat voit informatzia.

 6. Tolontan- salariat de bazä a lui felix escrocul, a insistat tot timpul
  ca s-o infunde pe U. omul este tot cu epoletzi.

  • servus Theo 🙂 ai dreptate…toti jurnalistii care au epoleti au supravietuit financiar sprijiniti cu bani din pusculita afaceristilor verosi la ordinul securistilor din servicii…cei care au inchis portile falimentati nu au acceptat sa fie recrutati…nu putem avea incredere nici in presa-tv …madalina puscalau-moraru-turcescu-nicoleta savin- sunt doar exemple mai recente…nu ne putem baza nici pe ,,civilii-civici,, pippidi-parvulescu-cumpanasu-gds-plesu-pora si mai nou chiar si laura stefan am vazut ca are oarece alunecari pe coaja de banana cu stele…e jale trebuie sa fim noi alegatorii sa reconstruim societatea civila curata si sa ne implicam in constructia unei noi clase politice…avem nevoie de scoala politica despre care vorbea presedintele TB…in doi ani pina la alegeri ar fi ceva timp..

 7. blonda barbata a spart oglinzile mincinoase…multa lume o sustine o confirma in spusele ei…europarlamentari cu expertiza pe aparare si siguranta ca de exemplu mircea pascu…am vazut si parlamentari mai tineri care prind curaj acum ca usa a fost deschisa si ies public sa confirme ce spune blonda despre politica transpartinica de consens intru profitul de gasti si in defavoarea intereselor societatii a ,,votantilor,, …ca de exemplu florentin gust si inaintea lui catalin ivan

 8. Este ridicol efortul de a incerca sa o scoateti pe Elena Udrea „eroina”….cand, de fapt, ea repeta sacadat, poate usor adaptat situatiei, aceleasi placi pe care le punea si Voiculescu……o tratez pe EU exact cum il tratatam si pe Voiculescu….doi infractori periculosi penbtru societate….fie si numai ca se intalnea bine merci, „in private”, in cabinetul personal al lui Ponta, in 2013, ascunsi de ochii publicului, cand vezi doamne clama ca pdl, blaga nu fac sufiecienta opozitie, iar ea e singura opozanta (imi vine sa si rad !), arata in toata spelendoarea cine este acest personaj de vodevil dambovitean…..ca sa nu mai spun ca se intalnea cu ghita al carui RTV il facea praf pe base, e drept EU avand usa deshisa si spatii generoase de emisie la RTV…….si cat de naivi sunteti in continuare….mai trist este ca piratul s-a legat ombilical de acest trist personaj care il va compromite definitiv….eu v-am atentionat de acum un an si jumatate ca piratul a luat-o razna, dar voi, nu…ca pregateste un mare plan….care va aduce triumful dreptei basiste…..cred ca ne-am lamurit cu torii despre ce era vorba……

  • Incepi cu o afirmatie cel putin hazardata, daca e sa ma refer doar la folosirea unui plural care nu are acoperire reala.
   In plus, pentru majoritatea dintre noi NU personajul EU e principalul subiect de discutie si principala preocupare.
   Multumim pentru „efortul” depus (si de tine si de altii) de a ne „lumina” si a ne scoate din „naivitate”, dar ne descurcam si singuri, cum putem, fara ajutorul „binevoitorilor”.

  • @Adrian…daca tu crezi ca ,,dreapta,, a existat vreodata sau chiar si ,,stanga,, de altfel…ei bine te inseli…si in siajul aceleiasi logici…johannis-blaga nu poste fi niciodata dreapta romaneasca…acest cuplu pnl vechi-pdl nu este decat partea dreapta a usl in cuplu de blat mafiot cu psd…papusati cu totii de kgb-isti conservati prin servicii…ca activi ca acoperiti ca rezervisti…problema este de siguranta nationala si depaseste cu mult persoana blondei enervante…ce ne spunea ea astazi vedem si noi de ani de zile…cineva din interior trebuia sa sparga …siful…si sa ne ridice valul de pe ochi…lasa marotele la persoana si ai sa vezi mai limpede..daca nu suferi de glaucomul intereselor partase…

  • „eu v-am atentionat de acum un an si jumatate ca piratul a luat-o razna, dar voi, nu…”

   Asta spune mai mult decat ai vrea tu, Adriane.
   Oricum, chiar daca le „ai cu vorbele” (nu ca mine ) cu corectitudinea nu prea le ai.
   Cat despre „opozitia” lui Udrea, posibil ca in „capul tau” (si nu numai) trebuia sa se tina dupa Plagy pe strada sa il scuipe. Desigur, Plagy nu conta in ce se intampla in tara. Trebuia batut ca sa nu impiedice „dreptatea”.
   PS Iti mai aminteste prima tentatica a Spaimei….(BIP) cu biletelul ala? Si ce efect a avut?
   Cred ca ai niste „pierderi de memorie”. Nu te lauda ca nu esti singurul iar un text ca ala de mai sus chiar nu isi mai are rost, geniule 🙂

 9. Salut!
  Ati ajuns de pomina la amici:
  ====================================
  Cine doreste sa afle parerea „amicilor” stie unde sa se duca. S-o afle. 👿
  Mih

 10. „Într-un stat membru NATO și al Uniunii Europene este interzis ca o astfel de instituție (SRI – n.r.) să se implice în campanie (apropo de acuzațiile aduse de Elena Udrea – n.r.). Ăsta este principiul, în ce măsură îl transformăm sau nu în definiții românești….Mai e un lucru pe care vreau să îl adaug. Nu generalizez, dar situația poate fi complicată. Dacă toate aceste aspecte, reale sau nu, nu le vom rezolva cât se poate de repede – și-aici vă dau o știre: în cinci ani devenim indezirabili în NATO! (Realizator: De ce cinci ani?) Așa apreciez eu, ca profesor de drept internațional (…)”, a declarat Cristian Diaconescu în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24 (…)

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Cristian+Diaconescu+In+cinci+ani+am+putea+deveni+indezirabili+in

 11. Buna ziua de dimineata ! 😀 😀 😀

  Se tulbura apele.

