Cafea + lectie de jurnalism

John R. „Johnny” Cash (February 26, 1932 – September 12, 2003) was a singer-songwriter, actor, and author, widely considered one of the most influential American musicians of the 20th century.

Sabin Orcan / fb

Deci, sa repetam „decalogul jurnalismului, după Kovach & Rosenstiel” (pentru ca e bine sa stim si noi ce ar trebui sa stie si sa faca ei):

1. Prima obligaţie a jurnalismului este faţă de adevăr.
2. Prima sa loialitate este faţă de cetăţeni.
3. Esenţa sa este disciplina verificării.
4. Practicanţii săi trebuie să-şi păstreze independenţa faţă de cei despre care relatează.
5. Trebuie să servească drept supraveghetor independent al puterii.
6. Trebuie să asigure o platformă publică pentru critică şi compromis.
7. Trebuie să se străduiască să facă semnificativul interesant şi relevant.
8. Trebuie să menţină ştirile cuprinzătoare şi echilibrate.
9. Practicanţii săi au obligaţia să facă apel la propria conştiinţă.
10. Cetăţenii, de asemenea, au drepturi şi responsabilităţi când vine vorba de ştiri.

Mih

Anunțuri

140 responses to “Cafea + lectie de jurnalism

 1. despre un isteric si mitocan , jurnalist Täpälagä, scriu si eu
  a turbat de fericire, dupä ce a läudat picioarele lui Carmen,
  l-au invitat cu ei, sä tzinä paltonul lui Johannis.

 2. asearä la B1 a intrat prin tel. altul, Tolontan, politzistul intrigant
  al mafiotului puscärias Voiculescu, cu asa o mojicie si inpertinentä
  intorcea si rästälmäcea declaratziile Presedintelui Bäsescu.
  cu adevärat ;o mizerie de om:

 3. Ce par a nu intelege intre altele, presarii „nostri” (multi dintre ei) este ca nu umorile lor (si ale noastre) trebuie sa „hraneasca” si sa amplifice. Stirea ar trebui sa fie stire si atat, iar opinia personala (cred ca au si ei dreptul la asa ceva) sa fie exprimata fara „bulbuci si spume”, ci aducand argumente cat mai corecte si convingatoare…

 4. ======================
  Dupa cum spuneai, eu sunt cu tigaia, leninista (sau stalinista, ca nu retin exact), cotoroanta etc.
  Asa ca, imi asum asta: VALEA!

  • Stiu ca iti este imposibil sa accepti (poate chiar nu esti capabil sa pricepi): singurul motiv pentru care consider ca meriti sa ajungi in spam este NESIMTIREA de care ai dat si dai dovada, „entuziasmul” cu care ii jignesti pe cei ce nu se „aliniaza” anti-basismului agresiv pe care il promovezi/promovati.

   • anti-basismului agresiv = anti-pesedismu agresiv. moartea obiectivitatii.

    vrei exemplu?

    bine, na, ma strofoc si servesc>

    daca nastase ar fi fost acuzat public de finantare ilegala a campaniei, toata lumea ar fi sarit in sus ca arsa si ar fi zis ca „nastase la puscarie” si ca „nastase hotu” si astea. si apoi puscarie. si mare jubilare.
    daca basescu ar fi acuzat de finantare ilegala a campaniei toata lumea ar fi zis ca „ce nesimtiti astia care acuza” si „valeleu de spalati pe creier antenisti fomisti asistati borati” si alea. si apoi banare. si apoi mare jubilare.

    a, stai, prima s-a intamplat deja si a doua, la cum te cunosc, e pe cale sa se petreaca.

    • „Daca”…etc? Poftim??? Asta-i proces de intentie, nu argument. Multumesc, m-ai lamurit! Punct!
     Daca vorbesti cu mine, vino cu argumente/exemple in care eu l-am jignit pe @Bill asa cum a facut/au facut el & Co cu mai toti copacenii.

