Rusia, incotro ?

Azi are loc o importanta intalnire la nivel inalt, foarte inalt si pe alocuri stratosferic pentru politica europeana imediat urmatoare, dar foarte la rasul ierbii pentru viata curenta a truditorilor de pe aceleasi framantate meleaguri, unele de-a dreptul geostrategice.

Putin se intalneste in Belorusia cu lideri occidentali importanti (Franta si Germania) si cu reprezentantii ucrainieni.
Discutiile din preliminarii au fost probabil destul de brutale, din moment ce la suprafata declaratiilor publice s-a vazut doar un pic de spuma. Iar asta favorabila lui Putin. La prima vedere Putin intra in discutii de pe pozitia vulturului cu cap de urs care aterizeaza in curtea cu pui de closca inca pufosi.
Asta este de altfel imaginea pe care el vrea s-o impuna occidentului : un monstru monstruos, pe alocuri cu gheare, pe alocuri cu colti, de care trebuie sa-ti fie teama, frica, sau macar un pic de groaza.
Sa-ti lasi bucatele, granele, femeile si lesul proaspat al caprioarei de la vanatoarea foamei in Muntii Crapati si sa fugi in padure sau pe pustii, dupa cum ti se ofera arealul la dispozitie.
Daca cei doi lideri marcanti se vor comporta precum niste muieri, mai ales cel francez, Ucraina va fi foarte probabil sacrificata. Deja se pare ca acceptarea noului „status quo” a zonelor ucrainiene facute harcea-parcea, federalizarea lor pe principiul „politicii faptului implinit”, este inghitita mai mult de jumatate.

Iar daca asta se va intampla, cel mai probabil influenta rusa in Europa se va consolida, iar in estul continentului se va transforma intr-un surub de presiune teribil. Rezervoarele de incredere ale lui Putin se vor umple si ofensiva in forta, sub toate formele, va continua pentru refacerea imperiului (si extinderea, ca Grecia si Franta deja cocheteaza frivol cu conceptul comunist), pentru „castigarea razboiului rece” pe care mintea lui refuza sa-l accepte ca fiind incheiat.
Prezenta americana in Romania va transforma teritoriul intr-un camp de lupta, ideologic, informational, politic si poate si sub alte forme. Practic noi suntem „Cei din linia intai”.
Poate nu va fi asa, dar mie mi se pare ca asta e trendul.

Dar daca NU ?
Daca madam Merkel se va dovedi barbata, asa cum fac doamnele de obicei, mai ales cand sunt la butoane, iar domnul Hollande nu va avea curajul sa-i iasa din vorba, asa cum fac virilii fatosi de regula, mai ales cand se cred la butoane, iar pozitia occidentala va fi mai inflexibila decat crede Putin ?
Atunci ne indreptam probabil spre o acutizare si mai rapida a situatiei, probabilitatea inarmarii Ucrainei creste si ce deriva de aici nu e nici asta o veste buna.

In fata ofensivei ruse reprezentantii valorilor occidentale europene au din nou aceleasi doua variante-doua : cu capu-n piatra sau cu piatra-n cap !
Conflictul (mai mult sau mai putin deschis) va sa inceapa mai devreme sau mai tarziu.
Din punctul meu de vedere ma tem ca cautarea unei solutionari pasnice cu razboinicul suparat pe lume este o iluzie in haine extrem de scumpe.
Nu s-a oprit la frontiera ucrainiana. Nu l-a deranjat nici cat negru sub gheara ca incalcarea armata a teritoriului unei tari suverane este un act fundamental de razboi deschis de cucerire teritoriala. De ce l-ar deranja continuarea ofensivei ?
Faptul ca a castigat ?
Ce, ‘sti copil ???

In vreme ce occidentalii isi numara degetele de la maini cu cele de la picioare si le da mereu fara sot, Putin se pregateste pentru o lupta mult mai ampla.

Isi pregateste psihologic populatia.
„Sondajele” de casa ale propagandei ruse comunica o radicala schimbare a atitudinii poporului rus fata de occident in general si fata de SUA in particular.
In noiembrie trecute, resentimentele antioccidentale promovate acerb de sistemul de propaganda institutionalizat ar fi atins aproape 80% din populatie. Cel mai mare procent de la oficialul deces al „razboiului rece”. De observat ca, cu foarte putin timp inainte, doar 14% din populatie avea sentimente antioccidentale/antiamericane.
80% din populatie este gata sa renunte la produsele alimentare de origine occidentala, 64% la toate produsele fabricate acolo, iar 55% inclusiv la turistii din vest. Ba 37% sunt de acord sa renunte si la internet si retele social media.
Cu toata probabila „cosmetizare” specific comunista, tendinta sigur exista iar dorinta de autoizolare a maselor de restul lumii civilizate, pe modelul radicalilor islamisti, prefigureaza o lunga perioada de conflict cu valorile cvilizatiei.
In vreme ce venitul lunar se situeaza intre 78$ (5000 ruble) si 643$ (43.500 ruble), cei care recunosc ca traiesc rau in Rusia lui Putin ating ametitorul procent de … 5% !!!

Isi cauta aliati.
Pe principiul „dusmanul dusmanului meu este prietenul meu”. Cine are cel mai bun CV antiamerican, antioccidental, impotriva valorilor progresului si civilizatiei occidentale ?
ISIS.

Președintele rus Vladimir Putin consideră că atacurile aeriene asupra grupării militante „Stat Islamic„(ISIS) sunt nelegitime. El a afirmat acest lucru într-un interviu acordat ziarului egiptean Al Ahram, potrivit BBC.

„Astfel de acțiuni ale coaliției sunt complet ilegale, pentru că sunt efectuate fără aprobarea expresă a Consiliului de Securitate al ONU, și, în unele cazuri, fără acordul statelor pe teritoriul cărora au loc loviturile aeriene„

Si buninteles, face mai multe rachete. Bombe. Avioane. Tancuri si prastii.

De ce spun ca Putin isi duce poporul rus undeva ?
Pentru ca asa functioneaza stanga si colega ei de camera, dictatura.
Nu poporul il mandateaza pe un cineva sa-i gestioneze trebile cetatii (pe o anume perioada), ci cineva face din poporul respectiv martoaga de tras la jug in directia in care vrea muschiul sau din cap.

Daca pana acum putina vreme se mai putea face distinctia intre valorile poporului rus si nebunia lui Putin, lucrurile deja se schimba rapid.
Asa cum in urma cu 70 de ani nu se mai putea face deosebire intre persoana lui Hitler si mecanismul inarmat ce zdrobea fara mila Europa.

Nu odata ma intrebam ce s-ar fi ales de civilizatia umana daca Hitler ar fi avut armament nuclear.
Faptul ca ne indreptam spre aflarea raspunsului imi da fiori.

Viq

Reclame

206 responses to “Rusia, incotro ?

 1. …întrebare și mai complicată e ce s-ar fi întâmplat dacă Ucraina păstra armamentul nuclear. Hitler nu putea avea ce nu avea. Ucraina, da. Renunțarea Ucrainei a fost unul dintre marile profituri ale Rusiei la negocieri, dar și siguranța ei că-i va rămâne în sfera de control. Actualul teritoriu al Ucrainei a fost teatrul unor frământări sociale permanente. E zona cea mai reprezentativă a tranziției de la civilizația vestică la cea estică. Toate disputele din zonă s-au încheiat cu războaie, pacea fiind mereu provizorie. Zona a fost sub varegi,slavi, sub bulgari, sub tătari, sub turci, sub polonezi, sub ruși… Nicio zonă din Europa nu are o istorie atât de frământată… Nici măcar Balcanii… Au fost chiar o mare putere a Europei. E o zonă cu un potențial extrem de periculos, mai ales că rușii o consideră leagănul originar al statului modern rus. Un fel de Kosovo al Serbiei. Și slavii țin la trecutul originar…

  • Intrebare :
   „… ce s-ar fi întâmplat dacă Ucraina păstra armamentul nuclear. Hitler nu putea avea ce nu avea. Ucraina, da…

   Adica „Da, PUTEA, dar nu mai poate !”.??!!

   Posibil raspuns :

   American officials warn they are weighing up the despatch of lethal „defensive weapons” to help Ukrainian troops defend themselves against pro-Russian forces.

   Si, da … aici e buba ” … siguranța ei că-i va rămâne în sfera de control.”
   Problema reala este obsesia controlului. A multimii de supusi, a altor natii… a lumii !!
   Cel mai sigur simptom ca subiectul e incapabil pana si de elementarul autocontrol.

   • așa este, dar e în cultura lor, în fibra lor culturală. Și aceste lucruri nu se schimbă de pe o zi pe alta. Asta e natura lor și cu asta trebuie negociat…

    • E absurd !
     El vrea sa-ti fie stapan, pentru ca …. asa vrea el.
     „E in firea lui” !

     Cum sa negociezi propriul deces ?
     Adica sa reusesti sa-l convingi sa te impuste in cap in loc sa-ti dea foc de viu ?!!

     Nu vad ce mai e de negociat aici.

