Secerisul e aproape

Ingaduiti astazi, cititori ai acestui blog, fie ca sunteti prieteni sau ne-prieteni, fie ca sunteti crestini credinciosi, sau nu, randurile de mai jos. Poate postarea aceasta n-ar fi fost, in lipsa unor lucruri care se intampla acum, in timpul, in vremurile pe care le traim cu totii, intelegandu-le fiecare cum poate.

Despre persecutarea crestinilor si uciderea lor in acea parte de lume in care flutura steagurile negre ale ISIS, sau in care majoritarii au alta religie, s-a scris si s-a vorbit putin si quasi-tacerea continua si acum, cand teroarea ocupa tot mai mult teren, iar ucisii se numara cu miile si zecile de mii…

Mai nimic nu razbate in presa nici despre cat de aberante sunt tendintele non si mai ales anti-crestine ce se inmultesc in lumea „civilizata”, de la ignorarea sau negarea fundamentelor iudeo-crestine ale acesteia, pana la interzicerea simbolurilor crestine in spatiul public occidental (intru „neofensarea” celor de alta religie). Ba dimpotriva, toate aceste tendinte sunt prezentate ca pe deplin indreptatite, dovada si cale de „emancipare”, exemple ale „progresului” umanitatii…

Din pacate si cei care pretind a sluji credinta crestina, la noi, sau aiurea, cei aflati in fruntea Bisericii, sunt tot mai departe de „Harul Duhului Sfant”, intovarasindu-se si cardasindu-si interesele cat se poate de ‘lumesti” cu „puternicii zilei”, cu hotii, mincinosii si ticalosii.

*//*

Imaginea de mai sus a fost aleasa deloc intamplator de autorul unui articol (pe care il recomand a fi citit de toti cei ce doresc) despre semnificatia Sarbatorii Cincizecimii.

Rusaliile și Secerișul. Sângele vărsat naște Viață!

(…) Dar adevărata minune abia atunci începea (…)
Și asta într-o lume guvernată, atunci ca și azi, de idealul hedonist, al plăcerilor și poftelor care trebuie imediat satisfăcute și al clipei care trebuie trăită intens. De aceea, cu cât cucerea mai multă lume, cu atât isca mai multă ură.
Însă cel mai uluitor lucru a fost că persecuțiile și hecatombele cărora le cădeau victime creștinii, în piețe sau pe stadioane, tăiați, secerați, răstigniți, jupuiți, zdrobiți, dați pradă fiarelor, sau unși cu catran și transformați în torțe vii (ISIS nu s-a născut ieri), spre sinistrul divertisment a zeci de mii de oameni, au avut exact efectul invers: ca gazul aruncat peste foc, în loc să îngrozească și să descurajeze, mai mult au ațâțat vâlvătaia creștină. Sângele vărsat năștea viață. În locul fiecărui grăunte de grâu îngropat au răsărit în loc lanuri.

Iată de ce, astăzi, când batjocurile, persecuțiile și măcelurile de atunci încep să se repete, când sunt scoși din biserici și catedrale și trimiși înapoi în catacombe, creștinii nu au de ce să se tulbure: secerișul e aproape.

http://www.evz.ro/rusaliile-si-secerisul-sangele-varsat-naste-viata.html

Mih

Reclame

15 responses to “Secerisul e aproape

 1. SEcerisul este aproape. Sunt Rusaliile. Sa mai si glumim. Sa nu ne pierdem spiritul
  https://aronafter65.wordpress.com/2015/05/31/sunt-rusaliile/

 2. Buna ziua!
  Am citit si articolul precedent si acesta ,constat ca totul pleaca de la educatie si comportamentul liderilor care este luat ca model de membri societati in formare.
  Democratia in societatea lor are cu totul si cu totul alt sens decat in societatea occidentala si nu poti veni peste noapte sa schimbi mentalitatea maselor.
  Ascult cu atentie,din curiozitate,relatarile acestor oameni de pe aceste meleaguri si am ajuns la concluzia ca mai mare rol in societate il au preotii decat profesorii.
  Un preot poate manipula masele dupa interesele lui sau a celui ce plateste.
  Ce-i de facut? Se stie dar nu se face si consecintele se vad.

