Vina e a politicienilor sau a electoratului care i-a ales ?

Brava, dom’le !
Pe noi e magareata cat casa si pe mine ma arde grija de greci !!!!

… Parlamentarii si-au tras pensii de bastani, au aranjat acum si pentru pilonii cu flinte in dotare, de la armata la politie si servicii sa stie ca la o adica/la doua adici, sa poata conta aici….
… ca daca le vine chef de scandal unora ????
… nu mai intelege nime ce face justitia, aici incluzand si justitia insasi, important e ca se cerceteaza si se aresteaza, ceea ce in principiu, la un popor cu atatia hoti in dotare, e un lucru bun !!!
Statistic vorbind, sansele de a te potcovi cu erori judiciare daca condamni la gramada, sunt mult mai mici cand ai asemenea materie prima.
… pe premier il doare-n menix pe plaja la turc…
In ast rastimp, noi sa ne uitam la ce (nu) fac amaratii aia din tarile foarte calde cu multe insule pe cap de locuitor ????
Pai e frumos ?
E patriotic ?
Nu stiu.
Dar cred ca ar fi extrem de util.

Lectia servita gratuit de evenimentele fierbinti de acolo este mult mai importanta decat suntem noi, ca popor, in stare s-o pricepem. Nu suntem obisnuiti sa invatam din ce fac sau nu fac, bine sau rau, alte comunitati umane. Nu suntem obisnuiti sa privim mai departe de varful papucilor de casa de acasa si sa intelegem mai mult decat aria cercului circumscris respectivilor incaltari. O fi o reminiscenta a izolationismului ceausist, dracu’ stie !
D’aia o si comitem asa de penibil si atat de des.

Cati reporteri romani au fost in ultimii 4-5 ani in Grecia ?
Ca povestea asta e de ceva vreme.
Sa stea de vorba cu un pensionar, cu un muncitor la oprit vagoane cu capu’, cu un doctor, cu un politician, cu un propietar de magazin, cu un propietar de ferma de lapte care face iaurt…. cu un somer ce sta la crasma … Cate emisiuni, reportaje, documentare a facut media din Romania pentru ca romanii sa afle si sa inteleaga cum merge sau cum nu merge societatea greaca ?
Sa avem si noi idee ce e in capul alora, ce gandesc, cum de au ajuns acolo unde sunt acum, cum si de ce vor ajunge unde vor ajunge peste ceva vreme !!!

La nivel economic e suficient de simplu cat sa inteleaga si un elev de clasa primara.
Produci mai putin decat consumi.
Consumi mai mult decat produci.
Asta duce la faliment.
Ok.
Cum este insa posibil ca o natie intreaga sa ignore un lucru atat de elementar ???
Aici e schepsisu’ !
„Politicienii le-au promis un nivel ridicat de trai fara efort si ei i-au crezut…!”, zice John Humphrys.
In linii mari da, asa e.
Dar cum poti sa crezi o minciuna atat de evidenta ?
Poti fi atat de tampit incat sa iei sincer de buna o asemenea aberatie ?
Personal cred ca slabiciunea morala a fost punctul exploatat de derbedeii din politica.
Cred mai degraba ca grecii „au crezut” pentru ca au vrut, au preferat sa creada asa ceva, in ciuda evidentelor. Au refuzat sa gandeasca rational, iar „oferta” politicienilor a fost portita lor de a arunca responsabilitatea unui eventual (previzibil) esec in carca altcuiva.
O eroare fatala.
Nu doar pentru esec ci mai ales pentru ca victimile acestui esec nu sunt si nu vor fi respectivii politicieni.
O lectie vitala cu adresare directa la responsabilitatea maselor cand isi aleg reprezentantii carora le incredinteaza exercitarea puterii.
O lectie care ii costa.

Noi suntem mai departe ?

Viq

84 responses to “Vina e a politicienilor sau a electoratului care i-a ales ?

 1. Noi cei de aici ori noi cei de acolo?

 2. Grecii își vor impune voința. Rămân în Europa și cu moneda euro, cu mici concesii în ce privește starea populației. Va coopera și capitalul (mobil și imobil) care altfel pierde tot.

 3. Salut!

  La prima intrebare, raspunsul meu e „si, si”! La ultima intrebare: „nu”!

  In cazul politicienilor e vorba mai degraba de neonorarea promisiunilor/responsabilitatilor „asumate” demagocico-populisto-mincinos (bataie de joc fata de alegatori), in cazul populatiei, de neasumarea propriilor responsabilitati fata de ei insisi, fata de viata lor de zi cu zi si viitorul lor si a-l copiilor lor (auto-bataie de joc). Valabil si la ei si la noi.

  Personal cred ca slabiciunea morala a fost punctul exploatat de derbedeii din politica. Subscriu! De asemenea, valabil si la ei si la noi.

