Imunitatea parlamentara trebuie anulata

CONSTITUTIA ROMANIEISfanta Constitutiune

CAPITOLUL I
Parlamentul

SECŢIUNEA a 2-a
Statutul deputaţilor şi al senatorilor

ARTICOLUL 72
Imunitatea parlamentară

(1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
Inutil.
Absurd.
Idiot.
Pot rezulta urmatorele concluzii logic-aberante :
a) Deputatii si senatorii POT fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate IN AFARA perioadei de exercitare a mandatului;
b) Cetatenii romani nealesi in functiile de deputat si/sau senator POT fi trasi la raspundere juridica pentru voturile sau opiniile exprimate in (perioda) de exercitare a mandatului (senatorilor/deputatilor de mai sus, sau a propriilor mandate de … sefi de scara de exemplu);
In doua vorbe, e o bataie de joc la adresa minimei inteligente a cetitorului de Constitutie.
Libertatea opiniilor, fie ele politice, economice, artistice, numismatice sau de gen „WTF”, este garantata de aceeasi Constitutie : „Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale” (art.29.al.1) coroborat cu „Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.”(art.16,al.1). Singura situatie in care nu ar fi valabila concluzia este daca am considera respectivii deputati si senatori ca „noncetateni”.
Sau „anti-cetateni”.
Sau „supra-cetateni” !!! 🙄
In mod corespunzator, aceeasi concluzie rezulta si privind exercitarea libera a votului, cf. art.26 al.1, privind dreptul de vot, in care libertatea exercitarii are valabilitate similara si in comunitatea parlamentara.
Exceptia poate exista in cazul in care persoana/cetateanul se incadreaza in prevederile art.26.al.2 „Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.”

(2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Incorect.
Contradictoriu.
Idiot.
Perchezitionarea, retinerea sau arestarea nu poate avea loc in absenta unei motivatii juridice. Care motivatie NU poate fi nici exercitarea libera a votului nici exprimarea libera a opiniilor, asa cum rezulta din brambureala de la punctul de mai sus. Pe cale de consecinta, nu poate fi decat de natura juridica/penala care impune masura cu pricina conform legislatiei valabile in intreaga societate.
Ascultarea lamentatiilor vosganiene de catre lacramosii lemurieni, nu justifica in nici un fel impiedicarea faptuirii actului de justitie.
Ca judecarea se poate face numai de catre ICJCMDGAJJCC…. sau de catre …. nu are relevanta.

(3) În caz de infracţiune flagrantă, deputaţii sau senatorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei. Ministrul justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei asupra reţinerii şi a percheziţiei. În cazul în care Camera sesizată constată că nuexistă temei pentru reţinere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.
Inutil.
Incorect.
Idiot.
In caz de infractiune flagranta se aplica acelasi regim ca pentru orice alt individ cu drepturi si obligatii de matur intreg la minte.
Ce face Ministrul Justitiei, cum il informeaza el pe ocupantul fotelului de prezidel cu ciocanel si cu ce telefon Samsung il bazaie, e de bucatarie interioara, atributii la nivel de institutii cu regulament si schema de incadrare, n-are ce cauta in Constitutia Romaniei.
Iar camera aia sesizata, zugravita sau iluminata cu neion, n-are ce temei sa constate, ca n-o duce bila la asta.
Persoanele ce o ocupa cu chirie pe perioada mandatului pot fi mareane cu master digri in administrare de chefuri publice sau gigibecalizate in „Biblie Juridica” si „Sfintenia de la Athos la Aramis”, dar nu pot avea competenta verificabila si verificata a celor ce reprezinta organele juridice responsabile cu cercetatu’ si bagatu’ la puscarie. Mentionarea in Constitutie a prevederii asteia, conform careia un Becali e mai tare ca sistemul juridic, e eminamente tampita.CoCtail

Mie mi se pare ca acest articol este atat de flu-flu dpdv juridic pentru ca de fapt a fost conceput cu singurul scop de a crea un scut al alesilor in conflictul cu justitia. Constitutia Romaniei trebuie revizuita (si) pentru anularea acestui articol aberant.
Parere personala.

Viq

Reclame

102 responses to “Imunitatea parlamentara trebuie anulata

 1. Ai si votul meu.
  Constitutiunea a fost conceputa destept: atit de imbirligata si neclara, incit sa avem si lume de genul ” avem o constitutie care spune clar ca nu exista imunitate parlamantara”.
  Daca ai supt lapte de dreaq, numai inger nu te numesti.

 2. Imunitatea la prostie, minciuna si dezinformare cu intentie de ordinar:
  – „Luni seară, premierul Victor Ponta spunea că nu cunoaşte ce s-a întâmplat cu situaţia locativă a lui Băsescu, argumentând că Guvernul nu a discutat despre mutarea fostului preşedinte Traian Băsescu la Scroviştea”;
  – „Traian Băsescu a fost mutat în apartamentul unei vile de la Scroviştea pentru maximum două luni, Secretariatul General al Guvernului (SGG) cerând găsirea unei soluţii pentru fostul preşedinte şi fiind informat vineri că problema a fost rezolvată, a declarat directorul RA-APPS, Georgian Surdu.”
  Bine zise dictatoru`:
  „Pentru cei care mor de grija altora…”

