Povestea penelului fermecat

Am vazut si re-vazut vorbele din cuvinte si cele de pe langa, ale Monicai M10 referitoare la re-intrarea lui Basescu pe scena poltica prin inscrierea in PMP.
Multe erori de perceptie, de analiza a erorilor percepute, dar cel mai ingrijorator mi s-a parul amatorismul politic si socio-relational.
Monica Macovei a fost si ramane, dupa parerea mea, un reper major al anilor 2000 pentru evolutia societatii romanesti. Actiunile tandemului Basescu-Macovei si urmarile lor, cel mai probabil, vor fi subiect de analiza foarte serioasa peste ceva ani, privind istoria moderna a Romaniei si modul necesar de a face politica puternica intr-o tara bleaga.

Speech-ul de mai sus al Monicai mi se pare plin de erori.
Incepand cu ideea reintrarii piratului in politica.
La drept vorbind unul din putinele lucruri pe care Basescu nu le poate face este tocmai reintrarea in politica.
Nu poate. Asa cum nu poti iesi din casa daca esti afara.

Pe indelete, ca e important.
„…Traian Basescu si-a dezamagit electoratul, pentru caaaaaaaa…………
…este impotriva luptei anticoruptie. O denumeste „apararea drepturilor omului” !!!
Adica a inculpatilor..”
Realizeaza cineva cum suna asta in gura unui fost ministru al justitiei ????
De asteptat sa iasa perla din vocalele corzi ale unui „procuror ceausist”, dintr-o mentalitate ante ’89, asa cum a fost deseori si pe nedrept catalogata, dar nu din convingerile profesionale ale celui mai important pivot al unei justitii drepte si independente.
Este posibil ca la nivelul ei de implicare in domeniul justitiei sa nu realizeze elementul fundamental care sta la baza intregului act juridic : DREPTURILE (fundamentale ale..) OMULUI !
Asta este rostul, sensul, motivul pentru care justitia exista !
ASTA   E   JUSTITIA !!!!
Noi, societatea, membrii comunitatii, am construit si autorizat departamentul asta ca sa ne apere drepturile si libertatile !!!!
Nu ca sa bage la puscarie ceva/cineva, pentru ceva.
Pedepsele, cu temnita inclusiv, sunt efecte colaterale actului necesar si obligatoriu de a-mi apara MIE, cetatean onest, drepturile.
Ca face extensia catre „drepturile inculpatilor” nici nu mai are relevanta.
Basescu nu a facut trimiterea in mod expres, dar este la mintea cocosului ca cetatenii se impart doar in doua categorii din punct de vedere juridic : vinovati sau nevinovati. Specificarea asta cu „inculpatii” a fost facuta nu de un profesionist rational in domeniul justitiei ci de un politician speculativ, care incearca sa sugereze electoratului o anume perceptie si, in urma ei, un anume sentiment si o anume atitudine.

„… impreuna cu PSD. Au acelasi discurs. Daca ne uitam pe scena politica, PSD-ul si Traian Basescu dau in DNA.
Aaaa…aaa… nu cred ca este exclus sa vedem o alianta intre PMP, sau ce nume va avea partidul lui Traian Basescu si PSD. Pentru ca impreuna, acum, fac acest lucru : sunt impreuna impotriva justitiei.”
Este una din cele mai tembele pseudo-constatari, de asteptat sa infloreasca in desertul mintii unui masterat andronescian, dar absolut inacceptabil pentru cineva care are statutul de drept justitiar si jude. Asta sugereaza mai degraba ca statutul respectiv este fals, superficial si profund toxic.
Realitatea de pe teren este destul de clara pentru cine mai are organe de simt active si cativa neuroni harnici in schimbul I sa prelucreze datele.
PSD s-a manifestat intr-adevar permanent si sistematic pentru sustragerea, acoperirea, blocarea, interzicerea… cercetarilor organelor juridice. Atat in Parlamentul Rusinii care a inchis DNA-ului usa in nas in atatea cazuri arhicunoscute, cat si public, cu manifestari de strada sau presiuni prin media varanului.