     • exact cum face Occidentul. Impune sancțiuni, ajută partea cealaltă și pe acest fond discută diverse soluții de împăcare. Crezi că singura soluție este din start războiul? Să ocupe Rusia? Forță militară are, iar armata rusă la un război de mare amploare nu face față. E destul de ruginită. E mai tare Putin decât armata sa…Așa a fost și Stalin, dar fără aliații care i-au creat o armată funcțională …era gata să fugă în Siberia…Știe și putin asta…

 2. Viq, servus! 🙂

  Mă tem de nebunia putinului pentru că focul e prea aproape de noi și din primul pârjol ne poate sări în ogradă o scânteie, asa de pagubă!
  …altminteri, mă întreb – oare s-or găsi și la ei ziduri «Made in Tărgovishte»?!
  Mai ales că rossia mati se cam poate trezi din cauză de țar-teslar între două focuri mari.
  Că doar marele popor han, tare nevoiaș în materii prime și cu multă omenire îndesată în casa proprie, nu cred că n-are nimic în cap referitor la imensul sibir de peste Marele Zid de la miazănoapte, plin de comori și cam gol de poporeni ?!
  …și mai sunt și verii lor cu ochi pieziși și pielea bronzată de v’o doi solari atomici care au oarece de plată de pe vremea ultimei zavere mondiale.
  …mai adaugă și alți vecini, ce e drept mai depărtați spre sud dar împuiați în draci, lihniți de n-au ce pune pe masă, da’ și ei cu mare fală atomică!!!
  Eh?!!! 🙂

  • Buna, Old !

   Pe vremi perimate se urla peste tot despre iminenta razboiului si cand era si cand nu era cazul.
   Acum e infinit mai aproape decat atunci.
   Si ma uimeste degajarea cu care e privita situatia.

   Uneori imi doresc sa fiu si eu macar un pic paranoic !!! 🙄

 3. Este greu de crezut ca un stat care isi condamna propriii cetateni la izolare – si, de aici, mizerie – ar putea nutri pentru popoarele civilizate alt sentiment decat frustrarea. Iar pentru popoarele care isi doresc civilizarea – ura. In plina globalizare, confruntarea este inevitabila.

  • 😦
   Efectiv nu-mi vine in minte ceva cat de cat constructiv.

   Cum naiba se poate detensiona situatia asta ?????!!!

   • De ce e Ru altfel? Poate ne descurca dl. Boia…
    Cred ca singura solutie posibila porneste, ca si conflictul, tot de la resursele interne ale Rusiei. Rusii sunt un popor prea inteligent pentru a-si baza viitorul doar pe productia de gauri in pamant, ici si colo.
    Ce i-ar putea trezi din mahmureala ar putea fi americanescul „follow the money!”. Drumul pe care sunt atrasi azi este „destroy even the concept of money!”.

 4. In 2008 a rupt o bucata zdravana din Georgia. Daca Occidentul ar fi reactionat asa cum ar fi trebuit, dandu-i una peste bot cu sanctiuni aspre, poate ca acum n-am fi fost in situatia asta.

  • Iata ca dimpotriva, nu i s-a dat peste bot nici dupa Crimeea, ba i se spune „sa-ti fie de bine si daca nu te-ai saturat, mai ia-ti o portie!”.

 5. De-acum, n-o sa mai dureze sase, sapte ani, pana la urmatoarea bucata inghitita. Sta-i-ar in gat!

  • Asa cred si eu, Oryon.

   Daca pozitia de atunci a fost proasta, cum ar trebui sa arate cea de azi ca sa dea rezultate mai bune ?
   Suntem deja pe o poteca pe care e imposibil sa mai evitam conflictul deschis ?
   Cautam o cale de „damage control” ???

 6. Acum, in al doilea deceniu al sec XXl, problema NU este nici istoria din urma cu secole (desi la o adica, am putea sa ne intoarcem in Rusia lui Petru cel Mare si a testamentului sau) si nici sugestiile fanteziste ale unora care incearca sa-i „apropie” pt perceptia publica, pe ucrainenii de azi, care vor in UE si NATO si nu sub pulpana Kremlinului, de Hitler.
  Problema grava este agresiunea Rusiei putiniste asupra unui stat suveran si independent, cu calcarea in picioare a tratatelor internationale, inclusiv cele pe care le-a semnat si toate consecintele acestei agresiuni, care a declansat deja razboi in Ucraina, o criza formidabila in zona si perspective mai mult decat ingrijoratoare pt viitorul imediat.
  Din pacate, acestui context deja grav, i se adauga slaba reactie (fff putin spus) a „lumii civilizate”, care pune astfel umarul cel putin la aparitia unui precedent extrem de periculos.

 7. Istoria ne-a dovedit că întotdeauna nevoile se unesc în a lua de unde e evident că există. Germania, în plin avânt al capitalului avid de materii prime și forță de muncă, pentru a-și satisface nevoile, s-a asociat cu alți nevoiași pentru a pune mâna pe avuțiile vecinilor. Pe coloniile englezilor și ale francezilor și pe resursele uriașe ale celorlalți vecini, inclusiv ale Rusiei. În două etape ale istoriei recente. Acum, în marasmul economico social cvasigeneralizat conflictele sunt deocamdată de natură etnică (cel mai reprezentativ, și acut, fiind, culmea, în Belgia, cel mai sângeros în Ucraina) Dar aceste conflicte etnice nu rezolvă problema de fond a sărăcirii multor popoare. Conducătorii lor pentru a se menține la putere folosesc astfel de conflicte, dar nu la nesfârșit, pentru că ele accentuează sărăcirea nu o opresc. Vor apărea conducători care vor vedea rezolvarea în rapt…de la vecini mai apropiați ori mai îndepărtați. Și se vor orienta spre zonele cu aparentă bogăție, încă…Englezii sunt primii care încearcă vechile căi bătătorite de înaintași în redresarea țării. Grecii, nu mai colonizează noi teritorii sărace, neexploatate pe picior de om…nu, acum vor să naționalizeze prin …apropriere enormele împrumuturi germane, care dacă și fără ele au putut să crească, pot să renunțe definitiv la a le mai dori înapoi…Franța se gândește la coloniile care au îndestulat-o cu doar un secol în urmă. Africa și Levantul…Singura care are și nu pare să vrea ceva de la alții e Germania. Pare că sfidează pe toată lumea…Pe ce se bazează? Nu are forță militară, nu are resurse energetice inepuizabile…În schimb are cele mai ciudate relații cu ultimul învingător, cel care pur și simplu a devastat-o, inclusiv luându-i jumătate din teritoriu. E un sindrom Stockholm …? Acesta este contextul în care evoluează problemele din Ucraina cel puțin referitor la Europa, la popoarele ei. Dar contextul e mult mai larg, cu două variabile decisive, SUA și China. Cu atât e mai complicat să prevezi reacțiile unuia sau altuia dintre actorii direcți. Nici putin, cu toate datele lui personale, nu cred că se simte prea bine cu un asemenea nod gordian în față… Nu e Georgia, Transnistria ori alte zone din Caucaz, e inima istorică a Europei , locul de unde multe state actuale își trag elemente de mit fondator…

  • Ady,

   daca n-ai deveni un roman-fluviu sansele de a ne limpezi reciproc pe anumite subiecte ar creste considerabil.

   Din cele de mai sus, extrem de multe discutabile, ma opresc doar la asta : „Englezii sunt primii care încearcă vechile căi bătătorite de înaintași în redresarea țării.
   Adica ?

   • …vreau să spun tot până …face Mih …cafeaua de joi,..vineri…

   • Viq, păi nu știi. Englezi nu au fost niciodată exploratori-cuceritori. Ei atacau vasele spaniole, portugheze, se băgau în zonele deja colonizate de alții…Cultura greacă a explorării lumii, pe care a sublimat-o Homer, și preluata de popoarele latine cu excepția celor de fond celto-germanic, nu are continuitate în cea engleză. Ei au colonizat America și Canada, forțat prin expulzare mai mult sau mai puțin …forțată. Franța a civilizat lumea după Napoleon și campaniile lui continuând campaniile Romei imperiale și ulterior Papale. Acum, chiar tu spui că Anglia se introduce direct în acest conflict. Așa au făcut mereu. Au găsit conflicte în care intervin. (poate e un comportament dat de caracterul insular al lor, autarhic)

  • @adysorica, ce romane mai scrii tu…
   Mai stiiiiintificule, parca ai dormit 40 de ani si te-ai trezit ieri: lumea de azi nu mai este despre ocuparea resurselor, ci despre crearea lor. De ce nu ne povestesti tu, mai bine, despre ceaiuri de plante, mai c_roman_ion?

   • la ce ai pățit cu EU e bine să-ți schimbi numele. Night, măcar tace. Victor L îi cădelnițează lui Liiceanu. I-a alungat cititorii. Viq e mai tare la acest capitol. Chiar și cu vigilenta …vasilisc…

    • Pai, mai @crownmagnon, ia sa analizam noi mai amanuntit:
     Deci, cine ar trebui, de fapt, sa taca?
     Presupunand ca tu stiai deja de anul trecut de cotcariile care i se pun in carca EU azi, nu inseamna ca tu esti tainuitor in raport cu EU? Eu recunosc ca nici prin cap nu mi-a trecut (eu am calitatea de ignorant, cum ar veni), de unde sa am eu acces la canalele tale de informatie sigura? Ce zici, cine trebuie sa taca, deci? Eu am spus clar de ce pe KI si W i-am vazut ca fiind mai vinovati in raport cu Ro (ca alegerile au fost pentru capul Ro, nu?) decat pe EU: din cauza ca pentru Ro iunie1990=iulie2012. Si nu vad alta crime mai mari decat astea doua nici azi.