 3. Nu vreau sa i apar pe hoti,nu vreau sa i apar pe politicienii hoti, nu am nici o mila pentru ei indiferent daca se numesc Basescu,Udrea,Ponta ,Tariceana Vilcov sau cyum vreti voi.
  Cu toate acestea modul in care parchetele inteleg sa si faca treaba ma inspaiminta.
  Ma inspaiminta pentru ca am mai trait o perioada asemanatoare cind eram copil si stiu ce abuzuri a generat respectivul procedeu.
  Parchetul incrimineaza si aqresteaza preventiv cu binecuvintarea unui judecator.Pina aici nimic deosebit desi prin lege arestul preventiv are alte conotatii.
  Frica mea este provocata insa de altceva.
  Inculpatul este condamnat de opinia publica inainte de a fi judecat.
  Metoda este simpla si nu a fost inventata astazi.
  Procurorul , pentru ca nu are voie sa apara public a descoperit metoda de a acuza public prin intermediul mass media.Aceasta ascultatoare si doritoare de rating transforma anchetatul intr un pericol national .Anchetatul nu mai are nici o sansa sa se apere in fata opiniei publice care vrea singe.Intr un interviu mai vechi Daniel Morar a subliniat acest lucru.
  Mai mult sansa inculpatului de a se discrimina poate apare dupa ani de procese.
  In anii 50 procurorul era inlocuit de asesorul popular care inlocuia pina si judecatorul.Opinia publica , clasa muncitoare si taranimea era convinsa ca burghezii sunt niste hoti,capitalistii sug singele poporului iar chiaburii înrobesc taranimea.Dupa o asemenea pregatire in media acelor ani sansa unui judecator cinstit de a gasi inculpatul nevinovat era nula..
  Aseara auzeam doi ziaristi racnind din toti bojocii un discurs asemanator.Printre altele se afirma ca coruptia este cea mai mare crima pentru ca afecteaza substtanta unui popor.Exact aceleasi argumente le aduceau si asesorii anilor 50.
  Este reflexul comunist din noi de a privi individul ca o particica din tot contrar oricarui concept democratic care situeaza individul pe primul loc.
  Astazi procedam asa cu coruptii mai mari sau mai mici.O data instaurata metoda garanteaza cineva ca miine nu vom fi acuzati de alti asesori populari
  pripasiti prin media ca o demonstratie contra puterii dezstabilizeaza Romania si vom fi cauzati ca suntem agenti KGB sau ai unei puteri din Afraca Ecuatoriala?

  • Sunteti domnul Cristoiu? Ce onoare…

   • @Storm,
    Desi nu sunt Cristoiu, desi nu sunt de acord cu 90% dintre povestile lui nu pot sa nu observ ca si el ,poate din cauza virstei, poate din cauza ca a studiat epoca respectiva,semnaleaza acelasi lucru.
    Poate esti mai tinar si nu stii ca asemenea practici au innegrit istoria multe tari cu sisteme democratice mult mai consolidate decit al nostru.
    Din momentul in care judecatorul este inlocuit de opinia publica democratia inceteaza si incepe dominatia bunului plac.

    • Bun, dar tot asa, un Cristoiu s-ar putea plange ca oricum nu mai conteaza, judecatorii sunt deja ofiteri acoperiti si traim intr-o dictatura din umbra a amantilor Kovesi si Coldea.
     Pasul acesta in hau dupa Cristoiu imi pare ca va fi facut extrem de repede de catre fanii lui Basescu.
     Daca deja fanii ataca procuratura si serviciile care erau considerate super profi abia acum cateva luni, estimez ca pana la vara va veni si atacul la judecatorii instantelor superioare.
     Din fericire, basistii duri nu mai sunt nici 15%, nici 10%, si, cred, nici 5%. Dar sunt extrem de vocali.

     • Ce legatura au basistii cu ce am scris eu?
      Ce legatura are Kovesi Coldea sau oricine altcineva cu ce am scris eu?
      Este vorba de o procedura pe care o poate aplica oricine va deveni procuror general sau sef DNA daca nu este stopata imediat.
      Crezi ca povestea asta ii afecteaza numai pe basisti?Miine va va afecta si pe voi.Iti convine?

     • Hei Storm tu ce esti, uselist?, si de ce ma rog scri la copac ?
      Cei de aici sunt basisti si cei care citesc blogul la fel.
      Eu nu obisnuiesc sa postez, dar tu(aparut recent ) si inca cativa de genul tau ati inceput sa invadati Copacul cu prostiile voastre asa ca vreau sa te rog ceva: ne mai plictisii, oricum nu convingi pe nimeni!

    • Eu nu inteleg cum fanii lui Basescu pot in acelasi timp pretinde ca acesta a reformat si modernizat in mod covarsitor statul si institutiile, dar in acelasi timp, sa spuna ca odata cu plecarea idolului lor din functia de presedinte, acestea s-au prabusit brusc, au scapat complet de sub orice control si chiar au inceput sa ne aduca aminte de anii 50. Aici e o fractura logica imensa. In plus, mi se pare ca e una autoadministrata si se refera la o fantasma. Pentru un observator extern si atlantist, sa zicem ambasada UK, ceea ce au facut institutiile acum un an nu prea difera de ceea ce fac acuma. Ba mai mult, diferenta ar fi una pozitiva, un plus de incisivitate pentru ultimele cateva luni. Ceea ce pentru observatorul onest este un continuum, pentru basistul hardcore este o fractura schizoida.
     Asta e chiar culmea.

     • tu esti din aceia care aresteaza si condamna de la o zi la alta ? Morar dixit; DOSARE complexe cer ani. Dosarul Sova a inceput in 2011.
      Ce ancheteaza acum DNA va ajunge in justitie peste 3 ani. Sta careva in arest trei ani ?

  • @ tucu2,
   „ma vad nevoit” sa fiu de acord cu tine.
   Am trait acele vremuri si au fost criminale; nu sintem ca atunci, dar se insinueaza unele practici urite.
   Daniel Morar a mai spus ca majoritatea dosarelor de acum au fost incepute cind el era la DNA, si ca majoritatea procurorilor sai nu mai sint in echipa Kovesi, sint altii.

