Iese, nu iese, de iesit tot o sa iasa !

Incerc sa-mi imaginez ce optiuni mai poate avea acum Grecia !!!!

A. Se schimba la moral, printipuri si behaviour in raport cu truda pe campia muncii;
.. de unde deriva :
– aplicarea ferma a masurilor de austeritate pentru revigorarea economica;
– re-re-re.. finantare europeana, cu dobanzile corespunzatoare, ce fac bine la bugetul uniunii ;
– scandal previzibil cu strigaturi si framantari-pulbere socio-politice pe anumita perioada ;
– sanse (mici, e drept) de a redeveni peste cateva decenii o frumoasa destinatie de vacanta, cu un popor mai intelept cu o experienta;

B. Da cu flit UE, nu mai plateste nik, trage un chef monstru pe strazi pentru ca a castigat Campionatul Mondial la Aruncat in Fantana.
De unde deriva :
– o degradare uniform accelerata a nivelului de subvietuire, stiut fiind ca fara un ogor care sa produca o samanta, se papa NU, conform obiceiului local de pe planeta;
– framantari social-artistice bune de scenariu de film, cu ofensive ale multimii de sarantoci asupra grupurilor de micro-mafioti ce s-au baricadat care pe ce insula a apucat;
– succes politic major cu o mana politica forte, pumn de fier in manusa de fonta, extremista, radicala… si alte epitete de gen, care „pune ordine”.
Una noua 😉
– explozie/sectionare/faramitare teritoriala sub presiunea puterilor mondiale cu putere mai puternica, ca o necesara necesitate de a-si proteja proprii cetateni inca intregi la minte de cetele de nebuni flamanzi.

Tinand seama ca varianta A presupune reeducarea unui popor intreg intr-un spirit extrem de neplacut actualmente, as fi destul de retinut in a-i acorda sanse.

Iar daca varianta A nu e viabila, Grecia nu cred ca mai are cum sa fie membra UE.
Ori iese – si ramane UE fara Grecia, ori NU iese – si ramane UE fara Grecia si fara UE. Ca e foarte limpede : daca UE cedeaza acum, se spulbera cu viteza intunericului !

De ce cred ca poporul grec nu o sa se schimbe ?
Daca nu a facut-o pana acum, cu toate problemele simtite pe pielea proprie si toate presiunile externe, acum cand e si mai dureros e mult mai greu de priceput si de acceptat medicamentul.

Ministrul grec de Finanțe a sugerat, sâmbătă, ca Banca Centrală Europeană (BCE) să verse direct către Fondul Monetar Internațional (FMI) 1,9 miliarde de euro, ceea ce ar acoperi suma datorată de Grecia instituției pe 30 iunie și ar evita intrarea țării în incapacitate de plată…

”Propunerea noastră era de la început ca banii pe care ni-i datorează Banca Centrală Europeană’‘ în cadrul acestui program” să fie plătiți Fondului Monetar Internațional, a insistat Varoufakis.

Asertiunea subliniata mai sus cred ca ilustreaza perfect perspectiva din care vad grecii lucrurile. La nivel de masa !!!
Ceea ce li s-a dat nu a fost un ajutor, un imprumut, un sprijin…
NU !
Este o obligatie a Uniunii, a Europei, a planetei.. de a le da.
Daca nu le (mai) da, restul lumii este vinovata pentru saracia lor. BCE a ajuns datoare in fata Greciei !!!!!! WTF ?????
Ce se mai poate discuta in fata unei asemenea abordari ?

Asta era acum doi ani, remember ?

Viq

Reclame

178 responses to “Iese, nu iese, de iesit tot o sa iasa !

 1. Varianta A. Imposibila cu un guvern de extrema-stanga. Ei pur si simplu NU concep piata libera ci vor o economie controlata de stat.

 2. Varianta B, Consecintele [pt greci] sunt imprevizibile. Uitam ca Tsipras nu face buget echilibrat [marxistul e marxist], Deci la sfasrit de an trebuie sa se imprumute. De unde? mai ales ca se va intampla an de an. La ce costuri economice si politice vor veni aceste imprumuturi? Miroase a iesire si din UE si din NATO [pozitia geostrategica a Greciei e mult exagerata; de secole Turcia e mai importanta caci poate inchide stramtorile – o scrie pana si Petru cel Mare]

  • Salve, Cinic !

   Nu am idee cat de procomunisti sunt, nu cunosc personal poporul.
   Posibil ca guvernul comunist sa fi ajuns la putere conjunctural, pentru simplul fapt ca a mintit ce trebuia si cand trebuia.
   Puneau si un guvern de martieni daca se brodeau pe acolo 😉

   In varianta B, singura sansa de supravietuire statala ar fi ca sa se ridice singurei pe propriile picioruse, economic vorbind !
   Ei nu vor nici cu excavatorul !!!!
   Un stat ce nu se poate autofinanta, dispare.
   Mai ales in conjunctura urmatoarelor decenii, in care nu se intrevede vre-un paraias de lapte si miere ci mai degrab o inundatie de ura si prostie.

 3. ‘mneața! 🙂

  Nu iese, este dată afară!!!
  … d’a berbeleacu’ 🙂
  Numai infectia să nu fie prea intinsă și UE să poată rămână ceea ce este acu, mai puțin o stea…
  Că vin ele, grecile cu fesu’ în mână la Marea Poartă: «Ne facem cuminți, ne punem pe treabă, da’ deschideți poarta…»

  • Exitul Greciei poate fi un medicament foarte bun si pentru spitalul de nebuni al UE !!!

   Exista exemplul Irlandei pe de o parte, care s-a comportat, care vas’zica … si prin decembre 2013 (cam cand e filmat materialul din postare) a reusit sa iasa din programul de asistenta.
   Material audio-vizual sub titlul „Asa – Da!”
   Cee ce se va intampla cu Grecia dupa iesire va fi un al doilea material foarte didactic de tip „Asa – Nu !”.

   Si o intarire a prestigiului UE, seriozitatii economice din statele membre…a monedei …samd.

   • Viq, servus! 🙂

    Ce este curios, mai bine zis simptomatic, că sărăntocii Europei văd în UE o vacă de muls!
    Cine nu paște vaca, cine n-o adapă, cine n-o adăpostește și cine n-o țesală se înghesuie gălăgiosi la cei patru robineți din dotare, că ei e mai nevoiași …

 4. sal`tare tutulor.
  nu sint eu in masura sa dau solutii.
  Stiu doar ca fara a pune sosul la treaba nu vor rezolva mai nimic.
  Situatia lor de acum (si de alte citeva ori) este asemanatoare cu a Romaniei de la inceputul anilor `80 (pentru cei mai „vechi in amintiri”): cind vine scadenta pentru lene si tifnosenie, e groaznic.
  Si Ceausescu ii afurisea pe vestici, capitalisti verosi, care sugeau sinjele popolului, cum fac acum grecii protestind impotriva FMI si a nemtilor.
  Au fost buni, strainii, cit au dat banii pentru trai neneaca, dar cind trebuie sa returnezi, sint ciuma.
  A ma scuti grecii, cu ifosele lor.