 8. Apoi Viq draga nu cred ca cineva de aici ar putea avansa vreo solutie sau vreo premonitie cu ce va sa fie.Personal imi vine in minte doar o vorba a bunicii mele cand afara era furtuna, tuna si fulgera :
  ,,Doamne apara-ne si ne pazeste” !

 9. Germania (si nu numai) s-a complacut (???) in dependenta energetica fata de Rusia, intretinand/favorizand permanentul santaj al acesteia.
  Dependenta care pare tot mai mult doar o piesa dintr-un puzzle mult mai complicat (sau o justificare de ochii lumii) pt posibile alte interese si jocuri mai mult, sau mai putin vizibile.

  • MIh,

   eu personal sper ca Germania nu a beut gaz i papat gaini nebune.
   Merkel uneori a parut c-o scalda, dar inca imi pun sperante in ea.

   Oricum, incomparabil mai mari decat in fantoma aia de Hollande.

   • Nu, n-a „beut”, pentru că e prea profitabil să „strice orzul pe gâște”. Asta e unul din maximele fondatoare ale capitalismului, iar Germania e locul unde capitalul se simte cel mai bine. Nici SUA nu-i sunt egale. Iar capitalul a luat locul tancurilor din diviziile lui Hitler…Papa nu avea blindatele lui Hitler acum o sută de ani , dar nici acum …trilioanele lui Merkel…Pe care nu le are nici Obama (dacă-i scazi datoriile) ca să nu mai vorbim de alții. Asocierea Germano- Rusă e azi clădită pe o simbioză perfectă. Gazul curge neîntrerupt pe țeavă, iar euro prin conturi. Rezervele sunt aparent inepuizabile la ambii partenerii … Și totul, instantaneu…

 10. Foarte interesante parerile lui Kasianov, fostul premier al lui Putin 2000-2004

  „Putin nu este Stalin, nu are viziune geopolitică. Este un om pragmatic care are o singură obsesie: să rămână la putere. Pentru asta are nevoie de victorii rapide, indiferent care, pentru a-și consolida neîncetat popularitatea, pentru a demonstra rușilor că el rămâne „Țarul”.
  ………………..
  Credea că lucrurile vor rămâne așa. Era sigur că Occidentul va reacționa ca în 2008, după războiul împotriva Georgiei și anexarea de facto a unei părți din teritoriul georgian: a reluat relațiile cu Rusia foarte repede.
  ………………..
  Într-o zi, va trebui să restituim Crimeea Ucrainei. Însă, pentru moment, fac parte dintr-o mică minoritate în Rusia. Putin și-a ales bine ținta. Chia și cei care îl detestă sunt favorabili, în marea lor majoritate, acestei anexări.

  Un pas vital, catre o posibila solutie, fie si temporara :
  „Mai întâi trebuie prevăzut controlul efectiv al întregii frontiere ruso-ucrainene de către OSCE. Este punctul-cheie, fără de care celelalte nu au nici o valoare. O atare dispoziție a fost deja prevăzută în acordul de la Minsk din 19 septembrie, dar nu a fost aplicată niciodată.

  Astăzi sunt 25 de posturi de frontieră între Ucraina și Rusia, dintre care numai 5 sunt controlate de OSCE. Așa că tot ajutorul rusesc pentru rebeli tranzitează prin celelalte 20. Dacă OSCE va controla toate cele 25 de puncte de frontieră, am putea avea o pace durabilă în două luni.”

  … care ar putea crea conditii pentru schimbarea la varf absolut necesara pacii :
  „…Vrem să-i adunăm pe toți cei care sunt împotriva războiului din Ucraina sau suferă de pe urma crizei economice. Cerem o reformă politică. Vrem să terminăm cu această falsă democrație. Vom cere trei lucruri: ca toate partidele să poate participa la alegeri; ca viitorul scrutin să fie controlat de societatea civilă și nu de FSB (serviciul secret rus, fostul KGB – n.r.); și ca liderii tuturor partidelor politice să se poată exprima la televiziunea centrală.

  – Visați, nu?

  Nu e sigur. În septembrie, am reușit să mobilizăm 50.000 de oameni. Or, de atunci, țara s-a înfundat în război și am intrat într-o gravă recesiune. Sperăm deci ca pe 1 martie să iasă în stradă 100.000 de oameni, la fel ca în decembrie 2011.”

  Sanse ???
  „- Dar nivelul de popularitate al lui Putin este de 85%…
  – Atenție la interpretările pripite. 85% este popularitatea după anexarea Crimeii. Un sondaj al aceluiași institut, din aceeași perioadă, chestiona asupra intențiilor de vot. La întrebarea „ați vota cu Putin la viitoarele alegeri prezindențiale?”, răspunsurile afirmative au fost de numai 53%. Acum, cu criza și războiul, intențiile de vot sun categoric mai scăzute, probabil sub 50%
  .

  http://www.evz.ro/ce-vrea-de-fapt-putin-dezvaluirile-fostului-sau-prim-ministru.html

  • Am citit ,dezirabile ideile respectivului, dar putin probabile ./OSCE ? Hm ,la ora asta, dupa parerea mea, forma fara fond, la fel ca ONU 😦

 11. Viq, only for you (rog pe ceilalti sa scuze si sa nu bage in seama) ;e total off topic dar stiu ca nu prea ai timp sa citesti tot si e pacat sa ratezi.Gabriel Liiceanu (pe care nu-l suspectam de foarte mult simt al umorului) :

  ,,Mărturisesc că, tot uitându-mă la televizor, de-o săptămână încoace am noapte de noapte acelaşi vis: mă aflu în sala mare a Parlamentului, undeva sus, în loja pierdută a unui balcon. Imensul parter are toate locurile ocupate. E oşedință a plenului. Toţi parlamentarii, bărbaţi şi femei, sunt îmbrăcaţi în haine vărgate. Preşedintele Senatului, căţărat pe cea mai de sus tribună şi având pe cap o bonetă tărcată mai înaltă decât a celorlaţi, bate demn cu un ciocănel în pupitru. Rumoarea din sală se stinge. „Doamnelor şi domnilor, e ora 10. Vă previn că la ora 14 vom fi duşi înapoi la penitenciar. E o şedință specială, în regim de urgenţă: avem la dispoziţie mai puțin de patru ore ca să luăm o hotărâre în privința colegei noastre, doamna Elena Udrea. DNA-ul vrea să ştie dacă, în final, suntem sau nu de-acord să o primim pe doamna Udrea în rândurile noastre şi, eventual, chiar de astăzi, să ne întoarcem împreună la penitenciar. Vom vota cu bile la vedere. Vă previn că, dacă va fi balotaj, dubele ne vor aduce mâine din nou la serviciu, şi tot aşa, până când noi, Parlamentul României, vom putea spune ce decizie am luat.”

  • Loda, dacă poți întreabă-l pe d-l liiceanu dacă unii nu erau în haine vărgate din anii 50. Sunt și foști deținuți politici printre parlamentari și sigur nu sunt hoții de azi, cum nu sunt nici toți parlamentarii hoți. Ce e ciudat e că viața bate visul . Culmea e că Elenei Udrea i se croiește o haină vărgată, ușor ușor… Iar d-l Liiceanu visează în…oglindă.
   Mi se pare o greșeală enormă a d-lui Liiceanu o astfel de… ficțiopatie.
   De ce a făcut-o?

   • ady: scuze dar nu ai inteles si chiar nu am energie sa-ti explic.

   • incomod, pardon, @ ady,
    omule, nu trebuie sa te jenezi ca nu poti intelege ce scrie Liiceanu. Faci parte dintre cei 95-90 %; sinteti majoritari si, ca atare, invingatori 😉
    (Oricum, eu nu „il cadelnitez”, caci n-am niciun enteres 😛 , pur si simplu imi place stilul in care scrie. Cind s-a prostit scriind despre Mona Musca si acoperindu-l cu scuze pe parintele Marchis (sper sa nu gresesc), nu a avut nicio „cadelnitare” de la mine, ci doar afurisenii.)
    Cit despre situatia din Ucraina, ma tem ca e cam tirziu pentru ca Putin sa fie oprit, mai ales cu interventii franceze si germane. Cind o vor lua peste bot de la rusi, sigur vor suna la 911 😛

 12. O zi buna tuturor.

  Clasa muncitoare mere in Paradis.
  Tre’ sa dau o fuga pan’acolo 😉

 13. Cam asa intelege Rusia putinista sa trateze „acordurile de pace”.

  Comandatul trupelor SUA din Europa, Ben Hodges, a declarat miercuri ca trupe rusesti au intervenit direct in luptele din jurul orasului ucrainean Debaltseve – un important nod de transport si comunicatii aflat mai adanc in teritoriul ucrainean fata de Lugansk si Donetk, zone deja controlate de separatistii pro-rusi. (………)chiar in ziua in care la Minsk ar trebui sa aiba loc o intalnire cruciala intre liderii rus, ucrainean, german si francez pentru un nou acord de pace.(HotNews)

 14. Un război cu Rusia este, din păcate, posibil”, a declarat Carl Bildt, care a răspuns unui „tir de întrebări” pe care îl redăm integral mai jos, cu răspunsurile aferente.