    • Si nu-ti mai aroga o pozitie impartiala, ca nu-i corect! Si stii asta foarte bine.

     Adaug o intrebare: ai intervenit vreodata asa cum ai facut acum, dar ca reactie de dezaprobare fata de vreun comentariu inadecvat al lui @Bill & Co?

   • Mih, servus! 🙂

    Plictiseală mare la „alergătorii” într-un picior, ultimu’ articol de acu’ doo săptămâni… Ce să faca dnul doctor Billă, în balta aia, să-l apuce amocul?! 🙂
    …vine p’aci, mai un băț, mai o piatră :mrgreen:
    Da’ cu perele-per-doubleve de ce îți pierzi vremea?! Există spam unde WP îl ține minte și-l trimite la preumblare când răsăre…

    • Servus, Old! 🙂

     De plictiseala lor nu am stiinta, dar sa si-o poarte sanatosi, ca nu le doresc raul 😀
     Perele-per-w, si-o mai cauta si el, pana la urma poate are sanse s-o gaseasca 😛

    • Eu nu sunt surprins deloc, @oldhashu. Gasca cu pricina a mimat doar macovismul, nu a avut niciun moment intentia de a o sprijini sa-si construiasca un partid separat. De asta si zic ca @pro_fun este mai onest incercand sa intretina respiratia unui muribund, decat @bill (…si co-debillii aferenti) care au ochit-o pe Macovei doar cu scopul de a o ingropa de vie.

 5. kugla,
  de dimineata ti-ai facut injectia cu otrava 😉
  Tu pari a fi @ Peter Manu de pe Contributors.
  Si ia vezi ce scrie Danilet pe Contributors, asa, ca sa nu scrii o teza de dottore proasta.

 6. Ne-ignorabil (cel putin):

 7. Melania Cincea in dialog cu Iulian Fota

  Nominalizarea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, controversatul Parteneriat strategic cu China, anunţat cu câteva luni în urmă de către Guvern, pericolele dinspre Est, care pândesc securitatea naţională, avantajele pe care le are Rusia în actualul context geopolitic şi controlul asupra serviciilor de informaţii sunt teme pe marginea cărora l-am invitat la un dialog pe Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate (…)

  http://timpolis.ro/iulian-fota-fost-consilier-prezidential-pe-probleme-de-securitate-nationala-decizia-de-a-renunta-la-relatia-speciala-cu-sua-ar-fi-incadrata-in-zona-tradarii-nationale/

  • Acestea sunt simple speculatii ;nimeni nu a adus vorba si nici macar nu a gandit despre o ,,posibila renuntare” la relatia cu SUA, nici macar Ponta ,daca castiga,nu ar fi facut asa ceva.Vorbit ca sa se afle-n treaba.

   • Esti cred, o culme a „informarii” si „expertizei” pe subiect.
    Te rog mult sa NU-mi raspunzi. Si eu ma abtin, sa stii!

   • @ Loda,
    dna profesoara de Istorie, o tara ca Romania nu poate avea relatii privilegiate cu China, Germania si sa solicite umbrela soldatului american.
    Ca apare Victoria N si va spune ceva cu „fuck, vreti sa va aparam, iar voi sa preacurviti dupa plac!”

    • victoras :
     Unde ai vazut tu ca Johannis vrea relatii privilegiate cu China? (apropo,stii care e tara care are cele mai multe relatii economice si financiare cu China?).
     Romania, daca va avea relatii f.bune cu Germania (daca, ca nu tine doar de dorinta noastra ci si a Germaniei) acest lucru nu impedimeaza de loc asupra relatiilor cu SUA.Germania este stat NATo, este cea mai mare putere a Europei, ca membra NATO si partenera SUA Romania si-a achitat in Irak si Afganistan cu asupra de masura obligatiile militare si este, nu uita, ultimul avanpost al NATO in calea Rusiei ,deci cu o importanta geostrategica deosebita.Prin urmare una nu o exclude pe cealalta, dar daca esti de o alta parere, sunt dispusa sa-ti ascult argumentele.