  • Salut, Victore !

   Cred ca te poti insela.
   Probabil 80% din cetatenii obisnuiti sunt in masura sa dea un sfat corect.
   Solutiile sunt de regulai cele simple, clare, de bun-simt.
   „Specialistii” vor sa le eludeze prin „inginerii” mai mult sau mai putin economice.
   That’s all.

 5. bunä,
  tipic tinerilor socialisti vagabonzi, vor tot ,li se cuvine tot,ei
  pot fii obraznici si lipsitzi de cel mai elementar bun simtz.
  golanul Tpnta este un exemplu.

 6. uitatzi-vä Tonta a ajuns la marea poartä, primeste arvuna,
  si asigurarea de milioane,ce vor curge pt. alegeri.
  aici ar trebuii sä existe un SRI-SIE , care sä afle escrocheria.

 7. Buna ziua!
  Grecii trebuiesc Lasati în plata lor și să treacă la drahma înapoi ca numai super inflația îi va lecui.

 8. Multumim tanti Rusia pentru compatimire:
  „13:52 Rusia este ingrijorata de faptul ca evenimentele din Grecia ar putea avea consecinte asupra intregii Uniuni Europene”
  Daca in greci, se zice, nu trebuie sa te increzi nici cind iti fac daruri, in rusi nici atit 😛

 9. Buna ziua, tuturor,

  postez si aici o mica informatie utile

  am avut si noi un necaz asemanator acum 2 saptamani (de, drum european cu limita de viteza 50km). Se plateste online pe ghiseul.ro/, pentru oriunde in tara.
  Noi am facut plata fara autentificare. Nu trebuie decat sa ai card.
  (Viq, poate adaugi un PS la unul din articolele urmatoare, am impresia ca niciun comentator nu stie de plata online)

 10. Grecii sunt ca si ieșiti din UE ….e doar problema lor ,e falimentul lor …i-au ales pe socialisti ,să se spele pe cap cu ei …nu sunt de acord cu Turturica care spune că Putin dinamiteaza din interior UE si Grecia ar trebui tinută cu orice preț in UE ….ce să facă UE ???…să tot pompeze bani cu nemiluita in găuri negre ???….in fond si la urma urmei sunt si banii noștri acolo ,iar grecii cu simpatizat rusii dinainte de al 2 război mondial ,spre deosebire de noi ,care n-am vrut niciodată să fim comuniști .

  Treaba e nasoala si la noi ….FMI si Banca Mondiala au sistat negocierile cu România ….si cum asta n-ar fi fost de ajuns si Comisia Europeană a sistat negocierile cu România,motivul fiind Codul Fiscal ….colac peste pupăză ,UE are pregătite 23 de cazuri de Infrigement contra țării noastre pentru neimplementarea unor norme europene ….vom plăti si noi cu vârf si indesat,iar Tontalaul nației joacă teatru cu meniscu’ s..lii si nimeni nu zice nimic de sistarea negocierilor cu forurile internaționale si europene .

 11. România a rupt relaţiile cu FMI-UE-BM. I-a trimis la plimbare, vizita din iulie nu va mai avea loc.
  Troica finanţatoare a reclamat că ultimele acţiuni ale guvernului Ponta, Codul Fiscal, reduceri de TVA, mărirea salariului minim, pensii speciale, dublarea alocaţiilor, nu au sustenabilitate economică, riscă să ducă la dezechilibre bugetare, exact ca în situaţia Greciei.

  http://adevarul.ro/news/politica/Si–romania-risca-s-oia–drumul-greciei-actuala-conducere-1_5590235b6471c92e06aa25cd/index.html

 12. @nightmare,
  in timp ce ne zgîim peste gard la vecinul de sub maslin ori daca vine ori nu vine Pazvante Ologu cu basbuzucii, pe gratare ni se ard micii de nu ii mai ajuta la gust nici tone de mustar 😛

 13. Eu cred ca avem de a face cu doua tari.Grecia si Tara Bancherilor.Ca Grecia iese sau intra sau se sinucide nu cred ca intereseaza pe nimeni din UE.
  Ca Tara bancherilor va avea pierderi uriase ca trebue platite de cineva asta pune pe jar o lume intreaga.
  Cred sincer ca si grecii stiu lucrul acesta si de aia tin coada sus.
  Deci cred ca jocul nu este incheiat pina cind UE nu se pune de acord cu Tara bancherilor.FMI si BCE pot sa se joace cu datorii nerambursate sau cu aminarea lor la pastele cailor.Din nefericire nu sunt singurii creditori ai Greciei si probabil ca multi risca sa ramina cu buza umflata daca Grecia intra in faliment.Deci sa avem putintica rabdare pina lunea viitoare cind un referendum salvator va amina probabil sfirsitul povestii pina cind Tara bancherilor va fi convinsa ca a incasat destul.

  • salut tucu2. De simpla curiozitate cauta pe net actionariatul marilor banci. Vei avea IMENSA surpriza -cate-ti va schimba opinia- ca sume importante din capital sunt investite de FONDURILE DE PENSII si nu numai din tariele respective. Nesuferitii bancheri sunt doar SLUJBASI care executa ordienele actionarilor. De pierdut bani vor pierde Hans si Jean si Pedro si… Sa ramana ei fara pensii de dragul comunistilor lui Tzeparis?
   PS1. In capitalul FMI exista si o parte a RO. Sa se piarda de dragul lui Tzeparis?
   PS2. ca o alta supriza pt tine actionarul MAJORITAR al lui General Motors este fondul de pensii al profilor din California. Te las sa vezi ce se intampla daca GM da faliment…