  (…)Carl Bildt: Cel mai bine ar fi, desigur, dacă ruşii ar înceta, din proprie iniţiativă, să îi sprijine pe rebeli cu arme şi soldaţi. Dacă vor continua însă în acest mod, Occidentul nu va avea, în curând, altă opţiune decât să furnizeze Ucrainei arme pentru a se putea apăra. Este periculos, însă o situaţie în care ruşii îşi vor putea continua nestingheriţi agresiunea este şi mai periculoasă. (…)

  http://www.evz.ro/este-posibil-un-razboi-cu-rusia-explicatia-intr-un-amplu-articol-din-frankfurter-allgemeine-zeitung.html

 15. Un rautacism (nu chiar gratuit): vizita lui KWJ la Paris ce a fost de fapt, ca din presa franceza nu prea poti sa te lamuresti (nu mai mult decat spune corespondentul la Bucuresti al Liberation, Luca Niculescu, singurul „ecou”, din cate am aflat)??? Vizita oficiala de shopping a primei doamne Carmen?

 16. Poptamasisme pe pagina lui Carmen Iohannis.
  „Dacă vrei să cunoşti un om cu adevărat, priveşte cum îi trateaza pe cei inferiori, nu pe cei egali cu el.
  Carmen Iohannis”
  ( Se referea la barba’su, evident)
  Au disparut multe postari, care erau de-a dreptul imbecile. Nu vreau sa cred ca erau postate de Carmen. Sper ca de adminul paginii. Asta e un exemplu. Ce va spune el? Oameni superiori, inferiori. Imi suna ca
  dracu…Cine hotaraste ce om e superior si ce om e inferior?

  • E CAM INTR-O URECHE SI F: INGANFATÄ

  • Nu apare nicaieri expresia ,,oameni inferiori” decat in mintea ta, este o manipulare rautacioasa ! Pe scara ierarhica consilierul este inferior presedintelui ? Dar Presedintele este superiorul celor din armata ca si comandant suprem ? Se folosesc ambii termeni superior/inferior in mod uzual si nu are de loc conotatia rasiala pe care vrei ,inexplicabil, sa o insinuezi.(nu intamplator la expresia originala,,inferiori” ai atasat ,cu totul intamplator fireste, termenul ,,oameni” spre a schimba total sensul.

 17. Si inca:
  „Traieşte in prezent, gândeste-te la viitor si uită de trecut.”
  „Alt portret deosebit, merita toata admiratia!”
  „Traieste, visează, speră.”
  „O poza veche cat 100 de cuvinte. „(?!)
  Toate insotite de fotografiile prezidentului. OMG.

  • Nu cred ca „prima Doamna” emite asemenea prostii colosale; are un admin cretin.
   Cum si dece sa uiti trecutul? dece se mai invata Istoria la scoala, despre literatura de acum jumatate de secol si chiar secole, cum poti sa traiesti azi pentru miine fara a te baza pe trecut, daca zici ca trebuie uitat? Ce timpenie!
   Caci atunci dece „“O poza veche cat 100 de cuvinte”” ????? daca trebuie sa uitam trecutul?

 18. Bun….acum ca am stabilizat GIOPuterea, e momentul sa distrugem viitorul natiunii. Tinta urmatoare: „Jos Educatia!”. IncotRo?

 19. ================================
  Puteti mai mult, ce nara mea!
  ================================
  Asa e!

  • Si ce propui? latrator de serviciu printre zabrele 😉
   Hai, vino tu cu sclipitoarele tale idei, poate ii umilesti pe cei ce tocmai se intilnesc la Minsk.
   Eu mi-am spus parerea mai sus.

  • Si apropo de stilcirea numelor: nu ti se pare ca sari coarda si pari din parcare?

 20. @loda&@profun
  va mananca nara?
  Doar atat puteti?

 21. Va uitati la emisiunea lui Orcan? E interesanta.

 22. @Loda, madama a zis „un adevarat OM, bla bla, ii trateaza pe inferiori, bla bla”, ca doar nu se referea la cactusi sau la subalternii din servicii, aia care nu i-au luat paltonul la timp, de era saracu’ Klaus sa dea in primire de atata lipsa de consideratie fata de un superior. El, caruia ii deschidea soferul portiera, ca-i era lene sa se aplece, ca sa nu ameteasca. L-am votat pe individ de trei ori, daca poti realiza ce inseamna asta. Iti dai seama in ce hal am ajuns? Primele doua dati la primarie. A treia oara in turul doi. Nu cred ca vei gasi un masochist mai mare ca mine. Realizezi unde ne-au adus comunistii tai? Macar asta si imi da dreptul sa-l critic.

  • O intrebare: daca Udrea nu a facut un singur gest care sa nu fi incalcat vreo lege, cum se face ca Basescu nu a primit nicio informatie despre asta? Timp de 10 ani???!!!!

 23. Oscar Manto pe fb: În studio, cu Sabin Orcan, e un tip cu ochi albaștri și urechi ciulite care vorbește. Cred c-afară, în față la B1, un ”mecanic auto” tace în timp ce verifică frânele mașinii cu care a venit tipul la emisiune 😀

 24. @profun
  inafara de pocirea numelor, mai ai vreun argument?

 25. despre rusia, la subiect, cum e frumos:

  cat timp rusii stiu de frica nu fac nimic.
  trebuie sa stie de frica.
  adica europa trebuie scoasa din joc.
  fin.

  off topic:

  „S-a stabilit, de asemenea, că beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale”

  inculpatul, inculpatul si PDL, adica un fel de nume generic pentru inculpatul boc. un fel de nastase. mai mic.

  mentiune: am aratat doar cum a abordat pana acum dar si cum va aborda procuratura problema.
  eu personal nu ma pot pronunta.

  • Te-am supraestimat. Iti dai seama?
   Hai, ca glumesc 😛

   • Psssst, @pr/st:
    Boc a folosit banii ca sa inchirieze un loc de ascuns flota („offshore”, ring a bell?…ring…Bute…gala….). Deci, sigur in Virgine, La sugestia Elenei Udrea, evident, punctul de intersectie intre offshore si ring.
    P.S. PDL-ailalti iese din discutie, pentru ca ei e la capitolul „adio”.

 26. Orcan a declarat ca i S(RI)-a transmis prin intermediari sa nu faca emisiunea din aceasta seara

 27. este clar, deranjazä, manipulatorii romaniei isi bat joc de popor,
  fac justitzia sä joace dupä plac, deci am intzes au fäcut dosare imaginare, cu declaratzii false, cu martori falsi.

 28. Surse: S-a ajuns la o înțelegere la Minsk. In câteva minute conferința de presa Merkel, Putin, Hollande si Porosenko live pe http://www.flux24.ro.

 29. 21.37: Conferința de presă va începe în câteva minute.
  22.53: Conferința de presă e așteptată în scurt timp.
  23:45: Noapte buna!

 30. Negocierile de la Minsk s-au prelungit in noaptea de miercuri spre joi si sunt foarte tensionate. Porosenko vrea acord neconditionat de incetare a focului. Ceea ce se pare, e greu de obtinut. Si chiar daca ar fi asa, va fi foarte usor de incalcat – rusii au o experienta bogata si „indemanare” la asta, asa cum o tot dovedesc de un an incoace.

 31. Deocamdata, incertitudini care sugereaza mai degraba un esec al negocierilor:

  7.30: Liderii prezenti la Minsk vor semna un document privind Ucraina, a declarat o sursa diplomatica pentru Reuters. Sursa citata nu a oferit detalii despre acest document.

  8.30: Sunt sperante ca un acord sa fie semnat vineri de catre Grupul de contact reunit in paralel in capitala Belarusului, au spus surse diplomatice citate de AFP. Acesta este format din reprezentanti rusi, ucrainieni si ai OSCE, a spus sursa citata care a adaugat ca textul ar prevedea „modul ce aplicare concreta a Acordului de la Minsk din 5 septembrie”.
  Sursa HotNews

 32. Emisiunea lui Orcan cu fostul ofiter SRI ( mi s-a parut interesant ce spune despre prahovisti)

  http://inregistrari.b1.ro/view-x_press___luni___s%C3%A2mb%C4%83t%C4%83-126.html

 33. Viq e reținut…în Paradis?

 34. DE CITIT!

  SRI-SRL…? Acoperitii descoperiti. Urmeaza acoperirea descoperitilor…?
  10 decembrie 2013 – USL… razbunarea securistilor milionari

  Acord conjugal intre pesedisti si liberali:

  Pe o canapea la Grivco, politicienii romani semneaza intelegerea care pune capat celor zece ani de exterminare reciproca. Cele doua mari partide se amnistiaza reciproc. De acum inainte se vor succeda la Presedintie si isi vor imparti posturile. Va fi o noua Constitutie.

