Despre fragilitate

Privind piesa asta cu Reba McEntire, care implineste azi 59, mi-a venit in minte si iadul de 8 minute in care se pare ca s-au chinuit cei 149 de nefericiti din aeronava prabusita in Alpi.

Desi par doua aspecte extrem de diferite, au un punct comun asupra caruia uitam sa zabovim suficient : fragilitatea existentei si modul penibil in care ne batem joc de ea pentru motive absolut idioate. La momentul bilantului oare cate minute, ore, zile… traite deja cu cate un nod amar  in gatlej, ne-am dori sa le putem schimba in momente mai placute ?

Spunea cineva, undeva…ceva…
„Traieste fiecare zi ca si cum nu se va mai intoarce niciodata !
Pentru ca … nu se va mai intoarce !”

Viq

5 responses to “Despre fragilitate

 1. Viq:
  ,,“Traieste fiecare zi ca si cum nu se va mai intoarce niciodata !
  Pentru ca … nu se va mai intoarce !”
  Foarte adevarat dar…poti ? Eu nu reusesc.
  Cat despre ,,fragilitatea existentei ”,m-a dus cu gandul la una din cartile mele preferate ,,Taunul” (niciodata nu pot retine autorul) ;la sfarsit, dupa ce eroul este executat(Lupta pentru eliberarea si unificarea Italiei) iubita lui primeste un biletel cu versurile unui cantecel pe care-l cantau cand erau copii :
  -,,Sunt un fluturas usor/Azi traiesc si maine mor”.
  De cate ori ajung la pasajul asta ma pun pe un plans nestavilit ca o baba cripto comunista si potential senila ce sunt…
  P.S> Nu ma baga in seama, vremea mohorata e de vina .

  • Servus, dna profa! 🙂

   Ethel Lilian Voynich este autoarea!
   …era și romanul preferat al mamei mele, un tom cu coperți galbene (pare-mi-se) ilustrat pe copertă cu o siluetă de bărbat drapat într-o pelerină închisă la culoare și cu palarie cu boruri late și drepte!
   Sărmana, la vară în iunie face 20 de ani de când este în criptă, că de senilitate n-a mai avut vreme, Dumnezeu s-o odihnească…

 2. Voi, femeile sinteti fragile (chiar daca, uneori, si barbatii pling 😛 ).
  Barbatii ajunsi in puscariile Patriei, trimisi acolo de „hoardele” de procurori basisti, se aduna si scriu. Scriu „lucrari stiintifice”, nu orice can-can. Scriu mai mult decit membrii Uniunii scriitorilor in libertate:
  „George Copos a scris cinci lucrări ştiinţifice în penitenciar, dar nu a dovedit că s-a străduit să se îndrepte şi nici nu a demonstrat că a făcut eforturi reale pentru reinserţie socială, arată instanţa Judecătoriei Sectorului 5 în motivarea deciziei de respingere a cererii de liberare condiţionată.”
  – „a scris cinci lucrări ştiinţifice în penitenciar”; nu cumva Muza aia, care ii favorizeaza doar pe unii, e si ea la puscarie? Ca e prea batator la ochi: Nastase, Fenechiu, Gica Popescu, MM Stoica, Becali si acum Copos, cu 5 (cinci) lucrari stiintifice.
  Scriţi, băieţi, numa scriţi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s