   • @Cinic,
    Problema nu este ce fonduri se utilizeaza ci cine le utilizeaza.Fondurile de pensii ,sanatate sau alte fonduri sunt tot produse frinanciare .Cind am scris banci la asta ma refeream ,la produse financiare.Aceste producse nu sunt rulate de Pedro , Jhon sau Ion ci de un consiliu de administratie care le promite amaritilor ca vor primi marea cu sarea.Bancherii sunt departe de a fi angajatii depunatorilor.Ordinele milioanelor de depunatori nu se refera la tipul de plasament ci numai la randamentul plasamentului ceea ce este complet altceva.Lacomia astora + o populatie dezinformata a dus la criza din anii trecuti.
    Nici un bancher cinstit si cu mintea intreaga nu ar fi acceptat sa plaseze fonduri intr o Grecie a carei datorie externa depasise PIB ul anual.Si totusi au facut o bazindu se pe faptul ca un stat nu poate intra in faliment.Avem deja cazul Braziliei si al Argentinei si probabil ca vom mai avea.
    Aici nu este vorba de Tzeparis si nici de comunistii lui ci de 8 milioane de greci care pot sau nu accepta un anumit tip de conditii.Nici un guvern de pe lumea asta nu poate rezista daca populatia nu accepta un anumit tip de sacrificiu.
    Oricit i am blama noi pe greci lucrul acesta nu va rezolva problema.Problema nu i in Grecia ci in sistemul financiar.
    Apropo de fondurile americane.Dupa criza din 2007 statul american a acoperit o parte imensa din gaura lasata de acesti jucatori de pe piata financiara tocmai ca profesorii si alti amariti sa nu ramina cu buza umflata.De unde a scos America miliardele?Tot din banii profesorilor, copiilor perofesorilor si copii copiilor profesorilor.Si discutam de America nu de Grecia.De unde vor scoate grecii banii?Sincer nu stiu dar imi aduc aminte ca Viq a avut o postare extraordinar de pertinenta pe tema asta.

    • tucu2 sa nu le amestecam. Fondurile de PENSII [nu vorbesc de fondurile de investitii care si ele au multe mii de depunatori, in general clasa medie] au MANAGER nu consiliu de admin. Acest manager are vor in CA al bancii comensurat cu valoarea banilori investiti. Nu aduce profit, pleaca cu banii in alta parte, daca nu este demis. Acest manager NU poate accepta ca fondul sau de pensii sa nu performeze dar sa mai piarda si bani. Sa nu omitem ca bancile mari sunt cotate in bursa deci nu-si permit sa se dea in barci de dragul niciunui considerent ….
     Tu, daca ai avea actiuni [direct sau indirect] la o banca ai accepta o pierdere de dragul lui Tzeparis? Banii tai investiti acolo unde au costat sudoare?

    • Azi Grecia are pensii mai mari decat nemtii, are varsta de pensionare mai mica si are contracte de munca pe viata la stat [plus 1,2 mil bugetari]. Daca cumva productivitatea greceasca a generat cele de mai sus eu nu inghit propaganda cum ca grecul de rand nu a beneficiat DIN GROS de imprumuturi. Eu cred ca politicienii nu au furat banii ci i-au cumparat pe votanti.
     Mai mult, Samaras incepuse redresarea, Tzeparis s-a ales promitand inca o reducere a varstei de pensionare, subventii peste subventii, trai pe vatrai la stat. L-au crezut 27% din cei prezenti la vot. Ceilalti 73% nu mai conteaza?

   • @Cinic
    Am uitat sa ti amintesc ca aceleasi organisme financiare internationale care fac eforturi disperate sa pastreze Grecia in zona euro ,in 2009-2010 au refuzat sa ajute Romania fapt ce a condus la luarea unor masuri de austeritate drastice cu efecte politice pe care le resimtim si astazi.
    Basescu -Boc au fost obligati sa si sacrifice cariera politica pentru ca finanta internationala a fost mult mai restrictiva decit in cazul Greciei.
    De noi nu eram nici in zona euro,in noi nu se pompasera miliarde deci puteam sa ne prabusim linistiti.

    • Tucu, e vorba -la banci- de credibilitate. Stanley-Morgan si Goldman Sachs in acea vreme stiau ce e Grecia dar nu stiau ce e cu RO. M-as indoi ca stiu azi [ar insemna ca sunt capabili sa inteleaga pontismele]. Si atunci era un PSD [marxist traditional] la 40% votanti.
     Crezi ca ei nu stiau ce facuse Tariceanu – premier de DREAPTA???
     Iar cand vorbesti de organisme financiare sper ca nu referi la FMI/CE/BM ci la banci de investitii. Iar o prabusire care sa fi maturat alde Tariceanu, PSD nu ne-ar fi adus la uslamizare [a se vedea reforma Balczerovicz in Polonia]

     • @Cinic
      Din intimplare sunt unul dintre romanii care in perioada 90 -95 a negociat obtinerea de credite pentru Romania si apoi pentru R Moldova.
      Te rog sa ma crezi ca stiau mai bine ca mine care este situatia, care sunt perspectivele care pot fi conditiile acceptabile.
      Daca stiau in 1990 poti fi sigur ca in 2007 erau doctori in domeniu.
      Nu este vorba de nestiinta ci de calcule de multe ori meschine din punctul nostru de vedere dar probabil profitabile din punctul lor de vedere.
      Asta este construita lumea.
      Eu nu acuz pe nimeni dar lacomia (chit ca se refera la cetatean sau la finanta internationala) nu a adus nici o data nimic bun.

 14. Vad ca iar intervine Akismet asta si elimina texte care nu i sunt pe plac.Daca nu mi recunoaste IP ul ajutati ma sa fac cunostinta cu el.

 15. Buna seara!
  Dupa ce cad in rahat grecii vine momentul oportund,daca nu sunt exclusi din UE,sa fie cumparati bucata cu bucata.
  A se vedea experienta Romaniei de dupa ’90.
  Cine are bani poate sa isi traga un bussines in Grecia ,daca mai au loc de rusi. 😀
  In cazul acesta si rusi sunt buni ca Syrizia este un partid ce poate fi corupt si tinut sub control.populatia va fi mintita ,cum de asfel se practica si la noi,iar afaceristul roman poate desfasura afacerea bine merci. 😀

 16. Sefu`, noi veghem la sanatatea ta:
  „Coordonatorul PSD Liviu Dragnea a afirmat luni că nu i se va transmite premierului Ponta ce decizie iau liderii coaliţia în cazul votului pentru Mihai Răzvan Ungureanu, anume că parlamentarii vor fi prezenţi în sală şi votează împotrivă desemnării sau absentează, pentru că nu vor să-l „tulbure”.”.

 17. Sint in incurcatura:
  – „Parlamentarii – incompatibili cu functiile in companii, banci, asigurari si institutii publice. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat „.
  HotNews.
  – „Cu 86 de voturi „pentru”, 43 „împotrivă” şi o singură abţinere, senatorii României au decis să adopte un controversat proiect de lege care le oferă parlamentarilor posibilitatea de a face parte din conducerea societăţilor comerciale fără a mai fi declaraţi incompatibili.”
  The Epoch Times.
  Sint baiat de la tara: pe cine sa cred?

  • Victor, sunt praf in ochi aceste proiecte de lege. In primul rand Senatul e prima camera sesizata. Mai trebuie sa ajunga in CD, apoi la Presedinte. Le convine si unor jurnalisti si analisti aceasta ceata.

