UE, incotro ?

Tanti Motto :”Suntem o ţară de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiaţi reprezintă o problemă?” (de Monica Macovei, ce bantuie noaptea la trei)

Croatia a cerut Sloveniei sa permita tranzitul a 5000 de refugiati pe zi, ca sa scape mai repede de inghesuiala in ograda proprie.
Ministrul de interne al Sloveniei insa a anuntat ca nu poate indeplini cererea asta dat fiind ca Austria nu primeste mai mult de 1.500 pe zi.
Drept urmare Croatia anunta ca taberele sale destinate tranzitului vor isi vor epuiza capacitatea in cateva zile.

Oricum se sucesc, refugiatii sunt acum un cartof fierbinte pe care nimeni nu mai vrea sa-l tina in labuta.
Toanta de Merkel, care si-a facut praf intreaga cariera politica printr-o singura decizie suficient de tampita, ii cauta acum in coarne presedintelui turc, vazand in el un colac de salvare pentru invazia Europei in general si a Germaniei in special.
Ocazie cu care turcul se prea poate sa paseasca, cu natie cu tot, in interiorul Uniunii Europene.

„Cred ca putem folosi criza cu care ne confruntam, datorita miscarii masive si necontrolate a valului de refugiati, intr-un prilej favorabil pentru a realiza o cooperare mai stransa in multe alte probleme” – ii intinde bleaga cecul in alb lui Erdogan.
Pre limba noastra „… nenea, am festelit-o. Trece acolo cat vrei sa ne scapi !„.
Iar asta, ranjind delicat cu toate fasolele : „Prioritatea noastra este (acum) de a preveni imigrarea ilegala si de a reduce numarul de persoane care tranziteaza frontiera. In acest sens am avut negocieri foarte fructuase cu UE.”

Merkela a catalogat vizita sa in Turcia, evident fortata de situatia in care singura si-a ridicat poalele nationale, drept „o blestemata datorie (politica)” precizand ca obiectivul sau este de a reusi ca refugiatii sa … ramana „undeva mai aproape de caminele lor” 😀 😀 😀
Inca putin si ajunge la vorba mea, ca cel mai aproape de caminele lor este in …. caminele lor.

Asa ca, ajungand acum la mana turcului, este dispusa sa scoata din buzunarul UE 3 miliarde euro si bun-inteles recunoasterea internationala a efortului semilunii culminand cu aceptarea aderarii Turciei la UE. Desi a incercat sa spoiasca cu bidineaua scopul vizitei sale, cioara intelegerii a croncanit foarte clar inca inainte de aceasta vizita : „Daca UE nu poate functiona fara Turcia, de ce Turcia nu e parte a UE ?”.
Sa te duci cu pozitia ghiocelului la Erdogan DUPA ce a spus asta, arata clar ca Turcia are covorasul rosu in fata papucului cu canaf. Asa cum a observat si un diplomat turc „Nu poti sa critici Turcia de luni pana vineri iar sambata sa te duci sa-i ceri ajutorul !”.

Acasa sondajele o arata la un minim de 37%, totul plecand de la povestea refugiatilor. Iar faptul ca acestia reprezinta o bomba inca neexplodata, fata de care ceea ce nemultumeste acum electoratul german e mai putin decat mirosul capsei de intiere, cred ca este extrem de usor de observat. Acuzata ca ar fi musamalizat plangeri ale cetatenilor privind actiunile emigrantilor, favorita in cursa pentru primaria din Koln, Henriette Reker, taman ce a fost injunghiata de un somer.

Nu ma intrebati daca deciziile astea luate in numele intregii Uniuni au ajuns in prealabil si la urechile stralucitilor nostri europarlamentari, ca despre vot nu cred ca mai poate fi vorba. Nu stiu. Nici voi. Si nici ei !!!!
Si odata realizata trebusoara asta Uniunea Europeana incepe sa se cam duca la dracu’ cu carti.
Nici nu mai e vorba de ce face sau nu, ca oricum de o buna bucata de vreme face numai trasnai, dar acum e vorba de CINE face si desface in numele tuturor popoarelor europene incluse pe post de mioare cu ochi blanzi.
Ce a fost (pe hartie) si ce-a ajuns (in practica) !!!!!

