Extremismul estic 03. Nationalismul internationalist

Ce inseamna „Patria” la 19 ani ? Trebuie sa insemne ceva, ca de la 18 poti sa si votezi. Ba chiar sa fii si conducator. Auto.

Poate insemna sa-ti iubesti si sa-ti respecti parintii, caminul, urbea, obiceiurile, istoria, traditia…. Si sa le aperi atunci cand le simti amenintate. Cum te poate ameninta insa ceva/cineva care NU vine la tine, care nu-ti intra-n ograda, care-ti intorce spatele, care practic nu vrea sa aiba de a face cu tine ? Cum iti poate ameninta valorile TALE atata vreme cat nu vrea sa aiba contact cu ele ? Cum de te poti simti pus in pericol de ceva care nu te vrea, intr-atat incat sa porti securea ca pe un accesoriu la snopul de spice ? Si pistolul-mitraliera 7,62 ?

Si in contradictie radicala cu situatia de mai sus, in care amenintarea este vazuta in exterior, rusii vor sa integreze toate natiile in „Noua Rusie”. Si simultan resping violent orice individ care indrazneste sa intre in arealul respectiv. E o nebunie !!!!!

Patriotismul de 19 ani afirma cu convingerea specifica varstei : „Dusmanul va fi invins. Victoria va fi a noastra.” Totul ar suna cat se poate de firesc intr-un cadru normal. Vorbim de nationalism. Ok. Delimitat deci de frontierele nationale. Dar totul se schimba radical daca se doreste largirea frontierelor respective si includerea celorlalte natii in propria tarla. Brusc „nationalismul” se transforma in opusul sau iar patriotismul in pericol pentru alti locuitori ai planetei, inca normali la cap. Care e dusmanul ? Impotriva cui va fi victoria ? Avem in fata EXACT acelasi tipar pretins nationalist dar internationalizat de un lider ce-si convinge poporul ca are dreptul firesc de a-si supune celelalte popoare ale lumii, ca in cazul Germaniei din vara lui ’39.

Infrangerea suferita dupa conflict a constientizat natiunea germana pentru o perioada destul de lunga aspura regulilor elementare de convietuire a mai multor popoare/natii pe acelasi unic gogoloi de pamant. Atata este, n-avem altul. AU inteles ca au gresit. Pot intelege acesti tineri, acum, unde si cum gresesc ? Evident nu. Nici poporul german n-a priceput decat dupa ce a fost ingenuncheat.

Numai ca acum lucrurile s-au schimbat fata de 1945. Iar patriotismul angelic al tinerei cu snop 7,62 suna destul de ingrijorator prin fanatismul absolut irational : „Daca vom fi infranti, vom distruge intreaga lume !”

Asta pentru ca vestul „distruge deliberat” natiunea rusa !!!!! Cu atat mai mult cu cat prin „natiunea rusa” nu inteleg doar …. natiunea rusa ci si alte popoare. Incepand cu cele ce au facut parte din blocul sovietic. Reinregimentarea lor in interior li se pare tinerilor rusi un proces firesc si necesar. Si e doar un prim obiectiv !

Viq

30 responses to “Extremismul estic 03. Nationalismul internationalist

 1. Bună ziua!
  Propaganda bat-o vina!
  Ziariști care își vând sufletul pentru câțiva arginti.
  Nebunii sunt nebuni dar nu și prosti.

 2. e vorba de self-esteem, Cand n-ai ti se impuie capul cu …. si crezi
  [cum spunea un mare pungas: fraieri sa fie ca escroci se gasesc].
  E vreo diferenta intre acei rusi si fidelii latrinei 3?

 3. Uniunea Naţională a Judecătorilor din România a trimis o scrisoare Consiliului Superior al Magistraturii în care îşi exprimă profunda îngrijorarea faţă de recentele declaraţii publice, potrivit cărora în rândul magistraţilor ar exista ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete, precum şi că instanţele de judecată au devenit ,,câmp tactic” al serviciilor de informaţii.
  ………………………………………….
  Funcţia de magistrat este esenţialmente incompatibilă cu cea de colaborator cu serviciile secrete, indiferent de forma pe care aceasta o îmbracă. Punctul 10 din Magna Carta a Judecătorilor, adoptată de Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, prevede în mod explicit că ,,în exercitarea atribuţiei de a soluţiona cauze, judecătorul nu poate primi nici un fel de ordin sau instrucţiune, nici să fie supus vreunei presiuni ierarhice şi este ţinut să respecte doar legea.”

  ………………………………………………

  http://www.flux24.ro/exclusiv-revolta-judecatorilor-reactie-la-anuntul-sri-privind-controlul-actului-de-justitie-si-cerere-catre-csat-verificati-judecatorii-si-procurorii-daca-au-legaturi-cu-serviciile-sausi-sunt-ofit/

  • bunä,
   nimic nu a fost bun, din ce a fäcut, cand a väzut o camerä,
   impostorul s-a asezat in fatza ei si läudat.acum faca lafel.
   romanii , suntetzi asa prosti sä credetzi unui securist impostor????
   cand a atras atentzia Bäsescu, totzi l-au injurat, acum si mai tarziu,
   vetzi regreta, nu atzi stiut sä-l sustzinetzi pe Presedintele Bäsescu.

 4. Invatatura zilei: sa pui carul inaintea boilor este gresit, dar sa pui boii inaintea calului (care trage) este o prostie. Dreapta din Ro are mai putin nevoie de experti anticoruptie decat are nevoie de experti antiprostie.

 5. Salut prieteni! Ce înseamnă Patria (noastră? Ne spune chiar guvernul în reclama TV prin care şi-a càştigat bunăvoinţa televiziunilor:
  ,,Statul (Patria) funcţionează cu taxe letale!”
  Eu unul aşa aşa-l percep…!