 18. Sa nu ne mai laudam ca sinten singurii care avem premier cu dubla personalitate, nici aici nu sintem unicate 😉
  Premierul Greciei a declarat, la initierea referendumului, ca daca popolul agreeaza masurile la care el se impotriveste si insista Ioropa, le va aplica de a doua zi. Vei fi in contradictie cu alegatorii si insisti sa ramii prim ministru?
  Apoi, probabil la un pahar de uzo, cineva l-a tras de mineca, asa ca s-a ridicat in picioare: „Tsipras îi îndeamnă pe greci să voteze „nu” la referendumul de duminică şi ameninţă cu demisia”
  Unde nu au grecii norocul asta?!

 19. pe plaja, in grecia
  Dacă vezi un cetăţean mai tolănit decât tine, să ştii că nu înseamnă că e un grec în concediu, ci un grec la muncă;
  a fost un mic copipaste de pe tnr.

 20. ma specializez in copipasteuri, ca vad ca e profitabil.
  nu tre sa te mai obosesti si cu ganditul.
  un coment despre ponta, care felicita fetele de la scrima, pe fesbuc.

  TUDORICA (3 comentarii) • 28 iunie 2015, 10:13
  Pentru ca e bolnav cu picioru’ sa-i dea Dumnezeu sanatate,sanatatea lu’ tata mare,care intr-o zi nu s-a simtit prea bine si din aia i s-a tras.Bine ca nu am avut sportivi la curling,ca sa fi vazut atunci pupaturi,ii pupa si acolo unde spatele isi schimba forma,ii pupa in direct nu pe Facebook.

  era ratacit pe undeva pe gsp.

 21. Salut!

  O parere, dar nu toti grecii gandesc asa…

  Christina Economou
  Restaurant owner, 59
  „I am mostly sad from this situation because I have memories of growing up in a society where we were raised with strong moral beliefs and values. I feel that this has been lost through the corrupt political system we have. Politicians throughout the years have given jobs for votes and inflated the public sector because of this. We have learned to have things come easy and have become lazy as a nation.”
  Ms. Economou owns a restaurant named after herself on Hydra, a Greek island known for its tourism. She has worked 12-hour days there for the last 23 years.
  (…)
  http://www.nytimes.com/interactive/2015/06/22/business/international/greece-crisis-portraits.html?smid=pl-share&_r=0

 22. bunä,
  paiatza käkä este un mizerabil trädätor, tipic liberalilor,
  prietenul lui ponta, sustzine PSD, un ticälos.

 23. Hehe 😀 Bine zis tucule!
  Ce zici, ingratul lipait de loialitate de MeReU Unguent o fi oare etnic din Tara Bancherilor? 😀 😀 😀

 24. Salut! 😆
  ce moral ce printipuri?
  Cine a mai vazut sa iei in imprumut si sa te targuiesti cand a sosit scadenta rambursarii.
  Grecii,mai degraba lenesi ,indolenti decat gospodari si oameni de cuvant .ajung dezaprovati si huliti de intreaga Europa si nu numai.Un mild de 6,7 euro datorie nu-i de ici colea si e rusine pe obrazul lui Tzipras si al guvernului sau socialist.Au trait in huzur si vreu sa traiasca pe mai departe de spinarea UE ?Nu vreau sa denigrez minunata lor istorie milenara,contemporaneitatea lor lasa de dorit si-i descalifica,ii face nedemni de stima si respect.

  • Servus Dora,
   istoria nu are legäturi cu acest popor , trandav,smecher si arogant.
   vä rog sä mä credetzi il stiu bine. nora mea este OK, dar fam.
   ” o poveste minunatä „

 25. Cristian,imi pare rau, dar eticheta pusa de mata,”unguent” ,face parte din seria de barfe si can=canuri atat de indragite de antenisti.Aprecierea unui om se face dupa capacitatile sale intelectuale si profesionale,or MRU a fost apreciat fara rezerve pe timpul mandatului sau de sef la SIE.Restul e….mitomanie,ca sa fiu eleganta.

 26. S-a instaurat blestemul pe capul celor ce ajung prim plagia, pardon, prim ministri?
  „O sesizare de plagiat cu privire la teza de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea a fost depusa la Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, au declarat surse HotNews.ro. Presedintele UNPR este doctor in Drept, titlu obtinut de la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Guvernului.”

  • Victor, ceea ce este ciudat ca teza Generalului este secreta. Nu o poti consulta ca simplu muritor.

   • se divulga secrete, pardon, tehnici militare?
    Prea se aduna la Univ. Bucuresti, daca se confirma 😛

    • Nu ai mai fi mirat daca ai intra pe situl Facultatii de Drept a UB. Multe stelute apar in Background-ul CV-ului celor ce conduc la ora actuala aceasta facultate.

 27. Finita la comegia?
  „Ministrul grec al Finanţelor, Ianis Varoufakis, a confirmat marţi că Grecia nu va plăti în următoarele ore tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional, astfel că va intra oficial în incapacitate de plăţi.”

 28. Game over. 286 de parlamentari prezenti la vot. 4 parlamentari de la PSD au semnat condica de prezenta.

 29. „17.32: Rectificare: PSD-istii care au sfidat ordinul partidului si participa la sedinta sunt Vasile Popeanga si Nicolae Florian. Alti doi parlamentari care au semnat pe lista de prezenta ca fiind din partea PSD, Cristian Sefer si Mario Ernest Caloianu, apar pe site-ul Camerei Deputatilor ca fiind de fapt membri UNPR. „

 30. cu toatä prezenta mare, eu nu cred cä MRU trece.
  desi m-a deceptzionat, mai bine el decat un vär de-a lui Ponta

 31. To(n)tusi, MRU merita un coledzi, nu poate ramine tuterul Alinei si al buldogului ori al lui Klaus.
  Plus ca va fi o palma data guvernarii plagiatorilor 😉

 32. Sebi iarasi bate campii. De unde a vazut el picior de parlamentar de la ALDE prezent in sala?
  Vot final 278 pentru, 6 impotriva.

  • la fix, voturile.
   Sebi pare sarit de pe fix; vrea cumva un coledzi si el?
   (A fost Tariceanu, dar a plecat inainte de votare.)

 33. Täriceanu un bätranel sclerozat si agresiv, declaratzia lui
  mi-a adus aminte de ” tovaräsii „

 34. F: BINE, decat din haita rosie.

 35. Si voi va bucurati? ” Azi „a invins democratia statului de drept” (MRU, aprox.) Drept e, se putea si mult mai rau. 🙄 😛

  • asa un pic, ce era dacä tzopäia Ponta?
   acelas sentiment ca la presidentzie, bine cä nu a fost P.