  Diaconescu se teme ca lucrurile pot degenera rapid si ireversibil catre o izolare si apoi excludere a Ro din NATO inclusiv.
  Nu cred ca e nevoie sa ne explice cineva ca asta inseamna de fapt excluderea rapida si totala din tot vestul si reingregimentarea in „imperiul Euroasiatic”.
  Ca UE arata din ce in ce mai mult mai prost decat o caricatura a victimelor de la Charlie. Eurobarlamentarii astia nu-s in stare nici sa-si duca fizicul la cantina de la Buruxelles fara sa se impiedice.
  Dupa tot efortul si drumul de pana acum, stiu, pare absurd.
  Pare, dar ce stim noi si nu stie Diaconescu ?
  Mai degrab stie el si nu stim noi !!!!

  NATO pare a se fi instalat sa stea nu sa plece.
  Cu baze aeriane si rachete cu aripioare.
  Asa ca …. cum sa plece ACUM ?

  Dar daca le miroase ca forta majora ce poate misca Ro intr-o directie sau alta (si aici nu vorbesc despre votul democratic, ca si cu el ne-am lamurit dupa dec 2012, ci de fortele REALE care decid acum in Ro) vrea sa le dea bazele si rachetele alea pe mana rusilor, oare nu s-ar putea gandi ca e mai bine sa si le ia inapoi ??

  In definitiv ce mare rahat cu perje ofera Ro aliantei in afara de mult-trambitata „pozitie geostrategica” ?????
  Fix nimic.

  Daca punem in balanta cat de mult ne vor ei la ei si cate de mult ne vrem noi la ei, s-ar cam putea sa fie pe egal.
  Cu alte cuvinte, daca noi vrem, vor si ei.
  Daca noi NU vrem, de ce ne-ar mai vrea ????
  Sa mai aibe o belea de rezolvat, asa cum isi aduna bube nebunul de Putin ???
  Ca ala in mintea lui de gaina nu se gandeste cum rezolva dezastrele (multe din ele induse chiar de el) din eventualele teritorii pe care si le doreste adunate in „imperiu”.

  Loda zice mai sus, aparent logic ca ” de ce dom’le nu a aparut „scandalul serviciilor” inainte de a scoate Udrea porumbeii cu biletele roz de acum ???
  Pai chiar asa, Loda !!!
  DE CE ????

  A zis piratul acum cateva luni ca pute la servicii ?
  A zis !
  S-a luat ceva la descusut ?
  Nope.

  Dar momentul „Melescanu” ?
  Nope.
  Dar momentul Turcescu” ???
  Nope.

  Corect, faptul ca Udrea scormoneste ACUM gramada de gainat, DUPA ce au fost lansate acuzatiile impotriva ei, ii decredibilizeaza si vulnerabilizeaza acuzele.
  Ar fi trebuit sa o faca INAINTE de …..
  Dar cel mai probabil, „inainte de …” ele ar fi avut aceeasi soarta ca celelalte semnale.

  Dar daca ea le-a pastrat pentru acum, asta nu poate insemna ca si-a tinut munitia in incarcator „just in case” ? ?
  Cel mai probabil, da.
  Posibil sa si le fi pastrat, indiferent ca e intr-adevar vinovata de ceva, fie ca nu e.
  Personal cred ca a fost o eroare, pentru ca acum si un eventual verdict „nevinovat” (dat pe bune) ar putea pierde din credibilitate. Multi s-ar putea gandi ca a redus la tacere justitia prin scandalul actual.
  In mod similar, un verdict de vinovatie ar putea fi interpretat drept o victorie a intruziunii „serviciilor” in trebile justitiei.
  Si asta e prost.
  Dar nu eu sunt in pielea ei. Poate ca pentru ea asta ar putea fi o pierdere minora in situatia de fata.

  Complicata treaba !

  O saptamana excelenta tuturor.
  Pe cat posibil !!!

  • Inteleg, din cele scrise, ca TB a esuat major pe tema serviciilor secrete. de asemenea, inteleg ca a esuat si in justitie, ca nu doar Bica nu era buna, dar nici Kovesi. Si, atunci, intreb si eu, asa, nevinovat fiind …….sunt 10 ani inutili, pierduti ? Am fost atat de prost sa-l votez de 2 ori ?!…Cam asta sustine Udrea, nu ?!

   • Intelegi toate astea din cele scrise de Viq, asa cum lasi sa se „presupuna”?. Pentru ca mie mi se pare cat se poate de limpede ca nu asta spune Viq. E imposibil sa va comportati ca niste comentatori ne-postaci, sau macar ca unii cu o minima dorinta de obiectivitate si onestitate?

    • Pluralul ii include si pe @Loda si pe @john si pe altii din aceeasi categorie.
     Eu una sunt tare satula de „stilul” asta care nu inseamna nici dialog, nici disputa sau confruntare de idei, cu atat mai putin o simpla exprimare a unor „alte” pareri. Este evident ca nu parerile tineti sa vi le exprimati, cat tineti sa provocati iritare si decribilizarea parerilor pe care veniti constant sa le combateti. Iar asta, in opinia mea, nu-i corect si nu ne ajuta cu nimic in discutiile de pe blog.

   • Buna Adi !

    Te-ai molipsit de „sindromul John” ??? 😀 😀 😀
    Nu stiam ca se ia ! 🙄

  • AcZ nu a fost doar un proiect. A fost, iar astazi trebuie sa fie mai mult ca niciodata, chiar Proiectul. Insasi legatura Ro cu propriul viitor, pentru ca in lumea sec. XXI nu se va mai putea fura si nu se va mai putea minti. Iar unii chiar nu pot trai fara hotie si minciuna. AcZ este sus (luata) in balon. Mincinosii si hotii sunt lipiti de pamant. Inteleptii natiei ne spun ca adevarul e la mijloc. „Aplecati-va de-l culege!”, ne ademenesc iluminatii. Culege….prelegeri calcand.
   P.D. Din 7 mititei a mai ramas unul. Dar e deja Inconjurat de mustar. Asa, de bonne bouche…

 12. Pentru @Loda: la acest topic te-am trecut in pauza. E drept, fara avertisment sau explicatii (si imi asum asta si orice critica ar urma). Pentru ca este doar o pauza si doar la acest topic.

 13. sunt oamenii ce servesc ca presuri, se fofileazä pe bloguri sä distrugä si sä arunce cu noroi, oastea intrigantzilor secu.

