Cafea turceasca

„Secretarul de stat Victor Opaschi, de la Secretariatul de Stat pentru Culte, şi muftiul Muurat Iusuf, au semnat protocolul de predare-preluare prin care Muftiatul Cultului Musulman din România a primit în concesiune, pe o durată de 49 de ani, un teren de 11.295 de metri pătraţi situat pe bulevardul Expoziţiei nr. 22-30, Sector 1.
……………
În ce priveşte sursele de finanţare, muftiul Muurat Iusuf a declarat că, cel mai probabil, o parte din bani vor veni de la Guverul turc, iar o altă parte a sumei va fi obţinută din donaţii.”

Au incercat ei turcii de multe ori.
Si noi am strambat din nasuc.
Ba cu Mircea, ba cu Stefan….
Au reusit chiar ca acum aproape 500 de ani sa faca din cel mai mare nod comercial al tarilor romane ditamai raiaua.
Braila, candva „poarta spre lume a tarii”, port al tuturor marfurilor venite pe Marea Neagra, a fost mulsa de toate veniturile provenite din vama si pescuit, de maritul sultan. „Orasul dacilor” in care „se facea comert mai mare decat in toate celelalte celelalte orase ale tarii” a pompat venit la visteria musulmana timp de 300 de ani.

Cand Mihai Viteazul a pus mana pe raia la un moment dat, garnizoana turca a sters-o prin catacombe cu sute de kg de aur.
Pe la mijlocul sec al XVII-lea, desi tratatele internationale nu permiteau, in centrul orasului s-a ridicat o moschee. Moschee transformata in biserica ortodoxa dupa ce semiluna a luat un sut in salvari.

Astazi lacasul de cult este unul din cele mai importante vestigii istorice ale urbei. Cea mai veche biserica din Braila este purtatoare a unor framantari de cea mai mare importanta pentru istoria locala. Perfect functionala, Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, mi-a oferit ocazia cu doar cateva zile in urma sa vorbesc despre asta unui cuplu de olandezi ce se zgaiau stramb la panoul informativ de la intrare, intrebandu-se cum e posibil ca un obiectiv turistic de acest gen, sa nu aiba afisata nici o vorba in nici o alta limba.

Cu ani in urma, destui, cand o priveam si ma gandeam la vremile demult apuse nu mi-ar fi trecut prin cap ca ar putea sa-si mai schimbe destinatia vreodata.
Acum ma intreb cat va trece pana cand musulmanii o vor revendica drept lacas de cult.
Dupa ce am vazut cum se puiesc aici fanii islamului si dupa cat de habotnici sunt in credinta lor stramta, surda si oarba, o deschidere a portilor ca cea pe care a facut-o Ponta, este ca o ploaie generosa pe pamantul uscat. Unde se primesc seminte de import.
Cat de repede vor face alte seminte si cat de repede se vor intinde peste societatea bleaga, e un fenomen care va scapa de sub controlul oficialilor.
Ponta pleaca.
Urmele lui raman.

Poate nu va fi asa. De-om trai, om mai vedea.
Viitorul este inca nescris.
Pana atunci, cafea la nisip !

Viq

Reclame

47 responses to “Cafea turceasca

 1. Subiectul „mega-moschee & centru de invatamant islamic in Bucuresti” (cu toate consecintele ce pot decurge de aici) este in contextul amenintarii si agresiunii terorismului islamist global, oricum l-am privi, si o problema de siguranta nationala & politica externa. Despre care, intaiul responsabil al tarii (conform „fisei postului”), TACE…
  –––––––––––––––––-
  Seful cultului musulman, muftiul Iusuf Murat: „Statul turc, în semn de reciprocitate, le-a acordat deja un teren românilor ortodocşi din Istanbul pentru un cimitr. Acum, în semn de reciprocitate, statul român ne-a acordat abia anul trecut terenul. A fost acordat de Guvernul Ponta.” (sursa: Gandul, 09.07.2015)

  update
  Am uitat sa mentionez inca o TACERE asurzitoare: cea a BOR & Co

  • este o minciunä, niciodatä nu o sä construiascä o bisericä ortodoxä in ISTAMBUL;ANKARA;ETC: asearä am ascultat un reporter care
   a adus dovezi , cä nu o sä fie niciodatä.este interzis dupä legile
   turcesti, f. documentat.

