Vin popoarele !

Prezenta invazie aduce in antentia muritorilor de rand problema globala a societatii omenesti.
Pana acum era apanajul sociologilor si subiectul documentarelor de dincolo de realitatea imediata.
Nu mai e.
Vrem-nu vrem, trebuie sa o privim in fata.
Nationalismul e dovedit un concept depasit economic si incepe sa fie o notiune depasita social. Cu o viteza ce nu ai fi banuit-o, se dizolva in realitatea extrem de framantata a ultimilor ani extrem de plini de evenimente.

Nu mai e vorba de miscare de capital, tehnica economica sau simple schimburi culturale.
Cea mai radicala lovitura o dau actualele valuri de refugiati.
Refugiati care se misca dupa ce anterior o parte mai firava a tatonat involuntar starea de lucruri din zonele globului unde civilizatia a inflorit. In urma acestor informatii, are loc acum o miscare mai ampla si e previzibila una urmatoare masiva.
Refugiatii actuali stiu deja mult mai bine unde vor sa ajunga si de ce, decat firele sighinase de emigranti anteriori.
Nu e deloc greu de imaginat efectul pe care primirea calduroasa din paradis o va avea asupra celor (inca) ramasi in comuna lor. Primitiva.
Acum ani in urma au venit niste persecutati in primejdie. Singulari. Cu identitate, completau formulare, era analizat fiecare caz in parte….
Acum valuri de zeci de mii prabusesc gardurile ridicate in pripa la frontiere.
Deja autoritatile sunt depasite de situatie.
Ce evidenta ?
Nici de numarat nu mai pridideste cineva !
Acum cativa ani, cei cativa se comportau ca intr-o tara straina, sfiosi un pic, ca niste musafiri in casa vecinului. Dupa dor cateva zeci de luni au un tupeu mai mare ca cel al bastinasilor ce pretind doar fie lasati in pace la ei acasa. Iar cei ce darama acum gardurile vin direct cu tupeul format.
Celor intrati in ultimii 10 ani le-a trebuit o vreme pana sa zbiere „Alah Akbhar” in autobuze. Cei ce intra acum vin direct pe palierul format de ceilalti.

Exodul va fi imposibil de oprit daca nu se blocheaza imediat si ferm. Presupunand ca nu e deja prea tarziu.

Cel mai suparator aspect este ca acest fenomen era perfect previzibil.
Diferenta de nivel de trai duce mereu, invariabil la aceeasi confruntare violenta intre societati. Asa cum Hayek a prevazut frustrarea renavsarda a poporului german dupa obligatiile impuse la finele primului razboi mondial, o analiza minima a actualei evolutii socio-economice la macroscara ar fi aratat ce ne asteapta.

Diferenta nu doar ca este deja mare dar ceea ce e dezarmant, ea continua sa se accentueze in fiecare zi.
Poate un exemplu din curtea noastra ar ajuta la formarea unei perspective.

Poate avem impresia ca Romania a facut pasi importanti pe calea dezvoltarii socio-economice. S-a schimbat sistemul din temelii, s-a instaurat dmeocratia (schioapa sa cum e, dar functioneaza) , statul de drept (ciung si vai de mama lui, dar este) incepe sa capete contur, justitia care schioapata si ea, de parca-ar avea un picior de lemn si unul de plastilina dar care totusi se misca …
In realitatea sufrageriei avem televizie color cu 100 de canale si-n buzunar telefon care face poze…. iar la magazin gasesti de mancare …
Ai zice ca oricat de capos ai fi trebuie sa accepti ca Romania a facut pasi semnificativi pe calea dezvoltarii.
In raport cu CE ????
Care e etalonul ?
Etalonul este (instinctiv) situatia de dinainte de ….
Exact acelasi folosit la Telejurnal cand se aratau noile blocuri de locuinte din Tiglina III cu supermagazin si cinematograf.
Este linia de start, sau in cel mai fericit caz, „peisagele” pe langa care te petreci angrenat in cursa dezvoltarii.
Dar cursa asta are si alti concurenti.
Daca nu te compari cu pozitia lor, iei plasa.
Daca luam in calcul diferentele dintre nivelul la care suntem noi, romanii, fata de cele la care se afla societatile civilizate, lucrurile s-ar putea sa nu mai para la fel de roz.
In multe cazuri ele pot fi chiar mai mari decat erau in urma cu doua decenii !!!