  • Se stie cum lucreaza cei din SRI nu ne trebuie prea multa stiinta deoarece stim de la parintii nostri cum executau oameni si cum conduceau din umbra tot. Cum faceau dosare la cei incomozi.
   Cred ca ceea ce pateste azi Udrea, este tot executie. Stie prea multe, dupa 10 ani de politica la nivel inalt, le este teama ca daca ar vorbi pana la capt cad captele ca la abator.
   Ati observat reactia jurnalistilor acoperiti de dupa intervi?Cum se inverzisera, cum li se ingrosau venele pe gat atacand si aparand seful SRI?
   Au primit ordin in frunte cu Rares B. sa o desfiinteze pe Udrea, sa o intimideze.Dar vai, n-au fost decat patetici.
   Ce trebuie sa stiti: ca Rares Bogdan este executantul lui Coldea. Nu uitati cum ii facea campanie lui Iohannis, cum turba in emisiuni sa convinga lumea sa-l voteze. Era amenintat ca daca nu iese sasul o incurca….
   Nu uitati miile de conturi de pe FB toate ale acoperitilor care aveau ordinul sa creeze acel fenomen virtual pentru a scoate lumea la vot in turul doi in avantajul sasului.
   Diaspora a manipulat perfect pe net,incitand pe bietii romani plecati in pribegie sa se deplaseze la vot fie si la sute de km.
   SRI conduce tara din umbra,cine neaga, se minte!
   Coldea a dat ordin acoperitilor din presa sa il promoveze virulent pe Iohannis
   Coldea a dat ordin ca toti acoperitii si angajatii SRI sa isi faca conturi pe FB si sa manipuleze lumea
   Coldea i-a amenintat ca daca nu iese Iohannis vor pierde tot si vor muri de foame
   Coldea este cel mai mare pericol din Romania la ora asta.
   Codruta Kovesi (omul lui Codea) poate confirma daca mai are onoare.
   Rares Bogdan poate confirma daca are curaj, cum a fost amenintat direct
   Sorina Matei poate confirma daca vrea sa se elibereze ca Turcescu
   Si toti ceilalti acoperiti!

   • Faci afirmatii excesive, iar excesele, dpmv releva sau cel putin sugereaza o pozitie NEobiectiva. Ori eu si cred, copacenii in majoritatea lor, daca nu chiar toti, tocmai ce incercam sa ne pastram busola functionala in „ceata” informationala ce se pravaleste peste noi.
    Si spun asta din convingerea ca excesivitatea unor afirmatii prea categorice, care vin din partea unor comentatori (presupusi) obisnuiti ca si noi nu are cum sa faca buna casa cu realitatea obiectiva si cu adevarul atata cat ar putea fi ele deslusite la nivelul nostru si la acest moment.

    • Ce se intampla, fratilor?
     Voi sunteti unltima reduta….!!! Pana si voi ma tratati ca pe adversarii nostri cum ar fi oribilul john sau socialista loda????
     Eu ma retrag atunci.
     Imi pare rau ca am deranjat.

     • Si reactia asta este tot o exagerare. Chiar e greu sa intelegi ce am spus?
      Mai putina patima, mai mult calm.

 14. Haysam a fost condamnat 23 de ani, el a fost colaborator si
  a fäcut afaceri cu PSD-isti- unde sunt cei ce au ajutat la escrocheriile lui????

 15. DECE NU SE MAI AUDE NIMIC DE TRAFICUL DE INFLUENTZÄ FÄCUT DE PONTA CU DUICU??????

  DAR COSMA- MAZÄRE-BUNEA-DUICU ETC CE MAI FAC ZBURDÄ ??

 16. FAC MARE TÄMBÄLÄU SÄ ACOPERE DOSARUL GREBLÄ

  SÄ VORBEASCÄ DE ALTCEVA.

 17. Cred ca batalia nu se da intre SRI+DNA si restul lumii ci intre fractiuni din SRI DNA politicieni.Iohannis a ajuns in virf cu sprijinul tuturor si acum va trebui sa aleaga una dintre gasti.
  Grea misie.Consecintele pot fi in adevar catastrofale.Nu stiu daca aliatii nostri au informatia necesara pentru a desparți apele pentru ca in aparenta cel putin gastile au fost cuminti in raport cu acestia.Traim din nou vremuri de rascruce pentru ca nici una dintre gasti nu poate fi omorita.Cel mult anihilata pentru un timp.
  Mie povestea cu gala Bute pusa astazi pe tapet mi se pare de un ridicol major.Cred ca daca cineva dorea sa faca din Udrea o victima exact asta facea.

  • Cred ca gala Bute este pentru unii mai importanta decat toate furtisagurile din Ro produse intre 1990-2014. Apele se pot desparti plecand de aici. Daca ne amintim de intrarea in scena a AEP, scenariul se poate chema „trei dintr-o lovitura! „: EU este aperitivul., TB este felul princip(i)al, MM -desertul (daca ar fi fost ingurgitati simultan, ar fi produs sufocarea sarpelui). Cineva se pregatea, oricum, sa ne spuna cine suntem, cred ca EU i-a furat replica.
   Cred ca urmeaza 40 de zile (ANI?) de foc.

  • Salutare tuturor,
   Tucu 2, dosarul ”Gala Bute” se vrea copia la indigo a dosarului ”Trofeul calitatii”. Vorbesc dpdv juridic. Cel putin asa reiese din comunicatul DNA.
   Celalalt dosar, in care este agatata pe motiv de spalare de bani si fals in declaratie de avere, e subtire si poate sa duca in derizoriu procurorii atunci cand va ajunge in instanta.
   IN ceea ce priveste problema relatiei SRI/DNA pe anchetele penale, cred ca daca EU nu vine cu niste probe materiale, presa aservita va ingropa acest subiect.

   • @Ion
    Eu nu cred ca Udrea are stofa de sinucigasa.Daca a pornit la razboi cred eu ca are si ceva armata in spate.Om vedea.Ca Udrea va muri in aceasta lupta din cauza de Bute sau orice altceva este posibil dar eu o felicit ca a avut curajul sa plece la lupta.
    Oricum ar fi sfirsitul cred ca dupa minunile din ultima perioada DNA ul a cam festelit steagul impartialitatii cel putin pentru citiva basisti timpiti ca mine.

