Efectul bumerang al prostacelii de partid 1

Ultima trasnaie a blondei pe tocuri politice se prea poate sa-i puna capac.
Spuneam deunazi ca ofensiva impotriva ei musai sa se finalizeze cu ceva condamnare, indiferent ca are sau nu are legatura cu megadosarele cu minidovezi. Cei ce o vor la pamant sunt prea porniti si au prea multe optiuni ca sa rateze tinta.
Mai devreme sau mai tarziu tot o vor prinde ca a trecut undeva „pe rosu” si o pun la popreala.
Ceea ce cred ca tocmai se intampla.
Cetind declaratiile sale din referatul procurorilor nu poti decat sa te crucesti !!!!

Prinsa in mrejele vorbelor d-amboulea, stralucitoarea inteligenta ce eclipsa candva turma de ziaristi si facea light unde gasea univers destul de ingust, se pare ca a declarat vorbe dupa cum urmeaza :

Procuror: Ştiaţi că Breazu Tudor, Cristi Călugăru, postacii şi materialele promoţionale erau plătite de către doamna Maria Topoliceanu?

Elena Udrea: Pe Breazu Tudor îl plăteam eu. Dacă au fost situaţii în care l-a plătit Ana Maria Topoliceanu, în mod cert ulterior banii aceia au fost recuperaţi de Topoliceanu. Cristi Călugăru ştiu că primea bani de la partid şi separat, în afara contractului. În total probabil că era această sumă de 3.000 de euro. Suma din afara contractului era plătită de Topoliceanu, din ce ştiu eu, din bani de la partid, de unde se făceau toate plăţile. Erau situaţii în care partidul deţinea fonduri care nu erau înregistrate în contabilitate şi care proveneau, de exemplu, din contribuţiile de la sectoare, din donaţiile membrilor şi au fost şi cazuri în care candidaţii au contribuit cu sume de bani. Au fost situaţii în care aceşti bani nu se înregistrau. Deşi nu se ţinea o evidenţă a acestor sume, conducătorul fiecărui sector ştia cu cât a contribuit, astfel încât nu era dificil de ţinut socoteala. Este posibil ca o evidenţă a sumelor neînregistrate în contabilitate să fi fost ţinută şi de contabila. Nu ştiu cu cât erau plătiţi postacii. Ştiu doar că au funcţionat câteva luni în perioadă de campanie electorală, erau studenţi din partid care iniţial au lucrat gratis, dar era ineficient şi apoi s-a luat decizia să fie plătiţi şi nu aş şti să vă spun la cât ajungeau sumele, probabil la cât a spus Ana Maria Topoliceanu. Presupun că postacii erau plătiţi din aceeaşi bani care se foloseau la partid.
(Sursa Adi Halpert RV)

La prima vedere eu vad aici, asa….  superficial si punctual :

1.
Reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă…
CARE
…Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă.

Baza legală : art. 6 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările şi completările ulterioare.O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

2.
Ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale…
CARE
… Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi.Dacă prin aceste fapte s-a produs un prejudiciu mai mare de 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 2 ani.Dacă prin aceste fapte s-a produs un prejudiciu mai mare de 500.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 3 ani

Baza legală:art. 9 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările şi completările ulterioare.O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

si 3.
Omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
CARE
Constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 ani la 8 ani şi interzicerea unor drepturi.Dacă prin aceste fapte s-a produs un prejudiciu mai mare de 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 2 ani.Dacă prin aceste fapte s-a produs un prejudiciu mai mare de 500.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, limita minimă a pedepsei prevăzute de lege şi limita maximă a acesteia se majorează cu 3 ani.

Baza legală:art. 9 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările şi completările ulterioare.O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Privind „evidenta sumelor neintegistrate in contabilitate” (asta se numeste „contabilitate dubla” din cate stiu) intra la apa mai degrab trezorierul partidului sau/si contabilul, plus ordonatorul de credite si ce naibili or mai fi avand ei in schema la compartimentul financiar. Pe asta e mai greu de agatat blonda direct.
Dar pe cele trei teme de mai sus mie mi se pare ca s-a autodenuntat.
O spun ca amator in jurisprudenta, avem amici care ne pot lamuri mai adanc. Dar din ce vad acum, sunt gata sa pun ramasag un tub de pasta cu dinti, fara dop contra unui borcan de miere cu albine, fara miere, ca astia o pot incalta pe blonda fara mari probleme pentru evaziune fiscala.
Iar daca trasnaia asta ii explodeaza in fata, nimeni alt nu poarta pic de vina.

