Evenimente ce marcheaza istoria unui popor

 • „Desi era evident pentru toata lumea ca obiectivele demonstratiei au puternice accente politice, reprezentantii Puterii in frunte cu presedintele Ion Iliescu si premierul Petre Roman au considerat demonstratia drept o forma de anarhie si o problema de circulatie rutiera.”………
 • „Ion Iliescu a decis sa fie mobilizati si adusi in piata cateva mii de muncitori (4.000-5.000) care sa stationeze acolo pana la normalizarea situatiei, precizand ca pe langa acestia sa mai fie pregatite pentru a interveni la nevoie inca unul sau doua schimburi.”

 • „Ministrul de interne, generalul Mihai Chitac, potrivit propriei declaratii, a primit ordin de la presedintele ales, Ion Iliescu, ca pana a doua zi sa intocmeasca un „Plan de Actiune” pentru „eliberarea” Pietii Universitatii, la aceasta operatiune urmand sa participe pe langa fortele Ministerului de Interne si trupe (politie militara) ale Ministerului Apararii dar si forte antitero apartinand S.R.I. ori altor structuri.”

 • „Potrivit mentiunii inscrise de invinuitul Chitac Mihai „Planul de Actiune” a fost  „Intocmit pe baza Ordinului verbal al Presedintelui ales al Romaniei Dl. Ion Iliescu, dat in sedinta din 11.06.90 ora 16.00. Discutat si aprobat verbal de Prim-ministru Guvernului Provizoriu- Dl. Petre Roman in sedinta din 12.06.90 ora 12.00”.
 • „La orele 17.35, la M.St.M. s-a primit ordinul presedintelui sa se foloseasca gazele lacrimogene in zona sediului M.I. iar la orele 19.25, presedintele Iliescu Ion „informeaza pe prim adjunctul ministrului apararii nationale ca pe sediul Politiei Capitalei, s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci miscarea este o rebeliune legionara si se trateaza ca atare”. „
 • „la orele 22.00, presedintele Iliescu a comunicat ca in aceasta noapte (13/14.06.1990), elemente turbulente vor incerca sa patrunda si in alte obiective, acestia avand asupra lor arme si munitie; toti militarii sa aiba baioneta pusa la arma si sa se apere impotriva celor care ataca. Cei care ataca nu sunt revolutionari, sunt contrarevolutionari legionari. Aceasta comunicare a fost transmisa la toate comandamentele de arma, la Armata I si la Divizia 57 Mecanizata.”
 • „Este important de subliniat ca decizia initiala de reprimare a fost luata la cel mai inalt nivel si a fost coordonata, personal, de catre fostul sef al statului, Iliescu Ion. Fata de acesta, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru participatie improprie la aceeasi fapte, prin rezolutia din data de 19.06.2007. Planul de actiune a fost elaborat din ordinul sau si,  in calitate de presedinte ales, a ordonat interventia militara, cu munitie de razboi, TAB-uri si alte forte, impotriva demonstrantilor care se manifestau violent, depasindu-si atributiile prevazute de art. 82 din Decretul Lege nr. 92/1990. De asemenea, nu a fost luata o decizie cu consultarea Consiliului Militar Superior (ulterior denumit Consiliul Suprem de Aparare a Tarii). Nu exista nici un Decret ori alt act, in baza caruia sa se fi dispus alarmarea de lupta a unitatilor ori instituirea starii de urgenta, asa cum se prevede in art. 82, lit. g, din actul normativ anterior mentionat. „

Minerii, condusi de Miron Cozma, au atacat  si devastat sediile partidelor istorice si ale ziarului Romania Libera, agresand mii de bucuresteni pentru simplul fapt ca erau studenti, purtau ochelari si barba sau se aflau in cladirea Universitatii. Pe 15 iunie, miile de mineri au fost stransi la Romexpo, unde presedintele Ion Iliescu le-a multumit pentru „atitudinea de inalta constiinta civica„.

Presedintele de atunci al Romaniei a mai afirmat in fata minerilor stransi la Romexpo: „Cu ajutorul dumneavoastra au fost descoperite in subsolul cladirii PNT-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stateau in Piata Universitatii si armament. La cladirea Asociatiei „16-21 Decembrie” depozite de bate si de alte asemenea arme albe, lanturi si asa mai departe. In subsolul cladirii Universitatii s-au descoperit arme: 22 de pusti Jeco, dar care sunt arme periculoase in asemenea conditiuni, si saci cu prafuri euforizante pe care probabil ca le-au tot folosit in aceasta perioada.

(HotNews)

Undeva, in spate, pe usa de truditori, in dimineata zilei de 15 iunie 1889, Mihai Eminescu pleca lasand o mostenire pe care multi inca nu o cunosc. Dintre cei ce o cunosc multi nu o inteleg, iar dintre cei ce o cunosc si inteleg, putini o si apreciaza ca atare.

Cat a evoluat poporul roman in ultima suta de ani ????

Viq

Reclame

8 responses to “Evenimente ce marcheaza istoria unui popor

 1. Buna ziua All!
  Buna întrebarea din finalul postări.
  Băieții cu ochi albaștri știu că pribegii prin lume trag la rădăcini dar vor tara precum au văzut ei pe unde sunt sau au fost dar dacă se întâmplă asta se termina și traiul pe vătrai al lor.
  Carte multa nu li se cere și de ce li s’ar cere pentru ca mai mult încurca. 😀
  In concluzie chestia cu votul diasporei este apa de ploaie aruncată pe piata pentru ca nici dracu nu dorește o masa de votanti astfel decât tiparele standardizate .
  Aș mai scrie mai mult dar ce aș scrie este deja știu.
  O zi buna!

 2. motivul adevärat pt. plecarea lui Ponta, nu este acea interventzie usoarä, ce se poate face si ambulant.
  acolo se pun la cale lucruri f. grave ce vor afecta Ro.
  trebuie tras la räspundere, acest nenorocit , vinde Ro.

 3. Johannis trebuie sä-l acuze de trädare.

 4. imi pare räu, dar sä vadä si J si liberoii, cine este acest
  trädätor de neam. il lasä sä-si facä jocul si o sä fie prea
  tarziu, cand vä trezitzi.

 5. Bună dimineața! 🙂
  Dedicație pentru VVP 😀

 6. este o mare nemernicie, Ponta a aprobat un teren imens in Bucuresti, sä se construiascä cea mai mare mosee din lume.
  asta nu este normal., la noi a vrut sä construiascä o mosee intr-un cartier, s-au opus locatarii si nu s-a aprobat.
  pt. asa ceva, trebuia intrebatzi locatarii Bucurestiului. este grav.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s