Cafea? Be my guests!

Azi, cu Mary Chapin  Carpenter

Mih

69 responses to “Cafea? Be my guests!

 1. Salutare prieteni! Servus Mih şi mă simt norocos să mă regăsesc printre primii oaspeţi la postarea ta!
  Zilele acestea se face vorbire de un nou cod fiscal. Cod care-n partea lui populistă, să-i spunem aşa, cuprinde o serie de măsuri bune şi necesare, spun eu, pentru mediul economic şi social , numai că, aceste promisiuni vin de la un Guvern mincinos, în primul rànd, şi- n în al doilea rànd, compensarea găurii bugetare vine prin mutarea poverii fiscale pe PFA, intreprinderi mici şi mijlocii şi cu creşterea fiscalităţii pe anumite domenii care vizează, în principal, proprietatea, deci, şi populaţia.
  Adică, îţi scad cu o mànă şi-ţi iau cu zece. Mai grav chiar, îi uşurez pe unii (de regulă pe cei care obţin profituri uriaşe) şi-i împovărez pe alţii.
  Dar fraţilor, întreb şi eu :
  Oare aceste măsuri nu pot ffi luate şi fără aceste măsuri compensatorii?
  Eu zic că da!
  Specialiştii spun că ar fi necesare circa 14 miliarde de lei (3 miliarde de euro) pentru a compensa gaura bugetară. Tot ei mai spun, inclusiv Curtea de Conturi, că furtul, risipa, supraevaluarea achiziţiilor publice depăşeste cu mult 30 de miliarde anual.
  Ori, pentru aceste 3 miliarde de euro necesare:
  – nu aţi putea fura, cel puţin cu 10% mai puţin?
  – n-aţi putea cheltui cu mai multă chibzunţă banul piblic?
  – unde sunt rezultatele (inclusiv, factorul preventiv) justiţiei? Teoretic această ofensivă a justiţiei ar trebui să conducă la o mai bună cheltuială a banului public şi o diminuare drastică a risipei şi furtului!
  Dar ,se pare că, psd & co, pnl – care se vaită că primii le-au dat un şah, vizează numai schimbarea unei găsti de hoţi cu o alta!
  Nicidecum completarea eforturilor justiţiei cu pachete de legi care să conducă cu o adevărat la creşterea nivelului de trai în această ţară!

  • Salutare tuturor,
   Florine, daca luam de buna ce spune Curtea de Conturi legat de furtul de miliarde de euroi atunci ne meritam soarta. Atat iti spun, peste 90% din rapoartele Curtii sunt infirmate in instante. Bonus: In acelasi procent inspectorii Curtii de Conturi nici macar nu se prezinta ca martori sa-si sustina rapoartele.

   • Salut Ion, mulţi spun, şi eu îi cred, că jaful este mult mai mare. Unii economişti susţin că jaful ar reprezenta aproape valoarea unui al doilea buget
    Uită-te numai la procentele de şpagă din contractele de achiziţii publice: ele se învàrt în media sumei de 40-60 de procente din valoarea contractului (bani autohtoni sau europeni). Cazul ,,rudele lui Ponta” 54%.

    • Florine,
     Eu am descris fapte, tu imi vorbesti vorbe. Referitor la % de spaga de 54%, atentie la comunicatul DNA. ”54% din totalul sumelor ce au fost identificate ca fiind achitate de S.C. Grossmann Engineerig SRL, către „partenerii” la care se pretinde că au fost subcontractate lucrări).
     Valoarea contractului, asa cum apare pe SEAP este de 39 863 321, 24 lei.

 2. cand o sä trebuie sä le aplice, vor constata cä nu se poate,
  PROMISIUNI, oare nu vä d-atzi seama? Romania nu poate face fatzä acestor lucruri, cu autoisträzile au fäcut proecte de milioane
  ce a iesit?.

 3. Promisiuni care ar putea fi sustenabile dacă s-ar vrea cu adevărat.
  Normal, numai aceste acţiuni ale justiţiei ar trebui să conducă la o diminuare a jafului! Dar se pare că nu le pasă. Semn că au ei ceva de gănd şi-n privinţa acesteia.
  Altfel, la întrebarea: domnule PM (de la psd sau pnl), cum compensaţi aceste relaxări fiscale promise?
  Răspunsul ar putea fi simplu:
  Jefuim cu 10% (asta aşa, din minimul de 30 de miliarde de euro) mai puţin şi recuperăm paguba de la cei dovediţi de justiţie.
  Dar ei…nu, jaful rămàne la aceleaşi cote, banii răman la ei şi în schimb, dăm în cap păturii mijlocii a populaţiei!