Iar diferenta dintre civilizatii este cea care pune masele in miscare.

In acest context, decizia luata la nivel european ca Romania sa gazduiasca intre 6000 si 7000 de refugiati (in aceasta faza) este clar in defavoarea Romaniei.

Avem o cota mai mare decat Suedia iar UK, Irlanda si Danemarca, pot lua …. daca vor.

Europarlamentarii nostri, multi sufletisti de rosu-aprins dar printre ei si Siegfried Muresan (trimis de PMP) precum si mai cunoscuta sa colega, Monica Macovei (trimisa de PNL/PD) au fost de acord cu cifrele dictate de la Bruxelles.
Un calcul prost.
Din toate punctele de vedere, politic inclusiv.
Pentru ca viitorul efect posibil (probabil chiar) negativ al fenomenului o sa li se sparga in frunte.

Odata acceptat acest acord, societatea romaneasca va fi surprinsa sa descopere si efectele pe termen mediu si lung. Cine se gandeste ca e vorba de o franzela si-o cana cu apa, se inseala.
Iar ceea ce e de fapt ingrijorator, e ca ospitalitatea in situatia asta cel mai probabil nu va fi nici apreciata ca atare si nici respectata de noii veniti.

Viq

Reclame

117 responses to “Vin popoarele !

 1. Execelent surprinsa problema de Sever :

  „…Privesc masele de refugiați musulmani care inundă, încet-încet, Europa. Mă întreb dacă nu cumva acest masiv refugiu devine, de fapt, o invazie. De ce? Pentru că disperarea lor este direcționată. Aceste milioane de oameni nu sînt doar puși pe fugă de război, ci sînt puși pe fugă spre Europa. De fapt, de ce vor să ajungă acești oameni în Germania, în Franța, în Olanda și nu în Emiratele Arabe, Arabia Saudită, Kuweit sau Qatar? Aceste ultime țări, după un raport al Amnesty International, au anunțat cifra tulburătoare de regugiați sirieni pe care sînt dispuși să-i primească: 0! De ce un musulman prigonit ar vrea să se refugieze într-o țară creștină și nu într-o țară musulmană?

  Este ori nu este începutul unei invazii? Privindu-i cum vin, cu disperarea în ochi și cu sufletele zdrobite de război, nu pot uita că ei sînt, fără voia lor, desigur, produsul unor culturi intolerante. Tunurile se pun tot timpul pe creștinii euro-americani: că nu sînt toleranți, că sînt suprematiști, că discriminează. Rar auzi cîte un raport despre intoleranța din țările islamice. Și totuși, în spațiul islamic intoleranța este frenetică, isterică, masivă. De ce nu avem curajul să spunem așa ceva nici măcar după decapitări transmise în direct? Să nu cumva să ofensăm, desigur. Dar acum, cînd Hanibal a ajuns la porți, putem măcar să ne îngrijorăm că milioanele de oameni care vin spre noi sînt produsele culturale ale acestei intoleranțe?..”

  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/voinescu-refugiul-invazie/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+InLinieDreapta+%28Abonament+%C3%8En+Linie+Dreapt%C4%83%29

 2. Realitatea ii da dreptate lui Voinescu :

  Arabia Saudită s-a oferit să construiască 200 de moschei în Germania pentru refugiații sirieni care au fugit de războiul din țara lor în Europa…

  …Revista online americană conservatoare FrontPage Magazine a comentat ironic ..
  ”Arabia Saudită, care nu permite construcția de biserici (pe teritoriul său), dar finanțează ridicarea de moschei pe ‘pământurile necredincioșilor”, nu intenționează să primească refugiați sirieni, chiar dacă aceștia sunt tot musulmani”…

  • Cum adica, nicio biserica crestina? Nu exista refugiati crestini din calea razboiului? Sa fie mai curajosi crestinii? Nu prea imi vine sa cred…

 3. NU EXISTÄ NICI CEA MAI MICÄ PREOCUPARE IN ROMANIA;
  CA O CAZARMÄ; LOCUINTZE ;SÄLI SÄ FIE RENOVATE;CANTINE
  CE DISPENSARE SUNT RESPONSABILE DE SÄNÄTATEA LOR:

  CUM II PRIMESC?????? CU MIZERIE SI VÄICÄRELI???