  ROMANIA VA PUTEA VOTA DAR NU VA AVEA DE ALES.

  Pesedistii si liberalii vor imparti puterea pentru a garanta impreuna dreptul de proprietate si de mostenire, asupra tarii pe care familiile lor au cumparat-o sau au primit-o in dar.
  Pactul acesta al bogatanilor e o veste proasta pentru saracani.

  E vremea sufletelor de plastic. Se doreste tacerea …numai ca si tacerea e stridenta.

  Multi se gandesc deja ca ne vor putea inrobi, dar proceselor istorice nu le pun capat nici crima, nici forta.

  Articolul de mai sus, pe care l-am publicat acum un an si doua luni, este in continuare de actualitate. Ba mai mult, este esential pentru a intelege contextul ultimelor 3 luni.

  Pentru inceput, cateva cuvinte despre noul Presedinte: Klaus asigura tacerea si linistea lor si este garantul unei Romanii a lucrului bine facut si complet ascuns. Face cate un pact pe zi …cu toti cei din lumea lor. A inteles mesajul vostru din seara de 16 noiembrie 2014…asa ca, nu veti mai primi o astfel de ocazie de a le strica linistea si jocurile.

  ROMANIA, cum spuneam… VA PUTEA VOTA DAR NU VA AVEA DE ALES.
  (…)
  https://alexaionescu.wordpress.com/2015/02/12/sri-srl-acoperitii-descoperiti-urmeaza-acoperirea-descoperitilor/

 35. Pentru anti-udristii* (basisti in primul rand, dar nu numai) de buna credinta (ca nu stiu cum altfel sa formulez 😀 ):

  Incercati sa nu ramaneti blocati in resentimentele fata de Udrea (si Basescu)! Nu spun sa va schimbati parerea (este optiunea voastra), ci doar sa priviti si dincolo de ea, pentru ca asta creste sansele sa intelegeti/intelegem mai mult si mai corect ce (ni) se intampla.

  *) cu mentiunea ca dpmv, „udrist” este un termen inventat si promovat de pseudo-basisti/anti-basisti si folosit pentru discreditarea acelor opinii si basisti care au continuat si continua sa acorde credibilitate si sustinere lui TB si proiectului sau si care nu s-au alaturat nu criticilor obiective, ci unui linsaj public – violent si excesiv de vulgar.

  • Despre ce vorbesc, ilustreaza foarte bine articolul de mai sus, de pe blogul Alexei Ionescu, dar si acesta de mai jos, al Norei Damian:

   Cazul Udrea a ajuns în epicentrul furtunii politice. De fapt, mai-nainte de a fi judecată, a fost deja pusă la stâlpul infamiei publice de cei care o detestă. Asta nu reușește să împiedice tsunami-ul care avansează spre servicii, spre jurnaliștii și magistrați sub dublă comandă(…)
   Iar odată furtuna pornită, e cam greu de oprit- cu sau fără Udrea la-nchisoare. Deja valurile au scos la suprafață atât complicități cât și răfuieli interinstituționale. Se răscolesc și fricțiuni intrainstituționale derivate din aceleași relații bolnave. Și parcă începe să se clarifice de ce au sărit ca arse instituții de forță și personaje cu statut politic de top s-o rezolve stahanovist, cum nu s-a mai întâmplat în perioada postdecembristă(…)

   https://noradamian.wordpress.com/2015/02/11/urma-nu-scapa-turma/

 36. La Minsk, Istoria va bifa inca o sezatoare de batut apa in piua.
  Ma tem, vorba sa fie, sa nu fie un nou Munchen, dupa care se va repeta ocuparea sudeti, pardon, a unei mari parti a Ucrainei.

  Cit despre blonda, ori e nebuna ori habar nu avem ce grozavii se intimpla din cauza de implicarea Serviciilor in politica:
  „Elena Udrea: Nu am pretins niciodata nimic nimanui, nu am primit o centima de la nimeni”.

  • ASEARÄ AM VÄZUT CÄ F: MULTZI; II DAU DREPTATE LUI U,

   ce mi se pare mizerabil, este atacul dela impostorii, trädätorii PDL
   TOTUL ESTE MIZERABIL; PRIMITIV SI VULGAR,
   ii insceneazä si aruncä pe piatzä mizerii, securistii lui felix si guitz,
   fac tot posibilul sä murdäreascä tot.PONTA , nu e sträin de toate:
   Androneasca acuzatä direct de DNA, se räsfäta asearä la guitz TV,
   cä ea este curätzicä, si arunca cu noroui asupra regimului Bäsescu.
   curca asta bätranä, sä nu uite din 10 ani, numai 3 a fost la putere
   PDL, restul a fost mai tot timpul, pucistii PSD;PNL:

  • nu e nebună, e ficțiopatică.

 37. Salut prieteni! Rusia încotro? Păi, Rusia încotro i se deschiide calea să-şi pună în practică aspiraţiile imperialiste dintotdeauna. Iar Ucraina i-a deschis această cale auto şubrezinduse singură . Tolerànd şi alimentànd cancerul numit CORUPTIE ( cu aportul ,,conservelor” ruseşti).
  La noi, cel puţin în ultimul timp, DNA central este singura instituţie care efectiv macină, sperie GIO şi creează premizele unei reforme a clasei politice !
  Numai că avem un DNA central şubţiat (34 de procurori care instrumentează efectiv) şi subfinanţat, in siajul căreia evoluează un serviciu de informaţii (SRI SIE) care alimentează DNA şi instanţele superioare care, ,atenţie, intervin doar atunci cànd sunt sesizate!!!, de regulă de către DNA, menite să tranşeze munca celor două entităţi (DNA, servicii).
  Ori, la momentul actual, oricare incercare de destabilizare a uneia dintre aceste instituţii care compun acest mecanism, înseamnă practic, revenirea la situaţia: corupţie fără corupţi, adică, ucrainizare!
  Asta nu înseamnă că, la un moment dat, va trebui corectate o serie de derapeje sau disfuncţionalităţi din aceste instituţii.
  Consider că, în acest moment, este nevoie să acţionăm cu discernămànt, altfel, riscăm să devenim trompetele A3, RTV şi uneltele GIO!
  Radicalismul în a schimba totul deodată ne-ar putea aduce un mare rău.

  • Nu cred ca se asteapta/cere cineva (cu mintea acasa) sa se schimbe „totul deodata”. Important ar fi sa se clarifice suspiciunile (oficial, nici macar nu se prea discuta pe subiect) si sa se rezolve eventualele situatii de culpa individuala, cu destructurarea unor eventuale grupuri de influenta din interiorul unor institutii de maxima importanta pt functionarea normala a statului de drept si pt siguranta nationala, implicit. Eu nu vad aici nici „radicalism” pagubos si/sau vreo incercare de destabilizare si nici pericolul „trompetizarii” de care vorbesti 🙄

   • Servus Mih! ,,Piticul” acela de peste ocean, cel care ne bate la cap cu lupta anticorupţie, dacă ceva ar fi ameninţat cu adevărat buna funcţionare a acestui mecanism s-ar fi autosesizat. Si lucrurile s-ar fi rezolvat fără atàta tam,tam. Deocamdată nu am văzut vre-o reacţie vehementă din partea acestora. La puciul din 2012 urgent l-a trimis pe englezul acela care s-a întàlnit cu C Antonescu în wc -ul de la Otopeni, şi care i-a spus acestuia:,, băiete te-ai ras” ! Si s-a ras!

    • Florin,

     Nu m-as grabi sa trag concluzii. Chiar deloc. Mai ales, plecand de la premise absolut incerte: daca n-am vazut/auzit eu declaratii (publice) din partea „piticului”, pot sa trag concluzia ca nu-s probleme la noi? O fi alt „level”. Ca din cate se pare, vehementele din 2012 au avut un efect limitat. Apoi, politicul e la vedere, oamenii din servicii, mai putin. Nu stiu, dar concluzii, repet, e hazardat si prematur sa trag. Iar evidentele, astea cate sunt pana acum si la care avem acces, n-au cum sa nu-mi dea de gandit. Un singur exemplu: pot eu sa iau de buna declaratia lui Georgian Pop si sa nu-mi dea de gandit, pe de alta parte, ce declara un Daniel Savu? Si mai sunt atatea altele. Da’ vvponta s-o fi dus (sau a fost convocat?) in USA doar pt probleme de natura economica?
     A spune ca lucrurile sunt de fapt ok, ar fi fffffffffffffffff naiv. Eu asa cred. Ba chiar sunt convinsa.

 38. @johnica: fara „delatiuni” pe-aici pe la Copac, daca ai ceva de impartit cu comentatori care comenteaza pe alte bloguri, fa-o pe-acolo 👿

 39. On topic: pe fb
  Vlad M Imperialistu
  3 mins ·
  Tov. Karl Marx a definit pacea drept „absenta opozitiei la socialism”. Tov. Vladimir Vladimirovici Putin o defineste drept „absenta opozitiei la invazia rusa”. Tovarasii Hollande si Merkel o definesc ca lipsire a Ucrainei de armele de care are nevoie pentru a bloca avansul militar rusesc. Pacea e buna. De razboi (respingerea socialismului/ a invaziei rusesti) trebuie sa ne ferim ca dracul de tamaie. Traiasca PACEA! In curand si la granita noastra.