   nu este permis in nici o tzarä din lume, sä doneze un premier
   pämantul tzärii ,färä consens in CSAT: ESTE TRÄDARE:

  • Erdogan are stofä de dictator deraiat, este un mincinos, mascand lupta cu KURZI ;de cea cu ISIS:

   ASTA ESTE SI PONTA , UN MIZERABIL MINCINOS SI TRÄDÄTOR:

  • (…) Așa că, armata turcă, care a stat cu arma la picior la Kobane, atacă acum tocmai pe cei care după ocuparea Mossulului de către tăietorii de capete ai Profetului au fost singurii care s-au ridicat pavază în apărarea sutelor de mii de creștini irakieni, oferindu-le adăpost și împiedicând exterminarea acestora! Și tot luptătorii kurzi din Irak au fost cei care au salvat minoritatea yazidi de la extincția totală, dar asta nu mai contează. După ce Statul Islamic a comis atentatul de la Suruç – căruia, întâmplător, i-au căzut victime turci de origine kurdă – armata turcă administrează acum lovitură după lovitură kurzilor peshmergas pe teritoriul Irakului, venind astfel, tot întâmplător bineînțeles, în sprijinul Statului Islamic (…)

 2. INTRII IN RO, si vezi primul moscheea. indmisibil.
  dar unde sunt marii romanii, credinciosii??? FARISEI

 3. La modul extrem de serios (in ciuda aparentelor), eu as accepta o singura explicatie pentru tacerea referitoare la moscheea din Bucuresti: nu se vorbeste cu gura plina.

 4. O splendidă lecție de ticăloșie oferită lumii de Erdogan, prietenul lui Ponta și al lui Adrian Năstase și unul dintre puținii oaspeți ai lui Klaus Iohannis primiți cu protocol de stat. A declarat război Statului Islamic dar îi bombardează pe kurzii care se opun Statului Islamic și discreditează forțele democratice și pe moderați. În plus a solicitat ridicarea imunității parlamentare deputaților kurzi care s-au opus preluării puterii absolute de către oamenii lui Erdogan. Ăstuia îi construim noi, în procedură de urgență, la București, cea mai înaltă moschee din Europa? Suntem o țară condusă de ireponsabili!
  Comentariu, Tudorel Urian (pe fb) + articol:

  Le président prend une revanche politique en cherchant à discréditer les forces démocratiques pro-kurdes qui l’avaient privé de sa majorité en juin.
  http://www.lepoint.fr/monde/turquie-kurdes-la-strategie-de-reconquete-d-erdogan-29-07-2015-1953293_24.php

 5. „M-am uitat de curiozitate pe paginile de Facebook ale altor lideri, Barack Obama și Angela Merkel, oamenii se agită, vorbesc despre salarii, job-uri, ce discursuri mai țin și ce lupte politice mai duc. Pe pagina președintelui nostru vezi doar unicorni, plimbări prin străinătate, ce mai sărbătorim etc. Mie unul mi se pare că lipsesc grav din peisaj câteva poze cu mâncare trase printr-un filtru de Instagram și poate și niște poze cu picioarele întinse pe șezlong pe marginea piscinei.”
  Io cre`ca golanul se gindea la piciorele Primei Doamne; sa-i fie rusine 😛
  http://www.mariciu.ro/iohannis-blog-de-travel/

  • „ce fel de gusturi avetzi si ei? Täpälagä admira niste glesne de vacä?
   alea nu-s picioare frumoase, are cifozä,fundul jos,fatzä de cal, iar
   ranjetul este fortzat ,cä are o danturä proeminentä,cearcäne,maini bätrane ca si ea ,cu pielea coatelor neingrijite.”
   asta este analiza ( nu a mea,) cä nu am väzut-o DECAT IN TV. .
   este analiza unui cunoscätor, ce la vizita in Austria ,au sudiat-o.
   mä gandesc ,este si dezamägirea diasporei de sfidarea si uitarea
   promisiunilor votului, intzelegerile tacite cu Ponta. totzi väd o pereche
   de parvenitzi, un USL 2.