 4. Off topic – interesant si de citit interviul din Timpolis, realizat de Melania Cincea:

  De câteva luni, SRI – o instituţie care a înregistrat rezultate foarte bune, în ultimii ani, în lupta anticorupţie –, nu numai că îşi exhibă excesul de putere în detrimentul alteia, al Justiţiei, al CSM, al CCR, dar nici nu este sancţionată pentru derapaje.
  Judecătorul Dana Gîrbovan – fost preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, magistrat la Curtea de Apel Cluj – vorbeşte, într-un interviu pentru TIMPOLIS, despre riscurile implicării, peste limita legală, a serviciilor secrete în actul de judecată, despre riscurile infiltrării Justiţiei cu agenţi acoperiţi, ale controlului civil pur formal care se face asupra lor, despre riscurile trecerii sub tăcere sau a bagatelizării unor eventuale abuzuri ale sistemului judiciar, făcute în numele luptei anticorupţie. „În Justiţie nu funcţionează principiul «scopul scuză mijloacele»”, avertizează Dana Gîrbovan (…)

  http://timpolis.ro/judecator-dana-girbovan-presedintele-unjr-regulile-luptei-anticoruptie-trebuie-respectate-pentru-a-nu-o-discredita-si-arunca-in-derizoriu/

 5. Am fost in Grecia de cateva ori si de fiecare data am avut ocazia sa vorbim cu localnici (proprietari la care am stat, de magazine sau „taverne”, angajati ai proprietarilor, doctori, soferi de taxi, mestesugari, artisti plastici). Toti vorbeau despre coruptia politicienilor lor (ca principala cauza a dificultatilor cu care se confruntau), dar majoritatea isi insusisera discursurile populiste ale acestora: despre drepturi – „da!”, obligatii – „ba!”, totusi, vina cea mai mare – „e a occidentalilor” (nemtii si americanii) care „le fura” banii. Un singur grec dintre cei cu care am vorbit, taximetrist (in vara lui 2012), era de parere ca masurile de austeritate se impun si ca ar fi foarte bune ( a avut chiar cuvinte de apreciere pt cum se procedase in Romania pe subiectul asta).

 6. „GRECIA ”SPERANȚĂ” VS. ”CRUDA REALITATE”: 1-5. ULTIMELE 69 DE ZILE ALE GRECIEI AȘA CUM O CUNOAȘTEM” [Ilias Papagergiadis, in aprilie 2015]

  (…) Indiferent ce decizii vor lua Dl. Tsipras și echipa lui, Grecia nu va mai fi la fel vreodată. Dacă Zeii greci nu vor apărea de această dată, viitoarele decizii ale Dlui. Tsipras nu par strălucite pentru viitorul Greciei, al cetățenilor săi și nu numai…

  http://www.iliaspapageorgiadis.ro/2015/04/23/grecia-speranta-vs-cruda-realitate-1-5-ultimele-69-de-zile-ale-greciei-asa-cum-o-cunoastem/

 7. Salut All!
  Eu nu am fost în Grecia dar cam 2 ore am avut ocazia să ard gazul cu folos la o bere cu un grec în aeroportul domestic din Lagos în 17aprilie a.c..
  Am vorbit multe și mărunte și mi-a expus ,în viziunea lui, situația din tara lui.
  Nu prea roz văzută chiar de el însuși.
  Șomaj ridicat în rândul tinerilor, spert aproape obligatoriu dacă ești nefericitul cărui îi trebuie o hârtie, etc., etc….
  Discuția a fost lunga și eu am fost răbdător sa îl ascult.

 8. Opinii despre Grecia, dar si despre noi:

  Cristian Diaconescu: „Grecia la scadenţă”

  Prim-ministrul guvernului grec, Alexis Tsipras, a dat semnalul haosului. A fost anunţat referendumul pentru data de 5 iulie. Au fost impuse restricţionări extinse asupra capitalurilor şi sistemului bancar. Toate băncile – inclusiv sucursalele băncilor străine – vor rămâne închise timp de şase zile lucrătoare, după finalizarea referendumului. Retragerile sunt limitate la 60 euro pe zi (cu excepţia card-urilor emise de bănci străine, ca şi o concesie pentru sectorul turistic). Salariile vor fi plătite on-line, dar va exista un control foarte strict privind transferurile acestora în străinătate. La Atena bursa de valori va fi închisă pe o perioadă nedefinită (…)
  Şi revin cu întrebarea „Noi unde suntem?” la care adaug „De ce nu ne auzim în marea dezbatere europeană generată de criză grecească privind viitorul euro? Sau poate – mă gândesc – aderarea la zona euro nu mai este o prioritate pentru conducerea de la Bucureşti şi putem să stăm liniştiţi.

  http://adevarul.ro/international/europa/grecia-scadenta-1_55926130cfbe376e35b736df/index.html

 9. avem propaganda stil Costi Rogozanu [ajuns campion al analfabetismului pseudo-marxist la noi]:
  1. politicienii au furat banii [adica trei mil pensionari cu pensii mai mari decat la nemti nu au beneficiat de zeci de ani de imprumuturi]
  2. bancherii sug sangele poporului [de parca BCE si FMI nu sunt constituite cu contributiile stalelor INCLUSIV RO]
  3. sa nu dea inapoi nimic si sa fie imprumutati in continuare.

  In Plus, oare noi, astia intarcati de la palavrele stangiste, nu stim ca orice functionar de stat suplimentar e doar o noua rotita a birocratiei, rotita ce trebuie „unsa” repetat ca sa nu se gripeze?
  Au grecii 1,2 mil bugetari la 10mil locuitori, 3 mil pensionari [unii de la 57 de ani]. Asta nu costa?
  Cifre mari? Aiurea [alt analfabetism economic]: la greci 1% deficit sunt 2,4 mld euro. Face Tzeparis 5% in 2015 ? alte 12 mld pe care trebuie sa le imprumute [conteaza pe fraierii pe care tocmai ii tzepuieste acum?]. Iar daca ai o datorie de 100 mld [ce vis frumos] din care nu platesti nimic dar nici nu mai adaugi anual din deficit[alt vis de fecioara], la o dobanda de 2% in 35 de ani datorezi 200 [dublarea sumei].