 6. Salut, all!

  De la acoperitul ala de Turcescu (cu promisiunea de „va urma”), despre cam uitatul subiect EADS:
  http://www.turcescu.ro/2015/05/un-document-bomba-despre-afacerea-eads-tic-tac-tic-tac/comment-page-1/#comment-702267

 7. Instantaneu monden, comentat de Narcisa Iorga

 8. M, aratä ce este, un securist inpäiat, J slugarnic mameluc.

 9. On topic

  The Pro-Kremlin Youth Group: Putin’s Propaganda Machine (Part 1)

  Controlling the Media: Putin’s Propaganda Machine (Part 2)

 10. D-le/d-na (/d-lor/d-nelor ?) @pop (ca nu-s nici asa luminata, nici nu le am cu alea_alea sa va stiu genul si eventual, numarul; cel mult, stillul cu bibill-ul), inteleg ca mai sus ati formulat o intrebare. Cred ca v-a scapat undeva pe drum, continutul. Banuiesc ca nici nu era prea important si o sa aveti si pe mai departe o zi minunata chiar si in lipsa unui raspuns din partea mea.

  • D’le Mih ,

   iertare , se pare că tare v-am supărat .
   Îmi cer scuze iar , dar nu asta era intenţia . Pricep că aici sunt doar iubitori de băsemunism (off the record : mie mi’a trecut ) însă .. neliniştea mea , conţinutul – accentuaţi se pare d-voastră , cum doriţi, era mai mult decât sesizabilă , dacă-mi permiteţi . Tot ce doream , era de fapt un ”strigăt de ajutor” .

   Pentru mine acest troglodit descoperit , nu (mai) înseamnă nimic . Un fel de turnător şi’atât . (în categoria voiculesciană , după mine) Mai am şi alte epitete , btw . Nu asta’i problema . Gusturile nu se discută , cu siguranţă . Doar …
   Mă gândeam , poate … eu nu văd lucrurile aşa cum ar trebui , iar d’voastră m-aţi putea lumina . Atât . De unde ofuscarea ce v-a lovit ? Habar n-am . Scuze din nou .

   O zi bună .
   (nu trebuie să răspundeţi desigur )

   • @pop
    Subiectul este EADS, nu Basescu, nu Turcescu. EADS va intereseaza, va deranjeaza? Ca despre el era/este vorba.
    Mie mi se pare interesant. Daca ceea ce putem citi pe blogul lui RT nu e corect, astept cu interes interventia si evident, argumentele si dovezile dumneavoastra.

    • @mih ,

     trec peste partea … aproape … soul , a intervenţiei domniei voastre , şi peste faptul că sunt cenzurată nefiresc … de … firesc , precum şi peste sintagma – fortuită dealtfel , ”…vă interesează, vă deranjează…” ridicată la rangul unui pleonasm mai mult decât mediocru … Deci .

     Normal . EADS interesează pe orice român de bună credinţă . Ideea era , dacă-mi permiteţi : cine pune cestiunea în discuţie .
     Hai s’o luăm altfel .

     Noi doi , suntem prieteni la cataramă , Eu ştiu ce faceţi d’voastră ! D’voastră ştiţi , aşijderea … ba mai mult : aveţi certitudinea că eu sunt un … curvar să zicem ! Dacă soţia v-ar spune c-am atentat la pudoarea dânsei nu’i aşa c-aţi înţelege’o fără a mai pune vreo întrebare ?

 11. Tapalagă ne spunea zilele acestea că Pămătuf a terminat-o cu muţenia şi va fi o fiară, făcànd referire la faptul că KJ a cerut stenogramele şedinţei CSM în care s-a discutat numirea şefului DIICOT.
  Iată ce spune un fost membru CSM, Adrian Toni Neacşu:
  ,Din punct de vedere formal solicitarea este o gafa. Domnul Presedinte o sa aiba o mare surpriza, intrucat in cadrul CSM nu se mai realizeaza stenogramele sedintelor de Plen sau sectie inca din 2011, cand s-a realizat o modificare a Regulamentului CSM.”

 12. Täpälagä aiureazä, i-a prins paltonul mormolocului?
  ARE IESIRI DE RETARDAT ARTZÄGOS SI NECONTROLAT:

 13. IL FAC SCÄPAT PE DRAGNEA????????????
  CLAR, E PRIETENUL LUI PONTA.

  sä vedetzi catä mincinä si cum face Justitzia dreptate!

 14. ‘Neata!

  Robert Turcescu, pe blogul sau, noi dezvaluiri despre scandalul EADS

  http://www.turcescu.ro/2015/05/nucleara-documentul-care-detoneaza-afacerea-eads/

  Plus, Dosarul EADS, legaturi primejdioase si nume noi pe axa Bucuresti- Berlin

  http://www.turcescu.ro/2015/03/exclusiv-dosarul-eads-legaturi-primejdioase-si-nume-noi-pe-axa-bucuresti-berlin/

  PS
  Cred ca subiectul EADS este interesant si merita atentie (se vede asta, inclusiv din interventii prompte si atat de specifice comentatorilor de tip „postac” / „troll”)

  • bilă,

   tu faci pe prostul cu strâmba asta?!
   sau ai rămas blocat pe rutina «or’ce, da’ numa’ de băsescu să fie!»
   Marinelu’ spune că este în neregulă ceea ce rezultă din declarația (Z)gonitului sef de cameră cum ca americanu’ a venit să dea cu pumnu’n masă că «NU surubăriți codu’, penalilor!» și că asa ceva nu se practică și nici se spune în gura mare pentru că e «rușinică»…
   meri în balta ta… 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s