  • Mih, la mine nu e chestie de bucurie ci doar de aplicare a legii talionului. Atentie, nu e o chestie de razbunare ci de pedeapsa.

   • Ion,

    Nici la mine. Cu pedeapsa cum e? Ca tocmai citeam un coment pe fb, in care cineva zicea ca tare le-a fost unora frica de MRU de l-au exilat din politica tooocmai in varful SIE 🙄

    • Mai Mih ma faci sa comentez toate ineptiile care apar pe FB. Pentru mine MRU a fost pionul pentru aplicarea pedepsei. Iti aduci aminte in timpul campaniei electorale cum isi bateau joc de Pirat ca acesta batea moneda pe loialitate si lipsa de caracter a unora din fostii aliati. Ei, acum fara loialitatea Generalului fata de ”interesul national” sunt morti.

 36. Tonta nu a venit in tzarä, sä nu i se impute lui esecul.

 37. Tradare, dar s-o stim si noi!
  Cum se ma zvircoleste Plagiologu, acolo, departe de tara 😛

 38. Votul de astazi poate avea si o alta semnificatie.Mult mai interesanta decit numireaU.
  Numarul total de parlamentari este de 543 si astazi au votat pentru MRU 278 deci 50% +13 daca nu ma insel din totalul parlamentarilor.
  Daca era motiune de cenzura Ponta pica cu succes.Poate asta i cel mai important lucru petrecut astazi.

  • Nu Tucu2. Generalul nu va vota o motiune de cenzura impotriva PSD. Tonta va pica dar coalitia isi va duce traiul pana in 2016. Doar tradatorii sunt pedepsiti in aceasta perioada. Dupa 2016 mai vorbim.

   • @Ion
    Vezi alta modalitate de indepartare a lui Ponta?DNA ul nu prea cred pentru ca l ar transforma in victime.Propria constiinta?Nici atit.Partidul?Ma indoiesc..
    Pe de alta parte motiunea de cenzura schimba guvernul nu neaparat aliantele.Generalul Izmana poate declara linistit ca el nu tradeaza PSD ul dar nu accepta un prim ministru cercetat penal deci daca Ponta nu si da demisia il demnit ei prin motiune de cenzura.
    Ca va veni la putere tot o ciorba UNPR +PSD este alta poveste.

    • @ tucu2,
     ca sa folosesc o expresie marca @ ion: ai vise erotice 😛

    • Da, Tonta va fi history dupa ce trece luna iulie.

    • Tucu2 DNA ajutat de CCR.

     • @Ion
      Asa sa fie daca zici tu dar tare imi este frica ca DNA ul se decredibilizeaza total daca forteaza nota.Aici nu este vorba de oameni ca noi ci de o buna parte dintre romanii care care sunt convinsi ca Ponta i Dumnezeu Tatal si ca DNA ul nu are dreptul sa schimbe un PM (teorie marca Tariceanu).Si de astia trebue sa tii seama ca s multi al dracului si vor vota anul viitor.

     • Tucu2, daca vor disparea procurorii de genul Uncheselul si rechizitoriile vor fi mai aplicate si nu filozofice, Tonta nu va mai fi considerat victima. De aceea am spus ca DNA va fi ajutat de CCR. Eu sper ca speta Rarincea a fost un moment de cotitura pentru Luluta.
      PS Decizia de astazi a CCR trecuta neobservata de televiziunile de stiri este inca un pas spre indreptarea DNA si nu numai.

    • da tucu2. Desecretizarea lui Ponta drept agent SIE simultan cu procuror. Depinde de cojones la MRU [sau poate asta e explicatia numirii sale?]

     • Nu Cinic,
      Deconspirarea lui Tonta nu va putea fi facuta de unul de la SIE in mod benevol. Doar un judecator poate sa faca acest lucru printr-o sentinta.

     • Eu zic sa gindim povestea Tonta si din alt unghi.Hai sa presupunem ca PNL ul nu reuseste sa l lipeasca pe Generalul Izmana de grupul liber schimbist si intre timp vin presiuni formidanbile din partea DNA si CCR pentru schimbarea lui Ponta.
      Hai sa presupunem de asemenea ca PSD ul nu vrea sa cedeze si Generalul sus amintit ramine fidel aliantei.
      Stiti ce cred eu ca vor face?Vor provoca alegeri anticipate , acum cind promisiunile cu salarii marite , TVA scazut etc sunt proaspete.Parerea mea este ca nenorocirea va fi dubla.Nu numai ca vor cistiga dar alegerile se vor derula pe vechea lege si ne vom trezi iar cu un parlament de 600 de milogi cu mina intinsa la PSD.

     • ion. Press leaking e deajuns.

  • O coalitie din fosti uslamisti, portocalii, izmenarii generalului, si „cei ce voteaza cu orice guvern care le promite ceva”, la guvernare?
   Un talmes-balmes de toata frumusetea 😛

   • Pai nu ne zice Klaus ca o luam de la capat. Avem din nou solutii imorale mult perfectionate, ca deh in 2007 Piratului nu i-a trecut prin minte sa puna un PM de la PUR.

 39. Cazul care il prezinta acum Parlamentul poate fi rezolvat cit de cit doar prin alegeri anticipate.

  • victor L, servus! 🙂

   …sau poate mai de-a dreptu’:

   Blocaj de ciculație pe toate căile de acces spre Palatul Poporului. Trupe antitero opresc și controlează pe totî:
   – Ce s-a înrâmplat? întreabă un ofiter veteran în trecere prin zonă.
   – Un comando ISS a ocupat Parlamentul în ședintă comuna și amenință că decapitează pe toți aleșii ca represalii pentru spijinul dat de România americanilor. Dacă n-aveți treabă sau vreo idee de a debloca situația, mergeți mai departe, vă rog!
   – Da, cum să stam degeaba?!
   …scoate mobilul și face un apel:
   – Sofico, du-te și scoate sabia mea de paradă și urcă-l pe Virgil pe motor să mi-o aducă imediat, aici la parlament!!!
   …și ce dacă e doar paradă?! Pentru doua-trei cefe merge!!!

 40. Problemele care va preocupa, Grecia ori Plagiologu, sint mici: Halep a pierdut la Wimbledon in primul tur. Va cadea in clasament. Poate nu ar fi o problema, dar joaca tot mai prost, prost de tot, nu se vede nimic bun in jocul ei.

