Sfarsit de vacanta

August se farsi !
Si vacanta.
Si dixtractia.
Pentru masa imensa de romani care pe ici colo se mai cheama si „electorat”.

Pentru gasca de derbedei instalata in Parlamentul Romaniei, nu.
Pentru ei nu se farseste, ci chefuiala abia incepe.

Din septembrie, sefii Camerei Deputatilor si Senatului, alaturi de 24 de membri din conducerea celor doua camere, vor primi salarii de doua ori mai mari….
Parlamentarii fara functii se gandesc ca veniturile lor ar trebui sa fie cu doar 20 sau 25% mai mici decat ale sefilor. Ceea ce ar insemna ca, fata de aproximativ 5000 de lei cat castiga acum, senatorii si deputatii ar trebui sa incaseze pe viitor 11.000 sau 12.0000 de lei lunar…
„Pentru raspunderea si munca pe care o depun, inaltii demnitari ai tarii trebuie sa fie bine platiti, altfel gandim populist…” zice un pesedist fost ministru al agriculturii, ales de majoritatea electoratului (ma refer la ELECTORATUL REAL, adica cei ce si-au miscat poponeata la urne, nu la fictiunea inmatriculata in scripte).

Sa nu uitam ca pe langa salariu parlamentarii deja primesc lunar peste 10.000 de lei ca sa isi intretina birourile, plus gratis cazare, biletele de transport, telefonul, plus bani ca sa vina la sedinte plus masina de la Parlament.
Nu ma intrebati de ce mai primesc bani sa vina la sedinte daca primesc salariu, ca ma incurc in firul ideilor si asa destul de zapacite…. 🙄

In contrapartida, tot incepand cu septembrie, conform legii, tot romanu’ destul de umil sa mai si munceasca in tara asta, ca si alti rataciti de aiurea ce au avut „inspiratia” sa faca afaceri aici, au de respectat urmatorul grafic-calendar :

1. Plata anticipata a impozitului pe venit pe trim III, pentru ce castiga din activitati independente;
termen 25 septembrie.

2. Contributia pentru sanatate pe trim III, de catre cei ce realizeaza venituri din drepturi de propietate intelectuala;
termen 25 septembrie

3. A doua rata anuala a „taxei pe stalp”;
termen 25 septembrie

4. Impozitul pe cladiri pe semestrul II; persoane fizice si juridice;
termen 30 septembrie

5. Impozitul si taxa pe terenuri pe semestrul II; persoane fizice si juridice;
termen 30 septembrie

6. Impozitul pe mijloacele de transport semestrul II; idem, persone fizice si juridice;
termen 30 septembrie

7. Impozit pe mijloace de transport auto marfa, peste 12T, semestrul II; la fel ca mai sus;
termen 30 septembrie

8. Taxa de afisaj firma pe semestrul II (una din cele mai penibile hotii pe care am gustat-o personal);
termen 30 septembrie

9. Taxa de afisaj panouri pe semestrul II (diferita de cea de mai sus);
termen 30 septembrie

10. Plata anticipata a impozitului pe profit pe trim III, de cei ce aplica sistemul de palata a impozitului anual;
termen 25 octombrie

11. Plata primei jumatati din impozitul agricol, pentru cei ce obtin venituri scurmand pamantul patriei;
termen 25 octombrie

12. A doua jumatate din impozitul agricol, sa nu prinda pe cineva Craciunul cu banul in casa, ca e pacat mare;
termen 15 decembrie

13. A doua transa a impozitului pe reprezentanta de catre persoanele juridice straine ratacite cu afaceri prin Romania;
termen 21 decembrie

……

14. Craciunul;
termen 25 decembrie.

Se pare ca salariul MEDIU in Romania este de 1857 de lei.
O incantare …..

Well, imi aduc aminte de sloganurile comuniste cu exploatarea omului de catre neom.
Interesant cum se aplica in unele situatii !

Sugerez votantilor ce si-au ales „stralucitorii” astia sa le managerieze destinele, sa puna osul la treaba, fie sa plateasca cele de mai sus (ceea ce ma cam indoiesc) fie sa-i stoarca din birourile statului (mai probabil) pe cei care trebuie sa le plateasca osteneala de a-i jupui. Poate asa mai invatam cate ceva.

Viq

47 responses to “Sfarsit de vacanta

 1. ‘Neata!