 10. Populismul de azi este holera de ieri. Golbale, ambele. Gaselnita „originala” a GIO588 este ca a utilizat discursul populist nu pentru a lovi direct elita, ci pentru a o infiltra. Acesta este si motivul principal pentru care sistemul de invatamant a fost de la inceput tinta principala a populistilor, in special specializari ca drept, teologie, arte, sociologie….

 11. Salutare tuturor,
  Irina Socol pres SIVECO trei ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Prejudiciu 7 mil. de euro
  Chilimin scapa de sechestru extins. Tamane doar cu 10 milioane de lei poprite . A decis Inalta Curte.

 12. Meanwhile ”Comisia LIBE a respins solicitarea mai multor europarlamentari de a discuta in plenul PE situatia justitiei din Romania, a statului de drept si a premierului urmarit penal.” (sursa stiripesurse.ro)

 13. Fiecare neam are politicienii pe care şi-i merită.

 14. Ma scuzati, dar pentru mine situatia Greciei este demna de atentia acordata Povestii unui om lenes; un aspect haios. Si nu cred ca daca grecii vor spune NU, la fel ca lenesul posmagilor neinmuieti, trebuie sa suferim. Face-se voia lor!
  Sincer, eu sint mult mai preocupat de zisele Justitia nu se face dupa dictonul „scopul scuză mijloacele”, fie chiar cind e vorba de coruptie. Nu indrepti un rau facind altul.
  De aceia interviul luat Danei Garbovan de M. Cincea, link dat de @ Mih mai sus, este demn de atentie si de tras un semnal.
  Vrem singe, dar singele il selectam 😛 si zicem ca facem Justitie?

  • Victor, pana nu se va rezolva problema ofiterilor acoperiti printre magistrati, impartirea dreptatii in RO va sta sub semnul indoielii. In care tara civilizata declaratia unui sef DIICOT in instanta, deci sub juramant, cum ca seful interimar al principalului serviciu de informatii i-a cerut, ca intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 40 milioane de euro sa ceara condamnare cu suspendare din motive de siguranta nationala (cazul Tender), a ramas fara ecou in CSM. Ca sa nu mai vorbesc de declaratiile Generalului Dumbrava.

   • Ion,
    si despre asemenea „fenomene’ e vorba in interviul Danei Garbovan.
    Si da-i si lupta, si lupta impotriva coruptiei, dar nu prin „scopul scuza mijloacele”.
    CSM-ul pare ca e infiltrat de servicii.

 15. Asta mai lipseste, ca gen. Izmana sa fie coleg cu Plagiologu:
  „”Comisia de etica a Universitatii din Bucuresti a decis, in urma unor dovezi aparute in media, sa examineze suspiciunea de plagiat in cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea”, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. „

  • Victor, Onor membrii comisiei vor lua in discutie dosarul abia la toamna. Incepe vacanta si pentru cadrele didactice.

   • pentru mine timpul mai are rabdare 😛
    (Din ce am citit pe HN, analiza E. Sercan, nu mai incape dubiu ca nu ar fi plagiat. Sint desrule elemente ca sa i se dea jos izmenele generalului 😉 )

    • Pai numai daca citesti ”titlul” tezei iti dai seama ca nu putea sa aiba contributii proprii. Nu inteleg de ce a avut nevoie de 6 ani sa-si sustina teza.
     PS Unii dintre fostii doctoranzi ai Generalului spuneau ca Intermediarul nu putea citi referatele lor decat daca erau scrise la calculator cu litere de tipar. Le spunea ca si-a pierdut ochelarii.

 16. De undeva de sus si dinafara se vede poate mai clar:
  „”A fost Grexitul adevarul plan al lui Alexis Tsipras? Daca iesirea Greciei din Zona Euro a fost scopul lui Tsipras, e greu sa te gandesti ca ar fi putut actiona altfel decat a facut-o”, scrie cotidianul financiar american Wall Street Journal Intr-un comentariu semnal de editorialistul Simon Nixon.”

  • Ghinion. Socoteala din mintea urmasului lui Odiseu nu s-a potrivit cu cea din realitate. Nu mai au matrite de tiparit drahmele. I-a amintit azi colegul de la Finanate.

   • mai elegant mod de a-l trimite la ma-sa pe Tzeparis decat asta cu matritele nu putea fi. Autor: guvernatorul Bancii Nationalle a Greciei, adica SINGURUL responsabil de garantarea unei monede.

 17. De citit si interviul lui Dean din Adevarul. Cred ca stie mult mai mult decat sugereaza.
  Ion M.Ioniţă: Ştiu că nu comentaţi cazuri individuale, dar este o situaţie neobişnuită să existe acuzaţii la adresa prim-ministrului. Ce părere aveţi despre această situaţie?
  Dean Thompson: Aveţi absolută dreptate, nu este rolul meu să comentez cu privire la cazuri individuale. Aceasta este o discuţie care are loc în societatea românească şi cred că va continua. Cel mai important lucru este ca acest proces să continue într-un mod cât mai deschis şi mai transparent cu putinţă, fără amestec din exterior sau influenţe necuvenite din nicio parte.