Asta in vreme ce Basescu a fost primul parlamentar ce a demisionat din proprie initiativa pentru ca justitia sa-l poata cerceta nestingherita de orice ingerinta abuziva a legislativului. Asta in vreme ce Basescu declara public ca propriul sau frate este un cetatean ca toti ceilalti si trebuie sa raspunda in mod egal in fata legii pentru faptele sale.
Acelasi Basescu care este tarat inca prin procese tampite cu cele mai tembele pretexte, de la faptul ca „demisionez in 5′ ” a fost o „declaratie politica” ce ar fi indus in eroare (…. ce?) pana la cel ca are cozorocul pleoapei prea cazut pe iris. Acelasi Basescu ale carui fiice sunt si ele aduse si ras-aduse la pupitrul lucios al inculpatilor pentru orice activitate anterioara, de la plimbatul cu trotineta la balul de absolvire. Doar-doar s-o gasi vreo declaratie sa se lege cu un chistoc de ganja. Orice, numai sa fie de condamnat.
Asta este de fapt hartuire juridica !
Si este o incalcare a drepturilor despre care vorbeste piratul, o INJUSTITIE, nicidecum un act de dreptate sociala.
Si daca el continua sa se manifeste ferm si activ pentru aparararea justitiei, inclusiv in fata abuzurilor factorilor chemati s-o faptuiasca, cum poti tu, profesionist de prima marime sa rastalmacesti in asemenea hal ?
Nu de DNA e vorba aici, asa cum nu e vorba de politaiul care te ia la maciuci pe strada pentru ca nu-i plac lui nadragii tai cazuti la genunchi.
E vorba de actul corect de justitie care se impune a fi aparat impotriva oricui il incalca sau distorsioneaza si-l transforma in nedreptate. Daca DNA si/sau politaiul abuzeaza de uniforma ce o poarta, asta nu inseamna ca tu, cel abuzat, TREBUIE sa accepti asta ca pe un dat. Dimpotriva.
Identificarea departamentului sau purtatorului de cascheta cu justitia insasi este una din cele mai grave si periculoase erori intr-o societate civilizata. Pe care Monica o face cu o usurinta nepermisa la standardul sau.
Fac Basescu si PSD acelasi lucru ?
Ba mai mult !
Poate sta aceasta contorsiune ideatica la baza „concluziei” ca partidul in care s-a inscris Basescu se va alia cu PSD ?
Mi se pare aiuristic.

„…impotriva justitiei, sub diverse pretexte, da ?
Ca sunt abuzuri, ca nu stiu ce se intampla….
Noi vedem dosare, vedem ca sunt probe in ele, vedem rata de condamnare…
Unii sunt achitati, e normal, dar rata de condamnare este peste media europeana in dosarele DNA…”
Unii sunt achitati !!!!
E NORMAL !!!!
De ce ” e normal” sa fie achitati ???
Pentru ca sunt … nevinovati ???
Daca sunt nevinovati, de ce „e normal” sa faca temnita ???
Ca daca-mi aduc bine aminte, arestul preventiv al blondei a fost unul dintre momentele cele mai fierbinti pe subiect !
E de asteptat o asemenea insailare de bazaconii ilogice venita din partea unui analfabet juridic, dar din partea celei ce constituie (sau vrea sa…) pilonul justitiei in Romania este nu doar incacceptabil ci devine de-a dreptul periculos.
Daca ajunge oama asta IAR intr-un post ca cel precedent, dar de asta data sub prim-ministeriatul unuia din cei doi gemeni, PSD/PNL, si sub presedintia ofilitului de la Cotroceni, la ce atitudine te poti astepta din partea organelor judiciare ?
Abuzul la care face referire Basescu este … „un pretext” ????

Pentru ca Basescu pretinde mai departe dreptate, justitie, apararea cetatenilor INCLUSIV in fata organelor desemnate de el/cetateanul sa-i apere drepturile, Monica concluzioneaza ca Basescu „nu mai este ce a fost” in raport cu …. justitia.