 4. @Victor,
  Prima oara m a ingrozit practica denuntului.Este extrem de periculoasa pentru ca exista structuri de forta care vor gasi oricind au nevoie trei denuntatori.
  Groaza mea a inceput sa creasca in momentul in care am sezizat ca DNA ul simte nevoia de a se justifica deci incrimina public.Zi de zi apar stiri care sunt atribuite DNA ului despre ce s a descoperit in nu stiu ce perete sau cimitir.
  Nu poti sa nu te intrebi care este motivul pentru care DNA ul simte nevoia ca publicul sa fie convins de necesitatea arestarii lui x sau y.Daca vorbim de încrederea in justitie ar trebui sa ne multumim cu hotarirea judecatorului.Daca insa DNA ul simte nevoia ca noi telespectatorii sa facem justitie atunci avem o problema extrem de grava.
  Inseamna ca justitia se muta din sala tribunalului in strada si indiferent ce va decide un judecator peste un an sau trei persoana respectiva va ramine condamnata in opinia publica.
  Si nu este bine.

 5. Pentru doritorii de senzatii tari tin sa mentionez ca intr o tara civilizata singurul moment in care poporul are acces la actul de justitie este procesul deoarece acolo poti auzi argumentele ambelor parti..
  Daca imi aduc bine aminte inclusiv masurile preventive se iau tot in proces public tocma in ideea de a se asculta argumentele ambelor parti .

 6. Tin sa i multumesc lui @Storma care a demonstrat mai sus cum poate gindi o minte imbicsita de de reflexele comunistoide perpetuate de media scoala, clasa politica.Asta daca cele scrise sunt produsul propriilor neuroni si nu sunt texte prefabricate la fabricile de cretinizat romani.
  Deci basisti de astia rai au ramas numai 5% .Concluzia ciocu mic ca acum vorbim noi majoritatea.
  In anii 50 intelectualitatea ,capitalistii, chiaburii, burghezo mosierimea care infunda puscariile era cam tot pe la 5%.
  Noroc ca clasa muncitoare -majoritara a pus mina pe putere si i a stirpit.
  Eu ma simt onorat ca fac parte din cei 5% sincer .Ca unul ca @storm ma va srtirpi intr o zi in numele clasei muncitoare , a proletariatului victorios nu are nici o importanta ba din contra imi va face un bine pentru ca nu vreau sa traiesc inca o data in tara cretinilor bine indoctrinati.Mi a ajuns experienta de pina in 89.

  • Dumneavoastra va cam alintati.
   De data asta, cum ziceam si mai sus, nu prea va mai puteti lauda cu prea multe, spre deosebire de „espolatatorii” din epoca „democratiei populare”.
   Cred ca mai degraba aveti aceleasi motive de lauda perecum aia nu-stiu-cat-la-suta care cred ca elvis traieste.
   Cam acolo a ajuns basismul. Nu mai e nimic principial sau elitist in el. E doar o bizara miscare de tip cargo-cult.

 7. Nenea doitucu , cati ani ai ?

 8. Viq :
  ,,Mie mi se pare ca acest articol este atat de flu-flu dpdv juridic pentru ca de fapt a fost conceput cu singurul scop de a crea un scut al alesilor in conflictul cu justitia. Constitutia Romaniei trebuie revizuita (si) pentru anularea acestui articol aberant…..
  Incorect.
  Contradictoriu.
  Idiot.”
  Comentarii :

 9. Constitutia SUA :
  5. [Membrii care îndeplinesc o funcţie oficială. Punerea sub
  acuzare] Camera Reprezentanţilor îşi va alege Speaker- ul său şi
  ceilalţi membri care îndeplinesc o funcţie oficială şi va exercita
  puterea exclusivă de punere sub acuzare

  6.[Judecarea punerilor sub acuzare] Senatul va avea puterea
  exclusivă de a judeca toate punerile sub acuzare. Atunci când se
  întrunesc în acest scop, senatorii vor depune jurământul sau vor
  face o declaraţie solemnă

  Î
  toate cazurile, cu excepţia trădării, crimelor şi încălcării ordinii
  publice, ei (senatorii )i se vor bucura de imunitate privind arestarea pe durata
  prezenţei lor la sesiunea Camerei respective şi în timpul deplasării
  lor de la şi spre aceasta;
  Nici o persoană nu va putea fi declarată vinovată decât
  cu votul a 2/3 din numărul membrilor prezenţi.
  7.[Hotărârea în caz de stabilire a vinovăţiei] Hotărârea în cazul
  punerii sub acuzare nu va putea excede demiterea din funcţie şi
  interdicţia de a ocupa şi de a se bucura de orice fel de funcţie
  onorifică, de încredere sau remunerată oficial în Statele Unite; dar
  persoana împotriva căreia aj fost stabilită vinovăţia va fi totuşi
  răspunzătoare şi supusă acuzării, procesului, judecării şi
  condamnării, conform legii.

 10. Constitutia Germaniei :
  Constitutia Germaniei
  (2) Un deputat nu poate fi tras la răspundere sau arestat pentru fapte pedepsite de lege decât cu încuviinţarea Bundestagului, afară numai dacă a fost arestat în flagrant delict sau în cursul zilei următoare comiterii faptei.
  (3) Încuviinţarea Bundestagului este de asemenea necesară pentru orice altă îngrădire a libertăţii personale a unui deputat sau pentru pornirea unei proceduri judiciare împotriva unui deputat în baza articolului 18.
  (4) Orice acţiune penală şi orice urmărire în baza arti¬colului 18 împotriva unui deputat, orice arest sau orice alte îngrădiri ale libertăţii sale personale trebuiesc suspen¬date la cererea Bundestagului.