 6. Traian Basescu – de la 21:00, la B1

 7. golanul asta securist cu käkä-räu , au vrut sä punä mana pe tzarä,
  nu aveau alte motive, nu mai aveau räbdare, au inceput cu härtzuiala, emisiuni cu ce au dezvoltat si crescut mincinos ,ura
  contra Presedintelui.B. Ponta dupä tot ce a fäcut ar trebuii arestat.
  este un dement ca si securistii MAFIOTZI CE L-AU AJUTAT:
  AU CHELTUIT MILIOANE;ZECI DE MILIOANE PT: PROPAGANDÄ
  COMUNISTÄ:este un terorist, un dusma al Ro.

 8. dece DNA, il lasä pe Ponta sä zburde??? sunt zeci de acuzatzii pt. care poate fii arestat si condamnat, DECE DNA ?

 9. (…) Casa Albă a anunţat, în mod aiuritor, data exactă a retragerii forţelor americane din Afganistan. Ceea ce, fireşte, i-a încurajat şi întărit masiv pe talibani şi pe teroriştii arabi din preajma lor. De atunci, America tot dă din colţ în colţ. Sau, şi mai grav, din lac în puţ.
  Căci şeful Casei Albe a adoptat în ultimii 5-6 ani poziţii care mai de care mai ciudate, mai contradictorii şi abulice. De pildă, în aşa-zisa „primăvară arabă”. Revoltele s-au soldat cu debarcarea unor regimuri moderat-autoritare, pro-americane, precum şi cu instalarea la putere, în Maghreb, a unor islamişti extremişti, antiamericani. În schimb, cel mai sângeros dictator arab a rămas bine mersi, la putere, la Damasc. Spre a se menţine la butoane, Bashir el Assad, un minoritar aflat în fruntea unui grup antisunit, a declanşat o baie de sânge de proporţii greu imaginabile în Siria. Măcelul avea să intensifice la maxim dorinţa de vindictă a majorităţii sunite din zonă.
  La toate acestea se adaugă cedările americane în faţa ambiţiilor nucleare şi de mare putere ale Iranului fundamentalist-islamic şi forţa de atracţie a unui monstruos terorism islamist de tip ISIS, al cărui sex-appeal le pare multora, în vest, incomprehensibil (…)
  Colac peste pupăză, afişata slăbiciune a SUA a alimentat şi alte porniri antiamericane, precum şi cele mai diverse impulsuri antidemocratice, de vreme ce America trece în continuare, în vaste zone ale globului, drept far al democraţiei. Ele au stimulat nu doar virajul spre tiranie islamistă al Turciei, ori expansionismul rusesc, ci au însufleţit, vai, cu maximă ardoare, şi toate populismele, extremismele de dreapta şi de stânga şi antioccidentalismele europene, susţinute in corpore, sistematic, de propaganda Kremlinului.
  Nu e de mirare că, în aceste condiţii, Turcia autoritarului preşedinte islamist Erdogan crede că poate arunca praf în ochii Americii, pretinzând că trupele sale ar combate terorismul în genere. Când, în realitate, sub pretextul acestei lupte, Ankara a redeclanşat unilateral războiul antikurd (…)
  Cinicele calcule politicianiste ale conducerii islamiste a Turciei ameninţă să arunce în aer frontul antiterorist din Siria şi Irak. Or, la Washington, rămaşi pradă vechilor confuzii şi nevolnicii, responsabilii politicii externe americane au găsit cu cale să salute, culmea, bombardamentele şi restul de măsuri anti-kurde ale turcilor. Ca şi cum Casa Albă ar fi gata, în fine, să intervină cu trupe terestre proprii spre a lichida Statul Islamic şi a rezolva definitiv conflictul sirian. Or, tocmai forţele kurde ţin piept barbariei ISIS, după cum aminteşte, pe bună dreptate, „Berliner Zeitung”(…)

  http://www.dw.com/ro/din-col%C5%A3-%C3%AEn-col%C5%A3-din-lac-%C3%AEn-pu%C5%A3/a-18609678