  • mä inspäimantä si BOR, are acelas drum de indoctrinare,
   nu-mi place „politica BOR:”

  • Buna, Dorule !

   Asa vad si eu.
   O problema ce tine de educatia/morala/comportamentul liderilor si o a doua ce tine de obedienta maselor in fata liderilor.

   Acolo rolul preotilor este mai pregnant decat al liderilor politici din motive de stagnare evolutiva. Asa era si-n restul lumii cu cateva sute de ani in urma.
   Inca au audienta dar sfera de influenta si forta mesajului religios au scazut semnificativ pe masura cresterii nivelului de instruire.
   Nu insa si al moralei 😉
   Cum ziceam dimineata, sunt doua aspecte educative care nu prea se pupa 😦

   Din punctul meu de vedere procesul prin care religia pierde teren in conducerea maselor va continua. Ceea ce vrea ISIS este un salt in timp.
   Un salt INAPOI. Acolo unde religia era parghia atotputernica si atotcuprinzatoare.

   Aspectul crestin pe care se pune accent in materialele de mai sus tine de fapt de o anume componenta morala. O componenta care se regaseste foate bine si-n nonreligie. Si nu e singura. De aici superioritatea si forta pe care crestinismul le are in raport cu dogmele pe baze mai degraba instinctive, animalice, unele antiumane.
   Ne despartim greu de ele, ca suntem inca bine legati de origini. De un par-examplu, „Ochi pentru ochi – dinte pentru dinte” are inca numerosi simpatizanti 😉
   Dar deja in societatile civilizate se are in vedere si intentia, deliberarea actului ilegal, nu doar efectul brut.

   Pe masura ce religia-si pierde din forta de conducere vidul se cere umplut cu conceptul democratic. Puterea se transfera gradual de la o persoana (atotputernica prin calitatea de reprezentant uman al atotputerniciei) catre un grup si apoi catre o suma de reguli stabilite de comun acord de intreaga comunitate, valabile pe o perioada de timp determinata. Periodic ele sufera modificari in raport cu evolutia comunitatii.
   Se trece practic de la „EU -unul- sunt legea” prin „NOI -300- suntem legea” catre „ASTA e legea”.
   Asta insa presupune OBLIGATORIU evolutia societatii in ansamblu, a tuturor membrilor comunitatii. Democratia nu este posibila in absenta implicarii responsabile in actul conducerii colective. E mai facil sa vezi doar pe altii responsabili
   AICI e buba majora.
   E un drum lung.

   • @VIQ
    Buna seara!
    Observi ca s-a relaxat sistemul de invatamant si biserica castiga teren in indoctrinare?
    Nu sunt contra religiei ,oricare ar fi ea,dar sunt contra manipularilor grosolane si din pacate am avut ocazia sa le si mai vad,sa aud despre ele.
    Am avut ocazia sa vad intiparita pe fata multora teroarea clipei urmatoare .
    Crezi ca nu mi-a fost frica ?Mi-a fost frica si mie si colegilor mei pentru ca aici totul se vinde si se cumpara.
    Politicienii manipuleaza din umbra pentru ca sunt constienti de puterea pe convingere pe care o au slujitorii cei vanduti ai Domnului.
    Religia pierde teren ,poate,in SUA sau EU dar castiga vertiginos pe celelalte continente.
    Ceilalti sunt multi, din pacate.

    • Observi ca s-a relaxat sistemul de invatamant si biserica castiga teren in indoctrinare?
     …………..
     Religia pierde teren ,poate,in SUA sau EU dar castiga vertiginos pe celelalte continente..”

     Dap ! 🙄
     Toti astia sunt pasi in spate.
     Terenul castigat acum va fi pierdut mai devreme sau mai tarziu in fata evidentei , pe modelul „succesului comunist”. Cu cat mai tarziu, cu atat mai rau.
     Evolutia nu iarta si nu asigura asistenta sociala.