 11. Constitutia Frantei
  ARTICOLUL 26. Niciun membru al Parlamentului nu poate fi urmărit penal, cercetat, arestat, deţinut sau judecat pentru opiniile sau voturile pe care le-a exprimat în exercitarea funcţiei.
  Niciun membru al Parlamentului nu poate face obiectul unei arestări sau oricărei alte măsuri privative sau restrictive de libertate, în materie de infracţiuni grave şi foarte grave, decât cu autorizarea biroului camerei din care face parte. Această autorizare nu este necesară în caz de infracţiune flagrantă sau de condamnare definitivă.
  Arestarea, măsurile privative sau restrictive de libertate sau urmărirea penală a unui membru al Parlamentului sunt suspendate pe durata sesiunii, dacă acest lucru este solicitat de camera din care face parte

 12. Ce nu vad cei cu tirlipliciu in mina:
  – Sova, Vosganian si etc nu au fost luati in colimator pentru opiniile politice sau voturile exprimate in parlament. Daca considera ca da, inseamna ca procurorii sint basisti 😉
  Si li se mai pare ca nu se vede cum ii urmeaza ambasadorului Malginov in ginduri si simtiri 😛
  NB,
  pentru opiniile politice erai „ascuns” pe vremea cind se preda Istoria PCR in loc de Istoria Romaniei. Ori acum in Rusia.
  Nu despre imunitatea pentru declaratiile politice e vorba, ci despre plagiatul unei teze de dottorat ori a unor tablouri (cica nu sint originale, le-a copiat Ponta pentru pretenul Valcov 😛 ).

 13. Vad ca nu raspunde nimeni la intrebarea pe care am pus-o.
  O reiau:
  Eu nu inteleg cum fanii lui Basescu pot in acelasi timp pretinde ca acesta a reformat si modernizat in mod covarsitor statul si institutiile, dar in acelasi timp, sa spuna ca odata cu plecarea idolului lor din functia de presedinte, acestea s-au prabusit brusc, au scapat complet de sub orice control si chiar au inceput sa ne aduca aminte de anii 50. Aici e o fractura logica imensa. In plus, mi se pare ca e una autoadministrata si se refera la o fantasma. Pentru un observator extern si atlantist, sa zicem ambasada UK, ceea ce au facut institutiile acum un an nu prea difera de ceea ce fac acuma. Ba mai mult, diferenta ar fi una pozitiva, un plus de incisivitate pentru ultimele cateva luni. Ceea ce pentru observatorul onest este un continuum, pentru basistul hardcore este o fractura schizoida.
  Asta e chiar culmea.

  • ti-ai pus intrebarea daca nu cumva tu esti supus unei fracturi schizoide?
   Caci tu centrezi si tot tu dai cu capul, adica tu pui intrebarile si tot tu tragi concluziile. Despre altii.
   Cunoaste-te pe tine 😛

  • @Storm
   Logica ta imbatabila are totusi carente cumplite provocate ori de prostie ori de reavointa.
   -Nimeni nu a afirmat vre o data ca Basescu a reusit in 10 ani sa reformeze in mod covirsitor institutiile statului.!0 ani este o perioada prea mica pentru asa ceva si aici scriu oameni care inteleg lucrul acesta.
   Toti insa am afirmat ca Basescu a reusit sa porneasca niste motoare esentiale functionaruii statului de drept.A reusit sa le porneasca si cit a fost
   la putere a incercat sa le pazeasca de orice reglaj venit din alte parti interesate ,reglaj care ar fi putut sa gripeze functionarea motorului.
   A plecat Basescu si mecanicul care are grijă de motor il supratureaza astfel incit acesta poate deveni dintr un instrument necesar democratiei un instrument anti democratic.
   In al doilea rind aici nu se discuta de una dintre puterile statului-puterea judecatoreasca – ci de unul dintre instrumentele puterii executive si anume procuratura.
   Procurorul , desi magistrat nu face parte din puterea judecatoreasca.El nu este decit una dintre partile dintr un proces si anume reprezentantul pagubitului.
   Teoretic procurorul are aceleasi drepturi si obligatii in proces ca si avocatul apararii.Practic procurorul este mult mai puternic pentru ca are in spatele lui institutiile de forta ale statului care l pot ajuta sa demonstreze vinovatia cuiva.
   Tocmai despre aceasta putere discutam aici pentru ca in general cine are puterea are si tentatia abuzului.Ori in cazul unui procuror abuzul poate avea consecinte dramatice.

   • Cum adica NIMENI???????
    Pai, de exemplu, chiar aliatii nostri americani au afirmat ca deja DNA si SRI sunt super profi.
    Si voi afirmati asta abia acum cateva luni.
    Cand cineva zicea ca Base nu-i chiar asa grozav, a facut niste pasi, acolo, dar mai e mult de lucru, faceati misto de el ca e profun uselist.

   • Asta cu procurorul, care nu e magistrat e una din cele mai cunoscute mantre de la Antena 3.
    Inclusiv PSD-ul a incercat ceva in directia scoaterii procurorilor din magistratura si trecerea lor in subordinea lui Gabi Oprea.
    Cristi Danilet a avut interventii in apararea statutului de magistrat al procurorului.
    Oricum, e de remarcat convergenta din ce in ce mai mare intre A3 si basisti. Zilele astea am avut si o premiera, anume: invitarea Ruxandrei Dragomir la spalatoria Antenei 3.

   • Multi actuali judecatori au fost inainte procurori si chiar daca nu judeca, in sensul in care dau verdicte, fac parte din puterea judecatoreasca.
    Fara ei, nu ar fi posibil un proces.

    • Nu fac parte .Procurorii sunt reprezentantii puterii executive.Menirea lor estre sa apere statul.Procurorul nu da verdicte ci cere .Singurul care da verdicte este judecatorul.
     Menirea judecatorului este sa apere dreptatea -notiune care depaseste interesele statului.
     Ca tot vorbeaui de comunism -acolo judecatorul apara cuceririule revolutionare .Acum s a mai schimbat cite ceva.

     • Cu procurorii ai dreptate, sunt parte a puterii executive si parte a procesului judiciar, impreuna cu avocatul.Din pacate ,si iarasi ai dreptate, la noi egalitatea celor doua parti este pur teoretica si ramane un deziderat ca ea sa devina si practica in sala de judecata.Dar, cred ca stii ,situatia a fost aceeasi si inainte de noiembrie 2014.