„Asa ca tocmai din acest motiv, cand numeste acest lucru … „nu vrem sa fim cercetati”, da ? … si sunt impotriva DNA, ..
De-asta spun sa nu fim surprinsi de o alianta cu PSDul in 2016, chiar daca acuma da in PSD. Ca am mai invatat si noi ca „prietenii” din politica se cearta la televizor si fac afaceri in spate.”
Un neadevar flagrant, grav si greu de ignorat.
Pune in gura piratului exact opusul a ceea ce el spune, sustine si face sistematic dintotdeauna : „nu vrem sa fim cercetati” !!!
Asta e intr-adevar o afirmatie foarte grava. O minciuna fatisa, o acuzatie complet nefondata si impotriva celor mai clare si notorii evidente sustinute de fapte concrete. O asemenea afirmatie publica este clar un atac fatis a mandatelor precedentului presedinte, a ceea ce ametitul asta de marinar s-a chinuit sa faca pentru societatea romaneasca. E o mare mizerie.
Urat si degradant.

„- Lumea vede o alianta intre dvs si Traian Basescu.
– Cineva s-a bucurat de alianta asta ? Eu n-am citit comentariile…recunosc.
– Nu. Nu spuneau ca se bucura sau sunt tristi, spuneau ca pornind de la..
– .. cuvintele lui Traian Basescu… eu va spun cum le-am citit eu.
….aaaaaaaaaaaaaaa……………..aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……aaaaaa
Primul lucru… a vrut sa induca in mintea multora ca facem alianta si stim ca multi tocmai sunt dezamagiti de el, pentru ca el nu mai este un luptator impotriva coruptiei ci ii apara pe unii dintre cei anchetati, … si (vrea) sa-i indeparteze pe acesti oameni de M10.
A vrut sa produca efectul invers…”
What ????? 🙄 🙄
„..deci daca se aliaza cu mine … sa vedeti ca nu or sa mai intre la voi cei care cred in anticoruptie, si in lupta pentru o justitie dreapta …
Deci sa impiedice lumea sa vina la noi, lumea care a crezut in el si care crede in mine in continuare, ca eu am fost consecventa cu anticoruptia…!”
N-are nici un sens !
Unde e logica ?
Spui ca te aliezi cu M10 in care (pasa-mi-te) electoratul EI (neinregimentat) crede, ca sa …. nu se mai duca la ea si sa vina la PMP ????

Pai daca acum cuiva i-a scazut increderea in pirat si a crescut in M10, taman ar fi impins sa se inscrie la ea. Asigurandu-l ca prin aceasta alianta nu-i creeaza o ruptura ideologica.

„Si un alta….aaa….. si o alta ……. aaaa.. si un al doilea efect este ….aaaa…
… probabil sa incerce sa opreasca plecarile din PMP. Care sunt … destul de multe. Pe ideea ca … o sa ne aliem cu M10 si … o sa fim mai multi… si … mai buni si mai frumosi.
Foarte multi au plecat din PMP in ziua alegerilor. Cand au ales-o pe doamna… Udrea.”
E poate cel mai ilustrativ moment al amatorismului politicianist al Monicai.
Ea saraca nici nu stie ce spune. Nici ce tocmai a spus, nici ce vorbe urmeaza sa cuvinte.
E o tocana fara nici o urma de sens, de logica, de idee….
Plecarile din PMP (care sunt destul de multe) … in ziua alegerii doamnei Udrea !!!!
Adica atunci cand au migrat papahagii la ea ??!!!!
In urma cu oarece vreme.
Intre timp Udrea nu mai e acolo unde a fost alesa.
Nu mai e nici acolo unde a fost inainte de a fi aleasa unde a fost aleasa.
Nici membru cu dreptul de membru.
In schimb tocmai a devenit membru Basescu.
Iar Monica a ramas cu volanul intors pe stanga de la intersectia precedenta, chiar daca intre timp soseaua tocmai vireaza la dreapta !!!!

Traian Basescu isi dez-amageste electoratul ?
Sau Monica si-l amageste !?