  • Iulian Fota dovedeste si calitati de bun politician. Ar fi bine ca fibra de esenta tare a statului (din care pare facut consilierul lui Traian Basescu) sa se incolaceasca in jurul corpului politic parazitar care sufoca azi statul. Evolutia urmatoare a lui Fota va fi un bun indiciu asupra starii de sanatate a statului roman.
   A sosit, evident, momentul innoirii clasei politice. Introducerea in ecuatie a finantarii partidelor va atrage eliminarea aproape totala a partidelor „clasice”. Primele afectate vor fi cele de pe lista AEP. Cred ca nici fruntasii lor nu se vor simti prea bine. In aceste conditii, atragerea unor oameni patrioti, inteligenti si integri ca Fota ar fi o garantie ca aceasta innoire se face pe o baza solida. Acelasi proces de curatare trebuie sa se produca simultan si in mass media, pentru ca cea mai mare parte din enormele sume vehiculate ajung in final, la capatul lantului trofic, in conturile mass media.
   S-a dat startul cursei „scapa cine poate!”. Poate da, poate nu…Din clasa politica actuala, mie cel mai mult imi place, in continuare, DNA Ana Udrea. Germenele acestei schimbari.

 8. cant de ordinar este vagabondul plagiator, cicä sä punä la servicii
  dela PSD; CÄ ASA A FÄCUT ” DICTATORUL”
  EI AU TOATE MINISTERELE; TOATE SERVICIILE;IN PARLAMENT
  PE ZÄNATICUL ZGONEA, IAR LA SENAT PE „INIMÄ ZGLOBIE”,-
  care nu are nici o legimitate.

 9. observ cä Johannis nu-si dä seama de valoarea care o au multzi din cei ce au lucrat cu presedintele Bäsescu,
  altfel ar apela la C DIACONESCU, FOTA, s-au altzii, se pare ii
  plac travestitzii PSD-isti.

  • Nu o va face, Theo: uraste tot ce e legat de Basescu si de PROIECTUL acestuia. Aversiunea domina ratiunea (ma rog…) sau/si are (serveste?) cu totul si cu totul alte interese. Asa cred si pana acum, asa si vad ca stau lucrurile…

   • Presedintele Bäsescu si-a dat seama de mult de caracterul lui,
    nu a mai fost in Sibiu nici sä-si ia o diplomä, chiar dacä a trecut prin Sibiu ,nu la el.
    cu sigurantzä a aflat de matrafaslacurile lui j–-anis

 10. Adinc:
  „Predoiu: Ponta şi miniştrii săi au reuşit să rupă definitiv relaţia specială cu Comisia Europeană”;
  @victor L:
  iar voi leberalilor, cu Klaus in frunte, veti compromite relatia speciala cu SUA.
  Stai jos, dom` Predoiu, scaunul de prim ministru inca nu e gata.

 11. Acesta nu este un linsaj mediatic ; randurile de mai jos ar trebui urmate de o demisie .

  Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, Comisia Europeană a decis, miercuri, iniţierea procedurii de dezechilibru macroeconomic în cazul României.

  Dezechilibru macroeconomic ??? Numai ca nu eram tigrii ( vai steaua noastra 🙂 ) Europei la crestere economica 😀

  ”Potrivit experţilor europeni, ţara noastră trebuie monitorizată şi trebuie să aplice o serie de măsuri impuse de CE. Suntem de fapt martorii primei riposte din partea Comisiei Europene, după modul lipsit de diplomaţie în care Executivul condus de Victor Viorel Ponta a purtat, în ultimul an, negocierile cu oficialii FMI şi CE în acordul pe care România încă îl are. În comunicatul de presă trimis ieri, Comisia Europeană recunoaşte şi dă de înţeles că actualul acord e ca şi nul, motiv pentru care ţara noastră nu mai beneficiază de tratament special din partea autorităţilor europene”, precizează Predoiu.