 41. Cui_rasatul presei mioritice are o reactie rapida (i-am atras atentia asupra unei greseli de tadtare, vreau sa-i vad reactia 😛 )
  Dar e genial: „PNL este condamnat sa gaseasca oameni noi, figuri proaspete, candidati credibili si cu integritatea intacta”.
  Uslamistii reciclati 😉

 42. Omul ”integru” Tudor Chiuariu a votat pentru MRU. Priceless.

 43. Din ciclul „eu te ingrop, eu iti dau viata”:
  „Lista scurta a membrilor PNL care in 2012 au votat impotriva lui Ungureanu, iar astazi l-au validat in fruntea SIE.: copresedintele PNL Alina Gorghiu, Mihaita Calimente, presedinte al Comisiei de control SIE, Mihai Voicu, Atanasiu Theodor, vicepresedinte al PNL, Lucia Varga, vicepresedinte PNL, Puiu Hasotti, Gigel Stirbu-Sorinel, Sapunaru Nini.”
  Koorva e politichia 😉

 44. Solicitarea lui Ghiță ca președintele Camerei Deputaților să sesizeze CCR pentru că procurorii i-au interzis fostului deputat PSD să își exercite mandatul de parlamentar a rămas fără reacție din partea lui Valeriu Zgonea. Aceasta a fost scoasă de pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputaților, fără explicații oficiale. Neoficial, Zgonea a explicat că nu-și poate asuma instituția pe care o conduce un asemenea război. (sursa bn24.ro)

 45. Despre greci si putin, despre noi

  „Gluma anului: fondul de întrajutorare nerambursabil”

  (…) așa se va salva de la foame o țară de oameni care își fac siesta pe “banii statului”. Nu pentru că grecii ar fi răi, ci pentru că au fost învățați (ca și noi) că socialismul funcționează, ascultând de oameni ca Ernu. E de bine.
  (…) Și vreau acum să râd un pic de voi din străfundul inimii mele negre de băsist. Acum câțiva ani s-a ieșit în stradă când s-au redus salariile și o parte din pensii (o parte, pentru că multe au fost neatinse). Acum nu suntem suficient de bărbați cât să recunoaștem că am avut noroc că dictatorul și-a asumat actul nepopular și a făcut tăierea la timp. Dar fie, istoria stă acolo și judecă (…)

  http://dorinlazar.ro/gluma-anului-fondul-intrajutorare-nerambursabil/

 46. E oficial!
  – Basescu a fost un fraier: si-a sacrificat cariera politica exact cum zicea
  Tutea, pentru un popor…
  – Iar daca se confirma trocul dintre generalul Izmana si celalalt izmenar cu fostii uslamisti, atunci mizerabile masinatiuni au inceput sa se faca in politichie. Ponta poate fi un copchil 😛

  • bunä,
   Bäsescu si Boc ca buni romani , a fäcut ce trebuie,
   dacä nu o fäceau si intrau in crizä, tot ei erau vinovatzi.
   este rusinos,romanii nu s-au intreptat criticile la Täriceanu CARE A DEVALIZAT TZARA: UN TRÄDÄTOR DE TZARÄ-UN MAFIOT.

 47. Cind cauti, gasesti.
  Motive de gilceava 😛
  „Biroul procurorului-şef al Rusiei examinează dacă fosta Uniune Sovietică a acţionat legal atunci când a recunoscut independenţa ţărilor baltice, în 1991, relatează BBC News online.” (Nu investigheaza daca le-au ocupat legal prin 1940!)
  Au gasit si motivatia perfecta pentru ocuparea Crimeei: „Procurorul-şef al Rusiei a declarat săptămâna trecută ilegală transferarea Crimeei de la Rusia la Ucraina în 1954.”
  NB,
  astept ziua cind Biroul procurorului-şef al Rusiei va investiga vinzarea Alaskai catre SUA.
  Sa vezi harmalaie 😉

 48. Guvernul de la Atena accepta conditiile creditorilor. Am invins!

  • O sa se rezolve! Caci, titlu: „Preşedintele Iohannis a discutat cu liderii europeni despre criza din Grecia
   Cuprins: a discutat cu conducerea BNR si a discutat si cu lideri europeni (sursa – RL)

   • Aceasta stire este asemanatoare ce cea de ieri referitoare la ”interviul lui Klaus in FT” In realitate a fost un editorial al unui ziarist in care s-au citat ”ziceri anterioare ” ale Pres.

    • Rautaciosilor!
     Chiar nu vedeti cit face Klaus pentru tara?
     Sa citezi din spusele marelui om de stat si sa zici ca a fost un interviu este o noua mare realizare in mass media mioritica; si nu trebuie sa dam vina doar pe patroni si eventualele legi, cum tot face dna Brandusa Armanca.
     Pur si simplu spala niste cadavre.
     Minte presa romaneasca mai dihai decit mincinosul national.

     • Nope Victor,
      Presa romaneasca se lupta inca cu dictatura basiste.

     • Ion,
      da, au mai fost cazuri de ramasi in transee si 30 de ani dupa ultimul foc 😉

     • Victor, daca te referi la cazul militarului japonez pierdut pe o insula din Pacific, pot sa sugerez ca prea multa responsabilitate si/sau loialitate/credinta de Imparat strica. In cazul amaratilor nostri din presa e vorba de fariseism si slugarnicie.

     • Ion, LOL
      crezi ca nu continua lupta cu „dictatura basista? actualitatea politicva asta face:se lupta sub diferite forme.Majoritatea parlamentara a ramas expresia useneleului care-si revendica orice decicie pe motivul alegerii majoritatii alese in 2012.Pe langa vicierea acelui vot,electoratul si-a exprimat o alta optiune in 2014 si o face prin reprezentantii sai ,ciuntit si schiopatand,in parlament.

      deringolada din actualul parlament si derupa sefilor politis este o dovada evidenta .

  • Imi pare rau pentru autor, dar cu asemenea argumente faci scenarii SF:
   „Poate nici pe piaţa comentariilor nu e nouă; poate am mai auzit-o. Sau poate nu?”
   Care voci ale dreptei? de genul liberalilor?
   Nenea Ghitiu aude voci 😛

   • Aude, dar si vede. Mana lui Adam Smith. Doua intrebari: de ce a fost copiata mana invizibla respinsabila cu „redistribuirea” in Ro dupa anatomia mainii dreptei folosite de suti in autobuze? De ce si-a folosit CPTsiprasiceanu mana vizibila (stanga), atunci cand a vrut sa puna Ro in situatia Greciei de azi?

 49. Niciodata nu ajunge, Al de Sus iti da!
  „EXCLUSIV Gabriel Oprea, primul autor de plagiat muncit cu „copy paste”, „cut” si alte metode „.
  In interesul national!

 50. Asta da scenariu de SF.
  Premierii României şi ai Ungariei vor participa sâmbătă, 11 iulie, la inaugurarea Autostrăzii Arad-Pecica și a noii vămi de la Nădlac. Potrivit unor surse oficiale citate de livearad.ro, Victor Ponta va renunţa la perioada de recuperare pentru a fi prezent la acest eveniment.