 4. „Din păcate, Europa de mâine va aparține arabilor și țiganilor. De aceea consideram ca cea mai gravă crimă făcută împotriva europenilor de baștină și a culturii europene este deschiderea largă a porților Europei hoardelor barbare și hămesite de foame din Asia și Africa, hoarde care vor transforma Europa creștină, civilizată și prosperă de astăzi în Euro-Indo-Arabia de mâine, în care urmașii noștri vor putea, probabil, supravietui pentru câteva generații în „rezervații”… Iar noi, europenii de rând, stăm cu brațele încrucișate și ne văicărim de toate ticăloșiile care se petrec sub soare fără a întreprinde nimic. Așa încât ne merităm soarta, spre rușinea noastră, a tuturor !”

  Neagu Djuvara, intr-un interviu pt HotNews, din 2008

 5. „(…) Sa nu subestimam niciodata forta ipocriziei, iresponsabilitatii, autoamagirii si irationalitatii elitelor politico-mediatice occidentale si a publicului lor de idioti utili. Sa nu subestimam niciodata Rolul Prostiei in Istorie.
  E o performata ca atunci cand ai o problema, sa te concentrezi obsesiv pe 5% din ea, anume aspectele simptomatice si imediate si sa lasi 95% din ea, adica exact cauzele profunde si sursa problemei neatinse, nediscutate, bagate sub pres si trecute cu vederea. Noroc cu refugiatii ca le-au dat prilej sa se bage in seama si sa se prefaca ca le pasa – dupa mintea si puterile lor- perfieric si superficial. Altfel, vai de milioanele ramase pe loc in calea razboiului, atrocitatilor, mizeriei si proastei guvernari. Ati auzit ceva despre ei? O masura, un plan, o reactie cu cap si coada?! Asta e: atat ii duce capul si inima, atata pot. Cand pentru ei atrocitatile care conteaza si ii motiveaza se petrec in garile din Ungaria, nu in statele si orasele din Siria, nu pera mai e mare lucru de spus.
  Culmea: daca le atragi atentia ca nici umanitar si nici pragmatic problema nu este atat de mult sa ai grija de acea 5% (apropo, nimeni nu spune ca nu ar trebui avuta in vedere acea 5%) ci de restul de 95%, incep sa tipe isteric, sa eticheteze si insulte. Daca le spui ca nu poti continua la nesfarsit sa tratezi simptome si efecte si sa te prefaci ca adevaratele cauze ale problemei nu conteaza, atunci muta discutia. Daca ii intrebi unde e compasiunea si inteligenta lor practica cu care se bat in piept sanctimoniosi, unde este cand e vorba de milioanele si milioanele ramse acolo in lumea lor si expuse atrocitatii, samavolniciei si mizeriei si care NU pot – tehnic, demografic si economic- NU pot fi rezolvate cu primire cu flori in Gara Basarab sau Montparnase, sau initiativele echipelor de fotbal europene, se fac ca nu inteleg
  (…)”

 6. am discutat cu o cunostintzä, comportamentul ,fizionomia si aplecarea lui TONTA pt. Turcia. peroana respectivä m-a atentionat;
  Tonta are träsäturi orientale, si le-a enumerat…………..are dreptate:

 7. Monica Macovei: „Suntem o ţară de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiaţi reprezintă o problemă?”

  • Si cand te gandesti ca este la al doilea mandat de europarlamentar. Macar am aflat cum gandeste ”dreapta”
   Bonus: din putul gandirii altui coleg din aceeasi familie politica.
   ”Comuniștii ne-au învățat că tot ce e diferit e rău, trebuie stigmatizat, exclus.
   E timpul să lăsăm comunismul in urmă!” (Siegfried Muresan).

   • Da, „dreapta”, aia centrista si cu multe ghilimele – astia tot confirma constatari mai vechi 😦

    • Nu stiu care din cei 2 trebuie sa plateasca drepturi de autori.
     Cristian Preda: ”Cred că e o cifră rezonabilă, în condiţiile în care vedem în ea partea noastră de responsabilitate în ceea ce se întâmplă în Uniune (…). Sunt câteva mii de persoane la o populaţie de 20 şi ceva de milioane. Asta nu-i deloc o povară.”

  • Daca ar fi olandezi sau finlandezi, chiar si 10.000 ar fi o figura aceptabila.