 18. De la circiuma beat vin/ merg pe gard de drum ma tin 😉
  Gata, zice soacra, a incurcat-o si blonda, in timp ce-mi punea in farfurie.
  Nu zic nimic, ca mai vreau un polonic (dar nu in cap 😉
  Da` Basescu dece tace? cind o sa-i ia apararea blondei? si tu, tu dece nu zici nimic?
  Am zis, mama-soacra (poama acra, in gind): daca-i vinovata, sa plateasca.
  Dar nu pen`ca a fost casatorita cu Cocos. Ce acuzatie i se aduce? neglijenta in casnicie? cred ca ai avea inchisoare pe viata 😛
  Sotiile celorlalti condamnati deja, dece nu au urmarire penala?
  Pentru gala Bute? da, acolo ar putea fi ceva neglijente, dar nu stiu, caci altii au manevrat banii, iar in salariatul lui Voiculescu nu am incredere.
  De Tolontan e vorba.

  Si o stire care m-a dixtrat: omul care a descoperit „pleasca Basescu” a trecut la PNL. E necesara alta pleaşcă ş=

 19. draga viq
  cum mama masii am creat eu un sindrom ?
  si anume, sindromul „john”…
  tare sunt… si habar n-aveam…
  o iau ca o apreciere.
  eu te respect si citesc cu placere oricand si oricum, cu toate ca nu sunt mereu de acord cu ideile expuse.
  sunt sigur ca nu te superi pt asta.
  si acum…..
  mih
  scuze ca nu am ce sa comentez on topic, dar la muzica sunt afon, la fel cum sunt si la politica, desigur.
  asa ca imi permit ( desi pare o treaba cam nesimtita) sa zic ceva despre un amanunt dintr-o postare a ta… banuiesc ca daca ai copiat ceva de la cineva iti asumi ceea ce zice respectivul.
  si respectivu zice asa:
  dau cu copi paste
  „Misiunea mea a fost să le fac foarte puternice”.
  era vorba de servicii.
  pt ca iti apreciez spiritul foarte analitic si riguros, te rog frumos sa-mi spui si mie, un profan, repet, unde scrie ca un presedinte are in fisa postului aceasta misiune.
  mie mi se pare ca seamana cu a creste un leopard in casa si a nu-l dresa si imblanzi si ai pune zgarda… sper ca nu ma insel ca citatul apartine domnului tb, un om, un presedinte cum romania nu a mai avut si nici nu va mai avea vreodata.
  atat am avut de spus deocamdata si daca nu ma vei bana si pe mine, voi mai zice si alte ziceri, daca imi va mai veni vreo idee.
  ps. mersi pt corectura de ieri, dovada ca si la limba si literatura romana sunt tot profan.
  auzi tu, sa confunzi precedentul cu urmatorul… imi vine sa-mi dau doi bocanci in cap.

  • @johnica, cred ca stiu ce-ti va raspunde @viq (daca gresesc, va interveni, cu siguranta).
   Cam asa: serviciile trebuie sa fie „foarte puternice” ca sa se lupte cu cei care ataca siguranta nationala, din afara sau din interior. Pentru ca adversarii sunt si ei foarte puternici, nu? Si muuuulti…In acelasi timp, „foarte puternice” trebuie sa fie toate institutiile statului. Nu a fost nicio greseala de apreciere a lui TB. Din contra, era o prioritate in momentul in care coruptia facea legea in Ro, iar Apple si Google (ba chiar si Microsoft, sic in conditiile actuale din Ro) ne puteau fi de ajutor.
   Cat despre incurcarea termenilor in limba romana, eu nu te acuz prea tare. Daca ti-ar fi fost limba materna insa, se schimba situatia (si nu ai protesta, sper?). In rest, esti chiar simpatic. Pacat ca tii mortis sa ne vorbesti de politica. Sfatul meu este sa-i lasi sa virbeasca de politica pe cei care nu se pricep la altceva.
   Guten day!

 20. Salut prieteni! Incerc şi eu să nu cad pradă manipulărilor de tot felul.
  Poate că mă înşel, dar iată cum văd eu lucrurile în scandalul EU:
  S-a pornit un aprig război între două tabere.
  Una formată din clasa politică de la toate nivelele + instituţii administrative ( regii, deconcentrate, organisme de control,etc) a căror funcţionari sunt numiţi pe criterii politice + DGPI (doi şi un sfert) şi alte structuri informative subordonate politicului – adică , cam tot ce e putred şi detestabil în ţara asta
  vs
  SRI, SIE, DNA, ANI – organisme independente aflate sub control parlamentar ( ultimele două infiinţate la cererea partenerilor externi spre disperarea GIO) + instanţele superioare ( Curţile de Apel şi ICCJ – controlate în trecut de reţeaua Voicu şi sprijinite puternic în reformarea lor de către TB).
  Personal văd această a doua tabără ca un braţ de acţiune al partenerilor străini de accelerare a procesului democratic din ţara noastră, a creării unei bunăstări generale la un nivel acceptabil şi asta nu pentru că mor de grija noastră ci pentru că interesele lor reclamă acest fapt.. Pe scurt, îşi doresc, la fel ca şi noi, o ţară normală si stabilă!
  Aud că aceste instituţii independente s-au întărit prea mult! Consider că este ceva normal ! Numai că în raport cu cine?
  Cu organismul de control. Adică , cu Parlamentul!
  Măi să fie, adică dacă politicienii, în speţă Parlamentul a regresat puternic, ca dovadă cota de încredere a acestuia în ràndul populaţiei, era musai să regreseze şi aceste instituţii, pentru ca chipurile, să existe un echilibru!
  Da, într-un stat democratic este obligatoriu să existe echilibru, dar eu unul mi-aş dorii ca la felul cum arată clasa politică în acest moment (şi cum a arătat dintotdeauna) ea ar trebui să ţină pasul! Nu invers!
  Aşa că, în momentul de faţă, fără a fi un fan al vreuneia din aceste instituţii independente ( care cu siguranţă or avea şi o serie de minusuri), n-aş vrea să fac jocul clasei politice (GIO)!