 14. Cum e totusi posibil ca statul de drept sa stea intr-un om? Iar cand acel om pleaca, gata, ne intoarcem in epoca stalinista!?
  Pai inseamna ca nu a fost niciun stat de drept niciodata, a fost totul un castel de sticle pe o punte de vas….

  • Reformarea statului nu a stat intr un om ci in cele citeva milioane care au crezut ca acest om va face ce trebue si l au ales de doua ori presedinte.Fara ei nu se putea face nimic.Acum alte milioane au ales alt om care sa continue reformarea statului.
   Ce va face vom vedea.Traversam insa o perioada in care respectivul ales tace, Ponta si ai lui isi fac de cap iar restul institutiilor merg dupa cum le convine.Din nefericire prin exces un lucru bun poate deveni nociv.

  • parca plecarea lui Gurdiola a slabit Barca. Messi a ramas, Xavi etc,
   ca brav bugetar robabil nu intelegi rolul managerului [team-lidear].

   • Guardiola a slăbit Barca. In ciuda faptului ca Ponta rămăsese, într-adevăr. Da’ sa recunoaștem ca Vaporașul’ l-a slăbit totuși răcorirea redemodernizată a Duamnei, sa dam Gondolei ce-i al Gondolei.
    Pe de alta parte, eu sunt de acord 100% cu observatiile lui viq legate de imunitate. Dar s-a vazut cronologic asa cum am menționat.

  • „Cum e totusi posibil ca statul de drept sa stea intr-un om ?
   Iar cand acel om pleaca, gata, ne intoarcem in epoca stalinista !?”

   Cum e posibil ca apa sa-si mareasca volumul cand ingheata in vreme ce toate celelalte elemente din natura si-l micsoraza la temperatura scazuta ?
   Si avem in vedere un proces simplu, clar, cu cauze observabile, ce nu e viciat de contradictoriul uman.

   Exagerarile nu dau consistenta erorii.
   Statul de drept nu a stat intr-un om, ci in principiul promovat de semnificatia respectivului om.
   Cand omul pleaca nu ne intoarcem tocmai in epoca stalinista.
   Dar diferente observabile exista.
   Daca nu vrei sa le vezi, tot exista.

   Spuneam :
   Avalansa de furie legista ce s-a aruncat asupra blondei de la PMP a stopat pentru moment emulatia ideatica a independentei justitiei.
   Nu prea mai are nici o relevanta daca Udrei ii va mai fi gasita o vina, doua, 7…. 9 !
   Maniera in care a fost si este instrumentat “cazul” e devastatoare pentru imaginea unei justitii pana acum aparent drepte.
   Toate datele arata ca impotriva paratrasnetului cu tocuri cui catre care se canalizeaza traditional ura populara, s-a pornit o masinarie extrem de cuprinzatoare. O uriasa dorinta de a o baga “la parnaie” pusa in carca unui crochiu de probe conjuncturale extrem de fragil.”

   Nu are relevanta cine e tinta ci ce se face pentru lovirea ei.

   Mai pe larg aici : https://copaculdinpadure.wordpress.com/2015/03/17/

 15. Declaratia zilei la trebonal:
  -„Gigi Becali: Închisoarea, cea mai folositoare perioadă din viaţa mea. Mulţumesc celor care m-au condamnat”.
  Spera sa-i induplece pe judecatori sa-l elibereze conditionat. De fapt, a comis si el o carte 😛

 16. Plus Viq :
  ,,Ca judecarea se poate face numai de catre ICJCMDGAJJCC…. sau de catre …. nu are relevanta.”
  Oooo,pe bune ?

 17. Fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, ar fi încercat să negocieze un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA, însă a fost refuzat, potrivit Digi24, care citează surse apropiate anchetei.RV)
  Care sa fi fost cauza refuzului ?

 18. loda
  …un raspuns intarziat…
  pe vremea lui ii, comparativ cu vremea lui tb,
  s-a furat mai evaziv, dar mai substantial.
  cand o fabrica cum ar fi aro campulung a fost vanduta, chipurile, cu o suma oarecare, stia cineva cat au fost comisioanele?
  si ca aro au fost muuuuule…
  toata platforma 23 din bucuresti, toata platforma pipera, crema electronicii de atunci…si exemple sunt multe… combinate, uzine… toate puse pe butuci din cauza ca, pt linistea lui, tatucu ii a inchis ochii… inclusiv flota (a se consemna in letopisetzu copacului ca n-am zis cine a furat flota, desi se stie. hotzii.).
  pe cand pe timpul lui tb, totur era clar: atatea meleoane, 10 la suta, sponsorizezi cu atat pe ala, atat face terenu asta si atat tre sa cotizezi la partid…
  deci d-aia nu pot sa-l stimez vreun pic pe , cu voia dvs, ultimu pa lista…
  pai daca se voia, la campulung faceam acum niste jeepuri de murea lumea.
  dar s-a vrut?

 19. dom viq
  cu voia dvs
  o intrebare.
  de ce nu il intrebam despre constitutie pe super constitutionalul marcu wiliam?
  tot se oferise omu sa ne invete ce e cu chestia aia, si chiar scrisese saracu cateva pagini numai despre titlul recenziei, si anume: ce este constitutia.
  da io zic ca daca tot o fi sa-l intrebam, poate facem si o cheta ca sunt sigur ca cam moare de foame acum dupa ce robinetu cu plati pt postacii de la pmp a secat din lipsa de sefa…
  nu am zis-o cu rautate, mie chiar mi-e mila de el.

  • Buna,

   Sau, daca domnul marcu nu e disponibil, e ok si un raspuns de la domnul acela cu masca lui V din „V for Vendetta”. Sau de la domnii/doamnele ary, emily, cristian (? parca).
   Cred ca o interventie, orice interventie, ar risipi anumite suspiciuni probabil nemarturisite legate de posibilitatea ca cei de mai sus sa fi fost angajatii pe partea virtuala a unei cunoscute doamne arestata preventiv.