Merkel impune cote de refugiati in tarile membre impotriva Constitutiilor din statele respective, Junker il impune pe Putin drept far calauzitor la doar cateva luni dupa ce nebunul ocupa armat o halca dintr-o tara vecina si suverana ….
Ma tem ca visul Uniunii Europene se incepe sa semene mai mult a cosmar.

Viq

69 responses to “UE, incotro ?

 1. Au creat [Merkel Nr1 in top si dupa ea un sir de alti lideri europeni / UE] o criza grava, cu potential progresiv care era cat se poate de predictibil si acum aplica „solutii” la fel de „inteligente”. Sau din ce in ce mai… Si criza si „solutiile” astea (cu putini si erdogani cu tot, dar si cu „artizanii” europeni ramasi si pe mai departe „la butoane”, plus „lepadarea” de USA) prefigureaza pentru Europa un viitor imediat, pana la „pe termen luuung” cu adevarat de cosmar.

 2. Salut prieteni! Bine spus: ,,Ce a fost (UE) (pe hartie) si ce-a ajuns (in practica) !!!!!
  Ce a fost pe hàrtie, atunci cànd am fost chemat să-mi dau votul pentru aderare, cu egalitatea statelor componente, decizii luate prin consens, securitatea cetăţeanului UE, solidaritate, prosperitate şi alte bla,bla-uri şi ce-a ajuns:
  Decizii luate cu bătutul pumnului în masă de către unii mai UE decàt alţii, insecuritate totală prin aducerea unora care vor să ne impună cu forţa modul lor de viaţă, solidaritate fàţă de noneuropeni şi pedepsirea aspră a cetăţenilor europeni care îndrăznesc să se opună, punerea sub cizma rusească a ţărilor estice – probabil sub garanţia că Rusia nu se va atinge de cele vestice şi nici de interesele lor în cele estice (càtă naivitate) şi mai mult, tendinţa de renunţare la securitatea oferită de NATO şi trecerea acestea sub obolul armatei ruseşti !!!???
  Incă o dovadă că:
  ,, Dumnezeu a făcut lumea în şase zile şi-n a şaptea….şi-a pus màinile în cap!”

 3. Nu doar deciziile „peste capul” cetatenilor europeni si a ceea ce trebuia sa fie spiritul „uniunii” sunt revelatoare in cazul celor ce impun azi crize si solutii iresponsabile, ci si modul „ruso-putinist” de a nu (mai) conta reguli, legi, tratate, principii, valori…

  • Servus Mih! Aşa este, UE ţinde să devină mai degrabă ceva asemănător cu: URSS, Al treilea reich, imperiul visat de Napoleon, viziunea goliştlori şi socialiştilor de la finele războiului, în antiteză totală cu fineţurile pline de substanţă ale arhitectului acestei construcţii: R. Schumann.

 4. Am fost un pro UE din tot sufletul.
  N-a mai ramas nimic. M-am consumat.
  Diktatul celor mari e umilitor.

 5. Viitorul orwellian pe care ni-l pregatesc „mai marii zilei”, isi mai dezvaluie o latura cel putin ingrijoratoare in felul in care se trunchiaza si/sau ascunde realitatea, se manipuleaza opinia publica, se pun etichete opiniilor „indezirabile”. Nici asta nu mai seamana cu ceea ce numeam nu demult „civilizatie”, „libertate” sau „democratie” de tip occidental.

