Emigrant sau refugiat !!! Perspectiva 2

A doua perspectiva este cea a bastinasilor in mijlocul carora noii veniti poposesc.
Din punctul lor de vedere, cei din prima categorie, emigrantii, sunt cei cu care se vor afla in competitie pe toate planurile, pentru locuri de munca inclusiv. Mai mult decat atat, o lunga perioada au fost selectati cu grija, pe spranceana, dintre cei ce aplicau pentru rezidenta. Pentru ca asta este motivul pentru care au venit acolo.
Ma indoiesc ca au fost date uitarii atat de repede reactiile isterice ale occidentalilor, fie italieni, francezi sau britanici, la cele cateva grupuri de romani imprastiati de-a lungul mai multor luni de zile, de fiecare data fiind scoasa ostentativ in frunte tiganimea, pe post de sperietoare.
In schimb cei din cea de-a doua categorie, refugiatii, sunt niste neajutorati, oameni demni de compasiune si care au nevoie de sprijin.
Reactia in fata sutelor de mii ce navalesc in doar cateva zile este radical opusa. Daca in cazul emigrantilor au reactii de respingere si nemultumire ca le iau locurile de munca, in cel al refugiatilor cheltuiesc pentru crearea unor posibilitati de locuit decent si se obliga sa le ofere locuri de munca. Ei au drepturi de care emigrantii nu beneficiaza.
Sunt refugiatii mai elevati cultural, comportmental, ideologic, profesional …. decat emigrantii anteriori sau ma ar decat tiganii de care s-au speriat cu doar cativa ani in urma ?
Nope !
Mai degraba dimpotriva.
Desigur se poate presupune ca la prima vedere sunt doar niste victime, niste vitregiti de soarta, ceea ce este perfect adevarat, dar nimeni nu are nici cea mai vaga idee ce le poate capul sau pielea. Pot fi printre ei si criminali de drept comun, hoti, sau (ca e la moda) fanatici ISIS, toti intra de-a valma, ca turma din filmele western.

De altfel emigrantii si refugiatii au statut diferit in legislatia internationala.
Refugiatii sunt cei ce fug de persecutii, ce-si au viata pusa in primejdie in tara de origine, in vreme ce emigrantul cauta noi oportunitati de a se realiza pe planurile considerate de el importante.
Adaptat la noi, romanii, putem spune ca cei ce au plecat din Romania lui Ceausescu au fost refugiati, drept pentru au si primit azil, de vreme ce cei care au plecat dupa deschiderea frontierelor UE, sunt emigranti.
Iar legislatia internationala are prevederi specifice ce protejeaza refugiatii, nu emigrantii.

Un aspect foarte important asupra caruia se pastreaza o tacere de mormant, este ca aceasta legislatie internationala prevede in mod specific ca in cazul refugiatilor este interzisa repatrierea.

Ne aflam intr-un moment care ar trebui sa puna foarte serios pe ganduri politicienii responsabili, pe acolo pe unde se mai afla (ca vad ca pe meleagurile noastre bantuie numai ametiti) cu privire la viitorul configuratiei civilizatiei pe glob.
Fenomenul la care asistam astazi este dovada ca islamul a distrus aproape complet civilizatiile pe care le-a infestat. A pulverizat de-a lungul deceniilor stiinta si performanta economica asa cum descreieratii aia arunca in aer acum vestigii de valoare inestimabila ale propriei istorii.
Majoritatea covarsitoare ale valurilor de refugiati provin din zonele parjolite de aceasta cumplita ideologie, daca poate fi astfel numita o religie habotnica si fara istorie.

Pana acum „transhumanta” a fost mai sighinasa iar numarul musulmanilor in limite acceptabile. Ambele sunt in plin avant azi si ameninta sa fie distrugatoare curand.
Estimarile prevedeau ca Franta si Belgia vor avea 10% musulmani, INAINTE ca evenimentele actuale sa-si fi facut cunoscuta prezenta. In SUA numarul musulmanilor va ajunge la peste 6 milioane in urmatorii 20 de ani iar Nigeria va deveni majoritar musulmana pana in 2030. Pakistanul va avea mai multi musulmani decat Indonezia.
Iar Indonezia are acum aproape 250 de milioane !!!
Pe scurt, pana in 2030 vor fi un sfert din populatia globului.

Tot acest furnicar de plebei va fi mai mult sau mai putin subdezvoltat economic, stiintific si cultural, in cautare de camine si viata mai buna. Cei cativa dictatori ai locurilor si gastile lor represive nu vor schimba tabloul ci dimpotriva, vor accentua tusele.
Nu vorbim de cateva zeci de mii de emigranti ce se misca din Polonia in Germania, altii din Germania in Spania si altii din Spania in Polonia intr-un ciclu relativ normal de reasezare. Ci de un numar urias de oameni ce se misca unidirectional si ireversibil.
Un lucru este clar : miscarea acestor mase de asemenea dimensiuni catre zona societatilor dezvoltate este inacceptabila si ignorarea fenomenului catastrofala la nivel global.

Valul de refugiati de acum, cu femei ce-si smulg pletele si cadavrele de pe plajele grecesti, pune orice om intreg la minte in fata unui fapt implinit. Nu poti sa-i lasi sa moara ca niste caini. Trebuie sa-i accepti.
Inactiunea la nivel global pentru stoparea fenomenului ne va pune iar si iar in fata imposibilitatilor de a mai repara ceva.