  Potrivit acestuia, ”premierul Victor Ponta şi miniştrii săi au reuşit să rupă definitiv relaţia specială pe care ţara noastră o avea cu oficialii Comisiei Europene, iar acest gest necugetat va costa bugetul de stat milioane de euro”.

  Prim-vicepreşedintele PNL mai menţionează că ”oficialii misiunii FMI şi CE, au venit, de mai bine de un an, la Bucureşti ca să fie trimişi acasă cu coada între picioare”.

  ”Tot de mai bine de un an nu au mai fost agreate scrisori de intenţie, la finalul fiecărei misiuni. Circul şi scandalul caracteristic manierei de negociere a lui Victor Viorel Ponta au predominat şi în discuţiile cu experţii străini. Iar de pierdut au românii şi bugetul de stat. Pentru că odată cu ruperea acordului înainte de vreme, România nu va mai beneficia nici de cofinanţare de 5% la fonduri europene. Cofinanţarea va creşte la 15%. Asta înseamnă că statul va primi cu 10% mai puţini bani europeni pentru toate proiectele publice făcute pe bani UE. Cine credeţi că va acoperi diferenţa? Este vorba de milioane de euro. Asta în condiţiile în care oricum investiţiile în vremea guvernării Ponta au scăzut considerabil”, apreciază Cătălin Predoiu.

  Predoiu mai afirmă că ”i se pare periculos şi iresponsabil felul în care Executivul Ponta negociază în numele românilor”.

  ”Cred ca Ponta nu face altceva decât să scoată în evidenţă nevoia cât mai urgentă de un nou Guvern responsabil, care să acţioneze în interesul ţării, nu să se lase guvernat de orgolii personale”, se mai arată în comunicatul de presă.

  • Desigur, nu-i bine sa ai dezechilibre macroeconomice (chiar daca, nicio tara nu poate avea 100% … echilibru macroeconomic).

   N-ar trebui prin urmare, nici neglijate respectivele calificari dar, nici rostogolite in mod defetist.

   In general, exagerarile si prezentarile trunchiate, sunt la randul lor … dezechilibrate si conduc, pe cei dispusi sa le accepte axiomatic, la viziuni … [cel putin] deformate 😉

   • „rostogolite in mod defetist”…”exagerarile si prezentarile trunchiate”…bla bla bla.
    Argumente?
    –––––––––

    Necesitatea introducerii unei monitorizari* este un semnal ca ceva nu merge bine – in cazul de fata, probleme de GUVERNARE. Si ca ceva trebuie facut pt a nu evolua spre mai rau.
    Acum si din asta trebuie scoasa vreo lauda pt guvernul vvp? Sau trebuie „ne-rostogolita” stirea?

    *) „“România se confruntă cu dezechilibre macroeconomice care impun monitorizare și acțiune. În cele trei programe consecutive UE-FMI, dezechilibrele externe și interne au fost reduse semnificativ. Cu toate acestea, riscurile derivate din relativ semnificativa scădere a investițiilor străine și o slabă capacitate de export pe termen mediu merită atenție. Mai mult decât atât, stabilitatea sectorului financiar a fost păstrată până în prezent, dar vulnerabilitățile interne și externe ale sectorului bancar rămân.”

    http://cursdeguvernare.ro/comisia-europeana-a-deschis-procedura-de-dezechilibru-macroeconomic-la-adresa-romaniei.html

    [sublinierile imi apartin: important e sa se stie/vada ce NU merge bine si sa se ia masuri, nu sa ne culcam pe urechea…care ne convine]

    • Dupa cum spuneam, nu este o situatie iesita din comun. Comisia Europeana a stabilit, o clasificare pentru departajarea diferitelor grade de … dezechilibru, in care a incadrat ~16 tari.