Aceasta a doua parte/idee din materialul de mai sus contine in sine cee ce eu cred ca e cheia care descuie schema „politicii” doamnei Macovei M10.
Primul gand al Monicai la auzul ideii de alianta cu PMP/Basescu a fost la ce zic cometariile. Ce parere au cei care au auzit de asta ?
Sunt pentru sau impotriva ?
Sunt veseli sau tristi ?
Se bucura sau se enerveaza ?

Pozitia ei este in functie de ce zic comentariile !!!????
Si de la punctul asta mai departe totul capata alt inteles.
Monica nu are nici un proiect politic, nici o idee sau schema pe care ar dori s-o realizeze in practica.
Un om politic fara agenda.
Agenda ei este ce spune lumea.
Ce spun analistii, comentatorii, sondajele, ….
Este o atitudine fireasca a oricarui om fara personalitate.
Monica nu a fost si nu cred ca va fi un lider.

Monica poate vrea sa faca ceva bine pentru societate. Dar pentru un lider de orice fel si pentru unul politic cu atat mai mult, este total insuficient.
Nu stie calea.
Pentru ca nu are suficient de clar in minte si suflet convingerile necesare pentru o societate dreapta si utila cetatenilor ce o compun. Majoritatii cetatenilor.
Numai asa, trecand prin filtrul propriilor valori, ar putea face distinctia intre ce e bine si ce e rau din noianul lor de sugestii, pareri, idei, pretentii.
Nu urmeaza calea.
Merge bine daca o pune cineva pe cale si-i traseaza clar itinerariul.
Daca nu, conduce autobuzul cu cei 10 negri mititiei dupa cum li se … ridica lor pretentiile. Cand spre stanga, cand spre dreapta, cand inapoi, cand peste camp….. si pe unde le mai falfaie lor imaginatia.
Nu o arata.
Stie ca nu stie. Iar daca nu stie ca nu stie, subconstientul ei o retine de la a arata o cale clara. Nesiguranta cu care trateaza subiectele, sau mai degraba cu care le evita, este rezultatul acestui fenomen.
Pozitiile sale pe teme politice sunt stereotipe si comune, astfel incat sa multumeasca cerintele altora din jur, atunci cand nu sunt personal-emotionale si pe cale de consecinta de-a dreptul proaste.
Ca in cazul crizei refugiatilor.
Daca Basescu a avut o parere mult mai personala, clara, ferma, desi in totala neconcordanta cu parerile majoritatii tembele, dar care parere avea la baza o solida analiza a unor realitati obiective prin prisma unor principii clare privind interesul natiunii sale, pozitia Monicai a fost absolut penibila.
Sucirea Merkelei cu 180* in doar cateva zile a demonstrat diferenta uriasa de categorie intre pirat si multimea amorfa a politicii contemporane. Piratul stie ce vorbeste.

Monica a facut candva treaba foarte buna.
O mistrie truditoare in mana unui zidar harnic.
O pensula iscusita in mana unui pictor cu viziune.
Poate penelul unui pictor talentat sa continue ciclul operelor de arta, chiar si  in lipsa mainii artistului, doar in virtutea ideii ca a mai mazgalit ceva frumos odata?
Penelul fermecat e totusi o poveste.

Viq

49 responses to “Povestea penelului fermecat

 1. Extraordinara analiza ! Tot ce ati spus am gandit dar nu am reusit sa transform in cuvinte…Trebuie sa recunosc, am votat Monica Macovei nu neaparat ca am crezut in ea ,am avut ceva reticente dar mi s-a parut o alternativa de compromis pentru ca asa cum ati spus ‘a fost si ramane, un reper major al anilor 2000 pentru evolutia societatii romanesti’ . Acum regret.Pentru ca mi se pare clar ca declaratiile ei sunt facute nu din convingere ci din interes politic…inca nu m-am lamurit daca mai sunt si alte interese. Dar sincer, nu ma mai intereseaza aceasta persoana si nici evolutia sa . Cred ca prin declaratiile sale s-a sinucis politic.

  • Convingerea poate purta interesul politic.
   Monica pur si simplu nu e in domeniul ei.
   Are stofa buna altminteri, dar e pe drum infundat.
   Pacat.