Poate ca prevederile conform carora este interzisa repatrierea refugiatilor ar trebui reformulate.  Poate interventiile in zonele fierbinti si impotriva formelor de opresiune ce produc aceasta catastrofa umana trebuie regandite la alta scara. Si odata facuta deratizarea acolo, la ei acasa, pot fi trimisi inapoi. Cu sprijin financiar, economic, know-how si de ce alta natura mai e nevoie, astfel ca intregul sa poata merge inainte intr-o oarece armonie.

Poate…..

Din pacate sensul in care Parlamentul European intelege sa schimbe legislatia in domeniu, pare sa fie fix invers !!!!
„PE vrea ca statele membre să accepte refugiați din țări terțe prin intermediul unui program obligatoriu de reinstalare,…
Deputații europeni cred că sunt necesare amendamente la Codul de Vize al UE, incluzând ”mai multe prevederi specifice comune privind vizele umanitare” și cer statelor membre să creeze posibilitatea de a cere azil în cadrul ambasadelor și consulatelor lor….
Această abordare nu ar trebui să submineze principiul nereturnării și dreptul individual la azil…”

Viq

Reclame

112 responses to “Emigrant sau refugiat !!! Perspectiva 2

 1. Ce mici la suflet niponii:
  „8:42 Japonia inaspreste legislatia privind acordarea de azil. Anul trecut a aprobat doar 11 din 5 000 de cereri”
  Uneori, mai vine si mintea la cap:
  – „9:20 Austria reintroduce controale temporare la frontiera si mobilizeaza 2.200 de militari”
  – „8:01 Criza imigrantilor. Ungaria si-a sigilat granita cu Serbia. Trecerea ilegala a frontierei se pedepseste cu inchisoarea” Cam multe inchisori 😛
  Si cireasa de pe tort (dece e Romania ocolita de refugiati?).
  ” Dupa doi ani ca refugiat, le recomanda sirienilor sa ramana in Orientul macinat de razboi, decat sa vina in Romania.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20424356-video-experienta-unui-refugiat-sirian-ajuns-romania-mesajul-sau-pentru-refugiati-mai-bine-raman-siria-decat-vina-aici.htm

 2. O soluție mai sigură ar fi primirea Turciei în UE și accelerarea integrării țărilor din sud est. În felul acesta Europa multiculturalității și a solidarității ar fi realizată în fapt.

  • TURCIA NU INDEPLINESTE CONDITZIILE
   propaganda care o faci nu aduce nimic, nu intoxica

   • Știu că nu le îndeplinește, dar e singura țară care poate stabiliza regiunea Asiei Mici. Fiind în NATO investițiile acolo, pe bani europeni și nu numai, pot fi securizate și pot absorbi forța de muncă din zonă, fără exodul actual și cel care se prefigurează spre Germania și țările nordice.

  • Interesant !

   Destul de dificil de justificat ca idee, se cam forteaza conceptul UE. Doar 3% din Turcia e in Europa 😉

   Dar ca solutie poate fi de luat in calcul.

   Daca privim atent, nu cuvintele, siglele, denumirile, sunt magnetul. Si Grecia si Italia .. sunt in UE !!!!
   Performanta economico-sociala e altceva.

   In contextul asta putem gandi la un sprijin pentru Turcia ca sa devina o destinatie dezirabila. Posibil ca problema cultural-religioasa sa fie un serios handicap in procesul asta, islamul fiind piedica majora dupa parerea mea. Dar parerea mea poate fi gresita.
   OK.
   Dar, daca pornim pe calea asta, si mai destept ar fi sa se sprijine reconstructia si dezvoltarea direct la ei acasa, sa fie propriul camin o destinatie dezirabila !
   Nici nu e nevoie ca Siria sa devina o a doua Germanie.
   E suficient sa fie un stat cat de cat normal, cu minima siguranta a securitatii si minima perspectiva a unui viitor mai bun. Atunci s-ar trece probabil de la fenomenul refugiatilor la cel al emigratiei.

   BTW, apreciez inclinatia ta spre solutii.
   Lucru rar 😉

   • Viq am cele mai năstrușnice soluții. Eu vorbesc dintr-o experiență mai vastă decât a ta și a lui Theo. Una virtuală. În care eu nu am fost decât emigrant, chiar refugiat în casa voastră. Voi sunteți și …băștinași oripilați, experiență pe care eu nu am trăit-o niciodată. Poate de asta nu vă înțeleg. Sunteți în situația observatorului care influențează subiectiv observația. Dar să revenim la soluții. Pentru asta trebuie căutate cauze. Eu le văd în mentalitatea unui popor din zonă care de mii de ani aduce neliniște în zonă. E o luptă eternă între doi frați, pentru moștenirea tatălui fondator…Cred că soluția este la Papă. A mai găsit o soluție și în măcelul ideologic care dezbina Europa. Tot un Papă va rezolva definitiv și problemele de fond care învrăjbesc oamenii simplii pe o arie mult mai mare acum…

    • 🙄 🙄 🙄
     Inteleg !!!
     Ai o mai bogata experienta.
     Virtuala !!!
     Inteleg, dar nu prea pricep ! 🙄

     No problem.
     Suntem in situatia observatorului oripilat ce influenteaza subiectiv observatia. Asta e mai clar.
     Ne lipsea cineva fara experienta care sa o influenteze … obiectiv 😀 😀
     Dar mai bine las rautacismele pentru mai tarziu, poate nu mai e cazul 😉

     Daca inteleg eu bine, vezi solutia la asta, ba chiar si la alte probleme majore, pe cale religioasa.
     Posibil.
     Personal as fi preferat sa fie o cale rationala, evoluata, un pic mai sus de sec. XV-XVI.
     Dar poate a ta e mai realista raportata la nivelul educational global.
     Ceea ce ar fi cel putin trist !