 6. Si tot din ciclul ,, O lume nebună, nebunààà!” Aseară la emisiunea lui Orcan, ,,profesorul” şi fost mare ,,sculă” prin MAI (asa se lăuda) Valentin Stan (laptop) îl făcea varză pe TB cum că scutul instalat de americani, atenţie americani, nu NATO – lucru perfect adevărat si cu cheltuirea unor sume colosale din bugetul lor şi nu al NATO, cum că scutul de la Deveselu nu ar apăra Romània în niciun caz, el fiind destinat (conform declaraţiilor nu ştiu cui general american) numai apărării SUA şi a trupelor americane aflate în Europa!?
  Măi să fie d-le ,,profesor”,
  – adică scutul acesta si trupele americane care-l deservesc….unde se găsesc? Si la o eventuală rachetă lansată de inamici toată această investiţie materială,financiară, umană stă cu măinile în sàn?
  – sau pe rachetele lansate de acesti inamici este musai ca pe acestea să scrie adrisantul, eventual cu codul corect al destinaţiei acestora ?
  – sau JOHN stă în turla bisericii din Deveselu şi încearcă să desluşească destinaţia acestora?
  – sau generalul ăla american trebuia să facă publică toată documentatia scutului şi eventual să-i aducă şi lămuriri d-lui ,,profesor”?
  Halal profesor şi vai de studenţii obligaţi să-l asculte şi să-i înveţe înepţiile!

 7. Ioana Hincu (pe pagina sa de fb, in legatura cu recentele luari de pozitie ale lui Traian Basescu): Asta-i tot din ciclul „right is right, even if everyone is against it, and wrong is wrong, even if everyone is for it.”(William Penn)
  Din nou, singurul politician roman semnificativ, al unui partid parlamentar, cu mintea intreaga si pozitionarea corecta – cititi care.
  Din pacate nu mai e la Cotroceni.
  Din pacate, ati ras de el (daca nu v-ati indignat) de multe ori degeaba (mai putin in pbma Udrea). De ex in privinta „justitiarei” MM, fosta candidata pt Cotroceni care, spre deosebire de Iohannis (care doar a acceptat cotele votate de altii), a votat urgent si entuziast sistemul cotelor de islamizare a Europei; iar acum se da de ceasul mortii cu Rusia, pretinzand (public, declarativ, pt ca aici n-o intreaba nimeni nimic la Bruxelles si nici votul nu i se cere) ca ea nu face niciun compromis care sa ingenuncheze Romania si sa-i afecteze suveranitatea; coerenta si viziune, cei mai incolo-ncoace.
  Da, din pacate, tot Basescu… Si functii in stat nu mai are. Dar are milioane care-l injura in continuare, plus intelectualii multuculti si „echidistanti” – cel mai bun semn ca zice bine si face bine ce face

 8. Si apropo de tanti moto: ,,Suntem o ţară de 18-20 de milioane de oameni. 6.300 de refugiaţi reprezintă o problemă?” (de Monica Macovei,)
  Da, aceşti 6300 de refugiaţi reprezintă o problemă! Pentru că nu ştim cine sunt şi ce hram poartă.
  In schimb nu ar fi fost o problemă să găzduim 100 000 de refugiaţi din Siria, de exemplu, însă nu cote obligatorii impuse de unii.
  Avànd în vedere că în Siria locuiesc peste 30 000 de cetăţeni romàni, în special femei romànce căsătorite cu cetăţeni sirieni care, la un moment dat, au trăit şi ei o perioadă în Romània, o bună parte dintre aceştia împreună cu familiile lor nu ar fi fost o problemă , ba dimpotrivă, ar fi fost un gest salutat.
  Plus că pe aceştia i-am fi putut aduce în condiţii umane ,nu să-i lăsăm la voia traficanţilor, vicisitudinilor mării şi a haosului, cum procedează unii care se dau umani şi solidari, chipurile, iar prin rubedeniile pe care aceştia le au în ţară integrarea, fie şi temporară, s-ar fi putut face mult mai uşor.
  Dacă MM preferă resturile aruncate de alţii şi băgate nouă pe gàt cu forţa, ţine de ,,altfel de politică”!