   Si piratul cred ca a inteles asta.
   De cate ori a dat el in ea ?

  • Salve. Politica e arta compromisului [mai ales cea de guvernamant]. Ce politica poate face o grupare de talibani?

 2. Viq, servus! 🙂

  TB este politician, cel care propune soluții pentru problemele societății la o anumită etapă.
  MM este un tehnocrat, cel care trebuie să pună în practica soluțiile validate de electorat.
  S-a intâmplat ca tehnocratul MM să trebuiască „să pună carne pe ideea politică” a lui TB care a primit girul de electoratului.
  Și a făcut-o bine…
  Asta, pe fondul „secetei de oameni politici cu idei viabile”, i-a dat tehnocratului impresia că poate fi și bun politician, unul și mai și decât maestrul ei.
  Și aici Margareta s-a ofilit… 😛

  • @Old: din pacate, MM isi dinamiteaza azi tocmai statutul de tehnocrat, adevaratul sau pilon de sustinere…Sa fii incoruptibill, sesizezi paradoxul (lipsa de doxa, adica)?

  • da, Old !

   Nu e de condamnat. Poti incerca.
   Daca vezi ca nu e de tine, iti vezi de treaba.
   Partea care o incrimineaza e ca loveste.
   Exact unde nu e cazul.

   Vorba ‘ceea… „nici o fapta buna nu ramane nepedepsita”!

 3. Brici! Brisca contra jungher! N(ota)10!
  +: ….in problema refugiatilor: MM, prin sustinerea deportarii refugiatilor (impotriva vointei acestora), lupta pentru sau impotriva drepturilor omului – HR, pntru (n)(e)goisti)…-? Deportarea cator refugiati este acceptabila pentru Ro?

 4. Ziua buna tuturor.
  Plec la piata ! 😀 😀 😀

 5. nenorocitzii astia dela Romania TV: VIN CU MIZERII
  -MINCIUNI SI ESCROCHERII; NIMENI ALTUL DECAT ABRAHAM
  ALA CARE I-A FÄCUT PROBE TZIGANILOR BERCEA: ASTA AR
  TREBUII ARESTAT PT: ESCROCHERII.

 6. …, da?
  Nu merita Monicuta timpul pierdut.
  Daca nici la virsta asta nu intelege ce se intimpla in jurul ei si ramine aceiasi habarnista in mersul politicii, ajunge ca i-am dat un vot.
  Ramine cum a zis inocentul versatil intr-o clipa de luciditate „fara Basescu, Macovei ar fi ramas o respectabila oengista”.
  Afirmatiile cu alianta intre PSD si PMP sint la nivelul haznalei 3, dar nu de mintea unui politician.
  Spaima, cosmarurile pe tarlaua M10: PMP face alianta cu PSD.
  …, da? aaaaaaaaaa… aaaaa

  • Cred ca MM a reactionat la comentariul lui TB despre „europenismul” lui Catalin Divan (care a reacGIOnat conf. nadei muscate pana la varful unditei). Doar ca nu a citit mesajul in cheia corecta, dupa cum VDM azi, cand doar tineretea (relativa) a personajului a mai ramas din mesajul initial. Exista subtilitati de politician pe care MM nu le stapaneste, inca…

 7. Viq

  In primul rand, cu o intarziere de „doar” ( 😳 ) o saptamana, LA MULTI ANI!
  Sa fii sanatos, iubit, impacat cu toate alegerile si multumit de toate realizarile din viata ta!
  Despre analiza pe care ai facut-o, doar atat (deocamdata): chapeau!

 8. Salut prieteni! Felicitări Viq! Pasajul acesta sintetizează perfect personajul MM:
  ,,Monica a ramas cu volanul intors pe stanga de la intersetia precedenta, chiar daca intre timp soseaua tocmai vireaza la dreapta !!!!”
  Si-n această situaţie, ea claxonează! Uneori cu papaclaxonul!

  • Exact, draga Florin si Viq!
   Deviationist e acela care tine drumul drept atunci cand Partidul o coteste! Trebuie sa sdrobim deviationismul iar apoi, strans uniti in jurul Liderului nostru nepereche, nu vom precupeti niciun efort in a aduce Viqtoria Fianala!