 40. In timp ce unii cred ca stau la masa, soarecii joaca sub masa:
  „Circa 50 de tancuri si alte echipamente grele au patruns din Rusia in Ucraina in noaptea de miercuri spre joi, in timpul negocierilor de pace de la Minsk, a afirmat joi un purtator de cuvant militar, citat de AFP.”
  😛

  • Da, Victor L, tipic si revoltator. Pacea mamei lor de trogloditi 👿
   Si in timp ce unii mor din cauza „tarului” ce pare tot mai dement, iar multi altii suporta tot mai din greu consecintele (inclusiv economice) acestei pohte fara limite a putinoiului, alocarile de fonduri pt armata, spionaj si propaganda cresc naucitor.

 41. Despre cum s-au comportat altii/altele in parlament, in situatii similare, n-am considerat ca e necesar sa comentez. Dar Vosganian, se pare ca e un caz deosebit:

  Malin Bot (pe fb)·
  Vosganian a plans in Senat. Si e vorba doar de inceperea urmaririi. Apoi a citit acatiste. Asta il face femeia cu barba din Senat?

  As zice mai degraba ca il face barbatul fara…Ma opres aici. Dintr-un exces de decenta 😛

 42. Parlamentarii, acesti oameni cu suflet gingas si sensibil, care apara cu strasnicie democratia! Democratia lor originala, mostenita de la generatia primilor emanati…

  Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala. Senatorii au votat impotriva cererii DIICOT dupa un discurs al senatorului terminat in lacrimi. Vosganian: E o victorie a democratiei (HotNews)

 43. Tot Malin Bot: ·
  Noua majoritate PNL din Senat l-a protejat pe Vosganian? Asa fac reforma clasei politice Gorghiu, Blaga si Klaus Iohannis? Reforma marca USL.

 44. ===========================

 45. Siguranţă naţională după precepte evanghelice (de Melania Cincea)

  (…)Răspunsul oficial – spune tot Daniel Savu – este că nu preşedintele era beneficiarul informaţiei, ci DNA, dar „dacă cerea, primea”. Adică, un fel de siguranţă naţională făcută după precepte evanghelice… E năucitoare lejeritatea cu care e oferit acest ultim „argument”, „dacă cerea, primea”. Urmând raţionamentul, ar înseamna că SRI nu ar mai trebui să dea niciun raport informativ nici unei instituţii, decât dacă acea instituţie îi cere, eventual, opinia pe vreo informaţie.
  Un răspuns neoficial poate indica, însă, un SRI angrenat în jocuri politice. Numirea Alinei Bica s-a făcut în 2013, an care preceda un an preelectoral cu miză mare – prezidenţialele – eveniment pentru care dl Ponta se pregătea încă din vremea în care, oficial şi declarativ, îl susţinea pe Crin Antonescu în drumul spre Cotroceni. Or, cu o Alina Bica lăsată în acea funcţie până la momentul detonării bombei – detonare preconizată, încă de atunci, a o atinge şi pe Elena Udrea şi, prin ricoşeu, pe Traian Băsescu –, efectul ar fi fost mult mai puternic decât dacă d-na Bica, în momentul izbucnirii scandalului, era un simplu procuror sau şef de secţie, a cărui numire nu-l implica pe preşedintele Băsescu. Prin ricoşeu, scan­dalul, izbucnit la momentul oportun, i-ar fi putut aduce un plus de imagine d-lui Ponta. Sigur, e doar o ipoteză. Desprinsă, însă, din explicaţia ilogică a d-lui Savu şi, practic, din jumătatea de adevăr oferită. Pentru că acesta nu a spus dacă informaţia i-a fost sau nu furnizată, chiar şi neoficial, celui care făcuse nominalizarea Alinei Bica în funcţie, respectiv lui Victor Ponta (…)

  http://timpolis.ro/siguranta-nationala-dupa-precepte-evanghelice/

 46. Scuze pt un avertisment a posteriori: le recomand „amicilor” amatori de „can-can”-uri fie sa se mai tempereze, fie sa se desfasoare acolo unde sunt bine primiti cu asa ceva.

 47. uuuff, ce usurat am rasuflat: odata cu suvoiul de lacrimi guzganiene s-a restabilit democratia in ţară 😛

 48. AU VOTAT CONTRA DE FRICÄ; SUNT TOTZI LIBERALII IN SPECIAL
  TÄRICEANU HOTZOMANI. RUSINE !!!!!!!
  CINE SÄ MAI CREADÄ IN EI.

 49. lui @ady care prin contributie personala, a tinut sa aduca un plus de „valoare” comentului de la 14:17 si care intreaba inocent daca e vorba despre un (spam=)lant pus (de mine, desigur)…”adevarului”: NU!

 50. TOLONTAN ESTE UNUL DIN SECURISTII MAFIOTULUI VOICULESCU;
  O MARE MIZERIE DE OM.

  • 2014: Moldova pe muchie, Ro – pro / w.

   2015: Moldova pro / E, Ro – pe muchie.

   ReGIOnalizare&coruptie, marca Ucraina. Giohannis (cu „0” de la Man0lescu), premiul Nobel pentru duplicitate. Ex-aequo.

 51. Am mai trimis in spam un comentariu: „iarasi tampenii marca viq”, postat de @estu = @Estu (IP-ul difera, adresa e-mail identica), cel care, intr-o disputa mai de demult, si-a permis sa-l injure de mama pe Viq. Atunci a fost trimis la „plimbare” (dupa ce nu a catadicsit sa-si ceara scuze, varianta oferita cu multa ingaduinta de Viq). Toate au o limita!

 52. ponta-s-a tävälit de ras, acum joacä teatru
  Täriceanu cu trädätorii lui , a boicotat.acest mafiot trebuie dat jos:

 53. DRACU O SÄ-I MAI VOTEZE; ASTA A SI VRUT PSD SI MAFIOTUL TÄRI

 54. Oof, melancolia mea:
  „Vosganian, intrebat daca a plans in plen: Ochii mei sunt asa, umbrosi si melancolici, de felul lor”

  • Greata, o nesfarsita greata ma cuprinde, cand Nobelmanu’ asta-ncepe-a cuvanta si-abia imi stapanesc rostirea acelor vorbe „dulci” pe care cred, le merita din plin „melancolia”-sa… :mrgreen:

 55. Referitor la invalidarea guvernului Leanca 2, nicio mirare.
  S-au bazat pe voturile comunistilor lui Voronin si au luat plasa ca prostii 😛

 56. Ce-o fi în sufletul pdl-iştilor? Al lor ba, al nostru da.
  Pànă-n 2016….???!!!

 57. ACUM II D-ATZI DREPTATE PRESEEDINTELUI BÄSESCU,

  SÄ LE SPUNÄ ADIO???? STIE EL CINE SUNT.

 58. Asemenea declaratii nu trebuie trecute cu vederea:
  „Directorul STS, Marcel Opriş, a susţinut, joi, într-o dezbatere, că la alegerile prezidenţiale au fost folosite atacuri cibernetice în scop politic, fiind implicată o televiziune românească prin intermediul căreia a fost dat un semnal pentru ”un atac calificat pentru IT-işti devastator”.”

  Dar, pentru ca sa afli, trebuie sa faci o cerere catre STS (sigur, nu de catre oricine).

  • dar se stie, securistii lui guitz si tonta, au lucrat la foc fiebinte cu A3

   si guit TV:trebuie stiut, si UDREA AVEA DREPTATE

  • Televiziunea mogulara – amenintare la siguranta nationala, conform CSAT. Afirmatie intarita, azi, de Opris. Toate drumurile, nationale sau autorute, duc la GIO: DNA=DN+A. Marcajul e esential pe drumurile astea, mai ales in zonele mai obscure, cum este zona sinuoasa de pe traseul Turcescu-LCK-Opris. EU, in amintirea mandatului operational de la dezvoltare, tine intr-o mana bidineaua de marcaj, iar in cealalta firul Ariadnei. Azi, Dragnea ne reGIO(natio)nalizeaza….Bombonica eta pragres.

 59. Ziua bună ,copaceni !!!

 60. Inţeleg că Prezidente a dat cu paltonul de….facebook.))))

 61. Udrea mai bărbată decit toate putorile astea care se dau bărbați care se imbolnavesc subit …au metastaze,cancere,suferă de inimă ,se internează in spitale ,isi fac operații de-a pomana ,plîng,citesc acatiste,se roagă in genunchi prin Șparlament ,invocă Puterea Divină etc .

  Dacă ,începe un război ,ăstia se ascund in boscheți ….incredibil cu ce imbecili lași si tradatorii e populat Parlamentul ,care ar trebui să fie oglinda democratiei

 62. – „Procurorii DNA sustineau ca Elena Udrea si-ar fi exercitat influenta pe langa BRD astfel ca banca sa imprumute firma lui Rudel Obreja cu 10 milioane de lei pentru organizarea Galei Bute in 2011.”