  • Mih,
   fraza asta e de retinut.

   Merita pusa pe rol de „Tanti Motto” la ce va urma 😉

   Monica traieste intr-un borcan si constata ca nu bate vantu’ !

 8. Poate se gandesc si cateva zeci de milioane de Indieni sa vina acum in Europa, caci si in India e viata grea pentru multzi . Iar acum se pare ca e momentul, e „liber” la venit, mai ales in anumite tari. Si ar fi mai ..multi-religios cu Hindusi si Budisti

 9. Inainte de a da cu piatra, o constatare cinica:
  1. NU P.E. stabileste cote ci Consiliul. P.E. a sugerat un sistem de cote.
  2. vor mai fi valuri de ….. Cat de mari nu stim, dar daca de fiecare data trebuie DOUA LUNI pt a decide CUM parca e preferabil un mecanism
  3. Exista un mecanism perfect? Care sa placa si HU si RO si S si D si PL? care sa placa urmatorilor guvernanti din TOATE tarile?
  4. Comportamentul imigrantilor in fiecare tara depinde de legi/politie/toleranta in tara respectiva [amintiti-va de burka/hijab/.. la eleve]
  5. in RO – cei X ai C.E. ar trebuiCONTRABALANSATI cu ukrainieni de etnie romana.

  • Servus, Cinic!

   Doar pt 4.
   Comportamentul imigrantilor depinde in primul rand de ei insisi (unde intra tipul de traditie/cultura/civilizatie/religie din care provin, educatie, motivele/intentiile pentru care vin etc.)
   Revine apoi statelor, autoritatilor si societatilor in care migrantii ajung, responsabilitatea de a exprima clar, ferm si demn (si dupa caz, sa impuna) obligativitatea respectarii regulilor, legilor tarii respective, a tipului de civilizatie, cultura, traditii, educatie etc si aceea de a garanta si proteja siguranta propriilor cetateni si cursul normal, obisnuit de viata al acestora.
   Eu vad ca in numele tolerantei, al democratiei, al drepturilor omului, dar actionandu-se tot mai „corect politic” intru „discriminare pozitiva”, pe calea impunerilor si a culpabilizarii, se incalca tocmai democratia, legi proprii si drepturile democratice ale propriilor cetateni.
   Mi se pare inacceptabili sa vorbesti despre si in numele democratiei si drepturilor omului, dar sa ignori realitati „incomode”, sau sa etichetezi de-a valma, ingrijorari justificate ca fiind „rasism”, „xenofobie”, „fascism” etc.
   Perpetuarea si exacerbarea erorilor de pana acum reprezinta o cale sigura spre destabilizarea grava a tarilor europene. Si spre dezastru 😦

   • bunä,
    eu din cate väd la noi si ce spune fiul meu din Grecia, sunt greu de strunit
    nu vor sä accepte nici o regulä, totul li se cuvine, situatzie f. gravä. asearä l-am ascultat pe Presedintele Bäsescu., are perfectä
    dreptate. cu actualii ………vä mänancä gaia.

 10. ei o dai rost cu sirieni, dar nu spun de africani ,o mare parte

 11. Din ciclulu „cucul nu tace” 😛
  – ” nu am reusit sa integram tiganii, de sute de ani.”
  Si, zic eu, macar astia nu fac bum-bum; eventual isi folosesc puradeii pe post de ghioaga, „nu-i nimic, facem altul”.
  – Intrebare: ” Serviciile, romanesti/ioropene, s-au infiltrat intre migranti si pot preveni…?”
  _ Ce sa previna? daca Serviciile nu au prevazut invazia, care e clar ca e organizata si dirijata (doar nu s-au pornit zeci de mii de oameni sa treaca granitele, sa traverseze Mediterana fara un declic?), e clar cit de pe faza sint Serviciile.
  @ cinic,
  pentru nemernicia mea nu este relevant daca PE, Consiliul ori Franta si Germania stabilesc cotele. A spus-o ministrul de externe german: avem nevoie de a improspata natiunea, si avem nevoie de brate de munca.
  Dar tot nemtii au spus ca multiculturalismul e mort.
  Tot felul de interese drapate sub faldurile „fiti umani”.