     Romania, este in grupul (stage 2) cu cel mai scazut factor de risc (alaturi de Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia si Marea Britanie). Mai rau stau (la dezechilibre macro): Germania si Ungaria (stage 3), Spania, Irlanda, Sloveia (stage 4), Portugalia, Franta, Italia (stage 5).

     Mai multe amanunte/ argumente, le puteti prelua direct de la … sursa:
     http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-4504_en.htm

     • Dar cine a spus ca e o situatie „iesita” din comun? Bati campii din pro-pontism.

     • ..nici pro-fundismul personajului nu poate fi exclus. Mie mi se pare ca omul a venit aici sa vanda scutece. La mana (…?) doua.

     • …un hibrid intre scutec si raspandac:

     • Dar cine a spus ca e o situatie “iesita” din comun? Bati campii …

      In primul rand, „am batut campii” cu … argumente. Apoi, mi-am permis sa deduc … „iesirea din comun”, printre altele, din exprimari de genul:

      „randurile de mai jos ar trebui urmate de o demisie … vai steaua noastra” dar … si din bolduiri (recte, un fel de … stridențe din spatiul virtual) 😉

      @judex
      cred ca ai mancat si tu, de cateva ori in viata, ce arunca baiatu’ ăla dăștept in … fan. Ma refer bineinteles la … snickers

     • Demisiile se pot cere, ba se si dau pt lucruri nu neaparat „iesite din comun”. De exemplu, incompetenta. Care in cazul guvernului vvponta este mai degraba comuna, nu iesita din 😛

     • @pro_fun: nu neg.
      In plus, recunosc si ca efortul tau mi se pare mai onest decat cel al lui @bill, care vrea sa-ngroape un om de viu.

  • Ca bine zicea Turcescu : Viorele (ca Victor nu pot sa zic 😉 ), guvernam si noi ceva?
   Cit despre situatia din sanatate (are Mixich un bun articol pe HN), doctorul Calafat a fost eroul unor manifestari acum 3 (trei) ani, si de atunci a intrat la naftalina. Si el si legea Sanatatii.

   • victoras :
    ,,Ca bine zicea Turcescu : ”
    Pai cand zicea don colonel asa ceva, inainte sau dupa ,,descoperire” ? ,,Numai Dumnezeu stie cine-i Robert Turcescu”.O ye, si-a batut joc de voi, fanii sai fideli, fie ca a fost sincer, fie ca v-a mintit si va mai uitati in gura lui si-l mai citati ca pe Mesia ! va meritati unii pe altii.

    • Da’ pe tine de ce naiba te-om „merita”, @Loda?
     Si mai vii si cu „soparle” (ca sa nu zic minciuni sfruntate): „fanii sai fideli”, „si-l mai citati ca pe Mesia”. Serios?

     • Mih :
      ,,naiba” ? Wow, detectez o urma de iritare ? Noroc ca se apropie serialele AXN si evit o noua banare 😉
      Care sunt minciunile? Arhiva blogului e martora de cate ori a fost citat Turcescu (inclusiv azi) si blogul sau emisiunea lui atat inainte de marea ,,deconspirare” cat si dupa.Idem aprecierile admirative ,nu de la mine le-a primit. Pai daca aici au aparut comentarii laudative/admirative la adresa lui, daca a fost ,,citat ‘de ,,n” ori, pentru ce s-ar fi facut aceste lucruri, pentru ca aici are adversari sau fani?Elementar draga Watson 😉 P.S. Ai dreptate si tu ,nu ma meritati, dar asa sunt eu, dornica sa va fiu de folos.