  – „Lhotte, seful BRD: Gala Bute? Discutam despre un tip normal de finantare, despre un parteneriat public-privat. Aceste parteneriate public-private nu reprezinta ceva unic, iesit din comun ”
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-19361727-lhotte-seful-brd-gala-bute-discutam-despre-tip-normal-finantare-despre-parteneriat-public-privat-aceste-parteneriate-public-private-nu-reprezinta-ceva-unic-iesit-din-comun.htm

 63. Unde-i Ion sa ma ajute sa inteleg asta mai bine? 😉

  „DNA nu ancheteaza faptele sesizate de Udrea in cazul Coldea pentru ca procedura nu a fost respectata”

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19362147-dna-nu-ancheteaza-faptele-sesizate-udrea-cazul-coldea-pentru-procedura-nu-fost-respectata.htm

   • Night, 🙂

    Nu rade, ca vorbesc serios (chiar daca am pus un emoticon mai sugubat). Prima reactie a fost cam ca a ta: Ahaaa! Dar nu ma pricep la chestii d-astea si nu vreau sa trag concluzii pripite. Parerea/explicatiile cuiva care se pricepe (si e si obiectiv) ar fi binevenite.

  • Ei Codruto, ti-ai vandut suffletul si tu, iar in fata noastra pozezi ca sfanta si in slujba adevarului, cinstei, oanoarei? Nu ti-e rusine? Care-i diferenta intre tine Codruto si pe cei care-i anchetezi, unii NEVINOVATI?
   Acum se leaga ceea ce au spus multi junalisti curajosi ca DNA lucreaza pe mana cu gasti din SRI. De ce tu Kovesi te-ai supus lor? Cu ce te aveau la mana? Rusineeeeeeee, am simtiti si noi ca DNA functioneaza in functie de ORDINE!!!!

  • Mih,
   avalansa de explicatii ii dezonoreaza pe procurori.
   Kovesi spunea ca uneori iau informatii si din presa si se autosesizeaza; acum le trebuia o sesizare model.
   E vizibila impartirea in gasti atit la Servicii, cit si la procurori.

 64. este uluitor ,toate posturile TV, sunt plätite sä insulte si sä näscoceascä mizerii, despre presedintele Bäsescu si Udrea.
  pe unii ii credeam oameni de onoare, dar nu au asa ceva.

 65. Exact theo! Au cazut toate acuzatiile mincinoase, facute de niste penali si mari hoti care s-au folosit de numele ei. Ori asta nu se poate nimic vina!
  A mai ramas o acuzatie penibila, acel biletel al turnatorului penal Pescariu care se plimba la Miamai desi el este cel care a luat mita toata!
  Acel biletel este o facatura, a scris pe el la plezneala doua initiale E.U. Ce inseamna asta? Doua initiale NEDETERMINATE. Niciun trinbunal din lumea civilizata nu ar putea dovedi ce ar putea insemna. Oricene poate face asta, dar mai trebuie si dovedit! Ce a facut penalul Pescariu este la nivel de retardat. Hotii pot fi asa, dar smecheri in a face bani.
  Fratilor Udrea nu are treaba cu asa ceva, o sa vedeti. Au executat-o dar nu de tot, adevarul o va scoate invingatoare, va umili sistemul securist, pe sasul incult si pe Kovesi. Adevarul este Rege, minciuna cu viata scurta.

 66. Nu te lasa Elena Udrea! Noi te sustinem si suntem multi. Tinerii gandesc la fel ca tine, nu suntem naivi, vedem cum Justitia cade in capcana celor care conduc din umbra tara. Nimeni normal la cap nu crede ca Iohannis este Preseditne cu adevarat, este o paiata si atat. Nu t elasa, comunica cu tara, spune adevarul. Au cazut captele de acuzare, mai mutin cel cu biletelul penalului Pescariu unde scrie acolo EU car epoate insemna orice. Asta nu e proba. Si eu pot scrie EU pe un bilet si-lm plasez la tata in birou. Despre ce vorbim? DNA, SRI sa-si revina, nu este ok cum actioneaza! Stiu ca Elena U nu are nicio treaba cu nimic, vor fi umiliti de adevarul ei, o sa vedeti!

 67. Mai sa fie! A fost retinuta pentru 30 de zile in urma denuntului marelui Penal Pescariu care a ramas cu mita, doar ca avea el un biletel unde a notat „E.U.” 500.000.
  In primul rand E.U. nu este nume determinat. E.U. este NEDETERMINAT!!! sunt doar niste initiale care pot insemna multe altele.
  Mi se pare ca este un act de abuz, avocatii ar fi trebuit sa mentioneze asta. Nu poti acuza pe cineva doar ca a scris pe un biletel niste initiale. De unde stiu procururoii ca acesta este adevarul? De ce Pescariu mafiotul are dreptate si Udrea nu? Pe ce logica au mers?

 68. Cristian :
  Lasa justitia sa-si spuna cuvantul, nu te mai agita ! Doar trebuie sa ai incredere in justitie, independenta ei este cea mai mare realizare a presedintelul Basescu care a fost si este modelul si mentorul Elenei Udrea .

  • MODELUL TÄU ESTE ILICI-BONBO

   • modelul tau este udrea

    • al tau care e? caci pe aici tare figurezi sub acoperire.
     Lasitatea de a-ti asuma ceva pe cineva te face sa te crezi impartial?

     • eu evident sunt sereist

     • lasand gluma, nu vad cu ce am gresit.

      unii cu iliescu cu nastase cu rusii…
      altii cu udrea si basescu si cu justitia…

      ce am zis de e asa deplasat?

     • esti prea zlabut pentru un sereist, iar ca acoperit nu ai ce cauta la Copac.
      ori esti dezorientat ori habar nu ai nici tu ce vrei.

     • ce sunt? libertarian. am mai spus asta si o tot repet. imi place ron paul. e cool. mai putin pe politica externa. nu stiu de ce trebuie sa ma repet.

      ce vreau? stat mic si functional.

      ce vad? un sitem care nu e bun nici pentru a administra o budă.

      … daca raspunsul asta nu e bun, atunci m poti considera un fel de imitator ieftin al sistemului socratic. nu sunt intelept, nu am haz si nici ironie, dar stiu ca nu stiu nimic.

      alege-ti varianta, ala sunt.

    • @purly:
     @theo este un model de claritate.
     Tu esti un model de inconsistenta (sau inocenta),
     @ady&@profun- de incontinenta,
     @Loda si @delia- de insistenta, iar
     @vecinii – de indecenta
     P.S.
     …asteptam de ceva timp sa apara si un model de impertinenta. Dupa modelul lui Vosganian.

     • raspunsul asta e minunat! zambesc

     • Mai vrei?
      Uite un adaos, special pentru tine: libertarian se pretindea si Patriciu. Pretin ca (cu) tine? Mai zambesti, giocondel?
      P.S. Eu am vazut in copacul asta asta un singur libertarian autentic: @Eunucu.

     • Judex :
      ,,Loda si @delia- de insistenta ”
      La toata postarea de azi am scris o singura data trei randuri ;daca asta inseamna insistenta…fie 😉

  • Ssssst, a venit dna diriga 😉 (pina acum ceva timp era justitia lui piratu`, acum s-o lasam sa lucreze 😛 )
   Si ce daca i-a fost mentor? un ghimpe feminin nu iti da pace?

   • victoras :
    iar mesteci prostii.Eu m-am ferit sa etichetez vreodata justitia ca fiind a cuiva , nu exista nimic scris de mine in acest sens. Nu eu si partizanii doameni Udrea (si chiar ea ) pun insistent intrebarea ,,de ce acum” ?.
    Cat priveste ,,ghimpele feminin” …tre sa zici si tu ceva ca sa arati ca esti ,,destept” 😉 (adica nu merita sa raspund)

 69. Ca să ne lămurim pentru totdeauna cine sunt rusii si comuniștii in general ….. 50 de tancuri, 40 de lansatoare multiple de rachete și tot atâtea blindate au intrat din Rusia în Ucraina chiar în noaptea de miercuri spre joi, în timpul negocierilor de pace de la Minsk! Putin îi ținea de vorbă pe Merkel, Hollande și Poroșenko, iar teroriștii lui invadau Ucraina.

  Dublu limbaj e foarte folosit si la noi …explemplul cel mai bun e ce s-a intîmplat in Parlament azi si ce-au declarat cei de la vârful statului si șefii de partide

 70. Sa echivalezi cazul Vozganian, care a cerut in parlament sa nu se dea aviz favorabil cererii de urmarire penala (bashca felul in care a facut-o si REZULTATUL), cu faptul ca Udrea a cerut si ea sa nu se dea aviz favorabil pt arestare (dar l-a cerut pt urmarirea penala), mi se pare cel putin curios.

 71. Moment vesel cu Radu F Alexandru: cica KWJ, prin declaratia de azi (pe cazul Vozga), „a dat cu pumnul in masa”.

  • sa-mi fie cu iertare: era o masa de rahat.

  • …i-au cam sarit gioburile in fata. Nici giobul lui Radio Frecventa nu este asigurat de Astra. Cred ca nici de astre…Libertarienii astia rasatiti din manoasele lanuri de porumb care insotesc drumurile nationale cred ca a fi libertarian inseamna sa nu porti sosete in pantofi, dupa modelul desenatorului Caracatitei.