Asa e, n-are treaba cu bazaconiile cu mita la Micromoft sau cu gala cu Butoi, dar cum ziceam in urma cu cateva zile, nu are importanta motivul. Persoana da. „A trecut pe rosu !” Si si-o merita !

Al doilea subiect, cel cu activitatea de teren a prostalacilor de partid, e legat de asta si extrem de interesant si pentru copaceni.
Dar saptamana abia incepe. Mai are zile intr-insa ! 😀
Sper ! 🙄

Viq

Reclame

38 responses to “Efectul bumerang al prostacelii de partid 1

 1. Viq,
  doar o observatie: chiar la Haznaua 3 ne trimiti?
  Nu servesc.
  Si nu ca blonda nu ar avea bube.
  Cu ocazia asta ii raspund si lui

  @ dorian65 | martie 23, 2015 la 07:27 |

  „De peste un an de zile am promis ca ma abtin sa spun ceva de EU.
  Ma intreb si eu, daca baga capul la cutie nu era mai bine pentru ea?Poate ca da poate ca nu?!?!”
  Asta se intreba si piratul cind era murdarit in ultimul hal de latrine, iar acum de gurnalistii care au schimbat tabara: „nu mai bine stateam eu linistit la Cotroceni, faceam vizite protocolare ca sef de Stat, iar cit pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa”.
  NB, 😛
  Desi filmele cu Tom si Jerry sint bijuterii imi vine sa cred ca au fost gindite ca razbunare de cei ce nu puteau juca pe masa nestingheriti. 😉

  • Salut, Victore.

   Nu stiam ca a fost expus si acolo.
   Desi ar fi in firea lucrurilor 😉

   Din ce am aflat prin terti, la Latrina s-a exhibat Cristi postacul.
   Care dupa ce s-a facut de rasul targului in toaleta aia, inca vine senin si ne-o ofera la laudat pe ….. mama Elenei ! 🙄
   https://copaculdinpadure.wordpress.com/2015/03/22/o-tara-de-hoti/#comment-168111

   Citatul de mai sus se pare ca e extras din referatul procurorilor DNA. Cel putin asa pretinde Halpert. SI nu cred ca poate merge pana acolo incat sa spuna o minciuna atat de usor de descoperit.
   http://www.reportervirtual.ro/2015/03/de-la-postacii-elenei-udrea-la-postacii-lui-dan-voiculescu-cine-sunt-si-ce-efect-au.html

  • OOOpps ! 🙄

   Mea culpa !
   Linkul din postare e eronat.
   Asa e, te duce la un articol despre Latrina.
   Sorry !
   Corectez acum, cu scuzele de rigoare.

  • Referitor la ce zice Dorian,

   Blonda a avut un noroc chior cu gafa monumentala a gastii care o vrea la zdup.
   Daca aia nu porneau impotriva ei atat de repede, de plenar, de vizibil si slab pregatiti cu probe si dovezi, puteau s-o infunde fara sa zica nime’ un diftong.
   Basistii sustinatori ai principiilor de baza nu ar fi vazut nimic in neregula cum nu au vazut nici in cazul anchetarii lui Mircea.
   Dar grupul antiUdrea din sistemul de justitie si-a dat un autogol la capitolul „maniera de actiune”. Prin modul in care au pornit ofensiva au aratat ca nu dreptatea este cea pe care o doresc savarsita ci scopul e altul. „Savarsirea dreptatii” este doar o manivela cu care vor sa rezolve de fapt o cu totul alta problema.

   Dupa gafa asta, tot ce avea de facut blonda era sa stea cuminte, sa gandeasca atent mutarile si mai ales sa-si cantareasca vorbele cu cantarul de bijutier.
   Cum ziceam, aia au sutat puternic in propria poarta iar mingea se ducea pe spatiul plasei fara portar la post.
   Blonda tocmai s-a repezit sa-i mai dea un sut. Cu sete.
   Si s-o trimita peste bara.

   Asta e impresia mea acum.
   Posibil eronata.

   • Viq,
    asta o spui tu (sau eu ori altii de pe margine), dar cind te stii nedreptatit si acuzat de nimicuri pe care le stia toata lumea, la toate partidele, nu poti sta linistit.
    Asa cum l-a indemnat Satana pe Basescu sa ne ameteasca cu Justitia, in loc sa stea linistit sa puna flori la Cotroceni, sa schimbe el covoarele si perdelele si mobilele; nu sa trebuiasca sa se scandalizeze dna Bran.
    NB,
    va dati seama? de atita praf de la perdele si covoare, dna Bran a ragusit si nu i se mai aude „purtatoarea de vorbe”. Pacat.