     • Viq,

      Daca vrei, pot sa-ti impartasesc ce-mi sugereaza „clopotelul” meu anti-leftist 😀 : invocarea papei n-are legatura cu religia / crestinismul / catolicismul, ci cu ideologia pe care si-a insusit-o si pe care o serveste cu multa devotiune…Francisco, el Papa socialista. E doar o parere personala, supusa erorii…”subiective”, desigur (da’ nu prea-i cazul 😛 )

 3. Salut prieteni! Observ că se aduc argumente de tot felul în rezolvarea efectelor şi nu a cauzelor acestui exod aparent necontrolat (sau nu), începànd de la facerea lumii – apropos, dece nu, conform teoriei evoluţiei speciilor de la ameobă, tenie? – şi pànă la cea mai uzitată: declinul demografic cu repercursiuni în insuficienţa forţei de muncă şi plata pensiilor.
  Asta în timp ce alte rapoarte scot în evidenţă creşterea accentuată a şomajului (vezi Spania, Portugalia, Italia etc).
  Càt despre plata pensiilor generaţiilor viitoate, mă întreb, nu se poate renunţa la sistemul actual – cei care muncesc plătesc pensiile pensionarilor – şi găsită o altă formulă bazată pe creşterea economică, plusvaloare profit, tranzacţii bursiere etc (nu, nu sunt socialist, dar ceva trebuie găsit)?
  Asta că un musulman să-i plătescă pensia unui creştin albinos şi eventual cu ochi albaştri mi se pare o mare o mare gogomănie!
  Si odată cu revoluţia îndustrială era de prevăzut că la un moment dat se va ajunge la această situaţie.

 4. Viq vorbește din „perfidul Albion”. Theo pare mai realistă. Pragmatism german…

  • 😀 😀 😀
   Yeap !
   Vorbesc si eu de unde pot !

   Interesant e ca sintagma asta a fost nascuta de „onestii” francezi ce au avut motive dintre cele mai prozaice 😉
   De dinainte de Napoleon, si nu in ultimul rand cafteala pentru „Lumea noua” ! 😉

   Prin sec XVII circula ceva de genul „‘L’Angleterre, ah, la perfide Angleterre,
   que le rempart de ses mers rendait inaccessible aux Romains,
   la foi du Sauveur y est abordée.”

   Sau pre limba noastra, ceva de genul :

   O, Anglie perfida,
   Ce cu largi ziduri de apa,
   A purces sa inchida
   Romana agapă.
   Pentru Hristos caramida,
   Crestinismului casa,
   O, Anglie perfida
   Si mincinoasa !

   Si francezii sunt arhicunoscuti pentru „fair-play” 😀 😀 😀

 5. Nu e prima oara cand oul vrea sa-nvete gaina, asa ca un castravete care vrea sa mediteze gradinarul este doar dejavu.
  1) Turcia primilor 15 ani ai sec XXI a facut toate eforturile sa demonstreze ca nu doreste integrarea in UE. Cred ca oportunitatea a existat, dar nepotrivirea de caracter (…sa zic asa) a UE si Turciei a cerut dovezi solide de fidelitate. Care au lipsit de ambele parti. Mai vorbim in sec urmator. Ceea ce este mai grav este ca membri ai UE par contaminati de o ciudata miopie, care lasa UE descoperita la granite. Nu mai exista gaste in UE, doar pauni…
  2) Golirea cuvintelor de esenta lor este primul pas spre inversarea continutului lor. Maimuta a invatat sa vorbeasca, Omul pare sa vrea sa uite limbajul. Politicienii au descoperit primii asta, la ei cuvantul ascunde adevarul. De aia se cheama corectitudine politica.

 6. Trista si indignata:
  http://www.stiripesurse.ro/elena-udrea-in-apararea-lui-vadim-tudor-sunt-trista-si-indignata_967060.html

  Daca nu putem dialoga pe motiv de cenzura, macar putem sa schimbam stiri…

 7. In curind expresia „la granita dintre” va fi inlocuita cu alta sintagma; „la gardul dintre” 😛
  „Guvernul Ungariei a decis sa inceapa lucrarile de pregatire la sol pentru construirea unui gard la granita cu Romania pentru a tine departe imigrantii in cazul in care acestia si-ar schimba ruta de traversare dinspre Serbia, a anuntat ministrul de Externe Peter Szijjarto, citat de Reuters. Szijjarto a mai spus ca a informat Ministerul roman de Externe in legatura cu construirea noului gard, care va prelungi gardul deja existent de 175 km cu cativa kilometri de-a lungul frontierei cu Romania, pana deasupra raului Mures.”