 12. Ionescu Alexa a fost reclamata la CNCD pentru rasism si ”apologia genocidului. E furtuna pe pagina sa de FB. Mai este unul Teodor Tita care vrea ca CNA sa intervina, avand in vedere ca Alexa e angajata la postul Nasul TV.
  Angela Tocila are probleme cu iubitorii de animale. Se vede ca peste doua zile avem eclipsa de luna.

  • Reintoarcerea lui Basescu pe scena politica agita apele murdare din mlastina GIOP. Alexa si Angela, Bot si Orcan, etc…sunt doar tintele preliminare. Josbasistii si farabasistii din pachebotul USL par sa aiba nevoie de afisarea publica a unitatii lor pentru a contracara vantul care sufla in vela barcutei pensionarului. O fi din cauza ca barcuta lui TB este construita pe principiul aisbergului…Evident, lipsa lui TB de pe scena politica a creat un vid de inteligenta politica, eu chiar ma intreb daca unirea actualei quasigenerala a clasei politice din Ro pentru eliminarea de pe scena politica la fostului presedinte nu reflecta, cumva, decat efortul mediocritatii de a sparge oglinda, oglinjoara…

  • Foarte bine! Era oricum o udrista penibila cu binomul in gura. O secta de tzacaniti din ce in ce mai nefrecventabili

 13. Vai, ce ploaie vine de la Cluj!
  http://www.mediafax.ro/social/cluj-zeci-de-persoane-la-un-miting-de-solidaritate-cu-refugiatii-din-europa-14710140/foto
  In curind alta manifestatie: „afara bozgorii, sa vina islamistii!”

  • Ei Victor simt mirosul fondurilor europene pentru integrarea noilor refugiati. Asa au facut si cu fondurile pentru romi. ONG-urile au luat sute de milioane de euro, iar bietii romi tot neintegrati au ramas. Dar ne spune Siegfried de la inaltimea demnitatii de europarlamentar, ca trebuie, atentie ”trebuie”, sa fim parte a noii dar totusi vechi solutii europene.

   • Ion,
    ai dreptate, desi eu pierdusem din vedere banii pentru cotele de refugiati.
    Cineva trebuie sa-i dijmuiasca, pardon, sa-i gestioneze.
    La fel ca in cazul tiganilor (cunoscutilor mei nu le place cind le zic „mai romule”; accepta chiar „ce mai faci tigane?” fara suparare).
    Dupa modelul romanesc tiganii spanioli ar fi trebuit sa se cheme Spani nu Gitano, cei din Germania Germi nu Zigeuner si cei din Anglia Angli nu Gypsy.

  • Mai ales ca cei doi europarlamentari pe care ii are UDMR-ul au votat impotriva in PE.

 14. Sase minute de vizionare pentru zgribulicii de la Cluj:

 15. La JAI se voteaza daca esti au ba de acord cu cotele. Dar daca nu esti de acord, esti impotriva noastra (ce cunoscut imi suna):
  „Cancelarul Austriei: UE trebuie să penalizeze ţările care se opun cotelor privind imigranţii”.

  • Cum zicea Cacarau in 2012, nu Merkel voteaza in Romania. Asta intre doua injurii la justitia cea rea si lingatorii de clante sorosisti. Cine e cacaraul in 2015? Vedeti unde s-a ajuns in doar trei ani de zile? Vedeti ce ati ajuns sa scrieti la copac? Vedeti unde duce idolatrizarea si incapatanarea sectara???

 16. Ete „basistii” din Bavaria 😛

  Premierul landului Bavaria, Horst Seehofer, a lansat, in premiera, critici la adresa lui Merkel. Intr-un interviu acordat Der Spiegel, el a spus ca „Merkel a facut o greseala care ne va tine ocupati mult timp”, spunand ca nu vede ce solutie ar mai exista pentru a „baga duhul inapoi in sticla”, facand referire la lampa lui Aladin.

  „Curand vom fi intr-o stare de urgenta pe care nu o vom putea controla”, a mai spus Seehofer. El este liderul Uniunii Social Crestine, partidul-frate din Bavaria al Crestinilor Democrati, formatiunea lui Merkel, precizeaza politico.eu.

  Remarcile lui Seehofer vin la scurt timp dupa ce alti politicieni din partidul sau au atacat deciziile lui Merkel. „Este complet iresponsabil ca mii de nestiuti sa intre in tara fara niciun control si fara inregistrare”, a spus Hans-Peter Friedrich, fost ministru de Interne al Germaniei.

