Vacanta 2015. Statiuni de vis in Romania. Herculane

Dumnezeu ne-a dat !
Asa arata unul dintre darurile sale. Unul dintre cele foarte multe.

Unde ne-am pus si noi cateva colibe !

Si, mai mult sau mai putin de frica, am facut o vreme cate ceva sa folosim cumva aceste minuni.
Ici un birt, colo un pat de dormit, dincolo o scaldatoare….


Am avut la un moment dat sansa sa aratam ce putem face fara a fi incorsetati in chingile comportamentale decise de „cineva” de „undeva”. Sa ne manifestam asa cum suntem. Asa cum am fost educati. Asa cum dorim !

Asa arata celebra statiune la un sfert de veac dupa eliberarea spiritului nostru :


Ce s-a intamplat de fapt ?

„… în 2001, fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, i-a dat colegului de partid Iosif Armaș stațiunea Herculane, semnând cea mai dezastruoasă privatizare turistică din România.

Astfel, lui Armaș i-au fost vândute hotelurile Decebal, Traian, Apolo, pavilioanele 1, 2, 5, 7, băile Diana, Hebe, Neptun, Venera, fosta clădire a fabricii de gheață și Complexul Casino construit de arhitecții Imperiului Austro – Ungar. Pentru toate acestea, Armaș a plătit cam cât prețul unei vile cu ștaif din București. Agathon nu a cerut nicio garanție că Armaș va și investi. Ca atare, Herculane a început să moară.”

Asta a fost politrucul de la centru. De la Bucuresti, membru al partidului-celor-multi, ales poate fara a se sti cat il duce bila si numit probabil …. stiindu-se foarte bine unde-l duce !!!!

Primarul localitatii, Nicusor Vasilescu, om de-al locului, ales in cunostinta de cauza, motiv si speranta de concetatenii sai, ne lamureste oleaca :
„Toate clădirile care formează centrul istoric al Băilor Herculane, 12 imobile și hoteluri de patrimoniu național, toate construite între 1700 și 1900, au fost ipotecate pentru împrumuturi derizorii. Sumele, luate împrumut de Armaș, prin SC Hercules, de la persoane fizice, variau între 50.000 și 200.000 de euro, per imobil. Intră aici Hotelurile Decebal, Traian, Apolo, Cazinoul și altele. Practic, toate pavilioanele din centrul istoric. Cum Armaș nu a înapoiat banii, cei care l-au împrumutat au revendicat clădirile”.

Aha ! !!! 🙄 🙄 🙄

Acest primare,  care sub sigla altui partid  a facut cam acelasi lucru si este actualmente sub arest la domiciliu pentru cercetari privind instrainarea unor imobile din patrimoniul orasului la preturi subevaluate si fara respectarea prevederilor legale.

La ce ne folosete ca sus-mentionatul Dumnezeu ne-a dat ?
Noi suntem mai destoinici decat el.
Nu ne poate el da cat putem noi devaliza in aceeasi unitate de timp !

Viq

4 responses to “Vacanta 2015. Statiuni de vis in Romania. Herculane

 1. printre altele iar TRAIAN…………..numele Traian , indiferent unde ,le
  provoacä mafiotzilor comunisti zvarcoleli.päcat de asa frumusetzi
  puteau fi reconstruite, o mare atractzie ..,putea fi
  i-

 2. Pacat ca Ponta, Gorghiu si Johannis nu au inclus Herculane in planurile lor de vacanta. Pentru ca Agathon este, intr-un fel, precursorul economic al USL, culminanta i(m)postaza a democratiei.
  USLuptatorii din arena fac deliciul celor 7.4 milioane dintre vajnicii urmasi ai dacilor, actuali devoratori de seminte, mici si bere: aplaudacii.

  • dece ar face-o?, au directzionat banii prin interlopul de Teleorman in konturi secrete, condamnatul se räsfatzä in Brazilia, unde si-a
   mai fäcut de cap cu Mazäre, mai ascunde ceva milioane, DNA,nu-i
   deranjazä.condamnatul Dragnea acum 1 lunä era in Irland cu Maior si Dancu. oamenii au bani, acum 2 luni il vizita la cateva zile pe Tonta in Turcia. ce JAF:

 3. Comentariu pe fb – Marcel Balan…
  Este foarte usor de reconstituit
  traseul dezastrului de la Herculane. Un oarecare Iosif Armas, in 1988 paznic la un hotel al fostului UGSR,apoi in 1989, presedinte al unei cooperative de consum satesti, in 1990 cine stie cum s-a insurat cu fata lui Mincu fost
  medic al lui Ceausescu si ministrul Sanatatii in timpul lui Iliescu. Cu sprijinul lui Taracila ministru de Interne alaturi de care a devalizat ulterior Rezervele de Stat ale tarii . In anul 1999 acelasi fost paznic de hotel, a primit
  cadou contra unei sume modice uriasul patrimoniu al statiunii de la Dan Matei Agaton. In concluzie, iata groparii perlei turismului romanesc: FSN, PDSR, PSD

  …la postarea lui Malin Bot:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s