   • deci oricine scrie ceva ce nu-ti convine, e automat postac platit? nu cumva e exact pe dos? Dr nu te intreb cine te plateste, esti destul de penibil si asa….

    • Nu-i vorba de ce scrie, ci de cum scrie.
     Nu cred ca victor L e postac platit.
     Dar cred ca markwilliams era.
     Despre dumneavoastra inca nu stiu ce sa zic…
     Dar cand ma uit prin arhiva si vad apararea cinica a unor personaje ca Marin Anton…

     • tocmai ma cutremur de lipsa de evaluare din partea corifeului Storm [cel cu drept divin de categorisire]
      De crezut poti sa crezi si in salam sasesc [de gustibus..].
      Mentin ce am zis in contextul Anton: cine crede ca politica nu are costuri palpabile [chirii, telefoane benzina, salarii etc] e doar un sarman IMBECIL.
      Cine crede ca acele cheltuieli se acopera din cotizatii e dublu imbecil caci ignora banala aritmetica.
      Exact aceeasi intrebare am pus-o distinsilor din M10 si n-am primit vreun raspuns ca sa nu se faca DUBLU de kko.
      PS. Anton e acum la UNPR.

  • Johnica,

   nu-s in masura sa raspund la tipul asta de intrebari.
   Ce face Williams sau Night, sau Cristi, sau Storm, sau Loda….
   E treaba lor.
   Nu ne ocupam de asta.
   E un loc public in care pot veni. That’s all.

   Ca o fac contra cost sau benevol, civic sau partinic, sunt nuante care nu duc la interdictii intr-o comnitate civilizata.
   Daca o fac cu rea credinta identificabila, e alta treaba si atunci pot interveni.

  • poate facem si o cheta ca sunt sigur ca cam moare de foame acum dupa ce robinetu cu plati pt postacii de la pmp a secat din lipsa de sefa…
   nu am zis-o cu rautate, mie chiar mi-e mila de el.
   Confirm : nu din rautate! Prostie pura !

 20. Udrea n-a avut postaci,ca ea n-a candidat in 2012 la locale, ci PDL ca partid. E o poveste veche dar una generala. Tot timpul PNL si PSD-PC au platit si platesc si acum postaci. Badea a spus-o public si chiar se lauda ca el ii coordoneaza, ca si el injura pe site-urile basiste. PDL sau Udrea nu au postaci dupa cum vezi. Au sustinatori. Sunt udristi si basisti, ori sa ii faci postaci pe cei cateva sute de mii sau milioane de romani care cred in ei, totusi e prea mult. Hai sa ne revenim. Stii cum e cu asta cu postacii? Hotul striga hotiiiiiii!!!!!!!!
  Stiti ceva, Udrea trebuie arsa pe rug in Piata Publica, foarte repede daca se paote pana in Paste!
  Si totusi, poate va fi eliberata, deoarece probele nu exista la dosar ca sa o incrimineze de ceva ! Cum sa fie retinuta Udrea daca nimeni n-a dovedit nimic? DNA pe ce criterii merge, care-i logica lor? Poate ca este doar o razbunare personala a doameni Kovesi?! Mai nou aresteaza femei si culmea, frumoase! Se simtea amenintata Kovesi de Udrea dincolo de viata profesionala? Cam asa pare, ori, daca Kovesi amesteca viata privata cu cea profesionala, are o problema mare cu noi romanii, deoarece tara este si a noastra nu numai a lor!
  Citind marturiile unor magistrati din DNA facute unui jurnalist cum seriful Coldea cu palarie de vacar sta cu picioarele pe birou in DNA, ca avea un birou pus la dispozitita sa aproape de cel al lui Kovesi si ca zilnic era acolo dar pana cand Udrea l-a demascat (acum vine mai rar), ca el poruncea ce dosare sa se fabrice si sa fie date in presa in functie de stare sa, e deja ingrijorator. Statul de drept scartie, cei doi KoCo devin un pericol pentru bruma de democratie pe care o mai avem.
  Cine ii opreste pe acesti doi diabolici?
  Cine are curaj sa se opuna mafiei binomului DNA-SRI?
  Acum sa vad eu care jurnalisti vor ridica sabia spre cer si sa ceara adevarul pana la capt fara teama de catuse. In caz ca presa tace, inseamna ca-i mai corupta decat cei doi KoCo si decat toata clasa politica.
  Am terminat, merg sa-mi incasez leul pe gandul meu de roman fraier care a crezut in tara asta, in Justitie, in drumul spre Europa, ca sa aflu azi ca suntem o tara din lumea a treia.

  • Extraordinar. Absolut fascinant comentariu. Chiar daca e cam lung, e realmente o mina de aur.

  • Mai Cristiane,

   n-am avut timp sa stau cu ochii pe tine si nici n-o sa-mi fac.
   E penibil sa-mi irosesc astfel minute pretioase.

   Dar te-as intreba, fara suparare, nu e cel putin ciudat ca aici sa pretinzi ca EU NU are postaci iar la Antena sau unde naibili ai mai fost sa afirmi fix contrariul ???
   Cu amanunte financiare chiar !?

   Eu personal nu am nimic cu postacii.
   Inteleg psihologia, o apreciez drept tampita si-mi vad de ale mele.
   Deunazi vorbeam (face-to-face) cu un baietan ce a fost liderul organizatiei de partid a PC pentru diaspora intr-o anume tara (care NU e UK 😉 ) si-l intrebab
   – Pai tu nu stiai mah ca Felix e sobolanul suprem al securitatii romane ?
   – Da’ ce ma intereseaza pe mine cine e si ce invarte ? Am crezut ca e o ocazie sa fac si eu un ban. N-a mers. Eu oricum ii dau dreacu’ pe toti la gramada ! 🙄
   (expresia concreta a fost alta, dar nu-mi permit s-o redau ca e indecenta 😉 )

   Deci cum spun, inteleg mecanismul asta de gandire. Superficial, pagubos la nivelul intregului pe termen lung, imoral pe alocuri, dar aproape omniprezent.
   Totusi, asa ca-ntre parteneri de discutie, nu ti-e un pic de jena ?