  • @Florin
   Daca ar fi un razboi clasic intre doua tabere clar delimitate ar fi simplu.
   Nu este insa asa.E un razboi intre doua gasti fiecare cu radacini in toate institutiile de forta ,media .partide etc.
   Basescu probabil ca a avut forta sa le tina n friu.Nu de tot dar acceptabil.
   Acum avem un vid de putere.Iohannis este prea nou,nu stie cum merg treburile si nu a avut timp sa si fidelizeze oamenii necesari pentru a obliga gastile sa si vada de treaba.In situatia asta evident ca s a creat momentul propice ca respectivele gasti sa incerce sa acapareze puterea una in detrimentul celeilalte.

   • Salut Tucu! Eu unul ,deocamdată, la modul cum au evoluat lucrurile în ultimii ani, n-aş putea să numesc această categorie de instituţii independente, gaşcă. Asta nu înseamnă ca unele personaje din aceste instituţii să nu fi ,,sărit calul”.

    • @Florin
     La nivelul fiecarei institutii exista gasti.Nu de azi de ieri si nu numai la noi.Fiecare sefulet cu ambitii incearca sa intre in gascutele locale care i deschid usa promovarii.Si asa se ajunge la un pepetuu razboi intern.Daca transpui povestea asta la nivelul sefilor SRI ,parchete etc aui sa vezi ca de fapt nu se bat institutiile ci vectorii de putere din institutii.

  • Salut,
   toate bune si frumoase in ceea ce ai scris. O mica observatie. Daca GIO vechi reprezentat de Hrebe, Chiuariu, Tariceanu, Varujan, EU, Maior and so one, trebuie sa fie inlocuit cu unul nou (Ghita este primul care se zareste la orizont.)

   • ION;
    dacä asta este lozul , este cata-STROFÄ;
    CHIAR O SÄ-SI BATÄ JOC DE EA ?
    unde sunt dosarele mazäre,constantinescu, etc.
    pe ghuit il menajazä este un ingerasi.

   • @Ion a pomenit un nume de care uitasem.
    Maior.
    Deci de ce a cazut Maior asa peste noapte?

    • stia ce urmeazä?
     a fäcut mägärii???

    • @tucu2 servus 🙂 maior george dupa ce a icercat sa faca ce i-au cerut santajistii n-a mai suportat si a zis ca ioan rus in 2012 ca el nu vrea sa-si petreaca batranetele in puscarie…am inteles ca este in defect in dosarul microsoft…de cand era min.educatiei in guv.nastase..asta ar fi fost obiectul de santaj…pacat de el s-a decredibilizat total si ma tem ca nu va scapa de ce i-a fost frica…demisia a venit prea tarziu…vom vedea ce se mai arunca pe piata ca acuma ceata este deasa….sunt doua tabere care se bat dar nu pot fi delimitate complet…sunt imbarligate in anumite…puncte ca siamezii…parerea mea desigur..

     • Emily, salut.
      George Maior nu a fost niciodata ministrul educatiei. Tatal sau Liviu Maior a ocupat acest post in perioada iunie 1990/1991.
      George Maior culege acum ceea ce a semanat in anul 2012.

     • Au explodat 18,300,376 de boabe de porumb.

     • @ion se poate sa gresesc dar am citit undeva la inceput cand a explodat afacerea eads0microsoft despre cei care ar fi implicati din toate guvernele ultimele 5 parca…si am fost surprinsa de nume ca maior rus tanasescu ca de ceilalti nastase truica ponta tariceanu david blaga nu ma mir …acum vad ca a ramas tzap acaru david…ponta sova ghita cu lukoil par a fi spalati si pititi sub pres..poate ma insel..dar parca cineva incearca sa bage mizeria sub presfoarte selectiv asa…maior a actionat foarte straniu de parca nu era el…

 21. Situația se prezintă cam așa …lingă noi un război in toată regula cu rusii,Grecia sub influența Rusiei ,urmează după cum vad Spania ,o Uniune Europeană ,aproape cu un Parlament socialist ,la Deveselu se construiește in draci scutul american ,DIICOT ,SRI si SIE decapitate ,cu acuze foarte grave de corupție ,la rind DNA ,o clasa politica si societate civilă la fel de corupte si acoperite si colac peste pupăză ne mai survolează „umanitar” si avioanele rusesti

  Plus ca acum ni se prezintă un Basescu care a cîstigat tot ce si-a propus totdeauna ,care a dat șah mat si a ciuruit tot , trădat ,slab si captiv serviciilor,cu singura sursa de informare Udrea.

  Să fim seriosi !!! ….il vedeti voi pe Pirat in postura asta ???….Basescu avea si alte surse pentru informarea lui ,dacă Coldea pus de el ar fi trădat …CIA ,că tot stiu ei ce se întîmpla pe planeta asta … etc

  Ce este interesant si dă oarecum credibilitate acuzelor EU este afirmatia lui Basescu ca dosarele microsoft si EADS nu vin din afară …vă aduceți aminte???….a repetat de multe ori

  Dacă dam un pic la o parte afinitatile politice. ,situația devine destul clară si se pune problema in felul următor:

  Cine a tradat ??? …Maior si Coldea puși de Basescu au mers pe mina PSD -coruptilor – rusilor ???….sau Udrea ???

  Problema devine si simpla la SRI ……SRI -ul profesionist si laudat de americani si -a depășit limitele legale,a preluat puteri mai mari si a intrat in hora tunurilor si coruptilor ?

  Eu vad cam așa … Ofiteri din SRI -ul profesionist si restructurat au fost atrasi in cercurile politicienilor corupți si foști securisti si momiti cu tunurile de milioane de euro …problema spinoasă este dacă s-au folosit discretionar si cu directie intercepările ,informațiile trimise către DNA …bănuiesc ca nu degeaba specifică DNA cine ii ajută

  Pentru interceptari si ascultari ambientale există un filtru ,exact cum zice si Ondine Gherguț ….aviz ,probe ,dovezi prezentate judecătorilor …judecători care pot fi santajati ??? ..nu cred că toți ,altfel n-ar mai fi cerut legile Big brother

  • Referitor la ce spune Cristian Diaconescu si Viq ,ne putem pune întrebarea

   Este România ,așa coruptă cum este ,utilă americanilor ,incit să nu mai plece ,cind pe bursa zvonurilor se afirma ca SUA vrea o înțelegere secretă cu Rusia ???