     • Bla, bla, bla…

      Completare: nu, nu e iritare. E…lehamite (sa zic asa, ca-i mai decent)

     • argumentum :
      ,,Bla, bla, bla…”

     • Si lehamite, nu omite lehamitea 😛

 12. Vine primavara si se anunta recolta bogate de „ciuperci”
  MM si acum :
  „Deputatul Daniel Fenechiu a anuntat, la o conferinta de presa, ca luni va depune la Tribunalul Bucuresti dosarul de infiintare a Partidului National Democrat”.
  Atentie consumatori, unele sint otravitoare, desi arata frumos 😛

 13. Apropo de (vorbeam cu soacra 😉 ) consilierii prezidentiali (se pare ca lista a fost completata): nu se mai aude glasul purtatoarei de cuvint, dna Bran.
  Probabil ca se ocupa cu schimbarea draperiilor, a uniformelor femeilor de seviciu de pe coridoare, si schimbarea mobilierului.
  Munca grea 😛

 14. uite cä vedem,
  sora plagiatorului , este la fel de uratä si tzafnoasä ca si vagabondul

 15. Pt @Bill – ce nu ti-e clar? Spui ca „intrec masura”. Nu, nu o intrec, o respect. Masura mea, desigur. Care nu e compatibila cu nesimtirea majoritatii comentariilor tale (si la care nu ai catadicsit sa renunti). E mai clar acum? Dpmv spam-ul te merita 😛

 16. Mih, nu m-am putut abține să nu caut pe ytube originalul „cafelei” tale pe care eu o stiam sub titlul «Călăreții cerului” de pe vremea METRONOMULUI lui Cornel Chiriac 🙂

  Apropo de C Chiriac, în curind (04 martie) se vor face 40 de ani de când a murit la Munchen…
  …avea doar 34 de ani!

 17. Luati aminte, astai BLATUL:

 18. Un termen nou: „uniunea balcanica”. Nu cred ca e un sinonim cu UE. Schengen – nein, securitate via NATO. 0/2. Cred ca raspunsul lui Merkel a fost asta : ancora voastra in UE/NATO trebuie scoasa la suprafata. Paradoxal, vor spune unii, pentru ca ancora trebuie ingropata cat mai adanc ca sa fie functionala. Si tarata prin noroi. Viscos teren…unde se vede ca TB este legat de NATO/UE exact in acelasi mod in care KBr este legat de V2.

 19. Sa ne amuzam putin:

 20. Robert Turcescu, pe fb (sa-l cred, sa nu-l cred? 😛 )

  Ioanei Ene Dogioiu ( alias Nadina Forga) i se vad tresele/epoletii 🙂 „

 21. Supremația Constituției scârțâie din balamale, la porțile celor mai înalte curți, după chipul și asemănarea organelor lucrătoare

  Postat de ilie Bască în „Grădina publică”

  Motto: Excepția bate regula până o zăpăcește – „Există ofițeri activi SRI între magistrați” – (George Maior, 12.02.2013, în Parlamentul României)
  Excepția (Constituție -„Libertatea individuală”- art 23, alin. 2): „Percheziționarea, reținerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile și cu procedura prevăzute de lege”.
  Regula generală (Constituție, art. 76, alin. 2): „Legile ordinare și hotărârile se adoptă cu votul majorității membrilor prezenți din fiecare Cameră” (…)

  https://noradamian.wordpress.com/2015/02/26/suprematia-constitutiei-scartaie-din-balamale-la-portile-celor-mai-inalte-curti-dupa-chipul-si-asemanarea-organelor-lucratoare/

  • Avalansa de cereri de arestare combinata cu bucuria ca vor confisca sutienul blondei, a umplut de ridicol Parlamentul si DNA-ul; pe margini, presarii insotiti de doamne-domni, copii de scoala, multa-mare-nghesuiala, chibiteaza.
   NB,
   preotesa Justititiei, preocupata de un partid, nu are timp sa constate ca printre frumosii copii conceputi s-au ivit si monstruleti.
   To(n)ta lumea cinta, ride si danseaza: o prajim pe blonda 😛

  • Eu cred ca prezenta ofiterilor acoperiti ai SRI in magistratura, mass media, economie si clasa politica este acceptabila doar si nunai doar ca raspuns la infiltrarea prealabil(l)a a acestor medii de catre forte care urmaresc sa le transforme in unelte impotriva sigurantei nationale. CSAT a incadrat deja mass media mogulara in aceasta categorie, sunt convins ca si clasa politica a fost observata in aceeasi masura. Eu in cheia asta citesc marea confruntare din aceste zile.