  • Victor, se reprofileaza baietii de pe Clisura Dunarii. Creste si PIB-ul RO.

   • Si se cimenteaza relatiile intre popoarele vecine si pretine:
    „Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, ii cere premierului roman Victor Ponta sa inceteze sa mai lanseze minciuni la adresa Ungariei, dupa ce seful guvernului roman acuzase autoritatile ungare ca ii trateaza pe migranti „cu bata si inseriati”.”
    Adica ce? ungurul are pretentii ca Ponta sa nu mai fie el insusi?
    Nu te da batut, Plagiologule 😛

  • Pare o măgărie. Daca era Basescu președinte nu își permitea nimeni asa ceva.

   • te crezi `teresant? unde te doare cind ai inspiratie?

   • Adi,
    Baga si tu ceva cu Udrea, ca asa se creeaza impresia de dialog despre blonda si Bill si Cristi nu mai au imaginea asta de dusi cu sorcova.

    Cand ii vad cat se straduiesc pe uscat ma umfla rasul si ma doare sufletul.

    In plus iti da si existentei tale un sens !!!

 8. Mai da ce ”panicard” e individul.
  ”Avertisment al unui membru al guvernului de la Beirut, pentru premierul britanic David Cameron. Ministrul educaţiei din Liban a declarat că la fiecare sută de refugiaţi sunt infiltraţi doi luptători ai Statului Islamic.”
  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/EXODUL/Luptatori+ISIS+s-ar+putea+afla+printre+refugiatii+care+vor+sa+aj

 9. Theodor Atanasiu, despre cererea familiei lui CVT de a-l depune la Senat.
  ‘Nu cred ca este in acord cu pozitia geografica a Romaniei undeva in Europa’ – HotNews.ro
  Si acest individ doreste sa revina pe functia de Ministru al Apararii din partea PNL.

 10. Ei bine, ma declar ungur si il trimit la origini pe prim mitomanul tarii:
  „Premierul Victor Ponta afirma, dupa ce ministrul ungar de Externe l-a facut mincinos, ca nu doreste sa raspunda la aceste „provocari” dar afirma ca oficiali guvernamentali din tara vecina „sunt o rusine pentru cultura si valorile Uniunii Europene” prin „atitudinile antisemite”, „tratamentul minoritatilor de toate tipurile” si comportamentul din criza refugiatilor.”

 11. Buna seara!
  Nasoale vremuri mai traim!
  Am avut ocazia sa vad urmarile exploziei unei bombe ,imagini de apocalipsa si se pot vedea si pe net daca cereti poze din Kaduna.
  Am mai stat si inchis in casa trei saptamani in 2011 cand s-au rasculat astia pe aici.
  @Murat prostia este ca toti se uita in gura popi sau a imamului si nu citesc,din lene sau din lipsa de timp, Coranul sau Biblia si devin usor de manipulat..Europa nu are resurese inepuizabile si asta va creia o criza sociala, urmarile pot fi predictibile.

 12. Germany is surprisingly erupted from the anti-Putin alliance of USA: Germany now officially welcomed the willingness of Moscow to get involved in Syria and will start together with the Russians and the French initiative to end the war. Thus, the flow of refugees is to be stopped. Germany has put thousands of soldiers on call.
  Germany cares surprisingly made ​​clear from the alliance with the US, which wanted to avoid the participation of Russia in Syria.

  Defence Minister Ursula von der Leyen said the mirror, they welcome that Russia’s President Vladimir Putin wants to participate Islamic State „in the struggle against extremist organization”. It is in the common interest to combat IS she said.

  A Foreign Office spokesman said that Germany would welcome a greater commitment of Russia in the fight against IS. Federal Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier even announced with Lavrov and his French colleague Laurent Fabius an attempt to start to ending the civil war in Syria. Lavrov and Fabius are expected on Saturday in Berlin (…)

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/09/12/syrien-deutschland-bricht-aus-us-allianz-gegen-russland-aus/

 13. Soluția problemei a dat-o Ion Cristoiu și a confirmat-o Ponta. Trebuie blocată funcționarea smartphone-urilor pe ruta Siria-Budapesta. O aplicație urgent produsă și instalată automat în Android și IOS rezolvă definitiv problema cu ajutorul sateliților de poziție care blochează orice telefon depistat pe această rută. Ar putea fi numită „Dudaev soft”.

 14. Si inca o stire excelenta:
  Facebook Outlines Measures to Combat Racist and Xenophobic Content
  http://www.wsj.com/articles/facebook-outlines-new-measures-to-combat-racist-and-xenophobic-content-1442242351

  Carevasazica, doua excelente stiri. Prima:Germania si Franta se aliaza cu Rusia (partener de mare incredere si garant al democratiei, libertatilor omului si respectarii legilor si tratatelor internationale, aparator traditional al suveranitatii popoarelor) in lupta anti-terorism islamic. A doua: avem cenzura pe retelele de socializare, deci pericolul islamofobiei, cea propagatoare de ura, „xenofobiei”, „rasismului” si altele asemenea, e ca si rezolvat. TRAIASCA LUPTA PENTRU PACE!

 15. Un raspuns pentru intelighentia progresist-leftista (scuzati pleonasmul), aia dasteapta, emancipata si er(n)udita, nespalata pe creieri, ne-„jegoasa”, lipsita de „fobii” si „cretinisme”. Unul „panicard”, de tip occidentalo-„incult”, unul al „urii”, al „isteriei rasist-xeno-islamo-fobe”, desigur.