  • Adica fara „cimp tactic” si „scopul scuza mijloacele” 😉

   • Victor, dosarul Tonta facut de Uncheselul la acest moment este o prostie. Vedem daca ramane la stadiul acesta. Pe baza ”probelor” din acest dosar orice avocat american ar trebui bagat la brutarie.

 18. Din ciclul „daca voi aveti dreptul vreqau si io”
  „Inspirat de decizia Curtii Supreme a Statelor Unite ale Americii de a legaliza casatoria intre persoanele de acelasi sex, un american cere statului legalizarea poligamiei pentru a se casatori cu cea de-a doua iubita a sa, informeaza abcnews.go.com.”
  Votez cu americanul „inspirat” 😛

 19. Buna seara!
  Voi ati citi ultimul articol de pe ,,Politeia”?
  Stiu ca MRU nu era cea mai grozava optiune dar este mai buna decat orice altceva si PMP a preferat sa urmeze exemplul PSD.
  Nu stiu ce este in capul lor dar trantitul mucilor in fasole o sa ii coste.
  A mai platit politic PMP pentru Udrea si Betonel o sa se duca pe copca la urmatoarele alegeri ca episodul cu votul pentru MRU nu il uita adversari politici de dreapta si pe seama lui o sa se faca multe speculati in capanie.
  Prostia si domnia se platesc.

  • Salut Dorian,
   Poate ca l-au ascultat chiar pe MRU care spunea pe 11 iulie 2014 printre altele:””Daca va doriti sa lasati o mostenire politica responsabila, daca doriti sa puneti umarul la reinventarea dreptei si daca vreti sa evitam cu totii catastrofa ‘Victor Ponta presedinte’, atunci e momentul sa faceti ceea ce nu ati facut niciodata pana acum: sa nu mai faceti nimic”,

  • Nu stiu (de fapt nici nu ma intereseaza) cum a votat PMP, dar undeva am citit ca PMP a votat pentru MRU.
   Daca-i vorba de blogul ce-l amintisi, acolo e centrul Pamintului.
   Stirile PRO tv:
   „PMP: pentru
   PMP nu a exprimat o pozitie clara, dar liderii PNL au afirmat ca si deputatii Partidului Miscarea Populara vor vota pentru Ungureanu.”
   „Pe langa parlamentarii PNL si UNPR, la sedinta au participat parlamentari de la UDMR, PSRo (partidul lui Mircea Geoana), grupul democrat-popular (PMP) si minoritatile nationale, toti avand o contributie la atingerea cvorumului de sedinta. ”
   HN.
   Etc.

   • 1) Problema votului pentru MRU nu a fost niciun moment numarul voturilor pentru, ci atingerea cvorumului (cam la fel cu cea a referendumului de suspendare a lui Basescu). PMP a adigurat cvorumul, dar a refuzat sa se aliat cu jumatatea PNL a USL. Eu vad miscarea de PMPistilor in acest caz ca parte a unei strategii coerente de a realiza in Ro o opozitie la USL2 (PNL) lipsita de componenta USL1 PSD). Eu nu pot uita ca 2012 a fost anul care putea arunca Ro in afara lumii civilizate pentru decenii bune! Iar cel care s-a identificat cu Ro este azi hulit de cele doua jumatati care au planificat tentativa.
    2) De pe siturile de partid nu pot fi obtinute afirmatii obiective. Revolutia continua a devenit campania electorala perpetua, o ciudata continuitate…Da’ si Racoviceanu dadea lectii de democratie SUA in manastire…
    3) Unii se suie pe umerii celor inalti ca sa vada mai departe. Altii, insa, folosesc aceiasi umeri ca trambulina. Buluna rosie, cum ar veni…Friptura. In sange.rata.

    • @Ion&Judex
     Sunt confuz in cazul acesta, puteau sa dea si ei o declaratie in care sa specifice ce vor si de ce.
     Comportamentul lor da apa la moara .Nu pot sa ii judec si sa spun de ce au facut ce au facut si pentru ce au facut dar a aplica metoda mutului nu prea merge.

     • Dar de ce trebuie sa se explice cei 4 deputati pe care ii mai are PMP in parlament, care au semnat condica de prezenta dar nu au votat, si nu trebuie sa ne explice Bleaga si gasca lui Patrunjel verde cum au tradat guvernul MRU in 2012.
      Si ca un element de de cancan Din cei 11 parlamentari de la PNL care au absentat, unul, si anume Steliana Mirona, era in vacanta in Indonezia.