 21. E bine, e foarte bine.
  – prim plagiatorul a anuntat: „Mi-a trecut supararea”.
  Asa ca va raspunde intrebarilor gurnalistilor.
  – neamtul a intredeschis usa dupa 100 de zile si a anuntat ca ramine in continuare la mansa. Are de facut vizite, nu il intereseaza guvernarea, nici locuinta pe care ar merit-o ca sef de Stat. Basescu are pensie si e postac 😉
  In tara e liniste dupa zgomotul vaporului ce se scufunda 😛
  – „Nu am de gand sa preiau rolul opozitiei / Daca opozitia aduna suficiente voturi, vom avea alt guvern, daca nu, vom avea alt guvern in 2016”
  (Ca intotdeauna dupa alegeri va fi un alt guvern; mey, ce descoperire facu Klaus, noi nu stiam.)
  Ce nu pricipiti? e bine!

 22. O privire lucida si deloc incrincenata:
  „Or, problema strin­gen­tă, în contextul a ceea ce numim abuz de imu­nitate, este protejarea imunităţii unui par­lamentar în alte situaţii decât cele prevăzute de Constituţie, adică protejarea prin în­căl­ca­rea principiului separaţiei puterilor în stat. Sunt ani la rând de când în parlament se face troc şi bâlci cu prevederile constituţionale. Sub pretextul imunităţii, aleşii au ajuns să ana­li­ze­ze şi să dezbată legalitatea unor cauze pe­na­le, transformând parlamentul din for legislativ în for judiciar.”
  Melania Cincea, in 22.

 23. eu, daca zic ceva ce nu convine cuiva care nu e nici procuror nici jude sau ceva asemenea
  primesc etape de suspendare sau chiar cartonase rosii semnate renoir, grogorescu sau civiq, taman bune pt colectia mea cu care voi deschide o expozitiune.
  desi eu nu fac rau nimanui, nu amenintz si nici nu delatzionez.
  dar cum in tara asta a noastra daca te iei de cineva cu puteri ai toate sansele sa tzi-o iei,
  vad ca cineva chiar incepe sa-si sape singur groapa…
  daca nu pricepetzi ceea ce am zis, (si aici ma refer la domnu john, restu sunt ok), va pot detalia.
  contra cost in bere, desigur.
  se anunta ziule palpitante si cu palpitatii…

  • john,nu te mai lamenta atat,nimeni nu te prigoneste daca iti spui parerea daca comentariile sunt decente(inteleg fara atacuri la persoane) si nici cand sunt mai acide dar exprima sincer o nemultumire.
   Ramane o singura problema:copacenilor nu le place sa fie atacat Base pe care ei l-au sustinut ani de zile(ma includ si pe mine),mai ales acum cand e pensionar si a intrat si el in randul „postacilor”,e drept o face mai cu steaif decat Klaus „activul” presedinte.

 24. Pentru „prietenii catoloici si ortodoxi”, sanatate:

 25. Lasa-l usor, ca spune tot (il cred, e dezamagit):
  „Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că şi-ar fi imaginat că un Guvern care vrea să lucreze cu el l-ar fi consultat înainte de a prezenta modificări semnificative la Codul Fiscal şi a adăugat că acest lucru nu s-a întâmplat.
  Sa-ti fie rusine, plagiatorule 😛

 26. Facem impreuna o exegeza? 🙂

  • Exegeza unui laudațio?!
   Glumesti, mon cher! 🙂
   Poți fi de acord ori să ți se acrească gura și să te împungă mii de cuțite în ficat, dar exegeză?!…
   Poate un coment calm pentru un text la care LW o să ia o grămadă de like-uri! 😉

 27. Daca preferati, am inca doua mostre:

  • Cred ca era suficienta una (mostra) 😛 .Propaganda en-gros pentru fostii corifei PDL ,comentarea deciziilor magistratilor (vaaaii ), martirizarea ,,eroilor” ….

 28. articolul este si despre parlamentari,
  adica despre puscariasi actuali sau viitori
  deci ce imi permit cu umilinta sa va recomand este un articol legat direct de aceasta chestiune.
  mai ales ca ma atinge direct si personal in aroganta mea de scriitor cu cititori si care stiu eu cat de greu e sa scri inteligibil si cat trebuie sa inveti ca sa sti sa scri.
  deci, sunt in topic, desi as vrea sa fiu in top 100 cei mai fara griji oameni de pe planeta.
  unde sunt abia in top saptevirgulacinci miliarde.

 29. E frig, dar un zimbet nu strica:
  „nspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce o învăţătoare a fost înregistrată cu un reportofon la ore în timp ce a strigat la un elev din clasa I şi l-a făcut nebun, tâmpit şi „jumătate de creier”. ”
  Cit creier o avea invatatoarea?

 30. Simoooonaa Haaaaleeep.
  Urmeaza Serena, dupa Sloaqne
  😛

 31. Scria @Storm mai sus ca au mai ramas undeva in jur de 5-10% basisti.
  Poate este adevarat nu avem de unde sa stim.
  Ma uit din cind in cind la A3 si Romania TV.
  Nu exista seara in care ce sa nu fie emisiuni dedicate lui Basescu.
  Sa fie oare acest personaj care mai are ca adepti niste nostalgici ca mine atit de puternic incit 2 televiziuni sa i dedice programe seara de seara?
  Dupa mintea mea , personajul malefic de care vorbeam trebuia incet , incet sa dispara din memoria publica.Uite ca cu ajutorul dusmanilor este mai prezent ca oricind.
  Sa fie un blat intre Basescu si TV urile de stiri?Voi ce ziceti.