 51. Curios ca mi-a disparut un comentariu pro MRU

 52. Ce am vrut sa spun:cu toate controvesrsele din perspectiva politica,numirea lui MRU este benefica pentru tara,El si-a castigat recunoasterea majoritatii pentru capacitatile sale diplomatice ,inclusiv din partea serviciilor de resort internationale.MRU a avut mereu inclinatii liberale,cu toate acestea s-a ferit in multe situatii de a-si exprima pozitia politica.A ramas consecvent atitudinii sale pro euro si un tehnocrat aliat strategiei euroatlantice.
  Ii putem ierta schiopatelie politice ,atat de frecvente printre politicieni,dar nu atat de devastatoare incat sa-l incriminam si sa-l eliminam ca un personaj derizerabil>/b> .
  Eu ii recunosc calitatile si-i iert micile inconsecvente.Sunt prea minore pentru prestanta sa diplomatica majora. 😆

  • Dora, de acord cu tine, pe mine m-a dezamägit cu atacul
   la T BÄSESCU; asta nu i-o iert, sigur are merite si cred cä
   o sä facä treabä bunä, totusi sper sä-si cearä scuze candva .

 53. Cu scuzelee ne mai greu,draga theo :lol:. totusi in politica nimic nu-i exclus.

  Problema de baza ramane acceptarea lui MRU omul potrivit la locul potrivit,omul ales 8 ani de Base si care si-a indeplinit misiunea pentru tara.Defectiunea sa ca om politic nici numai conteaza,In perspectiva,e o alegere buna Si nu cresd ca Base are ceva de comentat.

 54. Unele inconsecvente si atacuri politice nu-s de iertat,dar…..cum spuneam politica e o curva de contestat,dar nu de eliminat in totalitate.Moral nu-mi place,dar trebuie s-o accept cand e vorba de politica,

 55. Melania Cincea (pe fb):
  Regulile luptei anticorupţie trebuie respectate, pentru a nu o discredita şi arunca în derizoriu”, spune, într-un interviu acordat TIMPOLIS, judecătorul Dana Girbovan, fost preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.
  Un interviu în care vorbeşte despre riscurile implicării, peste limita legală, a serviciilor secrete în actul de judecată, despre riscurile infiltrării Justiţiei cu agenţi acoperiţi, ale controlului civil pur formal care se face asupra lor şi ale trecerii sub tăcere a unor eventuale abuzuri ale sistemului judiciar, făcute în numele luptei anticorupţie.
  Interviul îl voi publica în ediţia de mâine a TIMPOLIS-ului.

  [Am subliniat ceea ce consider fff important, inclusiv date fiind diverse comentarii (presa, online) care pun „=” acolo unde nu-si are locul, din ignoranta, exces de zel, sau rea-credinta.]

  • Mih, adevarul e undeva la mijloc. Sunt sesizari ca de exemplu magistratul vine baut la serviciu, sau fumeaza in birou si deranjeaza colegul. E adevarat ca sunt si sesizari mai serioase legate de modul cum conduce un judecator sedinta de judecata. In orice caz legat de secretizarea numelor magistratilor eventual sanctionati asa prevede legea si nunumai in cazul magistratilor. Si la noi la universitate, daca un cadru didactic e eventual sanctionat, numele lui nu apare publicat pe situl institutiei.
   Daca magistratul se simte nedreptatit, poate sa atace sanctiunea la CSM, si atunci, prin comunicatele pe care le face CSM in urma sedintelor saptamanale, numele devine public.
   Ceea ce este dubios este secretizarea numelor membrilor comisiei de disciplina.

 56. Mih,te sarut! 😆 ,
  ceea ce e evident de multa vreme,fara deconspirarea decidentilor juridici,e i9mplicarea politicului in actul juridic….din pacate unele absolut dezaprobante pt.ca discrediteaza institutia in care am avut….si mai avem incredere.

  • a fost un paravan, ei vor sä esclutä judecätorii corectzi si
   contra lor, sä intocmeascä o declaratzie fictivä e nimic pt. ei,
   asa a putut sä verifice pe orcine, poate gäseste ceva sä-l agatze.
   niste mizerabili, o haitä de ciumatzi rosii securisti.

 57. Ce se poate spune despre Comisia de ancheta a lui Cazanciuc,sluga lui Ponta? Este vanatorul pus expres pentru a-i pedepsi pe magistracii care actioneaza independent,fara a respecta legea care ,pentru abateri disciplinare ar trebui verificati de Inspectia juriciara din cadrul CSM.O incalcare fragvanta a ierarhiei institutiei judiciare si dovada interferentei grosolane a executivului guvernamental reprezentat de Min.justitiei.

 58. ce cautä Ponta la inaugurarea unui tronson, asta este o
  aberatzie, acolo merege primarul, golanul asta ii dornic de a
  foto, iar ranjetul lui de derbedeu.asta este o lucrare proectatä
  inaintea guvernärii lui.

 59. Dormeau adânc sicriele de plumb,
  Şi flori de plumb şi funerar veştmânt –
  Stam singur în cavou… şi era vânt…
  Şi scârţâiau coroanele de plumb.
  Poezie proprie; poate ajung si eu prim plagia, pardon prim ministru ori izme, scuze, interimar 😛
  Plumb:
  „Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat că social-democraţii nu au nimic de explicat în legătură cu votul la şefia SIE, deoarece nominalizarea făcută de preşedintele Iohannis le aminteşte de Traian Băsescu” 😛
  Trezete-te, Plumb, Rovana Plumb 😉

 60. PLUMB, este o gäinä cu pärul valvoi.

 61. Dora, Ion,

  Eu, mai degraba pun la indoiala corectitudinea lui Cazanciuc si inclin sa cred ca aplica/poate aplica interesat, discretionar si/sau abuziv prevederi legale. Nici numele Monei Pivniceru sau Predoiu nu figureaza printre cele in care sa am (cine stie ce) incredere.
  Asta nu inseamna nici de departe ca nu sunt convinsa ca intre magistrati se gasesc destule „uscaturi”.

  • Lui Cazaicioc, probabil, i-au venit ca o manusa initiativele Predoiu&Pivnicereasa. Se poate spala pe miini ca Pilat din Pont(a).