   • Da, Misule !

    A pretinde joi ca e inca luni….
    … ca ai doar 24 de ani cand implinesti 42…
    … si ca soarele se-nvarte in jurul buricului nostru ca asa spune ultima gaselnita a stiintei sec XII…
    … e dovada de consecventa si cuget neted.

    Ma intreb acum, ca un nedumerit in ale polticii monicii, oare cand partidul portocaliu a cotit-o de sub rugaciunea piratului de a nu se imbala cu mafia penelului, drumul ei a fost „drept” pe coteala asta din motive de post la Bruxelles sau din pura convingere principiala ?

   • Ce bine de tine ca esti liber ca pasarea Cerului si nu depanzi de nimeni; miştocareala e sufletul tau. N-ai mama, n-ai tata (doar un inaintas, pe Mihai 1).

    • …si un urmas: Mihai 0 (de fapt e chiar Ilici IV, cu coroana asezata peste basca, ambele ascunse sub casca de motociclist ale de-a pururea juNelului mire).
     P.S. Eu cred ca Tradiceanu ar merita, intr-un fel, Ordinul Jartierei: in cazul in care OJ s-ar prinde de chiloti. Sau de papion.
     Sigur, nu exista curte regala care se respecta fara bufonii aferenti, dar ramane invaluit in Mr. (duda) cum au reusit bufonii moderni sa se dezbare de (nelipsita pe vremuri) intelepciune. Bufonii nostri de azi vor sa-l impuna ca maestru al comediei politice moderne a romanilor pe CaraGIOale. Si atunci chiar se apuca sa dea la gioale. Organizat, nu ca ALDE noi, astialalti.

 9. superb, „PAPACLAXONUL „

 10. Daca stam drepti si judecam anapoda, da, Monicuta procedeaza bine.
  Nu isi ataca adevaratii inamici – PSD, eventual si PNL, ca de aia l-a parasit -, ci concurentul la aceiasi felie din tortul politic. Si o face mintind, ca altcumva ce rost are 😛
  Apoi, ura Monicutei pe Basescu e traductibila: piratul a preferat-o pe blonda in detrimentul ei; asta, intre noi femeile, nu se iarta.
  Basescu, e drept, a pierdut girind-o pe blonda. Dar nu e primul barbat lucrat de ochi alunecosi-inima zburdalnica 😉

  • victor,
   asa a procedat si säftoaica, nu au demnitate, mandrie,
   sä fii d-nä e mare lucru, apoi dece asa dusmänoasä MM ?
   se foloseste de lozincile uslinosilor, caracter de cotzofanä bätranä.

   • theo,
    Macovei, atacindu-l pe Basescu fara rost si mintind ca o mahalagioaica, nu isi face niciun bine.
    Dovedeste caracter urit.

   • Mare păcat ca nu pot toate fi ca doamna Carmen, doamna președintelui. Caracter, distincție, bun gust. In ce o privește pe doamna galei Bute, victor L lovește din nou cu adevarul, deși mie mi se pare mai degrabă incomplect nevinovata. E chestie de nuanță, probabil.

    • da? aaaaaaaa… aaaa…, ce nuanta amice? unde o aparam eu pe blonda?
     In vremi trecute, @ Loda avea misia de a ma urmari; ai preluat sarcina?
     Daca spun ca Monicuta este cea mai cea dintre cele, o sa poti articula si tu ceva, altceva decit de a-mi comenta scurtele postari? tu ai ceva in capul propriu?