   • Vom fi iar monedă de schimb ???….ca in mai toate cazurile ???

    • Ufffff! E cam greu sa „Keep Calm!”, nu-i asa?
     Orbitor: privitul cu ochii larg deschisi direct in soare are exact acelasi efect ca ochii larg deschisi in intuneric. Diferenta este antidotul: ochelarii de soare sunt pentru oameni, ochelarii de cal – pentru…@johnnie?

    • @night eu zic ca esti catastrofic si putin orbit de…soare…nu mor alientele Ro si nici UE numai din pricina unei zvarcoleli interne a unor politicieni corupti si complicii lor din ,,sistem,, din cauza operatiunii mani pulite…aliatii nostri au tot interesul sa ne curatam aparatul de stat de cartitele rusesti ramase in adormire pe la noi din dec.89…tocmai pentru ca situatia in jurul nostru sta sa crape nu putem porni la lupta cu tradatori printre noi nu-i asa ? mie asa mi se pare

  • Night,
   Spui:”Pentru interceptari si ascultari ambientale există un filtru ,exact cum zice si Ondine Gherguț …..”
   Avocata Alinei Bica spune intr-o interventie la un post de televiziune:” Din mai 2013 doamna Bica a fost filata de SRI non stop. Ea, familie, prieteni. De un an jumatate a fost filata in mod direct, ambiental, telefonic, absolut in toate ipostazele. Daca era infractoarea sefa asa cum era prezentata, de ce nu a aparut nicio infractiune pana acum? (…)”.

   In data de 9 mai 2013 Alina Bica devine procurorul sef al DIICOT. Acelasi SRI care o monitoriza ii da avizul in momentul in care a vrut sa ajunga procuror-sef.
   Explicam si mie cum e cu filtrul si controlul civil al SRI-ului.

   • Ion

    Pana acum nici un acuzat nu s-a plins ,sau contestat inregistrările monitorizarile,avizele date de judecători SRI ….banuiesc că la dosar sunt aceste probe ,avizul dat de judecător in baza probelor etc….

    • Asa e Night. Pana acum cateva luni nici nu aveam o dezbatere, transata din fericire de CCR pe chestiunea sigurantei cibernetice, in care la art 14 spunea nici mai mult nici mai putin ca nu mai e nevoie de un mandat de la judecator pentru interceptari.
     Eu am ridicat o alta problema atunci cand am adus in discutie cazul Bica. Ce informari au primit PM si Presedintele de la SRI in momentul cand Bica era in carti pentru sefia DIICOT.

     • De ce nu era suficienta amendarea legii BB prin adaugarea controlului judiciar pentru controlul datelor de trafic?

     • Cum obţin serviciile secrete mandatele de interceptări

      Serviciile secrete fac solicitări pe siguranţa naţională la procurorul general al României (Tiberiu Niţu), care, dacă avizează solicitarea, o trimite la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la judecători anume desemnaţi (au certificate ORNISS). La rândul lor, judecătorii anume desemnaţi emit mandatele de interceptări/ filaje/ infiltrări (pentru filmări din interiorul organizaţiilor sau a persoanelor vizate). Procurorul general HOTĂRĂŞTE dacă trimite la judecători solicitările serviciilor secrete.

     • Ion

      Probabil era doar monitorizată ,fără să dea de urma rețelei …ce stiu eu

  • Night ai spus; ,,Ce este interesant si dă oarecum credibilitate acuzelor EU este afirmatia lui Basescu ca dosarele microsoft si EADS nu vin din afară …vă aduceți aminte???….a repetat de multe ori” pai chiar asa si este daca iti aduci aminte cine facea gura mare ca de peste ca s-a platit atatea milioane de dolari pentru WindowsXP si ca nu este posibil sa nu mai receptioneze update pentru el?
   Rahatul l-a racait gaspadin Ponta cu o mare satisfactie ca apoi sa isi dea seama ca a scos porumbelul pe gura ,probabil dupa ce a incasat o scaltoaca. 😀 😀

 22. Ceva e putred in Danemarca 😛
  Serviciile unei tari pot fi patriotice pina la sacrificiu, dar cind se implica in viata politica este dezastru.
  Si nu trebuie ca intreg serviciul sa se implice, e indeajuns cineva/citiva de la virf.
  Nu sint sanatoase serviciile noastre. Insist (ma bazez si pe ce spunea piratul in ultima/penultima conferinta de presa): sa nu uitam de cazul Melescanu, sa ne intrebam (caci explicatii nu s-au dat) ce e cu demisia abrupta a lui Maior.
  Serviciile (nu cred ca) au tradat orientarea spre Vest (desi nu se stie!), dar vor sa faca jocurile politice.
  Iar DNA-ul, lipsit de aparatura pe care o are doar SRI-ul, este la mina a ceea ce primeste si lucreaza cu materialul primit.
  In neregula.

 23. In era internetului, a calculatoarelor care te inspaiminta prin ceea ce pot face, noi bijbiim pe liste si ne trebuie luni de zile sa descoperim un lucru simplu:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19269495-fraude-europarlamentarele-2014-aep-gasit-circa-9-000-voturi-multiple-majoritatea-liste-suplimentare.htm

 24. Primii traseisti deontologi ai noului partid liberal.
  ”Trei deputati independenti + doi de la PC/PLR + Paleologu de la PMP, se afiliaza grupului parlamentar PNL.”

 25. PALEOLOGUL, cu fasoanele si ifosele lui chiar nu meritä nimic.
  Täriceanu, trebuie dat jos, nu are nici o legimitate, un trädätor.

  • @theo, discursul politic al junelui nostru invatat de la Paris este, cel putin pentru mine, in deplin consens cu libretul Baba Yetu. Parca @Mih a prevazut miscarea politica de azi a lui AP: Baba Yetu chiar este o pleasca.