  • cred ca amestecam mai multe probleme [admitand ca stenogramele sunt oficiale si complete]:
   1. postaceala de partid [atentie la nuante] duce la desfiintarea PDL anterioara fuziunii si kko e prea mare chiar si pt. acest DNA – Sa ne amintm ca declaratii similare Mitrea si Mahalache au fost „omise”.
   2. Daca Topoliceanu a platit la negru risca acelasi lucru.
   3. Nu reiese din textul publicat pt ce a fost platit Breazu [care era admin la o firma a lui EU]
   4. ce nu s-a inregistrat in contabilitatea PDL [cand nu mai era EU acolo] e treaba lui Blaga care o va nega cu inversunare si cu MARE SUCCES [vedem asta]

   PS. Inteleg ca dosarul Microsoft a fost solutionat, fiind trimisi in judecata Pinalti, Cocos etc. Niciun ministru din vremea Nastase nu e mentionat.

  • @Victor L
   Buna seara!
   Draga Victor eu nu sunt simpatizantul nimanui!(Nici al meu ca sunt plin de defecte )
   Am spus pe aici ceea ce visez eu si dupa cum observi nu prea am sperante sa se realizeze si de aceea imi mai tocesc degetele sau ghestele pe tastatura pentru ca observ ca se tot continua sa mi se ingradeasca libertatea.
   In Romania daca iesi un pic in evidenta trebuie sa faci neaparat pomeni si ,uite,eu sunt un zgarcit si nu dau.
   Lozinca mea este: ,,am, nu dau, n-am nu cer, fiecare pentru el!”
   Asta trebuie sa stie toata lumea ca daca nu vreau ,de exemplu.o pensie mai mare de ce sa fiu fortat sa dau din banii care-i colectez pe inchirierea unei case la pensie si sanatate?
   Ce solidaritate sociala este aia cand sunt fortat sa dau?
   Vreau ca toata lumea sa isi faca treaba pentru care este platit,nu mai sunt bun pentru asta bag capul la cutie si ma gandesc de ce si cum sa corectez neputinta mea.Toti avem un apogeu si toti ar trebui sa stim cand sa ne retragem sau sa ne profilam.
   Madam Udrea nu a stiut cand sa puna pasul inapoi sau a facut greseala unui elev de la scoala de soferi si in loc sa bage in marchalier (nu a avut forta sa apese pe levier) a bagat in a doua si a zis ca neatentia si nebagarea de seama este pardonabila.

   • SÄ FII SÄNÄTOS; OAMENI FÄRÄ DEFECTE SUNT SI FÄRÄ SUFLET

   • @ dorian65,
    nu ma intelege gresit; eu am pricipit ce zici, dar nici tacutul nu e o solutie in jungla politichiei mioritice.
    Ca sa realizezi ceva de bine (cum a incercat Basescu) trebuie sa actionezi si, in meandrele concretului ( 😛 ), poti face si greseli pentru a realiza binele. Nu exista numai bine, caci binele unora este rau pentru altii.
    Blonda, oricum, nu e atit de vinovata pe cit vrea s-o scoata Coldea si noua echipa adusa de Codruta la DNA.
    Chiar Daniel Morar spune ca principalii procurori din timpul sau nu mai sint in echipa Codrutei.

 2. Viq, servus! 🙂

  D’aci de la țară la mine se vede mai puțin amănunțit, adică mai mult scheletu’ afacerii…
  Și eu sunt gata a pune pariu pe o găină bătrâna, Boșoroaga mea roscată din primul an de fermier care de mult a înțărcat-o cu oole, contra un ou de popircăniță expirat că toată afacerea are ca țintă pe Băse: prea repede Microsoftu’ se prefăcu în micromoft, iar Butea se tot strânge spre putinică…
  Mai rămasă prostelile alea cu niște ra’aturi de fonduri dosite de blonda pe cuie, bani cu care dom’ profesor Văranu nu s-ar fi încurcat decât pentru niste trabuce…
  …a, și postacii !!!

  Scopu’ pare ca este scoaterea oricum și pe oriunde din joc a Leanii, urechea marinelului prin debaralele cu cadavre ale ălorlalți care prea și-a dat drumu’ la vuvuzea 🙂

  Dacă reusesc ăia să o pună pe masă cu cracele în sus și-i uită prin născătoare v’un tampon bine tratat, o sa zică cum că ar fi fost mâna destinului în misiune comandată 😀

  Urmărim și noi aplicarea Legii, a lui Ohm, a treia: «Om trăi și om vedea» 😀
  …că aia, a patra, «Fii om cu mine ca să fiu om cu tine» e baza fundamentului temeliei românicii de acu’…

  • Salve, Old.