 11. [raman cinic]. Cum se finanteaza [macar pt cheltuieli curente] M10? Cei 10 si inca cei ….. platesc cotizatie? cat e de mare?
  Cand dl X [tipograf] iti face MOKA afise o face din iubire netarmurita fata de M10 ? si o sa o faca mereu [calcand legea fiscala si a finantarii partidelor]? sau „incoruptibilii, inflexibilii, inexprimabilii” au pus de un comrpomis promintandu-i ceva dlui X?
  Am mai pus aceasta intrebare [inclusiv dlui Papahagi]. Tacere absoluta. De la Bill am luat o injuratura [la care am replicat „islamic” SIKTIR]

 12. Replica Piratului pentru Tonta:
  ”Ponta tot Ponta, iar Ponta tot mincinos !
  La Congresul de astăzi al PSD, în timpul unui discurs mincinos despre propriile realizări la guvernare, Victor Viorel se plîngea că nu a fost validat votul de la referendumul de destituire din vara anului 2012, susţinînd că pentru el VOTUL POPORULUI este mai important decît instituţiile şi legile. Nu-i mai amintesc că se făleşte cu un vot furat şi în urma unor proceduri care au blocat funcţionarea CCR.
  Dar dacă are atîta respect pentru votul românilor, cum se face că, împreună cu gaşca din jurul său, le-a blocat dreptul la vot la prezidenţialele din noiembrie 2014. Sau poate tot din dragoste pentru români şi respect pentru votul lor nu a promovat legislaţia prin care să avem un parlament cu 300 de parlamentari în urmare a unui referendum validat de CCR. Sau o ultimă probă a respectului pentru votul românilor, oare cum o mai fi cu votul prin corespondenţă?
  Şi atunci unde este respectul pentru popor şi votul său?”

  • cand parlamentarii ciumei rosii, ies din salä, s-au nu le dä
   voie sä voteze cum este.ei nu sunt popor?
   PONTA, este un plagiator vagabond, turuie färä sens .

 13. Plagiologu a cuvintat:
  „” Avem un singur adversar si acesta a ramas tot Traian Basescu ! „”
  Ce zici, Monico?! asa-i ca Ponta vrea sa ne induca in eroare?
  Dusmanul tau tot Basescu este?

  • COTZOFANÄ PROASTÄ, dacä era desteaptä nu-l critica tembel
   mai bine se adunau. si liberalii pierd criticand pe Bäsescu:

  • Sigur ca afirmatia lui Ponta poate fi considerata inselatoare, credibilitatea sa este astazi nula. De altfel, noua tema a celor speriati de revenirea lui TB in prim plan este placa blatului A3-RTV-RoTV cu TB, in scopul mentinerii ultimului in prim plan (toti rizibilli prin insasi expunerea ideei, chiar sa nu sesizeze schizofrenia propriei situatii?)
   De fapt, ceea ce se erodeaza accelerat este credi@billitatea MM. Fragmentarea de pe flancul drept, cheia de bolta a planului USL, este pusa azi in pericol, pentru prima data dupa 2012. Deriva este stopata de o ancora si un harpon.

 14. TÄRICEANU, manechinul rosiu, este supärat, sä nu indräzneascä
  Justitzia sä-l condamne pe PONTA IMPOSTORUL SI DRAGNEA
  MAFIOTUL, nu ar fi democratic, DECE??? ei au voie sä fure???

 15. Dragnea este un pervers, a tzinut momente de reculegere si pt.
  mortzii dela revolutzie. RUSINE !
  CU UN CRIMINAL IN SALÄ, CU MINCIUNI SI PROMISIUNI;
  Drag-Nea trebuie cu grupul condamnat

 16. ”Am fost bucuros când a ieşit Johannis preşedinte, pentru că pe Ponta îl uram sau poate e prea mult spus. Dar nu-mi plăcea nici figura lui. Cum să te reprezinte el în Europa? Are o figură de tătar scopit! Băsescu e foarte român. O fi avut puţin sânge tătăresc, dar mie mi-e foarte simpatic. Mie mi-a plăcut pentru că nu se temea să se răstească la Rusia. Oricum, alegerea lui Johannis a fost un accident politic fericit. Cu toate că preşedintele n-are putere aşa mare. .. Să dea Dumnezeu ca forţa lui simbolică să se materializeze în forţă politică. Dar dacă rămâne aşa mut, cum e el, politica lui va rămâne mută. Iar Ponta va conduce în continuare şi va fi nenorocire”, a spus Djuvara, în emisiunea „Lumini şi umbre”, de la B1Tv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s