 4. Buna ziua!
  Voi chiar credeti ce vrea tovarasul double V?
  Pai banii la partid de unde vin?
  Cine dracu da, asa ca de la el,fara a castiga ceva in schimb?
  Voi vedeti in politicieni romani niste filantropi? Eu nu!
  Treaba cu noul cod fiscal poate fi realizabila fara alte conditi daca ar veni banii aceia din TVA in bugetul de stat si nu in cel de partid.
  La dracu, banii se colecteaza de la fiecare consumator si dispar ,asa,pe drum!Mai sa fie!
  Exemplul acesta mi-a venit in minte ca este mai caldut si de actualitate.

  • Dorian, grosul banilor ajung în buzunarele greilor din partid. La partid ajung ,,firmiturile”. Uită-te la averile lor, plus cele mascate, plus conturi secrete, etc!

 5. Salut, all! 🙂

  Relaxarea fiscala (despre asta ar fi vorba, nu?) pe fondul coruptiei si incompetentei cred ca nu poate fi decat praf in ochi (unii sunt de parere ca s-a dorit inclusiv „estomparea” povestii cu mama-sora-cumnatul, dar poate e o explicatie subtirica).

  In privinta Curtii de conturi, imi aduc aminte ceva legat de un prejudiciu de prin 2008 si guvernul Tariceanu, o suma destul de mare (dar intre timp, pe Tari nu l-a…legat nimeni pt asta asa ca am ramas fara raspuns la o intrebare: la ce foloseste Curtea de conturi in fond? )

  • Discutiile pe Codul Fiscal demonstreaza unitatea dintre USLT (Traitorul) si N(oul)USL, care se reunesc acum si formal prin duetul vocilor aprobatoare ale lui V2 si KBr. Bun, acum lucrurile sunt bine facute: de guvernarea si politica interna se ocupa V2 (specialist in picaj), iar pe axa Axa BLW sunt puse jaloanele potrivite: de L se ocupa Hellvig, de W se ocupa Mahalache. De ceaiul de la ceremonie se ocupa KBr.

 6. Evolutia haiduciei:
  In timp ce Pintea lua de la bogati ca sa dea la saraci, Ponta ia de la bogati ca sa-i faca saraci. Apciza pe ovaz, ca batista pe tambal.

 7. Poate specialistii in ale economiei si ale justitiei au o explicatie credibila.
  ”Romania a inregistrat o productie agricola de aproape 15,5 miliarde de euro in anul 2014, a opta din Uniunea EuopreanaDar, asta de pe 13.3 mil ha, productivitatea pe ha e de 1160 euro.
  Cea mai mare productivitate o inregistreaza Olanda – circa 14.800 de euro la hectar (de pe cele 1,8 milioane de hectare utilizate in agricultura a scos o productie de 26,7 miliarde de euro)”
  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-19437624-eurostat-romania-locul-8-productia-agricola-anul-2014-productivitate-redusa.htm

  • Vocatia Ro ar trebui sa fie agricultura bio, nu obiectivul atingerii maximei productivitati la hectar.

   • @ judex,
    totusi, „agricultura bio” nu este nici pentru stomacul si nici pentru buzunarul romanilor.
    Conteaza productivitatea la hectar, chiar foarte mult; doar dupa ce muncesti pe brinci si aduni ceva, iti poti permite si huzurul 😉

    • Industrializarea fortata a adus o gramada de lume in orase, golind satele. Schimbarea de tip ecinomic si apoi inevitabila criza economica asociata schimbarii i-au lasat pe drumuri. Cum educatie – ioc, multi dintre cei veniti nu au facut decat sa-ngroase randurile somerilor. Cea mai naturala re-reconversie a acestora mi se pare intrarea in agricultura, pe loturile mici, improprii mecanizarii. Sunt cu milioanele, cred…Si asistatii si loturile astea mici.
     Daca acestia se profileaza pe produse bio, pretul superior al produselor bio joaca in favoarea si nu in detrimentul lor. In plus, ar aparea astfel o noua clasa de mici intreprinzatori (agricoli, eco-turism) majoritatea proveniti dintre cei care acum ingroasa randurile asistatilor sociali. Ma rog, asa vad eu indreptarea lucrurilor.

   • Judex, ce te faci cu noua generatie de tineri prezinta intoleranta la lactoza, simptome de boala celiaca, alergici la o serie de fructe, produse apicole. Te doare capul.

    • Ioane, cred ca acestia ar trebui sa se gandeasca la modalitati prin care urmasii lor sa nu fie tributari acelorasi simptome. Iar o cale ar putea fi, cum sa-i zic, re-naturalizarea. Michel Jackson ajunsese sa se separe de lume intr-un clopot de plastic, care sa-i filtreze microbii din aer…E posibil ca si la el fragilitatea asta sa fi inceput cu intoleranta la lactoza, cine stie..