 16. 😛
  Ban the Intolerant and Anti-Islamic event of Oktoberfest

  Dear City council of Munich,

  I am writing this letter to bring to your attention something that I
  and many Muslims believe is unfair and requires attention. I would like to inform you that the Oktoberfest is an Intolerant and Anti-Islamic event. We tried to ignore the event, but there too many Un-Islamic acts done at the Oktoberfest. Such as alcohol consumption, public nudity etc (…)

  http://100percentfedup.com/muslim-petitions-to-cancel-oktoberfest-in-germany-as-munich-police-plan-to-keep-refugees-and-revelers-apart/#

  Si link-ul cu petitia
  https://www.change.org/p/city-of-munich-ban-the-intolerant-and-anti-islamic-event-of-oktoberfest

 17. Ar trebui sa dea o fuga istetii de pe la noi sa-i dez-„panicardizeze” si pe fraierii aia din serviciile de informatii germane.

  Berlin (AFP) – Muslim radicals in Germany are trying to recruit some of the growing numbers of asylum seekers reaching the country, according to intelligence services quoted by the German news agency DPA.

  The Islamic extremists „are trying to approach the young unaccompanied refugees, who arrive in our country without their families and are particularly looking for contacts and support,” a spokesman for the intelligence service in the southern state of Bavaria told DPA.

  He said many of the youths are approached around reception centres but also at Munich railway station where many of the asylum seekers have arrived from Hungary and Austria in recent days.

  The Islamic extremists „want to take advantage of the insecurity and distress of the refugees,” he said.

  On Tuesday, the intelligence services in North Rhine-Westphalia reported similar contacts in their region, noting that Islamic radicals were approaching asylum seekers through fake charities (…)

  http://news.yahoo.com/islamists-germany-trying-recruit-young-refugees-093024733.html

  • Victor L’

   Ti-ai luat revansa: tocmai am terminat de citit articolul (in Rev 22) si ma pregateam sa-l aduc si aici. Si cand colo, ce sa vezi… 😀
   Asa ca voi adauga un citat (cam lung). Dar articolul merita citit integral, desigur. Intelegerea, acceptarea sau neacceptarea ideilor expuse e dreptul fiecaruia, dupa putinta si onestitatea (fata de sine) a fiecaruia

   Austriecii și germanii cu o pers­pectivă liberală și universalistă au fost cei care i-au întâmpinat pe refugiați și i-au dus în ma­șinile lor până la Viena și Mün­chen. Ei aparțin profesiilor liberale occi­dentale, oameni din pătura superioară a cla­sei de mijloc, cu joburi stabile, care de obi­cei trăiesc în zone confortabile și si­gu­re, care au dominat politica timp de câ­te­va generații și ale căror perspective mo­nopolizează cea mai mare parte a presei și a spațiului academic. În mod natural, acești burghezi progresiști sprijină UE cu trăsăturile sale – centralismul birocratic, uniformitatea reglementării și oportunități nelimitate pentru elitele administrative de a-și exercita puterea la scară continentală. Sunt entuziaști ai drepturilor omului care minimizează distincția între cetățenii naționali și cei din afară. Pentru ei, imi­gra­ția extinsă nu reprezintă o amenințare. Pâ­nă acum, au respins avertismentele po­tri­vit cărora infuzia masivă a unor oameni pro­venind din culturi cu valori foarte diferite de cele ale Vestului din secolul XXI vor genera instabilitate și haos.
   Stanga liberală dominantă valorizează în mică măsură stabilitatea și continuitatea și deseori pare să fie indiferentă față de ideea de comunitate. Membrii săi sunt ce­tățeni globali, mobili și individualiști. În consecință, nu pot înțelege preocupările oa­menilor cu un atașament puternic față de comunitățile lor, care se simt dislocați când sunt copleșiţi de o schimbare prea bruscă. Nici limbajul și nici presupozițiile liberalismului contemporan nu iau în calcul astfel de afinități parohiale.
   Secularismul este trăsătura lor cheie. Dis­pre­țul față de creștinism denotă inca­pa­ci­tatea de a recunoaște puterea religiei. Ast­fel, în mod naiv, ele au îmbrățișat mul­ticulturalismul drept rețeta unei societăți fără frontiere.
   Însă inginerii sociali ai Europei nu au rea­lizat că această agendă poate fi exploatată de fanatici hotărâți să-și urmărească pro­priile idei segregaționiste. Timp de o ge­ne­rație, elitele de centru-stânga au ignorat avertismentele legate de pericolul de a lă­sa culturi diferite să se dezvolte în zone ur­bane separate. În esență, mesajul lor că­tre cla­sa muncitoare – baza partidelor de stân­ga german, francez, italian și britanic – a fost acela de a se adapta noilor vre­muri.
   Stânga contemporană a privit oa­me­nii asemenea oilor, ei fiind păstorii. Ra­di­ca­lii de tipul lui Rousseau (în se.c XVIII), Karl Marx (în sec. XIX) sau socialiștii fa­bieni, precum George Bernard Shaw în Ma­rea Britanie și progresiștii americani (în sec. XX) pretindeau respectul și con­sim­ță­mân­tul automat al clasei inferioare. Dar acum adepții lor îi părăsesc. Privesc vi­ziu­nea lor des­pre Europa drept una periculos de in­coerentă, deconectată de realitățile din te­ren, precum era marea teorie a lui Marx des­pre societate. Iar media liberale, în loc să calmeze temerile, mai mult ra­di­ca­li­zează opiniile prin ofensiva lor populistă.