 9. Salutare tuturor,
  Nu stiu unde va merge EU in viitorul mai mult sau mai putin indepartat. In schimb aflam unde se indreapta statul Illinois.
  „Illinois va amâna plata pensiilor din cauza deficitului de cash”, titrează Bloomberg. Prima întârziere o reprezintă suma de 560 milioane dolari pe care planul de pensii al statului trebuie să o achite către pensionari. „Decizia va fi să alegem între puținele opțiuni rele pe care le avem. Pentru toate intențiile și scopurile, suntem fără bani acum”, a declarat Munger.

 10. Legea votului prin corespondenta a trecut de Senat. Doar senatorii UDMR si ALDE (10 voturi) au fost impotriva.

 11. Raport final in ancheta accidentului din Apuseni: Iovan a luat decizii proaste si Aura Ion, care a murit in SOC HIPOTERMIC, „nu si-a pus centura de siguranta” 👿
  Despre incompetenta si indolenta criminala a celor care au raspundere institutionala in situatii de urgenta, marii salvatori si smurdisti ai tarii, cu ponta si arahat in frunte, nimic! 👿

  • Mih, imi pare rau dar aceasta comisie a avut rolul de a investiga cauzele tehnice, meteo, umane care au dus la nefericitul accident. Alte autoritati, inclusiv parchetul au datoria de a descoperii vinovatii.
   Repet nu e o comisie care sa indice vinovati.

   • Ion, chiar si asa: sa iesi dupa atata timp si sa vorbesti despre centura de siguranta, cand fata aia a murit DE FRIG, ti se pare in regula? Mie nu!

    • Raportul nu vorbeste doar de centurile de siguranta. Sun mai multe erori care au dus la acel nefericit de accident. E dureros cum a murit Aura. Dar… daca vrem adevarul pana la capat ar trebui sa se inceapa cu raspunsul la intrebarea: Ce cauta acea fata in acel avion? Totusi era studenta la o institutie subordonata Ministerului Apararii.

     • Aici nu mai sunt deloc de acord cu tine. Fata aia era in avion (de ce era acolo, chiar nu mi se pare relevant, nu insist) – fapt. A avut loc accidentul – fapt. La nivelul „celulei de criza” a fost totul ok? Eu imi aduc aminte ca nu – fapt? Eu zic ca da. La locul accidentului, responsabilii cu asemenea situatii de urgenta au ajuns cu foarte mare intarziere – fapt. Fata aia a murit in soc hipotermic – fapt. Intrebarea la care eu astept raspuns: au actionat factorii responsabili pt situatii de urgenta in asa fel incat Aurei sa-i creasca sansa de a supravietui, sau nu?

     • Ok Mih. Este parerea ta. Raspunsurile la intrebarea ta pot veni numai dupa o ancheta a Parchetului. Avand in vedere ca acesta e tot la faza de ”in rem” mai avem de asteptat. Eu astept un rechizitoriu, daca va exista, si apoi vom mai discuta. Momentan suntem la faza de speculatii.

    • Eu nu speculez nimic. Imi pun doar o intrebare la care ar trebui sa vina un raspuns. Cu valoare dubla: pentru limpezirea unei situatii trecute si direct legat de asta, pentru prevenirea unora similare, pe viitor (intre timp, sistemul asta de interventii in caz de urgenta, sau cum ii spune, a mai dat niste rateuri care au evidentiat ca functioneaza prost)

  • SÄ VEZI CE SE LÄUDA PLAGIATORUL ACUM CATEVA MINUTE
   „TOATÄ LUMEA E MULTZUMITÄ DE GUVERNAREA NOASTRE „

 12. se incearcä sä ducä discutzia in altö parte.