  „Nu exista nicio cale prin care sa determinam cati dintre ei sunt luptatori ISIS sau jihadisti in adormire”, a mai spus acesta. El a adaugat ca decizia guvernului fata de refugiati este o ,b>„gafa politica fara precedent”, avertizand asupra consecintelor „devastatoare” pe termen lung. „Am pierdut controlul”, a subliniat Friedrich

  http://www.aktual24.ro/germania-se-trezeste-merkel-a-facut-o-gresealaam-pierdut-controlulconsecinte-devastatoare-critici-din-partea-aliatilor-angelei-merkel/

 17. dar unde este PNL ?nu are päreri, fac socialistii tot.

  se pare fiecare pärere a presedintelui Bäsescu, este condamnatä

 18. am aflat, demonstratziile de sustzinere a imigrantzilor, este initziatä
  tot de ai lor, ce sunt studentzi s-au oameni de afaceri.

 19. FAPT [deci nesuus comentariilor celor suferinzi de vezica BILIara, de invidie, de ura si alte betesuguri similare]: de cand Canada e Canada, admite anual 1% din populatie ca noi imigranti [asta nu include reunirea familiilor]:
  . asa au considerat ca noii-veniti se adapteaza la cultura inconjuratorare
  . numarul absolut creste anual odata cu cresterea populatiei.

 20. ISIS has created a crisis in the Middle East. Their violence and brutality have uprooted whole populations of people from their homes.

  Those who haven’t been killed on conscripted into ISIS have fled the Middle East for Europe. Thousands have arrived in European countries so far with no signs of things slowing down.

  But, are all these people refugees? Or, are there jihadists among them, heading for a terror campaign in Europe and the U.S.?

  That is a question European governments, and soon the U.S. government, will have to grapple with.
  ……………………………………..
  http://www.thefederalistpapers.org/world/immigrants-or-invaders-thousands-of-muslims-come-to-europe

 21. Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut sâmbătă Greciei să protejeze mai bine frontierele externe ale Uniunii Europene, în contextul în care Germania se confruntă cu un număr tot mai mare de imigranţi în ultimele săptămâni, informează AFP.

  ”Grecia trebuie să îşi asume şi ea responsabilităţile în protecţia frontierelor externe ale UE, protecţie care nu este asigurată în prezent”, a estimat Angela Merkel, la o reuniune a partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), desfăşurată la Berlin.

  Prea tarziu Madame. Zarurile au fost deja aruncate.

 22. Nici laburistii nu mai sint ce-au fost:
  „Radicalul Jeremy Corbyn, care se declara fan al lui Chavez, al nationalizarilor si al Syriza, a fost ales sambata lider al Partidului Laburist”.

 23. Hai, ca am trait sa-l vad pe Ciuvica aparandu-l pe Coldea.

 24. Fazanul asta a facut-o prea pe fata:
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-20419968-video-consulul-frantei-turcia-suspendat-dupa-fost-filmat-timp-vindea-barci-imigrantilor-extracomunitari.htm
  Vorba versului „citi ca el!”
  Usor se va afla si cine organizeaza aceasta migratie.

 25. Doamna Udrea a sintetizat cel mai bine criza ostaticilor si slăbiciunile conducerii de la București. Magistral. Păcat ca unde se pregătește doamna Udrea sa-si petreacă o parte din următorii ani nu au doritori cu cereri de azil.

 26. Mih,
  tu ai rämas f. räspuns.

 27. Daca tot nu au venit cu flori, al-Zawahiri le aminteste ce pot face:
  „Liderul Al Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, le cere tinerilor musulmani din Statele Unite si din tarile occidentale sa comita atacuri pe cont propriu, potrivit unei inregistrari audio aparute duminica. Ayman al-Zawahiri pledeaza pentru mai multa unitate intre militanti si le tansmite acestora ca ” Trebuie sa ne concentram acum sa mutam razboiul chiar in caminele si orasele din Occidentul cruciat si in mod special in America”.”
  Si, cu timpul, vom iesi in strada sa protestam impotriva dorintei Serviciilor/guvernantilor de a face cit mai draconice legile alea cu Big B.

 28. f. intersant ce vocali sunt sirienii din Ro si palestinentzii
  fac demonstratzii participä la emisiuni. cam prea mult?