   Asa e. Tinta este foarte probabil piratul sau, mai exact, PMP.
   PMP este mostenitorul legal al conceptului de stat promovat de Basescu.
   Ok.
   Odata sugrumat asta, se poate perpetua mentalitatea exprimata de reprezentantul elocvent din clipul de ieri !
   Si au toate sansele sa reuseasca.

   Nici pe formatiunea in formare a Monicai eu nu pun mari sperante.
   PMP e ca un copil subnutrit, dotat cu bube si usor microcefal.
   M10 insa inca se chinuie sa se nasca.
   Daca pana acum a reusit doar „performanta” asta, sansele sa se nasca viu sunt din ce in ce mai reduse. Entuziasmul e rezervorul principal de energie in cazuri de genul asta iar nivelul lui se stinge rapid in unitatea de timp.

   Asa ca ceea ce probabil se poate face acum e „damage control” la PMP.
   D-aia cred ca se plimba piratul pe la ei.

   • …se plimbă și calculează momentul când le va zice, ori: «Ridicați-vă și umblați!», ori «După mine, mormolocilor!» 🙂

   • salut viq, Eu -mai capos de felul meu- am tot intrebat pe M10 de unde vin banii pentru viata triviala a partidului [chirie, telefoane etc].
    Am primit raspunsuri de la mahari de genul :”Dzeu e mare”

 3. Are pe Contributors muzicianul Weinberger un articol.
  Doar un paragraf:
  „Atît de mult a pătruns răutatea și prostia în citoplasma existențiala din România, că deja funcționează la un nivel de discurs și de convingere în masă. Dureros și alarmant… Nucleul universal valoric s-a deplasat spre ticăloșia tabloidă. „ProstaRăul” se face deja dintr-o inerție pe cît de blazată pe atît de argumentată, dar și susținută de discursul public general… astfel „ProstaRăul” a devenit o autentică valoare socială și un model atractiv prin facilul lui îndobitocitor.”
  La care aduc o complectare: societatea romaneasca si-a pierdut reperele.

 4. Ok.
  Saptamana demareaza in tromba !
  Demarez si eu pe plantatie.

  V-o urez ca mai placuta tuturor.

 5. asa sunt fosilele PSD-iste

 6. „Presedinta Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, urmarita penal pentru luare de mita / Judecatoarea ar fi luat mita 200.000 de euro de la o ruda a lui Bercea Mondial ”
  Ultimele dezvaluiri pe care o sa ni le aduca postarita noastra: o parte din bani au ajuns la familia Basescu.

 7. dece o parte, totzi:

  dar se intreabä cineva , de unde au banii interlopi?

 8. Cica s-ar fi reschis dosarul mineriadei din `90.
  – „• S-a cerut ridicarea imunităţii lui Ion Iliescu în Duma de Stat a Rusiei; ”
  – „• Iliescu îl va lua avocat pe Cristian Tudor Popescu, pe care experienţa la Adevărul din acei ani îl recomandă pentru a apăra criminali;”
  – ” • Românii din diaspora spun că dacă e condamnat Iliescu vor plăti nu 10 Euro, ci 100 Euro lunar; ”
  – „• În Petroşani nu mai există şomeri. Peste noapte, toți au fost toţi reangajaţi la Regia Autonomă a Huilei; ”
  – „• Veşti excelente! Medicii au confirmat că Iliescu e clinic sănătos şi apt pentru detenţie;”
  – „• Regele Mihai nu mai aşteaptă finalizarea dosarului, e deja la Curtici, cu trenul cu tablouri; „

 9. Bună dimineața! 🙂

  Din America, Politeu ne semnalează pericolul imens care amenință scumpa noastra țarișoară – postacii blondei și zecile de mii de euroi cheltuiți cu ei! 🙂
  Ce miliarde de euroi risipite ori dosite de PSD & asociații?!
  Niște mizilicuri!
  Pericolul vine de la EU, așa că tunurile pe ea!!!
  Întocmai ca elefantu’, nu se uită nimic din ceea ce, cândva, a șifonat prestigiul wonderboy-ului MRU !

