Fara nuante. Doar alb-negru

Ma intreb cat de fericiti ar fi oricare dintre inconstientii care permit sau chiar invita islamul in viata lor, de la opinca Bill la vladica Merkel si retur, sa aiba una – numai una – din persoanele apropiate victima a acestei nebunii.

Matematica loveste fara pic de mila.
Ieri s-au perindat din Ungaria spre Austria 13.000 de refugiati.
Intr-o singura zi.
Ca sa putem avea o imagine corecta asupra dimensiunii fenomenului, stiti cati luptatori numara acum trupele ISIS ?
10.000* !!!!

Viq

* Numarul luptatorilor ISIS este extrem de fluid, majoritatea evaluarilor bazandu-se mai degraba pe speculatii conjuncturale.
“U.S. intelligence estimates that ISIL has a total force of somewhere between 9,000 to 18,000 fighters.” In late 2014, the CIA’s estimate of ISIL’s numbers was slightly higher, as its analysts assessed that the group had between 20,000 and 31,500 fighters between its Iraq and Syria holdings.”

Observatorul sirian pentru drepturile omului evalua fortele respectiva la 50.000 existente numai in Siria, un general rus la 70.000, un „expert in securitate” din Bagdad (Hisham al-Hashimi !!!??) la 100.000 iar seful statului major kurd char la 200.000.
Din punctul meu de vedere credibilitatea celor din lumea araba ce conduc luptele impotriva ISIS este extrem de scazuta. Vorbim de sefii unor trupe care in iunie trecute, la Mosul, au fugit efectiv din fata inamicului, fara sa opuna nici un pic de rezistenta. Trei divizii au lasat intreg echipamentul, armamentul si munitia in mainile ISIS, mancand pamantul sa-si salveze barbile.
Nici pe evaluarile ruse nu pun mare baza. Rolul si obiectivele lui Putin in zona sunt inca extrem de neclare.
Daca am accepta drept foarte posibil un numar undeva intre 15-25.000 si am reduce asta cu 8-10.000 cat pretind fortele combatante SUA ca ar fi tocat cu drone si bombe, nu raman foarte multi.
Dar desigur, nu pot pune mana in foc, nu i-am numarat personal 😉

Reclame

42 responses to “Fara nuante. Doar alb-negru

 1. Salut prieteni! Bună întrebarea pusă de Marea Britanie şi plagiată de TR Ungureanu:
  Germania aparţine UE sau UE aparţine Germaniei?
  Răspunsul îl avem de la Robert Schumann , ministrul de externe a Franţei la acea dată şi iniţiatorul acestui vizionar proiect. Inainte de uzitatul discurs din anul 1950, un discurs mai mult diplomatic şi destul de soft, a intreprins o serie de acţiuni printre care a cerut sprijiul Preşedintelui Charles de Gaulle şi goliştilor pentru realizarea acestuia. Aceştia , la fel ca şi socialiştii, au refuzat pe motivul că:
  – dacă Franţa nu este principalul factor de decizie ( în traducere, şefa) al acestei comuniţăţi (uniuni)…proiectul nu beneficiază de sprijinul nostru!?
  Răspunsul lui Schumann a fost următorul:
  – dacă această comunitate ar fi aşa cum o doriţi voi, atunci s-ar putea numii foarte bine URSS!!!!!!!
  Ca pro euro-atlantist convins de conţinutul Tratatului de aderare, am impresia că asist la degenerarea gravă a acestui măreţ proiect!?

 2. Nu se poate! Cred ca locurile de arest din Romania sint infestate cu oarece microb:
  „19:07 Sorin Oprescu a fost internat de urgenta in spital dupa ce i s-a facut rau in arest”.

  • Acesti politicieni si (betesu)gurile lor…Bine ca iese la timp din politica prezidentiabilul nostru, ca nu facea fata la stresul care il astepta si patea vreun pocinog.

 3. Salut! Să presupunem că sunt student şi la examenul de Drept comunitar îmi pică subiectul Tratatul de la Dublin sau spaţiul Schengen…
  Răspunsurile mele ar trebui să sune cam aşa:
  – enunţul prevederilor acestor tratate, urmat de:
  SAU
  – cum doreşte d-na Merkel !
  Dovada că nu orice prostie spusă de un student, la un moment dat, este chiar o prostie. Poate fi viziune – din nefericire sancţionată de profesor!

 4. Avem şi destule exemple autohtone. Cum ar fi:
  Constituţia Romàniei art 109
  ,,(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie. Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
  Avem un premier trimis în judecată. Să vedeţi acum SAU-rile politicienilor !