  Ce mai conteaza salaru’ nesimtit al nesimtitilor din parlament, taxele si impozitele catre statu’ lu’ peste prajit („fara numar, fara numar”) cand avem pact politic, pace si liniste intre dragnesisti si klausisti, nu razbel si scandal ca pe vremea odiosului dictator Traian… 👿

  • Ficusul a fosnit :

   „…Am ales sa particip la acest eveniment pentru a arata inca o data care sunt prioritatile mele. Poate ca unii se asteptau sa vorbesc despre partide sau ar fi vrut sa aiba parte de o vara mai agitata politic. Poate ca pe altii ii nemultumeste lipsa asa-numitelor breaking news-uri si a unor declaratii incendiare. Pentru mine insa conduita promisa si prioritatile asumate au ramas aceleasi……”
   Normal.
   „… A avea opinii informate pe teme de actualitate, precum incalzirea globala, de exemplu, sau migratia, nu este o caracteristica a elitelor intelectuale, ci trebuie sa devina normalitate…”
   http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20391690-klaus-iohannis-discurs-

   Asa e !
   Are dreptate.
   Zilele trecute a si plouat iar la iarna o sa bata vantul.
   Pe noi ne preocupa prostii copilaresti precum impozitele si taxele.
   Cand o sa ne vina mintea la cap ?

 2. nu a onorat invitatzia Diasporei la conferintzä pt. cä nu era prioritätzile sale.omul este aerian, dar si Ficusul dacä nu este udat piere, sä vedem cine aleargä sä-l voteze. DIASPORA? NU.
  avem dovada zilnicä a unui USL MASCAT

 3. SE ASTERNE LINISTEA ILIESCIANÄ;
  MAFIOTZII POT FURA:

 4. Tara toata e o poezie:
  ” Pace, liniste si armonie peste’ntreaga Romanie. Iohannis: Este momentul unui consens politic si social real/ Gorghiu: PNL e partidul care a fost dispus la dialog intotdeauna/ Dragnea: O pace politica in Romania nu poate sa genereze decat dezvoltare”
  Remember Iliesu 😛

 5. Ce consolare pe dottori: hai, ma, ca si printre muritori sint prosti si betivi si hoti; noi sintem mai putini, dar avem diploma 😛
  Cu asemena inocenti versatili se duse dreaqului si recolta de rapita de pe tarlaua M10 😉

 6. Uitind ca her Klaus il curteaza pe plagi, pardon, pe dottore interesul national, ca recolta de rapita se duse pe pustii pe tarlaua M10, ne vom concentra pe „fata noastra”.
  Care e dottore in mediul ei, mediu international 😛
  US Open.

 7. Celor carora nu le place tenisul:
  „Se poate cineva compromite în vreun fel în România? Să-şi piardă buna sau bruma de reputaţie în aşa fel încât, măcar un an, să nu mai îndrăznească să apară la televizor sau la vreun eveniment public? Să stea acasă, în familie, şi să-şi consume ruşinea acolo.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20392535-trebuie-faci-romania-compromiti-public.htm

 8. bunä,
  de domeniul nebuniei.
  zilnic Ponta se laudä cä s-au strans bani.(.dela romani,)
  euforic anuntzä milioanele, dar sunt banii dela romani,nu
  din industrie, nu din constructzii, nu din agriculturä.NU GENERATZI DE EI
  acesti bani nu sunt meritul uni Guvern plin de penali !

  • @ theo,
   multi dintre noi romanii nici nu realizeaza cit de parsiv ii minte Plagiologu.
   Care se lauda cu ceea ce colecteaza ANAF (macar daca ar colecta vreo 80% din ce are de colectat), nu cu noi locuri de munca, de exemplu.

   • o persoanä ” informatä” ne-a spus;

    PONTA a ordonat si sistat recuperarea milioanelor dela Voiculescu,
    se face o nouä directzie, nu se poate incä,etc.
    deci Voiculescu puscäriasul securist, rämane cu banii.