 10. O bama, Obama 😛

 11. Pai e frumos? dai la gioale, Klaus?
  ” Presedintia anunta o sedinta CSAT pentru joi, la ora 14:00″.
  Numai ce pleca Plagiologu in concediu, ca se intoarse turistul cu chef de lucru 😛

 12. Si francezii au multi Gîgă:
  „Parlamentarii lui Sarkozy, vizita in Crimeea/ “Obama, esti un imbecil” – este mesajul in rusa de pe tricourile cumparate de demnitarii francezi ”
  Asa-i, daca nu ati avut norocul sa va ocupe rusii sa va invete mujica 😛
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-20327864-parlamentarii-lui-sarkozy-vizita-crimeea-obama-esti-imbecil-este-mesajul-rusa-tricourile-cumparate-demnitarii-francezi.htm

 13. Din ciclul „si Monica Macovei lupta impotriva Justitiei”.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20327826-csm-sustine-propunerile-modificare-procedurilor-numire-sefilor-parchete-sunt-acord-mcv.htm
  Monica, ajutata de unele posturi radio-tv si alti dusmani, lupta impotriva CSM.
  Vezi, Monicuta, ca nu doar Basescu e dusmanul Justitiei!

 14. sä rämanä piua intai MM, se dä mare, färä Bäsescu era nimic.

 15. sunt curioasä ,cum ii spalä azi Presedintele Bäsescu pe cretini.

 16. Pipi-dicoaia, este cea mai cretinä creeaturä, o ideotzenie debitatä de ea, DNA , il atacä pe Ponta , cä este pro-occident.

 17. MelaniaCincea
  2 hrs ·

  Cam pe vremea aceasta, în urmă cu doi ani, Dan Şova, pe atunci ministrul al Marilor Proiecte, anunţa dispariţia contractului Bechtel. Un contract cu rang de secret încheiat de compania americană şi Statul Român.
  Dat fiind că au trecut doi ani de la momentul în care Parchetul General anunţa că s-a autosesizat, timp în care nu s-a întâmplat nimic în acest dosar, am trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o solicitare de informaţii. Întrebând în ce stadiu se află cercetările, iar dacă dosarul nu se mai află la Parchetul General, rugând să ni se indice nu doar instanţa sau unitatea de parchet la care a fost trimis, ci şi motivul pentru care a fost trimis altundeva.
  Momentan, însă, Parchetul General nu a catadicsit să ofere nici măcar confirmarea de primire a solicitării de informaţii, deşi am cerut acest lucru.

 18. L-am urmarit pe Basescu la TV B1.
  De fapt am urmarit un regal economic, politic si de bun simt cu iubire de Romania.
  Nu este usor sa fii o fiara politica cu drag de oameni si tara!

  • Plus o doza de sinceritate rar intalnita la un politician roman… plus argumente sustinute permanent cu logica si cu cifre…
   Nu stiu sa dau link dar va recomand sa revedeti emisiunea pe site-ul B1 TV .
   O sa observati si cum a demontat afirmatiile aberante ale fostilor uslinosi si cum le-a smuls mastile hidoase de propaganda intru nemernicie.

   • Am urmarit transmisia in direct. Sotia era langa mine. I-am spus ca Base va saruta steagul. Dupa ce a facut gestul, nevasta mea a plans iar eu abia mi-am stapanit lacrimile!
    Mi-am dat seama ca n-a facut gestul dintr-o dorinta de imagine.
    El asa simtea.
    Si poate asa simteau si cateva milioane de romani ca el e un adevarat om de stat!