 18. Nimic de comentat; sau?!
  „Doi refugiati, in lacrimi, cand au aflat ca au ajuns, din greseala, in Romania”.

 19. Josnic! Ca sa alunge refugiatii, Germania a ridicat la granita un panou cu „Bun venit in Romania”

  http://www.timesnewroman.ro/politic/josnic-ca-sa-alunge-refugiatii-germania-a-ridicat-la-granita-un-panou-cu-bun-venit-in-romania

 20. BLW era menit sa fie ancora, dar aduce acum mai mult a colacul ala de salvare luat de val, nu vi se pare? Cine o fi aruncat colacul peste punte? Iar barca de salvarea are vuslasii la carma…Salvarea e in garaj la Calafat, dar asta nu e port la ocean, asa ca nu are proceduri pentru tsunami.

 21. Citesti si te crucesti:
  „18.03 Ministrul ungar de Externe a anuntat ca a cerut Serbiei sa actioneze impotriva migrantilor care „ataca” politia ungara la frontiera
  17.53 Franta „nu va ezita” sa restabileasca temporar controlul la frontiera – premierul Manuel Valls
  17:40 Slovenia va restabili temporar controale la granita cu Ungaria
  17:05 Au aparut imagini cu migrantii fortand gardul de sarma ghimpata
  17.00 Politia ungara trage cu gaze lacrimogene in migrantii de la granita cu Serbia – martor Reuters. Potrivit politiei, un grup de migranti “agresivi” a spart gardul de pe frontiera si a fost intampinat de randuri de scutieri ”
  Sume colosale s-au consumat cu securizarea graniteloe UE!

 22. E ciudat cum se repeta istorii recente .Acum 70 de ani intr o Europa depopulata turcii au dat un ajutor esential la renasterea Germaniei.
  Astazi singura forta care ar putea linisti situatia din Orientul Mijlociu fara sa creeze un razboi religios (crestini contra musulmani) ar fi Turcia.
  Din nefericire nici europenii nici Erdogan nu gasesc intelepciunea necesara pentru a conlucra eficient.
  Cit despre intrarea Tuerciei in UE cred ca i o poveste depasita.Turcii sunt pe cale sa se convinga ca i mai profitabila situatia actuala decit înregimentarea in UE.

 23. zeci au trecut prin ungaria, i-au hränit,ingrijit,transportat, au läsat
  tone de gunoi,nu e corect sä vorbesti pe aläturi ; cand nu ai fost
  acolo.eu nu an nimic cu ungurii, dar au fost tocatzi de zeci si zeci
  de imigrantzi, unde s-a väzut uniunea.? COMENTARII?
  uitatzi-vä ce agresivi sunt, sä.i vezi asa ; ce ar face Tonta?

  • Daca oamenii vor in Germania, ar trebui transportați de urgentă in Germania. Trebuie respectate drepturile omului, nu-i putem lasă pe oameni in drumul mare. Ai vazut ca daca Europa își bate joc de ei, devin săracii agresivi din lipsa de soluții? Doamna Merkel e speranța.

   • sä te legitimezi este o obligatzie, asta au refuzat.
    cine inträ intr-o tzarä, trebuie sä respecte legile tzärii.
    agresivi au fost majoritatea ce ascund ceva, din päcate
    ceilatzi s-au läsat ca oile influentzatzi.
    nu se cedeazä in fatza agresivitätzii, nu existä scuzä

 24. CAND ARE MAFIOTUL MANIPULATOR DE TELEORMAN PROCES se pare cä are promisiuni de NUP; ar fi o rusine:

 25. Grecii nu au scapat ocazia sa le-o dea nemtilor: in tribune a navalit politia peste suporterii bavarezi si na-na, cu bastoanele:
  http://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/video-imagini-socante-razboi-intre-fanii-lui-bayern-si-fortele-de-ordine-un-fan-a-fost-grav-ranit-458837.html

 26. Am vazut pe M 1 (canal maghiar) luptele de la granita sirbo-maghiara.
  Pai, migrantii astia nu au venit sa ceara ceva piine si putina apa, ci au venit sa forteze: daca nu ne dai, ne luam noi (de fapt, apa li -a dat cu tunurile).
  „Ungaria a anunţat miercuri că a arestat 29 de migranţi în timpul ciocnirilor de la frontiera sa din sud cu Serbia, inclusiv unul pe care l-a descris drept „terorist identificat”, informează Reuters.”
  Unul la 29? cam multi daca se pastreaza proportia 😉

  • bunä,
   totul a inceput, pt. cä nu vor sä meargä la punctele de inregistrat,
   vor sä ducä färä sä fie intrebatzi ceva, sä obtzinä ce vor si cand
   vor.unde au fost sarbii cand au inceput bätaia?AU APRINS FOCURI ?
   zänaticul romaniei ,ce fäcea cu 9-10 mii pe zi cum au träit ungurii.
   eu nu sunt unguroaicä , dar mä deranjazä superficialitatea si golänia
   lui Ponta, iar Aiurescu nu trebuia sä bace in mocirla mitocanului:

  • Articolele astea sunt exemple tipice de manipulare: sunt luate declaratiile lui Basescu si imbarligate astfel incat sa iasa ce a vrut autorul articolului sa inoculeze, adica faptul ca singurul scop al Tiranului este sa ajunga inapoi in politica. De parca ar fi plecat vreodata din politica, de parca nu ar fi politicianul cel mai bun al nostru din ultimii ani.