  • Viq,
   Unde ai găsit numărul luptătorilor ISIS? Sa le spunem si la ăștia de la CIA (ei oferă cel mult confuzie referitor la efectivele active ISIS) ca ei săracii vânează cu disperare informațiile astea intr-o ceață totală. Oricum, daca numărul avansat aici de tine e adevarat, după aprecierile lui Basescu (de care nu ne îndoim niciodată, evident) aproape ca s-au mutat deja toti in Europa, ceea ce ar însemna ca tactica doamnei Merkel se dovedește geniala încă o data reușind sa scăpe Siria si Irakul de ISIS.

   • Cu toate ca e de ris, e de plins felul in care te faci de bacanie.
    – nr de 10.000 luptatori ISIS a fost vehiculat (si) prin presa noastra; ca sint mai multi sau mai putini (asta n-o cred) nu prea conteaza, conteaza doar pentru tine sa-i faci proces lui @ Viq;
    – ce legaturi ai tu cu CIA ca sa stii ce stiu ei? ori ca tot ce stiu dau pe goarna ca fraierii, ca sa afle @ adrian;
    – tu rizi ca Ponta „Basescu la puscarie” si ii tot faci procese de intentie cuiva care te baga in buzunarul de la ceas referitor la politica externa.
    Dupa cum realizezi, daca poti, Ioropa este in discordie asupra primirii de refugiati.
    Ba si republicanii i-au dat lui Obama peste degete referitor la bratele deschise ca Angela initial.
    Tu pari copia fidela a cîinelui pavlovian: nici nu trebuie sa auzi de pirat ori blonda, ca imaginatia ta numai acolo te duce. Prea ingusta.

   • Adi,

    Privind numarul ce te intriga, am adus o addenda la subsol.

    Privind remarca privind stra-mutarea ISIS in Europa, cred ca am o perceptie mai nuantata privind ce pot incadra in categoria fortelor combatante, armata (pseudo) regulata si masa de luptatori potentiali.

    Daca as privi cum sugerezi tu, as spune ca ISIS are drept efective un numar egal cu cel al musulmanilor pe glob.
    Sper ca nu e real 😉

 5. In spatele usilor inchise, cind noi stam catarati sa privim peste gardurile Europei, viata merge inainte si ne dovedeste ca Aurescu e doar aurit, nu e veritabil:
  „MelaniaCincea
  5 hrs · Edited ·
  Citesc, în dimineaţa aceasta, în presă, că senatorul PSD Titus Corlăţean a fost ridicat în grad diplomatic de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, conform aşa-numitei proceduri la jumătate de stagiu. Procedură aplicată, însă, diplomaţilor cu merite deosebite. (http://www.flux24.ro/document-exclusiv-aiuritor-dupa-ce-a-…/)
  O primă întrebare: Ce merit deosebit are în politica externă dl Corlăţean? Poate, implicarea în împiedicarea românilor din diaspora să voteze, la prezidenţialele din noiembrie 2014. Sau declaraţia dată în 2013, pe când era ministru de Externe, când spunea „Aşa cum am trăit fără Schengen, putem să trăim în continuare.”
  A doua întrebare: DNA mai face ceva în dosarul „Votul din diaspora”? Că sunt aproape nouă luni de când nu s-a mai auzit nimic de el. Iar în alte dosare, observ, se poate lucra cu celeritate.”

 6. Ce mai zumzet, ce mai vaer cind cu Lukoil si casa notariala a Ioanei Basescu. Acum totul e brici:
  „DNA-ul isi va alimenta masinile din benzinariile Lukoil in urmatorii 4 ani/Contractul, finantat din fonduri bugetare, are o valoare de peste 1,3 milioane de euro”
  Parca DNA-ul avea ceva banuieli asupra Lukoil!

  • Salutare tuturor,
   Victor, nu DNA-ul are indoieli cu privire la Lukoil ci Parchetul de pe langa curte de apel Ploiesti, adica subordonatii lui Nitu.

   • Ion, salut.
    Mea culpa 😉
    Dar tot niste autoritati ale statului.
    Ba, daca sint de-ai lui Nitu, astia chiar o sa ingroape dosarul. Ca au treaba multa cu Basescu 😛

 7. Ei si ?!
  – „datoria totala a Chinei a ajuns de la $7 trilioane in 2009 la $28 de trilioane in 2014 (de 3 ori cit PIB-ul!”
  Nu-i nimic, le dam chinezilor dreptul sa ne construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. Numai cu chinezii ne-am inteles 😛
  „Compania de proiect va avea actionar majoritar partea chineza si va prelua EnergoNuclear cu tot cu investitiile facute de Nuclearelectrica ”
  Hai noroc 😉

  • Si pen`ca tocmai faceam vorbire de tara si orinduirea care le place Plagiologului si buldogului:
   „Rezervele valutare ale Chinei au scazut in mod alarmant in august, cu o suma record, de cel putin 94 de miliarde de dolari. Nu se stie exact la cat se ridica “hemoragia” de moneda straina a bancii centrale a Chinei, dar cifrele avansate de experti merg pana la un “minus” de 150 de miliarde de dolari la nivelul lunii trecute.”
   Te pomenesti ca scurgerile de moneda straina s-au aciuit la Cernavoda 😉