   • Am urmarit in direct ceremonia. I-am spus sotiei care era si ea langa mine ca Basescu o sa sarute drapelul, cadrul de filmare aratandu-l ca se apropia de drapel. Nu m-a crezut,in cele cateva secunde pana cand Basescu a ajuns la drapel mi-a spus ca doar o sa se incline. Cand a facut gestul i-au dat lacrimile si eu, care eram in aceeasi situatie emotionala, am bravat.
    I-am spus ca Piratul este asa cum este un adevarat om de stat…
    ==============================
    Scuze, in numele d-lui…Akismet 😦
    Am „eliberat” ambele comentarii pentru ca nu sunt identice si pentru ca mi-au placut amandoua variantele 🙂
    Mih

  • Aseara, moderatorul emisiunii si-a prezentat invitatul cu formula „d-ul presedinte Traian Basescu”. CORECT!
   Oficial, e „fostul presedinte”
   Pentru mine a fost si ramane Presedintele.
   Si-a castigat dreptul acesta in urma a doua alegeri, prin tot ce a facut pe parcursul celor zece ani de mandat si dovedeste ca il merita in continuare si acum. Acum, cand actualul locatar de la Cotroceni isi creste permanent, prin propria prestatie, distanta dintre ce ar fi trebuit (si ar fi fost nevoie) sa fie si ce este.
   Traian Basescu nu a fost un presedinte perfect.
   Traian Basescu a fost si este CEL MAI BUN PRESEDINTE.

   • existä perfectziune?
    inportant este patriotismul lui si puterea lui de sacrificiu, mare lucru,.el fascineazä si prin naturaletzea cu care le face, nimic
    pervers,fals s-au fasoane cu principii kaka-räu, ce a fost si rämane
    un mizerabil, un nimic ,decat o paiatzä.
    si dupä Ponta si Crinutza s-au intanlit in sträinätate,au boicotat
    pe Johannis si PNL.O FAC SI ACUM AU RELATZII SI CRINUTZA
    O SÄ FACÄ ALT PARTID CU ALIATZII ALDE; LIBERALII ROSII.

 19. bunä,
  a fost f. bun PRESEDINTELE BÄSESCU; ce päcat,romanii nu au stiut sä-l aprecieze la adevärata valoare, s-au läsat mintzitzi si intrigatzi de,
  A3 si Realitatea-Romania., mare rusine, färä simtzul lui politic si
  puterea lui de luptä, era azi Romania in mana unor mafiotzi
  neo-comunisti.
  USL-cu adevärat o mizerie infintzatä de securisti si escroci dornici
  de parvenire.
  asearä a fost un REGAL:
  ASA UN POLITICIAN NU A AVUT ROMANIA PANÄ LA BÄSESCU:.

  • „Jos Basescu!!!” al A3 si al celorlalti delirtanti din antenturajul lui Voiculescu este de inteles: USL, monstrul creat de Voiculescu, a avut principala misiune de a-l rapune pe Basescu, cel care a rezidit Ro ca stat de drept (dupa ce tara trecuse succesiv pe mainile criptocomunistului caghebilla si ale ciocului ras de „structuri”). In schimb, actualul „Fara Basescu!” al unor KI, MM, MRU sau al An3ilor conversationali este de neinteles, vadita fiind incapacitatea clasei politice si a intelectualilor de a produce caractere politice valoroase.

 20. Cit o fi excursia de mica, un concediu dupa chiar nu strica::
  „Preşedintele Klaus Iohannis va intra, săptămâna viitoare, în concediu de odihnă, pe care ar urma să-l petreacă la vila de protocol de la Neptun, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.”
  Asa deci si prin urmare tara ramine pe miinile dlor Mihalache si a generalului Izmana:
  „Premierul Victor Ponta a plecat în Statele Unite ale Americii, unde îşi va petrece vacanţa, alături de familie, el fiind surprins pe aeroportul din Miami, la o cafenea, potrivit unei imagini postate pe reţeaua de socializare Facebook.”
  Treceti si voi, linistiti, la o bere; tara asta dupa cit noroc are, de politicieni nu are nevoie 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s