Proiectul „Unirea” se pune la sertar

Plimbarea ex-presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in Republica Moldova, a inceput pe premise optimiste si s-a farsit cu entuziasmul in galeata.
Daca inainte de a pasi dincolo de Prut piratul anunta ca are un vedere obtinerea cetateniei moldovenesti, cand a pasit dincoace a declarat ca „Moldova e pierduta !”.

Dupa cat as zice ca-l cunosc, daca Basescu ofera prajitura asta, cu glazura ca ar trebui „…sa nu ne fie frica de Rusia dar sa fim ingrijorati” (adicatele cum vine asta ? un fel de …. operatia a reusit – pacientul mort !!!) si cu cireasa ca Putin ajunge la gurile Dunarii in 24 de luni, inseamna ca ce a gasit in Moldova e prapad !!!!!!

Viq

19 responses to “Proiectul „Unirea” se pune la sertar

 1. Buna dimineata!

  …și in buna tradiție orientală, aducătorului de vești rele/reale i se taie capul! Vedeți numa’ comentariile pe subiectul Base la Evenimentul zilei la B1TV de pe portalul MediaFax, aci pe manșeta din dreapta. S-au strâns acolo toți obsedații să-și verse „bila” :mrgreen:

 2. „Gurile Dunării” reprezentau punctul de intrare a vaselor pe fluviu în epoca de avânt a navigației comerciale din interiorul Europei. Acum, această denumire e lipsită de semnificație. Navigația comercială pe Dunăre e aproape nulă. Din punct de vedere strict geografic acum „gurile Dunării” sunt în Germania.

  • aronpetru, servus! 🙂

   pe vremea lui Ceausescu era un banc: când vrei să tragi un picior unui câine, privește atent împrejur să vezi cine îi este stăpânul.
   Acu, ref la articolul tău, rezultă că, fiind câine de serviciu, trebuie să bagi bine seama în cine îți înfigi dinții! 🙂

 3. eu i-au in serios cele spuse de Bäsescu, mi se pare mai corect adevärul ,decat minciuni. poate se trezesc moldovenii si nu asteaptä
  sä-i inghitä rusii. cä ciumei rosii i-ar convenii sunt sigurä.
  iar astepta cu flori, nici J nu ar refuza „colaborarea” are un caracter
  de caine ascuns.

 4. sal1tare tutulor.
  Am ascultat aseara, printre picaturi, intilnirea cu piratul de la B1.
  Despre „Unire” (cu fratii nostri moldoveni, vorbitori de limba rusa) cred ca ocazia a fost pierduta la inceputul anilor `90. Acum, ii dau crezare piratului; multe spuse de-ale sale privind Rasaritul, din pacate, s-au adeverit.
  Doar Ghinea ce mai poate sterge pe jos cu Basescu, poate si alti cunoscatori 😉
  Dar trecind la ce arde si a incins pe cei mai priceputi decit Basescu, declaratiile referitoare la actiunile procurorilor nu pot fi catalogate ca „atac la Justitie”.
  Nici vorba sa se fi manifestat impotriva actiunilor Justitiei, ci a unor metode si, da, a spus o vorba grea despre 3 mari din Justitie. Aici e vorba aia: inafara-i vopsit gardu`, inauntru-i leopardu`.
  Sistemul asta cu arestari spectaculoase si afisarea cu catusele, nu-mi pare nici mie a bine. Imi aminteste de tata in catuse doar pentru ca avea gura mare sau, mai precis, ii gasisera o musca numita „dusmanul popolului” pe caciula.
  Sa se duca pe pustii Udrea, sa stea dupa gratii pina o scot eu, dar aceste arestari, pe principiul „noi judecatorii colaboram cu procurorii”, nu sint leacuri pentru o Justitie corecta, ci pentru o Justitie temuta. Si nu e totuna.
  Sigur, nu aresteaza procurorii, cum sarira unii sa-l acuze pe pirat ca ar fi zis, dar arestarile sint la initiativa lor. Si-apoi, Nastase, Vioculescu, Fenechiu, Becali, Remes, Copos si alti scriitori, nu au fost arestati inainte de condamnare. Nici Iancu, ori Tender.
  Acum, arestezi si apoi ii complectezi dosarul. Mai cunosc eu asa cazuri.