  ALT RAHAT;MINISTRU DE ATUNCI SI PREMIERUL TREBUIA SÄ DEMISIONEZE , AU MURIT DE FRIG

 13. Articolul lui Tolontan a fost trintit la Copac intr-un fel de rabufnire „uite, si portocalii au avut postaci, nu doar noi”! In frunte cu blonda 😉
  Apoi, a gasi „texte” homofobe si antisemite in afirmatia cuiva ca Oprescu ar fi homosexual ori evreu, e de rîsul curcilor.
  Articolul lui Tolontan contine adevaruri, dar numai de pe o parte, aia care „nu ne convine”. Ca pesedistii nu au avut postaci 😛
  NB,
  am avut Congres, avem un ales, @ Loda sub Copac rasare 😛

 14. Incotro UE?
  Cu noii lideri pesede spre noi culmi:
  „Negrescu-tatal povesteste ca a reusit sa se angajeze pentru scurt timp inainte de 89 la Ministerul Metalurgiei gratie relatiilor lui Negrescu – bunicul in sistem si ca ulterior s-a angajat la Institutul de Economie Mondiala, unde a fost coleg cu Misu Negritoiu. Pe Negrescu-tatal il gasim apoi in diverse functii: la Agentia Romana de Dezvoltare condusa de Negritoiu pe vremea guvernului Vacaroiu, consultant economic la Delegatia Comisiei Europene din Romania, la Fondul Proprietatii de Stat in guvernul Nastase, apoi inapoi la Delegatie, subsercretar de stat la Ministerul de Externe pe probleme europene, la Banca Nationala etc. (Vezi detalii in interviu).

  Pe unde a lucrat tatal in trecut va trece si fiul, care l-a si depasit ajungand vicepresedinte PSD. Negrescu-fiul a fost consilier de comunicare la externe prin 2009 si consilier la ministerul economiei prin 2013.

  Contactat de HotNews.ro, Victor Negrescu a negat in prima faza ca tatal sau este una si aceeasi persoana cu Dragos Negrescu, insa toate sursele HotNews.ro din PSD si Ministerul de Externe au indicat fara ezitare ca noul vicepresedinte PSD este fiul lui Dragos Negrescu, fost subsecretar in MAE.

 15. Gura pacatosului mai graieste si adevarat:
  „”Chemaţi-l pe Băsescu la dvs. în emisiune să vedeţi câtă audienţă face. Chemaţi-i şi pe Gorghiu, Blaga şi Predoiu să vedeţi că nu se uită nimeni la ei. Sunt conştient că din punct de vedere politic avem un adversar puternic. Ceilalţi sunt aşa fantome (…) Alţii aşteaptă să-i aducă altcineva la guvernare. Deocamdată eu nu văd decât un singur adversar puternic.(…) Nu e vina mea că în opoziţie sunt doar nişte holograme. Ceilalţi sunt nişte marionete”, a adăugat Victor Ponta la România TV.”
  Alinuta cu buldogul sint holograme? peste poate.
  Alinuta a fost inventata de Klaus, cum sa fie holograma?!

 16. anul viitor se reface USL; tonta-crin si altzii , lucreazä la asta.

 17. Ponta, este un cretin obsedat, il si viseazä pe Bäsescu,
  derbedeul PONTA. nu a invätzat nimic.

 18. Jandarmii francezi sint mai rai decit postacii portocalii:
  „Duminica, persoanele care urmaresc cu regularitate pagina de Facebook a Jandarmeriei din departamentul Charente (sud-vestul Frantei) au putut vedea cateva ore cu o parodie inspirata din seria de benzi desenate „Asterix”, cu urmatorul comentariu: „Sunt niste gainari romanii astia”.”
  Au curaj, ei stiu ca gainarii romani nu folosesc arme 😛

 19. TOLONTAN; ESTE UN ANGAJAT PRES A LUI FELIX
  nu se poate numii jurnalist
  PT: A FACE RÄU , SE OCUPÄ DE ORCE MIZERIE; POATE
  ISI PRIMESTE SI EL DELA D-ZEU CE MERITÄ.