 29. Salut prieteni! Se pare că încep să se trezească şi nemţii. Vorbesc de germanii de rànd. Aştept, totuşi ,reacţia partidului d-nei Merkel. CDU. Adică CRESTIN democrat!!!??? Deocamdată Guvernul federal si autorităţile regionale din Germania discută un proiect de lege privind inchirierea obligatorie de către cetăţeni a spaţiilor private nefolosite, astfel incàt să se obţină rapid locuri de cazare a refugiaţilor.
  Ceauşescu, to you…!

  • Salut
   Pana una alta au impus controlul la frontiera cu Austria. Si Cehia a inchis granitele cu aceeasi Austrie. Trenurile regulate Berlin Munchen nu mai cirvula. Circula doar cele cu refugiati. Un adevarat triumf al Europei domnei Merkel si Juncker.
   PS: Plus ca in Europa solidaritatii vom avea un nou zid la granita cu Serbia.

  • asta cu inchirierea este un zvon, eu cunos bine nemtzii
   si de 40 de ani locuiesc aici. in Bayern sunt oameni säritori
   buni,mincitori. dar excesul de populism o v-a costa. CSU-deja
   ii face reprosuri. asa nu merge.nici partidul ei CDU nu este de
   acord.

 30. Din càte observ în tabelul din articol, Belgia trebuie să accepte un număr de refugiaţi – càt se mai menţine acest termen mai sunt ceva speranţe, la termenul de imigranţi..lucrurile devin f grave.- apropiat de cel al Romàniei. Numai că, şi asta o spun în cunoştinţă de cauză (se poate verifica pe google), Belgia, la sfàrşitul anului 2014, a adoptat o legislaţie (contrară prevederilor UE) cu privire la dreptul de muncă a străinilor (indiferent dacă provin sau nu din state UE), anume:
  – Pentru oricare angajat străin, fie el romàn, bulgar,francez,englez,italian etc, la un euro plătit acestuia, patronul mai plăteşte statului 2,65 euro.
  Salariul minim în această ţară fiind de 1600 euro rezultă că patronul plăteşte efectiv aproape 6000 de euro!!!
  Sunt curios dacă celor veniţi cu barca şi fără acte (sau acte false) li se aplică legea?

 31. Paul Dragoș Aligică:
  Iata si un Breaking News care nu s-a lasat asteptat mult. Nu un an, nu o luna, nu o saptamna. Ci azi. BBC insusi confirma ca Germania introduce controlul la frontiera. Se pare ca dezbaterea cu argumente, logica, stiinta si date cu amicii si preopinentii nostri progresisti-umanisti, multicultralisti si anti-fascisti nu va mai avea loc azi, asa cum ne-am fi dorit, din evaporarea magica a obiectului de disputa.
  Mai am o singura intrebare acum: Cine e prostul? Cine e nesimtitul? Cine e iresponsabilul? Cine e cel care nu stie despre ce vorbeste dar vorbeste dus de valul isteriei si emotiei?! Atat.

  http://www.blogary.ro/actualitate/comentariu-politic/breaking-germania-reintroduce-controalele-la-frontiera/

 32. spun niste prostii cumplite, cicä tzara in care a venit trebuia sä-i tzinä si registreze. fiul meu din insula LESBOS, a fost infernal,
  zilic veneau sute.era inposibil sä-i cazezi, au distrus plaja,magazine
  parcuri.s-au luat la bätaie cu locuitorii insulei.
  cand vine vä spun mai mult.nu mai aveau provizii ,apä etc.
  turistii au fost dusi in altä parte a insulei.

 33. Faptul că la nivelul UE se discută de refugiaţi şi nu de imigranţi (foarte importantă definiţia acestor termeni), spre deosebire de tanti Merkel care visează ca pensiile nemţilor, aflaţi in declin demografic, să fie plătite de aceşti veniţi cu barca, mai lasă loc de speranţe.
  Sper ca lucrurile să se rezolve la nivel de cauză şi nu de efect.
  Plus că intresele sunt foarte mari în zonă. Nu poţi lăsa importanta pungă de petrol a lumii la cheremul statului ISIS sau la unii care se măcelăresc între ei.
  Probabil la nivelul SUA, UE, Rusia se negociază intens. Sper!