     Eu am un spin cu religia.
     Nu am nimic cu credinta, asa cum nu am cu reactia la nivel atomic, dar am cu religia cum am cu bombardamentul atomic ! 😉
     Sunt notiuni ce le percep diferit.

     Imagineaza-ti ca ISIS ar reusi sa „construiasca” un califat dupa cat ii duce acum billa !!!!! 🙄
     Ce sistem economico-social, ce performante, ce structuri pot exista si produce pentru o societate de genul ala ?
     Ce sanse are in competitia cu segmentul popoarelor civilizate ?
     Ce reactii/relatii poate avea cu cetatenii societatilor ce evolueaza real ?
     Exact cele pe care le are si acum.
     Poate mai rau !

     Sunt multi, e adevarat. Si se puiesc cu viteza mult mai mare decat invata mecanica fluidelor. Asta in vreme ce in tarile civilizate un cuplu se gandeste multi ani inainte de a lasa puradelul sa faca ochi. Care, si ala saracu’, deseori mai are cate o hiba serioasa de existenta.
     Ceea ce poate duce la ciudatenii ce par greu de crezut acum.

     Ai vazut SFuri d-alea de categoria 5, unde o clasa de „privilegiati” „asupreste” o multime amorfa de jegosi „vitregiti ai soartei” ?
     Pe care-i inchid in rezervatii, ii elimina din navele ce parasesc Pamantul caruia-i cad nadragii de pe el din motive diverse (ecologice, invazii martiene, un soare prea cald sau sloi…etc) si asa mai departe ?!
     Este una din multele realitati posibile in functie de cum evolueaza lucrurile de pe acum.

     Vorba filosofului : „Viata bate filmu’ !”
     … cu batu ! 🙄

 3. Muslim migrants threw 12 Christians overboard to their deaths because they were not praying to Allah when they asked God for help when their dinghy suffered a puncture

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3044584/Pray-Allah-ll-throw-overboard-Muslims-ordered-Christians-punctured-dinghy-African-migrants-sank-Mediterranean.html

 4. Off topic

  Inca o rabdare ajunsa la final:
  (…) „ am sperat până în ultimul moment că participarea domniei-sale la cheful organizat de firma de avocatură Muşat&Asociaţii spre a-şi sărbători 25 de ani de existenţă, firmă al cărei principal acţionar este un fost ofiţer de securitate devenit mai apoi colaborator dovedit şi cu acte în regulă al acesteia, participare anunţată de postul de televiziune Realitatea tv, nu este decât un simplu zvon.
  Nu a fost să fie. Dl. Iohannis a luat parte la bairam, punând în cui şi convingerile sale anticomuniste, şi regulile, şi stilistica apariţiilor publice ale preşedintelui României, oricine ar fi acesta. Prezenţa d-lui Iohannis la aniversarea unei firme de succes al cărei patron este legat cu mii de fire de represiunea comunistă şi care a năpârlit în capitalismul de cumetrie românesc e la fel de nepotrivită cu cea a fostului şef al Securităţii ceauşiste, Iulian Vlad, la lansarea monografiei prilejuită de 25 de ani de la înfiinţarea SRI (…)

  http://adevarul.ro/news/politica/klaus-iohannis-sfarsitul-rabdarii-1_556ae9b1cfbe376e35c79b08/index.html

  • Se pare ca dl Mircea Morariu ma citeste (glumesc).
   Dar aceleasi lucruri le-am scris si eu ca mirare:
   – participarea lui Klaus, ca presedinte, la un bairam organizat de de un fost ofiter al Securitatii (dar lasa, ca a mai fost si cu Felix, e in suc propriu);
   – participarea generalului de Securitate, Iuliaqn Vlad, la un alt bairam, al SRI.
   In felul asta comunistii deghizati vor putea spune triumfatori „vom fi mai mult decdit am fost!”
   😉

  • Mih,

   Bag sama ca „Maria Sa” incepe sa umple pampersii.
   Trebuie schimbat ! 🙄

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s