   Cum ziceam, fara sa tii cont de nuante si fara sa argumentezi cu altceva decat franturi brute de declaratii, e manipulare de manual.

   Parerea mea 🙂

   • @ Laura,
    @ Bill ne dovedeste cit valoreaza dottoratul sau; il pacalesc si fraierii 😛
    Sau atita poate kugka 😉

    • pardon, scuzati: kugla 😛

    • Salutari! 🙂

     Sper, totusi, ca Bill nu are doctorat in psihologie, sociologie si alte stiinte d-astea de se ocupa cu manipularile, ca-i bai mare atunci: dovedeste ca nu a contribuit cu nimic original la cercetarea in domeniul respectiv. Ca eu asa stiu: in afara de cei care plagiaza, doctoranzii contribuie cu macar o idee originala cu ocazia realizarii cercetarii. Asta daca nu te numesti gen. Izmana si cohortele de doctoranzi ori prim-Plagiatorul tarii, gen.

   • Eu stiu?
    Deja am inceput sa simt cam cum si de unde bate vantul. Sper sa ma insel, dar m-as incumenta sa pronostichez ca fanii fostului presedinte, dupa ce au inghitit pe nemestecate prostiile cu Udrea, Anton, guantanamizarea, plansul pe umarul lui Rarinca, binomul, lingatorii de clante, urmeaza sa faca o cura intensa de vadimita. Cu tot cu camasa de forta, pamfleturi grobiene, valium, electrosocuri.
    Repet, nu vreau asta, dar cam asta e directia.
    Spre deosebire de altii, eu nu pot sa-l mai consider pe Basescu bun. L-am considerat pana in 2013. De atunci se tot prabuseste abject si-si bate joc de ce-a facut inainte de 2013.

   • Cazul Alexa de la (normal) Nasul TV mi se pare ilustrativ. Sau Angela Tocila, Oscar MAnto. Asa arata basismul acum. Zaltat. Rau

    • Dai exemple de zaltati de felul lor, altfel n-ar fi ce sunt. Au ideile lor, sunt constanti in a si le sustine si au dovedit, pana acum, ca nu fac rabat si nici compromisuri si suporta consecintele dar fara sa se lase infranti. Ii apreciez mai mult pe ei, asa zaltati si sinceri (e inclusa aici si figura eroului pe care-l admira), decat pe Klaus imobilul cu sleahta lui de unsurosi „mahalagisti”.

     Cred ca ai inteles ce-am vrut sa exprim 🙂

     • Pai cum sa nu faca_kompromisuri?
      Tocmai, ca fac toate kompromisurile posibile pentru a-si pastra idolul pe soculu in ciuda evidentelor. Ce poate fi mai penibil? Sunt ca in sectele alea care prezic ca in data cutare vine sfaristul lumii, si cand vad ca pana la urma nu vine, fie se sinucid in masa, ca sa vina macar pentru ei, fie acuza conspiratii galactice care manipuleaza Adevaratul Calendar.

     • De fapt asta e diferenta dintre un basist principial si unul idolatru. Cel principial isi da seama ca Basescu post 2013 nu mai e basist. Ceilalti continua cu osanale din ce in ce mai nervoase.

 27. prostul moare de grija altuia si magarul de drum lung
  Un timp am crezut ca povestile cu soldatul japonez ramas in stare de beligeranta in insulele Filipine, 20-30 de ani dupa razboi, sint legende inventate de japonezi, ca PR.
  Dar nu, exista cazuri si pe alte meridiane de incremeniti in proiect.
  😛

 28. Cui i-e frica de Traian Basescu?
  Evident, lui masterica in caterinca si altor mesteri mai mari, calfe (…mai mult sulfe) de zidari dezidenti. Cum potecile lui Basescu si Udrea se indeparteaza zilele astea (vezi codul fiscal, de exemplu) trombonistii astia de drumul mare sunt nevoiti sa-si deconspire tinta adevarata: TB. Eu astept cu nerabdare ca DNA sa isi termine treaba la care s-a inhamat si caclasa politicacare a nascocit mineriada uslasa sa dispara. Pana atunci, sa radem deBill-diplomaderaspandac si de cocktailurile lui, tare asemanatoare cu cele pe care le-au servit granicerii Schengen zilele astea. Carcalete, pe romaneste. Efect asigurat.

 29. Dacă vine un om serios în și fruntea guvernului vremea lui Băsescu apune definitiv. Ponta îl ține în viața politică.

 30. Amintiri din Iepoca de Aur, cursul scurt, „nu vrei, te obligam:
  „Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca, desi pozitia Romaniei in consiliul JAI de saptamana viitoare ramane neschimbata – suntem solidari cu statele UE insa nu putem accepta cotele obligatorii de migranti – , exista totusi posibilitatea ca Uniunea Europeana sa ne oblige sa primim mai multi refugiati decat ne-am oferit noi.”

