O intrebare (si raspunsuri…) care depasesc granitele Artei

Reclame

10 responses to “O intrebare (si raspunsuri…) care depasesc granitele Artei

 1. Servus,Mih! 🙂
  Sunt convinsa ca e interesant acest material video despre arta si incotro se indreapta,dar nu am si o traducere pentru a intelege un punct de vedere autorizat.
  Ca orice produs al lumii moderne e indiscutabil ca au loc controverse si se ascut sabiile intre competitori.Mereu asa a fost si intotdeauna a triumfat esteticul si valoarea.

 2. Retur la clasicism? Nu prea cred…Cel putin, nu inca. Eu cred ca arta a ajuns la stadiul in care experimenteaza tumultoasa democratie, atata tot. Mie imi plac impresionistii, dar inteleg si punctul de vedere nostalgic al lui Florczak. Clasicismul este cadoul pe care si-l pot oferi societatile stabile si infloritoare, in care linistea se manifesta prin lungimea timpului dedicat expresiei frumusetii din lume. Clasicismul e depasit pentru ca frumosul nu este abundent si concentrat in lume, ci ascuns si dispersat. Tocmai pentru a fi descoperit prin comparatie, nu ingurgitat cu polonicul.

 3. N-o spun eu: Arta este ca viata. In continua schimbare, cautare.
  De mai bine/frumos. Dar uneori se mai da si cu oistea-n gard. Sint prea multi cei ce cred ca au de spus ceva. Si pentru ca stiu ca nu pot spune la fel de bine ca inaintasii, ii acuza de ceva si incearca schimbarea. Multi chemati, putini alesi.
  Numai comunismul merge din victorie in victorie; pina la dezastrul final 😛
  La o anumita virsta spui ca nimic nu te mai poate surprinde. Greseala. Nu mai ai „antenele” cu care sa surprinzi tu surprizele.
  Este ca si cu expresia „mincare ca la mama acasa”. Este mincarea cu care ai crescut, te-ai format, care iti ramine pe papilele gustative parca, dar mame sint cu miliardele.
  In urma meciului Federer – Djokovic, deja se lanseaza lamentatii: „cui ne lasi tu, Roger?”
  NB,
  e drept; parca uneori totul o ia razna.
  Ma gindesc la teapa lui Ghildus (parca asa-i zice artistului) de prin Bucuresti ori la viitorul monument Aripi ce va fi amplasat in acelasi Bucuresti. Mie mi se par o bataie de joc. Dar poate ca unora le place 😛

 4. sansele lui Klaus pt. un nou mandat, tzin numai de continuarea USL,
  dela majoritatea cealaltä, nu primeste nici un vot.ce face acum este
  o diversiune.

 5. Vreau s-o vad si pe asta:
  „Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romaniei (UNJR) va analiza varianta atacarii in instanta a deciziei CSM in cazul declaratiilor generalului SRI Dumitru Dumbrava referitoare la instante ca fiind un „camp tactic” si acuza CSM ca, prin modul cum a gestionat aceasta problema, se permite specularea in spatiul public a ideii unei cooperari nefiresti intre justitie si servicii secrete, ce excede prevederilor legale.”
  CSM mi se pare un cuib care are si viespi. Cam multe 😛
  NB,
  a te interesa de alegerile prezidentiale din 2019, acum, mi se pare o Sahara de idei si subiecte (nu am citit articolul).

 6. Baltag este aceias ce a fäcut cu Pivnicera , acel boicot la CSM
  O VIESPE

 7. Foarte interesant material.
  O rebela pozitie in trendul cvasigeneral al rebeliunii artistice si impotriva lui.

  Cu ani in urma, cand am vizitat prima data National Gallery din Trafalgar Sq printre elementele ce m-au impresionat, precum „mama ce mare e Tizian asta…. da fi atent la astalalt cu Venetia…Uoauw !!!” sau faptul ca totul era gratis (ca pe tot romanul scapat din azilul de sub Carpati,) a fost si un moment care m-a facut sa ma simt si mai din „lumea a lll-a” decat toate celelalte.
  In una din sali, in fata unei enormitati de tablou renascentist dupa stil, era asezat in semicerc, direct pe podea, un grup de 12-14 copii de aprox 13-14ani iar un nene, probabil teacherul, le explica cum era legata compozitia, cum jocul de lumini si umbre ducea greutatea mesajului unde voia autorul, rostul finetei detaliilor colaterale…. ma rog, chestii de gen.
  Lucru mare.

 8. A!!!
  In buricul targului, langa cusma primariei, pe malul garlei, aproape de fiecare data cand am trecut era alta expozitie in aer liber. De la fotografii cu tsunamiul la torsuri umane cu matele la vedere, ca la laboratorul de stiintele naturii.
  Iar interesant.

 9. Buna dimineata !

  Inca ma gandesc la subiectul asta.
  Poate e mai nuantat pe undeva.

  Nu cred ca forma artistica de exprimare poate bate pasul pe loc in contextul transformarilor sociale.
  ma intreb cum ar fi aratat tablourile lui Michelangelo la concurenta cu niste actuale panouri publicitare e foarte inalta definitie.
  Daca te-ai duce la „curtea regelui Arthur” cu un set de materiale de-astea ??!!
  Expresivitate, mesaj, forta…
  Ce pictor al curtii ti-ar putea lua fata ?

  SI daca redarea cu cat mai multa acuratete a realitatii este subminata de tehnologie, cum dai forta mesajului in ALT fel decat reflectand realitatea ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s