     • @ dorian65,
      zici ca voiai sa fie clari?
      Poftim:
      „„Lista scurta a membrilor PNL care in 2012 au votat impotriva lui Ungureanu, iar astazi l-au validat in fruntea SIE.: copresedintele PNL Alina Gorghiu, Mihaita Calimente, presedinte al Comisiei de control SIE, Mihai Voicu, Atanasiu Theodor, vicepresedinte al PNL, Lucia Varga, vicepresedinte PNL, Puiu Hasotti, Gigel Stirbu-Sorinel, Sapunaru Nini.””
      Ipocrizia e mare 😛

     • @ion
      Am spus de ce trebuia adoptata o pozitie si nu trebuia copiat comportamentul ALDE+PSD .
      Vor sa creasca in sondaje ?Daca da, sa nu uite ca cu stanga nici cruce nu iti poti face.(Petre Tutea parca spunea asta)

     • @ dorian65,
      continui cu dezinformarea: PSD si ALDE nu au fost prezenti in sala, PMP a fost.
      IN plus, ti-am dat o lista scurta pe care o ignori, pentru ca voiai sa faca ei ce vrei tu. Cine uita, risca sa repete 😉

     • @VictorL
      Scuze, nu am ignorat lista aceea.
      Pentru mine PNL,sau mai bine zis noul PNL, imi este tot una cu PSD&Co mi-au dovedit-o si prefer sa ii las in plata lor.
      Pe mine ma intereseaza PMP ca am vrut sa vad un alt suflu in politica romaneasca. Babalai ca mine exista si ,sincer, babalaii astia care nu prea inteleg cum unii reinventeaza apa calda , oblicul poate fi vertical daca il privesti de unde trebuie si ei il vad tot oblic, sunt confuzi si refuza sa voteze spunad ca mai bine sa fie cu inima impacata ca nu si-a facut rau cu mana lui.

     • Dorian eu sunt stangaci si cele mai multe lucruri le fac cu mana stanga.
      Legat de cealalta chestiune, iti dau un exemplu In aprilie 2012 senatoarea Mihaela Popa dupa ce demisioneaza din PDL si trece la PNL. scrie pe blog urmatoarele:
      ”Daca in cazul UMF Targu – Mures pot accepta ca domnul prim-ministru a fost consiliat gresit, daca in cazul alocarilor pot sa inteleg ca a fost vorba de dezinformare, nu pot sa cred in schimb ca domnul prim – ministru nu are experienta in diplomatie, unde insa a permis promovarea fara concurs a unor consilieri fara experienta la diferite ambasade.
      A avut cea mai mare sansa de a deschide competitia resurselor umane. Fiind un model el insusi, mi-am pus speranta ca va deschide acele concursuri reale, astfel incat sa recastige increderea tinerilor care, de multe ori, cauta solutii in afara tarii”.
      „Tin mult la omul Mihai Razvan Ungureanu, dar ca premier aceste greseli il fac sa semene cu toti ceilalti prim -ministri care s-au perindat de-a lungul a 22 de ani”, conchide ea.
      Cunoscand aceasta pozitie venita din partea unui senator fost PDL si cadru didactic in Iasi mai merita MRU sa fie votat in toamna 2012 de catre parintii mei (foste cadre didactice) pentru functia de senator in colegiul din Arad?

     • Victor, legat de ALDE, poate Dorian l-a citit pe Sebi, ca doar el ne informa live ca exista parlamentari de la aceasta formatiune care sunt prezenti in sala si voteaza.

     • dorian65. In opinia TA, MRU trebuia votat pt:
      a. ca era sustinut de Politeia
      b. ca a mai fost la SIE
      c. ca sa i se dea lui Ponta/PSD peste nas
      d. ca sa i se cante in struna lui KWJ
      e. ca l-a „scuipat” pe Basescu imediat ce a putut/vrut

      eu personal il consider lipsit de caracter nu de competenta.

  • Clasificarea broastelor raioase dupa criteriul ….. ce digestivul MEU
   Dupa modelul Mamei Natura, nu toate broastele raioase ce trebuiesc inghitite uneori in politica sunt identitce, caracterul comestibil/digerabil, variaza functie de parametrii de-a dreptul fantastico-justificativi. Din acest motiv, incadrarea intr-o clasa sau alta de digerabilitate este dificila, interpretativa si de cele mai multe ori subiectiva. Paradoxal, realitatea actuala consacra cazuri de broaste identice incadrate diferit.

   Primul studiu de caz: trocul pe justitie vs. trocul pe servicii
   Desi se stabileste apriori ca exista numai doua categorii, digeste sau indigeste, nuantarea pentru a forta incadrarea trecand prin zona gri, pleaca – la fel de apriori – de la autor, sau ma rog, subiect. Dar ce conteaza etimologia atunci cand incadrarea in comestibilitate este prestabilita de concluzia la care trebuie sa se ajunga.

   Al doilea studiu de caz ce deriva din primul: pretentia la neprihanirea politicienilor
   Inegala si ea. Cata vreme era un singur jucator cu pretentii la neprihanire politica, incadrarea trocului pe justitie s-a facut antipatizant direct in zona maculata. La evolutia simpatizatilor pe teren, nuantarea isi face din nou loc, iar criteriile de neprihanire se schimba in timpul jocului ( va suna cunoscut?), aparand imperativul ca broasca raioasa trebuie inghitita.

   Concluzie: nici broastele raioase nu mai sunt ce erau odata, cand despre noii actori nu prea ai ce sa spui diferit de vechii. Si atunci Basescu e de vina. Sau PMP-ul. Cei de a a caror colaborare, ai declarat ca nici nu ai nevoie.