  Ce să zici, vine vremea când iar «hormonu’ bate neuronu’», oricât ar fi de mobilat CPU***
  Ce aveți, bre, dacă unii barbați preferă blondele, că se întâmplă și la case mai mari?! 😀

  _________________________
  *** CPU – Capu’ Purtat pe Umeri de bipezi și bipede

  • autoarea de pe Politeia face parte dintre romanii plecati in SUA pentru doo lucruri:
   – sa vada cit de urit arata Romania de la departare, Romanie pe care asa a lasat-o;
   – si sa vada de aproape greselile americanilor.

  • In Africa se moare de foame si noi ne ocupam de mizilicuri, tovarasi?!?!?!

  • Radio Romania va prezinta stirile:
   Uragane si conflicte rasiale in America.
   Tradatorii din diaspora improasca cu mizerii, dupa cum bine se stie.
   In Romania au inflorit ghioceii si mamele iubitoare au dreptul de a-si vedea fiicele in toata splendoarea, nu inchise la intuneric si umezeala, ci in plin soare al primaverii.
   Traiasca lupta pentru pace!

   • deductie simpla: ai vechime in virsta daca retii incheierea oricarei petitii din cea mai buna si luminoasa soţietate 😉

 10. Parerea mea este ca tinta este Basescu singurul lider credibil cel putin pina astazi al unei opozitii eficiente la USL.
  Cred ca astazi nu exista o confruntare intre PSD si PNL ,intre Iohannis si Ponta perceputa ca atare la nivelul sustinatorilor celor 2 partide.Din contra , cu toate scincetele unor PNL isti cred ca perceptia generala este ca cele doua formatiuni conlucrează sub atenta indrumare a lui Iohannis care inpaca capra cu varza.De fapt asta si vrea sa transmita Iohannis .El este fauritorul concordiei nationale.
  Singurii vocali care mai doresc debarcarea lui Ponta suntem noi cei citiva basisti ramasi pe baricade.
  In rest toata lumea buna admiratoare de rege neamt asteapta ca DNA ul sa l scoata din joc pe Ponta.
  Eu zic ca nu va reusi chiar daca femeia de fier isi dorete acest lucru (ma indoiesc).
  Ponta , la aceasta ora este la fel de puternic , daca nu mai puternic decit Iohannis.
  Presupunind ca Iohannis are alaturi SRI si DNA tin sa va reamintesc ca Ponta are alaturi procurorul general, serviciul de invormatii al ministerului de interne,serviciile de informatii deopartamentale si va avea si ANI al carei sef va fi numit de parlament.
  Mai ramine seful DIICOT care evident va fi negociat la singe .
  Mai este insa un lucru pe care nu l inteleg dar care poate insemna foarte mult.
  In cazul agatarii sau denigrarii lui Basescu, DNA ul a inceput sa se grabeasca lansind pe piata acuzatii sau situatii din ce in ce mai aberante.De obicei precipitarea evenimentelor indica faptul ca undeva exista un termen.Cine l a impus, ce se va intimpla daca pina la respectivul termen nu vior reusi nu stiu dar este foarte posibil ca daca acest termen trece fara rezultate notabile , toata politica de denigrare a lui Basescu sa inceteze.Cineva va spune stop si vorba lui Iohannis -de la capat.

  • Servus Tucu!

   Eu cred ca precipitarea indica si termene dar si temeri: 2016 + Basescu activ politic (si) prin iesirile publice, singurul opozant real la USL/GIOP (1= PSD si 2= PNL), periculos deci pentru ei in perioada care ne desparte de viitoarele alegeri, perioada in care se da „zor” si la „remedierea” esecurilor si/sau recuperarea…restantelor puciste din 2012.

   • @Mih,
    Eu am convingerea absolut idioata ca daca nu se intimpla ceva deosebit,in 2016 Ponta va cistiga alegerile lejer.
    Lovitura de imagine cu scaderea TV ului este extrem de greu de contracarat si daca niste naivi cred ca milionul ala de oameni tineri sau mai putin tineri care l au scos pe Rex Iohannis imparat va iesi si in 2016 se vor insela amarnic.
    Poate sunt eu prea pesimist dar nu observ decit o baltire tipic romaneasca cantonata in subiecte de can can.Sunt curios daca va candida si Oana zavoranu subiect de mare interes in ultima perioada.

    • Convingerea ta „idioata” mi se pare cat se poate de indreptatita, ca si observatia despre baltire. Si da, daca va fi de ales in 2016 intre PSD-vvp si nPNL-OHA, multi vor prefera sa stea acasa – perspectiva avuta in vedere si de puterea USL-ista care vrea sa introduca obligativitatea votului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s