 26. Referitor la reacţiile critice cu privire la încercările de reconcilere propuse de SUA, Germania , Franţa în raporturile cu Rusia, eu aş fi mai rezervat. Foarte bine că se întàmplă acest lucru.
  Trebuie să învăţăm din ceea ce s-a petrecut după primul război mondial – atunci , aliaţii (cu precădere francezii) i-au umilit pur şi simplu pe nemţi, fapt care a condus la cel de-al doilea război mondial .
  După cel de-al doilea război mondial, comportamentul aliaţilor a fost total diferit: planul Marshall, invitarea , în anul 1948, de către ministrul de externe a Franţei, Robert Schuman, a Germaniei în constituirea Comunităţii Europene a cărbunelui şi oţelului, care ulterior a devenit Comunitatea Europeană, planul SUA de redresare a Japoniei, asta după un război cràncen între aceste ţări.
  Ce o fi fost în sufletele celor care şi-au pierdut rudele în luptele sau în lagărele de concentrare la auzul acestor veşti?
  Cert este că s-au dovedit a fi decizii înţelepte!

 27. imi iubesc din ce in ce mai mult patria mea (75%), romania.
  nu te poti plictisi, stai si te uiti la tv si nici la toileta din fundu curtzii nu poti sa te duci ca sigur pierzi o arestare, un super scandal, o dezvaluire, in interviu incendiar sau o postare bomba pe blogu din padure.
  acu e cu sefu de la protv, sarbu ala,,,
  eu cred ca in ritmul asta in toamna vom avea alegeri la toate nivelurile,caci titularii actuali vor fi transferati la alta echipa.
  ma gandesc sa candidez, da nu stiu daca am voie din cauza lu aia 25%…

 28. In sfarsit s-a trezit si Nitu. Adrian SArbu adus cu mandat la PG.

 29. Mitzu Beciuklistu

  Victor L, Iorga spunea, cind era intrebat de ce urmasul sau nu i-a mostenit geniul, ca operele si le scrie singur. Ma tem ca si Paleologu cel Batran ar fi putut spune acelasi lucru.

  • No, Mitzule, răspunsul era altfel – operele care îi probau geniul le produsese cu capul de pe umeri, urmasu’ fusese produs cu cel’lalt cap 😉
   Se pare că nici la paleologi nu stau al’fel treburile…
   …ca la mai toți părinții geniali ce produc niște urmasi din ce le mai rămâne pe „țeavă”!

 30. Foarte interesant articolul lui Răzvan Cornețeanu din RV …trage un pic ceața

  http://www.reportervirtual.ro/2015/02/eu-o-cred-pe-elena-udrea.html

 31. Buna seara!
  Asta era varianta 2 la cafeaua de dimineata. O aduc pe post de…ceaiul de seara 😛

  • Și pt că e seară, cineva cu telescop pe terasă și cer senin deasupra poate zice cum se cheamă forma aia întunecată de nor cosmic?!
   … Nebuloasa Cap de cal sau Barnard 33 în Constelația Orion!

 32. ce zi avem…
  ma simt tulburat pana la orgasm.
  va provoc:
  cand credeti ca va fi bagat si tb, presedintele romaniei, cum nu am mai avut si nu vom mai avea, in mocirla asta dezvoltata. constient sau nu, de eu ?
  eu e elena udrea, nu eu, adica john…
  pronosticul meu: inca o saptamana……

  • ma, ce program de lucru are deneau asta?
   pai vad ca aresteaza numai noaptea, in wochenende… tare ciudat.
   mersi mih pt ceai.
   o sa pun si nitzel rom, pt aroma.
   da fapt, mai mult.
   mult mai mult.
   mi-ai adus aminte ca tre sa mai las naibii calculatoru si sa mai si mananc.
   altceva decat ce mananc pe aici.

   • @johnnie, libertatea de exprimare e sfanta! Ea se exprima si prin dieta: meniul ti-l faci dupa pofta inimii. Fie-ti pofta piftie cu rom sau apfelschnitzel aromat, nu-ti poate lua niminea lingura de la gura. Spor la sfaturi!

 33. Nici noua nu ne-ar strica niste lamaie in ceai. Multa lamaie. Din cauza izurilor imprastiate de cei care vin pe aici sa manance…ceva (adus la pachet, ei stiu de unde) 👿

 34. pe baza libertatzii de exprimare aprobata de dl. judex, intreb:
  ce ne facem cu cei care, in minunata campanie electorala recenta, in lipsa de idei (pe naiba!!!), spuneau pe aici:
  eu merg pe mana elenei udrea, pentru ca asa spune piratu (n-am aflat nici pana azi cine e piratu asta) , si daca asa spune piratu, eu asa cred si asa gandesc.
  tre sa pun un semn de intrebare, da nu stiu unde, fir-ar sa fie de gramatica…

  • @johnnie: punct OKit. Eu recunosc ca am spus asta! Dar si tu recunosti, implicit, ca te-ai plimbat prin coclaurile astea de pe cand te chemai la fel de neautohton. Cu aceleasi obsesii. Pe de alta parte, cred ca ai si oarecare dreptate: TB este tinta urmatoare. Dar asta nu te absolva, ci te incrimineaza.
   P.S. TB nu va fi ultima tinta. Doar urmatoarea. Mai vorbim, cine crede ca alba se transforma in zavoranca de pe o zi pe alta se-nsala. Sau invers.
   P.P.S. O ultima intrebare: cine se duce la cantina cu paket de-acasa, mai Nem(cu)tulache?

   • eu te-as intreba altceva.
    tu ai putea fi prieten / amic / etc cu cineva care nu are aceleasi pareri politice ca si tine?
    eu pot.
    uite, cu nicht ma cunosc de ceva ani, si, desi ne porcaim cand avem ocazia, putem sa si discutam civilizat.
    daca la vara ajung si la roma, sunt sigur ca va vrea sa bea o bere cu mine.
    tu ai putea?
    ca cine va fi urmatoarea tzinta sau urmatoarele, atata timp cat nu (mai) lucrez la dna, privesc totul ca un spectacol, la care nu pot fi nici regizor si nici scenarist.
    fereasca domnu… sa fi actor in filmu asta.
    in ceea ce priveste ce zicem / mancam noi pe aici, depinde de simtzul umorului fiecarui cititor.
    ps1. nu face nimic, nu aveai de unde sti, si , normal, asa se zice. e in regula.
    ps2. cu pachet de acasa se duce la cantina omul prevazator.
    tu n-ai fost niciodata la o nunta si ai plecat flamand si cu banii … datzi?
    ce e in pachet e treaba lui…

 35. Upssss …. 😀 Eu am dat date concrete, am zis cu nume, prenume. Aş vrea să întrebaţi dacă dl Ghiţă a fost să-l viziteze în arest pe Dorin Cocoş. Ştiu de la fostul soţ. Eu ştiu de ce s-a dus acolo.