   • 😛
    Are Nora pe blogul ei o gluma buna.
    Zice ca intrebarea esentiala a referendumului grecesc ar fi trebuit sa fie
    ” sinteti de acord cu demiterea lui Basescu?”
    Vesnicul vinovat al impotentelor noastre 😉

    • Buna dimineata
     Tot un banc despre greci dar ilustrativ:
     Explicatia pentru bailout-ul grecesc.
     O zi molcoma intr-un mic sat grecesc.Ploua si starzile sunt pustii. Vremurile sunt dure, toata lumea e datornica si traieste pe credit. In aceasta zi speciala, un bogat turist german trece prin sat, opreste la hotelul local si pune pe tejghea 100 de euro, spunand hotelierului ca vrea sa inspecteze camerele de sus, si sa aleaga una in care sa-si petreaca noaptea. Proprietarul ii da cheile si imediat ce germanul pleaca in inspectie, ia cei 100 de euro si fuge vis-a vis si plateste datoria macelarului. Macelarul ia 100, si fuge sa-si plateasca datoria catre crescatorul de porci. Crescatorul ia 100 si plateste factura furnizorului de tarate si energie. Tipul de la aprovizionare isi plateste cu 100 luata factura de bautura de la taverna. Carciumarul strecoara bacnota prostituatei locale care si ea a trecut prin vremuri grele oferind servicii pe credit. Femeia achita la hotel camera de lucru, iar hotelierul pune apoi 100 de euro inapoi pe tejghea in asa fel incat turistul sa nu bage nimic de seama.Turistul coboara, ia 100, spune ca nu e satisfacut, ia banii si pleaca din sat.
     Nimeni nu a produs nimic, nimeni nu a castigat, dar intregul sat este acum fara datorii si priveste in viitor cu mult mai mult optimism.

 20. Hopa, mi-a zburat un comentariu in neant.

 21. AXA ramine in vigoare, arborele cotit abandonat:
  „Klaus Iohannis: Parteneriatul strategic cu SUA constituie, alaturi de apartenenta la NATO si la UE, un reper fundamental al politicii externe a Romaniei”.
  Klaus, mi se pare sau chiar il imiti pe Basescu 😛

 22. ce nu intzeleg, dece PMP si Bäsescu este bestelit, cand totzi liberalii au participat la puci? AU FÄCUT CU PONTA MÄGÄRII; AU ACAPARAT
  INSTITUTZII, si-au bätut joc de Bäsescu si bäsisti, tot ei sunt de vinä?
  crinolin, paiatza prieten cu Ponta dece nu a fost in salä?
  PRICIPII- deci inclinatzi-vä cand intoarce spatele s-au trädeazä-
  este o mizerie.
  Bäsescu are voie sä spunä ce vrea cand vrea, panä# si asta
  i se inputä ca o gresealä, dece?
  CHIAR ESTE O MIZERIE; TOT NU AU PRICEPUT CÄ
  Johannis a fost ales si cu voturile bäsistilor pe care ii injurä.
  azi nu era asa Romania, dacä nu lupta Presedintele.

 23. Eu sint bucuros ca MRU s-a reintors la SIE: este proamerican, proeuropean.
  Dar ca politician a fost o catastrofa. Si ma bucur si pentru ca a iesit din politichie, unde s-ar fi compromis mai mult.

 24. Domnilor ,
  Referitor la MRU ,am scris ceva pe vremea cand vorbeste @ion pe la vecini si regretatul Theophile m-a banat.
  Parerea mea despre alegerea lui MRU la SIE : dl. acesta este un smecheras descurcaret care se strecoara si el pe ici pe colo.Fidelitatea lui fata de o valoare este indoielnica .
  In cazul de fata se dadea o lupta pentru ingenucherea PSD si a lui Ponta implicit.
  Caderea guvernului si declansarea de alegeri anticipate va aduce PSD in frunte . Am prostul obicei de a lua pulsul celor pe care ii stiu votaci de stanga si PSD prin promisiunile pe care le face si cum plange ca si Motocicleanu in vremurile lui ca nu prea sunt lasati sa lucreze isi apara interesele profitand de IQ-ul redus al alegatorilor sai.
  PNL s-a relaxat dupa alegeri si acum vor sa calce pedala de acceleratie? Prostia este ca s-au furat si indicatoarele care indicau ca in fata este un drum sinuos si sa nu dea cu oistea in gard.
  Cand doi se bat al mic PMP avea sansa sa ii invinga pe cei doi,dar nu vor .
  Vor sa creasca in umbra marilor stejari ,stejarii tineri nu cresc acolo.(Plagiat de la Brancusi :D)

  • @Dorian
   Vad ca se vehiculeaza si alta explicatie si eu cel putin inclin sa le dau dreptate.
   Citeste
   http://inpolitics.ro/razboi-nevazut-sua-germaniaue-pe-teritoriul-romaniei_18431022.html

   • @ tucu2,
    articolul este o mixtura de adevaruri, vizibile pentru toata lumea, cu speculatii care ar fi in spatele usilor inchise.
    Lupta pentru influienta („razboaie nevazute”) se desfasoara incontinuu.
    Germania are partea ei, dar in situatia geopolitica de azi, nu are suprematie fata de SUA.
    A incercat Klaus sa ne vorbeasca de inlocuirea Axei cu un arbore cotit prin Berlin, dar Germania nu poate aduce trupe si armament de care e acum nevoie. Caci astea vorbesc acum 😛
    Muzele sint in repaus.