  • normal, dece mai si intrebi 😛

  • tucu2, 🙂 nu exista niciun blat ,doar in mintea unora care sunt debusolati de „minunatele”emisiuni de la haznale,unde singura sansa de supravietuire mediatica este mentinerea in spatiul public al politicianului dusmanit de hoarda uslamista.Haznalele uslamiste nu realizeaza ca fac si un bine ,ridicandu-l pe Base in topul politicienilor pentru aducere aminte si in noua conjunctura el apare in cu totul in alta lumina fata ce doresc adversarii sai.

 32. Atat A3, cat si RTV nu au ce oferi spalatilor pe creier carora li se adreseaza.
  Deja au pierdut prezidentialele cu tactica asta, dar alta nu au. Atacul direct la Johannis le-ar aduce scaderi in sondaje [macar aici sunt mai inteligenti decat fanaticii basisti!], realizarile lui Ponta iarasi nu pot fi cantate, deci nu ramane decat vehcea partitura antibasista. E cam ca lupta lui Tokes cu Vadim. Doua secte penibilie isi fac enabling reciproc. Oricum, majoritatea oamenilor de bun simt le priveste cu scarba pe amandoua.

  Jenanta e cenzura!
  Domnu’ Viq, se poate???
  –––––––
  Why not ?
  Pen’ ca faci referire la „fanaticii basisti” ca fiind mai slabi intelectual decat antenistii lui Felix ?
  Venita din partea ta nu-i vad nici o substanta.
  De buna sama te vezi in a doua categorie, ca n-oi fi atat de dus cu sorcova sa te automutilezi intelectual 😀
  Viq

 33. Helo,dragi copaceni! 🙂
  Se pune problema imunitatiloy?
  Eu opinez pentru imunitate constitutionala chiar daca uneori pare chiar anti,ce sa-i facem e potrivit constitutiei pe care suntem obligati s=o acceptam.
  Pe mine nu ma intereseaza cati am ramas basisti.Cati am ramas pe mine ma reprezinta si ma mandresc cu ei si ma voi alatura lor.E ceva in neregula?

 34. Valcov arestat, Mazare arestat [macar i-a ramas satisfactia ca Basau a ajuns dupa 10 ani sa zica aceleasi lucruri ca el], Niculae arestat, Nutzi ramane in arest…
  Ce-mi place guantanamizarea 🙂

 35. In curand se pregatesc Ghita, Dragnea, caruia, a propos, i-am prezis un viitor negru 🙂
  http://alegatordedreapta.info/liviu-dragnea-pdist-prefect-psdist-vice-prim-ministru-traseist-next/

 36. Buna seara! 🙂
  Vad ca unora le place quantamizarea:si de ce nu le-as place? sintagma apartine unuia care se pricepe la politica .a vazut multe,a inteles si mai multe si vede in viitor cu precizie de Nostradamus.

  • Precizia de Nostradamus cu greu poate fi luata ca un compliment. E, la urma urmei, precizia unui sarlatan. Dora are aici mai multa dreptate decat ar vrea [asta, stim deja, nu e nicio surpriza din partea dumisale]. Cred ca noul Domn Dan intrevede mai degraba altceva in viitor: multe linii orizontale paralele, culmea, fix pe dos fata de cele din marinarie…

 37. N-a fost sa fie: Serena – Simona 2-1

  • M10 [si altii – destui si pe acest forum] nu inteleg ca ideile frumoase si cuvintele mestesugite sunt pentru discursuri. In spate politica are nevoie de bani prozaici [chirie, benzina, utilitati salarii etc] care nu vin din vorbe ci din contributii.
   Cine crede ca ORICE partid se poate intretine din cotizatii nu stie ce vorbeste si nu stie nici artimetica. Politica ESTE si compromisuri, chiar si cu aceia pe care-i vituperezi pe la TV.
   Repet: aratati-mi o organizatie [cu ale sale probleme] care a fost condusa de Gandhi, Mandela, Mother Teresa, Savonarola etc.
   PS. Cand un sef de tipografie face [cam] gratis afise pt un partid tot contributie este!!!! Restul sunt doar palavre.

   • cinic, salut! 🙂

    MM este un tehnocrat de mare clasă: dă-i o «felie» dintr-un proiect politic spre rezolvare și scoate tot ce se poate din ea! Nivelul maxim de competența, vorba lui Murphy!
    …singurul lucru este să accepte și dumneaei asta! 😉

  • Hă, hă, hă!
   Am bănuit asta incă de cand tataie si cu Billă au inchis mustăria!!!
   🙂 🙂 🙂

  • Hmmm ! 🙄

   Pana la urma s-a nascut partidul ala sau moare in stadiul de foetus ?

   Chiar nu e bine.
   Desi era previzibil.

   • Viq, servus! 🙂

    …moare sigur!
    Fără «cordonul ombilical», «samuraiul dâmbovițean» rămâne un biet ronin cărui nici măcar în traditia niponă nu-i reușește mare lucru, mai ales când se întoarce împotriva «suveranului» său…
    Păcat de un vis frumos!

 38. bunä,
  pt. catolici si evanghelici,
  UN PASTE FERICIT SI LUMINOS CU SÄNÄTATE !

  • @ theo,
   multumin.
   Dar ti-a luat-o inainte europarlamentara mea de Timis, Mariuta Grapini.
   Atit pentru „pretenii catoloici” cit si pentru „ortadoxi” a avut cuvinte de bine 😛 :
   „„Noapte buna! Ultima saptamana inainte de Saptamana Mare la ortodoxi sa va aduca liniste sufleteasca ,putere de iertare si multa sanatate.Pentru prietenii catoloici,este Saptamana Mare si le doresc acelasi lucru”, scrie Grapini pe Facebook.”

 39. Ziua buna tuturor si bine va regasesc.

  Sanatosi, voiosi, voinci ? 😀 😀 😀

 40. ia sa vedem,
  mai merge?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s