   • „Cheia” ta mi se pare corecta. Sau (altfel spus) cel putin extrem de plauzibila.

   • Eu unul am mari reticente ca SRI-ul sa aiba ofiteri sub acoperire in mass media, Justitie, politica. Inca nu am uitat de Securitate.
    Ofiterii acoperiti ii poate avea SIE (pe plan extern).
    Dar in interiorul tarii, in institurii ale Statului ori in entitati private, nu.
    Sa se infiltreze in grupuri cu ginduri teroriste.

 22. Asigurare beton: speranta moare ultima.
  „Angela Merkel, intrebata daca exista riscul ca Rusia sa repete in Moldova actiunile din Ucraina: Speram sa nu”.
  Tocmai pe asta se bazeaza si rusii, ca au impotriva doar speranta unora 😛

 23. „speräm sä nu”……….. este nimic

  • [Theo, nu mai raspunde comentariilor care au loc „rezervat” in spam: daca ramane raspunsul tau, se da WP-ul peste cap, daca nu vrem sa se dea peste cap, trebuie sters oricum si raspunsul]

 24. Judex, cum era cu scorul ala? Deocamdata sesizez un 0-1

  BERLIN. Iohannis: Am abordat subiectul Schengen. Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluții. Merkel, despre aderarea în 2015: Nu pot să promit nimic, vom discuta despre pașii următori ((EvZ)

 25. in tara triada s-a destramat.
  in spatele celor 3 a existat un mecanism ce acum asteapta.
  tare sunt curios cine va fi noul stapan.
  din cele 20 de miliarde/an de sifonat s-au pierdut peste 9 … dar mai raman destule … pentru sifonat.

 26. färä räutate, dar Carmen j, este färä gust inbräcatä,culorile nu-i stäteau bine, haina 3/4 retro- se purta acum 50 de ani, o culoare
  a pärului ca si frizura erau urate.

 27. Pe fb:

  Iulian Urban:
  Procurorii DNA l-au declarat incompatibil pe avocatul Pavel Abraham, care îl apăra pe Gheorghe Ștefan în dosarul Microsoft.
  Avocatul Pavel Abraham a fost escortat afară din DNA

 28. romanii sunt usor prosti. ei au inteles ca merkel a zis ca nu promite nimic. da, chiar a zis asa. dar e chestie de ABC-ul presei, apropo de el, sa ai grija de context:

  „Ich kann nichts zusagen. Aber ich glaube, ich verstehe, dass Rumänien auch bald einmal eine Antwort erwartet, die zeigt, dass es vorangeht”

  Asta a zis Merkel.

  Traduc liber, ca sa se inteleaga si in Teleormanul mintii presei romanesti, adica aia care cica traduc la EVZ.

  „Nu pot promite nimic. Dar cred ca inteleg ca Romania asteapta sa si primeasca candva un raspuns care sa arate ca se progreseaza”

  Si brusc nu mai avem o afirmatie negativa.

  Sursa mea, care in treacat spus, desi vorbeste extrem de putin despre vizita,zice ca Merkel ne da speranta: http://www.welt.de/print/welt_kompakt/print_politik/article137881827/Politik-Kompakt.html

 29. OMG! Ce nobil efort de a-i lumina pe prostii de romani, fie ei si din Teleorman

  Intre „(…)cred ca inteleg ca Romania asteapta sa si primeasca candva un raspuns (…)” si „vom discuta despre pasii urmatori”, mai angajanta (si deci, mai incurajatoare) mi se pare a doua formulare. Chestie de perceptie a nuantelor.

  • vezi, tot la mine e buba: ” bald einmal „. dar nimeni nu e perfect. bald inseamna imediat, einmal odata.
   dar cum profesional lucrez mai des cu engleza si franceza, germana s-a mai inchistat.

   oricum, trebuie sa recunosti si tu ca abordarea romaneasca nu e corecta. macar in oglinda cu cea germana.