 8. Mindri ca sintem romani si formam partidul cel mai puternic din tara, care a dat cel mai ci(n)stit guvern 😛
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20443742-dna-pedeapsa-aplicata-lui-liviu-dragnea-are-cuantum-simbolic-dreptul-vot-fost-tratat-acesta-moft.htm
  Concurs: cine intra primul la mititica? ginerele popii sau sotu` lu` Bombonica?
  N-au fost prosti stramosii cind au zis ca nu e bine sa strigi „Basescu la puş”, puschea pe limba, „sa nu sapi groapa altuia, ca risti sa ti se intimple” 😛

 9. Va salut dragilor! Ca sa ne mai treaca ofurile ascultati miraculoasa muzica impletita cu dans,actorie de exceptie.

 10. victor L, 🙂
  mare adevar ai grait:”sa nu sapi groapa altuia, ca risti sa ti se intimple”
  Parca-l vad pe plagiatorul premier ranjind si profetind ca-l arunca in beci pe dusmanul sau de moarte Basescu.

 11. viq,
  asa este:in aceste zile matematica loveste fara mila.De la cateva sute ,ajungem la mii si sute de mii si nici nu stim cu certitudine pentru cine deschidem portile.Europa o fi cunoscut o asemenea invalmaseala si la inceputurile evului mediu?Cunoastem rezultatul de atunci,acum putem macar estima ce se intampla cu batranul continent?

 12. Poate unora nu le place clipul propus de Dora (mulţumesc) şi preferă altceva:

 13. Daca vreti sa (re)vedeti:

 14. E grav, cit se poate de grav: nici profii si nici dottorii nu au venit cu dezvaluirea de la haznaua 3;
  „Antena 3 prezinta un document care ar arata ca Traian Basescu a fost platit de Securitate ”
  (Nu mai stiu cum sa distraga atentia de la problemele Plagiologului 😛 )

 15. victor L, 🙂
  da-i dracu de antenisti imputiti,astia s-au scrantit rau de tot,nu ataca alte subiecte foerbinti ,de actualitate,se refugiaza tot timpul in trecut .Pe de alta parte, in prostia lor, nu-si dau seama ca intretinand tema cu Base ii fac un bine, nu lasa sa se stinga imaginea celui care a stat 10 ani in fruntea tarii.Oamenii mai si judeca,fac comparatii cu ceea ce se intampla in prezent si rezultatul e favorabil celui hulit de antenisti si sleahta lor.

 16. Salut! (tot scurt, inca 🙂 )
  Si un „zambet” – via o pagina de fb … 😉 , ca umorul nu strica, oricat de critica ar fi situatia:

 17. Salut! Oau!!! Un articol de tot hazul dacă n-ar fi de plàsul!
  Adică, haideţi să-i găsim o scuză lui Merkel!?
  Inţeleg că tot haosul ăsta provocat în Europa de madam a avut ca scop testarea gradului de gardist a lui V. Orban şi a pasivităţţii celorlalte state!!!???

 18. Eu am ramas cu o mare nedumerire : Ce a primit Polonia domne, de s-a sucit de pe o zi pe alta? Cand au acceptat, dupa mofturile de rigoare,elemente ale scutului antiracheta au beneficiat, gratis, de echipament militar de la americani, inclusiv avioane de vanatoare.Acum, in decurs de 24 de ore a facut un viraj de 180 de grade ,in mod cert nu degeaba.Probabil ca raspunsul nu-l vom afla niciodata, dar stiu unii negocia…

  • Loda,

   foarte posibil.
   Dar daca au facut asta, dupa parerea mea au gafat grav.
   Cu rusul nu ai negocieri profitabile niciodata.
   Ca sa nu mai vorbesc de cat de usor au uitat de „accidentul” aviatic 😉

 19. Si o întrebare:
  Oare dacă tot îşi dorea madam Merkel 800 000 de sirieni, că àşta am impresia că-i sunt mai dragi, atunci nu putea să menţină ambasada la Damasc şi eventual nişte consulate prin care să le ofere vize (celor care se încadrează) şi să le pună la dispoziţie nişte ambarcaţiuni civilizate care să-i transporte în Germania?
  A-i chema şi a-i lăsa la màna trficanţilor( apropo, aceştia nu sunt mănă-n mànă cu ISIS şi împart banii?) şi a mării, nu este o crimă?
  Romània este singura ţară din UE care-şi menţine deschisă ambasada la Damasc. Deci, se poate!

 20. Nu m-a tacut cel cu cornite: hop ca se prezentara in tandem.
  Si ca sa vezi pozna! profa se da poloneza, nu are mindria de a fi român, iar dottorul vine cu citate din marii analisti ai neamului. Si care se lustruiesc lustruindu-i pe altii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s