 9. Salut!

  Scurta constatare:
  cand avem:
  1) un presedinte preocupat de avantajele functiei si nu de responsabilitatile ce-i incumba
  2) un prim-ministru plagiator, mincinos, penal, iresponsabil etc
  3) un gabita oprea (intre altele, plagiator si el si coordonator de alte plagiate) in afirmare
  4) un lider de partid condamnat (fie vorba si „doar” de un an cu suspendare)
  5) un „mare” partid de „opozitie” care vorbeste despre mot_iuni si face nimic, sau bate palma cu „puterea” in spiritul viu al USL
  6) o serie de masuri populist-electorale + cresteri de taxe si impozite care afecteaza zona privata, a micului intreprinzator in primul rand
  7) lipsa reformelor (vitale!!!) in Educatie, Sanatate s.a.
  8) o justitie INCA tributara unor vechi metehne si vulnerabila (in maaare parte din cauza unor oameni din interiorul sistemului – vezi de ex. CSM-ul)
  9) cand nu s-a lamurit (sub aspectul respectarii legilor si Constitutiei) nici de departe amestecul serviciilor in politica, justitie, presa etc.
  10) cand ne confruntam cu crize si pericole externe MAJORE
  11) etc etc etc…

  …pe unii ii chinuie aceleasi invechite obsesii-pretext, aceleasi resentimente, motiv suficient pentru a mai da cate o raita, cate o „adiere” puturoasa si pentru a emite oarece vorbe de „duh”(oare), garnisite eventual cu nitica propaganda leftist-gen (ca tot se dadeau drept „oameni de dreapta”).

 10. Marturisire in cateva cuvinte:
  Am o sila de actuala clasa politica, rapace in furaciuni si hotii mai ceva decat sila ce mi-o provoaca Billlele nefericite, pierdute sau stricate ce se vor rostogolite sub Copac.

 11. Salut prieteni! Aseară am avut din nou ocazia să auzim părerea argumentată (juridic şi politic) a fostului Preşedinte T.Băsescu cu privire la migraţia (invazia) musulmană vs părerea unui aşa zis comentator politic, prestator cu sărg la A3 şi RTV (Ghiţă), şi care, în spiritul umanităţii socialiste (psd-iste), îl infiera pe TB ca fiind un personaj cinic, lipsit de umanitate şi care chipurile în opinia lui nu avea ce căuta pe scaunul de la Cotroceni!?
  Păi măi dobitocule (Teodorescu, am înţeles că se numeşte individul), ăia pe care-i compătimeşti tu ne-au spus-o clar, deşi situaţia lor actuală n-ar presupune un astfel de comportament:: ,,Dacă nu ne primiţi, aruncăm în aer Romània!” Vei spune că , în buna traditie psd-istă, pentru excesele càtorva să nu-i băgăm pe toti în aceiaşi oală. Aşa o fi în mod normal, numai că precedentul arată contrariul:vezi
  – càt de mulţi compătimiţi de tine sărbătoreau cu focuri de Kalaşnicov, steaguri încendiate şi ameninţări de exterminare a creştinilor din întrega lume atunci cànd avea loc vreun atac terorist în numele lui Mahomed
  – revolta magrebienilor din Franţa de acum càţiva ani, cànd deşi majoritatea dintre aceştia erau născuţi şi crescuţi în această ţară, voiau să impună cu forţa regulile islamului în ţara care i-a adoptat.
  – faci o mare confuzie între romànii plecaţi la muncă sau stabiliţi în străinătate şi aceşti imigranţi. Subiectul exclude orice asemănare.
  Càt despre moderatorul emisiunii, am avut şi am în continuare multe semne de întrebare!

  • sirienii si palestinienii comunisti adus de PSD; VOR ADUCE DUPÄ PLAC CE VOR, si vor mai primii si felicitärii.si bani dela UE
   teroristii mascatzi se amestecä printre amäratzii cu adevärati.

 12. Sa reluam…

  +
  Constitutia Romaniei:
  Art. 3 – Teritoriul
  ………………………….
  (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

 13. As vrea ca SRI-ul sa fie mai puternic/eficient decit FBI-ul sau alte structuei mari.
  Dar cind se intimpla asa ceva, nu-mi ramine decit o injuratura: huo, aveti obiceiuri de securisti!
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20394048-exclusiv-noua-tendinta-varful-politicii-ministri-parlamentari-sefi-institutii-trec-prin-scoala-sri.htm
  Nu mintea gen. Dumbrava: justitia este cimp tactic pentru Servicii/SRI.
  NB,
  citeam ca adjunctul procurorului general, plagiator si el, ar fi copiat ceva si de la cesemistul Cristi Danilet.
  Are Cristi singe sa-si revendice proprietatea?