  • salut si la obiect:
   un procuror face un dosar plin de indicii [inclusiv denunturi], a caror valoare o apreciaza singur
   acest procuror face o cerere de arestare catre un jud de drepturi si libertati
   acest jude NU examineaza probele ci il crede sau nu pe procuror

   Rezulta ca acest proces de decizie se bazeaza pe o tripla credibilitate: a denuntatorului [ca persoana], a denuntutlui si a procurorului.
   Daca una singura nu kosher……
   Credibilitatea implica caracterul persoanei, Vrem ca procurorul sau judele sa faca mea culpa? Sa nu fim naivi peste masura…..

   • salut 🙂 apropos de justitie si cum (nu) se administreaza aceasta…citez un comentariu de pe net citit de curind si care mie mi-a placut…,,judecata trebuie sa fie ca un brici..ascutzit …dar sa te fereasca D-zeu ca acest brici sa incapa pe mina unei maimutze,, 😆

 5. Pentru cei ce il acuza pe pirat pentru „atac la Justitie”, sa-si reaminteasca: dece nu l-ati acuzat si atunci de atac la fecioare?

 6. Si inca:
  „Facebook (Jules Postacul Verne):
  Ce a înțeles publicul după interviul de aseară e că Traian Băsescu a greșit atacând justiția, practic cea mai mare realizare a mandatului său. Însă derapajul nu este al fostului președinte, este chiar al Coanei legată la ochi dar cu auzul foarte receptiv la diverse sugestii. Iar noi ce să mai credem din harababura asta? Probabil că, în timpul lui Băsescu justiția era independentă, în sensul că nu i se spunea de la Cotroceni ce era de făcut. Aproape sigur e că nici astăzi nu primește ordine de la Cotroceni. Ce s-a schimbat? Azi serviciile scăpate din lesă de purtătorul de palton își folosesc pârghiile de influență din DNA și ÎCCJ pentru diversele vendete si interese de moment in timp ce Ponta îl rotește amenințător deasupra capului pe domnul procuror-halebardă Nițu, cu care dă cu sete in “dujmani”. Pentru a fi independentă iar, justiția are nevoie de cineva la Cotroceni care să pună câinelui SRI lesă și de o schimbare de procuror general. Asta nu mai ține de mandatele sau de voința lui Băsescu!”

 7. Sa dam cuvintul inculpatului (daca mai functioneaza prezumtia de nevinovatie si nu doar dorinta de singe):
  https://ro-ro.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

 8. Mai pe larg din pledoaria „inculpatului”:
  https://ro-ro.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

  • Bäsescu are perfectä dreptate, desigur viperele de serviciu sunt
   fericite ,cä pot ataca. vai de mama voasträ, nici acum nu intzelegetzi
   cä Bäsescu luptä pt. voi.

 9. Recomand postarea Norei in Gradina de hirtie.
  Si noi ne-am facut un Titanic din unele institutii, si sa te fereasca Cel de Sus sa spui ca are o fisura ascunsa, un material prost pe undeva, pe scurt, ca nu e perfect, ca ti-ai luat-o.
  Iar noi, astia care vrem ca in urma institutiilor pe care ni le-am facut fetis, sa curga singele in valuri, ca Titanicul nostru sa pluteasca falnic. Nu acceptam cind constructorul recunoaste ca exista si greseli. Si ca altceva ar fi vrut el.
  Inconstienti, ne sabordam Titanicul cu iubirea cu care-l inconjuram.

 10. bunä,
  nici nu se obosesc sä intzeleagä ce a vrut sä spunä presedintele,
  boicotul si invräjbirea contra lui continuä.
  romanilor nu le place realitatea, minciunile sunt preferate.

 11. la Grädina de hartie, sunt multe postäri f. bune, acolo se comenteazä si de specialisti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s