 25. Citim din minuta sedintei de judecata care a scazut sechestru asigurator pe averea lui Chiliman
  ”Modifică cuantumul sumei până la concurenţa căreia s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea bunurilor inculpatului Chiliman Andrei Ioan, la suma de 11.634.446 lei (reprezentând procentul de 30% din sumele de 300.000 lei şi 38.481.488 lei). Dispune ca veniturile nete lunare ce vor fi încasate în contul bancar cu titlu de drepturi salariale de către inculpatul Chiliman Andrei Ioan, să fie poprite în cuantum de 1/3 (o treime), conform art.729 alin.1 lit.b Cod procedură civilă. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei contestate în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Chiliman Andrei Ioan care nu contravin prezentei hotărâri.”
  Acum eu daca spun ca procurorul de caz a manipulat opinia publica cu faimoasa suma de 670 mil de euro luata sub forma de imprumut de sotia lui Moisescu de la soacra atac justitia?.

 26. Pentru cei nelamuriti:
  ” Alina Gorghiu, co-presedinte PNL: Alianta DA a functionat foarte bine pana si-a bagat Basescu coada”.
  E atit de proasta tuta asta, incit se mai lupta cu Basescu.
  Dupa ce a votat caderea guvernului Ungureanu, a participat intr-o veselie la incercarea de lovitura de stat, acum face pe fecioara si da lectii de castitate 😛

  • este o haimana aceasta „Alunä” i-a luat pe totzi la rand, SI este obraznicä foc.
   EU ZIC PDL a fost ceva mai frumos, da au existat trädätori.
   de tziparul Täriceanu nu vorbeste nimeni?

  • Revin putin la afirmatia Alinei G. cu „Basescu e de vina!”
   Pupila lui Klaus, ca doamna nu pot sa-i zic, a facut parte din gasca lui Ginerica pe cind era prim ministru, iar economia duduia de a facut o gaura maaaaree in Buget. In colaborare cu PSD-ul.
   Apoi, cu pesedeul au facut cancerigena alianta uslamista, care l-a detronat pe MRU, si, in vara lui 2012, au inceput decapitarea institutiilor statului, intr-o veselie de bidoane goale.
   Acum ni se prezinta ca politiciana virgina 😛 , sora geamana pesedista, Fi_rea.

 27. TOTZI PUN CASTIGUL LUI MRU, PE SEAMA LUI KLAUS (caca)
  S-A VOTAT CONTRA LUI PONTA SI A CIUMEI ROSII:
  chiar e o prostie sä creadä cä mormolocul a fäcut ceva.

 28. Fratilor, ce rusine! Americanii nici macar nu au catadixit sa-l invite pe Presedintele Traian Basescu la receptie. Au invitat tot PSD-ul cu OHA cu tot in frunte!!!!
  http://www.realitatea.net/recep-ie-de-4-iulie-la-ambasada-sua-klaus-iohannis-asteptat-sa-soseasca_1736149.html

  • Ce functie are Basescu?
   Pensionar postac.
   Iliescu, Constantinescu au fost invitati si Basescu nu?!

   • La receptie participa presedintele Klaus Iohannis, premierul interimar, Gabriel Oprea, numerosi ministri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, seful SRI, Eduard Hellvig, adjunctul sau, Florian Coldea, seful SIE, Mihai-Razvan Ungureanu, copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, presedintele CCR, Augustin Zegrean, fostul presedinte Emil Constantinescu, parlamentari, reprezentanti ai corpului diplomatic si alte personalitati. – See more at: http://www.mondonews.ro/receptie-la-ambasada-sua-de-ziua-independentei-presedintele-klaus-iohannis-participa-la-eveniment/#sthash.1GZ311Ek.dpuf
    Si (…) Titus Corlățean, precum și deputatul PSD, Ana Birchall. (Realitatea)
    A lipsit Duoamna Carmen 🙄
    ………………………………………
    Despre Basescu nu stiu daca n-a fost invitat, sau nu s-a dus. Apai, in asa companie oficialo (asta-i de inteles) – (dar mai ales) selecta…pe mine nu m-ar fi entuziasmat sa-l vad pe Pirat 😛

   • victor,
    singurul om ce nu s-a abätut dela relatzia cu USA, a fost presedintele Bäsescu. este rusinos, poate ar trebuii sä-i intre intr-o
    scrisoricä cineva, dacä asa multzumesc, celor care ii ajutä, celor
    pe care ii numesc prieteni.

    sper sä se iveascä un om destept, sä-i intrebe delicat,

    dar prietenul Bäsescu unde era?