 14. Si sa adaugam (asa, pe sarite…):

  Primind refugiații, Europa ‘se sinucide’, consideră fostul președinte ceh Vaclav Klaus

  http://www.agerpres.ro/externe/2015/09/01/primind-refugiatii-europa-se-sinucide-considera-fostul-presedinte-ceh-vaclav-klaus-19-23-10#.VeXpjtLFD3Y.facebook

  Masiva migrație din sud zguduie din temelii proiectul european

  http://www.revista22.ro/masiva-migratie-din-sud-zguduie-din-temelii-proiectul-european-58684.html#.VeWQ1lDT8Z9.facebook

  Istoricul Neagu Djuvara: Criza refugiaţilor, comparabilă cu invadarea Imperiului Roman (VIDEO)

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/EXODUL/Istoricul+Neagu+Djuvara+Criza+refugiatilor+comparabila+cu+invada

 15. POPULISMUL DESÄNTZAT A MAFIEI LA PUTERE; ESTE NEMERNICÄ

  2 oameni cu cap si judecatä dl. N Djumara si T Bäsescu explicä riscul, nemernicii in fac in toate felurile pe Djuvara si Bäsescu.

  din päcate , o sä fie prea tarziu cand vor constata adevärul

 16. pe Bäsescu il härtzuesc cu niste prostii debitate de unii.
  PE DRAGNEA MANIPULATORUL MIZERABIL SE VREA SCÄPAT:

  SPER CA DNA SÄ NU SE FACÄ DE RAS CU ACEST MIZERABIL:

 17. Bună asta a lui TB: ,,domnule Garduri de sàrmă”)))))))

 18. numai un nebun ca Ponta ,poate spune,
  „noi suntem pregätitzi”

 19. Teoria asta cu Mesopotamia, Fenicienii,Perşii cu care vin unii să ne moaie inimile, nu prea ţine! Le amintesc acestora că acum 700 de ani a venit unul care s-a intitulat profet şi i-a îngropat în evul mediu pentru totdeauna.
  Cu mici excepţii (şi aici càt mai ţine petrolul) ei au rămas undeva la anul 1400.

 20. Basescu are dreptate ca migranții nu ar trebui primiți, dar realitatea e ca guvernul nu are opțiunea refuzului cotei decât la nivel teoretic.

  Sa speram ca criza asta va genera in sfârșit determinarea de care Europa are nevoie de prea multă vreme pentru a termina cu „crizele” din golf. Sper ca si US sa revină curând la poziția de acțiune hotărâtă si de data asta sa primească sprijin real din partea tuturor aliaților si nu mârâielile si mofturile din trecut. Stiu ca Marea Britanie va fi acolo, ii așteptam si pe ceilalți după ce se satura sa-i pupe-n dos, direct si indirect, pe ruși. Doar părerea mea, foarte posibil biased pentru ca trăiesc pe alt continent.

  • Plimba Ursu, Billa!!!
   Ia d-aci!
   http://www.nasul.tv/omar-hayssam-arunca-bomba-scenariu-sumbru-despre-refugiati/
   „3000 de oameni pe zi înmulțit cu 30 înmulțit cu 6 înseamnă peste jumătate de milion de refugiați. Ei vor trebui cazați, hrăniți și vor necesita asistență medicală și socială. Legali sau nu, refugiații sunt oameni care merită un tratament uman. Ei trebuie să mănânce si au nevoie de condiții decente de viață, chiar si în acest tranzit forțat.”

  • Plimba Ursu, Billa!!!
   Ia d-aci!!
   http://www.nasul.tv/omar-hayssam-arunca-bomba-scenariu-sumbru-despre-refugiati/
   „3000 de oameni pe zi înmulțit cu 30 înmulțit cu 6 înseamnă peste jumătate de milion de refugiați. Ei vor trebui cazați, hrăniți și vor necesita asistență medicală și socială. Legali sau nu, refugiații sunt oameni care merită un tratament uman. Ei trebuie să mănânce si au nevoie de condiții decente de viață, chiar si în acest tranzit forțat.”