 20. in sfarsit Tolontan,,aratä cä lucreazä la comandä mafiotzilor
  postacii lor dela A3 si Romania TV, nu-i anchetezä? JIGODIE
  MAI BINE ZIS SOBOLAN PLÄTIT DE SECURISTI:

 21. bunä,
  sä te ocupi de tampeniile din timpul campaniei, numai de o parte,
  in loc sä te ocupi de personajul OPÄRILÄ ce a macat milioane
  si Bucurestiul este o ruinä. un jurnalist adevärat nu se joacä cu
  noroi, rämane murdäria .

  nu intzeleg dece au asa o pasiune ……Udrea ?
  aici la copac vin numai obsedatzii si zombii cu „noutätzi”

 22. PSD; S-A MODERNIZAT, zombi ilici e trecut in banca a 2-a
  un populism desentzat, laude dementziale despre guvernare
  f, bunä…………… cu 15 plagiatori si condamnatzi
  pardon, ultima parte din frazä a uitato.

  PSD- MAI PRIMITIV SI COMUNIST:

  • Irish coffee:
   INGREDIENTE
   500 ml cafea fierbinte
   25 ml Irish whiskey
   zahar brun
   smintina mai grasa
   Apa calda

   Daca d-asta o fi baut si mahalache, s-o fi strecurat vreo eroare (?) 😛
   Oricum, realitatea bate…speculatiile 😀
   Nu-i de ras totusi, ca suntem de toata jena la un asemenea nivel de reprezentare. Iata ca nu doar starea de „veghe” a inaltilor functionari (ne) creaza probleme, ci si cea de somn.

 23. am arätat cuiva poza, o stiau si plus Mihalache minte, poza
  nu este trucatä. o rusine.

 24. uitatz-vä ce vä spune figura lui M, eu väd un purcel

 25. În 2012, când la conducerea Guvernului a ajuns Victor Ponta, în România erau 9,4 milioane de oameni activi economic. Astăzi, statistica oficială arată că populația ocupată mai numără doar 8,6 milioane de oameni, iar capitalul românesc a fost distrus aproape complet.
  ……..
  Capitalul românesc a fost lovit puternic în timpul guvernării Ponta (…)
  ……..
  Au fost protejate însă afacerile companiilor străine, mai ales ale celor rusești (…)

  http://www.romanialibera.ro/economie/companii/%E2%80%9Eromanul-mandru%E2%80%9C-ponta-a-pus-la-pamant-companiile-romanesti-396926

  • nu pricepi tu, Guvernul Ponta este ” cel mai performant”
   NU FACE DRUMURURI LE DISTRUGE; NU INFINTZEAZÄ LOCURI DE MUNCÄ, FALIMENTEAZÄ INSTITUTZIILE. etc
   ZECI DE HOTZI ;PLAGIATORI SI INCOMBATIBILI–-URA !

   cicä, el a auzit numai lucruri bune de guvernul lui, dela cine??

 26. Un raspuns, asa cum l-as vrea, la intrebarea „UE, incotro?”, ar trebui sa inceapa cu asemenea atitudini:

  [„Prof. Ryszard Legutko to Chancellor Merkel and President Hollande’s: the European Union’s 28 member and not just Germany and France. Video of the speeches in the European Parliament, 07.10.2015.”
  Prof. Ryszard Legutko reprezinta Dreapta poloneza (Partidul Dreptate si Justitie, PiS]

 27. am intrebat si eu, asa cum spun si altzii, MIHA-LACHE
  ARE FIGURILE ASTEA DE PURCEL RELAXAT PESTE TOT
  itzi aduci aminte cum sictirea” departamentul american” ???
  cu ce tupeu si la ce nivel discutä ??

  CRIN , este tot un anti-american, el are afaceri cu fostii securisti
  s-a retras pt. cä au auzit multzi si sunt dovezi…cum ii ducea Becalii
  si altzi mafiotzi milioanele lui CRIN; sunt dovezi multe , CRIN
  habar nu are ce o sä vinä, nu s-a retras decat dupä informatzii.
  Crin si Ponta , au contact si s-au intanlit in sträinätate, se pare
  sunt dovezi. si uite asa sunt complici , la distrugerea tzärii.
  mare pervers este si Cäcäräu.

 28. Neaga-reaua, dece nu este demis omul , a fost pusculitzä pt. Guvern
  nimic nu a fost respectat, nici mäcar märimea straturilor de pietris,nisip,ciment etc. omul asta este incä in functzie. DECE????

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s