 72. Malin Bot – bine spus: discursul lui KWJ din parlament a fost…sforaitor 😛

 73. Gata, sunt la index?
  Promit ca nu mai fac….

 74. Dar o parabola nu poate fi vulgara?
  De ce sa o interziceti?
  Isaia 34:
  “şi’ndelungată vreme locuită va fi de păsări
  şi de arici şi de stârci şi de corbi;
  sfoara-de-măsurat a pustiirii fi-va aruncată deasupră-i
  şi de satiri va fi locuită.
  Spini răsări-vor în cetăţile ei şi’n temniţele ei;
  sălaşe vor fi pentru satiri şi cuiburi pentru struţi.
  Şi demonii vor sta faţă’n faţă cu satirii
  şi vor zbiera unul către celălalt;
  acolo se vor odihni satirii, că loc de odihnă şi-au aflat.
  Acolo şi-a făcut ariciul vizuină,
  acolo unde pământul i-a ocrotit puii.
  Acolo s’au întâmpinat cerbii
  şi unul altuia şi-au văzut chipurile;”

 75. Fain scris .

  „ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Bătîndu-se între ei, „copiii lui Băsescu” fac pulbere moștenirea lăsată de Traian Băsescu

  http://www.evz.ro/romania-lui-cristoiu-batindu-se-intre-ei-copiii-lui-basescu-fac-pulbere-mostenirea-lasata-de-traian-basescu.html

 76. 😀 😀 😀

  http://www.criterii.ro/index.php/en/national/12268-scenariul-despre-elena-udrea-la-care-nici-nu-indrazniti-sa-va-ganditi

  Yep….dacă ,dosarele Elenei Udrea sunt făcute de sereistii acoperiti din DNA ,ca si dosarul lui Mircea Basescu .

 77. On topic:

  Marcela Țușcă: Peace in our Time / ILD

  Pacea nu este o valoare în sine, dacă nu este însoțită de democrație, stat de drept, justiție independentă, sau o piață liberă care să-ți garanteze drepturile și libertățile.
  Pacea nu înseamnă nimic în afara acestor valori.
  Nu pace vroia URSS-ul pentru peninsula coreeană în 1950?
  Nu vroia URSS-ul să pacifice Vietnamul? Și uite că s-au băgat belicoșii ăștia de americani cu războiul lor!! Să bombardeze în numele democrației și libertății! Păi se poate așa ceva? Păi nu pace vor și sălbaticii din Statul Islamic? Cum să nu? Pace vor. – Daar al Islam! Casa păcii! O pace islamică!
  Chiar și Putin vrea Pace.(…)

  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/marcela-tusca-peace-time/

 78. Buna sara !

  Speaking after the 16-hour talks ended, Mr Putin told Russian television: „It wasn’t the best night for me, but it’s a good morning.”

  The latest agreement includes:

  1. Ceasefire to begin at 00:01 local time on 15 February (22:00 GMT 14 February)

  2. Heavy weapons to be withdrawn, beginning on 16 February and completed in two weeks

  3. All prisoners to be released; amnesty for those involved in fighting

  4. Withdrawal of all foreign troops and weapons from Ukrainian territory.

  5. Disarmament of all illegal groups

  6. Ukraine to allow resumption of normal life in rebel areas, by lifting restrictions
  Constitutional reform to enable decentralisation for rebel regions by the end of 2015

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-31447930
  Ukraine to control border with Russia if conditions met by the end of 2015

  • @VIQ
   Ai timp sa-l crezi pe Putin?
   Eu nu .

   • Dorule,

    Putin zice ca dupa o noapte de cosmar, dimineata ii zambeste cu toate maselele pana la urechi.
    Poate insemna ca ii convine deocamdata ce e scris acolo. Probabil a scapat de alte puncte mai neplacute.

    Asta insa nu inseamna ca va si respecta cele convenite in spiritul lor.
    Poate da.
    Poate nu.

    Ce vina ar avea el daca „rebelii” mai trag niste focuri acolo si nu vor sa dea drumul la prastiile din mana si la prizonierio de pe gard ?
    Adica poate pretinde ca punctele 1, 3 si 5 nu depind de el.

    Fara control comunitar la punctele de frontiera, miscarea rusa in zonele respective este ca la ea acasa.
    Adica desi pare responsabilitatea lui, nici dracu in persoana-i fistichie, cu coarne pe sub tichie nu poate vedea daca punctul 4 face lucru mecanic.

    In schimb punctul 6 de descentralizare/autonomizare teritoriala, de care e responsabil Porosenko, este la vedere, palpabil, verficabil.

    Poate de-asta dimineata ii zambeste larg cu tot orizontul.

 79. Bille,

  .. intre „postacii jegosi ai psd” si „decerebratii elenei udrea” si-ar fi avut si „cretinii macoveisti” ca dumneavoastra locul lor, daca s-ar fi barbierit mai des pe limba.

  Asa ca nu te mai plange.
  Acum.
  Ai rabdare pana te trezesti si realizezi in ce rahat ai intrat 😉

 80. Despre negocieri, acorduri si pace vs razboi. Cu rusii.

  Costin Andrieș (pe fb)
  ·
  Rușii ocupă un sat, vestul le arată obrazul, rușii zic că sunt deschiși să negociaze un acord de pace dacă vesticii dau ceva la schimb. Vesticii se bucură și zic că le dau ceva la schimb și le dau. Rușii stau liniștiți pentru o săptămână, dar rămân și cu satul și cu ce au primit în schimbul păcii de moment. Iar după o săptămână atacă un alt sat. Și iarăși vesticii cheamă la tratative. Așa au făcut rușii întotdeauna.
  Presedintele american Ronald Reagan a înțeles acest lucru și a spus ca paralel cu tratativele diplomatice trebuie pornită o cursă a înarmării în caz ca sovietii vor să facă un război. Rușii n-au mai ținut pasul, URSS a căzut și de 25 de ani am avut pace. Istoria a dovedit că atunci când vrei pace trebuie să te pregatești de război.
  Din păcate, de 25 de ani Europa s-a culcat pe o ureche, consideră că pacea este un dat, de aceea este amenințată cu un război. Ce vestul nu înțelege, inclusiv un număr mare de români, este că rușii nu pricep decât limbajul forței. Vei ajunge cu ei la un acord pe cale diplomatică dacă, și numai dacă știu ca pe calea forței ar suferi o pierdere mai mare decât concesia făcută prin negociere.
  În concluzie, dacă doriți pace în zona respectivă, pregătiți-vă de război. Cu cât mai multă forță NATO și americana este în Romania, cu atât rușii stau mai departe de România.

 81. BUNÄ,
  Putin este un om färä scrupule, a invätzat sä mintä , sä promitä
  sä santajeze, nu poate fi crezut. pe acelas drum este PONTA.

 82. Acordul de la Minsk este o umilinta pentru Europa democratiei.
  Cu precizarea ca sintem in alt timp si ca in loc de englez a fost o nemtoaica, cuplul franco-german, pentru linistea lor, au vindut Ucraina.
  Asta, ca sa realizam ca vechiul proverb n-a fos/este vorba goala: „da-i nas lui Ivan, si ti se urca pe divan!”

 83. nu stiu, dar a fost ultima concesie fäcutä descreeratului Putin,
  asa se aude, dupä nimeni nu se opune unui atac militar.

 84. PONTA, este de rasul lumii in America, face pe „TZIPARUL” se
  intanleste cu fosti si portari, isi face poze si se laudä.
  golanul avea poftä de zbenguialä si tomanii il suportä, nu se
  intreabä cat costä deplasärile lui de golan parvenit?

  • da, si Holande si Merkel vor fi intimpinati la Paris si Berlin de multimi de oameni carora li se va spune „v-am adus pecea pentru 1.000 de ani” 😛

 85. salut
  ura impotriva udrei a pus pe ganduri pe oricare parvenit … speranta nu mai e, tocmai datorita acestei confirmari.
  Parvenitii stiu ca vor fi aruncati, cu ura, la cos, daca se va putea.
  De aceea parvenitii vor continua sa jefuiasca de jur imprejur si vor fi pregatiti sa fuga, in cazul in care se ingroasa gluma … sau sa tradeze.
  Sa vanda orice, sa vanda tara, daca va fi nevoie. Tara pe care acum o prada.
  Pe de alta parte, datorita acestei uri, daca maine ar incepe un razboi, romanii nu vor lupta … unii se vor apara, atii vor jefui.
  Iar parvenitii vor vinde tara.
  .
  Romania nu mai are nici o posibilitate sa se mai apere, din inauntru. Ea mai poate fi doar „aparata” … desi, din afara, numai aparare nu va mai fi.

 86. Stire bomba pe Hotnewus” „Mama blondei a vizitat-o la penitenciar”.

 87. väd un lucru mizerabil, pe toate posturile TV, se instigä la urä
  contra presedintelui Bäsescu si Udrea.ce nenorocitzi.
  URA SE INTOARCE CA UN BUMERANG:VOR FI SI EI GONITZI CU
  PIETRE:

  EDUCATZIE COMUNISTÄ:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s