   • Cititi si acest articol:
    http://www.contributors.ro/global-europa/xenoscepticism-o-ipoteza-despre-scena-noastra-politica/

    „Dispariția din prim-plan a lui Crin Antonescu a eliberat scena discursului xenosceptic pentru Victor Ponta. Acum e o îngrămădire pe acel set de mesaje de parcă ar fi susținut de 80% din români și nu de o treime: PSD ocupă spațiul cvasi-total – foști miniștri de externe precum Adrian Severin sau Adrian Năstase fiind cei mai vocali în acest sens, dar în niciun caz singurii, unii politicieni din PNL privesc în acea direcție, Traian Băsescu și Bogdan Diaconu (Partidul România Unită) încearcă să obțină procente de acolo, idem Tăriceanu, evident și Voiculescu sau Antena 3, UNPR împrumută subtil teme de aici și povestea încă nu s-a terminat.”

    Asta ca sa intelegem noul discurs basist. A inceput cu lingatorii de clante eruoatlantice, continua cu milionul de invadatori arabi. Chestia nasoala e ca isi taraste groupie-sii in directia asta. Din fericire, adulatorii nu sunt foarte multi, de aceea individul incearca sa-si apropie si fosti peremisti, dogari, pensionari legionaroizi, dreptaci de Balta Brailei samd. Intr-un an-doi, daca nu intra la mititica (ceea ce paradoxal ar fi un lucru bun, caci l-ar opri din autodistrugerea oribila a mandatului cu multe realizari pe care l-a avut) o sa vedem cum unii din aparatorii statului de drept din 2012 (despre care abia din 2013 am inceput sa intuim ca de fapt nu aparau un principiu, ci aparau un idol cam stramb) ca se vor lua de mana cu capsali, hurduzei, purici, dogari, vadimi, dand impreuna citate din Vaclav Klaus, deja din pacate senilul Djuvara, Dughin sau din trolii de la inliniedreapta.

  • Si tu ce faci inafara de a te da solidar cu ei?
   In Iepoca de Aur erau tineri ca tine (ai fi fost un bun utecist) care plingeau cu lacrimi de crocodil de mila copiilor africani, pe care capitalistii ii lasau sa moara de foame.
   Revin: tu ce faci inafara de a imprastia lozinsi/linkuri?

   • Nu ma dau solidar cu ei.
    Dar nici nu intru in teorii ale conspiratiei, profetii apocaliptice, declaratii panicarde pentru a resuscita un electorat de cea mai joasa speta, asa cum face Idolul.

    • Aha, tu combati cu minie proletara pe stim noi cine 😛
     Deci e vorba de Basescu.
     Daca ai avea si ceva luciditate in cap nu doar ura ai putea decela cele spuse de pensionarul postac. Care va umileste inteligenta multor dottori.
     Deci tot Basescu e de vina!
     Iesiti, mey, din gaoace si priviti in jur 😉

     • Nu, e fix invers. Bas din 2012 nu mai e Bas din 2015. Iesiti din secta, ca se va sfarsi rau.

     • Victor L,

      Asta vorbeste in „dialect” liberal-leftist. Adica in ala in care si gandeste. E in „trend” si absolut incurabil…

   • bunä,
    ce este mai grav, cel putzin jumätate din ei eu boli, boli grave ce costä averi, inconstientza este tipicä comunistilor si nebunilor:

 21. Cred ca (o)pozitia lui Billa merita o postare noua ! 😀 😀

 22. Despre tupeul marlanesc (eufemism, ca din respect de sine si de CDP & copaceni, ma abtin sa zic mai mult) al unora, ce sa mai comentez? De unde nu e… (si NU E, neam, dovedit si rasdovedit)

  Comparatia intre romanii – cetateni europeni, plecati prin Europa si valul de migranti din Africa de Nord si Orientul Mijlociu este una foarte in voga printre leftistii autohtoni, fie ei propagandisti si/sau idioti. Idioata e si comparatia.

  Astia din ce categorie or fi facand parte: refugiati din motive de securitate, plecati din zone de razboi ca sa-si salveze viata, refugiati economici care vor sa munceasca pentru un trai mai bun? O fi normal sa iti pui intrebari in privinta lor, sau e dovada de „egoism”, „xenofobie” si „isterie” (etichete dragi leftistilor pe care le „ofera” cu generozitate, alaturi de „fascisti”, „nazisti” etc, tuturor celor care nu le impartasesc „umanitarismul”)
  Billiboii ar putea sa ceara sa-i gazduiasca la ei acasa, sa dea un exemplu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s