 62. Latrinele au primit dezlegare sa-l toace marunt, marunt pe Tonta. Din mincimos si penibil nu-l scot. Psd-istul invitat cred ca nu mai are mult si face apoplexie. Acum au luat o pauza mai lunga

 63. Ia te uita cum il asculta noul PNL pe Cuirasatul presei romanesti.
  ”Mihăiţă Calimente şi-ar fi rezolvat, la vârful partidului, o poziţie eligibilă pe lista cu care noul PNL Arad va candida, anul viitor, la Camera Deputaţilor. Gheorghe Falcă, vechi adversar al acestuia, ar fi bătut pe la mai multe uşi din conducerea partidului, să-l „faulteze” pe deputat, în sensul de a-l scoate de pe lista de candidaţi. (sursa: ‘SCANDAL în PNL: Falcă a încercat să-l LUXEZE pe Calimente!”http://newsar.ro/)

 64. Vai de Cuirasartul presei romanesti cum scrie el la pereti.
  ”Mihăiţă Calimente şi-ar fi rezolvat, la vârful partidului, o poziţie eligibilă pe lista cu care noul PNL Arad va candida, anul viitor, la Camera Deputaţilor. Gheorghe Falcă, vechi adversar al acestuia, ar fi bătut pe la mai multe uşi din conducerea partidului, să-l „faulteze” pe deputat, în sensul de a-l scoate de pe lista de candidaţi.”
  Si voi credeati ca PNL are chef de alegeri anticipate.

 65. Spicuim din CV ”Premierului intermediar”
  1995 – 2000: studii de doctorat la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. Diploma de doctorat, cu lucrare in domeniul Procedurii Penale
  Observam ca nu se specifica Titlul Tezei de doctorat. Deh si acesta e la secret.
  2001: Profesor Universitar, Colegiul National de Aparare
  Frate dar cand si-a facut acest general dosarul de profesor, cand isi incheiase studiile de doctorat doar cu un an in urma. Conform legii invatamantului cea veche pentru a putea sa ocupi un post de profesor universitar trebuia sa ai minim 10 ani vechime in invatamantul superior ca si cadru didactic/cercetator,

 66. Cosmin Guse, un om mizerabil, panä acum cateva luni era Bäsescu f. bun, acum este de vinä se de PONTA; ESTE ACEST OM NEBUN:?

 67. DOBITOCUL ASTA DE GUSE IL CRITICÄ PE BASESCU:
  :NERUSINATUL: DE GUSE.A UITAT CAND IL LÄUDA:

 68. Si eu m am intrebat aseara ce a patit cuplul de mici kgb isti Gusa +pensatul de dadeau in Basescu cu sirg si daruire.
  Am mutat pe A3 care erau mai expliciti subtitrind-Grecia sa i inprumute pe Boc si Basescu si continund sa descrie cit de bine este in Grecia fata de dezastrele din Romania (datorate celor 2 evident)
  M am intrebat ce i a apucat.De unde fratia asta in cuget si idei.
  Parerea mea este ca au realizat ca privind la situatia Greciei ,un gind pervers a inceput sa strabata tartacuta romanului verde si patriot.Nu cumva Basescu si Boc au facut bine ce au facut?
  Recunosc ca o asemenea idee este de neacceptat pentru mincatorii de rahat de prin presa romaneasca asa ca ….Jos Basescu!

  • sal1tare tutulor.
   Acum, ce sa zic? de la colegul fostei parlamentare de pe centura politicii ori de la haznaua 3 si invitatii sai nici nu ma astept la altceva.
   Dar exista un Tapalaga ( si citi ca el!), ori emigranti, unii dupa 10 ani de nereusite in ierarhia utece/pecere, care maninca Basescu si basisti si in somn. Ba, au de dat si altora, caci tot invita la ospat.
   Iar amintirea, si pe departe, ca Basescu si Boc ne-au salvat din marasmul in care lasase Ginerica tara, doare, doare rau.

   • sal`tare 😛 scuze

   • Neata Victor.
    Posturile noastre ultraindependente au renuntat sa mai prezinte reactia grecilor.Te uiti pe CNN sau alte posturi capitaliste si te ingrozesti.Te uiti la noi si stai linistit pentru ca descoperi ca in Grecia nu se intimpla nimic deosebiyt.
    Mai mult decit atit ,discursul Angelicai desi a fost mentyionat nu a fost comentat.
    Si merita deoarece Angelica i a anuntat pe Greci ca indiferent ce se va intimpla eventualele negocieri se reiau de la zero.si orice aranjament va fi supus din nou aprobarii parlamentului.
    Tradus din nemteste asta inseamna ca Germania deci si UE nu mai ayu nici o obligatie asumata anterior fata de Grecia.Nu prea suna incurajator.

    • greci cu neobräzare au intors spatele si au plecat dela intanlire,
     nici eu nu as mai discuta cu acesti vagabonzi, ce se rätzoie
     si ranjesc obraznic( ca tonta)

     • @Theo
      Merkel a procedac extrem de corect.Ce a facut Tzipras in ultimele zile este un santaj ordinar si golanesc.

 69. bunä,
  este vorba nu numai de a manji pe Bäsescu, ei minimalizeazä rolul Americii, rusofili de bazä, sä schimbe Johannis directzia,” Berlin ar
  putea face legätura cu Rusia”

  ASTA ESTE; VOR SÄ DISTRUGÄ TOT CE A FÄCUT PRESEDINTELE BÄSESCU.se stie ,GUSE are legäturi cu Rusia.

 70. Cica americanii au ascultat telefoanele unor nemti pentru a cunoaste atitudinea fata de Grecia, dar Angela cred ca imi „asculta” gindurile 😉
  „Germania va bloca orice nou plan de asistenţă financiară atât timp cât Guvernul condus de premierul de extremă-stânga Alexis Tsipras rămâne în funcţie, afirmă, sub acoperirea anonimatului, un apropiat al cancelarului german Angela Merkel, „

 71. AU FOST FOARTE JIGNITZI; CAND DERBEDEII S-AU RIDICAT DELA MASÄ SI AU PLECAT:

 72. uite cä si-au fäcut-o cu mana lor, multzi prieteni si rude m-au sunat,
  nu se vor mai uita la Realitatea- aceastä hazna cu GUSÄ RUSOFILÄ

 73. Alta tara, alt referendum.
  77% dintre elvetieni NU sunt de acord cu stanga politica & sindicatele

  http://www.agerpres.ro/externe/2014/05/18/elvetienii-refuza-cel-mai-ridicat-salariu-minim-pe-economie-din-lume-16-38-07

  • BUNÄ;
   am o prietenä in Sion, chiar se tzine cont ,cand nu vor ceva,
   imi povestea, au fost intr-o escursie si pe o pajiste erau adunatzi
   oameni, au crezut cä este o serbare, nu,era un referendum pt.
   localiatea respectivä.,dar cu asta nu se joacä.

 74. Desi nu prea am incredere in opiniile sitului stiin cam cine l patrona (poate intre timp or fi schimbat patronul) va rog cititi analiza de mai jos.Poate o fi asa si atunci putem citi altfel miscarile de pe piata politica romaneasca.

  http://inpolitics.ro/razboi-nevazut-sua-germaniaue-pe-teritoriul-romaniei_18431022.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s