   • Nu, asta nu schimba esential mesajul in partea care le revine „lor”.
    Si daca stai acceptabil spre bine (sau chiar excelent) cu germana, nu te erija si in traducator de limbaj…diplomatic. Ce ai fi vrut sa spuna: Herr KWJ, stiu ca te arde si vrei sa te intorci acasa cu o confirmare de primire in Schengen pana la sfarsitul anului, dar deocamdata, nu-i cazul. Mai aveti de lucru!” ?

 30. Acum, daca „Teleormanul mintii presei” a citit doar prima interventie a lui @ prl/w, apoi, multumit a mers sa comunice bucuria si apoi la culcare, cind s-a trezit a aflat ca „vezi, tot la mine e buba: ” bald einmal “. dar nimeni nu e perfect.”
  Si de cind ti se tot spunea 😛
  Merkel a avut un limbaj diplomatic din care poti sa nu intelegi clar nici daca ai supt lapte de la toate doicile germane; este formulat ambiguu, cu buna intentie, sa foloseasca la ambii capeti, precum cîrnatul.
  Cam ca zisa gafa:
  „Postul american de televiziune CNN a făcut o gafă joi, când a afişat pe ecrran fotografia preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul ştirii în care se anunţa dezvăluirea identităţii teroristului SI cunoscut ca „John Jihadistul”
  Nicio gafa, ci un semnal 😉

  .

 31. Ne mai relaxam ( 🙄 ) ca vine w/e-ul…

  Apropo de Lectia de jurnalism si „analfabetismul” multor oameni (pretinsi) de presa, zilele astea am vazut cateva exemple de…”manual”. Capitolul: „Asa, NU!”
  Ultimul de care am aflat „rasfoind” FB-ul, un articol pe Stiripesurse.ro
  Titlul: „Mutare de Primă Doamnă! Gestul făcut în Germania de Carmen Iohannis”. Explicatia, in comentariul din articol [„Astfel, la Berlin, Carmen Iohannis s-a fotografiat cu jurnaliștii acreditați la Cotroceni. Mutarea făcută de Prima Doamnă a avut loc la o întâlnire cu românii din Diaspora germană.”] si poza (in prim plan, cu fular, d-ul Buble, boss-ul de la Stiripesurse).

 32. Eu asta am retinut din vizita lui KBr:
  1) Germania nu piate sprijini inca Ro pentru Schengen pentru ca nu a progresat suficient.
  2) Ro trebuie sa lupte pentru statul de drept (ramane MCV).
  3) Strategia de aparare nationala a Ro trebuie sa se bazeze pe NATO (N.B.: cele doua comandamente planificate au conducere britanica, nu germana, deci cum ramana cu Axa BBTeleorman? Cred ca @prl/w vine din marginimile Sloboziei…)
  Si un lucru care mi se pare extrem de grav:
  5) Scoaterea din maneca a „uniunii balcanice” are potentialul de a arunca Ro inapoi in zona gri. Ce zic eu! De fapt, intr-o zona care este azi in procesul de tranzitie de la gri la maro. Romanii care au fost oripilati de „50 nuante de gri” sa fie pregatiti, s-ar putea sa devina subiect in „50 de nuante de maro”, unde insuportabilul atinge paroxismul.

 33. atentzie,
  Guitz mafiotul tanär, ce zburdä cu pile si bani, dä lectzii ,
  ce trebuia fäcut s-au nefäcut in afacerea Microsoft.
  chiar ii crede pe totzi tampitzi???
  ESTE OBRAZNIC;AROGANT SI AL DRACULUI DE TUPEIST:
  cine il acoperä pe mafiotul tanär???

 34. poate imi spunnetzi ce legimitate are bosorogul manechin rosu
  sä fie sef la senat, nu are partid, nimic. este o rusine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s