 29. O mandrie ca suntem mai breji ca grecii, pe baza de „merit colectiv”, de unde nici nu (prea) m-asteptam… 😦

  Aflu* ca avem oarece motive de satisfactie & mandrie („noi” romanii, „Romania”) ca nu suntem azi in situatia si la nivelul de sub-orice-critica al grecilor. Asa e, nu suntem (chiar la nivelul si in situatia lor)! Ceea ce nu deslusesc prea clar este modul in care am putea sa cuprindem in generalizarea de mai sus, „meritul colectiv”.
  Drept e, pe cand grecii beneficiau de sprijinul occidental, noi il aveam pe-al „fratelui de la Rasarit” – dar daca am fi fost in locul grecilor, oare nu ne-am fi comportat fix ca ei?
  Venind in timpurile actuale, grecii au refuzat constant reformele si masurile de austeritate. Am avut si avem „noi” romanii, „Romania”, vreo intelegere mai corecta a acestor necesitati si de aici, vreun „merit colectiv” real ca s-au pus in practica masurile respective (atat cat s-au pus, dar cum ar fi fost fara?)
  Despre meritul prea-hulitului presedinte Basescu si al PM Boc, tacere, desigur. Asta-i „trendul”. Dar cum ar fi aratat azi invocatul „merit colectiv” fara ce au facut ei, NESUSTINUTI de „noi”?
  As fi gasit un argument corect si puternic pentru „meritul colectiv” care ne pune azi intr-o pozitie mai buna decat a grecilor DACA macar:
  – in 1990, iliescu nu ar fi castigat alegerile cu peste 80%
  – in 2010/2011 ar fi existat o sustinere reala & manifesta a masurilor anti-criza din partea politicienilor/partidelor, dar mai ales a presei si societatii civile (elita intelectuala, y compris)
  – in 2012, s-ar fi iesit masiv in strada impotriva actiunilor puciste ale USL, pt apararea democratiei si statului de drept.
  __________
  *) Paul Dragos Aligica, pe pag. de fb / https://www.facebook.com/pauldragos.aligica?pnref=story

 30. Este pentru prima dată când susținerea răspunsului afirmativ la referendum este mai mare decât cea a unuia negativ într-un sondaj publicat în Grecia. Potrivit sondajului realizat de institutul Alco în zilele de 30 iunie și 1 iulie, chiar și după instituirea unui control strict al capitalurilor în Grecia, 11,8% dintre cei chestionați sunt încă indeciși cu două zile înainte de referendumul de duminică (…)

  http://www.agerpres.ro/externe/2015/07/03/grecia-referendum-votul-pentru-da-in-premiera-mai-popular-decat-cel-pentru-nu-sondaj–11-04-49

  Despre intrebarea referendumului si modul de formulare:
  (…) „Ar trebui ca acordul formulat de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International catre Eurogrup, pe 25 iunie, format din doua parti care contin o singura propunere, sa fie acceptat? Primul document se intituleaza ‘Reforme pentru finalizarea programului actual si dupa’, iar al doilea ‘Analiza preliminara a sustenabilitatii datoriei'”.
  Aceasta este incurcata intrebare la care grecii sunt invitati sa raspunda. Prima casuta va contine varianta „nu”, iar a doua varianta „da” (…)

  http://www.ziare.com/europa/grecia/referendum-istoric-in-grecia-intrebarea-pusa-votantilor-e-complicata-confuza-manipulatoare-asa-a-castigat-si-hitler-1370934

  • Pentru unii, orice ar fi spus/facut sau spune/face Basescu trebuie musai interpretat si plasat intr-un context NEfavorabil lui. [Daca nu accepti asta, esti taliban basist idiot, imbecil, troglodit si spalat pe creier (variante)]
   Constant, cand se refera la individul ponta & functia sa de PM, Basescu il vede si caracterizeaza fix cum este acesta.
   Cand vorbeste despre principii, proceduri, erori, excese, posibile abuzuri, riscuri, incompetenta, precedente periculoase etc, aceiasi vasnici personi, ii dau in cap si „la gioale” ca sa-l micsoreze si sa-l poata aseza pe „patul” scurt si stramt al propriei lor capacitati de intelegere si/sau al propriilor lor interese si servituti meschine.
   Chestia cu povestea „conflictului de interese” e un exemplu. Ca Basescu vorbeste despre alte „subiecte” mult mai grele, mai solide, care pot (si ar cam trebui) JUDECATE in instanta in cazul ponta („S-ar putea sa fie Kazmunai Gaz, privatizarea CFR Marfa, multe altele…”), nu conteaza pt respectivii.

   • Perspectiva extinctiei vertebratelor a dus la evolutia unor forme de viata prin dezvoltarea unei coloane nevertebrale. Nu este exclusa forma dreapta, ci doar verticalitatea.

 31. ce mizerie, peste tot este interpretatä declaratzia lui Bäsescu
  cat se poate de tendentzios, päcat de sacrificiul lui de 10 ani,
  pt. oamemi asa de räi.

  • Antenizara presei din Ro: cine nu huleste, nu haleste! Spre ilustrare, vezi rasaritul Luceafarului Hu(i)lei, putin mai jos, in reamintirea zilelor cand mineriadele erau facute de gulerele albastre.

  • nu te otravesti citind asemenea aberatii?

   • Buna dimineata
    M-am imunizat, Victore. Vezi ca si Lazaroiu vorbeste despre sondajul Avangarde, care, cat o fi el de antenist, la nivelul electoratului nostru, pare plauzibil, in special pe segmentul (deloc neglijabil) care crede ca era mai bine pe vremea lui ceasca.

 32. Eu, individul, pot spune: nu ma intereseaza cum, dar Ponta sa piarda guvernul, sa fie bagat la puscarie, sa-i fie inscenat ceva, dar sa se duca unde a dus mutu` caputu` su surdu` iapa!
  Dar daca Ponta va fi inlaturat prin „scopul scuza mijloacele”, mizeria se va perpetua. Si nu va fi interpretata decit ca noaptea cutitelor uslamiste.
  Cum zice si pensionarul postac, Ponta are atit de multe boli, incit nu e nevoie de medici specialisti pentru a i le depista.
  Da „medici” specialisti par a avea doctoratele ca Ponta si Oprea.

 33. Aksimet, ti-am facut ceva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s