  Nu-o vad bine pe ghiță la portiță ….

 36. desi totzi au täbärat pe UDREA, este f. clar GHITZÄ la vizitat pe
  Cocosi , ce a vrut sä-i cearä?
  SIGUR Ghitzä- are bani, tv, relatzii, o sä urle cat il tzine gura.
  si cei care vin pe blog, sunt salariatzii lui.hiene mizerabile.

 37. Eu, marturisesc, pina ieri am fost cam decuplat de la trebile interne; politice.
  In fiecare noapte ma trezeam la ora doua-trei ca sa urmaresc meciurile de tenis. Cred ca am vazut aproape tot ce s-a transmis. In pauze mai spicuiam cite ceva din „starea natiunii”.
  Mai plasam si cite un comentariu la Copac sau pe Contributors.
  Azi constat ceva mai clar ca blonda are incurcaturi serioase. Ca e vinovata sau nu, habar n-am, dar complect nevinovata nu cred ca e.
  Multi ramin mirati ca nu a stiut despre banii lui Cocos; mai fratilor, pai daca erau bani necinstiti, aia nu erau inregistrati in conturile familiei ca sa le declare ea in declaratiile obligatorii ca parlamentar.
  Cu gala Bute il urmarii un minut pe Guran si ieseau stropi prin ecran. Sa fi beneficiat blonda de banii aia? inseamna ca e o proasta si merita sa fie crucificata, dar nu stiu daca e asa.

  • nu cred, acum se räzbunä pe Bäsescu.totzi injurä si aruncä venin:
   Tolontan este ofitzerul lui Voiculescu.
   iar Cocosi este de un an cäsätorit cu alta , avea afaceri, amante
   nu cred cä-i spunea ei tot. el era prieten cu Ponta si ghitzä.

  • Din ce vad eu, lucrurile se-ndreapta spre incriminarea politicienilor care s-au folosit de finantari electorale ilegale. AEP a lansat deja acuzatii la adresa (practic) tuturor partidelor si candidatilor de la ultimele alegeri (inclusiv independenta MM pentru finantarea paypal). Din analizele publice anterioare, nu exista niciun politician activ care sa fi gasit un mecanism castigator pe baza unei finantari legale 100% (cred ca este filtrul economic pus de GIOP pentru mentinerea status quo-ului in compozitia clasei politice, echivalentul filtrului de 25k-500k semnaturi pentru independenti). In acest caz, asistam la completa incriminare a actualilor politicieni. Nesiguranta provine de la ceata in care se ascunde viitorul corp politic. In cazul optimist, acesta va proveni din actuali europarlamentari, mai curand „exilati” la Bxl, decat recompensati de colegii lor (vezi Macovei, TRU sau Preda). In acest caz, pericolul cel mare este legat de perioada de vid de putere asociat schimbarii din temelii, concomitent, a intregii clase politice. Restul scenariilor sunt mult mai putin optimiste. Unele sunt de cosmar, as spune.

  • Cum poti fi complet sau incomplet nevinovat? Suna ca pe vremuri cind ziceau unii care dadeau admitere la facultate ca au intrat dar fara loc.

   • @ adrian,
    nu-mi rastalmaci vorbele.
    Nici unde nu am scris ca e „complet vinovata”. Sau „incomplet nevinovata” Am scris ca nu o cred „complect nevinovata” pentru ca nu cred ca nu are nicio vina. Cel putin la gala Bute ceva, din ce am citit, pare a fi neglijenta in serviciu.
    De neglijenta in casnicie (ca nu stie de toti banii fostului sot) nu poate fi acuzata.
    Asa ca daca pui ochii pe ce scriu, filtreaza prin neuron,

    • Tipul asta de interpretare „gresita” seamana cu greselile tarabagiilor din talcioc care gresesc ka numarat restul. De ce or fi greselile astora intr-un singur sens? Adica, ala de-i favorizeaza? Ei nu inteleg ca, de fapt, se „devoaleaza”.

    • Nici eu nu am scris „complet vinovata”. Nici unde.

 38. Paharul de seara 😛

 39. niste prieteni sarbi imi spuneau ca la ei, in serbia, se lucreaza de zor la fabricarea povestii ca dracula a fost sarb…
  dragii nostri sefi sau oameni de afaceri de peste tot au dus in derizoriu mitul lui dracula- vlad tzepes, facand jde mii de tzepe… asupra romaniei.
  si ne mai promisese unu nishte tzepe in piatza victoriei…
  o fi fost o alta tzeapa.
  electorala, dar …tzeapa.
  care a incurajat tzeparii sa dea, normal, tzepe.

 40. pe bune, chiar asa mi-au zis.
  dar e posibil sa se fi inselat el, mai ales ca nu locuieste in serbia.
  dar sti ca un adevarat dracula a fost o femeie, ce a locuit in oraselul krumov din cehia?
  apropo, orasul asta si castelul contesei respective e cu adevarat superb, merita vizitat, dar numai daca mai ai loc de japonezi.
  ii mai zice si ceski krumlov, pe limba ceha.
  iti doresc sa-l vizitezi.

 41. Noapte buna si sa visati frumos!

  Ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko, a fost convocat vineri la Ministerul britanic de Externe după ce două bombardiere strategice ruseşti Tu-95 au fost observate în zona Canalului Mânecii, relatează publicaţia britanică Express, preluată de mass-media internaţionale.

  Avioane de vânătoare Typhoon ale Forţelor aeriene britanice au fost ridicate de la sol pentru interceptarea aparatelor de zbor ruseşti şi, aşa cum s-a dovedit mai târziu, un post de ascultare militar aparţinând Norvegiei a interceptat discuţiile din cabina de zbor a unuia dintre bombardiere, confirmând faptul că acesta avea cel puţin un focos nuclear la bord (…)

  http://www.economica.net/bombardierul-tu-95-interceptat-de-marea-britanie-avea-la-bord-arme-nucleare-moscova-neaga_95550.html

 42. Urzeliclip publicitar. Ok…(moca de data asta 😛 )

 43. Pingback: Efectul bumerang al prostacelii de partid 2 | Copacul din pădure

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s