 31. Cum au ajuns romanii sa judece ca o kugla:
  „Trăim o lună halucinantă. Una în care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi guvernatorul Băncii Naţionale a României îl apreciază public pe cel mai greţos personaj politic din România ultimelor decenii. În care o instituţie academică închide ochii la plagiatul clar ca ziua a unui vicepremier posibil-viitor-premier, Gabriel Oprea, incapabil să articuleze corect limba română. În care bucureştenii, cu un primar general şi jumătate din primarii de sector anchetaţi pentru corupţie, spun într-un sondaj că tot pe hoţi şi pe şpăgari i-ar prefera.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20432571-cum-ajuns-parte-din-poporul-roman-mai-usor-prostit-decat-vremea-lui-ceausescu.htm

 32. S-au concretizat si ecourile „Ponta este corupt, profund corupt”:
  „BREAKING NEWS Victor Ponta, trimis in judecata de DNA in dosarul Turceni – Rovinari alaturi de Dan Sova „

 33. Klaus e in fata definitivatului 😛
  „Numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor. Daca s-a cerut urmarirea penala, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea acestora din functie. Trimiterea in judecata a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din functie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie. „

 34. Plagiologu si aventurile sale sint ca un fel de DDT ori Flit pentru kugle: dispar de parca n-ar fi fost 😛
  Doar Basescu le bintuie constiinta 😉
  Si blonda; oare are viata sexuala?

 35. Nu era un secret ca va intarca si bălaia:
  „Ministrul de Interne german Thomas de Maiziere planifica taieri masive ale ajutoarelor financiare pentru azilanti, printr-un proiect de lege care ar urma sa treaca rapid prin legislativul de la Berlin, informeaza The Guardian. AFP a obtinut joi o copie a proiectului de lege.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-20433063-germania-pregatit-proiect-lege-care-taie-masiv-ajutoarele-pentru-azilanti.htm

 36. Miracolul a durat o singura zi.
  . În timp ce la granița sârbo-croată sunt tensiuni, iar peste 4000 de refugiați încearcă să treacă în Croația, autoritățile de la Zagreb anunță că nu mai pot primi imigranţi. Mesajul a fost transmis de ministrul de interne croat Rank Ostojic, pe fondul creşterii masive a numărului de migranţi care, în încercarea de a ajunge în vestul Europei, intră pe teritoriul croat după ce Ungaria şi-a închis graniţa cu Serbia, transmite Reuters.
  Si altii au falitii lor.

  • este inspäimantätor ce fel procedeazä ,ca sä nu meargä la inregistrare, fac gälägie , este o tacticä o spun multzi.

   • Din respect pentru drepturile omului si nevoile acestor nefericiți pribegi, toti ar trebui primiți de urgentă in Germania, țara cu guvernul cel mai competent, cu democrația cea mai evoluată si cu economia cea mai solida din Europa si chiar din lume.

 37. Vai de mamaliga lor de croati. Ieri la granita sarbo-ungara erau pe putin 13000 de emigranti.
  Ora 21: 16 Croatia va inchide granita cu Serbia daca alti 8.000 de migranti intra in tara intr-o singura zi, a declarat ministrul de Interne, citat de Reuters.

  Stati sa vedeti cand Germania va aplica Dublin III.

  • Ca sa zic asa, nu stiu ce a fost in capul unor lideri occidentali cind au deschis bratele, pardon, granitele. Chiar atit de putin informati au fost de catre Serviciile lor? chiar nu cunosteau mentalitatea unor asemenea oameni? multimea devine o turma uneori imposibil de stapinit.
   Acum, dupa Danke, mama Merkel, se aud tot mai multe usi trintite in nas.

 38. Circ si-au dorit, circ au:
  ” Criza imigrantilor: Ciocniri intre imigranti si politia croata la granita cu Serbia, dupa ce Zagrebul a anuntat ca nu mai poate primi refugiati. / Bulgaria trimite trupe sa pazeasca granita cu Turcia/ Seful diplomatiei ungare: Aceasta nu este o criza a refugiatilor, este un flux migratoriu „

 39. Mi se pare ridicol de amuzant cum unii foști si actuali politicieni de-ai noștri (da, inclusiv Preamăritul – din păcate) prezintă situația României ca pe a unei babe știrbe ortodoxe care își trage profilactic centura de castitate peste 3 perechi de chiloți de tabla când da iute fuga la alimentara, de frica sa n-o violeze vreun refugiat. Asta in timp ce musulmanii pribegi fug de Romania cu disperare, ca Mahomed de abecedar.

  • Cum le mai zici tu, bibicule, ca din abecedar.
   Dar tara asta, de care fug arabii ca Dreaqu de tamiie, nu e si tara bunicilor si parintilor tai? nu e cumva si tara ta?
   Tu de cine rizi, mai ciob? pe ce lume traiesti?

 40. Salutare tuturor,
  Dovada ca cetatenii Romaniei sunt solidari cu EU.
  11.28. Refugiati arabi sunt ajutati de romi sa ajunga din Ungaria in Austria si Germania. Migrantii sunt imbracati in haine tiganesti si trecuti granita in masini cu numere de Romania (Hotnews).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s