     • Ehei, Judex, fragilitatea se numeste ”evolutie”, dar marele public inca nu constientizeaza esenta frazei ”da naturii ce este al naturii”.

     • „E posibil ca si la el fragilitatea asta sa fi inceput cu intoleranta la lactoza, cine stie..”
      Nu e posibil ca fragilitatea aia sa fi inceput cu intoleranta la lactoza.

  • Era o vorba in Iepoca de Aur: „industria e la pamint, iar agricultura in aer.
   Pastratori fideli ai obiceiurilor stramosesti („mindru ca sint roman”), zicala dureaza si a devenit realitate.

 8. Gata, a venit explicatia pertinenta. Ministrul Finanțelor Darius Valcov : ” Fără chingile FMI, ne-am bate cu China si USA la productivitate”

 9. Apropo de Curtea de Conturi: teoretic este o instituţie independentă aflată sub control parlamentar. Numai că şefii din această instituţie sunt numiţi de politic. Aşa cum cunosc eu de la persoane care lucrează în această instituţie, datelle prezentate public sunt mult ,,coafate”, adică, lucrurile ar sta mult mai grav, însă , din spirit de conservare,inspectorii trec cu vederea unele ilegaltăţi mai mici, trecàndule la categoria oportunutăţi sau inoportunităţi, acolo unde justiţia nu se prea poate pronunţa.
  Apoi intervine presiunea politicului şi atunci, în justiţie, fie o lasă moale, fie nici nu se prezintă.

 10. este uluitor cum un militzian securist, pe post de avocat ABRAHAM
  apare zilnic la Romania TV, si povesteste din dosare, a dus
  totzi tziganii sä jure contra lui Bäsescu; ACUM FACE PE AVOCATUL LUI PINALTI;si dä informatzii ,bine intzeles subliniind numele Bäsescu

  NU SE SEZIZEAZÄ NIMENI; DE CE SE OCUPÄ ACEST ABRAHAM???

 11. Meci de „infract”: Halep a cistigat finala din Dubai 😛

 12. Ca sa parafrazez o sintagma din presa „am avut inca odata dreptate”, cind spuneam ca nu o consider nevinovata pe blonda, dar prea multi prosti s-au repezit sa-si arunce dejectiile sufletesti 😛

  • Victor,
   Tolontan n-a binevoit sa citeasca minuta sedintei de judecata de saptamana trecuta in cazul recursului arestului preventiv al EU. Daca o facea nu mai trebuia sa apeleze la sursele din interiorul DNA.

 13. Cum se razbuna prostii pe dictator; au trecut doua luni deja:
  „Fostul preşedinte Traian Băsescu se va muta din vila Lac 3 după ce lucrările de reparaţie şi renovare a vilei care i-a fost atribuită recent de Guvern ca reşedinţă vor fi finalizate, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.”
  Cum arata locuinta repartizata:
  http://www.romaniatv.net/imagini-din-casa-in-care-a-stat-mioara-roman-si-oferita-lui-traian-basescu_203679.html

  • Miorita pe stil nou: mioara este, de fapt, o purcica. Iar stana…nu aduce a cuccina.
   P.S. La nivel national, imaginea „stanii” este copy-a fidela a starii economiei nationale sub conducerea mostenitorilor FSN.

  • o rusine, bätaie de joc la adresa presedintelui Bäsescu,
   dar dela un vagabond securist ca PONTA, nu te asteptzi
   la altceva.

 14. Paharul de…noapte buna! 🙂

 15. Ce inseamna si deontologia ziaristica, cred ca este ceva ce numai oameni ca Pora, Tolontan ori Tapalaga au habar cu ce se maninca 😉
  Par egzamplu: Tolontan imi recomanda sa bag la cap spusele lui Tudoran.
  Naiv, l-am intrebat: care Tudoran? amicul lui Felix si consilierul PUR?
  N-a convenit deontologului si mi-a sters postarea.
  Facem ziaristica doar cum vrea muschii nostri si enteresele 😛

 16. Zi de doliu national-istoric:
  „Crin Antonescu renunta la presedintia Comisiei parlamentare pentru revizuirea Constitutiei”
  😛

 17. Groaznic:
  „O fetita in varsta de aproximativ sapte ani a detonat o bomba pe care o avea atasata de corp, duminica, intr-o piata din orasul Potiskum, din nord-estul Nigeriei, ucigand cinci persoane, au relatat martorii pentru AFP”.
  Mintea mea nu poate pricepe!

 18. Doliul se prelungeste:
  „Senatorul Crin Antonescu a afirmat duminica seara, la B1 TV, ca „foarte probabil” se va retrage din politica la sfarsitul acestui mandat de parlamentar.”
  Cui ne lasi, Cretinele 😛 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s