  • Faza cu ”pensiile germanilor si scaderea demografica” rezolvata prin aducerea celor 800 000 de migranti e vrajeala. Altele sunt dedesupturile, doar ca ceva s-a stricat pe parcursul derularii planului. Problema este ca nu si-au construit un plan B.

 34. Firul evenimentelir, in ordinea aoaritiei (ma rog, cum le-am perceput eu):
  1) TB deschide jocul, facand loc de manevra lui KBr
  2) M10 vorbeste in plus ( ar fi trebuit sa ceara respectarea legii de catre „refugiati” in primul rand)
  3) Oprea pozitioneaza oficial Ro in pozitia de negociere
  Toate astea doar in deschidere.
  PS
  Daca KI nu-si da seama cata nevoie are Ro de TB in acest moment, Ro risca sa devina o simpla anexa de hangarale pentru UE, ratand excelenta pizitionare din acest moment. GIO588 a creat un vid de putere care ataca radacinile Ro in UE. Schengen se vrea urmasul urmasilor Lui si al lui Sobietki. Dar fara cei…3.

 35. Alte voci:
  „”Am un mandat, nu doar din partea guvernului, dar si a parlamentului, de a folosi dreptul de veto impotriva oricarei propuneri ce ar institui cote, intrucat acestea nu sunt doar lipsite de sens, ci sunt indreptate si impotriva imigrantilor si nu reprezinta o modalitate de rezolvare a crizei”, a declarat Robert Kalinak”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-20421734-slvacia-intentioneaza-blocheze-prin-veto-impunerea-cotelor-obligatorii-refugiati-consiliul-jai.htm

 36. Paul Dragos Aligica: In confuzia, manipularea si eroarea din mass media si de pe fluxurile de pe internet, vocea si scrisul prietenului meu Karl-Peter Schwarz de la Frankfurter Allgemeine Zeitung au ramas un constant reper de luciditate, curaj si profesionsism, indiferent de context sau presiunile corecte politic din jur. Iata-l din nou dand masura in Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  Karl-Peter Schwarz: „Europa de est are dreptate să se opună cotelor obligatorii de migranți. „Principalul argument al acestor ţări a fost că sistemul cotelor fixe obligatorii în materie de imigraţie nu rezolvă nicio problemă atât timp cât frontierele externe ale Spaţiului Schengen sunt deschise. Practic, ţările care acceptă cote obligatorii semnează un cec în alb, dat fiind că imigranţii pot trece în mod liber frontierele”, explică Karl-Peter Schwarz în Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  Cred ca am mai sugerat asta odata, prieteni: daca nu ati dat inca o cerere de prietenie sau un follow pe facebook, faceti-o. Exista mii si zeci de mii de persoane care se intituleaza sau se vor publicisti, jurnalisti sau comentatori publici. Doar cativa merita numele. Iar Karl-Peter e unul dintre ei

 37. D-na Theo o intrebare. Mai avem anul acesta in Munchen Oktoberfest?

  • Sigur ca se ține. Germanii o sa bage la ghiozdan obișnuiții aproape 8 milioane de litri de bere și-o sa se salute unși in jurul gurii de la Wurstl si Schweinebraten, iar refugiații o sa bea bere fără alcool, o sa înghită bucăți de Hendl si de Steckerlfisch din bani de la guvern/uniune și-o sa rage un hamd cu fețele spre Mecca, in timp ce poliția mobilizata la maximum o sa creeze un cordon între cele doua grupari de celebratori. Angela’s melting pot.

 38. un alt comentariu cinic:
  NU MAI STIM ARITMETICA? Ne sperie rezultatul inmultirii dar ne agatam paranoic doar de unul din factori.
  Cota, adica procentul e problema? daca s-ar aplica cota la 60 de persoane am mai discuta de ea?
  Beleaua e numarul la care se aplica:
  1. nu tim cat e de mare acum
  2. nu stim daca vine cu picaturi constante sau in valuri mici sau in valuri mari
  3. nu stim ce va fi la anul
  PS: refuz sa polemizez/discut cu cei ce n-au trait emigrarea. Pur si simplu vorbim de doua planete diferite. Noi am cerut/rugat sa fim acceptati si NU am batut cu pumnul in masa, nu am fortat in grup frontiere si nu am tavalit politia. Si de asta ne-am integrat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s